Protokoll fört vid SBK Mellannorrlandsdistrikts styrelsemöte i Studiefrämjandets lokaler, Sollefteå.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll fört vid SBK Mellannorrlandsdistrikts styrelsemöte 2011-09-17 i Studiefrämjandets lokaler, Sollefteå."

Transkript

1 1(5) Protokoll fört vid SBK Mellannorrlandsdistrikts styrelsemöte i Studiefrämjandets lokaler, Sollefteå. Närvarande: Birgitta Forsberg (BF) ordf., Marcus Hjortsberg (MH) v. ordf., Margareta Lundmark (ML) kassör, Göte Larsson (GL) led., Helene Nordlöf (HN) sup. och Anna Knutsson (AK) sup. Anmält förhinder: Mari Kärfstedt (MK) sekreterare. Adjungerade: Cicki Sporrong och Inger Eriksson Studiefrämjandet. 78. Mötets öppnande. Birgitta öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 78 a) Till mötessekreterare valdes Helene Nordlöf. 79. Val av justerare. Till justerare valdes Anna Knutsson. 80. Godkännande av dagordning. Dagordningen godkändes med tillägg för 78 a. 81. Information från Studiefrämjandet. Inger Eriksson och Cicki Sporrong redogjorde för det vikande underlag på kurser som Distriktet har och undrade vad som kunde göras för att vika trenden. På 10 år har det rasat från studietimmar till ca studietimmar, vilket betyder kurser mindre. Frågan diskuterades livligt och bl.a. förslag på helgkurser för fortutbildning till alla instruktörer var ett förslag. Klubbarnas aktiviteter fråga SFR om samarrangemang mer aktiviteter anmälda mera timmar mera pengar för alla (om man skall vara krass). Skyddsinfohelgen för information till klubbarnas instruktörer diskuterades också under denna punkt som ett givet arrangemang som SFR kan hjälpa till med. Magnus Wiklund och Eva Forslund förslogs som föreläsare. Förslag på plats är Sollefteå med Björklunden som boende och SFR:s lokaler som föreläsningslokal. Beslut: DS delsubventionerar varje klubb för max 5 instruktörer. Vid mån av plats och om klubbarna vill skicka fler så får klubben själv stå för kostnaden för den instruktören. Arrangemanget bör ske under november månad (fredag kväll och lördag). HN skickar protokollsutdrag till Smk i HUS. 82. Föregående protokoll. Protokoll gicks igenom och lades till handlingarna.

2 2(5) 83. Skrivelser in och ut. Inkommande och utgående skrivelser föredrogs och lades till handlingarna utan några större frågor. Bilaga 1. Beslut: att brytdatum för ink/utg post skall ske 7 dagar före styrelsemöte för att styrelsen skall ha lite tid på sig att titta över den. 84. Ekonomisk rapport. Ekonomisk rapport i kassan finns kr. Medlemsavgifterna från Sollefteå och Timrå Brukshundsklubb saknas ännu. Övrigt se bilaga 2. Beslut: att brytdatum för bokföringen skall ske 7 dagar före styrelsemöte för att styrelsen skall ha lite tid på sig att titta över den. 85. Övriga rapporter. a) Agilitysektorn. Stina Bäck och Martin Thorén är examinerade och klara som agilitydomare. Agility DM har arrangerats i Härnösand. Per Granstrand (HBK) är klar som tävlingsledare. "Riksmötet" i agility blev ju tyvärr inställt. b) Hundägarutbildningssektorn. Tre stycken skall börja lärarutbildningen, en från Örnsköldsvik och två från Östersund. SBK Mellannorrlandsdistriktet och Studiefrämjandet i Jämtland och Västernorrland går in och bidrar med kostnaden för lärarutbildningen. Instruktörsutbildning i Östersund avslutas inom kort med examination. Ytterligare en instruktörsutbildning drar igång 14 oktober och är upplagd på helger. Det är Örnsköldsvik som är ansvarig och som har initierat. Deltagarna är från Örnsköldsvik, Kramfors och Timrå. Lärare inlånad från Nordmaling. Studiefrämjandet står för första helgen med pedagogikbiten, kursledarutbildningen. Cicki Sporrong kommer att delta på D-HUS konferensen 8-9 oktober. c) Tjänstehundssektorn. Räddning - Planerad träning varannan vecka för färdiga ekipage. En utbildningskonferens arrangerades i våras för instruktörer och domare. I maj startade en räddningshundsutbildning med 16 deltagare. 7 av dem har gjort sitt delprov 1. 6 klarade sig och en får göra omprov. Föreläsning för kurs och färdiga den 20/9 med Anders Jerving. 1-2/10 åker kursen på träningshelg till Sandö. Den 15/10 går nästa delprov 1för resterande plus omprovs hunden. Ett IPO-R prov Klass A Och B har vi haft i Brunflo. En funktions kontroll har vi haft den 3/9 och en till ska vi ha den 15/10.

3 3(5) Ett MRT(Mission readeness test) i maj med två prövande från MND, en godkänd. Första helgen i oktober åker tre från vårt distrikt och gör MRT i Skövde. Den internationella gruppen i norr har träffats en helg i maj, en i augusti och en träff är planerad i november. En LABCD är planerad för kursen någon gång under hösten. En funktions utbildning planerad till sista helgen i augusti. Thommie Gradin och Karin Sjökvist fick en utlarmning vid jordbävningen i Japan. Planen att skicka vårt USAR team avblåstes men nyttigt att se hur man reagerar när det "hettar" till. Bevakning - En Fm-hundskurs i distriktet är planerad att avslutas i höst. Planerade certprov- Östersunds BK v.39 Sundsvall BK v.43 Sollefteå BK prel. v.40 Örnsköldsvik BK prel. v.40 Östra Härjedalens BK v.40 En kurs startar i Härnösand i höst med examination under maj Under helgen 9-11/ genomfördes FM-hundmästerskap. Distriktet representerades av Isabell Backlund Sundsvalls BK med Beauty Nights Daydream "Mocka Placering 11. Mikael Åslund Östersunds BK med Elliegårdens Xienna "Exie" Placering 19 Distriktet hade också 3 domare med, Gunnel Crona Härnösands BK dömde Spår, Dan Majlöv Matfors BK dömde Patrullstig tillsammans med Peter Jakob Östersunds BK. d) Rasutvecklingssektorn. Utställning Händer ganska mycket just nu. Räkningar och utbetalningar för utbildningar och utställningar har skickats ut. Listor från utbildningar har skickats in till Studiefrämjandet. Inget planerat för den närmsta tiden. Mental - Styrelsen ser med glädje på den ökade verksamheten i sektorn. MH och MT har arrangerats av många klubbar hittills under året. Några klubbar har stiltje på mentalsidan (Sollefteå, Sundsvall ), medan Timrå är distriktsledande med många MH, MT och Mentalkurser. Örnsköldsvik har uppdaterat många figuranter och verkar ha en livaktig mentalverksamhet. Söndag 18 september arrangerar MND en andra mentalkonferens för året med uppdatering för funktionärer. Den sker i Härnösand och leds av Torbjörn Eriksson och Gunnel Crona, det är 25 anmälda deltagare denna gång. På programmet är avsnitt kring Mentalbana och mentalmaterial förutom genomgångar av anvisningarna för MH och MT och nya utbildningsbestämmelser och auktorisationer. Vid mentalveckan i Timrå anordnades också en uppdatering för mentalfunktionärer och där var Sune Halvarsson ledare - totalt deltog 8 personer i den uppdateringen.

4 4(5) e) Tävlingssektorn. Det är ett mellanår vad gäller aktiviteter. Förfrågan om det finns intresse för en ny domarutbildning skall utgå. Tävlingsregistreringen har i stort sett fungerat bra, några har haft lite problem men vi har hjälpts åt och har lyckats fixa det. Ansökan om lydnads bevis är skickade till kansliet. Domarkonferens tänker vi lägga till våren, med tanke på de nya reglerna o policyn. Eventuellt försöka satsa på en tvådagars med tävlingsansvariga ena dagen. Ska göra ett försök att samla klubbarna i Östersundsområdet för att diskutera framtiden med samverkan med utbildning o tävlingar. Har fått inbjudan till referensdomarkonferens den 5-6/ Det är en uppföljning på den Peter Jakob och Torbjörn Eriksson var på i fjol och samma personer är kallade. Har fått tävlingsledarbevisen för lydnad, och kommer att sända ut till klubbarna efter hand och även för brukstävlingsledare. Även en tävlingsledareutbildning har startat. f) PR/Infokommittén. Inget att rapportera. g) Styrelsen. ML, GL och AK har varit på Tjänstehundsinformation i Sundsvall. Lokalklubbarnas styrelser var också inbjudna inga styrelseledamöter från våra lokalklubbar kom dock. 86. Styrelsekonferenserna i Sundsvall och Östersund. Datumen på de planerade styrelsekonferenserna/höstkonferenserna diskuterades. Datumbyten 12 november Matfors klockan oktober Östersund klockan Mellan presenteras material på Föreningsteknik. Valen till CS tas också upp på agendan och bör stå i kallelsen. 87. Valberedningen centralt. Styrelsen hade en livlig diskussion om kriterierna för ledamöterna i CS. Gällande geografisk tillhörighet, ålder, kön, kompetens o.s.v. Beslut: MND:s styrelseledamöter skall inom en vecka delge BF sina åsikter i frågan. 88 Nya hemsidan. Mallen för den nya hemsidan ej helt färdig ännu men arbetet fortgår. 89 Målformuleringen enl. uppdrag från Årsmötet. Datumen på den planerade arbetshelgen den november diskuterades eftersom varken BF eller MH kunde närvara. Ett alternativt datum är den november. Beslut: BF och MH återkommer om vilken helg som mötet blir av.

5 5(5) 90 Arbetsmiljö och arbetsrutiner. Arbetsfördelning och arbetsklimatet diskuterades och det vore önskvärt om alla kunde ta lite mer ansvar för styrelsens arbetsuppgifter. Vi måste också bättra oss på att hålla oss till dagordningen under pågående möte. 91 Beslutsfrågor. Beslut: ML blir konferens och bokningsansvarig. Dock bokar AK och BF för kommande Höstkonferenserna. Beslut: DS delsubventionerar varje klubb för max 5 instruktörer. Vid mån av plats och om klubbarna vill skicka fler så får klubben själv stå för kostnaden för den instruktören. Arrangemanget bör ske under november månad (fredag kväll och lördag). 92. Uppdragslistan. Gicks igenom. 93. Övriga frågor. Ingen övrig fråga utan mer en information gavs av AK. Matfors BK har inlett diskussioner med Hundungdom centralt att starta upp ungdomsverksamheten. De skall ha möte imorgon 18/9 i Matfors med representanter från Hundungdom centralt. MND: s lokalklubbar har även fått en inbjudan. 94. Nästa möte. Nästa möte 29 oktober Styrelsekonferens i Östersund. Klockan: Nästa möte 12 november Styrelsekonferens i Matfors. Klockan Nästa styrelsemöte november. Plats: boendet hotell Björklunden Sollefteå. möte SFR:s lokaler. Klockan: Mötets avslutande. Birgitta avslutade mötet och tackade för visat intresse och vi tackar Marcus för den goda lunchen och Margareta för det goda brödet. Vid protokollet: Helene Nordlöf Birgitta Forsberg, ordf. Justeras: Anna Knutsson

Styrelsemöte för SBK Mellannorrlandsdistrikt. Plats: Sundsvalls BK, Sundsvall. Datum: 2015-01-11

Styrelsemöte för SBK Mellannorrlandsdistrikt. Plats: Sundsvalls BK, Sundsvall. Datum: 2015-01-11 Närvarande: Helene Nordlöf (HN), Margareta Lundmark (ML), Lena Funseth-Norberg (LFN) och Anja Abrahamsson (AA). Anmält förhinder: Marcus Hjortsberg (MH) och Peter Jakob (PJ). 111. Mötets öppnande. Lena

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Protokoll Distriktsmöte

Protokoll Distriktsmöte Plats: Njudung BK, Skede Tid: 13 september 2014 kl 11.00 14.30 Protokoll Distriktsmöte Närvarande: 13 klubbrepresentanter från Eksjö BK, Emmaboda BK, Jönköping BK, Njudung BK, Nässjö BK, Sommenbygdens

Läs mer

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Arbetsordning sektorer SBK Skaraborgsdistriktet

Arbetsordning sektorer SBK Skaraborgsdistriktet Arbetsordning sektorer SBK Skaraborgsdistriktet Arbetsordning sektorer SBK Skaraborgsdistriktet Sektorernas allmänna verksamhet Sektorernas uppgift är att planera, genomföra och utveckla verksamhet inom

Läs mer

HÖSTMÖTESPROTOKOLL. Protokoll från SBK Stockholmsdistriktets höstmöte 2009 11 24 kl. 19.00 Plats: Vällingby BK.

HÖSTMÖTESPROTOKOLL. Protokoll från SBK Stockholmsdistriktets höstmöte 2009 11 24 kl. 19.00 Plats: Vällingby BK. HÖSTMÖTESPROTOKOLL Protokoll från SBK Stockholmsdistriktets höstmöte 2009 11 24 kl. 19.00 Plats: Vällingby BK. Närvarande lokalklubbar: Danderyd Täby BK, Lidingö BK, Mälarö BK, Nacka BK, Solna Sundbyberg

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte 2011-09-20 Plats: Stockholmsavdelningen Protokoll nr 8

Protokoll från styrelsemöte 2011-09-20 Plats: Stockholmsavdelningen Protokoll nr 8 Protokoll från styrelsemöte 2011-09-20 Plats: Stockholmsavdelningen Protokoll nr 8 Närvarande: Lennart Larsson, Malou Wallén, Lotta Berntsson, Lennart Lindberg, Lars Magnuson, Maud Steinrud, Lotta Ahlberg-Wennersten,

Läs mer

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Karin Festin, Gunn Hellbom, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Karin Festin, Gunn Hellbom, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE 2009-06-09 Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Karin Festin, Gunn Hellbom, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny

Läs mer

Protokoll Botkyrka Brukshundklubb

Protokoll Botkyrka Brukshundklubb Protokoll Botkyrka Brukshundklubb Styrelsemöte 2004 12 02. Närvarande. Anders Ahlqvist Silva Holmér Ulrik Bergquist Ulrika Pettersson Vanja Ljung Rinnie Iderborn Lars Erik Johansson Kerstin Sundberg Ej

Läs mer

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan 2016. www.bodensbrukshundklubb.se

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan 2016. www.bodensbrukshundklubb.se BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM Verksamhetsplan Övergripande mål Bodens BK & HU är en lokalklubb i Svenska Brukshundklubben och arbetar mot ställda mål enligt gällande stadgar. De övergripande målen

Läs mer

VERKSAMHETSFÖRSLAG SBK SKARABORGSDISTRIKTET 2016/2017 VERKSAMHETSFÖRSLAG

VERKSAMHETSFÖRSLAG SBK SKARABORGSDISTRIKTET 2016/2017 VERKSAMHETSFÖRSLAG VERKSAMHETSFÖRSLAG Verksamhetsförslag för 2016 och 2017 Brukshundklubbens uppgifter är: Vi ska sprida kunskap om hund Vi ska genom att sprida kunskap om hund förbättra förutsättningarna för hunden och

Läs mer

SKK/UK nr 2-2016 2016-04-28 22-41

SKK/UK nr 2-2016 2016-04-28 22-41 Sida 1/6 SKK/UK nr 2-2016 22-41 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) torsdagen den 28 april 2016 på SKKs kansli. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Protokoll 3/2015 Datum: 2015-03-16 Tid: 19:00-22:00 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ulrika Paulin sammankallande Kirsten Wretstrand Gunnel Crona Anmält

Läs mer

Protokoll Botkyrka Brukshundklubb

Protokoll Botkyrka Brukshundklubb Närvarande Ej närvarande. Lena Jernström Lars-Erik Johansson Silva Holmér Anna Carlson Ulrik Bergquist Jeanette Liljebäck Kerstin Sundberg Vanja Ljung Crister Rosenberg Jenny Mellåker Ulrika Pettersson

Läs mer

Verksamhetsmål. Styrelsen Att medlemmarna trivs på klubben och aktivt deltar i verksamheten

Verksamhetsmål. Styrelsen Att medlemmarna trivs på klubben och aktivt deltar i verksamheten Verksamhetsmål Styrelsen Att medlemmarna trivs på klubben och aktivt deltar i verksamheten HUS-Hundägarutbildningssektorn Att hundägarna ska få ett bra liv med sina hundar och att klubbens instruktörer

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Protokoll 16/2012 Datum: 2012-11-30 Tid: 30 november 13:45 18:00 Plats: Scandic Hotel Västerås Närvarande: Mötesordförande Barbro Olsson Bo Wiberg Ulf

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Protokoll 2/2014 Datum: 3 mars Tid: 19:45 23:20 Plats: Telefonkonferens Närvarande: Mötesordförande Maritha Östlund-Holmsten Maria Johnson Thorén Ulf

Läs mer

SVENSKA DREVERKLUBBEN

SVENSKA DREVERKLUBBEN SVENSKA DREVERKLUBBEN Protokoll fört vid möte med CS för Svenska Dreverklubben, lördag och söndag 15-16/3 2014, Upplands Väsby 1. Sammanträdets öppnande Ordförande Martin Svensson hälsade välkommen och

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för hundägarutbildning

Svenska Brukshundklubbens Utskott för hundägarutbildning Svenska Brukshundklubbens Utskott för hundägarutbildning Protokoll 2/2012 Datum: 2012 06 26 Tid: Tisdag 9.00-16.00 Plats: Tisnaren Apartments, Reijmyre Närvarande: Ordförande Nina Christoffersson Leif

Läs mer

för styrelsemöte söndagen den 6 december 2015 med Dacke Scoutdistrikt Plats: Ronneby FA Scoutkårs lokaler Strandgatan 10, Ronneby Klockan: 10.

för styrelsemöte söndagen den 6 december 2015 med Dacke Scoutdistrikt Plats: Ronneby FA Scoutkårs lokaler Strandgatan 10, Ronneby Klockan: 10. Dagordning för styrelsemöte söndagen den 6 december 2015 med Dacke Scoutdistrikt Plats: Ronneby FA Scoutkårs lokaler Strandgatan 10, Ronneby Klockan: 10.00 1. Mötet öppnas 2. Val av justerare 3. Godkännande

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 3/2014 Datum: 2014-03-10 Tid: 20:00-21:45 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Barbro Olsson Yvonne Ahlin (UG Agility)

Läs mer

Svenska Agilityklubben 9-2014

Svenska Agilityklubben 9-2014 Svenska Agilityklubben 9-2014 2014-10-30 160-184 Protokoll från styrelsemöte via telefon med Svenska Agilityklubbens styrelse torsdag 30 oktober 2014. Närvarande Per-Inge Johansson ordförande (från punkt

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsens Skype möte 2015-04-28 Plats: Sundsvall

Protokoll fört vid styrelsens Skype möte 2015-04-28 Plats: Sundsvall Protokoll fört vid styrelsens Skype möte 2015-04-28 Plats: Sundsvall Närvarande ledamöter: Britt-Marie Edfors Ordförande Carina Östberg Utställnings ansvarig Agneta Östlund Retriever ansvarig Ingela Norrby

Läs mer

Protokoll 11-14 Fört vid styrelsemöte i Gävle den 14 december 2014. STYRELSE Närvarande

Protokoll 11-14 Fört vid styrelsemöte i Gävle den 14 december 2014. STYRELSE Närvarande Protokoll 11-14 Fört vid styrelsemöte i Gävle den 14 december 2014 STYRELSE Närvarande Frånvarande Eva Eriksson, ordf + sekr från 8 Urban Jonsson, vice ordförande Åke Andersson, kassör Åsa Malkusson, sekreterare

Läs mer

Distriktskonferens 24-25 oktober 2015

Distriktskonferens 24-25 oktober 2015 Distriktskonferens 24-25 oktober 2015 Plats: Deltagare: Åkerby herrgård Se bilaga Lördagen ägnades åt gemensam konferens där innehållet presenteras i dessa minnesnoteringar. Söndagen ägnades åt utvecklingsprojektet

Läs mer

SKK/UK nr 1-2016 2016-01-28 1-21

SKK/UK nr 1-2016 2016-01-28 1-21 Sida 1/7 SKK/UK nr 1-2016 1-21 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) torsdagen den 28 januari 2016 på SKKs kansli. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll 2014-11-10. 1. Mötets öppnande Ordförande, Ulf Lundell, hälsade samtliga välkomna och förklarade mötet för öppnat.

Styrelsemötesprotokoll 2014-11-10. 1. Mötets öppnande Ordförande, Ulf Lundell, hälsade samtliga välkomna och förklarade mötet för öppnat. Styrelsemötesprotokoll 2014-11-10 Närvarande: Ulf Lundell, Kjell Larsson, Susanne Bergqvist, Anders Ahlström, Jennie Noren och Arri Hirvasniemi samt Mikael Brandfors och Johanna Skog som lämnade efter

Läs mer

Folkdansringen i Örebro län

Folkdansringen i Örebro län Folkdansringen i Örebro län Protokoll från Distrikts Årsmötet den 5 mars 2011 i Åmmebergs Folkets Hus, Arrangör Norra Vätterbygdens folkdansgille. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen

Läs mer

Medlemsmöte 2014-05-15. Protokoll torsdagen den 15 maj 2014. Tid och plats Klubbstugan kl. 19.00

Medlemsmöte 2014-05-15. Protokoll torsdagen den 15 maj 2014. Tid och plats Klubbstugan kl. 19.00 Medlemsmöte 2014-05-15 Protokoll torsdagen den 15 maj 2014. Tid och plats Klubbstugan kl. 19.00 Närvarande: Styrelsen: Justeringsmän/rösträknare: Sekreterare 23 st. medlemmar Marie Andersson, ordf. Lina

Läs mer

Söderåsens Brukshundklubb

Söderåsens Brukshundklubb 1962 2012 Söderåsens Brukshundklubb Så började det... 1948-1969 Det började redan 1948. Då var det 10 hundintresserade som ville lära sina hundar lite hyfs och startade en sektion under Helsingborgs Brukshundklubb.

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-06-23, (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-06-23, (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-06-23, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, RIKARD WIKLUND, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM

Läs mer

Labrador Retrieverklubben 7/2013 Protokoll fört vid styrelsemöte 2013-05-05 Plats: Broby Gård, Märsta 106-137

Labrador Retrieverklubben 7/2013 Protokoll fört vid styrelsemöte 2013-05-05 Plats: Broby Gård, Märsta 106-137 Labrador Retrieverklubben 7/2013 Protokoll fört vid styrelsemöte 2013-05-05 Plats: Broby Gård, Märsta 106-137 Närvarande: Dan Ericsson, Katarina Ramberg, Monica Damell Modin, Ninni Ericsson, Susanne Rehlin,

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Landvetter 2011-02-06 Närvarande: se bifogad närvarolista Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05 Plats: Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Datum: 2011-02-05

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Plats: Vrigstads värdshus, Vrigstad Tid: 2015-03-14 kl 10.30-14.00 Närvarande: Från 27 lokalklubbar 47 delegater, 3 övriga, 6 distriktsfunktionärer och 2 personer från valberedningen.

Läs mer

Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00. NNBF STYRELSE Närvarande

Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00. NNBF STYRELSE Närvarande Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00 NNBF STYRELSE Närvarande Frånvarande Eva Eriksson, ordförande Urban Jonsson, vice ordförande Åsa Malkusson, sekreterare

Läs mer

Ordföranden Peter Sjöbom hälsade alla välkomna o förklarade mötet öppnat. Dagordningen godkändes efter komplettering av Övriga frågor.

Ordföranden Peter Sjöbom hälsade alla välkomna o förklarade mötet öppnat. Dagordningen godkändes efter komplettering av Övriga frågor. Protokoll nr 2, 2015-04-27 Medelpads Orienteringsförbund Närvarande: Peter Sjöbom Annika Blückert Olof Fraenell Thomas Engberg Magnus Engberg adjungerad Karl-Anders Larsson Ann Larsson Plats: SOK-stugan,

Läs mer

SVENSKA DREVERKLUBBEN

SVENSKA DREVERKLUBBEN SVENSKA DREVERKLUBBEN Protokoll fört vid möte med CS för Svenska Dreverklubben, söndagen den 10/8 2014, Solna 1. Sammanträdets öppnande Ordförande Martin Svensson hälsade välkommen och öppnade dagens möte.

Läs mer

Datum: 2015-04-14 Tid: Klockan 19.00 Plats: Skövde BK

Datum: 2015-04-14 Tid: Klockan 19.00 Plats: Skövde BK Datum: 2015-04-14 Tid: Klockan 19.00 Plats: Skövde BK Närvarande: Jan-Olof Säll Ulla-Britt Norberg Maria Lögdlund Britta Althorn Lalla Hammarström Ej närvarande: Jan Åberg (avanmäld) Arne Våring Barbro

Läs mer

Närvarande: 42 st enligt närvarolista. (*) Referens avser distriktsstadga fastställd av FS 2009-05-08. Årsmöte SBK Skaraborgsdistriktet, 2014-03-08

Närvarande: 42 st enligt närvarolista. (*) Referens avser distriktsstadga fastställd av FS 2009-05-08. Årsmöte SBK Skaraborgsdistriktet, 2014-03-08 Datum: 2014-03-08 Tid: Klockan 14.30 Plats: Restaurang Galejan, Lidköping Närvarande: 42 st enligt närvarolista. Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av mötesordförande 4.

Läs mer

Aktivt hundliv. Klubbens verksamhetsidé: Verksamhetsplan 2015

Aktivt hundliv. Klubbens verksamhetsidé: Verksamhetsplan 2015 Aktivt hundliv Kungsörs Brukshundsklubb är en förening inom Svenska Brukshundsklubben. SBK;s ledord är Aktivt hundliv och organisationens övergripande mål är att kontinuerligt skapa goda förutsättningar

Läs mer

Ej närvarande: Ungdomsektionens representant. Veronica Mohlin, Therese Nerlund, Linda Norin, Lena Fors.

Ej närvarande: Ungdomsektionens representant. Veronica Mohlin, Therese Nerlund, Linda Norin, Lena Fors. PROTOKOLL fört vid styrelsemöte i Ånge Ridklubb 2015-09-12 Sid. 1/4 Närvarande: Helene Eriksson, Anna Johansson, Anette Boström, Stiven Wiklund, Mikael Ödeen, Evelina Johansson, Camilla Norman Adjungerad

Läs mer

Viktigt från kansliet Det sista

Viktigt från kansliet Det sista Nr 5 2009 Året börjar lida mot sitt slut men räddningshundarna jobbar vidare med full fart! Året har varit fyllt av olika slags prov och tävlingar liksom kurser och träningshelger, men nu kvarstår inte

Läs mer

Sammanträdesdatum och plats: 2014-12-11, kl 10.00, Scandic hotell, Upplands-Väsby

Sammanträdesdatum och plats: 2014-12-11, kl 10.00, Scandic hotell, Upplands-Väsby Svenska Stövarklubben Protokoll fört vid styrelsemöte nr 7-2014 Sammanträdesdatum och plats: 2014-12-11, kl 10.00, Scandic hotell, Upplands-Väsby Närvarande: Freddy Kjellström, F K, ordförande, Owe Karlsson,

Läs mer

Protokoll fört vid medlemsmöte med Sölvesborgs brukshundklubb. Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat

Protokoll fört vid medlemsmöte med Sölvesborgs brukshundklubb. Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat Protokoll fört vid medlemsmöte med Sölvesborgs brukshundklubb Datum: 2013-05-07 Tid: 19:00 Plats: Klubbstugan Närvarande: 25 personer 1Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna och

Läs mer

Svenska Leonbergerklubben

Svenska Leonbergerklubben Nr 11/13 Svenska Leonbergerklubben Svenska Leonbergerklubbens ordinarie styrelsemöte. Telefonmöte 2013-06-20 38. Mötets öppnande 39. Närvarande: Pamela Abrahamsson, Robin Neumann, Kristina Truedsson Mikaela

Läs mer

Mötesdatum 2011-04-05

Mötesdatum 2011-04-05 (ordförande), Reidar Otterbjörk (ledamot), (ledamot), (ledamot), 252. Mötets öppnande 252.1. Val av protokollförare utsågs till protokollförare vid dagens möte. 252.2. Val av protokolljusterare utsågs

Läs mer

Svenska Briardklubbens styrelsemöte Datum: tisdag den 24 mars 2015 Plats: telefonmöte Tid: 20.00-2130

Svenska Briardklubbens styrelsemöte Datum: tisdag den 24 mars 2015 Plats: telefonmöte Tid: 20.00-2130 Svenska Briardklubbens styrelsemöte Datum: tisdag den 24 mars 2015 Plats: telefonmöte Tid: 20.00-2130 Närvarande: Piia Nora (PN) Ordförande Viktoria Arehult (VA) Vice ordförande/sekreterare Anna Nolcrantz

Läs mer

Datum och tid 2014-12-15 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna

Datum och tid 2014-12-15 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna Sida 1 (6) Möte Styrelsemöte 6/2014 (549) Datum och tid 2014-12-15 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna Plats Deltagare Birgitta Billstam Erik Daniels Eidar Lindgren Leif Carlsson Mette

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 12 mars 2015 på kansliet i Malmö.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 12 mars 2015 på kansliet i Malmö. Protokoll nr 454 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för den 12 mars 2015 på kansliet i Malmö. Närvarande: Adam Arvidsson (Ordf.) Mats Jarleborn (v ordf.) Daniel Bjerke Lottie Sköld Catarina Catta

Läs mer

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra INNEHÅLL 1. DAGORDNING... 3 2. VERKSAMHETSBERÄTTELSE... 4 2.1. Förtroendevalda... 4 2.2. Fullmäktigedeligater...

Läs mer

Svenska Spaniel och Retrieverklubben Protokoll 4 2014-03-29 Västernorrlandsavdelning Orgnr 889601-2724 58-81

Svenska Spaniel och Retrieverklubben Protokoll 4 2014-03-29 Västernorrlandsavdelning Orgnr 889601-2724 58-81 Protokoll fört vid styrelsens möte 2014-03-29 Plats: Canons lokaler, Örnsköldsvik Närvarande: Anders Flodin, Åsa Åberg, Maria Hansson, Lotta Fornås, Lena Ohlsson. Närvarande suppleant: Ulla Olsson Ej närvarande:

Läs mer

Valberedningens förslag styrelse JBK 2015

Valberedningens förslag styrelse JBK 2015 Valberedningens förslag styrelse JBK 2015 Ordförande Mikael Ström Mikael och hans sambo Lena har 3 hundar, en blandras och numera 2 Vita Herdehundar. Hans stora intresse är hundsport och hund Mikael är

Läs mer

Bodens Brukshundklubb och Hundungdom Verksamhetsmål 2013

Bodens Brukshundklubb och Hundungdom Verksamhetsmål 2013 Bodens Brukshundklubb och Hundungdom Verksamhetsmål 2013 En lokalklubbs uppgift enligt stadga för lokalklubb inom SBK är: Vi ska sprida kunskap om hund Vi ska genom att sprida kunskap om hund förbättra

Läs mer

VÄLKOMNA! Dagordning. för styrelsemöte den 1 april 2012 med Dacke Scoutdistrikt. Plats: Emmaboda scoutstuga. Klockan: Klockan 13.

VÄLKOMNA! Dagordning. för styrelsemöte den 1 april 2012 med Dacke Scoutdistrikt. Plats: Emmaboda scoutstuga. Klockan: Klockan 13. Dagordning för styrelsemöte den 1 april 2012 med Dacke Scoutdistrikt Plats: Emmaboda scoutstuga Klockan: Klockan 13.00 1. Mötet öppnas 2. Val av justerare 3. Godkännande av dagordning 4. Föregående mötes

Läs mer

SKK/Assistanshundsrådet nr 5/2013 2013-11-13 86-106

SKK/Assistanshundsrådet nr 5/2013 2013-11-13 86-106 Sida 1/9 SKK/Assistanshundsrådet 86-106 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Assistanshundsråd onsdagen den 13 november 2013. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Ulf Uddman (ordf), Viveka

Läs mer

Styrelsemöte SASK 11/5 kl 19.00 via SKYPE.

Styrelsemöte SASK 11/5 kl 19.00 via SKYPE. Styrelsemöte SASK 11/5 kl 19.00 via SKYPE. Närvarande: Jeanette Forssman, Maria Jönsson, Cari Hansson, Per Edorson, Ingrid Wigur, Åsah Holmqvist. Anmält förhinder: Emma Farhang, Veronica Hagéus. 48 Mötets

Läs mer

Protokoll MOTOCROSSEKTION Nr 3 2004

Protokoll MOTOCROSSEKTION Nr 3 2004 Protokoll MOTOCROSSEKTION Nr 3 2004 Datum: 9 april 2004 Plats: Hotell Åhusstrand Tid: 09.00 15.00 Deltagare: Margareta Lindfors Ordförande Håkan Svensson Peter Johansson Peter Isgren Handläggare Elitseriekommittén

Läs mer

Tid Fredag den 23 oktober 2015 kl. 10.00-19.30. Jörgen Hafström Thomas Avelin. Fredrik Hansson hälsade välkommen och öppnade mötet.

Tid Fredag den 23 oktober 2015 kl. 10.00-19.30. Jörgen Hafström Thomas Avelin. Fredrik Hansson hälsade välkommen och öppnade mötet. 2015-10-27 1(6) PROTOKOLL UK 3/2015 Sammanträdesdata Tid Fredag den 23 oktober 2015 kl. 10.00-19.30 Plats Quality Hotel Arlanda Deltagare Fredrik Hansson Jörgen Hafström Thomas Avelin Lena Bleckman Sammankallande

Läs mer

Årsmötes- handlingar 2012

Årsmötes- handlingar 2012 Årsmöteshandlingar 2012 INNEHÅLLS FÖRTECKNING SIDAN Röstetal 3 Dagordning 4 Förtydligande till dagordning 5 Verksamhetsberättelse 6 Agility 7 HUS 8 RUS 9 TJH 9 TÄS 11 PR/Info 11 Ungdom 11 Styrelsen 12

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte 20080925 Telefonkonferens

Protokoll fört vid styrelsemöte 20080925 Telefonkonferens Protokoll fört vid styrelsemöte 20080925 Telefonkonferens Närvarande: Ordinarie ledamöter: Carsten Sörensen Catarina Hultgren Birgitta Abrahamsson Mia Hansson Maria Bergman Karin Hellström Suppleanter:

Läs mer

Kungälvs Brukshundklubb

Kungälvs Brukshundklubb Kungälvs Brukshundklubb Kungälvs Brukshundklubb består av ca 300 hundintresserade medlemmar i olika åldrar. Klubben är till för dig som vill vara aktiv med din hund, träna, tävla eller lära dig och din

Läs mer

Verksamhetsberättelse för SBK Stockholmsdistriktet 2008

Verksamhetsberättelse för SBK Stockholmsdistriktet 2008 Verksamhetsberättelse för SBK Stockholmsdistriktet 2008 Styrelsen har under året haft följande sammansättning: Ordförande Ragnar Bergståhl Vice ordförande Lennart Larsson Kassör Carina Arvidsson Sekreterare

Läs mer

Justerat protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Freestylekommitté den 29 mars 2012 på SKKs kansli.

Justerat protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Freestylekommitté den 29 mars 2012 på SKKs kansli. SKK/FREE nr 2/2012 2012-03-29 34-60 Justerat protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Freestylekommitté den 29 mars 2012 på SKKs kansli. Närvarande ledamöter: Moa Källström (ordf), Rolf

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte Lomma 2014-10-07

Protokoll Styrelsemöte Lomma 2014-10-07 Protokoll Styrelsemöte Lomma 2014-10-07 Närvarande: Lämnat förhinder: Adjungerad: Bilaga: Anna-Kari Sahlqvist AS Karin Permskog KP Jonna Berg JB Ingrid Borg Vogel IB Lena Hodder LH Sten Henning SH Jan

Läs mer

125 Mötets öppnande. Ordförande Janne Wiberg förklarar mötet öppnat. Att utse Kristina Kindstrand att jämte ordförande justera protokollet.

125 Mötets öppnande. Ordförande Janne Wiberg förklarar mötet öppnat. Att utse Kristina Kindstrand att jämte ordförande justera protokollet. Plats: Studiefrämjandet, Huskvarna 125-155 Beslutande: Janne Wiberg ordförande Katarina Ljungquist Kristina Kindstrand Ulla Erdeberg Sven Ludvigsson Frånvarande: Louise Carlsson Åsa Hallström Jonas Mjärling

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015. Sundsvalls Brukshundklubb

VERKSAMHETSPLAN 2015. Sundsvalls Brukshundklubb VERKSAMHETSPLAN 2015 Sundsvalls Brukshundklubb Styrelsen för Sundsvalls Brukshundklubb föreslår följande preliminära verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015. Verksamhetsplanen består av följande delar:

Läs mer

Svenska Brukshundklubben. Svenska Brukshundklubben

Svenska Brukshundklubben. Svenska Brukshundklubben Svenska Brukshundklubben MV Mentalbeskrivning valp Under 2012 har 2 utbildningar av valpbeskrivare hållits. Ytterligare 2 utbildningar planeras under 2013. Totalt har vi 28 Valpbeskrivare. Lista på Valpbeskrivare

Läs mer

Verksamhetsplan för Kungsörs Brukshundklubb 2016

Verksamhetsplan för Kungsörs Brukshundklubb 2016 Aktivt hundliv Kungsörs Brukshundsklubb är en förening inom Svenska Brukshundsklubben. SBK;s ledord är Aktivt hundliv och organisationens övergripande mål är att kontinuerligt skapa goda förutsättningar

Läs mer

ÅRSMÖTE. Filipstads brukshundklubb. 11 februari 2015

ÅRSMÖTE. Filipstads brukshundklubb. 11 februari 2015 ÅRSMÖTE Filipstads brukshundklubb 11 februari 2015 Dagordning vid årsmöte med Filipstads Brukshundklubb 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av två protokolljusterare tillika rösträknare,

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Protokoll 2010 Nr 8 Datum: 2010-11-10 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Anya Kräusel Vice Annika Nilsson Marie-Louise Nilsson Mikael Olsson Catharina Hårsmar Lena Weiffert Suppleant Micke Hansson

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Falu Brukshundklubb den 5/9 2011.

Protokoll fört vid styrelsemöte för Falu Brukshundklubb den 5/9 2011. Protokoll fört vid styrelsemöte för Falu Brukshundklubb den 5/9 2011. Plats: Klubbstugan, Heden Deltagare ledamöter: Mats Edbäck, Inga lill Palmberg, ulrika S N, Maj britt Johnsson Deltagare suppleanter:

Läs mer

Närvarande: 12 representerade föreningar enligt närvarolista. 17 IFKare deltog i mötet

Närvarande: 12 representerade föreningar enligt närvarolista. 17 IFKare deltog i mötet IFK Centralstyrelse Protokoll fört vid representantskapsmötet för Idrottsföreningen Kamraterna Lördagen den 16 mars 2013 i Odd Fellowhuset VästraTrädgårdsgatan 11A Stockholm. Närvarande: 12 representerade

Läs mer

Fört vid sammanträde med NTFs centrala yrkesförarråd (CYFR) den 11 mars 2005 på NTF Jämtlands kansli

Fört vid sammanträde med NTFs centrala yrkesförarråd (CYFR) den 11 mars 2005 på NTF Jämtlands kansli PROTOKOLL nr 1/05 Fört vid sammanträde med NTFs centrala yrkesförarråd (CYFR) den 11 mars 2005 på NTF Jämtlands kansli Närvarande: Livs Livs SEKO SEKO NTF, sekreterare Meddelat förhinder: Kommunal Per-David

Läs mer

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske.

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske. KALLELSE Styrelsemöte: Föreningsmöte: Årsmöte: det enklaste sättet är att styrelsen själv kommer överens om hur kallelse till styrelsemötena skall ske. Styrelsens ordförande har alltid ansvaret för kallelser

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskottet för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskottet för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskottet för prov och tävling Protokoll 3/2012 Datum: 2012-08-03-04 Tid: 13:00 Plats: Lövudden Mälarkonferens i Västerås Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Katinka Ryttse

Läs mer

Arådalsnytt. Medlemstidning för Arådalens Sportstugeförening. Nummer 43, juli 2013

Arådalsnytt. Medlemstidning för Arådalens Sportstugeförening. Nummer 43, juli 2013 Arådalsnytt Nummer 43, juli 2013 Medlemstidning för Arådalens Sportstugeförening Tidningen finns även på: www.aradalen.com Vi är inne i ett generationsskifte bland stugägarna. Det innebär att det är några

Läs mer

Protokoll fört vid Distriktsmöte SBK Skaraborgsdistriktet. Datum: Tid: Klockan Plats: Skövde BK Närvarande: 30 st enligt närvarolista

Protokoll fört vid Distriktsmöte SBK Skaraborgsdistriktet. Datum: Tid: Klockan Plats: Skövde BK Närvarande: 30 st enligt närvarolista Datum: 2014-11-18 Tid: Klockan 19.00 Plats: Skövde BK Närvarande: 30 st enligt närvarolista Dagordning 12. Mötets öppnande 13. Val av två protokolljusterare tillika rösträknare 14. Fastställande av röstlängd

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för hundägarutbildning

Svenska Brukshundklubbens Utskott för hundägarutbildning Svenska Brukshundklubbens Utskott för hundägarutbildning Protokoll 1/2014 Datum: 2014-04-04-05 Tid: Plats: Fredag kl 12.00 - lördag kl12.00 Scandic hotell i Norrköping Närvarande: Ordförande Nina Christoffersson

Läs mer

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA Smålands Brottningsförbund inbjuder samtliga Smålandsklubbar till Sommarkonferens för föreningsledare, och träningscamp för knatte, pojk, ungdom,

Läs mer

Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 2010-04-12 170 79 Solna TID: kl. 18.00

Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 2010-04-12 170 79 Solna TID: kl. 18.00 SOLNA FÄLTRITTKLUBB PROTOKOLL Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 2010-04-12 170 79 Solna TID: kl. 18.00 www.sfrk.nu PLATS: Nya cafeterian Närvarande: Ej närvarande Vice ordf. Åsa Edquist Tove Almquist Bo Adrianzon

Läs mer

1-2 1-2. Ola Kåberg redovisade det aktuella läget kring framtiden och nytt avtal. Läget inför 2014 ska redovisas vid ett senare tillfälle

1-2 1-2. Ola Kåberg redovisade det aktuella läget kring framtiden och nytt avtal. Läget inför 2014 ska redovisas vid ett senare tillfälle Sida 1 (5) Möte Styrelsemöte 4/2013 (542) Datum och tid Plats 2012-10-21 kl 18.00 20.15 StOF-kansliet Deltagare Lennart Brattgård Leif Carlsson Erik Daniels Gunnar Grönkvist Eidar Lindgren Mette Petersson

Läs mer

39 Sten Åkesson hälsade alla välkommen och då särskilt till Torsten Löfgren som representerade avelsrådet. Därefter öppnade han mötet.

39 Sten Åkesson hälsade alla välkommen och då särskilt till Torsten Löfgren som representerade avelsrådet. Därefter öppnade han mötet. Protokoll fört vid Svenska Newfoundlandshundklubbens HS-möte på Scandic Hotel Kungens Kurva 20051030 Närvarande: Sten Åkesson, Jan Herngren, Birgitta Strohmaier, Karin Jansson, Kia Nilsson, Lena Dellse,

Läs mer

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1.

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också UTVÄRDERING AV NY PLATS FÖR RDSGs RASSPECIAL Punkterna 1-5 kunde graderas enligt följande: Mycket bra Bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Dåligt 1. Vilket är ditt helhetsintryck av den nya platsen

Läs mer

Tjänstgörande suppleanter: Maggan Carlson. Ej närvarande: Ulf Wikström

Tjänstgörande suppleanter: Maggan Carlson. Ej närvarande: Ulf Wikström Protokoll 5 fört vid SBK Daladistriktets styrelsemöte 2013-11-19 kl. 18:00 vid Borlänge Brukshundklubb. Närvarande: Anders Östling, Lena Lindberg, Anna Nordin, Charlie Fältman, Lotta Sundström, Ann-Kristin

Läs mer

Protokoll styrelsemöte HGF Syd-Ost 2015-09-15 kl. 18:30 21:00 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Lättare måltid från kl. 18:00

Protokoll styrelsemöte HGF Syd-Ost 2015-09-15 kl. 18:30 21:00 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Lättare måltid från kl. 18:00 Plats: Expeditionen, Önskehemsgatan 40, Högdalen Tid 2015-09-15 kl 18:30-21:30 Närvarande ledamöter: Frånvaro: Janåke Skoog Rita Lundin (anmält) Karl-Roger Johansson, Katarina Kalavainen (anmält) Ola Janfjäll,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen Bodens Brukshundklubb och Hundungdoms styrelse har under året arbetat med målstyrning utifrån den verksamhetsplan som beslutades om på årsmöte. Uppföljning har skett

Läs mer

Protokoll nr: 5. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2015-05-18. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 57-68

Protokoll nr: 5. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2015-05-18. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 57-68 Protokoll nr: 5 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2015-05-18 Tid: kl.17.00-19.00 Lokal: Idrottens Hus Paragrafer: 57-68 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Mats Ladebäck Anders Allard Eva Widing

Läs mer

PROTOKOLL upptaktsmöte

PROTOKOLL upptaktsmöte PROTOKOLL upptaktsmöte Datum: 2015-08-27 kl. 18:00 Plats: SMK Hälsinge, Hudiksvall 1. Mötets öppnande Ordförande Per-Åke Persson öppnade mötet och hälsade alla välkommen. Ungefär 20 personer närvarande.

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (11) VERKSAMHETSPLAN o Organisation o Målsättningar o Uppgifter för 2010 / 2011 Sidan 2 (11) ORGANISATION Norrbottens Innebandyförbund ÅRSMÖTE/EXTRA MÖTE Valberedning Norrbottens Innebandyförbund

Läs mer

Mentalkunskapskurs 4 Mentalfigurant A

Mentalkunskapskurs 4 Mentalfigurant A 2.1 2007-05-01 Mål Förkunskap M 1, M 2 och M 3. Kursarrangör Mentalkunskapskurs 4 Mentalfigurant A Efter genomförd utbildning skall elev ha: - god kunskap och färdighet att figurera i samtliga moment i

Läs mer

5 Talangutveckling. 6 Tävling. 7 Mark. Sida 2 (5) PROTOKOLL

5 Talangutveckling. 6 Tävling. 7 Mark. Sida 2 (5) PROTOKOLL Sida 1 (5) Möte Styrelsemöte 6/2012 (537) Datum och tid Plats 2012-10-15 kl 18.00 20.00 StOF-kansliet Deltagare Lennart Brattgård (LB) Birgitta Billstam (BB)* Leif Carlsson (LC) Erik Daniels (ED) Gunnar

Läs mer

Verksamhetsberättelse SBK Mellannorrlandsdistriktet 2016.

Verksamhetsberättelse SBK Mellannorrlandsdistriktet 2016. 1 Verksamhetsberättelse SBK Mellannorrlandsdistriktet 2016. Styrelsen har bestått av Peter Jakob ordförande, Lena Funseth-Norberg, vice ordf.,margaretha Lundmark, kassör, Gunnel Crona, sekreterare, Anna

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås.

Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås. Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås. Närvarande: Inga Aspehult, SRF Alingsås Eva-Karin Öhman Willberg, SRF Borås Sonja Jonsson, SRF Lerum Marita Johansson, SRF Mark

Läs mer

Tollare folkhögskola, Saltsjö-Boo

Tollare folkhögskola, Saltsjö-Boo 1(8) Tollare folkhögskola, Saltsjö-Boo Per Södergren, Niklas Blomqvist, Niklas Johansson, Fredrik Persson (anlände vid 163), Cecilia Hemming, Jonas Moberg, Josefine Larsson, Jessica Andersson och Sven

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 12 november 2014 på kansliet i Malmö.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 12 november 2014 på kansliet i Malmö. Protokoll nr 450 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för den 12 november 2014 på kansliet i Malmö. Närvarande: Lars-Ingmar Olsson (Ordf) Henrik Sandén (v ordf) Magnus Gotthardsson Anna Åkesson

Läs mer

för styrelsemöte söndagen den 21 augusti 2011 med Dacke Scoutdistrikt

för styrelsemöte söndagen den 21 augusti 2011 med Dacke Scoutdistrikt Dagordning för styrelsemöte söndagen den 21 augusti 2011 med Dacke Scoutdistrikt Plats: Mörbylånga scoutstuga Klockan: Tiden bestäms under lördagen 1. Mötet öppnas 2. Val av justerare 3. Godkännande av

Läs mer