Protokoll fört vid. styrelsesammanträde den 31 mars Närvarande ledamöter:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll fört vid. styrelsesammanträde den 31 mars 2005. Närvarande ledamöter:"

Transkript

1 Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 31 mars 2005 Närvarande ledamöter: Mille Millnert, ordförande Gun Djerf Anita Hansbo Anita Kollerbaur Lars-Elve Larsson Jan Martin Löwendahl Kjell Nilsson Staffan Sarbäck (t o m punkt 4) Benny Stridsberg Arne Sundström (t o m punkt 10) Sven Tafvelin Per Wernheim Övriga närvarande: Lennart Forsberg Börje Josefsson Hans Wallberg (m u a punkt 13) Olle Thylander, sekreterare Förhindrade:

2 Johan Sigholm 1. Inledning Jan Martin Löwendahl, som nu för första gången deltog, hälsades välkommen och presenterade sig för de övriga ledamöterna. 2. Beslut om dagordningen Dagordningen antogs med påpekandet att under punkten om NORDUnet också bör behandlas frågan om värd för nästa NORDUnet-konferens (efter den på Svalbard). Vidare beslöts att behandla delpunkterna avseende studentbostäder i omvänd ordning. 3. Val av justeringsperson Att justera dagens protokoll utsågs Anita Hansbo. 4. Uppföljning av avtalet med KTH Hans Wallberg redogjorde för de fortsatta kontakterna med KTH i frågan om SUNET nu kan betala ut den extra ersättning som avtalats under förutsättning att KTH verkligen levererar det som finns upptaget i avtalet. Hans konstaterade att KTH gjort framsteg, framför allt vad gäller säkerheten, men att man ännu inte kan säga att KTH till alla delar uppfyller avtalet, även om allt fler krav uppfylls. Styrelsen ansåg inte att man i detta läge kan kompromissa om kraven utan att trovärdigheten kräver en fast hållning. Hittills har denna linje lett till klara förbättringar och det finns således gott hopp att även resterande krav snart kommer att uppfyllas så att den överenskomna ersättningen kan betalas ut. 5. Gigasunet - statistik m m Hans Wallberg rapporterade att den totala trafiken tvärtemot det normala mönstret minskat något i februari månad, vilket sannolikt kan förklaras

3 av att sportlovsveckorna år 2005 inte sammanfaller med vad som gällt tidigare år. För de högsta trafiktopparna i februari svarade Luleå, Linköping, Chalmers och Umeå i nu nämnd ordning. Extraordinära händelser som påverkat driften under perioden är de problem som uppträtt i samband med uppgradering av operativsystemet i ryggradsroutrarna, en DDOS-attack som drabbat Chalmers, samt ett större strömavbrott i Uppsala. Dessutom har nätet i Stockholm strukturerats om. KTHNOC bjuder in till en nätteknikdag den maj, som kombineras med ett möte för de många mindre organisationer som finns anslutna i Stockholm. Testerna av den utrustning IBM levererat till FTP-arkivet i Uppsala har varit framgångsrika och det finns nu bara marginella problem kvar att lösa. IP-telefoniprojektet NYTTA har nu kommit så långt att en kravspecifikation för en tjänst finns och en upphandling har kunnat inledas. Ökningen av belastningen på SUNETs nät vid ett allmänt införande av IP-telefon beräknas bli mycket måttlig. 6. Framtidsgruppens rapport Framtidsgruppens rapport om SUNETs framtid har redan distribuerats till styrelsen, men rapporten kunde nu formellt överlämnas till styrelsens ordförande. Framtidsgruppens ordförande Staffan Sarbäck kommenterade innehållet, som i stora drag länge varit känt för styrelsen och som nu också i Bryssel redovisats för Sverges universitets- och högskoleförbund (SUHF). Diskussionen i förbundsförsamlingen hade främst handlat om studentbostäder. Rapporten uppgavs ha diskuterats också vid ett gemensamt möte mellan högskolornas förvaltningschefer och deras IT-chefer. Även där hade man diskuterat studentbostäder men också finansieringen och behovet av förankring. Tanken på ett basutbud hade tagits väl emot, men en del skulle vilja gå längre och ha ett nät där de varierar sin kapacitet över året och betalar efter hur mycket kapacitet de utnyttjar även i basutbudet. Den välkända invändningen mot detta resonemang är att SUNET har fasta kostnader, som inte minskar om högskolorna kortsiktigt skär ner på sin användning.

4 Styrelsen beslöt att ganska raskt gå vidare med finansieringsfrågan, som i rapporten inte får någon i detalj utarbetad lösning utan behandlas mer principiellt. Samtidigt gäller det att arbeta uthålligt med att förankra förslaget och att vara pedagogisk och t ex förklara att det inte främst är den tillgängliga kapaciteten som genererar kostnaderna. Att tillhandahålla särskilda förbindelser med lägre kapacitet åt dem som så önskar kan tvärtom leda till ökade kostnader för SUNET. Förutom förbindelser med en viss kapacitet har SUNET ett utbud av tjänster och är en plattform som högskolorna kan använda sig av. Möjligen bör vi bättre försöka konkretisera vilka SUNETs tjänster är och ställa frågan hur attraktiva dessa tjänster är för högskolorna. Till intressenterna borde också regeringen höra, eftersom det finns mål och strategier på Europanivå som också den svenska regeringen i princip åtagit sig att uppnå och följa. Enighet rådde om att universitet och högskolor ändå är huvudintressenter och att det är angeläget att förslaget skickas på remiss till dem så snart som möjligt. För att få så bra svar som möjligt bör i missivet särskilt pekas på förslag som SUNET anser viktiga att få högskolornas reaktioner på (i princip rekommendationerna i avsnitt 9.3 i rapporten). Högskolorna bör få cirka en månad på sig att komma in med sina yttranden. Framtidsgruppens rapport skickas på remiss till universitet och högskolor. För att arbeta vidare med finansieringsfrågan och avgiftsmodellen tillsätts en arbetsgrupp bestående av Per Wernheim, Gun Djerf och Jan Martin Löwendahl. Gruppen förutsätts arbeta i nära kontakt med SUNETs ordförande. Fortsatt kontakt bör hållas med SUHF (ordföranden och vice ordföranden) och med högskolornas IT-chefer (Lars-Elve Larsson, Jan Martin Löwendahl, Per Wernheim och Arne Sundström). SUNET bör tydligt deklarera sina avsikter och förklara sina motiv samt bygga på det förtroende som finns, när det nu är nödvändigt att agera för att säkra högskolornas tillgång till datakommunikationer av hög klass också för tiden efter år Underlag avseende nästa generations nät - Optosunet Hans Wallberg summerade resultaten av den förstudie som styrelsen genomfört avseende förutsättningarna att använda svart fiber med långtidskontrakt för det nät som blir ersättare till Gigasunet.

5 Han redovisade därvid grova kostnadsuppskattningar för ett sådant nät om avskrivningstiden sätts till 8 år och räntan till 2 %. För närvarande betalar SUNET 46 Mkr per år till Telia för för de nationella förbindelserna i Gigasunet, medan motsvarande kostnader i ett svart fiber-nät med här gjorda antaganden kan beräknas bli antingen något lägre (42 Mkr/år) eller något högre (51 Mkr/år) beroende på vilken topologi som väljs. Beloppen inkluderar både fiberhyra och anskaffning och drift av DWDM-utrustning. Hans Wallberg bedömer att den verkliga kostnaden kan bli ännu lägre när leverantörerna pressar sina priser i en upphandling. Det finns därmed fog för slutsatsen att ett svart fiber-nät inte torde bli dyrare än det nät SUNET för närvarande driver. I enlighet med styrelsens beslut har ett underlag för upphandling av svart fiber tagits fram. Ett upphandlingsbeslut bör nu tas för att få en rimlig tidtabell att arbeta efter. Nästa steg (om upphandlingen av svart fiber blir framgångsrik) blir att upphandla DWDM-utrustningen. Vid nästa sammanträde den 25 maj bör styrelsen kunna ge klartecken till upphandlingen av denna. Slutligen måste en service- och underhållsorganisation upphandlas för det nya nätet, och parallellt med hela processen krävs samråd med Vetenskapsrådet, SUHF och universitet och högskolor. En noggrann tidsplanering, som det nu finns en stomme till, blir avgörande för möjligheterna till framgång. Styrelsen ställde sig bakom tillvägagångssättet efter att ha förvissat sig om att det finns tillräckligt med tid för att upphandla ett nät av samma typ som används idag, om upphandlingen av Optosunet av någon anledning skulle stöta på oväntade hinder. Viktigt är också att det finns tid att förankra åtgärderna. SUNETs styrelse förlänger nuvarande avtal med TeliaSonera t o m i enlighet med vad som anges om förlängning i avtalet med TeliaSonera. SUNET inleder omgående upphandling av svart fiber-förbindelser med målet att styrelsen skall kunna fatta beslut om att teckna avtal med en eller flera leverantörer vid sitt sammanträde i september Skrivelse från SLU SLU har i en skrivelse anmält sin avsikt att inte delta i SUNET-samarbetet fr o m 2006 om inte prissättningen förändras så att kostnaderna för SUNET bättre anpassas till vad SLU anser vara rimligt att betala för sitt utnyttjande av SUNETs tjänster.

6 Styrelsen konstaterade att man redan beslutat att se över finansieringsmodellen (ovan punkt 6) och att synpunkterna från SLU kommer att beaktas i det arbete som finansieringsgruppen nu tar itu med. Tyngdpunkten i det arbetet kommer dock att ligga på tiden fr o m den 1 januari 2007, då SUNET måste ta ett nytt nät i bruk. Ordföranden besvarar SLUs brev och redogör därvid för hur styrelsen hanterar avgiftsfrågorna. 9. Frågor om studentbostäder a. Skrivelse från Mälardalens högskola Mälardalens högskola efterlyser i en skrivelse ett förtydligande av SUNETs position vad gäller inställningen till användning av SUNET från studentbostäder och finansieringen av sådan användning. Deklaration: Styrelsen konstaterar att den inte avser att förbjuda användning av SUNET från studentbostäder även om denna användning till stor del sannolikt inte är studierelaterad. Att ge studenter bredband till låg kostnad är ur SUNETs synpunkt inte något negativt, och i ett läge där SUNET har gott om ledig kapacitet är kostnaden för SUNET försumbar. Dock kommer styrelsen inte att tillåta att denna typ av användning får en avgörande betydelse för beslut om uppgraderingar. Enligt förslag från framtidsgruppen kan avgifter komma att införas fr o m 2007 för de högskolor som önskar upplåta nätet för sina studentbostäder. Styrelsen har tillsatt en arbetsgrupp som ser över den nuvarande finansieringsmodellen och som också kommer att ge konkreta förslag avseende studentbostadsanvändning som ett led i sitt uppdrag. Tills vidare gäller att studentorganisationer som tar över driften av studentbostadsanslutningar från högskolorna får använda SUNET på samma villkor som gällde så länge som anslutningen drevs i högskolans regi. Organisationerna upplyses dock om att avgifter kan komma att införas och att nya villkor i så fall kommer att gälla också dem. b. Ansökan från JUNET AB

7 Högskolan i Jönköping har beslutat att inte hantera studenthemsanslutningar mot SUNET fr o m En ny organisation, JUNET AB, har därefter bildats för att kunna erbjuda studenterna i Jönköping fortsatt bredbandsanslutning via SUNET. Med tanke på den diskussion som uppstått kring studentbostädernas användning av SUNET har ansökan betraktats som principiellt viktig och underställs styrelsen för avgörande. Styrelsen anser att ansökan från JUNET skall behandlas på samma sätt som den tidigare ansökan från studentbostäderna i Göteborg och styrelsen ser mot bakgrund av sin ovan deklarerade principiella inställning ingen anledning att inte godkänna ansökan. 10. NORDUnet-information Olle Thylander rapporterade från NORDUnet A/S bolagsstämma (General Meeting) den 15 mars. Bland annat utsågs styrelse för den närmaste tvåårsperioden (Vetenskapsrådet/SUNET representeras av Hans Wallberg, ordinarie ledamot, och Olle Thylander, suppleant). Även NORDUnet avser att bygga ett svart fiber-nät och en budgetprognos presenterades för perioden Vidare uppmärksammades att NORDUnet i år fyller 25 år. NORDUnets historia kommer att presenteras i en skrift, och SUNET-styrelsens ledamöter kan förvänta sig att bli inbjudna till en jubileumsfestlighet tisdagen den 24 maj Årets NORDUnet-konferens hålls inom kort på Spetsbergen med Norge som arrangör. År 2006 är det åter Sveriges tur att arrangera konferensen. Efter sonderingar har det framkommit att Chalmers tekniska högskola tillsammans med Göteborgs universitet kan tänka sig att stå som värd för konferensen år SUNET uppdrar åt Chalmers och Göteborgs universitet att vara värd för 2006 års NORDUnet-konferens. Nyheten kommer att tillkännages under konferensen på Spetsbergen. 11. Information från ENPG och TERENA Hans Wallberg informerade kort från ENPG (European Network Policy Group) där Hans Wallberg deltar som representant för den svenska regeringen.

8 TERENA håller f n på att uppdatera sitt s k kompendium med jämförande data för de europeiska forsknings- och utbildningsnäten. 12. MonNet-projektet Sven Tafvelin informerade styrelsen om att den forskare (Florian Otel) - som ursprungligen planerades ha en ledande roll i projektet - återvänt efter en sejour i Schweiz och nu åter arbetar i projektet. Sedan förra sammanträdet har Sven diskuterat projektet MonNet med etikprövningsnämnden i Göteborg och därvid inte funnit några omständigheter som skulle göra projektet etiskt tveksamt utifrån dagens lagstiftning. Icke desto mindre har Sven Tafvelin undersökt hur man kan reducera farhågorna att information från projektet eventuellt skulle kunna missbrukas. Han har därvid funnit en metod att avidentifiera den information som samlas in innan den analyseras, och denna metod kommer att användas i projektet. Styrelsen förklarade sig nöjd med denna information. Det är tillfredsställande att den regionala etikprövningsnämnden tillfrågats, men det är fortfarande önskvärt att ha fått ärendet formellt prövat av nämnden så att nämndens syn finns dokumenterad. 13. Utseende av ledamot i TU-stiftelsens styrelse SUNET har av Stiftelsen för Telematikens Utveckling (TU-stiftelsen) ombetts utse en ledamot i stiftelsens styrelse för perioden SUNET nominerar Hans Wallberg till posten som styrelseledamot i TU-stiftelsen. 14. Årsredovisning och verksamhetsberättelse för 2004 Olle Thylander kommenterade Vetenskapsrådets årsredovisning, där ett avsnitt om SUNET ingår som en del. Syftet med denna redovisning är att ge den information, som Regeringen ställer krav på i regleringsbrevet. Styrelsen har tidigare beslutat att SUNET varje år dessutom skall ge ut en verksamhetsberättelse med utrymme för mer och fylligare information om aktiviteterna under det gångna året. Det är främst Lennart Forsberg som arbetat detta dokument, som nu lades fram för styrelsens godkännande.

9 Styrelsen godkänner berättelsen, men ledamöterna bereds tillfälle att under den kommande veckan e-posta synpunkter och iakttagelser till Lennart Forsberg, som först därefter låter trycka upp berättelsen, som också innehåller en del text på engelska och därmed kan distribueras även till en internationell publik. 15. Övriga frågor Information om NYTTA-projektet har redan getts under punkt 5. Kommentarer till Infraservice-projektet får av tidsskäl anstå till nästa sammanträde, då också mer information bör finnas tillgänglig. Vid protokollet Olle Thylander Justeras: Anita Hansbo Mille Millnert

Protokoll fört vid. styrelsesammanträde den 19 januari 2005. Närvarande ledamöter:

Protokoll fört vid. styrelsesammanträde den 19 januari 2005. Närvarande ledamöter: Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 19 januari 2005 Närvarande ledamöter: Mille Millnert, ordförande (med undantag av punkt 11) Gun Djerf Anita Hansbo (t o m punkt 8) Lars-Elve Larsson Staffan Sarbäck

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 12 april 2007

Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 12 april 2007 Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 12 april 2007 Närvarande ledamöter: Mille Millnert, ordförande Gun Djerf Anita Hansbo Anita Kollerbaur Johnny Nilsson Peter Olsson Johan Sigholm Benny Stridsberg

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 19 maj 1998

Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 19 maj 1998 Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 19 maj 1998 Närvarande ledamöter: Anders Flodström, ordförande Lennart Bergström Kerstin Malmqvist Berner Lindström Sigvard Nilsson Arne Sundström Staffan Sarbäck

Läs mer

Protokoll fört vid. styrelsesammanträde den 4 april 2001. Närvarande ledamöter:

Protokoll fört vid. styrelsesammanträde den 4 april 2001. Närvarande ledamöter: Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 4 april 2001 Närvarande ledamöter: Staffan Sarbäck, ordförande Lennart Bergström Anne Ehrenholm Lars-Elve Larsson Lennart Ljung Kerstin Malmqvist Magnus Mårtensson

Läs mer

fört vid styrelsesammanträdet den 17 januari 2008

fört vid styrelsesammanträdet den 17 januari 2008 PROTOKOLL fört vid styrelsesammanträdet den 17 januari 2008 Närvarande ledamöter: Mille Millnert, ordförande Joel Brandell Gun Djerf Anita Hansbo Johnny Nilsson Per-Olof Rehnquist Staffan Sarbäck Johan

Läs mer

Protokoll fört vid. styrelsesammanträde den 3 november 1998

Protokoll fört vid. styrelsesammanträde den 3 november 1998 Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 3 november 1998 Närvarande ledamöter: Sigvard Nilsson, ordförande Lennart Bergström Frans Lettenström Berner Lindström Kerstin Malmqvist Staffan Sarbäck Arne

Läs mer

PROTOKOLL fört vid styrelsesammanträdet den 6 december 2007

PROTOKOLL fört vid styrelsesammanträdet den 6 december 2007 PROTOKOLL fört vid styrelsesammanträdet den 6 december 2007 Närvarande ledamöter: Mille Millnert, ordförande Ann-Charlotte Berglund Sonnhammer Gun Djerf Anita Hansbo Anita Kollerbaur Johnny Nilsson Kjell

Läs mer

SUNETs styrelsesammanträde den 27 september 2000

SUNETs styrelsesammanträde den 27 september 2000 Protokoll fört vid SUNETs styrelsesammanträde den 27 september 2000 Närvarande ledamöter: Anders Flodström, ordförande t o m punkt 9 Lennart Bergström Anne Ehrenholm Lars-Elve Larsson Berner Lindström

Läs mer

Protokoll fört vid. styrelsesammanträde den 14 april 2004. Närvarande ledamöter:

Protokoll fört vid. styrelsesammanträde den 14 april 2004. Närvarande ledamöter: Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 14 april 2004 Närvarande ledamöter: Hasse Odenö, ordförande Gun Djerf Anita Kollerbaur Lars-Elve Larsson Lennart Ljung Kerstin Malmqvist Kjell Nilsson Staffan

Läs mer

Protokoll fört vid. styrelsesammanträde den 5 februari 2004. Närvarande ledamöter:

Protokoll fört vid. styrelsesammanträde den 5 februari 2004. Närvarande ledamöter: Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 5 februari 2004 Närvarande ledamöter: Hasse Odenö, ordförande Gun Djerf Anita Kollerbaur Lars-Elve Larsson Kerstin Malmqvist Kjell Nilsson Ulf-Björn Rönn Staffan

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 4 juni 2009

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 4 juni 2009 Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 4 juni 2009 Närvarande ledamöter: Staffan Sarbäck, ordförande Johanna Berg Joel Brandell Gun Djerf Dan Henningson Calle Jansson Johnny Nilsson Ingela Nyström

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 2 april 2009

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 2 april 2009 Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 2 april 2009 Närvarande ledamöter: Mille Millnert, ordförande Joel Brandell Gun Djerf Calle Jansson Johnny Nilsson Ingela Nyström Johan Sigholm Sven Tafvelin

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 18 december 2006

Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 18 december 2006 Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 18 december 2006 Närvarande ledamöter: Mille Millnert, ordförande fr o m punkt 8 Anne-Charlotte Berglund Sonnhammer Gun Djerf Anita Hansbo Anita Kollerbaur Johnny

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 2 december 2010

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 2 december 2010 Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 2 december 2010 Närvarande ledamöter: Karin Bengtsson (från punkt 4) Johanna Berg Joel Brandell Gun Djerf (från punkt 5) Dan Henningson Johnny Nilsson (via telefon)

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 30 mars 1998

Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 30 mars 1998 Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 30 mars 1998 Närvarande ledamöter: Anders Flodström, ordförande punkt 1-5 samt 7-11. Lennart Bergström Berner Lindström Kerstin Malmqvist Sigvard Nilsson, ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 4 juni 2008

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 4 juni 2008 Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 4 juni 2008 Närvarande ledamöter: Mille Millnert, ordförande Gun Djerf Anita Hansbo Eva Müller Staffan Sarbäck Johan Sigholm Ann-Charlotte Berglund Sonnhammer

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 19 september 2006

Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 19 september 2006 Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 19 september 2006 Närvarande ledamöter: Mille Millnert, ordförande Gun Djerf Anita Hansbo Anita Kollerbaur Kjell Nilsson Johnny Nilsson Staffan Sarbäck Johan

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. SUNETs Tekniska Referensgrupp. Sammanträdesdatum: 1998-09-08. Närvarande ledamöter: Mats S Andersson (ordförande)

MINNESANTECKNINGAR. SUNETs Tekniska Referensgrupp. Sammanträdesdatum: 1998-09-08. Närvarande ledamöter: Mats S Andersson (ordförande) SUNETs Tekniska Referensgrupp MINNESANTECKNINGAR Sammanträdesdatum: 1998-09-08 Närvarande ledamöter: Mats S Andersson (ordförande) Sven Arvidsson Jan Engvald Christer Holgersson (ersättare för Roland Hedberg)

Läs mer

SUNETs Tekniska Referensgrupp

SUNETs Tekniska Referensgrupp SUNETs Tekniska Referensgrupp MINNESANTECKNINGAR Sammanträdesdatum: 1998-03-24 Närvarande ledamöter: Mats S Andersson (ordförande) Sven Arvidsson Jan Engvald Björn Forselius Roland Hedberg Sören Hollander

Läs mer

Anteckningar från sammanträde i SUNETs tekniska referensgrupp

Anteckningar från sammanträde i SUNETs tekniska referensgrupp Anteckningar från sammanträde i SUNETs tekniska referensgrupp Tid: 2001-08-30 Plats: Sky City, Arlanda Närvarande: Kerstin Malmqvist, ordförande Jan Engvald Bengt Gördén Christer Holgersson Magnus Höglund

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. SUNETs Tekniska Referensgrupp. Sammanträdesdatum: 1999-03-24. Närvarande ledamöter: Mats S Andersson (ordförande)

MINNESANTECKNINGAR. SUNETs Tekniska Referensgrupp. Sammanträdesdatum: 1999-03-24. Närvarande ledamöter: Mats S Andersson (ordförande) SUNETs Tekniska Referensgrupp MINNESANTECKNINGAR Sammanträdesdatum: 1999-03-24 Närvarande ledamöter: Mats S Andersson (ordförande) Sven Arvidsson Richard Cedergren (ersättare för Anders Mattsson) Jan Engvald

Läs mer

Protokoll fört vid. SUNET styrelsesammanträde den 1 oktober 1996. Närvarande ledamöter: Anders Flodström, ordförande

Protokoll fört vid. SUNET styrelsesammanträde den 1 oktober 1996. Närvarande ledamöter: Anders Flodström, ordförande Protokoll fört vid SUNET styrelsesammanträde den 1 oktober 1996 Närvarande ledamöter: Anders Flodström, ordförande Lennart Bergström Kerstin Malmqvist Sigvard Nilsson. Staffan Sarbäck Arne Sundström Sven

Läs mer

Protokoll fört vid. styrelsesammanträde den 29 september 1998

Protokoll fört vid. styrelsesammanträde den 29 september 1998 Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 29 september 1998 Närvarande ledamöter: Sigvard Nilsson, ordförande Lennart Bergström Frans Lettenström Berner Lindström Kerstin Malmqvist Staffan Sarbäck Arne

Läs mer

Protokoll fört vid. styrelsesammanträde den 30 mars 1999. Närvarande ledamöter:

Protokoll fört vid. styrelsesammanträde den 30 mars 1999. Närvarande ledamöter: Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 30 mars 1999 Närvarande ledamöter: Anders Flodström, ordförande Lennart Bergström Lars-Elve Larsson Frans Lettenström Berner Lindström Kerstin Malmqvist Staffan

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid tekniska referensgruppens möte i NUNOC:s lokaler den 14 april 2009, kl.13.00

Minnesanteckningar förda vid tekniska referensgruppens möte i NUNOC:s lokaler den 14 april 2009, kl.13.00 Minnesanteckningar förda vid tekniska referensgruppens möte i NUNOC:s lokaler den 14 april 2009, kl.13.00 Närvarande ledamöter: Marie Andersson Per Andersson Gun Djerf (via telefon) Kent Engström Leif

Läs mer

SUNET:s strategi 2012-2014. SUNET:s strategigrupp 2011-12-07

SUNET:s strategi 2012-2014. SUNET:s strategigrupp 2011-12-07 SUNET:s strategigrupp 2011-12-07 Förord Alla organisationer och verksamheter bör regelbundet se över sin verksamhetsidé och strategi. Särskilt viktigt är det för SUNET som verkar i en snabbt föränderlig

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(5) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2006-11-21 kl 09.00 12.00 Plats Närvarande Övriga närvarande Seglarhotellet i Sandhamn Från styrelsen Ordinarie ledamöter: Sebastian Cederschiöld,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 24 september 2009 vid WTC, Stockholm.

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 24 september 2009 vid WTC, Stockholm. Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 24 september 2009 vid WTC, Stockholm. Närvarande ledamöter: Staffan Sarbäck, ordförande Johanna Berg Joel Brandell Gun Djerf Dan Henningson Calle Jansson Johnny

Läs mer

TREFpunkt Linköping 2-33 april 2003

TREFpunkt Linköping 2-33 april 2003 TREFpunkt Linköping 2-33 april 2003 Status SUNET och NORDUnet Hans Wallberg SUNET UMDAC/Umeå universitet Dagsläget GigaSunet har nu varit i full drift i ett halvår Under denna period har det förekommit

Läs mer

SUNET-historik. Sven Tafvelin Chalmers

SUNET-historik. Sven Tafvelin Chalmers SUNET-historik Sven Tafvelin Chalmers När togs initiativet till Sunet? Jo, hösten 1979 på Wijks kursgård, Lidingö. Bakgrund för mötet Styrelsen för teknisk utveckling (STU) förväntade sig att (som vanligt)

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 15 september 2006

Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 15 september 2006 1 Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för 15 september 2006 Plats: SUHF:s kansli, Stockholm Närvarande: Göran Sandberg, Umeå universitet, ordförande Lars Björnshauge, Lunds universitet, vice ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet kl. 13.00 den 10 mars 2010 vid Vetenskapsrådet, Stockholm.

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet kl. 13.00 den 10 mars 2010 vid Vetenskapsrådet, Stockholm. Protokoll fört vid styrelsesammanträdet kl. 13.00 den 10 mars 2010 vid Vetenskapsrådet, Stockholm. Närvarande ledamöter: Mille Millnert, ordförande Karin Bengtsson Johanna Berg Joel Brandell Dan Henningson

Läs mer

SUNETs Tekniska Referensgrupp

SUNETs Tekniska Referensgrupp SUNETs Tekniska Referensgrupp MINNESANTECKNINGAR Sammanträdesdatum 1997-01-22 Närvarande ledamšter: Mats S Andersson (ordförande) Sven Arvidson Jan Engvald Björn Forselius Roland Hedberg Gunnar Lindberg

Läs mer

Anteckningar från sammanträde i SUNETs tekniska referensgrupp

Anteckningar från sammanträde i SUNETs tekniska referensgrupp Anteckningar från sammanträde i SUNETs tekniska referensgrupp Tid: 2001-06-14 Plats: Sky City, Arlanda Närvarande: Kerstin Malmqvist, ordförande Jan Engvald Bengt Gördén Christer Holgersson Magnus Höglund

Läs mer

Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder

Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder 1(4) Dessa stadgar har antagits vid interimistiskt årsmöte i Helsingfors den 10 oktober 2008. Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder 1 Firma Föreningens firma är Föreningen Nordiska Trästäder ideell

Läs mer

Anteckningar från sammanträde i SUNETs tekniska referensgrupp

Anteckningar från sammanträde i SUNETs tekniska referensgrupp Anteckningar från sammanträde i SUNETs tekniska referensgrupp Tid: 2000-05-18 Plats: Sky City, Arlanda Närvarande: Kerstin Malmqvist, ordförande Jan Engvald Bengt Gördén Christer Holgersson Magnus Höglund

Läs mer

Protokoll fört vid. SUNET styrelsesammanträde den 4 december 1996. Närvarande ledamöter: Anders Flodström, ordförande

Protokoll fört vid. SUNET styrelsesammanträde den 4 december 1996. Närvarande ledamöter: Anders Flodström, ordförande Protokoll fört vid SUNET styrelsesammanträde den 4 december 1996 Närvarande ledamöter: Anders Flodström, ordförande Lennart Bergström Berner Lindström Sigvard Nilsson Staffan Sarbäck Arne Sundström Sven

Läs mer

TrefPunkt Örebro 12-13 13 oktober 2005

TrefPunkt Örebro 12-13 13 oktober 2005 TrefPunkt Örebro 12-13 13 oktober 2005 Status SUNET och NORDUnet Hans Wallberg SUNET UMDAC/Umeå universitet Hans.Wallberg@umdac.umu.se Trafik i GigaSunet Se även http://stats.sunet.se stats.sunet.se/ Mar

Läs mer

Överenskommelse om bildandet av Gullesbyns vägkassa

Överenskommelse om bildandet av Gullesbyns vägkassa Brunskog i april 2009. Gullesbyns Södra vägsamfällighetsförening Lillängens vägsamfällighetsförening Flytmossens vägsamfällighetsförening.......... Överenskommelse om bildandet av Gullesbyns vägkassa Överenskommelse

Läs mer

Protokoll fört vid. styrelsesammanträde den 11 september 2002. Närvarande ledamöter: Hasse Odenö, ordförande

Protokoll fört vid. styrelsesammanträde den 11 september 2002. Närvarande ledamöter: Hasse Odenö, ordförande Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 11 september 2002 Närvarande ledamöter: Hasse Odenö, ordförande Gun Djerf Anita Kollerbaur (t o m punkt 5) Lars-Elve Larsson Kerstin Malmqvist Kjell Nilsson Ulf-Björn

Läs mer

SUNETs Tekniska Referensgrupp sept 97

SUNETs Tekniska Referensgrupp sept 97 SUNETs Tekniska Referensgrupp sept 97 SUNETs Tekniska Referensgrupp MINNESANTECKNINGAR Sammanträdesdatum: 1997-12-01 Närvarande ledamöter: Mats S Andersson (ordförande) Sven Arvidsson Jan Engvald Björn

Läs mer

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening.

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Antagna av föreningsstämman den 26 april 2017. 1 Firma och säte Föreningen driver sin verksamhet under firma Lund Citysamverkan, ideell förening, och har

Läs mer

Protokoll Ladokstämma

Protokoll Ladokstämma 1 Protokoll Ladokstämma 1 Mötet öppnas Styrelseordföranden, Per Brolin, Linnéuniversitetet, hälsade välkommen. 2 Val av stämmoordförande Eino Örnfeldt, universitetsdirektör Stockholms universitet, valdes

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte den 8 maj 2014, datormöte

Protokoll fört vid styrelsemöte den 8 maj 2014, datormöte Sveriges universitets- 2014-05-21 & högskoleförbund Protokoll 2014:4 Protokoll fört vid styrelsemöte den 8 maj 2014, datormöte Närvarande ledamöter Pam Fredman, ordförande Helen Dannetun Ann Fust Lena

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Selma, Falun Datum och tid tisdag den 9 november, kl 10.45 15.00 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Peter Samuelsson, styrelseordförande

Läs mer

Studentnätet vid Uppsala universitet dess utbyggnad, användning och framtid

Studentnätet vid Uppsala universitet dess utbyggnad, användning och framtid PM 1 (7) Enheten för IT och telefoni Besöksadress: S:t Olofsgatan 10 B Handläggare: Lars-Elve Larsson 018-471 72 70 e-post: Lars-Elve.Larsson@uadm.uu.se Studentnätet vid Uppsala universitet dess utbyggnad,

Läs mer

SVERIGES UNIVERSITETS- OCH HÖGSKOLEFÖRBUND STADGAR MEDLEMSFÖRTECKNING

SVERIGES UNIVERSITETS- OCH HÖGSKOLEFÖRBUND STADGAR MEDLEMSFÖRTECKNING OCH HÖGSKOLEFÖRBUND MEDLEMSFÖRTECKNING Kompletterad 1995-08 Reviderad 5 Förbundsförsamlingen 1996-12-11 Reviderad 8 Förbundsförsamlingen 1998-10-28 Omarbetad Förbundsförsamlingen 2002-03-20 Ny medlem 2004-01-01

Läs mer

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare PROTOKOLL Årsmötet Sammanträdesdatum 2011-05- 14 Tid: Plats: 10.00-11.45 Cefalushuset i Riksdagen Närvarande: 15 medlemmar enligt förteckning 1 Öppnande IFFKs ordförande, Ulla Y Gustafsson, hälsade välkommen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kyrkofullmäktige 2010-06-17 Sida 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kyrkofullmäktige 2010-06-17 Sida 1 Kyrkofullmäktige 2010-06-17 Sida 1 Plats och tid Pastoratsgården Örslösa kl. 19.00 21.15 ande Kerstin Hennersten, ordförande Sture Eliasson Göran Kjörk Christina Fredriksson Inger Nyqvist Urban Sand Lennart

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(5) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2006-12-12 kl 14.00 15.45 Plats Närvarande Övriga närvarande Stokab, Tulegatan i Stockholm Från styrelsen Ordinarie ledamöter: Sebastian Cederschiöld,

Läs mer

Slutrapport. Arbetsgruppen för Högskolans e-publicering. Till Forum för bibliotekschefer, Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF)

Slutrapport. Arbetsgruppen för Högskolans e-publicering. Till Forum för bibliotekschefer, Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF) Slutrapport Till Forum för bibliotekschefer, Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF) Arbetsgruppen för Högskolans e-publicering Deltagare: Hans Danelid, Högskolan Dalarna Jörgen Eriksson, Lunds

Läs mer

Protokoll fört vid Möjaskärgårdens bredband, ekonomisk förenings ordinarie föreningsstämma, punkterna 1-21 i Möjahallen, Möja den 26 maj 2018

Protokoll fört vid Möjaskärgårdens bredband, ekonomisk förenings ordinarie föreningsstämma, punkterna 1-21 i Möjahallen, Möja den 26 maj 2018 Protokoll fört vid Möjaskärgårdens bredband, ekonomisk förenings ordinarie föreningsstämma, punkterna 1-21 i Möjahallen, Möja den 26 maj 2018 1. Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Ulf Westerberg hälsade

Läs mer

SUNET styrelsesammanträde den 3 juni 1997

SUNET styrelsesammanträde den 3 juni 1997 Protokoll fört vid SUNET styrelsesammanträde den 3 juni 1997 Närvarande ledamöter: Anders Flodström, ordförande Lennart Bergström Frans Lettenström Berner Lindström Kerstin Malmqvist Sigvard Nilsson Staffan

Läs mer

Anteckningar från sammanträde i SUNETs tekniska referensgrupp

Anteckningar från sammanträde i SUNETs tekniska referensgrupp Anteckningar från sammanträde i SUNETs tekniska referensgrupp Tid: 2002-01-10 Plats: Sky City, Arlanda Närvarande: Kerstin Malmqvist, ordförande Kent Engström Bengt Gördén Magnus Höglund Leif Johansson

Läs mer

3 Föreståndaren har ordet

3 Föreståndaren har ordet Protokoll Sunet styrelsemöte SUNET 10 december 2014, Tulegatan 11, Stockholm Närvarande ledamöter: Stefan Bengtsson, ordförande Karin Bengtsson Anna Brunström David Höjenberg Susanne Kristensson Joakim

Läs mer

Svenska Beagleklubben

Svenska Beagleklubben Svenska Beagleklubben Protokoll Art: Styrelsemöte 10 efter BF 2011. Tid: 2011-09-08 Plats: Telefonmöte. Närvarande: Catharina Linde Forsberg Ordförande Sekreterare, Webmaster (AK) Hans Eliasson Ledamot

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Eva Ekeblad, campus Borlänge Datum och tid måndagen den 28 augusti, kl 10.30 13.00 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande

Läs mer

Protokoll fört vid. SUNET styrelsesammanträde den 4 juni 1996

Protokoll fört vid. SUNET styrelsesammanträde den 4 juni 1996 Protokoll fört vid SUNET styrelsesammanträde den 4 juni 1996 Närvarande ledamöter: Anders Flodström, ordförande Lennart Bergström Berner Lindström Kerstin Malmqvist Staffan Sarbäck Arne Sundström Sven

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1/2003

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1/2003 Närvarande Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel Frejd, Torbjörn Akke, Mikael forskare Rådström, Peter Larsson, Christer Sundström, Villy Frid, Truus högskolesekr Sundén, Ingun

Läs mer

Styrelsearbetets uppläggning och genomförande

Styrelsearbetets uppläggning och genomförande 2015-04-15 Arbetsordning STYRELSE Styrelsearbetets uppläggning och genomförande Denna arbetsordning har antagits av styrelsen för YSTAD ENERGI AB nedan kallat bolaget den 24 mars 1997 och skall med årlig

Läs mer

Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006.

Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006. Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006. 1 Firma Föreningens firma är Energikontor Sydost. Föreningen är ideell. 2 Säte

Läs mer

Protokoll. fört vid kommittésammanträdet den 9 mars 2017.

Protokoll. fört vid kommittésammanträdet den 9 mars 2017. f Datum/Date 2017-03-09 1(5) Protokoll fört vid kommittésammanträdet den 9 mars 2017. Närvarande ledamöter: Övriga närvarande: Anmält Förhinder: Stefan Bengtsson/Chalmers, ordförande Maria Häll Peter Krantz/KB

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning med instruktion för regionala etikprövningsnämnder; SFS 2007:1069 Utkom från trycket den 4 december 2007 utfärdad den 22 november 2007. Regeringen föreskriver följande.

Läs mer

Styrelsen den 4 december 1997

Styrelsen den 4 december 1997 Styrelsen den 4 december 1997 Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 4 december 1997 Närvarande ledamöter: Anders Flodström, ordförande (t o m punkt 9) Lennart Bergström Frans Lettenström Berner Lindström

Läs mer

Stadgar för Stiftelsen Göteborgs Studentbostäder

Stadgar för Stiftelsen Göteborgs Studentbostäder Stadgar för Stiftelsen Göteborgs Studentbostäder 1 Stiftelsens benämning är Stiftelsen Göteborgs Studentbostäder och (SGS Studentbostäder ). Stiftelsen är ett allmännyttigt bostadsföretag. Benämning verksamhetsområde

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 24 januari 2014 Sid nr /2014

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 24 januari 2014 Sid nr /2014 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2014-01-24 1/2014 Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 24 januari 2014 Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående

Läs mer

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar Bentley User Group Sweden BUS Föreningsstadgar Stadgar för Bentley User Group Sweden 1. Namn och säte Föreningens namn är Bentley User Group Sweden. Förkortas BUS. Föreningen har sitt säte på föreningsordförandens

Läs mer

Protokoll styrelsemöte för Ladokkonsortiet 5 september 2018

Protokoll styrelsemöte för Ladokkonsortiet 5 september 2018 1 styrelsemöte för Ladokkonsortiet 5 september 2018 Närvarande: Per Brolin, Karin Cardell, Anders Lundgren, Roger Pettersson, Susanne Kristensson, Susanne Wallmark, Frånvarande: Caroline Sjöberg, Matts

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Protokoll fört vid. styrelsesammanträde den 11 april 2003. Närvarande ledamöter:

Protokoll fört vid. styrelsesammanträde den 11 april 2003. Närvarande ledamöter: Protokoll fört vid styrelsesammanträde den 11 april 2003 Närvarande ledamöter: Hasse Odenö, ordförande Anita Kollerbaur Lars-Elve Larsson Kerstin Malmqvist Kjell Nilsson Ulf-Björn Rönn Staffan Sarbäck

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

Institutet Mot Mutor. Org. nr. 802001 5882

Institutet Mot Mutor. Org. nr. 802001 5882 Institutet Mot Mutor Org. nr. 802001 5882 I. Styrelsens arbetsordning II. Instruktion för generalsekreteraren III. Instruktion för ekonomisk rapportering 1(10) I. STYRELSENS ARBETSORDNING Styrelsen för

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning Protokoll fört vid sammanträde med enheten för Lärarutbildningens styrelse 01-02-06 kl. 13.00 17.00 RBU_Torpet Heberg Närvarande: Lars-Peder Alingfeldt,

Läs mer

Huddinge kommuns ombud på 2015 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv till ombudet

Huddinge kommuns ombud på 2015 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv till ombudet 2014-12-23 KS-2014/1679.109 1 (5) HANDLÄGGARE Björkbacka, Per-Erik Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Huddinge kommuns ombud på 2015 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma i Brf Berglandet i Nacka, 2013-05-29

Protokoll fört vid årsstämma i Brf Berglandet i Nacka, 2013-05-29 Protokoll fört vid årsstämma i Brf Berglandet i Nacka, 2013-05-29 Styrelsens ordförande Nils-Erik Hedin hälsade alla välkomna och förklarade årsstämman öppnad. 1. Val av ordförande för stämman. Lars Edström,

Läs mer

STADGAR för Militärsällskapet i Stockholm

STADGAR för Militärsällskapet i Stockholm 1 (5) STADGAR för Militärsällskapet i Stockholm Stadgarna antogs vid ordinarie allmänt sammanträde den 26 april 2016 1 Militärsällskapets ändamål Militärsällskapet i Stockholm skall främja stärkt försvarsvilja,

Läs mer

Herrgården, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping.

Herrgården, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping. Sammanträdesplats Närvarande Herrgården, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping. Ledamöter Arne Johansson, ordf E län Boel Andersson Gäre F län Stig Berg Pk 3 Per Carlsson Pk 4 Claes Hallert E län, 6-15 Lars Ivar

Läs mer

Stadgar för Munksjön-Rocksjöns fiskevårdsområdesförening Bilaga 1. NAMN 1 Föreningens namn är Munksjön-Rocksjöns fiskevårdsområdesförening.

Stadgar för Munksjön-Rocksjöns fiskevårdsområdesförening Bilaga 1. NAMN 1 Föreningens namn är Munksjön-Rocksjöns fiskevårdsområdesförening. Stadgar för Munksjön-Rocksjöns fiskevårdsområdesförening Bilaga 1 NAMN 1 Föreningens namn är Munksjön-Rocksjöns fiskevårdsområdesförening. OMFATTNING 2 Föreningen förvaltar fisket i Munksjön-Rocksjöns

Läs mer

LÄNSMUSEERNAS SAMARBETSRÅD

LÄNSMUSEERNAS SAMARBETSRÅD LÄNSMUSEERNAS SAMARBETSRÅD Styrelsesammanträde 13 december, 2012 kl. 10.00 16.00 Stockholms stadsmuseum, Stockholm Närvarande: Anmält förhinder: Adjungerande: Inga Göransson (ordförande) Yvonne Hagberg

Läs mer

Börje Josefsson [BJ] SUNET

Börje Josefsson [BJ] SUNET Börje Josefsson [BJ] SUNET bj@sunet.se Internetdagarna, Oktober 2006 Introduktion Börje Josefsson Sida # 2 SUNET Skall ge universitet och högskolor tillgång till nationell och internationell

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 1. ÄNDAMÅL Svenska Motorvagnsklubben (SMoK) är en riksomfattande ideell förening. Dess huvudsyfte är att bevara kulturarvet i form av äldre svenska motorvagnar, och

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Selma, campus Lugnet, Falun Datum och tid torsdagen den 18 december, kl 09.30 14.15 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Peter Samuelsson,

Läs mer

Föreningen skall förvalta vägar och parkeringar i enlighet med grundprincipen: en fastighet en röst.

Föreningen skall förvalta vägar och parkeringar i enlighet med grundprincipen: en fastighet en röst. STADGAR Flakaskär Stannklubbens Fritidsstugeförening. Antagna vid ordinarie årsstämma 2009-07-25, reviderade 2015-05-04 1 FIRMA Föreningens firma är STANNKLUBBEN-FLAKASKÄRS FRITIDSSTUGEFÖRENING 2 SAMFÄLLIGHETER

Läs mer

Medlemsmöte 2012-10-28

Medlemsmöte 2012-10-28 Medlemsmöte 2012-10-28 Dagordning 1 Val av mötesordförande. 2 Val av sekreterare och justeringsmän. 3 Dagordningens godkännande. 4 Lägesrapport. 5 Presentation av kanalisationsförslag. 6 Övriga ärenden.

Läs mer

F-Stiftelsens ändamål skall vara att genom

F-Stiftelsens ändamål skall vara att genom Bilaga B STADGAR l Namn Stiftelsens namn skall vara FFNS' STIFTELSE FöR FORSKNING, UTVECKLING OCH UTBILDNING (F-Stiftelsen). 2 Ändamål F-Stiftelsens ändamål skall vara att genom dels de medel som erhålles

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab ( )

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab ( ) Sida 1(5) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2007-03-09 kl 13.00 kl 14.40 Plats Närvarande: Ordförande och vice ordförande Ledamöter Stokab, Tulegatan i Stockholm Sebastian Cederschiöld

Läs mer

Arbetsordning för styrelsen

Arbetsordning för styrelsen Arbetsordning för styrelsen Hjärt-Lungfonden Beslutad av styrelsen 2012-06-15 Innehåll 1 Styrelsens övergripande uppgifter och ansvar... 1 2 Styrelseuppdraget... 1 2.1 Allmänt... 1 2.2 Utseende av styrelseledamot,

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden KALLELSE 2006-08-15 Tid: Torsdag 2006-08-24 kl 14.30 Plats: Konferensrum, plan 5, Skånehuset, Kristianstad Kallade: Ewa Pihl Krabbe ledamot (s) ordförande Anna-Kerstin

Läs mer

2. Anmälan om styrelsens val av sekreterare för stämman Anmäldes att Anna Paues av styrelsen utsetts att vara sekreterare

2. Anmälan om styrelsens val av sekreterare för stämman Anmäldes att Anna Paues av styrelsen utsetts att vara sekreterare 1 Ornöfärjans samfällighetsförening Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 20 maj 2017, klockan 10:30 i Bygdegården på Ornö. 1. Val av ordförande för stämman 2. Anmälan om styrelsens val av sekreterare

Läs mer

Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016

Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016 Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016 Ärende: Årsmöte i Sunds Samfällighetsförening 2016 Tid: Lördagen den 19 mars 2016 kl. 1000-1130 Plats: Närvarande: Finska föreningens lokal, Lånesta

Läs mer

Direktiv till stämmoombud vid bolagsstämma i AB Östgötatrafiken

Direktiv till stämmoombud vid bolagsstämma i AB Östgötatrafiken BESLUTSUNDERLAG 1/2 Ledningsstaben Susan Ols 2016-03-15 RS 2016-148 Regionstyrelsen Direktiv till stämmoombud vid bolagsstämma i AB Östgötatrafiken Årsstämma äger rum den 21 april 2016. Region Östergötland

Läs mer

Protokoll fört vid SAIS årsmöte i Lund 15 april 2004

Protokoll fört vid SAIS årsmöte i Lund 15 april 2004 SAIS Svenska AI Sällskapet Swedish Artificial Intelligence Society 2004-04-22 1 (5) Protokoll fört vid SAIS årsmöte i Lund 15 april 2004 1. Mötets öppnande Patrick Doherty förklarade mötet öppnat. 2. Val

Läs mer

Anställningsformer för doktorander

Anställningsformer för doktorander 2007-04-02 BESLUT LiU 455/07-50 1(1) Anställningsformer för doktorander Med hänvisning till föreliggande skriftligt underlag beslutar universitetsstyrelsen härmed att utbildningsbidrag fr o m 1 juli 2007

Läs mer

G3 2004-03-17. Arbetsordning för styrelsen i ITS-Sweden AB

G3 2004-03-17. Arbetsordning för styrelsen i ITS-Sweden AB G3 2004-03-17 Arbetsordning för styrelsen i ITS-Sweden AB ARBETSORDNING FÖR STYRELSEN I ITS Intelligenta TransportSystem Sweden AB med organisationsnummer 556655-6279 ITS Intelligenta TransportSystem Sweden

Läs mer

Resarö Vägförening STADGAR Ytterbyvik VAXHOLM

Resarö Vägförening STADGAR Ytterbyvik VAXHOLM Resarö Vägförening STADGAR 2012-03-20 Ytterbyvik 1 185 94 VAXHOLM Stadgar för Resarö Vägförening, gällande fr. o. m. 2012-03-20 (Antagna vid ordinarie årsmöte 2011-03-28 och bekräftade av ordinarie årsmöte

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(6) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2008-05-19 kl 15.00 Plats Närvarande: Ordförande och vice ordförande Övriga ledamöter eller som ledamot tjänstgörande suppleant Suppleanter

Läs mer

Kompletterande information angående fiberanslutning OBE Networks

Kompletterande information angående fiberanslutning OBE Networks 2017-06-12 Kompletterande information angående fiberanslutning OBE Networks Vi förstår att det finns en del osäkerhet kring om och varför man skulle vilja ha en fiberanslutning. Därför har vi försökt att

Läs mer

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2005-03-16 1

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2005-03-16 1 STYRELSEN 2005-03-16 1 Plats och tid Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Onsdag 16 mars 2005, klockan 13.15-16.15 Beslutande Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Roland Almlén Maud Linder

Läs mer