ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)"

Transkript

1 1 (11) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 28 februari 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Staffan Jansson (S) 1:e vice ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 2:e vice ordförande Lars Kallsäby (C) Joakim Mukuasa (S) Jenny Våglin (MP) Kristiina Koistila (V) Benny Barrö (M) Anna Svensson Nordin (M) Lennart Nilsson (FP) Karin Levinsson (S) Jan Andersson (S) Aurora Pirraku Eriksson (S) Cecilia Nyström (MP) Kerstin Ånevall Lind (V) Sofie Olofsson Kärrvall (M) Charlotte Bergsjö (M) Marion Annilén (FP) Magnus Agestav (KD) ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

2 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 2 (11) 1. Protokollsjustering Individ- och familjenämnden föreslår 1. Lennart Nilsson (FP) 2. Joakim Mukuasa (S) att tillsammans med ordförande justera dagens protokoll. 2. Anmälan av extra ärenden 3. Fastställande av föredragningslista Förvaltningen föreslår att ärende 1 20 är offentliga. 4. Anmälan av handling Förteckningen anmälan av handling anmäls och läggs till handlingarna. 5. Anmälan av delegeringsbeslut Följande beslut som fattats med stöd av individ- och familjenämndens delegationsordning anmäls och läggs till handlingarna. Arbetsutskottets beslut enligt protokoll från 25 och 30 januari samt 1, 5, 11, 12 och 14 februari. Tjänstemannabeslut och beslut inom proaros individ- och familj enligt datalistor. 6. Anmälan av ordförandebeslut Ordförandebeslut som har fattats med stöd av LVU (lagen om vård av unga) och LVM (lagen om vård av missbrukare i vissa fall) under perioden 30 januari till 28 februari anmäls och läggs till handlingarna.

3 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 3 (11) 7. Dnr: 2013/73-IFN(3) Redovisning av synpunkter och klagomål 2012 Individ-och familjenämnden godkänner redovisningen av synpunkter och klagomål för 2012 samt att en översyn och analys av rutiner för bättre åtekoppling av resultat visavi mål och indikatorer till Individ och familjenämnden skall genomföras under våren Redovisningen avser tertial 3, 2012, tertial 1 0ch 2 har tidigare redovisats för IFN. Totalt för 2012 har 72 klagomåls ärenden registrerats, motsvarande siffra för 2011 var 76 stycken. Klagomålen för tertial 3 är till största delen fördelade mellan Barn- och ungdomskontoret 8 stycken, Socialkontor ekonomi 7 stycken, övriga, Socialkontor vuxen 1, Familjerätt (familjerådgivningen, långa väntetider 2 anonyma klagomål), Föreningsbidrag 1 anonymt klagomål. I samtliga ärenden har den klagande fått snabb återkopling av ansvarig chef eller konsulent. Under 2012 har kommunikationen mellan stabsförvaltningen och kontoren förbättrats avsevärt. Bemötandeproblematik är fortfarande den övervägande anledningen till klagomål, oftast handlar det om att inte få rätt beslut eller att inte bli lyssnad på som klient. Ärenden med bemötandeproblematik har i samtliga fall fått en återkopplingsmöte med förtydliganden och kompletterande information. Under våren 2013 skall analys och genomgång av gällande rutiner ses över och vid behov revideras. Huvudansvarig är Gunilla Westberg, myndighetschef. Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse 14 februari 2013 lagt förslag till beslut. 8. Dnr: 2013/72-IFN Redovisning Lex Sarah anmälningar 2012 Individ- och familjenämnden godkänner redovisningen av lex Sarah rapporter och anmälningar för Under Individ- och familjenämndens ansvarsområde hat totalt fyra lex Sarah rapporter registrerasts under Två av rapporterna har på grund av bedömd allvarlighetsgrad anmälts vidare till Socialstyrelsen av kvalitetsombudet. Den första anmälan avser ett misstag vid överlämning av ett ärende till Förvaltningsdomstolen avseende LVU omhändertagande av en ungdom. På grund av akuta händelser med inblandade handläggare och chefer så kom underställan om LVU för sent till Förvaltningsdomstolen varvid den unge släpptes på fri fot. Socialstyrelsen har i sitt yttrande godkänt vidtagna

4 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 4 (11) åtgärder vid Barn-och ungdomskontoret för att en liknande händelse inte skall kunna inträffa igen. Anmälan två är en händelse vid ett polistillslag mot familjens bostad då två ditkallade vikarierande socialsekreterare vid Västmanlands Socialjour gjorde en bedömning av att moder plus tre minderåriga barn kunnat lämnas ensamma utan tillsyn trots spår hos modern av narkotiska preparat. Mannen i familjen omhändertogs av Polis på grund av misstanke om narkotikabrott. Socialstyrelsen bedömning är att socialsekreterarna handlat enligt gällande delegationsordning även om ett annat beslut hade kunnat vara mer tillämpligt. Socialjouren har använt händelsen i ett lärande syfte för att så långt som möjligt säkra upp beslutsordningen vid liknande händelser. Ärendet är återkallat av Kvalitetsombudet och återkallat anmälan och det är godkänt av Socialstyrelsen. Sociala nämndernas förvaltning har den 4 februari 2013 lagt förslag till beslut. 9. Dnr: 2013/145-IFN(3) Redovisning Lex Maria-anmälningar 2012 Individ- och familjenämnden godkänner årsredovisningen av Lex Maria Under Individ- och familjenämndens ansvarsområde 2012, har ett beslut inkommit om Lex.Maria gällande Tallbacken. Händelsen anmäldes I den anmälan som registrerats kan konstateras att det fanns brister i kommunikation mellan Leg. Hälso- och sjukvårdspersonal samt oklarheter i verksamhetens rutiner. Även brister i hälso- och sjukvårdsdokumentationen är identifierade som orsaker till anmälan om händelse som medfört allvarlig vårdskada. Vårdgivaren har vidtagit åtgärder såsom att MAS, verksamhetschef, avdelningschef och dygnetruntpatrullen samt berörd personal haft träffar för att gå igenom rutiner och uppdatera gällande rutiner. Samverkansmöten har hållits. Fortsatt uppföljning kommer att ske kontinuerligt från MAS. Under 2011 hade en anmälan om Lex Maria registrerats. Sociala nämndernas förvaltning ser vikten av att säkerställa kompetens och följsamhet när det gäller skyldighet om anmälan till Socialstyrelsen vid händelser som medfört eller hade kunnat medföra en allvarlig vårdskada. Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse den 1 februari 2013 lagt fram förslag till beslut.

5 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 5 (11) 10. Dnr: 2011/142-IFN Arosdöttrarna - utvecklingsmedel år 2011 för att stärka stödet till våldsutsatta kvinnor Individ- och familjenämnden har tagit del av slutrapport av beviljade utvecklingsmedel 2011 till Arosdöttrarnas tjej och kvinnobeskydd och beslutar att överlämna den som redovisning till Länsstyrelsen. Arosdöttrarnas tjej- och kvinnobeskydd drivs av föreningen internationella kvinnors nätverk i samarbete med ABF. Det är en verksamhet som ingår som en viktig del i den lokala samverkan för att motverka mäns våld mot kvinnor. För verksamheten beviljades statsbidrag 350 tkr, ur utvecklingsmedel Medlen avsåg drift av verksamheten Beviljade medel redovisas i en slutrapport till Länsstyrelsen. Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse lagt fram förslag till beslut. 11. Dnr: 2011/133-IFN Kriscentrum för män - utvecklingsmedel år 2011 för att stärka stödet till våldsutsatta kvinnor Individ- och familjenämnden har tagit del av slutrapport av beviljade utvecklingsmedel 2011 till Kriscentrum för män i Västmanland och beslutar att överlämna den som redovisning till Länsstyrelsen. Kriscentrum för män i Västmanland ingår i det lokala samarbetet för att motverka mäns våld mot kvinnor. Verksamheten har funnits sedan hösten 2008 och arbetar med att ge stöd och vägledning till män i syfte att förhindra våld. För verksamheten beviljades statsbidrag 750 tkr, ur utvecklingsmedel Medlen avsåg drift av verksamheten Beviljade medel redovisas i en slutrapport till Länsstyrelsen. Sociala nämndernas stab har i skrivelse lagt fram förslag till beslut. 12. Dnr: 2013/200-IFN(2) Riktlinjer för ersättning till familjehem Individ- och familjenämnden beslutar att anta förändringar i riktlinjer för ersättningar till familjehem enligt förslag från sociala nämndernas förvaltning.

6 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 6 (11) Socialkontor barn och ungdom arbetar med projektet förstärkt familjehemsvård med syfte att barn och ungdomar med mer omfattande vårdbehov ska kunna vårdas i familjehem som ges utökat stöd. Riktlinjer för ersättning till familjehem i förstärkt vård behöver fastställas. Samtidigt har även riktlinjerna för ersättning till jourfamiljehem och familjehem som tar emot barn inom behandlingsmetoden Multi treatment Foster Care (MTFC) setts över. Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse lagt fram förslag till beslut. 13. Dnr: 2013/175-IFN(3) Samarbetsavtal med fastighetsägare - revidering Individ- och familjenämnden beslutar att anta det reviderade samarbetsavtalet. Västerås Stad har - genom individ- och familjenämnden - sedan flera år ett samarbetsavtal med fastighetsägarna i Västerås. Avsikten med avtalet är att fastighetsägare i Västerås ska erbjuda Västerås stad lägenheter för uthyrning till personer som av skilda skäl är utestängda från den reguljära bostadsmarknaden. Sociala nämndernas förvaltning och Bostad Västerås har gemensamt tagit fram en bilaga till samarbetsavtalet för att förtydliga rutiner omkring de lägenheter som fördelas till integrationsenheten. Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse den 14 feb, 2013 lagt fram förslag till beslut. 14. Dnr: 2013/152-IFN(2) Träningslägenheter Allmogeplatsen 2 Individ- och familjenämnden beslutar att använda 7 lägenheter på Allomogeplatsen 2, Västerås som träningslägenheter. Under 2012 präglades bostadsmarknaden i Västerås av stor efterfrågan och liten tillgång på hyreslägenheter var behovet av träningslägenheter 85, tilldelningen via samarbetsavtalet med fastighetsägare blev 48. I avvaktan på träningslägenhet blir personerna kvar längre än vad de behöver i en boendeform med sociala insatser och upptar därmed plats för andra som väntar på en sådan plats.

7 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 7 (11) Från och med 1 mars 2013 har individ- och familjenämnden möjlighet att få tillgång till 7 lägenheter vid Allmogeplatsen. Lägenheterna ligger i anslutning till gemensamma utrymmen och har tidigare varit korttidsboende inom nämnden för funktionshindrade Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse den 14 februari lagt fram förslag till beslut. 15. Dnr: 2012/173-IFN(5) Kartläggning av narkotikaanvändandet i Västerås 2012 Individ- och familjenämnden godkänner rapporten och beslutar att kartläggningsresultatet ska användas i den fortsatta planeringen av stöd, vård och behandlingsinsatser. Kartläggningen är genomförd av Drogsamrådet i Västerås. Drogsamrådet består av representanter från Sociala nämndernas förvaltning, Staberna, Polismyndigheten, Frivårdsmyndigheten, proaros och Landstinget. Detta är den åttonde kartläggningen i rad, som är utformad på likartat sätt. Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse den 20 februari 2013 lagt fram förslag till beslut 16. Dnr: 2012/305-IFN(6) Kartläggning av hemlösheten i Västerås hösten Individ- och familjenämnden godkänner rapporten Kartläggning senhösten 2012 och beslutar att kartläggningens resultat ska användas som underlag för planering omkring hemlösheten i Västerås. 2. att översända rapporten för kännedom till Kommunstyreslen och Fastighetsnämnden Individ- och familjenämnden har som en del i strategin för hemlöshet beslutat genomföra årliga kartläggningar av antalet hemlösa under vecka ombads olika myndigheter och frivilligorganisationer i Västerås att rapportera in information om hemlösa de haft kontakt med under veckan. Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse den 20 februari 2013 lagt fram förslag till beslut.

8 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 8 (11) 17. Dnr: 2013/37-IFN(2) Verksamhetsberättelse Individ- och familjenämnden 2012 Individ- och familjenämnden beslutar godkänna förslag till verksamhetsberättelse för Som ett led i stadens ekonomistyrning utarbetar förvaltningar och kommunägda företag årliga underlag för stadens gemensamma årsredovisning. Individ- och familjenämndens verksamhet, exklusive flyktingverksamheten, uppvisar för år 2012 totalt ett positivt resultat på 0,1 Mkr. Kostnaden för verksamhetsåret (exkl. flyktingar) uppgick till 626,7 mkr och intäkterna till 16,6 mkr. Den negativa avvikelsen på kostnadssidan beror främst på högre kostnader för vård vuxen, vård barn och familj samt vård ungdom. Däremot redovisas ett överskott för försörjningsstödet, utvecklingsmedel, sysselsättningsåtgärder enl LOV och verksamhetssystemet. För flyktingmottagandet, personer med ankomstår 2009, redovisas ett överskott på 3,6 mkr. Detta resultat beskriver kostnader och intäkter för 455 personer under deras 4 år med flyktingstatus. Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse, daterad 18 februari 2013, lagt fram förslag till beslut. 18. Dnr: 2013/36-IFN(2) Individ- och familjenämndens detaljbudget år 2013 Individ- och familjenämnden godkänner detaljbudget Kommunfullmäktige fastställde nettokostnadsramar för 2013 för styrelser och nämnder vid sammanträdet Av beslutet framgår att individ- och familjenämndens nettokostnadsram ökat med 33,8 Mkr i förhållande till ingående budgetram från 2012 och uppgår därmed till 643,9 Mkr. Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse, daterad 18 februari 2013, lagt fram förslag till beslut.

9 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 9 (11) 19. Dnr: 2013/112-IFN Rutin för hantering av nämndinitiativ Individ- och familjenämnden beslutar att anta rutinen för hantering av nämndinitiativ. Kommunallagen 4 kap 17 stadgar att ledamöterna i nämnderna får väcka ärenden i nämnderna. Regleringen innebär att en enskild ledamot eller flera ledamöter tillsammans kan väcka ärenden i nämnden. Dessa ärenden som väcks i nämnderna av en eller flera ledamöter betecknas nämndinitiativ. Förekomsten av nämndinitiativ i nämnder i Västerås stad har ökat. Behov av en gemensam rutin för hantering av nämndinitiativen har uppstått. Kommunstyrelsen har antagit den föreslagna rutinen samt rekommenderar övriga nämnder/styrelser att anta samma rutin. 20. Dnr: 2013/156-IFN(2) Delegationsordning individ- och familjenämnden Individ- och familjenämnden beslutar godkänna delegationsordningen i enlighet med revideringen. De två större förändringarna förvaltningen föreslår nämnden att delegera är dels att överklaganden på förvaltningsdomstols beslut delegeras till arbetsutskottet samt att tillfälliga placeringar enligt SoL i max tre månader delegeras till konsulent. Kammarrätten har nyligen medgett att yttranden till de får delegeras till ett utskott. Då det är utskott varannan vecka, med möjlighet till extra arbetsutskott om det är brådskande, medför en delegering till arbetsutskottet en smidigare och snabbare hantering av dessa ofta brådskande ärenden. Den andra revideringen som föreslås gäller barn och ungdomskontoret och innebär att tillfälliga placeringsärenden i enlighet med socialtjänstlagen i max tre månader delegeras till konsulent och under icke kontorstid till socialsekreterare på socialjouren. Därmed likställs delegationen mellan barn och ungdomskontoret och vuxen kontoret. Sociala nämndernas förvaltning har, i en skrivelse den 18 februari 2013, lagt fram förslag till beslut.

10 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 10 (11) Här slutar sammanträdets öppna del 21. Dnr: 2013/67-IFN Tillsynsärende - klagomål från Surahammars kommun angående handläggning av ett barnavårdsärende 22. Dnr: 2013/97-IFN Tillsynsärende - klagomål angående handläggning av ett barnavårdsärende 23. Dnr: 2013/111-IFN JO-anmälan - Utredning och yttrande angående handläggning om betalningsskyldighet 24. Yttrande till Kammarrätten Mustafa Hassan 25. Anmälan om behov av tillsättande av särskild förordnad vårdnadshavare 26. Nedläggning av faderskapsutredning 27. Nedläggning av faderskapsutredning 28. Nedläggning av faderskapsutredning 29. Beredningsärenden 1. Förfrågningsunderlag - muntligt på nämnden 2. Flyktingmottagande

11 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 11 (11) 30. Slutna informationsärenden 31. Kurser och konferenser 32. Förvaltningsdialog 33. Övriga frågor

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (7) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 25 april 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 20 februari 2014 Plats och tid Stadshuset, A 587, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (20) 2012-08-30

PROTOKOLL 1 (20) 2012-08-30 PROTOKOLL 1 (20) 2012-08-30 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 08.15-8.30, 11.00 12.00, 13.00-14.55 Beslutande Kenneth Fahlesson (S), ordförande Torgny Lind (S), vice ordförande Ulla-Britt Kulin

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 19 december 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge

Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge 2015-01-13 1 (25) Christoffer Jönsson Nämndsekreterare Sammanträdesdatum 2015-01-21 Plats Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Anna Mannfalk (M), Ordförande Carina Gerthel

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 november 2012 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 29 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 maj 2014 Plats och tid Stadshuset, A 587, kl 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-02-10 Innehåll 20 Verksamhet med personligt ombud... 28 21 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 29 22 Överföring av ram mellan programområden...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30-11.20 Beslutande Sofia Forsgren Böhmer (M) ordförande Barbro Söderberg (S) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

Protokoll. Tid: Torsdagen den 14 oktober 2010 kl 14.00-16.25 Plats: Sammanträdesrum Jätten, Ribbingsgatan 1-3

Protokoll. Tid: Torsdagen den 14 oktober 2010 kl 14.00-16.25 Plats: Sammanträdesrum Jätten, Ribbingsgatan 1-3 Tid: Torsdagen den 14 oktober 2010 kl 14.00-16.25 Plats: Sammanträdesrum Jätten, Ribbingsgatan 1-3 Närvarande ledamöter: Sigvard Sundkvist (KD) ordförande Ulf Södersten (M) 1:e vice ordförande Ylva Wessman

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.25

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.25 Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.25 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande Anders Widesjö (M)

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2012-02-29 2 SN 22 Dnr 25.12 700 Ersättningar till kontaktperson och kontaktfamilj/stödfamilj som korttidsvistelse enligt LSS, ersättningar vid familjehemsvård av barn, unga och vuxna, vårdnadsöverflyttningar

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag PROTOKOLL 2012-09-19 1(16) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.30 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Björn Liljedahl (M) Göran Malmestedt

Läs mer

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Ronny Moström (S), Lena Norstedt (C), Rune Broström (SD)

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Ronny Moström (S), Lena Norstedt (C), Rune Broström (SD) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 12 juni 2015, klockan 15:00-17:00 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S)( 58-62), Marita Pettersson

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2013-06-18 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2013-06-18 1 Socialnämnden 2013-06-18 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 99 Rutin för handläggning av bostadsanpassningärenden 100 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 101

Läs mer

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2008-11-20 196 Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Ann-Margret Björck (fp), tjg. ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ingrid Håkansson (m), ledamot Lars Nihlén (c), ledamot

Läs mer

Socialförvaltningen, Simrishamn, 22 mars 2011 kl. 9.00 12.05, 13.15-14.40 (sammanträdet ajournerat mellan 10.05 10.10) Beslutande

Socialförvaltningen, Simrishamn, 22 mars 2011 kl. 9.00 12.05, 13.15-14.40 (sammanträdet ajournerat mellan 10.05 10.10) Beslutande 2011-03-22 1 (22) Plats och tid Socialförvaltningen, Simrishamn, 22 mars 2011 kl. 9.00 12.05, 13.15-14.40 (sammanträdet ajournerat mellan 10.05 10.10) Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (11) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 3 oktober 2012 Plats och tid Stockholm, kl 08:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-09-18

Omsorgsnämnden 2001-09-18 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 18.20 Beslutande S Bo Johansson, ordförande KD Göran Andersson S Karl-Erik Danielsson MP Birgitta Persson M Ingrid Burfelt C Aina Svensson 134-145

Läs mer

Siver Karlsson (S) för Henry Johansson (KD) Monica Hansson (C) för Deisy Hellsén (C)

Siver Karlsson (S) för Henry Johansson (KD) Monica Hansson (C) för Deisy Hellsén (C) 2012-12-12 1 (18) Plats och tid Alfta Gästis, annexet, onsdag den 12 december, kl. 12.30 16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Jan-Åke Lindgren (S), ordförande

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-08-27

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-08-27 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-27 Ärendelista 78 Dnr 2008-000180 Valfrihetssystem inom äldre- och handikappomsorgen 79 Dnr 2015-000133 Friare val av hjälpmedel 80 Dnr 2015-000191 Förstudie LSS-boende

Läs mer

Ajournering mellan 14 och 15 kl. 14.30 14.45

Ajournering mellan 14 och 15 kl. 14.30 14.45 Omsorgsnämnden 2015-01-21 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 25 februari 2015 kl. 13.15 16.10 Ajournering mellan 14 och 15 kl. 14.30 14.45 Justerade paragrafer 13-22 ande Mats

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN 2011-11-17

SOCIALNÄMNDEN 2011-11-17 K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2011-11-17 OBSERVERA DAG/DATUM! Tid och plats Kl 18.30 Frösundarummet, socialkontoret Vallentuna Kallade tjänstemän Övriga kallade Inga-Lill Björklund, Socialchef Elin Rundqvist,

Läs mer

Hälso och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2010-12-21

Hälso och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2010-12-21 Plats och tid Björmekullasalen, 2010-12-21 kl. 18.00-20.05 Ajournering kl. 19.40-19.50 Beslutande Karlsson, Gunilla (S) ordförande Wilhelmsson, Anders (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Sagna,

Läs mer

Inspektion 1 4 oktober av Socialnämnden i Sundsvalls kommun

Inspektion 1 4 oktober av Socialnämnden i Sundsvalls kommun PROTOKOLL Justitieombudsmannen Lilian Wiklund Datum 2012-11-07 Dnr 5230-2012 Sid 1 (7) Inspektion 1 4 oktober av Socialnämnden i Sundsvalls kommun Närvarande från Riksdagens ombudsmannaexpedition: Byråchefen

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-07

PROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-07 1 (17) Paragrafer 59-75 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 18.00-21.10 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Hans-Bertil Sinclair(m), ordförande Janeth Nilsson-Norén

Läs mer

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 21 oktober 2015, 15.00 16.45

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 21 oktober 2015, 15.00 16.45 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 21 oktober 2015, 15.00 16.45 Peter Krööse (C), ordförande Laila Norstedt Persson (M), vice ordförande Inger Sundin (S) Kenneth

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-05-22 1 (17) Socialkontoret, kl. 9.00 10.50

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-05-22 1 (17) Socialkontoret, kl. 9.00 10.50 2007-05-22 1 (17) Plats och tid Socialkontoret, kl. 9.00 10.50 Beslutande Övriga närvarande: Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Stefan Lamme (m) Pia Ingvarsson (s) Anita Svensson

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset Storuman 2013-02-20, kl 09.00 15.30. Ajournering för partivisa överläggningar 11.30 12.00. Beslutande Monica Beije (M) Håkan Rombe

Läs mer

DELEGATIONSORDNING OMSORGSNÄMNDEN LILLA EDETS KOMMUN. Socialförvaltningen. Dnr Dpl 2011/ON060 700

DELEGATIONSORDNING OMSORGSNÄMNDEN LILLA EDETS KOMMUN. Socialförvaltningen. Dnr Dpl 2011/ON060 700 Dnr Dpl 2011/ON060 700 LILLA EDETS KOMMUN Socialförvaltningen DELEGATIONSORDNING Antagen 2011-04-18 Dnr: 2011/ON060 Reviderad 2011-05-23 Reviderad 2015-10-26 82 Reviderad 2011-10-03 Reviderad 2016-01-19

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll

Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll s Socialnämndens arbetsutskott Tid och plats Beslutande Ledamöter Onsdagen den 12 september 2012 kl. 18.00 21.10 i Debatten, kommunhuset Staffan Strömbäck (M), ordförande Uma Ormont (M) Christina Blom

Läs mer

Socialtjänsten, Stadshuset

Socialtjänsten, Stadshuset SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-16:10 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

Elisabeth Björnsdotter Rahm. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 109-125 Annette Bergman

Elisabeth Björnsdotter Rahm. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 109-125 Annette Bergman 1(24) Plats och tid Politikern, stadshuset kl 08.00-15.00 Beslutande Ledamöter Gunilla Johansson (S), ordförande Vivan Åkerlund (S) Mikael Ölmebäck (S) Håkan Eleblad (S) tjg ersättare för Anne-Lie Bygdén

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

F~;;;~~:a7' "~...~... ~tm<l... :5 :og;u~~

F~;;;~~:a7' ~...~... ~tm<l... :5 :og;u~~ Sammanträde Plats och tid Ledamöter Stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-14.15 Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.00 1(20) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.00 Beslutande: Ingalill Jonsson (m), ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Lena Norgren (fp), tj g ersättare Eva-Lena Wrethén

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2003-12-11 1 (22)

Vård- och Omsorgsnämnden 2003-12-11 1 (22) Vård- och Omsorgsnämnden 2003-12-11 1 (22) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 17.00 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel, 79-94 (s) Ingrid Karlsson

Läs mer

Tjänstemän Bodil Sundlöf, förvaltningschef 117-127 Marie Olsson Taxén, enhetschef 117 Angela Samarzija, nämndsekreterare

Tjänstemän Bodil Sundlöf, förvaltningschef 117-127 Marie Olsson Taxén, enhetschef 117 Angela Samarzija, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Gunnel Persson (s)

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, Lokal: Bäcken. Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s. Anette Lundberg

Förvaltningsbyggnaden, Lokal: Bäcken. Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s. Anette Lundberg PROTOKOLL 1(24) Tid: Kl 08:00-12:00 Plats: Förvaltningsbyggnaden, Lokal: Bäcken Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s Anette Lundberg, s Harry Bäckström, s Lars-Åke Andersson, v Gun-Britt

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/9 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 15.50 Ajournering 15.00 15.05 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(17) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Anneli Björck-Andersson (S) Sven-Olov

Läs mer

PROTOKOLL. Inspektion den 14 17 november 2011 av Socialnämnd Väster i Örebro kommun. Justitieombudsmannen Lilian Wiklund

PROTOKOLL. Inspektion den 14 17 november 2011 av Socialnämnd Väster i Örebro kommun. Justitieombudsmannen Lilian Wiklund PROTOKOLL Justitieombudsmannen Lilian Wiklund Dnr 5735-2011 Sid 1 (6) Inspektion den 14 17 november 2011 av Socialnämnd Väster i Örebro kommun Närvarande från Riksdagens ombudsmän: justitieombudsmannen

Läs mer

Leif T Johanson (FP), ordförande Kristina Frigert (M) Elving Claesson (S) Se bifogad närvarolist sidan 2. Elving Claesson.

Leif T Johanson (FP), ordförande Kristina Frigert (M) Elving Claesson (S) Se bifogad närvarolist sidan 2. Elving Claesson. Plats och tid Kvarnberget, "Samlingssalen", Kungshamn, kl 13.00-17.00. Öppet sammanträde Beslutande Leif T Johanson (FP), ordförande Kristina Frigert (M) Elving Claesson (S) Närvarande ersättare Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (9) 2014-01-29 4-13 SOCIALNÄMNDEN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (9) 2014-01-29 4-13 SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (9) Plats och tid Socialkontoret i Borgholm 13.00 17.15 ande Eva Karlström (M) Björn Andreen (M) Elisabeth Svensson (C) Mikael Larsson (C) ej närvarande vid efterföljande diskussion

Läs mer

Plats och tid: Kommunkontoret, sessionssalen torsdag den 4 mars 2004, Klockan 13.00 15. Närvarande ej tjänstgörande ersättare

Plats och tid: Kommunkontoret, sessionssalen torsdag den 4 mars 2004, Klockan 13.00 15. Närvarande ej tjänstgörande ersättare 1(15) Plats och tid: Kommunkontoret, sessionssalen torsdag den 4 mars 2004, Klockan 13.00 15 Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Håkan Gusteus, (fp) ordf Inger Andersson (fp) Inga-Lill Thoren

Läs mer

Mohammad Saadoun projektledare 11-12 Ingwer Kliche assistent 11-12

Mohammad Saadoun projektledare 11-12 Ingwer Kliche assistent 11-12 PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 18.00 20.25 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 11 23 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Marie Sjöhem (S) Annika Andersson (MP) Tobias Edin

Läs mer

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Omsorgsnämnden 2015-06-10 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 10 juni 2015 kl. 13.15 15.45 Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Justerade paragrafer 33-45 Beslutande

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.00 Beslutande Övriga närvarande Ida Bornlykke (S), ordförande Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson (M) Lars Erik Ottosson

Läs mer

DELEGATIONSORDNING. Delegationsordning för arbets- och

DELEGATIONSORDNING. Delegationsordning för arbets- och DELEGATIONSORDNING Delegationsordning för arbets- och företagsnämnden Dokumentets syfte En delegationsordning anger vilka frågor en nämnd delegerat och vem som får rätt att besluta på delegation av nämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-12-13 1 (20) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, klockan 09.00 12.00 Vissa personuppgiftekan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Socialnämnden Datum 2015-12-10 Tid 08:15-11:50 Plats Kommunhuset, sammanträdesrummet Stollen Närvarande Se sidan 2 Justerare Remzija Kolasinac (S) Justeringens plats och tid

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 1(24) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2015-06-02 - Kommunhuset klockan 14.15-16.00 Beslutande Övriga deltagande Arne Andersson (M) - ordförande Helena Lordhem (KD) - tjänstgörande ersättare Patric

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Datum Tid kl 08.15--10.30 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Helena Wikström (C) Justeringens plats och tid LSS-kontoret måndagen den 3 mars Justerade

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(23)

Sammanträdesprotokoll 1(23) Sammanträdesprotokoll 1(23) Plats och tid Öjersbo konferens, 15.00 19:30 ande Gunnar Tiger (S) ordförande Annika Hedberg Roth (S) Åke Andersson (V) Nancy Ibarra (V), tjg ersättare Torsten Jansson (S),

Läs mer

Socialnämnden 2011-08-18. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 12:00

Socialnämnden 2011-08-18. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 12:00 Socialnämnden 2011-08-18 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 9:00: - 12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Christina Warman (M), Stefan Hansson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 3. Information från förvaltningschef. 4. Nämndsbokslut 2009 och avstämning av nämndsmål 2009. BILAGA

Kommunkontoret i Bergsjö. 3. Information från förvaltningschef. 4. Nämndsbokslut 2009 och avstämning av nämndsmål 2009. BILAGA NORDANSTIGS KOMMUN Omsorgs- och lärandenämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Onsdag 24 februari 2010 kl. 08:30 1. Val av justerare 2. Godkännande

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningen

Barn- och ungdomsförvaltningen Sida Barn- och ungdomsnämnden 2003-10-20 1 ( 15) Plats och tid Kommunhuset, kl 15.00 21.30. Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Enligt närvarolista Utses att justera Andreas Vänerlöv (kd)

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/20 Plats och tid Magistern, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:30-20:50 Paragrafer 124-140 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Se deltagarlista på nästa sida. Övriga deltagande

Läs mer

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Protokoll Vux 7/2014 Vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Datum: 2014-03-05 Klockan: 13:30-17:30 Plats: Nikolaiskolan, lokal Hugin, Manillagatan 15-19 Närvarande ledamöter Anders Hagström (KD) ordförande

Läs mer

Socialnämnden. (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) Marita Pettersson (S), Barbro Olausson (FP), Birgit Ohlsson

Socialnämnden. (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) Marita Pettersson (S), Barbro Olausson (FP), Birgit Ohlsson Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 2013-01-29, klockan 13:30 16:25 (ajounering 14:50-15:00) ande Görel Nilsson (S) ordförande, Susanna Karlsson (S), Monica

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (15) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 20 december 2012 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Socialnämnd

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Socialnämnd KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Socialnämnd Plats och tid Häringeslott Tisdag, kl. 17.00 Justeringens plats och tid 2015-12-22 Petri Salonen (C) Ordförande Xerxes Fallah Sekreterare POSTADRESS 136 81 Haninge BESÖKSADRESS

Läs mer

Plats och tid: Sal 1 servicehuset kl. 08:30-12.30 33 66

Plats och tid: Sal 1 servicehuset kl. 08:30-12.30 33 66 Plats och tid: Sal 1 servicehuset kl. 08:30-12.30 33 66 Ledamöter: Ersättare: Tjg Estelle Karlsson (M) Ordförande Ann-Britt Gladh (M) tjg Miriam Eriksson (KD) ordf 46 Magnus Douhan (C) 46 Leif Nilsson

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2012-10-22 1 (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2012-10-22 1 (16) 2012-10-22 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 22 oktober kl. 8.30 11.40 Beslutande Vidar Lundbäck, ordförande Berith Krook (M), vice ordförande Viktor Emilsson (M) Josefin Grenander (C) Elisabeth

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 143-175

Sammanträdesprotokoll 143-175 1 (10) Sammanträdesprotokoll 143-175 Sammanträdesdatum 23 juni 2010 Plats och tid Stadshuset A 287, kl 14:00-16:00 Ajournering 14:50-15:10 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ragnhild Källberg (FP) 1:e

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 ANDE LEDAMÖTER Björn Tolen (C), ordförande Kent Wallin (M), vice ordförande Eilert Karlsson (S) Maj-Britt Pihlström (S)

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Björkarna

Stora sammanträdesrummet, Björkarna SOCIALNÄMNDEN Tid och plats Tisdag 23 september 2014 kl. 10:00 12:30 Stora sammanträdesrummet, Björkarna Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), Ordförande Ann Louise Brodén (S) Ann Mari Uppvall

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Bäckaskogs slott, Kristianstad, klockan 13.00-15.45. ande Bo Silverbern, Ordförande (M) Elsa Christersson (Mp) Bo Larsson (Sd) Sylvia Olander (M) Marianne Eriksson,

Läs mer

Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00-17.10

Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00-17.10 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00-17.10 Peter Krööse (C), Ordförande Inger Sundin (S) Lars-Erik Ståhl (S) Marianne Kjellström (S) Rosette

Läs mer

Uppsättande: 2012-10-04 Nedtagande: 2012-10-26

Uppsättande: 2012-10-04 Nedtagande: 2012-10-26 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl 18:00 20:10 Plats och tid 83-97 Anna Strand (C) Marie Raask (S) Lars Lewander (M) Adam Algotsson (M) Agne Eklund (FP) Hamza Demir (V) Marina Borneblad (MP) Olli Högström

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-25 kl. 08.30-10.46. Sekreterare. Fanny Palmér- Holst. Ordförande. Lars Ingvert. Justerande.

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-25 kl. 08.30-10.46. Sekreterare. Fanny Palmér- Holst. Ordförande. Lars Ingvert. Justerande. 2016-05-25 1(14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-25 kl. 08.30-10.46 Paragrafer 72-80 Utses att justera Vidar Lundbäck Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-31 Underskrifter

Läs mer

Teo Zickbauer. Kristina Valtersson

Teo Zickbauer. Kristina Valtersson Sammanträdesprotokoll 1(14) 2008-05-20 Socialnämnden Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.00 ande Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu (s) Yvonne Skärheden (m)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 2015-06-18 1(23) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kl. 08.30-12.00 Beslutande Ewa Arvidsson (S), ordförande Birgit Karlsson (MP) Cecilia

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-05-20 1 (15)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-05-20 1 (15) 2014-05-20 1 (15) Plats och tid Älmhults kommunhus tisdagen 20 maj 2014 kl. 08.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

Kommunhuset - Kolabacken

Kommunhuset - Kolabacken 2015-03-18 1 (28) Christoffer Jönsson Nämndsekreterare Sammanträdesdatum 2015-03-26 Plats Kommunhuset - Kolabacken Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Anna Mannfalk (M), Ordförande Carina Gerthel (M), 1:e vice

Läs mer

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Mats Överfjord (M) Leif Appelgren (M) ersätter Ulf Sjölinder

Läs mer

104 Beviljade ansökningar till särskilt boende augusti 2008. 107 Fastställande av avgift vid transport av avliden.

104 Beviljade ansökningar till särskilt boende augusti 2008. 107 Fastställande av avgift vid transport av avliden. 24 september 2008 1 Ärendeförteckning vid Karlskrona kommuns äldrenämnd sammanträde den 24 september 2008 102 Utvärdering av Kompetensstegen. 103 Lägesrapport, Eget val i hemtjänsten. 104 Beviljade ansökningar

Läs mer

99-105, 107-109 Dzenan Ganic enhetschef 99-102 Linda Harju integrationssamordnare 99-101

99-105, 107-109 Dzenan Ganic enhetschef 99-102 Linda Harju integrationssamordnare 99-101 PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats 17.00 18.45 Arbetslivsförvaltningen Österlånggatan 72 Öppet sammanträde Omfattning 99 109 Närvarande Lars-Åke Johansson (S) Marie Samuelsson (S) Lotta Preijde (FP) Birgitta

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 1(15) Plats och tid ande Ledamöter Tjg ersättare Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 Peter Krööse (c), ordförande Anita Karmteg (fp) Annika Bjelvert (m) Eva Hammar (mp)

Läs mer

Delegationsförteckning

Delegationsförteckning Delegationsförteckning För socialnämnden i Håbo kommun Ersätter tidigare delegationsordning daterad 2016-03-22, dnr 2014/00044 Delegationsförteckning reviderad maj 2016, antagen av socialnämnden 2016-05-24-35

Läs mer

Jan Plantin (M) K ristina Pettersson (S) Å ke Malmqvist (MP), ersättare för Karl Arne Larsson (C) 17. Medborgarkontoret, Östervåla 28 januari 2014

Jan Plantin (M) K ristina Pettersson (S) Å ke Malmqvist (MP), ersättare för Karl Arne Larsson (C) 17. Medborgarkontoret, Östervåla 28 januari 2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30 12.00 Beslutande Karl Arne Larsson (C), ordförande, 2 16, 18 22 Inga Lill Hellgre n (S) Susanne Stambolidou T ellebo

Läs mer

Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.20. Peter Borgström, s 130-136

Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.20. Peter Borgström, s 130-136 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.20 Beslutande Mattias Wärnsberg, s Gunvor Nilsson, m Stig Andersson, s Gillis Gustafsson, m Göran Lundberg, s Gunilla Aronsson, c Ingbert Andersson,

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-04-02

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-04-02 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.20 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson (KD) Renée Solstad (S) Britt-Marie Berg (S)

Läs mer

Programnämnd barn och utbildning

Programnämnd barn och utbildning Protokoll Bou 1232/2014 Programnämnd barn och utbildning Datum: 2015-02-04 Klockan: 13:15-16:30 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Kenneth Nilsson (S) Anders Östman (KD) Ersättare för Kenneth

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-05-24 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-05-24 1 Vård- och omsorgsnämnden 2007-05-24 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2007-05-24 kl 08.00-12.00 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Gert Hovbratt (c) ersättare för Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand

Läs mer

Sollefteå kommun Individ- och omsorgsnämnden

Sollefteå kommun Individ- och omsorgsnämnden 1 (10) Datum Tid Kl. 14.00 15.30 Plats Beslutande Övriga närvarande A-salen, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ann-Katrin Lundin, verksamhetschef

Läs mer

Delegationsordning. Antagen av Vård- och omsorgsnämnden 2012-11-29, 94. Diarienummer VON12/112. Reviderad 2013-01-24 VON 7. Diarienummer VON14/79

Delegationsordning. Antagen av Vård- och omsorgsnämnden 2012-11-29, 94. Diarienummer VON12/112. Reviderad 2013-01-24 VON 7. Diarienummer VON14/79 ionsordning, 94 Diarienummer VON12/112 Reviderad 201-01-24 VON 7 Diarienummer VON14/79 Reviderad 2014-09-04 VON 59 2 Använda förkortningar i delegationslistan KL Kommunallagen (1991:900) OoS Offentlighets-

Läs mer

Fastställande av dagordning Utsänd och föreslagen dagordning fastställs.

Fastställande av dagordning Utsänd och föreslagen dagordning fastställs. VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN 2013-01-31 1 2 Fastställande av dagordning Utsänd och föreslagen dagordning fastställs. _ VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN 2013-01-31 2 3 Dnr VON/2012:45-709 Handläggare: Maria Sabelström/Ulf

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 20 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 22 oktober 2014 kl 14.00 17.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Gull-Britt Sandefors (c) Anita Davoust (m) Jim Lindberg (s) Emil Wetterling (s) Marianne

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-06-16

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-06-16 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-16 Ärendelista 68 Dnr 2015-000132 Missbruks- och beroendevård i Halland (Dnr HSS 140093) 69 Dnr 2015-000065 Handlingsplan för arbetet mot våld i nära relation 70

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 15-25

Sammanträdesprotokoll 15-25 Sammanträdesprotokoll 15-25 Sammanträde med Skultuna kommundelsnämnd Sammanträdesdatum Tisdagen den 29 april 2008 Plats och tid skultunagården kl. 16:00-16:30 Närvarande ledamöter Ordförande Sven Svensson

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden Reglemente för socialnämnden Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Reglemente för socialnämnden Reglemente 1992-02-24, 15 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare Version

Läs mer

Kommunhuset - Kolabacken

Kommunhuset - Kolabacken 2014-09-15 1 (20) Jönsson, Christoffer Nämndsekreterare Sammanträdesdatum 2014-09-23 Plats Kommunhuset - Kolabacken Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Närvarorätt Anna Mannfalk (M), Ordförande Kristina Fredin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 25 januari 2011 kl 13.00 16.15 Beslutande Rolf Emanuelsson, ordf FP Annika Holmstrand C Lotta Wignell C Margareta Bryntesson

Läs mer

Riktlinje för synpunkts- och klagomålshantering VON 2013/02707 003. Riktlinjerna är antagna av vård- och omsorgsnämnden den 13 maj 2003.

Riktlinje för synpunkts- och klagomålshantering VON 2013/02707 003. Riktlinjerna är antagna av vård- och omsorgsnämnden den 13 maj 2003. Riktlinje för synpunkts- och klagomålshantering VON 2013/02707 003 Riktlinjerna är antagna av vård- och omsorgsnämnden den 13 maj 2003. Reviderade av VOK-lg 2013-09-09, redaktionell ändring 2014-06-30

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Folkets Hus kl. 13:00 17.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Leif Andersson (S), Christer Bech (S), tjänstgörande ersättare Anna-Lena Carlsson (C), ej 44 Elisabeth

Läs mer