Kallelse och föredragningslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse och föredragningslista"

Transkript

1 KALLELSE 1 (10) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 19 juni 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig Nilsson (S) 1:e vice ordförande Elisabeth Wäneskog (KD) 2:e vice ordförande Marcus Jacobson (M) Anders Nilsson-Sköld (S) Cecilia Nyström (MP) Lars Kallsäby (C) Inga Bröms (M) Bengt-Åke Nilsson (L) Christer Lenell (SD) Alan Ali (S) Lena Burström (S) Mikael Sandberg (S) Eva Edlund (C) Per Nilsson (KD) Rolf Falkland (M) Gert Åkerman (M) Sam Haddad (L) Mari Boman (SD)

2 (10) 1 Dnr AN Protokolljustering utser 1. Lars Kallsäby (C) eller 2. Elisabeth Wäneskog (KD) att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. 2 Dnr AN Anmälan av extra ärenden 3 Dnr AN Fastställande av föredragningslista beslutar att ärende 1-16 är offentliga och behandlas på den öppna delen av sammanträdet. ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND max 15 minuter 4 Dnr AN Anmälan av handling tar del av postlistan ( ), inkomna domar samt övrig information och lägger dem till handlingarna. 5 Dnr AN Anmälan av delegationsbeslut tar del av beslut som fattats med stöd av nämndens delegationsordning och lägger dem till handlingarna. 1. Arbetsutskottets beslut enligt protokoll 7 juni Tjänstemannabeslut inom äldrenämndens ansvarområde 3. Tjänstemannabeslut i individärenden (SoL och bostadsanpassningsbidrag)

3 (10) 6 Dnr AN Informationsärende - månadsstatistik tar del av månadsstatistiken och lägger dem till handlingarna. 7 Dnr AN Informationsärende - månadsrapport tar del av månadsrapporten och lägger den till handlingarna. 8 Dnr AN 2017/ Nämndinitiativ (M) och (L) - Erbjuda platser på servicehus för dem som har cirka 60 till cirka 85 hemtjänsttimmar per månad beslutar att ge förvaltingen i uppdrag att utreda nämndinitiativet " Erbjuda platser på servicehus för dem som har cirka 60 till cirka 85 hemtjänsttimmar per månad". Marcus Jacobson (M), Rolf Falkland (M), Bengt-Åke Nilsson (L) har den 23 maj 2017 lämnat in ett nämndinitiativ till äldrenämnden med rubriken " Erbjuda platser på servicehus för dem som har cirka 60 till cirka 85 hemtjänsttimmar per månad". 9 Dnr AN 2017/ Nämndinitiativ (SD) - Samråd med egenregin att utreda ersättningar beslutar att ge förvaltingen i uppdrag att utreda nämndinitiativet "Samråd med egenregin att utreda ersättningar". Christer Lenell (SD) har den 23 maj 2017 lämnat in ett nämndinitiativ till äldrenämnden med rubriken "Samråd med egenregin att utreda ersättningar"

4 (10) 10 Dnr AN 2017/ Omvandling av platser vid Hälleborgs äldreboende beslutar att omvandla 10 växelvårdsplatser på Hälleborgs äldreboende till permanenta särskilda boendeplatser fr.o.m. 1 september Västerås stad har två korttidsboenden (Gryta korttidsenhet och Zethelius kortidsenhet) som tar emot utskrivningsklara patienter från sjukhuset och även personer som kommer hemifrån, för rehabilitering och återhämtning. Insatsen tidsbegränsas, som längst tre veckor. Brist på särskilda boendeplatser inom Västerås stad har gjort att cirka 40 procent av korttidsplatserna har upptagits av personer som fått biståndsbeslut om särskilt boende. Dessa personer blir kvar på korttidsboendena under långa perioder i avvaktan på särskilt boendeplats. På Hälleborg äldreboende finns totalt 22 växelvårdsplatser för somatiska behov varav 5 trygghetsplatser fördelade på två avdelningar. Dessa platser har en planerad beläggsgrad på cirka 56 procent per månad (genomsnitt från maj till augusti 2017) vilket innebär att drygt hälften av dessa 22 platser utnyttjas och resterande förblir tomma. Dessförinnan har beläggningen också varit låg. Förvaltningen bedömer att en omvandling av en avdelning med 10 växelvårdsplatser till särskilda boendeplatser (för personer med särskilt boendebeslut som vistas på korttidsboendena) säkerställer att den enskilde får rätt vård och omsorg på rätt plats samt möjliggör en effektivare resursanvändning för äldrenämnden. Med utgångspunkt i den ersättning som utföraren för närvarande erhåller för verksamheten på Hälleborgs äldreboende så ska konverteringen av platser enligt förslaget inte medföra någon kostnadsökning för äldrenämnden. 11 Dnr AN 2017/ Uppföljning av uppdrag - Ängsklockan, Västerås stad Vård och Omsorg beslutar att godkänna rapport om uppföljning av uppdraget vid äldreboendet Ängsklockan. Västerås stad Vård och Omsorg driver på uppdrag av äldrenämnden äldreboendet Ängsklockan, omfattande 36 lägenheter. Sociala nämndernas förvaltning har under maj 2017 genomfört en uppföljning av verksamheten utifrån uppdraget. Vid uppföljningstillfället har samtal förts med enhetschef och avdelningschef.

5 (10) 19 områden har följts upp, varav 11 områden bedöms vara godkända. 8 områden bedöms godkända med förbättringsområde. Inget område bedöms underkänt. Sammanfattningsvis bedömer förvaltningen att äldreboendet Ängsklockan håller önskad omsorgs- och omvårdnadskvalitet samt en god patientsäkerhet. Bedömning har gjorts av medicinskt ansvarig sjuksköterska avseende efterföljsamhet och rutiner avseende hälso- och sjukvårdens kvalitet och säkerhet. 12 Dnr AN 2017/ Genomlysning av Zethelius korttidsenhet, struktur och samverkan kring mellanvårdsform beslutar att godkänna förslaget för fortsatt samverkan, samt att tillskjuta medel ur bemanningspengarna till förstärkning av sjuksköterskor. En utomstående expert har, på uppdrag av den gemensamma ledningsgruppen för sociala nämndernas förvaltning och regionen (styrgrupp för uppdraget), gjort en bedömning av mellanvårdsformen på Zethelius korttidsenhet och presenterat en rapport. Styrgruppen är överens om en fortsatt samverkan enligt intentionerna i rapporten. 13 Dnr AN 2017/ Systematiskt förbättringsarbete - hur arbetar verksamheterna med att minska avvikelser inom hälso- och sjukvården godkänner verksamheternas rapporter. I samband med redovisning av hälso- och sjukvård 2016, framförde äldrenämndens arbetsutskott att de, som komplement till förvaltningens sammanfattande rapport, önskade få in en redovisning från verksamhetschef och MAS för respektive vårdgivare, om hur de hade för avsikt att arbeta för att minska sina avvikelser. Nämnden informerades därefter om detta önskemål på februarisammanträdet På de uppföljningsmöten som förvaltningen genomförde under mars och april 2017 framfördes sedan detta önskemål från äldrenämnden till de olika vårdgivarna. Samtliga vårdgivare har lämnat en beskrivning om sitt planerade förbättringsarbete. Dessa rapporter delges nu nämnden.

6 (10) 14 Dnr AN 2017/ Handlingsplan för kvinnofrid och mot våld i nära relationer beslutar godkänna ändringarna i handlingsplanen för kvinnofrid och mot våld i nära relationer. har tidigare beslutat att godkänna handlingsplanen för kvinnofrid och mot våld i nära relationer. I individ- och familjenämnden har fortsatta diskussioner förts om handlingsplanens innehåll där ärendet återremitterats för kompletteringar. Vid individ- och familjenämndens sammanträde i maj godkändes handlingsplanen. De ändringar som gjorts är att en särskild bilaga utarbetats med indikatorer att följa upp handlingsplanen. Resonemanget kring hedersbegreppet har utvecklats. Barn som målgrupp har förtydligats i text. När det gäller kvinnors våld mot män och våld i samkönade relationer har dessa delar förtydligats med källhänvisningar. 15 Dnr AN 2017/ Delegationsordning för äldrenämnden beslutar att godkänna delegationsordningen. I samband med att äldrenämnden har reviderat några delar i delegationsordningen, har förvaltningen fått i uppdrag av nämnden att se över möjligheterna att delegera beslutanderätten i ytterligare ärenden eller ärendegrupper. Förvaltningen har därav jämfört delegationsordningarna mellan de tre sociala nämnderna för att se om de andra nämnderna delegerar andra ärenden jämfört med äldrenämnden. Förvaltningens förslag till ändringar i delegationsordningen handlar dels om ärenden att delegera, men även om justeringar och förtydliganden i ordalydelser och hänvisningar till lagrum. Delegerad beslutanderätt föreslås för följande ärenden eller ärendegrupper: Ärenden om beslut om att överklaga IVO:s beslut om överflyttning av ärende mellan kommuner, föreslås att delegeras från arbetsutskottet (AU) till enhetschef. Avvisning av överklagan som inkommit för sent i ärenden där nämnden har varit beslutsfattare, föreslås att delegeras till ordförande med direktör som ersättare. Beslut om att avge yttrande till kammarrätt med anledning av överklagande av dom från förvaltningsrätt, föreslås att delegeras till AU. Begäran om överflyttning av ärende till annan kommun, föreslås att delegeras från AU till enhetschef. Meddela inställning till begäran om överflytt av ärende från annan

7 (10) kommun, föreslås delegeras från AU till enhetschef. Ansökan till IVO om överflyttning av ärende till annan kommun, föreslås att delegeras från AU till enhetschef. Ärendegruppen om god man/förvaltare föreslås tas bort ur delegationsordningen, eftersom anmälan om behov inte är en delegation från nämnd. Det ligger i myndighetsutövningen. Beslut om avslag på ansökan om bostadsanpassningsbidrag upp till och med kr, föreslås delegeras till handläggare. 16 Dnr AN 2016/ Förbättra bedömningsmodellen av hemtjänstbehov beslutar att: 1) godkänna rapporten som svar på nämndinitiativet. 2) ta ställning till förvaltningens förbättringsförslag utifrån avstämningsmötet med representanterna. I december 2016 lämnade Moderaterna ett nämndinitiativ, där man belyser att partiet sett vissa risker med att nya biståndsbeslut innebär en insats och inte beviljad tid enligt tidigare. De nya biståndsbesluten har fattats enligt riktlinjerna och verkställts av utförarna. Moderaterna uppger att resultaten har varit oroväckande för de äldre och personalen. Vidare framgår att det inte är ovanligt att det finns en inkörningsperiod när nya riktlinjer ska genomföras och det kan behöva göras justeringar eller förtydliganden från nämnden. Moderaterna yrkar för följande: Att staben stämmer av genomförandet av nya bedömningsmodellen i hemtjänsten tillsammans med representanter från hemtjänstutförarna, Kommunala pensionärsrådet, biståndshandläggarna och Kommunal. Att staben återkopplar till nämnden vilka frågor som lyftes på avstämningsmötet. Att staben lämnar förbättringsförslag till nämnden att ta ställning till utifrån avstämningsmötet. Att staben återkommer med en utvärdering av nya bedömningsmodellen i äldrenämndens sammanträde i juni HÄR SLUTAR SAMMANTRÄDETS ÖPPNA DEL!

8 (10) 17 Dnr AN 2017/ Rapport av ramavtal för särskilda boenden beslutar att godkänna analysen av ramavtal för särskilda boenden och överlämna den till kommunstyrelsen. Frågan om ramavtal för särskilda boenden har tidigare behandlats, dnr 2014/191-ÄN-010. besvarade då en motion från (M), (FP), (C), och (KD) och överlämnade sitt beslut till KS. Därefter hanterades ärendet, 2014/396-KS-753 vid sammanträdet på Kommunfullmäktige den 3 december Beslutet som fattades vid kommunfullmäktiges sammanträde innebar att äldrenämnden fick ett uppdrag att göra en fördjupad analys avseende förutsättningar, konsekvenser och strategier innan nämnden gick vidare med ytterligare ramavtalsupphandlingar för särskilda boenden. Sociala nämndernas förvaltning har nu genomfört analysen och gått igenom fastighetsbeståndet, ägarskapet, utformning av lokaler och bostäder, boendetid och biståndsbeslut. Dessa delar utgör viktiga komponenter om ramavtal är lämpliga vid upphandling av särskilda boenden. Vid en sammanvägning av dessa delar bedömer sociala nämndernas förvaltning att ramavtal inte bör användas för särskilda boenden som utgör permanent boende. 18 Dnr AN 2017/ Motion från (M) angående hemtjänstutförande i Västerås beslutar att godkänna yttrandet över "Motion angående hemtjänstutförande i Västerås" och överlämna det till Kommunstyrelsen. Vid Kommunfullmäktiges sammanträde den 15 mars 2017 inlämnades en motion från Elisabeth Unell (M), 2:e vice ordförande i Kommunstyrelsen. Där framgår bakgrunden till Västerås valfrihetsmodell; att man haft valfrihetsmodell inom hemtjänst sedan 2008 och har tillämpat en dubbel valfrihet. Enligt motionen pågår en process där valfriheten inom hemtjänsten begränsas och försvåras eftersom nya krav ställs och då företag måste ha anställd sjuksköterska i det egna företaget. I motionen framförs att moderaterna har krävt att företag med några få hemtjänstkunder i behov av hemsjukvård, i stället för att anställa en sjuksköterska, ska kunna köpa tjänsten av annan utförare. I korthet föreslår motionären att Kommunfullmäktige beslutar om olika åtgärder för att öppna för företagen att själva avgöra vilken eller vilka tjänster som företaget utför. Vidare föreslås att företag som enbart utför hemtjänst, inte ska behöva anställa legitimerad personal inom hälso- och

9 (10) sjukvård, samt att hemtjänstföretag som har kunder som behöver hemsjukvård, ska kunna erbjuda hemsjukvård genom annan utförare. 19 Dnr AN 2017/ Granskning av äldreboenden beslutar att överlämna förvaltningens yttrande som svar på remissen Granskning av äldreboenden. På uppdrag av revisionen har en granskning av äldreboenden genomförts. Granskningens syfte var att bedöma om äldrenämnden tillhandahåller och förmedlar boenden till äldre på ett ändamålsenligt sätt samt om det finns en väl framarbetad strategi för att möta framtida behov av äldreboenden. Rapporten är remitterad till, Fastighetsnämnden, styrelsen för Vård och omsorg samt Skultuna kommundelsnämnd. Kommunstyrelsen har begärt in yttrande senast den 30 juni. Sammanfattningsvis kan konstateras att äldrenämnden arbetar med de områden som tas upp i granskningsrapportens rekommendationer. Rapportens bedömningar och rekommendationer kommer fortsättningsvis att beaktas i arbetet. 20 Dnr AN 2017/ Beredningsärende - Upphandling av Oxbackens servicehus 21 Dnr AN Beredningsärende - Boendeplan 22 Dnr AN Beredningsärende - Budget Dnr AN Informationsärende - hemtjänst/hemsjukvård 24 Dnr AN Informationsärende - särskilda boenden

10 (10) 25 Dnr AN Kurser & Konferenser 26 Dnr AN Förvaltningsdialog 27 Dnr AN Övriga frågor

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-10-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 24 oktober 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-05-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 23 maj 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 15 december 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-01-17 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 23 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2017-06-09 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 20 juni 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) 2016-11-22 Äldrenämnden Sammanträdesprotokoll 219-239 Sammanträdesdatum 22 november 2016 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-17:40 Tjänstgörande ledamöter Solveig Nilsson

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-11-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 21 november 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-03-21 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 28 mars 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 74-96

Sammanträdesprotokoll 74-96 1 (9) Sammanträdesprotokoll 74-96 Sammanträdesdatum 26 april 2016 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00-17:09 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Solveig Nilsson (S) 1:e vice ordförande Elisabeth Wäneskog

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 21 april 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-24

Sammanträdesprotokoll 1-24 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1-24 Sammanträdesdatum 26 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A491, kl 13:00-17:06 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Solveig Nilsson (S) 1:e vice ordförande Elisabeth Wäneskog

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 19 oktober 2015 Plats och tid Stadshuset, A491, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för funktionshindrade Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carl-Johan Norström Sammanträdesdatum 27 mars 2013 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 24 maj 2016 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 16 december 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Motion från (M) angående hemtjänstutförande i Västerås

Motion från (M) angående hemtjänstutförande i Västerås TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-04-28 Sida 1 (1) Diarienr AN 2017/00087-1.7.1 Christina Becker Epost: christina.becker@vasteras.se Kopia till Kommunstyrelsen Äldrenämnden Motion från (M) angående hemtjänstutförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-09-20 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 26 september 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 29 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2018-03-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 20 mars 2018 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2017-08-21 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 30 augusti 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 19 maj 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 22 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ordförande Solveig Nilsson

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (13) 2017-12-11 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 19 december 2017 Plats och tid Stadshuset D240, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (14) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 17 februari 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (7) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 25 april 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 november 2012 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (14) Sammanträdesprotokoll 127-155 Sammanträdesdatum 19 maj 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00-17:10 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare 1:e vice ordförande Elisabeth Wäneskog

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2016-09-20 Styrelsen för Västerås stad Vård och Omsorg Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jonas Cronert Sammanträdesdatum 27 september 2016 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (13) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 27 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-01-16 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 januari 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Ledamöter Stora Konferensrummet, Strömstadsbostäder, 13:00 17:00

Läs mer

Omsorgsnämndens delegationsordning

Omsorgsnämndens delegationsordning OMSORGSFÖRVALTNINGENS VERKSAMHETSHANDBOK Fastställt av Dokumentansvarig Diarienummer Datum Omsorgsnämnden Agneta Järkelid 2014-10-22 1 (6) Omsorgsnämndens delegationsordning Beslutad av nämnden för äldre-

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 19 december 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset ,

Socialnämnden Sammanträdesdatum Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset , Plats och Sammanträdestid Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset, 09.00-12.45 Närvarande ledamöter Anna-Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice ordförande Leif Andersson (S), 2e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 augusti 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna Lena Carlsson Sammanträdesdatum 25 februari 2016 Plats och tid KS salen, Stadshuset, 09:00 12:00 (ingång genom dörrarna till

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 98-128 Sammanträdesdatum 23 april 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S)

Läs mer

Delegationsordning för Äldrenämnden

Delegationsordning för Äldrenämnden Utgivare: Äldrenämnden Gäller från: 20190424 Antagen: ÄN 68/2019 Delegationsordning för Äldrenämnden Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen för nämnder och dess förvaltning gäller bestämmelserna i denna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 9-18

Sammanträdesprotokoll 9-18 Sammanträdesprotokoll 9-18 Sammanträde med Skultuna kommundelsnämnd Sammanträdesdatum Onsdagen den 25 februari 2009 Plats och tid Skultunagården kl. 16:00-17:15 Närvarande ledamöter Ordförande Sven Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna Lena Carlsson Sammanträdesdatum 23 juni 2016 Plats och tid KF salen, Stadshuset, 09:00 14:00 Ledamöter Ordförande Anna Lena

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 19 maj 2015 Plats och tid A287, kl. 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Omsorgsnämndens delegationsordning

Omsorgsnämndens delegationsordning TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Agneta Järkelid 2014-05-13 ON 2014/0047 Tfn: 0480-45 35 02 Omsorgsnämnden Omsorgsnämndens delegationsordning Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum ONSDAG 20 april 2016 Plats och tid Församlingshemmet, 09:00 17:00 09:00 12:00 Mål & budget

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum 17 december 2015 Plats och tid KF-salen, Stadshuset, 09:00 12:00 Julsmörgås serveras kl 12:00

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Soc konferens, Öjersbogården, 16.30-19:00 ande Christer Filipsson (FP), ordförande Inga-Stina Hesselius (S) Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist (S), tjänstgörande

Läs mer

Ajournering mellan 25 och 26 kl

Ajournering mellan 25 och 26 kl Omsorgsnämnden 2015-04-08 1(2) Plats och tid Högåsen, Aringsåsvägen 11, Alvesta 8 april 2015 kl. 14.15 16.05 Ajournering mellan 25 och 26 kl. 15.00 15.10 Justerade paragrafer 23-32 ande Mats Martinsson

Läs mer

Delegationsordning. Socialtjänsten, Piteå kommun

Delegationsordning. Socialtjänsten, Piteå kommun Delegationsordning Socialtjänsten, Piteå kommun Reviderad 2012-05-25 Socialtjänstlagen m m Nr Ärende Lagrum Delegat Anmärkning 1 1.1 Socialtjänstlagen Boende Beslut om särskilt boende - jämkning av avgifter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 102 Presentation av ny enhetschef... 3 103 Information om tillsynsärende - Socialstyrelsen... 4 104 Delegation handläggning av SFI-bonus... 5 105 Äldreomsorgsplan...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Folkets Hus kl. 13:00 17.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Leif Andersson (S), Christer Bech (S), tjänstgörande ersättare Anna-Lena Carlsson (C), ej 44 Elisabeth

Läs mer

Individnämndens protokoll

Individnämndens protokoll Datum: Onsdagen den 20 april Tid: 17.00 19.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 28 april Paragrafer: 23-31 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-09-19 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 27 september 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 22 augusti 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 46-73

Sammanträdesprotokoll 46-73 1 (16) Sammanträdesprotokoll 46-73 Sammanträdesdatum 22 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00-17:07 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Solveig Nilsson (S) 1:e vice

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 14.15 16.10 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Tomtlund Torbjörn (M) Grahn Gunnar (S) Svensson Carl-Johan (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Kommunfullmäktigesalen 09:00 11:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Anna Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice ordförande Leif

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Kundval inom äldreboenden i Huddinge kommun, förslag till rutiner

Kundval inom äldreboenden i Huddinge kommun, förslag till rutiner SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN 2014-04-28 Rev. 2014-05-26 AN-2014/263.730 1 (5) HANDLÄGGARE Lars Axelsson 08-535 312 27 lars.axelsson@huddinge.se Äldreomsorgsnämnden Kundval inom äldreboenden i

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 oktober 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Skultuna kommundelsnämnd Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Mikael Sandberg Sammanträdesdatum 12 oktober 2016 Plats och tid Kommundelskontoret Skultuna, kl 16:30 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden

Sammanträdesdatum Socialnämnden fe? Malung Salens kommun A 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.15-16.00 Beslutande Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Nämnden för funktionshindrade Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carl-Johan Norström Sammanträdesdatum 18 december 2013 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Skepparen, Samverkanshuset kl

Socialnämnden Sammanträdesdatum Skepparen, Samverkanshuset kl Plats och Sammanträdestid Skepparen, Samverkanshuset kl. 09.00-12.50 Närvarande ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Anna-Lena Carlsson (C),

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset ,

Socialnämnden Sammanträdesdatum Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset , Plats och Sammanträdestid Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset, 09.00-12.30 Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Övriga deltagare Anna-Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 12 november 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumla, kl 13.30-15.30 Beslutande Gunnel Kask (s) Sölve Persson (s) Gun-Britt Andersson (s) Mats Gullberg (s) Lise-Lott Lidström (s) Mikael Johansson

Läs mer

Ändringsförslag delegationsbestämmelser

Ändringsförslag delegationsbestämmelser TJÄNSTEUTLÅTANDE Sida 1 av 8 Socialförvaltningen Eva A Lindholm Rebecka Modin Agneta Rönnkvist Datum Dnr Sid 2017-10-30 SN-2015-5 1 (8) delegationsbestämmelser Socialförvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2016-11-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 24 november 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

Ingemar Svanström (c), ordförande Marita Björkvall (kd) Folke Karlsson (s)

Ingemar Svanström (c), ordförande Marita Björkvall (kd) Folke Karlsson (s) HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhusets tingssal måndagen den 14 december 2009, kl 09.00-15.15 Ingemar Svanström (c), ordförande Marita Björkvall (kd) Folke Karlsson

Läs mer

Revidering av delegationsordning för omsorgsnämnden

Revidering av delegationsordning för omsorgsnämnden TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Evelina Juel 2018-01-04 ON 2018/0001 Omsorgsnämnden Revidering av delegationsordning för omsorgsnämnden Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner

Läs mer

Ärendeförteckning. Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 10

Ärendeförteckning. Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 10 Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 10 Ärendeförteckning 28 Svar på motion - Höj habiliteringsersättningen i Östra Göinge kommun 29 Verksamhetschef enligt Hälso-och sjukvårdslagen 2017:30

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-01-18 1 Plats och tid Hjernet, 2011-01-18 kl 13.00-15.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS. Justering av Socialnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla.

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS. Justering av Socialnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. 1 Plats och tid Borgmästaren 09:00-11:30 ande ledamöter Övriga närvarande ersättare tjänstemän Utses att justera Maritza Villanueva Contreras (V) Lars Kempe (S) Gunilla Nilsson (S) Alf Söderlund (S) ersätter

Läs mer

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(13) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 27 mars 2014 kl. 16.00-18.35 Ajournering kl. 17.20-17.50 Ordförande Beslutande Bente Johansson (M) Elving Johansson (C) 20-22 tjg för Nicolas Bremell (M) Enar

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-03-20. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 mars 2013, kl. 15.00. 4 Månadsuppföljning t o m februari SN 13/23

Sammanträdesdatum 2013-03-20. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 mars 2013, kl. 15.00. 4 Månadsuppföljning t o m februari SN 13/23 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-03-20 PLATS OCH TID Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 mars 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerande 2 Godkännande av dagordning

Läs mer

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 mars 2015, klockan 15:00-18.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S), Marita Pettersson (S),

Läs mer

54 Justering och fastställande av föredragningslista 3 55 Initiativ Liberalerna (L): Information om hantering av

54 Justering och fastställande av föredragningslista 3 55 Initiativ Liberalerna (L): Information om hantering av Protokoll 2 av 2 Innehåll 54 Justering och fastställande av föredragningslista 3 55 Initiativ Liberalerna (L): Information om hantering av 4 personuppgifter i förhållande till nya dataskyddsförordningen

Läs mer

Förslag till beslut Äldrenämnden beslutar att godkänna delegationsordningen.

Förslag till beslut Äldrenämnden beslutar att godkänna delegationsordningen. TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-05-30 Sida 1 (2) Diarienr AN 2017/00170-1.3.2 Sociala nämndernas förvaltning Christina Becker Epost: christina.becker@vasteras.se Kopia till Karin Andresson, biståndsenheten

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 4 november 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C)

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C) Tid och plats Paragrafer Utses att justera Beslutande Ledamöter 5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp 14-20 Erik Kolm Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Läs mer

Antagen av Vård och omsorgsnämnden: VON 45 Dnr 09:68/002 hnr 2009:148

Antagen av Vård och omsorgsnämnden: VON 45 Dnr 09:68/002 hnr 2009:148 Sida 1 av 9 Antagen av Vård och omsorgsnämnden: 2009-03-20 VON 45 hnr 2009:148 Reviderad: 2010-03-19 VON 30 hnr 2010:93 (dessa revideringar syns i röd text) Sida 2 av 9 1.Socialtjänstlagen SoL Vård- och

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Revidering av delegationsordning för kulturnämnden

Revidering av delegationsordning för kulturnämnden Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Kn 8 Den 2019-02-07 8 Dnr 2019/00001 Revidering av delegationsordning för kulturnämnden Kulturnämndens beslut Delegationsordning för

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2016-10-18 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 oktober 2016 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl 14.00-17.00 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Barbro Andersson (S) för Hans Andersson (S) Marie Oskarsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

2012-03-09. Kolabacken, kommunhuset

2012-03-09. Kolabacken, kommunhuset 1(15) 2012-03-09 Nämndsekreterare Josefine Storm Tfn 040-42 5244 Sammanträdesdatum Plats Kolabacken, kommunhuset Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Närvarorätt Anna Mannfalk (M) (ordföranden) Kristina Fredin

Läs mer

Miljönämnden 14 januari 2015

Miljönämnden 14 januari 2015 Miljönämnden Miljönämnden 14 januari 2015 Sid Justering... 3 1 Yttrande - ansökan om att Sundsvalls kommun blir förvaltningsområde för samiska språket... 4 2 Val av miljönämndens arbetsutskott för mandatperioden

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna Lena Carlsson Sammanträdesdatum 24 mars 2016 Plats och tid KF salen, Stadshuset, 09:00 12:00 Ledamöter Ordförande Anna Lena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 27 mars 2015 Plats och tid A287, kl. 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer