Kallelse och föredragningslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse och föredragningslista"

Transkript

1 KALLELSE 1 (11) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 26 januari 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), Klockan 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Marie Sundström (MP) 2:e vice ordförande Jesper Brandberg (L) Jan Andersson (S) Dorothy Bergkvist (C) Andreas Burenfjäll (KD) Viktoria Högström Unell (M) Stefan Oszák Bengtsson (M) Patric Sjölund (SD) Nesrin Deriki Önen (S) Åse Olofsson (S) Anna Thunell (MP) Ana Echevierra (KD) Issa Hysén Bihi (M) Lennart Åhl (M) Tobias Revenäs (L) Janeth Persson (SD) Kerstin Ånevall Lind (V)

2 (11) 1 Protokollsjustering föreslår Dorothy Bergkvist (C) att tillsammans med ordförande justera dagens protokoll. 2 Anmälan av extra ärenden ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND max 15 minuter 3 Fastställande av föredragningslista beslutar att ärende 1-16 är offentliga och behandlas på den öppna delen av sammanträdet. 4 Anmälan av handlingar tar del av följande dokument och lägger dem till handlingarna. Postlista ( ) Domar inkomna till förvaltningen sedan förra nämndsammanträdet Övrig information Alla handlingar finns i en pärm som skickas runt vid nämndsammanträdet.

3 (11) 5 Anmälan av delegationsbeslut tar del av beslut som fattats med stöd av nämndens delegationsordning och lägger dem till handlingarna. Arbetsutskottets beslut enligt protokoll från 21 och 22 december 2016 samt 4, 11 och 18 januari Tjänstemannabeslut inom individ- och familjenämndens ansvarsområde under december månad. Protokollen samt listor över fattade beslut finns i en pärm som skickas runt vid nämndsammanträdet. 6 Anmälan av beslut fattade av ordförande tar del av beslut som fattats av ordförande med stöd av följande lagstiftning och lägger dem till handlingarna. LVU (Lag (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga) LVM (Lag (1988:870) om vård av missbrukare i vissa fall) Beslut som fattats av ordförande i brådskande ärenden med stöd av Kommunallagen 6 kap 36. Listor över fattade beslut finns i en pärm som skickas runt vid nämndsammanträdet. 7 Information - Månadsstatistik tar del av månadsrapporten, statistik gällande försörjningsstöd och vårdkostnader och behovsbladet bostad och lägger dem till handlingarna.

4 (11) 8 Dnr IFN 2017/ Nämndinitiativ från (S), (MP), (C) och (KD) - Bostäder unga vuxna beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att utreda nämndinitiativet "Bostäder unga vuxna". Ann-Louise Molin Östling (S), Marie Sundström (MP), Jan Andersson (S), Dorothy Bergkvist (C), Andras Burenfjäll (KD), Nesrin Deriki Önen (S), Åse Olofsson (S), Anna Thunell (MP) och Ana Echevierra (KD) lämnade in ett nämndinitiativ den 22 december 2016 med rubriken "Bostäder unga vuxna". 9 Dnr IFN 2016/ Fördelning av verksamhetsstöd 2017 för s föreningar godkänner fördelningen av verksamhetsstöd till föreningar med särskild inriktning för s budget för föreningsstöd 2017 är kronor. Totalt föreslås att kronor fördelas som verksamhetsstöd till sex stycken föreningar. Utifrån detta förslag kvarstår kronor, varav kronor föreslås tillfalla potten för projekt/arrangemangsstöd. Av de föreslagna kronorna för projekt och arrangemangsstöd föreslås att kronor avsätts för ett riktat bidrag inom individ och familjenämnden, med fokus på inkludering av unga. Projekt- och arrangemangstöden kan sökas löpande över året. 10 Dnr IFN 2016/ Inkludering av unga i föreningslivet godkänner det riktade projektstödet för föreningar inom individ- och familjenämndens målområde. Förslaget för riktat projektstöd för föreningar inom IFNs målområde innebär ett stöd för inkludering av unga i föreningslivet. Syftet är att öka inkluderingen av unga/unga vuxna som vanligtvis inte tar del av föreningslivet samt de aktiviteter och riktade projekt staden bedriver. Målet är att, genom aktiviteter, sammanhang och ett bredare socialt nätverk, ge unga/unga vuxna förutsättningar att utveckla sina egna resurser för en ökad livskvalité samt ett fortsatt engagemang för föreningslivet. Budget kr årligen, vilket kan sökas löpande över året.

5 (11) 11 Dnr IFN 2016/ Förlängning av boendeplatser och optioner, HVB för ensamkommande flyktingbarn beslutar att inte förlänga avtal avseende HVB-platser på Polstjärnan Syd, Attendo och Frösunda. Förvaltningen upphandlade 36 platser plus 9 optionsplatser 2014(2015/252-IFN- 061). Tilldelning genomfördes under våren Tilldelning gjordes till tre olika privata leverantörer med lika många platser vardera, vilket är 12 platser plus 3 optionsplatser vardera. Avtalstiden var I avtalet finns möjlighet till förlängning genom tre olika förlängningsoptioner med ett år i taget med längsta möjliga avtalstid till Vidare så framgår det i avtalet att förlängningsoptionerna träder i kraft under förutsättning att beställaren inte säger upp avtalet sex (6) månader före den innevarande avtalsperiodens slut. Förvaltningen har för individ- och familjenämnden redogjort för behovet av HVBplatser framledes (se tjänsteskrivelse dnr 2016/ IFN-8.1.4). I denna konstateras att ersättningssystemet ska förändras med längre ersättning och att antalet ensamkommande som anvisas till kommunen sjunkit radikalt. Därutöver kan konstateras att de ensamkommande som fyller 18 år flyttas från kommunens HVB till Migrationsverkets anläggningsboenden. En förlängning av avtalet skulle enligt beräkningar genomförda av förvaltningen innebära att beläggningen, i slutet av avtalsperioden, på dessa tre olika boenden i princip skulle vara obefintlig. Det kommer därför inte finnas ungdomar eller ekonomi för att fortsatt drift av dessa boenden. 12 Dnr IFN 2017/ Rapport brukarenkät s verksamhet, myndighetsutövning tar del av rapporten över genomförd brukarundersökning av myndighetsutövningen och lägger den till handlingarna. Hösten 2016 har SKL:s brukarundersökning inom individ- och familjeomsorgen genomförts för andra året. De verksamheter som ingått i undersökningen har varit social barn- och ungdomsvård riktad till ungdomar över 13 år inklusive ensamkommande flyktingar samt vårdnadshavare, ekonomiskt bistånd samt missbruk och beroendevård. Undersökningen omfattar fem kvalitetsområden. Information, delaktighet, bemötande, tillgänglighet och förändring. Generellt visar undersökningen en högre grad av nöjdhet i förhållande till mätningen Antalet inlämnade svar har varierat mellan enheterna vilket påverkar graden av tillförlitlighet i resultatet. Ekonomiskt bistånd har en högre grad av tillförlitlighet i sitt resultat. Missbruk- och beroendevården, vårdnadshavare vid

6 (11) barn- och ungdomsvård samt ensamkommande flyktingar når ett tillräckligt antal svar för att presenteras och vara jämförbar men med en lägre grad av tillförlitlighet. Ungdomar över 13 år vid barn- och ungdomsvård når inte upp till 30 svar och kommer därför inte att presenteras i öppna jämförelser. I Västerås riktades en enkät till övriga vuxna även om den inte rapporterades till SKL. Antalet inkomna svar understeg 30 vilket SKL bedömer vara en nedre gräns för att nå en grad av att vara representativ och därmed ha tillförlitlighet. 13 Dnr IFN 2017/ Rapport - uppföljning av Familjecentrum tar del av rapporten över genomförd uppföljning av Familjecentrum och beslutar att lägga den till handlingarna Den kommunala verksamheten är skyldig att arbeta med de uppsatta målen. I avtal med Familjecentrum finns inskrivet att fördjupad uppföljning ska genomföras under Information till förskolenämnden om struktur för fördjupad uppföljning delgavs på förskolenämnden Resultatet av fördjupad uppföljning presenteras på förskolenämnden Dnr IFN 2016/ Handlingsplan för uppföljning av ensamkommande barn och unga godkänner handlingsplan för uppföljning av ensamkommande barn och unga. Antalet ensamkommande barn som kommit till Sverige under senaste åren är stort och det finns fortfarande förhållandevis lite forskning om hur det går för ensamkommande barn, och vilka behov som dessa barn och unga har. Det i sig är en anledning att följa upp målgruppen, för att kunna bygga ett kunskapsstöd utifrån erfarenheter från både ensamkommande barn och unga men också från personal som möter dessa barn och unga. Syftet med en handlingsplan kring uppföljning av ensamkommande barn och unga är att: sätta barnets, den unges behov i centrum, främja deras hälsa och utveckling utforma en trygg och säker verksamhet som tillvaratar barns och ungas synpunkter och önskemål bygga ett kunskapsstöd för fortsatt utveckling Metoder som lyfts i handlingsplanen är bl. a enkäter, fokusgrupper och statistik samt hur dess resultat kan analyseras. Handlingsplanen följs upp efter två år.

7 (11) 15 Dnr IFN 2016/ Riktlinjer för sociala bostäder godkänner riktlinjer för sociala bostäder inom nämndens ansvarsområde. s huvudsakliga uppgifter är att stödja och företräda enskilda individer, grupper och familjer med särskilda behov av stöd och hjälp. Särskilda målgrupper är barn och unga som behöver samhällets stöd och skydd, personer med missbruksproblematik, brottsoffer, flyktingar och hushåll som helt eller delvis saknar inkomster. har vartefter bristen på bostäder ökat fått ta ansvar för allt fler människor som saknar bostad och därmed har det uppstått en sekundär bostadsmarknad. Det är därför nödvändigt för nämnden att göra prioriteringar och skapa tydlighet om biståndsbedömning och beslut om att bevilja garantilägenhet, träningslägenhet eller boende i övergångsbostad. Nämnden har senast juni 2016 beslutat om revidering av riktlinjer gällande bostäder inom individ och familjenämndens ansvarsområde. Förutsättningarna har förändrats utifrån det antal nyanlända som staden är ålagda att ordna boende för enligt bosättningslagen. Bostads AB Mimer har löst bostadsförsörjningen för nästan samtliga anvisade nyanlända under För att kunna ta emot ett ännu högre antal nyanlända under 2017 och samtidigt ordna bostad för andra särskilda målgrupper arbetar staden med att ta fram fler bostadslösningar. Det finns behov av förtydligande i riktlinjerna gällande de prioriteringar som nämnden gör till de olika bostadslösningarna. 16 Dnr IFN 2016/ Riktlinje för ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete beslutar att godkänna förvaltningens förslag på riktlinje för ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete. Det systematiska kvalitetsarbetet utgår från övergripande mål och grundläggande värderingar i Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Motsvarande gäller för kommunala hälso- och sjukvården som regleras i hälso- och sjukvårdslagen (HSL). När SOSFS 2011:9 trädde i kraft började Sociala nämndernas förvaltning arbeta mer systematiskt med kvalitetsarbetet. Nämnderna ställde sig i augusti 2012 bakom förvaltningens förslag på modell för ledningssystem och det ledningssystem vi har idag började byggas. Så här fyra år senare kan vi se att det behöver ses över och revideras. Utifrån att vi i lex Sarahrapporteringen både 2015 och 2016 såg att missförhållanden återkom blev "återkommande missförhållanden" en risk som togs med i nämndernas

8 (11) internkontrollplaner. Dessa beslutades av nämnderna i oktober 2016 i samband med "Sammanfattning årsplan 2017". Med bakgrund av ovanstående började ett arbete med att djupgående se över alla dokument (rutiner, checklistor, metodstöd med mera) som finns på vår del av stadens intranät. Vi tittade också på den strukturella uppbyggnaden. Utifrån den genomlysningen kunde vi ganska snart konstatera att ledningssystemet behövde förändras. En plan togs fram om hur förvaltningen ska revidera ledningssystemet. Planen beslutades av de olika ledningsgrupperna, den för enhetscheferna i stadshuset och den för myndighetsutövningens enhetschefer. Bland annat såg vi ett behov av att ta fram riktlinjer för ett ledningssystem. Där vi tydliggör VEM gör VAD och HUR. HÄR SLUTAR SAMMANTRÄDETS ÖPPNA DEL 17 Dnr IFN 2016/ Bostäder med särskild service inom individ- och familjenämndens ansvarsområde beslutar att intyga att bostäderna i förteckningen daterad är inrättade enligt socialtjänstlagen 5 kap 7 eller 6 kap 2. Kommunen har både enligt Socialtjänstlagen (SOL) och Lagen om särskilt stöd till vissa funktionshindrade (LSS) en skyldigt att inrätta särskilda boendeformer för service och omvårdnad för människor som behöver särskilt stöd. För en del av dessa inrättade bostadsformer har det redan sedan tidigare varit möjligt för kommuner att lyfta moms. Tidigare har det gällt bostäder som inrättats enligt SOL 5 kap 5, SOL 5 kap 7 samt LSS 9 punkt 8 och 9. Från och med 2017 har rätten att lyfta moms utvidgats till att gälla även bostäder enligt SOL 6 kap 2. Detta innebär att ytterligare verksamhetslokaler inom Individ och Familjenämndens ansvarområde är berättigade att momsbefrias. Detta gäller bland annat lokaler för HVB (hem för vård och boende), inslussboende, utslussboende, motivationsboende, modulboende samt stödboende.

9 (11) 18 Dnr IFN 2016/ Personuppgiftsombud för individ- och familjenämnden utser Emelie Eckervall till personuppgiftsombud för nämnden samt uppdrar till chefsjurist Oscar Arnell att anmäla nytt personuppgiftsombud till Datainspektionen. Personuppgiftslagen (PuL 1998:204), har till syfte att skydda personer mot att deras personliga integritet kränks när personuppgifter behandlas. Våren 2016 utsågs stadsjurist Matilda Funkquist till personuppgiftsombud (PuLombud) i samtliga nämnder och styrelser. För att minska sårbarheten i uppdraget föreslås att ytterligare en stadsjurist, Emelie Eckervall, utses till PuL-ombud för stadens samtliga nämnder/styrelser. De två PuL-ombuden kommer i praktiken att dela upp ansvaret för nämnder och styrelser sinns emellan, så att de antigen är rådgivare eller anmälare som utövar tillsyn för respektive nämnd/styrelse. Härigenom undviks att övriga juristuppdrag krockar med anmälningsplikten. 19 Dnr IFN 2016/ Uppföljande granskning av IT-säkerheten inom Sociala nämndernas förvaltning godkänner förslag till yttrande och överlämnar det till kommunstyrelsen. Kommunrevision har genomfört en granskning av IT-säkerheten 2014 kopplat till verksamhetssystemen: Procapita HSL (system för patientjournaler) Procapita IFO (system inom Individ och Familj) Pulsen Combine (system inom äldre- och funktionshinderområdet). Av de tio iakttagelser med tillhörande rekommendationer som gavs i granskningen 2014 bedöms sex iakttagelser vara åtgärdade, tre iakttagelser vara delvis åtgärdade, och en iakttagelse bedöms inte vara åtgärdad. Systemförvaltningens rutin för att verkställa, testa, godkänna och övervaka programförändringar ska nu även tillämpas för små uppdateringar vilket gör att punkterna 3 och 5 blir helt åtgärdade. En granskning av IT-leverantörernas åtaganden kommer att göras under 2017 för att säkerställa att de följer avtalet, och därmed blir punkt 10 åtgärdad. Stadsledningen kommer att förtydliga i Västerås stads gemensamma riktlinjer för informationssäkerhet och då kommer även punkt 1 vara helt åtgärdad.

10 (11) 20 Dnr IFN 2016/ Tillsyn av hem för vård eller boende (HVB) för barn och unga vid HVB Adelsö i Västerås stad - Inspektionen för vård och omsorg Individ-och familjenämnden godkänner yttrandet och överlämnar det till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Inspektionen för vård och omsorg har efter tillsyn på HVB Adelsö beslutat att ställa krav på nämnden att senast 3 februari 2017 redovisa för IVO vilka åtgärder som nämnden har vidtagit och planerar att vidta för att åtgärda brister som framkommit i tillsynen. Krav på åtgärder som IVO ställer är att huvudmannen ska säkerställa att lokalerna anpassas så att de möjliggör en trygg och säker vård samt utformas med hänsyn till den personliga integriteten 21 Dnr IFN 2015/ Tillsyn av individ- och familjeomsorgen, barn- och familjeområdet godkänner yttrandet och överlämnar det till Förvaltningsrätten. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. Inspektionen för vård och omsorg (IVO) har ansökt hos Förvaltningsrätten i Stockholm om utdömande av vite mot Västerås stad om kr. Förvaltningsrätten har begärt yttrande över detta, yttrandet ska vara rätten tillhanda senast den 30 januari Nedläggning av faderskapsutredning 23 Nedläggning av faderskapsutredning 24 Nedläggning av faderskapsutredning 25 Dnr IFN 2016/ Beredningsärende - Verksamhetsplan 2017

11 (11) 26 Dnr IFN 2017/ Beredningsärende - Årsplan Dnr IFN 2016/ Beredningsärende - Utformning av sanktioner i avtal och beställningar 28 Dnr IFN 2017/ Beredningsärende - Delegationsordning för individ- och familjenämnden 29 Dnr IFN 2017/ Beredningsärende - Boendeplan inom s verksamhetsområde 30 Beredningsärende - Framtida IOP-avtal 31 Information/beredningsärende - Upphandling av inslussboende 32 Slutna informationsärenden 33 Förvaltningsdialog 34 Kurser och konferenser 35 Övriga frågor

Sammanträdesprotokoll 1-35

Sammanträdesprotokoll 1-35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (39) 2017-01-26 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 1-35 Sammanträdesdatum Torsdag 26 januari 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 13:00-17:00 Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-01-16 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 januari 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-01-17 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 23 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 29 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2016-11-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 24 november 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Sammanträdesdatum 26 maj 2016 Ordförande Ann-Louise Molin Östling Plats och tid Ledamöter Ersättare Stadshuset, D 240,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-30

Sammanträdesprotokoll 1-30 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1-30 Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (32) 2017-04-27 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 106-133 Sammanträdesdatum Torsdag 27 april 2017 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-16:50 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista utan individärenden

Kallelse och föredragningslista utan individärenden KALLELSE 1 (10) 2016-12-14 Kallelse och föredragningslista utan individärenden Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 22 december 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2016-06-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 21 juni 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-09-20 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 28 september 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, 13:00

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) KALLELSE 1 (9) 2016-08-24 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 1 september 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 24 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 08:30 Ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (8) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 22 oktober 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (36) 2016-09-29 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 238-269 Sammanträdesdatum 29 september 2016 Plats och tid Stadshuset rum A287, kl 13:00-16:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 98-128 Sammanträdesdatum 23 april 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S)

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-03-21 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 30 mars 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

Sammanträdesprotokoll UTAN INDIVIDÄRENDEN

Sammanträdesprotokoll UTAN INDIVIDÄRENDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (40) 2016-12-22 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 348-383 UTAN INDIVIDÄRENDEN Sammanträdesdatum Torsdag 22 december 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287),

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 april 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-11-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 23 november 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (7) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 25 april 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess KALLELSE 1 (8) 2019-03-13 Kallelse och föredragningslista, utan sekretess Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 21 mars 2019 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-06-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Tisdag 20 juni 2017 (OBS tisdag!) Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 19 december 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (13) 2016-10-18 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 27 oktober 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl. 13:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-12-14 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 21 december 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (33) 2016-06-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 167-199 Sammanträdesdatum 21 juni 2016 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00 15:45 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) 2018-05-24 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 122-142 Sammanträdesdatum Torsdag 24 maj 2018 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-17:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2017-06-09 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 20 juni 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (42) 2016-09-01 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 200-237 Sammanträdesdatum 1 september 2016 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-16:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 63-95

Sammanträdesprotokoll 63-95 1 (13) Sammanträdesprotokoll 63-95 Sammanträdesdatum 24 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 08:30-12:40 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 36-70

Sammanträdesprotokoll 36-70 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (39) 2017-02-23 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 36-70 Sammanträdesdatum 23 februari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-16:05 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2017-08-21 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 30 augusti 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (42) 2017-12-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 327-363 Sammanträdesdatum Torsdag 21 december 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 13:00- Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 16 december 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 november 2012 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (12) 2017-10-18 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 26 oktober 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 96-130 Sammanträdesdatum 28 april 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 13:00-16:30 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer

Individ- och familjenämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Torsdag 20 juni 2017

Individ- och familjenämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Torsdag 20 juni 2017 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (38) 2017-06-20 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 162-194 Sammanträdesdatum Torsdag 20 juni 2017 Plats och tid KS-sal (Stadshuset rum A287), kl. 13:00-17:00 Tjänstgörande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (13) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 19 februari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (49) 2016-10-27 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 270-309 Sammanträdesdatum 27 oktober 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 13:00-17:26 Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (25) 2018-06-19 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 143-164 Sammanträdesdatum Tisdag 19 juni 2018 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl 13:00-17:00 Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess KALLELSE 1 (10) 2019-05-15 Kallelse och föredragningslista, utan sekretess Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 23 maj 2019 Plats och tid Ledamöter Ersättare OBS!!!

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (12) 2017-05-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Onsdag 24 maj 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 09:00 OBSERVERA

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 maj 2014 Plats och tid Stadshuset, A 587, kl 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (31) 2018-11-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 247-272, utan sekretess Sammanträdesdatum Onsdag 21 november 2018 Plats och tid Schenströmska herrgården, Ramnäs,

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (11) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 21 maj 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete

Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2016-12-21 Sida 1 (1) Diarienr NF 2016/00203-1.3.5 Sociala nämndernas förvaltning Teresia Kjellgren Epost: teresia.kjellgren@vasteras.se Kopia till Nämnden för personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (39) 2018-08-23 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 171-201, utan sekretess Sammanträdesdatum Torsdag 23 augusti 2018 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-15:45

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 68-94

Sammanträdesprotokoll 68-94 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (31) 2019-03-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 68-94 Sammanträdesdatum Torsdag 21 mars 2019 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-17:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (47) 2017-10-26 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 261-300 Sammanträdesdatum Torsdag 26 oktober 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl 13:00-16:50 Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (35) 2017-05-24 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 134-161 Sammanträdesdatum Onsdag 24 maj 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 09:00- Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (35) 2018-12-20 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 273-301 Sammanträdesdatum Torsdag 20 december 2018 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-17:30 Tjänstgörande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 20 februari 2014 Plats och tid Stadshuset, A 587, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden Plats och tid Hälsön 2018-03-13 08:30 Ledamöter: Bertil

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 62-97

Sammanträdesprotokoll 62-97 1 (17) I Sammanträdesprotokoll 62-97 Sammanträdesdatum 27 mars 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-17:30 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (14) Sammanträdesprotokoll 262-291 Sammanträdesdatum 22 oktober 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-18:00 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling

Läs mer

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 1 (7) Transumt Protokoll Socialnämnden Nr 9 Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00 Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 Ledamöter: Amelie Tarschys Ingre (FP), ordförande Björn Engström

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 augusti 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Plats och tid Årholmen :30-11:30

Plats och tid Årholmen :30-11:30 1 Plats och tid Årholmen 2018-03-13 08:30-11:30 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S), tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (34) 2018-04-26 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 97-121 Sammanträdesdatum Torsdag 26 april 2018 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl 13:00-16:00 Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för funktionshindrade Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carl-Johan Norström Sammanträdesdatum 27 mars 2013 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Revidering av Riktlinjer för bostäder inom individoch familjenämndens ansvarsområde

Revidering av Riktlinjer för bostäder inom individoch familjenämndens ansvarsområde TJÄNSTESKRIVELSE 1 2016-05-25 2016/358-IFN-004 Sociala nämndernas förvaltning Maria Boman Individ- och familjenämnden Revidering av Riktlinjer för bostäder inom individoch familjenämndens ansvarsområde

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Förskolenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Amanda Agestav Sammanträdesdatum 14 juni 2016 Plats och tid Stadshuset, rum E454, kl 09:00 Förmöten Ledamöter Ersättare Majoriteten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 5 4 Ledningssystem 2018... 6 5 Verksamhetsplan socialnämnden 2018... 7 6 Revisionsrapport

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 15 december 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-32

Sammanträdesprotokoll 1-32 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (37) 2019-01-31 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 1-32 Sammanträdesdatum Torsdag 31 januari 2019 Plats och tid Stadshuset KS-salen A287, kl 13:00-16:15 Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2016-12-05 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Mikael Sandberg Sammanträdesdatum 14 december 2016 Plats och tid Ledamöter Ersättare Kommundelskontoret Skultuna kl.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2019-06-27 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 231-244 Sammanträdesdatum Torsdag 27 juni 2019 Plats och tid Stadshuset D240, kl 13:00-15:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Kallelse och föredragningslista, utan individärenden

Kallelse och föredragningslista, utan individärenden KALLELSE 1 (11) 2019-08-21 Kallelse och föredragningslista, utan individärenden Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 29 augusti 2019 Plats och tid Stadshuset A287,

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Plats och tid Mogårdens äldreboende 11-12, Kommunhuset kl.13-16, torsdagen den 9 april 2015 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 162-190 Sammanträdesdatum 16 juni 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl. 14:00 17.20 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna Lena Carlsson Sammanträdesdatum 23 juni 2016 Plats och tid KF salen, Stadshuset, 09:00 14:00 Ledamöter Ordförande Anna Lena

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 15.00-16.15 Ajournering kl. 14.50-15.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra.

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Årholmen 2018-10-09 08:30 Catharina Bråkenhielm (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-04-07 Innehåll 55 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 67 56 Redovisning av delegationsbeslut... 68 57 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

Granskning av IT-säkerhet

Granskning av IT-säkerhet TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Sociala nämndernas förvaltning 2015-01-26 Dnr: 2014/386-ÄN-012 Marie Carlsson - bi901 E-post: marie.carlsson@vasteras.se Kopia till Kommunrevisionen Äldrenämnden Granskning av IT-säkerhet

Läs mer

Kvalitetsberättelse för 2017

Kvalitetsberättelse för 2017 Tjänsteskrivelse 1(5) VIMON 2017/000308/739 Id 25472 Socialnämnden Kvalitetsberättelse för 2017 Förslag till beslut Socialnämnden godkänner kvalitetsberättelsen för 2017 och lägger informationen till handlingarna.

Läs mer

Socialnämnden 2014-01-14 2

Socialnämnden 2014-01-14 2 Socialnämnden 2014-01-14 2 SN 1 Dnr 118/13-072 Riktlinjer för utbetalning av habiliteringsersättning inom daglig verksamhet Habiliteringsersättning betalas ut med stöd av 9 punkt 10 lagen om stöd och service

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen 2013-01-16, kl 1000-1110 Beslutande Anne Niska, S Ann-Sofi Larsson, V Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf, socialchef Anita Sköld,

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Paragrafen, Storuman , kl Ajournering för studiebesök kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Paragrafen, Storuman , kl Ajournering för studiebesök kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Plats och tid Paragrafen, Storuman 2017-03-01, kl 09.00 12.10. Ajournering för studiebesök kl 13.15 14.30. Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M)

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Omsorgsnämnden. Datum och tid: Tisdagen den 20 september 2016 kl. 13:00

Omsorgsnämnden. Datum och tid: Tisdagen den 20 september 2016 kl. 13:00 KALLELSE 1(5) KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA Nämnd/Styrelse: Plats: Stenbocken, plan 3 Viktoria och tid: Tisdagen den 20 september 2016 kl. 13:00 Vid förhinder: Ordförande: Sekreterare: Michael Karlsson Hanna

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens kvalitetsuppföljningsplan

Vård- och omsorgsnämndens kvalitetsuppföljningsplan Vård- och omsorgsnämnden Reviderad 17 december 2013 Vård- och omsorgsnämndens kvalitetsuppföljningsplan Vård- och omsorgsnämndens ansvar Vård och omsorgsnämnden tillhandahåller tjänster bl.a. i form av

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande torsdag 28 september 2017, kl. 13:00-16.30, med ajournering mellan kl.13:40 13:50, 14:56 15:09, 15:14 15:19 Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande

Läs mer

Protokoll från socialnämndens sammanträde 2015-06-10

Protokoll från socialnämndens sammanträde 2015-06-10 2015-06-10 Sida 1 (17) Protokoll från socialnämndens sammanträde 2015-06-10 P g a personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna (kryssade) Innehållsförteckning ande... 2 Val

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-10-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 24 oktober 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Program. för vård och omsorg

Program. för vård och omsorg STYRDOKUMENT 1(5) Program för vård och omsorg Område 2Hälsa och Omsorg Fastställd KF 2013-02-25 10 Program Program för Vård och Omsorg Plan Riktlinje Tjänsteföreskrift Giltighetstid Reviderad Diarienummer

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna Lena Carlsson Sammanträdesdatum 25 februari 2016 Plats och tid KS salen, Stadshuset, 09:00 12:00 (ingång genom dörrarna till

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2018-03-22, kl. 08:30-12:12 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-12-18, klockan 13.30 15.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-11-18. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-11-18. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/10 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S) Pernilla

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist (V) Ann-Christine

Läs mer

Granskning av IT-säkerhet

Granskning av IT-säkerhet TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Sociala nämndernas förvaltning 2015-02-11 Dnr: 2014/957-IFN-012 Marie Carlsson - bi901 E-post: marie.carlsson@vasteras.se Kopia till Individ- och familjenämnden Granskning av IT-säkerhet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 20 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 20 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Mathias Bruno (M) Lill Grimani (KD) Lena Linke (MP)

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Mathias Bruno (M) Lill Grimani (KD) Lena Linke (MP) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.30-10.30. Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Mathias Bruno (M) Lill Grimani

Läs mer