ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)"

Transkript

1 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Sammanträdesdatum 26 maj 2016 Ordförande Ann-Louise Molin Östling Plats och tid Ledamöter Ersättare Stadshuset, D 240, kl 13:00 OBS lokal Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna Thunell (MP) 2:e vice ordförande Jesper Brandberg (L) Jan Andersson (S) Dorothy Bergkvist (C) Andreas Burenfjäll (KD) Viktoria Högström Unell (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Patric Sjölund (SD) Nesrin Deriki Önen (S) Åse Olofsson (S) Marie Sundström (MP) Ana Echevierra (KD) Issa Hysén Bihi (M) Lennart Åhl (M) Tobias Revenäs (L) Ragna Ihrelius (SD) Kerstin Ånevall Lind (V) ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

2 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 2 (10) 1. Protokollsjustering Individ- och familjenämnden föreslår 1. Stefan Bengtsson Svärd (M) 2. Jan Andersson (S) att tillsammans med ordförande justera dagens protokoll. 2. Anmälan av extra ärenden 3. Fastställande av föredragningslista Förvaltningen föreslår att ärende 1 14 är offentliga. 4. Anmälan av postlista Förteckningen över inkomna handlingar, inklusive inkomna domar, anmäls och läggs till handlingarna. 5. Anmälan av delegeringsbeslut Arbetsutskottets beslut enligt protokoll från 22 och 27 april samt 2, 3, 9, 10, 11 och 16 maj Tjänstemannabeslut och beslut inom individ- och familjs myndighetskontor. 6. Anmälan av ordförandebeslut Ordförandebeslut som har fattats med stöd av LVU (lagen om vård av unga) och LVM (lagen om vård av missbrukare i vissa fall) under perioden 27 april 24 maj 2016 anmäls och läggs till handlingarna. 7. Information - Månadsstatistik Statistik gällande försörjningsstöd och vårdkostnader.

3 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 3 (10) 8. Dnr: 2016/290-IFN Försörjningsstöd för de som olovligen upprätthåller sig i Västerås Individ och familjenämnden har tagit del av förvaltningens utredning av nämndinitiativet och beslutar att lägga den till handlingarna utan ytterligare åtgärder då det saknas möjligheter för nämnden att inskränka rätten till bistånd utöver den lagstiftning som gäller. Nämnden har gett förvaltningen i uppdrag att utreda nämndinitiativ lämnat av moderaterna om att myndiga personer, utan barn som saknar tillstånd att vistas i Sverige och Västerås inte ska ha rätt till försörjningsstöd. Sociala nämndernas förvaltning har i utredning redovisat befintlig lagstiftning och allmänna råd kring handläggning av ärenden där personer saknar uppehållstillstånd eller uppehållsrätt i landet och funnit att den som olovligen uppehåller sig i Västerås i huvudsak inte har rätt till ekonomiskt bistånd. Lagstiftning och allmänna råd följs av socialkontor ekonomi vid handläggningen av dessa ärenden. Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse lagt fram förslag till beslut. 9. Dnr: 2016/297-IFN(2) Överenskommelse om mottagande av ensamkommande flyktingbarn år 2016 Individ- och familjenämnden beslutar Att omförhandla nuvarande överenskommelse om antal asylplatser för ensamkommande barn, och därmed sänka antal asylplatser. Att ge direktören för SNF, i uppdrag att underteckna ny överenskommelse om antal asylplatser för ensamkommande barn. Ändring av nuvarande överenskommelse med Migrationsverket om antal asylplatser för ensamkommande barn. Individ och familjenämnden har en överenskommelse med Migrationsverket om att under 2016 öka platserna för asylsökande ensamkommande barn gradvis till att 1 oktober ha totalt 439 asylplatser. Migrationsverket har lämnat en ny prognos 27 april I prognosen beräknar Migrationsverket att huvudscenariot för hur många ensamkommande barn som kommer till Sverige sjunker från till 7000 barn. I ett lägsta scenario har de räknat på 4000 barn. Fördelningen till Västerås utifrån Migrationsverkets nya anvisningssystem skulle

4 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 4 (10) innebära 81 barn enligt huvudscenariot alternativt 46 barn enligt lägsta scenariot. I beräkningen har Migrationsverket tagit hänsyn till att Sveriges id-kontroller upphör veckor under sommaren. Riksdagens justitieutskott har den 28 april, på regeringens uppmaning tagit initiativ till att ändra lagstiftningen för att ta bort den karens i id-kontrollerna som finns inskriven in nuvarande lagstiftning. Det kan antas att detta kan påverka att antal barn som kommer till Sverige blir än lägre. Västerås har tagit emot 22 barn under 2016 och de senaste veckorna har det inte kommit några barn alls. From 1/5 har Västerås 82 lediga platser i avtalet, vilket Migrationsverket ersätter med 1600 kr /dygn. Ifall Västerås skulle få 82 barn i maj skulle Västerås inte ha så många sängplatser på våra befintliga HVB. Individ och familjenämnden föreslås omförhandla överenskommelsen med Migrationsverket till färre asylplatser för ensamkommande barn. Antal platser bör överensstämma med antal asylsökande barn som nämnden ansvarar för samt antal faktiska tomplatser som nämnden har för ensamkommande barn. Även antal platser som planeras öppna under hösten bör innefattas i överenskommelsen. Förslaget till länsstyrelsen är att sänka antal asylplatser till 325 from 1 juli Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse 16 maj 2016 lagt fram förslag till beslut. 10. Dnr: 2016/300-IFN Delegationsordning individ- och familjenämnden Individ och familjenämnden godkänner de föreslagna förändringarna i delegationsordningen. Individ och familjenämndens delegationsordning föreslås förändras i vissa delar i syfte att effektivisera handläggningen. Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse den 2 maj 2016 lagt fram förslag till beslut. 11. Dnr: 2016/279-IFN Rapport - Extra akutplatser under den kalla perioden av året Individ och familjenämnden godkänner förvaltningens rapport. Förvaltningen får i uppdrag att inför hösten återkomma med förslag på hur extra akutplatser ska inrättas för personer som söker akut boende på härbärge för natten samt kostnad för att inrätta dessa extra platser.

5 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 5 (10) För att möta behovet av akutplatser beslutade Individ och familjenämnden 28 januari 2016 (IFN 30) att ge förvaltningen i uppdrag att skyndsamt hitta ytterligare akutplatser under den kalla perioden på året. Fyra extra akutplatser har inrättats under perioden 22 februari - 30 april. Utöver dessa har en permanent akutplats tillskapats. Individ och familjenämnden har idag 17 fasta akutplatser. Förvaltningen har följt upp vilket utfall, de effekter och kostnader som inrättandet av tillfälliga extra akutplatser haft. Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse 2 maj 2016 lagt fram förslag till beslut. 12. Dnr: 2016/278-IFN Rapport - Kontaktcenter för utsatta EU-medborgare Individ och familjenämnden godkänner rapporten gällande kontaktcenter för utsatta EU-medborgare. Förvaltningen får i uppdrag att tillsammans med civilsamhället påbörja en planering för att starta ett kontaktcenter för utsatta EU-medborgare för perioden november mars Individ och familjenämnden har tillsammans med Västerås stadsmission bedrivit ett kontaktcenter för ekonomiskt och socialt utsatta EUmedborgare som tillfälligt visats i Västerås under perioden 18 januari - 31 mars Verksamheten har bedrivits i form av ett idéburet offentligt partnerskap och syftet har varit att ge råd, stöd och hjälp. På kontaktcentret har målgruppen haft möjlighet att sköta hygien, tvätta samt haft tillgång till rådgivning och vägledning. Västerås stadsmission har organiserat och drivit den dagliga verksamheten med egna medel, resurser och i samverkan med andra civila organisationer samt med ekonomiskt stöd av kommunen. Gästhamnslokalen har hyrts i andra hand via företaget SjöEvent AB. Socialsekreterare från Individ och familjs mottagning har varit på kontaktcentret en gång per vecka. Förvaltningens bedömning är att uppdraget genomförts i enlighet med den inriktning och med det innehåll som planerats. Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse 2 maj 2016 lagt fram förslag på beslut.

6 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 6 (10) 13. Dnr: 2016/327-IFN(2) Personuppgiftsombud för individ- och familjenämnden Individ- och familjenämnden beslutar att entlediga Jeanna Thorslund från uppdraget som personuppgiftsombud för individ- och familjenämnden, entledigandet gäller från dag för beslutet. utse Matilda Funkquist till personuppgiftsombud för individ- och familjenämnden, uppdraget gäller från dag för beslutet. uppdra till chefsjurist Oscar Arnell att anmäla entledigat och nytt personuppgiftsombud till Datainspektionen. Personuppgiftslagen (PuL 1998:204), har till syfte att skydda personer mot att deras personliga integritet kränks när personuppgifter behandlas. För att på smidigaste sätt hantera lagens och Datainspektionens krav, har i Västerås stad ett personuppgiftsombud (PuL ombud) utsetts. Sedan 2006 har stadsjurist Jeanna Thorslund varit utsedd som personuppgiftsombud i samtliga nämnder och styrelser. Hon har nu avslutat sin anställning varför behov av att utse nytt PuL ombud i stadens nämnder/styrelser uppstått. Lagen kräver att varje nämnd/styrelse utser sitt PuL ombud. Stadens förvaltningschefer föreslår en gemensam lösning där uppdraget som PuL ombud ges till medarbetare anställd på Servicepartner. I linje härmed föreslås individ- och familjenämnden besluta utse Matilda Funkquist som sitt PuL ombud. 14. Dnr: 2016/298-IFN Ordförandejour individ- och familjenämnden sommaren 2016 Individ- och familjenämnden beslutar att utse Marie Sundström, Jan Andersson, Issa Hyssén Bihi,,, till tillfälliga ordföranden enligt nedanstående schema under perioden v med rätt till den ersättning som arbetsgivardelegationen beslutat om. Den vecka man har ordförandejouren bör man vara i Västerås så att man har möjlighet att komma i kontakt med den som behöver ett ordförandebeslut. Man ska också kunna vara med på eventuella extra AU:n i stadshuset. Utöver att man under sin ordförandejourvecka behöver stå till förfogande för eventuella extra AU:n behöver de som tar v. 27 (6 juli), v. 29 (20 juli) och v. 31 (3 augusti) vara med på ordinarie AU:n kl

7 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 7 (10) v. 25 v. 26 Marie Sundström? v. 27 Marie Sundström? v. 28 v. 29 v. 30 Jan Andersson v. 31 Jan Andersson v. 32 Issa Hysén Bihi v. 33 Issa Hysén Bihi Ledamöter som utses till tillfälliga ordföranden v har rätt till ersättning med två sammanträdesarvoden för hel vecka och ett sammanträdesarvode för del av vecka. HÄR SLUTAR SAMMANTRÄDETS ÖPPNA DEL 15. Dnr: 2016/257-IFN(1) Delårsrapport 1, 2016 Individ- och familjenämnden beslutar godkänna rapporten och överlämnar den till kommunstyrelsen. Delårsrapport beskriver utfallet för årets första fyra månader avseende ekonomi och verksamhet samt en ekonomisk prognos för hela året. Rapporten är upprättad enligt stadsledningskontorets anvisningar. Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse den 18 maj lagt fram förslag till beslut. 16. Dnr: 2015/933-IFN(14) Upphandling av Furan, Eken och Tennkronan - bostäder med särskild service, motivationsboende och korttidsboende för missbrukare Individ- och familjenämnden antar anbud från anbudsgivare X för avtalsområde Furan anbudsgivare X för avtalsområde Eken anbudsgivare X för avtalsområde Tennkronan Individ- och familjenämnden uppdrar till direktören vid sociala nämndernas förvaltning, med utgångspunkt i förfrågningsunderlagets,

8 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 8 (10) allmänna avtalsvillkor, bilagor, skriftliga ändringar och anbud, teckna avtal med anbudsgivare gällande driften av Furan och Eken omvårdnadsboende samt Tennkronan motivationsboende. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. Individ-och familjenämnden beslutade vid sammanträdet i januari 2016, 13 att anta förfrågningsunderlag för driftupphandling av Eken och Furan, omvårdnadsboenden samt Tennkronan motivationsboende. Upphandlingen har genomförts enligt lagen om offentlig upphandling LOU kap. 15. Upphandlingen avser sociala tjänster, samt hälso- och sjukvård som ingår i de två omvårdnadsboendena Eken och Furan. Anbud har inkommit i aktuell upphandling. Anbudsutvärderingen har gjorts genom ställda krav på anbudsgivare och uppdrag. Vinnande anbudsgivare har uppfyllt individ- och familjenämndens alla krav samt lämnat de ekonomiskt mest fördelaktiga anbuden. Avtalstiden för Eken, Furan och Tennkronan är med möjlighet till förlängning med 12 månader med oförändrade villkor. Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse den 13 maj 2016 lagt fram förslag till beslut 17. Dnr: 2015/973-IFN Inre tillsyn - West Tex Mex AB c/o Taco Bar 18. Dnr: 2016/326-IFN Diskrimineringsanmälan i samband med utredning inom socialtjänsten Individ- och familjenämnden beslutar att överlämna yttrandet till Diskrimineringsombudsmannen. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. Diskrimineringsombudsmannen (DO) inkom den 27 april 2016 med begäran om yttrande enligt 4 kap 3 Diskrimineringslagen då enskild inkommit med klagomål gällande handläggningen i barnavårdsärende. Sociala nämndernas förvaltning har, i en skrivelse den 20 maj 2016, lagt fram förslag till beslut.

9 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 9 (10) 19. Ansökan till tingsrätten om särskild förordnad vårdnadshavare 20. Ansökan till tingsrätten om särskild förordnad vårdnadshavare 21. Ansökan till tingsrätten om särskild förordnad vårdnadshavare 22. Ansökan till tingsrätten om särskild förordnad vårdnadshavare

10 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 10 (10) 31. Dnr: 2016/301-IFN Beredningsärende - Delegationsordning individ- och familjenämnden Bilaga 32. Dnr: 2015/1019-IFN Beredningsärende - Handlingsplan för utslussning i vuxenlivet av ensamkommande flyktingungdomar Bilaga 33. Slutna informationsärende Samverkansavtalet för den goda staden samverkansavtal mellan Västerås stad och fastighetsägarna. 34. Kurser och konferenser 35. Förvaltningsdialog 36. Övriga frågor

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-30

Sammanträdesprotokoll 1-30 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1-30 Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2016-11-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 24 november 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 29 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (8) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 22 oktober 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2016-06-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 21 juni 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 24 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 08:30 Ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 april 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-09-20 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 28 september 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, 13:00

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) KALLELSE 1 (9) 2016-08-24 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 1 september 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 98-128 Sammanträdesdatum 23 april 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (32) 2017-04-27 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 106-133 Sammanträdesdatum Torsdag 27 april 2017 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-16:50 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (11) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 21 maj 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-06-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Tisdag 20 juni 2017 (OBS tisdag!) Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (36) 2016-09-29 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 238-269 Sammanträdesdatum 29 september 2016 Plats och tid Stadshuset rum A287, kl 13:00-16:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 96-130 Sammanträdesdatum 28 april 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 13:00-16:30 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-11-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 23 november 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-01-17 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 26 januari 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), Klockan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (33) 2016-06-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 167-199 Sammanträdesdatum 21 juni 2016 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00 15:45 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) 2018-05-24 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 122-142 Sammanträdesdatum Torsdag 24 maj 2018 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-17:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista utan individärenden

Kallelse och föredragningslista utan individärenden KALLELSE 1 (10) 2016-12-14 Kallelse och föredragningslista utan individärenden Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 22 december 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (7) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 25 april 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 63-95

Sammanträdesprotokoll 63-95 1 (13) Sammanträdesprotokoll 63-95 Sammanträdesdatum 24 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 08:30-12:40 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (42) 2016-09-01 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 200-237 Sammanträdesdatum 1 september 2016 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-16:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (13) 2016-10-18 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 27 oktober 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl. 13:00 Ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 19 december 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (12) 2017-10-18 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 26 oktober 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

Individ- och familjenämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Torsdag 20 juni 2017

Individ- och familjenämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Torsdag 20 juni 2017 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (38) 2017-06-20 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 162-194 Sammanträdesdatum Torsdag 20 juni 2017 Plats och tid KS-sal (Stadshuset rum A287), kl. 13:00-17:00 Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (12) 2017-05-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Onsdag 24 maj 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 09:00 OBSERVERA

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-03-21 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 30 mars 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (14) Sammanträdesprotokoll 262-291 Sammanträdesdatum 22 oktober 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-18:00 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling

Läs mer

Sammanträdesprotokoll UTAN INDIVIDÄRENDEN

Sammanträdesprotokoll UTAN INDIVIDÄRENDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (40) 2016-12-22 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 348-383 UTAN INDIVIDÄRENDEN Sammanträdesdatum Torsdag 22 december 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (49) 2016-10-27 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 270-309 Sammanträdesdatum 27 oktober 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 13:00-17:26 Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-12-14 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 21 december 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl.

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 maj 2014 Plats och tid Stadshuset, A 587, kl 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (35) 2017-05-24 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 134-161 Sammanträdesdatum Onsdag 24 maj 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 09:00- Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess KALLELSE 1 (8) 2019-03-13 Kallelse och föredragningslista, utan sekretess Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 21 mars 2019 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 62-97

Sammanträdesprotokoll 62-97 1 (17) I Sammanträdesprotokoll 62-97 Sammanträdesdatum 27 mars 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-17:30 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-01-16 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 januari 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 162-190 Sammanträdesdatum 16 juni 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl. 14:00 17.20 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-01-17 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 23 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2017-06-09 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 20 juni 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2019-06-27 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 231-244 Sammanträdesdatum Torsdag 27 juni 2019 Plats och tid Stadshuset D240, kl 13:00-15:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess KALLELSE 1 (10) 2019-05-15 Kallelse och föredragningslista, utan sekretess Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 23 maj 2019 Plats och tid Ledamöter Ersättare OBS!!!

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-35

Sammanträdesprotokoll 1-35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (39) 2017-01-26 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 1-35 Sammanträdesdatum Torsdag 26 januari 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 13:00-17:00 Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (42) 2017-12-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 327-363 Sammanträdesdatum Torsdag 21 december 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 13:00- Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 36-70

Sammanträdesprotokoll 36-70 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (39) 2017-02-23 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 36-70 Sammanträdesdatum 23 februari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-16:05 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Förskolenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Amanda Agestav Sammanträdesdatum 14 juni 2016 Plats och tid Stadshuset, rum E454, kl 09:00 Förmöten Ledamöter Ersättare Majoriteten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (47) 2017-10-26 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 261-300 Sammanträdesdatum Torsdag 26 oktober 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl 13:00-16:50 Tjänstgörande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 20 februari 2014 Plats och tid Stadshuset, A 587, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (25) 2018-06-19 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 143-164 Sammanträdesdatum Tisdag 19 juni 2018 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl 13:00-17:00 Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2016-12-05 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Mikael Sandberg Sammanträdesdatum 14 december 2016 Plats och tid Ledamöter Ersättare Kommundelskontoret Skultuna kl.

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 november 2012 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (13) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 19 februari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 16 december 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning Dnr: 2016/290-IFN-723 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post:

Sociala nämndernas förvaltning Dnr: 2016/290-IFN-723 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Sociala nämndernas förvaltning 2016-05-01 Dnr: 2016/290-IFN-723 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se Kopia till Individ- och familjenämnden Försörjningsstöd

Läs mer

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (31) 2018-11-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 247-272, utan sekretess Sammanträdesdatum Onsdag 21 november 2018 Plats och tid Schenströmska herrgården, Ramnäs,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2017-08-21 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 30 augusti 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (34) 2018-04-26 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 97-121 Sammanträdesdatum Torsdag 26 april 2018 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl 13:00-16:00 Tjänstgörande

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-19 Dnr: 2014/947-IFN-063 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se

Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-19 Dnr: 2014/947-IFN-063 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-19 Dnr: 2014/947-IFN-063 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se Kopia till Individ- och familjenämnden Överenskommelse

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 15 december 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 1 (1) KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2014-01-30 VÄLKOMMEN Kommunstyrelsen i Höganäs kommun kallas till sammanträde. Datum och tid: 2014-01-30, kl 17:45 Plats: Stadshuset, Sessionssalen Ledamot som är förhindrad

Läs mer

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (39) 2018-08-23 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 171-201, utan sekretess Sammanträdesdatum Torsdag 23 augusti 2018 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-15:45

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för funktionshindrade Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carl-Johan Norström Sammanträdesdatum 27 mars 2013 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14:30-15:15. Justeras Anna Thunell (MP) Johan Eriksson(M)

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14:30-15:15. Justeras Anna Thunell (MP) Johan Eriksson(M) 1 (9) Sammanträde med Miljö- och konsumentnämnden Sammanträdesdatum 24 maj 2016 Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14:30-15:15 Närvarande ledamöter Frånvarande ledamot Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 68-94

Sammanträdesprotokoll 68-94 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (31) 2019-03-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 68-94 Sammanträdesdatum Torsdag 21 mars 2019 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-17:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 19 maj 2015 Plats och tid A287, kl. 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 21 april 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot Sammanträdesdatum s. 1 (25) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.55 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande 143- del av 158, 159-164 Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-32

Sammanträdesprotokoll 1-32 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (37) 2019-01-31 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 1-32 Sammanträdesdatum Torsdag 31 januari 2019 Plats och tid Stadshuset KS-salen A287, kl 13:00-16:15 Tjänstgörande

Läs mer

UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER

UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER Västerås stad LOV - HVB UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER Upphandling av HVB och stödboende enligt LOV Ni inbjuds härmed att inkomma med ansökan i upphandlingen Vi emotser Er ansökan med stort intresse. Västerås

Läs mer

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 1 (1) KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2014-11-27 VÄLKOMMEN Kommunstyrelsen i Höganäs kommun kallas till sammanträde. Datum och tid: 2014-11-27, kl 17:30 Plats: Gruvsalen, Stadshuset Ledamot som är förhindrad

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (35) 2018-12-20 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 273-301 Sammanträdesdatum Torsdag 20 december 2018 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-17:30 Tjänstgörande

Läs mer

Socialnämnden 2014-10-15

Socialnämnden 2014-10-15 2014-10-15 226 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen individ- och familjeomsorgen... 2 227 Internkontroll individ- och familjeomsorgen... 3 228 Delgivningar... 4 229 Ansökan från Adoptionscentrum,

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 20:30 100-111 Plats och tid Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (S) Lars Lewander (M) Adam Algotsson (M) Agne Eklund (FP) Hamza Demir (V) Marina Borneblad (MP) Karin

Läs mer

Utökat mottagande av ensamkommande flyktingbarn

Utökat mottagande av ensamkommande flyktingbarn TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2010-04-22 1 (5) Catarina Stavenberg stabschef Sara Sjögren avdelningschef Dnr: 0078/10-61 Socialnämnden Utökat mottagande av ensamkommande flyktingbarn Förslag till beslut

Läs mer

Kallelse och föredragningslista, utan individärenden

Kallelse och föredragningslista, utan individärenden KALLELSE 1 (11) 2019-08-21 Kallelse och föredragningslista, utan individärenden Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 29 augusti 2019 Plats och tid Stadshuset A287,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 143-175

Sammanträdesprotokoll 143-175 1 (10) Sammanträdesprotokoll 143-175 Sammanträdesdatum 23 juni 2010 Plats och tid Stadshuset A 287, kl 14:00-16:00 Ajournering 14:50-15:10 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ragnhild Källberg (FP) 1:e

Läs mer

Gemensam upphandling av boendeplatser för ensamkommande flyktingbarn och ungdomar som söker asyl

Gemensam upphandling av boendeplatser för ensamkommande flyktingbarn och ungdomar som söker asyl Avdelningen beställare äldreomsorg, funktionsnedsättning, individ och familj inklusive socialpsykiatri Sida 1 (6) 2016-01-11 Handläggare: Michael Boström 08 508 18 156 Till Farsta stadsdelsnämnd 2016-02-04

Läs mer

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 1 (7) Transumt Protokoll Socialnämnden Nr 9 Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00 Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 Ledamöter: Amelie Tarschys Ingre (FP), ordförande Björn Engström

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 augusti 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-05-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 23 maj 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-03-24 Ärendelista 39 Visioner och mål för Laholms kommun 40 Förändrad ansvarsfördelning avseende anordnande av boendeplatser för ensamkommande barn 41 Ansökan om statsbidrag

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2018-11-20 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Markus Lindgren Sammanträdesdatum 28 november 2018 Plats och tid Stadshuset F180, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 oktober 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

REGLEMENTE. Socialnämndens reglemente

REGLEMENTE. Socialnämndens reglemente REGLEMENTE Socialnämndens reglemente REGLEMENTE antas av kommunfullmäktige Kommunfullmäktige fastställer reglemente och överlämnar därmed åt nämnderna att ansvara för skilda verksamhetsområden, uppgifter

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid KS-salen, kl 13.15-14.45 ande Andreas Trygg (V) ordförande Behxhet Ukelli (S) Ingalill Hedblom (S) Gina Lisegran (S) ersättare Abdul Qorbani (S) ersättare Birgitta

Läs mer

Ett nytt ersättningssystem för mottagande av ensamkommande barn och unga

Ett nytt ersättningssystem för mottagande av ensamkommande barn och unga YTTRANDE 1 2016-08-23 Dnr: 2016/00512-IFN-1.7.1 Sociala nämndernas förvaltning Maria Boman, strateg Er ref: A2016/01307/I INDIVID OCH FAMILJENÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Ett nytt ersättningssystem för mottagande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumla, kl 16.30-19.12 Beslutande Lennart Eriksson (s) Gunnel Kask (s) Sölve Persson (s) Gun-Britt Andersson (s) Mats Gullberg (s) Anneli Roos

Läs mer

Begäran om medel för organisering av mottagandet av ensamkommande barn och flyktingar KS-2014/151

Begäran om medel för organisering av mottagandet av ensamkommande barn och flyktingar KS-2014/151 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Mary Nilsson Datum KS-2014/151 2014-02-27 Kommunstyrelsen Begäran om medel för organisering av mottagandet av ensamkommande barn och flyktingar KS-2014/151 Förslag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum ONSDAG 20 april 2016 Plats och tid Församlingshemmet, 09:00 17:00 09:00 12:00 Mål & budget

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) 2014-10-01. Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11. 1 (13) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 1 oktober kl. 09.00 11.20 Peter Johansson (M) ordf. Malin Sjölander (M) Tanja Pålsson (M) tjg.ers Marianne Båtman (M) Ronny Pettersson (S) tjg.ers

Läs mer

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Protokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Nr 1 Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Ledamöter: Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) ordförande Carl-Johan Schiller

Läs mer

Riktlinjer för bistånd till ensamkommande barn

Riktlinjer för bistånd till ensamkommande barn RIKTLINJE Riktlinjer för bistånd till ensamkommande barn Dokumentets syfte Syftet med riktlinjerna är att säkerställa att ensamkommande barn som placerats i Nacka kommun får en rättssäker handläggning.

Läs mer

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Mathias Bruno (M) Lill Grimani (KD) Lena Linke (MP)

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Mathias Bruno (M) Lill Grimani (KD) Lena Linke (MP) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-10.30. Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Mathias Bruno (M) Lill Grimani

Läs mer

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 mars 2015, klockan 15:00-18.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S), Marita Pettersson (S),

Läs mer

PROTOKOLL 1 (24)

PROTOKOLL 1 (24) PROTOKOLL 1 (24) 2017-12-13 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 16:30 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Harrieth Sundström(S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer