Verksamhetsberättelse resultatenheter Väsby skola

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse resultatenheter Väsby skola"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse resultatenheter 2011 Väsby skola

2 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning Ansvarsområde Viktiga händelser under året (ur ett verksamhetsperspektiv) Uppföljning av målen Kund - nöjd Väsbybo Samhälle och Miljö - hållbar utveckling Medarbetare - stolta medarbetare Ekonomi god ekonomisk hushållning Uppföljning av program och konventioner Handikappolitiska programmet Barnkonventionen Kvalitetsutveckling Avstämning av nämndspecifika uppdrag PS UBN Ledare och Medarbetare Ledarskap Medarbetarskap Friskvård och hälsa Personalförsörjning Kompetensutveckling Ekonomi och verksamhet Sammanfattande analys av resultatet Resultatuppföljning Resultat per verksamhet Investeringsuppföljning Volymer, statistik och kostnadsnyckeltal Omvärldsbevakning Framåtblick Riskbedömning Väsby skola, Verksamhetsberättelse resultatenheter (19)

3 10.3 Känslighetsanalys Intern kontroll Miljöredovisning Miljöindikatorer Väsby skola, Verksamhetsberättelse resultatenheter (19)

4 1 Sammanfattning Väsby skola har under året omorganiserats och blivit en treparallellig åk 4-9 skola. Vi har ökat antalet elever på skolan med drygt 100 från 320 elever till 440. Vi har från och med höstterminen även skolbarnsomsorg på skolan. Lärarna har påbörjat att ta fram lokala pedagogiska planeringar, LPP:er, utifrån den nya läroplanen och kursplanerna. Detta för att tydliggöra för elever och vårdnadshavare vilka mål det är som eleven ska nå. Det leder i sin tur till ökad måluppfyllelse och bättre meritvärden för eleverna. Väsby skolas lärare är snart färdiga med sin PIM utbildning. Vi har även påbörjat ett arbete med den kommungemensamma skolportal som vi kommer att börja använda hösten Vi har under året haft ett samarbete med FoU i Stockholm stad i ett forskningsprojekt som heter Prevention i skolan. Under året har vi arbetat med att ta fram skolgemensamma normer och konsekvenser, hur vi ska arbeta för att förebygga skolk, positivt ledarskap samt prosociala aktiviteter. Väsby skola har en budget i balans och har under året gjort en del ombyggnationer och investeringar i bland annat möbler. 2 Ansvarsområde Ordförande: Kontorschef: Johan Hjelmstrand Barbro Johansson Väsby skola grundskola årskurs 4-9 skolbarnsomsorg 3 Viktiga händelser under året (ur ett verksamhetsperspektiv) Väsby skola har under 2011 genomgått en stor omorganisation. Under våren fattades ett beslut om att flytta Hasselskolans åk 4 och 5 till Väsby skola. Detta innebar att vi from höstterminen blev en treparallellig 4-9 skola med skolbarnsomsorg. Antalet elever på skolan gick från 320 till 420. Till sommaren var det många pensionsavgångar. Detta och det ökade antalet elever och klasser på skolan innebar att vi fick göra en hel del nyrekrytering av personal under sommaren. I samband med detta så gjorde vi en omorganisation av skolan där vi delade in lärarna och eleverna i tre arbetslag utifrån de tre olika profilerna allmän, musik och science som vi har på skolan. Vi gjorde även en omfördelning av lärarnas arbetstid för att få loss resurser till elevstödsarbetet gällande ex svårare elevärenden och extra stödundervisning både i klass och enskilt. Under hela året har vi även arbetat med den nya läroplanen och de nya kursplanerna. Vi har även anpassat oss till den nya skollagen som började gälla 1 Väsby skola, Verksamhetsberättelse resultatenheter (19)

5 juli. Kommunens beslut om att förändra ersättningsmodell för hyror har påverkat skolan eftersom vi blivit tvungna att lämna ifrån oss några undervisningslokaler, källarlokaler och den lilla idrottshallen. Detta innebar att vi har fått göra om elevernas schema mitt i läsåret. Under hösten fattades beslut om att alla nyanlända elever ska komma direkt ut till skolorna. Detta innebar en stor förändring för oss då vi fick 25 nya elever mitt i läsåret. Vi har även fått omstrukturera vårt elevstöd för att kunna möte dessa elevers behov. 4 Uppföljning av målen 4.1 Kund - nöjd Väsbybo Andel (%) elever i skolår 9 behöriga till gymnasieskola Studie- och yrkesvägledning Utveckla PRAO:n för att ge eleverna bättre insikt i olika yrken och framtidsmöjligheter genom bland annat "jobbskuggning" och olika föreläsningar av utomstående. Alla i åk 8 och 9 ska besöka Gymnasiemässan för att få en god uppfattning om möjligheter och utbud. Tydliga krav och mål Ämnesplaneringar på hemsidan så både elever och föräldrar vet vad vi gör och vad som krävs. Öka elevdelaktigheten när planeringar tas fram och följs upp. Förbättra och förtydliga omdömesunderlagen. Varierat arbetssätt Väsby skolas lärare arbetar med ett varierat arbetssätt för att stimulera eleverna att hitta olika vägar till lärande. Ny pedagogisk plattform Alla medarbetare på väsby skola arbetar utifrån vår nya pedagogiska plattform. Vi utvärderade vår prao och konstaterade att vi inte fått det resultat med "jobbskuggning" som vi önskade. Vi beslutade därför att ändra på praon för eleverna till en vecka för åk 8 under vårterminen och en vecka för åk 9 under höstterminen. Eleverna fick i samband med prao uppgifter att göra i olika skolämnen. Alla våra åk 9 elever besökte Gymnasiemässan men endast en av våra åk 8 klasser hade möjlighet att åka. Vi har påbörjat ett arbete för att förbättra och förtydliga omdömesunderlagen. Vi kommer att fortsätta det arbetet under vårterminen 2012 för att kunna använda dem i den nya skolportalen från och med höstterminen Lärarna håller på att allt eftersom ta fram nya lokala pedagogiska planeringar (LPP) utifrån de nya kursplanerna. Vår nya organisation i arbetslag möjliggör för lärarna att i sina profiler utveckla olika sätt för eleverna att arbeta. Vi behöver fortsätta att utveckla olika arbetssätt. Alla medarbetare på Väsby skola är medvetna om vår gemensamma pedagogiska plattform. Vi fortsätter vårt arbete för att få den att bli en naturlig del i vår vardag. Väsby skola, Verksamhetsberättelse resultatenheter (19)

6 4.1.1 Andelen föräldrar/elever som kan rekommendera sitt barns förskola/sin skola ska vara hög Väsby Välfärds kunder ska vara nöjda med verksamheten Andel kunder som är nöjda med bemötandet Andel kunder nöjda med respektive verksamhet Andel kunder som upplever sig vara delaktiga och ha insyn i verksamheterna (NII) Nöjda kunder Ingen Nöjda kunder Väsby skolas hemsida ska vara uppdaterad så att vårdnadshavare och elever lätt ska kunna hitta information om vad som händer på skolan. Väsby skola ska regelbundet bjuda in till skolråd för att öka delaktigheten och insynen i vår verksamhet. Medarbetarna på väsby skola möter alla på ett profesionellt och trevligt sätt. Startsidan på Väsby skolas hemsida uppdateras flera gånger i veckan. Vi behöver fortsätta med att utveckla skolans mentorsgruppssidor. Under 2011 har vi haft sex skolråd Elevernas kunskapsresultat ska fokuseras och förbättras Meritvärde inom Väsby Välfärds skolor, slutbetyg åk 9 Andel elever i Väsby Välfärds skolor som är behöriga till nationella program 90 Andel elever inom 70 Väsby skola, Verksamhetsberättelse resultatenheter (19)

7 Väsby Välfärds skolor med betyg i alla ämnen Andel elever i Väsby Välfärds skolor som är godkända i nationella prov i engelska Andel elever i Väsby Välfärds skolor som är godkända i nationella prov i svenska Andel elever i Väsby Välfärds skolor som är godkända i nationella prov i matematik 100 Studie- och yrkesvägledning Utveckla PRAO:n för att ge eleverna bättre insikt i olika yrken och framtidsmöjligheter genom bland annat "jobbskuggning" och olika föreläsningar av utomstående. Alla i åk 8 och 9 ska besöka Gymnasiemässan för att få en god uppfattning om möjligheter och utbud. Tydliga krav och mål Ämnesplaneringar på hemsidan så både elever och föräldrar vet vad vi gör och vad som krävs. Öka elevdelaktigheten när planeringar tas fram och följs upp. Förbättra och förtydliga omdömesunderlagen. Varierat arbetssätt Väsby skolas lärare arbetar med ett varierat arbetssätt för att stimulera eleverna att hitta olika vägar till lärande. Ny pedagogisk plattform Alla medarbetare på väsby skola arbetar utifrån vår nya pedagogiska plattform. Studie- och yrkesvägledning Vi utvärderade vår prao och konstaterade att vi inte fått det resultat med "jobbskuggning" som vi önskade. Vi beslutade därför att ändra på praon för eleverna till en vecka för åk 8 under vårterminen och en vecka för åk 9 under höstterminen. Eleverna fick i samband med prao uppgifter att göra i olika skolämnen. Alla våra åk 9 elever besökte Gymnasiemässan men endast en av våra åk 8 klasser hade möjlighet att åka. Vi har påbörjat ett arbete för att förbättra och förtydliga omdömesunderlagen. Vi kommer att fortsätta det arbetet under vårterminen 2012 för att kunna använda dem i den nya skolportalen från och med höstterminen Lärarna håller på att allt eftersom ta fram nya lokala pedagogiska planeringar (LPP) utifrån de nya kursplanerna. Vår nya organisation i arbetslag möjliggör för lärarna att i sina profiler utveckla olika sätt för eleverna att arbeta. Vi behöver fortsätta att utveckla olika arbetssätt. Alla medarbetare på Väsby skola är medvetna om vår gemensamma pedagogiska plattform. Vi fortsätter vårt arbete för att få den att bli en naturlig del i vår vardag. Vi utvärderade vår prao och konstaterade att Väsby skola, Verksamhetsberättelse resultatenheter (19)

8 Utveckla PRAO:n för att ge eleverna bättre insikt i olika yrken och framtidsmöjligheter genom bland annat "jobbskuggning" och olika föreläsningar av utomstående. Alla i åk 8 och 9 ska besöka Gymnasiemässan för att få en god uppfattning om möjligheter och utbud. Tydliga krav och mål Ämnesplaneringar på hemsidan så både elever och föräldrar vet vad vi gör och vad som krävs. Öka elevdelaktigheten när planeringar tas fram och följs upp. Förbättra och förtydliga omdömesunderlagen. Varierat arbetssätt Väsby skolas lärare arbetar med ett varierat arbetssätt för att stimulera eleverna att hitta olika vägar till lärande. Ny pedagogisk plattform Alla medarbetare på väsby skola arbetar utifrån vår nya pedagogiska plattform. Studie- och yrkesvägledning Utveckla PRAO:n för att ge eleverna bättre insikt i olika yrken och framtidsmöjligheter genom bland annat "jobbskuggning" och olika föreläsningar av utomstående. Alla i åk 8 och 9 ska besöka Gymnasiemässan för att få en god uppfattning om möjligheter och utbud. Tydliga krav och mål Ämnesplaneringar på hemsidan så både elever och föräldrar vet vad vi gör och vad som krävs. Öka elevdelaktigheten när planeringar tas fram och följs upp. Förbättra och förtydliga omdömesunderlagen. Varierat arbetssätt Väsby skolas lärare arbetar med ett varierat arbetssätt för att stimulera eleverna att hitta olika vägar till lärande. Ny pedagogisk plattform Alla medarbetare på väsby skola arbetar utifrån vår nya pedagogiska plattform. vi inte fått det resultat med "jobbskuggning" som vi önskade. Vi beslutade därför att ändra på praon för eleverna till en vecka för åk 8 under vårterminen och en vecka för åk 9 under höstterminen. Eleverna fick i samband med prao uppgifter att göra i olika skolämnen. Alla våra åk 9 elever besökte Gymnasiemässan men endast en av våra åk 8 klasser hade möjlighet att åka. Vi har påbörjat ett arbete för att förbättra och förtydliga omdömesunderlagen. Vi kommer att fortsätta det arbetet under vårterminen 2012 för att kunna använda dem i den nya skolportalen från och med höstterminen Lärarna håller på att allt eftersom ta fram nya lokala pedagogiska planeringar (LPP) utifrån de nya kursplanerna. Vår nya organisation i arbetslag möjliggör för lärarna att i sina profiler utveckla olika sätt för eleverna att arbeta. Vi behöver fortsätta att utveckla olika arbetssätt. Alla medarbetare på Väsby skola är medvetna om vår gemensamma pedagogiska plattform. Vi fortsätter vårt arbete för att få den att bli en naturlig del i vår vardag. Vi utvärderade vår prao och konstaterade att vi inte fått det resultat med "jobbskuggning" som vi önskade. Vi beslutade därför att ändra på praon för eleverna till en vecka för åk 8 under vårterminen och en vecka för åk 9 under höstterminen. Eleverna fick i samband med prao uppgifter att göra i olika skolämnen. Alla våra åk 9 elever besökte Gymnasiemässan men endast en av våra åk 8 klasser hade möjlighet att åka. Vi har påbörjat ett arbete för att förbättra och förtydliga omdömesunderlagen. Vi kommer att fortsätta det arbetet under vårterminen 2012 för att kunna använda dem i den nya skolportalen från och med höstterminen Lärarna håller på att allt eftersom ta fram nya lokala pedagogiska planeringar (LPP) utifrån de nya kursplanerna. Vår nya organisation i arbetslag möjliggör för lärarna att i sina profiler utveckla olika sätt för eleverna att arbeta. Vi behöver fortsätta att utveckla olika arbetssätt. Alla medarbetare på Väsby skola är medvetna om vår gemensamma pedagogiska plattform. Vi fortsätter vårt arbete för att få den att bli en naturlig del i vår vardag. Väsby skola, Verksamhetsberättelse resultatenheter (19)

9 Studie- och yrkesvägledning Utveckla PRAO:n för att ge eleverna bättre insikt i olika yrken och framtidsmöjligheter genom bland annat "jobbskuggning" och olika föreläsningar av utomstående. Alla i åk 8 och 9 ska besöka Gymnasiemässan för att få en god uppfattning om möjligheter och utbud. Tydliga krav och mål Ämnesplaneringar på hemsidan så både elever och föräldrar vet vad vi gör och vad som krävs. Öka elevdelaktigheten när planeringar tas fram och följs upp. Förbättra och förtydliga omdömesunderlagen. Varierat arbetssätt Väsby skolas lärare arbetar med ett varierat arbetssätt för att stimulera eleverna att hitta olika vägar till lärande. Ny pedagogisk plattform Alla medarbetare på väsby skola arbetar utifrån vår nya pedagogiska plattform. Vi utvärderade vår prao och konstaterade att vi inte fått det resultat med "jobbskuggning" som vi önskade. Vi beslutade därför att ändra på praon för eleverna till en vecka för åk 8 under vårterminen och en vecka för åk 9 under höstterminen. Eleverna fick i samband med prao uppgifter att göra i olika skolämnen. Alla våra åk 9 elever besökte Gymnasiemässan men endast en av våra åk 8 klasser hade möjlighet att åka. Vi har påbörjat ett arbete för att förbättra och förtydliga omdömesunderlagen. Vi kommer att fortsätta det arbetet under vårterminen 2012 för att kunna använda dem i den nya skolportalen från och med höstterminen Lärarna håller på att allt eftersom ta fram nya lokala pedagogiska planeringar (LPP) utifrån de nya kursplanerna. Vår nya organisation i arbetslag möjliggör för lärarna att i sina profiler utveckla olika sätt för eleverna att arbeta. Vi behöver fortsätta att utveckla olika arbetssätt. Alla medarbetare på Väsby skola är medvetna om vår gemensamma pedagogiska plattform. Vi fortsätter vårt arbete för att få den att bli en naturlig del i vår vardag Motivation och mål Ingen Behörighet till nationella program 90 Studie- och yrkesvägledning Utveckla PRAO:n för att ge eleverna bättre insikt i olika yrken och framtidsmöjligheter genom bland annat "jobbskuggning" och olika föreläsningar av utomstående. Alla i åk 8 och 9 ska besöka Gymnasiemässan för att få en god uppfattning om möjligheter och utbud. Tydliga krav och mål Ämnesplaneringar på hemsidan så både elever och föräldrar vet vad vi gör och vad Vi utvärderade vår prao och konstaterade att vi inte fått det resultat med "jobbskuggning" som vi önskade. Vi beslutade därför att ändra på praon för eleverna till en vecka för åk 8 under vårterminen och en vecka för åk 9 under höstterminen. Eleverna fick i samband med prao uppgifter att göra i olika skolämnen. Alla våra åk 9 elever besökte Gymnasiemässan men endast en av våra åk 8 klasser hade möjlighet att åka. Vi har påbörjat ett arbete för att förbättra och förtydliga omdömesunderlagen. Vi kommer att fortsätta det arbetet under vårterminen Väsby skola, Verksamhetsberättelse resultatenheter (19)

10 som krävs. Öka elevdelaktigheten när planeringar tas fram och följs upp. Förbättra och förtydliga omdömesunderlagen. Varierat arbetssätt Väsby skolas lärare arbetar med ett varierat arbetssätt för att stimulera eleverna att hitta olika vägar till lärande. Ny pedagogisk plattform Alla medarbetare på väsby skola arbetar utifrån vår nya pedagogiska plattform för att kunna använda dem i den nya skolportalen från och med höstterminen Lärarna håller på att allt eftersom ta fram nya lokala pedagogiska planeringar (LPP) utifrån de nya kursplanerna. Vår nya organisation i arbetslag möjliggör för lärarna att i sina profiler utveckla olika sätt för eleverna att arbeta. Vi behöver fortsätta att utveckla olika arbetssätt. Alla medarbetare på Väsby skola är medvetna om vår gemensamma pedagogiska plattform. Vi fortsätter vårt arbete för att få den att bli en naturlig del i vår vardag Tydlighet Ingen Tydlighet Tydlighet Eleverna ska uppleva en tydlighet från skolan när det gäller planering, bedömningsgrunder och förtrogenhet med skolans rättigheter och skyldigheter. Lärarna ska synliggöra elevens kunskapsutveckling för eleven och vårdnadshavare. Elever och vårdnadshavare ska veta vad som förväntas för att nå målen. Tid ska ges för utvecklande pedagogiska diskussioner mellan lärarna. Vi har påbörjat ett arbete för att förbättra och förtydliga omdömesunderlagen. Vi kommer att fortsätta det arbetet under vårterminen 2012 för att kunna använda dem i den nya skolportalen från och med höstterminen 2012.Lärarna håller på att allt eftersom ta fram nya lokala pedagogiska planeringar (LPP) utifrån de nya kursplanerna. Tid har getts både i ämneslag och arbetslag för pedagogiska diskussioner mellan lärarna Väsby Välfärds grundskolors Salsavärde ska förbättras Salsavärde Väsby Välfärds kunder ska uppleva trygghet inom respektive verksamhet Andel kunder som upplever trygghet i 75 Väsby skola, Verksamhetsberättelse resultatenheter (19)

11 verksamheterna Trygghet Alla medarbetare har ett ansvar för alla elever på skolan. Likabehandlingsplanen ska vara väl förankrad och framarbetad tillsammans med eleverna. Trygghetsteamet har regelbundna möten och arbetar förebyggande. Eleverna har tydliga och kända ordningsregler. Vi arbetar med programmet Prevention i skolan, PS Alla medarbetare tar ansvar för skolans alla elever. Likabehandlingsplanen kommer vi fortsätta att arbeta kring tillsammans med elevrådet. Trygghetsteamet har haft några möten under läsåret. Vi har arbetat utifrån programmet Prevention i skolan PS och gemensamt med eleverna tagit fram normer och konsekvenser. Under vårterminen har vi arbetat med positivt ledarskap för att stärka våra elever. 4.2 Samhälle och Miljö - hållbar utveckling Köptrohet mot tecknade ramavtal ska öka Andel verksamheter som följer kommunens ramavtal 85 Ramavtal Väsby skola följer kommunens ramavtal Ja Alla verksamheter inom Väsby Välfärd ska källsortera avfall Andel verksamheter som källsorterar 80 Källsortering Väsby skola källsorterar kontorspapper, wellpapp, glas, batteri, lysrör, metall och annat miljöfarligt avfall. Eleverna är delaktiga i miljöarbetet. Väsby skola källsorterar och har tillsammans med Sita underlättat det arbetet för alla på skolan. Väsby skola, Verksamhetsberättelse resultatenheter (19)

12 4.2.3 Alla verksamheter inom Väsby Välfärd ska följa upp, redovisa och minska energiförbrukningen Andel verksamheter som följer upp energiförbrukninge n Energiförbrukninge n ska minska 80 Energiförbrukning Väsby skola följer upp energiförbrukningen genom att ta del av kommunens statistik. Vi har tagit del av kommunens statistik. 4.3 Medarbetare - stolta medarbetare Nöjd-Medarbetar-Index ska öka inom Väsby Välfärd Frisknärvaro Andel stolta medarbetare Nöjd medarbetarindex Frisknärvaro Arbeta aktivt för att medarbetare ska använda sig av friskvårdschecken. Följa upp korttidsfrånvaro och ha samtal med berörd medarbetare. Stolt medarbetare Vi förbättrar vår organisation, ger möjlighet till fortbildning och uppmuntrar kreativitet, samarbetsförmåga och engagemang. Nöjd medarbetare Utveckla möjligheter till samarbete, givande pedagogiska diskussioner och egna initiativ. Vi har arbetat aktivt för att medarbetarna ska använda sig av friskvårschecken. Vi har även följt upp korttidsfrånvaro med berörd personal. Vi har gjort om vår organisation inför höstterminen 2011 för att öka möjligheten till samarbete mellan lärarna. Vi har gjort om vår organisation inför höstterminen 2011 för att öka möjligheten till samarbete mellan lärarna. Väsby skola, Verksamhetsberättelse resultatenheter (19)

13 4.3.2 Alla nya tillsvidareanställda medarbetare inom Väsby Välfärd ska ha formell kompetens Andel pedagoger med behörighet Andel medarbetare i förskolan med förskollärareutbildn ing 90 Behörig personal Vid nyrekrytering anställs endast behörig personal för den verksamhet de ska bedriva. Uppmuntra befintlig personal till vidareutbildning via exempelvis lärarlyftet. Vi har så långt det varit möjligt endast anställt behörig personal. Vi har även uppmuntrat befintlig personal till fortbildning Förstärka ledarskapet inom Väsby Välfärd Chefens arbetstid ute i verksamheten Andel medarbetare nöjda med sin närmaste chef ( Ledarskapsindex) Chefens arbetstid Chefens arbetstid ute i verksamheten ökas och tydliggörs. Närmaste chef Närmsta chef finns tillgänglig för medarbetaren och arbetar för att uppmuntra och vara ett stöd för medarbetaren. Skolledningen är ute i verksamheten men det behöver tydliggöras ytterligare. Närmsta chef finns tillgänglig och försöker alltid ha dörren öppen och uppmuntra och vara ett stöd för medarbetarna Öka medarbetarnas IT-kompetens Antal medarbetare inom skolan som har PIM-utbildning i steg 3 Väsby skola, Verksamhetsberättelse resultatenheter (19)

14 IT-index PIM Alla medarbetare på skolan uppmuntras att starta sin utbildning i PIM. Vi har en egen examinator på skolan som fungerar som bollplank och finns tillgänglig för medarbetare som behöver extra stöd. Alla medarbetare utom några nyanställda har startat sin PIM utbildning. 10% har redan uppnått PIM nivå 3. Vi har en egen examinator som har haft en del utbildningar med personalen. 4.4 Ekonomi god ekonomisk hushållning Väsby Välfärd ska ha en ekonomi i balans Budgetreserv, andel av omslutning Väsby Välfärds tjänster ska hålla hög kvalitet och utföras på ett effektivt sätt Lärarens tid med elev ska öka i förhållande till den totala arbetstiden Ingen Andel av lärarens elevtid av den totala arbetstiden 60 Lärarnas arbetstid Arbetstiden för lärare ska ses över för att få en bättre balans mellan lärare. Ha en diskussion i lärargruppen om hur lärares tid med elever bäst ska användas för att nå bästa möjliga måluppfyllelse för eleverna. Vi har sett över lärarnas arbetstid och gjort en omfördelning av tiden för att nå en högre måluppfyllese för eleverna. Väsby skola, Verksamhetsberättelse resultatenheter (19)

15 5 Uppföljning av program och konventioner 5.1 Handikappolitiska programmet 5.2 Barnkonventionen 6 Kvalitetsutveckling 7 Avstämning av nämndspecifika uppdrag 7.1 PS Uppdrag Tidsperiod Införa kompetensutvecklingsprogram för personal inom välfärdstjänster 7.2 UBN Uppdrag Tidsperiod Öka fokus på elevernas studieresultat. Säkerställa att åtgärder vidtas för att alla barn ska kunna läsa, skriva och räkna vid slutet av skolår 3 Väsby skola, Verksamhetsberättelse resultatenheter (19)

16 8 Ledare och Medarbetare 8.1 Ledarskap 8.2 Medarbetarskap 8.3 Friskvård och hälsa 8.4 Personalförsörjning 8.5 Kompetensutveckling 9 Ekonomi och verksamhet 9.1 Sammanfattande analys av resultatet 9.2 Resultatuppföljning Intäkter/kostnader (belopp i mkr) INTÄKTER (+) Kommunersättning Intern prestationsersättning Intern försäljning S&P Täckningsbidrag Försäljning och avgifter Hyror och arrenden Bidrag Försäljn verksamhet / entreprenad Summa intäkter KOSTNADER (-) Buffert Personalkostnader Resultat 2010 Budget 2011 Resultat 2011 Budget avvik Väsby skola, Verksamhetsberättelse resultatenheter (19)

17 Intäkter/kostnader (belopp i mkr) Bidrag och transfereringar Entreprenader / köp av verksamhet Lokal- och markhyror Övriga fastighetskostnader Övrigt material och tjänster Avskrivningar Intern ränta Intern prestationsersättning Internt köp S&P Täckningsbidrag Summa kostnader Resultat 2010 Budget 2011 Resultat 2011 Budget avvik Resultat till resultatuppföljningen 9.3 Resultat per verksamhet Budget 2011 Intäkter Kostnader Verksamhet Kom. ers. Intern pres. ers. Övr. int. Summ a Intern pres. ers. Övr. kostn. Summ a Resulta t Summa verksamheter Resultat 2011 Intäkter Kostnader Verksamhet Kom. ers. Intern pres. ers. Övr. int. Summ a Intern pres. ers. Övr. kostn. Summ a Resulta t Summa verksamheter Väsby skola, Verksamhetsberättelse resultatenheter (19)

18 till verksamhetsresultaten Jämförelse Verksamhet Resultat 2010 Budget 2011 Resultat 2011 Resultat avvik Summa verksamheter till verksamhetsresultaten 9.4 Investeringsuppföljning 9.5 Volymer, statistik och kostnadsnyckeltal Verksamhetsmått Resultat 2010 Budget 2011 Resultat 2011 Budget avvikelse 10 Omvärldsbevakning 10.1 Framåtblick Väsby skola har som mål att öka meritvärdet hos våra elever och att fler elever blir behöriga att söka till nationellt gymnasieprogram. Detta kommer vi att göra genom att fortsätta utveckla våra profiler och arbetslag. Skolportalen kommer att hjälpa oss att förtydliga för elever och vårdnadshavare vilka mål som ska nås och även hur eleven ligger till i alla olika ämnen. Vi vill även satsa på att öka datortätheten på skolan så att våra åk 6-9 elever har var sin dator, 1:1. För att öka pedagogernas kunskaper när det gäller att använda IT i undervisningen kommer vi satsa på fortbildning både vad gäller handhavande av datorer och hur IT används pedagogiskt med eleverna. Väsby skola, Verksamhetsberättelse resultatenheter (19)

19 10.2 Riskbedömning För att Väsby skola ska kunna fortsätta att utvecklas på ett bra sätt behöver vi få behålla de elever som vi har på skolan och få tillräckligt med nya elever som söker till våra profiler i åk 4. Vi kan se att det har blivit svårare att rekrytera behöriga lärare i vissa ämnen så vi måste fortsätta vårt arbete med att bli en attraktiv arbetsgivare Känslighetsanalys 11 Intern kontroll 12 Miljöredovisning 12.1 Miljöindikatorer Väsby skola, Verksamhetsberättelse resultatenheter (19)

Verksamhetsberättelse 2012, resultatenhet. Väsby skola

Verksamhetsberättelse 2012, resultatenhet. Väsby skola Verksamhetsberättelse, resultatenhet Väsby skola Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Ansvarsområde... 3 3 Viktiga händelser under året (ur ett verksamhetsperspektiv)... 3 4 Uppföljning av målen...

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Datum 140826 1 (8) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Datum 150904 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Verksamhetsplan 2009 för barn- och ungdomsnämnden

Verksamhetsplan 2009 för barn- och ungdomsnämnden Verksamhetsplan 2009 för barn- och ungdomsnämnden Inledning Kommunfullmäktige har beslutat om kommunledningsmål för planeringsperioden 2008-2011 i form av kommunövergripande mål som gäller för all verksamhet

Läs mer

Verksamhetsplan 2012 för barn- och ungdomsnämnden till Kommunplan 2012 och utblick

Verksamhetsplan 2012 för barn- och ungdomsnämnden till Kommunplan 2012 och utblick Rev 2011-10-12 Sid 1 (6) Dnr 11BUN108 Handläggare Sinikka Pisilä Verksamhetsplan 2012 för barn- och ungdomsnämnden till Kommunplan 2012 och utblick 2013-2015 Inledning Kommunfullmäktige har fastställt

Läs mer

Stora Vallaskolan Arbetsplan 19/20

Stora Vallaskolan Arbetsplan 19/20 Stora Vallaskolan Arbetsplan 19/20 Prioriterade utvecklingsområden: - Värdegrund - Jämställdhet - Kunskapsresultat Hur blev det? Var är Hur gör Var ska Normer och värden Skolans arbete mot kränkande behandling

Läs mer

Barn och Utbildning Grundsärskolan. Arbetsplan läsåret 2013/2014. Grundsärskolan

Barn och Utbildning Grundsärskolan. Arbetsplan läsåret 2013/2014. Grundsärskolan Barn och Utbildning Grundsärskolan Arbetsplan läsåret 2013/2014 Grundsärskolan Utveckling, lärande och kunskaper Bakgrund I grundskolans skolutvecklingsprogram finns visionen Alla elever skall, när de

Läs mer

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015 Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016 Upprättad i juni 2015 Vi ska bli bäst! 2017 ska Vimmerby vara bland de tio bästa skolkommunerna. För Vimmerby kommuns barn och elever innebär

Läs mer

Arbetsplan läsåret 2013/2014

Arbetsplan läsåret 2013/2014 Arbetsplan läsåret 2013/2014 Utveckling, lärande och kunskaper I grundskolans skolutvecklingsprogram finns visionen Alla elever skall, när de lämnar grundskolan i Filipstads kommun, ha det högsta genomsnittliga

Läs mer

Skolplanen. Uppdrag. kommunalt styrdokument

Skolplanen. Uppdrag. kommunalt styrdokument Skolplan 2009 2 Skolplanen kommunalt styrdokument Enligt skollagen ska det i varje kommun finnas en skolplan som visar hur kommunens skolverksamhet ska formas och utvecklas. Av skolplanen ska framgå hur

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Kungsskolan

VERKSAMHETSPLAN Kungsskolan VERKSAMHETSPLAN Kungsskolan Läsåret 2017-2018 Kungsskolan är skolan mitt i byn. Skolan där positiva förväntningar på eleverna och stort engagemang av personalen ger eleverna en stabil grund och stå på

Läs mer

Delårsrapport 2019 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Delårsrapport 2019 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2019 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Innehållsförteckning 1 Delårsrapport 2019... 3 1.1 Driftredovisning... 3 1.2 Sammanfattning... 3 1.3 Perioden - Analys ekonomi/verksamhet... 3 1.4 Helårsprognos...

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 44-2016:5173 Föreningen Hemgårdar i Malmö Org.nr. 846000-9460 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Malmö Montessoriskola belägen i Malmö kommun 2 (9) Dnr 44-2016:5173

Läs mer

Arbetsplan/verksamhetsplan 2010/11 fritidshem, förskoleklass, grundskola för Väsby skola

Arbetsplan/verksamhetsplan 2010/11 fritidshem, förskoleklass, grundskola för Väsby skola Arbetsplan/verksamhetsplan 2010/11 fritidshem, förskoleklass, grundskola för Väsby skola Inledning Väsby skola är en del av området Väsby Centrala. Väsby skolas ledning består av en rektor, och en biträdande

Läs mer

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 0 Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I förskoleklass grundskola åk 1-9 fritidshem Ansvarig rektor Kristin Hägglund 1 2 Innehåll Styrkort 2015-2016... 1

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan 4-9 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan 4-9 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Lyrfågelskolan 4-9 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat...

Läs mer

Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013

Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013 Grundskola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(7) Jennika Pettersson 2012-07-24 Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013 Kunskapsnämndens mål 2012 under MEDBORGARperspektivet Resultaten för lärande

Läs mer

SKOLA & ARBETSLIV SYFTE OCH MÅLSÄTTNING

SKOLA & ARBETSLIV SYFTE OCH MÅLSÄTTNING SKOLA & ARBETSLIV BAKGRUND I skolans uppdrag ingår att eleverna ska vara aktiva och deltagande och känna/inse att de har ansvaret och makten över sitt eget lärande. SYFTE OCH MÅLSÄTTNING Samverkan mellan

Läs mer

Årsredovisning Skolområde VÄST 2014

Årsredovisning Skolområde VÄST 2014 1 Årsredovisning Skolområde VÄST 2014 2 Årsberättelse 2014 SKOLOMRÅDE VÄST Beskriv kortfattat vilken typ av verksamhet och service ni har till kommuninnevånarna Skolområde VÄST bedriver verksamhet i Rumskulla.

Läs mer

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Ordförande: Catharina Malmborg Förvaltningschef: Kerstin Melén-Gyllensten Uppdrag Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens uppdrag är att fullgöra kommunens uppgifter

Läs mer

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 0 Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Junibackens skola förskoleklass grundskola åk 1-6 fritidshem Ansvarig rektor Åsa Strömberg 1 Innehåll

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Förslövs skola årskurs 7 9

Regelbunden tillsyn i Förslövs skola årskurs 7 9 Regelbunden tillsyn i Båstads kommun Förslövs skola årskurs 7 9 Dnr 53-2008:999 Regelbunden tillsyn i Förslövs skola årskurs 7 9 Grundskola årskurs 7 9 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Utbildningsinspektion i Båtsmansskolan

Utbildningsinspektion i Båtsmansskolan Utbildningsinspektion i Härryda kommun Båtsmansskolan Dnr 53-2006:3403 Utbildningsinspektion i Båtsmansskolan Grundskola årskurserna 6 9 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av Båtsmansskolan...2

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/förskolan styrs av nationella styrdokument som skollag (2010:800) och läroplaner, vilka är kopplade till respektive skolform. Dessutom styrs verksamheterna av kommunala

Läs mer

Kvalitetsanalys för Igelboda skola läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Igelboda skola läsåret 2014/15 1 (9) 11/9 2015 Kvalitetsanalys för Igelboda skola läsåret 2014/15 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna kvalitetsanalys

Läs mer

Skolplan Med blick för lärande. Antagen av barn- och utbildningsnämnden den 21 oktober

Skolplan Med blick för lärande. Antagen av barn- och utbildningsnämnden den 21 oktober Skolplan 2016-2019 Med blick för lärande Antagen av barn- och utbildningsnämnden den 21 oktober 2015 1 Sävsjö kommuns skolplan - en vägvisare för alla förskolor och skolor i Sävsjö kommun Sävsjö kommuns

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass.

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Lokal verksamhetsplan BUF

Lokal verksamhetsplan BUF Lokal verksamhetsplan BUF Lokal verksamhetsplan BUF 2010 (Grundskoleområde 2) Hållsta skola Kursiverad text från BoU-förvaltningen, övrigt från GSO2 1. Delaktiga och engagerade invånare, hållbar utveckling

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Arbetsplan 2013/2014 Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Kunskaper 5. Läroplansmål Elevernas

Läs mer

Innehå llsfö rteckning

Innehå llsfö rteckning 1 Innehå llsfö rteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Utveckling och lärande 5. Läroplansmål Barns inflytande 6. Läroplansmål Förskola och hem 7. Läroplansmål

Läs mer

Verksamhetsplan. Vimarskolan Åk 7-9 2015/2016

Verksamhetsplan. Vimarskolan Åk 7-9 2015/2016 Vimarskolan Åk 7-9 Tillsammans når vi toppen! Förbättringsområden inom förskola och grundskola enligt Nämndsplanen för styrning av barn- och utbildningsförvaltningen 2014 Nämndsplanen för styrningen av

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13 Datum 130909 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Lovisedalsskolan RO Skolplan

Lovisedalsskolan RO Skolplan L Ä SÅR 2017/2018 Lovisedalsskolan RO Skolplan Innehållsförteckning Vårt rektorsområde... 3 Vision... 3 Nationella mål... 4 Prioriterade mål och indikatorer... 4 Lovisedalsskolan RO, Skolplan 2(8) Vårt

Läs mer

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Kvalitetsanalys för Kunskapsskolan Saltsjöbaden läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Kunskapsskolan Saltsjöbaden läsåret 2012/13 Datum 13 september 2013 1 (7) Kvalitetsanalys för Kunskapsskolan Saltsjöbaden läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652

Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652 Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun Delbeslut Rapport regelbunden tillsyn Dnr 43-2009:1652 Delbeslut Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan Mjölby kommun Datum 2009-10-23 Dnr 43-2009:1652

Läs mer

Enhetsplan för Nödingeskolan 2012-2013

Enhetsplan för Nödingeskolan 2012-2013 Enhetsplan för Nödingeskolan 2012-2013 Gemensamma mål för hela enheten Gemensam för såväl grundskola som förskoleklass och fritidshemmet ligger som grund för våra mål? Skolinspektionens rapport Vilka mål

Läs mer

Verksamhetsplan med budget Musikskolan

Verksamhetsplan med budget Musikskolan Verksamhetsplan med budget - Musikskolan 1 Sammanfattning Musikskolans uppdrag är att, med utgångspunkt i Vision 2040, möjliggöra för ett attraktivt kulturoch fritidsutbud för kommuninvånare, med fokus

Läs mer

Kvalitetsrapport för Kyrkskolan 4-6

Kvalitetsrapport för Kyrkskolan 4-6 0 Kvalitetsrapport för Kyrkskolan 4-6 Läsåret 2015-2016 Gällande för verksamheten i Kyrkskolan åk 4-6 Ansvarig rektor Sara Pernolf 1 Innehåll Styrkort 2016-2017, Kyrkskolan 4-6... 2 MÅL... 4 KVALITETSARBETE...

Läs mer

Skolbeslut för Grundskola

Skolbeslut för Grundskola Beslut Moheda- och Vegbyskolan Banérsgatan 15 342 61 Moheda 2010-06-08 Dnr 43-2009:4033 Skolbeslut för Grundskola efter tillsyn av Moheda- och Vegbyskolan i Alvesta kommun Skolbeslut Tillsyn i Moheda-

Läs mer

Nationella prov åk 3, 6 och 9. Betyg åk 6, 9, gymnasieskola och vuxenutbildning MÅLUPPFYLLELSE I FÖRHÅLLANDE TILL RIKET

Nationella prov åk 3, 6 och 9. Betyg åk 6, 9, gymnasieskola och vuxenutbildning MÅLUPPFYLLELSE I FÖRHÅLLANDE TILL RIKET Nationella prov åk 3, 6 och 9 Betyg åk 6, 9, gymnasieskola och vuxenutbildning MÅLUPPFYLLELSE I FÖRHÅLLANDE TILL RIKET Nämndens mål: All verksamhet i förskola och skola skall bedrivas så att barn, elever

Läs mer

Barn och Utbildning Leif Hansson, rektor. Lokal arbetsplan. Nordmarks skola, Nordmarkshyttan. Fsk - åk6

Barn och Utbildning Leif Hansson, rektor. Lokal arbetsplan. Nordmarks skola, Nordmarkshyttan. Fsk - åk6 Lokal arbetsplan 2017 2018 Nordmarks skola, Nordmarkshyttan Fsk - åk6 1 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever

Läs mer

Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2015 Sammanfattning För perioden januari till och med augusti visar för- och grundskola sammantaget en positiv budgetavvikelse om 2,0 mnkr

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014.

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete

Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete Matteusskolan Sammanfattning måluppfyllelse 2017 Dnr: Sid 1 (7) 2018-01-29 Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete På Matteusskolan bedrivs ett systematiskt kvalitetsarbete i syfte att ständigt utveckla

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lextorpsskolan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lextorpsskolan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Lextorpsskolan F-6 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat...

Läs mer

Programområde... 3. Vägledande idé och tanke... 4. Perspektiv... 5. Elevens perspektiv.. 5. Föräldrarnas perspektiv... 5

Programområde... 3. Vägledande idé och tanke... 4. Perspektiv... 5. Elevens perspektiv.. 5. Föräldrarnas perspektiv... 5 Programområde... 3 Vägledande idé och tanke... 4 Perspektiv.... 5 Elevens perspektiv.. 5 Föräldrarnas perspektiv... 5 Det pedagogiska perspektivet.. 6 Hälso perspektiv.. 6 Rektors och förskolechefers perspektiv..

Läs mer

5. Stimulanspaket för elever och pedagoger i grundskolan

5. Stimulanspaket för elever och pedagoger i grundskolan Förslag till beslut Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 21-5-2 Ärende Beteckning 1. Informations- och frågestund BUN/21:4 Eftersom det saknades sidor i revisionsrapporten Skydd mot mutor och

Läs mer

STI SOLLENTUNA KOAAMUN Barn- och utbildningskontoret

STI SOLLENTUNA KOAAMUN Barn- och utbildningskontoret STI SOLLENTUNA KOAAMUN Barn- och utbildningskontoret Halina Jankowska Tjänsteutlåtande 2011-09-05 Sidan 1 av 2 Dnr 2011/52 BUN.104 Barn- och ungdomsnämnden Resultatprognos inkl. delårsrapport 2011 Förslag

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 2015-16 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Lorensberga skola grundskola åk 4-6 Ansvarig rektor åk 4-6 Ann-Katrin Bohman Innehåll Styrkort 2015-2016... 1 KVALITETSARBETE...

Läs mer

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN skolan Vi vet vart vi ska. Vi utvärderar, analyserar och förändrar. Utnyttja alla våra sinnen. Lär oss på olika sätt. Är tydliga! Gör våra elever medvetna om målen.

Läs mer

Nämndsplan Barn- och utbildningsnämnden

Nämndsplan Barn- och utbildningsnämnden Nämndsplan Barn- och utbildningsnämnden 1 Inledning Barn- och utbildningsnämnden ansvarar för förskola, pedagogisk omsorg, öppen förskola, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola,

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2014-04-30 Bilingual Montessori School of Lund Rektorn vid Bilingual Montessori School of Lund Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Bilingual Montessori School of

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING NORREVÅNGSSKOLAN 7-9 LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING NORREVÅNGSSKOLAN 7-9 LÄSÅR 1. Kunskaper Styrkan för Norrevångsskolan är att vi är en skola där eleverna känner sig trygga och trivs. Enligt medarbetarenkät som görs varje år trivs även personalen på skolan. På skolan finns det ca

Läs mer

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan Lokal Arbetsplan 2011 F-klass och grundskolan NORMER OCH VÄRDEN Skolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles gemensamma värderingar och låta dem komma till uttryck

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan 7-9 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan 7-9 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Kronan 7-9 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 3 REDOVISNING

Läs mer

Lokal arbetsplan för Grundsärskolan 7-9 läsåret 2015/2016

Lokal arbetsplan för Grundsärskolan 7-9 läsåret 2015/2016 i Anna-Karin Broström 20 augusti 2015 Lokal arbetsplan för Grundsärskolan 7-9 läsåret 2015/2016 Våren 2015 har kvalitetsarbetet på Grundsärskolan 7-9 ytterligare stärkts Mått/målet är nått när Processarbetet

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 44-2015:9775 Centrina utbildning Aktiebolag Org.nr. 556757-2234 info@centrina.se Beslut för grundskola efter tillsyn i Centrina Kviberg belägen i Göteborgs kommun 2 (7) Dnr 44-2015:9775 Tillsyn i Centrina

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Älvsåkersskolan

Regelbunden tillsyn i Älvsåkersskolan Regelbunden tillsyn i Kungsbacka kommun Älvsåkersskolan Dnr 43-2009:399 Regelbunden tillsyn i Älvsåkersskolan Förskoleklass Grundskola årskurserna 1 9 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2011-2012 1 Inneha llsfo rteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Utveckling och lärande 5. Läroplansmål Barns inflytande 6. Läroplansmål

Läs mer

Hästens AB. Friskolan & Fritidshemmet. Läsåret 11-12

Hästens AB. Friskolan & Fritidshemmet. Läsåret 11-12 Läsåret 11-12 Friskolan & Fritidshemmet Hästens AB Vår idé är att driva en småskalig och sammanhållen skola och fritidshems verksamhet för åldrarna 6-9 år med en tydlig praktisk estetisk profil Skola och

Läs mer

Nämndsplan Barn- och utbildningsnämnden

Nämndsplan Barn- och utbildningsnämnden Nämndsplan Barn- och utbildningsnämnden 1 Inledning Barn- och utbildningsnämnden ansvarar för förskola, barnomsorg på obekväm arbetstid, pedagogisk omsorg, öppen förskola, förskoleklass, grundskola, grundsärskola,

Läs mer

FERLINSKOLAN

FERLINSKOLAN Barn och Utbildning Gun Palmqvist, rektor ARBETSPLAN 2016-2017 FERLINSKOLAN Utveckling, lärande och kunskaper I grundskolans skolutvecklingsprogram finns visionen Alla elever skall, när de lämnar grundskolan

Läs mer

Dnr: 2018/000120/600 id: Barn- och utbildningsförvaltningen. Verksamhetsplan Storebro skola

Dnr: 2018/000120/600 id: Barn- och utbildningsförvaltningen. Verksamhetsplan Storebro skola Dnr: 2018/000120/600 id: 23333 Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2018 Innehåll KOMMUNAL STYRNING OCH NÄMNDPLAN... 3 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS PRIORITERADE OMRÅDEN... 3 SAMMANFATTANDE

Läs mer

Månadsrapport. Utgåva: Månadsrapport. Rapportperiod: Organisation: Barn och skolnämnd

Månadsrapport. Utgåva: Månadsrapport. Rapportperiod: Organisation: Barn och skolnämnd Månadsrapport Utgåva: Månadsrapport Rapportperiod: 2019-02-28 Organisation: Barn och skolnämnd Könsfördelning År: 2019 2 God ekonomisk hushållning År: 2019 Nyckeltal Kön Målvärde 2019 Prognos Helår 2019

Läs mer

Verksamhetsplan 2012/2013 Grundsärskolan, Brickebackens skola Skolnämnd Sydost

Verksamhetsplan 2012/2013 Grundsärskolan, Brickebackens skola Skolnämnd Sydost Verksamhetsplan 2012/2013 Grundsärskolan, Brickebackens skola Skolnämnd Sydost Rektor: Christina Karlsson Sso 244/2012 Innehållsförteckning 1. Inledning sid 3 2. Förutsättningar sid 3 3. Läroplansmål Normer

Läs mer

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter bastillsyn i Assaredsskolan belägen i Göteborgs kommun

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter bastillsyn i Assaredsskolan belägen i Göteborgs kommun r'n Beslut Dnr 44-2015:4209 Assareds skolkooperativ Ek för. Org.nr. 716445-1390 jan.andersson@assaredsskolan.se styrelsen@assaredsskolan.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Assaredsskolan

Läs mer

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019 Arbetsplan Åtorpsskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Barn- och utbildningsplan för Staffanstorps kommun

Barn- och utbildningsplan för Staffanstorps kommun FÖRFATTNING 7.7 Antagen av kommunfullmäktige 106/08 Reviderad av barn- och utbildningsnämnden 5/10 Barn- och utbildningsplan för Staffanstorps kommun Om barn- och utbildningsplanen Barn- och utbildningsplanen

Läs mer

BILDNINGSFÖRVALTNINGENS VISION FÖR FÖRSKOLA OCH GRUNDSKOLA

BILDNINGSFÖRVALTNINGENS VISION FÖR FÖRSKOLA OCH GRUNDSKOLA Varje barn/elev får utvecklas utifrån sin förmåga och kommer in på sitt förstahandsval till gymnasiet Samverkan med andra myndigheter och omvärldsbevakning En god arbetsmiljö med kompetent personal AVESTA

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2014:8517 Södertälje Friskola AB Org.nr. 556557-0149 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Södertälje Friskola belägen i Södertälje kommun 2(8) Tillsyn i Södertälje friskola

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/förskolan styrs av nationella styrdokument som skollag (2010:800) och läroplaner, vilka är kopplade till respektive skolform. Dessutom styrs verksamheterna av kommunala

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet 2014

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet 2014 Barn och utbildning Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet 2014 Ferlinskolan Gun Palmqvist rektor Innehållsförteckning 1. Resultat och måluppfyllelse... 2 1.1 Kunskaper....2 1.1.1 Måluppfyllelse...2

Läs mer

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019 Arbetsplan Bruksskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Fullersta rektorsområde

Fullersta rektorsområde Fullersta rektorsområde Fullersta rektorsområde ligger i Huddinge i ett naturskönt område med närhet till skog, sjöar och idrottsplats. Rektorsområdet har ca 90 personal och ca 580 elever som är uppdelade

Läs mer

Beslut Dnr :4175. Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Hannaskolan i Örebro

Beslut Dnr :4175. Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Hannaskolan i Örebro Beslut 2011-03-17 Dnr 44-2010:4175 Beslut efter tillsyn av den fristående grundskolan Hannaskolan i Örebro Beslut Tillsyn i Hannaskolan 2011-03-17 2 (7) Dnr 44-2010:4175 Stiftelsen Hannaskolan Tillsyn

Läs mer

Budget 2020 och plan för ekonomin FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Budget 2020 och plan för ekonomin FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Budget 2020 och plan för ekonomin 2021-2023 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Innehållsförteckning 1 VERKSAMHETERNA... 3 1.1 Driftbudget... 3 1.2 Verksamhetsbeskrivning... 3 1.3 Förändringar i verksamheten...

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2018

Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2018 Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2018 Kommunal styrning och nämndplan Med kommunens värdeord ANSVAR, MOD och FANTASI i tankar och arbetssätt ska alla verksamheter inom kommunen arbeta

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 43-2016:10446 Norrköpings kommun norrkoping.kommun@norrkoping.se för grundskola efter tillsyn i Djäkneparksskolan 1 i Norrköpings kommun Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2(8) s

Läs mer

Arbetsplan. Läsåret Myrsjöskolan, Nacka kommun. Vår vision

Arbetsplan. Läsåret Myrsjöskolan, Nacka kommun. Vår vision ! Arbetsplan Läsåret 2017-2018 Myrsjöskolan, Nacka kommun Vår vision Myrsjöskolan ska vara en skola dit alla går med glädje både elever och personal; en skola som eleverna lämnar optimalt rustade både

Läs mer

Verksamhetsplan förskola 18/19

Verksamhetsplan förskola 18/19 Verksamhetsplan förskola 18/19 IGELBÄCKEN 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Solna stads vision och övergripande mål... 3 Nämndmål... 3 Strategi för ökad kvalitet i förskolan... 4 i syfte att uppnå

Läs mer

FERLINSKOLAN

FERLINSKOLAN Barn och Utbildning Gun Palmqvist, rektor ARBETSPLAN 2018-2019 FERLINSKOLAN Utveckling, lärande och kunskaper I grundskolans skolutvecklingsprogram finns visionen Alla elever skall, när de lämnar grundskolan

Läs mer

Handlingsplan Paulinska skolan läsåret 2010/2011

Handlingsplan Paulinska skolan läsåret 2010/2011 Handlingsplan Paulinska skolan läsåret 2010/2011 För Skolledningen Med arbetslagen Jord, Vatten, Vind och Eld INNEHÅLL BAKGRUND... 1 SYFTE... 1 HANDLINGSPLAN SKOLLEDNINGEN... 2 1. Måluppfyllelse och resultat...

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 januari 2016 Visättraskolan Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 Systematiskt kvalitetsarbete När man ser till en för läsåret 2014/2015 kan man se att en överlag ligger högre än vad de gjorde föregående

Läs mer

Kvalitetsanalys. Länghemskolan

Kvalitetsanalys. Länghemskolan Kvalitetsanalys Länghemskolan Innehållsförteckning Resultatet av årets verksamhet... 3 Normer och värden... 3 Verksamhetens resultat... 5 Inflytande/delaktighet... 8 Arbete i verksamheten... 8 Övriga mål

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Hålabäcksskolan

Regelbunden tillsyn i Hålabäcksskolan Regelbunden tillsyn i Kungsbacka kommun Hålabäcksskolan Dnr 43-2009:399 Regelbunden tillsyn i Hålabäcksskolan Grundskola årskurserna 6 9 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Kungsbacka

Läs mer

Modersmålsundervisningen Verksamhetsberättelse läsåret 2011/12

Modersmålsundervisningen Verksamhetsberättelse läsåret 2011/12 1 Modersmålsundervisningen Verksamhetsberättelse läsåret 2011/12 Innehåll: Inledning 2 Förutsättningar..2 Återblick 3 Mål och förbättringsåtgärder 5 Slutord.......6 Bilaga 1: Studieresultat grundskolan

Läs mer

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi når målen? Hur ska vi göra? Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Skolinspektionen Dnr 44-2015:4338 Ideella Föreningen Estetiska skolan, Arvika Org.nr. 874002-0212 Beslut för grundskola efter tillsyn i Estetiska skolan, högstadiet belägen i Arvika kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Utvecklingsplan Fuxernaskolan Årskurs

Utvecklingsplan Fuxernaskolan Årskurs Utvecklingsplan Fuxernaskolan Årskurs 7-9 2017-2018 Mål och visioner: 1. Pedagogiskt ledarskap. I klassrummet är lärarens kompetens den viktigaste faktorn för elevens lärande. Utanför klassrummet är det

Läs mer

+ + åk 1-3 åk 4-6 åk 7-9. annan utbildning: Tänk på den skola där du har huvuddelen av din tjänstgöring när en specifik skola efterfrågas

+ + åk 1-3 åk 4-6 åk 7-9. annan utbildning: Tänk på den skola där du har huvuddelen av din tjänstgöring när en specifik skola efterfrågas 1 Var har du huvuddelen av din tjänstgöring? Ange ett alternativ. Grundskola: åk 1-3 åk 4-6 åk 7-9 Gymnasieskola: studie-/högskoleförberedande program yrkesförberedande program/yrkesprogram annan utbildning:

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut 2014-03-11 Ängelholms kommun Rektorn vid Söndrebalgs skola 20 i4 i Cg Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Söndrebalgs skola i Ängelholms kommun Skolinspektionen, Postadress:

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:4582 Tyska Skolan Göteborg ekonomiska förening Org.nr. 769604-3608 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Victoriaskolan belägen i Göteborgs kommun 2 (8) Dnr 44-2015:4582

Läs mer

Skolplan Med blick för lärande

Skolplan Med blick för lärande Skolplan 2012-2015 Med blick för lärande Antagen av barn- och utbildningsnämnden den 23 maj 2012 Sävsjö kommuns skolplan - en vägvisare för alla förskolor och skolor i Sävsjö kommun Sävsjö kommuns skolplan

Läs mer

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 334 Ekeby/Svalnäs

Kvalitetsdokument 2018 Grundskola. Re 334 Ekeby/Svalnäs Kvalitetsdokument 2018 Grundskola Re 334 Ekeby/Svalnäs 1 Innehållsförteckning 1 Skolans utvecklingsarbete 5 1.1 Hur har ni lyckats med era utvecklingsområden för innevarande läsår? 5 1.2 Vilka är skolans

Läs mer

Framtidens skola. Barbro Börjesson, skolchef grundskola Susanne Haglind, rektor

Framtidens skola. Barbro Börjesson, skolchef grundskola Susanne Haglind, rektor Framtidens skola Barbro Börjesson, skolchef grundskola Susanne Haglind, rektor Ett skolutvecklingsprojekt i samtiden för att möta framtiden Kort bakgrund Vad ska ske? Hur ska det ske? Framtidens skola

Läs mer

Arbetsplan. Läsåret Myrsjöskolan, Nacka kommun. Vår vision

Arbetsplan. Läsåret Myrsjöskolan, Nacka kommun. Vår vision Arbetsplan Läsåret 2016-2017 Myrsjöskolan, Nacka kommun Vår vision Myrsjöskolan ska vara en skola dit alla går med glädje både elever och personal; en skola som eleverna lämnar optimalt rustade både kunskapsmässigt

Läs mer

Sangis skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2010/2011

Sangis skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2010/2011 Sangis skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2010/2011 Volymer och nyckeltal Elevgrupp/åk Antal elever Antal lärare, heltidstjänster förskoleklass 9 0,6 100% 1 9 1,0 100% 2 9 1,0 100% 3 16 1,0 100%

Läs mer