KARRIÄR INOM MÖJLIGHETERNAS LKAB

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KARRIÄR INOM MÖJLIGHETERNAS LKAB"

Transkript

1 KARRIÄR INOM MÖJLIGHETERNAS LKAB När LKAB levererar Performance in Ironmaking får stålverkskunderna en ökad effektivitet i sina processer. Inom LKAB finns fler än 200 spännande och utvecklande jobb och koncernen har över anställda i 15 olika länder. Att arbeta på LKAB har flera fördelar både på och utanför arbetstid. En vacker natur erbjuder fantastiska äventyr året om; från spektakulära golfrundor i midnattssol till galet bra skidåkning ända in i juni.

2 3,0 Mt ÖVRIGA LEVERANSER till kund och lager 85% ÄR MÄN av de anställda inom LKAB 15% ÄR KVINNOR av de anställda inom LKAB SHANGHAI KIRUNA MALMBERGET SVAPPAVAARA NARVIK LULEÅ SIILINJÄRVI FLIXBOROUGH BRYSSEL ESSEN MOERDIJK BARCELONA BRATISLAVA THESSALONIKI IZMIR CINCINNATI 17,2 Mt HAMNEN I NARVIK 215 fartyg. LEVERANSER 5,8 Mt HAMNEN I LULEÅ 437 fartyg. REKORD! LKAB REDOVISAR EN RÖRELSE- VINST FÖR 2010 PÅ TOLVTUSEN TVÅHUNDRA ÅTTIOEN MILJONER KRONOR NYANSTÄLLDA MEDARBETARE PÅ FLER ÄN 18 PLATSER RUNT OM I VÄRLDEN. TOTALT LEVERERADE LKAB 26 MILJONER TON FÄRDIGA JÄRNMALMS PRODUKTER UNDER VAGNAR /TÅGSÄTT 100 t /VAGN t /TÅGSÄTT LKAB:S PELLETSPRODUKTION 2010 Största delen av LKAB:s produktion består av järnmalmpellets med 66% järnhalt. Väl avvägda och utprovade tillsatser i pelletstillverkningen ökar produktiviteten och minskar energibehovet i kundernas processer. HÖG KVALITET I PRODUKTIONEN Kvalitet är ett av våra ledord. Under 2010 uppnådde LKAB:s leveranser ett kvalitetsvärde på 95,2 %. Det är det bästa K-värde som uppnåtts för ett helår sedan mätningarna påbörjades år PERFORMANCE IN IRONMAKING Genom en nära och djup samverkan med våra kunder utvecklar vi våra produkter och bidrar till att förbättra deras processer, vilket säkerställer att vi behåller vårt försprång på marknaden.

3 Karriär 3 GRETE SOLVANG STOLTZ Personaldirektör Hej, Vad roligt att du är intresserad av LKAB! Under många år var LKAB ett gruvbolag bland många andra men några faktorer har gjort att vi idag räknas som den världsledande leverantören av järnmalmspellets. Hur har vi då tagit oss till den positionen? Först och främst bedriver vi ett målmedvetet forsknings- och utvecklingsarbete för att ständigt förbättra våra produkter och kunna leverera våra efterfrågade, högkvalitativa järnmalmsprodukter. Utvecklingsarbetet sker i nära samarbete med våra kunder för att vi ska kunna anpassa produkterna så att de ska passa i kundernas stålprocesser. Vi har även målet att attrahera de bästa medarbetarna för att kunna fortsätta vara en attraktiv leverantör, även i framtiden. Under de närmaste åren behöver vi nyanställa i runda tal personer, dels på grund av pensionsavgångar dels för att LKAB behöver expandera för att kunna svara upp mot kundernas krav på ökande leveranser. När man börjar jobba inom LKAB finns närmare 200 olika befattningar att välja mellan, i femton olika länder. Nästan oavsett vad man är intresserad av finns det en möjlighet till ett spännande arbete. Och det är här du kommer in i bilden. Är du en av våra nya medarbetare som vill vara med och ta LKAB in i framtiden?

4 4 Karriär NORRBOTTNINGAR ÄR INTE ALLS TYSTA ANNA AHLGREN Kvalitetsingenjör från Skåne

5 Karriär 5 Allt fler kvinnor väljer LKAB SARA EJNESTRAND Logistikoperatör LKAB Malmtrafik Vi ska nyrekrytera personer till år Det blir troligen lika många nyanställningar även de kommande åren som i år Kvinnorna som söker sig till LKAB blir allt fler. I moderbolaget LKAB är andelen nyrekryterade kvinnor 29 procent. Av de 950 vikarier som anställdes 2011 var andelen kvinnor ännu högre, 38 procent. I Svappavaara är skiftlag två vid pelletsverket helt jämställt, 50 procent kvinnor och 50 procent män. LKAB har nu en andel på drygt 15 procent kvinnor bland de anställda, en fördubbling sedan år Bland cheferna är kvinnornas ställning ännu starkare, 19 procent av cheferna är kvinnor. Det finns två förklaringar till att kvinnor kliver fram i LKAB. Den ena är att allt fler kvinnor söker sig till LKAB av eget intresse, till exempel för att de vill byta jobb. Det andra är en målmedveten satsning från LKAB:s sida för att öka andelen kvinnliga medarbetare inom hela koncernen. - Vi gör ingen skillnad på män och kvinnor när vi rekryterar. Att den sökande fyller kraven för respektive tjänst är avgörande, säger Susanna Lundhamn Jokinen. Inom LKAB finns närmare 200 olika yrken. Det finns allt från kontor till gruva och många karriärvägar för både yrkesutbildade och de från högskolor och universitet. Vi ska nyrekrytera personer till år Det blir troligen lika många nyanställningar även de kommande åren som i år, eftersom vi också måste ersätta dem som pensioneras eller byter jobb. Vi går efter kvalifikationer, men vill man öka chansen att komma in hos LKAB är sommarvikariaten en bra väg, säger Johanna Lundhamn Jokinen.

6 6 Karriär DET FINNS CIRKA 200 OLIKA YRKEN INOM LKAB MIKAEL PAULSSON HR-advisor

7 Karriär 7 Med en fot i vardera värld När Roger Hahne avlade sin bergsingenjörexamen vid Luleå tekniska universitet 1998, anade han knappast att hans första jobb skulle ge honom otaliga möjligheter för karriärväxling och ta honom runt halva jordklotet. Jag fick direkt anställning vid LKAB som forskningsingenjör. Det fina var att jag dessutom tilläts forska vid LTU fastän jag hade ett heltidsjobb, säger Roger. Roger bytte yrkesinriktning 2003 och blev processingenjör vid förädlingsverken i Svappavaara. Något år senare avancerade han till sektionschef för samma anriknings- och pelletsverk, en befattning som han hade fram till och med Sedan blev jag erbjuden jobbet som försäljningschef på LKAB Far East i Singapore. Något år senare fick jag tjänsten som produktchef. Sammantaget var jag i Singapore ungefär tre år. Det var en fantastiskt rolig, intressant och utvecklande tid, framför allt i mötet med andra människor och kulturer. Men Norrbottens karga skönhet lockade var Roger tillbaka i Sverige, nu som förädlingschef vid Kiruna sovrings-, anrikningsoch pelletsverk. Allt har sin tjusning, men hemma är alltid hemma. Med mig från alla befattningar och utlandsjobb har jag en ovärderlig kunskap och insikt om hur hela kedjan, från förädling till slutkund, fungerar. Och att förstå kundernas krav på våra produkter är A och O. Det har givetvis varit utvecklande för mig personligen, men det har också gynnat LKAB. För Roger har jobbet på LKAB även inneburit att han har kunnat kombinera sin tjänst med en akademisk karriär. LKAB har gett mig möjlighet att jobba med såväl forskning, produktion och marknad, samtidigt som min akademiska karriär kunnat fortsätta. Man kan säga att LKAB är ett stort litet företag. Verksamheten är stor och internationell samtidigt som koncernen inte är större än att man som anställd blir sedd och ges utrymme. En duktig, nyfiken och ambitiös person får stora möjligheter att prova sig fram och finna sin egen väg i karriären, avslutar Roger. Roger Hahne Bergsingenjör, examen vid Luleå tekniska universitet Anställd inom LKAB sedan 1998 och har bland annat arbetat som forskningsingenjör, processingenjör samt som försäljningschef i Singapore. Sedan 2011 förädlingschef vid Kiruna sovrings-, anriknings- och pelletsverk.

8 8 Karriär JAG ÄLSKAR DAGARNA MED SKIDÅKNING PÅ DUNDRET ANETTE WAARA Byggledare

9 Karriär 9 Luleå > Hong Kong < Kiruna Du kan få göra det du vill bara du räcker upp handen. Och en internationell karriär är fullt möjlig om du vill göra det. När Siv Aidanpää Edlert 2002 började som ekonom på LKAB anade hon inte att det beslutet skulle ta henne runt jorden. När jag fick erbjudandet om jobbet som ekonomichef för Minelco Asia i Hong Kong ringde jag min man och han sa vi kör. Två veckor senare var jag i Hong Kong. Siv är ett bevis för att LKAB verkligen är en internationell koncern. Hon började som ekonom på LKAB, arbetade som ekonomichef i Hong Kong på Minelco Asia Pacific Ltd och är nu hemma igen som vd på LKAB Fastigheter i Kiruna. Tiden i Hong Kong ser hon som en god erfarenhet: De är så otroligt ambitiösa och seriösa, de lever verkligen med och för sitt jobb. Det var något jag reagerade på. Annars är väl egentligen insikten att det inte är så stor skillnad som man tror, jobbet är ganska lika var man än är. Samma regler, samma it-stöd. Jag var jättenervös i början, men allt löste sig verkligen bra. Barnen kom snabbt in i skolan och, ja, allt blev som vanligt. LKAB är ett jättebra bolag, du kan få göra det du vill bara du räcker upp handen. Och en internationell karriär är fullt möjlig om du vill göra det, konstaterar Siv. Siv Aidanpää Edlert Civilekonom, examen vid Stockholms Universitet Har bland annat arbetat som koncerncontroller inom Mining Division, ekonomichef på Minelco Asia Pacific Ltd i Hong Kong. Sedan januari 2011 vd för LKAB Fastigheter.

10 10 Karriär EN SPÄNNANDE OCH INSPIRERANDE RESA LARS DRUGGE Forskningsingenjör

11 Karriär 11 Forskning är nyckeln LKAB Green pellets är nyckeln till LKAB:s framgång. Sedan det första pelletsverket byggdes i Malmberget 1952 har forskning pågått om hur man kan göra järnmalmspellets ännu bättre. LKAB:s strategi är att vara ledande inom pelletisering av järnmalm och genom en målmedveten satsning på forskning och utveckling befästa den positionen. För att stärka kompetensen inom pelletisering har LKAB byggt ett nytt laboratorium för pelletsforskning (Agglomereringslaboratoriet) i Malmberget. I de långsiktiga planerna finns också tankar om ett experimentpelletsverk (EPP). Tillsammans med den befintliga experimentmasugnen i Luleå ger dessa anläggningar LKAB unika möjligheter att vidareutveckla processer och produkter tillsammans med kunderna. NÄRA SAMVERKAN MED UNIVERSITETET Hjalmar Lundbohm Research Center for Mining and Metallurgy vid Luleå tekniska universitet har som huvudsyfte att bedriva forskning inom bergvetenskap och metallurgi, som stödjer LKAB:s strategier och säkerställer den framtida konkurrenskraften. Forskningsprojekten bedrivs i mycket nära samverkan mellan universitetets och LKAB:s egna forskare. INTERNATIONELLA SAMARBETSPROJEKT Projektet Ultra Low CO 2 Steelmaking (ULCOS) är ett initiativ från International Iron & Steel Institute för att undersöka möjligheterna att minska koldioxidutsläppen från stålindustrin med 50 procent. LKAB har bidragit med experimentmasugnen för att studera hur CO 2 - utsläppen från masugnar kan reduceras. LKAB har inom flera teknikområden unika kunskaper för att utveckla storskalig och effektiv brytning under jord. Tillsammans med andra internationella operatörer med storskalig underjordsverksamhet, pågår utvecklingsprojekt och utbyte av erfarenheter.

12 LKAB, BOX 952, LULEÅ

FÖRÄDLING SÅ FÖRÄDLAS MALMEN

FÖRÄDLING SÅ FÖRÄDLAS MALMEN FÖRÄDLING SÅ FÖRÄDLAS MALMEN När LKAB levererar Performance in Ironmaking får stålverkskunderna en ökad effektivitet i sina processer. LKAB:s järnmalmspellets är världens mest klimatsmarta järnmalmsprodukt.

Läs mer

Så påverkar Eurokrisen den svenska industrin

Så påverkar Eurokrisen den svenska industrin Marcus Hellner om den snöfria säsongsupptakten, sid 12 Fotbollsfest varje lördag Gästkrönikör Erik Niva SID 7 Nr 8 November 2011 www.lkabframtid.com Så påverkar Eurokrisen den svenska industrin Huntit-gruvan

Läs mer

Miljövänlig teknik gynnas inte av EU

Miljövänlig teknik gynnas inte av EU Infokontor öppnar i Kiruna vid årsskiftet, sid 2 Tala om känsla, stolthet Nr 9 Oktober 2010 www.lkabframtid.com Gästkrönikör Annika Berggren SID 7 Miljövänlig teknik gynnas inte av EU Klimatsmart masugn

Läs mer

ÅRSREDOVISNING EN INTERNATIONELL HÖGTEKNOLOGISK MINERALKONCERN

ÅRSREDOVISNING EN INTERNATIONELL HÖGTEKNOLOGISK MINERALKONCERN ÅRSREDOVISNING 05 EN INTERNATIONELL HÖGTEKNOLOGISK MINERALKONCERN LKAB på en minut LKAB är en internationell högteknologisk mineral koncern, världsledande producent av förädlade järnmalmsprodukter för

Läs mer

Vi börjar med Affärsomsorg som handlar om hur vi gör affärer och skapar värde för våra kunder och aktieägare.

Vi börjar med Affärsomsorg som handlar om hur vi gör affärer och skapar värde för våra kunder och aktieägare. Ärade aktieägare, herr ordförande, kära kollegor, mina damer och herrar. Som ni vet så är hållbarhet, eller SKF Care som vi kallar det, vår ledstjärna sedan lång tid tillbaka. Det är lika viktigt för oss

Läs mer

Organisera för lärande och konkurrenskraft. en undersökning om kompetensutveckling på företag

Organisera för lärande och konkurrenskraft. en undersökning om kompetensutveckling på företag Organisera för lärande och konkurrenskraft en undersökning om kompetensutveckling på företag Organisera för lärande och konkurrenskraft en undersökning om kompetensutveckling på företag Innehållsförteckning

Läs mer

Rune lastade sista MAF-båten från Luleå

Rune lastade sista MAF-båten från Luleå NR 9 2011 2 DECEMBER EN TIDNING FÖR MEDARBETARE I LKAB Foto: Lennart Jönsson. Rune lastade sista MAF-båten från Luleå Den sista båtlasten har lämnat Luleå Malmhamn med fines från Malmberget, MAF. Ruukki

Läs mer

INFORMATIONSTRÄFFAR Lär känna verksamheten i åk. 6-9 den 18 nov kl 18 i Enhagen. Årskurs 6 hösten 2015. Enhagen

INFORMATIONSTRÄFFAR Lär känna verksamheten i åk. 6-9 den 18 nov kl 18 i Enhagen. Årskurs 6 hösten 2015. Enhagen Årskurs 6 hösten 2015 Enhagen INFORMATIONSTRÄFFAR Lär känna verksamheten i åk 6-9 den 18 nov kl 18 i Enhagen Vårt motto Kunskap genom engagemang och kompetens Vår vision Alla elever ska känna glädje och

Läs mer

att spara pengar. Det område som det ska sparas mest på är inköp med nye inköpschefen Tage Lundin i spetsen.

att spara pengar. Det område som det ska sparas mest på är inköp med nye inköpschefen Tage Lundin i spetsen. N R 1 5 2 0 0 9 2 5 S E P T E M B E R E N T I D N I N G F Ö R M E D A R B E T A R E I L K A B Kostnadsjakt LKAB befinner sig i en situation som gör att varje ton järnmalm som produceras säljs men till

Läs mer

LKABs ljusa framtid. www.lkabframtid.com JUBILEUMSEXTRA. En fråga om liv eller död. Vem ska ta ansvar? 2011 start för ny nivå. Nya gruvor kan få vänta

LKABs ljusa framtid. www.lkabframtid.com JUBILEUMSEXTRA. En fråga om liv eller död. Vem ska ta ansvar? 2011 start för ny nivå. Nya gruvor kan få vänta JUBILEUMSEXTRA Nr 11 December 2010 www.lkabframtid.com En fråga om liv eller död Akutkirurgins framtid i Kiruna är en het fråga: Tidsfaktorn är oerhört viktig vid svåra bukskador, konstaterar Louis Riddez,

Läs mer

Jobba hos oss. här hittar du möjligheterna

Jobba hos oss. här hittar du möjligheterna Jobba hos oss här hittar du möjligheterna 1 Överallt där människor arbetar och kommunicerar! För oss är det viktigt att vara en attraktiv arbetsgivare som ger goda möjligheter till personlig utveckling

Läs mer

Malmbanan en flaskhals. Tidningen LKAB Framtid fyller ett år. www.lkabframtid.com. Ny prognos för Kiruna. Kund sedan 100 år

Malmbanan en flaskhals. Tidningen LKAB Framtid fyller ett år. www.lkabframtid.com. Ny prognos för Kiruna. Kund sedan 100 år Tidningen LKAB Framtid fyller ett år Visst är det lite ovanligt att ge ut en tidning till alla hushåll i Gällivare och Kiruna kommuner, inte bara till LKABs egna medarbetare. Men LKABs verksamhet angår

Läs mer

ÅRSREDOVISNING EN INTERNATIONELL HÖGTEKNOLOGISK MINERALKONCERN

ÅRSREDOVISNING EN INTERNATIONELL HÖGTEKNOLOGISK MINERALKONCERN ÅRSREDOVISNING 2006 EN INTERNATIONELL HÖGTEKNOLOGISK MINERALKONCERN 2 VD-KOMMENTAR Koncernchef Martin Iverts kommentar till verksamheten och bokslutet 2006. 4 SÄKERHETEN FÖRST Säkerhetsarbetet har hög

Läs mer

6-7. Systemtåget håller LKAB rullande. Varje natt rullar tågen med olja,

6-7. Systemtåget håller LKAB rullande. Varje natt rullar tågen med olja, NR 8 2010 15 OKTOBER EN TIDNING FÖR MEDARBETARE I LKAB Systemtåget håller LKAB rullande. Varje natt rullar tågen med olja, cement, bentonit, kalk med mera som är viktiga råvaror i produktionen. Visste

Läs mer

Implema Traineeprogram 2012

Implema Traineeprogram 2012 Implema Traineeprogram 2012 Vill du jobba med verksamhetsutveckling och med företags affärsprocesser? På Implema får du jobba med att utveckla medelstora företags affärsprocesser med hjälp av affärssystem

Läs mer

CS student. Så fixade vi drömjobbet. För dig som pluggar it! Fem unga it-stjärnor avslöjar sina bästa knep för karriären. Lysande tider i it-branschen

CS student. Så fixade vi drömjobbet. För dig som pluggar it! Fem unga it-stjärnor avslöjar sina bästa knep för karriären. Lysande tider i it-branschen CS student TISDAGEN DEN 15 MAJ 2012 För dig som pluggar it! Lysande tider i it-branschen Möjligheterna att få jobb bättre än någonsin. Sid 2 Så väljer du rätt jobb Karriärcoachen hjälper dig att planera.

Läs mer

FRÅN ETT JOBB TILL ETT ANNAT

FRÅN ETT JOBB TILL ETT ANNAT FRÅN ETT JOBB TILL ETT ANNAT VÄRNA OM DINA MEDLEMMAR GENOM OMSTÄLLNINGSSTÖD VI HAR HJÄLPT MÄNNISKOR SEDAN 1912 AVSTÄLLNING ELLER OMSTÄLLNING? ABF Jobb ägs av Arbetarnas Bildningsförbund. Vi har en lång

Läs mer

Anförande av VD Martin Lundstedt vid årsstämman 2014

Anförande av VD Martin Lundstedt vid årsstämman 2014 Page 1 (9) Anförande av VD Martin Lundstedt vid årsstämman 2014 Bästa aktieägare, inbjudna gäster, kolleger, vänner! Det är en stor ära för mig att stå här som vd i dag och berätta om 2013, som var ett

Läs mer

EXPORTKOMPETENS SKÅNE. Stärk konkurrenskraften och öka exporten

EXPORTKOMPETENS SKÅNE. Stärk konkurrenskraften och öka exporten EXPORTKOMPETENS SKÅNE Stärk konkurrenskraften och öka exporten Skånska företag borde kunna exportera betydligt mer. Det skulle vara bra för företagen, arbetsmarknaden och hela den skånska ekonomin. Detta

Läs mer

Kaxiga multikonsul med tillväxtambitio

Kaxiga multikonsul med tillväxtambitio Sverige- Svepet VVS DEL 1: PROJEKTENGAGEMANG Kaxiga multikonsul med tillväxtambitio Projektengagemang är en ung konsultkoncern med ambitioner. Bakom företaget finns de två rutinerade initiativtagarna Per-Arne

Läs mer

Vi ökade antalet butiker med 250 netto till totalt 1 988. Konjunkturläget skapade möjligheter som vi med vår finansiella styrka kunde ta vara på.

Vi ökade antalet butiker med 250 netto till totalt 1 988. Konjunkturläget skapade möjligheter som vi med vår finansiella styrka kunde ta vara på. Kära aktieägare, Det är väldigt roligt att stå här och träffa er för första gången som vd. Jag vill gärna berätta om året som har gått och också lite om början av det här året. 2009 var ett händelserikt

Läs mer

Malmfälten vinnare i krisen

Malmfälten vinnare i krisen Nu byggs LKABs nya pelletslaboratorium Agglolab, sid 2 Nr 6 Juni 21 www.lkabframtid.com Just stoltheten är något jag slås av Gästkrönikör Tony Björkenvall, sid 7 Malmfälten vinnare i krisen De stora miljardinvesteringarna

Läs mer

Att se med andra ögon. Mångfald i arbetslivet. Arbetsrapport 2. Eva Löfgren Gabriella Fägerlind

Att se med andra ögon. Mångfald i arbetslivet. Arbetsrapport 2. Eva Löfgren Gabriella Fägerlind Mångfald i arbetslivet Arbetsrapport 2 Eva Löfgren Gabriella Fägerlind Bilder av svenskt arbetsliv förmedlade av invandrade ingenjörer Att se med andra ögon Att se med andra ögon bilder av svenskt arbetsliv

Läs mer

Nu blickar vi framåt Närmare 200 personer arbetar med

Nu blickar vi framåt Närmare 200 personer arbetar med N R 5 2 0 0 8 1 4 M A R S E N T I D N I N G F Ö R M E D A R B E T A R E I L K A B Nu blickar vi framåt Närmare 200 personer arbetar med SIDAN 4 att återuppbygga och driftsätta ställverket i anrikningen

Läs mer

Beslutat på förbundsmötet 2012. Vi bygger Vision!

Beslutat på förbundsmötet 2012. Vi bygger Vision! Beslutat på förbundsmötet 2012 Vi bygger Vision! 1 2 Inledning Vi har börjat formandet av ett nytt, modernt och attraktivt fackförbund där du som medlem alltid står i centrum. Förbundsstyrelsens utgångspunkt

Läs mer

Brandsäkert i gruva och verk

Brandsäkert i gruva och verk FÖR OSS SOM JOBBAR I LKAB #4 juni 2015 125 ÅR AV ENGAGEMANG, NYTÄNKANDE OCH ANSVAR. LKAB 1890-2015. 06 16 18 20 Ny panoramautbildning Finance roll Krossmontage Brandstation invigd Brandsäkert i gruva och

Läs mer

2,2. Ny miljöchef lovar krafttag. Pellets minskar energiåtgång. Nr 7 NOVEMBER 2013. är alla medspelare. STEFAN ENBOM: Vi.

2,2. Ny miljöchef lovar krafttag. Pellets minskar energiåtgång. Nr 7 NOVEMBER 2013. är alla medspelare. STEFAN ENBOM: Vi. EN TIDNING FÖR MALMFÄLTEN FRÅN LKAB STEFAN ENBOM: Vi är alla medspelare GÄSTKRÖNIKAN SID 13 Stoftrening tas i bruk i Svappavaara NYHETER SID 5 Nr 7 NOVEMBER Ung i Malmfälten: Tjänar bäst i landet Ett jobb

Läs mer

Det är viktigare än någonsin för företag att ha en tydlig Employer Branding-Strategi

Det är viktigare än någonsin för företag att ha en tydlig Employer Branding-Strategi 4 juni 2010 Det är viktigare än någonsin för företag att ha en tydlig Employer Branding-Strategi Vi är förberedda inför en generationsväxling Jeanette Saveros, Affärsområdeschef Öst, Hifab Sociala medier

Läs mer

Säkerhet på hög nivå kräver riskmedvetande

Säkerhet på hög nivå kräver riskmedvetande NR 2 2011 11 MARS EN TIDNING FÖR MEDARBETARE I LKAB Säkerhet på hög nivå kräver riskmedvetande Simon Bonthron arbetar på LKAB som driftserviceman sedan fem år. Han är SID8-9 en av dem som medverkar på

Läs mer

LKAB bygger 200 lägenheter i Gällivare och Malmberget, sid 9. www.lkabframtid.com. Vi måste överträffa kundens förväntningar

LKAB bygger 200 lägenheter i Gällivare och Malmberget, sid 9. www.lkabframtid.com. Vi måste överträffa kundens förväntningar LKAB bygger 200 lägenheter i Gällivare och Malmberget, sid 9 Engagera er! Framtiden är nu. Gästkrönikör Elisabeth Landby SID 7 Nr 1 Februari 2010 www.lkabframtid.com Rök från pelletsverk blir renare Ny

Läs mer