Kallelse och föredragningslista, utan individärenden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse och föredragningslista, utan individärenden"

Transkript

1 KALLELSE 1 (11) Kallelse och föredragningslista, utan individärenden Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 29 augusti 2019 Plats och tid Stadshuset A287, kl. 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna Lundberg (L) 2:e vice ordförande Marcus Jacobson (M) Jonas Berglind (S) Dorothy Bergkvist (C) Marie Sundström (MP) Cassandra Lundgren (M) Stefan Oszák Bengtsson (M) Patric Sjölund (SD) Nesrin Deriki Önen (S) Anders Nilsson-Sköld (S) Malin Kauranen (S) Tobias Revenäs (L) Erik Kihlberg (C) Lennart Åhl (M) Anneli Östman (M) Janeth Persson (SD) Juhani Nikula (KD)

2 (11) 1 Dnr IFN Protokollsjustering utser 1. Cassandra Lundgren (M) eller 2. Stefan Oszák Bengtsson (M) att tillsammans med ordförande justera dagens protokoll. 2 Dnr IFN Anmälan av extra ärenden 3 Dnr IFN Fastställande av föredragningslista beslutar att ärende 1-13 är offentliga och behandlas på den öppna delen av sammanträdet. ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND max 15 minuter 4 Dnr IFN Anmälan av handlingar tar del av nedanstående dokument och lägger dem till handlingarna. Postlista ( ) Domar inkomna till förvaltningen sedan förra nämndsammanträdet Övrig information Alla handlingar finns i en pärm som skickas runt vid nämndsammanträdet. 5 Dnr IFN Anmälan av delegationsbeslut tar del av nedanstående beslut som fattats med stöd av nämndens delegationsordning och lägger dem till handlingarna. s arbetsutskotts beslut enligt protokoll från sammanträden 13, 20 och 27 juni, 4, 11, 18 och 25 juli samt 1, 8, 15, 22 och 28 augusti Förändringar i anställningar inom individ- och familjeförvaltningen under maj, juni och juli Tjänstemannabeslut inom individ- och familjenämndens ansvarsområde i Ciceron, procapita och AlkT under maj, juni och juli Protokollen samt listor över fattade beslut finns i en pärm som skickas runt vid nämndsammanträdet.

3 (11) 6 Dnr IFN Anmälan av beslut fattade av ordförande tar del av beslut som fattats av ordförande med stöd av följande lagstiftning och lägger dem till handlingarna. LVU (Lag (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga) LVM (Lag (1988:870) om vård av missbrukare i vissa fall) Beslut som fattats av ordförande i brådskande ärenden med stöd av Kommunallagen 6 kap 39. Listor över fattade beslut finns i en pärm som skickas runt vid nämndsammanträdet. 7 Dnr IFN 2019/ Månadsrapport tar del av månadsrapporten för juni och juli med ekonomi och verksamhetsstatistik och lägger dem till handlingarna. 8 Dnr IFN 2019/ Redovisning av synpunkter och klagomål inom IFNs myndighetsutövning och öppenvård/boende - halvår tar del av redovisningen av avvikelser i form av klagomål och synpunkter. är enligt Socialstyrelsens föreskrifter (2011:9) om ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete ansvarig för att det finns rutiner för hantering av synpunkter och klagomål. Inkomna klagomål och synpunkter från klienter, anhöriga och övriga kommuninvånare ska tas emot, utredas, sammanställas och analyseras för att säkerställa kvaliteten inom nämnders verksamheter. Syftet är att brister inte ska uppstå eller upprepas. Om en brist ändå uppstår ska verksamheten lära av det för att förhindra att liknande händelser inträffar igen. Genom att ta emot och systematisera klagomål och synpunkter får vi kunskap om var vi brister och kan därmed rätta till fel för våra klienter och förbättra verksamheten i stort. Klagomål och synpunkterna är en viktig komponent i att utveckla verksamheten, mot högre kvalitet och mer nöjda klienter. Forskning visar att de som har fört fram klagomål och blivit åhörda är nöjdare än de som aldrig har klagat.

4 (11) 9 Dnr IFN 2019/ Redovisning av avvikelser i form av lex Sarah inom IFNs myndighetsutövning och öppenvård/boende - halvår tar del av redovisningen av avvikelser i form av lex Sarah. Nämnden har beslutat att förvaltningen ska sammanställa avvikelser i form av lex Sarah halvårsvis och att dessa ska bedömas för att ge en överblick över vad avvikelserna inom myndighetsutövning respektive öppenvård/boende handlar om. Av sammanställningen går att utläsa antal och innehåll i lex Sarah-ärenden gällande nämndens myndighetskontor och öppenvård/boende. 10 Dnr IFN 2019/ Delegationsordning för individ- och familjenämnden godkänner revideringen av delegationsordningen. Två nya beslut som är kopplade till utredningar av felaktiga utbetalningar av ekonomiskt bistånd. Beslut om skäligt rådrum för försäljning av fastigheter förtydligas och ändras för att få en enhetlig handläggning oavsett vilken typ av fastighet som det handlar om. Ett nytt beslut avseende egenavgift vid bistånd avseende akut logi. Två nya beslut avseende ansökan om insatser i annan kommun. En komplettering av delegat gällande beslut om akut logi Förändring av delegat gällande köp av öppenvård/dagvård utanför avtal 11 Dnr IFN 2019/ Rapport Sociala bostäder tar del av rapporten och lägger den till handlingarna. Västerås stad arbetar för att minska hemlöshet och motverka segregation. Att ha ett välfungerande bostadssocialt arbete är en förutsättning för att staden ska uppnå sina mål. Det finns även ett behov av att tillhandahålla lägenheter med en rimlig hyra så att låginkomsttagare och människor som idag är beroende av ekonomiskt bistånd ska kunna betala sin egen hyra och leva ett självständigt liv. Att få fram fler bostäder som motsvarar dessa behov är en stor utmaning för flera svenska kommuner och Västerås är inget undantag.

5 (11) Sociala bostäder riktar sig till personer som av olika skäl står utanför den reguljära bostadsmarknaden. Idag finns ett samverkansavtal mellan Västerås stad och olika fastighetsägare som ska underlätta samarbetet mot gemensamma mål. Som en del av stadens verksamhetsutveckling har projektet Sociala bostäder startat. Projektet har varit en samverkan mellan Individ- och familjeförvaltningen (IFF), Teknik- och fastighetsförvaltningen (TFF) och det kommunala bostadsbolaget Mimer. Målet har varit att inom tre månader göra en översyn av arbetet med sociala bostäder i Västerås stad som i förlängningen kan leda till förbättringar vilket har gynnat ut i denna rapport. 12 Dnr IFN 2019/ Åtgärder utifrån rapporten sociala bostäder Individ- och familjeförvaltningen får i uppdrag att verkställa åtgärderna som föreslås. Utifrån slutsatserna i rapporten Sociala bostäder föreslås flera åtgärder: Förtydliga riktlinjer för sociala bostäder Ökad samsyn mellan enheter Översyn av delegationsordningen Ta fram underlag gällande om nämnden ska ta emot sociala bostäder från alla områden i staden utifrån hur en del andra kommuner arbetar. 13 Dnr IFN 2019/ Beredning - Riktlinjer för sociala bostäder 14 Dnr IFN 2019/ Ansökan om 37a medel - Utveckla kapacitet och beredskap i mottagandet av nyanlända beslutar att ansökan om 37-medel från Länsstyrelsen Västmanland tillsammans med Svenska kyrkan. Svenska kyrkan har vänt sig till individ- och familjenämnden med en önskan om att gemensamt ansöka om :- från Länsstyrelsen. Dessa medel ska användas för att förstärka stödet till de ensamkommande ungdomar som beviljats uppehållstillstånd enligt gymnasielagen och som för närvarande bor på Lövudden. HÄR SLUTAR DEN ÖPPNA DELEN AV SAMMANTRÄDET

6 (11) 15 Dnr IFN 2019/ Remiss - Revisionsrapport 2019: 2 - Granskning av hedersrelaterat våld godkänner yttrandet som sitt eget och överlämnar det till kommunstyrelsen och kommunrevisionen. Kommunstyrelsen har remitterat remissen för yttrande till individ- och familjenämnden. EY har på uppdrag av kommunens revisorer granskat om staden har en ändamålsenlig styrning och uppföljning av arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck. Granskningen avser primärt individ- och familjenämnden. EY:s bedömning är att styrningen och uppföljningen av arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck är tillräckligt men att det finns flera utvecklingsbehov, exempelvis i form av kartläggningar och systematisk uppföljning av insatser och aktiviteter samt att staden överväger att förlägga de övergripande frågorna om våld i nära relationer till en kommunövergripande nivå. Under våren 2019 har underlag till en systematisk kvalitetsuppföljning riktad mot våld i nära relationer tagits fram, vars resultat kan behandlas på aggregerad nivå och jämföras över tid. delar EY:s uppfattning att staden bör överväga att förlägga övergripande frågor om våld i nära relation på en kommunövergripande nivå. 16 Dnr IFN 2019/ Remiss - Regional utvecklingsstrategi (RUS) Västmanlands län antar yttrandet som sitt eget och överlämnar det till kommunstyrelsen. Alla regioner ska ha en regional utvecklingsstrategi (RUS). Den ska baseras på en analys av förutsättningarna i länet och innehålla mål, inriktning och prioritering för det regionala tillväxtarbetet. I vårt län ligger ansvaret för det regionala tillväxtarbetet på Region Västmanland. I uppdraget ingår att ta fram en regional tillväxtstrategi i samråd med länets aktörer och samordna insatserna för genomförandet. Den regionala utvecklingsstrategin, är en övergripande och långsiktig strategi, som pekar ut hur vi, Region Västmanland, kommuner, näringsliv, myndigheter, universitet, folkbildning, föreningsliv och civilsamhälle - tillsammans vill möta regionens utmaningar och utveckla vårt län. Den regionala utvecklingsstrategin har tagits fram i bred dialog med länets kommuner, företag, lärosäten med flera. Region Västmanland kommer sammanställa och behandla de inkomna remissvaren för att sedan, i projektets arbetsgrupp, utarbeta en ny version av den regionala utvecklingsstrategin. Den regionala utvecklingsstrategin kommer sedan att behandlas av regionstyrelsen och beslutas i regionfullmäktige.

7 (11) Eftersom det, efter remissperioden, kommer att utarbetas en ny version av strategin vill i Västerås poängtera vikten av att de sociala frågorna finns med i den regionala utvecklingsstrategin. Nämnden saknar barn och ungas uppväxtvillkor som ett tydligt prioriterat målområde. För att möta invånarnas behov av tjänster inom vård, skola och omsorg och invånarnas hälsa, känsla av trygghet och delaktighet behöver vi tillsammans utveckla och implementera nya och kunskapsbaserade arbetssätt i vård och omsorg och säkra kvalitet och kostnadseffektivitet genom en utökad samverkan internt inom verksamheter och externt över huvudmannagränser. För att den regionala utvecklingsstrategin ska fungera som ett styrdokument för hållbar regional utveckling och ett stödjande i det lokala kommunala arbetet krävs en långsiktig planering och ett uppföljande arbete genom bland annat handlingsplaner som inkluderar samtliga huvudmän. En förutsättning för framgång i arbetet är att samtliga parter känner sig delaktiga och tar ett gemensamt ansvar för genomförandet av strategin. 17 Dnr IFN 2019/ Remiss - Program för ekologisk hållbarhet antar yttrandet som sitt eget och överlämnar det till kommunstyrelsen. I Sverige har vi tagit beslut om ett nationellt genomförande av den ekologiska dimensionen av de globala hållbarhetsmålen. Miljömålssystemet innehåller ett generationsmål, 16 miljökvalitetsmål och ett antal etappmål. Generationsmålet inbegriper att vi till nästa generation ska lämna över ett samhälle där de stora miljöproblemen är lösta. Miljökvalitetsmålen, som är anpassade efter svenska förhållanden, beskriver det tillstånd som miljöarbetet ska leda till. Sveriges miljökvalitetsmål är basen i Västerås arbete med den ekologiska hållbarheten. Det övergripande målet är att Västerås är långsiktigt ekologiskt hållbart senast år Programmet kommer att konkretiseras och beskrivas i handlingsplaner utifrån respektive nämnds område vilket individ- och familjenämnden ställer sig positiva till utifrån bland annat socialtjänstlagens Kap 3, 1 och 2.

8 (11) 18 Dnr IFN 2019/ Remiss - Förslag till handlingsplan för god luftkvalitet i Västerås beslutar att anta yttrandet nedan som sitt eget och överlämnar det till kommunstyrelsen. Förslag till handlingsplan för utomhusluft har av kommunstyrelsen remitterats till nämnder och styrelser för yttrande. Handlingsplanen antogs av kommunfullmäktige 2013 och medförde införandet av mätprogram samt ökat samarbete mellan förvaltningar inom olika områden. Syftet med revideringen av denna handlingsplan är att i första hand bevara luftkvalitén i kommunen har och där det är möjligt förbättra den. Det är också ett sätt att tydliggöra hur kommunen arbetar med miljömålen. Handlingsplanen skapar förutsättningar för att uppfylla kommunens roll och ansvar enligt luftkvalitetsförordningen samt mål och ambitioner i kommunens miljöprogram. Individ- och familjeförvaltningen ser ingen anledning att utifrån individ- och familjenämndens verksamhetsområde framföra några avvikande synpunkter på eller tillägg till den föreslagna handlingsplanen. 19 Dnr IFN 2019/ Remiss - Motion från (M) om Västerås som centrum för innovationer och företag inom vård och omsorg godkänner yttrandet som sitt eget och överlämnar det till kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen har remitterat rubricerad remiss för yttrande till nämnden. Av motionen framgår bl.a. att Västerås under lång tid varit i framkant när det gäller tekniska lösningar och digitalisering inom vård och omsorgsområdet bl.a. genom etablerade verksamheter såsom Robotdalen och Mistel. Staden har förutsättningar att bli nationellt ledande med digitala och tekniska lösningar inom vård och omsorg men kräver att resurser fokuseras. Det behöver ges tydliga uppdrag, att detta är en målsättning, till både våra egna verksamheter och samarbetspartners.

9 (11) 20 Dnr IFN 2019/ Remiss - Motion från (SD) om att införa en lönetrappa för socionomer godkänner yttrandet som sitt eget och överlämnar det till kommunstyrelsen. Utgångspunkten i den svenska lönemodellen är en individuell och differentierad lönesättning. Arbetsgivaren behöver kunna använda lönen som ett styrmedel genom att göra individuella bedömningar kring prestation kopplat till lönesättning och löneutveckling. Med detta som utgångspunkt skulle ett införande av en lönetrappa utifrån erfarenhet i yrket innebära ett kraftigt avsteg från den grundläggande kärnan inom svensk lönepolitik. Ansvarig chef behöver fullt ut kunna använda lönesättning som ett styrmedel i sin verksamhet genom att, utifrån stadens och verksamhetens lönekriterier, göra individuella bedömningar kring prestation kopplat till lönesättning och löneutveckling. Utifrån detta kan förvaltningen inte rekommendera införandet av en lönetrappa. Många ärenden är komplexa med en hög svårighetsgrad och kräver mycket av medarbetaren i såväl kompetens som erfarenhet. Förvaltningen har satsat på ett gediget introduktions-program för nyanställda och ett nära arbetsledarstöd. Olika personer behöver olika lång tid på sig för att bli mer och mer självständig i sin roll och vartefter denna utveckling sker anpassas fördelning av ärenden av arbetsledare. Att däremot kunna anställa socionomer till så kallade lättare tjänster är inte möjligt då förvaltningens samtliga verksamhetsuppdrag innebär mycket kvalificerade arbetsuppgifter på en hög kompetensnivå. Lättare arbeten som inte kräver den nivån finns inte att tillgå. Utifrån komplexiteten och svårighetsgraden i ärendena har också en satsning gjorts på ett nära arbetsledarstöd genom utökat antal arbetsledare, införandet av seniorhandläggare och specialister på vissa enheter. Med ovanstående som bakgrund bedömer förvaltningen att det inte är möjligt att anställa socionomer till så kallade lättare tjänster. 21 Dnr IFN 2019/ Remiss - Detaljplan för Verkstaden 12 m.fl., Kopparlunden Mitt, Västerås, Dp 1879 beslutar att anta yttrandet som sitt eget och överlämnar det till stadsbyggnadsförvaltningen. Utformningen av området och dess utemiljöer ska bidra till en attraktiv och trygg mötesplats och miljö med god framkomlighet och tillgänglighet för nämndens målgrupper som kan ha både kognitiva och fysiska funktionsnedsättningar. Allmänna ytor, stråk, parker och passager ska vara tilltalande och präglas av en god överblickbarhet och orienterbarhet så att människor inte påverkas av att undvika vissa platser som exempelvis ödsliga ytor eller mörka skrymslen.

10 (11) Utöver detta så behöver barnperspektivet lyftas fram och det är viktigt att det finns trygga och lättillgängliga grönområden/lekområden med kvaliteter och stimulans för barns lek. Nämnden ser även positivt på nytillskott av bostäder och ser gärna att det byggs effektiva och prisvärda lägenheter i varierande storlek som blir ett bra tillskott till bostadsmarknaden i Västerås men som även öppnar möjligheter för nämndens målgrupper och dess förutsättningar. 22 Dnr IFN 2019/ Remiss - Detaljplan för Verkstaden 20 m.fl., Kopparlunden Norra, Västerås, Dp 1882 beslutar att anta yttrandet som sitt eget och överlämnar det till stadsbyggnadsförvaltningen. Utformningen av området och dess utemiljöer ska bidra till en attraktiv och trygg mötesplats och miljö med god framkomlighet och tillgänglighet för nämndens målgrupper som kan ha både kognitiva och fysiska funktionsnedsättningar. Allmänna ytor, stråk, parker och passager ska vara tilltalande och präglas av en god överblickbarhet och orienterbarhet så att människor inte påverkas av att undvika vissa platser som exempelvis ödsliga ytor eller mörka skrymslen. Utöver detta så behöver barnperspektivet lyftas fram och det är viktigt att det finns trygga och lättillgängliga grönområden/lekområden med kvaliteter och stimulans för barns lek. Nämnden ser även positivt på nytillskott av bostäder och ser gärna att det byggs effektiva och prisvärda lägenheter i varierande storlek som blir ett bra tillskott till bostadsmarknaden i Västerås men som även öppnar möjligheter för nämndens målgrupper och dess förutsättningar. 23 Dnr IFN 2019/ Beredning - Handlingsplan för beställning, upphandling, konkurrensutsättning och avtalsuppföljning Dnr IFN Information - HVB-enhetens planering för ensamkommande barn

11 (11) INDIVIDÄRENDEN Dnr IFN Förvaltningsdialog 38 Dnr IFN Övriga frågor

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 29 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess KALLELSE 1 (10) 2019-05-15 Kallelse och föredragningslista, utan sekretess Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 23 maj 2019 Plats och tid Ledamöter Ersättare OBS!!!

Läs mer

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess KALLELSE 1 (8) 2019-03-13 Kallelse och föredragningslista, utan sekretess Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 21 mars 2019 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00

Läs mer

Remiss - Motion från (SD) om att införa en lönetrappa för socionomer

Remiss - Motion från (SD) om att införa en lönetrappa för socionomer TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (1) IFN 2019/00319-1.7.1 Individ- och familjeförvaltningen Anna Kropp Epost: anna.kropp@vasteras.se Kopia till Kommunstyrelsen Individ- och familjenämnden Remiss - Motion från (SD) om

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2016-11-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 24 november 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2019-06-27 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 231-244 Sammanträdesdatum Torsdag 27 juni 2019 Plats och tid Stadshuset D240, kl 13:00-15:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) KALLELSE 1 (9) 2016-08-24 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 1 september 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (8) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 22 oktober 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (35) 2018-12-20 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 273-301 Sammanträdesdatum Torsdag 20 december 2018 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-17:30 Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-09-20 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 28 september 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, 13:00

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 68-94

Sammanträdesprotokoll 68-94 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (31) 2019-03-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 68-94 Sammanträdesdatum Torsdag 21 mars 2019 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-17:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (31) 2018-11-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 247-272, utan sekretess Sammanträdesdatum Onsdag 21 november 2018 Plats och tid Schenströmska herrgården, Ramnäs,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (32) 2017-04-27 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 106-133 Sammanträdesdatum Torsdag 27 april 2017 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-16:50 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-30

Sammanträdesprotokoll 1-30 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1-30 Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (7) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 25 april 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-32

Sammanträdesprotokoll 1-32 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (37) 2019-01-31 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 1-32 Sammanträdesdatum Torsdag 31 januari 2019 Plats och tid Stadshuset KS-salen A287, kl 13:00-16:15 Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 98-128 Sammanträdesdatum 23 april 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S)

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (12) 2017-10-18 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 26 oktober 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 april 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2016-06-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 21 juni 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-01-16 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 januari 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 24 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 08:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-12-14 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 21 december 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (36) 2016-09-29 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 238-269 Sammanträdesdatum 29 september 2016 Plats och tid Stadshuset rum A287, kl 13:00-16:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-11-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 23 november 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Sammanträdesdatum 26 maj 2016 Ordförande Ann-Louise Molin Östling Plats och tid Ledamöter Ersättare Stadshuset, D 240,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-01-17 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 26 januari 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), Klockan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (42) 2016-09-01 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 200-237 Sammanträdesdatum 1 september 2016 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-16:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2017-08-21 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 30 augusti 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-03-21 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 30 mars 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-06-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Tisdag 20 juni 2017 (OBS tisdag!) Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2017-06-09 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 20 juni 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (25) 2018-06-19 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 143-164 Sammanträdesdatum Tisdag 19 juni 2018 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl 13:00-17:00 Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (42) 2017-12-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 327-363 Sammanträdesdatum Torsdag 21 december 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 13:00- Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista utan individärenden

Kallelse och föredragningslista utan individärenden KALLELSE 1 (10) 2016-12-14 Kallelse och föredragningslista utan individärenden Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 22 december 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) 2018-05-24 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 122-142 Sammanträdesdatum Torsdag 24 maj 2018 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-17:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 19 december 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för funktionshindrade Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carl-Johan Norström Sammanträdesdatum 27 mars 2013 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 22 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 10:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 16 december 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-05-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 23 maj 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-01-17 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 23 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 23 september 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 36-70

Sammanträdesprotokoll 36-70 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (39) 2017-02-23 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 36-70 Sammanträdesdatum 23 februari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-16:05 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 november 2012 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Redovisning av avvikelser i form av lex Sarah inom individ- och familjenämndens myndighetsutövning och öppenvård/boende - halvår

Redovisning av avvikelser i form av lex Sarah inom individ- och familjenämndens myndighetsutövning och öppenvård/boende - halvår TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2019-08-05 Sida 1 (1) Diarienr IFN 2019/00485-1.3.5 Individ- och familjeförvaltningen Ritwa Frang Kopia till Individ- och familjenämnden Redovisning av avvikelser i form av lex Sarah

Läs mer

Redovisning av avvikelser i form av lex Sarah inom individ- och familjenämndens myndighetsutövning och öppenvård/boende - halvår

Redovisning av avvikelser i form av lex Sarah inom individ- och familjenämndens myndighetsutövning och öppenvård/boende - halvår TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-08-31 Sida 1 (1) Diarienr IFN 2018/00577-1.3.5 Individ- och familjeförvaltningen Ritwa Frang Epost: ritwa.frang@vasteras.se Kopia till Individ- och familjenämnden Redovisning

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (11) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 21 maj 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2016-10-12 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 19 oktober 2016 Plats och tid s sessionsal A 287, klockan 13.30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2018-11-20 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Markus Lindgren Sammanträdesdatum 28 november 2018 Plats och tid Stadshuset F180, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-10-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 24 oktober 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (47) 2017-10-26 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 261-300 Sammanträdesdatum Torsdag 26 oktober 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl 13:00-16:50 Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 26 augusti 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2017-01-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:30 Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-29 1-14

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-29 1-14 Socialnämnden 2015-01-29 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum A1, Engelbrektsgatan 15, kl. 13.30-14.55 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Erland Linjer (M) Turid Ravlo-Svensson

Läs mer

Ks 382 Dnr Kommunstyrelsen beslutar. Beskrivning av ärendet

Ks 382 Dnr Kommunstyrelsen beslutar. Beskrivning av ärendet 2014-10-20 2 Ks 382 Dnr 2014.0297.007 Uppföljning av granskning av kommunens mottagande av ensamkommande flyktingbarn Kommunstyrelsen beslutar 1. Att till kommunrevisorerna överlämna ovanstående svar avseende

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-25 Dnr: 2014/773-IFN-012 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se

Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-25 Dnr: 2014/773-IFN-012 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-25 Dnr: 2014/773-IFN-012 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se Kopia till Kommunrevisionen Kommunstyrelsen Individ-

Läs mer

Riktlinje för ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete. Förslag till beslut Individ- och familjenämnden beslutar att godkänna lag på riktlinje.

Riktlinje för ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete. Förslag till beslut Individ- och familjenämnden beslutar att godkänna lag på riktlinje. TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2019-01-07 Sida 1 (1) Diarienr IFN 2018/00754-1.3.2 Individ- och familjeförvaltningen Teresia Kjellgren Epost: teresia.kjellgren@vasteras.se Individ- och familjenämnden Riktlinje

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 augusti 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Postlista för Kommunstyrelsen (KS ) Ankomstdatum inom perioden: 2015-08-31 till 2015-09-04

Postlista för Kommunstyrelsen (KS ) Ankomstdatum inom perioden: 2015-08-31 till 2015-09-04 utskriftsdatum: 2015-09-07 Postlista för Kommunstyrelsen (KS ) Ankomstdatum inom perioden: 2015-08-31 till 2015-09-04 Datum 2015-08-31 Diarienr. 2014/110-KS Ärendemening Uppdrag - Handlingsplan för klimatanpassning

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 16 juni 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 21 april 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 15 december 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-22 Ärendelista 100 Dnr 2015-000115 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 101 Dnr 2015-000170 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer

Ledningssystem för god kvalitet

Ledningssystem för god kvalitet RIKTLINJE Ledningssystem för god kvalitet Dokumentet gäller för Socialnämnden och Äldrenämnden Dokumentets syfte och mål Säkerställa att medborgare inom socialnämnden och äldrenämndens ansvarsområden får

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 96-130 Sammanträdesdatum 28 april 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 13:00-16:30 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 63-95

Sammanträdesprotokoll 63-95 1 (13) Sammanträdesprotokoll 63-95 Sammanträdesdatum 24 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 08:30-12:40 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S)

Läs mer

Reglemente för Socialnämnden

Reglemente för Socialnämnden Nummer: 50:1 Blad: (1) Reglemente för Socialnämnden A Socialnämndens uppgifter Verksamhetsområde 1 Socialnämnden har att enligt gällande lagstiftning fullgöra kommunens uppgifter vad avser individ- och

Läs mer

Program. för vård och omsorg

Program. för vård och omsorg STYRDOKUMENT 1(5) Program för vård och omsorg Område 2Hälsa och Omsorg Fastställd KF 2013-02-25 10 Program Program för Vård och Omsorg Plan Riktlinje Tjänsteföreskrift Giltighetstid Reviderad Diarienummer

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Teknisk Produktionsstyrelse Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Yngve Wernersson Sammanträdesdatum 30 oktober 2013 Plats och tid Tunbytorpsgatan 33, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2018-09-27 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 4 oktober 2018 Plats och tid s sessionssal, kl. 16:00 2018-09-27 2 (7) 1 Dnr KS 1810721-

Läs mer

Sammanträde Torsdag 26 oktober 2017 klockan 19:00 Östermalmsskolans aula, Banérgatan 38-40

Sammanträde Torsdag 26 oktober 2017 klockan 19:00 Östermalmsskolans aula, Banérgatan 38-40 Östermalm stadsdelsnämnd Föredragningslista 26 oktober 2017 Sammanträde Torsdag 26 oktober 2017 klockan 19:00 Östermalmsskolans aula, Banérgatan 38-40 OBS! Den slutna delen av sammanträdet endast för nämndens

Läs mer

Handbok för det interna miljömålsarbetet

Handbok för det interna miljömålsarbetet Handbok för det interna miljömålsarbetet Sida 1 av 7 Gemensamma mål för en gemensam framtid I Sverige har vi beslutat om sexton nationella miljömål. De anger riktningen på arbetet mot ett hållbart samhälle.

Läs mer

Individ- och familjenämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Torsdag 20 juni 2017

Individ- och familjenämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Torsdag 20 juni 2017 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (38) 2017-06-20 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 162-194 Sammanträdesdatum Torsdag 20 juni 2017 Plats och tid KS-sal (Stadshuset rum A287), kl. 13:00-17:00 Tjänstgörande

Läs mer

Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen

Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen STYRDOKUMENT 1 (9) Vår handläggare Jan Nilsson Antaget av vård- och omsorgsnämnden 2012-10-25, 122 Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen STYRDOKUMENT 2 (9) Innehållsförteckning Bakgrund...

Läs mer

POSTLISTA. Datum Datum Riktning Lagrum Avsändare/Mottagare Beskrivning Nummer I Hemlig enl OSL 21:1

POSTLISTA. Datum Datum Riktning Lagrum Avsändare/Mottagare Beskrivning Nummer I Hemlig enl OSL 21:1 POSTLISTA 1(7) Datum 2019-09-09 Postlista 2019-09-06 I Hemlig enl OSL 2019-09-06 I Privatperson Återkoppling på svar - Dags att förbättra säkerheten på 56:an 2019-09-06 I Privatperson Fråga - Dags att

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-12-18, klockan 13.30 15.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15: 15

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15: 15 Sammanträde Plats och tid stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15: 15 Ledamöter Ersättare Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/16 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30-16.30 Ajournering 14.45-15.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning Dnr: 2014/773-IFN-012 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post:

Sociala nämndernas förvaltning Dnr: 2014/773-IFN-012 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Sociala nämndernas förvaltning 2015-01-16 Dnr: 2014/773-IFN-012 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se Kopia till Kommunrevisionen Kommunstyrelsen Granskning

Läs mer

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129)

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129) Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-15.30 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V) tjänstgörande ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 20 februari 2014 Plats och tid Stadshuset, A 587, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (39) 2018-08-23 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 171-201, utan sekretess Sammanträdesdatum Torsdag 23 augusti 2018 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-15:45

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (34) 2018-04-26 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 97-121 Sammanträdesdatum Torsdag 26 april 2018 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl 13:00-16:00 Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (33) 2016-06-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 167-199 Sammanträdesdatum 21 juni 2016 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00 15:45 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-09-19 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 27 september 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Kulturnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Marita Öberg Molin Sammanträdesdatum 25 november 2014 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 09:00 Ledamöter Ordförande Marita

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Arvika Näringslivscenter, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander,

Läs mer

Protokoll 2013-10-30

Protokoll 2013-10-30 2013-10-30 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-10-30, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

Stöd och lärande. Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom Stöd och Lärande Tomelilla Kommun.

Stöd och lärande. Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom Stöd och Lärande Tomelilla Kommun. Stöd och lärande Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom Stöd och Lärande Tomelilla Kommun. Innehåll Inledning... 3 Syfte... 3 Kvalitetsindikatorer... 3 Lagrum... 3 Berörda... 3 Utveckling...

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (12) 2017-05-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Onsdag 24 maj 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 09:00 OBSERVERA

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Alnarp Tid 2018-08-28, kl. 18:36-20:23 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Anders Widesjö (M) Krister

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2016-11-24 Ärendelista 96 Dnr 2016-000076 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2016 97 Dnr 2016-000107 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Förslag till beslut Individ- och familjenämnden beslutar att anta riktlinjen för styrmodellen.

Förslag till beslut Individ- och familjenämnden beslutar att anta riktlinjen för styrmodellen. TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2019-06-19 Sida 1 (1) Diarienr IFN 2019/00417-1.3.2 Individ- och familjeförvaltningen Annelie Pettersson Epost: annelie2.pettersson@vasteras.se Kopia till Individ- och familjenämnden

Läs mer

Grunderna för delegering av beslut. Beslut som inte får delegeras. Vidaredelegation. Syfte med delegering. Ramarna för beslut

Grunderna för delegering av beslut. Beslut som inte får delegeras. Vidaredelegation. Syfte med delegering. Ramarna för beslut Dokumentnamn: Regional utvecklingsnämndens delegationsordning Revision: 01 Dokumenttyp: 8.4.3.1.3-1 (rutin) Detta dokument gäller för: Landstinget Blekinge Dokumentansvarig: Beslut datum: 2019-01-07 Dokumentnummer:

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2014-03-18 Socialnämnden Plats och tid Åbytorp, 2014-03-18, klockan 16:30 Beslutande Sven-Håkan Trygg (S) Jan Engman (C) Gunnel Kask (S) Göran Andersson (M) Lars Malmberg (S) Barbro Backlund (FP) Agneta

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (13) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 19 februari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer