RESEPOLICY Gällande för Svenska Skolidrottsförbundet Uppdaterad 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RESEPOLICY Gällande för Svenska Skolidrottsförbundet Uppdaterad 2012"

Transkript

1 RESEPOLICY Gällande för Svenska Skolidrottsförbundet Uppdaterad 2012 Gällande deltagare vid möten, kurser och konferenser arrangerade av Svenska Skolidrottsförbundet (SSIF) eller där man representerar SSIF. Ett övergripande mål för Svenska Skolidrottsförbundet är att upprätthålla och utveckla kontakter såväl nationellt som internationellt. För att nå detta mål måste vi delta i konferenser, besöka distrikt och föreningar etc. Resandet är därför ett naturligt led i förbundets verksamhet. Resepolicyn utgör en gemensam grund för hantering av resandet i förbundet. Grunden för en god reseekonomi ligger i en effektiv reseplanering. Framförhållning underlättar möjligheterna att utnyttja våra rabattavtal och speciallösningar. Vi måste sträva efter ökad kostnadseffektivitet inom resandet. Vi väljer sätt att resa utifrån tre aspekter; tidseffektivitet, kostnadsmedvetenhet och miljöhänsyn. Beslut om innehåll har fattats av styrelsen, som också är ansvarig för att policyn följs.

2 Mål Skapa förutsättning för ett kostnadseffektivt resande. Skapa en säker och trygg arbetsmiljö för SSIF:s förtroendevalda, deltagare och tjänstemän. Minimera våra resors miljöpåverkan. Ansvar Var och en har ett ansvar för att det egna resandet följer resepolicyn och gällande avtal. Varje konsulent, generalsekreterare och förbundsordförande har ett särskilt ansvar för att informera om vad som gäller och se till att kostnaden för resorna står i proportion till nyttan samt att arbetsmiljö-, trafiksäkerhets- och miljökrav följs. Allmänt Sammanträdesarvode utbetalas ej inom SSIF Representation: Personer med rätt att representera får ersättning mot kvitto på reseräkningen efter attest av behörig person enligt attestreglementet. Representation ska ske enligt gällande Representationspolicy. Vid förseningar gällande tåg och flyg, ska resenären själv reklamera resan, för kreditering till SSIF. Gäller också eventuella ersättningar av t ex. taxi, ska skickas till respektive företag.

3 1. Resor Resor ska vara motiverade. Användning av alternativ som e-post, telefon och intranät och videokonferenser uppmuntras. Inrikesresor sker i första hand med tåg. Tågresor bokas i billigaste alternativet 2:a klass alt. 1:a klass via Resebolaget. Flygresor Om inte alternativet med tåg fungerar och resa måste ske med flyg ser vi till att anslutningsresor till och från flygplatser sker med busstrafik eller i andra hand med till exempel Arlandaexpress. Flygtaxi ska användas enbart i undantagsfall och bokas efter kontakt med ansvarig på kansliet. Flygresor bokas via Resebolaget efter kontakt med ansvarig på kansliet. När flygresor planeras ska hänsyn tas till möjlighet att använda avgångar där lågpris gäller. Flygresor där tidsvinsten är mindre än fyra timmar ska godkännas av GS. Lokalresor sker i första hand med kommunala transportmedel. I fall där kommunalt transportsätt inte är möjligt ska samåkning tillämpas i största möjliga mån. Bilersättning utgår med: 18,50 kr/mil Utlägg för parkering ersätts ej. Kostnadsersättning ges för färd från och till tågstation, flygplats eller busstation. Taxikostnader ersätts: a) När resan görs på en färdsträcka som inte trafikeras av färdmedel i reguljär trafik. b) När taxi används istället för spårvagn, tunnelbana eller buss i lokaltrafik och resan, om den inte hade gjorts med taxi, skulle ha börjat eller slutat mellan kl och 6.00 c) I annat fall än som avses i a eller b om uppdragsgivaren godkänner resa med taxi. d) Samåkning i samband med möten, kurser konferenser, där taxi blir billigare än lokaltrafik. e) Ersättning utgår ej från SSIF när man åker hem till bostaden. Beställning av resor Alla beställningar av biljetter, flyg, taxi, hyrbil med mera görs hos Resebolaget efter avstämning med kansliet. Resor bör i möjligaste mån bokas minst 21 dagar innan resdag så att det går att få lågprisbiljetter. Ändringar och avbokningar skall ske så snart som möjligt. Vid senare resa måste generalsekreteraren godkänna resan. Grundregeln är att resa betald av SSIF ska ske enligt billigast möjliga färdsätt. Deltagare på konferenser och utbildningar Vid längre avstånd minst 75 mil mellan avreseort och förrättningsort, skall även restiden tas med i beräkningen. Flygresor där tidsvinsten är mindre än fyra timmar ska godkännas av GS. Resebeställningsblankett finns på SSIFs hemsida. Vid möten, konferenser och kurser som SSIF kallar till skall det stå i inbjudan vad som gäller med resor, traktamente och förlorad arbetstid.

4 2. Reseräkning Reseräkningsblankett finns för utskrift på och ska efter genomförd resa snarast lämnas in (dock senast 3 månader) för attest av behörig tjänsteman och för att ersättningar ska kunna betalas ut och bokföras. Vid årsskiftet skall resor för innevarande år vara SSIF tillhanda senast 30 december. Detta för att bokslutet skall blir rätt. Räkning avseende arvoden, kostnader och utlägg som är äldre än tre månader ersätts inte. Reseräkningen ska vara undertecknad av uppdragstagaren. Tillsammans med reseräkningen ska i förekommande fall ges in följande verifikationer i original, nämligen Färdbiljetter för resa med färdmedel i reguljär trafik och kvitton för resa med taxi. Sitt-, tåg-, sov- eller liggplatsbiljetter för resa med tåg och hyttplats eller vilfåtöljer vid resa med fartyg. Kvitton på kost- och logiutgifter. Ersättning ska, om möjligt, betalas ut senast under kalendermånaden efter den då reseräkningen har getts in. 3. Attestregler Reseräkningen för tjänsteman attesteras av generalsekreterare. Reseräkningen för generalsekreterare attesteras av förbundsordförande. Reseräkning för ej medarbetare på kansliet attesteras av ansvarig tjänsteman på SSIF:s kansli. 4. Hotell SSIF har ett idrottsavtal med Scandic Hotels och Choice Hotell via RF (avtalskod Scandic D ), dessa bör användas i första hand, såvida inte annat hotell erbjuder markant bättre pris. Hotellboende i anslutning till kurser och konferens bokas av SSIF:s kansli. Vid allt boende på hotell (konferenser, kurser, projektträffar, styrelsemöten etc.) kan endast förbeställda måltider, rumshyra, konferenshyra sättas upp på faktura till SSIF. Allt annat (telefon, minibar, kioskvaror etc.) ska betalas privat av respektive deltagare vid utcheckning. Om sådant utlägg av någon anledning ska betalas av SSIF ska räkningen behållas och bifogas reseräkningen som efter attest utbetalas av SSIF. 5. Ersättning för förlorad arbetsförtjänst Ersättning utbetalas endast då det framgår av inbjudan eller kallelsen. Ersättningen för förlorad arbetsförtjänst ersätts med det faktiska löneavdraget (dock högst kronor per hel dag). För att erhålla ersättning för förlorad arbetsförtjänst kräver SSIF att ersättningstagaren uppvisar intyg från arbetsgivaren eller visar lönespecifikation där avdraget har skett. Ersättningsberättigade är själva ansvariga för att reseräkning med begäran om ersättning för förlorad arbetsförtjänst inkommer till attestberättigad tjänsteman på SSIF:s kansli. 6. Traktamenten Traktamenten utbetalas ej utan ersättning av faktiska utlägg betalas enl punkt 2 och Avbokningar

5 Skolidrottsförbundet har stora kostnader för resor, kost och logi vid möten, konferenser och kurser. För att säkerställa att de pengar som används i den här ideella organisationen används på rätt sätt har dessa anmälnings- och avbokningsregler beslutats om av styrelsen för förbundet. Detta för att minimera den kostnad som förbundet hittills tagit för sena avbokningar till planerade träffar samt att i högre grad kunna boka resor i god tid för att få så låga priser som möjligt. Efteranmälan Anmälan efter det att ordinarie anmälningstid gått ut medför ett tillägg på 25 procent av ordinarie avgift. Avbokning Beroende på hur många deltagare som är bokade på avsedd träff gäller olika avbokningsregler och olika procentsatser för hur mycket av anmälningsavgiften som INTE betalas tillbaka. 50 eller fler deltagare 150 dagar innan 25 procent av anmälningsavgiften dagar 50 procent av anmälningsavgiften dagar 75 procent av anmälningsavgiften 34 dagar eller färre 100 procent av anmälningsavgiften 20 till 49 deltagare 101 dagar innan 25 procent av anmälningsavgiften dagar 50 procent av anmälningsavgiften dagar 75 procent av anmälningsavgiften 34 dagar eller färre 100 procent av anmälningsavgiften 10 till 19 deltagare 50 dagar innan 25 procent av anmälningsavgiften dagar 50 procent av anmälningsavgiften dagar 75 procent av anmälningsavgiften 31 dagar eller färre 100 procent av anmälningsavgiften 9 eller färre deltagare 100 procent av anmälningsavgiften Sjuk mot läkarintyg En avbokning kostar då ingenting men deltagaren ska själv boka av resan och skicka in biljetter och kopia på läkarintyg till Skolidrottsförbundet. Namnändring Kostnaden blir mellan 200 och 400 kr beroende på arrangemang

RESEPOLICY Gällande för Svenska Skolidrottsförbundet Uppdaterad den: 2008-12-07

RESEPOLICY Gällande för Svenska Skolidrottsförbundet Uppdaterad den: 2008-12-07 RESEPOLICY Gällande för Svenska Skolidrottsförbundet Uppdaterad den: 2008-12-07 Gällande för förbundsstyrelsen och arbetsgrupper vid möten, kurser och konferenser arrangerade av Svenska Skolidrottsförbundet

Läs mer

RESEPOLICY Gällande för Svenska Skolidrottsförbundet Uppdaterad 2012

RESEPOLICY Gällande för Svenska Skolidrottsförbundet Uppdaterad 2012 RESEPOLICY Gällande för Svenska Skolidrottsförbundet Uppdaterad 2012 Gällande för förbundsstyrelsen och arbetsgrupper vid möten, kurser och konferenser arrangerade av Svenska Skolidrottsförbundet (SSIF)

Läs mer

Ersättningsregler för uppdrag inom Svenska Gymnastikförbundet 2010

Ersättningsregler för uppdrag inom Svenska Gymnastikförbundet 2010 2009-09-28 Ersättningsregler för uppdrag inom Svenska Gymnastikförbundet 2010 Generella bestämmelser... 2 Bilaga 1 Förbundsstyrelsen och kommittéer... 4 Bilaga 2 Nationella tävlingar... 5 Bilaga 3 Internationella

Läs mer

Resepolicy

Resepolicy 2019-01-17 Innehåll 1. Allmän beskrivning... 3 2. Generell resepolicy 2019... 3 3. Resebyrå... 4 3.1. Jourservice... 4 3.2. Ansvar... 4 3.3. Beställning av resor... 4 4. Resesätt... 5 4.1. Tåg och Buss...

Läs mer

Ersättningsregler för uppdrag inom Gymnastikförbundet 2011-2012

Ersättningsregler för uppdrag inom Gymnastikförbundet 2011-2012 2011-02-18 Ersättningsregler för uppdrag inom Gymnastikförbundet 2011-2012 Generella bestämmelser... 2 Bilaga 1 Förbundsstyrelsen och kommittéer... 4 Bilaga 2 Nationella tävlingar... 5 Bilaga 3 Internationella

Läs mer

15. Ersättning till förtroendevalda 2014

15. Ersättning till förtroendevalda 2014 Förmiddag, station 2 15. Ersättning till förtroendevalda 2014 Valberedningen har tagit fram ett förslag på ersättningar till förtroendevalda. Valberedningens förslag till beslut: Att anta valberedningens

Läs mer

Med chef avses: För förbundsstyrelsen förbundsordföranden. För kansliet generalsekreteraren. För föreningar styrelseordföranden.

Med chef avses: För förbundsstyrelsen förbundsordföranden. För kansliet generalsekreteraren. För föreningar styrelseordföranden. Sida 17 (24) 10 Resepolicy Omfattning Dessa bestämmelser gäller förtroendevalda, anställda och funktionärer vid Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna (SVF), vars resor och möten sker på SVF uppdrag och

Läs mer

Strategi för resor i tjänsten

Strategi för resor i tjänsten Datum 2014-02-20 Strategi för resor i tjänsten Antagen av kommunstyrelsen Antagen av: Kommunstyrelsen 2014-03-04, 29 Dokumentägare: Kommundirektör Ersätter dokument: Resepolicy 2004 Dokumentnamn: Strategi

Läs mer

Ersättningsregler och resepolicy för uppdrag inom Gymnastikförbundet 2013-2014

Ersättningsregler och resepolicy för uppdrag inom Gymnastikförbundet 2013-2014 2012-08-31 Ersättningsregler och resepolicy för uppdrag inom Gymnastikförbundet 2013-2014 Fastställda av förbundsstyrelsen 2012-08-31 1(10) Innehållsförteckning Generella bestämmelser... 3 Bilaga 1 Förtroendevalda...

Läs mer

2014-02-27. Resepolicy för SHIF/SPK

2014-02-27. Resepolicy för SHIF/SPK 2014-02-27 Resepolicy för SHIF/SPK SHIF/SPKs resepolicy om att resa kostnadseffektivt, säkert och miljövänligt innebär i korthet: att inte resa om det inte är nödvändigt att resor planeras i så god tid

Läs mer

Ink 2012 08. MÄL Medarbetare och förtroendevalda ska vid resor orsaka så lite miljöpåverkan som det är möjligt.

Ink 2012 08. MÄL Medarbetare och förtroendevalda ska vid resor orsaka så lite miljöpåverkan som det är möjligt. ~SAlA lt01 KOMMUN Bilaga KS 2012/106/1 SALA KOMMUN Ink 2012 08 2012 05 08 DIARIENR: 2012/ POLICY KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Kommunfullmäktige Resepolicy för Sala kommun MÄL Medarbetare och förtroendevalda

Läs mer

Resepolicy för Malmö stad. Malmö stads policy för resor och möten gäller alla medarbetare i kommunen. Den avser alla resor i tjänsten.

Resepolicy för Malmö stad. Malmö stads policy för resor och möten gäller alla medarbetare i kommunen. Den avser alla resor i tjänsten. Lll löm, kmkåkpsenast sparat av bodnoräöbodnor Sidan 1-08-08öl, Resepolicy för Malmö stad med riktlinjer Resepolicy godkänd av kf 14/12 1995, 213, bih 152. Ändr av kf 20/12 2010, 274, bih 169. Riktlinjer

Läs mer

Resepolicy fo r Sveriges Farmaceuter

Resepolicy fo r Sveriges Farmaceuter Resepolicy fo r Sveriges Farmaceuter Resepolicy för Sveriges Farmaceuter anställda, förtroendevalda och andra ej anställda Denna policy gäller för alla resor som sker inom tjänsten/rollen som anställd

Läs mer

Målet med Svenska Lottakårens resepolicy är att vi ska underlätta för säkra, kostnadseffektiva och i möjligaste mån klimatsmarta resor.

Målet med Svenska Lottakårens resepolicy är att vi ska underlätta för säkra, kostnadseffektiva och i möjligaste mån klimatsmarta resor. Resepolicy Målet med Svenska Lottakårens resepolicy är att vi ska underlätta för säkra, kostnadseffektiva och i möjligaste mån klimatsmarta resor. Denna resepolicy omfattar anställda, såväl kanslipersonal

Läs mer

175 FÖRSLAG Datum 2009-11-02. Ert datum

175 FÖRSLAG Datum 2009-11-02. Ert datum I II ~ landstinget DALARNA Gunnar Fasten 175 FÖRSLAG Datum 2009-11-02 Ert datum Betecknlngldlarienr LD09/02318 1(8) Er beteckning MÖTES- OCH RESEPOLICY I LANDSTINGET DALARNA Inledning Omfattning Landstingets

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr A 13:1

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr A 13:1 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr A 13:1 Kf 126/2013 Dnr Ks 2012/277 Reglemente för tjänsteresor Syfte Riktlinjer för resor och möten är en del av kommunens arbete för en långsiktig ekonomisk,

Läs mer

Policy. för resor. Diarienummer: KS2010/0187.100. Gäller från: 2011-01-01

Policy. för resor. Diarienummer: KS2010/0187.100. Gäller från: 2011-01-01 Diarienummer: KS2010/0187.100 Policy för resor Gäller från: 2011-01-01 Gäller för: Ljungby kommun Fastställd av: Fullmäktige 2010-09-28 Utarbetad av: Kommunledningsförvaltningen, kansliavdelningen Revideras

Läs mer

1 (7) AW/LL. Innehåll

1 (7) AW/LL. Innehåll 1 (7) 2016-10-10 AW/LL Innehåll Inledning... 2 Omfattning... 2 Allmänt om förmånsbeskattning... 2 Att tänka på när du planerar ett möte eller en resa... 3 Att tänka på när du bokar resor och boende...

Läs mer

POLICY RESOR OCH MÖTEN

POLICY RESOR OCH MÖTEN 1 (7) Innehåll Policy: Resor och möten... 2 Inledning... 2 Omfattning... 2 Allmänt om förmånsbeskattning... 2 Att tänka på när du planerar ett möte eller en resa... 3 Att tänka på när du bokar resor och

Läs mer

Resepolicy. Antagen av kommunfullmäktige 2011-06-20, 75

Resepolicy. Antagen av kommunfullmäktige 2011-06-20, 75 Resepolicy Antagen av kommunfullmäktige 2011-06-20, 75 Resepolicy Denna resepolicy är antagen av kommunfullmäktige 2011-06-20, 75 och gäller from 2011-07-01. Omfattning Policyn är kommunövergripande och

Läs mer

Riktlinjer för resor

Riktlinjer för resor RIKTLINJER Diarienummer KS13-205-021 1(7) Riktlinjer för resor Dokumentnamn Riktlinjer för resor Fastställd/upprättad av Kommunstyrelsen Dokumenttyp Riktlinje 2015-01-07 Diarienummer KS13-205-021 Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

Beslutsinstans: Regionfullmäktige

Beslutsinstans: Regionfullmäktige Region Jämtland Version: 1.1 Beslutsinstans: Regionfullmäktige ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av 2(8) 1. Nyutgåva 1.1 2017-04-26 Reviderad efter beslut i regionfullmäktige Regionfullmäktige

Läs mer

Riktlinjer för tjänsteresor

Riktlinjer för tjänsteresor Hallsbergs kommun Beslutad av: Kommunstyrelsen : 2019-05-21 Reviderad: Dokumentet gäller för: Hallsbergs kommun inkl. bolag. Dokumentansvarig: Administrativa avdelningen Ärendenummer: 19/KS/84 Riktlinjer

Läs mer

Domararvoden 2010-07-01-2014-06-30

Domararvoden 2010-07-01-2014-06-30 Domararvoden 2010-07-01-2014-06-30 Seniorserier (samt kval till serie) 10 13/14 SSL 2 150 2 300 2 500 2 500 Elitserien 1 600 1 650 1 650 1 700 Allsvenskan 1 500 1 550 1 550 Division 1 1 000 1 050 1 050

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-05-15. Resepolicy samt Riktlinje för resor och trafiksäkerhet för Sala kommun

Sammanträdesdatum 2012-05-15. Resepolicy samt Riktlinje för resor och trafiksäkerhet för Sala kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT 7 (14) Sammanträdesdatum 2012-05-15 134 Dnr 2009/154 Resepolicy samt Riktlinje för resor och trafiksäkerhet för Sala kommun INLEDNING Förslag till resepolicy

Läs mer

Landstingsgemensamma regler för resor - regler för förtroendevalda och anställda i Jämtlands läns landsting

Landstingsgemensamma regler för resor - regler för förtroendevalda och anställda i Jämtlands läns landsting - regler för förtroendevalda och anställda i Jämtlands läns landsting Version: 2 Ansvarig: Landstingsfullmäktige 2(6) ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av Datum 1. 1998-09-23 Nyutgåva

Läs mer

500 (max) effektiv tid 450 (max) rullande tid

500 (max) effektiv tid 450 (max) rullande tid Domarreglemente Svenska Innebandyförbundet 2007-2010 Gäller även för SDF avseende maximala belopp för domararvoden (skattepliktigt) och restidsersättning (skattepliktigt) i SDF-serier samt turneringsarvoden.

Läs mer

Rese- och fordonspolicy

Rese- och fordonspolicy Rese- och fordonspolicy Sölvesborgs kommun Fastställd 2010-10-25 med giltighet från och med 2011-01-01 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Mål Syfte Ansvar Val av färdmedel Beställning av resor och hotell Krav på förare

Läs mer

Regler för tjänsteresor vid Umeå universitet

Regler för tjänsteresor vid Umeå universitet Regler för tjänsteresor vid Umeå universitet Fastställd av rektor 2014-09-23 Dnr: FS 1.1.2 779-14 Denna regel ersätter tidigare fastställt beslut av rektor, dnr 102-3011-10. Typ av dokument: Beslutad av:

Läs mer

Antagen , senast reviderad Arvodes- och resereglemente för Leader Gute Organisationsnummer

Antagen , senast reviderad Arvodes- och resereglemente för Leader Gute Organisationsnummer Antagen 2016-03-31, senast reviderad 2016-03-31. Arvodes- och resereglemente för Leader Gute Organisationsnummer 802497-3920 Arvodesreglemente Grundläggande bestämmelser 1 1 mom Bestämmelserna i detta

Läs mer

RESEPOLICY FÖR ANSTÄLLDA OCH UPPDRAGSTAGARE HOS LANDSKRONA KOMMUN

RESEPOLICY FÖR ANSTÄLLDA OCH UPPDRAGSTAGARE HOS LANDSKRONA KOMMUN RESEPOLICY FÖR ANSTÄLLDA OCH UPPDRAGSTAGARE HOS LANDSKRONA KOMMUN (antagen av kommunstyrelsen 2000-09-13) ALLMÄNT Dessa regler gäller för samtliga anställda och uppdragstagare hos Landskrona kommun. Begreppen

Läs mer

Riktlinje för tjänsteresor. Antagen av Kommunstyrelsen KK19/575

Riktlinje för tjänsteresor. Antagen av Kommunstyrelsen KK19/575 Riktlinje för tjänsteresor 2019-09-23 KK19/575 Riktlinjer KK19/575 2/6 Innehållsförteckning 1 Riktlinjer för tjänsteresor - syfte... 3 2 Definitioner... 3 3 Koppling till andra styrdokument... 3 4 Ansvar...

Läs mer

Riktlinjer för resor i tjänsten

Riktlinjer för resor i tjänsten Riktlinjer för resor i tjänsten Dokumenttyp: Riktlinjer Dokumentansvarig: Personalfunktionen Beslutad av: Kommunstyrelsens personalutskott Beslutsdatum: 2016-04-26 20 DNR: KS000954/2011 Innehållsförteckning

Läs mer

Policy för resor och transporter i tjänsten

Policy för resor och transporter i tjänsten Styrdokument Policy för resor och transporter i tjänsten Giltighetstid 2012-02-01 2015-06-30 2 (6) Beslutshistorik Gäller från 2012-02-01 till och med 2015-06-30 Antagen av kommunstyrelsen 2002-10-30,

Läs mer

Riktlinjer för tjänsteresor och hotellbokningar inklusive resebilaga

Riktlinjer för tjänsteresor och hotellbokningar inklusive resebilaga Riktlinjer för tjänsteresor och hotellbokningar inklusive resebilaga Fastställda av kommunstyrelsen 2005-04-04 67 Reviderade och fastställda av kommunstyrelsen 2008-10-06 270 Allmänt Riktlinjerna gäller

Läs mer

Riktlinje för resor Oktober 2016

Riktlinje för resor Oktober 2016 Riktlinje för resor Oktober 2016 Riktlinjer för resor inom DIK Denna riktlinje gäller för alla resor som sker inom tjänsten/rollen som förtroendevald eller anställd vid kansliet på DIK. Riktlinjen ska

Läs mer

Bilaga 1 administrativa regler/rutiner vid tjänsteresa

Bilaga 1 administrativa regler/rutiner vid tjänsteresa Bilaga 1 administrativa regler/rutiner vid tjänsteresa Innehåll Bilaga 1 administrativa regler/rutiner vid tjänsteresa... 1 Prioriteringsordning vid tjänsteresa... 3 Regler för beställning av tjänsteresor...

Läs mer

NHF:s 2014-2015. Ekonomiska Bestämmelser 2014-06-15

NHF:s 2014-2015. Ekonomiska Bestämmelser 2014-06-15 NHF:s Ekonomiska Bestämmelser 2014-2015 Allmänt... 3 Förtroendevalda... 3 Arvode Förbundsstyrelsen... 3 Särskilda uppdrag... 3 Övriga utlägg... 3 Övriga åtaganden... 3 Traktamente och reseersättning...

Läs mer

Riktlinjer för Möten och Resor i Region Skåne

Riktlinjer för Möten och Resor i Region Skåne Reviderad 2010-05-17 Riktlinjer för Möten och Resor i s verksamheter finns representerade i hela Skåne. Detta innebär för många medarbetare återkommande möten och resor utanför den egna arbetsplatsen både

Läs mer

Resepolicy för Trafikkontoret

Resepolicy för Trafikkontoret Antagen 2002-05-15, uppdaterad 2005-12-12, uppdaterad 2007-11-28 Resepolicy för Trafikkontoret Resepolicyn syftar till att successivt styra användningen av personresor i tjänsten, samt att påverka personalens

Läs mer

Resepolicy för Landstinget i Uppsala län

Resepolicy för Landstinget i Uppsala län Resepolicy för Landstinget i Uppsala län Beslutad av landstingsfullmäktige 2003-09-22 Till resepolicyn hör följande dokument som beslutats av landstingsstyrelsen 2003-09-29, reviderade 2009-12-21 Bilaga

Läs mer

Arvodes- och ersättningsreglemente

Arvodes- och ersättningsreglemente Hörselskadades Riksförbund 1(5) Arvodes- och ersättningsreglemente Gäller för styrelseledamöter och övriga förtroendevalda på förbundsnivå 1. Grundläggande bestämmelser 1.1 Definitioner Med förrättning

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Flik R

MELLERUDS KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Flik R Ersätter Utbytt den Sign 1:5 Inledning Kommunens verksamhet medför att ett stort antal resor och transporter genomförs varje år. Det är viktigt att dessa resor och transporter sker kostnadseffektivt, trafiksäkert

Läs mer

Giltigt fro.m: - Org: Västerbottens läns landsting Uppföljning : Styrande dokument

Giltigt fro.m: - Org: Västerbottens läns landsting Uppföljning : Styrande dokument Tjänsteresor i Västerbottens läns landsting. Rutiner Bakgrund Rutinerna gäller samtliga resor som betalas av Västerbottens läns landsting (VLL). Syfte Rutinerna syftar till att planering av och genomförande

Läs mer

EKONOMISKA BESTÄMMELSER

EKONOMISKA BESTÄMMELSER EKONOMISKA BESTÄMMELSER inom Svenska Handbollförbundet för perioden 15 07 01 16 06 30 1. Förtroendevalda 2. Vid kurs/konferensuppdrag 3. Vid lägeruppdrag 4. Traktamente för 1, 2 och 3 5. Resekostnadsersättning

Läs mer

~ TRANAs KOMMUN 2016-01-13 Sida 41 (46) -"'" KOMMUNSTRYRaSENS AU

~ TRANAs KOMMUN 2016-01-13 Sida 41 (46) -' KOMMUNSTRYRaSENS AU m I ~'~:~ '.r, SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum ~ TRANAs KOMMUN 2016-01-13 Sida 41 (46) -"'" KOMMUNSTRYRaSENS AU 32 Dnr 13/16, 329/08 Resor i tjänsten - antagande av riktlinjer och upphörande av

Läs mer

Lathund för arvode till förtroendevalda i Unga Hörselskadade. När kan jag få arvode för ett uppdrag?

Lathund för arvode till förtroendevalda i Unga Hörselskadade. När kan jag få arvode för ett uppdrag? Lathund för arvode till förtroendevalda i Unga Hörselskadade (Lathunden utgår från dokumentet Ersättning till förtroendevalda, årsmötet 2013) När kan jag få arvode för ett uppdrag? Som medlem i UH har

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING Resepolicy Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Gäller fr. o m: Lagakraftvunnet beslut KS 220, 2000-11-21

FÖRFATTNINGSSAMLING Resepolicy Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Gäller fr. o m: Lagakraftvunnet beslut KS 220, 2000-11-21 Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Gäller fr. o m: Lagakraftvunnet beslut KS 220, 2000-11-21 Denna policy gäller för alla de resor och transporter som görs i tjänsten och betalas av Karlshamns

Läs mer

Mötes- och resepolicy

Mötes- och resepolicy Mötes- och resepolicy Ks/2019:149 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Mötes- och resepolicy Fastställt av kommunstyrelsen 2019-09-11 204 jonkoping.se 2 Syfte Ett hållbart transportsystem

Läs mer

Aktiviteter Del 2. Underlag hållbara beslut

Aktiviteter Del 2. Underlag hållbara beslut Aktiviteter Del 2. Underlag hållbara beslut Bilaga till slutrapport för åtgärd 13 Mobilitetsnätverk Klimp 2004-2008 Innehåll Del 2. Underlag hållbara beslut Hållbara kommunala transporter.............................................

Läs mer

Policy. Regler och riktlinjer för resor och trafiksäkerhet. Sida 1/5

Policy. Regler och riktlinjer för resor och trafiksäkerhet. Sida 1/5 Sida 1/5 Regler och riktlinjer för resor och trafiksäkerhet Syfte Tjänsteresor och transporter ska företas så kostnadseffektivt som möjligt med hänsyn till verksamhetens krav och medarbetarnas individuella

Läs mer

Anvisningar för resor, kurser, konferenser och representation samt ersättning för utlägg vid Kommunstyrelseförvaltningen.

Anvisningar för resor, kurser, konferenser och representation samt ersättning för utlägg vid Kommunstyrelseförvaltningen. 10 januari 2007 Bilaga till riktlinjer för resor, kurser, konferenser och representation Anvisningar för resor, kurser, konferenser och representation samt ersättning för utlägg vid Kommunstyrelseförvaltningen.

Läs mer

Hållbara resor. resepolicy för Norrmalms stadsdelsnämnd Juni 2015. stockholm.se

Hållbara resor. resepolicy för Norrmalms stadsdelsnämnd Juni 2015. stockholm.se Hållbara resor resepolicy för Norrmalms stadsdelsnämnd Juni 2015 stockholm.se 2 (8) Innehåll Inledning 3 Miljövänliga och säkra resor i tjänsten 3 Ekonomiska och administrativa riktlinjer 7 3 (8) Inledning

Läs mer

UPPDRAGSREGLEMENTE 1 januari 2015 31 december 2015

UPPDRAGSREGLEMENTE 1 januari 2015 31 december 2015 1(8) UPPDRAGSREGLEMENTE 1 januari 2015 31 december 2015 1. TILLÄMPNINGSOMRÅDE Detta reglemente gäller för avdelningsstyrelsen och vid av avdelningsstyrelsen meddelade uppdrag inklusive fackliga studier,

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING 040.1

FÖRFATTNINGSSAMLING 040.1 1 (5) VÄSTERVIKS KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING 040.1 RESEPOLICY FÖR VÄSTERVIKS KOMMUN ANTAGEN AV KOMMUNFULLMÄKTIGE 2004-11-25, 156 Denna policy gäller alla resor som sker inom tjänsten och betalas av Västerviks

Läs mer

Verksamhetsplan. för resor och möten. Diarienummer: Ks2017/ Gäller från: Fastställd av: Kommunstyrelsen

Verksamhetsplan. för resor och möten. Diarienummer: Ks2017/ Gäller från: Fastställd av: Kommunstyrelsen Diarienummer: Ks2017/0223.003 Verksamhetsplan för resor och möten Gäller från: 2018-02-01 Gäller för: Ljungby kommun Fastställd av: Kommunstyrelsen 2018-01-16 23 Utarbetad av: Miljöstrategen med flera

Läs mer

EKONOMISKA BESTÄMMELSER

EKONOMISKA BESTÄMMELSER EKONOMISKA BESTÄMMELSER inom Svenska Handbollförbundet för perioden 13 07 01 14 06 30 Domare, funktionärer MATCHERSÄTTNING DOMARE Herrar SM-final 4 000: - SM-semifinal 3 400: - SM-kvartsfinal 3 000: -

Läs mer

Fastigos rekommendationsavtal. Reseavtal GILTIGT FRÅN

Fastigos rekommendationsavtal. Reseavtal GILTIGT FRÅN Fastigos rekommendationsavtal Reseavtal GILTIGT FRÅN 2002-01-01 Reseavtal Rekommendationsavtal 1993 med ändringar till och med 2012 mellan Fastigo, Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation Fastighetsanställdas

Läs mer

Riktlinje för miljövänliga resor i tjänsten Stockholm Business Region AB

Riktlinje för miljövänliga resor i tjänsten Stockholm Business Region AB Riktlinje för miljövänliga resor i tjänsten Stockholm Business Region AB I ägardirektiven från Stockholms Stadshus AB anges att Stockholm Business Region (SBR), som moderbolag i koncernen, ska leda arbetet

Läs mer

Mötes- och resepolicy vid Högskolan i Skövde

Mötes- och resepolicy vid Högskolan i Skövde HÖGSKOLAN I SKÖVDE Rektor BESLUT 2016-07-01 DnrHS 2016/384 Mötes- och resepolicy vid Högskolan i Skövde Jag fastställer härmed Mötes- och resepolicy för Högskolan i Skövde. Policyn ska öka medvetenheten

Läs mer

1. Riktlinjer för Möten

1. Riktlinjer för Möten Riktlinjer för Möten och Resor i s verksamheter finns representerade i hela Skåne. Detta innebär för många medarbetare återkommande möten och resor utanför den egna arbetsplatsen både inom och utom Skåne.

Läs mer

Reseriktlinjer. Vårdförbundet är en Fair Union och det innebär att vi:

Reseriktlinjer. Vårdförbundet är en Fair Union och det innebär att vi: Reseriktlinjer Vårdförbundet är en Fair Union och det innebär att vi: Arbetar för jämställdhet och allas lika värde Arbetar för att utveckla hälsa och arbetsvillkor nationellt och globalt Värnar om rätten

Läs mer

Ersättningspolicy för distriktsguvernörer

Ersättningspolicy för distriktsguvernörer Ersättningspolicy för distriktsguvernörer Distriktsguvernörer kan begära ersättning för följande aktiviteter. Alla resor måste göras på billigast möjliga sätt. 1. EVENEMANG SOM ERSÄTTS a. KLUBBESÖK För

Läs mer

Detta reglemente syftar till att användningen av resor ska ske på ett sådant sätt att följande långsiktiga mål uppnås:

Detta reglemente syftar till att användningen av resor ska ske på ett sådant sätt att följande långsiktiga mål uppnås: 2016-10-07 Resereglemente fastställt av kyrkofullmäktige 2016-11-15 För Malmö pastorat ingår resandet som en naturlig del av verksamheten. Detta resande medför konsekvenser för vår arbetsmiljö, miljö och

Läs mer

Resepolicy Fastställd av Förbundsstyrelsen

Resepolicy Fastställd av Förbundsstyrelsen Resepolicy Fastställd av Förbundsstyrelsen 2017-12-15 Foto: Stefan Nilsson/SJ 2017-12-15 Version 2.8 Allmänt Denna policy ska ge ledning för anställda och förtroendevalda avseende beställning av resetjänster

Läs mer

RU 11.4 Mötes- och resepolicy för Region Uppsala med tillämpningsföreskrifter

RU 11.4 Mötes- och resepolicy för Region Uppsala med tillämpningsföreskrifter Godkänt den: 2018-09-18 Ansvarig: Marta Fallgren Gäller för: Region Uppsala RU 11.4 Mötes- och resepolicy för Region Uppsala med tillämpningsföreskrifter Dnr LS 2016-0065, Mötes- och resepolicy för Region

Läs mer

FÖRHANDLINGSPROTOKOLL

FÖRHANDLINGSPROTOKOLL FÖRHANDLINGSPROTOKOLL Ärende Överenskommelse om reseavtal mellan SFO och PTK Tid 1990-10-08, 1990-11-13, 1990-11-26, 1991-02-08, 1991-03-04, 1991-03-19 Plats Parter SFO lokaler, Göta Ark-huset, Stockholm

Läs mer

Regionstab. Riktlinjer för tjänsteresor och möten

Regionstab. Riktlinjer för tjänsteresor och möten Riktlinjer för tjänsteresor och möten 20190115 Dokumentnamn: Riktlinjer för tjänsteresor och möten Revision: 01 Dokumenttyp: Styrande dokument Detta dokument gäller för: Region Blekinge Dokumentansvarig:

Läs mer

Förslag till riktlinjer för resor i tjänsten

Förslag till riktlinjer för resor i tjänsten ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN SID 1 (7) 2012-11-08 Bilaga 2 Förslag till riktlinjer för resor i tjänsten Här nedan återfinns riktlinjer för resor i tjänsten som gäller för medarbetare inom arbetsmarknadsförvaltningen.

Läs mer

Resepolicy för Landstinget i Uppsala län

Resepolicy för Landstinget i Uppsala län Resepolicy för Landstinget i Uppsala län Beslutad av landstingsfullmäktige 2003-09-22 Till resepolicyn hör följande dokument som beslutats av landstingsstyrelsen 2003-09-29: Bilaga 1: Tillämpning av resepolicy

Läs mer

Riktlinjer för tjänsteresor inom Försäkringskassan

Riktlinjer för tjänsteresor inom Försäkringskassan 1 (7) Riktlinjer för tjänsteresor inom Försäkringskassan 1 INLEDNING... 2 1.1 DEFINITIONER... 2 2 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 2 2.1 BESLUT OM RESA... 3 2.2 BETALKORT... 3 2.3 ÅRS/HALVÅRSKORT... 3 2.4 BONUS...

Läs mer

SÄSONGEN BESTÄMMELSER ANGÅENDE EKONOMISK ERSÄTTNING TILL DOMARE OCH FUNKTIONÄRER

SÄSONGEN BESTÄMMELSER ANGÅENDE EKONOMISK ERSÄTTNING TILL DOMARE OCH FUNKTIONÄRER 6 BESTÄMMELSER ANGÅENDE EKONOMISK ERSÄTTNING TILL DOMARE OCH FUNKTIONÄRER 6a MATCHERSÄTTNING DOMARE Herrar SM-final 4 000:- SM-semifinal 3 400:- SM-kvartsfinal 3 000:- Elitserie, direkt off 2 600:- Allsvenskan,

Läs mer

Tillämpningsanvisningar till policy för resor i tjänsten

Tillämpningsanvisningar till policy för resor i tjänsten Tillämpningsanvisningar till policy för resor i tjänsten Antagen av landstingsstyrelsens personaldelegation 17 oktober 2007 96 Reviderad 7 februari 2008 29 1(8) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2.

Läs mer

Information om gällande reseavtal finns på Västra Götalandsregionens hemsida.

Information om gällande reseavtal finns på Västra Götalandsregionens hemsida. 1.0 Utgåva (1)8 INLEDNING Dessa reseriktlinjer gäller för medarbetare och inhyrd medarbetare inom Regionservice och avser alla resor som sker inom tjänsten och som betalas av Västra Götalandsregionen.

Läs mer

POLICY FÖR RESOR OCH REPRESENTATION FÖR FÖRTROENDEVALDA 2009

POLICY FÖR RESOR OCH REPRESENTATION FÖR FÖRTROENDEVALDA 2009 POLICY FÖR RESOR OCH REPRESENTATION FÖR FÖRTROENDEVALDA 2009 Kongressen har beslutat att kostnadsersättningar till förbundsstyrelsen, valberedningen och revisorerna skall utgå enligt samma regler som gäller

Läs mer

Riktlinjer för Resor och möten i tjänsten

Riktlinjer för Resor och möten i tjänsten Kommunledningskontoret, HR-avdelningen Kontaktperson: Lars Tunel, tfn 13 56 08 Riktlinjer för Resor och möten i tjänsten Antagna av Kommunstyrelsen 2016-10-26 KS 238. Riktlinjer gällande för samtliga anställda

Läs mer

Centrala studiestödsnämndens föreskrifter och allmänna råd (CSNFS 1995:26) om bidrag till vissa funktionshindrade elever i gymnasieskolan

Centrala studiestödsnämndens föreskrifter och allmänna råd (CSNFS 1995:26) om bidrag till vissa funktionshindrade elever i gymnasieskolan Centrala studiestödsnämndens föreskrifter och allmänna råd (CSNFS 1995:26) om bidrag till vissa funktionshindrade elever i gymnasieskolan Grundförfattningen i dess lydelse med införda ändringar CSNFS 1995:26

Läs mer

Lokal anvisning tjänsteresor 2016

Lokal anvisning tjänsteresor 2016 Bilaga 13 Sida 1 Styrelsen 2016-06-07 Handläggare: Karin Richardsson Tel: 031-368 40 70 E-post: karin.richardsson@goteborg.com Lokal anvisning tjänsteresor 2016 Förslag till beslut i styrelsen för Göteborg

Läs mer

Centrala studiestödsnämndens författningssamling

Centrala studiestödsnämndens författningssamling Centrala studiestödsnämndens författningssamling ISSN 0347-3066 Föreskrifter om ändring i Centrala studiestödsnämndens föreskrifter och allmänna råd (CSNFS 1995:26) om bidrag till vissa funktionshindrade

Läs mer

Riktlinjer för resor och fordon i tjänsten för Arvidsjaurs kommun och dess bolag

Riktlinjer för resor och fordon i tjänsten för Arvidsjaurs kommun och dess bolag Riktlinjer för resor och fordon i tjänsten för Arvidsjaurs kommun och dess bolag Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Styrande dokument Riktlinjer 2016-06-20 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig

Läs mer

SÄSONGEN BESTÄMMELSER ANGÅENDE EKONOMISK ERSÄTTNING TILL DOMARE OCH FUNKTIONÄRER

SÄSONGEN BESTÄMMELSER ANGÅENDE EKONOMISK ERSÄTTNING TILL DOMARE OCH FUNKTIONÄRER 6 BESTÄMMELSER ANGÅENDE EKONOMISK ERSÄTTNING TILL DOMARE OCH FUNKTIONÄRER 6a MATCHERSÄTTNING DOMARE Herrar SM-final 6 000:- SM-semifinal 4 000:- SM-kvartsfinal 3 600:- Elitserie, direkt off 2 900:- Allsvenskan,

Läs mer

Riktlinjer och anvisningar för möten och resor i Eskilstuna kommunkoncern

Riktlinjer och anvisningar för möten och resor i Eskilstuna kommunkoncern 2014-08-05 1 (11) Riktlinjer och anvisningar för möten och resor i Eskilstuna kommunkoncern Riktlinjer och anvisningar för möten och resor för Eskilstuna kommunkoncern - Ny efter KSAU-{6ED458CC-AEAC-4945-8533-

Läs mer

Resepolicy. för Falköpings kommun. Resepolicy

Resepolicy. för Falköpings kommun. Resepolicy för Falköpings kommun Resepolicy Innehållsförteckning Syfte 3 Omfattning och avgränsning 3 Övergripande mål 3 Miljö Säkerhet Effektivitet Föredöme Ansvar 4 Spridning och uppföljning 4 Bilaga 1 Reseinstruktion

Läs mer

Utdrag ur resehandboken

Utdrag ur resehandboken 2019-05-06 Utdrag ur resehandboken 1 Innehållsförteckning 1 Mötes- och resepolicy 3 Regler för tillämpning av mötes- och resepolicy 3 2 Reseplanering 4 3 Universitetets resebyrå 4 3.1 Ramavtal med resebyrå,

Läs mer

Ordinarie delegater kallas till Svenska Logopedförbundets (Slof) förbundsmöte

Ordinarie delegater kallas till Svenska Logopedförbundets (Slof) förbundsmöte Datum: 170301 Kallelse Delegater och suppleanter till Svenska Logopedförbundets förbundsmöte Svenska logopedförbundets styrelse Valberedning Revisorer Övriga för kännedom Ordinarie delegater kallas till

Läs mer

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012 Till alla Klippans sektioner och FUB:s länsförbund och lokalföreningar Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012 Hej! Rikssektionen Klippans styrelse bjuder in till konferens för alla

Läs mer

Resepolicy för Gävle kommunkoncern

Resepolicy för Gävle kommunkoncern Dnr 12KS470 Resepolicy för Gävle kommunkoncern Beslutat i Kommunfullmäktige 30 september 2013 Resepolicy för Gävle kommunkoncern Beslutat i Kommunfullmäktige 30 september 2013 Citera gärna ur skriften

Läs mer

ERSÄTTNINGSREGLER Fastställd av GS

ERSÄTTNINGSREGLER Fastställd av GS ERSÄTTNINGSREGLER 2018 - Fastställd 2018-05-15 av GS INNEHÅLLSFÖRTECKNING GENERELLA BESTÄMMELSER... 3 _Toc514153358 1. Förtroendevalda/styrelseledamöter... 5 2. Kommittéledamöter och arbetsgruppsdeltagare...

Läs mer

9 Beslut om uppdrags- reglemente

9 Beslut om uppdrags- reglemente 9 Beslut om uppdrags- reglemente Tryckeri: FASAB Stockholm 2017.03 Uppdragsreglemente för förtroendevalda inom Seko, Service- och kommunikationsfacket 1. Inledning, syfte och målsättning Detta reglemente

Läs mer

CSNFS 1995:26 Centrala studiestödsnämndens föreskrifter och allmänna råd om bidrag till vissa funktionshindrade elever i gymnasieskolan;

CSNFS 1995:26 Centrala studiestödsnämndens föreskrifter och allmänna råd om bidrag till vissa funktionshindrade elever i gymnasieskolan; CSNFS 1995:26 Centrala studiestödsnämndens föreskrifter och allmänna råd om bidrag till vissa funktionshindrade elever i gymnasieskolan; beslutade den 24 augusti 1995. Utkom från trycket den 4 september

Läs mer

Regler för Riksfärdtjänst i Staffanstorps kommun

Regler för Riksfärdtjänst i Staffanstorps kommun FÖRFATTNING 4.6.4 Antagen av kommunfullmäktige 22/94 Regler för Riksfärdtjänst i Staffanstorps kommun 1 Allmänna förutsättningar för resor med riksfärdtjänst Riksfärdtjänst ges till personer som till följd

Läs mer

Riktlinjer. Resor i tjänsten

Riktlinjer. Resor i tjänsten Riktlinjer Resor i tjänsten Beslutsdatum och beslutsfattare 4 Omfattning 4 Värdegrund 4 Syfte/inriktning 4 Ansvar 4 Effektivitet/val av färdsätt 4 Uppföljning 5 Riktlinjer för tjänsteresor inom kommunen

Läs mer

Utrikes resa i HR-res

Utrikes resa i HR-res Personalavdelningen 2010-08-27 1 av 9 Utrikes resa i HR-res 1. Välj Reseräkningar och klicka på Resenärsuppg./Ny reseräkning. Har du flera befattningar, markera den befattning du ska resa för. Klicka sedan

Läs mer

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR 14 RESEPOLICY FÖR ESLÖVS KOMMUN. Antagen av kommunfullmäktige 2003-03-31

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR 14 RESEPOLICY FÖR ESLÖVS KOMMUN. Antagen av kommunfullmäktige 2003-03-31 ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR 14 RESEPOLICY FÖR ESLÖVS KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2003-03-31 Denna policy gäller för medarbetare, inhyrd medarbetare, och förtroendevalda inom Eslöv kommun

Läs mer

Syfte: Alla resor som omfattas av resepolicyn ska vara trafiksäkra, kostnadseffektiva och miljöanpassade.

Syfte: Alla resor som omfattas av resepolicyn ska vara trafiksäkra, kostnadseffektiva och miljöanpassade. 1 Resepolicy Denna policy gäller för alla resor som sker inom tjänsten och som betalas av Linköpings kommun Policyn ska även utgöra ett styrdokument vid upphandling av resor, transporter och inköp/leasing

Läs mer

NHF:s. Ekonomiska Bestämmelser

NHF:s. Ekonomiska Bestämmelser NHF:s Ekonomiska Bestämmelser 2018-2019 ... 1 Allmänt... 4 Förtroendevalda... 4 Arvode Förbundsstyrelsen... 4 Särskilda uppdrag... 4 Övriga utlägg... 4 Övriga åtaganden... 4 Traktamente och reseersättning...

Läs mer

Rese- och mötespolicy för Västra Götalandsregionen

Rese- och mötespolicy för Västra Götalandsregionen 1 (2) Policy Datum 2016-10-03 Diarienummer RS 2016 02451 Västra Götalandsregionen Koncernkontoret Handläggare: Eva Johansson Telefon: 0708-55 24 46 E-post: eva.johansson@vgregion.se Rese- och mötespolicy

Läs mer

Göteborgs universitet. Reseguiden för anställda 081219

Göteborgs universitet. Reseguiden för anställda 081219 Göteborgs universitet Reseguiden för anställda 081219 Innehållsförteckning 1 Resepolicy 2 2 Resegruppen vid Göteborgs universitet 2 3 Reseplanering 3 4 Universitetets resebyråer 4 4.1 GU:s ramavtal med

Läs mer

Reseguiden. Resepolicy 1/6

Reseguiden. Resepolicy 1/6 Reseguiden 1/6 Kortfattad information till resenärer och personal vid Göteborgs universitet. Avsedd för utskrift. Mer utförlig information finns på http://resor.adm.gu.se/. Resepolicy... 1 Resegruppen

Läs mer

EKONOMISKA BESTÄMMELSER

EKONOMISKA BESTÄMMELSER EKONOMISKA BESTÄMMELSER inom Svenska Handbollförbundet för perioden 18 07 01 19 06 30 BESTÄMMELSER angående ekonomisk ersättning till DOMARE och FUNKTIONÄRER och DELEGATER 2018.08.07/SHF/ MATCHERSÄTTNINGAR

Läs mer