Verksamhetsplan med budget Stöd & process

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan med budget Stöd & process"

Transkript

1 Verksamhetsplan med budget - Stöd & process

2 1 Sammanfattning Stöd & process arbetar kontinuerligt med att främja en ökad helhetssyn och kvalitet i alla kommungemensamma stödprocesser och system som kontoret stödjer och arbetar i. Effektivitet och professionalitet skall vara riktlinjen för alla medarbetare samt att vara goda budbärare av den övergripande koncernnyttan och de fyra perspektiven. et är att kunderna ska få konkurrenskraftiga tjänster som stärker deras verksamheter. Kund Viktigt är det goda samarbetet med kund där ett gott resultat skapas med hög kundnöjdhet. Stöd & process har här en unik position i och med att finnas med i alla verksamheter i kommunen och att goda exempel snabbt kan förmedlas mellan kontor och enheter. Exempel på sådana områden är medvetenhet inom miljöpåverkan, projekt inom skolan, idéer och inriktning inom kvalitet och kompetensutveckling. Samhälle & Miljö Miljö är en av kommunens prioriterade områden och här ser sig stöd & process ha ett utökat ansvar. Under kommer stöd & process att fokusera på att jobba med identifierade miljöaspekter framtagna under ; inköp, införande av hårdvara, resor i tjänsten och att upprätthålla och utveckla miljöledningssystemet. Inriktningen bygger på att minska negativ miljöpåverkan inom koncernen. Medarbetare Stöd & process arbetar strategiskt med att kompetensutveckla sin personal för att kunna leverera ett proaktivt och konsultativt stöd till kunderna.gemensam kompetensutveckling sker inom områden som rör kundrelationer och kundkommunikation samt dialoger som möjliggör intäkts- och kostnadsmedvetenhet vid varje arbetsplats. Kontinuerlig uppföljning av kontorets resultat sker på alla resultatenheter. Viktigt inom de närmaste åren blir att säkra kompetens och att stärka attraktiviteten för att kunna ha en god rekryteringsbas som möter framtidens behov. Ekonomi Förändringstakten och viljan till att snabbt ta tag i uppkomna möjligheter och behov är hög inom koncernen. För att möta detta arbetar stöd & process med att skapa en större kvalitetsberedskap i form av tre förstärkande inriktningar under de kommande tre åren; en systemplattform, ekonomisk plattform och bemötande. Nya nyckeltal har tagits fram för att lättare kunna göra avstämning med kund inför ett nytt år men också för att kunna göra bra uppföljningar. Framtid Som framåtblickande och viktiga områden för kontoret ses utökat samarbete med processägarna och det konsultativa förhållningssättet. Ytterligare viktiga områden framåt är samverkan med andra aktörer och intressenter, exempelvis närliggande kommuner och andra aktörer som idag inte finns inom koncernen men är av stor vikt för väsbybons service och välfärd. 2 Ansvarsområde Stöd & process svarar för kommungemensamma stödprocesser och system och Stöd & process, Verksamhetsplan med budget - 2(11)

3 arbetar på uppdrag av kommunledningen och övriga verksamheter enligt följande: uppdragen är efterfråge- och intäktsstyrda och avropas som tjänst uppdragen bygger på långsiktigt relation och överenskommelser med kund Stöd & process ska främja en ökad helhetssyn, effektivitet, professionalitet och kvalitet avseende kommungemensamma stödprocesser och system. 3 och nyckeltal Huvuddelen av verksamhetsplanen omfattar mål, nyckeltal och handlingsplaner utifrån strukturen i kommunens ledningssystem. en sorteras in i fyra perspektiv - kund, samhälle & miljö, medarbetare samt ekonomi. Stöd & process ska främja en ökad helhetssyn, effektivitet, professionalitet och kvalitet avseende kommungemensamma stödprocesser och system. I valet av nyckeltal och mål är den kommungemensamma nyttan alltid i fokus och är avvägda gentemot kommunens fyra perspektiv. Perspektiv: 3.1 Kund - nöjd väsbybo Kommunens kundkontaktcenter, Väsby Direkt, nås via olika kanaler och är den första kontakten för medborgare och övriga kunder som kontaktar kommunen Kunden i fokus Nämndmål Kunderna får snabb återkoppling Elektronisk felanmälan ska användas av kunderna när det är möjligt Kunden ska få återkoppling inom åtta timmar inom kontorstid via telefon eller någon av våra digitala kanaler Servicegrad på telefon (andel inkommande samtal som besvaras inom 120 sek) Felanmälan via e- tjänst och app 90% 93% 93% 94% 95% 95% 97% 95% 89,5 % 88% 88% 88% 81% 86% 81% 85% 85% 85% Stöd & process, Verksamhetsplan med budget - 3(11)

4 Nämndmål Kunderna är nöjda med service och bemötande i Stöd och process externt riktade kanaler Andel ärenden som avslutas i Väsby Direkt Andelen nöjda kunder SKL webbmätning "Information för alla" Antal medborgare som deltagit i dialog i Väsby under året Andel ärenden som avslutas i Väsby Direkt 81% 83% 83% 84% 85% 85% 83% 85% 85% 85% 86% % 72% 72% 72% 72% 72% Handlingsplan Felanmälan skall helst ske via elektronisk självbetjäning Kundvägledarna uppmuntrar kunderna att använda elektronisk felanmälan genom att upplysa om möjligheten och aktivt hjälpa kunderna. Nöjda kunder till Väsby Direkt Kundnöjdheten mäts och följs upp. Kunddialogen utvecklas fortlöpande genom det verktyg som medarbetarna fått i utbildningen "professionellt kundbemötande". Minst 72% av ärendena ska avslutas i Väsby Direkt Mätning görs kontinuerligt. Avvikelser analyseras och åtgärder vidtas. Dialog förs med huvudprocessansvariga på övriga kontor. Externa webben Väsbys externa webbsida utvecklas under för att ytterligare underlätta för kommunninvånarna att vara aktiva deltagare i samhällsprocessen Utmaningar och risker Väsby Direkts utveckling förutsätter att utrymme och resurser finns för vidare kompetens- och metodutveckling. Med ett ständigt fokus på kundperspektivet behöver det goda samarbetet med kommunens övriga kontor bestå för fortsatt gott resultat vad gäller tillgänglighet och kundnöjdhet. Samtliga medarbetare inom stöd & process ska vara budbärare av och kunna ge information om gemensamma projekt som sker inom kommunal regi, till exempel skolprojektet. Cheferna säkerställer att samtliga medarbetare får denna information. De sociala medierna och utökandet av olika sätt att kontakta kommunen är en förbättring i tillgängligheten för kommunens invånare men leder också till ett allt högre bemanningsbehov för stöd & process. Kunderna väljer i allt större utsträck- Stöd & process, Verksamhetsplan med budget - 4(11)

5 ning att använda sig av kommunens hemsida för att söka information och använda kommunens e-tjänster. Det sätter större krav på vår webb-organistation där varje kontor har ett viktigt uppdrag att aktivt arbeta med sin egen information Kunskap och lärande Kommunens satsning på skolprojektet finns med i stöd & process planering av verksamheten. Skolprojektet medvetandegörs för medarbetarna genom arbetsplatsträffar och i arbetet planeras och prioriteras för att kunna möta behovet ute i verksamheterna kopplat till projektet. Ett konkret deltagande finns bland annat genom nämndsekreterarstöd i den politiska styrgruppen. Kommunikationsenheten har en resurs som står till projektets förfogande och specialistenheten har en miljö- och kvalitetscontroller som stöttar projektet. I kontorets ledningsgrupp finns alltid skolprojektet med på agendan Utmaningar och risker Utmaningen är att kunna tillmötesgå projektets behov av resurser, då dessa kan vara svårprognostiserade. En dialog med alla berörda parter är av stor vikt och att tillsammans kunna prioritera. Perspektiv: 3.2 Samhälle och miljö - hållbart Väsby Miljö och klimat Nämndmål Vara en toppkommun inom miljöområdet Handlingsplan Betydande miljöaspekt Stöd & process kommer under att fokusera på att arbeta med de under för kontoret identifierade betydande miljöaspekterna: * Inköp * införande av hårdvara * resor i tjänsten (korta) Stöd & process, Verksamhetsplan med budget - 5(11)

6 Handlingsplan * upprätthålla och utveckla miljöledningssystemet. Den sista har positiv miljöpåverkan. Detta kommer resultera i att kontoret minskar sin negativa miljöpåverkan och fortsätter att utveckla miljöledningssystemet Utmaningar och risker Perspektiv: 3.3 Medarbetare - attraktiv arbetsgivare Stöd & process ska arbeta strategiskt med att kompetensutveckla sin personal för att kunna leverera ett proaktivt och konsultativt stöd till kunderna. Individuella utvecklingsplaner upprättas med samtliga medarbetare. Gemensam kompetensutveckling behövs inom områden som rör kundrelationer och kundkommunikation. Arbetsplatsens kultur och dess möjlighet att stärka samarbete och en god service till kund förmedlas och diskuteras vid arbetsplatserna. Medarbetarinflytande sker på tre nivåer. På individnivå genom medarbetarsamtal samt uppföljningssamtal. På enhetsnivå genom arbetsplatsträffar och på kontorsnivå genom samverkansgrupp Stolta medarbetare Nämndmål Nöjda och stolta medarbetare Hållbart medarbetarindex (HME) Nöjd medarbetarindex (NMI) 79% 79% 80% 81% 82% 78% 80% 80% 81% 82% 82% Utmaningar och risker Stöd & process utmaning ligger i att se till att de anställdas uppdrag är tydliga och kopplade till de överenskommelser som görs med kunderna. För att undvika negativ stress behövs en ständig dialog mellan chef och arbetstagare om uppdragets förutsättningar och omfattning. Medarbetarnas individuella utvecklingsplaner spelar en avgörande roll. Ledarskapet ska vara inriktat på att utveckla rollen som chef i en organisation där det konsultativa arbetssättet står i fokus. En viktig förutsättning för att medarbetare ska känna delaktighet och stolthet i sitt arbete är att strategiska frågor för stöd & process når ut till medarbetarna och att Stöd & process, Verksamhetsplan med budget - 6(11)

7 medarbetarnas kompetens tas tillvara i arbetsgrupper för sådana frågor. Kulturförstärkande aktiviteter sker i såväl ledningsgrupp som vid var enhet. Perspektiv: 3.4 Ekonomi god ekonomisk hushållning Verksamheten förväntas ha hög intäkts- och kostnadsmedvetenhet som möjliggör goda och effektiva prioriteringar, som gynnar såväl stöd & process som kund. Kontinuerlig uppföljning av kontorets resultat sker på alla resultatenheter. Prissättningen ska bygga på självkostnads-kalkyl och priset inkluderar långsiktig kompetensutveckling. Det interna arbetet tidplaneras i handlingsplaner och aktiviteter och följs kontinuerligt upp vid ledningsgruppsträffar. Kvalitetssäkring av processer är av största vikt och kompetensinventering sker för att möta behov både för idag och för i morgon t resultat Nämndmål Budget i balans et 0,5 0 0, Utmaningar och risker Uppdragen är efterfråge- och intäktsstyrda och bygger på långsiktig relation och överenskommelser med processägare och kund. Utifrån inkomna uppdrag planerar stöd & process sin verksamhet och medarbetarnas kompetensutveckling. Risker finns i volym- och kvalitetsförändringar från kunderna då eventuell anpassning av personalstyrkan behöver ske. Kontoret behöver tät kontakt med övriga kontor för att kunna förutse deras behov av uppdrag och sköta eventuell omställning på ett effektivt sätt. För att säkerställa en ekonomi i balans behöver dialog föras om kvalitet och volymer med processägare och kunder översikt I budgeten har lönerna räknats upp med 2,5% och priserna exklusive hyror med 2,2%. Stöd & process, Verksamhetsplan med budget - 7(11)

8 Budget per verksamhet Verksamhet 13 Övr politisk verks 14 Allmän kommun administration 15 Central ekonomiadministration 16 Central personaladm 18 Övr kommungem verksamhet Kom ers Intäkter Förs av verks Övr int S:a Köp verks Kostnader Övr kostn S:a 0 1,4 0,0 1,4 0,0-1,4-1,4 0,0 0 32,3 0,0 32,3-0,4-31,8-32,2 0,1 0 17,1 0,2 17,3 0,0-17,1-17,1 0,2 0 9,3 0,0 9,3 0,0-9,2-9,2 0,1 0 27,2 12,9 40,1 0,0-39,9-39,9 0,2 21 Demografi 0 0,1 0,0 0,1 0,0-0,1-0,1 0,0 22 Energirådgivn 0 0,4 0,0 0,4 0,0-0,4-0,4 0,0 26 Miljö 0 4,8 0,0 4,8 0,0-4,8-4,8 0,0 27 Säkerhet 0 1,3 0,0 1,3 0,0-1,3-1,3 0,0 Summa verksamheter 0 93,9 13,1 107,0-0,4-106,0-106,4 Overheadkostnader ingår i priserna med 2,2 mkr vilket motsvarar 2% av försäljningsintäkten. I priserna till kund ingår en vinstmarginal 1,5%. Investeringar Stöd & process har inga investeringar planerade för perioden. 0,6 Känslighetsanalys Känslighetsanalys, mkr Verksamhet 2,5 % löneökning 1 % prisökning 1 %prestationsersättning 13 Övr politisk verks 0,0 0,0 0,0 14 Allmän kommun adm 15 Central ekonomiadm 16 Central personaladministration 0,7 0,1 0,3 0,3 0,0 0,2 0,2 0,0 0,1 Stöd & process, Verksamhetsplan med budget - 8(11)

9 18 Övr kommungem verksamhet Känslighetsanalys, mkr 0,6 0,2 0,3 21 Demografi 0,0 0,0 0,0 22 Energirådgivn 0,0 0,0 0,0 26 Miljö 0,0 0,0 0,0 27 Säkerhet 0,0 0,0 0,0 Summa verksamheter 1,8 0,3 0, Effektivitet Nämndmål Leverans av konkurrenskraftiga tjänster Tydliga kundöverenskommelser och uppföljning Nöjda kunder 70% 75% 78% 80% Handlingsplan Mätning av kundnöjdhet S&P tar, under, fram en gemensam modell för att mäta nöjda (och lyfta fram missnöjda) kunder på ett bra sätt. För att uppnå detta genomförs en kundenkät under året vars resultat blir underlag för eventuella nya nyckeltal Utmaningar och risker I arbetet med överenskommelser och uppföljning ser vi över befintlig debitering samt arbetar med prismodellen för framtida uppdrag. Sannolikt kommer den nya prismodellen visa till högre pris än i dag för att driva stöd & process enligt självkostnadskalkyl med allt ökande kostnader enligt budget. Utmaningen ligger i att hantera befintliga prisnivåer samt nya prisnivåer inom samma överenskommelser, både rent praktiskt men även hur detta kommuniceras. Stöd & process, Verksamhetsplan med budget - 9(11)

10 Internkontrollplan Följs upp i: Kontrollområde Kontrollmoment Kontrollmetod Riskbedömning Typ av skada: Miljörutiner Att egenkontrollen av miljörutiner efterlevs ÅR Kontroll mot gällande rutin Egenkontrollen av miljörutiner efterlevs inte Personskada Representation Att syfte och deltagare framgår av underlag T2 Stickprov Saknas syfte och deltagare vid representation Mutor och bestickning Att policyn är känd bland personalen T2 Stickprov Att policyn inte är känd hos personalen skada Upphandling, leverantörsavtal och inköp Betalkort, syfte med inköp T2 Stickprov Syfte med inköp är oklart Attester och firmateckning Att reglementet följs med avseende på jäv Att giltiga förteckningar finns hos ekonomienheten T2 T1 Stickprov Kontroll mot gällande rutin Attestreglementet följs inte med avseende för jäv Att giltiga förteckningar inte finns hos ekonomienheten Internkontroll Rutin för planering, rapportering och introduktion T1 Ny rutin Rutinen är inte känd och följs inte. Personskada, Kvittning och makulering T1 Stickprov Felaktig kvittning eller makulering Egenkontroll av körkort T1 Kontroll mot gällande rutin Körkort saknas Förtroendeskada Kundfakturering och kundavtal Inlämning av handlingar sker enligt tidsplan T1, M10 Mätning Handlingar lämnas inte in enligt tidplan Förtroendeskada Tjänsteutlåtanden ska skrivas enligt kommunens riktlinjer T1, M10 Mätning Tjänsteutlåtanden skrivs inte enligt kommunens riktlinjer Förtroendeskada HR Säkra basupp- ÅR Stickprov Uppgifter Förtroende- Stöd & process, Verksamhetsplan med budget - 10(11)

11 Följs upp i: Kontrollområde Kontrollmoment Kontrollmetod Riskbedömning Typ av skada: gifter Registrering skild från signering, Attest avvikelser, Registrering av förändring, Avslut stämmer ej skada 4 Uppdrag och ägardirektiv Stöd & process svarar för kommunens gemensamma stödprocesser och system och arbetar på uppdrag av kommunledningen och övriga verksamheter enligt följande: uppdragen är efterfråge- och intäktsstyrda och avropas som tjänst uppdragen bygger på långsiktig relation och överenskommelser med kund prissättning av uppdragen bygger på självkostnadskalkyl, inklusive kostnader för säkrande av långsiktig kompetensutveckling (kvalitetsberedskap) ägarens krav på effektivitet och kvalitet följs upp i styrkort och budgetförutsättningar inom ramen för ledningssystemets struktur Stöd & process ska främja en ökad helhetssyn, effektivitet, professionalitet och kvalitet avseende kommungemensamma stödprocesser och system. Uppdrag Tidsperiod Genomföra åtgärder för ökad kundnöjdhet löpande Utveckla ökad koncernnytta inom stödprocesserna 5 Omvärldsanalys 5.1 Framåtblick Stöd & process affärsidé lyder: Stöd & process säkerställer leverans av konkurrenskraftiga tjänster så att kommunens verksamheter kan vara framgångsrika i sina uppdrag. För att kunna leva upp till uppdraget i ägardirektiv och affärsidé fokuserar stöd & process på utveckling och omvärldsbevakning/benchmarking inom några strategiska områden: utökat samarbete med processägarna det konsultativa förhållningssättet med kunden i fokus pris- och överenskommelsemodeller som inkluderar kunduppföljning samverkan med andra aktörer och intressenter Stöd & process, Verksamhetsplan med budget - 11(11)

Verksamhetsplan med budget Allmänna utskottet (Stöd & process)

Verksamhetsplan med budget Allmänna utskottet (Stöd & process) Verksamhetsplan med budget - Allmänna utskottet (Stöd & process) 1 Sammanfattning Inför år och framåt har stöd & process utökat antalet nyckeltal gällande kunder. Förutom tidigare mätningar av Väsby Direkt

Läs mer

Verksamhetsplan med budget 2014-2016. Stöd & process

Verksamhetsplan med budget 2014-2016. Stöd & process Verksamhetsplan med budget - Stöd & process Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Ansvarsområde... 3 3 och nyckeltal... 4 3.1 Kund - nöjd väsbybo... 4 3.2 Samhälle och miljö - hållbart Väsby...

Läs mer

Delårsrapport Stöd & process

Delårsrapport Stöd & process Delårsrapport 2 Stöd & process 1 Sammanfattning Stöd och process andra delårsrapport för visar på ett fortsatt arbete med att förbättra bemötandet gentemot våra kunder. Under första delåret skickades en

Läs mer

Delårsrapport 1 2014. Stöd & process

Delårsrapport 1 2014. Stöd & process Delårsrapport 1 Stöd & process Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Ansvarsområde... 3 3 Uppföljning av målen... 4 3.1 Kund - nöjd väsbybo... 4 3.2 Samhälle och miljö - hållbart Väsby... 6 3.3

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-04-09 1. Ersättare:

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-04-09 1. Ersättare: Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-04-09 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, Dragonvägen 86 Onsdagen den 9 april 2014, klockan 08:30-09:30 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordförande

Läs mer

Verksamhetsplan Vård och omsorg i egen regi

Verksamhetsplan Vård och omsorg i egen regi Verksamhetsplan 2019 Vård och omsorg i egen regi Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Verksamhetens ansvar och uppgifter...3 3 Verksamhetens utvecklingsområden...4 4 Mål...4 4.1 Hög kvalitet...4 4.2

Läs mer

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018 Verksamhetsplan Kommunstyrelse 2018 Innehållsförteckning Nybro kommuns vision & mål...3 Verksamhetsidé... 4 Budget... 6 Organisation... 7 Mål... 8 Prioriterade områden & strategiska åtgärder... 9 2 Nybro

Läs mer

Förstklassig välfärd för alla Väsbybor

Förstklassig välfärd för alla Väsbybor Förstklassig välfärd för alla Väsbybor Det sägs att tiden förändrar saker, men man måste faktiskt ändra dem själv. Andy Warhol INNEHÅLL Den här skriften beskriver hur Upplands Väsby kommun leds och styrs

Läs mer

Budget 2014 Verksamhetsstöd och service

Budget 2014 Verksamhetsstöd och service Till Landstingsdirektören CIRKULÄR E1213 Budget 2014 Verksamhetsstöd och service Vision För ett bra liv i ett attraktivt län Verksamhetsidé: Vår verksamhetsidé är att genom samverkan tillgänglighet och

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Kalix kommun 2018 2020 Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Personalpolitiskt program Program 2018-06-18, 93 Kommunfullmäktige Inledning Det kommunala

Läs mer

Nacka kommun - medarbetarenkät. Resultatrapport - Oktober 2012

Nacka kommun - medarbetarenkät. Resultatrapport - Oktober 2012 Nacka kommun - medarbetarenkät rapport - Oktober 2012 Antal svar på Modersmålet 2012: 34 av 39 (87%) Antal svar på Modersmålet 2011: 21 Antal svar på Vilans skola och förskola 2012: 78 av 92 (85%) Antal

Läs mer

PERSONALPOLITISKT PROGRAM

PERSONALPOLITISKT PROGRAM PERSONALPOLITISKT PROGRAM Inledning Det kommunala uppdraget formas genom att politiken gör en tolkning av medborgarnas behov och omsätter sin tolkning till prioriteringar i mål- och budgetprocessen. Beslut

Läs mer

Vision Arvika kommun

Vision Arvika kommun Vision Arvika kommun Arvika - en attraktivare kommun Vision Arvika en attraktivare kommun Visionen beskriver kommunens långsiktiga inriktning och politiska vilja. Den konkretiseras i strategiska mål och

Läs mer

Styrkort för Tallholma, Märstadal och Söderbrinkens förskolor 2011.

Styrkort för Tallholma, Märstadal och Söderbrinkens förskolor 2011. SIG300, v2.0, 2010-02-26 1 (7) Styrkort för Tallholma, Märstadal och Söderbrinkens förskolor 2011. Perspektivmålen i styrkortet beslutades i kommunalfullmäktige 2010-11-25 Barn och ungdomsförvaltningen

Läs mer

Hållbarhetspolicy. Norrenergi

Hållbarhetspolicy. Norrenergi Hållbarhetspolicy Norrenergi Hållbarhetspolicy Vår verksamhet består i att producera och leverera miljömärkt fjärrvärme och fjärrkyla med tillhörande energitjänster i Solna, Sundbyberg och angränsande

Läs mer

Verksamhetsplan med budget Musikskolan

Verksamhetsplan med budget Musikskolan Verksamhetsplan med budget - Musikskolan 1 Sammanfattning Musikskolans uppdrag är att, med utgångspunkt i Vision 2040, möjliggöra för ett attraktivt kulturoch fritidsutbud för kommuninvånare, med fokus

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program FÖRFATTNINGSSAMLING Personalpolitiskt program Antagen av kommunfullmäktige 2009-12-14, 274 1 Personalpolitiskt program Norrtälje kommun 2012-12-18 2 Personalpolitiken Det kommunala uppdraget formas genom

Läs mer

Engagerade Medarbetare är tungan på vågen för lönsamhet

Engagerade Medarbetare är tungan på vågen för lönsamhet Engagerade Medarbetare är tungan på vågen för lönsamhet Syftet med att arbeta med Engagerade Medarbetare är att förtydliga mål hela vägen från organisationens ledning, via grupperna och slutligen individens

Läs mer

Internkontrollplan 2019

Internkontrollplan 2019 MILJÖFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Anna Nilsson 2019-02-08 MHN-2019-649 Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 13 februari 2019 Internkontrollplan 2019 Förslag till beslut:

Läs mer

Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge

Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge 2014-09-29 1. Syfte och mål... 3 2. Styrkor och utmaningar inom personal- och kompetensområdet... 4 3. Stödfunktionen personal... 4 4. Kompetensförsörjning...

Läs mer

Policy för hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering

Policy för hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering Policy för hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering Dokumenttyp: Policy Dokumentansvarig: Personalfunktionen Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2012-09-24, 145 DNR: KS000353/2010 Attraktiva och

Läs mer

E-strategi för Strömstads kommun

E-strategi för Strömstads kommun E-strategi för Strömstads kommun Antagen 2016-11-24 KF 134 1. Sammanfattning 3 2. Förutsättningar 3 3. Syfte 3 4. Vision och övergripande mål 3 5. Områden med avgörande betydelse för kommunens mål 4 6.

Läs mer

Utvecklingsplan 2015 Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Antagen av förvaltningens ledningsgrupp 2014-12-15

Utvecklingsplan 2015 Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Antagen av förvaltningens ledningsgrupp 2014-12-15 1 Utvecklingsplan 2015 Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Antagen av förvaltningens ledningsgrupp 2014-12-15 2 Utvecklingsplan 2015 Förvaltningens uppdrag, mål och strategier Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Det är nu som du och din arbetsplats ska ta vid och föra processen vidare. Marjo Bodén Kommunledningskontoret, personalavdelningen

Det är nu som du och din arbetsplats ska ta vid och föra processen vidare. Marjo Bodén Kommunledningskontoret, personalavdelningen NYA MÖJLIGHETER Nya möjligheter En av framtidens många utmaningar är att vara en attraktiv arbetsgivare med hälsosamma arbetsplatser och det ska Skellefteå kommun vara. Genom att arbeta med Mönsterarbetsplatser

Läs mer

Internbudget 2019 med plan Kommunens revisorer

Internbudget 2019 med plan Kommunens revisorer Internbudget med plan 2020-2022 Kommunens revisorer Linköpings kommun linkoping.se Innehåll Kommunens revisorers internbudget med plan för 2020-2022... 3 Inledning... 3 Nämndens uppdrag och prioriteringar...

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR MEDARBETARE.

TILL DIG SOM ÄR MEDARBETARE. TILL DIG SOM ÄR MEDARBETARE. H elhetssyn. Engagemang. Nytänkande. Tydlighet. Till dig som arbetar eller söker arbete i Söderköpings kommun. MEDARBETARSKAP Medarbetarskapet i Söderköpings kommun bygger

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid SN 2019/

Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid SN 2019/ TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid 2019-01-03 SN 2019/00080401 0480-453891 Socialnämnden Medarbetarenkät 2018 Förslag till beslut Socialnämnden fattar inget beslut med anledning

Läs mer

Personalpolicy. Antagen av Kommunfullmäktige den 18 november 2015, Kf

Personalpolicy. Antagen av Kommunfullmäktige den 18 november 2015, Kf Antagen av Kommunfullmäktige den 18 november 2015, Kf 129 www.upplands-bro.se Vårt gemensamma uppdrag Vår personalpolicy beskriver våra grundläggande värderingar och samspelet mellan arbetsgivare och medarbetare.

Läs mer

Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun

Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2016:13-020 Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2016-06-16 91 2 Inledning Det arbete som görs i verksamheterna

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2015-03-24 dnr KS/2014:166 Dokumentansvarig: Personalchef Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun som skapar utrymme för att både

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Kommunstyrelseförvaltningen

Verksamhetsplan 2017 Kommunstyrelseförvaltningen Verksamhetsplan 2017 Kommunstyrelseförvaltningen 2 (9) Beskrivning av verksamheten Inledning Kommunstyrelseförvaltningen är en av kommunstyrelsens två förvaltningar. Den andra är den Tekniska förvaltningen.

Läs mer

Arvika kommun medarbetarundersökning. Resultatrapport - 2012

Arvika kommun medarbetarundersökning. Resultatrapport - 2012 1 Arvika kommun medarbetarundersökning rapport - 2012 Antal svar på Kommunen (kommunförvaltning o bolag) 2012: 1739 av 2385 (73%) Skala 1-5: (1=instämmer inte alls... 5=instämmer helt) 4-5 grön stapel

Läs mer

AFFÄRSPLAN. AB Stora Tunabyggen. 1 Tunabyggen Affärsplan 2010 2013 Tunabyggen Affärsplan 2010 2013. Box 308 781 24 Borlänge www.tunabyggen.

AFFÄRSPLAN. AB Stora Tunabyggen. 1 Tunabyggen Affärsplan 2010 2013 Tunabyggen Affärsplan 2010 2013. Box 308 781 24 Borlänge www.tunabyggen. 2010 AFFÄRSPLAN 2013 AB Stora Tunabyggen Box 308 781 24 Borlänge www.tunabyggen.se BESÖK Vasagatan 27 TEL 0243-733 00 FAX 0243-733 70 E-POST info@tunabyggen.se BANKGIRO 465-2566 POSTGIRO 46 26 58-6 ORG

Läs mer

Polisens medarbetarpolicy

Polisens medarbetarpolicy Polisens medarbetarpolicy Ansvarig utgivare: Rikspolisstyrelsen, Box 12256, 102 26 Stockholm D nr: HR-799-4653/09 Fotografer: Magnus Westerborn, Karl-Oskar Bjurenstedt, Peter Phillips, Patrick Trägårdh

Läs mer

Stockholms läns landstings Personalpolicy

Stockholms läns landstings Personalpolicy Stockholms läns landstings Personalpolicy Beslutad av landstingsfullmäktige 2010-06-21 1 2 Anna Holmberg, barnmorska från ord till verklighet Personalpolicyn stödjer landstingets uppdrag att ge god service

Läs mer

Medarbetarenkät Oktober Bild 1

Medarbetarenkät Oktober Bild 1 Medarbetarenkät Oktober 2012 Bild 1 Sammanfattning Goda områden Engagerade medarbetare Attraktiv arbetsgivare Tydliga mål Gott ledarskap Utvecklingsområden Utveckling i arbetet Arbetsförutsättningar Bild

Läs mer

Internkontrollplan för stadsbyggnads- och miljönämnden 2013

Internkontrollplan för stadsbyggnads- och miljönämnden 2013 2013-01-28 1 (6) Stadsbyggnads- och miljönämnden Internkontrollplan för stadsbyggnads- och miljönämnden 2013 Beslutsunderlag Förslag till internkontrollplan för stadsbyggnads- och miljönämnden 2013. Bilaga

Läs mer

HR-strategi. Personalstrategi för arbetet med medarbetare och organisation för att nå verksamhetens mål

HR-strategi. Personalstrategi för arbetet med medarbetare och organisation för att nå verksamhetens mål HR-strategi Personalstrategi för arbetet med medarbetare och organisation för att nå verksamhetens mål Policy, riktlinjer och HR-processer För att förtydliga och förenkla arbetet för chefer, medarbetare

Läs mer

Övergripande och nämndspecifika mål

Övergripande och nämndspecifika mål SOCIALFÖRVALTNINGEN VERKSAMHETSPLAN Karlslund och Åkerbo 2013 Övergripande och nämndspecifika mål EKONOMI Kommunen ska kännetecknas av god ekonomisk hushållning, vilket betyder att kommunen ska hushålla

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Du som medarbetare är viktig och gör skillnad genom ditt engagemang och mod att förändra i strävan att förbättra. 2 Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun

Läs mer

Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun

Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun ÄNGELHOLMS KOMMUN Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun Öppenhet Omtanke Handlingskraft Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun Personalpolicyn är ett övergripande idé- och styrdokument som gäller

Läs mer

Styrning och ledning för öppenhet och mångfald Slutrapport och utblick

Styrning och ledning för öppenhet och mångfald Slutrapport och utblick 2016-12-12 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2012/577 Kommunstyrelsen Styrning och ledning för öppenhet och mångfald Slutrapport 2012-2016 och utblick 2017-2018 Förslag till beslut Kommunstyrelsen noterar informationen

Läs mer

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Magda Ayoub (KD) Kjell Söderqvist (S)

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Magda Ayoub (KD) Kjell Söderqvist (S) Kommunstyrelsens stöd- och processutskott 2010-05-18 1 Plats och tid Väsbyrummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Tisdagen den 18 maj, klockan 17.30-18.20 Beslutande Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande

Läs mer

Mål och inriktning för Regionservice 2016

Mål och inriktning för Regionservice 2016 1(7) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionservice 2015-11-04 DNRGS Driftnämnden för Regionservice Mål och inriktning för Regionservice 2016 Förslag till beslut Driftnämnden beslutar om mål och inriktning

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 HR & Digital utveckling

Verksamhetsplan 2018 HR & Digital utveckling Verksamhetsplan 2018 HR & Digital utveckling Innehållsförteckning 1 Verksamhetsområdets mål 3 2 Förutsättningar 4 3 Nulägesanalys 4 4 Verksamhetsmål, uppföljning och övergripande prioriteringar 7 4.1 Här

Läs mer

Kommunfullmäktiges mål

Kommunfullmäktiges mål Bilaga 1 Kommunfullmäktiges mål Kunden i fokus Väsbyborna ska uppleva att kommunen och de tjänster kommunen finansierar har god kvalitet Väsbybon ska uppleva att kommunen och de tjänster kommunen finansierar

Läs mer

Chefspolicy för Söderköpings kommun

Chefspolicy för Söderköpings kommun y c i l o p s Chef Chefspolicy för Söderköpings kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2010-04-13 43 Söderköpings vision Söderköping är en av landets mest åtråvärda kommuner att uppleva, leva och verka i.

Läs mer

Resultatrapport för Kommunen (kommunförvaltning, bolag & deltidsbrandmän)

Resultatrapport för Kommunen (kommunförvaltning, bolag & deltidsbrandmän) 1 (14) Medarbetarundersökning 2016 Arvika kommun rapport för Kommunen (kommunförvaltning, bolag & deltidsbrandmän) Stapel 1: Antal svar på Kommunen (kommunförvaltning, bolag & deltidsbrandmän): 1875 av

Läs mer

Internkontrollplan 2018

Internkontrollplan 2018 KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Liljestam Agneta 2017-12-05 KTN-2017-0493 Strömberg Annika Kulturnämnden Internkontrollplan 2018 Förslag till beslut Kulturnämnden föreslås besluta att

Läs mer

Internkontrollplan 2019 för omsorgsnämnden

Internkontrollplan 2019 för omsorgsnämnden OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Hjort Susanna Datum 2018-01-30 Diarienummer OSN-2019-0033 Omsorgsnämnden Internkontrollplan 2019 för omsorgsnämnden Förslag till beslut Omsorgsnämnden föreslås besluta

Läs mer

PERSONALPOLICY för Gävle kommunkoncern

PERSONALPOLICY för Gävle kommunkoncern PERSONALPOLICY för Gävle kommunkoncern Vårt olika, gemensamma uppdrag Den här policyn beskriver samspelet mellan arbetsgivare och medarbetare. Detta samspel måste fungera för att vi ska nå våra mål och

Läs mer

Miljö- och hälsoskyddsnämndens plan för intern kontroll 2014

Miljö- och hälsoskyddsnämndens plan för intern kontroll 2014 1 (3) MILJÖ- OCH HÄLSOSKYDDSNÄMNDEN Datum Diarienummer 2014-01-08 2013-005797- AD Miljö- och hälsoskyddsnämndens plan för intern kontroll 2014 Reglemente för intern kontroll 1 ger anvisningar för hur intern

Läs mer

IT-strategi. Krokoms kommun

IT-strategi. Krokoms kommun IT-strategi Krokoms kommun Krokoms kommuns styrdokument STRATEGI avgörande vägval för att nå målen PROGRAM verksamheter och metoder i riktning mot målen PLAN aktiviteter, tidsram och ansvar POLICY Krokoms

Läs mer

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande.

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. POLICY FÖR Kommunikation Antaget av Kommunfullmäktige Antaget 2018-05-07 52 Giltighetstid Dokumentansvarig Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. Kommunikationschef Håbo kommuns styrdokumentshierarki

Läs mer

Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun

Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun l 2014-04-01 Policy om Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun Inledning: Du som medarbetare/chef är kommunens viktigaste resurs, tillsammans växer vi för en hållbar framtid!

Läs mer

HR-strategi. HR-strategi

HR-strategi. HR-strategi HR-strategi HR-strategi 2017-2020 1 Dokumenttyp Dokumentnamn Fastställd Giltighetstid Strategi HR-strategi 2016 2020 Dokumentansvarig Senast reviderad Beslutsinstans Dokument gäller för Personalchef 2016-11-11

Läs mer

Information - Resultat medarbetar- och chefsenkät Göteborg & Co Träffpunkt 2016

Information - Resultat medarbetar- och chefsenkät Göteborg & Co Träffpunkt 2016 Bilaga 4 Sida 1 Styrelsen (2016-04-26) Handläggare: Karin Richardsson Tel: 031-368 40 70 E-post: karin.richardsson@goteborg.com Information - Resultat medarbetar- och chefsenkät Göteborg & Co Träffpunkt

Läs mer

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Borås Stads. Personalpolitiskt program. Personalpolitiskt program 1

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Borås Stads. Personalpolitiskt program. Personalpolitiskt program 1 Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås

Läs mer

Kalix kommuns ledarplan

Kalix kommuns ledarplan Kalix kommuns ledarplan Inledning Dagens ledarskap handlar till stor del om att styra genom mål och visioner, att vara tydlig och att kunna föra en dialog med medarbetare och kunna delegera. Arbetsmiljön,

Läs mer

2012-09-14 [1] 12UAN42 Dokumentnr147044. Målindikator 2013. Indikator 1 Utfall 2011 Målindikator 2012. Målindikator 2014 84,2. år 2012.

2012-09-14 [1] 12UAN42 Dokumentnr147044. Målindikator 2013. Indikator 1 Utfall 2011 Målindikator 2012. Målindikator 2014 84,2. år 2012. 2012-09-14 [1] 12UAN42 Dokumentnr147044 Verksamhetsplan för utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Det övergripande strategiska et för Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Gävle är att medverka till

Läs mer

1(7) Digitaliseringsstrategi. Styrdokument

1(7) Digitaliseringsstrategi. Styrdokument 1(7) Styrdokument 2(7) Styrdokument Dokumenttyp Strategi Beslutad av Kommunfullmäktige 2018-02-21 20 Dokumentansvarig IT-chef Reviderad av 3(7) Innehållsförteckning 1 Inledning...4 2 Övergripande mål och

Läs mer

Kontrolleras för ställföreträdare som. Stickprov på uttag från spärrade konton att verifikation av uttag och kvitto finns som är giltigt

Kontrolleras för ställföreträdare som. Stickprov på uttag från spärrade konton att verifikation av uttag och kvitto finns som är giltigt Övergripande process Kontrollområde Kontrollmoment Kontrollmetod Kontrollgenomförare Frekvens Motivering till riskvärde Rapportmottagare (roll) Gode män för ensamkommande barn Att förordnande av god man

Läs mer

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT SKAPAR VI EN BRA ARBETSMILJÖ OCH GER SAMHÄLLSSERVICE MED HÖG KVALITET. VARFÖR EN LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY? Alla vi som arbetar i koncernen

Läs mer

Enhetens namn: Östersunds Städ och Hemservice

Enhetens namn: Östersunds Städ och Hemservice Östersunds kommuns kvalitetspris Återföringsrapport 2008-10-03 Enhetens namn: Östersunds Städ och Hemservice Sammanfattande bedömning Östersunds Städ och Hemservice arbetar med kundorienterad verksamhetsutveckling

Läs mer

Balanserat styrkort Regionstyrelsen. Fastställt i Regionstyrelsen Dnr 18RS2137

Balanserat styrkort Regionstyrelsen. Fastställt i Regionstyrelsen Dnr 18RS2137 Balanserat styrkort Regionstyrelsen Fastställt i Regionstyrelsen 2019-08-29 Dnr 18RS2137 Balanserat styrkort Regionstyrelsen Regionstyrelsen är Region Västernorrlands ledande politiska förvaltningsorgan.

Läs mer

Sammanställning rapporterade avvikelser 2015

Sammanställning rapporterade avvikelser 2015 Datum 2016-02-10 TJÄNSTESKRIVELSE Diarienummer 1(11) Sjukhusadministrationen Ingrid Kvist Utredare Återrapportering angående intern kontrollplan 2015 Driftnämnden Hallands sjukhus Enligt fastställt reglemente

Läs mer

Resultatrapport för Kommunen (kommunförvaltning, bolag & deltidsbrandmän)

Resultatrapport för Kommunen (kommunförvaltning, bolag & deltidsbrandmän) 1 (17) Medarbetarundersökning 2014 Arvika kommun rapport för Kommunen (kommunförvaltning, bolag & deltidsbrandmän) Stapel 1: svar på Kommunen (kommunförvaltning, bolag & deltidsbrandmän) 2014: 1857 av

Läs mer

Vision och styrkort 2015. Länsstyrelsen för Norrbottens bästa - 1

Vision och styrkort 2015. Länsstyrelsen för Norrbottens bästa - 1 Länsstyrelsen för Norrbottens bästa Vision och styrkort 2015 Länsstyrelsen för Norrbottens bästa - 1 Länsstyrelsen för Norrbottens bästa Länsstyrelsen och länet står inför stora utmaningar. Vi måste vara

Läs mer

Personalpolicy. Laholms kommun

Personalpolicy. Laholms kommun Personalpolicy Laholms kommun Personalenheten Laholms kommun April 2018 Inledning Personalpolicyn är ett kommunövergripande styrdokument som gäller för kommunens samtliga arbetsplatser eftersom Laholms

Läs mer

Delårsrapport 2 2015. Familjerättsnämnden FRN/2015:14

Delårsrapport 2 2015. Familjerättsnämnden FRN/2015:14 Delårsrapport 2 Familjerättsnämnden FRN/:14 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Ansvarsområde... 3 3 Uppföljning av målen... 3 3.1 Kund - nöjd väsbybo... 3 3.2 Samhälle och miljö - hållbart Väsby...

Läs mer

Personalidé Arvika kommun

Personalidé Arvika kommun Personalidé Arvika kommun Personalidé Kommunens vision Arvika en attraktivare kommun med strategiska mål och strategier beskriver kommunens långsiktiga inriktning och politiska vilja. För att nå vår vision

Läs mer

Ledningssystem för kvalitet enligt SOSFS 2006:11 och SOSFS 2005:12

Ledningssystem för kvalitet enligt SOSFS 2006:11 och SOSFS 2005:12 1(9) enligt SOSFS 2006:11 och SOSFS 2005:12 Inledning Socialstyrelsen har angett föreskrifter och allmänna råd för hur kommunerna ska inrätta ledningssystem för kvalitet i verksamheter enligt SoL, LVU,

Läs mer

Nacka kommun MU Resultatrapport Totalt. Skala: 1 till 5. Grupper och svarsstatistik. % Positiva 4-5. % Neutrala 3.

Nacka kommun MU Resultatrapport Totalt. Skala: 1 till 5. Grupper och svarsstatistik. % Positiva 4-5. % Neutrala 3. Nacka kommun MU 2018 Resultatrapport Totalt Skala: 1 till 5 % Positiva 4-5 % Neutrala 3 % Negativa 1-2 Frekvens = Svarsfrekvens per fråga/område Medelvärde redovisas med två decimaler vid sidan om staplarna

Läs mer

Medarbetarundersökning Zonderas vision är att alla ska gå med lätta steg till jobbet!

Medarbetarundersökning Zonderas vision är att alla ska gå med lätta steg till jobbet! Medarbetarundersökning 2016 Zonderas vision är att alla ska gå med lätta steg till jobbet! Sammanfattning Svarsfrekvens: 71% Medarbetarindex: 69 Andel positiva svar, alla frågor 0-100, snitt organisationer

Läs mer

Gemensamma värden för att nå våra mål och sträva mot visionen

Gemensamma värden för att nå våra mål och sträva mot visionen Personalpolicy Huddinge kommuns personal policy beskriver de personalpolitiska ställnings taganden och värderingar som ska prägla arbetet i verksam heten. Personal politiken är ett medel för att uppnå

Läs mer

Resultat av stadens medarbetarundersökning 2012

Resultat av stadens medarbetarundersökning 2012 KYRKOGÅRDSNÄMNDEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2013-01-29 Handläggare: Carin Björnvall Telefon: 08-508 300 13 Till KN 2012-12-11 Resultat av stadens medarbetarundersökning 2012 Förslag till beslut 1. Kyrkogårdsnämnden

Läs mer

Diarienummer KS2016/55. Datum » POLICY. Sandvikens Kommuns. Strategi för Medborgardialog

Diarienummer KS2016/55. Datum » POLICY. Sandvikens Kommuns. Strategi för Medborgardialog KS2016/55» POLICY Sandvikens Kommuns Strategi för Medborgardialog Styrdokumentets data Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum och paragraf: 2017-06-12 113 : Giltighetstid: Dokumentansvarig: För revidering

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2019-2021 2019 ARVIKA STADSHUS AB /Moderbolaget/ ARVIKA LOKAL OCH MARK AB FASTIGHETS AB NYA ARVIKA GJUTERI Innehåll Kommunövergripande styrning erings- och uppföljningsprocessen -------------------------------------------------------------------

Läs mer

Vi utvecklar humankapitalet och ökar lönsamheten för företag. I samarbete med. Man Kvinna. Kön

Vi utvecklar humankapitalet och ökar lönsamheten för företag. I samarbete med. Man Kvinna. Kön Kön Vi utvecklar humankapitalet och ökar lönsamheten för företag I samarbete med Respondenter 1330 363 Svar 1042 297 Svarsfrekvens 78% 82% NMI & Index 74 75 78 68 64 67 65 66 68 53 55 59 HME-Index NMI

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Susanne Karlsson

Handläggare Datum Ärendebeteckning Susanne Karlsson Handläggare Datum Ärendebeteckning 2016-11-16 Intern kontrollplan för 2017 Förslag till beslut Samhällsbyggnadsnämnden godkänner förslaget till intern kontrollplan för 2017 och överlämnar den till Kommunstyrelsen

Läs mer

Medarbetarsamtal vid KI

Medarbetarsamtal vid KI Medarbetarsamtal vid KI Riktlinjer med kompletterande anvisningar för medarbetarsamtal vid KI Bilaga 1a Medarbetarsamtal 1; Mål och utveckling exempel på frågor - chefer Bilaga 1b Medarbetarsamtal 1; Mål

Läs mer

Remiss: Personalpolicy för Huddinge kommun

Remiss: Personalpolicy för Huddinge kommun NATUR- OCH BYGGNADS FÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2015-06-09 Sida 1(2) Diarienr: TN-2015/210.199 Handläggare Felicia Almerén 08-535 365 47 felicia.almeren@huddinge.se Remiss: Personalpolicy för

Läs mer

Internkontrollplan 2017

Internkontrollplan 2017 KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Strömberg Annika 2016-11-23 KTN-2016-0393 Kulturnämnden Internkontrollplan 2017 Förslag till beslut Kulturnämnden föreslås besluta att anta förslag till

Läs mer

Övergripande och nämndspecifika mål

Övergripande och nämndspecifika mål SOCIALFÖRVALTNINGEN VERKSAMHETSPLAN Stöd och boende 2014 Övergripande och nämndspecifika EKONOMI Kils kommun ska ha god ekonomisk hushållning. Detta åstadkommer vi genom att: det årliga överskottet är

Läs mer

Förslag till beslut Individ- och familjenämnden beslutar att anta riktlinjen för styrmodellen.

Förslag till beslut Individ- och familjenämnden beslutar att anta riktlinjen för styrmodellen. TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2019-06-19 Sida 1 (1) Diarienr IFN 2019/00417-1.3.2 Individ- och familjeförvaltningen Annelie Pettersson Epost: annelie2.pettersson@vasteras.se Kopia till Individ- och familjenämnden

Läs mer

Medarbetarpolicy i Landstinget

Medarbetarpolicy i Landstinget MISSIV 2012-06-13 LJ2012/690 Förvaltningsnamn Avsändare Landstingsstyrelsen Medarbetarpolicy i Landstinget Bakgrund I samband med att Landstingets chefspolicy omarbetades under 2011 aktualiserades frågan

Läs mer

Så gör vi Gävle Gävle kommunkoncerns medarbetarpolicy

Så gör vi Gävle Gävle kommunkoncerns medarbetarpolicy Sid 1 (6) 2018-03-20 Så gör vi Gävle Gävle kommunkoncerns medarbetarpolicy Gävle kommun Kommunledningskontoret 801 84 Gävle Besök Drottninggatan 22 Kundtjänst 026-17 80 00 Fax 026-12 54 56 gavle.kommun@gavle.se

Läs mer

Personalpolicy i Hultsfreds kommun

Personalpolicy i Hultsfreds kommun Personalpolicy 1 (5) Personalpolicy i Hultsfreds kommun Inledning Kommunstyrelsen är det politiska organ som ytterst är ansvarig för personalpolitiken i Hultsfreds kommun. Det är kommunstyrelsen som beslutar

Läs mer

Riktlinjer för tillgänglighet och service

Riktlinjer för tillgänglighet och service Riktlinjer för tillgänglighet och service Antagna av kommunstyrelsen den xx månad xx, 2016KS/0674 Besöksadress: Skogsbovägen 9 11, 134 81 Gustavsberg Postadress: Värmdö kommun, 134 81 Gustavsberg Växel

Läs mer

Vallentuna kommuns värdegrund:

Vallentuna kommuns värdegrund: PERSONALPOLITISKT PROGRAM Fastställt av kommunfullmäktige 1991. Jämställdhet och mångfald reviderat 2000. Avsnitt "Lön - belöning" reviderat 2001 Reviderat av Kommunstyrelsens arbetsutskott i januari 2007

Läs mer

En vägledning i vårt dagliga arbete

En vägledning i vårt dagliga arbete Vår uppförandekod En vägledning i vårt dagliga arbete Specialfastigheter är ett helägt statligt bolag. Det medför ett särskilt ansvar. Såväl som arbetsgivare, medarbetare, affärspartner och samhällsaktör

Läs mer

Värnamo den mänskliga tillväxtkommunen, invånare Övergripande mål

Värnamo den mänskliga tillväxtkommunen, invånare Övergripande mål Värnamo den mänskliga tillväxtkommunen, 40 000 invånare 2035 Övergripande mål 2016-2019 DELAKTIGHET - medborgare och medarbetare är delaktiga i kommunens utveckling KOMPETENSFÖRSÖRJNING arbetsgivare kan

Läs mer

Manual till att hålla utvecklingssamtal

Manual till att hålla utvecklingssamtal Manual till att hålla utvecklingssamtal Inledning tillbakablick Arbetsmiljö hälsa Uppdrag uppgifter Utvecklingsplan Februari 2014 2(9) Inledning I denna manual beskrivs utvecklingssamtalets syfte uppbyggnad.

Läs mer

Medarbetarskap i Umeå kommun. Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget

Medarbetarskap i Umeå kommun. Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget Medarbetarskap i Umeå kommun Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget Inledning Vi som arbetar i Umeå kommun har ett viktigt uppdrag: att bidra till ett gott liv i Umeå

Läs mer

Modell & Övergripande index

Modell & Övergripande index Svarsfrekvens Modell & Övergripande index Flera perspektiv & tydlig ansvarsfördelning ger goda förutsättningar för utveckling Organisation (ansvar = ledning) Frågor ställs i kommun / myndighetsperspektiv

Läs mer

Verksamhetsplan för utskrift (Barn och utbildning)

Verksamhetsplan för utskrift (Barn och utbildning) Verksamhetsplan för utskrift - 2019 (Barn och utbildning) Målområden Indelning Beskrivning Ansvarig Övergripande Attraktiv kommun Externt Här känner sig alla välkomna. Här är det enkelt, här är det möjligt

Läs mer

Strategisk utvecklingsplan för Länsstyrelsen 2011-2013.

Strategisk utvecklingsplan för Länsstyrelsen 2011-2013. 2 Strategisk utvecklingsplan för Länsstyrelsen 2011-2013. Innehåll 1 Vision, verksamhetsidé och värdegrund 2 Syftet med en strategisk utvecklingsplan 2.1 Uppföljning och utvärdering 2.2 Översyn och eventuell

Läs mer

MEDARBETARSAMTAL SAMTALSGUIDE

MEDARBETARSAMTAL SAMTALSGUIDE Oktober 2000 MEDARBETARSAMTAL SAMTALSGUIDE Samtalet bör inledas med att chefen redogör för arbetsplatsens Mål. Med utgångspunkt från denna inledning skall samtalet röra sig mellan de olika samtalsområden

Läs mer

Bilaga B Satsningar Framtidsvision - Fastighet

Bilaga B Satsningar Framtidsvision - Fastighet Fastighetsnämnden Error! Reference source not found.sida 1 (5) Bilaga B Satsningar 2017-2019 Framtidsvision - Fastighet Kvalitetssäkra energieffektiviseringsarbetet I stadens miljöprogram för perioden

Läs mer

Internkontrollrapport Socialnämnden 2018

Internkontrollrapport Socialnämnden 2018 s handling nr 3/2019 Internkontrollrapport 2018 Dnr: SOCN/2014:95-759 Antagen av socialnämnden 2019-02-20, 33 www.katrineholm.se Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Inledning... 4 2.1 Definition

Läs mer