Pressmeddelanden från Konsumentverket

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Pressmeddelanden från Konsumentverket"

Transkript

1 Beredning Konsumentnämnden Meddelanden (4 bilagor) Pressmeddelanden från Konsumentverket Koll på pengarna 2007 ute nu Ny databas för att komma åt oseriösa företag Konsumentvägledare tog sig an ärenden Bredbandstestet TPTEST lanseras för Mac Stora Kreditpriset till Konsumentverket Bättre webbtjänst underkättar val av elbolag KO ingriper mot Marlboro reklam Miljoner till utanförskapsområden Konsumentverket och Länsstyrelsen besöker lanthandlare i Värmland Internationell front mot bedrägerier Nu är Klagoguiden här! Pressmeddelande från Konsument Europa Ny EU strategi ska gynna konsumenterna Länsstyrelsens beslut om tillstånd till allmän kameraövervakning för Luleå Lokaltrafik Polismyndigheten korsningen Nygatan/Storgatan Furuparksskolan Örnässkolan Länsstyrelsens beslut om beviljat investeringsstöd till kommersiell service för Niemisels Livs Nämnden beslutar att lägga meddelandena till handlingarna.

2 Beredning Konsumentnämnden Ekonomisk rapport Den ekonomiska rapporten för det första kvartalet visar på ett underskott på grund av att de årliga utbildningsdagarna är på våren och kostnaderna för dessa är redan betalda. Nämnden beslutar att lägga den ekonomiska rapporten till handlingarna.

3 Beredning Konsumentnämnden Ärendestatistik Ärendestatistiken för det första kvartalet visar att ärendemängden är lika stor som första kvartalet 2006, ärenden. Nämnden beslutar att lägga ärendestatistiken till handlingarna.

4 Beredning Konsumentnämnden Utbildningar På uppdrag av Plan och tillväxtutskottet inbjuds politiker och förvaltningschefer i Luleå Kommun till visning av filmen En obekväm sanning av Al Gore. Efter filmen bjuds det på soppa och möjlighet till samtal om klimatförändringen. Visningen sker den 25 april kl på Norrbottensteatern. Beredningen föreslår nämnden att de politiker som vill se filmen själva anmäler sig. Arvode utbetalas ej. Nämnden beslutar enligt beredningens förslag.

5 Beredning Konsumentnämnden Strategisk plan och budget Ekonomikontoret har gett konsumentnämnden i uppdrag att upprätta strategisk plan och budget för åren 2008 till Tjänstemännens förslag bifogas. Beredningen föreslår nämnden att godkänna plan och budget Nämnden beslutar enligt beredningens förslag och godkänner plan och budget

6 Beredning Konsumentnämnden Verksamhetsplan för konsumentnämnden För att belysa nämndens och konsumentvägledningens uppdrag och verksamhet behövs det mål och aktiviteter som stödjer dessa. Tjänstemännens förslag till verksamhetsplan bifogas. Nämnden beslutar att anta förslaget till verksamhetsplan.

7 Beredning Konsumentnämnden Yttrande över ansökan om tillstånd för kameraövervakning Länsstyrelsen har skickat ansökan om kameraövervakning för yttrande. Ansökan avser Göran Nyberg i Boden AB som har sökt tillstånd för kameraövervakning vid Preem på Rodervägen 1 i Luleå. Syftet med övervakningen är att förhindra och avslöja brott samt att öka säkerheten för egen personal. Kamerorna är fasta med fast brännvidd och kommer att vara riktade mot pumparna. Utrustningen medger ej avlyssning. Ordförande har på delegation tillstyrkt ansökan. Nämnden beslutar att lägga informationen till handlingarna.

8 Beredning Konsumentnämnden Yttrande över ansökan om tillstånd för kameraövervakning Länsstyrelsen har skickat ansökan om kameraövervakning för yttrande. Ansökan avser Luleå kommun, Fritidsförvaltningen som söker tillstånd för kameraövervakning vid förrådsbyggnad samt carport på Skogsvallens idrottsanläggning. Syftet med övervakningen är att minska risken för skadegörelse och stöld. Det har förekommit inbrott vid ett antal tillfällen. Inspelning kommer att ske vid rörelse dygnet runt för att kunna styrka brott vid inbrott och skadegörelse på anläggningen. Kamerorna är fast monterade och kommer inte att medge avlyssning. Bildmaterialet spelas över av sig själv efter fem dagar. Beredningen föreslår nämnden att tillstyrka ansökan. Nämnden beslutar i enlighet med beredningens förslag att tillstyrka ansökan.

9 Beredning Konsumentnämnden Yttrande över ansökan om tillstånd för kameraövervakning Länsstyrelsen har skickat ansökan om tillstånd för kameraövervakning för yttrande. Ansökan avser Bilarenan AB som har sökt tillstånd för kameraövervakning vid sin butik på Banvägen 21 i Luleå. Syftet med övervakningen är att förebygga och avslöja brott. Bilarenan AB har haft problem med brott där man genom att ta sig in i inhägnat område har gjort inbrott. Bilarenan AB ansöker därför om att få kameraövervaka lager samt område efter vägg närmast fastigheten. Kamerorna bevakar efter stängning. Det är endast område innanför staket som bevakas och dit har allmänheten inte tillträde efter stängning. Kamerorna kommer att vara fast monterade. Ingen ljudupptagning kommer att ske. Endast personal ansvarig för säkerhet kommer att ha tillgång till bevarade videobilder. Videobilderna kommer att bevaras under maximalt en vecka och kommer enbart att granskas vid misstanke om brott. Beredningen föreslår nämnden att tillstyrka ansökan. Nämnden beslutar i enlighet med beredningens förslag att tillstyrka ansökan.

10 Beredning Konsumentnämnden Lokala föreskrifter för torghandel i Luleå kommun (2 bilagor) Nämnden har lämnat förslag till reviderad torghandelsstadga. Kommunstyrelsen har återremitterat ärendet till konsumentnämnden för ytterligare beredning. Beredningen föreslår nämnden att i 5 byta ut sista meningen: prioriterade varugrupper, enligt konsumentnämndens bestämmelser, har företräde till lokalproducerade varor har företräde vid platsbrist. Beredningen föreslår fortsatt att torghandeln får äga rum helgfria dagar. Helgdagar finns inga trafikövervakare i tjänst och det skulle då betyda att handeln skulle ske utan övervakning. När det gäller eventuella nya torghandelsplatser, så har kommunen i dagsläget inte några sådana att erbjuda. Nämnden beslutar att stryka sista meningen i 5 : prioriterade varugrupper, enligt konsumentnämndens bestämmelser, har företräde. Meningen ersätts inte av någon ny skrivning. Dessutom beslutas att till hösten göra en avstämning av torghandeln gällande lokalproducerade varor. För övrigt beslutar nämnden enligt beredningens förslag att torghandel endast får äga rum helgfria dagar. Stella Tormanoff, centerpartiet, reserverar sig mot beslutet att stryka meningen i 5 utan att ersätta den med en ny. Skriftlig reservation bifogas.

11 Beredning Konsumentnämnden Yttrande över ansökan om tillstånd för kameraövervakning Länsstyrelsen har skickat ansökan om tillstånd för kameraövervakning för yttrande. Ansökan avser Luleå Lokaltrafik AB som har ansökt om tillstånd för kameraövervakning i samtliga bussar som trafikerar LLT:s linjenät i Luleå tätort. Syftet med övervakningen är att underlätta för chauffören att överblicka utrymmet vid utgångsdörrarna, öka säkerheten för passagerarna samt förebygga skadegörelse. Ingen inspelning eller ljudupptagning kommer att ske. Från har LLT haft kameraövervakning i en buss som trafikerar LLT:s linjenät. En utvärdering har gjorts, som visar att skadegörelse som t ex klotter minskat i just detta fordon. Vad gäller tryggheten för förarpersonal och resenärer påvisas en klart positiv inverkan. Utvärderingen säger också att säkerheten förhöjs markant vid avstigning genom bussens bakdörr. Nu ansökt tillstånd till kameramontering fungerar enbart som utökad säkerhetsuppsikt genom att kameran fungerar som kompletterande backspegel i buss. Denna utrustning i bussarna är en del i arbetet som pågår i hela landet för att minska hot och våldproblematiken som finns i kollektivtrafiken. Nämnden beslutar att tillstyrka ansökan.

12 Beredning Konsumentnämnden Yttrande över ansökan om tillstånd för kameraövervakning Länsstyrelsen har skickat ansökan om kameraövervakning för yttrande. Ansökan avser Luleå kommun, tekniska förvaltningen som har ansökt om förlängning av sitt tillstånd för kameraövervakning vid Bergviksskolan i Luleå, i enlighet med tidigare lämnat tillstånd. Övervakning får ske klockan Upptagning av ljud får inte ske. Tillståndet önskas tillsvidare. Kameraövervakningen av skolbyggnaden har medfört att skadegörelserna väsentligt har minskat. Trots att kamerorna endast har varit i drift under 2:a halvåret 2006 har kostnaderna för skadegörelserna minskat med ca kr jämfört mellan år 2005 och Nämnden beslutar att tillstyrka ansökan.

13 Beredning Konsumentnämnden Yttrande över ansökan om tillstånd för kameraövervakning Länsstyrelsen har skickat ansökan om kameraövervakning för yttrande. Ansökan avser Luleå kommun, tekniska förvaltningen, som har ansökt om förlängning av sitt tillstånd för kameraövervakning vid Tunaskolan i Luleå, i enlighet med tidigare lämnat tillstånd. Övervakning får ske klockan Upptagning av ljud får inte ske. Tillståndet önskas tillsvidare. Kameraövervakningen av skolbyggnaden har medfört att skadegörelserna väsentligt har minskat. Trots att kamerorna endast varit i drift under 2:a halvåret 2006 har kostnaderna för skadegörelserna minskat med ca kr jämfört mellan år 2005 och Nämnden beslutar att tillstyrka ansökan.

14 Beredning Konsumentnämnden Yttrande över ansökan om tillstånd för kameraövervakning Länsstyrelsen har skickat ansökan om kameraövervakning för yttrande. Ansökan avser Luleå kommun, tekniska förvaltningen, som har ansökt om förlängning av sitt tillstånd för kameraövervakning vid Bergskolan i Luleå, i enlighet med tidigare lämnat tillstånd. Övervakning får ske klockan Upptagning av ljud får inte ske. Tillståndet önskas tillsvidare. Kameraövervakningen av skolbyggnaden har medfört att skadegörelserna väsentligt har minskat. Trots att kamerorna endast varit i drift under 2:a halvåret 2006 har kostnaderna för skadegörelserna minskat med ca kr jämfört mellan år 2005 och Nämnden beslutar att tillstyrka ansökan.

15 Beredning Konsumentnämnden Yttrande över ansökan om tillstånd för kameraövervakning. Länsstyrelsen har skickat ansökan om kameraövervakning för yttrande. Ansökan avser HSB Brf Kallkällan som har ansökt om tillstånd för kameraövervakning över parkeringsplatser avseende boende. Syftet med övervakningen är att minska skadegörelse samt inbrott på fordon i undanskymda delar av parkeringsområde. Övervakningen kommer att ske klockan Övervakningsmaterialet kommer att lagras i säker serverpark placerad i polishuset i Luleå. Ordförande har på delegation tillstyrkt ansökan. Nämnden beslutar att lägga informationen till handlingarna.

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Pressmeddelande från Regeringskansliet

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Pressmeddelande från Regeringskansliet Beredning 2007 01 24 1 1 Konsumentnämnden 2007 02 07 1 1 Meddelanden (4 bilagor) Pressmeddelanden från Konsumentverket - Invigning av Konsumentverket i Karlstad idag 2007 01 11 - Två miljoner till konsumentprojekt

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Skrivelse från Livsmedelsverket. Konsumentnämndens skrivelser. Beslut från Länsstyrelsen

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Skrivelse från Livsmedelsverket. Konsumentnämndens skrivelser. Beslut från Länsstyrelsen Beredning 2009 05 26 22 24 Konsumentnämnden 2009 06 10 22 24 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, skrivelse från Livsmedelsverket, konsumentnämndens skrivelser till Livsmedelsverket

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Granskningsmeddelande från KPMG Nämnden beslutar att lägga meddelandena till handlingarna.

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Granskningsmeddelande från KPMG Nämnden beslutar att lägga meddelandena till handlingarna. Beredning 2006 11 24 28 28 Konsumentnämnden 2006 12 08 28 28 Meddelanden (5 bilagor) Ekonomisk rapport Ärendestatistik Pressmeddelanden från Konsumentverket KO stämmer Philip Morris 2006 10 26 Bristande

Läs mer

Pressmeddelande från Regeringskansliet

Pressmeddelande från Regeringskansliet Beredning 2007 10 10 34 34 Konsumentnämnden 2007 10 24 34 34 Meddelanden (7 bilagor) Pressmeddelanden från Konsumentverket Nya regler sätter stopp för semesterskojare 2007 06 07 KO förbjuder reklam för

Läs mer

Information om motion om revidering av nämndernas arbetsordning i Luleå kommun

Information om motion om revidering av nämndernas arbetsordning i Luleå kommun LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) 33 Information om motion om revidering av nämndernas arbetsordning i Luleå kommun Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga informationen Ordföranden

Läs mer

Ansökan om tillstånd till kameraövervakning

Ansökan om tillstånd till kameraövervakning 1(8) Förvaltning Gith Nilsson Delg. kvitto Länsstyrelsen Värmland Djurskydd & Vilt 651 86 KARLSTAD Ansökan om tillstånd till kameraövervakning Beslut Länsstyrelsen meddelar Länsstyrelsen Värnland, djurskydd

Läs mer

Medborgarförslag om gratis resor för barn och ungdomar med lokaltrafiken

Medborgarförslag om gratis resor för barn och ungdomar med lokaltrafiken Kommunfullmäktige 2006-05-29 123 291 2006-11-27 230 537 Kommunstyrelsen 2006-11-13 211 524 Arbets- och personalutskottet 2006-10-16 198 423 Camilla Rydbjörk, LLT 06.300 008 majkf19 Medborgarförslag om

Läs mer

Nämnden beslutar att lägga meddelandena till handlingarna.

Nämnden beslutar att lägga meddelandena till handlingarna. Beredning 2006 10 13 22 22 Konsumentnämnden 2006 10 27 22 22 Meddelanden (5 bilagor) Ekonomisk rapport Ärendestatistik Pressmeddelanden från Konsumentverket Se & Hör skulle ha avböjt vilseledande reklam

Läs mer

Beslut från Länsstyrelsen

Beslut från Länsstyrelsen Beredning 2010-10-14 38 43 Konsumentnämnden 2010-10-27 38 43 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Länsstyrelsen Pressmeddelanden från Konsumentverket Konsumentverket

Läs mer

Motion om utökad kameraövervakning på offentliga platser. (AU 16) KS 2015-367

Motion om utökad kameraövervakning på offentliga platser. (AU 16) KS 2015-367 kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-02-02 63 Motion om utökad kameraövervakning på offentliga platser. (AU 16) KS 2015-367 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets

Läs mer

Sida 1 av 7. Länk till register o förarbeten. SFS nr: 1998:150. Departement/ myndighet: Justitiedepartementet L5

Sida 1 av 7. Länk till register o förarbeten. SFS nr: 1998:150. Departement/ myndighet: Justitiedepartementet L5 Sida 1 av 7 Hem Sök i Rixlex Post 1 av 1 i SFST Länk till register o förarbeten Observera: att det kan förekomma fel i författningstexterna. Bilagor till författningarna saknas. Kontrollera därför alltid

Läs mer

Riktlinjer rörande kameraövervakningsfrågor i Sundbybergs stad 1

Riktlinjer rörande kameraövervakningsfrågor i Sundbybergs stad 1 KOMMUNKONTORET 2011-06-22 Kristofer Jervinge DNR 00110/2011-000 STYRNINGS- OCH ÄGARUTSKOTTET Riktlinjer rörande kameraövervakningsfrågor i Sundbybergs stad 1 Dessa riktlinjer har tillkommit för att lägga

Läs mer

Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket. Pressmeddelanden från Konsumentverket. Konsumentnämndens beslut

Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket. Pressmeddelanden från Konsumentverket. Konsumentnämndens beslut Beredning 2010-05-27 20 24 Konsumentnämnden 2010-06-09 20 24 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket Pressmeddelanden från Konsumentverket Kommuner skär ned på konsumentvägledningen

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Beslut från Länsstyrelsen. Konsumentnämndens beslut

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Beslut från Länsstyrelsen. Konsumentnämndens beslut Beredning 2011-10-10 46 50 Konsumentnämnden 2011-10-26 46 50 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Länsstyrelsen Pressmeddelanden från Konsumentverket Konsumentombudsmannen

Läs mer

Tillsyn enligt kameraövervakningslagen (2013:460) kameraövervakning av anställda på Hemköpskedjan AB

Tillsyn enligt kameraövervakningslagen (2013:460) kameraövervakning av anställda på Hemköpskedjan AB Beslut Diarienr 1 (15) 2015-12-16 347-2015 Hemköpskedjan AB Norra stationsgatan 80 C 171 54 Solna Tillsyn enligt kameraövervakningslagen (2013:460) kameraövervakning av anställda på Hemköpskedjan AB Datainspektionens

Läs mer

Ansökan om tillstånd för kameraövervakning

Ansökan om tillstånd för kameraövervakning Ansökan om tillstånd för kameraövervakning Information Kameraövervakningslagen (2013:460) omfattar dels övervakningskameror (TV-kameror, webbkameror, optisk-elektroniska instrument och jämförbara utrustningar)

Läs mer

Motion om kollektivtrafiken

Motion om kollektivtrafiken 2008-03-31 67 154 Kommunstyrelsen 2008-08-11 163 223 Arbets- och personalutskottet 2008-06-02 147 350 Dnr 08.179-008 marskf31 Motion om kollektivtrafiken Ärendebeskrivning Börje Lööw, för vänsterpartiet,

Läs mer

Tillsyn enligt kameraövervakningslagen (2013:460) kameraövervakning av anställda på Lindex Sverige AB

Tillsyn enligt kameraövervakningslagen (2013:460) kameraövervakning av anställda på Lindex Sverige AB Beslut Diarienr 1 (13) 2015-12-16 342-2015 Lindex Sverige AB Nordstadstorget 6 plan 8 411 05 Göteborg Tillsyn enligt kameraövervakningslagen (2013:460) kameraövervakning av anställda på Lindex Sverige

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Kameraövervakning inomhus i skola

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Kameraövervakning inomhus i skola Datum Diarienr 2011-04-07 1806-2010 Styrelsen för ProAros Västerås stad 721 87 VÄSTERÅS Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Kameraövervakning inomhus i skola Datainspektionens beslut Datainspektionen

Läs mer

Översyn av bedömningsgrunderna för utfärdande av parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Svar på uppdrag från kommunfullmäktige

Översyn av bedömningsgrunderna för utfärdande av parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Svar på uppdrag från kommunfullmäktige Dnr: Sida 1 (5) 2013-07-12 Handläggare Johan Johansson Vanhatalo 08-508 26 111 Johan.johansson.vanhatalo@ stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2013-08-29 Översyn av bedömningsgrunderna för

Läs mer

Programnämnd barn och utbildning

Programnämnd barn och utbildning Protokoll Bou 1232/2014 Programnämnd barn och utbildning Datum: 2015-02-04 Klockan: 13:15-16:30 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Kenneth Nilsson (S) Anders Östman (KD) Ersättare för Kenneth

Läs mer

Reglemente för Kultur- och fritidsnämnden

Reglemente för Kultur- och fritidsnämnden Reglemente för Kultur- och fritidsnämnden 1 Antagen av kommunfullmäktige den 20 december 2010 213. Ändringar gjorda under punkt 3.2 beslutade av kommunfullmäktige den 17 december 2012 214. 1 Gemensamma

Läs mer

Tillsyn enligt kameraövervakningslagen (2013:460) kameraövervakning av anställda på MQ Retail AB

Tillsyn enligt kameraövervakningslagen (2013:460) kameraövervakning av anställda på MQ Retail AB Beslut Diarienr 1 (13) 2015-12-16 340-2015 MQ Retail AB Box 119 19 404 39 Göteborg Tillsyn enligt kameraövervakningslagen (2013:460) kameraövervakning av anställda på MQ Retail AB Datainspektionens beslut

Läs mer

Pressmeddelanden. Ordförande föreslår konsumentnämnden att lägga meddelandena till handlingarna.

Pressmeddelanden. Ordförande föreslår konsumentnämnden att lägga meddelandena till handlingarna. LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) 43 Meddelanden Meddelandena läggs till handlingarna. Följande meddelanden redovisas. Avsändare Konsumentverket Ämne Pressmeddelanden Utbrett slarv med konsumenträtt

Läs mer

REGERINGSRÄTTENS BESLUT

REGERINGSRÄTTENS BESLUT 1 (5) REGERINGSRÄTTENS BESLUT meddelat i Stockholm den 2 februari 2009 KLAGANDE Tullverket Box 12 854 112 98 Stockholm MOTPART Övertorneå kommun 957 85 Övertorneå ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Kammarrätten i Sundsvalls

Läs mer

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Välkommen till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Vad är Kommunfullmäktige? Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ och kan sägas vara kommunens riksdag. Kommunfullmäktige fattar viktiga

Läs mer

Svar på remiss från Näringsdepartementet: Ändring i trafikförordning, vägmärkesförordning, förordning om vägdefinitioner och vägförordningen

Svar på remiss från Näringsdepartementet: Ändring i trafikförordning, vägmärkesförordning, förordning om vägdefinitioner och vägförordningen 1 (4) Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen 2013-11-25 Dnr Sbn 2013-445 Anna Wallroth Dnr KS 2013-749 Samhällsbyggnadsnämnden Svar på remiss från Näringsdepartementet: Ändring i trafikförordning, vägmärkesförordning,

Läs mer

Meddelanden. Konsumentnämndens beslut. Förslag till beslut. Beskrivning av ärendet LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Meddelanden. Konsumentnämndens beslut. Förslag till beslut. Beskrivning av ärendet LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) 34 Meddelanden Meddelandena läggs till handlingarna. Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga meddelandena till handlingarna. Följande meddelanden

Läs mer

Sammandrag från kommunfullmäktiges sammanträde den 20 oktober 2015. Kommunfullmäktige beslutar

Sammandrag från kommunfullmäktiges sammanträde den 20 oktober 2015. Kommunfullmäktige beslutar Sida 1 av 5 Sammandrag från kommunfullmäktiges sammanträde den 20 oktober 2015 Har du frågor om något ärende, kontakta kommunkansliet, tel. 0340-881 04, 881 06, 881 07 eller ks@varberg.se Fullständigt

Läs mer

Politikers syn på säkerhetskameror

Politikers syn på säkerhetskameror Politikers syn på säkerhetskameror SKOP har på uppdrag av tankesmedjan Säkerhet för Näringsliv och Samhälle (SNOS) och tidningen SecurityUser.com intervjuat 3 kommunal-, landstings-, och oppositionsråd.

Läs mer

Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket. Länsstyrelsen Norrbotten LULEÅ KOMMUN. Beredning

Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket. Länsstyrelsen Norrbotten LULEÅ KOMMUN. Beredning Beredning 2008 11 27 50 53 Konsumentnämnden 2008 12 10 50 53 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Länsstyrelsen, dom från Länsrätten, skrivelse från Kommunrevisionen

Läs mer

Ändring av Allmänna lokala ordningsföreskrifter för Stockholms kommun gällande Stockholms stads hundrastplatser m.m.

Ändring av Allmänna lokala ordningsföreskrifter för Stockholms kommun gällande Stockholms stads hundrastplatser m.m. Utlåtande 2015:116 RI (Dnr 105-575/2015) Ändring av Allmänna lokala ordningsföreskrifter för Stockholms kommun gällande Stockholms stads hundrastplatser m.m. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Riktlinjer för markupplåtelse i Oxelösunds kommun. Antagen av Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2016-02-24, 23

Riktlinjer för markupplåtelse i Oxelösunds kommun. Antagen av Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2016-02-24, 23 Riktlinjer för markupplåtelse i Oxelösunds kommun Antagen av Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2016-02-24, 23 Riktlinjer för markupplåtelser 2(7) Innehållsförteckning 1. Bakgrund... 3 1.1 Lagar och bestämmelser...

Läs mer

Datum. Ersättare Ann Avdic, Arboga kommun, (V) Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M)

Datum. Ersättare Ann Avdic, Arboga kommun, (V) Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid ande Kommunstyrelsesalen, Rådhuset, Smedjegatan, Arboga, 3 september, 14.00-15.30 Görel Nilsson, Kungsörs kommun, (S) Ordförande Andreas Trygg, Köpings kommun,

Läs mer

Reglemente för arbetsutskottet

Reglemente för arbetsutskottet Antagen av Förbundsstyrelsen 2012-11-07, 98 DNR: 12RV0382 1 Allmänna bestämmelser I förbundsordningen anges att förbundsstyrelsen utser inom sig ett arbetsutskott och ett kollektivtrafikutskott. De ärenden

Läs mer

Gode mannens och förvaltarens uppdrag

Gode mannens och förvaltarens uppdrag Gode mannens och förvaltarens uppdrag Ditt uppdrag som god man eller förvaltare Som god man eller förvaltare företräder du en person som behöver hjälp med att sköta sina ekonomiska, juridiska och personliga

Läs mer

Kameratillsyn skolor

Kameratillsyn skolor Kameratillsyn skolor Januari 2013 Kameratillsyn skolor Inledning Länsstyrelsen är tillsynsmyndighet för allmän kameraövervakning av platser dit allmänheten har tillträde. Syftet med Länsstyrelsens tillsyn

Läs mer

Färdtjänsten Dalarna GÄLLER FRÅN 2015-06-01

Färdtjänsten Dalarna GÄLLER FRÅN 2015-06-01 Färdtjänsten Dalarna GÄLLER FRÅN 2015-06-01 På uppdrag av Dalarnas kommuner ansvarar Region Dalarna för myndighetsutövningen gällande färdtjänsten i länet. Utredning och prövning av tillstånd för färdtjänst

Läs mer

Prolongering av färdtjänstavtalet

Prolongering av färdtjänstavtalet Utlåtande 2009: RVI (Dnr 327-2938/2008) Prolongering av färdtjänstavtalet Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms Län Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande Färdtjänstavtalet

Läs mer

Slutrapport: Kristoffers och Zulkiflys praktik hos Med rätt att handla

Slutrapport: Kristoffers och Zulkiflys praktik hos Med rätt att handla Slutrapport: Kristoffers och Zulkiflys praktik hos Med rätt att handla Inledning... 3 Vi inspekterade tillgängligheten... 4 Rekommendationer... 5 Förslag på hur matbutikerna kan göra för att bli mer tillgängliga

Läs mer

Tillägg till avgifter för upplåtelse av offentlig plats avseende tillfälliga bostäder

Tillägg till avgifter för upplåtelse av offentlig plats avseende tillfälliga bostäder Utlåtande 2015:93 RI (Dnr 123-1120/2015) Tillägg till avgifter för upplåtelse av offentlig plats avseende tillfälliga bostäder Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. 1. Avgifter

Läs mer

Riktlinjer för upplåtelser av offentlig plats i Västerås

Riktlinjer för upplåtelser av offentlig plats i Västerås Riktlinjer för upplåtelser av offentlig plats i Västerås Inledning.... 3 1 Lagar och bestämmelser.. 3 2 Byggupplag, byggnadsställningar, inplankning etc.... 4 3 Byggskyltar. 4 4 Containrar... 4 5 Reklam....

Läs mer

En rapport om driftprofiler för trafiksäkerhetskameror 2010-03-30

En rapport om driftprofiler för trafiksäkerhetskameror 2010-03-30 Utvärdering av ATKsystemet En rapport om driftprofiler för trafiksäkerhetskameror 2010-03-30 Sammanfattning Rapporten är framtagen med ekonomiskt bidrag från Vägverkets Skyltfond. Ståndpunkter och slutsatser

Läs mer

PRIORITERADE FÖRENKLINGAR FÖR FÖRETAG INOM BESÖKSNÄRINGEN

PRIORITERADE FÖRENKLINGAR FÖR FÖRETAG INOM BESÖKSNÄRINGEN PRIORITERADE FÖRENKLINGAR FÖR FÖRETAG INOM BESÖKSNÄRINGEN ELVA KONKRETA OMRÅDEN SOM BÖR PRIORITERAS I ARBETET MED ATT FÖRENKLA OCH FÖRBÄTTRA FÖRUTSÄTTNINGARNA FÖR FÖRETAG Företagen i besöksnäringen belastas

Läs mer

Riktlinjer för Kungälvs kommuns styrdokument

Riktlinjer för Kungälvs kommuns styrdokument Riktlinjer för Kungälvs kommuns styrdokument Antagna av kommunfullmäktige 2011-11-10 (2011 201) Gäller för alla nämnder och all verksamhet i Kungälvs kommun Dokumentansvarig: Chef, kommunledningssektorn

Läs mer

Videoupptagning av kommunfullmäktige - svar på medborgarförslag

Videoupptagning av kommunfullmäktige - svar på medborgarförslag Tjänsteskrivelse 1(3) Handläggare Carina Stolt Tfn 0142-851 11 Kommunstyrelsens förvaltning 2015-08-05 KS/2014:552 Kommunfullmäktige Videoupptagning av kommunfullmäktige - svar på medborgarförslag Sammanfattning

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Konsumentnämnden 2007-10-09

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Konsumentnämnden 2007-10-09 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Hjorten, Björnen klockan 14.00 16.10 Beslutande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Lars-Erik Lidman Carina Lillbacka

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden Hjo-Tibro-Karlsborg. Kommunledningskontoret. Caroline Johansson

Kollektivtrafiknämnden Hjo-Tibro-Karlsborg. Kommunledningskontoret. Caroline Johansson Kollektivtrafiknämnden Hjo/Tibro/ 2010-08-25 1 Plats och tid Tibro kommun, Sammanträdesrum tapetsören kl 14:00-16:00 Beslutande Claes Jägevall, ordf Anne-Marie Wahlström Catrin Hulmarker Kjell Sjölund

Läs mer

ändamål samtidigt som enskilda skyddas mot otillbörliga intrång i 1 Prop. 2012/13:115, bet. 2012/13:JuU22, rskr. 2012/13:252.

ändamål samtidigt som enskilda skyddas mot otillbörliga intrång i 1 Prop. 2012/13:115, bet. 2012/13:JuU22, rskr. 2012/13:252. Svensk författningssamling Kameraövervakningslag; utfärdad den 30 maj 2013. Enligt riksdagens beslut1 föreskrivs2 följande. Syftet med lagen 1 Syftet med lagen är att tillgodose behovet av kameraövervakning

Läs mer

Reglemente för krisledningsnämnden

Reglemente för krisledningsnämnden Sala kommun Kommunal författningssamling Reglemente för krisledningsnämnden KFS 042 revision 02 REGLEMENTE ANTAGEN: 2012-12-17 GÄLLER FRÅN OCH MED: 2012-12-20 ERSÄTTER: 366/2004 Utöver det som föreskrivs

Läs mer

Skolskjutsreglemente Flens kommun

Skolskjutsreglemente Flens kommun KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 1981:3 623 Skolskjutsreglemente Flens kommun Förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola Antagen av kommunfullmäktige 1981-02-24 127 Reviderat

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-05-14 1 (17) Öppet sammanträde Teknisk nämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-05-14 1 (17) Öppet sammanträde Teknisk nämnd 2014-05-14 1 (17) Plats och tid Komunkontoret samanträdesrum A, onsdag 14 maj 2014, klockan 09:00 10:45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Mikael Jonsson, (M) Lena Voxberg, (S) Ingemar Ehn, (FP)

Läs mer

Ansökan om ökad tilldelning av medel för konstnärlig utsmyckning - Konstprojekt Pontushallen

Ansökan om ökad tilldelning av medel för konstnärlig utsmyckning - Konstprojekt Pontushallen Kommunstyrelsen 2012-11-12 246 597 Arbets- och personalutskottet 2012-11-12 250 516 Dnr 12.636-86 novkf20 Ansökan om ökad tilldelning av medel för konstnärlig utsmyckning - Konstprojekt Pontushallen Ärendebeskrivning

Läs mer

Förslag till beslut Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga redovisade meddelanden till handlingarna.

Förslag till beslut Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga redovisade meddelanden till handlingarna. 44 Meddelanden Meddelandena läggs till handlingarna. Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga redovisade meddelanden till handlingarna. Följande meddelanden redovisas: Avsändare Konsumentverket

Läs mer

Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag

Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag Antagen av kommunfullmäktige (KF) 2011-02-22. 5,gäller från 2011-03-28. Ändringar antagna av KF 2012-02-28, gäller från 2012-01-01.

Läs mer

Kameraövervakningslag (2013:460)

Kameraövervakningslag (2013:460) Sida 1 av 8 SFS 2013:460 Källa Utfärdad: Först inlagd: Senast ändrad: Uppdaterad: Regeringskansliets rättsdatabaser 2013-05-30 2013-06-12 2014-03-10 t.o.m. SFS 2014:58 Kameraövervakningslag (2013:460)

Läs mer

Trafikbeställning inför 2016 års tidtabell samt redovisning av synpunkter

Trafikbeställning inför 2016 års tidtabell samt redovisning av synpunkter TJÄNSTEUTLÅTANDE KS 18:1 Stabsavdelningen Handläggare Kristina Welin Tel. 0152-292 45 Kommunstyrelsen Dnr KS/2015:289-014 2015-05-08 1/3 Trafikbeställning inför 2016 års tidtabell samt redovisning av synpunkter

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2004:29 1 (5) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2003: 59 av Andres Käärik m fl (fp) om bemanning av T-banestation Hägerstensåsen Föredragande landstingsråd: Anna Berger Kettner Ärendet

Läs mer

Regelverk för färdtjänst

Regelverk för färdtjänst Regelverk för färdtjänst Antagen av KF 2013-04-24. KF 39, Ks 51 Regelverk för färdtjänst i Robertsfors kommun Färdtjänst Kommunal färdtjänst regleras i Lag om färdtjänst 1997:736 är numera kollektivtrafik

Läs mer

Riktlinjer för styrdokument

Riktlinjer för styrdokument Riktlinjer för styrdokument Strategi Plan/program Riktlinje Regler och instruktioner Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2012-11-20 165 För revidering ansvarar: Kommunstyrelsen För eventuell uppföljning

Läs mer

Beslut från Länsstyrelsen

Beslut från Länsstyrelsen Beredning 2009-11-25 50 53 Konsumentnämnden 2009-12-09 50 53 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, pressmeddelande från Europeiska gemenskapernas domstol, Länsstyrelsens beslut om

Läs mer

SJUKRESEBESTÄMMELSER

SJUKRESEBESTÄMMELSER SJUKRESEBESTÄMMELSER Antagna av regionfullmäktige (dåvarande kommunfullmäktige) 2001-11-26. Ändrade 2007-03 19, 2010-04-19 (av kommunstyrelsen på delegation) och 2014-10-27 22. Gäller fr.o.m. 1 november

Läs mer

Delbetänkande av Jaktlagsutredningen: Vildsvin och viltskador om utfordring, kameraövervakning och arrendatorers jakträtt (SOU 2014:54)

Delbetänkande av Jaktlagsutredningen: Vildsvin och viltskador om utfordring, kameraövervakning och arrendatorers jakträtt (SOU 2014:54) Yttrande Diarienr 2014-11-28 1952-2014 Ert diarienr L2014/1923/JFS Regeringskansliet Landsbygdsdepartementet 103 33 Stockholm Delbetänkande av Jaktlagsutredningen: Vildsvin och viltskador om utfordring,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2016-02-24 1 () Plats och tid Kommunstyrelsesalen, Kommunhuset, klockan 9.00 10.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Marijo Edlund (S) ordförande Aliki

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL TEKNISKA NÄMNDEN. Sammantradesdatum 2011-03-21 Aktbilaga

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL TEKNISKA NÄMNDEN. Sammantradesdatum 2011-03-21 Aktbilaga R ~~lä KS 2011/98/1 ~ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL TEKNISKA NÄMNDEN Sammantradesdatum 2011-03-21 Aktbilaga I 5 (9) TKN 30 Yttrande över skrivelse om flyttad torghandel vid större evenemang på torget; förslag

Läs mer

Fågelmatning.. .. och hundbajs!

Fågelmatning.. .. och hundbajs! Februari 2013 Fågelmatning.. På förekommen anledning ber styrelsen de medlemmar som matar fåglarna genom att kasta ut bröd och frön på marken att sluta med det. Detta innebär mycket nedskräpning av fågelträck,

Läs mer

Dokumentbeteckning Arbetsordning för kommunfullmäktige. Handläggare/Förvaltning Kommunstyrelsens förvaltning

Dokumentbeteckning Arbetsordning för kommunfullmäktige. Handläggare/Förvaltning Kommunstyrelsens förvaltning Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelserna i denna arbetsordning. Antalet ledamöter 1 Fullmäktige har 61 ledamöter. Ordförande och vice ordförande

Läs mer

Sänkta förmedlingsavgifter för Bostadsförmedlingen i Stockholm AB

Sänkta förmedlingsavgifter för Bostadsförmedlingen i Stockholm AB Utlåtande 2013:85 RV (Dnr 316-324/2013) Sänkta förmedlingsavgifter för Bostadsförmedlingen i Stockholm AB Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. 1. Förmedlingsavgiften tas bort

Läs mer

Yttrande angående den fördjupande översiktsplanen

Yttrande angående den fördjupande översiktsplanen 1 (6) Ripvägen 17 139 41 VÄRMDÖ Tel. 08-571 401 80 Fax. 08-571 401 84 Mobil 0703-325 215 http://hem.passagen.se/radberg arne@arim.nu http://bevara_stromma.tripod.com Värmdö kommun planavdelningen 134 81

Läs mer

Riksfärdtjänst. Kommunstyrelsen informerar. Reseservice telefonnummer 0771-25 10 20. Taxa

Riksfärdtjänst. Kommunstyrelsen informerar. Reseservice telefonnummer 0771-25 10 20. Taxa Taxa Avstånd (km) 0-100 km 101-125 km 126-150 km 151-175 km 176-200 km 201-225 km 226-250 km 251-275 km 276-300 km 301-350 km 351-400 km 401-450 km 451-500 km 501-600 km 601-750 km 751-1000 km 1001-1250

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-06-10 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) Hans Unander

Läs mer

Förslag till lokala miljömål för Nacka.

Förslag till lokala miljömål för Nacka. 6 (57) 52 Dnr MSN 2012/156-003 Förslag till lokala miljömål för Nacka Beslut Miljö- och Stadsbyggnadsnämnden beslutar att remittera bifogat förslag till lokala miljömål för Nacka till berörda nämnder i

Läs mer

Ånge kommunkontor, Flataklocken Torsdagen den 16 augusti, kl 09.00-11.50

Ånge kommunkontor, Flataklocken Torsdagen den 16 augusti, kl 09.00-11.50 ÅNGE KOMMUN Tekniska nämnden Plats och tid SAMMANTRÄDESDATUM 2007-08-16 Ånge kommunkontor, Flataklocken Torsdagen den 16 augusti, kl 09.00-11.50 Sidnr 1-8 Beslutande Hanne Soukas (s), ordförande Leif Lindström

Läs mer

Yrkestrafiklag (2012:210)

Yrkestrafiklag (2012:210) Särskilda trafikförfattningar m.m./internationell vägtransport m.m. 1 1 kap. Inledande bestämmelser [2901] Bestämmelser om de villkor som ska uppfyllas av den som bedriver eller har för avsikt att bedriva

Läs mer

VÄGLEDNING FÖR FÖRTROENDEVALDA OCH HÖGRE TJÄNSTEMÄN VID HOT, VÅLD OCH TRAKASSERIER

VÄGLEDNING FÖR FÖRTROENDEVALDA OCH HÖGRE TJÄNSTEMÄN VID HOT, VÅLD OCH TRAKASSERIER VÄGLEDNING FÖR FÖRTROENDEVALDA OCH HÖGRE TJÄNSTEMÄN VID HOT, VÅLD OCH TRAKASSERIER Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Vägledning för förtroendevalda och högre tjänstemän vid hot,

Läs mer

Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket LULEÅ KOMMUN. Beredning 2012-05-31 20 20. Konsumentnämnden 2012-06-13 20 20

Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket LULEÅ KOMMUN. Beredning 2012-05-31 20 20. Konsumentnämnden 2012-06-13 20 20 Beredning 2012-05-31 20 20 Konsumentnämnden 2012-06-13 20 20 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Länsstyrelsen Pressmeddelanden från Konsumentverket Tydligare regler

Läs mer

Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket. Beslut från Länsstyrelsen. Information från Jordbruksverket LULEÅ KOMMUN. Beredning 2011-01-26 1 1

Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket. Beslut från Länsstyrelsen. Information från Jordbruksverket LULEÅ KOMMUN. Beredning 2011-01-26 1 1 Beredning 2011-01-26 1 1 Konsumentnämnden 2011-02-09 1 1 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Länsstyrelsen, information från Jordbruksverket, redovisning av ärendestatistik

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Miljönämndens beslut om GMO 2009 09 17

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Miljönämndens beslut om GMO 2009 09 17 Beredning 2009 10 14 39 42 Konsumentnämnden 2009 10 28 39 42 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Miljönämnden, beslut från Kommunstyrelsen, skrivelse från kommunrevisionen/kpmg,

Läs mer

Klagande Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm. Motpart Örnsköldsviks kommun, 212000-2445, 891 38 Örnsköldsvik

Klagande Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm. Motpart Örnsköldsviks kommun, 212000-2445, 891 38 Örnsköldsvik Överklagande Diarienr 1 (11) 2015-12-11 2171-2015 Förvaltningsrätten i Härnösand Box 314 871 27 Härnösand Överklagande Klagande Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm Motpart Örnsköldsviks kommun,

Läs mer

KS/2011-0011, TN/2010-0382 Ks 99 Au 149 Svar på medborgarförslag gällande trafik och parkeringssituationen på Tången

KS/2011-0011, TN/2010-0382 Ks 99 Au 149 Svar på medborgarförslag gällande trafik och parkeringssituationen på Tången STRÖMSTADS KOMMUN Sida 13 (33) Kommunstyrelsen 2012-09-12 KS/2011-0011, TN/2010-0382 Ks 99 Au 149 Svar på medborgarförslag gällande trafik och parkeringssituationen på Tången Kommunstyrelsen beslutar föreslå

Läs mer

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL

Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL Beslut Dnr 2008-10-01 915-2008 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Botkyrka kommun 147 85 TUMBA Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) PuL Datainspektionens beslut Personuppgiftsbehandling

Läs mer

Laholms kommuns författningssamling 3.9

Laholms kommuns författningssamling 3.9 Laholms kommuns författningssamling 3.9 Reglemente för barn- och ungdomsnämnden; antaget av kommunfullmäktige den 16 december 2014, 196 1. Inledning Fullmäktiges uppgifter Kommunallagen (1991:900) ger

Läs mer

INTERNATIONELL VÄGTRANSPORT M.M.

INTERNATIONELL VÄGTRANSPORT M.M. INTERNATIONELL VÄGTRANSPORT M.M. Yrkestrafiklag 1 kap. [2901] 1 Internationella vägtransporter Yrkestrafiklag (2012:210) 1 kap. Inledande bestämmelser [2901] Bestämmelser om de villkor som ska uppfyllas

Läs mer

STADGAR FÖR STIFTELSEN NORRBOTTENSTEATERN

STADGAR FÖR STIFTELSEN NORRBOTTENSTEATERN 1 (5) STADGAR FÖR STIFTELSEN NORRBOTTENSTEATERN Inledande bestämmelser 1 Stiftelsens benämning är Stiftelsen Norrbottensteatern. Stiftelsen, som har som ett allmännyttigt syfte skall vara undantaget från

Läs mer

Justering av köavgifter, Bostadsförmedlingen i Stockholm AB

Justering av köavgifter, Bostadsförmedlingen i Stockholm AB Utlåtande 2014: Rotel V (Dnr 316-573/2014) Justering av köavgifter, Bostadsförmedlingen i Stockholm AB Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. 1. Köavgiften fastställs till en

Läs mer

REGLEMENTE MED FÖRESKRIFTER OM STYRELSENS OCH NÄMNDERNAS ARBETSFORMER

REGLEMENTE MED FÖRESKRIFTER OM STYRELSENS OCH NÄMNDERNAS ARBETSFORMER 1(5) REGLEMENTE MED FÖRESKRIFTER OM STYRELSENS OCH NÄMNDERNAS ARBETSFORMER Antagen av kommunfullmäktige 2007-09-26, 94, med revidering 2011-03-30, 23 Allmänt 1 Utöver det som föreskrivs om kommunstyrelsens

Läs mer

Verksamhetsrapport 2001

Verksamhetsrapport 2001 Verksamhetsrapport 2001 Hälso- och sjukvårdsberedning Mitt Hälso- och sjukvårdsberedningarna har i och med år 2001 funnits och verkat enligt landstingets nya organisation för ledning och styrning i ett

Läs mer

Färdtjänst på Gotland

Färdtjänst på Gotland Trafik & kollektivtrafik Beställning av resor: SAMRES 0200-26 06 60 Innehåll Vad är färdtjänst... 2 Vad är en färdtjänstresa... 2 Vem får färdtjänst... 2 Så fungerar färdtjänst... 2 Privatresor... 2 Arbetsresor

Läs mer

Parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Parkeringstillstånd för rörelsehindrade STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN

Parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Parkeringstillstånd för rörelsehindrade STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Parkeringstillstånd för rörelsehindrade Parkeringstillstånd för rörelsehindrade STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Innehåll P-tillståndet är till för dig... 3 Var kan jag parkera?... 3 Tid och avgift... 4 Användning

Läs mer

Socialförvaltningen informerar. Färdtjänst. Informationsbroschyr om färdtjänst, arbetsresor och sjukresor

Socialförvaltningen informerar. Färdtjänst. Informationsbroschyr om färdtjänst, arbetsresor och sjukresor Socialförvaltningen informerar Färdtjänst Informationsbroschyr om färdtjänst, arbetsresor och sjukresor Vad är färdtjänst Färdtjänsten syftar till: att stärka den funktionshindrades möjligheter att förflytta

Läs mer

Särskrivning, KS den 14 december 2015 Siv Sahlström. Tillfälligt boende för asylsökande laglighetsprövning enligt kommunallagen.

Särskrivning, KS den 14 december 2015 Siv Sahlström. Tillfälligt boende för asylsökande laglighetsprövning enligt kommunallagen. Särskrivning, KS den 14 december 2015 Siv Sahlström Tillfälligt boende för asylsökande laglighetsprövning enligt kommunallagen. Inställning Överklagandena skall inte avvisas då kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Principer för borgarrådens löner Motion av Per Bolund och Christopher Ödmann (båda mp) (2002:39)

Principer för borgarrådens löner Motion av Per Bolund och Christopher Ödmann (båda mp) (2002:39) Utlåtande 2005: RI (Dnr 210-2013/2002) Principer för borgarrådens löner Motion av Per Bolund och Christopher Ödmann (båda mp) (2002:39) Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande 1. Motion

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Konsumentnämnden 2006-09-12

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Konsumentnämnden 2006-09-12 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Hjorten, Björnen klockan 14.00-15.55 Beslutande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Assar Eketorn Bitte Ekersund

Läs mer

Begränsning av rökning i vissa lokaler och utrymmen samt på vissa områden utomhus

Begränsning av rökning i vissa lokaler och utrymmen samt på vissa områden utomhus Tobakslag (1993:581) SFS nr: 1993:581 Departement/myndighet: Socialdepartementet Utfärdad: 1993-06-03 Omtryck: SFS 2005:369 Ändrad: t.o.m. SFS 2014:757 Övrig text: Rättelseblad 2005:369 har iakttagits.

Läs mer

PROTOKOLL 2014-12-01. Svar på medborgarförslag 2014:07 om att ta fram en kommuntäckande grönstrukturplan KS-2014/261

PROTOKOLL 2014-12-01. Svar på medborgarförslag 2014:07 om att ta fram en kommuntäckande grönstrukturplan KS-2014/261 Kommunstyrelsen 251 Utdrag ur PROTOKOLL 2014-12-01 Svar på medborgarförslag 2014:07 om att ta fram en kommuntäckande grönstrukturplan KS-2014/261 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Läs mer

Riktlinjer för färdtjänst

Riktlinjer för färdtjänst 1 Individ- och myndighetsnämnden Riktlinjer för färdtjänst Individ- och myndighetsavdelningen 2011-09-06 2 1. BAKGRUND...3 2. GRUNDER FÖRFÄRDTJÄNSTTILLSTÅND...4 2.1 Kriterier för färdtjänst...4 2.2 Resor

Läs mer

Bidrag till SL-kort för äldre med försörjningsstöd Skrivelse av Leif Rönngren (s)

Bidrag till SL-kort för äldre med försörjningsstöd Skrivelse av Leif Rönngren (s) PM 2004 RVII (Dnr 423-1866/2001) Bidrag till SL-kort för äldre med försörjningsstöd Skrivelse av Leif Rönngren (s) Borgarrådsberedningen föreslår kommunstyrelsen besluta följande Skrivelsen av Leif Rönngren

Läs mer

Motion om säkrare gång- och cykelvägar

Motion om säkrare gång- och cykelvägar 2007-09-24 202 442 Kommunstyrelsen 2008-01-14 6 14 Arbets- och personalutskottet 2007-12-17 276 580 Dnr 07.541-008 septkf23 Motion om säkrare gång- och cykelvägar Ärendebeskrivning Erika Josbrandt, för

Läs mer

Miljöplan för Högbo Golfklubb

Miljöplan för Högbo Golfklubb Miljöplan för Högbo Golfklubb 2006-01-01 MILJÖPOLICY FÖR HÖGBO GOLFKLUBB Högbo golfklubb ska genom sin verksamhet bidra till hållbar samhällsutveckling genom kretsloppstänkande. Miljöhänsyn ska tas i varje

Läs mer

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST Gäller FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST Nya regler från och med 1 november 2003 Vem har rätt till färdtjänst? Du kan ha rätt till färdtjänst om du på grund av funktionshinder, som inte är tillfälligt (minst

Läs mer