Tid Fredag den 23 oktober 2015 kl Jörgen Hafström Thomas Avelin. Fredrik Hansson hälsade välkommen och öppnade mötet.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tid Fredag den 23 oktober 2015 kl. 10.00-19.30. Jörgen Hafström Thomas Avelin. Fredrik Hansson hälsade välkommen och öppnade mötet."

Transkript

1 (6) PROTOKOLL UK 3/2015 Sammanträdesdata Tid Fredag den 23 oktober 2015 kl Plats Quality Hotel Arlanda Deltagare Fredrik Hansson Jörgen Hafström Thomas Avelin Lena Bleckman Sammankallande Koordinator 21 MÖTETS ÖPPNANDE Fredrik Hansson hälsade välkommen och öppnade mötet. 22 GODKÄNNANDE AV DAGORDNING Utskickat förslag till dagordning godkändes med tillägg av punkt 29.5, 29.6 och FÖREGÅENDE PROTOKOLL 24 EKONOMI Protokoll UK 2/15, studerades, godkändes och las till handlingarna KONTOUDRAG Kontoutdraget gicks igenom och kommenterades. Kvarstår en del verksamhet som konteras på sista kvartalet. Lena fick i uppdrag att undersöka återstående projektkostnader för Framtida utbildningsstruktur från SISU Idrottsutbildarna BUDGETÄSKANDE 2016 Ekonomichefen har begärt in budgetäskande till den 6/11. Anordnande av tränarträffar tas fr o m 2016 över av Motocrossektionen som får äska pengar för dessa. Fredrik fick i uppdrag att göra förslag till budgetäskande från UK och skicka till övriga ledamöter för synpunkter. 25 RAPPORTER 25.1 MOTOCROSSGYMNASIET Rapport RIG-möte med RF i Tibro Jörgen, Thomas och Lena deltog och rapporterade från mötet med Kina Westervall från RF. Syftet med RF:s besök på RIG:en är att utvärdera de tre verksamhetsbenen; skolan, idrotten och den sociala delen. Kina träffade först ett antal elever, sedan RIGtränarna och därefter hela RIG-gruppen. Efter mötet har Kina skickat en återrapport med mycket positiv feed back, men också några förslag till förbättringsområden som RIG-gruppen kommer att jobba vidare med.

2 2(6) Verksamhetsplan Efter att alla intressenter hade arbetat med sina delar i verksamhetsplanen hade tränarna, UK samt Peter och Lena ett möte den 11/8 för att färdigställa planen. Den skickades därefter till RF den 14/9. Fredrik som ännu inte är så insatt kommer att läsa verksamhetsplanen för att se om dokumentet är lättförståeligt för att sätta sig in i verksamheten på Crossgymnasiet Rapport från arbetet med att söka RIG-platser i enduro Jörgen rapporterade från möte i Tibro den 21/10. Robert Svensson i endurosektionen och Thomas Blomgren, rektor hade haft ett möte med Tibro MK för att diskutera bana. Om ett RIG enduro blir verklighet till hösten 2017 kommer man att använda motocrossbanan till en början. Kommunen har sagt ja till att bygga en verkstad. I samband med nästa RIG-gruppsmöte på Motocrossgymnasiet kommer ett möte att hållas för att sammanställa de frågor RF vill ha svar på från Svemo och kommunen vid en ansökan om RIG-platser i både enduro och motocross. Thomas anmäler punkten för beslut på styrelsemötet i december Lägesrapport Lena rapporterade att en frågemanual har besvarats inför SF-hearingen med RF inför dimensioneringen Lena som SF-ansvarig, Per Westling som GS och Thomas Avelin som styrelserepresentant har anmälts till hearingen den 9/12. Jörgen rapporterade att utredningen om att eventuellt köpa in en testutrustning är avslutad. Testerna köps och genomförs istället i Skövde. Jörgen har förslag på några RIG i andra idrotter att besöka under hösten 2015 och våren 2016 för att lära av andra. Arbetet fortsätter. Nästa RIG-gruppsmöte och elevdialog genomförs i Tibro den 19/11 och dagen planerades. RIG-tränarna har deltagit i nutritionskurs i Göteborg 14-15/10 och en av dem anmäls till workshopen Vägarna till landslaget i Stockholm den 2/ ansökningar till Motocrossgymnasiet hösten 2016 har inkommit och Lena har skickat till distriktens motocrosskommittéer och landslagscoachen Calle Aspengren för ranking. Rankingen ska vara klar senast 19/11. Därefter tas en grupp ut till den slutliga antagningsträffen i Tibro den 8-10/1. 26 UTBILDNINGSUTVECKLING SVEMO FRAMTIDA UTBILDNINGSTRUKTUR Med Ola Svenssons och Maria Ståhls rapport Beslutsunderlag för framtida utbildningsstruktur har UK den 8/8 tagit fram en handlingsplan för de kommande två åren. Handlingsplanen kommer att presenteras på Utbildningskonferensen. Planen justeras efter helgen och Thomas presenterar den för styrelsen under hösten ORGANISATIONSÖVERSYNEN OMRÅDE UTBILDNING Lena rapporterade från workshop 1 på kansliet den 20/9, där Thomas tyvärr inte kunde delta. Övriga i utbildningsgruppen är Malin Nylund och Ola Hansson och under dagen gicks enkät nr 1 igenom och utvecklingsområden inom utbildning identifierades och prioriterades. Enkät nr 2 med mer djupgående frågor har lagts ut på hemsidan för alla som vill göra sin röst hörd om framtidens förbund. Workshop 2 genomförs den 15/11.

3 3(6) 27 UTBILDNINGSMATERIAL 27.1 SVEMOS TRÄNARUTBILDNING Tränare nivå 1 motocross Lena rapporterade att antalet licenser Tränare nivå 1 motocross är 184 st ( ) Thomas rapporterade att han har haft kontakt med tränarna på Motocrossgymnasiet för att lägga upp struktur till en övningsbank i Office 365. Arbetet fortsätter Tränare nivå 2 motocross Jörgen har varit i kontakt med Björn Bergman som p g a tidsbrist inte har möjlighet att driva projektet med att ta fram utbildningsmaterial för Tränare nivå 2. Han kan däremot vara med som bollplank. Jörgen tar upp frågan om hur vi kan komma vidare på tränarträffen den 28/ UPPDATERING UTBILDNINGSMATERIAL Tävlingssekreterare Fredrik rapporterade från arbetet med att ta fram ett nytt material. Tävlingsfunktionärsmaterial UK beslutade på förra mötet att ta bort kapitlet Sportens historia i tävlingsfunktionärsmaterialen, eftersom det visar sig svårt att hålla uppdaterat. I avvaktan på processen med framtida utbildningsstruktur beslutade UK ha med kapitlet tills vidare. Status Tävlingsfunktionär Roadracing. Fredrik jobbar vidare med de grenbundna kapitlen i Roadracing och kommer att ta hjälp av Therése Hammarberg i roadracingsektionen. Status Tävlingsfunktionär Track Racing Jörgen har gått igenom förslag från Track Racing och materialet är ute på en första remissrunda. Status Foldern Att vara utbildningsansvarig i klubben Fredrik rapporterade från arbetet med att uppdatera materialet. Arbetet fortsätter. Förslag grundledarmaterial Jörgen hade före mötet skickat ett nytt förslag till UK samt Åke Knutsson i styrelsen. Förslaget tas upp på Utbildningskonferensen och kommer därefter att skickas på remiss till fler. Trialfunktionärer - sektionsdomare Jörgen har varit i kontakt med Nils Granath i trialsektionen. Nils har gjort en folder för sektionsdomare i trial. Med foldern som manus ska en film skapas och läggas på hemsidan. Jörgen driver frågan vidare tillsammans med Nils.

4 4(6) Tävlingsledarmaterial Uppdatering av materialet sker efter publicering av nytt NT, som i år ska ske på hemsidan redan 1/ Thomas och Fredrik justerar därefter tävlingsledarmaterialet. Lena fick i uppdrag att undersöka pris för häfte istället för pärm DET IDEELLA ENGAGEMANGET Lena fick på förra mötet i uppdrag att tillskriva distrikten och fråga hur det gått med att introducera materialet Att stimulera och stärka det ideella engagemanget för klubbledare. Materialet togs fram på utbildningskonferensen Inget svar har inkommit. Frågan tas upp på årets utbildningskonferens. 28 UTBILDNINGAR (GENOMFÖRDA/KOMMANDE) 28.1 PROJEKTPLAN Projektplanen diskuterades och justerades. Planen presenteras på utbildningskonferensen TRÄNARTRÄFF UK har tidigare anordnat tränarseminarier med hjälp av tränarna på Motocrossgymnasiet. Motocrossektionen har tagit över ansvaret för detta och genomförde den 18/4 ett seminarium med de nya distriktstränarna, tränarna på Motocrossgymnasiet samt Björn Bergman. En ny träff kommer att genomföras 28/ UTBILDNING FÖR TÄVLINGSLEDARUTBILDARE Träffen genomfördes i Norrköping 10/10 och 12 personer deltog. Fredrik rapporterade från diskussioner om materialet, praktiska meriter osv. Deltagarna önskade att träffen ska vara årligt återkommande och kan med fördel läggas ihop med exempelvis kurs i presentationsteknik eller krishantering med POSOM-gruppen. UK arbetar vidare med förslagen som uppkom för att göra förändringar UTBILDNINGSKONFERENS Programpunkterna till utbildningskonferensen i helgen detaljplanerades. Hela lördagen kommer att ägnas åt diskussioner och grupparbeten om utbildning för framtidens tävlingsfunktionärer. Processledare är Jenny Eidolf från SISU Idrottsutbildarna. Under söndagen informerar UK om vad som är aktuellt just nu och deltagarna informerar om utbildningsläget i distrikt och sektioner KURS I PRESENTATIONSTEKNIK Kursen är flyttad till 2016 och planerat datum är 5/3. Det blir alltså en endagskurs denna gång. Kursledaren Leif Holmgren är inbokad och kommer att skräddarsy en kurs på en dag.

5 5(6) 28.6 UTBILDNINGAR I IT/SVEMO TA Svemos IT-råd har fastlagt 6 utbildningstillfällen inom IT-området. Inbjudan till den första, utbildning i hantering av tävlingar i Svemo TA den 28/11 har gått ut till klubbarnas TA-administratörer och intresset är stort. Planeringen fortsätter. UK fastlade övriga utbildningsdatum under Dessa kommer att publiceras i utbildningsplanen på hemsidan UTBILDNING I KRISHANTERING POSOM Information från POSOM-gruppen har gått ut till distrikten angående utbildning i krishantering. Södra kommer att ha en utbildning den 22/11 och UK ser fram emot kommentarer efter utbildningen. Förslag på upplägg för halvdags- eller heldagskurs har nu kommit från POSOM och även detta skickas ut till distrikten och sektionerna. 29 ÖVRIGA FRÅGOR 29.1 SLUTEN FACEBOOKGRUPP En facebookgrupp för att diskutera utbildningsfrågor har skapats av UK, men ännu är inte så många anslutna. UK informerar om detta på utbildningskonferensen UPPDATERING AV NT Jörgen, Lena samt Eva Ericson har gjort förslag till justeringar i Bilaga B till NT, Funktionärs- och ledarlicenser och UK fastställde förslaget. Lena skickar in ändringarna. När det gäller utbildningspolicyn i SPAR anser UK att den fortfarande är aktuell och inte behöver ändras. Thomas meddelar styrelsen GENOMGÅNG AV BEVAKNINGSLISTA Listan uppdaterades KONFERENSEN IDROTT HELA LIVET Jörgen deltog och rapporterade från konferensen i Örebro den 12-14/10 med många intressanta föreläsningar SISU:s UTVECKLINGSFORUM 3 OCH 4 Inbjudningarna om Framtidens idrott är intressanta och Jörgen deltar om möjligt på träffen den 5/11 med programpunkterna Livslångt idrottande, Idrottens värdegrund är vår styrka, Idrott i förening samt Idrotten gör samhället starkare RAPPORT TRÄFFPUNKT SVEMO 18/10 Fredrik deltog för UK och rapporterade från träffpunkten där bl a säkerhetsarbetet diskuterades i grupper. Diskuterades också att ta fram ett banbyggarmaterial. Fredrik tycker det var bra att både distrikt och sektioner deltog samtidigt.

6 6(6) 29.7 RAPPORT LJUDMÄTNINGSUTBILDNING Jörgen rapporterade att han haft kontakt med Kea Sörman om vad som hänt med frågan om ljudmätningskurser. Kea hänvisar till Roger Johansson i Tekniska gruppen. 30 NÄSTA MÖTE/MÖTETS AVSLUTNING Nästa fysiska möte planeras till söndag 7 februari i Norrköping. Dessförinnan kan telefonmöte bli aktuellt med tanke på processen med Framtida utbildning. Fredrik tackade deltagarna för ett bra möte och avslutade detta. Vid protokollet Lena Bleckman Justeras Fredrik Hansson Justerat via mail den

Tid Fredag den 5 juni 2015 kl. 10.00-17.30. Svemo-huset, Norrköping. Jörgen Hafström Thomas Avelin. Förhinder Björn Bergman

Tid Fredag den 5 juni 2015 kl. 10.00-17.30. Svemo-huset, Norrköping. Jörgen Hafström Thomas Avelin. Förhinder Björn Bergman 2015-06-09 1(6) PROTOKOLL UK 2/2015 Sammanträdesdata Tid Fredag den 5 juni 2015 kl. 10.00-17.30 Plats Svemo-huset, Norrköping Deltagare Fredrik Hansson Jörgen Hafström Thomas Avelin Lena Bleckman Förhinder

Läs mer

Tid fredag och lördag den 13-14/2 2009

Tid fredag och lördag den 13-14/2 2009 2009-02-20 1(5) PROTOKOLL UK 1/09 Sammanträdesdata Tid fredag och lördag den 13-14/2 2009 Plats Grand Hotel Falkenberg Deltagare Thomas Avelin, Sammankallande Jörgen Hafström Ann-Christine Forswall Micke

Läs mer

Quality Hotel Arlanda, Arlandastad

Quality Hotel Arlanda, Arlandastad 2014-10-14 1(6) PROTOKOLL UK 3/2014 Sammanträdesdata Tid Fredag den 10 oktober 2014 Plats Quality Hotel Arlanda, Arlandastad Deltagare Jörgen Hafström Sammankallande Thomas Avelin Fredrik Hansson Björn

Läs mer

Tid Onsdagen den 25 oktober 2000. Fågelviksgymnasiet i Tibro

Tid Onsdagen den 25 oktober 2000. Fågelviksgymnasiet i Tibro Norrköping 00 11 01 1(5) PROTOKOLL UK 5/00 Sammanträdesdata Tid Onsdagen den 25 oktober 2000 Plats Deltagare Fågelviksgymnasiet i Tibro Jörgen Hafström, sammankallande Inge Blank Thomas Avelin Rolf Sundberg

Läs mer

Deltagare Thomas Avelin, Sammankallande Jörgen Hafström Björn Bergman Adjungerad Lena Bleckman Koordinator

Deltagare Thomas Avelin, Sammankallande Jörgen Hafström Björn Bergman Adjungerad Lena Bleckman Koordinator 2013-06-20 1(5) PROTOKOLL UK 2/2013 Sammanträdesdata Tid Fredag den 14 juni 2013 Plats Svemo-huset, Norrköping Deltagare Thomas Avelin, Sammankallande Jörgen Hafström Björn Bergman Adjungerad Lena Bleckman

Läs mer

PROTOKOLL UTBILDNINGSKOMMITTÉN (UK) 2/2017. Tid Måndag den 26 juni 2017 kl Thomas Avelin Håkan Olsson Bo Westerin

PROTOKOLL UTBILDNINGSKOMMITTÉN (UK) 2/2017. Tid Måndag den 26 juni 2017 kl Thomas Avelin Håkan Olsson Bo Westerin 2017-06-28 1(5) PROTOKOLL UTBILDNINGSKOMMITTÉN (UK) 2/2017 Sammanträdesdata Tid Måndag den 26 juni 2017 kl. 10.00-17.00 Plats Sjöstugan, Kolmården Deltagare Johanna Carlsson Thomas Avelin Håkan Olsson

Läs mer

PROTOKOLL MÖTE MILJÖKOMMITTÉN 3/08. Tid Onsdag den 7 maj 2008

PROTOKOLL MÖTE MILJÖKOMMITTÉN 3/08. Tid Onsdag den 7 maj 2008 Norrköping 08 05 13 1(5) PROTOKOLL MÖTE MILJÖKOMMITTÉN 3/08 Sammanträdesdata Tid Onsdag den 7 maj 2008 Kallade Olle Bergman, sammankallande Kjell Ericsson Thomas Sandberg Susanne Lindell, adj. Lena Bleckman,

Läs mer

Tid Tisdagen den 30 januari 2001. SVEMO kansli, Norrköping. Jörgen Hafström, sammankallande Inge Blank Thomas Avelin Rolf Sundberg Lena Bleckman

Tid Tisdagen den 30 januari 2001. SVEMO kansli, Norrköping. Jörgen Hafström, sammankallande Inge Blank Thomas Avelin Rolf Sundberg Lena Bleckman Norrköping 01 02 05 1(6) PROTOKOLL UK 1/01 Sammanträdesdata Tid Tisdagen den 30 januari 2001 Plats Deltagare SVEMO kansli, Norrköping Jörgen Hafström, sammankallande Inge Blank Thomas Avelin Rolf Sundberg

Läs mer

Tid Fredag den 27 september 2013. Deltagare Thomas Avelin, Sammankallande Jörgen Hafström Lena Bleckman Koordinator. Björn Bergman, adjungerad

Tid Fredag den 27 september 2013. Deltagare Thomas Avelin, Sammankallande Jörgen Hafström Lena Bleckman Koordinator. Björn Bergman, adjungerad 2013-10-03 1(5) PROTOKOLL UK 3/2013 Sammanträdesdata Tid Fredag den 27 september 2013 Plats Quality Hotel Arlanda Deltagare Thomas Avelin, Sammankallande Jörgen Hafström Lena Bleckman Koordinator Förhinder

Läs mer

Tid Fredag den 26 februari 2016 kl Svemo-huset Norrköping. Jörgen Hafström Thomas Avelin

Tid Fredag den 26 februari 2016 kl Svemo-huset Norrköping. Jörgen Hafström Thomas Avelin 2016-03-01 1(5) PROTOKOLL UK 1/2016 Sammanträdesdata Tid Fredag den 26 februari 2016 kl. 10.00-18.00 Plats Svemo-huset Norrköping Deltagare Fredrik Hansson Jörgen Hafström Thomas Avelin Lena Bleckman Sammankallande

Läs mer

Tid Måndag den 23 februari Svemo-huset, Norrköping. Thomas Avelin Fredrik Hansson. Förhinder Björn Bergman

Tid Måndag den 23 februari Svemo-huset, Norrköping. Thomas Avelin Fredrik Hansson. Förhinder Björn Bergman 2015-02-26 1(6) PROTOKOLL UK 1/2015 Sammanträdesdata Tid Måndag den 23 februari 2015 Plats Svemo-huset, Norrköping Deltagare Jörgen Hafström Thomas Avelin Fredrik Hansson Lena Bleckman Förhinder Björn

Läs mer

PROTOKOLL UTBILDNINGSKOMMITTÉN (UK) 1/2017. Tid Lördag den 4 februari 2017 kl Svemo-huset i Norrköping. Thomas Avelin Johanna Carlsson

PROTOKOLL UTBILDNINGSKOMMITTÉN (UK) 1/2017. Tid Lördag den 4 februari 2017 kl Svemo-huset i Norrköping. Thomas Avelin Johanna Carlsson 2017-02-08 1(5) PROTOKOLL UTBILDNINGSKOMMITTÉN (UK) 1/2017 Sammanträdesdata Tid Lördag den 4 februari 2017 kl. 10.00-16.30 Plats Svemo-huset i Norrköping Deltagare Jörgen Hafström Thomas Avelin Johanna

Läs mer

Jörgen Hafström, sammankallande Inge Blank Thomas Avelin Rolf Sundberg Micke Karlsson Lena Bleckman (förhinder p g a sjukdom)

Jörgen Hafström, sammankallande Inge Blank Thomas Avelin Rolf Sundberg Micke Karlsson Lena Bleckman (förhinder p g a sjukdom) Norrköping 99 09 20 1(6) PROTOKOLL UK 2/99 Sammanträdesdata Tid Fredagen den 10 och lördagen den 11 september 1999 Plats Deltagare Fågelviksgymnasiet i Tibro och Hotell Billingehus, Skövde Jörgen Hafström,

Läs mer

Deltagare Thomas Avelin, Sammankallande Jörgen Hafström Lena Bleckman Koordinator. Björn Bergman, adjungerad

Deltagare Thomas Avelin, Sammankallande Jörgen Hafström Lena Bleckman Koordinator. Björn Bergman, adjungerad 2014-03-07 1(5) PROTOKOLL UK 1/2014 Sammanträdesdata Tid Tisdag den 4 mars 2014 Plats Svemo-huset, Norrköping Deltagare Thomas Avelin, Sammankallande Jörgen Hafström Lena Bleckman Koordinator Förhinder

Läs mer

Tid Lördag den 2 februari Deltagare Thomas Avelin, Sammankallande Jörgen Hafström Micke Karlsson Lena Bleckman Koordinator

Tid Lördag den 2 februari Deltagare Thomas Avelin, Sammankallande Jörgen Hafström Micke Karlsson Lena Bleckman Koordinator 2013-02-04 1(5) PROTOKOLL UK 1/2013 Sammanträdesdata Tid Lördag den 2 februari 2013 Plats Svemo-huset, Norrköping Deltagare Thomas Avelin, Sammankallande Jörgen Hafström Micke Karlsson Lena Bleckman Koordinator

Läs mer

Fågelviksgymnasiet i Tibro. Deltagare Thomas Avelin, Sammankallande Jörgen Hafström Rolf Sundberg GS. Lena Bleckman Handläggare

Fågelviksgymnasiet i Tibro. Deltagare Thomas Avelin, Sammankallande Jörgen Hafström Rolf Sundberg GS. Lena Bleckman Handläggare Norrköping 03 05 15 1(5) PROTOKOLL UK 2/03 Sammanträdesdata Tid 14 maj 2003 Plats Fågelviksgymnasiet i Tibro Deltagare Thomas Avelin, Sammankallande Jörgen Hafström Rolf Sundberg GS Per Westling Tillträdande

Läs mer

Tid Onsdagen den 26 januari 2000. SVEMO kansli, Norrköping

Tid Onsdagen den 26 januari 2000. SVEMO kansli, Norrköping Norrköping 00 01 27 1(6) PROTOKOLL UK 1/00 Sammanträdesdata Tid Onsdagen den 26 januari 2000 Plats Deltagare SVEMO kansli, Norrköping Jörgen Hafström, sammankallande Inge Blank (frånvaro p g a sjukdom)

Läs mer

Tid Fredagen den 12 maj 2000. First Hotel Strand, Sundsvall

Tid Fredagen den 12 maj 2000. First Hotel Strand, Sundsvall Norrköping 00 05 16 1(5) PROTOKOLL UK 2/00 Sammanträdesdata Tid Fredagen den 12 maj 2000 Plats Deltagare First Hotel Strand, Sundsvall Jörgen Hafström, sammankallande Inge Blank (frånvaro p g a sjukdom)

Läs mer

Scandic Hotel Upplands Väsby

Scandic Hotel Upplands Väsby Norrköping 02 09 18 1(5) PROTOKOLL UK 3/02 Sammanträdesdata Tid 6 september 2002 Plats Deltagare Scandic Hotel Upplands Väsby Thomas Avelin, sammankallande Jörgen Hafström Ann-Christine Forswall Rolf Sundberg,

Läs mer

UK utskickade förslag till dagordning godkändes med tillägg av punkt 8.8. Protokoll UK 4/03 gicks igenom, godkändes och lades till handlingarna.

UK utskickade förslag till dagordning godkändes med tillägg av punkt 8.8. Protokoll UK 4/03 gicks igenom, godkändes och lades till handlingarna. Norrköping 04 02 27 1(5) PROTOKOLL UK 1/04 Sammanträdesdata Tid 24 februari 2004 Plats Hotell Ibis i Nyköping Deltagare Thomas Avelin, Sammankallande Jörgen Hafström Ann-Christine Forswall Per Westling

Läs mer

ATT VARA UTBILDNINGSANSVARIG I KLUBBEN

ATT VARA UTBILDNINGSANSVARIG I KLUBBEN ATT VARA UTBILDNINGSANSVARIG I KLUBBEN Utveckling av klubbens verksamhet SVEMO utbildningsmaterial Kontaktpersoner Håll dig uppdaterad genom att se på SVEMO utbildningssida www.svemo.se/utbildning SVENSKA

Läs mer

PROTOKOLL UTBILDNINGSKOMMITTÉN (UK) 2/2016. Tid Lördag den 11 juni 2016 kl Sjöstugan, Kolmården, Norrköping

PROTOKOLL UTBILDNINGSKOMMITTÉN (UK) 2/2016. Tid Lördag den 11 juni 2016 kl Sjöstugan, Kolmården, Norrköping 2016-06-14 1(6) PROTOKOLL UTBILDNINGSKOMMITTÉN (UK) 2/2016 Sammanträdesdata Tid Lördag den 11 juni 2016 kl. 10.00-17.30 Plats Sjöstugan, Kolmården, Norrköping Deltagare Jörgen Hafström Thomas Avelin Fredrik

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1-2009

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1-2009 1 (5) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1-2009 2009-01-24 11.00-15.30 Rica Talk Hotel, Älvsjö, Stockholm Deltagare SVEMO Bodil Dahl Per Westling Agneta Andersson Åke Knutsson Bertil Bergström Håkan Olsson Jörgen

Läs mer

Scandic Hotel Elmia, Jönköping. Thomas Avelin hälsade deltagarna välkomna och då speciellt Jennie Svendler Larsson som inbjudits till mötet.

Scandic Hotel Elmia, Jönköping. Thomas Avelin hälsade deltagarna välkomna och då speciellt Jennie Svendler Larsson som inbjudits till mötet. Norrköping 05 02 10 1(5) PROTOKOLL UK 1/05 Sammanträdesdata Tid 9 februari 2005 Plats Scandic Hotel Elmia, Jönköping Deltagare Thomas Avelin, Sammankallande Jörgen Hafström Ann-Christine Forswall förhinder

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 02-2014

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 02-2014 1 (7) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 02-2014 2014-02-10 (14.00-18.20) Svemo-huset, Norrköping Deltagare SVEMO Patrik Marklund Therese Hammarberg Rikard Sthillert Anja Rauch Sammankallande Ledamot Ledamot

Läs mer

Årsmötesprotokoll Östra Motorcykel- och Snöskoterförbundet 2013-03-09

Årsmötesprotokoll Östra Motorcykel- och Snöskoterförbundet 2013-03-09 Plats: Rocklunda, ABB Arena Tid: Lördag den 9:e mars 2013 Årsmötesprotokoll Östra Motorcykel- och Snöskoterförbundet 2013-03-09 1 Mötets öppnande Distriktets sekreterare Annica Ekengren hälsade alla välkomna

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2015-06

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2015-06 PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2015-06 2015-08-02 Linköping Deltagare - SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Carl-Erik Sörman Olle Bergman Thomas Avelin Tony Jacobsson Per Westling Martin Jarl Ordförande

Läs mer

Ordföranden Margareta Lindfors hälsade deltagarna välkomna och öppnade mötet. Dagordningen godkändes med tillägg av punkter på Övriga frågor:

Ordföranden Margareta Lindfors hälsade deltagarna välkomna och öppnade mötet. Dagordningen godkändes med tillägg av punkter på Övriga frågor: PROTOKOLL MOTOCROSSEKTION Nr 1 2004 Datum: 9-10 januari 2004 Plats: Scandic Hotell, Norrköping Tid: Fredag 9:30 Lördag 15:00 Deltagare: Margareta Lindfors Håkan Svensson Peter Johansson Peter Isgren Ordförande

Läs mer

Fredag den 7 september. Scandic Upplands Väsby

Fredag den 7 september. Scandic Upplands Väsby Norrköping 01 10 05 1(4) PROTOKOLL UK 3/01 Sammanträdesdata Tid Plats Deltagare Fredag den 7 september Scandic Upplands Väsby Jörgen Hafström, sammankallande (JH) Inge Blank (sjuk) (IB) Thomas Avelin (TA)

Läs mer

PROTOKOLL STY 8/2006 1(6) 2006-10-10

PROTOKOLL STY 8/2006 1(6) 2006-10-10 PROTOKOLL STY 8/2006 1(6) PROTOKOLL STY 8/2006 Sammanträdesdata Tid 2006-10-07 kl 10.00-16.00 Plats Elite Grand Hotel, Norrköping Närvarande Sture Fredell, ordförande Stig Klemetz, vice ordförande Olle

Läs mer

37.1 LÄGESRAPPORT FRÅN HÖSTTERMINEN

37.1 LÄGESRAPPORT FRÅN HÖSTTERMINEN Norrköping 03 12 08 1(6) PROTOKOLL UK 4/03 Sammanträdesdata Tid 2 december 2003 Plats Fågelviksgymnasiet, Tibro Deltagare Thomas Avelin, Sammankallande Jörgen Hafström Ann-Christine Forswall (förhinder)

Läs mer

Tid 2006-12-02 kl 10.00 16.00 Plats Göteborg Convention Centre, Göteborg

Tid 2006-12-02 kl 10.00 16.00 Plats Göteborg Convention Centre, Göteborg 1 (5) Sammanträdesdata Tid 2006-12-02 kl 10.00 16.00 Plats Göteborg Convention Centre, Göteborg Närvarande Sture Fredell, ordförande Stig Klemetz, vice ordförande Olle Bergman Bertil Bergström Jörgen Hafström

Läs mer

Protokoll Sektionsmöte Roadracing 04-2016

Protokoll Sektionsmöte Roadracing 04-2016 Protokoll Sektionsmöte Roadracing 04-2016 2016-04-20 (19:00-21:20), telefonmöte Deltagare Patrik Marklund Lotta Kjellgren Therése Hammarberg Rikard Sthillert Anja Rauch Sammankallande Koordinator Gäster

Läs mer

PROTOKOLL MÖTE MILJÖKOMMITTÉN 4/17. Tid Tisdag den 21 november 2017 Kl

PROTOKOLL MÖTE MILJÖKOMMITTÉN 4/17. Tid Tisdag den 21 november 2017 Kl Norrköping 2017-11-30 1(5) PROTOKOLL MÖTE MILJÖKOMMITTÉN 4/17 Sammanträdesdata Tid Tisdag den 21 november 2017 Kl. 10.00-15.00 Deltagare Olle Bergman, sammankallande Kjell Ericsson Jenny Westerin Bernt

Läs mer

Koordinator Motocross, SVEMO-kansli Agneta Andersson SVEMO:s styrelse (deltog på punkt 1-4)

Koordinator Motocross, SVEMO-kansli Agneta Andersson SVEMO:s styrelse (deltog på punkt 1-4) Sektionsrådsmöte 1 2009 Scandic Hotell, Upplands-Väsby 2009-11-13,14 1. Mötesdeltagare Jan-Eric Sällqvist Roger Karlsson Håkan Olsson Peter Isgren Koordinator Motocross, SVEMO-kansli Agneta Andersson SVEMO:s

Läs mer

Tid Tisdagen den 29 augusti SVEMO kansli, Norrköping

Tid Tisdagen den 29 augusti SVEMO kansli, Norrköping Norrköping 00 08 31 1(5) PROTOKOLL UK 3/00 Sammanträdesdata Tid Tisdagen den 29 augusti 2000 Plats Deltagare SVEMO kansli, Norrköping Jörgen Hafström, sammankallande Inge Blank Thomas Avelin Rolf Sundberg

Läs mer

Tid Fredagen den 9 och lördagen den 10 april Stafsjö Wärdshus, Stavsjö

Tid Fredagen den 9 och lördagen den 10 april Stafsjö Wärdshus, Stavsjö Norrköping 99 04 19 1(7) PROTOKOLL UK 1/99 Sammanträdesdata Tid Fredagen den 9 och lördagen den 10 april 1999 Plats Deltagare Stafsjö Wärdshus, Stavsjö Jörgen Hafström, sammankallande Inge Blank Thomas

Läs mer

PROTOKOLL STY 1/2007 2007-01-29. Tid 2007-01-20 kl 10.00-16.35 Plats Hotell Scandic Nord, Norrköping

PROTOKOLL STY 1/2007 2007-01-29. Tid 2007-01-20 kl 10.00-16.35 Plats Hotell Scandic Nord, Norrköping 1(7) Sammanträdesdata Tid 2007-01-20 kl 10.00-16.35 Plats Hotell Scandic Nord, Norrköping Närvarande, ordförande Stig Klemetz, vice ordförande Olle Bergman Bertil Bergström Jörgen Hafström Lisbeth Hagman

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 9-2011

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 9-2011 1 (5) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 9-2011 2011-12-28 (09.00-12.00) telefonmöte Deltagare SVEMO Fredrik Hansson Rikard Sthillert Marie Landh Sammankallande Ledamot Koordinator 1 MÖTETS ÖPPNANDE SAMT

Läs mer

Nytt system för förarlicenser i SVEMO

Nytt system för förarlicenser i SVEMO Norrköping 2008-10-16 Nytt system för förarlicenser i SVEMO Frågan har under lång tid varit aktuell och styrelsen har begärt ett nytt förslag till licenssystem som skulle vara tydligare, enklare och mer

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 4 2015 2015-05-17 (09:00-15:00) Kalmar Deltagare - SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Carl-Erik Sörman Olle Bergman Peter Svensson Thomas Avelin Tony Jacobsson Per

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 01-2014

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 01-2014 1 (7) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 01-2014 2014-01-15 (18.30-21.00) Deltagare SVEMO Patrik Marklund Therese Hammarberg Rikard Sthillert Anja Rauch Gäster Fredrik Hansson Sammankallande Ledamot Ledamot

Läs mer

Protokoll nr 16 2009-11 vid Förbundsstyrelsens sammanträde den 25 februari 2011, Nordic Sea Hotel, Stockholm

Protokoll nr 16 2009-11 vid Förbundsstyrelsens sammanträde den 25 februari 2011, Nordic Sea Hotel, Stockholm Protokoll nr 16 2009-11 vid Förbundsstyrelsens sammanträde den 25 februari 2011, Nordic Sea Hotel, Stockholm Deltagande: Förhinder: Vid protokollet: 1 a) Sammanträdets öppnande FS ledamöter: Pia Zätterström

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 (6) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 9-2008 2008-10-04 10:00-16:00 SVEMO kansli, Norrköping Närvarande Svemo Agneta Andersson Bodil Dahl Gun-Britt Söderman Håkan Olsson Jörgen Hafström Olle Bergman Per Westling

Läs mer

PROTOKOLL STY 5/2006 1(6) 2006-06-12. Tid 2006-06-10 kl 10.00-15.00 Plats SVEMO kansli, Norrköping

PROTOKOLL STY 5/2006 1(6) 2006-06-12. Tid 2006-06-10 kl 10.00-15.00 Plats SVEMO kansli, Norrköping PROTOKOLL STY 5/2006 1(6) PROTOKOLL STY 5/2006 Sammanträdesdata Tid 2006-06-10 kl 10.00-15.00 Plats SVEMO kansli, Norrköping Närvarande Sture Fredell, ordförande Stig Klemetz, vice ordförande Olle Bergman

Läs mer

Tid Torsdagen den 31 maj SVEMO kansli, Norrköping. Jörgen Hafström, sammankallande Inge Blank Thomas Avelin Rolf Sundberg Lena Bleckman

Tid Torsdagen den 31 maj SVEMO kansli, Norrköping. Jörgen Hafström, sammankallande Inge Blank Thomas Avelin Rolf Sundberg Lena Bleckman Norrköping 01 06 01 1(6) PROTOKOLL UK 2/01 Sammanträdesdata Tid Torsdagen den 31 maj 2001 Plats Deltagare SVEMO kansli, Norrköping Jörgen Hafström, sammankallande Inge Blank Thomas Avelin Rolf Sundberg

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 7-2010

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 7-2010 1 (8) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 7-2010 2010-07-31 (10.00) - 2010-08-01 (16.00) Hotel Scandic Nord, Norrköping Deltagare SVEMO Sture Fredell Bertil Bergström Agneta Andersson Jörgen Hafström Tony Jacobsson

Läs mer

Tid Lördagen den 11 december kl 11.00-15.35 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd

Tid Lördagen den 11 december kl 11.00-15.35 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd PROTOKOLL STY 11/99 1(6) PROTOKOLL STY 11/99 Sammanträdesdata Tid Lördagen den 11 december kl 11.00-15.35 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd Deltagare Jacob Douglas ordf Inge Blank vice ordf

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE (09:00-17:00) Quality Airport Hotel Arlanda

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE (09:00-17:00) Quality Airport Hotel Arlanda PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2017-03 2017-04-02 (09:00-17:00) Quality Airport Hotel Arlanda Deltagare - Svemo Håkan Leeman Åke Knutsson Fredrik Hansson Jonas Gustafsson Josefin Lundin Thomas Avelin Tony Jacobsson

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 9-2011

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 9-2011 1 (6) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 9-2011 2011-11-20 (10.00-16.00) Scandic Continental, Stockholm Deltagare SVEMO Sture Fredell Bertil Bergström Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Tony Jacobsson Åke

Läs mer

50 MÖTETS ÖPPNANDE OCH GODKÄNNANDE AV DAGORDNINGEN

50 MÖTETS ÖPPNANDE OCH GODKÄNNANDE AV DAGORDNINGEN PROTOKOLL STY 7/2002 1(6) PROTOKOLL STY 7/2002 Sammanträdesdata Tid 2002-08-31 kl 09.00-14.00 Plats Elite Plaza Hotel, Göteborg Närvarande Jacob Douglas Stig Klemetz Ann-Kristin Blomgren Sture Fredell

Läs mer

Magnus Lindh Adjungerad (fr.o.m. 2005-09-17) Koordinator Motocross/SuperMoto, SVEMO-Kansli

Magnus Lindh Adjungerad (fr.o.m. 2005-09-17) Koordinator Motocross/SuperMoto, SVEMO-Kansli 1 SVENSKA MOTORCYKEL- OCH SNÖSKOTERFÖRBUNDET Protokoll Sektionsmöte 1-2005 Plats: Scandic Elmia, Jönköping Datum/Tid: Lördagen den 18 september, kl.10:00 20:00 Deltagare: Jan-Eric Sällqvist Sammankallande

Läs mer

PROTOKOLL MÖTE MILJÖKOMMITTÉN 4/15. Tid Lördag den 7 november 2015. Quality Hotel Arlanda

PROTOKOLL MÖTE MILJÖKOMMITTÉN 4/15. Tid Lördag den 7 november 2015. Quality Hotel Arlanda Norrköping 2015-11-12 1(5) PROTOKOLL MÖTE MILJÖKOMMITTÉN 4/15 Sammanträdesdata Tid Lördag den 7 november 2015 Plats Deltagare Quality Hotel Arlanda Kjell Ericsson, sammankallande Olle Bergman Jenny Westerin

Läs mer

Protokoll MOTOCROSSEKTION Nr 3 2004

Protokoll MOTOCROSSEKTION Nr 3 2004 Protokoll MOTOCROSSEKTION Nr 3 2004 Datum: 9 april 2004 Plats: Hotell Åhusstrand Tid: 09.00 15.00 Deltagare: Margareta Lindfors Ordförande Håkan Svensson Peter Johansson Peter Isgren Handläggare Elitseriekommittén

Läs mer

Svenska Spaniel och Retrieverklubben Protokoll 4 2014-03-29 Västernorrlandsavdelning Orgnr 889601-2724 58-81

Svenska Spaniel och Retrieverklubben Protokoll 4 2014-03-29 Västernorrlandsavdelning Orgnr 889601-2724 58-81 Protokoll fört vid styrelsens möte 2014-03-29 Plats: Canons lokaler, Örnsköldsvik Närvarande: Anders Flodin, Åsa Åberg, Maria Hansson, Lotta Fornås, Lena Ohlsson. Närvarande suppleant: Ulla Olsson Ej närvarande:

Läs mer

Datum och tid 2014-12-15 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna

Datum och tid 2014-12-15 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna Sida 1 (6) Möte Styrelsemöte 6/2014 (549) Datum och tid 2014-12-15 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna Plats Deltagare Birgitta Billstam Erik Daniels Eidar Lindgren Leif Carlsson Mette

Läs mer

Mötet öppnas inledning

Mötet öppnas inledning Mötet öppnas inledning Protokoll nr 357, fört vid sammanträde med Svenska Gymnastikförbundets STYRELSE fredagen den 25 januari 2013 på Quality Airport Hotel Arlanda, Arlandastad. Närvarande: Malin Eggertz

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE (13:00-16:00) Stockholm

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE (13:00-16:00) Stockholm PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2018-03 2018-04-13 (13:00-16:00) Stockholm Deltagare - Svemo Håkan Leeman Åke Knutsson Fredrik Hansson Jonas Gustafsson Josefin Lundin Thomas Avelin Tony Jacobsson Ulla Peterson

Läs mer

Riksidrottsforum på Pite Havsbad, Piteå

Riksidrottsforum på Pite Havsbad, Piteå Norrköping 02 05 30 1(6) PROTOKOLL UK 2/02 Sammanträdesdata Tid 24-26 maj 2002 Plats Deltagare Riksidrottsforum på Pite Havsbad, Piteå Thomas Avelin, sammankallande Jörgen Hafström Ann-Christine Forswall

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 8 2014

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 8 2014 1 (8) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 8 2014 2014-08-16 (09.30-17.00) Norrköping Deltagare SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Thomas Avelin Olle Bergman Peter Svensson Per Westling Martin Jarl Anna

Läs mer

Protokoll 11-14 Fört vid styrelsemöte i Gävle den 14 december 2014. STYRELSE Närvarande

Protokoll 11-14 Fört vid styrelsemöte i Gävle den 14 december 2014. STYRELSE Närvarande Protokoll 11-14 Fört vid styrelsemöte i Gävle den 14 december 2014 STYRELSE Närvarande Frånvarande Eva Eriksson, ordf + sekr från 8 Urban Jonsson, vice ordförande Åke Andersson, kassör Åsa Malkusson, sekreterare

Läs mer

Innehåll. Allmän instruktion för specialkommittéerna. Arbetsuppgifter för kommittéledamöterna. - PM - Inbjudan- Kallelser - Arvoden - Rapporter

Innehåll. Allmän instruktion för specialkommittéerna. Arbetsuppgifter för kommittéledamöterna. - PM - Inbjudan- Kallelser - Arvoden - Rapporter Reviderad 2013 1 Innehåll Sid. 3 Allmän instruktion för specialkommittéerna Sid. 4-5 Arbetsuppgifter för kommittéledamöterna Sid. 5 Sid. 6-7 - PM - Inbjudan- Kallelser - Arvoden - Rapporter - Ekonomi -

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 (7) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 7-2009 2009-10-10 10.00-16.00 SVEMO kansli i Norrköping Deltagare SVEMO Bodil Dahl Gun-Britt Söderman Per Westling Agneta Andersson Åke Knutsson Bertil Bergström Håkan Olsson

Läs mer

Protokoll fört vid SBK Mellannorrlandsdistrikts styrelsemöte 2011-09-17 i Studiefrämjandets lokaler, Sollefteå.

Protokoll fört vid SBK Mellannorrlandsdistrikts styrelsemöte 2011-09-17 i Studiefrämjandets lokaler, Sollefteå. 1(5) Protokoll fört vid SBK Mellannorrlandsdistrikts styrelsemöte 2011-09-17 i Studiefrämjandets lokaler, Sollefteå. Närvarande: Birgitta Forsberg (BF) ordf., Marcus Hjortsberg (MH) v. ordf., Margareta

Läs mer

Styrelsemöte 6, 2013-2014 lördag 17 maj. Hotell Clarion Arlanda

Styrelsemöte 6, 2013-2014 lördag 17 maj. Hotell Clarion Arlanda Närvarande: Mats Tibbelin, ordf Stefan Sjöö Torbjörn Jansson Elisabeth Bademo Marcus Bergh Mats Borg Simon Ottosson, Personalens repr. Adjungerad: Thomas Angarth, Förbundschef (FC) Återbud: Curt Ingedahl

Läs mer

Protokoll nr: 6. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2013-06-17. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Rävhagens vandrarhem.

Protokoll nr: 6. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2013-06-17. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Rävhagens vandrarhem. Protokoll nr: 6 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2013-06-17 Tid: kl.17.00-19.00 Lokal: Rävhagens vandrarhem Paragrafer: 66-77 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Barbro Wettersten, mötesordf.

Läs mer

MSSF-Bulletinen nr 2 juni-juli 2011

MSSF-Bulletinen nr 2 juni-juli 2011 MSSF-Bulletinen nr 2 juni-juli 2011 Nu kommer MSSF-Bulletinen nr 2, något sent enligt planerna, mest beroende på at vi ville få lite mer att informera om än som annars skulle blivit fallet. Styrelsens

Läs mer

Förbundsstyrelsemöte i Hotel Nordic Sea, Stockholm den 28 maj 2005

Förbundsstyrelsemöte i Hotel Nordic Sea, Stockholm den 28 maj 2005 Förbundsstyrelsemöte i Hotel Nordic Sea, Stockholm den 28 maj 2005 Omfattning 11-26 Beslutande Elisabeth Wahlström Calle Bengtsson Karin Dahl Ernst Larsson Birger Fält Börje Hansson Jan-Erik Wettermark

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 (7) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 7-2011 2011-10-08 (10.00-17.30) Hotell Best Western Carlia, Uddevalla Deltagare SVEMO Sture Fredell Bertil Bergström Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Tony Jacobsson

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsens Skype möte 2015-04-28 Plats: Sundsvall

Protokoll fört vid styrelsens Skype möte 2015-04-28 Plats: Sundsvall Protokoll fört vid styrelsens Skype möte 2015-04-28 Plats: Sundsvall Närvarande ledamöter: Britt-Marie Edfors Ordförande Carina Östberg Utställnings ansvarig Agneta Östlund Retriever ansvarig Ingela Norrby

Läs mer

Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00. NNBF STYRELSE Närvarande

Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00. NNBF STYRELSE Närvarande Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00 NNBF STYRELSE Närvarande Frånvarande Eva Eriksson, ordförande Urban Jonsson, vice ordförande Åsa Malkusson, sekreterare

Läs mer

om demokrati och föreningskunskap

om demokrati och föreningskunskap Lärgruppsplan Vår förening om demokrati och föreningskunskap Att lära är att ge sig ut på en upptäcktsresa. Med denna lärgruppsplan som guide vill vi underlätta för dig och dina kollegor att upptäcka innehållet

Läs mer

Protokoll fört vid telefonsammanträde med Svenska Bridgeförbundet fredagen den 5 februari 2016.

Protokoll fört vid telefonsammanträde med Svenska Bridgeförbundet fredagen den 5 februari 2016. Protokoll fört vid telefonsammanträde med Svenska Bridgeförbundet fredagen den 5 februari 2016. Deltagare: Från styrelsen deltog Mats Qviberg (MQV), PO Eriksson (POE), Lars Persson (LPE), Carl Ragnarsson

Läs mer

Protokoll fört vid NHRKs styrelsemöte onsdagen den 2 juni 2010

Protokoll fört vid NHRKs styrelsemöte onsdagen den 2 juni 2010 Protokoll fört vid NHRKs styrelsemöte onsdagen den 2 juni 2010 Närvarande: Ulrika Sonn, Camilla Billö, Per Anders Melin, Gunilla Tochtermann, Susanne Bengtsson, Peter Fridolfsson, Lisa Andersson, Malla

Läs mer

Lördagen den 16 januari 2010

Lördagen den 16 januari 2010 Protokoll fört vid styrelsemöte i Sveriges Guideförbund Tid: 16 januari 2010, kl. 12.00-19.30 17 januari 20109, kl. 09.00 16.00 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Hotel Sergel Plaza, Stockholm Birgitta

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Protokoll 3/2015 Datum: 2015-03-16 Tid: 19:00-22:00 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ulrika Paulin sammankallande Kirsten Wretstrand Gunnel Crona Anmält

Läs mer

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Karin Festin, Gunn Hellbom, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Karin Festin, Gunn Hellbom, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE 2009-06-09 Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Karin Festin, Gunn Hellbom, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 02-2015

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 02-2015 1 (6) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 02-2015 2015-02-08 (14.00-16.00) Hotel Elite Grand, Norrköping Deltagare SVEMO Patrik Marklund Therese Hammarberg Rikard Sthillert Anja Rauch Gäster Fredrik Hansson

Läs mer

DAGORDNING SEKTIONSMÖTE ENDURO 5-2011. 2011-12-17 (10.00-16.00) Skövde. Deltagare. Meddelat frånvaro

DAGORDNING SEKTIONSMÖTE ENDURO 5-2011. 2011-12-17 (10.00-16.00) Skövde. Deltagare. Meddelat frånvaro DAGORDNING SEKTIONSMÖTE ENDURO 5-2011 2011-12-17 (10.00-16.00) Skövde Deltagare Robert Svensson Per Lennerman Stefan Vahlin Åke Knutsson Björn Bergström Meddelat frånvaro Patricia Eneroth Ordförande Ledamot

Läs mer

PROTOKOLL STY 14/2004 1(6) 2004-12-08. Tid 2004-12-04 kl 10.00-15.00 Plats Electrolux AB, S:t Göransgatan 143, Stockholm

PROTOKOLL STY 14/2004 1(6) 2004-12-08. Tid 2004-12-04 kl 10.00-15.00 Plats Electrolux AB, S:t Göransgatan 143, Stockholm PROTOKOLL STY 14/2004 1(6) PROTOKOLL STY 14/2004 Sammanträdesdata Tid 2004-12-04 kl 10.00-15.00 Plats Electrolux AB, S:t Göransgatan 143, Stockholm Närvarande Sture Fredell, ordförande Olle Bergman Bertil

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 (5) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 5 2014 2014-04-11 (13.00-17.00) Royal Park Hotell Solna Deltagare SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Dag Hjalmarsson Tony Jacobsson

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 09-2013

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 09-2013 1 (5) PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 09-2013 2013-11-23 (15.00-20.00) Deltagare SVEMO Tommy Allansson Magnus Markenfelt Håkan Olsson Roger Karlsson Sammankallande 1 MÖTETS ÖPPNANDE SAMT GODKÄNNANDE AV

Läs mer

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING Tid: Söndagen den 24 februari 2002 Plats: Beslutande: MB Samtliga närvarande Karolina Filipsson Sekreterare Lars Roslund Årsmötets ordförande Åsa Karlsson Bernt

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 11-2010

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 11-2010 1 (6) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 11-2010 2010-11-20 (10.00-16.15) Kansliet Norrköping Deltagare SVEMO Sture Fredell Bertil Bergström Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Tony Jacobsson Åke Knutsson

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE NR

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE NR 1 (6) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE NR 10 2012 2012-09-15 (10.00-16.30) Norrköping Deltagare SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Jörgen Hafström Dag Hjalmarsson Tony Jacobsson Per Westling Anna Wilhelmsson

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 (6) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 3-2010 2010-03-06 10.00-16.15 SVEMO kansli Deltagare SVEMO Sture Fredell Stig Klemetz Agneta Andersson Olle Bergman Bertil Bergström Jörgen Hafström Åke Knutsson Håkan Olsson

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 1-2012

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 1-2012 1 (5) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 1-2012 2012-02-12 (10.00-17.00) Möte Kansliet Deltagare SVEMO Fredrik Hansson Patrik Marklund Rikard Sthillert Eva Ericson Annika Pettersson Sammankallande Ledamot

Läs mer

SVEMO kansli, Norrköping

SVEMO kansli, Norrköping Norrköping 02 01 31 1(6) PROTOKOLL UK 1/02 Sammanträdesdata Tid Torsdag den 31 januari 2002 Plats Deltagare SVEMO kansli, Norrköping Jörgen Hafström, sammankallande Thomas Avelin Rolf Sundberg, GS Lena

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 9-2010

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 9-2010 1 (6) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 9-2010 2010-10-09 (10.00-16.00) SVEMO kansli Norrköping Deltagare SVEMO Sture Fredell Bertil Bergström Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Tony Jacobsson Åke Knutsson

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE (09:30-16:00) Stockholm

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE (09:30-16:00) Stockholm PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2016-9 2016-12-10 (09:30-16:00) Stockholm Deltagare - Svemo Håkan Leeman Åke Knutsson Fredrik Hansson Jonas Gustafsson Josefin Lundin Thomas Avelin Tony Jacobsson Ulla Peterson Per

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Svenska Judoförbundet Protokoll FS-möte nr 11/09 Datum: 2009-06-13 Tid: 10.00 18.00 Plats: Idrottens Hus, Helsingborg Närvarande: Kent Härstedt, ordförande (KH), Alf Tornberg, vice ordförande (AF), Peo

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Protokoll 1 (6) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Region Gävleborg, regionkontoret, lokal Lodjuret, Gävle, kl. 09.30 16.15 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordf Region Gävleborg

Läs mer

PROTOKOLL MÖTE BARNKOMMITTÉN, 3/2007

PROTOKOLL MÖTE BARNKOMMITTÉN, 3/2007 2007-09-26 1 PROTOKOLL MÖTE BARNKOMMITTÉN, 3/2007 Sammanträdesdata Tid fre-lör 21-22 september, 2007 Plats Clarion Hotel Bolinder Munktell, Eskilstuna Deltagare Tommy Landin Ordförande Kenneth Karlsson

Läs mer

150. Val av justerare Mario Glasnovic och Broosk Saleh valdes till justerare för mötesprotokollet.

150. Val av justerare Mario Glasnovic och Broosk Saleh valdes till justerare för mötesprotokollet. Protokoll FS-möte: 3 20 maj 2010, Scandic Elmia, Jönköping Datum: 2010-05-20 Tid: kl. 09.30 16.00 Plats: Scandic Elmia, Jönköping Närvarande: Chakir Chelbat, Rebecca Chentinell, Ji-Pyo Lim, Christel Berg,

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (11) VERKSAMHETSPLAN o Organisation o Målsättningar o Uppgifter för 2010 / 2011 Sidan 2 (11) ORGANISATION Norrbottens Innebandyförbund ÅRSMÖTE/EXTRA MÖTE Valberedning Norrbottens Innebandyförbund

Läs mer

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699 Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699 Närvarande Anna Gottfridsson Karolina Natt och Dag Magnus Bernhardson Jenny Irwert Jan Månsson Pernilla Niemi Micael Andreasson Anton Engström Mikael

Läs mer

Allmän bakgrund till förändringarna i licens/försäkringssystemen inför 2016.

Allmän bakgrund till förändringarna i licens/försäkringssystemen inför 2016. Allmän bakgrund till förändringarna i licens/försäkringssystemen inför 2016. Under hösten 2015 har ärendet varit uppe på samtliga styrelsemöten. I protollen har vid flera tillfällen redovisats en bakgrund

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 1 (5) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 6-2011 2011-06-29 (19.00-21.45) Deltagare SVEMO Marie Landh Rikard Sthillert Fredrik Hansson Koordinator Ledamot Sammankallande Gäster Jannica Sjöstedt 1 MÖTETS

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 7 april 2014 på Studentgatan 4, kansliet, i Malmö.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 7 april 2014 på Studentgatan 4, kansliet, i Malmö. Protokoll nr 444 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för den 7 april 2014 på Studentgatan 4, kansliet, i Malmö. Närvarande: Lars-Ingmar Olsson (Ordf) Henrik Sandén (v ordf) Katarina Lindholm Anna

Läs mer

Ordförande öppnade mötet med att hälsa ledamöterna välkomna till dagens möte. Ordförande hälsade revisor Björn Samuelson särskilt välkommen.

Ordförande öppnade mötet med att hälsa ledamöterna välkomna till dagens möte. Ordförande hälsade revisor Björn Samuelson särskilt välkommen. PROTOKOLL STY 2/2007 Sammanträdesdata Tid 2007-03-03 kl 10.00-16.30 Plats SVEMO kansli, Norrköping Närvarande Sture Fredell, ordförande Stig Klemetz, vice ordförande Olle Bergman Bertil Bergström Jörgen

Läs mer