Investera. en vinrad HÄLLÅKRA VINGÅRD. - ett erbjudande om sponsorprogram för Hällåkra Vingårds expansion 2016

Save this PDF as:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Investera. en vinrad HÄLLÅKRA VINGÅRD. - ett erbjudande om sponsorprogram för Hällåkra Vingårds expansion 2016"

Transkript

1 II Investera en vinrad vinrad ii en - ett erbjudande om sponsorprogram för Hällåkra Vingårds expansion 2016 HÄLLÅKRA VINGÅRD

2 Erbjudande Hällåkra Vingård AB har härmed nöjet att erbjuda ett begränsat antal vinintresserade att medverka i den expansion som nu inleds av vingårdens odlingar de närmaste åren. Första etappen omfattar en nyodling på vinstockar på totalt ca 3 hektar mark i direkt anslutning till nuvarande vinodling. De nya vinstockarna som utgörs av tre sorter som presenteras i detalj nedan planterades under maj 2014 och håller just nu på att etableras. Under hösten 2016 angörs spaljé och första uppbindning på tråd för att vinstockarna innan årets säsong avslutas ska ha klarat första etableringsfasen. Vi erbjuder nu en unik möjlighet för såväl privatpersoner som företag att sponsra enskilda vinrader och därigenom aktivt medverka i att utveckla och befästa Hällåkra Vingård som en av Skandinaviens största och mest välkända kommersiella vingårdar. Erbjudandet ınnebär inledningsvis ett sponsoravtal för finansiering av etablerande, utveckling och underhåll av en specifik vinrad under dess första fem etablerings- och produktionsår. I samband med en planerad nyemission kommer sponsorer att explicit delges prospekt och villkor för nyemissionen och därmed möjligheter att förvärva aktier i bolaget. Med sponsorinvesteringen följer i övrigt en rad unika förmåner som presenteras nedan. Vi erbjuder möjlighet att ingå sponsoravtal omfattande en eller flera enskilda vinrader med olika längd och olika druvsorter. Erbjudandet gäller två olika radlängder där de långa vinraderna omfattar vinstockar och de korta vinraderna omfattar vinstockar totalt vinstockar. Denna etapp omfattar tre druvsorter alla inom den klassiska Vitis Vinifiera familjen och som efter flera års studier, försök och studier noga utvalts för Hällåkras terroir och som ska utgöra basen i utvecklingen av Hällåkras framtida premiumviner både vad gäller röda, vita, söta och mousserande viner. Vinrader och druvsorter Tre druvsorter De tre druvsorterna är den gröna druvan Solaris, en tidig sort av den blå bourgognedruvan Pinot Noir Précoce samt en grön druva i Pinot-familjen som heter Auxerrois Blanc. Samtidigt planeras ett antal forskningsprojekt inom såväl växtodlingsområdet som inom oenologi/vinifiering med såväl svenska som utländska forskningsinstitutioner och där enskilda forskningsprojekt på Hällåkra kommer att ingå i ett europeiskt och internationellt forskningssamarbete kring vinodling i kallare klimat. Ett viktigt kommunikationsverktyg med våra sponsorer blir Den uppkopplande vinrankan en vinapp där sponsoren fortlöpande erhåller information om sin vinrad men som också kommer att utgöra en viktig kommunikationslänk och faktainhämtning för olika forskningsprojekt. Vinappen presenteras mera i detalj nedan. Redan i samband med planteringen i maj 2014 har SLU Alnarp inlett en del specifika försöksprojekt på Hällåkra. För sponsorinvesterare kommer självfallet unika möjligheter ges att fortlöpande följa de olika forskningsprojekten med bäring på den aktuella nyodlingen.

3 Auxerrois Blanc Druvan Auxerrois Blanc har planterats på Hällåkras sydsluttningar. Auxerrois Blanc är en grön druva som ofta förväxlas med Pinot Blanc och Chardonnay. Forskning visar dock att den är nära släkt med Chardonnay då den anses vara en korsning mellan Gouais blanc och Pinot noir, samma "föräldrar" som Chardonnay anses ha. Druvan påminner också till form och struktur dessa båda druvor. Även bladen påminner om dessa. Det är nästan regel att Pinot Blanc viner utgörs av en blandning av druvan Pinot Blanc och Auxerrois. I blandningen kombineras friskheten från Pinot Blanc med kroppen från Auxerrois. Dessa viner kännetecknas ofta av en mycket fin struktur, med härlig balans, ryggrad och bredd i smaken. Resultatet är ett vin av mycket hög klass med tropiska frukter, honung, sparris och en aning ädelröta. Druvan ger ofta en jämn och rund struktur i vinerna och redan vid måttliga alkoholnivåer en fin fyllighet och kropp speciellt har detta visats sig i kallare klimat Namnet kommer givetvis från staden, i Chablis Auxerre, vilket tyder på att druvan har sitt ursprung från Bourgogne och släktskapet i Pinot-familjen. Dess huvudsakliga utbredningsområde är idag Alsace i Frankrike och Övre Mosel och södra Pfalz i Tyskland. De 2000 vinplantor av Auxerrois Blanc som planterats i maj 2014 på Hällåkra Vingårds södersluttningar planeras producera sin första skörd Vinet avses ingå i en cuvée med andra av Hällåkras druvor såsom Solaris och Pinot Noir i dels vita viner, dels i utvecklingen av våra framtida skandinaviska mousserande viner. Vi erbjuder möjligheten att sponsorinvestera i denna druvsort i de båda nämnda radlängderna. Sponsorinsatsen för en lång rad är SEK ( inkl moms) och för en kort rad SEK ( inkl moms). Sponsorinvesteringen är ett engångsbelopp som inbetalas i samband med ingånget sponsoravtal och kommer uteslutande att användas för den fortsatta etableringen av vinraden såsom beskärning, plantuppbyggnad, spaljé, tråddragning, fortlöpande underhåll och behandling under vinradens första fem år.

4 Pinot Noir Précoce Den blå druvan Blauen Frühburgunder (Pinot Noir Précoce) har sitt ursprung genom naturlig mutation av Pinot Noir. De båda druvorna är så nära besläktade och viner tillverkade av Pinot Noir Précoce i klassiska vindistrikt får märkas med Pinot Noir. Sitt namn (précoce/früh) har den fått på grund av att den mognar tidigare än Pinot Noir och får något mindre druvor. Den har visat sig ytterst sällan drabbas av gråmögel, vilket kan påverka färgen på Pinot Noir. Många aromer sitter i vindruvans skal. De mindre bären ger ett annat förhållande mellan skalet och resten av druvan och därmed en avkastning också som är något lägre än för Pinot Noir. Samtidigt ger denna tidiga sort av en mer sammetslen struktur och aromrikare viner än de som produceras av dess klassiska syskon. Då den mognar tidigare har den ofta använts som en korsningspartner till nya sorter. såsom Helfensteiner och Précoce Muscat de Saumur. Vinets färg blir ofta tegel till mörkröd. Typiska karaktärer är körsbär, björnbär, svarta vinbär, mocka, hallon och ofta rök. Smaken är som nämnts sammetslen, har oftast en behaglig syra och en hel kropp och en angenäm kryddighet. Ofta mycket bra hållbarhet, speciellt om vinet har lagrats på ekfat planterades de första 1500 vinstockarna av den klassiska Pinot Noir på Hällåkra. Första skörden togs Hittills har det varit vitt och rosévin som producerats genom att skörden pressats direkt eller efter kort macereing. Av skörden 2013 har merparten av vinet använts i en cuvée tillsammans med den gröna Solaris för framställning av Hällåkras första mousserande vin Hällåkra Smällglim 2013 som introduceras på marknaden augusti Av skörden 2014producerades Hällåkras första rosévin Hällåkra Pinot Noir 2014 I maj 2014 planterades vinstockar av Pinot Noir Précoce. Nyplanteringen ingår som ett led i den långsiktiga satsningen att öka andelen vinstockar ur Pinot-familjen. Genom att plantera denna tidigare variant av Pinot Noir hoppas vi kunna förlänga säsongen och bättre tillvarata de unika skandinaviska odlingsförutsättningarna med målet att utmejsla det nordiska ljusets egen version av Pinot Noir/Frühburgunder. Druvan kommer att ingå i utvecklingen av Hällåkras nästa generation röda viner men också ingå som en del i framtida mousserande viner. Vi erbjuder att möjligheten för sponsorer att investera i denna druvsort i de båda nämnda radlängderna. Sponsorinsatsen för en lång rad är SEK (inkl moms) och för en kort rad SEK (inkl moms). Sponsorinvesteringen är ett engångsbelopp som uteslutande kommer att användas för den fortsatta etableringen av vinraden såsom beskärning, plantuppbyggnad, spaljé, tråddragning, fortlöpande underhåll och behandling under vinradens första fem år.

5 Solaris Solaris är en grön vindruva som utvecklats framför allt för odling i kallare klimat. Solaris skapades 1975 vid en druvförädlingsanläggning i Freiburg, Tyskland genom att korsa druvsorten Merzling som i sin tur är en korsning av Seyve-villard med korsningen Riesling x Pinot Gris som i sin tur är en korsning Zarya Severa x Muscat Ottonel). Solaris är en Vitis vinifera-druva, då den härstammar i huvudsak från klassiska druvor. Men den kan någon gång beskrivas som en hybriddruva, p.g.a. dess många olika föräldrar. Den är av EU godkänd att odla som äkta Vitis vinifera. Solaris odlas på flera vingårdar i Skandinavien och har visat sig ha mycket goda förutsättningar att utveckla både hög sockernivå och en väl balanserad syra. Solaris var resultatet av ett förädlingsprogram inriktat på att ta fram sjukdomsresistenta druvsorter, och den har god motståndskraft mot svampangrepp. Solaris ger viner med fruktiga och parfymerade aromer med toner av banan och hasselnöt, fläder samt medelhög syranivå. Den anses också lämplig för produktion av söta viner, eftersom den mognar till höga mustvikter. Den kan även ge, som mer utjäst och med lägre socker, ett torrt vin med aromer passande till fisk, räkor och kyckling. Solaris är en av druvsorterna som idag vid sidan om den blå druvan Rondo utgör stommen i Hällåkras odlingar och för produktionen av främst våra kritikerhyllade vita viner men också i våra mousserande viner. Hällåkra Solaris 2014 som vann första pris i klassen vita viner vid The Grand Annual Tasting 2016 i Paris är producerat på 100% Solaris från Hällåkras vinodlingar. I vårt första mouserande vin Hällåkra Smällglim 2013 som introduceras på marknaden i augusti 2016 utgörs av 70% Solaris och 30% Pinot Noir. Solaris har erfarenhetsmässigt visat sig producera goda volymer med hög kvalitet även under odlingsmässigt mindre gynnsamma väderleksförhållanden. Den utgör därmed strategiskt garanten för en stabil vinproduktion oaktat säsongsvariationer, medan de två andra presenterade sorterna svarar för ett visst risktagande men också betydande sensoriska möjligheter i de klimatmässiga variationer som kännetecknar södra Skandinavien. Nyplanteringen i maj 2014 av ytterligare vinstockar av Solaris ska bidra till att öka och säkerställa produktionsvolymen av Hällåkras premiumviner. Vi erbjuder att sponsorinvestera i denna druvsort i de båda nämnda radlängderna. Sponsor-investeringen för en lång rad är SEK ( inkl moms) och för en kort rad SEK (inkl moms). Sponsorinvesteringen är ett engångsbelopp som uteslutande kommer att användas för den fortsatta etableringen av vinraden såsom beskärning, plantuppbyggnad, spaljé, tråddragning, fortlöpande underhåll och behandling under vinradens första fem år.

6 Hällåkra Vingård AB Hällåkra gård ägs av familjen Hansson. Gården ligger i det skånska backlandskapet 12 km söder om Malmö-Sturup flygplats där de sydligaste södersluttningarna i det natursköna backlandskapet med sin bokskog och många sjöar bryter av mot det platta Söderslätt i söder. Gården omfattar idag totalt ca 30 hektar mark varav ca 6,5 hektar f n utgörs av vinodlingar. Hällåkra Vingård AB startade sin verksamhet 2003 genom att på Hällåkra gårds södersluttningar plantera de första 700 vinstockarna av den blå hybriddruvan Rondo. Året därpå planterades ytterligare några hundra vinplantor. F n är knappt vinstockar i produktion av de blå druvsorterna Rondo, Regent, Leon Millot och Pinot Noir/Spätburgunder samt gröna druvor av sorterna Solaris och Pinot Gris. I maj 2014 fördubblades arealen genom att ytterligare vinstockar planterades varav den gröna druvan Solaris vinstockar, den blå druvan Pinot Noir Precoce vinstockar samt vinstockar av den klassiska gröna druvan Auxerrois Blanc. Under följande år kommer ytterligare vinstockar planteras för att omfatta totalt ca vinstockar och en areal på ca 10 hektar. Inför vinskörden 2008 stod vingårdens eget vineri färdigt att tas i bruk och av det årets blåa skörd producerades vingårdens första röda Hällåkra Rondo Vinet överraskade vinkritiker och våren 2010 lanserades vinet vid Systembolagets tre vinkällarbutiker i Stockholm, Göteborg och Malmö. Detta upprepades med årgångarna 2009 och 2010, 2011,2014 och 2015 Idag producerar Hällåkra Vingård röda, vita, rosé, söta och mousserande viner. Förutom att vinerna serveras vid gårdens eget vinotek introduceras de efterhand på välrenommerade restauranger i Skandinavien. Under det senaste året har Hällåkras viner rönt stor framgång på välkända restauranger flera med Guide Michelin-stjärna - i Malmö, Köpenhamn, Göteborg, Oslo och Stockholm. Efter att Hällåkras vita vin Solaris 2014 vann klassen vita viner vid The Grand Annual Tasting 2016 i Paris i juni 2016 och den publicitet detta medfört i internationell media bl a i den stora franska tidningen Le Figaro har efterfrågan av Hällåkras viner inletts på exportmarknaden. Arbetet med att utveckla våra viner till premiumviner och befästa varumärket fortsätter samtidigt som Hällåkra Vingård nu inleder en expansionsfas med nya vinodlingar för att möta ett ökad efterfrågan både i Sverige och på exportmarknaden. Hällåkra Vingård har genom sin aktiva medverkan i olika marknadsarrangemang bl a via mässor, utställningar och provningar arrangerade av Visit Sweden, Tourism in Skåne och Mitt Kök TV4 och genom ett betydande antal besök av vinskribenter och vinbloggare från hela världen succesivt byggt upp sitt varumärke inte bara i Norden utan också i Europa.och övriga världen.

7 Under 2017 planerar bolaget en nyemission inför den fortsatta expansionen. För närmare information om Hällåkra Vingård och dess verksamhet gå in på vår hemsida eller kontakta Lotta och Håkan Hansson på tel Den uppkopplade vinrankan I samband med presentationen av detta sponsorprospekt introducerar Hällåkra Vingård i samarbetet det Ideonbaserade it-företaget Elastic Mobile i Lund projektet; Den uppkopplade vinrankan. Projektet innehåller flera beståndsdelar och har som syfte att på sikt skapa ett modernt molnbaserat kommunikationsverktyg för datainsamling och fortlöpande information om tillståndet i vinfält, enskilda rader och vinrankor. Informationen och faktainsamlingen syftar dels att fortlöpande säkerställa databas för tillämpade vetenskapliga studier om vinodling i kallare klimat och där Hällåkra Vingård kommer att ingå i ett internationellt forskningssamarbete, dels utgöra en publik information till särskilt vinintresserade som t ex sponsorer av en eller flera vinrader. Till denna skapas en vinapp som möjliggör för sponsorn att på sin smartphone fortlöpande tillgodogöra sig aktuell information som rör vinodlingen på Hällåkra Vingård generellt. Inledningsvis kommer informationen att vara inriktad på indata om väderleksförhållanden men efterhand som den utvecklas och förfinas också specifik information från den egna sponsrade vinraden vad gäller väderlek, temperatur, soltimmar, luftfuktighet men också relevant information inför förestående skörd som provtagning och analyser vad gäller druvornas mognadsförhållanden. Den vetenskapliga delen av Den uppkopplade vinrankan kommer att ingå i ett internationellt samarbete mellan kallare vinregioner såväl på norra som södra halvklotet VitiNord där Hällåkra Vingård i samarbete med Lund Tekniska Högskola och Lantbruksuniversitetet SLU Alnarp medverkar.

8 Sponsorpaketets omfattning Till de olika sponsorpaketen knyts ett antal unika förmåner; Välkomst- och introduktionsseminarium på Hällåkra Vingård för 1 person ( kort rad) och 2 personer (lång rad) Fortlöpande riktad information via en egen vinradsapp om den sponsrade vinradens aktuella status och generell indata från vingårdens provtagning och analyser Deltagande för 1 person (kort rad) och 2 personer (lång rad) vid ett skördetillfälle per år med efterföljande skördegille Skylt i smide på ändstolpe med namn vid sponsrad vinrad Exponering på särskild länk som sponsorinvesterare på Hällåkra Vingårds hemsida med egen logo Deltagande i seminarier för 1 person (kort rad) och 2 personer (lång rad) i anslutning till de olika forskningsprojekten som äger rum på Hällåkra med SLU Alnarp och Lunds universitet/lth Deltagande för 2 personer vid vinsläpp av fortlöpande nya årgångar och viner på Hällåkra vingård under den tid sponsoravtalet gäller. Dedikerad information om planerad aktieemission i Hällåkra Vingård AB I övrigt kommer ett antal riktade och unikt dedikerade erbjudande mot en deltagaravgift - under åren som sponsorinvesteringen omfattar att ske såsom; Presentation av sponsorpaket I samband med vinotekets/vincaféts öppethållande under hösten 2016 lördagar kl genomförs för potentiella sponsorinvesterare en presentation och visning av vingården. Anmälan om deltagande görs till vår mail eller tel

9 Anmälan och tecknande av sponsoravtal Anmälan om tecknande av sponsoravtal sker genom ifyllande av anmälningsblankett på hemsidan om sponsorerbjudandet och kan under perioden 1 september 31 december För att anmälan ska anses mottagen insättes SEK på Hällåkra Vingårds bankgiro Märk inbetalningen Sponsor Anmälningsavgiften återbetalas ej men dras sedan av på sponsorinvesteringen när denna faktureras. Avtal översänds i två exemplar varav det ena undertecknas och återsändes. Efter undertecknande skickas faktura på hela sponsorbeloppet. Hällåkra Vingård Hällåkra gård S Anderslöv Tel Webbsite Mail.

Erbjudande. om sponsormedverkan i Hällåkra Vingårds expansion 2014 18. HÄLLÅKRA VINGÅRD

Erbjudande. om sponsormedverkan i Hällåkra Vingårds expansion 2014 18. HÄLLÅKRA VINGÅRD Erbjudande om sponsormedverkan i Hällåkra Vingårds expansion 2014 18. HÄLLÅKRA VINGÅRD Erbjudande Hällåkra Vingård AB har härmed nöjet att erbjuda ett begränsat antal vinintresserade att medverka i den

Läs mer

Våra viner 2015 HÄLLÅKRA VINGÅRD

Våra viner 2015 HÄLLÅKRA VINGÅRD Våra viner 2015 HÄLLÅKRA VINGÅRD Bäste kund, Vi har härmed nöjet att presentera de av våra viner som f n finns i sortimentet. Katalogen förändras allteftersom nya produkter tillkommer och slutsålda utgår.

Läs mer

Vifrana. Vinkatalog från LEVI Import. En modern ekologisk vinproducent från Rumänien

Vifrana. Vinkatalog från LEVI Import. En modern ekologisk vinproducent från Rumänien Vinkatalog från LEVI Import Vifrana En modern ekologisk vinproducent från Rumänien Vifrana är en ny och toppmodern vinproducent i Rumänien. Hela vingården, som är på ca. 130ha och ligger i byn Adamclisi

Läs mer

Österrike Årets vinland 2015 hos Munskänkarna. Österrikes mest odlade druvor:

Österrike Årets vinland 2015 hos Munskänkarna. Österrikes mest odlade druvor: Österrike Årets vinland 2015 hos Munskänkarna. Österrike är känt som ett väldigt bra vitvinsland. Vi tänker oftast på utmärkta viner av druvorna Grüner Veltliner och Riesling. Men i Österrike finns det

Läs mer

Vinmakningens betydelse

Vinmakningens betydelse Chardonnay. Chardonnay, en druva djupt inrotad i våra medvetanden och i vingårdar världen över. Men vad kan vi egentligen om druvan som utgör basen i merparten av alla husets vita på krogen? Att odla Chardonnay

Läs mer

Riesling (nr 5882) Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt

Riesling (nr 5882) Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt A Christmann Riesling (5882) - Systembolaget.se http://www.systembolaget.se/sok-dryck/dryck/?sortfield=pris&sortdir... 1 av 1 2012-04-30 14:08 Riesling (nr 5882) Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt 2011

Läs mer

HUBER & BLEGER ALSACE (Saint Hippolyte) Frankrike

HUBER & BLEGER ALSACE (Saint Hippolyte) Frankrike Muscat d Alsase 2005 Muscat n i vinet är Muscat, en av de fyra ädla druvorna i Alsace. Alcoholhalt 12 %. för mångfald vad gäller växter o djur. Med hjälp av detta främjar man de naturliga fienden till

Läs mer

Kalazic Sauvignon Blanc

Kalazic Sauvignon Blanc Kalazic Sauvignon Blanc 1 Systembolagets enda kroatiska vin KALAZIC SAUVIGNON BLANC kommer från natursköna Baranja i Kroatien. Det är det enda kroatiska vinet i Systembolagets fasta sortiment. UTVALD AV

Läs mer

DOMAINE D ESCAPAT W W W. E S C A P A T. C O M Viner säsongen 2014 / 2015

DOMAINE D ESCAPAT W W W. E S C A P A T. C O M Viner säsongen 2014 / 2015 DOMAINE D ESCAPAT WWW.ESCAPAT.COM Viner säsongen 2014 / 2015 Prislista Priserna kan variera, för aktuella priser gå in på vår webbshop www.escapat.com alla priser är ink svensk moms alkoholskatt. Vita

Läs mer

VINPROVNING. Gamla Värden mot Nya Världen. Rent a Sommelier Eva och Mikael Gunnarson

VINPROVNING. Gamla Värden mot Nya Världen. Rent a Sommelier Eva och Mikael Gunnarson VINPROVNING Gamla Värden mot Nya Världen Rent a Sommelier Eva och Mikael Gunnarson Historia Gamla värden Armenien En miljon år sedan vildvin - vitis vinifera silvestris 7000t f.kr Normadiska stammar planterade

Läs mer

LA COLLINA DEL CILIEGI

LA COLLINA DEL CILIEGI PRODUCENT V5560 Produktionsår IL BRUT S/A GARGANEGA CHARDONNAY STÅLTANK / FLASKA Restsötma 5,8 GRAM/LITER Även om producenten kanske är mest känd för sina röda viner så producerar de även en del vita och

Läs mer

Munskänkarna 2012-05-11. 6 vita druvor + 6 röda druvor 3 vita viner + 3 röda viner

Munskänkarna 2012-05-11. 6 vita druvor + 6 röda druvor 3 vita viner + 3 röda viner Druvprovning Munskänkarna 2012-05-11 6 vita druvor + 6 röda druvor 3 vita viner + 3 röda viner Vita Druvor Chardonnay Chardonnay är en av väldens mest odlade druva - anpassar sig lått till olika typer

Läs mer

Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt

Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt Pouilly-Fumé de Ladoucette (2220) - Systembolaget.se http://www.systembolaget.se/sok-dryck/dryck/?sortfield=pris&sortdire... 1 av 3 2011-09-20 16:49 Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt Årgång 2008 Alkoholhalt

Läs mer

Ch. Haut Grelot Bordeaux (Premières Côtes de Blaye)

Ch. Haut Grelot Bordeaux (Premières Côtes de Blaye) Bordeaux Ch. Haut Grelot blanc(vit) 2007 Sauvignon Blanc 80% Muscadelle 10% Sémillon 10% Vinifikationen utfördes i temperaturreglerade rostfria tankar vid låg temperatur. generationer är belägen i Premieres

Läs mer

Vinprovning.just.nu. Reagera Marknadsanalys AB

Vinprovning.just.nu. Reagera Marknadsanalys AB Ikväll - en snabb tvärgående rosa resa i Champagne, allt från rosa lyxchampagne till mindre lyxig bugetskumpa och en välsmakande mousserad rosé från Bourgogne kallad Cremant. Sen ska vi avsluta med en

Läs mer

Kendall-Jackson Highland Estate Hawkeye Mountain Cabernet Sauvignon

Kendall-Jackson Highland Estate Hawkeye Mountain Cabernet Sauvignon KENDALL-JACKSON en 60 länder. Kendall-Jackson Highland Estate Hawkeye Mountain Cabernet Sauvignon Ursprung: Alexander Valley, Kalifornien, USA Druva: 100% Cabernet Sauvignon Vinerna i serien Highland Estate

Läs mer

Månadens paket kommer som vanligt att innehålla några förslag och recept på maträtter. Vinklubb

Månadens paket kommer som vanligt att innehålla några förslag och recept på maträtter. Vinklubb Månadens paket kommer som vanligt att innehålla några förslag och recept på maträtter. Vinklubb Vinpaket Nr 6 Maj 2010 Maj månad nu kommer Rosévinerna! Tänk på att dessa högkvalitativa roséviner är lika

Läs mer

Champagne & mousserande vin. Roseviner

Champagne & mousserande vin. Roseviner Champagne & mousserande vin Philipponnat Reserve Millesimée Druvor: Pinot noir 50 % Chardonnay 30 % Pinot

Läs mer

Produkter från Stockholm WineLab Höst/vinter 2011-2012.

Produkter från Stockholm WineLab Höst/vinter 2011-2012. Produkter från Stockholm WineLab Höst/vinter 2011-2012. Hälge Côtes du Rhône Nu finns vårens succé-vin Hälge Côtes du Rhône även tillgänglig för restauranger. Vinet lanserades i slutet av mars 2011 och

Läs mer

Champagne & mousserande vin. Roseviner

Champagne & mousserande vin. Roseviner Champagne & mousserande vin Philipponnat Reserve Millesimée Druvor: Pinot noir 50 % Chardonnay 30 % Pinot

Läs mer

Zacharias (Grekland Nemea)

Zacharias (Grekland Nemea) Sötma Ampelos Phos (Vit) Moscophilero-Roditis Moscophilero-Roditis är gamla inhemska druvor på Peleponnesos. Nemea som är ett av Grekland mest välrenomerade vinområden, ligger uppe i bergen omedelbart

Läs mer

Röda Viner La Croix St Pierre Rouge 70 kr / 270 kr Cono Sur Reserva Especial Pinot Noir 80 kr / 320 kr Vinea Crianza 85 kr / 340 kr

Röda Viner La Croix St Pierre Rouge 70 kr / 270 kr Cono Sur Reserva Especial Pinot Noir 80 kr / 320 kr Vinea Crianza 85 kr / 340 kr Röda Viner La Croix St Pierre Rouge Languedoc/IGP Pays d Oc, Frankrike Medelfylligt och fruktigt vin med toner av hallon, blåbär, jordgubbar och körsbär. Tanninerna är mjuka och avslutet fruktigt och fräscht

Läs mer

ALSACE-PROVNING VALUTA FÖR PENGARNA? 2017 SVEN HEDENSTRÖM. Där det inte finns vin, där finns det inte heller kärlek. Euripides, 484 f.kr. 406 f.kr.

ALSACE-PROVNING VALUTA FÖR PENGARNA? 2017 SVEN HEDENSTRÖM. Där det inte finns vin, där finns det inte heller kärlek. Euripides, 484 f.kr. 406 f.kr. ALSACE-PROVNING VALUTA FÖR PENGARNA? 2017 SVEN HEDENSTRÖM Där det inte finns vin, där finns det inte heller kärlek. Euripides, 484 f.kr. 406 f.kr. ALSACE /ELSASS Alsace är en historisk intressant provins

Läs mer

Nyhetsbrev Domaine Pouderoux Maury Ekologisk Lansering

Nyhetsbrev Domaine Pouderoux Maury Ekologisk Lansering Nyhetsbrev Ekologisk Lansering Nummer 1 Mars 2015 Den andra Mars 2015 lanserar Vinia Sweden äntligen det ekologiska vinet Maury i Systembolagets fasta sortiment. lanseras i Premium ABCDE-butikerna. Det

Läs mer

Röda viner 1/1. Tommasi Valpolicella DOC, Italien (Husets) 34,00. 24 cl 13,50. 16 cl 9,10. El Coto Crianza, Rioja, Spanien 1/1 32,00 1/1 40,00

Röda viner 1/1. Tommasi Valpolicella DOC, Italien (Husets) 34,00. 24 cl 13,50. 16 cl 9,10. El Coto Crianza, Rioja, Spanien 1/1 32,00 1/1 40,00 Röda viner Tommasi Valpolicella DOC, Italien (Husets) Corvina Veronese, Rondinella, Molinara Fräsch och fruktig doft med inslag av körsbär som även finns i smaken. Rekommenderas till vitt kött, pasta,

Läs mer

Mousserande vin Rosévin

Mousserande vin Rosévin Mousserande vin Rosévin Pol Rémy Brut Art. nr: 7544 Ursprung: Frankrike Pris (ex. moms) 47,20 Utseende: Ljust gulgrön färg, med liten mousse av små, fina bubblor. Doft: Ganska neutral, fruktig doft med

Läs mer

Vinprovning. Varför inte ge bort en kurs i julklapp eller present!

Vinprovning. Varför inte ge bort en kurs i julklapp eller present! Vinprovning. Det finns flera olika anledningar till att prova vin, antingen man är medlem i en vinklubb och har ett genuint intresse, eller det att man bara vill komma tillsammans för att ha det trevligt

Läs mer

Xxx. Vin fran Bourgogne LÄRA KÄNNA. Vin fran Bourgogne Lära känna

Xxx. Vin fran Bourgogne LÄRA KÄNNA. Vin fran Bourgogne Lära känna Xxx Vin fran Bourgogne LÄRA KÄNNA I Bourgogne är terroirbegreppet Roches calcaires - Kalkklippor Route des vins vinvägarna Route nationale riksvägarna 3- Vingårdarna Bourgogne och dess fem vinområden Bourgognes

Läs mer

DOMAINE D ESCAPAT W W W. E S C A P A T. C O M Viner säsongen 2015 / 2016

DOMAINE D ESCAPAT W W W. E S C A P A T. C O M Viner säsongen 2015 / 2016 DOMAINE D ESCAPAT WWW.ESCAPAT.COM Viner säsongen 2015 / 2016 Innehåll För aktuella priser gå in på vår webbshop www.escapat.com alla priser är ink svensk moms alkoholskatt. Vita Viner Le Capitaine Chardonnay

Läs mer

Vin är inte alltid lösningen. Ska man ha samma vin i maten som i glasen? Så använder du vin i matlagning.

Vin är inte alltid lösningen. Ska man ha samma vin i maten som i glasen? Så använder du vin i matlagning. Så använder du vin i matlagning. Vin i mat kan definitivt höja smakupplevelsen på allt från såser och grytor till soppor och efterrätter. Men hur ska jag tänka och vad finns det för möjligheter och fallgropar?

Läs mer

Månadens paket kommer som vanligt att innehålla några förslag och recept på maträtter. Vinklubb

Månadens paket kommer som vanligt att innehålla några förslag och recept på maträtter. Vinklubb Månadens paket kommer som vanligt att innehålla några förslag och recept på maträtter. Vinklubb Vinpaket Nr 8 Oktober 2010 Den sköna sommaren är slut och regnet och rusket gör att det åter är dags för

Läs mer

AMARONESKOLA LEKTION 2 LEKTION 1

AMARONESKOLA LEKTION 2 LEKTION 1 AMARONESKOLA LEKTION 2 LEKTION 1 VALPOLICELLAS TERROIR Lektion två handlar om Valpolicellas varierande terroir och dess påverkan på Amarone. Valpolicella, området där Amarone produceras, omfattar 7000

Läs mer

Vinprovning. Vita viner från LOIREDALEN (Frankrike) AstraZeneca Seniorerna Mölndal 79:-

Vinprovning. Vita viner från LOIREDALEN (Frankrike) AstraZeneca Seniorerna Mölndal 79:- 1 Muscadet Sèvre et Maine sur lie 2010 (nr 2275) Gadais Père & Fils (Melon de Bourgogne) 2 Savennières Trie Spéciale 2007 (nr 90239) Domaine des Baumard (Chenin Blanc) http://www.baumard.fr/ http://www.baumard.fr/fichetechnique.php?idwine=126

Läs mer

Mousserande vin & Rosé

Mousserande vin & Rosé Mousserande vin & Rosé Pol Rémy Brut Art. nr: 7544 Ursprung: Frankrike Pris (ex. moms) 44,00 Utseende: Ljust gulgrön färg, med liten mousse av små, fina bubblor. Doft: Ganska neutral, fruktig doft med

Läs mer

De ungerska vinregionerna

De ungerska vinregionerna Vinlandet Ungern Ungern är idag Europas åttonde största vinproducent och här odlas vin på ett område om ca 90 000 hektar. År 2010 producerades 1,8 mhl (miljon hektoliter) vin i landet, motsvarande siffra

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET OCH RÅDET

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET OCH RÅDET EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den 30.12.2003 KOM(2003) 838 slutlig RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET OCH RÅDET om användningen av artkorsade vinstockssorter för framställning

Läs mer

Vinlista träkolskrogen 2012

Vinlista träkolskrogen 2012 Vinlista träkolskrogen 2012 Vita Husets Lurton 240 Pinot Gris, Argentina Frisk och fruktig smak passar till sniglar, skadjur och fisk. Abadal 250 70% Chardonnay, 20% Sauvignon Blanc och 10% av den lokala

Läs mer

Vina Nora. 242 kr /FLASKA. Nora da Neve 2012. 1452 kr /LÅDA. Rías Baixas, Spanien

Vina Nora. 242 kr /FLASKA. Nora da Neve 2012. 1452 kr /LÅDA. Rías Baixas, Spanien Vina Nora Nora da Neve 2012 Rías Baixas, Spanien Doften är ganska stor och fruktig i aromatisk stil med inslag av citrus, fat och hasselnötter. Smaken är torr i komplex och elegant stil med toner av exotisk

Läs mer

PRESSMEDDELANDE. Det här vinet ska funka till den varma kryddgoda kalopsen och till den saftiga biffen med den hem slagna bean. Kolla mina recept!

PRESSMEDDELANDE. Det här vinet ska funka till den varma kryddgoda kalopsen och till den saftiga biffen med den hem slagna bean. Kolla mina recept! PER MORBERG LANSERAR SITT FÖRSTA EGNA VIN, EN CABERNET SAUVIGNON FRÅN CHILE. Nu så! Här kommer mitt eget vin. Ett rött bordsvin som inte ska skämmas för sig. För en hundring ska alla kunna få ett riktigt

Läs mer

Hybriddruvor. 1 Arter De mest kända arterna för vinodling är:

Hybriddruvor. 1 Arter De mest kända arterna för vinodling är: 1 Arter De mest kända arterna för vinodling är: Hybriddruvor Vitis vinifera, även kallad den europeiska druvan, ursprunglig i Euroasien. Exempel på vinifera-korsningar är Riesling, Chardonnay, Cabernet

Läs mer

Mousserande. -Grans Moments - Druvor: Macabeo, Xarel-lo & Parellada Ursprung: Spanien

Mousserande. -Grans Moments - Druvor: Macabeo, Xarel-lo & Parellada Ursprung: Spanien Mousserande -Grans Moments - Druvor: Macabeo, Xarel-lo & Parellada Ursprung: Spanien Smaken är lätt, elegant, ren och frisk. Torr men med en avrundad fruktsötma och med en kort men fin fruktig eftersmak

Läs mer

Bourgogne! Champagne Vilmart et Cie 2008 Grand Cellier d Or 1er Cru. Champagne Legras & Haas 2007 Blanc de Blancs Grand Cru

Bourgogne! Champagne Vilmart et Cie 2008 Grand Cellier d Or 1er Cru. Champagne Legras & Haas 2007 Blanc de Blancs Grand Cru Champagne Legras & Haas 2007 Blanc de Blancs Grand Cru Champagne Vilmart et Cie 2008 Grand Cellier d Or 1er Cru Flaska 75 cl, 298 kr Låda om 6 flaskor, 1 788 kr 80% Chardonnay 20% Pinot Noir Flaska 75

Läs mer

Mat & Vin. Hur svårt kan det vara?

Mat & Vin. Hur svårt kan det vara? Mat & Vin Hur svårt kan det vara? Sinnena Provning är lätt Alla äger sin upplevelse Provning är svårt Knepigt att sätta ord på vad man upplever. en är en kombination av dessa En del smak är känsel ex hetta

Läs mer

Röda viner 1/1. Tommasi Valpolicella DOC 2015, Italien (Husets) 32, cl 13, cl 9,20 1/1 32,00. El Coto Crianza 2012, Rioja, Spanien

Röda viner 1/1. Tommasi Valpolicella DOC 2015, Italien (Husets) 32, cl 13, cl 9,20 1/1 32,00. El Coto Crianza 2012, Rioja, Spanien Röda viner Tommasi Valpolicella DOC 2015, Italien (Husets) Corvina Veronese, Rondinella, Molinara Fräsch och fruktig doft med inslag av körsbär som även finns i smaken. Rekommenderas till vitt kött, pasta,

Läs mer

Barolo och Barbaresco

Barolo och Barbaresco Barolo och Barbaresco Nebbiolo Prima 2011 Nebbiolo Prima är ett av Italiens mest spännande events. Det går av stapeln i början på maj och man väntar med spänd förväntan på inbjudan. Livets Goda var enda

Läs mer

Svensk Vinodling. Uppsats för 3-betyg inom Munskänkarna. Bo Arne Nilsson Karlstadssektionen

Svensk Vinodling. Uppsats för 3-betyg inom Munskänkarna. Bo Arne Nilsson Karlstadssektionen Svensk Vinodling Uppsats för 3-betyg inom Munskänkarna. Bo Arne Nilsson Karlstadssektionen Inledning På våra kurser inom Munskänkarna får vi lära oss att vin på norra halvklotet odlas mellan 30:e och 50:e

Läs mer

10 viner att alltid ha hemma

10 viner att alltid ha hemma 11 apr 2016 10 viner att alltid ha hemma Skribent: Vin & Matguiden Man vet aldrig när man får oväntat besök, eller när det är dags att bjuda till lite extra. Vi tipsar om 10 viner som finns på hyllan hos

Läs mer

VINVANDRINGEN Ovansiljan

VINVANDRINGEN Ovansiljan VINVANDRINGEN 2016 Årets vinvandring bjöd på ett perfekt väder! Vi var totalt 64 anmälda, så kön med vandrare ringlade sig som en orm längs stigarna. Sollerön visade sig på sitt bästa humör med grönskande

Läs mer

Vinresa i Champagne. En vinresa av och med BKWine. 13-17 oktober 2010

Vinresa i Champagne. En vinresa av och med BKWine. 13-17 oktober 2010 En vinresa av och med BKWine Vinresa i Champagne 13-17 oktober 2010 Det finns väl inte något annat i vinets värld som för tankarna till fest på samma sätt som Champagne? Men på denna resa kommer ni att

Läs mer

Vitvin. Maceration, maceration pelliculaire

Vitvin. Maceration, maceration pelliculaire Vitvin Vitt vin kan göras på såväl gröna som blå druvor, men det normala är att endast gröna druvor används. Det beror inte minst på att de gröna druvorna brukar hävda sig bättre i kyla än de blå, och

Läs mer

VINKLUBBEN VADÅ BORDÅ? Rioja. En spansk klassiker HÅKANSDAL 76 12 MAJ 2007

VINKLUBBEN VADÅ BORDÅ? Rioja. En spansk klassiker HÅKANSDAL 76 12 MAJ 2007 VINKLUBBEN VADÅ BORDÅ? Rioja En spansk klassiker HÅKANSDAL 76 12 MAJ 2007 Spaniens vindistrikt País Vasco Navarra La Rioja Aragonien Galicien Kastillien- La Mancha Kastillien- León Madrid Valencia Katalonien

Läs mer

Vita. Mousserande. Champagne

Vita. Mousserande. Champagne Vita Husets Gaba do Xil 280 100% Spanska druvan Godello. Skiffer och granitjord skapar ett friskt och smakrikt vin. Till både fiskoch sniglar. Ej ekfatslagrat. Fritsch Gruner Veltliner 300 Österrikes druva

Läs mer

Mousserande vin. Patriarche Crémant de Bourgogne Brut Art. nr: 77310 Förpackning: 12 x 75 cl Ursprung: Bourgogne, Frankrike Pris (ex.

Mousserande vin. Patriarche Crémant de Bourgogne Brut Art. nr: 77310 Förpackning: 12 x 75 cl Ursprung: Bourgogne, Frankrike Pris (ex. Mousserande vin Pol Rémy Brut Art. nr: 7544 Ursprung: Frankrike Pris (ex. moms) 43,20 Utseende: Ljust gulgrön färg, med liten mousse av små, fina bubblor. Doft: Ganska neutral, fruktig doft med inslag

Läs mer

Dessertvin. Vita viner 85:-/345:- 18:-/cl 95:-/395:- 20:-/cl 95:-/395:- Jacob s Creek. Domaine La Bastide abondance 2012. Australien.

Dessertvin. Vita viner 85:-/345:- 18:-/cl 95:-/395:- 20:-/cl 95:-/395:- Jacob s Creek. Domaine La Bastide abondance 2012. Australien. Vinlista Vita viner Dessertvin Australien Tyskland Jacob s Creek Semillon, Smak av tropisk frukt och gräs med inslag av citrus. Anselmann Auslese Riesling Intensiv, frisk och fruktig med inslag av honung.

Läs mer

1/1 40,00 Syrah, Grenache

1/1 40,00 Syrah, Grenache Kleine Zalze Cellar Selection Merlot 2016, Sydafrika (Husets) Merlot Ett medelfylligt vin med smak av röda och mörka bär med inslag av kryddor. Ett friskt och fruktigt vin med en rund avslutning. Rekommenderas

Läs mer

Introduktion metodiken & grundsmakerna

Introduktion metodiken & grundsmakerna Vinprovning Börja provningen med att presenter dig själv lite kort samt berätta kortfattat om ämnet. Gå sedan naturligt över till att prova drycken, hur provar man vin? Lär ut provningsmetodiken samtidigt

Läs mer

Zafeirakis Chardonnay

Zafeirakis Chardonnay Zafeirakis Chardonnay Årgång: 2014 Alko. halt: 13,5 % Typ: Vitt tort vin, Ursprung: Thessalia, cent. Grekland Druvor: Chardonnay Vinifiering: 6 månader på ekfat. BS 76311-01 Doft och smak: Doft av äpplen,

Läs mer

Nordisk Vinodling BIO606. Portfolio. Min vinodling i Lyngby, Hjärup & Kämpinge

Nordisk Vinodling BIO606. Portfolio. Min vinodling i Lyngby, Hjärup & Kämpinge Nordisk Vinodling BIO606 Sommarkurs 2007 Ola Johannesson Portfolio Min vinodling i Lyngby, Hjärup & Kämpinge Titel: Min vinodling i Lyngby, Hjärup & Kämpinge Författare: Ola Johannesson Handledare: Peter

Läs mer

Lirac Blanc. Miljö. Dom. Lafond Roc-Epine Frankrike Tavel. Sötma. Fyllighet. Fruktsyra. Årgång. Druvor. Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20%

Lirac Blanc. Miljö. Dom. Lafond Roc-Epine Frankrike Tavel. Sötma. Fyllighet. Fruktsyra. Årgång. Druvor. Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20% Tavel Sötma Lirac Blanc 2007 Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20% med under en kort tid tills musten har uppnått den rätta färgen. sten (se bilden nedan). består av sten och Färgen är gul och briljant.

Läs mer

Francisco Gómez I N I A. S E

Francisco Gómez I N I A. S E Francisco Gómez UTVALD AV V I N I A. S E 1 Det här är Francisco Gómez UTVALD AV V I N I A. S E VID FOTEN AV BERGET Sierra del Maigmo och Sierra el Sit i Spanien ligger en vingård som skiljer sig markant

Läs mer

Scarlet Runner Shiraz

Scarlet Runner Shiraz Scarlet Runner Shiraz 1 Scarlet Runner Shiraz en ekologisk australiensare SCARLET RUNNER SHIRAZ kommer från McLaren Vale och produceras av Spring Seed Wine Co. Vinet är ekologiskt och odlas enligt gammaldags

Läs mer

Ovansiljan. Sammanfattning av Nyhetsprovningen 2015-12-10

Ovansiljan. Sammanfattning av Nyhetsprovningen 2015-12-10 Sammanfattning av Nyhetsprovningen 2015-12-10 Annchatrine, Maggan och Björn höll i tåtarna även för årets sista nyhetsprovning, med utmärkt resultat. Vi provade 4 vita och 4 röda viner, till detta serverades

Läs mer

Malbec ,8 milj km 2 0,5 milj km 2 32 milj invånare 62 milj invånare 3700 km långt

Malbec ,8 milj km 2 0,5 milj km 2 32 milj invånare 62 milj invånare 3700 km långt Malbec 2017-04-28 1 Malbec 2017-04-28 2,8 milj km 2 0,5 milj km 2 32 milj invånare 62 milj invånare 3700 km långt 2 Kvällen Druvan Malbec Frankrike vs Argentina Provning 6 viner 4 Argentina, 2 Frankrike

Läs mer

Vitt vin, Torrt, Fylligt & Smakrikt

Vitt vin, Torrt, Fylligt & Smakrikt Château de Rochemorin Blanc (4128) - Systembolaget.se http://www.systembolaget.se/sok-dryck/dryck/?searchquery=4128&sor... 1 av 3 2011-11-01 16:26 Vitt vin, Torrt, Fylligt & Smakrikt Årgång 2008 Alkoholhalt

Läs mer

Rheingau. 54 nummer 1 2010 Världens Viner

Rheingau. 54 nummer 1 2010 Världens Viner Rheingau 54 nummer 1 2010 Världens Viner Det är världens äldsta rieslingegendom och tillsammans med Kloster Eberbach och Vollrads de tre allra mest klassiska vinegendomarna i Tyskland. Text: Jan Rosborn

Läs mer

VD rapport Maj Innehållsförteckning. Sida var ett händelserikt år för Domaine D Escapat. - Men allt var inte positivt.

VD rapport Maj Innehållsförteckning. Sida var ett händelserikt år för Domaine D Escapat. - Men allt var inte positivt. Sida 1 av 6 Innehållsförteckning Sida 2-2016 var ett händelserikt år för Domaine D Escapat. - Men allt var inte positivt. - Resultat Sida 3 - Den fina försäljningstrenden från 2016 fortsätter under kvartal

Läs mer

Asian. 7.GarlicChicken Vitlök,svartpepparochkoriandermarineradkyckling lépåsaladsbädd. 149kr

Asian. 7.GarlicChicken Vitlök,svartpepparochkoriandermarineradkyckling lépåsaladsbädd. 149kr Asian 7.GarlicChicken Vitlök,svartpepparochkoriandermarineradkyckling lépåsaladsbädd. 149kr 8.CashewChicken Wokadkyckling lémedgrönsakerochcashewnöter. 149kr 9.XiChuanChicken Wokadkyckling lémedgrönsakerochxichuansås.

Läs mer

DRYCKESQUIZ STOCKHOLM GÖTEBORG MALMÖ 08-30 86 88 031-708 06 88 040-30 66 88

DRYCKESQUIZ STOCKHOLM GÖTEBORG MALMÖ 08-30 86 88 031-708 06 88 040-30 66 88 DRYCKESQUIZ I ett unikt samarbete mellan Vinalliansen och Vingruppen i Norden arrangerar N-Events ett nytt och spännande koncept- Dryckesquiz! Underhållning på en ny nivå där dryckeskunskap integreras

Läs mer

DINA VINGÅRDARS STORA BOURGOGNERESA, FRANKRIKE (Beaujolais, Chablis och Alsace, 4 13 september 2015)

DINA VINGÅRDARS STORA BOURGOGNERESA, FRANKRIKE (Beaujolais, Chablis och Alsace, 4 13 september 2015) DINA VINGÅRDARS STORA BOURGOGNERESA, FRANKRIKE (Beaujolais, Chablis och Alsace, 4 13 september 2015) Förläng sommaren och följ med Dina Vingårdar på en upplevelserik resa till Bourgogne, Frankrike. Ett

Läs mer

MOUSSERANDE VIN VITT VIN

MOUSSERANDE VIN VITT VIN MOUSSERANDE VIN Segura Viudas Brut Reserva Cava Glas 75 kr Flaska 299 kr Ursprung: Spanien, Segura Viudas, Druvor: Macabeo, Parellada, Xarel-lo Rätt fylligt, torrt vin med bra friskhet och med toner av

Läs mer

Nyhetsbrev Marslansering Les Pious

Nyhetsbrev Marslansering Les Pious Marslansering I Mars 2014 lanserar Vinia vinet i det fasta sortimentet på Systembolaget. Vinet lanseras i sortimentmixarna standard CD samt premium ABCDE och har en butikstäckning med 205 butiker. Producenten

Läs mer

TIMEATTACKNU.SE 2018 ANMÄLAN:

TIMEATTACKNU.SE 2018 ANMÄLAN: TIMEATTACKNU.SE 2018 ANMÄLAN: Efter tre år med 100+ anmälda tävlande och ha erövrat Sverige som det snabbast växande varumärket i sociala medier inom bilsport: Nu laddar vi för nästa säsong av Time Attack

Läs mer

Vinprovning och middag

Vinprovning och middag Vinprovning och middag Bostadsrättsföreningen 2016-10-21 Eva och Mikael Gunnarson Rent á Sommelier M&E Mosel en torr stjärna! Vinerna är importerade av Rent á Sommelier M&E www.rentasommelier.nu Med denna

Läs mer

DRYCK. Vinistella Appassimento Sicilien, Italien Fyllig smak med toner av mörka bär, vanilj och choklad. Pris flaska: 395:-

DRYCK. Vinistella Appassimento Sicilien, Italien Fyllig smak med toner av mörka bär, vanilj och choklad. Pris flaska: 395:- DRYCK Rött vin Moncaro Rosso Organic Fruktig och balanserad smak av körsbär och röda bär. Frisk med lätt ton av ekfat Côtes-du-Rhône Saint-Francois eko Rhonedalen, Frankrike Vinet har en elegant kryddighet

Läs mer

Priorat. feb Skribent: Vin & Matguiden. Ett av de högst ansedda vinområdena i Spanien.

Priorat. feb Skribent: Vin & Matguiden. Ett av de högst ansedda vinområdena i Spanien. 07 feb 2017 Priorat Skribent: Vin & Matguiden Ett av de högst ansedda vinområdena i Spanien. Spanien är ett land fullt av äldre vinregioner som hela tiden kämpar med att föryngra sig för att passa in i

Läs mer

Ovansiljan. Kommentarer till provningen Sydafrikas Vita Viner

Ovansiljan. Kommentarer till provningen Sydafrikas Vita Viner Kommentarer till provningen Sydafrikas Vita Viner Ett stort tack till Mats Leijon och kockarna för en god och väl genomförd provning. Vi hittar numera bra i de centrala vindistrikten i Sydafrika och riskerar

Läs mer

GAMLA / NYA VÄRLDEN 2 DRUVOR

GAMLA / NYA VÄRLDEN 2 DRUVOR AZSM 21.10.2009 Vinprovning: GAMLA / NYA VÄRLDEN 2 DRUVOR Provning: (1 & 3 Pinot Noir, 2, 4 & 5 Syrah/Shiraz) 1 Pinot Noir 2007 149:- Oregon, USA, Kings Ridge (16502) 2 Crozes - Hermitage 2007 179:- Rhonedalen,

Läs mer

Södra Rhône och Châteauneuf-du- Pape

Södra Rhône och Châteauneuf-du- Pape En vinresa av och med BKWine Södra Rhône och Châteauneuf-du- Pape Vinresa med ekologiska förtecken! 29 juni 3 juli 2011 Följ med och njut av fina sommardagar innan den stora turistinvasionen har hunnit

Läs mer

Mousserande. -Geisweiler Crémant de Bourgogne - Ursprung: Franrkike

Mousserande. -Geisweiler Crémant de Bourgogne - Ursprung: Franrkike Mousserande -Geisweiler Crémant de Bourgogne - Ursprung: Franrkike Fruktig doft av äpple och citrus. Torrt, mycket frisk, fruktig smak med inslag av bröd, nougat och röda äpplen. Serveras som apertif eller

Läs mer

NV Champagne Legras & Haas Exigence Grand Cru. 2005 Champagne Vilmart & Cie Coeur de Cuvée 1:er Cru

NV Champagne Legras & Haas Exigence Grand Cru. 2005 Champagne Vilmart & Cie Coeur de Cuvée 1:er Cru Vad vill du servera till den goda julmaten? För dig som tycker om blandlådor har vi tre Jullådor; Rött, Vitt och Champagner. Vinerna du beställer kommer första veckorna i december, lagom till julstöket.

Läs mer

Kulinariska utflykter SKÅNSKA DRYCKER

Kulinariska utflykter SKÅNSKA DRYCKER Kulinariska utflykter SKÅNSKA DRYCKER Smaka på skånska drycker I Skåne hittar du producenter av vin, öl, must, nektar, vodka, gin, whisky, cider och många andra drycker. Vare sig du är ute efter en dryck

Läs mer

Gårdsproducerade delikatessostar från Jämtland

Gårdsproducerade delikatessostar från Jämtland Produktsortiment Gårdsproducerade delikatessostar från Jämtland Oviken Ost drivs av Kristina och Robert Åkermo. Förutom mejeriet så bedrivs skogsbruk, lite körslor med gårdens maskiner samt veterinär och

Läs mer

Kårleone. Vinlista 2014. Solesole Toscana 320 Druvrent vermentino vin. Passar till både Pesto pasta och något förvånande, Rencarpaccion

Kårleone. Vinlista 2014. Solesole Toscana 320 Druvrent vermentino vin. Passar till både Pesto pasta och något förvånande, Rencarpaccion Kårleone Vinlista 2014 Husets Avignonesi 280 Sauvignon Blanc 2011 Friskt och fräscht husvin Pasqua Soave 160 Enkelt, men mycket prisvärt vin. Codice V 290 Smakfullt aromatiskt vin från Toscana Solesole

Läs mer

Vinprovning. Röda viner från BORDEAUX (Frankrike)

Vinprovning. Röda viner från BORDEAUX (Frankrike) 1 Château Cru Cantemerle 2010 (90417) Bordeaux Supérieur % Merlot, % Cabernet Sauvignon och % Cabernet Franc 2 Château Fourcas Hosten 2008 (95585) Listrac 59% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon och 1% Cabernet

Läs mer

Terroir Vinvetenskap för vinvänner

Terroir Vinvetenskap för vinvänner 13 sept 2016 Terroir Vinvetenskap för vinvänner Terroir är samlingsnamnet på alla de naturliga faktorer som påverkar vinrankan och vingården TERROIR Vinvetenskap för vinvänner Jimmy Stigh Jimmy Stigh Sven

Läs mer

Nyhetsbrev Septemberlansering - Caravan Durif Lansering i Systembolagtets fasta sortiment www.vinia.se. Nummer 4 Augusti 2013

Nyhetsbrev Septemberlansering - Caravan Durif Lansering i Systembolagtets fasta sortiment www.vinia.se. Nummer 4 Augusti 2013 Caravan Durif - Septemberlansering Durif = Petit Sirah Ibland uppstår de mest underbara skapelser slumpmässigt - glada hybrider. Detta var precis det som hände för ungefär 130 år sedan i norra Rhônedalen.

Läs mer

Lirac Blanc. Miljö. Dom. Lafond Roc-Epine Frankrike Tavel. Sötma. Fyllighet. Fruktsyra. Årgång. Druvor. Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20%

Lirac Blanc. Miljö. Dom. Lafond Roc-Epine Frankrike Tavel. Sötma. Fyllighet. Fruktsyra. Årgång. Druvor. Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20% Tavel Sötma Lirac Blanc 2007 Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20% med under en kort tid tills musten har uppnått den rätta färgen. sten (se bilden nedan). består av sten och Färgen är ljusgul och

Läs mer

Jennie Walldén tv-kock och krögare till restaurang med koreanska smaker.

Jennie Walldén tv-kock och krögare till restaurang med koreanska smaker. Jennie Walldén tv-kock och krögare till restaurang med koreanska smaker. Jennie Walldén blev känd för svenska folket när hon vann titeln som Sveriges mästerkock i TV4 2013. Nu driver hon restaurangen Namu

Läs mer

Vin och mat 8 oktober 2012. Stockholms Munskänkar

Vin och mat 8 oktober 2012. Stockholms Munskänkar Vin och mat 8 oktober 2012. Stockholms Munskänkar Curt Avermark Björn Gadd Vin och mat 2012 Munskänkarna och Stockholms Vinkällare Curt Avermark Björn Gadd Teoriavsnittet inspirerat av Michel Jamais, Vin

Läs mer

Nominering - Årets landsbygdsinnovation Med checklista

Nominering - Årets landsbygdsinnovation Med checklista Nominering - Årets landsbygdsinnovation Med checklista Härmed nomineras följande förslag Årets landsbygdsinnovation. Namn på förslaget: Vinprojekt Öland Journalnummer: 2010-4689 Namn på myndighet som nominerar:

Läs mer

Vinresa i Södra Rhône-dalen

Vinresa i Södra Rhône-dalen En vinresa av och med BKWine Vinresa i Södra Rhône-dalen Det klassiska Châteauneuf-du-Pape och de nya stjärnorna i Côtes-du-Rhône 15-19 september, 2010 Floden Rhône passerar många vindistrikt på väg till

Läs mer

ÅTH Hedelmät ÅTH Frukt

ÅTH Hedelmät ÅTH Frukt ÅTH Hedelmät ÅTH Frukt Åländska skärgårdsäppel Vi levererar äpplen från ett 40-tal odlare i den åländska skärgården. Odlingen har långa traditioner och sköts av kunniga odlare. Äpplena utvecklas väl i

Läs mer

Gårdsproducerade delikatessostar från Jämtland

Gårdsproducerade delikatessostar från Jämtland Produktsortiment Gårdsproducerade delikatessostar från Jämtland Oviken Ost drivs av Kristina och Robert Åkermo. Förutom mejeriet så bedrivs skogsbruk, lite körslor med gårdens maskiner samt veterinär och

Läs mer

Vinprovning. Röda viner från Portugal. 17.11.2010 AstraZeneca Seniorerna Mölndal. 1 Native Touriga Nacional Cabernet Sauvignon 2009 (nr 2568) Tejo

Vinprovning. Röda viner från Portugal. 17.11.2010 AstraZeneca Seniorerna Mölndal. 1 Native Touriga Nacional Cabernet Sauvignon 2009 (nr 2568) Tejo 1 Native Touriga Nacional Cabernet Sauvignon 2009 (nr 2568) Tejo 2 Periquita 2007 (nr 2574) Península de Setúbal 3 Meia Pipa 2007 (nr 2564) Terras do Sado 4 Casa Santos Lima Syrah 2008 (nr 6298) Lisboa

Läs mer

Cara Nord Celler, SL * Placa Sant Sebastià, 13 * El Vilosell * Lleida * Spain

Cara Nord Celler, SL * Placa Sant Sebastià, 13 * El Vilosell * Lleida * Spain L &d Beverages TM Cara Nord Celler, SL * Placa Sant Sebastià, 13 * 25457 El Vilosell * Lleida * Spain Ljunggren & daughters AB började med vinimport våren 2014. Under varumärket L&d Beverages kommer vi

Läs mer

Vins d Alsace 2006 ett kontrasternas år

Vins d Alsace 2006 ett kontrasternas år Vins d Alsace 2006 ett kontrasternas år 2006 kommer att ihågkommas som en årgång som visserligen var svår men som kunde balanseras genom skicklig vinmakning och nog kan förväntas ge vissa angenäma överraskningar.

Läs mer

Heidsieck & CO Monopole Blue Top

Heidsieck & CO Monopole Blue Top VINLISTA Mousserande & Champagne Duc de Foix Cava Brut Covides, Penedes, Spanien Doften är medelstor och frisk med inslag av gröna äpplen. Smaken är torr, frisk och balanserad med inslag av äpplen och

Läs mer

Jasci (Italien, Abruzzo)

Jasci (Italien, Abruzzo) Jasci Trebiano d Abruzzo Sötma Trebiano 100% standard. Lagrat på nya franska ekfat. kan lagras ca 5 år Jasci Montepulciano d Abruzzo är odlad ca 200 m Ett elegant vin med toner av mogen gul frukt, ginst

Läs mer

Munskänkarnas 50-årsjubileum. 17 maj 2008

Munskänkarnas 50-årsjubileum. 17 maj 2008 Munskänkarnas 50-årsjubileum 17 maj 2008 Inledning Munskänkarna är världens största ideella vinprovarförening 24.000 medlemmar främst i Sverige. Jag är regionchef för Stor-Stockholm med 12 undersektioner

Läs mer

Mousserande. Champagne

Mousserande. Champagne Vinlista Mousserande Folkets Fatöl 25cl 35cl 50cl Norrlands Guld 39:- 59:- 79:- Spendrups Old Gold 39:- 59:- 79:- Champagne 139/890 kr Piper-Heidsieck Brut 55% pinot noir, 30% pinot meunier och 15% chardonnay

Läs mer