Beslut från Länsstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Beslut från Länsstyrelsen"

Transkript

1 Beredning Konsumentnämnden Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, pressmeddelande från Europeiska gemenskapernas domstol, Länsstyrelsens beslut om utvidgat tillstånd till allmän kameraövervakning samt beviljat investeringsstöd till kommersiell service, nyhetsbrev från Europeiska kommissionen Pressmeddelanden från Konsumentverket Myndigheter i enad front för att stötta varslade Bli tuffare i affären med ungkonsument.se KO besviken efter dom i Marknadsdomstolen Skatter och avgifter på flyg en djungel KO välkomnar dom mot Mr Jet KO vann vägledande dom: Långivare tvingas se över avgifter Internetleverantör förlorade i Marknadsdomstolen KO stämmer fondförvaltaren Tanglin Konsumentverket granskar Älvsbyhus Pressmeddelande från Europeiska gemenskapernas domstol nr 102/09 Passagerare på försenade flygningar kan ha rätt till kompensation Beslut från Länsstyrelsen Beslut om utvidgat tillstånd till allmän kamera övervakning för Norrbottens media Beslut om preliminärt beviljat investeringsstöd till kommersiell service för Niemisels Livs

2 Beredning Konsumentnämnden Nyhetsbrev från Europeiska kommissionen Kommissionen agerar mot dyra livsmedel Nämnden beslutar att lägga meddelandena till handlingarna.

3 Beredning Konsumentnämnden Ärendestatistik Bilaga: Statistikblad Konsumentverksamheten har handlagt ärenden till och med november månad. Prognosen för året visar på färre antal ärenden än När det gäller telefonstatistiken har andelen besvarade samtal ökat till 51 % och andelen missade samtal är fortfarande 1 %. Nämnden beslutar att lägga ärendestatistiken till handlingarna.

4 Beredning Konsumentnämnden Ekonomisk rapport Bilaga: Ekonomisk rapport Ekonomin är i balans. Nämndens resultat visar på ett överskott eftersom verksamheten sålt konsumentvägledartjänster under året till Bodens kommun. Beredningens förslag till nämnden Beredningen föreslår nämnden att godkänna den ekonomiska rapporten och att lägga den till handlingarna. Nämnden beslutar i enlighet med beredningens förslag och godkänner den ekonomiska rapporten samt lägger den till handlingarna.

5 Beredning Konsumentnämnden Kommunstyrelsens internkontrollplan år 2010 Bilaga: Kommunstyrelsens beslut om internkontrollplan år 2010 Genom att årligen besluta om en kontrollplan för kommunstyrelsen formuleras obligatoriska kontrollmoment som gäller för kommunens nämnder. Detta medför en gemensam standard för våra interna kontroller. Förutom de obligatoriska kontrollmomenten kompletterar nämnderna sina kontrollplaner med egna valda kontrollområden. En sammanställning av både kommunstyrelsens internkontrollområden samt nämndernas egna kontroller rapporteras årligen till kommunstyrelsen. Detta sker i samband med beredning av årsbokslutet. Ordförande har av revisorerna fått besked om att konsumentnämnden inte behöver göra någon internkontrollplan. Nämnden beslutar att lägga informationen om internkontrollplan till handlingarna.

6 Beredning Konsumentnämnden Information om en ny kameraövervakningslag Bilaga: Förslag till ny kameraövervakningslag, artiklar från Dagens Samhälle Den 4 november överlämnade kameraövervakningsutredningen ett förslag till ny kameraövervakningslag till justitieminister Beatrice Ask. Förslaget innebär att alla regler om kameraövervakning samlas i en ny lag. Dit hänförs också regler som i dag finns i personuppgiftslagen om kameror på platser dit allmänheten inte har tillträde, till exempel inne i skolor. Några förändringar i sak blir det inte. Man måste som tidigare ansöka hos länsstyrelserna om man vill sätta upp kameror på allmän plats. Däremot måste länsstyrelsernas hantering bli mer enhetlig, enligt utredningen. Datainspektionen ges nu ansvar för all tillsyn och för att ge råd och stöd till länsstyrelserna. Samtidigt föreslås att Datainspektionen får rätt att överklaga beslut i länsstyrelserna om kameraövervakning. Den rollen har JK i dag. Nämnden beslutar att lägga informationen om den nya kameraövervakningslagen till handlingarna.

7 Beredning Konsumentnämnden Yttrande om ansökan om tillstånd till kameraövervakning Bilaga: Komplettering till ansökan om tillstånd till kameraövervakning Länsstyrelsen har skickat kompletteringsansökan till ett ärende som nämnden tidigare yttrat sig om. Ansökan avser Nordiska Bil AB i Luleå som ansöker om kameraövervakning. Sökanden har kompletterat ansökan med annan skiss över området som kamerorna ska övervaka. Sökande har också kompletterat med yttrande av skyddsombud samt övervakningstid. Ordförande har på delegation tillstyrkt ansökan. Nämnden beslutar att lägga informationen till handlingarna.

8 Beredning Konsumentnämnden Förslag till Biblioteksplan för Luleå kommun Bilaga: Följebrev till remiss biblioteksplan för Luleå kommun, remissvar Konsumentnämnden har fått förslaget till biblioteksplan för Luleå kommun på remiss. En biblioteksplan definierar bibliotekets roll inom olika politiska områden i förhållande till de övergripande målen för kommunen/regionen. Planen anger konkreta målsättningar för biblioteksverksamheten och lägger fast en strategi för utveckling. Biblioteksplanen syftar till att förbättra bibliotekets verksamhet med särskilt fokus på barn, integration samt på personer med funktionsnedsättning. Samarbetet mellan biblioteket och andra verksamheter och aktörer i kommunen skall förstärkas och utvecklas till gagn för kommunens invånare. Beredningen förslag till nämnden Beredningen föreslår nämnden att tillstyrka biblioteksplanen. Det är viktigt att lägga fram långsiktiga och hållbara planer för folkbiblioteket så att en hög servicenivå kan behållas. Eftersom bibliotekets bastjänster ska vara avgiftsfria värnas delaktigheten även för de resurssvaga i kommunen. Konsumenterna erbjuds genom biblioteket ett högkvalitativt utbud baserat på grundkriterierna jämställdhet, opartiskhet, trovärdighet och relevans. Nämnden beslutar i enlighet med beredningens förslag och tillstyrker biblioteksplanen med tillägget att nämnden anser att bemötandet är mycket viktigt.

9 Beredning Konsumentnämnden Konsumentverkets budgetkalkyl Konsumentverket tillhandahåller en budgetkalkyl på sin webbplats. För att medborgarna i Luleå kommun lättare ska kunna hitta den vill ledamöterna i konsumentnämnden att länk till kalkylen ska finnas på Luleå kommuns startsida. Tjänstemännen har kontaktat kommunens webbansvarige och nu ligger länken under rubriken e-tjänster på startsidan. Nämnden lägger informationen till handlingarna.

10 Beredning Konsumentnämnden Yttrande över ansökan om investeringsstöd till kommersiell service Länsstyrelsen har skickat ansökan om investeringsstöd för yttrande. Ansökan avser Niemisels Livs som ansöker om investeringsstöd med kronor för att investera i godkänt kassasystem samt handikappramp. Ordförande har på delegation tillstyrkt ansökan. Nämnden beslutar att lägga informationen till handlingarna.

11 Beredning Konsumentnämnden Sammanträdesplan för konsumentnämnden år 2010 Beredningens förslag till nämnden Beredningen föreslår följande sammanträdesdagar för år 2010: Onsdagarna den 10 februari, 7 april, 9 juni, 8 september, 27 oktober samt 8 december klockan Nämnden beslutar att fastställa sammanträdesdagarna för år 2010 i enlighet med beredningens förslag.

12 Beredning LULEÅ KOMMUN Beslutsdatum Paragraf Sida Konsumentnämnden Yttrande om ansökan om tillstånd till kameraövervakning Bilaga: Ansökan om tillstånd till kameraövervakning Länsstyrelsen har skickat ansökan om tillstånd till kameraövervakning för yttrande. Ansökan avser Studentidrotten i Luleå som ansökt om tillstånd till kameraövervakning av entrén till Porsöhallen. Ändamålet med övervakningen är att bevaka Porsöhallens entré från receptionen i Stilsportcenter på andra sidan gata. Syftet är att kontrollera att endast behöriga personer tar sig in i hallen. Teknik i form av grindar och talmeddelanden från receptionen skall komplettera övervakningen. I dag finns problem med obehöriga, stölder och skadegörelse. Bevakning kommer att ske under hallens öppettider. Ingen lagring av bilder kommer att ske. Nämnden beslutar att avslå ansökan med motiveringen att det saknas dokumenterad brottslighet. Nämnden anser vidare att en bevakning av entrén inte löser problemet med stölder och skadegörelse inne i hallen samt att det finns fler ingångar till hallen som inte alltid är låsta.

Konsumentnämndens beslut

Konsumentnämndens beslut Beredning 2010-11-25 43 49 Konsumentnämnden 2010-12-08 43 49 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket Hagfors i Värmland, en kommun med många 2010-10-18 skuldsatta invånare KO drar försäkringsbolag

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Miljönämndens beslut om GMO 2009 09 17

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Miljönämndens beslut om GMO 2009 09 17 Beredning 2009 10 14 39 42 Konsumentnämnden 2009 10 28 39 42 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Miljönämnden, beslut från Kommunstyrelsen, skrivelse från kommunrevisionen/kpmg,

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Beslut från Länsstyrelsen

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Beslut från Länsstyrelsen Beredning 2011-11-24 62 72 Konsumentnämnden 2011-12-07 62 72 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Länsstyrelsen, information om NIX telefon Pressmeddelanden från Konsumentverket

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Granskningsmeddelande från KPMG Nämnden beslutar att lägga meddelandena till handlingarna.

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Granskningsmeddelande från KPMG Nämnden beslutar att lägga meddelandena till handlingarna. Beredning 2006 11 24 28 28 Konsumentnämnden 2006 12 08 28 28 Meddelanden (5 bilagor) Ekonomisk rapport Ärendestatistik Pressmeddelanden från Konsumentverket KO stämmer Philip Morris 2006 10 26 Bristande

Läs mer

Pressmeddelanden. Ordförande föreslår konsumentnämnden att lägga meddelandena till handlingarna.

Pressmeddelanden. Ordförande föreslår konsumentnämnden att lägga meddelandena till handlingarna. LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) 43 Meddelanden Meddelandena läggs till handlingarna. Följande meddelanden redovisas. Avsändare Konsumentverket Ämne Pressmeddelanden Utbrett slarv med konsumenträtt

Läs mer

Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket. Beslut från Länsstyrelsen. Information från Jordbruksverket LULEÅ KOMMUN. Beredning 2011-01-26 1 1

Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket. Beslut från Länsstyrelsen. Information från Jordbruksverket LULEÅ KOMMUN. Beredning 2011-01-26 1 1 Beredning 2011-01-26 1 1 Konsumentnämnden 2011-02-09 1 1 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Länsstyrelsen, information från Jordbruksverket, redovisning av ärendestatistik

Läs mer

Förslag till beslut Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga redovisade meddelanden till handlingarna.

Förslag till beslut Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga redovisade meddelanden till handlingarna. 44 Meddelanden Meddelandena läggs till handlingarna. Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga redovisade meddelanden till handlingarna. Följande meddelanden redovisas: Avsändare Konsumentverket

Läs mer

Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket LULEÅ KOMMUN. Beredning 2010-08-27 29 34. Konsumentnämnden 2010-09-08 29 34

Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket LULEÅ KOMMUN. Beredning 2010-08-27 29 34. Konsumentnämnden 2010-09-08 29 34 Beredning 2010-08-27 29 34 Konsumentnämnden 2010-09-08 29 34 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, pressmeddelande från Regeringskansliet, beslut från Länsstyrelsen Pressmeddelanden

Läs mer

Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket. Länsstyrelsen Norrbotten LULEÅ KOMMUN. Beredning

Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket. Länsstyrelsen Norrbotten LULEÅ KOMMUN. Beredning Beredning 2008 11 27 50 53 Konsumentnämnden 2008 12 10 50 53 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Länsstyrelsen, dom från Länsrätten, skrivelse från Kommunrevisionen

Läs mer

Meddelanden. Konsumentnämndens beslut. Förslag till beslut. Beskrivning av ärendet LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Meddelanden. Konsumentnämndens beslut. Förslag till beslut. Beskrivning av ärendet LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) 34 Meddelanden Meddelandena läggs till handlingarna. Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga meddelandena till handlingarna. Följande meddelanden

Läs mer

Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga meddelandena till handlingarna.

Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga meddelandena till handlingarna. LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) 18 Meddelanden Meddelandena läggs till handlingarna. Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga meddelandena till handlingarna. Följande meddelanden

Läs mer

Information om uppföljning av nämndernas uppdrag enligt lag om skydd mot olyckor år 2013

Information om uppföljning av nämndernas uppdrag enligt lag om skydd mot olyckor år 2013 LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) 10 Information om uppföljning av nämndernas uppdrag enligt lag om skydd mot olyckor år 2013 Informationen läggs Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Pressurklipp från Sändaren nr 21. EU regler kan hota ideell second hand i Sverige 2008

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Pressurklipp från Sändaren nr 21. EU regler kan hota ideell second hand i Sverige 2008 Beredning 2009 01 28 1 1 Konsumentnämnden 2009 02 11 1 1 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, pressurklipp från Sändaren, inbjudan till BUS dagarna Pressmeddelanden från Konsumentverket

Läs mer

Beslut från Länsstyrelsen

Beslut från Länsstyrelsen Beredning 2010-10-14 38 43 Konsumentnämnden 2010-10-27 38 43 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Länsstyrelsen Pressmeddelanden från Konsumentverket Konsumentverket

Läs mer

Nämnden beslutar att lägga meddelandena till handlingarna.

Nämnden beslutar att lägga meddelandena till handlingarna. Beredning 2006 10 13 22 22 Konsumentnämnden 2006 10 27 22 22 Meddelanden (5 bilagor) Ekonomisk rapport Ärendestatistik Pressmeddelanden från Konsumentverket Se & Hör skulle ha avböjt vilseledande reklam

Läs mer

Pressmeddelande från Regeringskansliet

Pressmeddelande från Regeringskansliet Beredning 2007 10 10 34 34 Konsumentnämnden 2007 10 24 34 34 Meddelanden (7 bilagor) Pressmeddelanden från Konsumentverket Nya regler sätter stopp för semesterskojare 2007 06 07 KO förbjuder reklam för

Läs mer

Information om energimärkning

Information om energimärkning LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) 1 Information om energimärkning Informationen läggs till handlingarna. Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga informationen till handlingarna.

Läs mer

Meddelanden. Nämnden beslutar att lägga meddelandena till handlingarna. LULEÅ KOMMUN. Beredning 2007 11 28 48 49. Konsumentnämnden 2007 12 12 48 49

Meddelanden. Nämnden beslutar att lägga meddelandena till handlingarna. LULEÅ KOMMUN. Beredning 2007 11 28 48 49. Konsumentnämnden 2007 12 12 48 49 Beredning 2007 11 28 48 49 Konsumentnämnden 2007 12 12 48 49 Meddelanden (bilagor) Pressmeddelanden från Konsumentverket Sverige kräver förbud mot farliga magneter 2007 10 09 Ungas sms lån kartläggs i

Läs mer

Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket. Pressmeddelanden från Konsumentverket. Konsumentnämndens beslut

Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket. Pressmeddelanden från Konsumentverket. Konsumentnämndens beslut Beredning 2010-05-27 20 24 Konsumentnämnden 2010-06-09 20 24 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket Pressmeddelanden från Konsumentverket Kommuner skär ned på konsumentvägledningen

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Beslut från Länsstyrelsen. Konsumentnämndens beslut

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Beslut från Länsstyrelsen. Konsumentnämndens beslut Beredning 2011-10-10 46 50 Konsumentnämnden 2011-10-26 46 50 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Länsstyrelsen Pressmeddelanden från Konsumentverket Konsumentombudsmannen

Läs mer

Beslut från Länsstyrelsen. Marianne Björn (C) informerar om torghandeln på Nytorget. Konsumentnämndens beslut

Beslut från Länsstyrelsen. Marianne Björn (C) informerar om torghandeln på Nytorget. Konsumentnämndens beslut Beredning 2012-11-28 44 45 Konsumentnämnden 2012-12-12 44 45 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Länsstyrelsen Pressmeddelanden Företag trotsar Konsumentverkets beslut

Läs mer

Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket LULEÅ KOMMUN. Beredning 2012-05-31 20 20. Konsumentnämnden 2012-06-13 20 20

Meddelanden. Pressmeddelanden från Konsumentverket LULEÅ KOMMUN. Beredning 2012-05-31 20 20. Konsumentnämnden 2012-06-13 20 20 Beredning 2012-05-31 20 20 Konsumentnämnden 2012-06-13 20 20 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, beslut från Länsstyrelsen Pressmeddelanden från Konsumentverket Tydligare regler

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Skrivelse från Livsmedelsverket. Konsumentnämndens skrivelser. Beslut från Länsstyrelsen

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Skrivelse från Livsmedelsverket. Konsumentnämndens skrivelser. Beslut från Länsstyrelsen Beredning 2009 05 26 22 24 Konsumentnämnden 2009 06 10 22 24 Meddelanden Bilagor: Pressmeddelanden från Konsumentverket, skrivelse från Livsmedelsverket, konsumentnämndens skrivelser till Livsmedelsverket

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 Riktlinjer för kameraövervakning i Sollentuna kommun Antagna av kommunstyrelsen 2009-10-28, 145 1 Bakgrund och syfte Olika former av skadegörelse orsakar årligen kommunen stora kostnader. Förutom att

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket

Pressmeddelanden från Konsumentverket Beredning 2007 03 28 13 13 Konsumentnämnden 2007 04 13 13 13 Meddelanden (4 bilagor) Pressmeddelanden från Konsumentverket Koll på pengarna 2007 ute nu 2007 01 25 Ny databas för att komma åt oseriösa företag

Läs mer

Kamerans placering och upptagningsområde framgår av ritning, bilaga 1.

Kamerans placering och upptagningsområde framgår av ritning, bilaga 1. 2016-01-08 211-39158-2015 1(3) Rättsenheten Sökanden Högskolan i Borås Allégatan 1 501 90 Borås Tillstånd till kameraövervakning Länsstyrelsens beslut Länsstyrelsen bifaller ansökan och ger Högskolan i

Läs mer

Införande av e-förslag samt avskaffande av medborgarförslag

Införande av e-förslag samt avskaffande av medborgarförslag 1(2) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2017-05-02 97 Införande av e-förslag samt avskaffande av medborgarförslag Dnr 2016-000415 Beslut Kommunstyrelsen beslutar att kommunfullmäktiges presidium

Läs mer

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Pressmeddelande från Regeringskansliet

Pressmeddelanden från Konsumentverket. Pressmeddelande från Regeringskansliet Beredning 2007 01 24 1 1 Konsumentnämnden 2007 02 07 1 1 Meddelanden (4 bilagor) Pressmeddelanden från Konsumentverket - Invigning av Konsumentverket i Karlstad idag 2007 01 11 - Två miljoner till konsumentprojekt

Läs mer

Komplettering av överklagande

Komplettering av överklagande Komplettering Diarienr 1 (5) 2016-03-29 462-2016 Högsta Förvaltningsdomstolen Box 2293 103 17 Stockholm Komplettering av överklagande Klagande Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm Motpart SIS LVM-hem

Läs mer

Information om motion om revidering av nämndernas arbetsordning i Luleå kommun

Information om motion om revidering av nämndernas arbetsordning i Luleå kommun LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) 33 Information om motion om revidering av nämndernas arbetsordning i Luleå kommun Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga informationen Ordföranden

Läs mer

Styrdokument RIKTLINJER FÖR KAMERAÖVERVAKNING. 1. Inledning 1.1 Ändamål 1.2 Säkerhet kontra personlig integritet

Styrdokument RIKTLINJER FÖR KAMERAÖVERVAKNING. 1. Inledning 1.1 Ändamål 1.2 Säkerhet kontra personlig integritet Styrdokument Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutat av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: 2007-06-25 60 Ansvarig: Säkerhetschefen Revideras: Varje mandatperiod Följas upp: RIKTLINJER FÖR KAMERAÖVERVAKNING

Läs mer

Angående medborgarförslag om att införa kameraövervakning på Lagersbergsskolan

Angående medborgarförslag om att införa kameraövervakning på Lagersbergsskolan Kommunstyrelsen 2017-10-03 Kommunledningskontoret Ledningsstaben KSKF/2016:623 Lena Lundberg 1 (2) Kommunstyrelsen Angående medborgarförslag om att införa kameraövervakning på Lagersbergsskolan Förslag

Läs mer

Sökanden. Borås Stad Lokalförsörjningsförvaltningen Borås

Sökanden. Borås Stad Lokalförsörjningsförvaltningen Borås BESLUT Diarienummer Sida 2016-12-16 211-37836-2016 1(3) Rättsenheten Sökanden Borås Stad Lokalförsörjningsförvaltningen 501 80 Borås Tillstånd till kameraövervakning Länsstyrelsens beslut Länsstyrelsen

Läs mer

Remiss av Betänkandet av Några frågor om skyddslagstiftningen

Remiss av Betänkandet av Några frågor om skyddslagstiftningen Bromma stadsdelsförvaltning Avdelning administration Dnr 293-2018-1.5.1. Sida 1 (7) 2018-07-06 SDN 2018-08-30 Handläggare Sofia Thole Kling Telefon: 08-508 06 158 Till Bromma stadsdelsnämnd Svar på remiss

Läs mer

KF Ärende 7. Motion om kameraövervakning och ordningsvakter i kommunen

KF Ärende 7. Motion om kameraövervakning och ordningsvakter i kommunen KF Ärende 7 Motion om kameraövervakning och ordningsvakter i kommunen Tjänsteskrivelse 1 (3) 2018-01-16 KS 2017.0361 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Mats Johansson Kommunfullmäktige Svar

Läs mer

Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Medborgarförslaget förklaras besvarat.

Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Medborgarförslaget förklaras besvarat. Kommunstyrelsen 2017-11-07 1(3) 271 Svar på medborgarförslag - Inför kameraövervakning på Lagersbergsskolan samt beslut om uppdrag att ta fram en modell för kameraövervakning på skolor (KSKF/2016:623)

Läs mer

Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Medborgarförslaget förklaras besvarat.

Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Medborgarförslaget förklaras besvarat. Kommunstyrelsen 2017-11-07 1(3) 271 Svar på medborgarförslag - Inför kameraövervakning på Lagersbergsskolan samt beslut om uppdrag att ta fram en modell för kameraövervakning på skolor (KSKF/2016:623)

Läs mer

Betänkandet En ny kamerabevakningslag (SOU 2017:55)

Betänkandet En ny kamerabevakningslag (SOU 2017:55) YTTRANDE Vårt ärendenr: 2017-09-07 Avdelningen för juridik Kristina Söderberg Justitiedepartementet 10333 STOCKHOLM Betänkandet En ny kamerabevakningslag (SOU 2017:55) Sveriges Kommuner och Landsting (SKL)

Läs mer

Tillsyn enligt kameraövervakningslagen (2013:460) kameraövervakning av hotell

Tillsyn enligt kameraövervakningslagen (2013:460) kameraövervakning av hotell Beslut Diarienr 1 (5) 2017-04-05 2239-2016 Hotel Stureplan AB Box 55955 102 16 Stockholm Tillsyn enligt kameraövervakningslagen (2013:460) kameraövervakning av hotell Datainspektionens beslut Datainspektionen

Läs mer

Länsstyrelsen ger tillstånd till kameraövervakning. Länsstyrelsen medger att bildmaterial bevaras tillsvidare.

Länsstyrelsen ger tillstånd till kameraövervakning. Länsstyrelsen medger att bildmaterial bevaras tillsvidare. 1(5) Arkivbeteckning 211 Sveriges lantbruksuniversitet Skogsmarksgränd 1 901 83 Umeå Tillstånd till kameraövervakning Länsstyrelsen ger tillstånd till kameraövervakning. Länsstyrelsen medger att bildmaterial

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Sida 1 (22) Plats och tid Svarvaren, tisdagen den 24 april 2018 kl 14:00-15:50 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Peter Lindroth (S) Catrin Hulmarker (M) Alda Danial (L) Kjell Sjölund (C) Ej tjänstgörande

Läs mer

Beslut 1 (2) Länsstyrelsen ger tillstånd till kameraövervakning. Tillståndets omfattning och villkor framgår av bilaga 1.

Beslut 1 (2) Länsstyrelsen ger tillstånd till kameraövervakning. Tillståndets omfattning och villkor framgår av bilaga 1. Beslut 1 (2) Enheten för tillstånd Harriet Schaffer Ullman Södertälje kommun Campusgatan 26 151 89 Södertälje Tillstånd till kameraövervakning Beslut Länsstyrelsen ger tillstånd till kameraövervakning.

Läs mer

KALLELSE MILJÖ- OCH BYGGNÄMNDEN

KALLELSE MILJÖ- OCH BYGGNÄMNDEN 1 (20) MILJÖ- OCH BYGGNÄMNDEN KALLELSE 2018-01-24 MILJÖ- OCH BYGGNÄMNDEN Tid onsdagen den 31 januari 2018 kl. 09:00 Plats Sessionssalen Är Du förhindrad att närvara meddelar Du kundcenter så snart som

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Konsumentnämnden 2008-05-13

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Konsumentnämnden 2008-05-13 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Hjorten, Björnen 14.00-15.30 Beslutande Valter Stenberg, ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Elisabeth Öhmark Pia Risán Ulrica Öberg, tj ersättare Åsa Carlsson,

Läs mer

Remiss förslag till ändringar i Finansinspektionens föreskrifter (FFFS 2013:9) om värdepappersfonder

Remiss förslag till ändringar i Finansinspektionens föreskrifter (FFFS 2013:9) om värdepappersfonder 2017-09-11 Enligt sändlista (Anges alltid vid svar) Remiss förslag till ändringar i Finansinspektionens föreskrifter (FFFS 2013:9) om värdepappersfonder Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm

Läs mer

ANSÖKAN OM TILLSTÅND TILL KAMERAÖVERVAKNING

ANSÖKAN OM TILLSTÅND TILL KAMERAÖVERVAKNING REMISS 1 (1) Datum 2016-12-13 Ärendenummer 211-6331-2016 Samtliga kommuner i Sverige ANSÖKAN OM TILLSTÅND TILL KAMERAÖVERVAKNING Positionsbolaget AB har ansökt om tillstånd till kameraövervakning med drönare

Läs mer

Blendow Lexnova Expertkommentar - Fastighetsjuridik, oktober 2018

Blendow Lexnova Expertkommentar - Fastighetsjuridik, oktober 2018 Blendow Lexnova Expertkommentar - Fastighetsjuridik, oktober 2018 Nya regler vid kamerabevakning Bakgrund Kamerabevakning har blivit allt vanligare i samhället samtidigt som det kommit nya regler som ska

Läs mer

Läs ifyllnadshjälpen för frågorna i ansökningsblanketten innan ansökan lämnas till Länsstyrelsen.

Läs ifyllnadshjälpen för frågorna i ansökningsblanketten innan ansökan lämnas till Länsstyrelsen. ANSÖKAN OM KAMERAÖVERVAKNING Länsstyrelsen i län Läs ifyllnadshjälpen för frågorna i ansökningsblanketten innan ansökan lämnas till Länsstyrelsen. Viktig information En övervakningskamera får inte sättas

Läs mer

Hur du ansöker om kameraövervakning

Hur du ansöker om kameraövervakning INFORMATION Hur du ansöker om kameraövervakning Information Kameraövervakningslagen omfattar dels övervakningskameror (TV-kameror, webbkameror, optisk-elektroniska instrument och jämförbara utrustningar)

Läs mer

KONSUMENTOMBUDSMANNEN FÖRELÄGGANDE IF 2013:12a 2013-08-28 Dnr 2012/1822 - Åläggande att lämna information

KONSUMENTOMBUDSMANNEN FÖRELÄGGANDE IF 2013:12a 2013-08-28 Dnr 2012/1822 - Åläggande att lämna information KONSUMENTOMBUDSMANNEN FÖRELÄGGANDE IF 2013:12a 2013-08-28 Dnr 2012/1822 - Adressat Malmö Aviation AB, 556458-3101 Saken Information om passagerares rättigheter Åläggande att lämna information Konsumentombudsmannen

Läs mer

Beslut 1 (2) Länsstyrelsen ger tillstånd till kameraövervakning med drönare. Tillståndets omfattning och villkor framgår av bilaga 1.

Beslut 1 (2) Länsstyrelsen ger tillstånd till kameraövervakning med drönare. Tillståndets omfattning och villkor framgår av bilaga 1. Beslut 1 (2) Enheten för tillstånd Harriet Schaffer Ullman Polismyndigheten Box 12256 102 26 Stockholm Tillstånd till kameraövervakning Beslut Länsstyrelsen ger tillstånd till kameraövervakning med drönare.

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden 2004-04-06

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden 2004-04-06 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Hjorten, Björnen (307A) Klockan 14.00-16.15 Beslutande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Assar Eketorn Bitte Ekersund Marie Berglund

Läs mer

RP 307/2010 rd. I denna proposition föreslås att det stiftas en ny lag om förfarandet vid tilldelning av EU-miljömärke. Genom den föreslagna lagen

RP 307/2010 rd. I denna proposition föreslås att det stiftas en ny lag om förfarandet vid tilldelning av EU-miljömärke. Genom den föreslagna lagen RP 307/2010 rd Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om förfarandet vid tilldelning av EU-miljömärke PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I denna proposition föreslås att det stiftas

Läs mer

Kameraövervakning inomhus i skolor

Kameraövervakning inomhus i skolor Kameraövervakning inomhus i skolor Checklista för dig som ska sätta upp kameror Kameraövervakningslagen innehåller en samlad reglering av kameraövervakning. Syftet med lagen är att tillgodose behovet av

Läs mer

Kameraövervakning Stefan Aimer

Kameraövervakning Stefan Aimer Kameraövervakning Stefan Aimer Svensk Säkerhetsvideo AB Bolaget. Grundades 1993 av Stefan Aimer och Juha Järvinen och är idag Sveriges ledande distributör av CCTV system. Personal. Vi har 21 personer anställda

Läs mer

Ansökan om kameraövervakning med drönare

Ansökan om kameraövervakning med drönare ANSÖKAN 1 Ansökan om kameraövervakning med drönare En kamera som är monterad på en drönare omfattas av kameraövervakningslagen. Att fotografera med en drönare kallas därför att bedriva kameraövervakning

Läs mer

Riktlinjer kameraövervakning Mjölby kommun

Riktlinjer kameraövervakning Mjölby kommun 1(1) Missiv 2016-10-19 KS/2015:399 Handläggare Tfn 0142-858 58 Kommunstyrelsen Riktlinjer kameraövervakning Mjölby kommun Nuvarande policydokument för intern och extern kameraövervakning ( 2008:1, KS 22)

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (6) meddelad i Stockholm den 21 oktober 2016 KLAGANDE AA Ombud: BB Scientific Engineering QED Onkel Adamsgatan 9 582 35 Linköping MOTPART Datainspektionen Box 8114 104

Läs mer

Kommittédirektiv. Kameraövervakning brottsbekämpning och integritetsskydd. Dir. 2015:125. Beslut vid regeringssammanträde den 26 november 2015

Kommittédirektiv. Kameraövervakning brottsbekämpning och integritetsskydd. Dir. 2015:125. Beslut vid regeringssammanträde den 26 november 2015 Kommittédirektiv Kameraövervakning brottsbekämpning och integritetsskydd Dir. 2015:125 Beslut vid regeringssammanträde den 26 november 2015 Sammanfattning En särskild utredare ska utreda vissa frågor om

Läs mer

1 (6) ANSÖKAN. Ja Nej. 1. Sökande (fysisk eller juridisk person) 1 a. Kontaktperson (om annan än ovan) Utdelningsadress. Postnummer.

1 (6) ANSÖKAN. Ja Nej. 1. Sökande (fysisk eller juridisk person) 1 a. Kontaktperson (om annan än ovan) Utdelningsadress. Postnummer. ANSÖKAN 1 (6) Ansökan om kameraövervakning med drönare En kamera som är monterad på en drönare omfattas av kameraövervakningslagen. Att fotografera med en drönare kallas därför att bedriva kameraövervakning

Läs mer

Yttrande angående Yttrande över remiss avseende kameraövervakning med drönare

Yttrande angående Yttrande över remiss avseende kameraövervakning med drönare Yttrande angående Yttrande över remiss avseende kameraövervakning med drönare Högsta domsstolsförvaltningen har i en dom från 21 oktober 2016 slagit fast i mål nr 78-16 att kameraförsedda drönare omfattas

Läs mer

Beslut 1 (1) Regeringsgatan Box STOCKHOLM. Fax.

Beslut 1 (1) Regeringsgatan Box STOCKHOLM. Fax. Beslut 1 (1) Datum 2017-01-25 Beteckning 2112-10919-2016 Enheten för tillstånd Harriet Schaffer Ullman Riksbyggen Ek Förening Kungsbron 21 106 18 STOCKHOLM Tillstånd till kameraövervakning Beslut Länsstyrelsen

Läs mer

KONSUMENTOMBUDSMANNEN FÖRELÄGGANDE IF 2013:15a 2013-08-28 Dnr 2012/1831. Information om passager. Åläggande att lämna information

KONSUMENTOMBUDSMANNEN FÖRELÄGGANDE IF 2013:15a 2013-08-28 Dnr 2012/1831. Information om passager. Åläggande att lämna information KONSUMENTOMBUDSMANNEN FÖRELÄGGANDE IF 2013:15a 2013-08-28 Dnr 2012/1831 Adressat Scandinavian Airlines System Denmark Norway Sweden, 90200-7720 Saken Information om passager KONS UMENTVERKET KONSIffililEt

Läs mer

Kameraövervakning inomhus i skolor

Kameraövervakning inomhus i skolor Barn- och utbildningsförvaltningen Kameraövervakning inomhus i skolor Kameraövervakningen får bedrivas om huvudmannen i det enskilda fallet har bedömt att övervakningsintresset väger tyngre än integritetsintresset.

Läs mer

Samtliga kommuner i Skåne län, Stockholms län samt Västra Götalands län (108 st mottagare) via e-post till respektive kommun

Samtliga kommuner i Skåne län, Stockholms län samt Västra Götalands län (108 st mottagare) via e-post till respektive kommun Diarienummer 211-42201-2016 Datum 2017-01-20 Sida 1(1) Rättsenheten Samtliga kommuner i Skåne län, Stockholms län samt Västra Götalands län (108 st mottagare) via e-post till respektive kommun Bifogad

Läs mer

Hur du ansöker om kameraövervakning

Hur du ansöker om kameraövervakning INFORMATION Hur du ansöker om kameraövervakning Information Kameraövervakningslagen omfattar dels övervakningskameror (TV-kameror, webbkameror, optisk-elektroniska instrument och jämförbara utrustningar)

Läs mer

Tillstånd till kameraövervakning

Tillstånd till kameraövervakning Beslut 1 (1) Enheten för tillstånd Linnea Ornstein FastOut AB Karlavägen 40, 1 tr 114 49 Stockholm Tillstånd till kameraövervakning Beslut Länsstyrelsen ger tillstånd till kameraövervakning med drönare.

Läs mer

Enligt utredningens direktiv (Dir: 2014:161) ska förslag till nödvändiga författningsändringar lämnas.

Enligt utredningens direktiv (Dir: 2014:161) ska förslag till nödvändiga författningsändringar lämnas. Dnr: Fi S 2014:19/2015/23 2015-05-18 Utredningen om inrättande av Upphandlingsmyndigheten Fi S 2014:19 Förslag till ändringar i instruktion för Konkurrensverket Enligt utredningens direktiv (Dir: 2014:161)

Läs mer

Kommittédirektiv. Tilläggsdirektiv till Jaktlagsutredningen (L 2012:01) Dir. 2013:66. Beslut vid regeringssammanträde den 13 juni 2013

Kommittédirektiv. Tilläggsdirektiv till Jaktlagsutredningen (L 2012:01) Dir. 2013:66. Beslut vid regeringssammanträde den 13 juni 2013 Kommittédirektiv Tilläggsdirektiv till Jaktlagsutredningen (L 2012:01) Dir. 2013:66 Beslut vid regeringssammanträde den 13 juni 2013 Utvidgning av och förlängd tid för uppdraget Utredaren får i uppdrag

Läs mer

Svar på motion (SD) om kameraövervakning 16 KS

Svar på motion (SD) om kameraövervakning 16 KS Svar på motion (SD) om kameraövervakning 16 KS 2017.374 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-03-15 76 Svar på motion (SD) om kameraövervakning (KS 2017.374) Beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden PROTOKOLL Plats och tid: Platsbesök/Kommunhuset, Karpen kl. 14:00-14:45, 15:45-16:45 Beslutande Hans Stifors (PF) Boel Rosdahl (S) Nils-Börje Jönsson (C) Patrik Ströbeck (M) Anders Jelander

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2013-02-26. En ny kameraövervakningslag

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2013-02-26. En ny kameraövervakningslag 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2013-02-26 Närvarande: F.d. justitieråden Susanne Billum och Dag Victor samt justitierådet Annika Brickman. En ny kameraövervakningslag Enligt en lagrådsremiss

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Konsumentnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Konsumentnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Hjorten, Björnen 10.05-11.40 Beslutande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Carina Lillbacka Pia Risán Rob Eriksson

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid 9:00: - 11:00 Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Sofia Westergren (M) ordförande Bo Pettersson (S) vice ordförande Lisbeth Svensson

Läs mer

Remiss - Konsumenten i centrum - ett framtida konsumentstöd (SOU 2012:43)

Remiss - Konsumenten i centrum - ett framtida konsumentstöd (SOU 2012:43) Dnr KS-2012-466 Dpl 00 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-10-05 Per Danielsson, 054-540 80 18 per.danielsson@karlstad.se Remiss - Konsumenten i centrum - ett framtida

Läs mer

KONSUMENTOMBUDSMANNEN. Åläggande att lämna information. Konsumentombudsmannen (KO) ålägger Turkish Airlines

KONSUMENTOMBUDSMANNEN. Åläggande att lämna information. Konsumentombudsmannen (KO) ålägger Turkish Airlines KONSUMENTOMBUDSMANNEN FÖRELÄGGANDE KONSUMENTVERKET 013-07-04 KONSUMENTOMBUDSMANNEN IF 2013:16 Dnr 2012/1836 INK 2a13-0 M- 01 Dnr... fe Oee....!MOM.... rfflt.nr 60 Turkish, irlines Inc., 1E905433 Saken

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Konsumentnämnden 2004-03-02

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Konsumentnämnden 2004-03-02 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Hjorten, Älgen (307B) Kl. 14.00-15.45 Beslutande Valter Stenberg Agda Johansson Ann-Sofi Sehlstedt Assar Eketorn Marie Berglund Elisabeth Öhmark Rosalie

Läs mer

Kompletterande promemoria: Kameraövervakning vid åteljakt efter vildsvin

Kompletterande promemoria: Kameraövervakning vid åteljakt efter vildsvin Yttrande Diarienr 1 (5) 2015-11-18 1665-2015 Ert diarienr N2015/06665/RS Regeringskansliet Näringsdepartementet 103 33 Stockholm Kompletterande promemoria: Kameraövervakning vid åteljakt efter vildsvin

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information till nämnden 2019 MN 19/2

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information till nämnden 2019 MN 19/2 MYNDIGHETSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2019-02-06 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, onsdag 6 februari 2019, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Information till nämnden 2019

Läs mer

Ansökan om tillstånd till allmän kameraövervakning. Information. Vår service. Upplysningsplikt. Länsstyrelsens prövning.

Ansökan om tillstånd till allmän kameraövervakning. Information. Vår service. Upplysningsplikt. Länsstyrelsens prövning. Ansökan om tillstånd till allmän kameraövervakning Information Lagen (SFS 1998:150) om allmän kameraövervakning omfattar dels övervakningskameror (TV-kameror, webbkameror, optisk-elektroniska instrument

Läs mer

Beslut 1 (2) Länsstyrelsen ger tillstånd till kameraövervakning med drönare. Tillståndets omfattning och villkor framgår av bilaga 1.

Beslut 1 (2) Länsstyrelsen ger tillstånd till kameraövervakning med drönare. Tillståndets omfattning och villkor framgår av bilaga 1. Beslut 1 (2) Beteckning Enheten för tillsyn Linnea Ornstein Orica Sweden AB Tellusborgsvägen 34-36 126 11 Stockholm Tillstånd till kameraövervakning Beslut Länsstyrelsen ger tillstånd till kameraövervakning

Läs mer

Svar på motion om att ansöka om utökad kameraövervakning

Svar på motion om att ansöka om utökad kameraövervakning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-04-12 Blad 21 Ks 63 Au 56 Dnr 58/2009-109 Svar på motion om att ansöka om utökad kameraövervakning Från Orvar Alinder, M, har till kommunfullmäktiges sammanträde den 28 september

Läs mer

Ansökan om tillstånd till kameraövervakning

Ansökan om tillstånd till kameraövervakning REMISS 1 (1) Enheten för tillstånd Linnea Tegernäs Datum 2017-04-25 Beteckning 2112-10321-2017 kommunstyrelsen@sundbyberg.se Ansökan om tillstånd till kameraövervakning Kommunen får härmed tillfälle att

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14. 2008-09-29 1 (12) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.35 Anders Tollin (S) Ordförande Leif Carlberg (S) Christina Waster Jansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 51 Godkännande av ärendelista... 70 52 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-... 2021 - remiss... 71 53 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer

Läs mer

Masergatan 22, Borlänge

Masergatan 22, Borlänge 1 (5) Rättsenheten Peter Svedberg Direkt 010-2250223 peter.svedberg@lansstyrelsen.se Maserhallen AB/Ulla-Karin Solum Masergatan 22 784 40 Borlänge delg.kvitto Tillstånd till kameraövervakning Beslut 1.

Läs mer

Granskning av kameraövervakning i Göteborgs Stad

Granskning av kameraövervakning i Göteborgs Stad Rapportsammandrag Stadsrevisionen 13 september 2016 Granskning av kameraövervakning i Göteborgs Stad Bakgrund Utvecklingen i samhället går mot ökad användning av kameraövervakning. Brottsförebyggande rådet

Läs mer

Regional biblioteksplan

Regional biblioteksplan TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (1) Bildnings- och kulturförvaltningen Datum 2017-01-30 Diarienummer KN160098 Kulturnämnden Regional biblioteksplan 2017-2021 Förslag till beslut 1. Kulturnämnden beslutar att godkänna

Läs mer

För mer information kontakta: Länsstyrelsen i Västra Götalands län Rättsenheten Tel: 031-60 50 00

För mer information kontakta: Länsstyrelsen i Västra Götalands län Rättsenheten Tel: 031-60 50 00 Tillsyn över allmän kameraövervakning genomförd av länsstyrelserna gällande gym och solarier år 2011 För mer information kontakta: Länsstyrelsen i Västra Götalands län Rättsenheten Tel: 031-60 50 00 Rapporten

Läs mer

Några frågor om offentlighet och sekretess (Ds 2016:2) Remiss från Justitiedepartementet Remisstid den 10 maj 2016

Några frågor om offentlighet och sekretess (Ds 2016:2) Remiss från Justitiedepartementet Remisstid den 10 maj 2016 PM 2016:80 RI (Dnr 110-293/2016) Några frågor om offentlighet och sekretess (Ds 2016:2) Remiss från Justitiedepartementet Remisstid den 10 maj 2016 Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för rättsliga frågor och den inre marknaden

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för rättsliga frågor och den inre marknaden EUROPAPARLAMENTET 1999 2004 Utskottet för rättsliga frågor och den inre marknaden 12 november 2002 PE 324.159/1-12 ÄNDRINGSFÖRSLAG 1-12 Förslag till yttrande (PE 324.159) Béatrice Patrie Grönbok om straffrättsligt

Läs mer

Överklagande. Prövningstillstånd. Kammarrätten i Jönköping Box 2203 550 02 Jönköping. Klagande Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm

Överklagande. Prövningstillstånd. Kammarrätten i Jönköping Box 2203 550 02 Jönköping. Klagande Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm Överklagande Diarienr 1 (7) 2015-05-13 918-2015 Kammarrätten i Jönköping Box 2203 550 02 Jönköping Överklagande Klagande Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm Motpart N.N Överklagat avgörande Förvaltningsrätten

Läs mer

Klagande Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm

Klagande Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm Överklagande Diarienr 1 (7) 2015-09-14 1574-2015 Förvaltningsrätten i Malmö Box 4522 203 20 Malmö Överklagande Klagande Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm Motpart Region Skåne, Koncernkontoret,

Läs mer

... (Kkaii x- res. KONSUMENTOMBUDSMANNEN FÖRELÄGGANDE IF 2013:13 2013-07-04 Dnr 2012/1826. Åläggande att lämna information

... (Kkaii x- res. KONSUMENTOMBUDSMANNEN FÖRELÄGGANDE IF 2013:13 2013-07-04 Dnr 2012/1826. Åläggande att lämna information KONSUMENTOMBUDSMANNEN FÖRELÄGGANDE IF 2013:13 2013-07-04 Dnr 2012/1826 Adressat Norwegian Air Shuttle ASA, NO 965920358 MVA Saken Information om passagerare gntverket KONSU MENTOMBUDSMANNEN INK. 2013-08-

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i riksdagsordningen; SFS 2009:1332 Utkom från trycket den 11 december 2009 utfärdad den 26 november 2009. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om riksdagsordningen

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den 25.9.2003 KOM(2003) 566 slutlig 2003/222 (COD) Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING om ändring av Europaparlamentets och rådets förordning

Läs mer

Beslut 1 (1) Länsstyrelsen ger tillstånd till kameraövervakning med drönare. Tillståndets omfattning och villkor framgår av bilaga 1.

Beslut 1 (1) Länsstyrelsen ger tillstånd till kameraövervakning med drönare. Tillståndets omfattning och villkor framgår av bilaga 1. Beslut 1 (1) Enheten för tillstånd Linnea Ornstein Norsecraft Geo Survey AB Orrvägen 26 19255 Sollentuna Tillstånd till kameraövervakning Beslut Länsstyrelsen ger tillstånd till kameraövervakning med drönare.

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM meddelad i Stockholm den 21 oktober 2016 KLAGANDE Datainspektionen Box 8114 104 20 Stockholm MOTPART AA 1 (5) ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Kammarrätten i Göteborgs dom den 10

Läs mer

Riktlinjer för motioner och motionssvar

Riktlinjer för motioner och motionssvar Riktlinjer för motioner och motionssvar Beslutad av kommunfullmäktige 2017-03 - 27 89 Ansvarig utgivare: Koncernstaben KS - 2016-00418 1 ( 4 ) Riktlinjer för motioner och motionssvar Bakgrund Enligt kommunallagen

Läs mer

Huddinge brottsförebyggande råd. Anders Persson (M) Amanda Söderberg (FP) Leif Dyrvall (DP)

Huddinge brottsförebyggande råd. Anders Persson (M) Amanda Söderberg (FP) Leif Dyrvall (DP) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 10 september 2013 KS-2013/50 1 (18) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinge brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 10 september 2013 Tid och plats Klockan 15:00 17:00 A-salen

Läs mer