Information - ungdomsenheten

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Information - ungdomsenheten"

Transkript

1 Bildningsnämnden (20) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) vice ordförande Hans Bolin (S) ersätter Steinar Ruud (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) Marie-Louise Sandberg (C) August Erikson (M) Elise Radanova (FP) Birgitta Kahn (MP) 54-56, kl Kent Hakefelt (FP) ersätter Birgitta Kahn (MP) 57-72, kl Marianne Carlsson (KD) Övriga närvarande Maria Kjällström, förvaltningschef Ameli Björling, sekreterare Jan Bjerkander, fritidsledare Erik Holm, IKT-strateg 56 Sandra Richter, ekonom Personalrepresentant Sören Borgström, TCO Birgitta Persson (S) och Anne Karlén Hellgren (S), ersättare Utses att justera Marie-Louise Sandberg (C) Justeringens plats och tid Bildningsförvaltningen Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: Ameli Björling Ordförande Justerande... Lillemor Larsson Marie-Louise Sandberg ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Bildningsnämnden Datum för anslagets uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Bildningsförvaltningen Underskrift... Ameli Björling

2 Bildningsnämnden Bin 54 Information - ungdomsenheten Till dagens sammanträde är Jan Bjerkander från ungdomsenheten inbjuden till bildningsnämnden för att informera om ungdomsenhetens verksamhet. Ledamöterna ges möjlighet att ställa frågor.

3 Bildningsnämnden Bin 55 Fastställande av föredragningslistan Föredragningslistan fastställs.

4 Bildningsnämnden Bin 56 dnr 2015/121 IT i skola och förskola Ett av bildningsnämndens mål under 2015 är att tillgängligheten till digitala hjälpmedel/it-stöd för elever avsevärt ska förbättras och byggas ut enligt genomförd förstudie För att närma sig målet som bildningsnämnden satt krävs det insatser på flera plan. Syftet med rapporten är att beskriva var förvaltningen står i dag i sitt arbete med information och kommunikationsteknik samt visa på vilka insatser som kommer att krävas för att Hammarö kommun även i framtiden ska kunna vara en framgångsrik skolkommun. Erik Holm, IKT-strateg informerar om rapporten. Rapport en nulägesbeskrivning och framåtblick IT i skola och förskola Bilaga till rapport Protokollsutdrag från bildningsnämndens arbetsutskott (binau 48) Bildningsnämnden lägger rapporten till handlingarna.

5 Bildningsnämnden Bin 57 dnr 2014/152 Ekonomirapport till och med mars 2015 Ekonom Sandra Richter lämnar en muntlig rapport över den ekonomiska utvecklingen. Till och med mars har bildningsnämnden ett positivt resultat på cirka en miljon kronor. Samtliga enheter har varit särskilt återhållsamma eftersom äskandet om tre miljoner kronor först behandlats vid kommunfullmäktiges sammanträde i april. Sannolikt kommer tertialrapporten till och med april 2015 visa ett positivt resultat på grund av det äskandet om tre miljoner som bildningsnämnden gjort. Muntlig rapport Bildningsnämnden godkänner rapporteringen.

6 Bildningsnämnden Bin 58 dnr 2015/122 Budget och mål 2016 Förvaltningschef Maria Kjällström informerar om förslag till budget och mål Budget och mål 2016, reviderad 27 april Protokollsutdrag från bildningsnämndens arbetsutskott (binau 50 samt binau 58) Bildningsnämnden antar yttrande över budgetförslag enligt dokumentet Budget 2016, reviderad 27 april Sändlista: Kommunstyrelsen

7 Bildningsnämnden Bin 59 dnr 2015/105 Kvalitets- och patientsäkerhetsberättelse för elevhälsans medicinska del 2014 Patientsäkerhetslagen innebär krav på vårdgivaren att bedriva ett systematiskt patientsäkerhetsarbete för att minimera och förebygga vårdskador inom verksamheten. Lagen kräver också att en årlig patientsäkerhetsberättelse ska upprättas vilken redogör för vad verksamheten gjort för att identifiera, analysera och reducera risker och negativa händelser och vilket resultat som uppnåtts i patientsäkerhetsarbetet. Patientsäkerhetsberättelsen ska hållas tillgänglig för den som önskar ta del av den. För elevhälsans medicinska del i Hammarö kommun har en kvalitets- och patientsäkerhetsberättelse upprättats gällande för Bildningsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad 5 mars 2015 Kvalitets- och patientsäkerhetsberättelse för elevhälsans medicinska del i Hammarö kommun 2014 Protokollsutdrag från bildningsnämndens arbetsutskott (binau 49) Bildningsnämnden godkänner rapporteringen avseende patientsäkerhetsarbetet för elevhälsans medicinska del i Hammarö kommun under Sändlista: Verksamhetschef för elevhälsans medicinska del

8 Bildningsnämnden Bin 60 dnr 2014/283 Internkontroll uppsiktsplikt i grundskolan Enligt bildningsnämndens internkontrollplan för år 2015 ska förvaltningen kontrollera uppsiktsplikten på skolorna. Uppföljningen ska återrapporteras till bildningsnämnden. Internkontrollen genomförs genom stickprovskontroll på närvaron. Rutiner ska finnas om någon elev är frånvarande. Syftet med uppsiktskontrollen är att undersöka om skolenheten har kontroll på elevernas frånvaro och att det finns rutiner. Samtliga enheter har god kontroll över elevernas frånvaro och samtliga har rutiner för frånvaro. Bildningsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad 30 mars 2015 Internkontrollplan 2015 Protokollsutdrag från bildningsnämndens arbetsutskott (binau 51) Bildningsnämnden godkänner interkontroll uppsiktsplikt i grundskolan.

9 Bildningsnämnden Bin 61 dnr 2014/283 Internkontroll volymtimmar i förskolan Enligt bildningsnämndens internkontrollplan för år 2015 ska förvaltningen kontrollera hur volymtimmarna per förskola och barn utvecklas. Uppföljningen ska återrapporteras till bildningsnämnden. Bildningsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad 30 mars 2015 Internkontrollplan 2015 Bilaga volymtimmar i förskolan Protokollsutdrag från bildningsnämndens arbetsutskott (binau 52) Bildningsnämnden godkänner internkontroll volymtimmar i förskolan.

10 Bildningsnämnden Bin 62 dnr 2015/97 Barnomsorg på obekväm arbetstid - lokal Bildningsnämnden har gett bildningsförvaltningen i uppdrag att finna en långsiktig organisation för omsorg på obekväm arbetstid i en lokal i centrala Skoghall. I arbetet med att skapa en organisation för barnomsorg på obekväm arbetstid, finns många perspektiv och frågor att beakta. Den politiska ambitionen är att verksamheten ska erbjudas från och med hösten Bildningsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad 31 mars 2015 Protokollsutdrag från bildningsnämndens arbetsutskott (binau 53) Bildningsnämnden beslutar att lokal för barnomsorg på obekväm arbetstid redan från början byggs ihop med en lokal för Hattstugan och ytterligare en avdelning för att möta den ökade efterfrågan på barnomsorgsplatser i centrala Skoghall. Lokalerna placeras på Hammarö kommuns mark i anslutning till Lunna förskola, med verksamhetstart höstterminen Bildningsnämnden ger förvaltningen i uppdrag att fortsätta samarbetet med projektledaren på kommunstyrelsen för en beredskap att möjliggöra en verksamhet för barnomsorg på obekväm arbetstid i tillfällig lokal från och med hösten 2015, med hänsyn till eventuell lång etableringstid. Ärendet skickas till kommunstyrelsen för politisk hantering på övergripande nivå samt till servicenämnden för kännedom.

11 Bildningsnämnden Bin 63 dnr 2015/120 Nya avgiftsnivåer maxtaxa I enlighet med svensk författningssamling 2001:160 utbetalas statsbidrag till kommuner som tillämpar maxtaxan inom förskola och fritidshem. Förordningen har nu ändrats och inkomsttaket indexeras i maxtaxan från och med 1 juli Det innebär ny högsta avgiftsgrundande inkomst och därmed nya högsta avgiftsbelopp per månad. Taket för maxtaxan höjs. Bildningsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad 1 april 2015 Skolverkets utskick daterad 24 mars Nya avgiftsnivåer för maxtaxa Protokollsutdrag från bildningsnämndens arbetsutskott (binau 55) Bildningsnämnden uppdrar åt bildningsförvaltningen att införa nya avgiftsnivåer för maxtaxan i enlighet med ändringar i förordning (2001:160).

12 Bildningsnämnden Bin 64 dnr 2015/123 Bidrag till sommarläger 2015 Det årliga sommarlägret på Kilenegården, arrangerat av socialförvaltningen via alkohol-/drogsamordnare Anders Haster, föreslås gå över i kommunal regi. Anders Haster har inkommit med ansökan om bidrag till servicenämnden, bildningsnämnden och socialnämnden om vardera kronor. Ansökan sommarläger på Hammarö Budget för sommarlägret 2015 inkommen 19 mars 2015 Protokollsutdrag från bildningsnämndens arbetsutskott (binau 41) Bildningsnämnden bidrar med kronor till lägerverksamheten 2015 enligt ansökan. Sändlista: Alkohol-/drogsamordnare Ekonomiavdelningen

13 Bildningsnämnden Bin 65 dnr 2015/122 Gemensamt mål 2016 för bildningsnämnden och servicenämnden Vid det gemensamma sammanträdet med servicenämndens arbetsutskott diskuterades gemensamt mål 2016 för bildningsnämnden och servicenämnden. Protokollsutdrag från bildningsnämndens arbetsutskott (binau 43) Bildningsnämnden beslutar att målet Bidra till ett hållbart samhälle är gemensamt mål med servicenämnden.

14 Bildningsnämnden Bin 66 dnr 2014/118 Motion öppen läxstuga Anders Ahl (SD) har lämnat in en motion om att undersöka möjligheterna och behovet av att tillhandahålla läxstuga med målet att inrätta en läxstuga. Idag erbjuds läxhjälp eller individuellt anpassad handledning på sex av kommunens sju grundskolor. På den sjunde skolan pågår ett arbete utifrån Skolverkets stödmaterial om läxor. Förutom läxhjälp görs extra anpassningar i undervisningen och särskilt stöd ges till alla elever som är i behov av det. Ett av syftena skulle med den föreslagna läxstugan vara att ge stöd åt elever som har svårigheter och det kan aldrig skolan frånskriva sig ansvaret för och skolan kan aldrig uppdra åt en öppen läxstuga att fylla den funktionen. Ett annat syfte med den öppna läxstugan enligt motionen är att skapa en mötesplats för familjer och barn, särskilt familjer med invandrarbakgrund. En sådan mötesplats saknas idag och kan sannolikt fylla det sociala behovet som motionen pekar på. Men skolarbetet och de läxor som ges kan inte utgöra skälet till att en sådan mötesplats skapas och därför föreslås motionen avslås. Motion om öppen läxstuga inkom den 16 dec 2013 Protokollsutdrag från kommunstyrelsens arbetsutskott den 4 februari 2014, dnr 2031/313, (KS 26) Bildningsförvaltningens tjänsteskrivelse daterad den 31 mars 2015 Protokollsutdrag från bildningsnämndens arbetsutskott (binau 54) Bildningsnämnden föreslår att motionen om att undersöka behovet av att tillhandahålla läxstuga med målet om att utforma denna läxstuga avslås. Sändlista: Kommunstyrelsen

15 Bildningsnämnden Bin 67 Anmälan av ärenden rörande diskriminering, trakasserier eller kränkningar Inga nya ärenden att rapportera.

16 Bildningsnämnden Bin 68 Rapportering av vidtagna åtgärder i ärenden rörande diskriminering, trakasserier eller kränkningar Förvaltningschef Maria Kjällström redovisar vidtagna åtgärder i två ärenden som rör diskriminering, trakasserier eller kränkningar. Beslutet redovisas under paragraf 69 (delegeringsärenden). Bildningsnämnden godkänner redovisningen.

17 Bildningsnämnden Bin 69 Delegeringsärenden Förvaltningschef Maria Kjällström redovisar fattade delegeringsbeslut. 2015/4 Utredning och vidtagande av åtgärder mot kränkande behandling (två avslutade ärenden) 2015/19 Beslut om mottagande av barn folkbokfört i annan kommun (två ärenden) 2015/27 Beslut om mottagande av barn folkbokfört i annan kommun (förskoleklass) (ett ärende) 2015/28 Beslut om placering (förskoleklass) (ett ärende) 2015/33 Beslut om mottagande av elev folkbokförd i annan kommun frivilligt (ett ärende) 2015/37 Beslut om skolskjuts (två ärenden) Bildningsnämnden godkänner redovisningen av fattade delegeringsbeslut.

18 Bildningsnämnden Bin 70 Rapporter och information Förvaltningschef Maria Kjällström informerar om: Antal barn per avdelning för mars och april Beslut från Skolverket om beviljat statsbidrag för 19 förstelärare. Anstånd till en av de fristående förskolorna för komplettering av svar efter tillsyn Samtal i rektorsgruppen om nyanlända ensamkommande flyktingbarn under 2016 Hammarlunden 7-9. Ramökning på tre miljoner kronor. Hammarö kommun hamnade på 10:e plats efter Sveriges Kommuner och Landstings rankning av öppna jämförelser. Av Värmlands kommuner ligger Hammarö kommun etta. Svar från politiken angående brev från lärare på Hammarlunden, ordförande får i uppdrag att besvara brevet. Ordförande informerar om att PISA-konferens ägde rum förra veckan. Information till nästkommande nämnd.

19 Bildningsnämnden Bin 71 Reflektioner som kontaktpolitiker Hans Bolin (S) rapporterar om besök på Götetorp. Anne Karlén Hellgren informerar om besök på Mörmorskolan 7-9 där även Anna Kramer (M) var med. Eleverna där önskar mer utländsk litteratur i biblioteket och önskar träffa Hammarlundens elevråd. De önskar också mer återkoppling från de vuxna efter ett elevråd. Jan-Olof Hesselstedt (V) informerar om kulturarbetsgruppens möte. Marie-Louise Sandberg (C) har varit på Lunna förskola och återrapporterar från det besöket vid nämndens sammanträde i maj.

20 Bildningsnämnden Bin 72 Kurser och konferenser Utvärderingsringen bjuder in till - konferens med tema unga i Stockholm den 19 maj. Inbjudan från bland annat Grums kommun gällande trygghetscenter den 27 april i Borgvik. Karlstad kommun bjuder in till en utbildningsdag gällande giftfria förskolor den 4 maj på Karlstads universitet. Brottsförebyggande Centrum i Värmland bjuder in till konferensen våldsbejakande extremism den 28 maj på Karlstad universitet. Inbjudan till Sveriges Kommuner och Landstings webbinarium digitaliseringen av skolan vad kan du som politiker göra? den 29 april. Länsstyrelsen bjuder in till studietur den 16 juni. Hammarö kommuns kampanj cykla eller gå till jobbet 1-31 maj. Nyhetsbrev nummer 7 och 8 från Region Värmland är inlagt i netpublicator för ledamöterna att läsa. Bildningsnämndens arbetsutskott beslutade att en ledamot från oppositionen och en ledamot från majoriteten går på utbildningsdagen giftfria förskolor den 4 maj på Karlstads universitet. Anmälan sker på egen hand. Bildningsnämndens arbetsutskott beslutade att Lillemor Larsson (V) och Per Aspengren (S) går på konferensen våldsbejakande extremism den 28 maj på Karlstad universitet. Anmälan sker på egen hand.

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14)

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 13.00 16.15 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Birgitta Persson (S) ersätter Per Aspengren (S) Steinar Ruud (S) 73-82,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Bildningsnämnden 2015-02-16 1(14)

ANSLAG/BEVIS. Bildningsnämnden 2015-02-16 1(14) Bildningsnämnden 2015-02-16 1(14) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen kl. 08.30-11.30 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) vice ordförande Anne Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

Bildningsnämnden (12)

Bildningsnämnden (12) Bildningsnämnden 2016-05-09 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Birgitta Persson (S) ersätter Jan-Olof

Läs mer

Bildningsnämnden 2015-11-23 1(14)

Bildningsnämnden 2015-11-23 1(14) Bildningsnämnden 2015-11-23 1(14) Plats och tid Nämndrummet kommunhuset, Skoghall kl. 13.00-15.45 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V)

Läs mer

Bildningsnämnden (10)

Bildningsnämnden (10) Bildningsnämnden 2016-01-25 1(10) Plats och tid Nya Götetorpsskolan, Skoghall kl. 13.00-14.30 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Birgitta Persson (S), ersätter Per Aspengren (S) Anders Englund

Läs mer

Bildningsnämnden (13)

Bildningsnämnden (13) Bildningsnämnden 2016-09-19 1(13) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.45 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Ann Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

Bildningsnämnden (12)

Bildningsnämnden (12) Bildningsnämnden 2014-09-15 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00-16.00 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Ulla Bäckman (M) Marianne Ohlsson

Läs mer

Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18)

Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18) Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00-16.40 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Ulla Bäckman (M) Eva Sjöberg (C)

Läs mer

Bildningsnämnden (14)

Bildningsnämnden (14) Bildningsnämnden 2017-03-20 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 16.00 ande Lillemor Larsson (V), ordförande Hans Bolin (S) ersätter Anders Englund (S) Anne Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

Bildningsnämnden (16)

Bildningsnämnden (16) Bildningsnämnden 2016-10-24 1(16) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) Anne-Marie Johansson

Läs mer

Bildningsnämnden (11) Joakim Björklund (S) Maria Kjällström, förvaltningschef Ameli Björling, sekreterare. ... Birgitta Kahn ...

Bildningsnämnden (11) Joakim Björklund (S) Maria Kjällström, förvaltningschef Ameli Björling, sekreterare. ... Birgitta Kahn ... Bildningsnämnden 2014-10-27 1(11) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 13.00-14.40 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Agneta Gottlow-Pettersson (KD) ersätter

Läs mer

Bildningsnämnden (14)

Bildningsnämnden (14) Bildningsnämnden 2016-03-21 1(14) Plats och tid Bibliotekets konferens, Folkets hus Skoghall, kl. 13.00 15.55. Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anne Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt Bildningsnämnden 2014-08-25 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00-16.20 Ajournering 15.20-15.25 samt 15.30-15.35 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande

Läs mer

Bildningsnämnden (14)

Bildningsnämnden (14) Bildningsnämnden 2016-02-22 1(14) Plats och tid Nämndrummet, kl. 13.00-15.15 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anne Karlén Hellgren (S) ersätter Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt

Läs mer

Bildningsnämnden (17) Maja Sundqvist Kräutner (S) Anne Carlén Hellgren (S) Maria Kjällström, förvaltningschef Ameli Björling, sekreterare

Bildningsnämnden (17) Maja Sundqvist Kräutner (S) Anne Carlén Hellgren (S) Maria Kjällström, förvaltningschef Ameli Björling, sekreterare Bildningsnämnden 2014-12-15 1(17) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 13.00-16.00 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Ulla Bäckman (M) Marianne Ohlsson

Läs mer

Bildningsnämnden (10)

Bildningsnämnden (10) Bildningsnämnden 2016-08-22 1(10) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.50 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) Birgitta

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2014-02-03 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Göran Pettersson (M), ordförande Åsa Wennerfors

Läs mer

Bildningsnämnden (14)

Bildningsnämnden (14) Bildningsnämnden 2017-02-20 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 16.40 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) David Lundqvist (C) Anne-Marie

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (18) Paragrafer 33-48 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M) Bodil

Läs mer

Mattias Joelsson (KD) Kommunstyrelsens kontor. Margareta Persson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Mattias Joelsson (KD) Kommunstyrelsens kontor. Margareta Persson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2016-05-02 1(5) Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl. 13:30 14:50 Beslutande Siw Gidlöf (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander Johansson-Pettersson (S) Lillemor

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30 Datum: Torsdag den 30 augusti 2012 Tid: 16.00-18.40 Plats: Östra roten, kommunhuset Älvkullen Paragrafer: 42-51 Utses att justera: Lars Ivarsbo (c) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Julia

Läs mer

Bildningsnämnden (16) Lillemor Larsson (V) ordförande

Bildningsnämnden (16) Lillemor Larsson (V) ordförande Bildningsnämnden 2016-12-19 1(16) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00 16.35 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) David Lundqvist

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare.

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00 Beslutande Boerje Bohlin (s) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

Bildningsnämnden (14)

Bildningsnämnden (14) Bildningsnämnden 2017-01-23 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 14.00 16.00 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) ersätts av Hans Bohlin (S) Anders Englund (S) Jan-Olof

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-01-21 1(19)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-01-21 1(19) Kommunstyrelsen 2014-01-21 1(19) Plats och tid Kommunhuset 2014-01-21 kl 13.30-16.15 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M) Margareta Ivarsson (C) Kent Hakefelt (FP)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-30 1(16) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjövägen 4. 13.00 16.00 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Per- Erik Andersson, C Övriga

Läs mer

Bildningsnämnden (18)

Bildningsnämnden (18) Bildningsnämnden 2016-06-13 1(18) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 16.05 ande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hessestedt (V) Marie-Louise Sandberg

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0-11.30 Beslutande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Carola Lindgren (M) Lars-Ove Hägerroth (M), ersättare för Daniel Persson (M) Eva Olsson

Läs mer

91 Yttrande över motion angående barnomsorg på kvällar, nätter och helger.

91 Yttrande över motion angående barnomsorg på kvällar, nätter och helger. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-06-15 85 Meddelanden. 86 Anmälan om delegationsbeslut. 87 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport maj 2011. 78 Redovisning av LUPP-enkäten. 89 Permanentning av Lokal styrelse

Läs mer

Kommunkontoret kl. 16.00-17.35

Kommunkontoret kl. 16.00-17.35 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-17.35 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Servicenämnden 2014-10-15 1(8)

Servicenämnden 2014-10-15 1(8) Servicenämnden 2014-10-15 1(8) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00-14.30 Beslutande Lennart Lämgren (FP) ordförande Torsten Bill (M) Bertil Jonasson (C) Birgitta Kahn (MP) Sara Asp (S) Hans-Inge

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(21)

Sammanträdesprotokoll 1(21) Sammanträdesprotokoll 1(21) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.50 Kent Christensen (S), ordförande Johanna Odö (S)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-19 1 [9] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 21.25 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M),

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20)

Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20) Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20) Plats och tid Tingshuset, måndagen den 22 januari 2007, kl. 16.00-20.45 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Leif Karlsson (c) ordförande Ingridh

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats måndag 21 augusti 2017, kl. 13:00-16-40 Beslutande Övriga närvarande Lillemor Larsson (V), ordförande Anders Englund (S), vice ordförande Anne Carlén Hellgren (S) Jan-Olof Hesselstedt (V)

Läs mer

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Annika Holmstrand, C Esbjörn Andersson, C Maurice Leroy, C

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Annika Holmstrand, C Esbjörn Andersson, C Maurice Leroy, C 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 29 oktober kl 14.00-15.40 Beslutande Ledamöter Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Annika Holmstrand, C Esbjörn Andersson,

Läs mer

Servicenämnden 2014-01-22 1(8)

Servicenämnden 2014-01-22 1(8) Servicenämnden 2014-01-22 1(8) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.30 Beslutande Lennart Lämgren (FP) ordförande Torsten Bill (M) Bertil Jonasson (C) Hans-Inge Wall (S) Thomas Bäckman

Läs mer

Ajournering för lunch 12.15 13.15

Ajournering för lunch 12.15 13.15 1 Plats och tid Sessionssalen, Nämndhuset 08.15 13.45 Ajournering för lunch 12.15 13.15 Beslutande Ledamöter Ann-Christine Myrgren (S), ordförande Hans Sefbom (M), 2:e vice ordförande Lars Zetterlund (S)

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Carin Olsson (C) Mikael von Krassow (S) Christian Juntunen

Läs mer

Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd

Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd Sammanträdesdatum Sida 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd Förslag angående nya riktlinjer och vägledning vid 4 bedömning av ekonomiskt

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.00 Beslutande Övriga närvarande Ida Bornlykke (S), ordförande Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson (M) Lars Erik Ottosson

Läs mer

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef Bengt Storbacka, arbetsmarknadsenheten. Pirko Norberg, personalrepresentant

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef Bengt Storbacka, arbetsmarknadsenheten. Pirko Norberg, personalrepresentant Arbetsmarknadsnämnden 2014-11-19 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.35 ande Övriga deltagare Margareta Ahlm (S), ordförande Carina Östrand (S) Peder Christensen (S), vice

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdag 2015-09-23 Innehåll 111 Tillkommande ärenden och godkännande av föredragningslista... 127 112 Delgivningar... 128 113 Statusrapport... 129 114 Inbjudningar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-04-11

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-04-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 13.50-16.40 Beslutande Gunilla Abrahamsson, s Gunilla Nilsson, c Arne Fäldt, s Lennart Eklund, c Carola Nilsson, s Eréne

Läs mer

Kommunstyrelsens kanslienhet

Kommunstyrelsens kanslienhet BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-01-19 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00 12:30 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S) Laila Andrén (S) till kl. 11:00, 1-8 Tobias Holmberg (S), ers

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (21) Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (21) Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (21) Plats och tid Kommunhuset 10 september 2015 kl. 13.30 18.10 Mötet ajournerades 15.10 15.20 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl M Elise Benjaminsson

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 60 Presentation av verksamhetsplan 2013 för miljönämnden... 87 61 Rutin för handläggning av enskilda avlopp... 88 62 Uppföljning av internkontrollen 2012... 90 63 Internkontrollplan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.50 Johanna Odö (S), ordförande Jimmy Fredriksson (S)

Läs mer

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Margot Karlsson (S)

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Margot Karlsson (S) Sammanträdesdatum Sida 1/12 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 10:30 12:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-0.5 Beslutande Ida Bornlykke (S), ordförande, 26, 27 p -5 och 7, 28-29 Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson

Läs mer

Måndagen den 11 oktober 2010 i Sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 08.30-11.05 Sammanträdet ajournerades klockan 09.30-09.

Måndagen den 11 oktober 2010 i Sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 08.30-11.05 Sammanträdet ajournerades klockan 09.30-09. Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Måndagen den 11 oktober 2010 i Sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 08.30-11.05 Sammanträdet ajournerades klockan

Läs mer

Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.45

Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.45 NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL Utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.45 Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

Servicenämnden 2014-12-10 1(11)

Servicenämnden 2014-12-10 1(11) Servicenämnden 2014-12-10 1(11) Plats och tid Beslutande Kilenegården kl. 13.00-15.00 med ajournering kl. 13.20-13.25 och kl. 13.30-13.35 Lennart Lämgren (FP), ordförande Bertil Jonasson (C) Hans-Inge

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdag 2015-08-26 Innehåll 103 Tillkommande ärenden och godkännande av föredragningslista... 118 104 Statusrapport... 119 105 Öppna jämförelser Stöd till personer

Läs mer

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 125-137. Ann-Charlotte Elgh. Ordförande: Pontus Wessman. Justerande: Birgitta Lieberth

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 125-137. Ann-Charlotte Elgh. Ordförande: Pontus Wessman. Justerande: Birgitta Lieberth Socialnämnden 2014-10-16 1 (14) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2014-10-16, kl. 9.30-10.50 Gruppsammanträde: 8.00-9.30 Beslutande: Pontus Wessman (MP), ordf Siw Nordin (M) Ingegärd Brogren

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-09-03 70 (75) Plats och tid ande Kommunhuset, A-salen, Tierps köping, Kl. 11.30 12.10 Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S) Åsa Sikberg (M), vice ordförande Gunnar Larsson (FP) Övriga

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 14 januari 2004 kl. 09:00-15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:15

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 14 januari 2004 kl. 09:00-15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:15 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (16) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 14 januari 2004 kl. 09:00-15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:15 Beslutande

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(7) Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten kl. 14.40 16.10 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S) ordförande Agnetha Persson (C) Anneli Persson (S) tjänstgörande

Läs mer

Lotten Kluck, (FP) ordförande Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordförande Birgitta Pettersson (C) Ros-Marie Svanborg (S) Anna Walsh (MP)

Lotten Kluck, (FP) ordförande Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordförande Birgitta Pettersson (C) Ros-Marie Svanborg (S) Anna Walsh (MP) 1(2) Plats och tid Musikskolan, 08:30 11:30 Beslutande Ledamöter Lotten Kluck, (FP) ordförande Lars Halvarsson (S) 2:e vice ordförande Birgitta Pettersson (C) Ros-Marie Svanborg (S) Anna Walsh (MP) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-04-15 62

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-04-15 62 Utskottet Lärande och stöd 2009-04-15 62 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 08.00-14.55 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Pia Everskog (V)

Läs mer

Beslutande. Ersättare. Övriga deltagare. Justerare. Ordförande. Justerare

Beslutande. Ersättare. Övriga deltagare. Justerare. Ordförande. Justerare Plats och tid Kommunhuset, Hållö, 08.30-12:30 Beslutande Mikael Sternemar (FP), ordförande Anders Rosén (M), Verena Rodin (M), Gunnar Selstam ( C) Annica Erlandsson (S) Ewa Ryberg (V) Kenth Östergren (S)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 71-84 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S) Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring (M) Gunnel Johansson, ej tjänstgörande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag VAGGERYDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämndens arbetsutskott 2003-09-04 1 (13) Plats och tid Nämndrummet Skillingehus 2003-09-04 kl. 14.00 16.00 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 1 december 2015 kl. 08.30-12.45 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och kulturnämnden

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och kulturnämnden 1(16) Plats och tid: Stora sammanträdesrummet, Ale gymnasium, Nödinge kl. 08.30-11.30 Beslutande Monica Samuelsson (s), ordf Kent Carlsson (s) och tjänstgörande ersättare Tore Berghamn (fp) Dennis Larsen

Läs mer

Kommunkontoret kl. 16.00-18.50

Kommunkontoret kl. 16.00-18.50 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.50 Beslutande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) ledamot Helene

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C) Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Lokal Roten kl. 14.10 16.00 Beslutande Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C) Övriga deltagare Anneli Persson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämndes Sammanträdesdatum Sida 2015-03-26 1(26)

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämndes Sammanträdesdatum Sida 2015-03-26 1(26) Barn- och utbildningsnämndes Sammanträdesdatum Sida 2015-03-26 1(26) Plats och tid Päronsalen, Stadshuset kl. 13.30-16.55 Beslutande Ersättare Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Cajsa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2015-08-27

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2015-08-27 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset 27 augusti 2015 kl. 13.30 17.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD Elise Arnell

Läs mer

Protokoll. Överförmyndarnämnden 2015-10-06 15-17

Protokoll. Överförmyndarnämnden 2015-10-06 15-17 Överförmyndarnämnden 15-17 2 15 Information från presidiedialog med kommunstyrelsens arbetsutskott...4 16 Månadsuppföljning för överförmyndarnämnden 2015...5 17 Kostnadsersättning för utbildning av gode

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 24 augusti 2010 kl 13.00-15.40 Beslutande Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan Calais (S) Gun-Britt Bourelius (S) i

Läs mer

Virpi Lindfors, miljö- och stadsbyggnadsdirektör Johan Rydén, miljö- och hälsoskyddsinspektör Elina Peronius, nämndsekreterare

Virpi Lindfors, miljö- och stadsbyggnadsdirektör Johan Rydén, miljö- och hälsoskyddsinspektör Elina Peronius, nämndsekreterare 1(18) Plats och tid Mörby centrum, Tranholmen. Kl. 19.00-21.00 Paragrafer 44-54 Beslutande Siv Sahlström (C) ordförande Mats Nilsson (M) 1:e vice ordförande Elvy Svennerstål (FP) 2:e vice ordförande Leo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-11 1 (21) Rum 225, 2:a vån kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg. James Bucci (V) ANSLAG/BEVIS.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-11 1 (21) Rum 225, 2:a vån kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg. James Bucci (V) ANSLAG/BEVIS. 2014-12-11 1 (21) Plats Rum 225, 2:a vån kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Torsdagen den 11 december, 2014 kl. 08:30 13:00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista,

Läs mer

Administrativa avdelningen

Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Nordmarkens skola, aulan 19.10 20.10 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida Sandra Norsell, Kommunsekreterare Britt-Marie Öjstrand, T.f. kommunchef Linda Sydengen, Ekonomichef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2015.01.21 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-16.36 ande Övriga deltagande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström (S) Ulf Genitz (C) ordf Ulla

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-07

PROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-07 1 (17) Paragrafer 59-75 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 18.00-21.10 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Hans-Bertil Sinclair(m), ordförande Janeth Nilsson-Norén

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.00-10.15 Beslutande Övriga närvarande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Daniel Persson (M), 1:e vice ordförande Anders Albäck (FP), 2:e

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.15 Beslutande Övriga närvarande Christer Yrjas (C), ordförande Anders Albäck (L), 1:e vice ordförande Daniel Persson (M) Sven Gunnarsson (MP)

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30-11.55

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30-11.55 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30-11.55 Beslutande Sofia Forsgren Böhmer (M) ordförande Robert Wenglén (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Britt

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50 2015-01-08 1(23) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Christer Lundgren, (c) Dan Oskarsson, (s)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Konferensrummet Yxningen, kl.13.30-16.45 Beslutande Ledamöter Mira Wedenberg, M, ordförande Emmelie Rexhell, S, vice ordförande Maria Eklund, S Erik Karlsson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-03-31 1. Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD) Pär Sveningson (S)

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-03-31 1. Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD) Pär Sveningson (S) 2011-03-31 1 Plats och tid Ellen Key-rummet, kommunkontoret, Ödeshög, torsdagen den 31 mars 2011 kl 09:00-12:00 Beslutande Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD) Pär Sveningson (S) Övriga

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Sal 114 14:00-16:00 ande Anders Tell, ordförande. Fredrik Axelsson (M), vice ordf. Malin Emilson (S) Qazim Hasanaj (S) Emma Bruce (S) Anna Pettersson (S) Magnus

Läs mer

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Lars T. Stenson (FP) Jan Klarström (SD)

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Lars T. Stenson (FP) Jan Klarström (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/10 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 2 i källaren kl 09:00-10:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Lars T. Stenson (FP) Jan

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M), ordförande Fredrik Jönsson (C), 2:e vice ordförande Karl-Erik Kruse (S)

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 BUN 34 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 35 INFORMATION... 2 BUN 36 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 37 EN FJÄRDE KOMPETENSUTVECKLINGSDAG FÖR FÖRSKOLAN...

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Insynsrepresentant. Kommunkontoret, tisdag 25 februari 2014, kl 09:00. Helena Henriksson 12-22 ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Insynsrepresentant. Kommunkontoret, tisdag 25 februari 2014, kl 09:00. Helena Henriksson 12-22 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Heby kl 09:00-11:45 Beslutande Per Möller (C), ordf Sixten Larsson (M) Ola Birgersson (C) Harald Brixeskog (MP) Larry Tallroth

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2008-12-09 1 (15) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Bolgakov (m) Thomas Carlsson (c) Maria Toll

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2015-05-12 50 (57) Plats och tid Åbrogården Vingåker, tisdagen den 12 maj 2015 kl. 13.15-14.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Helena Edrenius (S) ordf Raul Sevefjord (M) Mensud Vrana (S)

Läs mer

Annie Karlsson (S) Eva Olofsson (C) 7 delar av 14 Anders Nilsson (SD) 8-14 Anneli Persson (S)

Annie Karlsson (S) Eva Olofsson (C) 7 delar av 14 Anders Nilsson (SD) 8-14 Anneli Persson (S) Sida 1/13 Plats och tid Lokal Strået, kommunhuset i Svalöv, kl 13.30 16.25 Ajournering: 15.23 15.35 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Fredrik Jönsson (C) vice ordförande Linda Lindberg

Läs mer

Utbildningsnämnden 2012-09-26 1 (9)

Utbildningsnämnden 2012-09-26 1 (9) Utbildningsnämnden 2012-09-26 1 (9) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 26 september kl. 9.00 14.45 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Storgatan 45, Sunne, kl 09:00 11:40 Paragrafer 138-152 Beslutande

Plats och tid Socialförvaltningen, Storgatan 45, Sunne, kl 09:00 11:40 Paragrafer 138-152 Beslutande Socialnämnden 2014-11-05 1 (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Storgatan 45, Sunne, kl 09:00 11:40 Paragrafer 138-152 Beslutande Gunilla Ingemyr (C), ordförande Mirja Lundström (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden 2014-08-20 1(17)

Socialnämnden 2014-08-20 1(17) Socialnämnden 2014-08-20 1(17) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 8.30-16.00 Beslutande Övriga närvarande Margareta Ivarsson (C) ordförande Björn Hörgren (M) Anders Westerlind (M) Barbro Thelaus(KD)

Läs mer

Lennart Nilsson (C) Lars-Olle Tuvesson (S) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Frida Persson, sekreterare

Lennart Nilsson (C) Lars-Olle Tuvesson (S) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Frida Persson, sekreterare Plats och tid: Grön, 2014-03-27, kl. 13:15-16:15 Beslutande: Ragnar Steen (M) Lennart Nilsson (C) Lars-Olle Tuvesson (S) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Ersättare: Övriga närvarande: Lena Östblom,

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2015-11-12 kl. 09.00-14.20 Ajournering för överläggningar i partigrupper 11.50 12.00 Beslutande Tina Kerro (FP) ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden 2015-10-06. Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden 2015-10-06. Administrativa avdelningen 1 (18) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (FP) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (FP) Jörgen Berglund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2011-02-23 1 (11) Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset, Skillingaryd kl.14.00 18.10 Beslutande Roger Ödebrink (S) ordförande Gunnel Elg (KD) vice

Läs mer