Väg 148 Visbyleden förbi kv Stenhuggaren

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Väg 148 Visbyleden förbi kv Stenhuggaren"

Transkript

1 VÄGPLAN Väg 148 Visbyleden förbi kv Stenhuggaren Objektnummer: , GRANSKNINGSHANDLING

2 Fotot på framsidan visar befintlig väg 148 vid kv Stenhuggaren från söder. Objektdata Vägnr: Väg 148 Vägnamn: Visbyleden Objektnamn: Visbyleden förbi kv Stenhuggaren Kommun: Gotland Län: Gotland Dokumentdata Titel: Vägplan., Objektnummer ,. Dokumentslag: Vägplan Granskningshandling, Utgivningsdatum: Utgivare: Trafikverket, Sundbyberg, tfn Kontaktperson: Bertil Nilsson, projektledare Konsult: Vectura, Box 412, Linköping, tfn Kontaktperson: Per Axelsson, uppdragsledare

3 Innehållsförteckning 1 SAMMANFATTNING BAKGRUND OCH MOTIV Förutsättningar Tidigare och pågående utredningar och beslut SYFTE, MÅL OCH AVGRÄNSNING Vägplanens syfte Projektets syfte och mål VÄGFÖRSLAGET Vägplanens omfattning Typsektioner Plan- och profilstandard Korsningar och anslutningar Geologi och geoteknik Hydrologi och hydroteknik Kollektivtrafik Gång- och cykeltrafik Broar Skadeförebyggande åtgärder Övriga väganordningar Andra åtgärder och anordningar VÄGHÅLLNINGSANSVAR FÖR ALLMÄNNA VÄGAR Förändring av väghållningsområde Förändring av allmän väg KONSEKVENSER AV VÄGFÖRSLAGET Trafiktekniska konsekvenser Miljökonsekvenser Konsekvenser för pågående markanvändning Påverkan under byggnadstiden MARKÅTKOMST Vägområde för allmän väg KOSTNADER FORTSATT ARBETE (GENOMFÖRANDE) SAKÄGARE (20)

4 1 Sammanfattning Vägplanen syftar till att utreda vilka möjligheter som finns att tillskapa en ny korsning på Visbyleden samt vilka konsekvenser det får med hänsyn till miljö, natur, kultur och trafik. Den planerade utökningen av handel i Stenhuggaren samt exploateringen av bostäder på A7 medför ökad trafik på bl.a. Visbyleden. Vissa korsningar och sträckor kan inte hantera den ökade trafikmängden utan den kommer att medföra framkomlighetsproblem för bilisterna. Det är även ett problem att handelsområdet endast har en anslutning vilket ger låg tillgänglighet för bilister. Det föreslås en cirkulationsplats med en planskild gång- och cykelpassage i det norra benet. Gång- och cykelporten ger en ökad tillgänglighet för gående och cyklister till områdena på ömse sidor av vägen och minskar därmed Visbyledens barriäreffekt. Det är endast cirkulationsplatsen och gång- och cykelporten under väg 148 som ingår i vägplanen, övriga anslutande vägar hanteras av region Gotland i en parallell process. Projektet medför inga stora konsekvenser för miljö, natur eller kulturvärden i området. Inga boende kommer att utsättas för bullernivåer över gällande riktvärden. Projektet ligger inom sekundär skyddszon för vattentäkt vilket innebär att stor försiktighet krävs i byggskedet för att undvika att skador på grundvatten uppstår. Transport av farligt gods sker redan i dag längs väg 148 och kommer även fortsättningsvis att trafikera vägen. Trafikmängden på Visbyleden är idag ca , med föreslagen lösning och år 2035 bedöms trafiken bli fordon per dygn. På anslutande ben från kv Stenhuggaren bedöms trafiken till ca 8000 och från A7-området till ca 3000 fordon per dygn. Ökningen beror främst på utökning av handel och bostäder i närområdet. 2 Bakgrund och motiv 2.1 Förutsättningar Allmänt För närvarande sker etablering av ett nytt handelsområde i Stenhuggarenområdet i östra Visby. Idag finns flera butiker etablerade och avsikten är att handeln skall utökas. För detta syfte pågår arbete med ändring av nuvarande detaljplan för att även omfatta livsmedelshandel. Vidare planeras exploateringar för bostäder i A7- området. Planerad exploatering kommer att medföra en ökad trafikmängd på gatorna i närområdet. De gator som påverkas mest är Visbyleden, Allégatan och 4 (20)

5 Follingboväg (väg 143). Vissa korsningar och sträckor kan inte hantera den ökade trafikmängden utan den kommer att medföra framkomlighetsproblem för bilisterna. Dagens trafiksystem har inte heller den struktur som krävs för att få en god tillgänglighet till den planerade exploateringen av handel och bostäder. Det finns för få alternativa matningar till/från planerade områden. Översiktskarta med platsen för föreslagen cirkulationsplats inlagd Trafikförhållanden Biltrafik Visbyleden är en viktig del i det övergripande vägnätet i Visby. Trafikmängden uppgår i dagsläget till ca fordon/årsmedeldygn på den aktuella sträckan och en stor del av transporterna till det nya handelsområdet förväntas anlända via Visbyleden. Den senaste femårsperioden har det skett en polisrapporterad olycka med lindrig utgång inom vägplaneområdet. Det var en singelolycka med en oskyddad trafikant. Nedan redovisas dagens trafikmängder i tabell samt karta. 5 (20)

6 Tabell Uppskattad årsdygnstrafik 2012 Väg ÅDT 2012 Sommardygn Follingsboväg Väg 148, Visbyleden Väg Väg 148, Visbyleden Väg 148, Visbyleden Terra Novavägen Dessa siffror är framtagna med hjälp av mätta punkter, tidigare utredningar mm som har räknats upp till I dessa trafiksiffror ingår även alstring från nyligen tillkommen och pågående exploatering i närområdet. Figur Trafikmängder (20)

7 Visbyleden är en huvudväg i Visby med skyltad hastighet 80 km/h. Trafiksäkerheten på Visbyleden har i Trafiknätsanalys för Visby bedömts som tillfredsställande. Gång- och cykeltrafik En separat gång- och cykelväg löper längs Visbyleden förbi kv Stenhuggaren. Förbindelsen korsar Follingboväg planskilt. Vidare finns en tunnel under Visbyleden vid Terranovavägen. Visbyleden är idag en betydande barriär för gående- och cyklister då avståndet mellan befintliga gång- och cykelportar är relativt långt. Kollektivtrafik Det finns ingen kollektivtrafik som trafikerar den studerade sträckan Bebyggelse och markanvändning Norrut och väster om vägen ligger värmeverket och öster om vägen ligger ett handelsområde. I sydväst finns ett koloniområde och väster om detta bostadsbebyggelse. I sydost ligger en skogsdunge och längre söderut ett handelsområde. I vägens omedelbara närhet finns ingen bostadsbebyggelse Miljö- och kulturförhållanden Området kring den planerade cirkulationsplatsen är relativt öppet och flackt med små höjdskillnader och med inslag av dungar med lövträd och tallar. Norrut och väster om vägen ligger värmeverket och öster om vägen ligger ett handelsområde. I sydväst finns ett koloniområde och väster om detta bostadsbebyggelse. I sydost ligger en skogsdunge och längre söderut ett handelsområde. Väster om väg 148 löper en kraftledning. Flera fornlämningar finns registrerade i närheten av den föreslagna cirkulationsplatsen. Den planerade cirkulationsplatsen ligger inom yttre vattenskyddsområde Kommunala planer Översiktliga planer Området omfattas av Hela Visby, fördjupad översiktsplan för Visbyområdet 2025 (laga kraft ). Fördjupad översiktsplan för Skrubbsområdet (del av Terra Nova) antogs av kommunfullmäktige och bedöms ha fortsatt aktualitet. Planen syftar till att tillskapa mark för småindustri, kontor och handel, dock ej dagligvaror. Detaljplaner Inom Stenhuggarenområdet gäller detaljplan antagen av byggnadsnämnden Väster om Visbyleden finns detaljplan för kv Värmekraften fastställd och i söder finns detaljplan för kv Sotaren fastställd Ekonomiska förutsättningar Objektet finansieras via Region Gotland och exploatörer i området. 7 (20)

8 2.2 Tidigare och pågående utredningar och beslut Tidigare studier Tidigare studier har visat att endast en anslutning till handelsområdet inte är tillräckligt utan en sådan lösning medför att framkomligheten minskar under högtrafiktid. Endast en anslutning till området ger också en låg tillgänglighet för biltrafiken Förstudie Det har genomförts en förstudie med syfte att pröva om det finns åtgärder utöver att anlägga en cirkulationsplats som leder till att tillgänglighet, transportbehov m.m. kan bibehållas med en tillfredsställande kvalitet. Slutsatsen blev att åtgärder som faller under steg 1, 2 och 3 enligt fyrstegsprincipen inte uppfyller projektmålen utan att nybyggnad behövs Utredningsskede i vägplan En övergripande utredning gällande trafik och miljö genomfördes innan vägplanen påbörjades för att klargöra förutsättningarna för vägplanen. 3 Syfte, mål och avgränsning 3.1 Vägplanens syfte Syftet med vägplanen är att: - ge väghållaren tillstånd att bygga vägen, - ge möjlighet till markåtkomst med vägrätt - reglera väghållningsansvaret, det vill säga fastslå vilka delar i projektet som ska utgöra allmän väg och väganordning. 3.2 Projektets syfte och mål De övergripande målen för genomförande av åtgärder på Visbyleden är: ha kvar en fortsatt god tillgänglighet och framkomlighet på huvudvägnätet i östra delen av Visby. möjliggöra utbyggnad av vägsystemet i syfte att ge den planerade bebyggelsen på A7- fältet och befintliga områden i centrala Visby bättre anslutning till Visbyleden. möjliggöra en god tillgänglighet till planerade handelsetableringar i Stenhuggarenområdet. ge förutsättningar för en förbättrad trafiksäkerhet på vägnätet vid etablering av handel i Stenhuggarenområdet. 4 Vägförslaget 4.1 Vägplanens omfattning En ny cirkulationsplats föreslås ca 500 meter söder om Follingboväg (väg 143) på Visbyleden (väg 148). Cirkulationsplatsen kompletteras med en gång- och cykelport på norra sidan. Cirkulationsplatsen får en anslutning in mot kv 8 (20)

9 Stenhuggaren samt en mot A7-området. Anslutande gator ingår inte i vägplanen. Nuvarande skyltad hastighet 80 km/h föreslås behållas på sträcka. Omfattningen av vägplanen framgår av översiktsplan 100T0101 samt av planritning 101T0201 vilka redovisas under pärmflik 11 och 12, se även figur nedan. Figur 4.1 Avgränsning av vägplanen för cirkulationsplats på Visbyleden. 9 (20)

10 Tabell 4.1 Vägplanens omfattning (allmänna vägar). Vägplan Beteckning Sträcka Längd Vägbanans bredd Slitlager Anm. Väg 148 Cirkulationsplats Väg m 9.0m Belagd Allmän väg 4.2 Typsektioner De föreslagna typsektionerna redovisas på ritning 101T0401. Sidoområde för väg 148 och cirkulationsplatsen utförs med innersläntlutning 1:4 och ytterslänt i lutning 1:3. Cirkulationen får två körfält på totalt 10.5 m och 0.5 m breda vägrenar. Rondellen får en diameter på 40 meter. En planskild korsning byggs i norra benet på cirkulationen. Bron finns beskriven under kapitel 4.9. GC-vägen får en bredd på 3.o m. Sidoområde för GC-vägen utförs med innersläntlutning 1:3 och yttersläntlutning 1:2 och förses med grunda diken. Tabell 4.2 Typsektioner. Se även ritning 101T0401 Beteckning Sträcka V148 Korsningen Terra Nova vägen - Follingbovägen Referenshastighebanområde Kör- Vägrenar Sido m Allmän väg Typ B 4.3 Plan- och profilstandard Den valda geometriska standarden för väg 148 motsvarar god standard för dimensionerande hastighet 80 km/h. Den valda geometriska standarden motsvarar vägens behov avseende trafiksäkerhet och framkomlighet. Tabell 4.3 Plan- och profilstandard (allmänna vägar) Beteckning Sträcka/användning Väg148 Korsningen Terra Novavägen - Follingbovägen Minsta konvexa Största lutning vertikalradie (m) längdled (%) (20)

11 4.4 Korsningar och anslutningar Ny cirkulationsplats på Visbyleden får anslutning mot A7-området i väster och nytt handelsområde vid Stenhuggaren i öster. Den får två körfält in och ut i norr och söder och ett körfält in och ut i öster och väster. Tabell 4.4 Korsningar och anslutningar längs befintlig väg 148 Beteckning Sektion Typ Anmärkning Trafikplats Stenhuggaren 0/120 Cirkulation med 4 ben, Bro över väg 148 Befintlig väg 148 samt ny väg mot A7 området och handelsområde Stenhuggaren 4.5 Geologi och geoteknik För utförda undersökningar se Markteknisk undersökningsrapport, Geoteknik MUR/Geo, flik 5. Det undersökta området har likartade jordlagerförhållanden. Efter ett skikt med vegetation eller mulljord följer sandig jord. Det finns även sten och grusinslag i sanden. Ställvis förekommer även inslag av lerkörtlar. Något enstaka inslag av skikt med siltig sand har också noterats. Jordlagren mäktighet ligger runt 2 m varefter en övergång till kalksten sker. Kalkstensbergets överyta är jämn över hela området med en nivå på ca +52. Befintliga jordmassor från schakt för gång- och cykelvägar och port bedöms kunna användas som underbyggnad för exempelvis cirkulationsplats. För både gång- och cykelvägar och port kommer bergschakt i kalkstensberget bli aktuellt. Gång- och cykelporten kan grundläggas på en packad grusfyllning på kalkstensberget. 4.6 Hydrologi och hydroteknik Fri vattenyta har uppmätts i flera undersökningspunkter och i ett grundvattenrör, nivåerna uppmätts till mellan +52,8 och 53,6. Bedömningen är att det handlar om en akvifär på kalkstensberget. Vid Jb-sonderingar har inga vattenförande skikt eller vatten i berget noterats. 4.7 Kollektivtrafik Inga åtgärder föreslås. 4.8 Gång- och cykeltrafik En ny gång- och cykelport föreslås, på norra sidan av cirkulationsplatsen se ritning 101T (20)

12 4.9 Broar Den nya bron för gång- och cykelväg kommer att utformas som en plattrambro. Utformningen görs för att det ska bli ett tryggt och öppet intryck när man närmar sig samt passerar porten. Porten under väg 148 grundläggs på hel bottenplatta. Porten redovisas på ritning 141K2001, flik 15. För ytterligare information hänvisas till PM Bro, flik 6. Figur 4.9 Gång- och cykelport skiss Tabell 4.9 Korsningar och anslutningar längs befintlig väg 148 Beteckn ing Läge Brotyp Bredd Fri höjd Spännvidd Antal spann Väg 148 0/225 (v148) Plattrambro Ca 18 m 2.7 m ca 12.5 m Skadeförebyggande åtgärder Buller Bostadsområdet väster om väg 148 exponeras inte i dagens situation för ljudnivåer över gällande riktvärden. Bullerberäkningarna visar att bostadshuset närmast väg 148 har som högst en ekvivalent ljudnivå 50 db och en maximal ljudnivå 54 db. Högst ljudnivå erhålls på det översta våningsplanet. Den ökade trafiken på väg 148 för prognosår 2035 till följd av nya handels- och bostadsområden kommer inte att medföra att några bostäder exponeras för ljudnivåer över riktvärdena. Avståndet mellan vägen och bostadsområdet väster om väg 148 är förhållandevis långt och skillnaden i ljudnivå vid bostäderna är nästan oförändrad i jämförelse med dagens situation. Inga bullerskyddande åtgärder föreslås. 12 (20)

13 Naturmiljö och ekologiska samband De öppna gräsytorna väster om väg 148 och nordost om planerad cirkulationsplats domineras av olika sorters gräs men har också inslag av olika örter som t ex blåeld (välbesökt av vildbin), väddklint, ängshaverrot m fl., Gränsande till koloniområdet finns också en liten dunge med medelålders till äldre tall varav enstaka med pansarbark. Här finns också yngre träd och ett buskskikt av oxel, slån, asp m fl. Den sydöstra kvadranten för planerad cirkulationsplats består av tät skog dominerad av medelålders tall med stort lövinslag i bryn och mellanskikt. Öppen gräsyta med blåeld kring planerad cirkulationsplats Landskap Området kring den planerade cirkulationsplatsen är relativt öppet och flackt med små höjdskillnader och med inslag av dungar med lövträd och tallar. Väster om väg 148 löper en kraftledning. Norrut och väster om vägen ligger relativt storskalig bebyggelse; värmeverket i väster och handelsområde i öster. Det har upprättats ett separat PM för gestaltning som på ett övergripande sätt anger mål och principer för cirkulationens utformning, se pärmflik Mark- och vattenföroreningar Det finns inga kända mark-eller vattenföroreningar i området Övriga väganordningar Belysning Väg 148 är belyst idag och ny belysning i anslutning till cirkulationsplatsen föreslås utföras med samma typ av armatur som befintlig. Effektbelysning kan bli aktuellt i cirkulationsplatsen. 13 (20)

14 4.12 Andra åtgärder och anordningar Vägplan Jord- och luftledningar Längs med väg 148 finns det två huvudvattenledningar, en V355 PE och en V400 PE som behöver läggas om på en sträcka av 160 meter. Det finns också en optoledning som behöver läggas om i samma sträckning. Det finns ett stort ledningsstråk som korsar väg 148 precis där den nya cirkulationen är planerad att ligga. Det finns en stor dagvattenledning D1200 BTG, en spillvattenledning S400 BTG och en vattenledning V250 SGJ. Vidare finns det en fjärrvärmeledning FV-150/350, opto-, tele och elledningar. Dessa ledningar kan dock ligga kvar i sitt läge. Två brunnar inne i cirkulationsplatsen behöver flyttas, resten av brunnarna bedöms kunna ligga kvar då de hamnar inom rondellytan. Det finns även luftburna elledningar väster om väg 148 men de berörs inte av denna vägplan. 5 Väghållningsansvar för allmänna vägar 5.1 Förändring av väghållningsområde Inom det aktuella området är enbart Trafikverket väghållare för det allmänna vägnätet. 5.2 Förändring av allmän väg Indragning av väg från allmänt underhåll är inte aktuellt. 6 Konsekvenser av vägförslaget 6.1 Trafiktekniska konsekvenser Trafikmängder Vägförslaget antas inte medföra någon betydande nygenerering av trafik eller omfördelning mellan trafikslag utan till största delen bara en lokal omfördelning av biltrafik. Nedan redovisas en sammanfattning av genomförda studier av olika prognosalternativ. Trafikflöden för år 2035 har beräknats genom antagandet om en årlig trafiktillväxt om 0,6 % på Gotland enligt EET-scenariot som användes vid 2008 års åtgärdsplanering. Till den årliga ökningen läggs även den trafik som beräknas alstras av de nya handel- och bostadsområden som planeras i Stenhuggaren och på A7-fältet. Till år 2035 beräknas handelsområdet vid Stenhuggaren vara fullt utbyggt med ytterligare kvadratmeter handelsyta. Det nybyggda handelsområdet beräknas generera cirka 8500 fordonsresor per dygn. Bostadsbyggandet på A7-fältet bedöms vara fullt utbyggt 14 (20)

15 till år 2035 med 500 nya bostäder vilket innebär ytterligare 1500 fordonsrörelser i studieområdet (total alstring från bostäder: 500 bostäder * 6 resor per bostad=3000 resor) jämfört med dagens situation. Befintliga bostadsområdet Furulund antas få en bättre koppling österut vilket innebär att 450 (90 bostäder * 5 resor per bostad) resor per medelårsdygn kommer att ansluta mot Visbyleden både för prognosår Kapacitetsberäkningar har gjorts för ett antal olika utformningsalternativ. Som grund för kapacitetsberäkningarna har trafikmängd för ett sommardygn använts. Eftersom de prognosticerade trafikmängderna innehåller osäkerheter gällande exploateringstakt samt årlig trafikökning har även känslighetsanalyser genomförts. Detta för att undersöka hur mycket eller lite kapaciteten påverkas av trafikmängden och hitta ett spann på trafikflöde när olika utformningar fungerar tillfredsställande. Slutsatsen av kapacitetberäkningarna är att den nya cirkulationsplatsen i korsningen mellan Visbyleden och infarterna till ny handel/nya bostäder behöver två genomgående körfält i nordlig riktning. För att klara av beräknade trafikflöden från handelsområdet år 2035 behövs även två ingående körfält från öster. I känslighetsanalysen visas att det behovet inte finns om handelsområdet blir mindre i omfattning och därmed alstrar mindre trafik, med en minskning med 30 procent av max utbyggt räcker det med ett körfält ut från området. I ett första skede kan ett körfält in i cirkulationen från A7-området räcka för acceptabel framkomlighet. Då ett körfält ligger precis på gränsen när det gäller framkomlighet kan det dock behövas två körfält längre fram, varför den lösningen inte bör omöjliggöras. Trafikverket har beslutat att den lägre nivån på trafikmängd ska ligga till grund för valet av utformning i detta skede. I de fall behov av ytterligare körfält uppkommer i framtiden får detta hanteras med en ny prövning. Översiktliga kapcacitetsberäkningar har även gjorts för den befintliga cirkulationsplatsen, väg 148/väg 143 för år De visar på problem under eftermiddagens maxtimme sommartid, köerna bedöms bli flera kilometer långa med dagens utformning. Ett antal olika utformningsalternativ med ytterligare körfält i cirkulationen har studerats med hänsyn till kapacitet och dessa uppvisar även de höga belastningsgrader, dvs låg framkomlighet. Två genomgående körfält både söderut och norrut samt från väster till öster gör att framkomligheten når acceptabla belastningsgrader i alla ben utom det västra. För det västra benet ligger belastningsgraden nära ett, dvs kö kommer att uppstå. 15 (20)

16 Figur Framtida trafikmängder år Framkomlighet Jämfört med dagens situation minskar framkomligheten på väg 148 genom att ytterligare en korsning tillskapas. För huvudgator gäller enligt publikationen Gator- och vägars utformning (VGU) ett korsningsavstånd på ca 700 meter för god standard vid aktuell trafikmängd och hastighet. Här är korsningsavståndet endast ca 500 meter vilket ger mindre god standard. För att få en acceptabel tillgänglighet till handelsområdet och A7-området bör dock en korsning tillskapas trots detta. Två anslutningar till handelsområdet minskar även det lokala trafiksystemets sårbarhet som idag är stor genom att det endast finns en anslutning. Det vill säga att i de fall trafiken hindras i den punkten så finns inga andra möjligheter att komma till/ från området Trafiksäkerhet Trafiksäkerheten och tillgängligheten ökar för de oskyddade trafikanterna genom att gång- och cykelport anläggs. Det minskar även barriäreffekten och binder samman handelsområdet på östra sidan med bostäderna på västra sidan. 16 (20)

17 En cirkulationsplats är den korsningsutformning som har högsta trafiksäkerhetsstandard, varför den bör bidra till god trafiksäkerhet på platsen Trafikekonomi och komfort En EVA-kalkyl har genomförts. Grunden för kalkylen var att två alternativ jämfördes. Alternativ 1 är dagens bilnät kombinerat med framtida trafikmängd som alstras av nytillkomna bostäder (A7), utökning av handelsområdet (Stenhuggaren) samt årlig trafikökning. Alternativ 2 är samma trafikmängd som alternativ 1 kombinerat med ett bilnät med den föreslagna cirkulationsplatsen. Resultatet av kalkylen visar på en kraftigt positiv samhällsekonomisk nytta med den valda lösningen. Nyttan är till största del restidsvinster som uppkommer genom kortare resvägar till de nya bostäderna och besökare till handelsområdet. 6.2 Miljökonsekvenser En separat Miljökonsekvensbeskrivning finns redovisad under pärmflik Hälsa och säkerhet Buller och luftföroreningar ökar i takt med att trafiken ökar. Inga boende kommer att utsättas för bullernivåer över riktvärdena. Området är välventilerat och någon miljökvalitetsnorm för luft överskrids ej. Byggandet av gång-och cykelport ger ökad säkerhet för gående och cyklister Natur- och kulturmiljö Naturvärdena i området bedöms vara av klass 5 på en skala 1-5 där 5 är lägst. Vegetationsytor i och kring cirkulationsplatsen planteras och besås med arter som växer naturligt i det gotländska landskapet. Området kring den planerade cirkulationsplatsen är rikt på fornlämningar och flera är bostadslämningar som troligen har en större utbredning än vad som är undersökt. Förundersökning av vägplaneområdet krävs. Entreprenören ska ha god kännedom om fornlämningssituationen Hushållning med naturresurser Projektet ligger inom yttre skyddsområde för vattentäkt. Stor försiktighet vid byggande och drift bör iakttas så att grundvattnet inte skadas. En beredskapsplan avseende utsläpp av bränsle och farligt gods bör upprättas för sträckan genom det yttre vattenskyddsonmrådet. 6.3 Konsekvenser för pågående markanvändning Projektet byggs på väg 148 och innebär inga stora markingrepp kring denna. Gräsytor och busk-och trädvegetation används. Projektet kan genomföras utan att några detaljplaner behöver ändras. Förslaget bedöms ta ca kvm mark i anspråk utöver dagens vägområde, dessa ytor är planlagda som allmän platsmark (trafik) eller icke planlagd mark. Utökningen av vägområdet gör intrång i fastighet Furulund 1:1 med ca 17 kvm. 6.4 Påverkan under byggnadstiden Byggskedet i ett vägprojekt innebär en rad åtgärder och arbetsmoment som innebär störningar för närboende och risk för att skador uppstår på miljön. Även 17 (20)

18 om påverkan i många fall är begränsad i tiden kan den ofta vara tillräckligt stor för att särskilda försiktighetsåtgärder ska vara motiverade. Tillfällig påverkan i byggskedet som grumling och intrång för upplag och transportvägar kan också ge permanenta konsekvenser, vilket gör det viktigt med projektanpassade krav på försiktighetsåtgärder i byggskedet. Anläggningsarbetena och trafik med entreprenadmaskiner och transportfordon orsakar störningar i form av intrång, buller, vibrationer och damning. Boende nära vägen kan drabbas av störningarna. Under byggtiden hanteras miljöfarliga ämnen i viss utsträckning, främst oljor och bränslen. Det bedöms i dagsläget inte finnas behov av omledning av trafik utanför vägområdet under byggtiden. 7 Markåtkomst Markåtkomst löses via frivillig vägrätt genom att större delen av objektet är inom befintligt vägområdet respektive mark för trafikändamål i detaljplan. 7.1 Vägområde för allmän väg Vägområdet för allmän väg i vägplanen omfattar förutom själva vägen utrymme för de väganordningar som redovisas i kapitel 4. På planritningarna framgår befintligt och nytt vägområde. Den tillfälliga omledningen i samband med byggnation kommer att lösas inom vägområdet, se illustration i form av skraffering på planritningen 101T0201. Inom områden med detaljplan där kommunen är huvudman för allmänna platser uppkommer ingen vägrätt. Kommunen tillhandahåller den mark eller det utrymme som behövs för vägen. 8 Kostnader Kalkylerad totalkostnad för vägförslaget i 2012 års prisnivå är ca 16.7 mkr för ny cirkulationsplats och ny gång- och cykelport under väg Fortsatt arbete (genomförande) Byggstart beräknas till maj 2013 och arbetet beräknas ta ca 1 år. Entreprenadform är ännu ej beslutad 18 (20)

19 10 Sakägare Avgränsning av sakägarkretsen har gjorts utifrån det syfte och den påverkan som vägplanen medför på omgivningen. Förutom de som berörs av markintrång har medtagits de som påverkas av förändrat väghållningsansvar, ändrade utfartsförhållanden, bullerstörningar m.m. För påverkan i natur-, kultur- och vattenmiljöer har medtagits de organisationer, lokala organ, sammanslutningar och andra som har ett väsentligt intresse i saken. Sakägarförteckningen är indelad i tre delar: Del 1. Direkt berörda fastigheter, samfälligheter och gemensamhetsanläggningar som berörs av nya markanspråk. Innehavare av rättigheter som servitut, ledningsrätt och nyttjanderätt och andra rättigheter som berörs av nya markanspråk. Del 2. Indirekt berörda fastigheter, samfälligheter, gemensamhetsanläggningar och rättighetsinnehavare som berörs på annat sätt än genom nya markanspråk, till exempel berörs av åtgärder inom nuvarande vägområde, angränsar till planområdet, får en anslutning förändrad eller stängd, berörs av indragning av väg från allmänt underhåll, berörs av immissioner (buller, vibrationer med mera) eller använder parallell- eller ägovägar. Del 3. Övriga intressenter (kommun, länsstyrelse, myndigheter, lokala organ och sammanslutningar) vilkas verksamhetsområde berörs av vägprojektet. Sakägare redovisas under flik 8. Stockholm den 4 februari Bertil Nilsson Projektledare, Trafikverket 19 (20)

20 Trafikverket, Sundbyberg. Besöksadress: Skarphällsgatan 13, Visby Telefon: , Texttelefon:

Väg 140/627 vägkorsning samt gång- och cykelväg vid Högklint, Gotland

Väg 140/627 vägkorsning samt gång- och cykelväg vid Högklint, Gotland VÄGPLAN Väg 140/627 vägkorsning samt gång- och cykelväg vid Högklint, Gotland Objektnummer: 107315, 2013-02-04 GRANSKNINGSHANDLING Fotot på framsidan visar befintlig korsning väg 140/väg 627. Objektdata

Läs mer

PM TRAFIKALSTRING & BULLER

PM TRAFIKALSTRING & BULLER PM TRAFIKALSTRING & BULLER Bakgrund Torsås kommun planerar att planlägga ett nytt område för handel/centrumändamål på ca 1,3 ha norr om Bergkvaravägen inom Torsås 2:42. Rubricerat PM syftar till att studera

Läs mer

TRAFIKUTREDNING NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE I ROSERSBERG

TRAFIKUTREDNING NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE I ROSERSBERG TRAFIKUTREDNING NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE I ROSERSBERG 2012-10- INNEHÅLL Bakgrund och Syfte 3 Förutsättningar 3 Effekter av planerat verksamhetsområde 3 Framkomlighet 3 Alternativ 1 - anslutning till Skansvägen

Läs mer

1. Bakgrund. 2. Syfte. Uppdrag Beställare. PM trafik för Särö centrum Kungsbacka kommun Olof Franzén Anders Wallergård. PM nummer

1. Bakgrund. 2. Syfte. Uppdrag Beställare. PM trafik för Särö centrum Kungsbacka kommun Olof Franzén Anders Wallergård. PM nummer PM Datum 2016-02-26 Uppdrag Beställare Från Till PM nummer PM trafik för Särö centrum Kungsbacka kommun Olof Franzén Anders Wallergård Ramböll Sverige AB Box 5343, Vädursgatan 6 402 27 Göteborg T: +46-10-615

Läs mer

Trafikering

Trafikering Huddinge kommun planerar för en utbyggnad av Gräsvretens industriområde och en ny in-och utfart till området. Kommunen behöver stöd med att bedöma trafikmängder till och från det planerade området, få

Läs mer

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d 1(13) PM Trafik Södra Årby 20111031 Tyréns - Arvid Gentele 2(13) Inledning En ny stadsdel, Södra Årby, planeras i anslutning till Läggesta station. Området omfattar bostäder, verksamheter och samhällsservice.

Läs mer

Väg 1758 bro över Nolån

Väg 1758 bro över Nolån ARBETSPLAN BESKRIVNING Väg 1758 bro över Nolån 2012-04-18 Objektnr: 5815211 Objektdata Vägnr: 1758 Vägnamn: Objektnamn: Objektnr: 5815211 Kommun: Län: Dokumentdata Titel: Bollebygd Töllsjövägen Väg 1758

Läs mer

E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg

E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg TEKNISKT PM TRAFIKANALYS E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg Vårgårda och Essunga kommuner, Västra Götalands län Vägplan, val av lokalisering 2017-09-11 Trafikverket Postadress: Box 110, 54

Läs mer

6. Tänkbara åtgärder. N Rv 70

6. Tänkbara åtgärder. N Rv 70 6. Tänkbara åtgärder 6.1 Åtgärder enligt fyrstegsprincipen Enligt fyrstegsprincipen, som redovisas mer utförligt i kapitel 1.2, ska åtgärder på identifierade problem prövas förutsättningslöst i fyra steg.

Läs mer

Trafikutredning Tvetavägen

Trafikutredning Tvetavägen Telge Inköp AB Version 1 Stockholm 2018-08-17 Datum 2018-08-17 Uppdragsnummer 1320035759 Utgåva/Status Version 1 Svante Nyberg Malin Lagervall Andreas Samuelsson Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll

Läs mer

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble Sammanställning av inkomna synpunkter över förslag till vägplan för Väg 140/627 ny cirkulationsplats samt förlängning av gång- och cykelväg mot Nygårds Visby. TRV 2010/50466 Detta är en webbanpassad version

Läs mer

Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Ekerö kommun

Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Ekerö kommun Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Beställare: Box 205 178 23 Ekerö Beställarens representant: Emelie Greiff Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Karl Grankvists väg 1A

Läs mer

Samråd. Väg E22/118, Trafikplats Hammar

Samråd. Väg E22/118, Trafikplats Hammar Samråd Väg E22/118, Trafikplats Hammar Fyrstegsprincipen 1 Tänk om 2 Optimera 3 Bygg om 4 Bygg nytt Åtgärder som kan påverka behov av transporter och val av transportsätt Åtgärder som effektiviserar nyttjandet

Läs mer

RAPPORT. Trafikutredning för handelsetablering på Algutsrum 20:10 MÖRBYLÅNGA KOMMUN STOCKHOLM TRAFIKPLANERING UPPDRAGSNUMMER 7000175000 1.

RAPPORT. Trafikutredning för handelsetablering på Algutsrum 20:10 MÖRBYLÅNGA KOMMUN STOCKHOLM TRAFIKPLANERING UPPDRAGSNUMMER 7000175000 1. repo001.docx 2012-03-2914 MÖRBYLÅNGA KOMMUN Trafikutredning för handelsetablering på Algutsrum 20:10 UPPDRAGSNUMMER 7000175000 STOCKHOLM TRAFIKPLANERING JOHANNA FICK UPPDRAGSLEDARE KARIN RENSTRÖM GRANSKARE

Läs mer

Samråd på orten 24 augusti Cirkulationsplats E45 /Svedjärnsvägen/ Malungsvägen. Välkommen!

Samråd på orten 24 augusti Cirkulationsplats E45 /Svedjärnsvägen/ Malungsvägen. Välkommen! Samråd på orten 24 augusti 2015 Cirkulationsplats E45 /Svedjärnsvägen/ Malungsvägen Välkommen! Agenda 1. Mötets öppnande 2. Presentation 3. Redogörelse för planprocessen 4. Redogörelse för innehållet i

Läs mer

Väg 919, Vadstena-Motala Gång- och cykelväg

Väg 919, Vadstena-Motala Gång- och cykelväg PM TRAFIK OCH VÄGUTFORMNING Väg 919, Vadstena-Motala Gång- och cykelväg Vadstena och Motala kommun, Östergötlands län Vägplan, 2018-01-29 GRANSKNINGSHANDLING Innehåll Beslutsunderlag för val av övergripande

Läs mer

Väg 73 Trafikplats Handen

Väg 73 Trafikplats Handen ARBETSPLAN - MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING Väg 73 Trafikplats Handen Haninge kommun, Stockholms län Utställelsehandling 2012-01-27 Revidering 1: 2012-09-10 Objektnummer:884232 Revidering 1: Kap. 2.1 sid 18

Läs mer

Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta

Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta SIGTUNA KOMMUN Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta 2012-12-13 Uppsala Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta Datum 2012-12-13 Uppdragsnummer 61381254612 Utgåva/Status Version

Läs mer

Ny cirkulationsplats i korsningen Rinkebysvängen/Rinkebystråket. Genomförandebeslut.

Ny cirkulationsplats i korsningen Rinkebysvängen/Rinkebystråket. Genomförandebeslut. Elenore Bjelke Trafikplanering 08-508 260 35 elenore.bjelke@stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2012-03-15 Ny cirkulationsplats i korsningen Rinkebysvängen/Rinkebystråket. Genomförandebeslut.

Läs mer

Trafikutredning Fridhem, Tjörns kommun I samband med detaljplan Fridhem del av Hövik 5:1

Trafikutredning Fridhem, Tjörns kommun I samband med detaljplan Fridhem del av Hövik 5:1 Beställare: 471 80 SKÄRHAMN Beställarens representant: Kristina Stenström Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 104 23 38 Innehållsförteckning 1 Inledning...

Läs mer

Trafikutredning för Särö 1:477

Trafikutredning för Särö 1:477 Förvaltningen för Teknik 2017-12-18 Utges av December 2017 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 7 2 Nulägesbeskrivning 8 2.1 Biltrafik... 8 2.2 Gång- och cykeltrafik... 9 2.3 Kollektivtrafik... 10 2.4 Parkering...

Läs mer

Förslag till förändring av det kommunala vägnätet i Ulricehamns kommun del av Vistaforsvägen (Begäran om indragning)

Förslag till förändring av det kommunala vägnätet i Ulricehamns kommun del av Vistaforsvägen (Begäran om indragning) 2016-12-08 1 (6) PM, dnr 2016.741 Enligt fastighetsförteckning Förslag till förändring av det kommunala vägnätet i Ulricehamns kommun del av Vistaforsvägen (Begäran om indragning) 1. Kommunens förslag

Läs mer

Ramböll Sverige AB. Trafik och gatustruktur--- Skövde kommun. Vägnät i Horsås. Granskningshandling. Göteborg

Ramböll Sverige AB. Trafik och gatustruktur--- Skövde kommun. Vägnät i Horsås. Granskningshandling. Göteborg Ramböll Sverige AB Trafik och gatustruktur--- Skövde kommun Göteborg 2008-02-07 Skövde kommun Datum 2008-02-07 Uppdragsnummer Utgåva/Status Hans Wiktorsson Stephan Schumpp/Staffan Sandberg HW Uppdragsledare

Läs mer

UTREDNING AV VÄG 46/184

UTREDNING AV VÄG 46/184 DRYPORT OCH LOGISTIKCENTRUM I FALKÖPING UTREDNING AV VÄG 46/184 Västra Götalands län 2010-05-19, reviderat 2010-09-28 Titel: Dryport och logistikcentrum i Falköping. Utredning av väg 46/184. Utgivningsdatum:

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN UPPDRAG Coop Tomtebo UPPDRAGSNUMMER 2433490000 UPPDRAGSLEDARE Krister Johansson, HIFAB UPPRÄTTAD AV Katarina Lindberg DATUM 10-05 Bakgrund och syfte Coop AB planerar att etablera en ny butik på en i dagsläget

Läs mer

Trafikutredning detaljplan Gärestad 1:13 m.fl.

Trafikutredning detaljplan Gärestad 1:13 m.fl. -14 UPPDRAG Detaljplan Gärestad 1:13 UPPDRAGSNUMMER 3840317000 UPPDRAGSLEDARE Anna Magnusson UPPRÄTTAD AV Daniel Henricson DATUM REVIDERAD 2018-02-13 Trafikutredning detaljplan Gärestad 1:13 m.fl. Bakgrund

Läs mer

E18 Norrtälje Kapellskär. Granskning av vägplan Information om större förändringar efter samråd

E18 Norrtälje Kapellskär. Granskning av vägplan Information om större förändringar efter samråd E8 Granskning av vägplan Information om större förändringar efter samråd E8 Trafikverket planerar för att bygga om E8 mellan och. Sträckan är cirka km lång, mycket olycksdrabbad och brister i såväl framkomlighet

Läs mer

PM FÖRPROJEKTERING GÅNG- OCH CYKELVÄG

PM FÖRPROJEKTERING GÅNG- OCH CYKELVÄG FÖRPROJEKTERING GÅNG-OCH CYKELVÄG, STRÄCKAN VERKEBÄCK - VÄSTERVIK Innehållsförteckning 1 Inledning 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Syfte 3 2 Förutsättningar 4 2.1 Gång- och cykelvägens standard 4 2.2 Grundläggningsförhållanden

Läs mer

Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik

Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Tierps kommun Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Uppsala Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Datum 2018-04-12 Uppdragsnummer 1320022572-004 Utgåva/Status Version 1.1 Cecilia Friis

Läs mer

PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK

PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK KONCEPT 2014-08-25 1 Bakgrund Planering för ny etablering på norra delen av Stäksön pågår. Som ett led i arbetet studeras förutsättningarna för trafiken i området. För att etableringen

Läs mer

VÄGPLAN Väg 63 Förbi Hjulsjö. Möte på orten. 2 juni 2015

VÄGPLAN Väg 63 Förbi Hjulsjö. Möte på orten. 2 juni 2015 VÄGPLAN Väg 63 Förbi Hjulsjö Möte på orten 2 juni 2015 Presentation Mattias Broberg Projektledare Trafikverket Fredrik Sunnhed Biträdande projektledare Trafikverket Eric Westerlund Markförhandlare Trafikverket

Läs mer

Trafikutredning, Kallfors 1:4

Trafikutredning, Kallfors 1:4 Södertälje Kommun Trafikutredning, Kallfors 1:4 Uppdragsnr: 105 20 44 Version: 1.0 2018-04-11 Uppdragsgivare: Uppdragsgivarens kontaktperson: Södertälje Kommun Konsult: Norconsult, Uppdragsledare: Teknikansvarig:

Läs mer

V259 Tvärförbindelse Södertörn

V259 Tvärförbindelse Södertörn V259 Tvärförbindelse Södertörn TSK01 Framtagande av Vägplan Besluts-PM Väghållningsansvar VÄGPLAN SAMRÅDSHANDLING 2018-10-23 0M140003.doc Rev Ant Ändring avser Godkänd Datum Granskare Godkänd av Ort Datum

Läs mer

Väg E6.02 (f.d. väg 16) Flädie-Lund, Lomma & Lunds kommuner, Skåne län

Väg E6.02 (f.d. väg 16) Flädie-Lund, Lomma & Lunds kommuner, Skåne län Väg E6.02 (f.d. väg 16) Flädie-Lund, Lomma & Lunds kommuner, Skåne län Upprättad den 2010-09-01 Projektnr 8851112 REVIDERING EFTER UTSTÄLLNING PM 1 Be Projektdata Vägnr: E6.02 (f.d. väg 16) Vägnamn: Flädie-Lund

Läs mer

Väg 77. Länsgränsen - Rösa förbi Rimbo Samrådsunderlag förstudie

Väg 77. Länsgränsen - Rösa förbi Rimbo Samrådsunderlag förstudie Väg 77 Länsgränsen - Rösa förbi Rimbo Samrådsunderlag förstudie 1 Kort om väg 77 Vägen har ett körfält i vardera riktningen utan mitträcke. Vägbredden är ca 6,5m, respektive körfält 3m, vägrenar 0,25m.

Läs mer

E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg

E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg TEKNISKT PM TRAFIKANALYS E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg Vårgårda och Essunga kommuner, Västra Götalands län Vägplan, 2016-11-03 Projektnummer: 128078 Trafikverket Postadress: Box 110, 54

Läs mer

Samrådsmöte på orten 9 november Väg 56, Bie- Alberga (St. Sundby)

Samrådsmöte på orten 9 november Väg 56, Bie- Alberga (St. Sundby) Samrådsmöte på orten 9 november 2016 Väg 56, Bie- Alberga (St. Sundby) Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Val av 2 justeringspersoner 3. Redogörelse för dagordningen 4. Information formell handläggning 5.

Läs mer

VÄGPLAN. Väg 23 Växjö - Linköping delen Målilla - Hultsfred. Objektnummer: GRANSKNINGSHANDLING Teknisk PM Geoteknik

VÄGPLAN. Väg 23 Växjö - Linköping delen Målilla - Hultsfred. Objektnummer: GRANSKNINGSHANDLING Teknisk PM Geoteknik VÄGPLAN Väg 23 Växjö - Linköping delen Målilla - Hultsfred Objektnummer: 871854 GRANSKNINGSHANDLING 2013-12-03 Teknisk PM Geoteknik Beställare: Projektledare: Konsult: Uppdragsledare: Teknikansvarig: Trafikverket,

Läs mer

Väg 27/1681, ny anslutning av väg 1681 samt gång- och cykelport vid Lockryd

Väg 27/1681, ny anslutning av väg 1681 samt gång- och cykelport vid Lockryd TEKNISK PM GEOTEKNIK Väg 27/1681, ny anslutning av väg 1681 samt gång- och cykelport vid Lockryd Svenljunga kommun, Västra Götalands län Vägplan, 2015-10-05 Projektnummer: 139007 1 Trafikverket Postadress:

Läs mer

Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl

Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl 1(111) Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl Aktuell trafikutredning redovisar trafikmiljön vid Karossen 5, dess påverkan av föreslagen detaljplan samt förslag på åtgärder. 2(11) Bakgrund...

Läs mer

Välsviken. PM Välsviken trafikutredning 2015-12-18

Välsviken. PM Välsviken trafikutredning 2015-12-18 Välsviken PM Välsviken trafikutredning 2015-12-18 Medverkande Titel: PM Välsviken trafikutredning Utgivningsdatum: 2015-12-18 Upprättad av: WSP Samhällsbyggnad Uppdragsansvarig: Catharina Rosenkvist Foton:

Läs mer

ARBETSPLAN Väg 76, delen genom Furuvik Gävle kommun, Gävleborgs län. Objekt: REVIDERING EFTER UTSTÄLLELSE

ARBETSPLAN Väg 76, delen genom Furuvik Gävle kommun, Gävleborgs län. Objekt: REVIDERING EFTER UTSTÄLLELSE ARBETSPLAN Väg 76, delen genom Furuvik Gävle kommun, Gävleborgs län Objekt: 83158970 REVIDERING EFTER UTSTÄLLELSE 2011-10-07 Objektdata Vägnr: 76 Objektnr: 83158970 Kommun: Gävle Län: Gävleborg Dokumentdata

Läs mer

PM Trafikutredning korsningen Åsenvägen/ Humlevägen, Jönköpings kommun Upprättad av: Reino Erixon och Pär Larsson

PM Trafikutredning korsningen Åsenvägen/ Humlevägen, Jönköpings kommun Upprättad av: Reino Erixon och Pär Larsson PM Trafikutredning korsningen Åsenvägen/ Humlevägen, Jönköpings 2014-03-31 Upprättad av: Reino Erixon och Pär Larsson PM Trafikutredning korsningen Åsenvägen/Humlevägen, Jönköpings Kund Jönköpings Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson.

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson. 1(9) PM - Trafik Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan 2012 2013-01-25 Uppdragsnummer: 226443 Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson Handläggare Kvalitetsgranskning Rune Karlberg 010-452 24 91 Mikael Yngvesson

Läs mer

2.8 TRAFIK. Smörhagen. Kornhagen. Kornhagen. Fjällbackavägen. Centrum. Fjällbackavägen. Kommande infart till norra samhället via Kornhagen-Smörhagen

2.8 TRAFIK. Smörhagen. Kornhagen. Kornhagen. Fjällbackavägen. Centrum. Fjällbackavägen. Kommande infart till norra samhället via Kornhagen-Smörhagen 32 (68) Fördjupad översiktsplan, Hamburgsund & Hamburgö 2.8 TRAFIK Vägar Huvudvägnätet i området består av Vägverkets väg 900 som är en genomfart söder ut, väg 905 från färjan mot Hökebacken samt vägarna

Läs mer

VÄGUTREDNING VÄG 226 Vårsta - Flemingsberg

VÄGUTREDNING VÄG 226 Vårsta - Flemingsberg Publikation 2004:63 VÄGUTREDNING VÄG 226 Vårsta - Flemingsberg En utredning om utbyggnad av väg genom eller förbi Tullinge Underlag för dig som vill bidra med synpunkter på ovanstående vägutredning April

Läs mer

Kalkyl PM. E18 delen Trafikplats Skutberget-Bergvik. Objekt nr: Skede: vägutredning

Kalkyl PM. E18 delen Trafikplats Skutberget-Bergvik. Objekt nr: Skede: vägutredning 1(6) Kalkyl PM E18 delen Trafikplats Skutberget-Bergvik Objekt nr: 85 729 730 Skede: vägutredning 2008-10-0 2(6) 1. Bakgrund E18 ingår i det nationella stamvägnätet samt utgör en del av den Nordiska triangeln,

Läs mer

Trafikutredning Myggenäs. Trafikförsörjning till fastighet Myggenäs 1:114 m.fl. Ändrad och kompletterad efter samråd

Trafikutredning Myggenäs. Trafikförsörjning till fastighet Myggenäs 1:114 m.fl. Ändrad och kompletterad efter samråd Ändrad och kompletterad efter samråd Beställare: TJÖRNS KOMMUN Fakturaservice 47180 SKÄRHAMN Beställarens representant: Marcelo Arancibia Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg

Läs mer

Vägplan med miljöberättelse

Vägplan med miljöberättelse Vägplan med miljöberättelse Vägplan för byggande av separat gång- och cykelväg, parallellt med landsväg nr 1, på sträckan Utängarna i Gottby - Östanträsk, sektion 4050 till sektion 8544 1 Allmän orientering

Läs mer

Väg 73 Trafikplats Handen

Väg 73 Trafikplats Handen Väg 73 Trafikplats Handen Tpl Handen Tpl Jordbro Arbetsplan Teknisk PM Trafik, Vägutformning och Vägteknik UTSTÄLLELSEHANDLING 2012-09-17 4T140001.docx Dokumentinformation Beskrivning 1 Beskrivning 2 Beskrivning

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN ROSENLUND

HAMMARÖ KOMMUN ROSENLUND Uppdragsnr: 10168135 1 (9) HAMMARÖ KOMMUN ROSENLUND PM TRAFIK & VÄGTRAFIKBULLER L:\5460\10168135\3_Dokument\36_PM\Trafik\PM_Trafik_Buller.docx Mall: Memo.dot ver 1.0 Karlstad 2012-07-05 WSP Samhällsbyggnad

Läs mer

VÄLKOMNA TILL INFORMATIONSMÖTE. Gång- och cykelväg utmed Valldavägen Iseråsskolan 2013-09-30 kl 18.30

VÄLKOMNA TILL INFORMATIONSMÖTE. Gång- och cykelväg utmed Valldavägen Iseråsskolan 2013-09-30 kl 18.30 VÄLKOMNA TILL INFORMATIONSMÖTE Gång- och cykelväg utmed Valldavägen Iseråsskolan 2013-09-30 kl 18.30 MEDVERKANDE Kungsbacka kommun Charlotta Ljungkull, Projektledare Roland Nyman, Byggledare Christer Adlerborn,

Läs mer

BILTRAFIK. Förutsättningar

BILTRAFIK. Förutsättningar BILTRAFIK Förutsättningar I den trafikutredning ( Trafikutredning Södra Norrlandet, 2009) som upprättats parallellt med fördjupningen redovisas dagens trafiksituation, hur trafiknätet kommer att belastas

Läs mer

TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN

TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN PM TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN SLUTVERSION 2019-02-21 1 INLEDNING Tyréns har fått i uppdrag att genomföra en trafikutredning som syftar till att utreda vilka trafikomfördelningar föreslagna åtgärder kring

Läs mer

Protokoll från samrådsmöte med sakägare som berörs av E6.20 Söder-Västerleden, Sisjömotet i Göteborgs stad och Mölndals stad, Västra Götalands län.

Protokoll från samrådsmöte med sakägare som berörs av E6.20 Söder-Västerleden, Sisjömotet i Göteborgs stad och Mölndals stad, Västra Götalands län. PROTOKOLL 1 (5) Ev. ärendenummer Ev. projektnummer Projektnamn TRV 2015/310 139060 E6.20 Söder-Västerleden, Sisjömotet Dokumenttitel Protokoll från samrådsmöte Protokoll från samrådsmöte med sakägare som

Läs mer

PM Väg- och bullerutredning för bussgata vid Nösnäs

PM Väg- och bullerutredning för bussgata vid Nösnäs PM Väg- och bullerutredning för bussgata vid Nösnäs Beställare: Stenungsunds kommun Strandvägen 15 444 82 STENUNGSUND Beställarens representant: Jan Schuman Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult

Läs mer

Trafikutredning Storvreta

Trafikutredning Storvreta Trafikutredning Storvreta 2008.05.22 Resultat från trafikanalyser Projektorganisation Uppsala kommun Projektledare Pernilla Hessling, Stadsbyggnadskontoret Uppdragsansvarig Handläggare Trafiksimulering

Läs mer

Trafikutredning Sydöstra Hogstad Västanå 2:7 m.fl.

Trafikutredning Sydöstra Hogstad Västanå 2:7 m.fl. Trafikutredning Sydöstra Hogstad Västanå 2:7 m.fl. Namn: Joel Runn Datum: 2017-03-29 Service- och teknikförvaltningen Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1 Bakgrund... 1 1.2 Syfte och metod... 2 2.

Läs mer

Väg 940, delen Rösan-Forsbäck

Väg 940, delen Rösan-Forsbäck ARBETSPLAN Väg 940, delen Rösan-Forsbäck Kungsbacka kommun, Hallands län TEKNISK PM BRO MED GEOTEKNIK Objekt: 106 705, Upprättad den 2013-03-15 1 Titel: Tekniskt PM bro med geoteknik Utgivningsdatum: 2013-03-15

Läs mer

Rosenlund trafik och VA

Rosenlund trafik och VA Uppdragsnr: 10168135 1 5) PM Rosenlund trafik och V 2012-12-18 BKGRUND OCH SYFTE Detta PM har tagits fram som underlag till detaljplanearbetet för Rosenlund, Hammarö kommun. Syftet med dokumentet är att

Läs mer

Väg 40, Delen Nässjö - Eksjö. Samrådsmöte Träcentrum, Nässjö,

Väg 40, Delen Nässjö - Eksjö. Samrådsmöte Träcentrum, Nässjö, Väg 40, Delen Nässjö - Eksjö Samrådsmöte Träcentrum, Nässjö, 2016-05-10 Välkomna till samråd! Väg 40, Delen Nässjö Eksjö Träcentrum, 2016-05-10 2 2016-05-11 Information vid samråd 3 Samråd öppen kommunikation

Läs mer

Översiktlig trafikutredning Brämhult. 1. Bakgrund och syfte. 2. Utredningsområde

Översiktlig trafikutredning Brämhult. 1. Bakgrund och syfte. 2. Utredningsområde 8-04-06 Översiktlig trafikutredning Brämhult 1. Bakgrund och syfte Borås stad har tagit fram ett förslag till detaljplan som möjliggör utbyggnad av 100 bostäder samt utvidgning av befintlig förskoleverksamhet

Läs mer

Vägplan för anslutning av Hjalmar Lundbohmsvägen till ny E10, Kiruna

Vägplan för anslutning av Hjalmar Lundbohmsvägen till ny E10, Kiruna SAMRÅDSHANDLING Vägplan för anslutning av Hjalmar Lundbohmsvägen till ny E10, Kiruna Kiruna kommun, Norrbottens län 2016-03-09 TRV 2015/18806 1 Trafikverket Postadress: Trafikverket, Box 809, 971 25 Luleå

Läs mer

Väg 557 Vekerum- Stilleryd, ny gc-väg delen väg 554-väg 558, Karlshamns kommun. Samråd Planutformning

Väg 557 Vekerum- Stilleryd, ny gc-väg delen väg 554-väg 558, Karlshamns kommun. Samråd Planutformning Väg 557 Vekerum- Stilleryd, ny gc-väg delen väg 554-väg 558, Karlshamns kommun Samråd Planutformning 2017-07-06 Dagordning 1 Mötet öppnas 2 Presentation av medverkande 3 Närvarolista 5 Redogörelse för

Läs mer

Välkommen till samrådsmöte. Väg 953, Gamla Särövägen gång- och cykelväg

Välkommen till samrådsmöte. Väg 953, Gamla Särövägen gång- och cykelväg Välkommen till samrådsmöte Väg 953, Gamla Särövägen gång- och cykelväg 2014-09-09 Dagordning 1 Mötet öppnas 2 Presentation av medverkande 3 Redogörelse för vägplanens prövning 4 Presentation av det upprättade

Läs mer

TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM

TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM RAPPORT TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM SLUTRAPPORT 2017-07-07 UPPDRAG 277661, Björklunda trafikutredning Titel på rapport: Trafikutredning Björklunda i Hässleholm Status: Datum: 2017-07-07 MEDVERKANDE

Läs mer

Vägplan för E10 vid Kiruna nya centrum

Vägplan för E10 vid Kiruna nya centrum PM Detaljplan Vägplan för E10 vid Kiruna nya centrum Kiruna kommun, Norrbottens län TRV 2016/4236 Datum 2018-05-14 Trafikverket Postadress: Box 809, 971 25 Luleå E-post: trafikverket@trafikverket.se Telefon:

Läs mer

TRAFIKUTREDNING AMHULT CENTRUM, ETAPP 2

TRAFIKUTREDNING AMHULT CENTRUM, ETAPP 2 1(8) STADSBYGGNADSKONTORET GÖTEBORG Göteborg COWI AB Skärgårdsgatan 1, Göteborg Postadress: Box 12076, 402 41 GÖTEBORG Telefon: 010-850 10 00 Telefax: 010-850 11 22 k:\uppdrag10\163291\16-prj\04-bsk\amhult

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

SCENARIO VÄLSVIKEN. Karlstad trafikmodell

SCENARIO VÄLSVIKEN. Karlstad trafikmodell SCENARIO VÄLSVIKEN Karlstad trafikmodell 2017-05-16 SCENARIO VÄLSVIKEN Karlstad trafikmodell KUND Karlstads Kommun KONSULT WSP Analys & Strategi 121 88 Stockholm-Globen Besök: Arenavägen 7 Tel: +46 10

Läs mer

PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet, Lerums kommun

PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet, Lerums kommun Handläggare Cecilia Norberg Tel +46 10 505 31 38 Mobil +46 73 066 92 80 E-post cecilia.norberg@afconsult.com Mottagare Lerums kommun Jakob Aldén Datum 2017-01-27 Projekt-ID 723019 PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet,

Läs mer

VÄG 850, GÅNG- OCH CYKELVÄG LÄNGS BUAVÄGEN DELEN ARAKULLEVÄGEN-BÅTAFJORDSVÄGEN

VÄG 850, GÅNG- OCH CYKELVÄG LÄNGS BUAVÄGEN DELEN ARAKULLEVÄGEN-BÅTAFJORDSVÄGEN 1 (18) VÄG 850, GÅNG- OCH CYKELVÄG LÄNGS BUAVÄGEN DELEN ARAKULLEVÄGEN-BÅTAFJORDSVÄGEN Objektnummer 130061 ARBETSPLAN 2 (18) ARBETSPLAN Väg 850, gång- och cykelväg längs Buavägen. INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1.

Läs mer

Trafikutredning Svanvik, Tjörns kommun I samband med program för Svanvik

Trafikutredning Svanvik, Tjörns kommun I samband med program för Svanvik Beställare: 471 80 SKÄRHAMN Beställarens representant: Karin Löfgren Konsult: Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Uppdragsledare/utredare/författare Maria Young Granskare Stefan Krii Uppdragsnr: 104

Läs mer

FJÄRÅS MÅ 3:13 TRAFIKBULLERUTREDNING

FJÄRÅS MÅ 3:13 TRAFIKBULLERUTREDNING RAPPORT FJÄRÅS MÅ 3:13 TRAFIKBULLERUTREDNING 2016-04-28 UPPDRAG Nummer, Uppdragsnamn Titel på rapport: Fjärås Må 3:13 Trafikbullerutredning Status: Slutrapport Datum: 2016-04-28 MEDVERKANDE Beställare:

Läs mer

Samrådsmöte. Välkommen. 14 juni Väg 136 Rälla - Ekerum TMALL 0141 Presentation v 1.0

Samrådsmöte. Välkommen. 14 juni Väg 136 Rälla - Ekerum TMALL 0141 Presentation v 1.0 TMALL 0141 Presentation v 1.0 Samrådsmöte 14 juni 2017 Väg 136 Rälla - Ekerum Välkommen 1 Presentation Mikael Hårrskog, Projektledare Trafikverket Helen Knutson, MarkförhandlareTrafikverket Peter Sieurin,

Läs mer

Underlag för samråd VÄGUTREDNING. Uppgifter om projektet. E22, Karlskrona-Kalmar, delen Lösen Jämjö Objektnummer

Underlag för samråd VÄGUTREDNING. Uppgifter om projektet. E22, Karlskrona-Kalmar, delen Lösen Jämjö Objektnummer Uppgifter om projektet Underlag för samråd VÄGUTREDNING E22, Karlskrona-Kalmar, delen Lösen Jämjö Objektnummer 87 914 002 2008-11-04 Bakgrund E22 ingår i det nationella vägnätet. Vägens funktion är att

Läs mer

TRAFIKALSTRING BRILLINGE ÅVC

TRAFIKALSTRING BRILLINGE ÅVC RAPPORT TRAFIKALSTRING BRILLINGE ÅVC RAPPORT 2016-12-16 Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN 2015-000522, 2016-12-16 UPPDRAG 272040, Kretsloppsparken Brillinge ÅVC Titel på rapport: Trafikalstring

Läs mer

KUNGSBACKA KOMMUN. Duvehed Trafikutredning. Göteborg 2013-03-01

KUNGSBACKA KOMMUN. Duvehed Trafikutredning. Göteborg 2013-03-01 KUNGSBACKA KOMMUN Trafikutredning Göteborg 2013-03-01 Trafikutredning Datum 2013-03-01 Uppdragsnummer 61441255720 Utgåva/Status Slutleverans v:\44\12\61441255720\3_teknik\t\dokument\pm 2013-03-01.doc Kinell

Läs mer

PM Trafikutredning Snurrom verksamheter

PM Trafikutredning Snurrom verksamheter PM Trafikutredning Snurrom verksamheter Bakgrund och syfte Planering pågår för nya verksamheter i anslutning till Norra vägen och E22 i norra delen av staden. Trafikutredningen ska undersöka hur området

Läs mer

Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 17 juli 2006 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Dnr:

Läs mer

TILLÄGG TRAFIKUTREDNING, HEJANS LYCKA - KARLSKRONA KOMMUN RAPPORT

TILLÄGG TRAFIKUTREDNING, HEJANS LYCKA - KARLSKRONA KOMMUN RAPPORT TILLÄGG TRAFIKUTREDNING, HEJANS LYCKA - KARLSKRONA KOMMUN RAPPORT 2017-03-21 TILLÄGG TRAFIKUTREDNING TILLÄGG TRAFIKUTREDNING HEJANS LYCKA, KARLSKRONA KOMMUN 2017-03-21 KUND Karlskrona kommun KONSULT WSP

Läs mer

Trafikförslag Syster Estrids gata. Dnr: 3043/

Trafikförslag Syster Estrids gata. Dnr: 3043/ Trafikförslag Syster Estrids gata Dnr: 3043/12 2014-10-23 Trafikförslag Syster Estrids gata Dnr: 3043/12 Medverkande: Beställare: Trafikkontoret Göteborgs Stad Box 2403 403 16 GÖTEBORG Vxl 031-368 00 00

Läs mer

Protokoll Tidigt samråd, Väg 49 delen Axvall-Varnhem

Protokoll Tidigt samråd, Väg 49 delen Axvall-Varnhem PROTOKOLL 1 (6) Protokoll Tidigt samråd, Väg 49 delen Axvall-Varnhem Tid: 18:30 ca 21:00 Datum: 2016-05-31 Plats: Varnhemsgården, Varnhem Föredragande deltagare: Trafikverket Mikael Rintala, Projektledare

Läs mer

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic RAPPORT Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning 2016-06-08 Upprättad av: Milos Jovanovic 1 Innehåll BAKGRUND... 3 FÖRUTSÄTTNINGAR... 3 Trafik och trafikanter... 3 Trafiksäkerhet... 5 FÖRESLAGNA

Läs mer

Väg 44, förbifart Lidköping, delen Lidköping-Källby

Väg 44, förbifart Lidköping, delen Lidköping-Källby Väg 44, förbifart Lidköping, delen Lidköping-Källby Lidköping och Götene kommuner, Västra Götalands län Projektnummer: 101598 PM Trafikanalys 2013-03-15 Titel: Väg 44 förbifart Lidköping, delen Lidköping-Källby,

Läs mer

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder.

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder. Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile Beställare: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Hälle Lider AB Husåsvägen 2 459 30 Ljungskile Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 102

Läs mer

TRAFIKMODELL ÖSTERSUND

TRAFIKMODELL ÖSTERSUND UPPDRAGSNUMMER: 7001358 TRAFIKMODELL ÖSTERSUND KAPACITETSUTREDNING FÖR NYEXPLOATERING VID LILLÄNGE HANDELSOMRÅDE SWECO SOCIETY JOACIM THELIN SARA JOHANSSON repo002.docx 2013-06-14 Sweco 1 Inledning Bakgrund

Läs mer

Trafikutredning TCR Oskarshamn

Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 1(12) Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 2(12) Beställare Kristian Wendelboe Wendelboe West Properties Uppdragsledare/Trafikplanerare Trafikplanerare Patrik Lundqvist Karin

Läs mer

E4 förbifart Stockholm

E4 förbifart Stockholm E4 förbifart Stockholm Arbetsplan Gestaltningsprogram del 1: Ytlägen Ansluter till: Gestaltningsprogram del 2: Tunnlar Utställelsehandling 2011-05-05 Reviderad för utställning av detaljplan oktober 2012

Läs mer

Trafikutredning Rankhus

Trafikutredning Rankhus Villamarken Exploatering i Stockholm AB Trafikutredning Rankhus Etapp A Uppsala 2017-10-02 Trafikutredning Rankhus Etapp A Datum 2017-10-02 Uppdragsnummer 1320021147 Utgåva/Status Granskningsversion Cecilia

Läs mer

Trafikutredning, Almösund, Tjörns kommun Trafikanalys och trafikutformnings förslag för detaljplan Ävja 1:29 och Mällby 1:29 mfl.

Trafikutredning, Almösund, Tjörns kommun Trafikanalys och trafikutformnings förslag för detaljplan Ävja 1:29 och Mällby 1:29 mfl. Trafikanalys och trafikutformnings förslag för detaljplan Ävja 1:29. och Mällby 1:29 mfl Beställare: 471 80 SKÄRHAMN Beställarens representant: Kristina Stenström Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult

Läs mer

BUSSGATOR I BROBY SLUTVERSION

BUSSGATOR I BROBY SLUTVERSION PM BUSSGATOR I BROBY SLUTVERSION 2016-04-08 UPPDRAG 266072, Bussgator Broby Titel: BUSSGATOR I BROBY Status: Slutversion Datum: 2016-04-08 MEDVERKANDE Beställare: Kontaktperson: Östra Göinge kommun Kenneth

Läs mer

Väg 321, Svenstavik- Månsåsen delen Svenstavik-Kövra. Samrådsmöte

Väg 321, Svenstavik- Månsåsen delen Svenstavik-Kövra. Samrådsmöte Väg 321, Svenstavik- Månsåsen delen Svenstavik-Kövra Samrådsmöte 2015-01-14 Presentation Kerstin Holmgren, Projektledare, Trafikverket 010-123 73 92 Bertil Jansson, Markförhandlare, Trafikverket 010-123

Läs mer

Trafikutredning Ny vägdragning inom Skrea 2:39, Falkenberg

Trafikutredning Ny vägdragning inom Skrea 2:39, Falkenberg Beställare: FALKENBERGS KOMMUN Box 293 311 23 Falkenberg Beställarens representant: Sabina Uzelac Konsult: Uppdragsledare: Handläggare: Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Johanna Gervide Terese Salomonsson

Läs mer

Trafikutredning i samband med planprogram Åsa

Trafikutredning i samband med planprogram Åsa Kungsbacka kommun Trafikutredning i samband med planprogram Åsa Göteborg 2015-03-10 Trafikutredning i samband med planprogram Åsa Datum 2015-03-10 Uppdragsnummer 1320012119 Utgåva/Status Rebecka Gunnarsson

Läs mer

Öppet hus 23 Mars E45 Vattnäs Trunna. Välkommen!

Öppet hus 23 Mars E45 Vattnäs Trunna. Välkommen! Öppet hus 23 Mars 2016 E45 Vattnäs Trunna Välkommen! Station 1. Samhällsplanering och åtgärdsbeställning Samhällsplanerare: Christina Hjorth Åtgärdsbeställare: Anna-Maria Montell Kontakta oss om frågor

Läs mer

Derome Timber AB, Varbergs kommun. Trafikbullerutredning för externa transporter.

Derome Timber AB, Varbergs kommun. Trafikbullerutredning för externa transporter. Handläggare Perry Ohlsson Telefon 010-505 84 38 Mobil 0701847438 E-post perry.ohlsson@afconsult.com Datum 2016-04-12 Uppdragsnummer 591440 Rapport 591440 A Beställare Derome Timber AB Derome Timber AB,

Läs mer

FÖRDJUPADE TRAFIKSTUDIER FÖR NY ETABLERING INOM SOLBACKEN 1:3, YSTAD KOMMUN

FÖRDJUPADE TRAFIKSTUDIER FÖR NY ETABLERING INOM SOLBACKEN 1:3, YSTAD KOMMUN FÖRDJUPADE TRAFIKSTUDIER FÖR NY ETABLERING INOM SOLBACKEN 1:3, YSTAD KOMMUN Rapport Ramböll Trafik och Samhällsplanering Helsingborg 2 FÖRDJUPADE TRAFIKSTUDIER FÖR NY ETABLERING INOM SOLBACKEN 1:3, YSTAD

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Erik Mejer UPPRÄTTAD AV

UPPDRAGSLEDARE. Erik Mejer UPPRÄTTAD AV UPPDRAG DP HARSTENSLYCKE 1:17 mfl UPPDRAGSLEDARE Erik Mejer DATUM 25 UPPDRAGSNUMMER 3840149000 UPPRÄTTAD AV Gabriel Rye-Danjelsen Underlag för detaljplan för fastigheten Harstenlycke 1:17 mfl 1. Befintliga

Läs mer

4.2 Utformning. Beteckningarna i tabel 1.1 återfinns också i figur 1.5 som är en schematisk beskrivning av väganläggningarna.

4.2 Utformning. Beteckningarna i tabel 1.1 återfinns också i figur 1.5 som är en schematisk beskrivning av väganläggningarna. Beteckningarna i tabel 1.1 återfinns också i figur 1.5 som är en schematisk beskrivning av väganläggningarna. De ingående delarna beskrivs mer i detalj under avsnitten 4.2 Utformning, 4.4 Typsektioner,

Läs mer