Kallelse och föredragningslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse och föredragningslista"

Transkript

1 KALLELSE 1 (10) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 28 september 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna Thunell (MP) 2:e vice ordförande Jesper Brandberg (L) Jan Andersson (S) Dorothy Bergkvist (C) Juhani Nikula (KD) Viktoria Högström Unell (M) Stefan Oszák Bengtsson (M) Patric Sjölund (SD) Nesrin Deriki Önen (S) Åse Olofsson (S) Marie Sundström (MP) Ana Echevierra (KD) Issa Hysén Bihi (M) Lennart Åhl (M) Tobias Revenäs (L) Janeth Persson (SD) Kerstin Ånevall Lind (V)

2 (10) Protokollsjustering utser 1. Dorothy Bergkvist (C) eller 2. Juhani Nikula (KD) att tillsammans med ordförande justera dagens protokoll. 2 Anmälan av extra ärenden 3 Fastställande av föredragningslista beslutar att ärende 1-14 är offentliga och behandlas på den öppna delen av sammanträdet. ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND max 15 minuter 4 Anmälan av handlingar tar del av följande dokument och lägger dem till handlingarna. Postlista ( ) Domar inkomna till förvaltningen sedan förra nämndsammanträdet Övrig information 5 Anmälan av delegationsbeslut tar del av följande beslut som fattats med stöd av nämndens delegationsordning och lägger dem till handlingarna. Arbetsutskottets beslut enligt protokoll från 30 augusti samt 6, 13, 14, 20 september Tjänstemannabeslut inom individ- och familjenämndens ansvarsområde under augusti månad.

3 (10) 6 Anmälan av beslut fattade av ordförande tar del av beslut som fattats av ordförande med stöd av följande lagstiftning och lägger dem till handlingarna. LVU (Lag (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga) LVM (Lag (1988:870) om vård av missbrukare i vissa fall) Beslut som fattats av ordförande i brådskande ärenden med stöd av Kommunallagen 6 kap Information - Månadsstatistik tar del av statistik gällande försörjningsstöd och vårdkostnader och bostäder och lägger dem till handlingarna. 8 Dnr IFN 2017/ Informationsärende - Kartläggning försörjningsstöd 9 Dnr IFN 2017/ Redovisning av hälso- och sjukvård per den 30 juni 2017 godkänner redovisningen av hälso- och sjukvård per den 30 juni Sedan 2015 följs hälso- och sjukvård upp via en webbenkät två gånger om året, per den 30 juni och per den 31 december. I halvårsrapporten redovisas resultat av de nio indikatorerna, allvarliga händelser och lex Maria-anmälningar, den palliativa vården kopplat till palliativregistret. Syftet med uppföljningen är förutom att följa resultaten också att stödja verksamheterna i det systematiska förbättringsarbetet. Det är ett långsiktigt arbete att få till förbättringar, så även om resultaten jämförs med de två tidigare åren, är det fortfarande för tidigt att uttala sig om eventuella mönster eller trender.

4 (10) 10 Dnr IFN 2017/ Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete inom individ- och familjenämndens verksamhetsområde - halvår , lex Sarah Individ och familjenämnden beslutar att godkänna redovisningen av avvikelser i form av lex Sarah. Individ och familjenämnden har i april 2015 beslutat att förvaltningen ska sammanställa avvikelser i form av klagomål och synpunkter respektive lex Sarah halvårsvis samt att dessa båda avvikelsetyper ska bedömas. Stadens redovisningsplan anger att de båda avvikelsetyperna klagomål och synpunkter samt lex Sarah ska diarieföras i olika serier, vilket medför att även sammanställningen till nämnd sker i olika skrivelser för att kunna diarieföras i rätt serie. Respektive skrivelse avslutas med en sammanvägning och bedömning av respektive avvikelsetyp. I sammanställningen för 2015 analyserades de båda avvikelsetyperna gemensamt. I halvårssammanställningarna för 2016 och i år har separata bedömningar genomförts med hänvisning till att de båda avvikelsetyperna klagomål och synpunkter och lex Sarah är av så olika karaktär att en gemensam bedömning inte ger en tydlig överblick av vad avvikelserna handlar om. Av sammanställningen går att utläsa antal och typ av missförhållanden i lex Sarah-ärenden gällande nämndens myndighetskontor och den utförda vård och omsorg som sker i nämndens regi. 11 Dnr IFN 2017/ Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete inom individ- och familjenämndens verksamhetsområde - halvår , synpunkt/klagomål Individ och familjenämnden beslutar att godkänna redovisningen av avvikelser i form av klagomål och synpunkter. Individ och familjenämnden har i april 2015 beslutat att förvaltningen ska sammanställa avvikelser i form av klagomål och synpunkter respektive lex Sarah halvårsvis samt att dessa båda avvikelsetyper ska bedömas. Stadens redovisningsplan anger att de båda avvikelsetyperna klagomål och synpunkter samt lex Sarah ska diarieföras i olika serier, vilket medför att även sammanställningen till nämnd sker i olika skrivelser för att kunna diarieföras i rätt serie. Respektive skrivelse avslutas med en sammanvägning och bedömning av respektive avvikelsetyp. I sammanställningen för 2015 bedömdes de båda avvikelsetyperna gemensamt. I halvårssammanställningarna för 2016 och i år har separata bedömningar genomförts med hänvisning till att de båda avvikelsetyperna klagomål och synpunkter och lex Sarah är av så olika karaktär att en gemensam bedömning inte ger en tydlig överblick av vad avvikelserna handlar om.

5 (10) Av sammanställningen går att utläsa antal och typ av missförhållanden i klagomåls-och synpunktsärenden gällande nämndens myndighetskontor och den utförda vård och omsorg som sker i nämndens regi. 12 Dnr IFN 2017/ Sammanträdesplan för individ- och familjenämnden 2018 beslutar att godkänna förvaltningens förslag för sammanträdesdatum under 2018 för nämndens sammanträden samt arbetsutskottets sammanträden med beredningsärenden och individärenden. Sociala nämndernas förvaltning har utarbetat ett förslag på sammanträdesplan för I planen anges förslag på datum för sammanträden och temaförmiddagar med nämnden samt för arbetsutskottet. 13 Dnr IFN 2012/ Stödteam för familjer med barn/ungdomar med funktionsnedsättning och social problematik beslutar att godkänna rapporten samt att ge sociala nämndernas förvaltning i uppdrag att utreda förutsättningarna för att permanenta verksamheten efter projektets slut. Sedan september 2013 pågår det gemensamma projektet "Gemensamt stödteam" mellan individ- och familjenämnden och nämnden för personer med funktionsnedsättning. Nämnderna beslutade i augusti 2016 att förlänga projektet Gemensamt stödteam Öppenvård barn och familj inom Västerås stad, Vård och omsorg, redovisar en delrapport av projektet Gemensamt stödteam för nämnderna i september 2017, avseende januari till och med juni Projektets uppdrag är att utarbeta metoder för att erbjuda stöd till familjer med barn och ungdomar som har en sammansatt problematik med sociala problem och någon form av funktionsnedsättning. Projektuppdraget för Gemensamma stödteamet har utformats utifrån bakgrunden att traditionell familjebehandling inte är framgångsrik för de behov som beskrivs, och insatser enligt LSS är inte tillräckliga utifrån det sammantagna behovet. Syftet med projektets uppdrag är att är att barn och ungdomar med sammansatt problematik ska ha en fungerande vardag med sina föräldrar, så att barnen/ ungdomarna kan växa upp i det egna hemmet. En hållbar arbetsmetod, Gemensam verkstad, har utvecklats under projekttiden.

6 (10) Metoden har fokus på barnet, hur barnets behov och situation ser ut och bemöts i olika sammanhang och situationer. Föräldrarna upplever en stor avlastning genom den samordnande funktion som arbetsmetoden innebär. Barnen får en bättre fungerande vardag då samverkan innebär att barnet möts på samma sätt i de olika verksamheter där hen deltar. Samverkan är en förutsättning och nödvändighet i familjer som har barn med funktionsnedsättningar. Under projekttiden har 54 barn och familjer tagit del av behandling i gemensamma stödteamet. Pågående uppdrag är för närvarande 12 barn i kartläggningsfasen och 11 barn i genomförandefasen. Projektet har uppnått sina mål avseende att barn som deltagit i projektet har fått en bättre funktionsförmåga och förälders upplevelse av att barnets beteendeproblematik har minskat. Samverkan har etablerats med andra aktörer som finns i barnet vardag, detta har skett utifrån den metod som utarbetats i projektet, Gemensam verkstad. Den numera etablerade samverkan som uppnåtts genom metoden gemensam verkstad i projektet har haft en stor betydelse inblandade parter. Det är angeläget att sprida kunskap om metoden så att flera kan ta del av en framgångsrik arbetsmetod. Projektet har finansierats via statliga stimulansmedel med 1,3 mkr per år. Om nämnderna bedömer att verksamheten bör permanentas behöver förvaltningen få i uppdrag att utreda de ekonomiska förutsättningarna för det. 14 Dnr IFN 2017/ Förordnande gällande handräckning enligt 43 punkt 2 Lag (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU) förordnar rätten att fatta beslut om begäran av biträde av polis för att genomföra beslut om vård eller omhändertagande enligt Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga, LVU, till de tjänstemän som finns på bifogad lista. har i vissa fall möjlighet att begära handräckning från polismyndigheten för att genomföra beslut. De situationer när nämnden kan begära polishandräckning är angivna i 43 LVU. LVU 43 är uppdelad i tre punkter och detta ärende gäller endast handräckningen under punkt 1 och 2. Ett förordnande innebär att en myndighet ger en tjänsteman befogenhet som annars ligger på myndigheten och är inte att förväxla med delegation. Nämnden förordnar namngivna ledamöter/tjänstemän. Detta kallas kompletterande beslutanderätt. Den som är förordnad beslutar vid sidan om nämnden, till skillnad från delegering, där delegaten beslutar istället för nämnden. I grunden är det som beslutar om att begära handräckningen och polismyndigheten som lämnar biträde. Polisen har befogenhet att ytterst använda våld för att genomföra sina uppgifter, en rätt som socialtjänstens företrädare inte har. En polishandräckning är uttryck för myndigheters mycket ingripande makt i förhållande till enskilda. Möjligheten

7 (10) för att förordna beslutanderätten är därför till viss del begränsad. En rätt att begära polishandräckning med stöd av förordnande bör utformas så att den omfattar både att påkalla handräckningen och att återkalla densamma. har vid en handräckning ansvar för den unge. I det ansvaret ingår att se till att handräckningen inte fortgår längre än det behövs. Den 15 juni 2015 fattade beslut om att förordna ovan beskrivna rätt till tjänstemän enligt lista. Beslut om reviderad lista har fattats vid flera tillfällen därefter och behov av revidering föreligger åter enligt bifogad lista. Här börjar den slutna delen av nämndsammanträdet 15 Dnr IFN 2017/ Upphandling av motivationsboende Södra Allén antar anbud från anbudsgivare X. uppdrar till direktören vid sociala nämndernas förvaltning, med utgångspunkt i upphandlingsdokument, allmänna avtalsvillkor, bilagor, skriftliga ändringar och anbud, teckna avtal med anbudsgivare gällande driften av boendet Södra Allén. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. beslutade vid sammanträdet i maj 2017, att anta upphandlingsdokumentet för driftupphandling av motivationsboendet Södra Allén. Upphandlingen har genomförts enligt lagen om offentlig upphandling LOU kap. 19. Anbud har inkommit i aktuell upphandling. Anbudsutvärderingen har gjorts genom ställda krav på anbudsgivare och uppdrag. Vinnande anbudsgivare har uppfyllt individ- och familjenämndens alla krav samt lämnat det ekonomiskt mest fördelaktiga anbuden. Avtalstiden för Södra Allén är med möjlighet till förlängning med maximalt 24 månader med oförändrade villkor.

8 (10) 16 Dnr IFN 2017/ Förfrågningsunderlag enligt lag om valfrihetssystem (LOV) av hem för vård och boende (HVB) fastställer förfrågningsunderlaget för upphandling av hem för vård eller boende (HVB) samt för stödboende enligt lag om valfrihet (LOV). Paragrafen förklaras omedelbart justerad. Individ och familjenämnden beslutade att införa lagen om valfrihetssystem (LOV) för upphandling av hem för vård eller boende (HVB) för barn och unga år och för utredning av familjer samt för stödboende. Nämndens strävan är att i hög utsträckning göra det möjligt att ge kvalitet genomslag vid upphandling. Syftet med föreliggande upphandling är att möjliggöra för den enskilde att påverka innehållet i de tjänster som socialtjänsten tillhandahåller. I övrigt syftar valfrihetssystemet till att möjliggöra för nya leverantörer att ansöka under den tid som systemet pågår. 17 Dnr IFN 2017/ Delårsrapport 2, 2017 beslutar godkänna rapporten och överlämnar den till kommunstyrelsen. Delårsrapport beskriver utfallet för årets första åtta månader avseende ekonomi och verksamhet, samt en ekonomisk prognos för hela året. Rapporten är upprättad enligt stadsledningskontorets anvisningar.

9 (10) 18 Dnr IFN 2017/ Tillsyn av socialtjänsten i Västerås stad beslutar att anta yttrande som sitt eget och överlämnar det till kommunstyrelsen. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. har såväl 2011 som 2014 fått kritik för hanteringen av den sociala barn och ungdomsvården. IVO:s tillsyn har hittills varit koncentrerad på individärenden men på senare tid har det uttryckts en ambition att bredda tillsynen - att ha en systemansats i tillsynen. Med anledning av det besökte IVO Västerås den 15 juni 2017 för ett dialogmöte. IVO vill nu följa upp den dialogen med ett antal frågeställningar och har därför begärt ett gemensamt yttrande från Individ- och familjenämnden, Äldrenämnden och Nämnden för personer med funktionsnedsättning. INDIVIDÄRENDEN 19 Ansökan till tingsrätten om särskilt förordnad vårdnadshavare

10 (10) BEREDNINGSÄRENDEN 26 Beredning - Komplettering årsplan Beredning/information IOP med Brottsofferjouren, Kvinnohuset, Stadsmission samt Kontaktcenter för EU-medborgare 28 Beredning/information Extra akutplatser Eken 29 Förvaltningsdialog 30 Övriga frågor

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2016-11-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 24 november 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (32) 2017-04-27 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 106-133 Sammanträdesdatum Torsdag 27 april 2017 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-16:50 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-09-19 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 27 september 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) KALLELSE 1 (9) 2016-08-24 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 1 september 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-03-21 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 30 mars 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 29 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Sammanträdesdatum 26 maj 2016 Ordförande Ann-Louise Molin Östling Plats och tid Ledamöter Ersättare Stadshuset, D 240,

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (8) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 22 oktober 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 24 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 08:30 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-30

Sammanträdesprotokoll 1-30 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1-30 Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (36) 2016-09-29 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 238-269 Sammanträdesdatum 29 september 2016 Plats och tid Stadshuset rum A287, kl 13:00-16:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-06-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Tisdag 20 juni 2017 (OBS tisdag!) Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 april 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 98-128 Sammanträdesdatum 23 april 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S)

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-11-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 23 november 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2016-06-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 21 juni 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (42) 2016-09-01 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 200-237 Sammanträdesdatum 1 september 2016 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-16:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) 2018-05-24 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 122-142 Sammanträdesdatum Torsdag 24 maj 2018 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-17:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (7) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 25 april 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-01-17 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 26 januari 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), Klockan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 63-95

Sammanträdesprotokoll 63-95 1 (13) Sammanträdesprotokoll 63-95 Sammanträdesdatum 24 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 08:30-12:40 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S)

Läs mer

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess KALLELSE 1 (8) 2019-03-13 Kallelse och föredragningslista, utan sekretess Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 21 mars 2019 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00

Läs mer

Kallelse och föredragningslista utan individärenden

Kallelse och föredragningslista utan individärenden KALLELSE 1 (10) 2016-12-14 Kallelse och föredragningslista utan individärenden Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 22 december 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2017-06-09 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 20 juni 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (12) 2017-10-18 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 26 oktober 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

Individ- och familjenämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Torsdag 20 juni 2017

Individ- och familjenämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Torsdag 20 juni 2017 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (38) 2017-06-20 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 162-194 Sammanträdesdatum Torsdag 20 juni 2017 Plats och tid KS-sal (Stadshuset rum A287), kl. 13:00-17:00 Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess KALLELSE 1 (10) 2019-05-15 Kallelse och föredragningslista, utan sekretess Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 23 maj 2019 Plats och tid Ledamöter Ersättare OBS!!!

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-12-14 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 21 december 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl.

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (11) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 21 maj 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 36-70

Sammanträdesprotokoll 36-70 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (39) 2017-02-23 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 36-70 Sammanträdesdatum 23 februari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-16:05 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (12) 2017-05-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Onsdag 24 maj 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 09:00 OBSERVERA

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 162-190 Sammanträdesdatum 16 juni 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl. 14:00 17.20 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (42) 2017-12-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 327-363 Sammanträdesdatum Torsdag 21 december 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 13:00- Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (33) 2016-06-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 167-199 Sammanträdesdatum 21 juni 2016 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00 15:45 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 96-130 Sammanträdesdatum 28 april 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 13:00-16:30 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 augusti 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (35) 2017-05-24 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 134-161 Sammanträdesdatum Onsdag 24 maj 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 09:00- Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 16 december 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll UTAN INDIVIDÄRENDEN

Sammanträdesprotokoll UTAN INDIVIDÄRENDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (40) 2016-12-22 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 348-383 UTAN INDIVIDÄRENDEN Sammanträdesdatum Torsdag 22 december 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287),

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (13) 2016-10-18 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 27 oktober 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl. 13:00 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (25) 2018-06-19 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 143-164 Sammanträdesdatum Tisdag 19 juni 2018 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl 13:00-17:00 Tjänstgörande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 19 december 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (47) 2017-10-26 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 261-300 Sammanträdesdatum Torsdag 26 oktober 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl 13:00-16:50 Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2017-08-21 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 30 augusti 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete inom äldrenämndens verksamhetsområde - halvår , lex Sarah

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete inom äldrenämndens verksamhetsområde - halvår , lex Sarah TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-09-04 Sida 1 (1) Diarienr AN 2017/00215-1.3.5 Sociala nämndernas förvaltning Johan Crusefalk Epost: johan.crusefalk@vasteras.se Kopia till Äldrenämnden Redovisning av systematiskt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-35

Sammanträdesprotokoll 1-35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (39) 2017-01-26 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 1-35 Sammanträdesdatum Torsdag 26 januari 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 13:00-17:00 Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (31) 2018-11-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 247-272, utan sekretess Sammanträdesdatum Onsdag 21 november 2018 Plats och tid Schenströmska herrgården, Ramnäs,

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete inom nämndens för personer med funktionsnedsättning verksamhetsområde - halvår , lex Sarah

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete inom nämndens för personer med funktionsnedsättning verksamhetsområde - halvår , lex Sarah TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-09-04 Sida 1 (1) Diarienr NF 2017/00144-1.3.5 Sociala nämndernas förvaltning Johan Crusefalk Epost: johan.crusefalk@vasteras.se Kopia till Nämnden för personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-09-20 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 26 september 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 68-94

Sammanträdesprotokoll 68-94 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (31) 2019-03-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 68-94 Sammanträdesdatum Torsdag 21 mars 2019 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-17:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (34) 2018-04-26 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 97-121 Sammanträdesdatum Torsdag 26 april 2018 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl 13:00-16:00 Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (14) Sammanträdesprotokoll 262-291 Sammanträdesdatum 22 oktober 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-18:00 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 23 september 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 20 februari 2014 Plats och tid Stadshuset, A 587, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2019-06-27 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 231-244 Sammanträdesdatum Torsdag 27 juni 2019 Plats och tid Stadshuset D240, kl 13:00-15:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (13) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 19 februari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 19 maj 2015 Plats och tid A287, kl. 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 november 2012 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (49) 2016-10-27 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 270-309 Sammanträdesdatum 27 oktober 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 13:00-17:26 Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-01-16 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 januari 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 maj 2014 Plats och tid Stadshuset, A 587, kl 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Förslag till beslut Nämnden för personer med funktionsnedsättning godkänner redovisningen av avvikelser i form av klagomål och synpunkter.

Förslag till beslut Nämnden för personer med funktionsnedsättning godkänner redovisningen av avvikelser i form av klagomål och synpunkter. TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-09-04 Sida 1 (1) Diarienr NF 2017/00129-1.3.5 Sociala nämndernas förvaltning Johan Crusefalk Epost johan.crusefalk@vasteras.se Kopia till Nämnden för personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för funktionshindrade Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carl-Johan Norström Sammanträdesdatum 27 mars 2013 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 62-97

Sammanträdesprotokoll 62-97 1 (17) I Sammanträdesprotokoll 62-97 Sammanträdesdatum 27 mars 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-17:30 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer

Kallelse och föredragningslista, utan individärenden

Kallelse och föredragningslista, utan individärenden KALLELSE 1 (11) 2019-08-21 Kallelse och föredragningslista, utan individärenden Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 29 augusti 2019 Plats och tid Stadshuset A287,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (39) 2018-08-23 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 171-201, utan sekretess Sammanträdesdatum Torsdag 23 augusti 2018 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-15:45

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-01-17 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 23 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER

UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER Västerås stad LOV - HVB UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER Upphandling av HVB och stödboende enligt LOV Ni inbjuds härmed att inkomma med ansökan i upphandlingen Vi emotser Er ansökan med stort intresse. Västerås

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (35) 2018-12-20 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 273-301 Sammanträdesdatum Torsdag 20 december 2018 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-17:30 Tjänstgörande

Läs mer

I rutinen används begreppet missförhållande genomgående i texten men avser både missförhållande och risk för missförhållande.

I rutinen används begreppet missförhållande genomgående i texten men avser både missförhållande och risk för missförhållande. Lex Sarah rutin för ansvarsfördelning och hantering 2013-11-06, rev. 2015-03-30 1(6) Linda Svensson 046-35 64 55 linda.svensson@lund.se Lex Sarah rutin för ansvarsfördelning och hantering Dnr VOO 2013/0191

Läs mer

Redovisning av avvikelser i form av lex Sarah inom individ- och familjenämndens myndighetsutövning och öppenvård/boende - halvår

Redovisning av avvikelser i form av lex Sarah inom individ- och familjenämndens myndighetsutövning och öppenvård/boende - halvår TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2019-08-05 Sida 1 (1) Diarienr IFN 2019/00485-1.3.5 Individ- och familjeförvaltningen Ritwa Frang Kopia till Individ- och familjenämnden Redovisning av avvikelser i form av lex Sarah

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-32

Sammanträdesprotokoll 1-32 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (37) 2019-01-31 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 1-32 Sammanträdesdatum Torsdag 31 januari 2019 Plats och tid Stadshuset KS-salen A287, kl 13:00-16:15 Tjänstgörande

Läs mer

Torbjörn Einarsson (C) Ordförande Johanna Attlerud Sekreterare Tfn:

Torbjörn Einarsson (C) Ordförande Johanna Attlerud Sekreterare Tfn: KALLELSE SOCIALNÄMNDEN 2018-11-06 Tid och plats 18:00 Bällstarummet Övriga kallade David Gyllenstråle, Socialchef, Fanny Rosling, Stabschef, Inger Jakobsson, Avdelningschef, Maria Cameron, Avdelningschef,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-29 1-14

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-29 1-14 Socialnämnden 2015-01-29 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum A1, Engelbrektsgatan 15, kl. 13.30-14.55 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Erland Linjer (M) Turid Ravlo-Svensson

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 15 december 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Tjänstgörande ersättare: N Axelsson (M) för S-G Fransson (C), E-K Hjalmarsson (S) för K Olofsson (S) Ordförande Tommy Bohman

Tjänstgörande ersättare: N Axelsson (M) för S-G Fransson (C), E-K Hjalmarsson (S) för K Olofsson (S) Ordförande Tommy Bohman 2018-12-13 1 (20) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset vån. 1 kl. 13.30-16.15 Beslutande T Bohman (S), ordf.; L Lööw (S); M Högberg (VF); P Brannestam (VF); A Bengtsson (M); J-E Josefsson (KD); A Holmqvist

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2016-09-20 Styrelsen för Västerås stad Vård och Omsorg Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jonas Cronert Sammanträdesdatum 27 september 2016 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-10-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 24 oktober 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 30-57

Sammanträdesprotokoll 30-57 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (38) 2018-02-22 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 30-57 Sammanträdesdatum Torsdag 22 februari 2018 Plats och tid Stadshuset KS-salen A287, kl 13:00-17:00 Tjänstgörande

Läs mer

Hantering av lex Sarah-ärenden aaa

Hantering av lex Sarah-ärenden aaa aaa Vård- och omsorgsförvaltningen aaa aaaa aaaa Dokumentnamn: Hantering av lex Sarah-ärenden Dnr: VOO 2017/0016 1(6) Skapad: 2013-11-06 Reviderad: 2017-01-10 Dokumenttyp: Rutin Skapad av: Kvalitetsstrateg

Läs mer

Nadden, Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 12 december 2017, kl

Nadden, Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 12 december 2017, kl a 2017-12-12 1 (18) Plats och tid Nadden, Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 12 december 2017, kl. 13.05-15.19 Beslutande Solveig Johansson (S), ordförande Cecilia Östergren (S) Inge Larsson (C) Peter Tuike

Läs mer

Redovisning lex Sarah Förslag till beslut. Sammanfattning

Redovisning lex Sarah Förslag till beslut. Sammanfattning TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2016-09-06 Sida 1 (1) Diarienr IFN 2016/00453-8.0.3 Sociala nämndernas förvaltning Johan Crusefalk Epost: johan.crusefalk@vasteras.se Kopia till Individ- & familjenämnden Redovisning

Läs mer

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 2015-03-24 1 (17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP),

Läs mer

Reglemente för Socialnämnden

Reglemente för Socialnämnden Nummer: 50:1 Blad: (1) Reglemente för Socialnämnden A Socialnämndens uppgifter Verksamhetsområde 1 Socialnämnden har att enligt gällande lagstiftning fullgöra kommunens uppgifter vad avser individ- och

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 21 april 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning 2015-02-11 Dnr: 2015/97-IFN-702 Åsa Påls - bl623 E-post: asa.pals@vasteras.se. Individ- och familjenämnden

Sociala nämndernas förvaltning 2015-02-11 Dnr: 2015/97-IFN-702 Åsa Påls - bl623 E-post: asa.pals@vasteras.se. Individ- och familjenämnden TJÄNSTESKRIVELSE (2) Sociala nämndernas förvaltning 205-02- Dnr: 205/97-IFN-702 Åsa Påls - bl623 E-post: asa.pals@vasteras.se Kopia till Individ- och familjenämnden Uppföljning av nätverksmöten och föräldrautbildning,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-02-14 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 22 februari 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Socialnämnden 9 januari 2019

Socialnämnden 9 januari 2019 Socialnämnden Socialnämnden 9 januari 2019 Sid Justering... 3 1 Upprop och dagordning... 4 2 Val för valperioden 2019... 5 3 Förordnanden, beslut enligt LVU och LVM... 7 4 Fastställande av delegationsordning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 143-175

Sammanträdesprotokoll 143-175 1 (10) Sammanträdesprotokoll 143-175 Sammanträdesdatum 23 juni 2010 Plats och tid Stadshuset A 287, kl 14:00-16:00 Ajournering 14:50-15:10 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ragnhild Källberg (FP) 1:e

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2018-11-20 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Markus Lindgren Sammanträdesdatum 28 november 2018 Plats och tid Stadshuset F180, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 35-40 Utses att justera Justeringens plats och tid Catarina Deremar Kommunhuset Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats Tid Stadshuset kl. 15:00 16.35 1(11) Sammanträdesprotokoll Ledamöter Mattias Adolfsson (L), ordförande Jan Allan Beer (L) Bodil Möller (M), 1:e vice ordförande Martina Roslund (M) Karina Persson

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2018-02-19 Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret 2018-02-19 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Läs mer

Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Norrdal, kl

Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Norrdal, kl Socialnämnden 2018-11-22 1-12 Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Norrdal, kl. 13.30-14.50 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Erland Linjer (M) Turid Ravlo-Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-05-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 23 maj 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens kvalitetsuppföljningsplan

Vård- och omsorgsnämndens kvalitetsuppföljningsplan Vård- och omsorgsnämnden Reviderad 17 december 2013 Vård- och omsorgsnämndens kvalitetsuppföljningsplan Vård- och omsorgsnämndens ansvar Vård och omsorgsnämnden tillhandahåller tjänster bl.a. i form av

Läs mer

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Sida 1 (12) Plats och tid Tapetsören, måndagen den 17 september 2018 kl 16:00-17:15 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger

Läs mer

6.2. Socialtjänst enheten för ensamkommande

6.2. Socialtjänst enheten för ensamkommande 1 6.2. Socialtjänst enheten för ensamkommande Gemensam enhet för Kungsholmen, Norrmalm och Östermalms stadsdelsnämnd. (SoL, LVU, LuL, FB m.m.) Ärendegrupp Lagrum Lägsta delegat Kommentarer SoL m.fl. lagar

Läs mer