Kallelse och föredragningslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse och föredragningslista"

Transkript

1 KALLELSE 1 (9) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 23 november 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna Thunell (MP) 2:e vice ordförande Jesper Brandberg (L) Jan Andersson (S) Dorothy Bergkvist (C) Juhani Nikula (KD) Viktoria Högström Unell (M) Stefan Oszák Bengtsson (M) Patric Sjölund (SD) Nesrin Deriki Önen (S) Åse Olofsson (S) Marie Sundström (MP) Gunilla Kuul Jonsson (KD) Issa Hysén Bihi (M) Lennart Åhl (M) Tobias Revenäs (L) Janeth Persson (SD) Kerstin Ånevall Lind (V)

2 (9) 1 Protokollsjustering föreslår att 1. Viktoria Högström Unell (M) eller 2. Stefan Oszák Bengtsson (M) att tillsammans med ordförande justera dagens protokoll. 2 Anmälan av extra ärenden 3 Fastställande av föredragningslista beslutar att ärende 1-14 är offentliga och behandlas på den öppna delen av sammanträdet. 4 Anmälan av handlingar tar del av följande dokument och lägger dem till handlingarna. Postlista ( ) Domar inkomna till förvaltningen sedan förra nämndsammanträdet Övrig information Alla handlingar finns i en pärm som skickas runt vid nämndsammanträdet. 5 Anmälan av delegationsbeslut tar del av följande beslut som fattats med stöd av nämndens delegationsordning och lägger dem till handlingarna. Arbetsutskottets beslut enligt protokoll från 25 och 30 oktober samt 1, 8, 9, 13 och 14 november Tjänstemannabeslut inom individ- och familjenämndens ansvarsområde under oktober månad. Protokollen samt listor över fattade beslut finns i en pärm som skickas runt vid nämndsammanträdet.

3 (9) 6 Anmälan av beslut fattade av ordförande tar del av beslut som fattats av ordförande med stöd av följande lagstiftning och lägger dem till handlingarna. LVU (Lag (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga) LVM (Lag (1988:870) om vård av missbrukare i vissa fall) Beslut som fattats av ordförande i brådskande ärenden med stöd av Kommunallagen 6 kap 36. Listor över fattade beslut finns i en pärm som skickas runt vid nämndsammanträdet. 7 Information - Månadsstatistik tar del av statistik gällande försörjningsstöd och vårdkostnader, bostäder samt Sociala insatsgruppen och lägger dem till handlingarna. 8 Dnr IFN 2017/ Förlängning, Idéburet offentligt partnerskap tillsammans med föreningen Kvinnohuset beslutar att uppdra åt förvaltningschefen att underteckna förlängning av pågående överenskommelse avseende ett samfinansierat idéburet offentligt partnerskap med Kvinnohuset i Västerås. (IFN) har inom ramen för föreningsbidrag beviljat ekonomiskt bidrag till ett flertal föreningar inom civilsamhället. De föreningar som beviljats föreningsbidrag har varit de som bedrivit verksamhet som ansetts gynna nämndens målsättningar och dess målgrupp. Socialtjänstlagen 5 kap 11 fastställer att en socialnämnd särskilt ska beakta kvinnor som är eller har blivit utsatta för våld. Att en kommun kan erbjuda kommuninnevånare som utsatts för våld i nära relation är således delvis lagreglerat. Socialnämnden kan överlämna genomförande av en insats enligt SoL till enskild utförare t ex. ideell förening. Föreningen Kvinnohuset är en organisation som tidigare fått föreningsbidrag från IFN. Under perioden finns ett IOP (Idéburet offentligt partnerskap) mellan IFN och föreningen Kvinnohuset, överenskommelsen innebär en samfinansiering gällande Föreningen Kvinnohuset verksamhet avseende kvinnojouren, Tjejjouren Ronja och utåtriktad verksamhet.

4 (9) Sociala nämndernas förvaltning har under de år som IOP funnits haft en regelbunden kontakt med Föreningen Kvinnohuset. Föreningen har uttryckt sig positiva till samarbetsformen. Vid dessa träffar har förutsättningar och möjligheter diskuterats, ur dels ekonomiskt perspektiv, men även innehållsmässigt. Föreningen har under 2017 ersatts med tkr. Förslaget är att verksamheten fortsatt ersätts med samma belopp efter årlig uppräkning, vilket då för 2018 innebär tkr. Föreningen Kvinnohuset har god erfarenhet av att bedriva verksamhet för våldsutsatta i Västerås, med ett väl upparbetat nätverk av samarbetspartners bestående av både andra kvinnojourer och myndigheter. Föreningen bedöms vara väl lämpade att även i fortsättningen bedriva denna typ av verksamhet. Behovet av det stöd som föreningen Kvinnohuset ger kommer att fortsätta finnas varför förslaget är att förlänga pågående samverkansavtal under perioden Ersättningen är att betrakta som en totalersättning, vilket även skrivs in i planerat avtal. Ersättningen avser således täcka kvinnoföreningens samtliga kostnader. Inom ramen för deras budgetarbete ligger därför ansvaret att planera för oförutsedda kostnadsökningar. 9 Dnr IFN 2017/ Förlängning, Idéburet offentligt partnerskap tillsammans med Brottsofferjouren beslutar att uppdra åt förvaltningschefen att underteckna förlängning av pågående överenskommelse avseende ett samfinansierat idéburet offentligt partnerskap med Brottsofferjouren i Västerås. Brottsofferjouren i Västerås (BOJ) har under åren 2015 till 2017 ingått i ett Idéburet offentligt partnerskap med Individ och familjenämnden. Bakgrunden till partnerskapet är att det i socialtjänstlagen 5 kap 11 står att till socialnämndens uppgifter hör att verka för att den som utsatts för brott samt dennes närstående får stöd och hjälp. Socialnämnden kan överlämna utförandet av en insats enligt SoL till enskild utförare, t ex ideell förening vilket skett genom denna överenskommelse. Bidraget har finansierat Brottsofferjourens verksamhet avseende vittnesstödverksamhet, stödpersonsverksamhet och Stödcentrum för unga brottsoffer. Under 2017 har BOJ i Västerås slagits samman med tre andra BOJ i Västmanland. Utöver det så är innehållet i verksamheten oförändrat. Föreningen arbetar med målsättningen att de som har kontakt med BOJ ska känna trygghet och uppleva att de fått stöd. Prioriterade områden för föreningen har under året varit att förbättra sin marknadsföring och att stärka samarbetet med polisen. Föreningen har också arbetat med en strukturerad kvalitetsuppföljning. Föreningen har tre anställda varav en arbetar med vittnesstöd, en med unga brottsoffer samt en som samordnar verksamheten samt fokuserar på vuxna brottsoffer.

5 (9) Behovet av BOJs tjänster kommer att kvarstå varför en förlängning av IOP med föreningen föreslås. Förlängningen föreslås vara under perioden 2018 till 2020 vilket motiveras med att ge en kontinuitet både för föreningen och för de medborgare som söker stöd av verksamheten. Under perioden för IOP kommer uppföljning att ske med företrädare för föreningen. Föreningen har under 2017 ersatts med tkr. Förslaget är att verksamheten fortsatt ersätts med samma belopp efter årlig uppräkning, vilket då för 2018 innebär tkr. Ersättningen är en totalersättning för uppdraget och avser täcka BOJs samtliga kostnader. 10 Dnr IFN 2017/ Samverkansöverenskommelse med civilsamhället, idéburet offentligt partnerskap med Stadsmissionen beslutar att uppdra åt förvaltningschefen att underteckna överenskommelse avseende ett samfinansierat idéburet offentligt partnerskap med Stadsmissionen i Västerås. har tillsammans med delar av civilsamhället tagit fram ett förslag till en samverkansöverenskommelse i syfte att skapa ett samfinansierat partnerskap riktat mot de människor som har få eller inga kontakter med myndigheter och lever ett liv med hemlöshet, missbruk och psykisk ohälsa. Inom ramen för detta ska unga vuxna särskilt uppmärksammans. Föreningen har under 2017 ersatts med tkr. Förslaget är att verksamheten fortsatt ersätts med samma belopp efter årlig uppräkning, vilket då för 2018 innebär tkr. Överenskommelsen förväntas gälla Partnerskapets syfte är att överbygga de svårigheter som finns att nå ut till ovan nämnd målgrupp. Vidare syftar partnerskapet till att möjliggöra att dessa individer får adekvat hjälp och genom detta ges möjlighet att leva ett självständigt liv. Fokus ska därför ligga på att motivera dem att söka hjälp. Partnerskapet syftar även till att ständigt inventera nya behov i målgruppen och tänkbara lösningen. I detta ligger även att finna synergier mellan de organisationer som deltar i partnerskapet. Målsättningen är att minska graden av utanförskap genom att öka antalet kontakter med de myndigheter/organisationer som kan tillhandahålla adekvat hjälp till målgruppen. 11 Dnr IFN 2017/ Överenskommelse mellan Region Västmanland och kommunerna i Västmanland om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård godkänner Överenskommelse mellan Region Västmanland och kommunerna i Västmanland om samverkan för trygg och effektiv utskrivning från sluten hälso- och sjukvård.

6 (9) föreslår kommunfullmäktige att anta Överenskommelse mellan Region Västmanland och kommunerna i Västmanland om samverkan för trygg och effektiv utskrivning från sluten hälso- och sjukvård, att gälla från och med Den 1 januari 2018 träder Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård i kraft. Syftet med den nya lagen är att främja en trygg och säker vård och omsorg för patienter som efter utskrivning från sluten hälso- och sjukvård behöver insatser från både landsting och kommun, att främja att en patient med behov av insatser skrivs ut från den slutna vården så snart som möjligt efter att hen är utskrivningsklar, samt att undvika vistelse på sjukhus så långt som möjligt. Enligt lagen ska landsting och kommun i samråd utarbeta gemensamma riktlinjer avseende samverkan. Landsting och kommun får också träffa överenskommelse om att kommunens betalningsansvar ska inträda vid annan tidpunkt eller med annat belopp än vad som anges i lagen. Chefsforum, en samverkan mellan länets samtliga socialchefer och chefer för regionens hälso- och sjukvård har arbetat fram ett förslag till överenskommelse utifrån intentionerna i lagen. Överenskommelsens utgångspunkt är samordning utifrån individens behov och förutsättningar genom ett tillitsfullt samarbete mellan parterna. Syftet med överenskommelsen är att åstadkomma/främja en god vård på rätt vårdnivå och en socialtjänst av god kvalitet för den enskilde, där ledtiderna är så korta som möjligt vid utskrivning från slutenvård till öppen hälso- och sjukvård och socialtjänst. Målet är att patienten och närstående är delaktiga och välinformerade efter slutenvård samt att vård- och omsorgsprocessen i Västmanland är effektiv. I överenskommelsen under avsnitt 7, regleras betalningsansvaret. Precisering av beräkningsmodellen anges i bilaga 1. Chefsforum har utsett representanter, som parallellt med chefsforums överenskommelsearbete, har arbetat med att ta fram gemensamma riktlinjer för samverkansprocessen. Riktlinjerna beskriver mer i detalj de olika stegen i utskrivningsprocessen och ska användas som stöd av samtliga berörda enheter, vid utskrivning från slutenvården. De ersätter därmed det länsgemensamma samverkansavtalet "informationsöverföring och samordnad vårdplanering". För patienter som vårdas inom rättspsykiatrin behöver särskilda riktlinjer att utformas. En arbetsgrupp tillsätts i november 2017 med uppdrag av Chefsforum. Överenskommelsen gäller från och med I avvaktan på leverans av nytt IT-stöd för informationsöverföring behöver tidpunkten för tillämpning av det nya regelverket förskjutas. Under 2018 kommer det att ske en successiv övergång till att arbeta utifrån intentionerna i lag och överenskommelse. Tillämpningen ska dock ske fullt ut senast Fram till dess att tillämpningen sker, gäller nuvarande regler om betalningsansvar och vårdplaneringar i IT-verktyget Prator.

7 (9) 12 Dnr IFN 2017/ Medel till Samordningsförbundet Västerås 2018 godkänner Samordningsförbundets förslag för tilldelning av medel Beloppet är kronor. Samordningsförbundet Västerås är ett politiskt och finansiellt förbund inom rehabiliteringsområdet, vars medlemmar består av Arbetsförmedlingen Västmanland, Försäkringskassan Västmanland, Region Västmanland samt Västerås stad. Frågan om medelstilldelning inför 2018 togs upp vid Samordningsförbundets styrelsemöte i oktober. Utifrån fastslagna faktorer föreslår styrelsen för Samordningsförbundet att respektive part bidrar med kr för verksamhetsåret Dnr IFN 2017/ Uppföljning av lokal handlingsplan för utveckling av den sociala barnoch ungdomsvården godkänner rapporten. Den nationella samordnaren Cecilia Grefve besökte Västerås under våren 2016 som ett av drygt 50 kommunbesök. Grefve har ett regeringsuppdrag att driva på utvecklingen av den sociala barn- och ungdomsvården i landet. Nationella samordnaren har ett förordnande som sträcker sig över I och med besöket åtog sig Västerås att upprätta en lokal handlingsplan för utveckling av den sociala barnoch ungdomsvården. Beslut togs av i september Den lokala handlingsplanen är uppbyggd kring 16 av punkterna i SKL:s handlingsplan Stärkt skydd för barn och ungs. Därutöver har en punkt om rättssäkerhet lagts till. I handlingsplanen finns den nationella inriktningen beskriven tillsammans med lokala aktiviteteter. Under våren 2017 följde nationella samordnaren upp den lokala handlingsplanen med sitt andra kommunbesök. Vid uppföljningen medverkade även representanter från Mälardalens högskola och Region Västmanland. I den lokala handlingsplanen har händelser och vidtagna åtgärder kommenterats under rubriken uppföljning.

8 (9) 14 Dnr IFN 2016/ Pilotprojekt - Etableringsresurs beslutar att implementera pilotprojekt Etableringsresurs i ordinarie verksamhet och dela kostnaden med Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Beslutet gäller under förutsättning att Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden fattar ett likvärdigt beslut. har tillsammans med Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden drivit projektet Etableringsspåret under juli 2014-juli 2016, med medel ur social resursfond. Projektet har fortsatt i form av Pilotprojekt Etableringsresurs med medel från samordningsförbundet, och avslutas Sociala nämndernas förvaltning och barn och utbildningsförvaltningen är överens om att projektet fyller sina syften mer än väl och förordar en implementering i ordinarie verksamhet. Enligt tidigare förslag ska de båda nämnderna dela på kostnaden för fortsatt verksamhet. Kostnaden för individ- och familjenämnden bekostas av de schabloner som nämnden får för flyktingmottagande. HÄR SLUTAR DEN ÖPPNA DELEN AV SAMMANTRÄDET 15 Dnr IFN 2017/ Tillsynsärende - klagomål från enskild angående nämndens handläggning av barnavårdsärenden antar yttrandet som sitt eget och överlämnar det till inspektionen för vård och omsorg, IVO. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. Inspektionen för vård och omsorg (IVO) inkommer den 18 oktober 2017 med begäran om yttrande enligt 13 kap 5 Socialtjänstlagen då enskild inkommit med klagomål gällande handläggningen i barnavårdsärende. 16 Tillsyn enligt alkohollagen gällande Jobergs Campingrestaurang, återkallande av serveringstillstånd

9 (9) Individärenden 17 Nedläggning av faderskapsutredning 18 Ansökan tingsrätten, särskilt förordnad vårdnadshavare Berednings- och informationsärenden 19 Dnr IFN 2017/ Beredningsärende - Fördelning av verksamhetsstöd 2018 för Individoch familjenämndens föreningar 20 Informationsärende - Prognos ensamkommande Dnr IFN 2017/ Beredningsärende - Placering av asylsökande ensamkommande som fyller 18 år, Informationsärende - Polstjärnan HVB 23 Informationsärende - Fortsättning av Mötesplats och information, samarbetet med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Migrationsverket 24 Informationsärende - Upphandling av inslussboendet på Pettersberg 25 Förvaltningsdialog 26 Övriga frågor

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2016-11-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 24 november 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 29 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) KALLELSE 1 (9) 2016-08-24 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 1 september 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (32) 2017-04-27 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 106-133 Sammanträdesdatum Torsdag 27 april 2017 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-16:50 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-30

Sammanträdesprotokoll 1-30 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1-30 Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Sammanträdesdatum 26 maj 2016 Ordförande Ann-Louise Molin Östling Plats och tid Ledamöter Ersättare Stadshuset, D 240,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 98-128 Sammanträdesdatum 23 april 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S)

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-09-20 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 28 september 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, 13:00

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 24 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 08:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2016-06-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 21 juni 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (8) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 22 oktober 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (11) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 21 maj 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (36) 2016-09-29 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 238-269 Sammanträdesdatum 29 september 2016 Plats och tid Stadshuset rum A287, kl 13:00-16:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (42) 2016-09-01 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 200-237 Sammanträdesdatum 1 september 2016 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-16:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-06-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Tisdag 20 juni 2017 (OBS tisdag!) Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 april 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

Idéburet offentligt partnerskap tillsammans med Brottsofferjouren

Idéburet offentligt partnerskap tillsammans med Brottsofferjouren TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-11-13 Sida 1 (1) Diarienr IFN 2017/00556-8.0.2 Sociala nämndernas förvaltning Anna Aldén Sahlin Epost: anna.alden.sahlin@vasteras.se Kopia till Individ- och familjenämnden Idéburet

Läs mer

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess KALLELSE 1 (8) 2019-03-13 Kallelse och föredragningslista, utan sekretess Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 21 mars 2019 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (12) 2017-10-18 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 26 oktober 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) 2018-05-24 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 122-142 Sammanträdesdatum Torsdag 24 maj 2018 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-17:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-03-21 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 30 mars 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-01-17 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 26 januari 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), Klockan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (33) 2016-06-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 167-199 Sammanträdesdatum 21 juni 2016 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00 15:45 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (7) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 25 april 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista utan individärenden

Kallelse och föredragningslista utan individärenden KALLELSE 1 (10) 2016-12-14 Kallelse och föredragningslista utan individärenden Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 22 december 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (12) 2017-05-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Onsdag 24 maj 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 09:00 OBSERVERA

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 63-95

Sammanträdesprotokoll 63-95 1 (13) Sammanträdesprotokoll 63-95 Sammanträdesdatum 24 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 08:30-12:40 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (42) 2017-12-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 327-363 Sammanträdesdatum Torsdag 21 december 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 13:00- Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess KALLELSE 1 (10) 2019-05-15 Kallelse och föredragningslista, utan sekretess Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 23 maj 2019 Plats och tid Ledamöter Ersättare OBS!!!

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-12-14 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 21 december 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (47) 2017-10-26 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 261-300 Sammanträdesdatum Torsdag 26 oktober 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl 13:00-16:50 Tjänstgörande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 19 december 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 62-97

Sammanträdesprotokoll 62-97 1 (17) I Sammanträdesprotokoll 62-97 Sammanträdesdatum 27 mars 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-17:30 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-11-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 21 november 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (31) 2018-11-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 247-272, utan sekretess Sammanträdesdatum Onsdag 21 november 2018 Plats och tid Schenströmska herrgården, Ramnäs,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (35) 2017-05-24 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 134-161 Sammanträdesdatum Onsdag 24 maj 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 09:00- Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (25) 2018-06-19 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 143-164 Sammanträdesdatum Tisdag 19 juni 2018 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl 13:00-17:00 Tjänstgörande

Läs mer

Individ- och familjenämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Torsdag 20 juni 2017

Individ- och familjenämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Torsdag 20 juni 2017 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (38) 2017-06-20 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 162-194 Sammanträdesdatum Torsdag 20 juni 2017 Plats och tid KS-sal (Stadshuset rum A287), kl. 13:00-17:00 Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (13) 2016-10-18 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 27 oktober 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl. 13:00 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll UTAN INDIVIDÄRENDEN

Sammanträdesprotokoll UTAN INDIVIDÄRENDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (40) 2016-12-22 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 348-383 UTAN INDIVIDÄRENDEN Sammanträdesdatum Torsdag 22 december 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 96-130 Sammanträdesdatum 28 april 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 13:00-16:30 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 15.00-16.15 Ajournering kl. 14.50-15.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 162-190 Sammanträdesdatum 16 juni 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl. 14:00 17.20 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2019-06-27 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 231-244 Sammanträdesdatum Torsdag 27 juni 2019 Plats och tid Stadshuset D240, kl 13:00-15:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

1 (2) Regionkontoret Centrum för hälso- och sjukvårdsutveckling

1 (2) Regionkontoret Centrum för hälso- och sjukvårdsutveckling 1 (2) Regionkontoret Centrum för hälso- och sjukvårdsutveckling Datum 2017-10-13 ÖVERENSKOMMELSE MELLAN REGION VÄSTMANLAND OCH KOMMUNERNA I VÄSTMANLAND OM SAMVERKAN FÖR TRYGG OCH EFFEKTIV UTSKRIVNING FRÅN

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (34) 2018-04-26 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 97-121 Sammanträdesdatum Torsdag 26 april 2018 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl 13:00-16:00 Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (39) 2018-08-23 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 171-201, utan sekretess Sammanträdesdatum Torsdag 23 augusti 2018 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-15:45

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-35

Sammanträdesprotokoll 1-35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (39) 2017-01-26 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 1-35 Sammanträdesdatum Torsdag 26 januari 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 13:00-17:00 Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 36-70

Sammanträdesprotokoll 36-70 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (39) 2017-02-23 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 36-70 Sammanträdesdatum 23 februari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-16:05 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 68-94

Sammanträdesprotokoll 68-94 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (31) 2019-03-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 68-94 Sammanträdesdatum Torsdag 21 mars 2019 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-17:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 november 2012 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (49) 2016-10-27 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 270-309 Sammanträdesdatum 27 oktober 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 13:00-17:26 Tjänstgörande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 20 februari 2014 Plats och tid Stadshuset, A 587, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 maj 2014 Plats och tid Stadshuset, A 587, kl 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2017-06-09 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 20 juni 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-04-29. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-04-29. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP), tjg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (35) 2018-12-20 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 273-301 Sammanträdesdatum Torsdag 20 december 2018 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-17:30 Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (14) Sammanträdesprotokoll 262-291 Sammanträdesdatum 22 oktober 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-18:00 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för funktionshindrade Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carl-Johan Norström Sammanträdesdatum 27 mars 2013 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2018-02-19 Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret 2018-02-19 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Läs mer

Plats Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5. Ärende Beteckning Förslag SOCN/2017:4

Plats Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5. Ärende Beteckning Förslag SOCN/2017:4 Socialnämnden Kallelse och föredragningslista 2017-03-14 1 (5) Dag och tid 2017-03-21, klockan 08:30 14:45 Plats Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Beredning har skett 2017-03-08 1. Protokollsjustering

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum ONSDAG 20 april 2016 Plats och tid Församlingshemmet, 09:00 17:00 09:00 12:00 Mål & budget

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (13) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 19 februari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 08:30 11:15 Ajournering för paus mellan 9:30 10:00 Beslut i sekretessärenden, se separat B-protokoll Beslutande Ej tjänstgörande

Läs mer

Idéburet offentligt partnerskap tillsammans med föreningen Kvinnohuset

Idéburet offentligt partnerskap tillsammans med föreningen Kvinnohuset TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-11-13 Sida 1 (2) Diarienr IFN 2017/00557-8.0.2 Sociala nämndernas förvaltning Anna Aldén Sahlin Epost: anna.alden.sahlin@vasteras.se Kopia till Föreningen Kvinnohuset Individ-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 16 december 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2017-08-21 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 30 augusti 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-01-16 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 januari 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

Kallelse och föredragningslista, utan individärenden

Kallelse och föredragningslista, utan individärenden KALLELSE 1 (11) 2019-08-21 Kallelse och föredragningslista, utan individärenden Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 29 augusti 2019 Plats och tid Stadshuset A287,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 23 september 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(20)

Sammanträdesprotokoll 1(20) Sammanträdesprotokoll 1(20) Plats och tid Öjersbo konferens 15.00 16.45 ande Övriga närvarande Annika Hedberg Roth (S) ordförande Christer Wallin (S), 1:e vice ordförande Fredrik Johansson (V) 2:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-05-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 23 maj 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, Heby, kl 08.30-13.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 1 (15) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 Paragrafer 34-45 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 143-175

Sammanträdesprotokoll 143-175 1 (10) Sammanträdesprotokoll 143-175 Sammanträdesdatum 23 juni 2010 Plats och tid Stadshuset A 287, kl 14:00-16:00 Ajournering 14:50-15:10 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ragnhild Källberg (FP) 1:e

Läs mer

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 1 (7) Transumt Protokoll Socialnämnden Nr 9 Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00 Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 Ledamöter: Amelie Tarschys Ingre (FP), ordförande Björn Engström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 151 Godkännande av ärendelista... 188 152 Månadsuppföljning 2016... 189 153 Framtida behov inom äldreomsorgen Björkgården... 190 154 Anmälan av delegationsbeslut... 191 155 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 19 maj 2015 Plats och tid A287, kl. 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 augusti 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Socialnämnden 2014-01-14 2

Socialnämnden 2014-01-14 2 Socialnämnden 2014-01-14 2 SN 1 Dnr 118/13-072 Riktlinjer för utbetalning av habiliteringsersättning inom daglig verksamhet Habiliteringsersättning betalas ut med stöd av 9 punkt 10 lagen om stöd och service

Läs mer

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 november 2015, klockan 13.30 16.40 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-32

Sammanträdesprotokoll 1-32 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (37) 2019-01-31 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 1-32 Sammanträdesdatum Torsdag 31 januari 2019 Plats och tid Stadshuset KS-salen A287, kl 13:00-16:15 Tjänstgörande

Läs mer

Överenskommelse mellan Västerbottens läns landsting och kommunerna i Västerbottens län om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Överenskommelse mellan Västerbottens läns landsting och kommunerna i Västerbottens län om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Överenskommelse mellan Västerbottens läns landsting och kommunerna i Västerbottens län om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Innehåll 1. Överenskommelsens parter... 3 2. Gemensam

Läs mer

1 Överenskommelsens parter

1 Överenskommelsens parter 1 OÖ verenskommelse mellan Region Va stmanland och kommunerna i Va stmanland om samverkan fo r trygg och effektiv utskrivning fra n sluten ha lso- och sjukva rd 1 Överenskommelsens parter Arboga kommun

Läs mer

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 mars 2015, klockan 15:00-18.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S), Marita Pettersson (S),

Läs mer

Socialnämnden 2014-09-24

Socialnämnden 2014-09-24 198 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen individ- och familjeomsorgen... 2 199 Internkontroll individ- och familjeomsorgen... 3 200 Delgivningar... 4 201 Samordningsförbund FINSAM...

Läs mer

Sammanfattning av planeringsprocess, åtagande och centrala begrepp enligt lag om samverkan vid utskrivning från sluten hälso - och sjukvård

Sammanfattning av planeringsprocess, åtagande och centrala begrepp enligt lag om samverkan vid utskrivning från sluten hälso - och sjukvård Bilaga 2 Sammanfattning av planeringsprocess, åtagande och centrala begrepp enligt lag om samverkan vid utskrivning från sluten hälso - och sjukvård Detta dokument är en bilaga till regionala Överenskommelsen

Läs mer

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset tisdag den 21 mars 2017 kl 08:30-11:35 ande Övriga deltagare Justerare Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson

Läs mer

Projekt Asylboenden för ensamkommande barn som fyller 18 år

Projekt Asylboenden för ensamkommande barn som fyller 18 år Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-08-19 Handläggare Veronica Wolgast Karlberg Telefon: 08-508 25 081 Till Socialnämnden 2017-09-19 Projekt

Läs mer

Övriga deltagare Anette Fäldt, tf förvaltningschef Åsa-Marie Sundström, avdelningschef Susanne Persson nämndsekreterare

Övriga deltagare Anette Fäldt, tf förvaltningschef Åsa-Marie Sundström, avdelningschef Susanne Persson nämndsekreterare Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Önnerup Tid kl. 08.30-11.30 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Bert Larsson (M) vice ordförande Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna Lena Carlsson Sammanträdesdatum 25 februari 2016 Plats och tid KS salen, Stadshuset, 09:00 12:00 (ingång genom dörrarna till

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden

Sammanträdesdatum Socialnämnden fe? Malung Salens kommun A 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.15-16.00 Beslutande Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

Socialnämnden 2014-10-15

Socialnämnden 2014-10-15 2014-10-15 226 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen individ- och familjeomsorgen... 2 227 Internkontroll individ- och familjeomsorgen... 3 228 Delgivningar... 4 229 Ansökan från Adoptionscentrum,

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Remiss av KSL:s rekommendation att anta överenskommelsen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Remiss av KSL:s rekommendation att anta överenskommelsen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Äldreförvaltningen Planeringsavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2017-08-17 Handläggare Christina Malmqvist Telefon: 08-508 36 222 Till Äldrenämnden den 19 september 2017 Remiss av KSL:s rekommendation

Läs mer

Cecilia Axelsson (C) Bodil Olsson (M) Alvar Hansetun (SD)

Cecilia Axelsson (C) Bodil Olsson (M) Alvar Hansetun (SD) Sida 1 (15) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 20 augusti 2018 kl 16:00-18:10 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer