Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket LULEÅ KOMMUN. Beredning Konsumentnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket LULEÅ KOMMUN. Beredning 2010-08-27 29 34. Konsumentnämnden 2010-09-08 29 34"

Transkript

1 Beredning Konsumentnämnden Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, pressmeddelande från Regeringskansliet, beslut från Länsstyrelsen Pressmeddelanden från Konsumentverket Undvik dyra mobilräkningar under semestern Ny smart webbplats för ekonomiintresserade Spara tusenlappar på att byta elavtal KO stämmer Sova AB för vilseledande marknads föring Konsumentverket listar miljöbilar och de koldioxid snålaste bilarna 2010 KO företräder Hammarö Energis drabbade kunder Svårt att förstå när försäkringen behövs Ung Konsument på Peace & Love Solglasögon ofta felmärkta Ryanairdomen överklagas Konsumenter behöver sina vägledare Svårt jämföra priser och villkor för telefoni Ingen avgift när du betalar med kontokort Betala inte faktura från Waplotto/Euromillions om du inte beställt tjänsten Flyhome i konkurs information till drabbade rese närer Betala inte om du får hot om inkasso från Waplotto/ Euromillions om du inte beställt tjänsten Brio återkallar leksaker Tävling hjälper elever få koll på cashen

2 Beredning Konsumentnämnden Pressmeddelande från Regeringskansliet Åtgärder mot problemen med sms-lån Beslut från Länsstyrelsen Beslut för ansökan om allmän kameraövervakning för G4S Cash Solution AB Beslut för ansökan om allmän kameraövervakning för HSB Norr Nämnden beslutar att lägga meddelandena till handlingarna.

3 Beredning Konsumentnämnden Ärende- och telefonstatistik Bilaga: Statistikblad Statistiken per den visar att verksamheten har handlagt ärenden. 60 av dessa är skuldsaneringsärenden. Totalt är det 325 färre antal ärenden än under samma period När det gäller indelning per ämnesområde så har klagomålen på boendefrågor ökat från 16,8 % till 19,9 %. Klagomålen på fordon och transporter ligger på samma nivå som 2009, 19 %. De flesta klagomålen rör dessa två ämnesområden. Telefonstatistiken för juni, juli och augusti visar på fortsatt få missade samtal. Under juli månad är andelen samtal besvarade av telefonist eller talsvar större än normalt. Detta beror på att det är mer upptaget/hänvisat under semestertiden. Nämnden beslutar att lägga ärende- och telefonstatistiken till handlingarna.

4 Beredning Konsumentnämnden Ekonomisk rapport Bilaga: Ekonomisk rapport Den ekonomiska rapporten för juli månad visar på ett litet överskott. Nämnden beslutar att godkänna den ekonomiska rapporten och att lägga den till handlingarna.

5 Beredning Konsumentnämnden Delårsrapport Bilaga: Delårsrapport Delårsrapporten redovisas på sammanträdet, då uppgifterna inte är tillgängliga när föredragningspromemorian skickas ut. Verksamheten visar på ett stort överskott. Det beror på att avdelningen sålt konsumentvägledaretjänster till Bodens kommun. I övrigt sker verksamheten enligt plan. Nämnden beslutar att godkänna delårsrapporten och att lägga den till handlingarna.

6 Beredning Konsumentnämnden Övergripande granskning av konsumentnämnden 2010 Bilagor: Frågor/diskussionsområden till konsumentnämnden, brev från revisorerna med gemensamma frågor till samtliga nämnder och styrelser Den övergripande granskningen kommer, liksom tidigare år, att genomföras i dialog med nämnden. Vid mötet med nämnden den kl önskar revisorerna samtala med nämndsledamöterna kring ett antal frågeställningar som bifogas. Vid mötet kommer även att finnas utrymme att diskutera andra aktuella frågor. För år 2010 har revisorerna beslutat att begära in skriftliga svar på ett antal övergripande frågor som behandlar styrning och ledning, uppföljning samt intern kontroll. Nämndens skriftliga svar skall, efter behandling i nämnden, skickas in senast Revisorerna samtalade med nämndsledamöterna kring de utsända frågorna. Vid mötet diskuterades även andra aktuella frågor. Nämnden beslutar att behandla revisorernas frågor på nämndssammanträdet den och att för övrigt lägga den övergripande granskningen till handlingarna. Skriftligt svar kommer att lämnas till revisorerna senast

7 Beredning Konsumentnämnden Yttrande över ansökan om allmän kameraövervakning Bilaga: Ansökan om allmän kameraövervakning Länsstyrelsen har sänt ansökan om allmän kameraövervakning för yttrande. Ansökan avser Norrbottensmedia, Robertsviksgatan 5, som ansöker om utvidgning av befintligt tillstånd till kameraövervakning av verksamhetens lokaler i Luleå. Övervakningsområdet är privat mark och innefattar lastkaj, fasad samt personalparkering. Det kommer att skyltas privat mark i anslutning till den passage som används av allmänhet. Tillståndet ska även omfatta den del av huset som vetter mot Landstingshuset. Efter denna gavel förvaras bland annat apoteksvaror samt dyr och stöldbegärlig utrustning. Övervakningsområdet ska också omfatta containers som varit utsatta för omfattande skadegörelse i form av bränder. Utökningen omfattar vidare en förlängning av det tidigare tillståndet för de två kameror som övervakar entré och reception. Länsstyrelsen har besökt platsen och bland annat tagit del av övervakningsutrustningen och hur materialet sparas och hanteras. Det finns inget att anmärka på i denna del. Beredningens förslag till nämnden Beredningen föreslår nämnden att tillstyrka ansökan. Övervakningen sker på privat mark och platsen har varit brottsutsatt. Rapporter om incidenter och polisanmälningar lämnas ut på sammanträdet. Nämnden beslutar i enlighet med beredningens förslag och tillstyrker ansökan om allmän kameraövervakning.

8 Beredning Konsumentnämnden Särskild bevakning av hantverkstjänster Bilaga: Sammanställning av resultat för bevakning av hantverkstjänster Konsumentverket har genomfört en konsumentundersökning och ser i resultaten att mer än 90 % av de konsumenter som anlitat hantverkare är på det hela taget nöjd eller mycket nöjda med det arbete som har utförts. Knappt en femtedel upplever ändå att det var något de inte var helt nöjda med eller som de ville klaga på. Med anledning av det resultatet blev Konsumentverket intresserade av att få veta om det ser likadant ut hos oss vägledare. Av alla typer av missnöje som kan uppstå i vilka fall väljer man att kontakta sin konsumentvägledare? Av dem som kontaktar oss vad är det egentligen som man är missnöjd med? Har man varit bättre eller sämre på att skriva avtal? Har man försökt klaga hos hantverkaren innan man kontaktar oss? Konsumentvägledningen har därför specialbevakat hantverkstjänster. Bevakningen har löpt från och med den 1 mars till den 31 maj Sammanställningen av bevakningen visar att man till exempel haft enbart muntliga överenskommelser i 53 % av fallen. Orsaken till missnöjet var i 70 % av fallen kvaliteten på arbetet och yrkeskunnandet. I 56 % av fallen hade konsumenterna en dialog med hantverkaren innan kontakten med vägledningen togs. Resultatet är sammanställt av Konsumentverket och redovisas i bilaga. Nämnden beslutar att tjänstemännen redovisar resultatet när Konsumentverket sammanställt specialbevakningen för hela landet.

9 Beredning Konsumentnämnden Medborgarförslag om torgplats på Storgatan utanför Åhléns Carina Johansson anför följande i ett medborgarförslag : Mitt förslag är att förlägga torget med torgdagarna på Storgatan utanför Åhléns på det så kallade Nytorget. Tekniska nämnden har fått i uppdrag av kommunfullmäktige att besluta i ärendet. Tjänstemännen på konsumentvägledningen har fått tillfälle att yttra sig i frågan. De har, tillsammans med ordförande, ställt sig positiva till att flytta torghandeln till Nytorget, under förutsättning att det finns lösningar för transporter, parkeringar med mera. Nämnden ställer sig positiv till förslaget och beslutar att lägga informationen till handlingarna.

10 Beredning Konsumentnämnden Omregleringen av apoteken Den 1 juli 2009 genomfördes omregleringen av apoteken. Syftet med omregleringen är enligt regeringen att pressa priserna på mediciner, att konsumenterna ska kunna välja mellan olika apotek och att fler ska få möjlighet att driva apotek. Av de elva apotek som finns i Luleå ägs sex av det statliga Apoteket AB, tre ägs av bolaget Apotek Hjärtat och ett av Kronans droghandel. Ett apotek ägs av en småföretagare, men statliga Apoteksgruppen äger en liten del av det. Dessutom går det sedan en tid tillbaka att köpa till exempel värktabletter i matvarubutiker och på bensinmackar. Nu är det tänkt att även det statliga Apoteket AB till viss del ska förändras och tas över av franchiseföretagare. Det innebär att Apoteket AB är franchisegivare, som äger affärskoncept och varumärke. Företagaren å sin sida hyr det konceptet för att få använda varumärke och varuutbud. Läkemedelsverket är den myndighet som har tillsynsansvar för apoteken. Verket ger tillstånd till de nya apoteken och ska kontrollera att reglerna efterlevs. Bland annat måste det alltid finnas minst en farmaceut närvarande. Konsumentverket har tillsammans med Konkurrensverket fått i uppdrag att följa utvecklingen av priser, service och tillgänglighet. Den rapporten ska vara klar senast den 31 december Nämnden beslutar att avvakta Konsumentverkets och Konkurrensverkets rapport.

Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga meddelandena till handlingarna.

Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga meddelandena till handlingarna. LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) 18 Meddelanden Meddelandena läggs till handlingarna. Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga meddelandena till handlingarna. Följande meddelanden

Läs mer

Konsumentnämndens beslut

Konsumentnämndens beslut Beredning 2010-11-25 43 49 Konsumentnämnden 2010-12-08 43 49 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket Hagfors i Värmland, en kommun med många 2010-10-18 skuldsatta invånare KO drar försäkringsbolag

Läs mer

Pressmeddelande från Regeringskansliet

Pressmeddelande från Regeringskansliet Beredning 2007 10 10 34 34 Konsumentnämnden 2007 10 24 34 34 Meddelanden (7 bilagor) Pressmeddelanden från Konsumentverket Nya regler sätter stopp för semesterskojare 2007 06 07 KO förbjuder reklam för

Läs mer

Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket. Beslut från Länsstyrelsen. Information från Jordbruksverket LULEÅ KOMMUN. Beredning 2011-01-26 1 1

Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket. Beslut från Länsstyrelsen. Information från Jordbruksverket LULEÅ KOMMUN. Beredning 2011-01-26 1 1 Beredning 2011-01-26 1 1 Konsumentnämnden 2011-02-09 1 1 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Länsstyrelsen, information från Jordbruksverket, redovisning av ärendestatistik

Läs mer

Förslag till beslut Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga redovisade meddelanden till handlingarna.

Förslag till beslut Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga redovisade meddelanden till handlingarna. 44 Meddelanden Meddelandena läggs till handlingarna. Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga redovisade meddelanden till handlingarna. Följande meddelanden redovisas: Avsändare Konsumentverket

Läs mer

Pressmeddelanden. Ordförande föreslår konsumentnämnden att lägga meddelandena till handlingarna.

Pressmeddelanden. Ordförande föreslår konsumentnämnden att lägga meddelandena till handlingarna. LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) 43 Meddelanden Meddelandena läggs till handlingarna. Följande meddelanden redovisas. Avsändare Konsumentverket Ämne Pressmeddelanden Utbrett slarv med konsumenträtt

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Miljönämndens beslut om GMO 2009 09 17

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Miljönämndens beslut om GMO 2009 09 17 Beredning 2009 10 14 39 42 Konsumentnämnden 2009 10 28 39 42 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Miljönämnden, beslut från Kommunstyrelsen, skrivelse från kommunrevisionen/kpmg,

Läs mer

Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket LULEÅ KOMMUN. Beredning 2012-05-31 20 20. Konsumentnämnden 2012-06-13 20 20

Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket LULEÅ KOMMUN. Beredning 2012-05-31 20 20. Konsumentnämnden 2012-06-13 20 20 Beredning 2012-05-31 20 20 Konsumentnämnden 2012-06-13 20 20 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Länsstyrelsen Pressmeddelanden från Konsumentverket Tydligare regler

Läs mer

Information om energimärkning

Information om energimärkning LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) 1 Information om energimärkning Informationen läggs till handlingarna. Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga informationen till handlingarna.

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Granskningsmeddelande från KPMG Nämnden beslutar att lägga meddelandena till handlingarna.

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Granskningsmeddelande från KPMG Nämnden beslutar att lägga meddelandena till handlingarna. Beredning 2006 11 24 28 28 Konsumentnämnden 2006 12 08 28 28 Meddelanden (5 bilagor) Ekonomisk rapport Ärendestatistik Pressmeddelanden från Konsumentverket KO stämmer Philip Morris 2006 10 26 Bristande

Läs mer

Beslut från Länsstyrelsen

Beslut från Länsstyrelsen Beredning 2009-11-25 50 53 Konsumentnämnden 2009-12-09 50 53 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, pressmeddelande från Europeiska gemenskapernas domstol, Länsstyrelsens beslut om

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Beslut från Länsstyrelsen

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Beslut från Länsstyrelsen Beredning 2011-11-24 62 72 Konsumentnämnden 2011-12-07 62 72 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Länsstyrelsen, information om NIX telefon Pressmeddelanden från Konsumentverket

Läs mer

Nämnden beslutar att lägga meddelandena till handlingarna.

Nämnden beslutar att lägga meddelandena till handlingarna. Beredning 2006 10 13 22 22 Konsumentnämnden 2006 10 27 22 22 Meddelanden (5 bilagor) Ekonomisk rapport Ärendestatistik Pressmeddelanden från Konsumentverket Se & Hör skulle ha avböjt vilseledande reklam

Läs mer

Meddelanden. Konsumentnämndens beslut. Förslag till beslut. Beskrivning av ärendet LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Meddelanden. Konsumentnämndens beslut. Förslag till beslut. Beskrivning av ärendet LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) 34 Meddelanden Meddelandena läggs till handlingarna. Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga meddelandena till handlingarna. Följande meddelanden

Läs mer

Beslut från Länsstyrelsen. Marianne Björn (C) informerar om torghandeln på Nytorget. Konsumentnämndens beslut

Beslut från Länsstyrelsen. Marianne Björn (C) informerar om torghandeln på Nytorget. Konsumentnämndens beslut Beredning 2012-11-28 44 45 Konsumentnämnden 2012-12-12 44 45 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Länsstyrelsen Pressmeddelanden Företag trotsar Konsumentverkets beslut

Läs mer

Meddelanden. Nämnden beslutar att lägga meddelandena till handlingarna. LULEÅ KOMMUN. Beredning 2007 11 28 48 49. Konsumentnämnden 2007 12 12 48 49

Meddelanden. Nämnden beslutar att lägga meddelandena till handlingarna. LULEÅ KOMMUN. Beredning 2007 11 28 48 49. Konsumentnämnden 2007 12 12 48 49 Beredning 2007 11 28 48 49 Konsumentnämnden 2007 12 12 48 49 Meddelanden (bilagor) Pressmeddelanden från Konsumentverket Sverige kräver förbud mot farliga magneter 2007 10 09 Ungas sms lån kartläggs i

Läs mer

Beslut från Länsstyrelsen

Beslut från Länsstyrelsen Beredning 2010-10-14 38 43 Konsumentnämnden 2010-10-27 38 43 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Länsstyrelsen Pressmeddelanden från Konsumentverket Konsumentverket

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Beslut från Länsstyrelsen. Konsumentnämndens beslut

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Beslut från Länsstyrelsen. Konsumentnämndens beslut Beredning 2011-10-10 46 50 Konsumentnämnden 2011-10-26 46 50 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Länsstyrelsen Pressmeddelanden från Konsumentverket Konsumentombudsmannen

Läs mer

Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket. Pressmeddelanden från Konsumentverket. Konsumentnämndens beslut

Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket. Pressmeddelanden från Konsumentverket. Konsumentnämndens beslut Beredning 2010-05-27 20 24 Konsumentnämnden 2010-06-09 20 24 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket Pressmeddelanden från Konsumentverket Kommuner skär ned på konsumentvägledningen

Läs mer

Information om uppföljning av nämndernas uppdrag enligt lag om skydd mot olyckor år 2013

Information om uppföljning av nämndernas uppdrag enligt lag om skydd mot olyckor år 2013 LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) 10 Information om uppföljning av nämndernas uppdrag enligt lag om skydd mot olyckor år 2013 Informationen läggs Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden

Läs mer

Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket. Länsstyrelsen Norrbotten LULEÅ KOMMUN. Beredning

Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket. Länsstyrelsen Norrbotten LULEÅ KOMMUN. Beredning Beredning 2008 11 27 50 53 Konsumentnämnden 2008 12 10 50 53 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Länsstyrelsen, dom från Länsrätten, skrivelse från Kommunrevisionen

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Pressurklipp från Sändaren nr 21. EU regler kan hota ideell second hand i Sverige 2008

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Pressurklipp från Sändaren nr 21. EU regler kan hota ideell second hand i Sverige 2008 Beredning 2009 01 28 1 1 Konsumentnämnden 2009 02 11 1 1 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, pressurklipp från Sändaren, inbjudan till BUS dagarna Pressmeddelanden från Konsumentverket

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Skrivelse från Livsmedelsverket. Konsumentnämndens skrivelser. Beslut från Länsstyrelsen

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Skrivelse från Livsmedelsverket. Konsumentnämndens skrivelser. Beslut från Länsstyrelsen Beredning 2009 05 26 22 24 Konsumentnämnden 2009 06 10 22 24 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, skrivelse från Livsmedelsverket, konsumentnämndens skrivelser till Livsmedelsverket

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Konsumentnämnden 2010-06-08

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Konsumentnämnden 2010-06-08 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kontorshuset Hjorten, kl. 10.00-11.30 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Carina Lillbacka

Läs mer

Länsstyrelsen i Kronobergs län Rättsfunktionen VÄXJÖ

Länsstyrelsen i Kronobergs län Rättsfunktionen VÄXJÖ ANSÖKAN OM KAMERAÖVERVAKNING Länsstyrelsen i Kronobergs län Rättsfunktionen 351 86 VÄXJÖ Läs ifyllnadshjälpen för frågorna i ansökningsblanketten innan ansökan lämnas till Länsstyrelsen. Viktig information

Läs mer

Länsstyrelsen i Kronobergs län Rättsfunktionen VÄXJÖ

Länsstyrelsen i Kronobergs län Rättsfunktionen VÄXJÖ ANSÖKAN OM KAMERAÖVERVAKNING Länsstyrelsen i Kronobergs län Rättsfunktionen 351 86 VÄXJÖ Läs ifyllnadshjälpen för frågorna i ansökningsblanketten innan ansökan lämnas till Länsstyrelsen. Viktig information

Läs mer

Adressen till Länsstyrelsen framgår av informationsbladet

Adressen till Länsstyrelsen framgår av informationsbladet ANSÖKAN OM KAMERAÖVERVAKNING Adressen till Länsstyrelsen framgår av informationsbladet Läs ifyllnadshjälpen för frågorna i ansökningsblanketten innan ansökan lämnas till Länsstyrelsen. Viktig information

Läs mer

AVSNITT 2. Avtal. Avtal. Koll på cashen 1

AVSNITT 2. Avtal. Avtal. Koll på cashen 1 AVSNITT 2 Koll på cashen 1 Ordlista 24-månadersavtal ett avtal där du binder dig att betala en viss kostnad i 24 månader, för till exempel en mobiltelefon. Abonnemang ett löpande avtal som ger dig tillgång

Läs mer

Uppflöjning av konsumentvägledning - anmälningsärende

Uppflöjning av konsumentvägledning - anmälningsärende Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-01-11 Handläggare Mikael Josephson Telefon: 076-1209035 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2016-02-04 Uppflöjning

Läs mer

Ansökan om tillstånd till allmän kameraövervakning. Information. Vår service. Upplysningsplikt. Länsstyrelsens prövning.

Ansökan om tillstånd till allmän kameraövervakning. Information. Vår service. Upplysningsplikt. Länsstyrelsens prövning. Ansökan om tillstånd till allmän kameraövervakning Information Lagen (SFS 1998:150) om allmän kameraövervakning omfattar dels övervakningskameror (TV-kameror, webbkameror, optisk-elektroniska instrument

Läs mer

Hur du ansöker om kameraövervakning

Hur du ansöker om kameraövervakning INFORMATION Hur du ansöker om kameraövervakning Information Kameraövervakningslagen omfattar dels övervakningskameror (TV-kameror, webbkameror, optisk-elektroniska instrument och jämförbara utrustningar)

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 Riktlinjer för kameraövervakning i Sollentuna kommun Antagna av kommunstyrelsen 2009-10-28, 145 1 Bakgrund och syfte Olika former av skadegörelse orsakar årligen kommunen stora kostnader. Förutom att

Läs mer

Läs ifyllnadshjälpen för frågorna i ansökningsblanketten innan ansökan lämnas till Länsstyrelsen.

Läs ifyllnadshjälpen för frågorna i ansökningsblanketten innan ansökan lämnas till Länsstyrelsen. ANSÖKAN OM KAMERAÖVERVAKNING Länsstyrelsen i län Läs ifyllnadshjälpen för frågorna i ansökningsblanketten innan ansökan lämnas till Länsstyrelsen. Viktig information En övervakningskamera får inte sättas

Läs mer

Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Medborgarförslaget förklaras besvarat.

Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Medborgarförslaget förklaras besvarat. Kommunstyrelsen 2017-11-07 1(3) 271 Svar på medborgarförslag - Inför kameraövervakning på Lagersbergsskolan samt beslut om uppdrag att ta fram en modell för kameraövervakning på skolor (KSKF/2016:623)

Läs mer

Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Medborgarförslaget förklaras besvarat.

Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Medborgarförslaget förklaras besvarat. Kommunstyrelsen 2017-11-07 1(3) 271 Svar på medborgarförslag - Inför kameraövervakning på Lagersbergsskolan samt beslut om uppdrag att ta fram en modell för kameraövervakning på skolor (KSKF/2016:623)

Läs mer

Hur du ansöker om kameraövervakning

Hur du ansöker om kameraövervakning INFORMATION Hur du ansöker om kameraövervakning Information Kameraövervakningslagen omfattar dels övervakningskameror (TV-kameror, webbkameror, optisk-elektroniska instrument och jämförbara utrustningar)

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kontorshuset Hjorten, kl. 10.00-12.05 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Carina Lillbacka

Läs mer

Tillsynsbeslut enligt lagen (1992:1574) om bostadsanpassningsbidrag

Tillsynsbeslut enligt lagen (1992:1574) om bostadsanpassningsbidrag Beslut Datum 2012-01-13 Diarienummer 1363-1790/2011 NN Eskilstuna kommun 631 86 ESKILSTUNA Tillsynsbeslut enligt lagen (1992:1574) om bostadsanpassningsbidrag Slutsatser 1. Boverket anser inte att handläggningstiden

Läs mer

Svar på motion om att ansöka om utökad kameraövervakning

Svar på motion om att ansöka om utökad kameraövervakning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-04-12 Blad 21 Ks 63 Au 56 Dnr 58/2009-109 Svar på motion om att ansöka om utökad kameraövervakning Från Orvar Alinder, M, har till kommunfullmäktiges sammanträde den 28 september

Läs mer

Angående medborgarförslag om att införa kameraövervakning på Lagersbergsskolan

Angående medborgarförslag om att införa kameraövervakning på Lagersbergsskolan Kommunstyrelsen 2017-10-03 Kommunledningskontoret Ledningsstaben KSKF/2016:623 Lena Lundberg 1 (2) Kommunstyrelsen Angående medborgarförslag om att införa kameraövervakning på Lagersbergsskolan Förslag

Läs mer

Studentlivförsäkring. 100.000 kr Ekonomisk ersättning vid dödsfall. Kostnadsfri försäkring! För dig som studentmedlem i ditt fackförbund.

Studentlivförsäkring. 100.000 kr Ekonomisk ersättning vid dödsfall. Kostnadsfri försäkring! För dig som studentmedlem i ditt fackförbund. Kostnadsfri försäkring! För dig som studentmedlem i ditt fackförbund. Dock längst till 40 års ålder. Studentlivförsäkring 100.000 kr Ekonomisk ersättning vid dödsfall Försäkringen betalar ut ett skattefritt

Läs mer

Granskning av kameraövervakning i Göteborgs Stad

Granskning av kameraövervakning i Göteborgs Stad Rapportsammandrag Stadsrevisionen 13 september 2016 Granskning av kameraövervakning i Göteborgs Stad Bakgrund Utvecklingen i samhället går mot ökad användning av kameraövervakning. Brottsförebyggande rådet

Läs mer

POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON TELEFAX E-POST WEBB

POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON TELEFAX E-POST WEBB Ansökan Tillstånd till allmän kameraövervakning 1 (6) Information Kameraövervakningslagen omfattar dels övervakningskameror (TV-kameror, webbkameror, optisk-elektroniska instrument och jämförbara utrustningar)

Läs mer

Sökanden. Borås Stad Lokalförsörjningsförvaltningen Borås

Sökanden. Borås Stad Lokalförsörjningsförvaltningen Borås BESLUT Diarienummer Sida 2016-12-16 211-37836-2016 1(3) Rättsenheten Sökanden Borås Stad Lokalförsörjningsförvaltningen 501 80 Borås Tillstånd till kameraövervakning Länsstyrelsens beslut Länsstyrelsen

Läs mer

Tycker du att du har fått fel vård eller behandling? Är du inte nöjd med den förklaring du får av vårdpersonalen?

Tycker du att du har fått fel vård eller behandling? Är du inte nöjd med den förklaring du får av vårdpersonalen? 2014-02-27 1(9) Klaga på vården Om du har klagomål på vården kan du både som patient och närstående framföra dina synpunkter. På så sätt bidrar du till att göra vården säkrare. Det finns flera instanser

Läs mer

NR ÄRENDE DNR. 1 Revisorernas grundläggande granskning 2016 MBN 16/61. 2 Information till nämnden MBN 16/24

NR ÄRENDE DNR. 1 Revisorernas grundläggande granskning 2016 MBN 16/61. 2 Information till nämnden MBN 16/24 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-08-23 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 23 augusti 2016, kl 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Revisorernas grundläggande

Läs mer

Kamerans placering och upptagningsområde framgår av ritning, bilaga 1.

Kamerans placering och upptagningsområde framgår av ritning, bilaga 1. 2016-01-08 211-39158-2015 1(3) Rättsenheten Sökanden Högskolan i Borås Allégatan 1 501 90 Borås Tillstånd till kameraövervakning Länsstyrelsens beslut Länsstyrelsen bifaller ansökan och ger Högskolan i

Läs mer

Vi välkomnar klagomål och ser att de gör oss bättre

Vi välkomnar klagomål och ser att de gör oss bättre Foto: IBL Bildbyrå Vi välkomnar klagomål och ser att de gör oss bättre Klagomål är gåvor Vi betraktar klagomål från våra kunder, externa som interna, som gåvor. Rätt hanterat kan ett klagomål förändra

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket

Pressmeddelanden från Konsumentverket Beredning 2007 03 28 13 13 Konsumentnämnden 2007 04 13 13 13 Meddelanden (4 bilagor) Pressmeddelanden från Konsumentverket Koll på pengarna 2007 ute nu 2007 01 25 Ny databas för att komma åt oseriösa företag

Läs mer

Tillsyn enligt kameraövervakningslagen (2013:460) kameraövervakning av hotell

Tillsyn enligt kameraövervakningslagen (2013:460) kameraövervakning av hotell Beslut Diarienr 1 (8) 2017-04-05 2240-2016 MAJO Hotellinvest AB Västerviks Stadshotell Storgatan 3 593 30 Västervik Tillsyn enligt kameraövervakningslagen (2013:460) kameraövervakning av hotell Datainspektionens

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-01-18. Ansökan om tillstånd till allmän kameraövervakning

Sammanträdesdatum 2011-01-18. Ansökan om tillstånd till allmän kameraövervakning I '" SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesdatum 2011-01-18 11 (15) 8 Ansökan om tillstånd till allmän kameraövervakning Dnr 2010/223 INLEDNING Västerås Lokaltrafik

Läs mer

Masergatan 22, Borlänge

Masergatan 22, Borlänge 1 (5) Rättsenheten Peter Svedberg Direkt 010-2250223 peter.svedberg@lansstyrelsen.se Maserhallen AB/Ulla-Karin Solum Masergatan 22 784 40 Borlänge delg.kvitto Tillstånd till kameraövervakning Beslut 1.

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Konsumentnämnden 2007-02-13

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Konsumentnämnden 2007-02-13 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Hjorten, Björnen klockan 14.00-16.10 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg, ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Lars-Eric Lidman Elisabeth Öhmark Styrbjörn

Läs mer

Konkurrensverkets hantering av tips och förfrågningar

Konkurrensverkets hantering av tips och förfrågningar Konkurrensverkets hantering av tips och förfrågningar Konkurrensverket tar gärna emot tips och förfrågningar Det är värdefullt för Konkurrensverket att få information om problem inom både konkurrens-

Läs mer

Stockholms läns författningssamling

Stockholms läns författningssamling Stockholms läns författningssamling Järfälla kommun Järfälla kommuns föreskrifter om ändring av föreskrifterna (01FS 1996:66) om lokala ordningsföreskrifter för torghandel i Järfälla kommun; beslutade

Läs mer

Klaga på vården. Tycker du att du har fått fel vård eller behandling? Är du inte nöjd med den förklaring du får av vårdpersonalen?

Klaga på vården. Tycker du att du har fått fel vård eller behandling? Är du inte nöjd med den förklaring du får av vårdpersonalen? 2013-08-16 1(9) Klaga på vården Om du har klagomål på vården kan du både som patient och närstående framföra dina synpunkter. På så sätt bidrar du till att göra vården säkrare. Det finns flera instanser

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9)

PROTOKOLL 1 (9) PROTOKOLL 1 (9) 2016-04-12 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-12.10 Beslutande Valter Stenberg (S), ordförande Lilian Nilsson (V) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2008 kl. 17.00

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2008 kl. 17.00 Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott Myndighetsnämnden för teknik och miljö Plats och tid för sammanträdet Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Riktlinjer kameraövervakning Mjölby kommun

Riktlinjer kameraövervakning Mjölby kommun 1(1) Missiv 2016-10-19 KS/2015:399 Handläggare Tfn 0142-858 58 Kommunstyrelsen Riktlinjer kameraövervakning Mjölby kommun Nuvarande policydokument för intern och extern kameraövervakning ( 2008:1, KS 22)

Läs mer

Ärenden till kommunstyrelsens sammanträde den 4 september Motion av Elisabeth Cima Kvarneke (V) - Inrätta en tjänst som konsumentvägledare

Ärenden till kommunstyrelsens sammanträde den 4 september Motion av Elisabeth Cima Kvarneke (V) - Inrätta en tjänst som konsumentvägledare Kommunledningsutskottet - Beredande FÖRSLAG TILL BESLUT Sammanträdesdatum 2018-08-22 1 (1) Ärenden till kommunstyrelsens sammanträde den 4 september 2018 2018/000430-159 Motion av Elisabeth Cima Kvarneke

Läs mer

Länsstyrelsen ger tillstånd till kameraövervakning. Länsstyrelsen medger att bildmaterial bevaras tillsvidare.

Länsstyrelsen ger tillstånd till kameraövervakning. Länsstyrelsen medger att bildmaterial bevaras tillsvidare. 1(5) Arkivbeteckning 211 Sveriges lantbruksuniversitet Skogsmarksgränd 1 901 83 Umeå Tillstånd till kameraövervakning Länsstyrelsen ger tillstånd till kameraövervakning. Länsstyrelsen medger att bildmaterial

Läs mer

Tillstånd till kameraövervakning

Tillstånd till kameraövervakning 2017-02-15 211-25886-2016 1(9) Rättsenheten Volvo Bussar AB Boråsfabriken Bussgatan 1 504 64 Borås Tillstånd till kameraövervakning Beslut Länsstyrelsen ger Volvo Bussar AB Boråsfabriken utvidgad rätt

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 27 april 2011, kl 15.00

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 27 april 2011, kl 15.00 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(13) Socialnämnden 2011-04-27 Plats och tid Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 27 april 2011, kl 15.00 Föredragningslista Ärende Dnr 1 Val av justerande 2 Föregående

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Pressmeddelande från Regeringskansliet

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Pressmeddelande från Regeringskansliet Beredning 2007 01 24 1 1 Konsumentnämnden 2007 02 07 1 1 Meddelanden (4 bilagor) Pressmeddelanden från Konsumentverket - Invigning av Konsumentverket i Karlstad idag 2007 01 11 - Två miljoner till konsumentprojekt

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Konsumentnämnden 2004-03-02

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Konsumentnämnden 2004-03-02 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Hjorten, Älgen (307B) Kl. 14.00-15.45 Beslutande Valter Stenberg Agda Johansson Ann-Sofi Sehlstedt Assar Eketorn Marie Berglund Elisabeth Öhmark Rosalie

Läs mer

Dnr RIKTLINJER. Förslag -Taxa för markupplåtelse. Antagen av. Gäller från och med..

Dnr RIKTLINJER. Förslag -Taxa för markupplåtelse. Antagen av. Gäller från och med.. Dnr RIKTLINJER Förslag -Taxa för markupplåtelse. Gäller från och med.. Dnr 2/13 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte... 3 Avgiftsreglering... 3 Taxa... 4 1 Tillfällig reklam och information... 4 2

Läs mer

Ansökan om tillstånd till kameraövervakning

Ansökan om tillstånd till kameraövervakning REMISS 1 (1) Enheten för tillstånd Linnea Tegernäs Datum 2017-04-25 Beteckning 2112-10321-2017 kommunstyrelsen@sundbyberg.se Ansökan om tillstånd till kameraövervakning Kommunen får härmed tillfälle att

Läs mer

HAR DU SKULDER DU INTE KAN BETALA?

HAR DU SKULDER DU INTE KAN BETALA? HAR DU SKULDER DU INTE KAN BETALA? Skuldsanering kan vara en Steg-för-steg-g uide: väg ut. Sök på egen h and LÄS DETTA INNAN DU BÖRJAR Läs gärna informationen om skuldsanering som finns på kronofogdens

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) av Stensjö Fastigheter

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) av Stensjö Fastigheter Datum Dnr 2007-12-12 1118-2007 Stensjö Fastigheter Fastighetsexpeditionen Västanvindsgatan 6 C 417 17 GÖTEBORG Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) av Stensjö Fastigheter Datainspektionens

Läs mer

Remiss av betänkande SOU 2017:76 Enhetliga priser på receptbelagda läkemedel

Remiss av betänkande SOU 2017:76 Enhetliga priser på receptbelagda läkemedel Remiss 2017-10-30 S2017/05519/FS Socialdepartementet Remiss av betänkande SOU 2017:76 Enhetliga priser på receptbelagda läkemedel Remissinstanser 1 Kammarrätten i Stockholm 2 Förvaltningsrätten i Stockholm

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Hjorten, Björnen kl. 13.00-14.45 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Lars-Erik Lidman Carina Lillbacka

Läs mer

Vid betalningen av vissa fakturor skedde beklagligt nog en del fel i attestrutinerna. Fakturor som inte var korrekta blev av misstag betalda för

Vid betalningen av vissa fakturor skedde beklagligt nog en del fel i attestrutinerna. Fakturor som inte var korrekta blev av misstag betalda för Revisorernas berättelse samt Styrelsens kommentarer på densamme. För tydlighetens och enkelhetens skull skrivs styrelsens kommentarer i blå text direkt under varje enskild revisionspunkt enligt nedan.

Läs mer

Kameratillsyn restauranger

Kameratillsyn restauranger Kameratillsyn restauranger December 2011 Kameratillsyn restauranger Inledning Länsstyrelsen är tillsynsmyndighet för allmän kameraövervakning av platser dit allmänheten har tillträde. Syftet med Länsstyrelsens

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Konsumentnämnden 2008-05-13

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Konsumentnämnden 2008-05-13 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Hjorten, Björnen 14.00-15.30 Beslutande Valter Stenberg, ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Elisabeth Öhmark Pia Risán Ulrica Öberg, tj ersättare Åsa Carlsson,

Läs mer

Tillstånd enligt 6 lagen (1998:150) om allmän kameraövervakning

Tillstånd enligt 6 lagen (1998:150) om allmän kameraövervakning asdf BESLUT 1(5) Vår referens Förvaltningsavdelningen Förvaltningsjuridiska enheten 040/044-25 20 00 Region Skåne Skånetrafiken 281 83 Hässleholm Tillstånd enligt 6 lagen (1998:150) om allmän kameraövervakning

Läs mer

Föreskrift för medborgarstämmor

Föreskrift för medborgarstämmor Föreskrift för medborgarstämmor Föreskrift Ersätter Arbetsordning för medborgarstämmor Diarienummer: KS 2015/2028 Dokumentansvarig: utvecklingsledare, utveckling, planering och uppföljning Beredande politiskt

Läs mer

KF Ärende 7. Motion om kameraövervakning och ordningsvakter i kommunen

KF Ärende 7. Motion om kameraövervakning och ordningsvakter i kommunen KF Ärende 7 Motion om kameraövervakning och ordningsvakter i kommunen Tjänsteskrivelse 1 (3) 2018-01-16 KS 2017.0361 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Mats Johansson Kommunfullmäktige Svar

Läs mer

Information om inkomna delgivningar

Information om inkomna delgivningar 2 MHN 2016/53 Information om inkomna delgivningar 1. UPPHÄVER BESLUT; Länsstyrelsen upphäver det överklagande beslutet och visar ärendet åter till Miljö- och för vidare handläggning och nytt beslut. Ärendet

Läs mer

Pejl på pengarna. Bra att veta för dig som blivit myndig. Tips om privatekonomi & konsumentfrågor

Pejl på pengarna. Bra att veta för dig som blivit myndig. Tips om privatekonomi & konsumentfrågor Pejl på pengarna Bra att veta för dig som blivit myndig Tips om privatekonomi & konsumentfrågor Budget- & skuldrådgivningen och konsumentvägledningen i Botkyrka kommun MÅNGA BÄCKAR SMÅ Många små kostnader

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2015-09-08 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-12.00 Beslutande Valter Stenberg (S), ordförande Ann-Sofi Sehlstedt (S) Helena Moen (C) Lilian Nilsson (V) Tjänstgörande

Läs mer

Söderberg & Partners Insurance Consulting AB

Söderberg & Partners Insurance Consulting AB information om Söderberg & Partners Insurance Consulting AB SÖDERBERG & PARTNERS målsättning är att bidra med tjänster och produkter som hela tiden gör att våra kunder ligger steget före, har kostnadseffektiva

Läs mer

Ungdomssatsning på utbildning i Luleå

Ungdomssatsning på utbildning i Luleå Kommunstyrelsen 2009-12-07 233 607 Arbets- och personalutskottet 2009-11-16 245 531 Dnr 09.672-613 deckf14 Ungdomssatsning på utbildning i Luleå Bilaga: Sammanställning över kurser Ärendebeskrivning I

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Konsumentnämnden 2008-09-09

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Konsumentnämnden 2008-09-09 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Hjorten, Björnen 14.00-16.20 Beslutande Agda Johansson, ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Carina Lillbacka Pia Risán Styrbjörn Lindht. tj.ersättare Ulrica Öberg,

Läs mer

Motion av Elisabeth Cima Kvarneke (V) - Inrätta en tjänst som konsumentvägledare

Motion av Elisabeth Cima Kvarneke (V) - Inrätta en tjänst som konsumentvägledare Verksamhetsstöd - Kommunkansli TJÄNSTESKRIVELSE 2018-11-23 1(2) Motion av Elisabeth Cima Kvarneke (V) - Inrätta en tjänst som konsumentvägledare Beskrivning av ärendet I en tidigare motion framfördes yrkandet

Läs mer

Policy för kameraövervakning av fastigheter ägda eller hyrda av Umeå kommun

Policy för kameraövervakning av fastigheter ägda eller hyrda av Umeå kommun Policy för kameraövervakning av fastigheter ägda eller hyrda av Umeå kommun Del A Del B Del C Skolfastigheter Övriga fastigheter Gemensamma frågor Dokumenttyp Policy Dokumentägare Kommunstyrelsen Dokumentnamn

Läs mer

Riktlinjer för bedömning av fristående pedagogisk omsorgs förutsättningar för rätt till bidrag

Riktlinjer för bedömning av fristående pedagogisk omsorgs förutsättningar för rätt till bidrag Riktlinjer för bedömning av fristående pedagogisk omsorgs förutsättningar för rätt till bidrag Kommunen ska sträva efter att istället för förskola eller fritidshem erbjuda ett barn pedagogisk omsorg om

Läs mer

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Protokoll från Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Tid och plats 27 november 2015 kl 10.00-15.00, Landstingshuset, styrelserummet Landstinget Maria Stenberg (S), ordförande Anders Öberg

Läs mer

Tillsynsbeslut enligt lagen (1992:1574) om bostadsanpassningsbidrag

Tillsynsbeslut enligt lagen (1992:1574) om bostadsanpassningsbidrag Beslut Datum 2015-07-02 Diarienummer 3961/2014 Process 3.5.1 Sundsvalls kommun, stadsbyggnadskontoret 851 85 Sundsvall Tillsynsbeslut enligt lagen (1992:1574) om bostadsanpassningsbidrag Slutsatser 1.

Läs mer

KONKURRENSVERKET Swedish Competition Authority

KONKURRENSVERKET Swedish Competition Authority Konsument Éérkilffföi KONKURRENSVERKET Swedish Competition Authority Datum Dnr 2009-12-18 Socialdepartementet 103 33 Stockholm Lägesrapport från uppdrag samt insamling av information och statistik om Apoteket

Läs mer

Kommunal författningssamling Arbetsordning

Kommunal författningssamling Arbetsordning Kommunal författningssamling Arbetsordning 2007 Nr 9 Arbetsordning för medborgarstämmor Antagen av kommunfullmäktige den 6 september 2007 Gäller fr.o.m. den 7 september 2007 Ersätter KFS 1998 nr 9 ADRESS

Läs mer

Dina reserättigheter

Dina reserättigheter Dina reserättigheter - när du reser med flyg, tåg, buss eller båt Dina rättigheter EU har regler för alla olika resor. När du reser med flyg, tåg, buss eller båt har du alltid vissa rättigheter när det

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden 2004-04-06

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden 2004-04-06 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Hjorten, Björnen (307A) Klockan 14.00-16.15 Beslutande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Assar Eketorn Bitte Ekersund Marie Berglund

Läs mer

Antagning till forskarutbildning med licentiatexamen som slutmål

Antagning till forskarutbildning med licentiatexamen som slutmål Regeringskansliet Utbildnings- och kulturdepartementet 103 33 STOCKHOLM Karin Lindforss REGERINGSUPPDRAG 2006-06-13 Reg.nr 30-1455-06 Antagning till forskarutbildning med licentiatexamen som slutmål Bakgrund

Läs mer

Kvalitet och säkerhet på apoteksmarknaden (SOU 2017:15) Remiss från Socialdepartementet Remisstid den 11 juli 2017

Kvalitet och säkerhet på apoteksmarknaden (SOU 2017:15) Remiss från Socialdepartementet Remisstid den 11 juli 2017 PM 2017: RVI (Dnr 110-718/2017) Kvalitet och säkerhet på apoteksmarknaden (SOU 2017:15) Remiss från Socialdepartementet Remisstid den 11 juli 2017 Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Instruktion för Stockholms stads barnombudsman

Instruktion för Stockholms stads barnombudsman Utlåtande 2015:49 RI+VI (Dnr 105-499/2015) Instruktion för Stockholms stads barnombudsman Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Instruktionen för Stockholms stads barnombudsman

Läs mer

BESLUT. Datum 2016-04-18

BESLUT. Datum 2016-04-18 BESLUT 1 (8) Datum 2016-04-18 Vår beteckning PART Kronans Droghandel Apotek AB (org. nr. 556787-2048) Box 30094 104 25 Stockholm SAKEN Sanktionsavgift enligt 25 a första stycket 1 lagen (2002:160) om läkemedelsförmåner

Läs mer

Riktlinjer rörande kameraövervakningsfrågor i Sundbybergs stad 1

Riktlinjer rörande kameraövervakningsfrågor i Sundbybergs stad 1 KOMMUNKONTORET 2011-06-22 Kristofer Jervinge DNR 00110/2011-000 STYRNINGS- OCH ÄGARUTSKOTTET Riktlinjer rörande kameraövervakningsfrågor i Sundbybergs stad 1 Dessa riktlinjer har tillkommit för att lägga

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Konsumentnämnden 2008-02-12

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Konsumentnämnden 2008-02-12 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Hjorten, Björnen kl. 14.00 16.25 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg, ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Lars-Erik Lidman Carina Lillbacka Pia Risàn

Läs mer

Svar på motion (SD) om kameraövervakning 16 KS

Svar på motion (SD) om kameraövervakning 16 KS Svar på motion (SD) om kameraövervakning 16 KS 2017.374 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-03-15 76 Svar på motion (SD) om kameraövervakning (KS 2017.374) Beslut Kommunstyrelsens

Läs mer