Kallelse och föredragningslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse och föredragningslista"

Transkript

1 KALLELSE 1 (9) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 23 maj 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig Nilsson (S) 1:e vice ordförande Elisabeth Wäneskog (KD) 2:e vice ordförande Marcus Jacobson (M) Anders Nilsson-Sköld (S) Cecilia Nyström (MP) Lars Kallsäby (C) Inga Bröms (M) Bengt-Åke Nilsson (L) Christer Lenell (SD) Alan Ali (S) Lena Burström (S) Mikael Sandberg (S) Eva Edlund (C) Per Nilsson (KD) Rolf Falkland (M) Gert Åkerman (M) Sam Haddad (L) Mari Boman (SD)

2 (9) 1 Dnr AN Protokolljustering utser 1. Lars Kallsäby (C) eller 2. Christer Lenell (SD) att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. 2 Dnr AN Anmälan av extra ärenden 3 Dnr AN Fastställande av föredragningslista beslutar att ärende 1-12 är offentliga och behandlas på den öppna delen av sammanträdet. ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND max 15 minuter 4 Dnr AN Anmälan av handling tar del av postlistan ( ), inkomna domar samt övrig information och lägger dem till handlingarna. 5 Dnr AN Anmälan av delegationsbeslut tar del av beslut som fattats med stöd av nämndens delegationsordning och lägger dem till handlingarna. 1. Arbetsutskottets beslut enligt protokoll 9 maj Tjänstemannabeslut inom äldrenämndens ansvarområde 3. Tjänstemannabeslut i individärenden (SoL och bostadsanpassningsbidrag)

3 (9) 6 Dnr AN Informationsärende - månadsstatistik tar del av månadsstatistiken och lägger dem till handlingarna. 7 Dnr AN 2017/ Undersökning av enklare åtgärder som kan utföras till fast/takpris godkänner rapporten och anser att frågan har besvarats. Sociala nämnderna förvaltning fick vid äldrenämndens sammanträde i februari 2017 i uppdrag att undersöka möjligheterna att entreprenörer kan utföra enklare åtgärder till fast/takpris. Detta för att uppnå så hög kostnadseffektivitet som möjligt i utförandet av enklare bostadsanpassningsåtgärder. 8 Dnr AN 2017/ Riktlinje - Rutiner för tillämpningen av lex Sarah SOFS 2011:5 beslutar att godkänna förvaltningens förslag på riktlinje för tillämpningen av lex Sarah. Det finns idag ett behov av att revidera de tidigare framtagna rutinerna för lex Sarah-tillämpningen inom Sociala nämndernas förvaltning (SNF). Rutinerna behöver även fastställas av de tre nämnderna inom SNF,, Nämnden för personer med funktionsnedsättning och Individ och familjenämnden, för att säkerställa ett riktigt agerande och en god kvalitet i lex Sarah-tillämpningen. 9 Dnr AN 2017/ Delegationsordning för äldrenämnden beslutar att godkänna delegationsordningen. Vid revideringen av rutinerna för lex Sarah-tillämpning upptäcktes att ett tillägg av ett beslut måste göras i delegationsordningen. En lex Sarahutredning ska avslutas med ett beslut. Det slutliga beslutet blir att antingen anmäla eller inte anmäla till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). I den aktuella delegationsordningen finns endast beslutet att anmäla till IVO.

4 (9) Utifrån ovanstående måste en revidering göras enligt följande tillägg: Beslut att inte anmäla missförhållande eller risk för missförhållande enl lex Sarah till IVO Lagrum: 14 kap 7 SoL Delegat: Myndighetschef 10 Dnr AN 2017/ Uppföljning av uppdrag - Hälleborgs äldreboende, Västerås stad Vård och Omsorg beslutar; godkänna rapport om uppföljning av uppdraget vid Hälleborgs äldreboende. Västerås stad Vård och Omsorg driver på uppdrag av äldrenämnden Hälleborgs äldreboende, omfattande lägenheter, fördelade på kategorierna äldre- och gruppboende samt växelvård. Hälleborgs äldreboende byggdes under åren , och färdigställdes våren Sociala nämndernas förvaltning har under mars 2017 genomfört en uppföljning av verksamheten utifrån uppdraget. Vid uppföljningstillfället har förutom besök verksamhetsbesök samtal förts med ledning, legitimerad personal och omvårdnadspersonal. 21 områden har följts upp, varav 15 bedöms vara godkända. 6 områden bedöms godkända med förbättringsområde. Inget område bedöms underkänt. Bedömningen som helhet är att Hälleborgs äldreboende håller önskad omsorgs- och omvårdnadskvalitet och en god patientsäkerhet. Det pågår ett arbete mellan leverantör, fastighetskontoret, sociala nämndernas förvaltning och utföraren för att åtgärda problem i den trygghetsskapande tekniken. Problemen handlar om positionering vid larm. Medicinskt ansvarig sjuksköterska har gjort en granskning och bedömning avseende hälso- och sjukvårdens kvalitet och säkerhet. Bedömningen är att efterföljsamheten på Västerås stads riktlinjer för hälso- och sjukvård är god, men att det pågår ett arbete med att få en ännu större följsamhet av lokala rutiner och instruktioner. Sammanfattningsvis bedömer medicinskt ansvarig sjuksköterska att verksamheten är strukturerad och har en hög patientsäkerhet. 11 Dnr AN 2017/ Uppföljning av uppdrag - Vallby Servicehus, Västerås stad Vård och Omsorg beslutar; godkänna rapport om uppföljning av uppdraget vid Vallby servicehus.

5 (9) Västerås stad Vård och Omsorg driver på uppdrag av äldrenämnden Vallby servicehus, omfattande 57 lägenheter, servicehus, restaurang och mötesplats. Sociala nämndernas förvaltning har under april 2017 genomfört en uppföljning av verksamheten utifrån uppdraget. Vid uppföljningstillfället har samtal förts med ledning, legitimerad personal. 20 områden har följts upp, varav 15 bedöms vara godkända. 5 områden bedöms godkända med förbättringsområde. Inget område bedöms underkänt. Bedömningen som helhet är att Vallby servicehus håller önskad omsorgs- och omvårdnadskvalitet och en god patientsäkerhet. Medicinskt ansvarig sjuksköterska har gjort en granskning och bedömning avseende hälso- och sjukvårdens kvalitet och säkerhet. Bedömningen är att efterföljsamheten på Västerås stads riktlinjer för hälso- och sjukvård är god. Sammanfattningsvis är bedömningen att Verksamhetschefens/verksamhetschefens efterföljsamhet på Västerås stads riktlinjer för hälso- och sjukvård är god. 12 Dnr AN 2017/ Överenskommelse om samverkan mellan Region Västmanland och kommunerna i Västmanlands län avseende äldre godkänner Överenskommelse om samverkan mellan Region Västmanland och kommunerna i Västmanlands län avseende äldre, samt ger ordförande i uppdrag att underteckna överenskommelsen. Regionstyrelsen fattade beslut om Överenskommelse om samverkan mellan Region Västmanland och kommunerna i Västmanlands län avseende äldre den 8 februari. Överenskommelsen lämnas nu över till kommunerna för att respektive kommun ska godkänna och underteckna densamma. Syftet med samverkan är att tillgodose den äldres behov av insatser från båda parter och att dessa samordnas. Målgruppen för samverkan är personer som är 65 år och äldre med behov av insatser från båda parter. Till överenskommelsen ska kommunen tillsammans med Region Västmanland upprätta en lokal handlingsplan. Överenskommelsen gäller till och med 31 mars HÄR SLUTAR SAMMANTRÄDETS ÖPPNA DEL!

6 (9) 13 Dnr AN 2017/ Remiss - Program för bostadsförsörjningen Mål och indikationer beslutar godkänna förvaltningens förslag och översända det till kommunstyrelsen som sitt eget. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. Ett förslag till program för bostadsförsörjningen i Västerås stad har skickats ut på samråd till ett stort antal remissinstanser, däribland. Sociala nämndernas förvaltning vill lämna synpunkter enligt nedan på programmet. Åldersgruppen 65 år och äldre utgör en stor del av Västerås befolkning (20 procent). Antalet äldre i befolkningen kommer att öka drastiskt under de kommande tio-femton åren, inte minst antalet personer över 80 år. Av den anledningen är det av stor vikt att det finns god tillgång på bostäder i det ordinära bostadsbeståndet med mycket god tillgänglighet, så att äldre har möjlighet att bo kvar i sin bostad så länge som möjligt. Det är även viktigt att boendenas utemiljö är tillgänglighetsanpassade. Väsentligt är också att bostadsbeståndet i staden utgörs av en blandning av upplåtelseformer, bostadspris, bostadsstorlek och bostadstyper i varje stadsdel/område för att möjliggöra kvarboende i närområdet så att de äldre behåller de sociala nätverk man har där. Om det byggs fler bostäder för äldre som är anpassade efter deras behov så frigörs deras nuvarande bostäder till övriga befolkningen. Särskilt vill nämnden betona vikten av att det byggs fler trygghetsboenden för äldre personer i Västerås. I ett trygghetsboende läggs stor vikt på den sociala samvaron och trygghetssituationen för äldre personer. Det är även viktigt att det finns en god planberedskap för fortsatt byggande av särskilda boenden. Angeläget/önskvärt är också en god geografisk spridning av särskilda boenden i staden. 14 Dnr AN 2017/ Motion från (SD) om odlingslotter för äldre beslutar att godkänna förvaltningens förslag och överlämna det till kommunstyrelsen som yttrande över motionen. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. Ann-Christine From Utterstedt, Patric Sjölund, Anna Svensson, Börje Brandhill och Kaj-Göran Klang (SD) har lämnat en motion till kommunfullmäktige med rubriken "Odlingslotter för äldre". Kommunstyrelsen har remitterat ärendet till.

7 (9) I motionen yrkas att staden ser över möjligheten att ordna odlingslotter i anslutning till särskilda boenden i Västerås bedrevs ett projekt för att förbättra trädgårdarna i särskilda boenden. Fastighetskontoret har därefter på uppdrag av äldrenämnden inventerat utemiljöerna vid samtliga särskilda boenden och lämnat förslag på hur dessa kan förbättras för att möjliggöra ökad utevistelse. Inventeringen är nu genomförd, däremot saknas en ekonomisk kartläggning eller utredning av hur stora kostnaderna är för att förbättra utemiljön. Nästa steg i detta arbete är att förvaltningen tillsammans med fastighetskontoret behöver gå igenom materialet och välja ut åtgärder som är angelägna för att på sikt förbättra trädgårdar i särskilda boenden. Staden har lediga odlingslotter på befintliga odlingslottsområden. De som flyttar in på särskilda boende för äldre har i regel stora omvårdnadsbehov och därför är odlingslotter inte något för denna målgrupp. På särskilda boenden för äldre kan förvaltningen inte se ett behov av att inrätta odlingslotter. Odling i liten skala, som upphöjda odlingsbäddar, är däremot något som kan vara uppskattat av de äldre. Eftersom det huvudsakligen är personalen som får sköta eventuell odling är det inte rimligt att ha mer än så. 15 Dnr AN 2017/ Delårsrapport 1, 2017 godkänner rapporten samt ger förvaltningen i uppdrag att återkomma med en uppföljning av volymutvecklingen inom hemsjukvården. Prognosen avseende årets nettokostnad uppgår till 1 411,1 mnkr. Det är 10,4 mnkr högre än nämndens budgetram och motsvarar en avvikelse 0,7 procent. Det beräknade underskottet avser främst hemsjukvård (-12,7 mnkr), utskrivningsklara patienter (-1,5 mnkr), bostadsanpassningsbidrag (-1,3 mnkr) och äldreboende (+5,9 mnkr). Prognosen för 2017 pekar på en blygsam kostnadsutveckling jämfört med Nettokostnaden prognostiseras öka med endast 4 mnkr. Det motsvarar 0,3 procent.

8 (9) 16 Dnr AN Information om ny lag - Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård 17 Dnr AN 2017/ Promemoria med förslag om ändrade övergångsbestämmelser för den föreslagna lagen om samverkan vid utskrivning från hälso- och sjukvård (prop. 2016/17:106) beslutar att godkänna yttrandet och överlämna det till Kommunstyrelsen. Kommunen har beretts tillfälle att yttra sig över promemorian med förslag om ändrade övergångsbestämmelser för den föreslagna lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (prop. 2016/17:106). Förslaget har remitterats till Västerås kommun och bereds i äldrenämnden och i nämnden för personer med funktionsnedsättning. Förslaget innebär att upphäva förslaget i propositionen 2016/17:106 som innebär att lagen (1990:1404) om kommunernas betalningsansvar för viss hälso- och sjukvård, skulle fortsätta gälla under hela 2018 för patienter som vårdas i sluten psykiatrisk vård. Vi anser, precis som framkommit i synpunkter från andra instanser, att det bara skulle bli rörigt, förvirrat och ineffektivt om kommunen skulle behöva hantera två olika lagrum och olika system för utskrivning från sluten vård, beroende på om det gäller somatisk eller psykiatrisk vård. Kommunen tillstyrker därför förslaget om ändrade övergångsbestämmelser. Ambitionen från kommunen är ändå att vi tillsammans med landstinget ska komma överens om en lösning gällande samverkan vid utskrivning från slutenvården, så att den backup-lösning som lagen innebär, inte ska behövas. 18 Dnr AN Informationsärende - Genomlysning av Zethelius korttidsenhet, struktur och samverkan kring mellanvårdsform

9 (9) 19 Dnr AN Beredningsärende - Anhörigstöd handlingsplan 20 Dnr AN Beredningsärende - Delegationsordning 21 Dnr AN Beredningsärende - Boendeplan 22 Dnr AN Informationsärende - särskilda boenden 23 Dnr AN Informationsärende - hemtjänst/hemsjukvård 24 Dnr AN Kurser & Konferenser 25 Dnr AN Förvaltningsdialog 26 Dnr AN Övriga frågor

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-06-12 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 19 juni 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-01-17 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 23 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-10-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 24 oktober 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 15 december 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Motion från (SD) om odlingslotter för äldre

Motion från (SD) om odlingslotter för äldre TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-04-11 Sida 1 (1) Diarienr AN 2017/00058-1.7.1 Sociala nämndernas förvaltning Erika Barreby Epost: erika.barreby@vasteras.se Kopia till Kommunstyrelsen Äldrenämnden Motion från

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 21 april 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-11-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 21 november 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) 2016-11-22 Äldrenämnden Sammanträdesprotokoll 219-239 Sammanträdesdatum 22 november 2016 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-17:40 Tjänstgörande ledamöter Solveig Nilsson

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-03-21 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 28 mars 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 74-96

Sammanträdesprotokoll 74-96 1 (9) Sammanträdesprotokoll 74-96 Sammanträdesdatum 26 april 2016 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00-17:09 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Solveig Nilsson (S) 1:e vice ordförande Elisabeth Wäneskog

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2017-06-09 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 20 juni 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 19 maj 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Förslag till beslut Äldrenämnden beslutar att godkänna yttrandet och överlämna det till Kommunstyrelsen.

Förslag till beslut Äldrenämnden beslutar att godkänna yttrandet och överlämna det till Kommunstyrelsen. TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-04-20 Sida 1 (1) Diarienr AN 2017/00102-1.7.1 Sociala nämndernas förvaltning Ann Östling Epost: ann.ostling@vasteras.se Kopia till Kommunstyrelsen Äldrenämnden Promemoria med

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-24

Sammanträdesprotokoll 1-24 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1-24 Sammanträdesdatum 26 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A491, kl 13:00-17:06 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Solveig Nilsson (S) 1:e vice ordförande Elisabeth Wäneskog

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-09-20 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 26 september 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 24 maj 2016 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (13) 2017-12-11 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 19 december 2017 Plats och tid Stadshuset D240, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 29 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 16 december 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2017-08-21 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 30 augusti 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 23 september 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2018-03-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 20 mars 2018 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 22 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ordförande Solveig Nilsson

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 19 oktober 2015 Plats och tid Stadshuset, A491, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-01-16 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 januari 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (14) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 17 februari 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (13) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 27 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för funktionshindrade Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carl-Johan Norström Sammanträdesdatum 27 mars 2013 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (14) Sammanträdesprotokoll 127-155 Sammanträdesdatum 19 maj 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00-17:10 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare 1:e vice ordförande Elisabeth Wäneskog

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-09-19 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 27 september 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 augusti 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (7) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 25 april 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 19 maj 2015 Plats och tid A287, kl. 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2016-09-20 Styrelsen för Västerås stad Vård och Omsorg Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jonas Cronert Sammanträdesdatum 27 september 2016 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 98-128 Sammanträdesdatum 23 april 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S)

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Ledamöter Stora Konferensrummet, Strömstadsbostäder, 13:00 17:00

Läs mer

Ny övergångsbestämmelse i lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Ny övergångsbestämmelse i lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Socialutskottets betänkande 2017/18:SoU11 Ny övergångsbestämmelse i lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Sammanfattning Utskottet föreslår att riksdagen antar regeringens

Läs mer

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Sida 1 (12) Plats och tid Tapetsören, måndagen den 17 september 2018 kl 16:00-17:15 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger

Läs mer

Ändrade övergångsbestämmelser för den föreslagna lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Ändrade övergångsbestämmelser för den föreslagna lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Avdelningen beställare äldreomsorg, funktionsnedsättning, individ och familj inklusive socialpsykiatri Sida 1 (5) 2017-03-31 Handläggare: Joakim Olsson, 08 508 19 207 Pia Sundqvist, 08 508 18 161 Till

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum ONSDAG 20 april 2016 Plats och tid Församlingshemmet, 09:00 17:00 09:00 12:00 Mål & budget

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna Lena Carlsson Sammanträdesdatum 25 februari 2016 Plats och tid KS salen, Stadshuset, 09:00 12:00 (ingång genom dörrarna till

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna Lena Carlsson Sammanträdesdatum 23 juni 2016 Plats och tid KF salen, Stadshuset, 09:00 14:00 Ledamöter Ordförande Anna Lena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 november 2012 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2016-10-18 Ärendelista 102 Dnr 2016-000219 Översyn av kommunens köksorganisation 103 Dnr 2016-000169 Rekommendation om finansiering av nationell stödfunktion till stöd för

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset ,

Socialnämnden Sammanträdesdatum Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset , Plats och Sammanträdestid Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset, 09.00-12.30 Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Övriga deltagare Anna-Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2017-11-22 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.15-16.20 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Birgitta Westman (S) Ingvor

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (14)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Sida 1 (14) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Hamnen, plan 3 Onsdagen den 3 maj 2017 klockan 13:00-16:50 ande Linda Åshamre (S) Ordförande Gun-Marie Daun (KD) Vice ordförande Glenn Ljunggren (S)

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 maj 2014 Plats och tid Stadshuset, A 587, kl 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (32) 2017-04-27 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 106-133 Sammanträdesdatum Torsdag 27 april 2017 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-16:50 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum 17 december 2015 Plats och tid KF-salen, Stadshuset, 09:00 12:00 Julsmörgås serveras kl 12:00

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset ,

Socialnämnden Sammanträdesdatum Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset , Plats och Sammanträdestid Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset, 09.00-12.45 Närvarande ledamöter Anna-Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice ordförande Leif Andersson (S), 2e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2016-10-18 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 oktober 2016 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2018-11-20 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Markus Lindgren Sammanträdesdatum 28 november 2018 Plats och tid Stadshuset F180, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Skepparen, Samverkanshuset kl

Socialnämnden Sammanträdesdatum Skepparen, Samverkanshuset kl Plats och Sammanträdestid Skepparen, Samverkanshuset kl. 09.00-12.50 Närvarande ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Anna-Lena Carlsson (C),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal 09:00 12:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (8) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 22 oktober 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Protokoll 1 (11) Diarienummer VOO 2016/0062 Vård- och omsorgsnämnden Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga Sessionssalen Stadshuset, Kyrkogatan 11, Lund, klockan 17.00 19.30

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2017-06-28 Ärendelista 51 Dnr 2017-000061 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2017 52 Dnr 2017-000126 Skolskjutsplan 2017/2018 53 Dnr 2013-000246 Avbeställning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 20 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 20 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Kommunstyrelsens sessionssal 09:00 13:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 20 Anna Lena Carlsson (C), ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 oktober 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 20 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 20 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Socialnämnden Protokoll

Socialnämnden Protokoll Socialnämnden 203-04-7 Tid och plats Onsdagen den 7 april 203, Åsasalen, 3.00-4.30 Tjänstgörande Ledamöter Kurt Persson (KD), ordförande Karina Eliasson (S), vice ordförande Yvonne Takvam (KD) Jerry Borg

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 19 december 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen

Kommunledningsförvaltningen 1(17) Sammanträdesdatum Plats och tid Hobysalen, kl. 08.30 11.30 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Bo Johansson

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(13) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 27 mars 2014 kl. 16.00-18.35 Ajournering kl. 17.20-17.50 Ordförande Beslutande Bente Johansson (M) Elving Johansson (C) 20-22 tjg för Nicolas Bremell (M) Enar

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Nämnden för funktionshindrade Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carl-Johan Norström Sammanträdesdatum 18 december 2013 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Skultuna kommundelsnämnd Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Mikael Sandberg Sammanträdesdatum 12 oktober 2016 Plats och tid Kommundelskontoret Skultuna, kl 16:30 Ledamöter

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-05-23 Ärendelista 58 Dnr 2017-000110 Budgetuppföljning 1/2017 59 Dnr 2016-000217 Aktuellt läge ensamkommande barn och unga 60 Dnr 2017-000116 Ej verkställda gynnande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2016-11-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 24 november 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Magnus Johansson (S)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Magnus Johansson (S) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-06-15 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 16.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 24 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 24 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunfullmäktigesalen

Läs mer

1 (4) Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesprotokoll 67, 72 Sammanträdesdatum 23 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, rum E454, kl 09:00-12:34 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Rutiner för tillämpningen av lex Sarah SOSFS 2011:5

Rutiner för tillämpningen av lex Sarah SOSFS 2011:5 TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-04-24 Sida 1 (1) Diarienr AN 2017/00105-1.3.2 Sociala nämndernas förvaltning Ritwa Frang Epost: ritwa.frang@vasteras.se Äldrenämnden Rutiner för tillämpningen av lex Sarah SOSFS

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-11-20, klockan 13.30 15.05 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(14) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, 2019-08-21 kl. 13:00 15:50 Beslutande: Håkan Yngström (C), ordförande Hans-Göran Olsson (S), vice ordförande Madeleine

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-09-20 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 28 september 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, 13:00

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 4 november 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Plats och tid Blosset, torsdagen den 20 september 2018 kl 13:30:15:00 Beslutande

Plats och tid Blosset, torsdagen den 20 september 2018 kl 13:30:15:00 Beslutande 1 (12) Plats och tid Blosset, torsdagen den 20 september 2018 kl 13:30:15:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Nils

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-05-02 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.00 15.17 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl Sammanträde Plats och tid stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-15.30 Ledamöter Ersättare Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson (M) Carina Arrtonsson

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 20 februari 2014 Plats och tid Stadshuset, A 587, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/16 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30-16.30 Ajournering 14.45-15.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Plats och tid Kommunkontoret 2016-04-11 kl 8.00-10:30 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Övriga deltagare David Grahn

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 27 mars 2015 Plats och tid A287, kl. 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) KALLELSE 1 (9) 2016-08-24 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 1 september 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-30

Sammanträdesprotokoll 1-30 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1-30 Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer