Kallelse och föredragningslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse och föredragningslista"

Transkript

1 KALLELSE 1 (9) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 21 juni 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna Thunell (MP) 2:e vice ordförande Jesper Brandberg (L) Jan Andersson (S) Dorothy Bergkvist (C) Andreas Burenfjäll (KD) Viktoria Högström Unell (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Patric Sjölund (SD) Nesrin Deriki Önen (S) Åse Olofsson (S) Marie Sundström (MP) Ana Echevierra (KD) Issa Hysén Bihi (M) Lennart Åhl (M) Tobias Revenäs (L) Ragna Ihrelius (SD) Kerstin Ånevall Lind (V)

2 (9) Dnr IFN Protokollsjustering föreslår 1. Jan Andersson (S) 2. Dorothy Bergkvist (S) att tillsammans med ordförande justera dagens protokoll. 1 Dnr IFN Anmälan av extra ärenden 2 Dnr IFN Fastställande av föredragningslista Förvaltningen föreslår att ärende 1-16 är offentliga. 3 Dnr IFN Anmälan av postlista Förteckningen över inkomna handlingar, inklusive inkomna domar, anmäls och läggs till handlingarna. 4 Dnr IFN Anmälan av delegeringsbeslut Beslut som fattats med stöd av individ- och familjenämndens delegationsordning anmäls och läggs till handlingarna. Arbetsutskottets beslut enligt protokoll från 19, 24, 25, 26 och 30 maj samt 2, 8 och 14 juni Tjänstemannabeslut och beslut inom individ- och familjs myndighetskontor. 5 Dnr IFN Anmälan av ordförandebeslut Ordförandebeslut som har fattats med stöd av LVU (lagen om vård av unga) och LVM (lagen om vård av missbrukare i vissa fall) under perioden 25 maj - 20 juni 2016 anmäls och läggs till handlingarna. 6 Dnr IFN Information - Månadsstatistik Statistik gällande försörjningsstöd och vårdkostnader.

3 (9) 7 Dnr IFN 2016/ Gemensam familjerätt i Västmanlands län ger Sociala nämndernas förvaltnings direktör i uppdrag att träffa avtal enligt 2 kap 5 om gemensam drift av familjerätt med kommunerna Köping, Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg från och med den 1 januari 2017, samt träffa avtal med övriga intresserade kommuner i länet från den tidpunkt de önskar. Det familjerättsliga arbetsområdet avser rådgivning och stöd i familjerättsliga frågor, faderskap och föräldraskap, vårdnad, boende och umgänge samt adoptioner. Arbetet utgår från föräldrabalken (FB) och socialtjänstlagen (SoL). Det familjerättsliga arbetsfältet upptar i regel mindre än två procent av Individ- och familjeomsorgens samlade resurser, vilket bland annat medför en utmaning för kommuner med mindre befolkningsunderlag att över tid upprätthålla kompetensförsörjning och god kvalitet inom arbetsområdet familjerätt. Diskussioner om någon form av länsövergripande familjerätt har förts i olika former och forum de senaste åren. Västmanlands läns socialchefer har framfört att det finns intresse av att samla de familjerättsliga arbetsuppgifterna till Västerås. I ett möte med länets ifo-chefer den 20 november 2015 framförde kommunerna Köping, Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg att de i närtid önskade ingå i en centraliserad familjerätt med Västerås Stad som värdkommun. Övriga kommuner framförde att intresse finns, men att det inte är aktuellt i närtid. 8 Dnr IFN 2013/ Medel ur social resursfond i syfte att underlätta nyanlända flyktingars och övriga invandrares integration beslutar att godkänna slutrapport Ny i Västerås samt överlämna det till kommunstyrelsen. har fått medel ur social resursfond i syfte att underlätta nyanlända flyktingars och övriga invandrares integration. Projektet Ny i Västerås startade 1 juni 2014 och avslutades 31 maj Projektet har tagit fram en slutrapport som beskriver projektets resultat och implementering. Sociala nämndernas förvaltning har, i en skrivelse den 25 maj 2016, lagt fram förslag till beslut.

4 (9) 9 Dnr IFN 2015/ Handlingsplan för utslussning i vuxenlivet av ensamkommande flyktingungdomar Individ och familjenämnden godkänner handlingsplan för utsluss i vuxenlivet av ensamkommande barn och unga. Ett nämndinitiativ från Moderaterna och Folkpartiet (numera Liberalerna) beslutades vid Individ och familjenämndens sammanträde om att ge Sociala nämndernas förvaltning i uppdrag att arbeta fram en handlingsplan för utslussning av ensamkommande barn och unga för att ge dem bästa möjliga förutsättningar i vuxenlivet. En handlingsplan är framtagen där olika behovsområden har identifierats för att ge ensamkommande barn och unga förutsättningar i vuxenlivet. I handlingsplanen finns också en åtgärdsplan kopplad till de olika behov som framkommer i planen. Handlingsplanen avser och bör därefter följas upp och revideras. 10 Dnr IFN 2016/ Riktlinjer - Sociala bostäder godkänner de reviderade Riktlinjer för bostäder inom individ- och familjenämndens anvarsområde. Revidering av riktlinjerna avser avsnittet gällande flykting. Dels har ny lag börjat gälla from mars 2016 som påverkar riktlinjerna, dels har det framkommit behov av att förtydliga riktlinjer gällande ansvaret för bostad till föräldrar till ensamkommande barn som kommer till Sverige. 11 Dnr IFN 2016/ Uppföljning av mottagandet av ensamkommande flyktingbarn i Västerås stad /30-IFN Individ och familjenämnden godkänner rapporten Uppföljning av mottagandet av ensamkommande flyktingbarn i Västerås stad. Sociala nämndernas förvalting har gett Konsultcenter i uppdrag att följa upp hur mottagandet av ensamkommande barn har fungerat och hur det har gått för barn som tagits emot av Västerås stad. Konsultcenter bygger sin rapport på statistik från samt intervjuer av fem ensamkommande ungdomar som bott på Iggeby HVB.

5 (9) 12 Dnr IFN 2016/ Projektering för moduler beslutar ge fastighetskontoret i uppdrag att projektera 1-2 moduler för sociala ändamål. att vid tilldelning av tomter ska hänsyn tas till att placeringen av dessa inte ska bidra till ökad segregation. ge direktör på sociala nämndernas förvaltning i uppdrag att beställa projekterade moduler utifrån behov. Västerås har ca 440 ensamkommande barn placerade på HVB och i familjehem. De flesta av dessa barn kom under sommaren/hösten Flera barn har behov av att omplaceras då de bor i familjehem som inte är godkända av nämnden. En del barn bor i tillfälliga HVB. Flera av de ensamkommande barnen som är placerade i våra HVB bor i dubbelrum och några delar också tre personer på ett rum. Trots att antalet ensamkommande barn som kommer till Sverige och till Västerås har minskat drastiskt jämfört med tidigare år har sociala nämndernas förvaltning behov av ytterligare boenden i form av HVB och framöver också i form av stödboende. Fastighetskontoret har redan på uppdrag av sociala nämndernas förvaltning påbörjat framtagande av förslag på eventuella moduler samt tilldelning av tomter. När tomter tas fram ska hänsyn tas till att den geografiska placeringen av dessa inte bidrar till en ökad segregation. Nämnden föreslås ge fastighetskontoret i uppdrag att projektera för 1-2 moduler. Dessa moduler ska inledningsvis användas till både HVB och stödboende (båda boendeformerna innebär personalbemanning) men ska i framtiden också kunna användas till andra sociala ändamål om behovet av mottagande av ensamkommande barn avtar. Sociala nämndernas förvaltning ska också ge fastighetskontoret i uppdrag att arbeta för att delar av modulerna ska kunna hyras ut till andra målgrupper som endast har behov av en bostad, ex. studenter. Anledningen till detta är att integrera olika målgrupper. 13 Dnr IFN 2016/ Nämndinitiativ - Socialtjänstens förebyggande arbete mot våld och skadegörelse bifaller nämndinitiativ - Socialtjänstens förebyggande arbete mot våld och skadegörelse - från (L) och ger förvaltningen i uppdrag att återkomma med en rapport innehållande svar på det som står i nämndinitiativet. Liberalerna (L) inkom på april sammanträdet med nämndinitiativ - Socialtjänstens förebyggande arbete mot våld och skadegörelse.

6 (9) 14 Dnr IFN 2016/ Delegationsordning individ- och familjenämnden Individ och familjenämnden godkänner de föreslagna förändringarna i delegationsordningen. Individ och familjenämndens delegationsordning föreslås förändras i vissa delar i syfte att effektivisera handläggningen. Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse den 1 juni 2016 lagt fram förslag till beslut. 15 Dnr IFN 2016/ Placering i outrett familjehem Individ och familjenämnden anser nämndinitiativet besvarat genom bifogad rapport. Individ och familjenämnden beslutade 24 mars 2016 att ge sociala nämndernas förvaltning i uppdrag att utreda frågan i nämndinitiativ gällande placeringar i outredda familjehem. I initiativet lyfts frågan om möjligheten att, vid placeringar i outredda familjehem, ändå kunna ha en rutin vilken skulle innebära att socialsekreteraren ägnar maximalt en timme åt en snabb kontroll av hemmet. Under hösten 2015 ökade inströmningen av ensamkommande flyktingbarn dramatiskt. Med anledning av detta arbetades fram en förenklad rutin för placering i outredda familjehem genom företag med konsulentstödd familjehemsvård. Rutinen behandlades på IFN/AU 3 december 2015, dnr 2015/915 - IFN. Enligt beslutet skulle rutinen gälla i första hand under sex månader vilket nu har passerat. Sociala nämndernas förvaltning har, i en skrivelse den 15 juni 2016, lagt fram förslag till beslut. Här slutar den öppna delen. 16 Dnr IFN 2016/ Handlingsplan för ökad krisberedskap beslutar godkänna sociala nämndernas förvaltnings förslag till yttrande och översända det till kommunstyrelsen som sitt eget.

7 (9) Kommunstyrelsen har skickat Västerås stads handlingsplan för ökad krisberedskap i Västerås, på remiss till nämnder, styrelser och bolag. En lokal handlingsplan för Västerås tas fram för att säkerställa att kommunens och samhällets funktionalitet kan upprätthållas även vid störningar, olyckor, kriser och krig. För att klara det krävs en förmåga i samhällsviktig verksamhet att motstå och återhämta sig från påfrestningar. Sociala nämndernas förvaltning har tagit del av förslaget till handlingsplan och har inga förslag till ändringar eller tillägg till dokumentet. Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse den 25 maj 2016 lagt fram förslag till beslut. 17 Dnr IFN 2016/ Motion från (M) - Bemöt hemlösheten i Västerås med Social Impact Bonds Individ och familjenämnden godkänner yttrandet och överlämnar det till kommunstyrelsen. Motionen från (M) daterad 7 april 2016 tar upp att antalet hemlösa ökar visade kartläggningen att antalet hemlösa var 888 personer och att 97 av dessa personer var uteliggare. Staden måste vara beredd att prova nya sätt att komma tillrätta med hemlösheten och vill att modellen Social Impact Bonds prövas för att minska utanförskap och därmed hemlöshet. Modellen föreslås användas för att öka sysselsättningen, minska psykisk ohälsa och öka möjligheten att få tak över huvudet för uteliggare. Kommunstyrelsen har den 12 april 2016 begärt yttrande från Individ och familjenämnden. Individ och familjenämnden håller med om att det är mycket angeläget att minska utanförskap och hemlöshet. Utifrån att det idag inte finns några kända resultat för finansieringsmodellen Social Impact Bonds i Sverige anser nämnden att kommunen bör följa det utvecklingsarbete som sker. Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse den 27 maj lagt fram förslag till beslut. 18 Dnr IFN 2016/ Motion från (L) om åtgärdsplan mot våldsbejakande extremism i Västerås Individ och familjenämnden godkänner yttrandet och överlämnar det till kommunstyrelsen.

8 (9) Motionen från (L) daterad 30 november 2015 tar upp att det trygghetsskapande arbetet och arbetet mot utanförskap behöver fortsätta. Stadens olika förvaltningar och bolag behöver tillsammans och i samverkan med bl a polisen och den nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism verka för att förhindra extrema miljöer där unga radikaliseras. Kunskapen om extremism och våldsbejakande extremism behöver höjas. Ett förebyggande arbete behöver utvecklas, bl a föreslås uppsökande arbete. Personer som fallit offer för rekrytering och vill hoppa av ska stödjas. Även grupper och anhöriga ska sökas upp och kunna ges stöd. Kommunstyrelsen har den 18 april 2016 begärt yttrande från Individ och familjenämnden. Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse den 20 maj lagt fram förslag till beslut. 19 Dnr IFN 2016/ Tillsynsärende - klagomål från enskild angående nämndens handläggning av vuxenärende 20 Dnr IFN Ansökan till tingsrätten om särskild förordnad vårdnadshavare 21 Dnr IFN Ansökan till tingsrätten om särskild förordnad vårdnadshavare 22 Dnr IFN Yttrande till tingsrätten gällande adoption 23 Dnr IFN Nedläggning av faderskapsutredning 24 Dnr IFN Nedläggning av faderskapsutredning 25 Dnr IFN Beredningsärende - Riktlinje för ersättning till familjehem 26 Dnr IFN Beredningsärende - Handlingsplan för stärkt skydd för barn och unga 27 Dnr IFN Slutna informationsärenden 28 Dnr IFN Kurser och konferenser

9 (9) 29 Dnr IFN Förvaltningsdialog 30 Dnr IFN Övriga frågor

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (33) 2016-06-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 167-199 Sammanträdesdatum 21 juni 2016 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00 15:45 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 29 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) KALLELSE 1 (9) 2016-08-24 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 1 september 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 24 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 08:30 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-30

Sammanträdesprotokoll 1-30 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1-30 Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (8) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 22 oktober 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2016-11-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 24 november 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Sammanträdesdatum 26 maj 2016 Ordförande Ann-Louise Molin Östling Plats och tid Ledamöter Ersättare Stadshuset, D 240,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (32) 2017-04-27 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 106-133 Sammanträdesdatum Torsdag 27 april 2017 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-16:50 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 63-95

Sammanträdesprotokoll 63-95 1 (13) Sammanträdesprotokoll 63-95 Sammanträdesdatum 24 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 08:30-12:40 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S)

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 april 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (42) 2016-09-01 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 200-237 Sammanträdesdatum 1 september 2016 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-16:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 98-128 Sammanträdesdatum 23 april 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (36) 2016-09-29 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 238-269 Sammanträdesdatum 29 september 2016 Plats och tid Stadshuset rum A287, kl 13:00-16:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (7) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 25 april 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-09-20 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 28 september 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, 13:00

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-06-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Tisdag 20 juni 2017 (OBS tisdag!) Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 96-130 Sammanträdesdatum 28 april 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 13:00-16:30 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer

Kallelse och föredragningslista utan individärenden

Kallelse och föredragningslista utan individärenden KALLELSE 1 (10) 2016-12-14 Kallelse och föredragningslista utan individärenden Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 22 december 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (11) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 21 maj 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-11-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 23 november 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 19 december 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-03-21 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 30 mars 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-12-14 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 21 december 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl.

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-01-17 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 26 januari 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), Klockan

Läs mer

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess KALLELSE 1 (8) 2019-03-13 Kallelse och föredragningslista, utan sekretess Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 21 mars 2019 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (14) Sammanträdesprotokoll 262-291 Sammanträdesdatum 22 oktober 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-18:00 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (42) 2017-12-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 327-363 Sammanträdesdatum Torsdag 21 december 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 13:00- Tjänstgörande

Läs mer

Individ- och familjenämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Torsdag 20 juni 2017

Individ- och familjenämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Torsdag 20 juni 2017 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (38) 2017-06-20 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 162-194 Sammanträdesdatum Torsdag 20 juni 2017 Plats och tid KS-sal (Stadshuset rum A287), kl. 13:00-17:00 Tjänstgörande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 november 2012 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll UTAN INDIVIDÄRENDEN

Sammanträdesprotokoll UTAN INDIVIDÄRENDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (40) 2016-12-22 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 348-383 UTAN INDIVIDÄRENDEN Sammanträdesdatum Torsdag 22 december 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287),

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 maj 2014 Plats och tid Stadshuset, A 587, kl 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 162-190 Sammanträdesdatum 16 juni 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl. 14:00 17.20 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 62-97

Sammanträdesprotokoll 62-97 1 (17) I Sammanträdesprotokoll 62-97 Sammanträdesdatum 27 mars 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-17:30 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 36-70

Sammanträdesprotokoll 36-70 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (39) 2017-02-23 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 36-70 Sammanträdesdatum 23 februari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-16:05 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2017-06-09 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 20 juni 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (13) 2016-10-18 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 27 oktober 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl. 13:00 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (49) 2016-10-27 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 270-309 Sammanträdesdatum 27 oktober 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 13:00-17:26 Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (12) 2017-10-18 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 26 oktober 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) 2018-05-24 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 122-142 Sammanträdesdatum Torsdag 24 maj 2018 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-17:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-35

Sammanträdesprotokoll 1-35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (39) 2017-01-26 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 1-35 Sammanträdesdatum Torsdag 26 januari 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 13:00-17:00 Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (25) 2018-06-19 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 143-164 Sammanträdesdatum Tisdag 19 juni 2018 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl 13:00-17:00 Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 16 december 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (12) 2017-05-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Onsdag 24 maj 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 09:00 OBSERVERA

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2017-08-21 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 30 augusti 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(25)

Sammanträdesprotokoll 1(25) Sammanträdesprotokoll 1(25) Plats och tid Öjsersbo konferens, 15.00 17.25 ande Övriga närvarande Annika Hedberg Roth (S) ordförande Ulf Olofsson (S) vice ordförande Åke Andersson (V) Lars Gustavsson (PNF)

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 20 februari 2014 Plats och tid Stadshuset, A 587, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2019-06-27 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 231-244 Sammanträdesdatum Torsdag 27 juni 2019 Plats och tid Stadshuset D240, kl 13:00-15:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (34) 2018-04-26 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 97-121 Sammanträdesdatum Torsdag 26 april 2018 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl 13:00-16:00 Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (39) 2018-08-23 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 171-201, utan sekretess Sammanträdesdatum Torsdag 23 augusti 2018 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-15:45

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE Motion från (L) om åtgärdsplan mot våldsbejakande extremism i Västerås Förslag till beslut Ärendebeskrivning Bilagor

TJÄNSTESKRIVELSE Motion från (L) om åtgärdsplan mot våldsbejakande extremism i Västerås Förslag till beslut Ärendebeskrivning Bilagor TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Sociala nämndernas förvaltning 2016-05-23 Dnr: 2016/265-IFN-010 Patrik Kalander - aj069 E-post: patrik.kalander@vasteras.se Kopia till Kommunstyrelsen Individ och familjenämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (35) 2017-05-24 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 134-161 Sammanträdesdatum Onsdag 24 maj 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 09:00- Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (47) 2017-10-26 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 261-300 Sammanträdesdatum Torsdag 26 oktober 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl 13:00-16:50 Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess KALLELSE 1 (10) 2019-05-15 Kallelse och föredragningslista, utan sekretess Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 23 maj 2019 Plats och tid Ledamöter Ersättare OBS!!!

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 68-94

Sammanträdesprotokoll 68-94 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (31) 2019-03-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 68-94 Sammanträdesdatum Torsdag 21 mars 2019 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-17:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (31) 2018-11-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 247-272, utan sekretess Sammanträdesdatum Onsdag 21 november 2018 Plats och tid Schenströmska herrgården, Ramnäs,

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (13) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 19 februari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-12-18, klockan 13.30 15.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för funktionshindrade Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carl-Johan Norström Sammanträdesdatum 27 mars 2013 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 143-175

Sammanträdesprotokoll 143-175 1 (10) Sammanträdesprotokoll 143-175 Sammanträdesdatum 23 juni 2010 Plats och tid Stadshuset A 287, kl 14:00-16:00 Ajournering 14:50-15:10 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ragnhild Källberg (FP) 1:e

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE Motion från (M) Bemöt hemlösheten i Västerås med Social Impact Bonds Förslag till beslut Ärendebeskrivning Bilagor

TJÄNSTESKRIVELSE Motion från (M) Bemöt hemlösheten i Västerås med Social Impact Bonds Förslag till beslut Ärendebeskrivning Bilagor TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Sociala nämndernas förvaltning 2016-05-27 Dnr: 2016/261-IFN-010 Patrik Kalander - aj069 E-post: patrik.kalander@vasteras.se Kopia till Kommunstyrelsen Individ och familjenämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-32

Sammanträdesprotokoll 1-32 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (37) 2019-01-31 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 1-32 Sammanträdesdatum Torsdag 31 januari 2019 Plats och tid Stadshuset KS-salen A287, kl 13:00-16:15 Tjänstgörande

Läs mer

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 mars 2015, klockan 15:00-18.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S), Marita Pettersson (S),

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 15 december 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (35) 2018-12-20 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 273-301 Sammanträdesdatum Torsdag 20 december 2018 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-17:30 Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-01-16 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 januari 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 augusti 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista, utan individärenden

Kallelse och föredragningslista, utan individärenden KALLELSE 1 (11) 2019-08-21 Kallelse och föredragningslista, utan individärenden Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 29 augusti 2019 Plats och tid Stadshuset A287,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(22)

Sammanträdesprotokoll 1(22) Sammanträdesprotokoll 1(22) Plats och tid Öjersbogården konferens, 15.00 17.25 ande Övriga närvarande Annika Hedberg Roth (S) ordförande Fredrik Johansson (V) Lars Gustavsson (PNF) Nancy Ibarra (V) tjg

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (11) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 28 februari 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum 26 maj 2016 Plats och tid KS-salen, Stadshuset, 09:00 14:00 Ledamöter Ordförande Anna-Lena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

Individnämndens protokoll 2015-04-14

Individnämndens protokoll 2015-04-14 Datum: Tisdagen den 14 april 2015 Tid: 17.00 19.30 Plats: Familjecentralen, Ekaråsen Justeringsdag: Onsdagen den 15 april 2015 Paragrafer: 27-34 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(20)

Sammanträdesprotokoll 1(20) Sammanträdesprotokoll 1(20) Plats och tid Öjersbo konferens, 13.00 14.40 ande Övriga närvarande Annika Hedberg Roth (S) ordförande Christer Wallin (S) 1:e vice ordförande Åke Andersson (V) Fredrik Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Godkännande av dagordning SN 15/6. 2 Föregående protokoll SN 15/5. 3 Delegeringsbeslut SN 15/38

Sammanträdesdatum Godkännande av dagordning SN 15/6. 2 Föregående protokoll SN 15/5. 3 Delegeringsbeslut SN 15/38 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-05-20 PLATS OCH TID Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 maj 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Godkännande av dagordning

Läs mer

Missiv - delegationsrapporter till socialnämnden i april 2017

Missiv - delegationsrapporter till socialnämnden i april 2017 2017-04-13 Annika Larsson tel 7101654 1 (1) Missiv - delegationsrapporter till socialnämnden i april 2017 Förslag till beslut Efter anmälan läggs följande delegationsrapporter, daterade den 13 april 2017,

Läs mer

Reglemente för nämnden för arbete och välfärd

Reglemente för nämnden för arbete och välfärd Styrande dokument Senast ändrad 2012-04-17 Reglemente för nämnden för arbete och välfärd Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Nämnden för arbete och välfärd Dokumentnamn Reglemente för nämnden

Läs mer

Revidering av Riktlinjer för bostäder inom individoch familjenämndens ansvarsområde

Revidering av Riktlinjer för bostäder inom individoch familjenämndens ansvarsområde TJÄNSTESKRIVELSE 1 2016-05-25 2016/358-IFN-004 Sociala nämndernas förvaltning Maria Boman Individ- och familjenämnden Revidering av Riktlinjer för bostäder inom individoch familjenämndens ansvarsområde

Läs mer

Individnämndens protokoll

Individnämndens protokoll Datum: Tisdagen den 27 maj 2014 Tid: 17.00 18.55 Plats: Elffröken, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 28 maj 2014 Paragrafer: 26-31 Utses att justera: Andreas Nelin (M) Underskrifter:

Läs mer

Socialnämnden 2014-01-14 2

Socialnämnden 2014-01-14 2 Socialnämnden 2014-01-14 2 SN 1 Dnr 118/13-072 Riktlinjer för utbetalning av habiliteringsersättning inom daglig verksamhet Habiliteringsersättning betalas ut med stöd av 9 punkt 10 lagen om stöd och service

Läs mer

Riktlinje för placering av asylsökande ensamkommande som fyller 18 år

Riktlinje för placering av asylsökande ensamkommande som fyller 18 år TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-10-05 Sida 1 (1) Diarienr IFN 2017/00511-1.3.2 Sociala nämndernas förvaltning Ritwa Frang Epost: ritwa.frang@vasteras.se Kopia till Individ- och familjenämnden Riktlinje för

Läs mer

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 2015-03-24 1 (17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP),

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-05-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 23 maj 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 20:30 100-111 Plats och tid Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (S) Lars Lewander (M) Adam Algotsson (M) Agne Eklund (FP) Hamza Demir (V) Marina Borneblad (MP) Karin

Läs mer

Individnämndens protokoll

Individnämndens protokoll Datum: Onsdagen den 20 april Tid: 17.00 19.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 28 april Paragrafer: 23-31 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Övriga deltagare Anette Fäldt, tf förvaltningschef Åsa-Marie Sundström, avdelningschef Susanne Persson nämndsekreterare

Övriga deltagare Anette Fäldt, tf förvaltningschef Åsa-Marie Sundström, avdelningschef Susanne Persson nämndsekreterare Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Önnerup Tid kl. 08.30-11.30 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Bert Larsson (M) vice ordförande Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2016-09-20 Styrelsen för Västerås stad Vård och Omsorg Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jonas Cronert Sammanträdesdatum 27 september 2016 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-19 Dnr: 2014/947-IFN-063 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se

Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-19 Dnr: 2014/947-IFN-063 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-19 Dnr: 2014/947-IFN-063 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se Kopia till Individ- och familjenämnden Överenskommelse

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-01-17 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 23 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Tid och plats 18.30 Bällstarummet Alliansen har förmöte 18.00 i Kragstarummet Oppositionen har förmöte 17.30 i Ormstarummet

Tid och plats 18.30 Bällstarummet Alliansen har förmöte 18.00 i Kragstarummet Oppositionen har förmöte 17.30 i Ormstarummet K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2015-11-17 Tid och plats 18.30 Bällstarummet Alliansen har förmöte 18.00 i Kragstarummet Oppositionen har förmöte 17.30 i Ormstarummet Kallade tjänstemän Gunilla Åhlander, socialchef

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S), tjänstgörande

Läs mer

Reglemente för nämnden för arbete och välfärd

Reglemente för nämnden för arbete och välfärd Reglemente för nämnden för arbete och välfärd Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Nämnden för arbete och välfärd Dokumentinformation - Dokumentnamn Reglemente för nämnden för arbete och välfärd

Läs mer

Höörsalen Kommunhuset Torsdagen den 21 april 2016 kl 13:00 16:15

Höörsalen Kommunhuset Torsdagen den 21 april 2016 kl 13:00 16:15 2016-04-21 1 (22) Plats och tid ande Höörsalen Kommunhuset Torsdagen den 21 april 2016 kl 13:00 16:15 Anders Magnhagen (S), ordförande Maria Truedsson (MP), 2:e vice ordf Linda Andersson (S) Lars-Håkan

Läs mer

Socialtjänst- När den egna kraften inte räcker till

Socialtjänst- När den egna kraften inte räcker till 2018-04-09 Socialtjänst- När den egna kraften inte räcker till Inledning Det sociala arbetet i Västerås ska utgå från individen. Alla människor kan bidra utifrån sina förutsättningar. Alla kan bidra till

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 5 4 Ledningssystem 2018... 6 5 Verksamhetsplan socialnämnden 2018... 7 6 Revisionsrapport

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Individnämndens protokoll 2014-03-25

Individnämndens protokoll 2014-03-25 Datum: Tisdagen den 25 mars 2014 Tid: 17.00 18.35 Plats: Elffröken, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 26 mars 2014 Paragrafer: 19-28 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2018-11-20 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Markus Lindgren Sammanträdesdatum 28 november 2018 Plats och tid Stadshuset F180, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer