KARRIÄR INOM MÖJLIGHETERNAS LKAB

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KARRIÄR INOM MÖJLIGHETERNAS LKAB"

Transkript

1 KARRIÄR INOM MÖJLIGHETERNAS LKAB När LKAB levererar Performance in Ironmaking får stålverkskunderna en ökad effektivitet i sina processer. Inom LKAB finns fler än 200 spännande och utvecklande jobb och koncernen har över anställda i 15 olika länder. Att arbeta på LKAB har flera fördelar både på och utanför arbetstid. En vacker natur erbjuder fantastiska äventyr året om; från spektakulära golfrundor i midnattssol till galet bra skidåkning ända in i juni.

2 3,0 Mt ÖVRIGA LEVERANSER till kund och lager 85% ÄR MÄN av de anställda inom LKAB 15% ÄR KVINNOR av de anställda inom LKAB SHANGHAI KIRUNA MALMBERGET SVAPPAVAARA NARVIK LULEÅ SIILINJÄRVI FLIXBOROUGH BRYSSEL ESSEN MOERDIJK BARCELONA BRATISLAVA THESSALONIKI IZMIR CINCINNATI 17,2 Mt HAMNEN I NARVIK 215 fartyg. LEVERANSER 5,8 Mt HAMNEN I LULEÅ 437 fartyg. REKORD! LKAB REDOVISAR EN RÖRELSE- VINST FÖR 2010 PÅ TOLVTUSEN TVÅHUNDRA ÅTTIOEN MILJONER KRONOR NYANSTÄLLDA MEDARBETARE PÅ FLER ÄN 18 PLATSER RUNT OM I VÄRLDEN. TOTALT LEVERERADE LKAB 26 MILJONER TON FÄRDIGA JÄRNMALMS PRODUKTER UNDER VAGNAR /TÅGSÄTT 100 t /VAGN t /TÅGSÄTT LKAB:S PELLETSPRODUKTION 2010 Största delen av LKAB:s produktion består av järnmalmpellets med 66% järnhalt. Väl avvägda och utprovade tillsatser i pelletstillverkningen ökar produktiviteten och minskar energibehovet i kundernas processer. HÖG KVALITET I PRODUKTIONEN Kvalitet är ett av våra ledord. Under 2010 uppnådde LKAB:s leveranser ett kvalitetsvärde på 95,2 %. Det är det bästa K-värde som uppnåtts för ett helår sedan mätningarna påbörjades år PERFORMANCE IN IRONMAKING Genom en nära och djup samverkan med våra kunder utvecklar vi våra produkter och bidrar till att förbättra deras processer, vilket säkerställer att vi behåller vårt försprång på marknaden.

3 Karriär 3 GRETE SOLVANG STOLTZ Personaldirektör Hej, Vad roligt att du är intresserad av LKAB! Under många år var LKAB ett gruvbolag bland många andra men några faktorer har gjort att vi idag räknas som den världsledande leverantören av järnmalmspellets. Hur har vi då tagit oss till den positionen? Först och främst bedriver vi ett målmedvetet forsknings- och utvecklingsarbete för att ständigt förbättra våra produkter och kunna leverera våra efterfrågade, högkvalitativa järnmalmsprodukter. Utvecklingsarbetet sker i nära samarbete med våra kunder för att vi ska kunna anpassa produkterna så att de ska passa i kundernas stålprocesser. Vi har även målet att attrahera de bästa medarbetarna för att kunna fortsätta vara en attraktiv leverantör, även i framtiden. Under de närmaste åren behöver vi nyanställa i runda tal personer, dels på grund av pensionsavgångar dels för att LKAB behöver expandera för att kunna svara upp mot kundernas krav på ökande leveranser. När man börjar jobba inom LKAB finns närmare 200 olika befattningar att välja mellan, i femton olika länder. Nästan oavsett vad man är intresserad av finns det en möjlighet till ett spännande arbete. Och det är här du kommer in i bilden. Är du en av våra nya medarbetare som vill vara med och ta LKAB in i framtiden?

4 4 Karriär NORRBOTTNINGAR ÄR INTE ALLS TYSTA ANNA AHLGREN Kvalitetsingenjör från Skåne

5 Karriär 5 Allt fler kvinnor väljer LKAB SARA EJNESTRAND Logistikoperatör LKAB Malmtrafik Vi ska nyrekrytera personer till år Det blir troligen lika många nyanställningar även de kommande åren som i år Kvinnorna som söker sig till LKAB blir allt fler. I moderbolaget LKAB är andelen nyrekryterade kvinnor 29 procent. Av de 950 vikarier som anställdes 2011 var andelen kvinnor ännu högre, 38 procent. I Svappavaara är skiftlag två vid pelletsverket helt jämställt, 50 procent kvinnor och 50 procent män. LKAB har nu en andel på drygt 15 procent kvinnor bland de anställda, en fördubbling sedan år Bland cheferna är kvinnornas ställning ännu starkare, 19 procent av cheferna är kvinnor. Det finns två förklaringar till att kvinnor kliver fram i LKAB. Den ena är att allt fler kvinnor söker sig till LKAB av eget intresse, till exempel för att de vill byta jobb. Det andra är en målmedveten satsning från LKAB:s sida för att öka andelen kvinnliga medarbetare inom hela koncernen. - Vi gör ingen skillnad på män och kvinnor när vi rekryterar. Att den sökande fyller kraven för respektive tjänst är avgörande, säger Susanna Lundhamn Jokinen. Inom LKAB finns närmare 200 olika yrken. Det finns allt från kontor till gruva och många karriärvägar för både yrkesutbildade och de från högskolor och universitet. Vi ska nyrekrytera personer till år Det blir troligen lika många nyanställningar även de kommande åren som i år, eftersom vi också måste ersätta dem som pensioneras eller byter jobb. Vi går efter kvalifikationer, men vill man öka chansen att komma in hos LKAB är sommarvikariaten en bra väg, säger Johanna Lundhamn Jokinen.

6 6 Karriär DET FINNS CIRKA 200 OLIKA YRKEN INOM LKAB MIKAEL PAULSSON HR-advisor

7 Karriär 7 Med en fot i vardera värld När Roger Hahne avlade sin bergsingenjörexamen vid Luleå tekniska universitet 1998, anade han knappast att hans första jobb skulle ge honom otaliga möjligheter för karriärväxling och ta honom runt halva jordklotet. Jag fick direkt anställning vid LKAB som forskningsingenjör. Det fina var att jag dessutom tilläts forska vid LTU fastän jag hade ett heltidsjobb, säger Roger. Roger bytte yrkesinriktning 2003 och blev processingenjör vid förädlingsverken i Svappavaara. Något år senare avancerade han till sektionschef för samma anriknings- och pelletsverk, en befattning som han hade fram till och med Sedan blev jag erbjuden jobbet som försäljningschef på LKAB Far East i Singapore. Något år senare fick jag tjänsten som produktchef. Sammantaget var jag i Singapore ungefär tre år. Det var en fantastiskt rolig, intressant och utvecklande tid, framför allt i mötet med andra människor och kulturer. Men Norrbottens karga skönhet lockade var Roger tillbaka i Sverige, nu som förädlingschef vid Kiruna sovrings-, anrikningsoch pelletsverk. Allt har sin tjusning, men hemma är alltid hemma. Med mig från alla befattningar och utlandsjobb har jag en ovärderlig kunskap och insikt om hur hela kedjan, från förädling till slutkund, fungerar. Och att förstå kundernas krav på våra produkter är A och O. Det har givetvis varit utvecklande för mig personligen, men det har också gynnat LKAB. För Roger har jobbet på LKAB även inneburit att han har kunnat kombinera sin tjänst med en akademisk karriär. LKAB har gett mig möjlighet att jobba med såväl forskning, produktion och marknad, samtidigt som min akademiska karriär kunnat fortsätta. Man kan säga att LKAB är ett stort litet företag. Verksamheten är stor och internationell samtidigt som koncernen inte är större än att man som anställd blir sedd och ges utrymme. En duktig, nyfiken och ambitiös person får stora möjligheter att prova sig fram och finna sin egen väg i karriären, avslutar Roger. Roger Hahne Bergsingenjör, examen vid Luleå tekniska universitet Anställd inom LKAB sedan 1998 och har bland annat arbetat som forskningsingenjör, processingenjör samt som försäljningschef i Singapore. Sedan 2011 förädlingschef vid Kiruna sovrings-, anriknings- och pelletsverk.

8 8 Karriär JAG ÄLSKAR DAGARNA MED SKIDÅKNING PÅ DUNDRET ANETTE WAARA Byggledare

9 Karriär 9 Luleå > Hong Kong < Kiruna Du kan få göra det du vill bara du räcker upp handen. Och en internationell karriär är fullt möjlig om du vill göra det. När Siv Aidanpää Edlert 2002 började som ekonom på LKAB anade hon inte att det beslutet skulle ta henne runt jorden. När jag fick erbjudandet om jobbet som ekonomichef för Minelco Asia i Hong Kong ringde jag min man och han sa vi kör. Två veckor senare var jag i Hong Kong. Siv är ett bevis för att LKAB verkligen är en internationell koncern. Hon började som ekonom på LKAB, arbetade som ekonomichef i Hong Kong på Minelco Asia Pacific Ltd och är nu hemma igen som vd på LKAB Fastigheter i Kiruna. Tiden i Hong Kong ser hon som en god erfarenhet: De är så otroligt ambitiösa och seriösa, de lever verkligen med och för sitt jobb. Det var något jag reagerade på. Annars är väl egentligen insikten att det inte är så stor skillnad som man tror, jobbet är ganska lika var man än är. Samma regler, samma it-stöd. Jag var jättenervös i början, men allt löste sig verkligen bra. Barnen kom snabbt in i skolan och, ja, allt blev som vanligt. LKAB är ett jättebra bolag, du kan få göra det du vill bara du räcker upp handen. Och en internationell karriär är fullt möjlig om du vill göra det, konstaterar Siv. Siv Aidanpää Edlert Civilekonom, examen vid Stockholms Universitet Har bland annat arbetat som koncerncontroller inom Mining Division, ekonomichef på Minelco Asia Pacific Ltd i Hong Kong. Sedan januari 2011 vd för LKAB Fastigheter.

10 10 Karriär EN SPÄNNANDE OCH INSPIRERANDE RESA LARS DRUGGE Forskningsingenjör

11 Karriär 11 Forskning är nyckeln LKAB Green pellets är nyckeln till LKAB:s framgång. Sedan det första pelletsverket byggdes i Malmberget 1952 har forskning pågått om hur man kan göra järnmalmspellets ännu bättre. LKAB:s strategi är att vara ledande inom pelletisering av järnmalm och genom en målmedveten satsning på forskning och utveckling befästa den positionen. För att stärka kompetensen inom pelletisering har LKAB byggt ett nytt laboratorium för pelletsforskning (Agglomereringslaboratoriet) i Malmberget. I de långsiktiga planerna finns också tankar om ett experimentpelletsverk (EPP). Tillsammans med den befintliga experimentmasugnen i Luleå ger dessa anläggningar LKAB unika möjligheter att vidareutveckla processer och produkter tillsammans med kunderna. NÄRA SAMVERKAN MED UNIVERSITETET Hjalmar Lundbohm Research Center for Mining and Metallurgy vid Luleå tekniska universitet har som huvudsyfte att bedriva forskning inom bergvetenskap och metallurgi, som stödjer LKAB:s strategier och säkerställer den framtida konkurrenskraften. Forskningsprojekten bedrivs i mycket nära samverkan mellan universitetets och LKAB:s egna forskare. INTERNATIONELLA SAMARBETSPROJEKT Projektet Ultra Low CO 2 Steelmaking (ULCOS) är ett initiativ från International Iron & Steel Institute för att undersöka möjligheterna att minska koldioxidutsläppen från stålindustrin med 50 procent. LKAB har bidragit med experimentmasugnen för att studera hur CO 2 - utsläppen från masugnar kan reduceras. LKAB har inom flera teknikområden unika kunskaper för att utveckla storskalig och effektiv brytning under jord. Tillsammans med andra internationella operatörer med storskalig underjordsverksamhet, pågår utvecklingsprojekt och utbyte av erfarenheter.

12 LKAB, BOX 952, LULEÅ

FÖRÄDLING SÅ FÖRÄDLAS MALMEN

FÖRÄDLING SÅ FÖRÄDLAS MALMEN FÖRÄDLING SÅ FÖRÄDLAS MALMEN När LKAB levererar Performance in Ironmaking får stålverkskunderna en ökad effektivitet i sina processer. LKAB:s järnmalmspellets är världens mest klimatsmarta järnmalmsprodukt.

Läs mer

LKAB Strategisk inriktning och organisation av FoU-verksamheten

LKAB Strategisk inriktning och organisation av FoU-verksamheten LKAB Strategisk inriktning och organisation av FoU-verksamheten Lars-Eric Aaro LKAB T.f. VD och koncernchef Direktör Div. Sales & Marketing Mission for Technology & Business Development Secure the competiveness

Läs mer

LKAB HÅLLBAR UTVECKLING

LKAB HÅLLBAR UTVECKLING Vår väg framåt 2013-10-04 LKAB HÅLLBAR UTVECKLING Lars-Eric Aaro, vd och koncernchef Boden, 17 oktober 2014 HÅLLBARHET FINNS I VÅRT DNA 1 LKAB HAR GOD TILLGÅNG TILL JÄRNMALM I NORRBOTTEN, MEN KÄLLORNA

Läs mer

SAMARBETE I PRAKTIKEN I ÖVER 100 ÅR

SAMARBETE I PRAKTIKEN I ÖVER 100 ÅR SAMARBETE I PRAKTIKEN I ÖVER 100 ÅR Bo Krogvig Direktör Kommunikation och Samhällskontakter 18 oktober 2016 Tekniskt ledande leverantör av klimatsmarta järnmalmsprodukter till den globala stålindustrin

Läs mer

Tal av vd Lars-Erik Aaro på LKAB:s årsstämma den 27 april 2011 på Luleå tekniska universitet

Tal av vd Lars-Erik Aaro på LKAB:s årsstämma den 27 april 2011 på Luleå tekniska universitet Tal av vd Lars-Erik Aaro på LKAB:s årsstämma den 27 april 2011 på Luleå tekniska universitet 2010 fyllde LKAB 120 år. Det är i sig fantastiskt. Nästan svårt att förstå... 120 år. Man måste stanna upp lite

Läs mer

Kv 2 2005 Kv 2 2004 Kv 1-2 2005 Kv 1-2 2004

Kv 2 2005 Kv 2 2004 Kv 1-2 2005 Kv 1-2 2004 EN INTERNATIONELL HÖGTEKNOLOGISK MINERALKONCERN Delårsrapport januari-juni 2005 Nettoomsättningen ökade med 65% och blev 6 966 (4 234) mnkr. Rörelseresultatet blev 3 022 (685) mnkr. Resultat efter finansiella

Läs mer

LKABs totala leveranser av järnmalm uppgick till 6,1 (6,0) Mt, varav pelletsandelen utgjorde 4,3 (4,1) Mt.

LKABs totala leveranser av järnmalm uppgick till 6,1 (6,0) Mt, varav pelletsandelen utgjorde 4,3 (4,1) Mt. DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2007 Luossavaara-Kiirunavaara AB Org. nr. 556001-5835 Nettoomsättningen blev 3 999 (3 831) Mkr. Rörelseresultatet blev 1 709 (1 698) Mkr. Resultat efter finansiella poster blev

Läs mer

LKAB 2011. Lars-Eric Aaro. Vd och koncernchef PERFORMANCE IN IRONMAKING

LKAB 2011. Lars-Eric Aaro. Vd och koncernchef PERFORMANCE IN IRONMAKING LKAB 2011 Lars-Eric Aaro Vd och koncernchef Resultat 2011 Omsättning Rörelseresultat Rekord 31 122 Mkr 14 705 Mkr + 9% + 19 % Marknad 2011 Marknad 2011 - Råstålsproduktion i världen Miljoner ton per månad

Läs mer

BERGFORSK LKAB:S TESTBÄDD FÖR MORGONDAGENS AUTONOMA MASKINER

BERGFORSK LKAB:S TESTBÄDD FÖR MORGONDAGENS AUTONOMA MASKINER BERGFORSK LKAB:S TESTBÄDD FÖR MORGONDAGENS AUTONOMA MASKINER 2018-05-16 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 2025

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ - VERKSAMHETSÅRET 1997. Sammanfattning

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ - VERKSAMHETSÅRET 1997. Sammanfattning 1 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ - VERKSAMHETSÅRET 1997 Sammanfattning Enligt preliminär statistik för 1997 ökade råstålsproduktionen i världen med 6 % jämfört med föregående år. LKABs leveranser av förädlade järnmalmsprodukter

Läs mer

10:15-11:45 PLENUMSSALEN STED: PLENUMSSAL ONSDAG 19. OKTOBER 2016 (10:15-11:45) TEKNOLOGI KARBONFANGST OG MILJØ ONSDAG 19.

10:15-11:45 PLENUMSSALEN STED: PLENUMSSAL ONSDAG 19. OKTOBER 2016 (10:15-11:45) TEKNOLOGI KARBONFANGST OG MILJØ ONSDAG 19. STED: PLENUMSSAL ONSDAG 19. OKTOBER 2016 (10:15-11:45) SEMINAR: TEKNOLOGI Karbonfangst og miljø Moderator: Ordförande Progressum AB, Thomas Björnström Karbonfangst og lagring Salgssjef Polarkonsult AS,

Läs mer

Arbetsmiljö och hälsa LKAB

Arbetsmiljö och hälsa LKAB Arbetsmiljö och hälsa LKAB Kärnan i LKAB LKAB grundades 1890 och ägs av svenska staten. Detta gör oss unika: Långsiktiga kundrelationer Medarbetarnas kunskap och kompetens Magnetit LKAB Green Pellets

Läs mer

Vill du bidra och påverka? Vi har DRÖMJOBB till dig!

Vill du bidra och påverka? Vi har DRÖMJOBB till dig! Vill du bidra och påverka? Vi har DRÖMJOBB till dig! Swerims mål är att vara en kompetenta medarbetare i Måste man vara disputerad för att arbeta med forskning hos er? Nej, det behöver man inte. Hos oss

Läs mer

Via LIA-perioderna fick jag de verktyg jag behövde för att framgångsrikt komma ut i arbetslivet.

Via LIA-perioderna fick jag de verktyg jag behövde för att framgångsrikt komma ut i arbetslivet. Via LIA-perioderna fick jag de verktyg jag behövde för att framgångsrikt komma ut i arbetslivet. Kajsa Sandén gick utbildningen Marknadsföring och Försäljning på YHiM åren 1998-2000. Efter avslutad utbildning

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ för verksamhetsåret 2006

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ för verksamhetsåret 2006 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ för verksamhetsåret 2006 Luossavaara-Kiirunavaara AB Org. nr. 556001-5835 Nettoomsättningen ökade med 2% och blev 14 615 (14 337) Mkr. Rörelseresultatet ökade med 2% och blev 6 256 (6

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2011

DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2011 Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835 DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2011 JANUARI MARS Nettoomsättningen ökade med 35 procent och blev 6 061 (4 487) Mkr. Rörelseresultatet blev 2 878

Läs mer

LKAB OCH GASEN - EN BRYGGA TILL FOSSILFRI PRODUKTION. Lars-Eric Aaro, VD

LKAB OCH GASEN - EN BRYGGA TILL FOSSILFRI PRODUKTION. Lars-Eric Aaro, VD LKAB OCH GASEN - EN BRYGGA TILL FOSSILFRI PRODUKTION Lars-Eric Aaro, VD LKAB Bryter och förädlar järnmalm för den globala stålmarknaden DET HÄR ÄR LKAB Vi arbetar både under och ovan jord Narvik Hamn Kiruna

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ. Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ. Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835 2014 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835 Ekonomisk information från LKAB finns både på svenska och engelska och kan beställas från LKAB, Kommunikation, Box 952, 971

Läs mer

PIL- PROJEKTVERKTYG I LKAB

PIL- PROJEKTVERKTYG I LKAB 2017-05-30 PIL- PROJEKTVERKTYG I LKAB följ med på vår resa med Canea I KORTHET Europa LKAB är Europas största järnmalmsproducent och ett av Sveriges äldsta industriföretag vi bryter ca 78% av all järnmalm

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2008

DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2008 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2008 Luossavaara-Kiirunavaara AB Org. nr. 556001-5835 2008 Nettoomsättningen ökade med 25 % och blev 4 997 (3 999) Mkr. Rörelseresultatet ökade med 62 % och blev 2 777 (1 709)

Läs mer

DELÅRSRAPPORT Q1. Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835

DELÅRSRAPPORT Q1. Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835 2015 DELÅRSRAPPORT Q1 Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835 Ekonomisk information från LKAB finns både på svenska och engelska och kan beställas från LKAB, Kommunikation, Box 952, 971

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FJÄRDE KVARTALET 2008

DELÅRSRAPPORT FJÄRDE KVARTALET 2008 Loussavaara-Kirunavaara AB Org. nr. 556001-5835 DELÅRSRAPPORT FJÄRDE KVARTALET 2008 OKTOBER DECEMBER Nettoomsättningen ökade med 38 % och blev 5 519 (3 995) Mkr. Rörelseresultatet minskade med 63 % och

Läs mer

DELÅRSRAPPORT Q1. Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835

DELÅRSRAPPORT Q1. Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835 2014 DELÅRSRAPPORT Q1 Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835 Ekonomisk information från LKAB finns både på svenska och engelska och kan beställas från LKAB, Kommunikation, Box 952, 971

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2009

DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2009 Loussavaara-Kirunavaara AB Org. nr. 556001-5835 DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET JANUARI MARS Nettoomsättningen minskade med 54 % och blev 2 308 (4 997) Mkr. Rörelseresultatet minskade med 94 % och blev

Läs mer

HÅLLBARHETSREDOVISNING

HÅLLBARHETSREDOVISNING 2011 ÅRSREDOVISNING HÅLLBARHETSREDOVISNING LKAB 2011 Året som gått överblick 6 Vd-kommentar 8 Affärsidé och strategi 12 ÅRSBERÄTTELSE Tillväxt på en global marknad 14 Mineralreserver och mineraltillgångar

Läs mer

STRESS ÄR ETT VAL! { ledarskap }

STRESS ÄR ETT VAL! { ledarskap } { ledarskap } STRESS ÄR ETT VAL! SLUTA SÄTTA PLÅSTER PÅ DINA SYMPTOM NÄR DU ÄR STRESSAD. LÖS PROBLEMEN VID KÄLLAN ISTÄLLET OCH FUNDERA ÖVER VILKA VAL DU GÖR SOM CHEF. E n undersökning visar att 70 procent

Läs mer

PERSONAL. Kan, vill och vågar. Tema: En andra chans? Få delar ägarskap och vinst trots förtjänster

PERSONAL. Kan, vill och vågar. Tema: En andra chans? Få delar ägarskap och vinst trots förtjänster PERSONAL FACKTIDNINGEN FÖR PERSONALANSVARIGA #5 2012 & L E D A R S K A P Kan, vill och vågar Jernhusen tror att människor med god självinsikt driver företag framåt. Ulrika Frisk och Angela Rossi hjälper

Läs mer

Attraktiva LKAB Kompetensförsörjningsstrategi

Attraktiva LKAB Kompetensförsörjningsstrategi Attraktiva LKAB Kompetensförsörjningsstrategi Carina Martinsson HR-Advisor LKAB Haparanda 2011-06-15 Strategiska områden Minskande befolkningsunderlag Stora rekryteringsbehov Nuläget Populär arbetsgivare

Läs mer

DELÅRSRAPPORT APRIL JUNI 2008 JANUARI JUNI Luossavaara-Kiirunavaara AB Org. nr

DELÅRSRAPPORT APRIL JUNI 2008 JANUARI JUNI Luossavaara-Kiirunavaara AB Org. nr DELÅRSRAPPORT Luossavaara-Kiirunavaara AB Org. nr. 556001-5835 2008 APRIL JUNI 2008 Nettoomsättningen ökade med 42 % och blev 6 159 (4 335) Mkr. Rörelseresultatet ökade med 119 % och blev 3 447 (1 573)

Läs mer

DELÅRSRAPPORT Q1. Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835

DELÅRSRAPPORT Q1. Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835 2013 DELÅRSRAPPORT Q1 Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835 Ekonomisk information från LKAB finns både på svenska och engelska och kan beställas från LKAB, Kommunikation, Box 952, 971

Läs mer

Berättelser från att jobba inom skogsindustrin...

Berättelser från att jobba inom skogsindustrin... Berättelser från att jobba inom skogsindustrin... Vad kommer från skogen? Förpackningar, papper, tidningar, magasin, möbler, fönster, blöjor, tuggummi, såpa... Ja listan kan göras lång på produkter som

Läs mer

Årsstämma 2011 Martin Lindqvist, VD & Koncernchef

Årsstämma 2011 Martin Lindqvist, VD & Koncernchef Årsstämma 2011 Martin Lindqvist, VD & Koncernchef 2 Ett återhämtningens år Den ekonomiska återhämtningen fortsatte under året, vilket medförde en ökad efterfrågan på stål Asien och Latinamerika uppvisade

Läs mer

LKAB begränsar produktionen Den sviktande järnmalmsmarknaden

LKAB begränsar produktionen Den sviktande järnmalmsmarknaden N R 7 2 0 0 9 3 A P R I L E N T I D N I N G F Ö R M E D A R B E T A R E I L K A B LKAB begränsar produktionen Den sviktande järnmalmsmarknaden tvingar LKAB till åtgärder och kraftiga produktions neddragningar

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI-JUNI 2007

DELÅRSRAPPORT JANUARI-JUNI 2007 DELÅRSRAPPORT JANUARI-JUNI 2007 Luossavaara-Kiirunavaara AB Org. nr. 556001-5835 Nettoomsättningen ökade med 12% och blev 8 334 (7 428) Mkr. Rörelseresultatet ökade med 8% och blev 3 282 (3 047) Mkr. Resultat

Läs mer

DELÅRSRAPPORT Q2. Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835

DELÅRSRAPPORT Q2. Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835 2014 DELÅRSRAPPORT Q2 Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835 Ekonomisk information från LKAB finns både på svenska och engelska och kan beställas från LKAB, Kommunikation, Box 952, 971

Läs mer

Vår nya koncerntidning

Vår nya koncerntidning Steel! Vi vann SSABcupen SID 21 TIDNINGEN FÖR OSS I SSAB n NR 1 DECEMBER 2007 Vår nya koncerntidning n Möt dina 13 000 arbetskamrater från hela världen! 2007 utgör en milstolpe i SSABs historia. Förvärvet

Läs mer

100 nya möjligheter. Landstinget Blekinge anställer 100 ungdomar

100 nya möjligheter. Landstinget Blekinge anställer 100 ungdomar 1 100 nya möjligheter Landstinget Blekinge anställer 100 ungdomar 2 100 nya möjligheter Januari 2013 december 2014 Tidsbegränsade anställningar under 6 månader Lön enligt kollektivavtal Projekt i samverkan

Läs mer

Datum 2010-05-07 Dnr 0900843. Handlingsplan för att stärka Region Skånes varumärke

Datum 2010-05-07 Dnr 0900843. Handlingsplan för att stärka Region Skånes varumärke Carina Wirth Personalstrateg 044-309 3058, 0768-87 06 59 carina.wirth@skane.se PM Datum 2010-05-07 Dnr 0900843 1 (5) Handlingsplan för att stärka s varumärke Vad är ett arbetsgivarvarumärke? Förstärkning

Läs mer

LKAB:S STRATEGI FÖR EN HÅLLBAR UTVECKLING 2013 2020

LKAB:S STRATEGI FÖR EN HÅLLBAR UTVECKLING 2013 2020 LKAB:S STRATEGI FÖR EN HÅLLBAR UTVECKLING 2013 2020 VÅR AMBITION LKAB skapar välstånd genom att vara ett av de mest innovativa och resurseffektiva gruvföretagen i världen. 2 AMBITIONEN INNEBÄR ATT: LKAB

Läs mer

DELÅRSRAPPORT TREDJE KVARTALET 2009

DELÅRSRAPPORT TREDJE KVARTALET 2009 Loussavaara-Kirunavaara AB Org. nr. 556001-5835 DELÅRSRAPPORT TREDJE KVARTALET 2009 JULI SEPTEMBER Nettoomsättningen minskade med 54 % och blev 2 936 (6 453) Mkr. Rörelseresultatet minskade med 97 % och

Läs mer

delårsrapport q3 Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835

delårsrapport q3 Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835 2015 delårsrapport q3 Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835 Ekonomisk information från LKAB finns både på svenska och engelska och kan beställas från LKAB, Kommunikation, Box 952, 971

Läs mer

DELÅRSRAPPORT ANDRA KVARTALET 2009

DELÅRSRAPPORT ANDRA KVARTALET 2009 Loussavaara-Kirunavaara AB Org. nr. 556001-5835 DELÅRSRAPPORT ANDRA KVARTALET 2009 APRIL JUNI Nettoomsättningen minskade med 72 % och blev 1 721 (6 159) Mkr. Rörelseresultatet minskade med 119 % och blev

Läs mer

DELÅRSRAPPORT TREDJE KVARTALET 2008

DELÅRSRAPPORT TREDJE KVARTALET 2008 Loussavaara-Kirunavaara AB Org. nr. 556001-5835 DELÅRSRAPPORT TREDJE KVARTALET 2008 JULI SEPTEMBER Nettoomsättningen ökade med 59 % och blev 6 453 (4 056) Mkr. Rörelseresultatet ökade med 129 % och blev

Läs mer

BRYTNING SÅ BRYTS MALMEN

BRYTNING SÅ BRYTS MALMEN BRYTNING SÅ BRYTS MALMEN När LKAB levererar Performance in Ironmaking får stålverkskunderna en ökad effektivitet i sina processer. Det börjar med brytningen av den unika magnetiten i LKAB:s gruvor i Kiruna,

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ. Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ. Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835 2013 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835 Ekonomisk information från LKAB finns både på svenska och engelska och kan beställas från LKAB, Kommunikation, Box 952, 971

Läs mer

ÅRSREDOVISNING EN INTERNATIONELL HÖGTEKNOLOGISK MINERALKONCERN

ÅRSREDOVISNING EN INTERNATIONELL HÖGTEKNOLOGISK MINERALKONCERN ÅRSREDOVISNING 2006 EN INTERNATIONELL HÖGTEKNOLOGISK MINERALKONCERN 2 VD-KOMMENTAR Koncernchef Martin Iverts kommentar till verksamheten och bokslutet 2006. 4 SÄKERHETEN FÖRST Säkerhetsarbetet har hög

Läs mer

Processoperatörer Den tekniska utvecklingen ställer

Processoperatörer Den tekniska utvecklingen ställer N R 1 2 9 1 6 J A N U A R I E N T I D N I N G F Ö R M E D A R B E T A R E I L K A B Processoperatörer Den tekniska utvecklingen ställer högre och högre krav på kompetens. Tord Åhl och Mikael Strömbäck

Läs mer

Vårt nuläge och framtid. Samferdselpolitisk konferens 2015-03-10 Bo Krogvig, LKAB

Vårt nuläge och framtid. Samferdselpolitisk konferens 2015-03-10 Bo Krogvig, LKAB Vårt nuläge och framtid Samferdselpolitisk konferens 2015-03-10 Bo Krogvig, LKAB AGENDA Nuläget i LKAB Vårt tillväxtprojekt LKAB 37 Investeringar i Narvik och Ofotbanen för framtiden Omvärldsförändringar

Läs mer

DELÅRSRAPPORT TREDJE KVARTALET 2011

DELÅRSRAPPORT TREDJE KVARTALET 2011 Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835 DELÅRSRAPPORT TREDJE KVARTALET 2011 JULI SEPTEMBER Nettoomsättningen ökade med 6 % och blev 8 239 (7 755) Mkr. Rörelseresultatet blev 4 729 (4 761)

Läs mer

DELÅRSRAPPORT ANDRA KVARTALET 2011

DELÅRSRAPPORT ANDRA KVARTALET 2011 Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835 DELÅRSRAPPORT ANDRA KVARTALET 2011 APRIL JUNI Nettoomsättningen blev 8 146 (8 235) Mkr. Rörelseresultatet blev 3 958 (5 051) Mkr. Resultatet före

Läs mer

Om du inte kunde misslyckas, hur stort skulle du då drömma?

Om du inte kunde misslyckas, hur stort skulle du då drömma? Börja Drömma Belöningar & Erkännanden Om du inte kunde misslyckas, hur stort skulle du då drömma? Detta är bara början! Medan du bygger din Vemmaverksamhet, skapar du även din berättelse och sätter exempel

Läs mer

Ljus framtid med nya utmaningar

Ljus framtid med nya utmaningar Årsredovisning 2007 Innehåll 4 VD-kommentar 7 Affärsidé, vision, strategier, policys 10 2007 i sammandrag 14 Marknad 17 Energi, klimat och yttre miljö 27 Personal 31 Strategiska investeringar 33 Forskning

Läs mer

DELÅRSRAPPORT ANDRA KVARTALET 2010

DELÅRSRAPPORT ANDRA KVARTALET 2010 Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835 DELÅRSRAPPORT ANDRA KVARTALET 2010 APRIL JUNI Nettoomsättningen ökade med 379 % och blev 8 235 (1 721) Mkr. Rörelseresultatet blev 5 051 (-651) Mkr.

Läs mer

ÅRSREDOVISNING EN INTERNATIONELL HÖGTEKNOLOGISK MINERALKONCERN

ÅRSREDOVISNING EN INTERNATIONELL HÖGTEKNOLOGISK MINERALKONCERN ÅRSREDOVISNING 05 EN INTERNATIONELL HÖGTEKNOLOGISK MINERALKONCERN LKAB på en minut LKAB är en internationell högteknologisk mineral koncern, världsledande producent av förädlade järnmalmsprodukter för

Läs mer

DELÅRSRAPPORT Q2. Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835

DELÅRSRAPPORT Q2. Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835 2013 DELÅRSRAPPORT Q2 Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835 Ekonomisk information från LKAB finns både på svenska och engelska och kan beställas från LKAB, Kommunikation, Box 952, 971

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2007

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2007 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2007 > Leveranserna ökade med 8 %. > Nettoomsättningen ökade med 12 % och blev 16 385 (14 615) Mkr. > Rörelseresultatet minskade med 2 % och blev 6 148 (6 256) Mkr. - vilket förklaras

Läs mer

Ett bolag inom MTR Corporation. Mer än en resa. MTR Nordic Group

Ett bolag inom MTR Corporation. Mer än en resa. MTR Nordic Group Ett bolag inom MTR Corporation. Mer än en resa MTR Nordic Group Vi är MTR MTR har alltid stått för något mer än att ta människor från A till B. Vi vill vara med och utveckla de samhällen där vi finns.

Läs mer

Moderbolagets verksamhet är att äga och förvalta aktier i dotterbolag.

Moderbolagets verksamhet är att äga och förvalta aktier i dotterbolag. VD s ord 2011 var ett spännande år, mycket hände och fort gick det! Vi startade året starkt med bra inflöde av affärer och avslutade året med vårt bästa rörelseresultat sedan starten. Vår rekryteringsverksamhet

Läs mer

Produktionsrekord igen! När siffrorna för 2007

Produktionsrekord igen! När siffrorna för 2007 N R 1 2 0 0 8 1 8 J A N U A R I E N T I D N I N G F Ö R M E D A R B E T A R E I L K A B Produktionsrekord igen! När siffrorna för 2007 SIDAN nu har summerats visar det sig att en rad fina resultat åstadkommits.

Läs mer

ÅRS- OCH HÅLLBARHETSREDOVISNING

ÅRS- OCH HÅLLBARHETSREDOVISNING ÅRS- OCH HÅLLBARHETSREDOVISNING 2014 EN VÄRLD AV STÅL Efterfrågan på järnmalm drivs av efterfrågan på stål, som i sin tur är starkt kopplad till BNP-utveckling, ökande urbanisering och välstånd i världens

Läs mer

ÅRSREDOVISNING OCH HÅLLBARHETSREDOVISNING 2 0 1 0

ÅRSREDOVISNING OCH HÅLLBARHETSREDOVISNING 2 0 1 0 ÅRSREDOVISNING OCH HÅLLBARHETSREDOVISNING 2 0 1 0 INNEHÅLL LKAB 20 Året som gått överblick 4 VD-kommentar 6 Koncernstrategi LKAB:s ÅRSBERÄTTELSE 12 Marknad och konjunkturutveckling 13 Järnmalmshandeln

Läs mer

INTEGRERAD RAPPORT ÅRS- OCH HÅLLBARHETS- REDOVISNING 2013

INTEGRERAD RAPPORT ÅRS- OCH HÅLLBARHETS- REDOVISNING 2013 INTEGRERAD RAPPORT ÅRS- OCH HÅLLBARHETS- REDOVISNING 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING året som gått 2 året i siffror 4 vd-ord 6 OM OSS 1 VÅRT FINANSIELLA RESULTAT 4 vår roll i samhället 12 kundfokus sedan 1890

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FJÄRDE KVARTALET 2009

DELÅRSRAPPORT FJÄRDE KVARTALET 2009 Loussavaara-Kirunavaara AB (Publ) Org. nr. 556001-5835 DELÅRSRAPPORT FJÄRDE KVARTALET 2009 OKTOBER DECEMBER Nettoomsättningen minskade med 17% och blev 4 593 (5 519) Mkr. Rörelseresultatet ökade med 116%

Läs mer

Kvinnor i den svenska stålindustrin

Kvinnor i den svenska stålindustrin 2014 Kvinnor i den svenska stålindustrin Mersedeh Ghadamgahi Vad gör man i stålindustrin? Vad gör man egentligen som medarbetare inom stålindustrin? Det finns förstås väldigt många olika yrkeskategorier

Läs mer

Möt ett nytt bolag med en 400-årig historia...

Möt ett nytt bolag med en 400-årig historia... Möt ett nytt bolag med en 400-årig historia... Den 1 maj 2011 övergick Metria från att vara en division inom Lantmäteriet till att bli ett statligt aktiebolag. Därmed skapades en förutsättning för varumärket

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ. Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ. Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr 2012 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835 Ekonomisk information från LKAB finns både på svenska och engelska och kan beställas från LKAB, Kommunikation, Box 952, 971

Läs mer

Kvartal 3 Kvartal 3 Kvartal 1-3 Kvartal

Kvartal 3 Kvartal 3 Kvartal 1-3 Kvartal EN INTERNATIONELL HÖGTEKNOLOGISK MINERALKONCERN LKAB delårsrapport januari-september 2005 Nettoomsättningen ökade med 60% och blev 10 590 (6 620) mnkr. Rörelseresultatet blev 4 762 (1 368) mnkr. Resultat

Läs mer

om lkab EN INTERNATIONELL HÖGTEKNOLOGISK MINERALKONCERN

om lkab EN INTERNATIONELL HÖGTEKNOLOGISK MINERALKONCERN om lkab EN INTERNATIONELL HÖGTEKNOLOGISK MINERALKONCERN FRÅN MALMFÄLTEN TILL VÄRLDEN LKAB är idag världens tekniskt ledande leverantör av järnmalmspellets till den globala stålindustrin och en växande

Läs mer

DELÅRSRAPPORT TREDJE KVARTALET 2010

DELÅRSRAPPORT TREDJE KVARTALET 2010 Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835 DELÅRSRAPPORT TREDJE KVARTALET 2010 JULI SEPTEMBER Nettoomsättningen ökade med 164 % och blev 7 755 (2 936) Mkr. Rörelseresultatet blev 4 761 (104)

Läs mer

på våra ledningsgruppsmöten. Vi har redan tagit upp några modeller med våra medarbetare.

på våra ledningsgruppsmöten. Vi har redan tagit upp några modeller med våra medarbetare. Måndagen den 3/9 2012 samlades en stolt skara kursdeltagare och coacher från ledarskapsprogrammet Diplomerad BLI-ledare. De har under det senaste året kommit till våra seminarier en halvdag varje månad

Läs mer

Samhällsomvandling Kiruna

Samhällsomvandling Kiruna Mikael Westerlund T f Avdelningschef Samhällsomvandling Kiruna Gruvnäringen och regionens betydelse Sedan 2007 har LKAB och Boliden levererat in till statskassan drygt 18 miljarder kronor i företagsskatt.

Läs mer

Acceleration i företagen på Leia Accelerator

Acceleration i företagen på Leia Accelerator Acceleration i företagen på Leia Accelerator Baserat på enkäter genomförda bland de företag som hyr kontor på Leia Accelerator Sammanställningen är gjord av av Malin Lindberg, Luleå tekniska universitet

Läs mer

Samhällsomvandling Malmfälten

Samhällsomvandling Malmfälten Samhällsomvandling Malmfälten Anders Furbeck Senior Vice President LKAB Skellefteå 110405 En långsiktig och hållbar väg mot tillväxt LKAB är en av Sveriges lönsammaste industrikoncerner som i stor utsträckning

Läs mer

Effektivare vägar mellan studier och arbetsliv

Effektivare vägar mellan studier och arbetsliv Statistik Effektivare vägar mellan studier och arbetsliv Undersökning bland nyexaminerade jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare Effektivare vägar mellan studier och arbetsliv

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Antagen av kommunfullmäktige 2005-08-23, 79 Reviderat av kommunfullmäktige 2006-11-28, 107 Reviderat av kommunfullmäktige 2009-04-21, 31 Reviderat av kommunstyrelsen 2009-08-12,

Läs mer

2012// Integrerad rapport

2012// Integrerad rapport 2012// Integrerad rapport ÅRS- och HÅLLBarhetSREDoVISNING året som gått överblick vd-kommentar 4 fortsatt god lönsamhet 4 affärsidé, strategi och vision 8 strategiska fokusområden 9 performance in ironmaking

Läs mer

RESEARCH & LKAB

RESEARCH & LKAB RESEARCH & DEVELOPMENT @ LKAB Nationell Innovationskonferens 2015, Luleå Kent Tano Principal R&D Expert 2012-06-15 SVÅRIGHETEN ÄR INTE ATT UTVECKLA NYA IDÉER, UTAN ATT ÖVERGE DE GAMLA (JOHN MAYNARD KEYNES)

Läs mer

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida NORAB Från berg till småsten Under drygt 20 år har vi på Norab samlat kunskap och

Läs mer

Vi är Vision. mål och hjärtefrågor. Förutsättningar för chefs och ledarskap. Hållbart arbetsliv mer arbetsglädje.

Vi är Vision. mål och hjärtefrågor. Förutsättningar för chefs och ledarskap. Hållbart arbetsliv mer arbetsglädje. Beslut, förbundsmötet 2016 Vi är Vision mål och hjärtefrågor Förutsättningar för chefs och ledarskap Hållbart arbetsliv mer arbetsglädje Löner och villkor Framtidens arbetsliv Fair Union Vi är Vision är

Läs mer

Olof Faxander, VD & Koncernchef

Olof Faxander, VD & Koncernchef Årsstämma 2010 Olof Faxander, VD & Koncernchef 2009 Ett turbulent stålår Efter en exceptionellt svag marknad under första halvåret, skedde en viss återhämtning under slutet av året Under en stor del av

Läs mer

INFRASTRUKTUREN I NORR. Bo Krogvig, Direktör Kommunikation och Samhällskontakter Logistikdag Norr Luleå

INFRASTRUKTUREN I NORR. Bo Krogvig, Direktör Kommunikation och Samhällskontakter Logistikdag Norr Luleå INFRASTRUKTUREN I NORR Bo Krogvig, Direktör Kommunikation och Samhällskontakter Logistikdag Norr 20171101 Luleå EUROPAS INDUSTRIELLA KORNBOD Sjömatindustrin i Norge växer starkt Utsikter för ökad mineralutvinning

Läs mer

Hur gör jag för att föra ut mitt budskap

Hur gör jag för att föra ut mitt budskap Hur gör jag för att föra ut mitt budskap Lars Åhl Ekonomichef Luleå kommun Föredrag vid KEF:s årsmöteskonferens Skellefteå 2008 04 10 Avgränsning Ett föredrag om effektiv presentationsteknik? Ett föredrag

Läs mer

lll#vyazc#cj <yg6c 69AwC \dgvc5vyazc#cj >CHE>G6I>DC IG:C9:G FÖRELÄSNINGAR 2009

lll#vyazc#cj <yg6c 69AwC \dgvc5vyazc#cj >CHE>G6I>DC IG:C9:G FÖRELÄSNINGAR 2009 FÖRELÄSNINGAR 2009 Jag älskar citat, det vet alla som varit på en föreläsning med mig, eller om man läst mina böcker. En av de personer som alltid gett mig något att fundera på är den franske aforismförfattaren

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS

DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS Luossavaara-Kiirunavaara AB (publ) Org. nr. 556001-5835 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS KONCERNCHEFENS KOMMENTARER Under det första kvartalet 2011 fortsatte den höga efterfrågan på LKAB:s produkter. Leveranserna

Läs mer

Ta tuffa samtal på måndagen

Ta tuffa samtal på måndagen Ta tuffa samtal på måndagen Näringsliv SvD 2011-08-18 08.03 Torsdag den 18 augusti Dalarö 16 Klart.se Ta tuffa samtal på måndagen PROFIL Namn: Jenny Rosberg. Ålder: 44. Bor: Söder om söder. Familj: Man

Läs mer

SAMVERKAN KTP DALARNA

SAMVERKAN KTP DALARNA SAMVERKAN KTP DALARNA FRAMTIDENS SÄTT ATT REKRYTERA DE FRÄMSTA HÖGSKOLESTUDENTERNA TILL FÖRETAGEN! Inledning KTP Dalarna är ett pilotprojekt som går ut på att för första gången i Sverige praktiskt testa

Läs mer

Vi på SmartLens UF erbjuder. Sverige tre olika kameralinser via web och direktförsäljning. Innehållsförteckning. 2 Affärsidé

Vi på SmartLens UF erbjuder. Sverige tre olika kameralinser via web och direktförsäljning. Innehållsförteckning. 2 Affärsidé Affärsplan 12/13 Innehållsförteckning 2 Affärsidé 3 Vara och Produktion Ledstjärnor 4 Kunder Marknadsföring 5 Marknad konkurrenter 6 Mission & Vision 7 Framtid 8 SWOT Vi på SmartLens UF erbjuder Smartphoneanvändaren

Läs mer

En bok om hur vi tillsammans ska få fler i vår omvärld att upptäcka hur fantastiska Sveriges nationalparker är.

En bok om hur vi tillsammans ska få fler i vår omvärld att upptäcka hur fantastiska Sveriges nationalparker är. En bok om hur vi tillsammans ska få fler i vår omvärld att upptäcka hur fantastiska Sveriges nationalparker är. Vår gemensamma identitet Varumärken har personligheter, precis som människor. Vi står för

Läs mer

SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE

SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE Våra föreläsare och deras tillväxtnycklar Sedan 2010 har vi genomfört vårt populära tillväxtprogram och fler än 700 företagsledare och chefer

Läs mer

Vi strävar efter att bli bättre....alltid - vad vi än gör

Vi strävar efter att bli bättre....alltid - vad vi än gör Kulturguide v1.1 Vi strävar efter att bli bättre...alltid - vad vi än gör Vår kultur är grunden för allt vi gör på Squeed Uppdrag Människor Kultur Vår kultur är det vi säger, det vi gör och så vi uppfattas

Läs mer

KAIROS FUTURE Titel på rapport in här. Stjärnkraft 2018

KAIROS FUTURE Titel på rapport in här. Stjärnkraft 2018 KAIROS FUTURE Stjärnkraft 2018 mars 2018 För fyra år sedan genomförde vi Stjärnkraft, en stor undersökning om kvinnliga chefer och ledare. I år är det dags igen! Inför Internationella kvinnodagen 8 mars,

Läs mer

En stad. 9000 medarbetare. En vision.

En stad. 9000 medarbetare. En vision. guide till År 2035 ska Helsingborg vara den skapande, pulserande, gemensamma, globala och balanserade staden för människor och företag. Helsingborg är staden för dig som vill något. En stad. 9000 medarbetare.

Läs mer

Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27

Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27 Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27 Att driva företag är som ett virus, det går inte att sluta. Du har friheten att styra över din egen tid. Det arbete

Läs mer

augusti 2012 Välfärden behöver de bästa ekonomerna

augusti 2012 Välfärden behöver de bästa ekonomerna augusti 2012 Välfärden behöver de bästa ekonomerna En undersökning om hur ekonomichefer i landets kommuner ser på organisationens förmåga att nyrekrytera ekonomer Välfärdssektorn behöver de bästa ekonomerna

Läs mer

Praktikrapport. Göteborgs Universitet. Samhällsvetenskapliga fakulteten. Kvalificerad arbetspraktik med. samhällsvetenskaplig inriktning

Praktikrapport. Göteborgs Universitet. Samhällsvetenskapliga fakulteten. Kvalificerad arbetspraktik med. samhällsvetenskaplig inriktning Praktikrapport Göteborgs Universitet Samhällsvetenskapliga fakulteten Kvalificerad arbetspraktik med samhällsvetenskaplig inriktning Hannes Larsson Westerlund hannes.larswest@gmail.com Göteborgs Spårvägar

Läs mer

Doktorandprogram. Tjänsteinnovation i kollektivtrafik

Doktorandprogram. Tjänsteinnovation i kollektivtrafik Doktorandprogram Tjänsteinnovation i kollektivtrafik Som Excellence Center har vi ett särskilt ansvar att föra praktik och akademi närmare varandra och som ett led i att hitta nya former för kunskapsutveckling

Läs mer

ESSÄ. Min syn på kompetensutveckling i Pu-process. Datum: 2006-04-26. Produktutveckling med formgivning, KN3060

ESSÄ. Min syn på kompetensutveckling i Pu-process. Datum: 2006-04-26. Produktutveckling med formgivning, KN3060 ESSÄ Min syn på kompetensutveckling i Pu-process Datum: 2006-04-26 Produktutveckling med formgivning, KN3060 Utfört av: Kim Hong Tran Handledare: Rolf Lövgren Ragnar Tengstrand INLEDNING INLEDNING ESSÄNS

Läs mer

Jobbet på det perfekta läget

Jobbet på det perfekta läget Jobba hos oss! Jobbet på det perfekta läget Att bo eller arbeta i Svedala kommun är att ha nära till städer som Malmö, Lund, Trelleborg och Köpenhamn. I kommunen finns allt du behöver natur, kultur, näringsliv,

Läs mer

Årets CFO-partner 2012

Årets CFO-partner 2012 S T R A T E G I. M A N A G E M E N T. L E D A R S K A P CFO WORLD CFO RAPPORTEN 2012 APRIL 2012 Särtryck ur CFO Rapporten 2012 { vinnare } Årets CFO-partner 2012 25 när CFO:n själv får välja så anlitar

Läs mer

INDUSTRINS FRAMTID I EUROPA FRÅN ETT MALM- OCH STÅL PERSPEKTIV. Göran Ottosson VP Marketing, Continental Europe

INDUSTRINS FRAMTID I EUROPA FRÅN ETT MALM- OCH STÅL PERSPEKTIV. Göran Ottosson VP Marketing, Continental Europe INDUSTRINS FRAMTID I EUROPA FRÅN ETT MALM- OCH STÅL PERSPEKTIV Göran Ottosson VP Marketing, Continental Europe Norge s största exportör av industrivaror LKAB 17,5 Mton ~ 18 Mrd NOK 2 121 ÅR AV FRAMTIDSTRO

Läs mer