Förslaget är att tillsätta en arbetsgrupp som tittar på och reviderar kvalitetsmodellen. Hör av er till Bibbi om ni vill medverka i gruppen!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förslaget är att tillsätta en arbetsgrupp som tittar på och reviderar kvalitetsmodellen. Hör av er till Bibbi om ni vill medverka i gruppen!"

Transkript

1 Plats: Kulturens hus Lokal: Länsbibliotekets gamla kontor Ordförande: Birgitta Markusson Sekreterare: Micael Jonsson Närvarande: Erica Forsgren, Annelie Henriksson, Kristina Holmgren, Micael Jonsson, Birgitta Markusson, Roger Melin, Ulrika Persson, Margit Pettersson, Fredrik Rönnberg, Christina Sundqvist, Maria Thysell, Irene Wallin, Ann-Catrine Westerberg, Lena Lundberg Vesterlund. Gäster: Regine Nordström, Kristian Priemel, Christina Stålnacke och Maria Öman 1 Genomgång av föregående mötesanteckningar enligt bilaga. 2 Rapport Projekt Läsfrämjandeplan Christina Stålnacke berättade om tankarna runt läsfrämjandeplaner. Projektet är länsövergripande och ägs av bibliotekscheferna i Norrbotten samt länsbiblioteket. Målet är att alla länets kommuner ska ha en läsfrämjandeläroplan. Ingången blir att titta på verksamheten och se hur vi jobbar nu och om det är något som bör ändras inför framtiden, att helt enkelt ha ett reflekterande arbetssätt och starta samtal som utmynnar i en konkret handlingsplan. En möjlig ingång är att använda sk taxonomier. Befintliga resurser avgör på vilken nivå en kommun kan/ska lägga sig på taxonomiskalan. Förslaget är att bjuda upp Malin Ögland till ett av de första chefsmötena (Tillägg efter mötet: Ögland har tackat ja till att medverka den 1 april.) KB:s kvalitetsmodell är ytterligare en utgångspunkt, förutsatt att den anpassas efter våra förutsättningar. Vi kommer att jobba med kvalitetsfrågan utifrån kraven i bibliotekslagen. Förslaget är att tillsätta en arbetsgrupp som tittar på och reviderar kvalitetsmodellen. Hör av er till Bibbi om ni vill medverka i gruppen! En mediedag är planerad till 20 januari 2015 och läsfrämjandekonferensen blir av 10 eller 24 februari. (Efter mötet fastställdes datum till den 24 februari i Landstingshuset, stora sessionssalen).

2 3 Norrbotten läser för barn Erica Forsgren och Kristian Priemel berättade om arbetet med Norrbotten läser för barn. Problem med att få personer till arbetsgruppen gjorde att Kommunikationsgruppen till slut tog ansvar för genomförandet. För övrig information se dokumentet som bifogades till bibliotekschefsmötesinbjudan Länk: uppföljning VBV. 4 Barnpoesiåret Regine Nordström redogjorde för den enkät som bibliotekscheferna besvarat angående arbetet med Barnpoesiåret. Hon ställde frågan: Hur jobbar man för att få till stånd ett bra förankringsarbete i arbetsgruppen med ett projekt som Barnpoesiåret? I diskussionen framkom att det kan vara svårt att entusiasmera om det inte finns ett naturligt engagemang. Andra nyckelord som nämndes och som i första hand fokuserade på det problematiska med förankringsarbetet var: tidsbrist, motstånd, något utöver ordinarie verksamhet, personalminskningar, ovan vuxenpersonal, förklara, försvara. För att lyckas kan man behöva se över organisationen och kanske stryka eller dra ned på något under en tid samt eventuellt koppla det nya uppdraget till löneutvecklingen. Därefter ritade Regine en behovstrappa över stegen i arbetet med att förankra ett projekt, hos sig själv som chef och bland personalen, inför projektets start. Nedanstående fann mötesdeltagaran relevant att inordna under respektive steg. 1. Sätta sig in i arbetet. Föra dialog med sig själv. Innehåll i projektet. Omvärldsbevakning. Förväntan. 2. Dialog med personalen, innehåll, resurser, målgrupp, utbildning. 3. Grund, syfte, aktivitet och mål med projektplanen. 4. Projektstart Se bild:

3 5 E-böcker Ett pressmeddelande skickades ut v. 48 som fick uppmärksamhet i Piteå-Tidningen, Kuriren samt lokalradion. Övergången till det nya systemet har behäftats med vissa inkörningsproblem. Titlar som inte valts visas fortfarande dessutom går det att logga in via personnummer vilket inte ska fungera. Elib kommer att ordna detta och lån gjorda med personnummer kommer inte att debiteras. 6 Transporter a) Transportupphandlingen är i princip i hamn men vid mötet saknades några delegationsbeslut. Dessa är nu inkomna och anbudsgivarna är meddelade om resultatet När tiden för överprövning löpt ut tecknas ett avtal med anbudsvinnaren. b) Jultransporterna sker nedanstående datum. Micael skickar ut en lista där respektive bibliotek kan ange öppettider samt om de vill ha lämning/hämtning. Tisdag 23/12 Hämtning Måndag 29/12 Lämning Onsdag 7/1 Hämtning Torsdag 8/1 Lämning

4 7 RFID-upphandlingen Upphandlingen blev bra, det lönar sig att samarbeta. Axiell är öppna för att även övriga kommuner i Norrbotten ska kunna handla inom ramen för avtalet, exempelvis vanliga etiketter som efter upphandlingen kan köpas för 0,95kr/st. Noterbart är att priserna sjunkit kraftigt i och med att fler och fler bibliotek gått över till den nya tekniken. Turordning för konverteringsvagnarna efterfrågas. 8 PressReader Eftersom bara 8 av 14 kommuner nappade på erbjudandet blir priset för de intresserade kommunerna högre i och med att priset för länsabonnemanget ligger fast. Detta till trots så blir det ändå billigare än att teckna ett individuellt avtal. Mer information skickas från Piteå till berörda kommuner. 9 Bibblo.se Implementeringen med OLS har fungerat bra. Att OLS tog på sig projektledarrollen var lyckat. Ett utvärderingsmöte med OLS, Maria Öman och Anders Fredriksson från implementeringsgruppen samt Birgitta och Micael från chefsgruppen, äger rum torsdag 4/12. Så länge inte alla krav är uppfyllda betalas inga pengar ut. (Tillägg efter mötet: beslutet blev att inte godkänna slutbesiktningen på grund av brister, nytt besiktningstillfälle den 18/12. Särskild information har skickats ut om detta av Maria Öman.) Mycket arbetet återstår eftersom det är många sidor att bygga men siktet är inställt på att lansera portalen i börja på februari, datum ej fastställt. Bibbloredaktionen för diskussioner med Plan Sju om material till en kampanj/bibblodag som ska genomföras i samband med lanseringen. Maria presenterade materialet. Beslut: att en gemensam Bibblo-dag genomförs i början av februari, datum meddelas senare. 10 Ersättare Styrgruppen Förslag antogs om att en alfabetisk turordning utifrån kommun införs med undantag för de kommuner som redan suttit med. Eftersom Micael står i tur att lämna Styrgruppen föreslås Liselotte som ersättare, allt enligt den alfabetiska turordningen. Kristina Grubbström återgår till att vara enbart förvaltningschef efter sommaren och avslutar därför uppdraget som bibliotekschef och därmed även uppdraget i styrgruppen. Beslut: Christina Sundqvist ersätter fr o m augusti. Liselotte ersätter fr o m januari.

5 11 Uppföljningsmöte 20/10 På uppföljningsmötet mellan samordnarna och styrgruppen framkom att tid inte alltid är avsatt för arbete i grupperna. I vanlig ordning konstaterades att det är problem som måste lösas intern på respektive bibliotek. Vidare konstaterades att det är svårt att hitta ersättare om någon hoppar av. På vissa bibliotek ingår uppdraget i tjänsten men så är det inte på alla ställen. Största problemet är dock om utesedda personer slutar engagera och uteblir från möten och/eller inte svara på mail. Beslut: Ansvarig chef meddelas om problem uppstår. En fråga som skickades med till mötet var: Hur ersätter vi vakanser och hur ska mandatperioderna fungera? Mötet konstaterade att längre mandatperioder är eftersträvansvärt. Ett minimum bör vara på två år. Beslut: Avhopp från en arbetsgrupp måste meddelas innan sista chefsmötet före sommaren. Bytet sker vid årsskiftet. 12 Direktiv 2015 Alla direktiv godkändes med undantag för smärre justeringar. Därtill framkom ett antal frågor direkt kopplade till direktiven/grupperna: Bibblo.se Frågan om Alex kvarstår. Visade sig vara en ickefråga eftersom alla kommuner efter mötet tackat ja. För övrigt inga frågetecken. Polarbibblo Vakans redaktör 1 timme. Hör av er till Erica eller Susann om en ersättare. Medier/Transporter Arbetsbelastningen på gruppen har minskat varför vakansen efter Roger inte behöver ersättas. Systemförvaltning Inga anmärkningar. Kommunikation Tillägg/beslut: Kampanjer som inte får deltagare till arbetsgruppen kan ställas in eller så kan enskilda bibliotek som vill genomföra kampanjen få använda de länsgemensamma pengarna. Förslag på mallar som är användbara skickas till Erica. Ni kan även vända er till kommunikationsgruppen om ni vill ha tips/idéer på mallar. Gruppen har fortfarande en vakans och från årsskiftet saknas samordnare. Hör av er till

6 Erica om ni har en person som ersättare. Frågan om samordnare går i ett första läge tillbaks till arbetsgruppen. En annan lösning kan vara att någon av cheferna tar på sig samordnarskapet. Beslut: beslut om frågan tas på februarimötet om ingen i arbetsgruppen nappar. Bibliografisk service Gruppen undrar hur detaljerad beskrivningen ska vara för den fördjupade konsekvensbeskrivningen av Librisövergången, vilket förra chefsmötet beslutade om. Förslag kom om att ta upp kända erfarenheter och förändringar som påverkar det dagliga arbetet. Läslust Inga anmärkningar E-boksgruppen En vakans har uppstått i och med att Karin Stridsman bytt jobb. Hör av er till Erica eller Lotta om ni har förslag på ersättare. 13 Kvalitetsarbete genom observationer Punkten flyttades till nästa chefsmöte men alla mötesdeltagare fick med sig boken Från Kalix till Ystad observationer på folkbibliotek av Malin Ögland. 14 Länskonferensen Arbetsgruppen berättade om tankarna runt länskonferensen i Kiruna. Sedan tidigare är datum satt till 28-29/ Temat kommer att bli läsfrämjade samt övergången till Libris/Dewey. Barnpoesiåret ges utrymme istället för att en särskild slutkonferens anordnas. Utgångspunkten för Barnpoesiårspunkten blir att ge goda exempel på hur man kan arbeta läsfrämjande. Andra viktiga inslag under konferensen blir gruppdiskussioner, studiebesök samt utdelningen av Aurorastipendiet. Kom ihåg att skicka nomineringar till Bibbi! Innehåll samt pris spikas på nästa chefsmöte. Anmälningstiden blir kort! Beslut: Konferensavgift och hotellavgift separeras. 15 Händer i länet Kiruna En omorganisation av förvaltningarna gör att biblioteket fr o m årsskiftet sorterar under skolan. Kulturen får ett eget kulturutskott med egna politiker medan förvaltningschefen blir kulturchef. Konceptet öppet bibliotek gör det möjligt för privatpersoner att boka biblioteket för exempelvis barnkalas. Överkalix

7 Julspel i december, tomtemor och tomtefar på besök. Utställningar. Biblioteksplanen ute på remiss. Kalix Pensionsavgångar under kommande år. Förhoppningen är att samtliga tjänster återbesätts. Årets sista kafékväll går snart av stapeln. För övrigt pågår planering för nästa års utställningar. Kalix lilla trästad. Boden Tillväxtförvaltningen förändras, eventuellt blir det en ny KoF-förvaltning. När biblioteket hade skyltsöndagsöppet delades priset för Årets bokbuss ut. Kommunalrådet utlovade då en litteraturfestival i klass med bokmässan!! RFID på gång Övertorneå En tjänstledighet innebär att vikarie måste rekryteras. Många nyanlända flyktingar, oklart om/hur det påverkar verksamheten. För övrigt business as usual. Luleå Många nya ledamöter i nämnden, oklart om det får inverkan på verksamheten. Politiskt beslut om att företagsservicen läggs ned, mer krut ska läggas på ungdomsanstalten/häktet. Boken kommer äntligen på gång. Arbetet med biblioteksplanen fortskrider. Bok- och bild för 2015 har börjat planeras. Älvsbyn Övergång till Windows 7 i hela kommunen. Förändrat samarbetet med BVC. Kommunalrådet bjuds in för att dela ut boken. RFID på gång. Politisk stabilitet råder. Arjeplog Tomtemor ska ut och läsa sagor. Kommunchefen har sagt upp sig, återstår att se om det innebär några förändringar.

8 Kulturskolan. Jokkmokk Kulturveckan som startade i september pågår fortfarande. Många nyanlända. Internationell aftonen under namnet Mat på olika språk som arrangerades i Porjus och Vuollerim var mycket lyckad, ska även prövas på centralorten. Pepparkakshustävling. Piteå Biblioteket fick ta del av den kommunala kulturmiljonen. Har resulterat i ett antal extra Kafé å läs-program som Maj-Gull Axelsson, Jonas Hassen Khemiri samt, förutseende nog, årets Augustprisvinnare Kristina Sandberg. Det snart färdigställda Allaktivitetshuset innebär att Konsthallen flyttas från stadsbiblioteket vilket innebär större utrymme för biblioteksverksamheten. Arbetet med att revidera biblioteksplanen är påbörjat. Länsbiblioteket Oklart om det blir några förändringar när Kent Ögren ersätts. Svårt att veta vad som händer med kulturfrågorna. Sparbeting 1,6 % Pengar äskade för en tjänst på 50 % för arbetet med läslust. (Bifölls på landstingsstyrelsens möte 9/12.) Samarbetet Biblioteken i Norrbotten är fokus, därutöver Norrbottensförfattare.se. Övriga frågor På bokbussträffen i Kiruna kom en fråga till chefsgruppen om att framtida möten ska infalla vart annat år och anordnas som lunch till lunch möte med övernattning. Mötena ska inte ske samma år som länskonferensen. Nästa möte sker dock i Haparanda 2015 och den nya förordningen gäller först från Beslut: Mötet beslutade att godkänna förslaget. Uthämtning av reserverade medier Luleå lyfte frågan om att det är många böcker som skickas som inte hämtas ut, i Luleås fall böcker per vecka, mest facklitteratur. Övriga mötesdeltagare kände igen fenomenet men upplever det inte som ett problem, än så länge. Eskalerar okynnesreserveringen kanske vi tvingas ta omtag och införa reservationsavgifter. Sekreterare Micael Jonsson

Landstingshuset, Luleå

Landstingshuset, Luleå Landstingshuset, Luleå Närvarande: Christina Sundqvist, Kristina Sandström, Liselotte Lagnestig, Margit Pettersson, Micael Jonsson, Maria Thysell, Roger Melin, Maria Nyström, Carina Salomonsson, Birgitta

Läs mer

Sammanfattning av uppföljningsrapporter från delprojekten 15 december

Sammanfattning av uppföljningsrapporter från delprojekten 15 december 1 (7) Sammanfattning av uppföljningsrapporter från delprojekten 15 december 1. Statusläge - upphandlingen av bibliotekssystem publicerades den 14/11 med anbudstid t o m 17/1 - portalen var planerad att

Läs mer

Mötesanteckningar från Maracas-möte den 5 november 2009 i Boden.

Mötesanteckningar från Maracas-möte den 5 november 2009 i Boden. Mötesanteckningar från Maracas-möte den 5 november 2009 i Boden. Närvarande: Bo Alsterberg, Erik Sieurin, Gun Hellander, Karin Wikström, Britt-Lis Holmström, Ulrika Blomkvist, Anneli Nilsson, Kristian

Läs mer

Sammafattning av uppföljningsrapporter delprojekten 4 november

Sammafattning av uppföljningsrapporter delprojekten 4 november 1 (5) Sammafattning av uppföljningsrapporter delprojekten 4 november 1. Statusläge - upphandling av bibliotekssytem försenad pga arbete förfrågningsunderlaget, annonsering bestämd till den 14 november.

Läs mer

Utvecklings-/arbetsgruppen får fortsatt uppdrag att arbeta med äganderätten och organisationen omkring Bibblo.se.

Utvecklings-/arbetsgruppen får fortsatt uppdrag att arbeta med äganderätten och organisationen omkring Bibblo.se. Minnesanteckningar från bibliotekschesfmötet 27-28 maj 2010 Plats: Quality hotel Tid: Dag 1 10:00-16:00 Dag 2 08:30-14:00 Val av justerare: Jan-Olof Frank, Boden Ärenden: Nr 1 KB:s samordningsuppdrag-

Läs mer

Chefsmöte 16-17 september 2009

Chefsmöte 16-17 september 2009 Chefsmöte 16-17 september 2009 Närvarande: Bo Alsterberg, Kristina Grubbström (16/9), Jan-Olof Frank, Liselott Lagnestig, Marita Mattsson Barsk, Kristina Holmgren, Irene Wallin, Ing-Marie Engman Suup,

Läs mer

Kampanjplan för Barnboksveckor 2015

Kampanjplan för Barnboksveckor 2015 Kampanjplan 1 (5) Kampanjens namn: Barnboksveckor 2015 Upprättad av: Planeringsgruppen Datum: 2015-04-29 Uppdaterad (datum): 2015-05-11 Kampanjplan för Barnboksveckor 2015 1. Bakgrund och syfte Biblioteken

Läs mer

Externa nyttoeffekter

Externa nyttoeffekter Projektmålen 1. gemensamt bibliotekssystem 2. gemensam katalog 3. gemensamma transporter 4. gemensamt bibliotekskort 5. gemensam portal bibblo.se 6. gemensam kommunikation Externa nyttoeffekter ökat nyttjande

Läs mer

Sammanfattning av uppföljningsrapporter från delprojekten - 3 februari

Sammanfattning av uppföljningsrapporter från delprojekten - 3 februari 1 (6) Sammanfattning av uppföljningsrapporter från delprojekten - 3 februari 1. Statusläge - Anbudstiden för system och portal har löpt ut och upphandlingsgruppen arbetar med utvärderingen. Målsättningen

Läs mer

Norrbottens länsbibliotek, Detlef Barkanowitz

Norrbottens länsbibliotek, Detlef Barkanowitz PROJEKTPLAN 1 (6) Projektnamn: Kommunerna och Barnens Polarbibliotek (Polarbibblo) KomPo Del av det treåriga projektet Barnen, folkbiblioteken och de digitala bibliotekstjänsterna i lässtimulerande arbete.

Läs mer

Skriv här en benämning på det tänkta projektet eller förslag till projektnamn.

Skriv här en benämning på det tänkta projektet eller förslag till projektnamn. PROJEKDIREKTIV 1 (7) Projektnamn: Skriv här en benämning på det tänkta projektet eller förslag till projektnamn. Delprojekt: transport av medier Planen för transport av medier är ett av sex delprojekt

Läs mer

Projektnamn: Projektägare: 1. Grundläggande information PROJEKTDIREKTIV 1 (8) 1.1. Bakgrund Verksamhetsstrategi

Projektnamn: Projektägare: 1. Grundläggande information PROJEKTDIREKTIV 1 (8) 1.1. Bakgrund Verksamhetsstrategi PROJEKTDIREKTIV 1 (8) Projektnamn: Skriv här en benämning på det tänkta projektet eller förslag till projektnamn. Delprojekt: bibblo.se bibblo.se är ett av 6 delprojekt i det övergripande projektet Ett

Läs mer

Sammanfattning av uppföljningsrapporter från delprojekten 14 juni

Sammanfattning av uppföljningsrapporter från delprojekten 14 juni 1 (7) Sammanfattning av uppföljningsrapporter från delprojekten 14 juni 1. Statusläge Avtal för uttag från Axiell färdigställdes efter två månaders förhandling. Uttag nr 1 levereras från resp. system till

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen (Extra sammanträde) 2014-01-08 Sida 1 (9) Kulturens Hus, Luleå

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen (Extra sammanträde) 2014-01-08 Sida 1 (9) Kulturens Hus, Luleå Styrelsen (Extra sammanträde) 2014-01-08 Sida 1 (9) Plats Kulturens Hus, Luleå Beslutande kommunrepresentanter Britta Flinkfeldt Jansson, (s), Arjeplog Lotta Åman, (s), Arvidsjaur Torbjörn Lidberg, (s),

Läs mer

Sammanfattning av uppföljningsrapporter från delprojekten 27 april

Sammanfattning av uppföljningsrapporter från delprojekten 27 april 1 (7) Sammanfattning av uppföljningsrapporter från delprojekten 27 april 1. Statusläge 1. Upphandling/Implementeringsgruppen -Ett inledande möte hölls med Bibliotekscentrum 28 mars. Tidplan för testuttag,

Läs mer

Projektnamn: Projektägare: 1. Grundläggande information PROJEKTDIREKTIV 1 (6) 1.1. Bakgrund Verksamhetsstrategi

Projektnamn: Projektägare: 1. Grundläggande information PROJEKTDIREKTIV 1 (6) 1.1. Bakgrund Verksamhetsstrategi PROJEKTDIREKTIV 1 (6) Projektnamn: Skriv här en benämning på det tänkta projektet eller förslag till projektnamn. Delprojekt: kommunikationsstrategi Kommunikationsstrategi är ett av 6 delprojekt i det

Läs mer

Prioriterade områden

Prioriterade områden 2017-10-25 Överenskommelse om organisering av länsstyrgruppens samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst och skola, mellan länets kommuner och Region Norrbotten. Bakgrund Länets kommuner och Region

Läs mer

Norrbottens kommuner, Kungsgatan 23 B, Box 947, Luleå. Telefon: E-post:

Norrbottens kommuner, Kungsgatan 23 B, Box 947, Luleå. Telefon: E-post: Sida 1 (13) PLATS Norrbottens Kommuner, Kungsgatan 23 B, Luleå ÖVRIGA DELTAGARE Annica Henriksson, kansliet BESLUTANDE UNDERSKRIFTER 1-9 Sven Nordlund, (mp), Kalix Carina Sammeli, (s), Luleå Bengt Westman,

Läs mer

1. Inledning 2. 2. Uppdrag och roller 2. 3. Biblioteksverksamhet 3 3.1 Folkbibliotek 3.2 Skolbibliotek 3.3 Bibliotek inom länet 3.

1. Inledning 2. 2. Uppdrag och roller 2. 3. Biblioteksverksamhet 3 3.1 Folkbibliotek 3.2 Skolbibliotek 3.3 Bibliotek inom länet 3. Biblioteksplan för Kalix kommunbibliotek 2014-2015 2 Innehållsförteckning 1. Inledning 2 2. Uppdrag och roller 2 3. Biblioteksverksamhet 3 3.1 Folkbibliotek 3.2 Skolbibliotek 3.3 Bibliotek inom länet 3.4

Läs mer

Förbundsfullmäktige Ca 70 ombud. Styrelse 14 kommunrepresentanter partirepresentanter

Förbundsfullmäktige Ca 70 ombud. Styrelse 14 kommunrepresentanter partirepresentanter Socialberedning 7 ledamöter Barn- och utbildningsberedning 7 ledamöter Förbundsfullmäktige Ca 70 ombud Styrelse 14 kommunrepresentanter + 4-5 partirepresentanter Presidiet 3 ledamöter Direktör Regionalt

Läs mer

KB:s och de regionala biblioteksverksamheternas kvalitetsnätverk

KB:s och de regionala biblioteksverksamheternas kvalitetsnätverk 1 KB:s och de regionala biblioteksverksamheternas kvalitetsnätverk 22 nov 2013 Plats: Klemmingrummet, KB Deltagare: Elisabet Ahlqvist, Kungl. Biblioteket Cecilia Ranemo, Kungl. Biblioteket Ulf Hölke, Länsbibliotek

Läs mer

Sammanträdesdatum. Lena Johansson (s), ordförande Ragnar Lif (c) Monica Dahlén (s) Hans Ringberth (s)

Sammanträdesdatum. Lena Johansson (s), ordförande Ragnar Lif (c) Monica Dahlén (s) Hans Ringberth (s) Barn-, kultur- och utbildningsnämndens 2013-03-15 Blad 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Strömsund, sammanträdesrum Almen kl 10.00-11.00 Beslutande Lena Johansson (s), ordförande Ragnar Lif (c) Monica

Läs mer

Biblioteksplan för Vingåkers kommun 2015-2018. Fastställd av Kultur- och fritidsnämnden 2014-12-11 att gälla fr. o. m. 2015-01-01

Biblioteksplan för Vingåkers kommun 2015-2018. Fastställd av Kultur- och fritidsnämnden 2014-12-11 att gälla fr. o. m. 2015-01-01 Biblioteksplan för Vingåkers kommun 2015-2018 Fastställd av Kultur- och fritidsnämnden 2014-12-11 att gälla fr. o. m. 2015-01-01 Biblioteksplan 2015-2017 1 Inledning... 2 1.1 Styrdokument... 2 1.2 Bibliotekets

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll Politisk samverkansberedning Tid och plats Torsdag den 5 september 2013 kl 09.30-16.00, Sunderby folkhögskola, Västergård Landstinget Kent Ögren (S), ordf Britt Westerlund (S) Monica Carlsson

Läs mer

Protokoll Kvalitetsdialog årsmöte 2016

Protokoll Kvalitetsdialog årsmöte 2016 Handläggare Elisabet Rundqvist Datum 2016-11-18 Dnr Dnr 6.7-2016-48 Protokoll Kvalitetsdialog årsmöte 2016 18 november 2016 på Kungliga biblioteket, Stockholm Ordförande: Karin Hane, Faluns bibliotek Sekreterare:

Läs mer

Tj.ngsryd.s. Kommun Biblioteksplan för Tingsryd kommun år 2018/ En samlad biblioteksorganisation med lokal förankring

Tj.ngsryd.s. Kommun Biblioteksplan för Tingsryd kommun år 2018/ En samlad biblioteksorganisation med lokal förankring Tj.ngsryd.s Kommun bilaga 1 BN 97 201-8-09-25 2018-09-06 Innehåll: Biblioteksplan för Tingsryd kommun år 2018/19 1 Biblioteks- och skollagen 2. Vision och mål avseende biblioteksverksamheten 2.1 Vision

Läs mer

Handläggare Elisabet Rundqvist Datum Dnr Ordförande: Karin Hane, Biblioteken i Falun Sekreterare: Elisabet Rundqvist, KB

Handläggare Elisabet Rundqvist Datum Dnr Ordförande: Karin Hane, Biblioteken i Falun Sekreterare: Elisabet Rundqvist, KB Handläggare Elisabet Rundqvist Datum 2018-02-07 Dnr 6.7-2017-11 Protokoll Årsmöte Datum: 15 november 2017 Ordförande: Karin Hane, Biblioteken i Falun Sekreterare: Elisabet Rundqvist, KB Presidium Kommunal:

Läs mer

Protokoll för Valnämnden

Protokoll för Valnämnden Protokoll för Plats: Sessionssalen, Kommunhuset, Skutskär Datum och tid: 13:00-13:35 Justering Plats: Kommunhuset, Skutskär Datum och tid: 2019-05-08 13:00 Paragrafer: 12-17 Sekreterare: Ordförande: Justerare:

Läs mer

/2015-03-25/ Plats och tid Grand hotell Lapland (Nya Quality) onsdagen den 25 mars kl. 09.00 12.00

/2015-03-25/ Plats och tid Grand hotell Lapland (Nya Quality) onsdagen den 25 mars kl. 09.00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 16 (26) /2015-03-25/ / / Plats och tid Grand hotell Lapland (Nya Quality) onsdagen den 25 mars kl. 09.00 12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Organisering av länsstyrgruppens samverkan inom hälsooch sjukvård, socialtjänst och skola

Organisering av länsstyrgruppens samverkan inom hälsooch sjukvård, socialtjänst och skola Styrande måldokument Överenskommelse Sida 1 (6) Organisering av länsstyrgruppens samverkan inom hälsooch sjukvård, socialtjänst och skola Sida 2 (6) Bakgrund Länets kommuner och Region Norrbotten har en

Läs mer

Norrbottens Bowlingförbund

Norrbottens Bowlingförbund Norrbottens Bowlingförbund Årsmötesprotokoll 2014-06-08 Norrbottens bowlingförbunds årsmöte ägde rum i Luleå den 8 juni, 2014. Närvarande: Anders Nilsson, Kalix Andreas Lindgren, Luleå Anki Karlsson, Boden

Läs mer

Företagsklimatet i Luleå kommun 2017

Företagsklimatet i Luleå kommun 2017 Företagsklimatet i kommun 2017 Om undersökningen Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Lokalt företagsklimat 2017 kommun Primär målgrupp: Företag med minst

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll Politisk samverkansberedning Tid och plats Fredag den 13 december 2013 kl 10.00-14.00 i Landstingshuset, rum 3 Landstinget Kent Ögren (S), ordf Britt Westerlund (S) Dan Ankarholm (NS) Närvarande

Läs mer

Birgitta Persson,(s), Överkalix Roger Suup, (s), Kiruna Kåre Strömbäck, (s), Haparanda Rigmor Åström, (m), Boden Inga-Lis Samuelsson, (c), Kalix

Birgitta Persson,(s), Överkalix Roger Suup, (s), Kiruna Kåre Strömbäck, (s), Haparanda Rigmor Åström, (m), Boden Inga-Lis Samuelsson, (c), Kalix 27/36 Plats Arkitektkopias sammanträdeslokal, Västra Varvsgatan 11, Luleå Beslutande, Birgitta Persson,(s), Överkalix Roger Suup, (s), Kiruna Kåre Strömbäck, (s), Haparanda Rigmor Åström, (m), Boden Inga-Lis

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll från Politisk samverkansberedning Tid och plats Torsdagen den 4 september 2014 10.00-16.00, Sunderbyns Kurs- och konferens Landstinget Kent Ögren (S) Britt Westerlund (S) Dan Ankarholm, (NS)

Läs mer

Styrgrupp Kultur för hälsa

Styrgrupp Kultur för hälsa MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Plats: Rosenlunds vårdcentrum plan 11 - rum Rosetten Närvarande: Ej närvarande: Paula Bergman Micael Edblom Jesper Ekberg Birgitta Ekeberg Tomy Eklöf Lars Johansson Lena Larking

Läs mer

Datum Dnr FK06/15. Biblioteksplan. Antagen av Kommunfullmäktige

Datum Dnr FK06/15. Biblioteksplan. Antagen av Kommunfullmäktige Datum 2010-09-21 Dnr FK06/15 Biblioteksplan Antagen av Kommunfullmäktige 2010-11-25 Innehållsförteckning Inledning... 3 Bakgrund... 3 Vad är en Biblioteksplan?... 3 Styrdokument... 4 Nulägesbeskrivning...

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-09-20, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Malin Helldin, TM12 Sekreterare: Anna Lindstedt, TM12 Övriga närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2007-03-05 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s)

Läs mer

Bilaga 2 35/11 PROJEKTPLAN VER 1.0 1 (4) 2010-09-13

Bilaga 2 35/11 PROJEKTPLAN VER 1.0 1 (4) 2010-09-13 Bilaga 2 35/11 PROJEKTPLAN VER 1.0 1 (4) 2010-09-13 Projektplan för samverkan mellan Länsbibliotek Sörmland, Länsbibliotek Västmanland, Länsbiblioteket i Örebro län och Regionbibliotek Stockholm Bakgrund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-23 Sida 1 (10) Plats och tid Askersunds bibliotek kl. 17.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

Sammanställning av svaren

Sammanställning av svaren Sammanställning av svaren Utvärderingsfrågor Barnboksveckorna 2009 1. Hur tycker ni att det länsövergripande samarbetet kring Barnboksveckorna har fungerat? Vad var bra? Vad var dåligt? Tanken på ett länsövergripande

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens fritids- och kulturutskott - delegering 2014-11-10 23 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Arvidsjaur, klockan 08.30-11.15. Beslutande Marcus

Läs mer

Biblioteksplan. Kramfors kommun

Biblioteksplan. Kramfors kommun STYRDOKUMENT Sida 1(6) Biblioteksplan Kramfors kommun 2016-2019 Område Program Plan Riktlinje Tjänsteföreskrift Fastställd BKU-nämnd 160525 63 Giltighetstid Reviderad/Uppdaterad Diarienummer 2016/166 2

Läs mer

Biblioteksplan för Haparanda kommun 2016-2018 Antagen BUN 2014/219 153

Biblioteksplan för Haparanda kommun 2016-2018 Antagen BUN 2014/219 153 Biblioteksplan för Haparanda kommun 2016-2018 Antagen BUN 2014/219 153 Bakgrund Den 1 januari 2014 antogs en ny bibliotekslag i Sverige. Den säger att kommunen ska upprätta en biblioteksplan för den samlade

Läs mer

Biblioteksplan för Luleå kommun

Biblioteksplan för Luleå kommun Biblioteksplan för Luleå kommun NLL Dnr 01810-2015 Luleå kommun Ärendenummer 2014.26-88 Bakgrund I enlighet med bibliotekslagen (SFS 2013:801) ska kommuner och landsting upprätta biblioteksplaner för sin

Läs mer

Regional biblioteksplan

Regional biblioteksplan TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (1) Bildnings- och kulturförvaltningen Datum 2017-01-30 Diarienummer KN160098 Kulturnämnden Regional biblioteksplan 2017-2021 Förslag till beslut 1. Kulturnämnden beslutar att godkänna

Läs mer

Hög tillgänglighet, låga trösklar alla är välkomna!

Hög tillgänglighet, låga trösklar alla är välkomna! Partille biblioteksplan 2015 2018 Hög tillgänglighet, låga trösklar alla är välkomna! Biblioteken i Partille har ambitionen att vara en självklar del av människors vardag om så du är barn i förskolan,

Läs mer

Mål för samverkan mellan Stockholms förskolor, skolor och Stockholms stadsbibliotek. Ett komplement till Bibliotek i rörelse. En strategisk plan för

Mål för samverkan mellan Stockholms förskolor, skolor och Stockholms stadsbibliotek. Ett komplement till Bibliotek i rörelse. En strategisk plan för Mål för samverkan mellan Stockholms förskolor, skolor och Stockholms stadsbibliotek. Ett komplement till Bibliotek i rörelse. En strategisk plan för bibliotek i Stockholms stad 2006-2010 1. Uppdraget Kommunfullmäktige

Läs mer

Företagsamheten 2017 Norrbottens län

Företagsamheten 2017 Norrbottens län Företagsamheten 2017 Norrbottens län Om undersökningen Svenskt Näringsliv presenterar varje år ny statistik över företagsamheten i Sverige. Syftet är att visa om antalet personer som har ett juridiskt

Läs mer

Ledningssystem för kvalitet och patientsäkerhet i hälso- och sjukvården

Ledningssystem för kvalitet och patientsäkerhet i hälso- och sjukvården Ledningssystem för kvalitet och patientsäkerhet i hälso- och sjukvården Birgitta Boqvist Patientsäkerhetssamordnare Norrbottens läns landsting Norrbotten Kiruna Gällivare Pajala Landstinget är länets största

Läs mer

Mysterieveckor på biblioteken i Norrbotten 2013

Mysterieveckor på biblioteken i Norrbotten 2013 Mysterieveckor på biblioteken i Norrbotten 2013 v.43 v.44 v.45 v.46 Kiruna Piteå - bokbussen Älvsbyn Arjeplog Gällivare Gällivare Malmberget Haparanda Jokkmokk Kiruna Luleå Råneå Luleå Stadsbiblioteket

Läs mer

Rapport Våren Projektet Barnpoesiåret 2014 i Norrbotten - i Britt G. Hallqvists anda. På gång i kommunerna och på Polarbibblo.

Rapport Våren Projektet Barnpoesiåret 2014 i Norrbotten - i Britt G. Hallqvists anda. På gång i kommunerna och på Polarbibblo. Rapport Våren 2014 Projektet Barnpoesiåret 2014 i Norrbotten - i Britt G. Hallqvists anda På gång i kommunerna och på Polarbibblo.se Krakelkulisser utställning Världsbokveckan Ekonomi Biblioteken i Norrbottens

Läs mer

Anteckningar: Barnbiblioteksdagar i Älvsbyn 8-9 mars 2012

Anteckningar: Barnbiblioteksdagar i Älvsbyn 8-9 mars 2012 Deltagare båda dagarna: Inger Mäkimaa, Karin Wikström, Kristina Ström, Catrin Fjellström, Ewy Nilsson, Yvonne Nilsson, Birgitta Kostet Öhgren, Regine Nordström, Anna-Lena Lüddeckens, Jannike Lundgren,

Läs mer

Aktivitetsplan baserad på kommunikationsstrategi och plattform för fortsatt samverkan

Aktivitetsplan baserad på kommunikationsstrategi och plattform för fortsatt samverkan Aktivitetsplan baserad på kommunikationsstrategi och plattform för fortsatt samverkan för miljömyndigheterna i Västra Götaland och Halland Innehållet i Tillsynsutveckling i Väst ska leva vidare Aktivitetsplanen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-04-19 114 Plats och tid Kommunalhuset Arvidsjaur klockan 16.00-16.30. Beslutande Lotta Åman (s), ordförande Lena Karlsson (s) Björn Lundberg (s) Britt-Inger Hedman (v) Bjarne Hald

Läs mer

Hans Ivarsson (C) Marianne Samuelsson (L) Lena Träff (S)

Hans Ivarsson (C) Marianne Samuelsson (L) Lena Träff (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2016-11-30 Plats och tid Fritids- och kulturförvaltningens kansli 16.00-17.00 Beslutande Övriga deltagare Hans Ivarsson (C) Marianne Samuelsson (L) Lena Träff

Läs mer

1/16 Socialberedningen gemensamt

1/16 Socialberedningen gemensamt 1/16 Plats Beslutande, Barn- och utbildningsberedningen Sunderbyns kurs och konferens, Södra Sunderbyn Birgitta Persson,(s), Överkalix Kåre Strömbäck, (s) Haparanda Ingrid Norberg, (s), Luleå Roger Suup,

Läs mer

Projektplan för Digitalt först med användaren i fokus

Projektplan för Digitalt först med användaren i fokus Projektplan för Digitalt först med användaren i fokus Uppdraget Regeringen uppdrar åt Kungliga biblioteket (KB) att under 2018-2020 nationellt samordna och finansiera en satsning på de regionala biblioteksverksamheterna

Läs mer

Kvalitetsdialog, strategigruppen

Kvalitetsdialog, strategigruppen Handläggare Elisabet Rundqvist Datum 2018-02-28 Dnr Dnr 6.7-2018-116 Kvalitetsdialog, strategigruppen Datum: 27 februari 2018 Ordförande: Charlotte Åstrand, Länsbibliotek Sörmland Sekreterare: Elisabet

Läs mer

Protokoll från medlemsmöte med Sveriges länsbibliotekarier 20131030.

Protokoll från medlemsmöte med Sveriges länsbibliotekarier 20131030. Protokoll från medlemsmöte med Sveriges länsbibliotekarier 20131030. Närvarande: Anna Lindqvist, Gävleborg, Kerstin Olsson, Östergötland, Malin Ögland, Stockholm, Maria Törnfeldt, Dalarna, Katinka Borg,

Läs mer

/2015-06-10/ Plats och tid Quality hotell onsdagen den 10 juni 2015 kl. 09.00-13.00

/2015-06-10/ Plats och tid Quality hotell onsdagen den 10 juni 2015 kl. 09.00-13.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid1 (10) Plats och tid Quality hotell onsdagen den 10 juni 2015 kl. 09.00-13.00 Beslutande Övriga deltagande Pernilla Fagerlönn Ordförande Per-Erik Tina Tornedalingar i Gällivare

Läs mer

Arbetar du för kommunen?

Arbetar du för kommunen? Datum/Date Dnr/Ref.no. 2014-12-1 161-KB 979-2014 Minnesanteckningar Kvalitetsdialog 21 november 2014 1. Dagen inleddes av Riksbibliotekarie Gunilla Herdenberg, som hälsade välkommen och uttryckte sin glädje

Läs mer

Biblioteksplan för Bollebygds kommun

Biblioteksplan för Bollebygds kommun Styrdokument 1 (6) 2017-11-01 Fastställd: Kommunfullmäktige 2017-12-07, 184 Gäller för: Bildnings- och omsorgsnämnden Dokumentansvarig: Kultur- och fritidschef Dnr : KS2017/268 Biblioteksplan 2018 2021

Läs mer

PROJEKTPLAN FÖR UTVECKLINGSPROJEKTET. Hur kan fullmäktige använda återredovisningen från nämnderna som styrinstrument?

PROJEKTPLAN FÖR UTVECKLINGSPROJEKTET. Hur kan fullmäktige använda återredovisningen från nämnderna som styrinstrument? PROJEKTPLAN FÖR UTVECKLINGSPROJEKTET Hur kan fullmäktige använda återredovisningen från nämnderna som styrinstrument? Hur kan fullmäktige använda återredovisningen från nämnderna som styrinstrument? Datum:

Läs mer

Skriv här en benämning på det tänkta projektet eller förslag till projektnamn. Ett bibliotek 2013

Skriv här en benämning på det tänkta projektet eller förslag till projektnamn. Ett bibliotek 2013 PROJEKTPLAN 1 (10) Projektnamn: Skriv här en benämning på det tänkta projektet eller förslag till projektnamn. Ett bibliotek 2013 Projektägare: Skriv här Projektägarens namn. Projektägaren ska vara den

Läs mer

LÅT OSS LÄSA! - PROJEKTBESKRIVNING

LÅT OSS LÄSA! - PROJEKTBESKRIVNING LÅT OSS LÄSA! - PROJEKTBESKRIVNING Bakgrund: Ungefär 500 000 personer i Sverige har stora lässvårigheter av olika skäl: funktionshinder, ålderssvaghet, annorlunda kulturbakgrund eller bristande språkkunskaper.

Läs mer

Protokoll för Valnämnden

Protokoll för Valnämnden Protokoll för Valnämnden Plats: Sessionssalen, Kommunhuset, Skutskär Datum och tid: 09:05-09:50 Justering Plats: Kommunhuset, Skutskär Datum och tid: 2018-08-16 13:00 Paragrafer: 19-26 Sekreterare: Malin

Läs mer

Innehållsförteckning. 1. Inledning och syfte Sid 3 2. Deltagande i Elevhälsosamtal Sid 4 3. Resultat Sid 5

Innehållsförteckning. 1. Inledning och syfte Sid 3 2. Deltagande i Elevhälsosamtal Sid 4 3. Resultat Sid 5 1 Innehållsförteckning 1. Inledning och syfte Sid 3 2. Deltagande i Elevhälsosamtal Sid 4 3. Resultat Sid 5 2 1. Inledning och syfte I Sverige får alla elever i grundskolans förskoleklass, år 4 och 7 samt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: 2007-11-27 1(15) arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, Kommunalkontoret, Skillingaryd, tisdagen 27 november 2007 kl. 13.00 17.10 Beslutande Gert Jonsson (m) ordförande Sune

Läs mer

Styrelsen för Göteborgs Folkhögskola Tid: Torsdag den 31 maj 2012, kl. 9.00 12.30 Göteborgs Folkhögskola Nya Varvet, Göteborg

Styrelsen för Göteborgs Folkhögskola Tid: Torsdag den 31 maj 2012, kl. 9.00 12.30 Göteborgs Folkhögskola Nya Varvet, Göteborg Dokumenttyp: Protokoll Sammanträde: Styrelsen för Göteborgs Tid: Torsdag den 31 maj 2012, kl. 9.00 12.30 Plats: Göteborgs Nya Varvet, Göteborg Ordinarie ledamöter Gladys Yannelli (S), ordförande Harriet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen Extra sammanträde Sida 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen Extra sammanträde Sida 1 (5) Styrelsen Extra sammanträde 2016-01-15 Sida 1 (5) Plats Kommunförbundet Norrbottens lokaler, Kungsgatan 23 B, Luleå Beslutande kommunrepresentanter Britta Flinkfeldt Jansson, (s), Arjeplog Lotta Åman,

Läs mer

Magisterstuderande Piteå kommun Lärare vid Komvux Piteå kommun. Universitetslektor Luleå universitet. Rektorsutbildningen Umeå universitet

Magisterstuderande Piteå kommun Lärare vid Komvux Piteå kommun. Universitetslektor Luleå universitet. Rektorsutbildningen Umeå universitet Piteå Utbildningsvetenskapliga Råd (PUR) Tid:, kl 13:00-16:00 Lokal: Ovalen, Stadshuset Närvarande: Kristina Hansson Utbildningsförvaltningen Christina Wiklund Sara Wiklund Lars Uhlin Linda Ström Linda

Läs mer

Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04

Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare 023-77 70 77 britta.johnsson@regiondalarna.se Datum 2013-12-04 Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04 Närvarande: Tina Jäderbrant (punkt 1-7, 10, 11), Gunilla

Läs mer

BIBLIOTEKSPLAN

BIBLIOTEKSPLAN BIBLIOTEKSPLAN - 2016 HAMMARÖ KOMMUNS BIBLIOTEKSVERKSAMHET 1 Bakgrund Enligt bibliotekslagen 7 skall kommuner och landsting efter den 1 januari 2010 anta planer för biblioteksverksamhet. I Hammarö kommun

Läs mer

Samuel Ericson (V), ordf Susanne Grundström (S) Robin Pleines (C) Wilhelm Tham (GL) ers Erkki Vuorijärvi (GL) Fredrik Fogelqvist (V) ers Jan Svärd (S)

Samuel Ericson (V), ordf Susanne Grundström (S) Robin Pleines (C) Wilhelm Tham (GL) ers Erkki Vuorijärvi (GL) Fredrik Fogelqvist (V) ers Jan Svärd (S) 1(9) Plats och tid Hällefors Folkhögskola, Kl. 14.00 Beslutande Ledamöter Samuel Ericson (V), ordf Susanne Grundström (S) Robin Pleines (C) Wilhelm Tham (GL) ers Erkki Vuorijärvi (GL) Fredrik Fogelqvist

Läs mer

2008 gemensamma riktlinjer för samverkan kring barn och unga- Norrbus. Antagen Region Norrbottens styrelse, sept 2013

2008 gemensamma riktlinjer för samverkan kring barn och unga- Norrbus. Antagen Region Norrbottens styrelse, sept 2013 2008 gemensamma riktlinjer för samverkan kring barn och unga- Norrbus 2013 Överenskommelse Norrbus Antagen Region Norrbottens styrelse, sept 2013 Antagen av samtliga kommuner i Norrbotten 2013-14 Utvärderas

Läs mer

Minnesanteckningar från miljö- och byggchefsträff

Minnesanteckningar från miljö- och byggchefsträff Minnesanteckningar från miljö- och byggchefsträff Den 10 september 2015 i Växjö Deltagare: Ann-Sofi Persson, Ljungby kommun Camilla Ottosson, Region Kronoberg (deltog inledningsvis) Carola Gunnarsson,

Läs mer

Länsrapport 2012 Norrbottens län

Länsrapport 2012 Norrbottens län Länsrapport 2012 Norrbottens län Kommunernas del Tillståndsprövning och tillsyn enligt alkohollagen (2010:1622) 2.1. 1. Kommunens namn Älvsbyn Arjeplog Arvidsjaur Boden Gällivare Haparanda Jokkmokk Kalix

Läs mer

29/40 Socialberedningen gemensamt

29/40 Socialberedningen gemensamt 29/40 Plats Sunderbyns kurs och konferens, Södra Sunderbyn Beslutande, Barn- och utbildningsberedningen Birgitta Persson,(s), Överkalix Ingrid Norberg, (s), Luleå Roger Suup, (s), Kiruna Rigmor Åström,

Läs mer

Samverkansavtal mellan Norrbottens läns landsting och kommunerna i Norrbottens län om genomförande av gymnasieskolans

Samverkansavtal mellan Norrbottens läns landsting och kommunerna i Norrbottens län om genomförande av gymnasieskolans SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen 2011-06-09 Sida 44(64) 33 Samverkansavtal mellan Norrbottens läns landsting och kommunerna i Norrbottens län om genomförande av gymnasieskolans naturbruksprogram

Läs mer

Biblioteksplan. Plan 2015-10-12 70 av Kommunfullmäktige Detta dokument gäller för. Utbildningsnämnden Giltighetstid. 5 år Dokumentansvarig

Biblioteksplan. Plan 2015-10-12 70 av Kommunfullmäktige Detta dokument gäller för. Utbildningsnämnden Giltighetstid. 5 år Dokumentansvarig Biblioteksplan Dokumenttyp Fastställd Plan 2015-10-12 70 av Kommunfullmäktige Detta dokument gäller för Utbildningsnämnden Giltighetstid 5 år Dokumentansvarig Kultur- och Bibliotekschef Dnr 2015.000058

Läs mer

Policydokument för mediesamarbete Biblioteken i Norrbottens län

Policydokument för mediesamarbete Biblioteken i Norrbottens län Policydokument för mediesamarbete Biblioteken i Norrbottens län Innehåll: 1. Bibliotekssamarbetet i Norrbotten 2. Nationella och regionala styrdokument 3. Mediesamarbete i Norrbotten 4. Riktlinjer för

Läs mer

Plats UTBF Skolslussen, Rum 2302, Hornsgatan 124, plan 2. Ej närvarande Lena Asplund, Consensum Maria Berndtson, Kungsholmens västra gymnasium

Plats UTBF Skolslussen, Rum 2302, Hornsgatan 124, plan 2. Ej närvarande Lena Asplund, Consensum Maria Berndtson, Kungsholmens västra gymnasium Arbetsgrupp APL-handledarutbildning-Branschsamverkan, Vård- och omsorgscollege Stockholm Dag och tid Torsdag 24 augusti 2017, 14.00 16.30 Plats UTBF Skolslussen, Rum 2302, Hornsgatan 124, plan 2 Närvarande

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande Carina Schön (S) Kristina Pettersson (S) Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande Carina Schön (S) Kristina Pettersson (S) Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS - TRYGGHETSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stora konferensrummet, Kommunkontoret, kl 13.00-15.30 Beslutande Marie Wilén (C) ordförande Margareta Gadde-Jenniche (M) Gösta Persson (M) Rose-Marie

Läs mer

Protokollsutdrag från kulturnämndens sammanträde den 10 februari 2017

Protokollsutdrag från kulturnämndens sammanträde den 10 februari 2017 Landstingsdirektörens stab Kanslienheten Datum 2017-02-10 Sida 1 (1) Protokollsutdrag från kulturnämndens sammanträde den 10 februari 2017 15 Diarienummer KN160098 Regional biblioteksplan Beslut 1. Kulturnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 1(5) Plats och tid ande Övriga deltagare Nolia City Konferens, styrelserummet, tisdag den 21 april kl. 09.30 12.30 Ann-Katrin Sämfors (s), ordförande Anders Nyström (s), vice ordförande

Läs mer

Länspensionärsrådet Ärendenr 2016/01008

Länspensionärsrådet Ärendenr 2016/01008 Pensionärsrådet Minnesanteckningar 2016-09-05 Pensionärsrådet den 5 september 2016. 1. Närvaro 2. Svar inkomna frågor 3. Uppföljning dialogmöten fortsatt arbete 4. Fortsatt arbete framtidens hälso- och

Läs mer

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL FRID. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL FRID. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde I Il ~ Landstinget DALARNA Hälso- och sjukvårdsenheten Sammanträde 18-25 Sida 1 (6) Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde Dag/tid:, kl. 09.30-12.00. Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun Beslutande

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

Styrelsen för Göteborgs Folkhögskola Tid: Torsdag den 31 januari 2013, kl Göteborgs Folkhögskola Nya Varvet, Göteborg

Styrelsen för Göteborgs Folkhögskola Tid: Torsdag den 31 januari 2013, kl Göteborgs Folkhögskola Nya Varvet, Göteborg Dokumenttyp: Protokoll Sammanträde: Styrelsen för Göteborgs Tid: Torsdag den 31 januari 2013, kl. 14.00 17.35 Plats: Göteborgs Nya Varvet, Göteborg Ordinarie ledamöter Gladys Yannelli (S) ordförande Harriet

Läs mer

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Protokoll från Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Tid och plats 3 september 2015 kl 10.00-14.00, Sunderby folkhögskola Landstinget Anders Öberg (S), ordförande Agneta Granström (MP)

Läs mer

Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut

Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut BESLUTANDE Britta Flinkfeldt Peter Roslund ÖVRIGA DELTAGARE Kajsa Myrberg, kansliet Kjell-Åke Halldén, kansliet, sekreterare Lars Alriksson Kjell-Åke

Läs mer

Trygga äldre i Norrbotten - ett gemensamt ansvar

Trygga äldre i Norrbotten - ett gemensamt ansvar Trygga äldre i Norrbotten - ett gemensamt ansvar Införande av Trygg hemma 2013-2015 2015-12-15 INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 INLEDNING 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Uppdrag 3 1.3 Metod, syfte, mål 4 1.4 Målgrupp/avgränsningar

Läs mer

Nuläge mål och mått. Politisk samverkansberedning September Landstingsdirektörens stab DIVISION

Nuläge mål och mått. Politisk samverkansberedning September Landstingsdirektörens stab DIVISION Nuläge mål och mått Politisk samverkansberedning September 2013 Psykisk ohälsa Grundkrav 1. Överenskommelse om samverkan 2013-2016 Förslag till Överenskommelse har lämnats till Socialstyrelsen för preliminärbedömning.

Läs mer

Biblioteksplan. för Laxå kommun Antagen av kommunfullmäktige , 84 Dnr KS

Biblioteksplan. för Laxå kommun Antagen av kommunfullmäktige , 84 Dnr KS Biblioteksplan för Laxå kommun 2017-2020 Antagen av kommunfullmäktige 2017-06-14, 84 Dnr KS 2017-103 Innehållsförteckning 1 Inledning 2 1.1 Styrdokument 2 1.2 Bibliotekets uppdrag. 2 2 Folkbibliotek 3

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden (8) Sammanträdesrum Högby, kl 13:30-15:20

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden (8) Sammanträdesrum Högby, kl 13:30-15:20 Kultur- och fritidsnämnden 2015-12-07 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum Högby, kl 13:30-15:20 Beslutande Elisabeth Moborg, S Ann Albrektsson, KD, ersätter Maud Steen, C Kristin Kellander, FP Elin Bäckström,

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2015-01-20, kl 1300-1720 ande Åke Johdet, S Evgeny Krakov, S Markus Forsberg, V Pirkko Heikkilä, V Örjan Pantzare, S

Läs mer

Inger Jonsson Emilia Blomqvist. Kia Carlsson. Ersätter Kerstin Weimer (FP) Övriga deltagare Marie Holm Sherman Ledningsstab Sekretariat

Inger Jonsson Emilia Blomqvist. Kia Carlsson. Ersätter Kerstin Weimer (FP) Övriga deltagare Marie Holm Sherman Ledningsstab Sekretariat Sammanträdets plats och tid Landstingshuset, plan 2, Dr Prag. Kyrkgatan 12, Östersund Partigrupp Alliansen: Plan 3, Syster Agnes, klockan 8.00-15.50 Beslutande Anna Gundersson Judith Hult Alvi Berglund

Läs mer

Verksamhetsplan för Psoriasisförbundet i Norrbottens län 2011 Länsavdelningen

Verksamhetsplan för Psoriasisförbundet i Norrbottens län 2011 Länsavdelningen Verksamhetsplan för Psoriasisförbundet i Norrbottens län 2011 Länsavdelningen Senast reviderad: 2010-11-07 Psoriasisförbundet Norrbottens länsavdelning c/o Tina Norgren, Varvsgatan 69A, 972 34 LULEÅ Tel:

Läs mer