Kvalitetsrapport 2015/2016 Parkskolan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsrapport 2015/2016 Parkskolan"

Transkript

1 Kvalitetsrapport [PARKSKOLAN] 2015/2016 Kvalitetsrapport 2015/2016 Parkskolan Pysslingen Skolors kvalitetsarbete syftar till att säkerställa att varje barn och elev oavsett skola ges möjlighet att uppnå kunskapskraven.

2 Genom att kontinuerligt och systematiskt analysera resultaten av undervisningen kan utvecklingsområden identifieras och åtgärder vidtas för att förbättra kvaliteten. Det systematiska kvalitetsarbetet är ett ständigt pågående arbete och en förutsättning för att löpande kunna vidta rätt åtgärder för fortsatt arbete och för en förbättrad kvalitet i verksamheten och därmed i barn och elevers lärande. Kvalitetsarbetet dokumenteras i Pysslingen Skolors digitala styrkort. Uppföljningen sker utifrån nationella styrdokument och affärsplan lokalt på enheten och tillsammans med ansvarig verksamhetschef. Utifrån resultat i de tre perspektiven Värdegrund, Utveckling och Lärande samt Kompetens och Omvärld görs analyser kontinuerligt. På koncernnivå definieras kvalitet i den s.k. AcadeMediamodellen som I vilken grad vi når de nationella målen (funktionell kvalitet) på ett sätt som vinner våra kunders förtroende (upplevd kvalitet) och gör våra elever väl rustade att gå vidare i utbildningssystemet, yrkeslivet och samhällslivet (ändamålsenlig kvalitet). Vår ambition är att ha höga värden i samtliga dessa aspekter. Pysslingen Skolors övergripande utvecklingsområden Värdegrund: Förstärkt och förbättrad elevhälsa. Elevhälsan ska genom sitt förebyggande och främjande arbete bidra till högre måluppfyllelse. Utveckling och Lärande: Utveckla undervisningen. Utveckla undervisningen genom kollegialt lärande. Utveckla undervisningen genom strategin IT för bättre lärande Utveckla undervisningen genom ett pedagogiskt och utmanande ledarskap. Kompetens och Omvärld: Utveckla förutsättningarna för Pysslingens skolor att ta emot nyanlända. Pysslingens skolor ska ta ett aktivt samhällsansvar och skapa förutsättningar för skolorna att ta emot ett ökat antal nyanlända elever.

3 Fakta och förutsättningar på enheten Parkskolan är en integrerad förskola och skola med 120 inskrivna barn i förskolan och 203 elever i skolan från Förskoleklass till och med åk 5. I förskolan arbetar 20 pedagoger; förskollärare och barnskötare, fördelade på fyra hemvister med vardera 30 barn i åldrarna 1-5 år. I skolan finns 13 lärare samt 7 fritidspedagoger/fritidsledare/elevassistenter. Skolan har skoladministratör (60%) och vaktmästare (100%) samt ett eget tillagningskök med tre medarbetare. Elevhälsan har tillgång till alla kompetenser i form av speciallärare, skolsköterska, kurator, psykolog samt skolläkare. Skolledningen består av en rektor/förskolechef och en biträdande rektor/förskolechef. Rektor tillträdde sin tjänst i mars 2016 då tidigare rektor gick i pension. Under året har förskolan gjort sig hemmastadd i det nya förskolehuset som invigdes i september Skolgården har varit i fokus då förskola, fritids och skola tillsammans under året diskuterat och prövat verksamhetens utepedagogiska profil och vilka gemensamma regler vi behöver ha för hur gården på bästa sätt kan samnyttjas. Skolans tillväxt vad gäller elevantal har varit mycket god och både förskola och skola har kö till sina verksamheter och i princip alla årskurser. Läsåret var det sista då inte alla klasser var helt fyllda; endast femton åk 5- elever lämnade skolan i juni. GRETA, Parkskolans värdegrundsarbete, har fortsatt att på olika sätt genomsyra verksamheten. I slutet av läsåret genomförde Salems kommun en tillsyn på Parkskolans förskola. Alla delar av verksamheten uppfyllde styrdokumentens krav och förväntningar utan någon anmärkning.

4 Värdegrund Enhetens övergripande utvecklingsmål under läsåret Barnen i förskolan ska känna sig trygga i sina nya hemvister och med pedagogerna. - Alla barn i förskolan ska känna till GRETA. - Alla grupper/klasser i skolan ska ha ett gott samarbets- och studieklimat. - Alla elever ska känna trygghet också över klassgränserna. - Fritidspersonalen ska tidigt upptäcka och åtgärda områden som eleverna upplever som otrygga i samband med att gården delvis är en ny miljö för eleverna. Utvalda aktiviteter/processer - All personal i förskolan arbetar dagligen med trygga vardagsrutiner och smågrupper inom hemvisten som under läsåret också utvecklas till tvärgrupper. - GRETA- dockorna används som metod för att prata om händelser och känslor med barnen. - I samband med terminsstarten arbetar samtliga klasser med t ex kamratbanor och samarbetsövningar. - Alla lärare/pedagoger tar ansvar för att alltid bemöta elever som önskar kontakt. Den som inte själv har tid måste förvissa sig om att någon annan vuxen hjälper eleven. - Berörda fritidspedagoger dokumenterar kort varje dag för att kunna lyfta i samband med reflektions- och planeringstid. Kommentar: Målen är till stor del uppnådda. I både förskolans skattning av funktionell kvalitet* och skolans NKI** är resultaten goda eller mycket goda (Funktionell kvalitet 6, NKI 8) vad gäller upplevd trygghet för barn och elever. Eleverna i skolan anser inte, i mätningen 2016, att de har tillräckligt god arbetsro i skolan (NKI 6,3). Resultatet är förhållandevis lika tidigare års, varför vi behöver utarbeta mer verksamma åtgärder i frågan. *Funktionell kvalitet: Funktionell kvalitet mäter förskolans måluppfyllelse i relation till de nationella målen. Funktionell kvalitet självskattas i organisationen utifrån en nivåskala där 6 motsvarar i hög grad. ** NKI: NKI står för Nöjd KundIndex och mäts i en årlig enkät till vårdnadshavare samt elever i vissa årskurser. NKI har en skala från 0-10 där 10 är 100% nöjdhet.

5 Utveckling och Lärande Enhetens övergripande utvecklingsmål under läsåret Förskolan har ett utvecklande pedagogiskt klimat som gynnar barnens tillit, trygghet och lärande. - Barnen i förskolan är aktivt delaktiga i den pedagogiska dokumentationen. - Alla barn/elever ska ha förutsättningar att utvecklas till sin fulla potential och uppleva trygghet, glädje och delaktighet i sin vardag. - Vårdnadshavarna är delaktiga i förskolans/skolans arbete och visar det genom att vara aktiva på Unikum, delta i möten, svara på enkäter och komma på andra aktiviteter som skolan ordnar. - Fritidsverksamheten följer skolans teman och arbetsområden och erbjuder genom andra perspektiv och leken som utgångspunkt en fördjupning inom temat. Utvalda aktiviteter/processer - Alla pedagoger i förskolan har ett lyhört och lekfullt samspel med barnen. - Förskolan erbjuder en tillåtande miljö för barnens lärande. - Pedagogerna i förskolan reflekterar varje vecka med hjälp av ipads och bilder tillsammans med barnen runt pågående projekt. - Utveckling av ett formativt arbetssätt i undervisningen med t ex kamratrespons. - Diagnoser används som ett sätt att mäta kunskapsprogression i matematiken. - Eleverna har i större utsträckning en verklig mottagare för sitt arbete. - Eleverna engageras i att bjuda in sina vårdnadshavare till olika arrangemang och möten på skolan, samt i åk 4-5 är vårterminens vårdnadshavarmöten elevledda. - Fritids tar del av lärarnas grovplanering och genomför (frivilliga) aktiviteter utifrån dessa. Aktiviteterna byggs på barnens intressen. Kommentar: Målen är delvis nådda. Skattningen av funktionell kvalitet i förskolan pekar på en i hög grad (6) eller tillräcklig (4) kvalitet vad avser utveckling och lärande inom områdena Språk och kommunikation, Matematik samt Naturvetenskap och teknik. Barnens delaktighet i reflektion och dokumentation kan ske på ett mer systematiskt sätt (funktionell kvalitet 4).

6 Eleverna anser i ganska hög grad att de kan påverka undervisningens innehåll (NKI 7,4) och att lärarna på olika sätt informerar, stimulerar och ger stöd för lärande (NKI 8,2). Lärarna har under året arbetat mer än tidigare med kamratrespons och verkliga mottagare för elevernas arbeten. Detta kan utvecklas ytterligare. Vårdnadshavarna anser i hög grad (NKI 8,2) att Parkskolans Fritids erbjuder meningsfulla aktiviteter som stimulerar barnens utveckling. Den direkta kopplingen till skolans arbetsområden och teman kan utvecklas ytterligare genom tydligare gemensamma terminsplaneringar. Kompetens och Omvärld Enhetens övergripande utvecklingsmål under läsåret Förskolans arbete ska vila på den senaste forskningen och studier och samtal ska regelbundet föras i personalgruppen kring ny forskning. - Samtliga arbetslag har tid och strukturer för att reflektera och diskutera kring den egna verksamheten och samverkan med övriga verksamheter. Utvalda aktiviteter/processer - Arbetslagen inom förskolan turas om att välja ut och presentera ett ämne kopplat till forskning på ett antal arbetskonferenser under läsåret. Diskussionerna sammanfattas i ett gemensamt dokument som används som underlag för att utveckla verksamheten på varje hemvist. - Arbetslagens mötestid är välstrukturerad och innehåller ett moment av reflektion. Kommentar : Målen är delvis nådda. De regelbundna pedagogiska diskussionerna utifrån aktuell forskning inom förskolan har genomförts med gott resultat, vilket skattningen av Funktionell kvalitet visar. Samtliga arbetslag på skolan utom ett har reflektionstid inlagd i sin mötestid. Den systematiserade reflektionen effektiviserar övrig mötestid och bidrar till att minska frustration i pressade lägen. Alla skolans möten kan förbättras vad gäller struktur och effektivitet.

7 Resultatanalys FÖRSKOLAN Lärandeindex och Funktionell kvalitet i förskolan skattas utifrån skalan , där 6 motsvarar i hög grad. Lärandeindex förskola: ÅR Värdegrund Språk/kommunikation Matematik Naturvetenskap/teknik Lek Skapande , , , ,6 4,7 3, ,7 2,7-4 4,7 - Lärandeindex ligger på i stort sett samma nivåer som föregående år. Samtliga resultat är självskattningar. Funktionell kvalitet förskola: Kategori Ämne Normer och värden Normer och värden 6 6 Utveckling och Språk/kommunikation 6 6 lärande Matematik 4 4 Naturvetenskap/teknik 4 4 Lek 6 6 Skapande 6 6 Kultur 6 4 Barns inflytande Barns inflytande 6 4 Vad gäller främst matematik och naturvetenskap/teknik finns en hög grad av medvetenhet hos personalen om att aktivt arbeta med barnens lärande både i organiserade aktiviteter, i spontan lek och i vardagsrutinerna. För att stärka kvaliteten ytterligare krävs ett tydligare systematiskt arbetssätt och dokumentation så att det blir lättare att följa upp och utvärdera lärandet. Inom områdena Normer och värden, språk och kommunikation är verksamheten väl utvecklad och det behövs input från aktuell forskning för att ta ytterligare kvalitativa steg. Inom området kultur finns ett generellt behov av ökad kompetens i pedagoggruppen kring mångkulturalitet och normkritik ur flera aspekter.

8 Analysen är också i hög grad liknande föregående års, och en sammanfattande analys är att förskolans första år i nya lokaler och i nya konstellationer/hemvister för både personal och barn, samt en utökning av barnantalet med ca 30 barn har varit ett år då verksamheten behövt landa och sätta sig, varför de pedagogiska utvecklingsprocesserna till viss del fått stå tillbaka för frågor av mer praktisk karaktär. NKI och NMI NKI (NöjdKundIndex) samt NMI (NöjdMedarbetarIndex) mäts i en enkät 1 gång/läsår och sammanställs i index på skalan 0-10 där 10 är 100% nöjdhet. Vi har valt att belysa de delar av NKI och NMI som i första hand belyser relationen mellan personal- barn/elever- vårdnadshavare utifrån perspektiv som kommunikation, tillit, delaktighet och demokrati. Förskolans NKI visar en mycket hög grad av nöjdhet hos vårdnadshavarna, även om den sjunkit marginellt jämfört med föregående år; från 8,9 till 8,3. Också Salems kommuns vårdnadshavarenkät som gjordes under vårterminen bekräftar detta, där 96,4% anger att de är nöjda med Parkskolans förskola. Rekommendationsgraden ligger på samma nivå som tidigare år (9,0), medan trivselgraden sjunkit något från 9,1 till 8,8. Vårdnadshavarna är minst nöjda med huruvida deras barn kan få lugn och ro på förskolan (8,0). Samma resultat visar kommunenkäten där nöjdhetsgraden på motsvarande fråga är 85,4%. Den kommunala tillsynen i maj pekade dock på att just närvaron av lugn och ro var imponerande i verksamheten. I en jämförelse mellan vårdnadshavarnas och personalens svar visar spindeldiagrammet att vårdnadshavarna i betydligt större utsträckning (9,0) än personalen (8,6) anser att pedagogerna arbetar aktivt för att alla ska bli behandlade med respekt. I analysen av ovanstående NKI i relation till NMI ser vi spår av förskoleverksamhetens behov av att landa under året. Personalsammansättningen i arbetslagen har omprövats några gånger under året och konflikter kring bemötande och kollegiala relationer har hanterats. De höga siffrorna i NKI, också i frågor där personalen skattat lägre, visar dock en hög grad av professionalitet; varken barn eller vårdnadshavare har påverkats av de interna diskussionerna, eller bristen på diskussioner.

9 SKOLAN Parkskolan har generellt en god måluppfyllelse i relation till de nationella målen och kunskapskraven i åk 3. Endast ett fåtal elever når inte ett eller flera mål i årskurs 3. I analysen framkommer att de extra anpassningar som gjorts under året har gett mycket goda resultat; bl a inrättades intensivlästräningsgrupper i åk 1 under hösten samt en extra mattegrupp ledd av specialläraren under våren i åk 2-3 för att fånga upp och intensivjobba med de elever som då ännu inte uppnått en förväntad kunskapsnivå. Ett tydligt exempel på att riktade insatser ger resultat är t ex arbetet med elevernas fonologiska medvetenhet i Förskoleklassen. I Fonolek testas den fonologiska medvetenheten i oktober, februari och maj. I oktober hade 40% av barnen låga Staninevärden (under 4) i screeningen. Åtgärder i form av intensivträningsgrupper sattes in i samverkan med specialläraren, som också handledde ansvariga lärare kring hur undervisningen kunde utvecklas. I februari var andelen elever med Staninevärde under 4 10%, och i maj var motsvarande siffra 2%. I betygsprognosen som rapporteras till huvudmannen i oktober samt april kan vi se en förbättring från höstens värden till vårens i flera klasser och ämnen. Ett förbättringsområde för Parskolans systematiska kvalitetsarbete är att förbättra rutinerna för hur betygsprognoserna redovisas/sparas, så att vi på sikt kan följa samma elevgrupps progression under flera år. Också för andra skolämnen än svenska och matematik finns ett behov av att utveckla den systematiska resultatredovisningen. ÅK 1 Antal elever som når målen HT VT Totalt antal elever Andel i % VT16 SVENSKA % MATEMATIK % ÅK 2 Antal elever som når målen HT VT Totalt antal elever Andel i % VT16 SVENSKA % MATEMATIK % ÅK 3 Antal elever som når målen HT VT Totalt antal elever Andel i % VT16 SVENSKA % MATEMATIK %

10 I Nationella proven är det enstaka elever som inte nått kunskapskraven i delprov D och delprov F i Svenska, samt delprov D i Matematik. ÅK 4 Antal elever som når målen HT VT Totalt antal elever Andel i % VT16 SVENSKA % MATEMATIK % ENGELSKA % ÅK 5 Antal elever som når målen HT VT Totalt antal elever Andel i % VT16 SVENSKA % MATEMATIK % ENGELSKA % I åk 5 är måluppfyllelsen lika god i samtliga ämnen, även om endast Sv, Ma, Eng redovisas här. Ett utvecklingsområde för skolan är dock att utveckla tydligare former för att stämma av kunskapsutvecklingen i NO/SO- ämnen och de praktisk- estetiska ämnena. Vi behöver också hitta former för att se hur eleverna (när de lämnat Parkskolan) presterar i åk 6 där betyg och NP blir konkreta kvitton på att de kunskaper och förmågor de tillskansat sig och utvecklat på Parkskolan står sig. Parkskolans elever går till flera skolor, både fri- och kommunala, i kommunen och regionen, till åk 6. Vi ser generellt att den flexibilitet i gruppkonstellationer som skolans åldersintegrerade klasser skapar är en fördel när det gäller att göra extra anpassningar utifrån faktiska resultat och analyser. Åtgärderna sätts in omedelbart och genererar snabba positiva resultat för de elever vars kunskapsutveckling riskerar att gå för långsamt. Också för eleverna med mycket god kunskapsutveckling är det åldersintegrerade arbetssättet gynnsamt då det är lättare att skapa gruppkonstellationer där eleverna kan bli utmanade på den nivå de befinner sig. Vi ser inga direkta skillnader mellan pojkars och flickors resultat och kunskapsutveckling på skolan. Graden av extra anpassningar som görs i undervisningen är hög och de elever som inte når, eller bedöms inte komma att nå, målen, har i samtliga fall ytterligare insatser i form av ÅP. NKI Eleverna på skolan är lite mindre nöjda över sin studiemiljö i år jämfört med tidigare år (2015: 70, 2016: 68) men lite mer nöjda (79) med undervisningen än föregående år (75). Det är glädjande att på alla frågor som rör undervisningen är eleverna mer nöjdare i år än förra året. De frågor som kräver både djupare analys och åtgärder inför

11 kommande läsår handlar om elevernas upplevelse av att de är delaktiga och kan påverka det de arbetar med i skolan. Här tycker 78% av vårdnadshavarna att eleverna har möjlighet att påverka, medan motsvarande siffra hos eleverna är 71%. På motsvarande fråga till medarbetarna (NMI) anser 97% att personalen i mycket hög utsträckning tar hänsyn till barnens/elevernas åsikter. Vi behöver diskutera hur, när och med vilka begrepp lärarna öppnar för elevmedverkan och elevdelaktighet, och göra eleverna mer uppmärksamma på detta. Det handlar också om elevernas upplevelse av arbetsro. 18% av eleverna anser inte att de kan få arbetsro, vilket sannolikt hänger ihop med att en motsvarande andel elever (21%) inte tycker att eleverna på skolan behandlar varandra med respekt. Man ska komma ihåg att det är totalt 14 elever i å k 5 som har svarat på enkäten, men trygghet och arbetsro hänger ihop med känslan av att kunna påverka och att vara delaktig, vilket tydligt pekar på att detta måste vara vårt utvecklingsfokus kommande år. Verksamhetens utvecklingsområden inför kommande läsår Vi ser att vi vill och behöver satsa på ett grundläggande gemensamt arbete med fokus på syfte/idé och därmed elev- och kunskapssyn. Med både förskola och skola i samma verksamhet är det extra viktigt att vara överens om styrdokumentens grundläggande texter kring demokrati och värdegrund och vilka konsekvenser dessa får i vår pedagogiska praktik. Vi använder frågan Vem ska Greta vara när hon lämnar Parkskolan? som katalysator i processen. Under läsåret ska syftesprocessen utmynna i ett antal konkreta åtgärder som främst syftar till att öka barnens och elevernas upplevelse av, och faktiska erfarenhet av, delaktighet och möjlighet att påverka. Vår förväntan är att studiero, trygghet och elevernas relationer sinsemellan ska förbättras i och med detta.

12 Värdegrund Enhetens övergripande utvecklingsmål under läsåret Utvecklad och gemensam förståelse i kollegiet för demokratiuppdraget i styrdokumenten. - Ökad grad av upplevd och faktisk barn- /elevdelaktighet. Utvalda aktiviteter/processer - Kompetensutveckling och regelbunden diskussion och reflektion för hela kollegiet kring demokratiuppdraget i läroplanen, elevdelaktighet och ett interkulturellt perspektiv i verksamheten. - tydligt i lärandesituationer peka på och beskriva barnens/elevernas delaktighet genom en medvetenhet i begreppsanvändning hos all personal. Utveckling och Lärande Enhetens övergripande utvecklingsmål under läsåret Systematisk pedagogisk dokumentation tillsammans med barnen - Språkutvecklande arbetssätt i all undervisning - Högre grad av digitala verktyg/ikt i undervisningen Utvalda aktiviteter/processer - förskolans ledningsgrupp initierar och följer upp ett utvecklingsarbete kring pedagogisk dokumentation. - Förstelärare i Sv leder kollegialt lärande kring ett språkutvecklande arbetssätt och genrepedagogik - Skolans ledningsgrupp utarbetar språkmål för samtliga ämnen. - Förstelärare i IKT leder kollegialt lärande kring digitala verktyg i undervisningen utifrån skolans IT- strategi. - En arbetsgrupp utses i förskolan för att planera för IKT- utveckling för förskolan. - Förtydligad resultatuppföljning i alla ämnen.

13 Kompetens och Omvärld Enhetens övergripande utvecklingsmål under läsåret Interkulturell kompetens i kollegiet - Tydlig och ändamålsenlig lednings- och mötesorganisation för kollegialt lärande och pedagogisk utveckling. Utvalda aktiviteter/processer - Arbeta för fler VFU- studenter i verksamheterna. - Målmedveten rekrytering för att bredda den interkulturella kompetensen i kollegiet. - Implementering av nya läroplanstexter för förskola/förskoleklass och fritids. - Förtydligat årshjul/mötesstruktur - Storledningsgrupp för samordning av pedagogisk utveckling och gemensamma prioriteringar i alla verksamheter. - Genomföra minst ett internt teachmeet på PK- tid under läsåret.

Kvalitetsrapport 2015/2016 Förskolan St: Jörgen

Kvalitetsrapport 2015/2016 Förskolan St: Jörgen Kvalitetsrapport 2015/2016 Förskolan St: Jörgen Delaktighet, trygghet och lärande Pysslingen Skolors kvalitetsarbete syftar till att säkerställa att varje barn och elev oavsett skola ges möjlighet att

Läs mer

Kvalitetsrapport 2015/2016 Vällingby Park

Kvalitetsrapport 2015/2016 Vällingby Park Kvalitetsrapport 2015/2016 Vällingby Park Pysslingen Skolors kvalitetsarbete syftar till att säkerställa att varje barn och elev oavsett skola ges möjlighet att uppnå kunskapskraven. Genom att kontinuerligt

Läs mer

Kvalitetsrapport för. Montessoriskolan Castello. läsåret 2014-2015

Kvalitetsrapport för. Montessoriskolan Castello. läsåret 2014-2015 1 Kvalitetsrapport för Montessoriskolan Castello läsåret 2014-2015 2 Kvalitetsrapport Pysslingens skolors kvalitetsarbete syftar till att säkerställa att varje barn och elev oavsett skola ges möjlighet

Läs mer

Kvalitetsrapport för Montessoriskolan Castello

Kvalitetsrapport för Montessoriskolan Castello 1 Kvalitetsrapport för Montessoriskolan Castello Systematiskt kvalitetsarbete Uppdraget i förskola och skola är en tjänst gentemot våra kunder, där barn, elever och föräldrars behov ska tillgodoses inom

Läs mer

Kvalitetsrapport 2016/2017 Förskolan St:Jörgen

Kvalitetsrapport 2016/2017 Förskolan St:Jörgen Kvalitetsrapport 2016/2017 Förskolan St:Jörgen Förskolan St. Jörgen startade 2005 med fem avdelningar, 2011 utökade vi och idag går 175 barn hos oss fördelat på 10 avdelningar. Förskolan ligger vackert

Läs mer

Kvalitetsanalys för Pysslingen Grundskolor Parkskolan 2012/2013

Kvalitetsanalys för Pysslingen Grundskolor Parkskolan 2012/2013 Kvalitetsanalys för Pysslingen Grundskolor Parkskolan 2012/2013 Systematiskt kvalitetsarbete Uppdraget i förskola och skola är en tjänst gentemot våra kunder, där barn, elever och föräldrars behov ska

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete

Systematiskt Kvalitetsarbete Systematiskt Kvalitetsarbete 2017-2018 Tomtbergaskolans rektorsområde Eleverna känner sig nöjda med vår skola och är trygga här oavsett ålder. Tryggheten bland fritidsbarnen är ännu högre, vi har stora

Läs mer

Kvalitetsanalys för Pysslingen Skolor Vendelsö Hage 2013/2014

Kvalitetsanalys för Pysslingen Skolor Vendelsö Hage 2013/2014 Kvalitetsanalys för Pysslingen Skolor Vendelsö Hage 2013/2014 Systematiskt kvalitetsarbete Uppdraget i förskola och skola är en tjänst gentemot våra kunder, där barn, elever och föräldrars behov ska tillgodoses

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Lärande Verksamhetens måluppfyllelse Svenska Studieresultat ämnesprov grundskolan Betyg Antal elever Antal elever

Läs mer

Fullersta rektorsområde

Fullersta rektorsområde Fullersta rektorsområde Fullersta rektorsområde ligger i Huddinge i ett naturskönt område med närhet till skog, sjöar och idrottsplats. Rektorsområdet har ca 90 personal och ca 580 elever som är uppdelade

Läs mer

Neglinge gårds förskola. Nacka kommun

Neglinge gårds förskola. Nacka kommun Neglinge gårds förskola Nacka kommun Observationen genomfördes av: Inger Dobson Ekerö kommun Anita Fröberg Ekerö kommun v 19 2017 Innehållsförteckning Inledning Om Våga visa Kort om förskolan Observatörernas

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan 2017-2018 Systematiskt kvalitetsarbete Skola Våra elever är morgondagens världsmedborgare och vi utvecklar därför elevernas kommunikativa förmåga, kreativitet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖRSKOLA - OMRÅDE C

VERKSAMHETSPLAN FÖRSKOLA - OMRÅDE C 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 FÖRSKOLA - OMRÅDE C 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår 4 Centralt prioriterade

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår 4

Läs mer

Utvecklingsplan Ryrsjöns förskola. Ht 18-Vt 19

Utvecklingsplan Ryrsjöns förskola. Ht 18-Vt 19 Utvecklingsplan Ryrsjöns förskola Ht 18-Vt 19 Innehållsförteckning Beskrivning av förskolan Inledning Verksamheten Systematiskt kvalitetsarbete Nämndens övergripande mål Förskolans prioriterade områden

Läs mer

Verksamhetsplan. Norrga rdens fo rskola 2018/2019. Internt styrdokument

Verksamhetsplan. Norrga rdens fo rskola 2018/2019. Internt styrdokument Verksamhetsplan Norrga rdens fo rskola 2018/2019. Internt styrdokument Innehållsförteckning 1. Verksamhetens förutsättningar 2. Resultat 3. Analys 4. och åtgärder Dokumentansvarig: Förskolechef Gäller

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8 Skolplan Innehållsförteckning Inledning 3 Riktlinjer 4 Kvalitetssäkring 5 Verksamhetsbeskrivning 6 Normer och värden 7 Kunskaper 8 Elevens ansvar och inflytande 11 Skola och hem 12 Övergång och samverkan

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds förskola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Boo Gårds förskola läsåret 2013/14 Datum 140909 1 (5) Kvalitetsanalys för Boo Gårds förskola läsåret 2013/14 Varje förskola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:4627 Göteborgs kommun angered@angered.goteborg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Rannebergsskolan F-3 i Göteborgs kommun 2 (9) Tillsyn i Rannebergsskolan F-3 har genomfört

Läs mer

Arbetsplan förskoleklass

Arbetsplan förskoleklass Arbetsplan förskoleklass Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Handledning av skolans specialpedagog

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Brobyskolan FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Kvalitetsanalys. Länghemskolan

Kvalitetsanalys. Länghemskolan Kvalitetsanalys Länghemskolan Innehållsförteckning Resultatet av årets verksamhet... 3 Normer och värden... 3 Verksamhetens resultat... 5 Inflytande/delaktighet... 8 Arbete i verksamheten... 8 Övriga mål

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:4634 Varbergs kommun ks@varberg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bockstensskolan 3-5 i Varbergs kommun 2(9) Tillsyn i Bockstensskolan 3-5 har genomfört tillsyn av

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola Kvalitetsredovisning 215/216 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 0 Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Junibackens skola förskoleklass grundskola åk 1-6 fritidshem Ansvarig rektor Åsa Strömberg 1 Innehåll

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola n Beslut Stockholms kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Eriksdalsskolan belägen i Stockholms kommun 2(6) Tillsyn i Eriksdalsskolan har genomfört tillsyn av Stockholms kommun

Läs mer

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Sandarne skola

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Sandarne skola Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Sandarne skola Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Sandarne skola I er Utvecklings-/Arbetsplan beskriver ni hur ni kommer att arbeta med BUN/förvaltningens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola 4 Dnr 43-2015:8971 Linköpings kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Björn kärrskolan belägen i Linköpings kommun 2 (9) Tillsyn i Björnkärrskolan har genomfört tillsyn av Linköpings

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Kvalitetsanalys för Pysslingen Förskolor Nallebjörnen 2011/2012

Kvalitetsanalys för Pysslingen Förskolor Nallebjörnen 2011/2012 Kvalitetsanalys för Pysslingen Förskolor Nallebjörnen 2011/2012 Systematiskt kvalitetsarbete Uppdraget i förskola och skola är en tjänst gentemot våra kunder, där barn, elever och föräldrars behov ska

Läs mer

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Grundsärskolan

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Grundsärskolan Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Grundsärskolan Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Grundsärskolan Grundsärskolan inriktning grundsärskola består av tre grupper, Basgrupp 1,

Läs mer

Kvalitetsrapport Vedevågs skola

Kvalitetsrapport Vedevågs skola Kvalitetsrapport Vedevågs skola 2015-2016 1 Innehåll 1. GRUNDFAKTA... 4 2. RESULTAT... 5 2.1 Normer och värden... 5 2.2 Måluppfyllelse i arbetet med kursplanernas mål... 6 2.3 Elevinflytande och demokrati

Läs mer

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017 Kvalitetsrapport grundskola Örsjö skola Läsår 2016/2017 Jämställdhet 3 Utbildningen i åk 1-6 ska utformas så att alla elever tillförsäkras en skolmiljö som präglas av trygghet och studiero. 4 All verksamhet

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Datum 150904 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

En attraktiv skola i framkant som ger mening och berikar alla varje dag

En attraktiv skola i framkant som ger mening och berikar alla varje dag En attraktiv skola i framkant som ger mening och berikar alla varje dag Ledningsdeklaration för Östra skolan 2018-2019 Vision Östra skolan skall inrikta sin utveckling mot nästa generations behov av kunskap

Läs mer

Rapport med fokus på. normer och värden elevhälsa undervisning styrning och ledning. Engelbrektsskolan våren stockholm.se

Rapport med fokus på. normer och värden elevhälsa undervisning styrning och ledning. Engelbrektsskolan våren stockholm.se Rapport med fokus på normer och värden elevhälsa undervisning styrning och ledning Engelbrektsskolan våren 2018 stockholm.se Anita Fagervall Bodil Torelm Utbildningsförvaltningen Stockholms Stad 1 Innehåll

Läs mer

Lovisedalsskolan RO Skolplan

Lovisedalsskolan RO Skolplan L Ä SÅR 2017/2018 Lovisedalsskolan RO Skolplan Innehållsförteckning Vårt rektorsområde... 3 Vision... 3 Nationella mål... 4 Prioriterade mål och indikatorer... 4 Lovisedalsskolan RO, Skolplan 2(8) Vårt

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola Kvalitetsrapport Ekbackens skola Läsåret 2018 2019 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 Kunskaper, bedömning och betyg... 5 3.

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:5260 Göteborgs kommun lundby@lundby.goteborg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bräckeskolan F-6 i Göteborgs kommun 2 (9) Dnr 43-2015:5260 Tillsyn i Bräckeskolan F-6

Läs mer

Prioriterade utvecklingsområden för Rebbelberga rektorsområde verksamhetsåret 2014/2015 samt kompetensutvecklingsplan

Prioriterade utvecklingsområden för Rebbelberga rektorsområde verksamhetsåret 2014/2015 samt kompetensutvecklingsplan 2014-06-30 Prioriterade utvecklingsområden för Rebbelberga rektorsområde verksamhetsåret 2014/2015 samt kompetensutvecklingsplan I Kunskapsstaden Ängelholm möter du en förskola och skola som vilar på vetenskaplig

Läs mer

Fiskarhöjdens förskola. Nacka kommunen

Fiskarhöjdens förskola. Nacka kommunen Fiskarhöjdens förskola Nacka kommunen Observationen genomfördes av: Helena Aldén Upplands Väsby kommun Inger Dobson Ekerö kommun Pernilla Qvist Danderyds kommun Vi observerar Fisksätra förskolor under

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2016 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Presentation av skolan och fritidshemmets verksamhet och det systematiska kvalitetsarbetet Latorps skola ligger i ett

Läs mer

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Brage- skola och språkförskola belägen i Sollentuna kommun Beslut

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Brage- skola och språkförskola belägen i Sollentuna kommun Beslut r'n Dnr 43-2016:4433 Sollentuna kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Brage- skola och språkförskola belägen i Sollentuna kommun 2 (9) Tillsyn i Brage- skola och språkförskola har genomfört

Läs mer

Sammanfattning Rapport 2010:15. Rektors ledarskap. En granskning av hur rektor leder skolans arbete mot ökad måluppfyllelse

Sammanfattning Rapport 2010:15. Rektors ledarskap. En granskning av hur rektor leder skolans arbete mot ökad måluppfyllelse Sammanfattning Rapport 2010:15 Rektors ledarskap En granskning av hur rektor leder skolans arbete mot ökad måluppfyllelse Sammanfattning Rektor har som pedagogisk ledare och chef för lärarna och övrig

Läs mer

Skolplan Med blick för lärande. Antagen av barn- och utbildningsnämnden den 21 oktober

Skolplan Med blick för lärande. Antagen av barn- och utbildningsnämnden den 21 oktober Skolplan 2016-2019 Med blick för lärande Antagen av barn- och utbildningsnämnden den 21 oktober 2015 1 Sävsjö kommuns skolplan - en vägvisare för alla förskolor och skolor i Sävsjö kommun Sävsjö kommuns

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 januari 2016 Visättraskolan Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 Systematiskt kvalitetsarbete När man ser till en för läsåret 2014/2015 kan man se att en överlag ligger högre än vad de gjorde föregående

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola rn Beslut Dnr 43-2014:8427 Skinnskattebergs kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter prioriterad tillsyn i Klockarbergsskolan belägen i Skinnskatteberg kommun 2 (8) Tillsyn i Klockarbergsskolan

Läs mer

Daggkåpans förskola. Nacka kommunen

Daggkåpans förskola. Nacka kommunen Daggkåpans förskola Nacka kommunen Observationen genomfördes av: Inger Dobson Ekerö kommun Anita Fröberg Ekerö kommun v. 20 2017 Innehållsförteckning Inledning Om Våga visa Kort om förskolan Observatörernas

Läs mer

Verksamhetsidé och handlingsplan för ökad måluppfyllelse Norrtullskolan 7-9, läsåret 2017/18

Verksamhetsidé och handlingsplan för ökad måluppfyllelse Norrtullskolan 7-9, läsåret 2017/18 Verksamhetsidé och handlingsplan för ökad måluppfyllelse Norrtullskolan 7-9, läsåret 2017/18 Verksamhetsidé och handlingsplan för ökad måluppfyllelse Norrtullskolan 7-9, läsåret 2017/18 På Norrtullskolan

Läs mer

2018 Elevhälsoarbete grundskolor 1. Elevhälsan- hur väl tycker du att påståendet stämmer på din skola?

2018 Elevhälsoarbete grundskolor 1. Elevhälsan- hur väl tycker du att påståendet stämmer på din skola? 01-10- 1 (1) Bilaga 1. Webb-enkät Kartläggning och utvärdering av Nacka kommuns grundskolors elevhälsoarbete Webbenkät 01 Elevhälsoarbete grundskolor 1. Elevhälsan- hur väl tycker du att påståendet stämmer

Läs mer

Karlbergsskolan RO Läsårsplan

Karlbergsskolan RO Läsårsplan L Ä SÅR 2016/2017 Karlbergsskolan RO Läsårsplan Innehållsförteckning Vårt rektorsområde... 3 Vision... 3 Nationella mål... 4 Prioriterade mål och indikatorer... 4 Karlbergsskolan RO, Läsårsplan 2(9) Vårt

Läs mer

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 0 Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 2015-16 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Knutsbo skola grundskola åk 1-4 fritidshem Ansvarig rektor Åsa Strömberg 1 Innehåll Styrkort 2016-2017...

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-04-17 Fria Maria Barnskola Rektorn vid Fria Maria Barnskola Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Fria Maria Barnskola i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35

Läs mer

Förskolan Smedby Verksamhetsbeskrivning 2014-2015

Förskolan Smedby Verksamhetsbeskrivning 2014-2015 Handläggare Datum Pia Ihse 13 2014-08-06 0480-45 20 40 Tingbydals förskola Förskolan Smedby Verksamhetsbeskrivning 2014-2015 Öppna förskolan Kroggärdets förskola Smedängens förskola/ nattomsorg Förskolan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Åstorps kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kvidinge skola belägen i Åstorps kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan

Läs mer

Kvalitetsanalys för Växthusets förskola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Växthusets förskola läsåret 2013/14 1 (6) Datum Kvalitetsanalys för Växthusets förskola läsåret 2013/14 Varje förskola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut 2013-11-12 Estniska Skolan i Stockholm Rektorn vid Estniska Skolan i Stockholm Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Estniska Skolan i Stockholm Stockholms kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Utvecklingsplan Gossagårdens förskola. Ht 2017 och Vt 2018

Utvecklingsplan Gossagårdens förskola. Ht 2017 och Vt 2018 Utvecklingsplan Gossagårdens förskola Ht 2017 och Vt 2018 Innehållsförteckning Beskrivning av förskolan Inledning Verksamheten Systematiskt kvalitetsarbete Nämndens övergripande mål Förskolans prioriterade

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Läsåret 2012/2013. Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde

Kvalitetsredovisning. Läsåret 2012/2013. Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde Kvalitetsredovisning Läsåret 2012/2013 Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde Innehåll 1. Kvalitetsutvecklingsplan Planering Uppföljning Utvärdering och utveckling Analys och rapport Kvalitetsredovisning

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13 Datum 130909 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Östra Ryd FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Östra Ryd FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Östra Ryd FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9807 AcadeMedia fria grundskolor AB Org.nr. 556932-0699 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Växthuset belägen i Mölndals kommun 2 (8) Dnr 44-2015:9807 Tillsyn i Växthuset

Läs mer

Kvalitetsrapport för Kyrkskolan 4-6

Kvalitetsrapport för Kyrkskolan 4-6 0 Kvalitetsrapport för Kyrkskolan 4-6 Läsåret 2015-2016 Gällande för verksamheten i Kyrkskolan åk 4-6 Ansvarig rektor Sara Pernolf 1 Innehåll Styrkort 2016-2017, Kyrkskolan 4-6... 2 MÅL... 4 KVALITETSARBETE...

Läs mer

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 0 Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I förskoleklass grundskola åk 1-9 fritidshem Ansvarig rektor Kristin Hägglund 1 2 Innehåll Styrkort 2015-2016... 1

Läs mer

Rapport HT Jarlabergs skola. Nacka kommun

Rapport HT Jarlabergs skola. Nacka kommun Rapport HT-2017 Jarlabergs skola Nacka kommun Observationen genomfördes av: Emma Åkerberg, Danderyds kommun Marie Lindström, Sollentuna kommun Sara Kicklighter, Sollentuna kommun Vecka 46, 2017 Innehållsförteckning

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola 1 (9) Stockholms kommun för grundskola efter tillsyn i Rålambshovsskolan belägen i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress Sveavägen 159 2 (9) Tillsyn i Rålambshovsskolan

Läs mer

Kvalitetsrapport Hagabackens skola

Kvalitetsrapport Hagabackens skola 2016-06-02 Kvalitetsrapport 2015-2016 Hagabackens skola 1 1. GRUNDFAKTA 2 2. RESULTAT 2.1 Normer och värden Påstående: Årets res. Årets res. Förra året Förra året inte alls/ ganska dåligt % ganska bra/

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Segrande Liv Grundskola Org.nr. 843001-7593 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Segrande Liv Grundskola belägen i Höörs kommun Skolinspektionen. Postadress: Box

Läs mer

Kvalitetsarbetet i AcadeMedias förskolor

Kvalitetsarbetet i AcadeMedias förskolor Kvalitetsarbetet i AcadeMedias förskolor KVALITETSARBETE INOM FÖRSKOLAN 1 Fakta ACADEMEDIAS FÖRSKOLOR AcadeMedia har cirka 150 förskolor i Sverige Dessa drivs av Pysslingen Förskolor och Skolor AB samt

Läs mer

Norrsätra Grundsärskolas kvalitetsredovisning

Norrsätra Grundsärskolas kvalitetsredovisning Norrsätra Grundsärskolas kvalitetsredovisning 2015 2016 1. Organisation Grundsärskolan åk 1-6 och fritidshemmet är lokalintegrerade i Norrsätra grundskola. Åk 1-3 i L-huset och åk 4-6 i M-huset. En lärare

Läs mer

Futura International Pre-school. Danderyd

Futura International Pre-school. Danderyd Futura International Pre-school Danderyd Observationen genomfördes av: Helena Aldén, Upplands Väsby Susanne Arvidsson Stridsman, Nacka Veckorna 12, 2018 Innehållsförteckning Kort om förskolan Observatörernas

Läs mer

Lokal arbetsplan. Furulunds förskolor HT 2011 VT 2012

Lokal arbetsplan. Furulunds förskolor HT 2011 VT 2012 Lokal arbetsplan Furulunds förskolor HT 2011 VT 2012 1 Arbetet i verksamheten Den lokala arbetsplanen utgår från kvalitetsredovisningen av verksamheten under höstterminen 2010 vårterminen 2011.Här anges

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL SKOLAN!

VÄLKOMMEN TILL SKOLAN! VÄLKOMMEN TILL SKOLAN! VI BYGGER SAMHÄLLET I takt med att vi blir allt fler Kungälvsbor bygger vi ut vår verksamhet. Varje år utökas verksamheterna med nya förskolor och/eller grundskolor, fler pedagoger

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola Kvalitetsredovisning 215/216 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015

LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015 LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015 GRUNDSKOLA: Drottningdals skola 1. UNDERLAG Varje skola i Sverige har i uppdrag att beskriva hur det systematiska kvalitetsarbetet fungerar under läsåret samt beskriva hur vi

Läs mer

Utvecklingsplan, Strömsskolan, läsåret 17/18

Utvecklingsplan, Strömsskolan, läsåret 17/18 Utvecklingsplan, Strömsskolan, läsåret 17/18 Vision: Strömsskolan - en trygg och trivsam skola med höga resultat. Vi kan, vi vill och vi vågar! Bakgrund och syfte: Utvecklingsplanen ska konkretisera och

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola n Beslut Dnr 43-2016:24 Stockholms kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Klastorpsskolan belägen i Stockholms kommun 2(7) Tillsyn i Klastorpsskolan har genomfört tillsyn av Stockholms

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Hammarnskolan Läsåret 2014/2015 2(6) Rektors reflektioner (analys av kunskapsresultaten) Fritidshem Under lå 14/15 fortsatte Fritids med sitt Utvecklingsområdet

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN

LOKAL ARBETSPLAN LOKAL ARBETSPLAN 2015-2016 GRUNDSKOLA: Drottningdals skola 1. UNDERLAG Varje skola i Sverige har i uppdrag att beskriva hur det systematiska kvalitetsarbetet (SKA) fungerar under läsåret samt beskriva

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Ullvi skolenhet

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Ullvi skolenhet Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Ullvi skolenhet Kvalitetsredovisning 2016/2017 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9509 Pysslingen förskolor och skolor AB Org.nr. 556035-4309 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nacka Strands skola belägen i Nacka kommun 2 (7) Tillsyn i Nacka Strands

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut Skolinspektionen 2015-01-26 Pysslingen Förskolor och Skolor AB Rektorn vid Alfaskolan Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Alfaskolan i Solna kommun Skolinspektionen, Box 23069,

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Rälsen Förskola Norrviken 2012 Enhet Mia Elverö Systematiskt kvalitetsarbete i fristående enhet Förskolechefens/rektorns namn Ansvarig uppgiftslämnare Mia Elverö 1/12 Inledning

Läs mer

Dnr 2019/000076/600 Id Barn- och utbildningsförvaltningen. Verksamhetsplan Djursdala och Södra Vi

Dnr 2019/000076/600 Id Barn- och utbildningsförvaltningen. Verksamhetsplan Djursdala och Södra Vi Dnr 2019/000076/600 Id 25567 Barn- och utbildningsförvaltningen Djursdala och Södra Vi Dnr 2019/000076/600 Id 25567 Kommunal styrning och nämndplan Med kommunens värdeord ANSVAR, MOD och FANTASI i tankar

Läs mer

Skolors och förskolors systematiska kvalitetsarbete. vägledning och struktur

Skolors och förskolors systematiska kvalitetsarbete. vägledning och struktur Skolors och förskolors systematiska kvalitetsarbete vägledning och struktur Det gemensamma systematiska kvalitetsarbetet på Lidingö En viktig utgångspunkt i allt kvalitetsarbete är att barnets bästa sätts

Läs mer

Resultatprofil. Ängbyskolan. Läsåret 2016/2017

Resultatprofil. Ängbyskolan. Läsåret 2016/2017 Resultatprofil Ängbyskolan Läsåret 2016/2017 Vad är en resultatprofil I resultatprofilen redovisas respektive skolas organisation, antal elever och pedagogisk personal, resultat som uppnåtts hos eleverna

Läs mer

FÄRJESTADSSKOLANS ARBETSPLAN

FÄRJESTADSSKOLANS ARBETSPLAN FÄRJESTADSSKOLANS ARBETSPLAN LÄSÅRET 2016 17 KARLSTADS KOMMUN Ansvarig samt giltighetstid: Mikael Nilsson Rektor, Läsåret 16/17 POLICY Uttrycker ett övergripande förhållningssätt. Policyn handlar om principer

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:10013 Stockholms kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Magelungsskolan belägen i Stockholms kommun 2 (8) Tillsyn i Magelungsskolan har genomfört tillsyn av Stockholms kommun

Läs mer

Tillsyn av den fristående Martemeoförskolan Kullerbyttan

Tillsyn av den fristående Martemeoförskolan Kullerbyttan 2019-09-25 Tjänsteskrivelse Barn- och utbildningsnämnden Dnr 2019/259-644 Tillsyn av den fristående Martemeoförskolan Kullerbyttan Västerviks kommun genomförde 2019-09-02 tillsyn av fristående Martemeoförskolan

Läs mer

Skolornas SKA ligger till grund för Grundskolans SKA som sedan ligger till grund för Utbildnings SKA.

Skolornas SKA ligger till grund för Grundskolans SKA som sedan ligger till grund för Utbildnings SKA. Skola Rektor SKA-samtal 18/19 Svedala kommun ska vara en utbildningskommun som varaktigt räknas bland landets tio bästa utifrån SKL:s Öppna jämförelser. Svedala kommun ska ha en utbildningsverksamhet där

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 januari 2016 Mörtviksskolan Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 Systematiskt kvalitetsarbete Skola I Mörtviksskolan pågår ett aktivt arbete för att främja alla elevers trygghet och lärande. Genom att

Läs mer

BeskJit för. 'örsko e [ass och grundsko a

BeskJit för. 'örsko e [ass och grundsko a Beskut Dnr 44-2015:4210 Backatorps skolkooperativ ekonomisk förening Org.nr. 716445-1366 BeskJit för. 'örsko e [ass och grundsko a efter bastillsyn Bauatorpsskolan belägen i Göteborgs ko mun. 'iåbx 2320,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola a f i %er Dnr 43-2016:7841 Botkyrka kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Tullingebergsskolan i Botkyrka kommun Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (9) s beslut

Läs mer

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys Information om skolenheten Kopperskolan är en F-6:skola som h ar ca 320 elever och 45 personal. Skolans organisation har fyra F-1:or och tvåparellelligt från år 2-6. Det finns fyra fritidsavdelningar och

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2016:4784 Säffle kommun kommun@saffle.se Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Tingvallaskolan S i Säffle kommun 2 (9) Tillsyn i Tingvallaskolan S har genomfört tillsyn av Säffle kommun under

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9496 Pysslingen förskolor och skolor AB Org.nr. 556035-4309 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Söderby skola belägen i Haninge kommun 2 (7) Dnr 44-2015:9496 Tillsyn i Söderby

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2014:8517 Södertälje Friskola AB Org.nr. 556557-0149 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Södertälje Friskola belägen i Södertälje kommun 2(8) Tillsyn i Södertälje friskola

Läs mer

Affärsområde grundskola Verksamhetsplan Börje skola

Affärsområde grundskola Verksamhetsplan Börje skola Affärsområde grundskola Verksamhetsplan Börje skola 2016-2017 Börje skolas vision Vi vill skapa en miljö där alla elever ska känna sig trygga och nöjda och med vilja och lust att lära. Vi vill skapa en

Läs mer