Pressmeddelanden från Konsumentverket. Pressmeddelande från Regeringskansliet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Pressmeddelanden från Konsumentverket. Pressmeddelande från Regeringskansliet"

Transkript

1 Beredning Konsumentnämnden Meddelanden (4 bilagor) Pressmeddelanden från Konsumentverket - Invigning av Konsumentverket i Karlstad idag Två miljoner till konsumentprojekt KO anmäler Naturex för urkundsförfalskning Pressmeddelande från Regeringskansliet Stärkt konsumentskydd vid telefonförsäljning Kurser och konferenser Personalkontoret Luleå kommun Politikerintroduktion 13 mars 2007, kl alternativt 14 mars 2007, kl Kommunförbundet Norrbotten Vald 2006, Att vara ordförande 13 februari 2007, Luleå Kommunförbundet Norrbotten Kommunal vardagsjuridik 28 mars 2007, Sunderbyn Länsstyrelsens beslut om preliminärt beviljat investerings stöd till kommersiell service för Niemisels Livs Förteckning över Konsumentnämndens ledamöter Nämnden beslutar att lyfta ut utbildningarna till ett eget ärende och lägger resten av meddelandena till handlingarna.

2 Beredning Konsumentnämnden Ekonomisk rapport Den ekonomiska rapporten per den visar ett överskott på 95 kkr. Det positiva resultatet under året beror på goda intäkter och att en tjänsteman har arbetat deltid samt något lägre kostnader för hemsändningsbidraget än budget. Nämnden beslutar att lägga den ekonomiska rapporten till handlingarna.

3 Beredning Konsumentnämnden Ärendestatistik för 2006 Konsumentvägledningen har haft ärenden under Det är en minskning av antal ärenden med 643 jämfört med år Den största minskningen gäller förköpsrådgivningen, men även reklamationerna har minskat något. Det är fortfarande ärenden om boende och fordon som är de största ämnesområdena. Fem marknadskontroller har utförts under året. Två kontroller gällde farliga leksaker, en småbarnssängar, en leksaksliknande tändare och den sista var en flygplatskontroll. Nämnden beslutar att lägga ärendestatistiken till handlingarna.

4 Beredning Konsumentnämnden Beredning av ärenden Den nya mandatperioden innebär att nämnden har att besluta om hur ärendena ska beredas inför nämndssammanträdena. Nämnden beslutar att ha en beredningsgrupp bestående av ordförande Eva Hedesand Lundqvist, vice ordförande Erland Olofsson och Anna Greta Svedberg.

5 Beredning Konsumentnämnden Verksamhetsberättelse 2006 för konsumentnämnden Ekonomikontoret har gett konsumentnämnden i uppdrag att upprätta verksamhetsberättelse för år Verksamhetsberättelsen visar att konsumentvägledningen fortfarande är starkt förankrad hos kommuninvånarna. Under året har det registrerats konsumentkontakter. Det förebyggande arbetet omfattar ett sjuttiotal föredrag och föreläsningar samt medverkan i massmedia, där det regelbundna radioinslaget är uppskattat. Det sker en tydlig förskjutning av konsumentvägledningens arbete mot mer reklamationsrelaterade frågor. Däremot sjunker förköpsrådgivningen, vilket kan förklaras av ett utökat internetanvändande hos konsumenterna. Samarbetsklimatet mellan konsumentvägledningen och näringslivet är gott. Det etablerade samarbetet mellan konsumentpolitikerna i Piteå, Skellefteå och Luleå fortskrider. Nämnden beslutar att lägga verksamhetsberättelsen till handlingarna.

6 Beredning Konsumentnämnden Yttrande över ansökan om tillstånd till kameraövervakning Länsstyrelsen har skickat ansökan om kameraövervakning för yttrande. Ansökan avser Luleå kommun som söker tillstånd för kameraövervakning på Örnässkolan. Syftet med övervakningen är att minska skadegörelse på byggnader i undanskymda innergårdar där personer kan uppehålla sig utan att bli uppmärksammade. Övervakning kommer att ske under kvällar och nätter ( ). Tidigare vidtagna åtgärder är utökad rondering av vaktbolag samt föräldravandring på kvällar. Dessa åtgärder uppnådde ej tillfredsställande resultat. Kamerorna är av typ DOME kamera som programmeras till ett rörelseschema med fasta lägen för övervakning. De fasta lägena kommer att spelas in och lagras i serverpark i polishuset i Luleå. Ordförande har i delegation beslutat att tillstyrka ansökan. Nämnden beslutar att lägga informationen till handlingarna.

7 Beredning Konsumentnämnden Yttrande över ansökan om tillstånd till kameraövervakning Länsstyrelsen har skickat ansökan om kameraövervakning för yttrande. Ansökan avser Luleå kommun som söker tillstånd för kameraövervakning på Furuparksskolan. Syftet med övervakningen är att minska skadegörelse på byggnader i undanskymda innergårdar där personer kan uppehålla sig utan att bli uppmärksammade. Övervakning kommer att ske under kvällar och nätter ( ). Tidigare vidtagna åtgärder är utökad rondering av vaktbolag samt föräldravandring på kvällar. Dessa åtgärder uppnådde ej tillfredsställande resultat. Kamerorna är av typ DOME kamera som programmeras till ett rörelseschema med fasta lägen för övervakning. De fasta lägena kommer att spelas in och lagras i serverpark i polishuset i Luleå. Ordförande har i delegation beslutat att tillstyrka ansökan. Nämnden beslutar att lägga informationen till handlingarna.

8 Beredning Konsumentnämnden Yttrande över ansökan om tillstånd för kameraövervakning Länsstyrelsen har skickat ansökan om kameraövervakning för yttrande. Ansökan avser Polismyndigheten i Norrbotten, Polisen i Luleå som ansöker om förlängning av sitt tillstånd för kameraövervakning vid korsningen Storgatan/Nygatan. Syftet med övervakningen är att förebygga våldsbrott och ordningsstörningar. Länsstyrelsen beslutade den 15 februari 2005 att lämna tillstånd till allmän kameraövervakning vid korsningen Nygatan/Storgatan i Luleå till och med den 31 december Denna ansökan avser fortsatt tillstånd under 2007 med samma tider, plats och villkor i övrigt som ställts upp i det nu gällande beslutet av länsstyrelsen. Under år 2007 kommer Polismyndigheten att se över frågan om kameraövervakningens finansiering, för att sedan eventuellt ansöka om tillstånd tills vidare. Enligt Polismyndighetens uppfattning har kameraövervakningen haft en brottsförebyggande effekt under året. Brottsligheten och ordningsstörningarna på och omkring den övervakade platsen har minskat. Ordförande har i delegation beslutat att tillstyrka ansökan. Nämnden beslutar att lägga informationen till handlingarna.

9 Beredning Konsumentnämnden Utbildningstillfälle för nämndens ledamöter Den nya nämndens ledamöter bör beredas tillfälle till utbildning när det gäller konsumenträtt, budget och skuldsanering samt i lag om allmän kameraövervakning, torghandelsstadga m m. Beredningen föreslår ett gemensamt utbildningstillfälle under våren. Nämnden beslutar att utbildningen hålls den 7 mars kl på Konsumentvägledningen, Smedjegatan 17.

10 Beredning Konsumentnämnden års utbildningsdagar för Budget och skuldrådgivare Årets BuS dagar går av stapeln i Karlstad den 19 till 20 april. Politiker är välkomna att deltaga. Program för dagarna bifogas. Stina Israelsson, Konsumentvägledningen, kommer att deltaga i utbildningen. Nämnden beslutar att Eva Hedesand Lundqvist och Anna Greta Svedberg åker på utbildningsdagarna.

11 Beredning Konsumentnämnden Utbildningar Det har kommit inbjudan till Politikerintroduktion från personalkontoret, Luleå kommun. Utbildningen hålls den 13 mars. Det har också kommit inbjudan till utbildning från Kommunförbundet Norrbotten. Den första heter Vald 2006, Att vara ordförande och hålls den 13 februari i Luleå. Den andra utbildningen heter Kommunal Vardagsjuridik och hålls den 28 mars i Sunderbyn. Nämnden beslutar att de som vill gå Personalkontorets utbildning anmäler sig själva till den. Till Kommunförbundets utbildningar skickas ingen deltagare.

12 Beredning Konsumentnämnden Konsumentvägledarföreningens utbildningsdagar 2007 Konsumentdagarna hålls i Tylösand i år den 9 till 11 maj. Inbjudan har ännu inte kommit, men väntas i dagarna. Nämnden beslutar att skicka tre deltagare, två från socialdemokraterna och en från alliansen.

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Skrivelse från Livsmedelsverket. Konsumentnämndens skrivelser. Beslut från Länsstyrelsen

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Skrivelse från Livsmedelsverket. Konsumentnämndens skrivelser. Beslut från Länsstyrelsen Beredning 2009 05 26 22 24 Konsumentnämnden 2009 06 10 22 24 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, skrivelse från Livsmedelsverket, konsumentnämndens skrivelser till Livsmedelsverket

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket

Pressmeddelanden från Konsumentverket Beredning 2007 03 28 13 13 Konsumentnämnden 2007 04 13 13 13 Meddelanden (4 bilagor) Pressmeddelanden från Konsumentverket Koll på pengarna 2007 ute nu 2007 01 25 Ny databas för att komma åt oseriösa företag

Läs mer

Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket. Pressmeddelanden från Konsumentverket. Konsumentnämndens beslut

Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket. Pressmeddelanden från Konsumentverket. Konsumentnämndens beslut Beredning 2010-05-27 20 24 Konsumentnämnden 2010-06-09 20 24 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket Pressmeddelanden från Konsumentverket Kommuner skär ned på konsumentvägledningen

Läs mer

Information om motion om revidering av nämndernas arbetsordning i Luleå kommun

Information om motion om revidering av nämndernas arbetsordning i Luleå kommun LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) 33 Information om motion om revidering av nämndernas arbetsordning i Luleå kommun Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga informationen Ordföranden

Läs mer

Beslut från Länsstyrelsen

Beslut från Länsstyrelsen Beredning 2010-10-14 38 43 Konsumentnämnden 2010-10-27 38 43 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Länsstyrelsen Pressmeddelanden från Konsumentverket Konsumentverket

Läs mer

Information om energimärkning

Information om energimärkning LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) 1 Information om energimärkning Informationen läggs till handlingarna. Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga informationen till handlingarna.

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden 2012-03-13

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden 2012-03-13 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.15 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Lars-Erik Lidman

Läs mer

Nämnden beslutar att lägga meddelandena till handlingarna.

Nämnden beslutar att lägga meddelandena till handlingarna. Beredning 2006 10 13 22 22 Konsumentnämnden 2006 10 27 22 22 Meddelanden (5 bilagor) Ekonomisk rapport Ärendestatistik Pressmeddelanden från Konsumentverket Se & Hör skulle ha avböjt vilseledande reklam

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Miljönämndens beslut om GMO 2009 09 17

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Miljönämndens beslut om GMO 2009 09 17 Beredning 2009 10 14 39 42 Konsumentnämnden 2009 10 28 39 42 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Miljönämnden, beslut från Kommunstyrelsen, skrivelse från kommunrevisionen/kpmg,

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Konsumentnämnden 2007-10-09

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Konsumentnämnden 2007-10-09 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Hjorten, Björnen klockan 14.00 16.10 Beslutande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Lars-Erik Lidman Carina Lillbacka

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 63-74 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-15.55 Beslutande Kenneth Dådring (M), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Bodil Andersson (KD)

Läs mer

Pressmeddelande från Regeringskansliet

Pressmeddelande från Regeringskansliet Beredning 2007 10 10 34 34 Konsumentnämnden 2007 10 24 34 34 Meddelanden (7 bilagor) Pressmeddelanden från Konsumentverket Nya regler sätter stopp för semesterskojare 2007 06 07 KO förbjuder reklam för

Läs mer

Beslut från Länsstyrelsen. Marianne Björn (C) informerar om torghandeln på Nytorget. Konsumentnämndens beslut

Beslut från Länsstyrelsen. Marianne Björn (C) informerar om torghandeln på Nytorget. Konsumentnämndens beslut Beredning 2012-11-28 44 45 Konsumentnämnden 2012-12-12 44 45 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Länsstyrelsen Pressmeddelanden Företag trotsar Konsumentverkets beslut

Läs mer

Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket. Beslut från Länsstyrelsen. Information från Jordbruksverket LULEÅ KOMMUN. Beredning 2011-01-26 1 1

Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket. Beslut från Länsstyrelsen. Information från Jordbruksverket LULEÅ KOMMUN. Beredning 2011-01-26 1 1 Beredning 2011-01-26 1 1 Konsumentnämnden 2011-02-09 1 1 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Länsstyrelsen, information från Jordbruksverket, redovisning av ärendestatistik

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETS OCH PERSONALUTSKOTT. Kommunstyrelsens sammanträdesrum, vån 9, Stadshuset

KOMMUNSTYRELSENS ARBETS OCH PERSONALUTSKOTT. Kommunstyrelsens sammanträdesrum, vån 9, Stadshuset LULEÅ KOMMUN KALLELSE OCH FÖREDRAGNINGSLISTA Kommunledningsförvaltningen 2013 02 19 Ledamöter och ersättare KOMMUNSTYRELSENS ARBETS OCH PERSONALUTSKOTT Tid Måndag den 25 februari 2013, kl 08.15 Plats Kommunstyrelsens

Läs mer

Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket. Länsstyrelsen Norrbotten LULEÅ KOMMUN. Beredning

Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket. Länsstyrelsen Norrbotten LULEÅ KOMMUN. Beredning Beredning 2008 11 27 50 53 Konsumentnämnden 2008 12 10 50 53 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Länsstyrelsen, dom från Länsrätten, skrivelse från Kommunrevisionen

Läs mer

HYRESGÄSTFÖRENINGEN UNDERSÖKNING RÖRANDE ATTITYDERNA TILL OLIKA PRINCIPER FÖR HYRESSÄTTNING

HYRESGÄSTFÖRENINGEN UNDERSÖKNING RÖRANDE ATTITYDERNA TILL OLIKA PRINCIPER FÖR HYRESSÄTTNING HYRESGÄSTFÖRENINGEN UNDERSÖKNING RÖRANDE ATTITYDERNA TILL OLIKA PRINCIPER FÖR HYRESSÄTTNING Om undersökningen Metod: Undersökningen genomfördes via utskick till deltagare i TNS SIFO:s rikstäckande webbpanel

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Pressurklipp från Sändaren nr 21. EU regler kan hota ideell second hand i Sverige 2008

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Pressurklipp från Sändaren nr 21. EU regler kan hota ideell second hand i Sverige 2008 Beredning 2009 01 28 1 1 Konsumentnämnden 2009 02 11 1 1 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, pressurklipp från Sändaren, inbjudan till BUS dagarna Pressmeddelanden från Konsumentverket

Läs mer

2009-03-27 Dnr 539-2009. Handlingsprogram för att minska kostnaderna 2009

2009-03-27 Dnr 539-2009. Handlingsprogram för att minska kostnaderna 2009 TJÄNSTEMANNAFÖRSLAG 1 Bert-Olof Åkerström Kommunstyrelsen Handlingsprogram för att minska kostnaderna 2009 Budget 2009 antogs av kommunfullmäktige den 11 december. Under hela hösten bedömdes effekterna

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Konsumentnämnden 2011-11-15

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Konsumentnämnden 2011-11-15 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.35 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Inger Lundqvist

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21

Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21 PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21 Plats och tid Arbetsmarknadsavdelningen Umeå kommun, kl 09.30-12.00 ande Anna-Karin Jonsson, Försäkringskassan, ordf Christer Lindvall,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

Bidragsreglemente för pensionärsverksamhet

Bidragsreglemente för pensionärsverksamhet 22 december 2009 Bidragsreglemente för pensionärsverksamhet Bidragsreglementet omfattar föreningsstöd av två slag: Grundbidrag samt Övrigt bidrag Föreningsstödet fastställs i äldreomsorgsnämndens årliga

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 Konsumentnämnden 2007-09-11

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 Konsumentnämnden 2007-09-11 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 Plats och tid Hjorten, Björnen klockan 14.40 16.15 Beslutande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Carina Lillbacka Elisabeth Öhmark

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEN. Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Sammanträde 2015-01-16 Dnr 2015/01/01 1 t o m 12. Tid: 2015-01-16 kl 9.00 12.00.

PROTOKOLL STYRELSEN. Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Sammanträde 2015-01-16 Dnr 2015/01/01 1 t o m 12. Tid: 2015-01-16 kl 9.00 12.00. Tid: 2015-01-16 kl 9.00 12.00 Plats: Samordningsförbundet Göteborg Ledamöter Närvarande: Ersättare Närvarande: Frånvarande: Ali Moeeni (S) Göteborgs Stad Åsa Lindgren (Mp) Västra Götalandsregionen Beatrice

Läs mer

56 Uppförande av tillfälliga bostäder i Huvudsta (KS/2016:149)

56 Uppförande av tillfälliga bostäder i Huvudsta (KS/2016:149) SOLNA STAD Kommunstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG SID 1 (2) 2016-04-11 56 Uppförande av tillfälliga bostäder i Huvudsta (KS/2016:149) Sammanfattning Den nya anvisningslagen innebär att Solna stad, under 2016,

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-08-21. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-08-21. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-08-21 PLATS OCH TID Sannerudsskolan, torsdag 21 augusti 2014, kl. 19.00 Välkomna på invigningen av Sannerudsskolan kl. 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE

Läs mer

Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2008-05-23 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Ulf Westerlund, Försäkringskassan Gunilla Högberg, Askersund

Ulf Westerlund, Försäkringskassan Gunilla Högberg, Askersund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) 2010-12-20 Plats och tid Kommunhuset, Laxå kl 09.00 Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Tommy Holmqvist, Laxå kommun 58-63 Sari Harju, Arbetsförmedlingen Siv

Läs mer

Sammanställning: enkät om livsmedelsbrott

Sammanställning: enkät om livsmedelsbrott 1 (16) 2015-10-22 Område Livsmedelskontroll Avdelning Support Sammanställning: enkät om livsmedelsbrott 2 1. Sammanfattning För att ta reda på vilka möjligheterna är för livsmedelskontrollmyndigheterna

Läs mer

Jörgen Johansson, förvaltningschef Yvonne Lövgren, sekr Anders Luthman, driftenheten Helena Lundin, ekonom. Marianne Högberg

Jörgen Johansson, förvaltningschef Yvonne Lövgren, sekr Anders Luthman, driftenheten Helena Lundin, ekonom. Marianne Högberg Servicenämnden 2006-11-02 1. ( 15 ) Plats och tid: Nämndhuset E-plan kl 14.00-14.00 Beslutande: Börje Jansson (s), ordförande Marianne Högberg (s) Jeannette Rasko (s) Barbro Vindahl (c) Mauri Sukuvaara

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-05-08 1

Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 13.00 16.00 Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Jan-Erik Steen (s) Marie-Louise Boström (s) Göran

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning FOLKHÄLSORÅDET Sammanträdesdatum 2015-06-02 Sida 1 Innehållsförteckning Sida Fastställande av dagordning 3 Uppföljning utbildningsdag Folkhälsa är politik 4 Arbetsområde folkhälsa, 2015 2018 5 Barnkonventionen

Läs mer

Information - ungdomsenheten

Information - ungdomsenheten Bildningsnämnden 2015-04-27 1(20) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 14.00 17.20 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) vice ordförande Hans Bolin (S) ersätter Steinar Ruud

Läs mer

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 1(5) Antaget av kommunfullmäktige 2014-09-25, 142 REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen och skollagen m.m. gäller bestämmelserna i detta reglemente Verksamhetsområden

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 ANDE LEDAMÖTER Björn Tolen (C), ordförande Kent Wallin (M), vice ordförande Eilert Karlsson (S) Maj-Britt Pihlström (S)

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Konsumentnämnden 2005-11-01

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Konsumentnämnden 2005-11-01 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Hjorten, Björnen klockan 14.00-16.00 Beslutande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Assar Eketorn Bitte Ekersund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o räddningsnämnden 2011-01-25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o räddningsnämnden 2011-01-25 Plats och tid Beslutande Ledamöter Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 25 januari 2011 kl. 13 30 15 40. Peder Griph, s ordförande Arne Holmgren, s Kenneth Axelsson, m Johan Merving, m Anna-Thuresson, c

Läs mer

Årsredovisning verksamheter 2013. Räddningstjänst

Årsredovisning verksamheter 2013. Räddningstjänst Årsredovisning verksamheter 2013 Räddningstjänst Räddningstjänst, Årsredovisning verksamheter 2013 2(9) 1 VERKSAMHETSOMRÅDE Dals Eds kommun, omfattar en yta av 730 km2 och har ett invånarantal på ca 4

Läs mer

SVENSK FÖRSÄKRING SID 1

SVENSK FÖRSÄKRING SID 1 SVENSK FÖRSÄKRING VD HAR ORDET Christina Lindenius SID 2 Försäkringar skapar trygghet och bidrar till ett robust och hållbart samhälle. Vi lever i ett samhälle som är i ständig förändring. Vid sidan av

Läs mer

STADGAR FÖR NORDISKA LÄRARORGANISATIONERS SAMRÅD

STADGAR FÖR NORDISKA LÄRARORGANISATIONERS SAMRÅD STADGAR FÖR NORDISKA LÄRARORGANISATIONERS SAMRÅD NLS - Nordiske Lærerorganisationers Samråd Vandkunsten 3, DK- 1467 København, Danmark Telefon: +45-33141114, Fax: +45-33142205, email: nls@dlf.org, Hemsida:

Läs mer

SKOLSKJUTSBESTÄMMELSER FÖR FÖRSKOLEKLASS, GRUNDSKOLA OCH GRUND- SÄRSKOLA

SKOLSKJUTSBESTÄMMELSER FÖR FÖRSKOLEKLASS, GRUNDSKOLA OCH GRUND- SÄRSKOLA SKOLSKJUTSBESTÄMMELSER FÖR FÖRSKOLEKLASS, GRUNDSKOLA OCH GRUND- SÄRSKOLA Rätten till skolskjuts styrs av 10 kap 32 skollagen (2010:800): Elever i grundskola med offentlig huvudman har rätt till kostnadsfri

Läs mer

Medborgarförslag, Märka upp cykelbanor

Medborgarförslag, Märka upp cykelbanor TJÄNSTESKRIVELSE 1 (3) 2014-02-13 Teknik och samhällsbyggnadskontoret Dnr SBN 2012-173 Per-Erik Hahn KS 2012-462 Samhällsbyggnadsnämnden Medborgarförslag, Märka upp cykelbanor TEKNIK OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORETS

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Camilla Stenmark Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindqvist Britt-Inger Lundstedt Christine Edström Eva Gustavsson

Läs mer

Bibehållen skattenivå för att värna Stockholms tillväxt och skattebetalarnas pengar Motion (2014:16) av Anna König Jerlmyr (M)

Bibehållen skattenivå för att värna Stockholms tillväxt och skattebetalarnas pengar Motion (2014:16) av Anna König Jerlmyr (M) Utlåtande 2015: RI (Dnr 309-1479/2014) Bibehållen skattenivå för att värna Stockholms tillväxt och skattebetalarnas pengar Motion (2014:16) av Anna König Jerlmyr (M) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2014-10-02

PROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2014-10-02 PROTOKOLL 1 (9) 82-94, 1 bilaga Plats och tid Landstingshuset, Vilhelminarummet, Umeå, klockan 09.00-11.50 Beslutande Peter Olofsson, (S), ordförande Nicklas Sandström, (M), vice ordförande Helen Forsberg,

Läs mer

Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott fredag den 13 juni 2014

Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott fredag den 13 juni 2014 Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott fredag den 13 juni 2014 Ärende 2 Dnr 2014/000001 Aktuella kommundirektörsfrågor Föredragande: Jan Lagerqvist, kommundirektör Under ärendet informeras

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-01-25 1(14) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 15.00 16.15, Sammanträdesrum Smedjan Torbjörn Holm (V), ordförande Leif Grönberg (V), vice ordförande Michael Fernqvist (MP) Stina Borjo (V) Virpi

Läs mer

Mohammad Saadoun projektledare 11-12 Ingwer Kliche assistent 11-12

Mohammad Saadoun projektledare 11-12 Ingwer Kliche assistent 11-12 PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 18.00 20.25 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 11 23 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Marie Sjöhem (S) Annika Andersson (MP) Tobias Edin

Läs mer

Start kl 13.00. Avslutat kl 15.00

Start kl 13.00. Avslutat kl 15.00 Styrelsen 2012-02-06 1 Plats och tid Beslutande Folkets Park, Perstorp Start kl 13.00. Avslutat kl 15.00 Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Helene Fritzon, Kristianstad Fredrik Axelsson, Kristianstad

Läs mer

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden i Ljungby kommun

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden i Ljungby kommun (2016) Reglemente för barn- och utbildningsnämnden i Ljungby kommun Antaget av kommunfullmäktige 2016-01-25 19 2 Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Utöver det som står skrivet om nämnder i kommunallagen

Läs mer

Beslut från Länsstyrelsen

Beslut från Länsstyrelsen Beredning 2009-11-25 50 53 Konsumentnämnden 2009-12-09 50 53 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, pressmeddelande från Europeiska gemenskapernas domstol, Länsstyrelsens beslut om

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsens Skype möte 2015-04-28 Plats: Sundsvall

Protokoll fört vid styrelsens Skype möte 2015-04-28 Plats: Sundsvall Protokoll fört vid styrelsens Skype möte 2015-04-28 Plats: Sundsvall Närvarande ledamöter: Britt-Marie Edfors Ordförande Carina Östberg Utställnings ansvarig Agneta Östlund Retriever ansvarig Ingela Norrby

Läs mer

Ungdomsarbetslösheten i Örebro skenar iväg

Ungdomsarbetslösheten i Örebro skenar iväg Ungdomsarbetslösheten i Örebro skenar iväg Statusrapport måndagen den 18 januari 2010 Arbetsförmedlingens decembersiffror Måndagen den 18 januari 2010 I december 2009 gick 3 858 ungdomar i Örebro utan

Läs mer

Riktlinjer för klimatkompensation av samhällsbetalda resor i Kalmar kommun

Riktlinjer för klimatkompensation av samhällsbetalda resor i Kalmar kommun TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jane Wågsäter 2014-10-09 KS 2013/0660 50162 Kommunstyrelsen Riktlinjer för klimatkompensation av samhällsbetalda resor i Kalmar kommun Förslag till beslut

Läs mer

Yttrande över motion - Angående Reglemente för omställningsbidrag

Yttrande över motion - Angående Reglemente för omställningsbidrag TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(4) H A N D LÄ G G A R E D A TU M D IA R IEN R Eva Andrén Landstingsdirektörsstaben +46155245795 2015-12-01 LS-LED15-0230-3 Ä R EN D EG Å N G Landstingsstyrelsens finans- och regionalutvecklingsutskott

Läs mer

Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga meddelandena till handlingarna.

Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga meddelandena till handlingarna. LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) 18 Meddelanden Meddelandena läggs till handlingarna. Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga meddelandena till handlingarna. Följande meddelanden

Läs mer

00' 1""0"""'''''''' SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. TRANAs KOMMUN 2014-10-07 Sida 32(32) 181 Dnr 543/14. Övrigt - Ägardirektiv för 2015-2016

00' 10'''''''' SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. TRANAs KOMMUN 2014-10-07 Sida 32(32) 181 Dnr 543/14. Övrigt - Ägardirektiv för 2015-2016 00' SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TRANAs KOMMUN 2014-10-07 Sida 32(32) _. KOMMUNSTRVRaSENS AU 181 Dnr 543/14 Övrigt - Ägardirektiv för 2015-2016 Rosie-Marie Fors och Malin Lindskog redogör för

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Nr 5/2015 Styrelsesammanträde med motionsgenomgång Tid Kl 09.00-17.40 Plats Sparbanken Skaraborg, Skara Närvarande Sofia Karlsson, ordförande, fr

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 83 93 Datum 2015-11-16 1 (7) Protokoll från beredningen för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2015-11-16 09.30-12.00 Plats:

Läs mer

Datum. Ersättare Ann Avdic, Arboga kommun, (V) Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M)

Datum. Ersättare Ann Avdic, Arboga kommun, (V) Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid ande Kommunstyrelsesalen, Rådhuset, Smedjegatan, Arboga, 3 september, 14.00-15.30 Görel Nilsson, Kungsörs kommun, (S) Ordförande Andreas Trygg, Köpings kommun,

Läs mer

Beslutande: Åke Andersson (V) Vice ordförande. Elizabeth Pettersson

Beslutande: Åke Andersson (V) Vice ordförande. Elizabeth Pettersson NORBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-22 1 1 Plats och tid: Biblioteket, Norberg kl 18.00-20.30 Beslutande: Åke Andersson (V) Vice ordförande Elizabeth Pettersson

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden 1 (14) Paragrafer 129-136 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 18.30-19.30 ande Övriga närvarande Hans-Bertil Sinclair (m) ordförande Boris Svensson (s) 2:e vice ordförande Bo Malmberg (c) ersättare

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2010-11-25 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

- TRYGG OCH STÖRNINGSFRI EL. SSG Elsäkerhetskonferens 2011-11-30 GD Elisabet Falemo

- TRYGG OCH STÖRNINGSFRI EL. SSG Elsäkerhetskonferens 2011-11-30 GD Elisabet Falemo - TRYGG OCH STÖRNINGSFRI EL SSG Elsäkerhetskonferens 2011-11-30 GD Elisabet Falemo Våra mål Förebygga skador på person och egendom orsakade av el. Upprätthålla och vidareutveckla en god säkerhetsnivå för

Läs mer

TRANAS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TRANAS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL o TRANAS KOMMUN TEKNIK- OCH GRIFTEGÅRDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-09-19 Sida 1 (18) Plats och tid Tranan 1, Stadshuset, 2011-09-19 kl. 13:30-15:30 Beslutat Jennie Johansson, (M) Ordförande Björn

Läs mer

Redovisning ekonomi förvaltningschefer

Redovisning ekonomi förvaltningschefer Ks 192 Dnr Redovisning ekonomi förvaltningschefer Kommunstyrelsen beslutade 2009-05-26, 65, att förvaltningschefer framöver ska närvara vid kommunstyrelsens sammanträden och göra en kort avrapportering

Läs mer

Så drabbar Stockholmsskatten

Så drabbar Stockholmsskatten Så drabbar Stockholmsskatten stockholmarna INNEHÅLL Stockholmsskatten Inledning Mer kvar i plånboken för 8 av 10 stockholmare Höjd brytpunkt för tillväxt och ökad sysselsättning Slutsatser Tabell: Stockholmsskatten

Läs mer

Reglemente för arbetsutskottet

Reglemente för arbetsutskottet Antagen av Förbundsstyrelsen 2012-11-07, 98 DNR: 12RV0382 1 Allmänna bestämmelser I förbundsordningen anges att förbundsstyrelsen utser inom sig ett arbetsutskott och ett kollektivtrafikutskott. De ärenden

Läs mer

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Välkommen till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Vad är Kommunfullmäktige? Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ och kan sägas vara kommunens riksdag. Kommunfullmäktige fattar viktiga

Läs mer

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT Hej alla medlemmar i Svensk Räddningshundförarförening! I somras anordnade vi ett sommarläger i Nynäshamn/Stora Vika som samlade drygt 20 deltagare från norr till söder. Lägret började på onsdagen den

Läs mer

2010-03-25 Bildningsnämnden

2010-03-25 Bildningsnämnden 1 2010-03-25 Bildningsnämnden Pressinformation inför bildningsnämndens sammanträde För ytterligare information kontakta bildningsnämndens ordförande Bengt Olsson (FP), telefon 013-20 69 37 eller 070-625

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2004-02-26

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2004-02-26 Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 2004-02-26 kl 14.00-17.00 ande Bengt Nilsson, s Eva Johansson Rosso, kd Kjell Lundgren, s Lars Eriksson, kd Karl-Göran Jonsson,

Läs mer

ABCD. Ärendehantering Granskningsrapport. Säters kommun. Offentlig sektor KPMG AB 2012-11-29 Antal sidor:6 Säter är hant.docx

ABCD. Ärendehantering Granskningsrapport. Säters kommun. Offentlig sektor KPMG AB 2012-11-29 Antal sidor:6 Säter är hant.docx Säters kommun Ärendehantering Granskningsrapport Offentlig sektor KPMG AB 2012-11-29 Antal sidor:6 Säter är hant.docx Innehåll 1.Sammanfattning 3 2. Syfte 3 3. Avgränsning 4 4. Metod 4 5. Genomförande

Läs mer

Annette Riesbesk (C), ordförande Inge Östlund (C) Henrieta Vedberg (M), ersättare för Fredrik Ollèn (M) Anki Dåderman (S) Jan Dahlquist (S)

Annette Riesbesk (C), ordförande Inge Östlund (C) Henrieta Vedberg (M), ersättare för Fredrik Ollèn (M) Anki Dåderman (S) Jan Dahlquist (S) 1(25) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.15-10.20 Beslutande Ledamöter Annette Riesbesk (C), ordförande Inge Östlund (C) Henrieta Vedberg (M), ersättare för Fredrik Ollèn (M) Anki Dåderman (S)

Läs mer

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i.

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i. Så här går det till 1 Håll ett årsmöte Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte. UNGiKÖR kan förse dig med de flesta handlingar som behövs för mötet: 2 Dagordning (Kopiera så att alla

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2013-06-18 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2013-06-18 1 Socialnämnden 2013-06-18 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 99 Rutin för handläggning av bostadsanpassningärenden 100 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 101

Läs mer

Beslut om att bevilja medel till Region Värmland för projekt Tekniskt stöd för Strukturfondspartnerskapet i Norra Mellansverige.

Beslut om att bevilja medel till Region Värmland för projekt Tekniskt stöd för Strukturfondspartnerskapet i Norra Mellansverige. Enheten för ekonomi Hanna Bäckman, 054-7011036 Hanna.backman@regionvarmland.se TJÄNSTEUTLÅTANDE REGIONSTYRELSEN REGION VÄRMLAND RV2015-634 Sida 1(5) Beslut om att bevilja medel till Region Värmland för

Läs mer

Valberedningens information Stipendium ansökan Inbjudan till Årsmötet

Valberedningens information Stipendium ansökan Inbjudan till Årsmötet Valberedningens information Stipendium ansökan Inbjudan till Årsmötet 2015 Inför VSF:s årsmöte 2015... VALBEREDNINGEN INFORMERAR Kandidatnominering inför Västergötlands Skidförbunds årsmöte 2015 Västergötlands

Läs mer

Sammanfattning på lättläst svenska

Sammanfattning på lättläst svenska Sammanfattning på lättläst svenska Utbildning är en av de viktigaste sakerna för ungdomars framtid. Ungdomar som saknar gymnasieutbildning riskerar att bli arbetslösa och få det svårt på många andra sätt.

Läs mer

En kommunallag för framtiden

En kommunallag för framtiden En kommunallag för framtiden Lund 2 december 2015 Anna Sandborgh Anna.s@publicpartner.se 070/5494311 Public Partner Hornsgatan 1, 118 46 Stockholm www.publicpartner.se Utredningen En kommunallag för framtiden

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 1 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Plats: Tingssalen, Tingshuset Tanumshede Tid: måndag 15 september kl. 13.00-16.00 Justerare utses Dagordningen godkännes Ärenden 1. Föregående möte och protokoll 2. Budgetuppföljning

Läs mer

Välfärdsberedningen. Sammanträdesprotokoll 2013-06-10. Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 18.00 20.40 Ajournering kl. 18.25-18.30.

Välfärdsberedningen. Sammanträdesprotokoll 2013-06-10. Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 18.00 20.40 Ajournering kl. 18.25-18.30. Sida 1/7 Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 18.00 20.40 Ajournering kl. 18.25-18.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats ersättare Övriga deltagare Claes Hallberg (S), ordförande

Läs mer

Remissyttrande - Reformerade stöd till barn och vuxna med funktionsnedsättning (Ds 2015:58)

Remissyttrande - Reformerade stöd till barn och vuxna med funktionsnedsättning (Ds 2015:58) TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(3) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Eva Elisabeth Johansson Aalbu Staben för regionala frågor +4616104894 2015-12-01 LS-LED15-1662-3 Ä R E N D E G Å N G Landstingsstyrelsen

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Protokoll 1 (6) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Region Gävleborg, regionkontoret, lokal Lodjuret, Gävle, kl. 09.30 16.15 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordf Region Gävleborg

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Eva Sterte 2013-02-05 KSN-2013-0251. Ansökan om bidrag till verksamheten 2013-2014 från NyföretagarCentrum Uppsala.

Handläggare Datum Diarienummer Eva Sterte 2013-02-05 KSN-2013-0251. Ansökan om bidrag till verksamheten 2013-2014 från NyföretagarCentrum Uppsala. KS 12 6 MARS 2013 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Datum Diarienummer Eva Sterte 2013-02-05 KSN-2013-0251 Kommunstyrelsen Ansökan om bidrag till verksamheten 2013-2014 från NyföretagarCentrum Uppsala.

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Samordningsförbundet Östra Södertörn Plats och tid Rudsjöterrassen 3, Quality Hotell Winn i Handen, den 16 oktober 2014 kl. 13:45 15.00 Justeringens plats och tid Samordningsförbundets

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Konsumentnämnden 2006-09-12

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Konsumentnämnden 2006-09-12 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Hjorten, Björnen klockan 14.00-15.55 Beslutande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Assar Eketorn Bitte Ekersund

Läs mer

Kanslichef. Ärende Beteckning Sida

Kanslichef. Ärende Beteckning Sida Kommunstyrelsen 2012-02-28 Plats: Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-03-05 kl. 18:30 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för

Läs mer

2015-10-27, kl.19:00-22.00. Skepplanda bygdegård, Skepplanda

2015-10-27, kl.19:00-22.00. Skepplanda bygdegård, Skepplanda MINNESANTECKNINGAR 1(6) Ortsutvecklingsmöte: Skepplanda Höst 2015 Datum och tid Plats 2015-10-27, kl.19:00-22.00 Skepplanda bygdegård, Skepplanda Presidium Carlos Trischler, ordförande Carina Zito Averstedt,

Läs mer

Förskola - Gillberga förskola. Enkätresultat för Förskolan Barn 2015

Förskola - Gillberga förskola. Enkätresultat för Förskolan Barn 2015 Enkätresultat för Förskolan Barn 2015 Innehållsförteckning: Sida 3 Sida 4 Sida 5 Sida 6 Sida 8 Sida 9 Information om undersökningen Alla frågor för förskolan Alla frågor för förskolan jämfört med tidigare

Läs mer

STADGAR FÖR STIFTELSEN NORRBOTTENSTEATERN

STADGAR FÖR STIFTELSEN NORRBOTTENSTEATERN 1 (5) STADGAR FÖR STIFTELSEN NORRBOTTENSTEATERN Inledande bestämmelser 1 Stiftelsens benämning är Stiftelsen Norrbottensteatern. Stiftelsen, som har som ett allmännyttigt syfte skall vara undantaget från

Läs mer

Bygg- och Miljönämnden Sammanträdesdatum 2011-08-29 1 (11)

Bygg- och Miljönämnden Sammanträdesdatum 2011-08-29 1 (11) 2011-08-29 1 (11) Plats och tid Vita rummet, kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 29 augusti 2011, klockan 14.00 14.50 Beslutande Börje Ahlin (S), ordförande Per Jörgensen (S) Johanna Skottman (S) Benny

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden Jan-Åke Bergmark Affärsområdeschef Buss Södra 0451-298931 Jan-Ake.Bergmark@skanetrafiken.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-03-16 Dnr 1500646 1 (3) Kollektivtrafiknämnden Bussdepåer i

Läs mer

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson 1(10) Plats och tid Vårsta 09.00 11.45 ande Ledamöter Carina Svedberg, ordförande (S) Agneta S. Palm, vice ordförande (SPF) Lars Östberg (PRO) Lars Sjöström PRO Bengt Fransson (PRO) Solveig Näslund (SPRF)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden kallas till sammanträde

Kultur- och fritidsnämnden kallas till sammanträde Kultur- och fritidsnämnden kallas till sammanträde Tid: Onsdag 2008-06-25 kl. 13:00 (Se bifogat program) Plats: Biblioteket, Gislaved Thore Olsson Ordförande /Göran Svensson Val av protokollsjusterare

Läs mer

Konsumentrådgivning i skolan

Konsumentrådgivning i skolan Hofors kommun Konsumentrådgivning i skolan ett projekt för ökad kunskap och medvetenhet bland ungdom i konsumentfrågor Sammanfattning och utvärdering Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 Bakgrund......

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2011-02-23 1 (11) Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset, Skillingaryd kl.14.00 18.10 Beslutande Roger Ödebrink (S) ordförande Gunnel Elg (KD) vice

Läs mer

Reglemente för Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor

Reglemente för Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Reglemente för Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor Utgångspunkter för arbetet med tillgänglighetsfrågor Kommunala rådet för tillgänglighetsfrågor i (KRT) är ett organ för ömsesidig information och

Läs mer

Dnr KK13/492. Reglemente för Kommunala Anhörigrådet

Dnr KK13/492. Reglemente för Kommunala Anhörigrådet Dnr KK13/492 Reglemente för Kommunala Anhörigrådet Dnr KK13/492 2/5 Kommunala Anhörigrådet (KAR) är ett organ för överläggningar, samråd och ömsesidig information mellan företrädare för anhörigorganisationer

Läs mer