Kallelse och föredragningslista utan individärenden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse och föredragningslista utan individärenden"

Transkript

1 KALLELSE 1 (10) Kallelse och föredragningslista utan individärenden Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 22 december 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Marie Sundström (MP) 2:e vice ordförande Jesper Brandberg (L) Jan Andersson (S) Dorothy Bergkvist (C) Andreas Burenfjäll (KD) Viktoria Högström Unell (M) Stefan Oszák Bengtsson (M) Patric Sjölund (SD) Nesrin Deriki Önen (S) Åse Olofsson (S) Anna Thunell (MP) Ana Echevierra (KD) Issa Hysén Bihi (M) Lennart Åhl (M) Tobias Revenäs (L) Janeth Persson (SD) Kerstin Ånevall Lind (V)

2 (10) 1 Protokollsjustering föreslår 1. Jan Andersson (S) eller 2. Dorothy Bergkvist (C) att tillsammans med ordförande justera dagens protokoll. 2 Anmälan av extra ärenden 3 Fastställande av föredragningslista beslutar att ärende 1-14 är offentliga och behandlas på den öppna delen av sammanträdet. 4 Anmälan av handlingar tar del av följande dokument och lägger dem till handlingarna. Postlista ( ) Domar inkomna till förvaltningen sedan förra nämndsammanträdet Övrig information Alla handlingar finns i en pärm som skickas runt vid nämndsammanträdet. 5 Anmälan av delegationsbeslut tar del av beslut som fattats med stöd av nämndens delegationsordning och lägger dem till handlingarna. Arbetsutskottets beslut enligt protokoll från 23 och 30 november samt 2, 7 och 14 december Tjänstemannabeslut inom individ- och familjenämndens ansvarsområde under november månad. Protokollen samt listor över fattade beslut finns i en pärm som skickas runt vid nämndsammanträdet.

3 (10) 6 Anmälan av beslut fattade av ordförande tar del av beslut som fattats av ordförande med stöd av följande lagstiftning och lägger dem till handlingarna. LVU (Lag (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga) LVM (Lag (1988:870) om vård av missbrukare i vissa fall) Beslut som fattats av ordförande i brådskande ärenden med stöd av Kommunallagen 6 kap 36. Listor över fattade beslut finns i en pärm som skickas runt vid nämndsammanträdet. 7 Information - Månadsstatistik tar del av statistik gällande försörjningsstöd och vårdkostnader och lägger dem till handlingarna. 8 Dnr IFN 2016/ Uppföljning av avtal Attendo Västeråsvägen HVB beslutar att godkänna utförarens redovisning av förbättringsområden. Attendo AB driver på uppdrag av Västeråsvägen HVB. Tjänstemän från Sociala nämndernas förvaltning genomförde under september 2016 en uppföljning av verksamheten utifrån avtalet. beslutade att utföraren skulle inkomma med redovisning av kompletteringar i tre förbättringsområden: Personal Bemötande Kontaktman och kontinuitet Förvaltningen bedömer att inkomna dokument håller önskad kvalitet.

4 (10) 9 Dnr IFN 2016/ Uppföljning av avtal Frösunda Vägmästaren HVB beslutar att godkänna utförarens redovisning av förbättringsområden. Frösunda AB driver på uppdrag av Vägmästaren HVB. Tjänstemän från Sociala nämndernas förvaltning genomförde under september 2016 en uppföljning av verksamheten utifrån avtalet. Individ- och familjenämnde beslutade att utföraren skulle inkomma med redovisning av kompletteringar i fyra förbättringsområden: Ledningssystem Personal Genomförandeplan Missförhållanden/risk för missförhållanden Förvaltningen bedömer att inkomna dokument håller önskad kvalitet. 10 Dnr IFN 2016/ Fullmakt för stadens jurister att företräda Individ- och familjenämnden beslutar att fullmakt ges till chefsjurist Oscar Arnell samt stadsjuristerna Sandra Ahlbin, Engin Ceylan, Emelie Eckervall, Caroline Eller, Matilda Funkquist, Åsa Olsson, Rossana Rothstein eller den någon av dem förordnar i sitt ställe vid ett eller flera tillfällen, att i domstolar, andra myndigheter eller på annat ställe, i varje avseende, anhängiggöra, utföra och bevaka kommunens talan i mål eller ärende som faller inom individ- och familjenämndens verksamhetsområde. Fullmakten gäller med den behörighet som följer av 12 kapitlet 14 rättegångsbalken med rätt att även förkasta eller anta ackord samt att motta och kvittera medel, värdehandling och annan egendom. Utdrag ur beslutsprotokollet ska gälla som rättegångsfullmakt. I Västerås stad för respektive nämnd/styrelse kommunens talan i mål och ärenden inom nämndens/styrelsens verksamhetsområde, det följer av stadens reglementen. Stadens jurister biträder samtliga nämnder/styrelser som ombud i mål och ärenden och ser vid behov till att externt ombud förordnas. Rätten att företräda nämnden/styrelsen måste kunna styrkas genom ett protokollsutdrag där beslut om förordnande framgår. Med anledning av personalförändringar behöver en ny fullmakt för stadens jurister utfärdas.

5 (10) 11 Dnr IFN 2016/ Handlingsplan för våld i nära relationer beslutar att anta handlingsplanen för kvinnofrid och mot våld i nära relationer. De sociala nämndernas handlingsplan för att bekämpa mäns våld mot kvinnor antogs i september Sociala nämndernas förvaltning har utarbetat ett förslag till ny handlingsplan för kvinnofrid och mot våld i nära relationer. Syftet med handlingsplanen är att åstadkomma ett kraftfullt och samlat arbete mot våld i nära relationer. I det arbetet ingår att särskilt uppmärksamma kvinnor som utsätts för våld och barn som upplevt våld. Handlingsplanen ska säkerställa att de får stöd och hjälp. Våldet ska förebyggas och upprepning ska förhindras. Kompetensen ska öka inom socialtjänsten, arbetet ska utvecklas, samordnas och genomföras i enlighet med lagstiftning och styrdokument. Insatserna i handlingsplanen vänder sig till offer, förövare och barn som upplevt våld. 12 Dnr IFN 2016/ Socialtjänstens förebyggande arbete mot våld och skadegörelse Individ och familjenämnden beslutar att godkänna förvaltningens rapport och lägger den till handlingarna. I juni 2016 behandlade individ och familjenämnden ett nämndinitiativ från Liberalerna och Moderaterna. Via KS hade kommunens säkerhetsavdelning redogjort för situationen under våren som uppfattats som alarmerande utifrån tätare rapporter om våld, skadegörelse och oro i ett antal stadsdelar i Västerås med unga förövare. Säkerhetsavdelningen poängterade socialtjänstens roll och efterlyste bland annat flera tvångsomhändertaganden av unga personer som begår kriminella handlingar samt i övrigt ett tydligare agerande från socialtjänstens sida. Nämndinitiativet sammanfattades i tre punkter där förvaltningen fick i uppdrag att återkomma med en rapport kring: hur förvaltningen arbetar med de barn som ägnar sig år våld, skadegörelse och annan kriminalitet i de utsatta stadsdelarna i Västerås. hur förvaltningen tänker kring användandet av tvångslagstiftning av dessa barn. hur socialtjänsten arbetar - proaktivt och förebyggande - mot de mest utsatta stadsdelarna, med fokus på att snabbt minska nivån av hot, våld och skadegörelse utförd av barn.

6 (10) 13 Dnr IFN 2016/ Andrahandsuthyrning vid ekonomiskt bistånd godkänner förvaltningens rapport och lägger den till handlingarna. I oktober hanterade individ- och familjenämnden ett nämndinitiativ angående hur höga hyresnivåer som accepteras vid ekonomiskt bistånd i samband med andrahandsuthyrningar samt vilka andra eventuella formkrav som ställs för att bevilja bistånd vid andrahandsuthyrning. Förvaltningen har i en tjänsteskrivelse redogjort för de formkrav som enheten arbetar uifrån vilka finns angivna i "Beslutsstöd för ekonomiskt bistånd". I skrivelsen finns även skäliga hyreskostander angivna vilka utgår från Mimers nivåer. Olika former av boendelösningar av både akut och långsiktig karaktär finns beskrivna tillsammans med de kostander dessa lösningar innebär. 14 Dnr IFN 2016/ Sociala insatsgrupper - rapport godkänner rapporten och lägger den till handlingarna. Sociala insatsgrupper är en strukturerad samverkansform på lokal nivå med socialtjänst, polis, skola, fritid och andra viktiga aktörer i den unges nätverk som samarbetar och använder sin samlade kompetens fokuserat och uthålligt för att stödja den unge att upphöra med kriminalitet. Målet är att genom tidiga, tydliga och samordnade insatser minska risken att den unge väljer en kriminell livsstil. har i uppdrag från kommunstyrelsen att införa arbetssättet med utgångspunkt från stadsdelsutveckling av området Bäckby men även ungdomar från andra stadsdelar kommer att beröras. En gemensam avsiktsförklaring mellan polisområde Västerås och Västerås stad om att starta upp och bedriva arbetet med sociala insatsgrupper gjordes sommaren Inledningsvis finns ett fokus på ungdomar i åldrarna år för att efter hand även inkludera unga vuxna.

7 (10) 15 Dnr IFN 2016/ Remiss - Handlingsplan och policy för alkohol, narkotika, doping och tobakprevention godkänner yttrandet och överlämnar det till kommunstyrelsen. har beretts tillfälle att yttra sig över policy för Västerås stads arbete med alkohol, narkotika, dopning och tobaksprevention (ANDT) för och en handlingsplan för Policyn innehåller sex målområden och handlingsplanen innehåller fem målområden. Handlingsplanen är kopplad till policyn och innehåller prioriterade aktiviteter och mätbara indikatorer för Målet med Västerås stads samlade ANDT-arbete är att Västerås ska vara ett samhälle fritt från narkotika och dopning och med minskad konsumtion av alkohol och tobak. Förutsättningar ska ges för alla människor att växa upp och leva utan risk att skadas på grund av sitt eget eller andras bruk av alkohol, narkotika, dopningsmedel eller tobak. 16 Dnr IFN 2016/ Remiss - Näringslivsprogram godkänner yttrandet och överlämnar det till kommunstyrelsen. Näringslivsprogrammet uttrycker Västerås stads långsiktiga vilja och ambitioner kring näringslivsutvecklingen i kommunen. Den fokuserar på vad den kommunala organisationen ska göra, utveckla och driva och hur kommunen ska samverka och förhålla sig till olika parter. Totalt beskrivs åtta fokusområden som extra viktiga för att ge goda förutsättningar för näringslivet i Västeråsregionen att utvecklas. De åtta prioriterade områdena är: 1. Service och myndighetsutövande 2. Ett initiativrikt näringslivsarbete 3. Markberedskap och fysisk planering 4. Kompetensförsörjning 5. Innovation och entreprenörskap 6. Infrastruktur och tillgänglighet 7. Ett näringsliv i förvandling 8. Samproduktion i regionen

8 (10) Programmet är relativt omfattande och innehållet i de åtta prioriterade områdena överlappar varandra i vissa fall. Kommentarer till programmet ges kring de delar i programmet som har bäring på nämndens verksamhet och redovisas under de områden som bedömts mest adekvata. 17 Dnr IFN 2016/ Laglighetsprövning enligt kommunallagen s arbetsutskott beslutar att anta yttrandet som sitt eget och föreslå förvaltningsrätten att överklagan lämnas utan bifall. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. INDIVIDÄRENDEN 18 Ansökan till Tingsrätten om särskilt förordnad vårdnadshavare 19 Ansökan till Tingsrätten om särskilt förordnad vårdnadshavare 20 Yttrande till Tingsrätten ang namnärende 21 Yttrande till Tingsrätten om adoption 22 Yttrande till Tingsrätten om adoption 23 Information om bostadsanskaffning, uppdrag från arbetsutskottet 10 november 2016 Information inför beslut och beredning i ärende

9 (10) 24 Dnr IFN 2016/ Motion från (SD) om redovisning av undanträngningseffekter i bostadskön samt inköp av bostäder till nytillkomna invandrare godkänner yttrandet och överlämnar det till kommunstyrelsen. Motionen från Sverigedemokraterna (SD) handlar om att Västerås kommun under 2015 tog emot ett stort antal invandrare och att mottagandet ökar risken för undanträngningseffekter på bostadsmarknaden, vilket drabbar kommuninvånarna. Detta riskerar medföra frustration hos kommuninvånare och det är viktigt att kommunen är öppen mot kommuninvånarna i migrationsfrågor. Vidare tar motionen upp att kommunen öppet behöver redovisa för kommuninvånarna de bostadsinköp som görs till invandrare och flyktingar. Motionen innehåller två yrkanden; att kommunen i samband med årsredovisningen redovisar undanträngningseffekter i bostadskön på grund av invandringen och vidare att kommunen i samband med årsredovisningen redovisar inköp av bostadsrätter, radhus och villor som kommunen köpt till förmån för nytillkomna invandrare. 25 Dnr IFN 2016/ Beredningsärende - Projektering för moduler 26 Dnr IFN 2016/ Beredningsärende - Riktlinjer för sociala bostäder 27 Dnr IFN 2016/ Beredningsärende - Förlängning av optioner och boendeplatser, HVB, för ensamkommande flyktingbarn 28 Dnr IFN 2016/ Beredningsärende - Utformning av sanktioner i avtal och beställningar 29 Dnr IFN 2016/ Beredningsärende - Fördelning av verksamhetsstöd 2017 för s föreningar

10 (10) 30 Dnr IFN 2016/ Beredningsärende - Inkludering av unga i föreningslivet 31 Dnr IFN 2016/ Beredningsärende - Verksamhetsplan Slutna informationsärenden 33 Förvaltningsdialog 34 Kurser och konferenser 35 Övriga frågor

Sammanträdesprotokoll UTAN INDIVIDÄRENDEN

Sammanträdesprotokoll UTAN INDIVIDÄRENDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (40) 2016-12-22 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 348-383 UTAN INDIVIDÄRENDEN Sammanträdesdatum Torsdag 22 december 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287),

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2016-11-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 24 november 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 29 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2016-06-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 21 juni 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (32) 2017-04-27 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 106-133 Sammanträdesdatum Torsdag 27 april 2017 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-16:50 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Sammanträdesdatum 26 maj 2016 Ordförande Ann-Louise Molin Östling Plats och tid Ledamöter Ersättare Stadshuset, D 240,

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (8) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 22 oktober 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-01-17 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 26 januari 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), Klockan

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) KALLELSE 1 (9) 2016-08-24 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 1 september 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-30

Sammanträdesprotokoll 1-30 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1-30 Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-09-20 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 28 september 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, 13:00

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-03-21 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 30 mars 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (36) 2016-09-29 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 238-269 Sammanträdesdatum 29 september 2016 Plats och tid Stadshuset rum A287, kl 13:00-16:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 98-128 Sammanträdesdatum 23 april 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S)

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 24 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 08:30 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 36-70

Sammanträdesprotokoll 36-70 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (39) 2017-02-23 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 36-70 Sammanträdesdatum 23 februari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-16:05 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 april 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-35

Sammanträdesprotokoll 1-35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (39) 2017-01-26 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 1-35 Sammanträdesdatum Torsdag 26 januari 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 13:00-17:00 Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-06-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Tisdag 20 juni 2017 (OBS tisdag!) Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum

Läs mer

Tjänsteutlåtande - Fullmakt för stadens jurister att företräda nämnden för personer med funktionsnedsättning

Tjänsteutlåtande - Fullmakt för stadens jurister att företräda nämnden för personer med funktionsnedsättning TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2016-11-18 Sida 1 (2) Diarienr NF 2016/00213-1.3.2 Sociala nämndernas förvaltning Emma Axelsson Epost: emma.axelsson@vasteras.se Kopia till Nämnden för personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (33) 2016-06-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 167-199 Sammanträdesdatum 21 juni 2016 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00 15:45 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (42) 2016-09-01 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 200-237 Sammanträdesdatum 1 september 2016 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-16:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-11-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 23 november 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-12-14 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 21 december 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) 2018-05-24 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 122-142 Sammanträdesdatum Torsdag 24 maj 2018 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-17:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 63-95

Sammanträdesprotokoll 63-95 1 (13) Sammanträdesprotokoll 63-95 Sammanträdesdatum 24 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 08:30-12:40 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S)

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (7) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 25 april 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (12) 2017-10-18 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 26 oktober 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (13) 2016-10-18 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 27 oktober 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl. 13:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess KALLELSE 1 (8) 2019-03-13 Kallelse och föredragningslista, utan sekretess Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 21 mars 2019 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00

Läs mer

Individ- och familjenämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Torsdag 20 juni 2017

Individ- och familjenämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Torsdag 20 juni 2017 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (38) 2017-06-20 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 162-194 Sammanträdesdatum Torsdag 20 juni 2017 Plats och tid KS-sal (Stadshuset rum A287), kl. 13:00-17:00 Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (42) 2017-12-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 327-363 Sammanträdesdatum Torsdag 21 december 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 13:00- Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 31 mars 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2016-11-10 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 17 november 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287),

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2017-06-09 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 20 juni 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 96-130 Sammanträdesdatum 28 april 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 13:00-16:30 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 19 december 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (25) 2018-06-19 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 143-164 Sammanträdesdatum Tisdag 19 juni 2018 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl 13:00-17:00 Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-01-16 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 januari 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (14) Sammanträdesprotokoll 262-291 Sammanträdesdatum 22 oktober 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-18:00 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (49) 2016-10-27 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 270-309 Sammanträdesdatum 27 oktober 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 13:00-17:26 Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (12) 2017-05-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Onsdag 24 maj 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 09:00 OBSERVERA

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 16 december 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (11) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 21 maj 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (47) 2017-10-26 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 261-300 Sammanträdesdatum Torsdag 26 oktober 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl 13:00-16:50 Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2017-08-21 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 30 augusti 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2019-06-27 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 231-244 Sammanträdesdatum Torsdag 27 juni 2019 Plats och tid Stadshuset D240, kl 13:00-15:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 november 2012 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (34) 2018-04-26 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 97-121 Sammanträdesdatum Torsdag 26 april 2018 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl 13:00-16:00 Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 68-94

Sammanträdesprotokoll 68-94 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (31) 2019-03-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 68-94 Sammanträdesdatum Torsdag 21 mars 2019 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-17:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 162-190 Sammanträdesdatum 16 juni 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl. 14:00 17.20 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (35) 2017-05-24 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 134-161 Sammanträdesdatum Onsdag 24 maj 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 09:00- Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess KALLELSE 1 (10) 2019-05-15 Kallelse och föredragningslista, utan sekretess Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 23 maj 2019 Plats och tid Ledamöter Ersättare OBS!!!

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 62-97

Sammanträdesprotokoll 62-97 1 (17) I Sammanträdesprotokoll 62-97 Sammanträdesdatum 27 mars 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-17:30 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-5, 7-26

Sammanträdesprotokoll 1-5, 7-26 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (30) 2017-01-31 Nämnden för idrott och friluftsliv Sammanträdesprotokoll 1-5, 7-26 Sammanträdesdatum 31 januari 2017 Plats och tid Stadshuset F180, kl 09:00-12:00 Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-01-17 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 23 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-32

Sammanträdesprotokoll 1-32 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (37) 2019-01-31 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 1-32 Sammanträdesdatum Torsdag 31 januari 2019 Plats och tid Stadshuset KS-salen A287, kl 13:00-16:15 Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (31) 2018-11-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 247-272, utan sekretess Sammanträdesdatum Onsdag 21 november 2018 Plats och tid Schenströmska herrgården, Ramnäs,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) 2016-12-20 Miljö- och konsumentnämnden Sammanträdesprotokoll 157-172 Sammanträdesdatum 20 december 2016 Plats och tid Port-Anders gata 3, T3, kl 09:00 10:30 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Andrahandsuthyrning vid ekonomiskt bistånd

Andrahandsuthyrning vid ekonomiskt bistånd TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-02-01 Sida 1 (1) Diarienr IFN 2016/00711-8.2.2 Sociala nämndernas förvaltning Stefan Lundin Epost: stefan.lundin@vasteras.se Kopia till Individ- och familjenämnden Andrahandsuthyrning

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 20 februari 2014 Plats och tid Stadshuset, A 587, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (39) 2018-08-23 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 171-201, utan sekretess Sammanträdesdatum Torsdag 23 augusti 2018 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-15:45

Läs mer

Kallelse och föredragningslista, utan individärenden

Kallelse och föredragningslista, utan individärenden KALLELSE 1 (11) 2019-08-21 Kallelse och föredragningslista, utan individärenden Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 29 augusti 2019 Plats och tid Stadshuset A287,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (35) 2018-12-20 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 273-301 Sammanträdesdatum Torsdag 20 december 2018 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-17:30 Tjänstgörande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 maj 2014 Plats och tid Stadshuset, A 587, kl 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (13) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 19 februari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

Ärende Beteckning Förslag

Ärende Beteckning Förslag Torshälla stads nämnd Kallelse och föredragningslista 2016-09-30 1 (5) Dag och tid Onsdagen den 12 oktober 2016, klockan 13.00 Plats Stora konferensrummet, Brogatan 13 Ledamöter Ersättare Förvaltning 1.

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för funktionshindrade Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carl-Johan Norström Sammanträdesdatum 27 mars 2013 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-10-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 24 oktober 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Reglemente för Socialnämnden

Reglemente för Socialnämnden Nummer: 50:1 Blad: (1) Reglemente för Socialnämnden A Socialnämndens uppgifter Verksamhetsområde 1 Socialnämnden har att enligt gällande lagstiftning fullgöra kommunens uppgifter vad avser individ- och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (25) 2016-11-15 Tekniska nämnden Sammanträdesprotokoll 149-168 Sammanträdesdatum 15 november 2016 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:30-17:15 Ajournerades kl 15:15 15:35 Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kulturnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Marita Öberg Molin Sammanträdesdatum 2 april 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Marita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 22 augusti 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2016-12-05 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Mikael Sandberg Sammanträdesdatum 14 december 2016 Plats och tid Ledamöter Ersättare Kommundelskontoret Skultuna kl.

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2018-11-20 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Markus Lindgren Sammanträdesdatum 28 november 2018 Plats och tid Stadshuset F180, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 26 augusti 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Svar på Motion från (M) - Ansök om att bli försöksområde för gårdsförsäljning

Svar på Motion från (M) - Ansök om att bli försöksområde för gårdsförsäljning TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2019-06-19 Sida 1 (2) Diarienr KS 2017/01671-1.2.1 Kommunstyrelsen Ylva Wretås Epost: ylva.wretas@vasteras.se Kopia till Individ- och familjenämnden Miljö- och konsumentnämnden Kommunstyrelsen

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 augusti 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Datum. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Datum för anslags nedtagande

Datum. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Datum för anslags nedtagande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping kl. 13.15 14.20 ande Andreas Trygg (V), ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie Lundin (S) Birgitta Hedblom (V) Kristina Lindblad

Läs mer

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 1 (7) Transumt Protokoll Socialnämnden Nr 9 Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00 Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 Ledamöter: Amelie Tarschys Ingre (FP), ordförande Björn Engström

Läs mer

Datum. Per Ågren (S) Lars Andersson (C) Anne-Marie Düring (L) Karolina Glogowska (SD) Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Datum. Per Ågren (S) Lars Andersson (C) Anne-Marie Düring (L) Karolina Glogowska (SD) Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Datum Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping kl. 13.15 13.45 ande Andreas Trygg (V) ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie Lundin (S) Abdul Qorbani (S) Ann-Charlott Pettersson

Läs mer

152 Översyn och samordning av drogpolicy för Höörs kommun

152 Översyn och samordning av drogpolicy för Höörs kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Sida 2016-08-15 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Dnr KSF 2016/255 152 Översyn och samordning av drogpolicy för Höörs kommun Beslut Kommunstyrelsen beslutar: 1. Barn- och utbildningsnämnden,

Läs mer

Kungörelse 2011-02-21. Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen)

Kungörelse 2011-02-21. Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen) 1(21) 2011-02-21 Kommunförvaltningen Kommunsekreterare Ingegerd Svensson Tfn 040-42 5151 Sammanträdesdatum Plats Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen) Tid 19:00 Ärendelista 1. Upprop 2. Val

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2019-05-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Lars Kallsäby Sammanträdesdatum 9 maj 2019 Plats och tid s sessionssal, klockan 16:00 2019-05-02 2 (11) 1 Dnr KS 1810761-

Läs mer

Reglemente för omsorgsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Reglemente för omsorgsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Reglemente Omsorgsnämnden Kommunfullmäktige 2018-11-22 140 Dnr KA 2018/000958 Sid 1/7 Reglemente för omsorgsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta

Läs mer

Socialnämnden 9 januari 2019

Socialnämnden 9 januari 2019 Socialnämnden Socialnämnden 9 januari 2019 Sid Justering... 3 1 Upprop och dagordning... 4 2 Val för valperioden 2019... 5 3 Förordnanden, beslut enligt LVU och LVM... 7 4 Fastställande av delegationsordning

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-12-18, klockan 13.30 15.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid KS-salen, kl 13.15-14.45 ande Andreas Trygg (V) ordförande Behxhet Ukelli (S) Ingalill Hedblom (S) Gina Lisegran (S) ersättare Abdul Qorbani (S) ersättare Birgitta

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-03-24 Ärendelista 39 Visioner och mål för Laholms kommun 40 Förändrad ansvarsfördelning avseende anordnande av boendeplatser för ensamkommande barn 41 Ansökan om statsbidrag

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-06-12 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 19 juni 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (14) 2016-12-05 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Vicki Skure Eriksson Sammanträdesdatum 13 december 2016 Plats och tid Stadshuset E454, 13:30 ca 17:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Svar på motion om förstärkning av det preventiva alkoholoch drogpolitiska arbetet i Strängnäs kommun

Svar på motion om förstärkning av det preventiva alkoholoch drogpolitiska arbetet i Strängnäs kommun KS 22:1 Kommunstyrelsen ORDFÖRANDEFÖRSLAG Dnr KS/2015:46-034 2015-09-21 1/2 Svar på motion om förstärkning av det preventiva alkoholoch drogpolitiska arbetet i Strängnäs kommun Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2014-01-29

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2014-01-29 s arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet Protokoll !i. HEDEMORA Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Ledamöter Se närvarolista sidan 2 1 (16) Tjänstgörande

Läs mer

ANDT-program

ANDT-program ANDT-program 2018-2021 Beslutad av kommunfullmäktige: 2018-04-23 Dokumentet gäller för Askersunds kommun Dokumentansvarig: ANDT-samordnare D.nr: 17KS129 Inledning Detta program ersätter det tidigare drogpolitiska

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 15 december 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Tisdagen den 31 maj 2016 kl.18.30 20.45

Tisdagen den 31 maj 2016 kl.18.30 20.45 Sammanträdesdatum s. 1 (14) Plats Kommunhuset i Lomma, Stora Sessionssalen Tid Tisdagen den 31 maj 2016 kl.18.30 20.45 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Conny Bäck

Läs mer