Kommunstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsen"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Plats och tid Förvaltningshuset, klockan Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Helena Andersson (S) Fredrik Rönning (S) Monica Georgsson (S) Kjell Midér (S) Mohammed L Mahmoud (S) Kerstin Junker (S) Sven Gåsfors (S) Margaretha Åhrman (S) Lotta Gunnarsson (M) Håkan Berggren (M) Jan Tholerus (C) Calle Morgården (MP) Övriga deltagare Ewa Dagwall kanslichef, sekr. Lars Nylén ekonomichef Björn Floresjö Dalatrafik 114 Utses att justera Lotta Gunnarsson Justeringens plats och tid Förvaltningshuset, måndag den 15 oktober 2012, klockan Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande Anslag / Bevis Protokollet från kommunstyrelsen den är justerat och tillkännagivet genom anslag. Anslås under tiden Protokollet förvaras i förvaltningshuset. Underskrift Ewa Dagwall

2 Kommunstyrelsen Innehållsförteckning Ärendemening 114 Information 115 Lösen förskolemoduler Gubbo 116 Organisation teknisk verksamhet 117 Delårsbokslut Budgetramar Bergslagsakademin 120 Bildande av VA-verksamhetsområde Löknäset 121 Fastigheten Lärkan 2, Flatenbergsvägen Delegationsärenden 123 Anmälan om anställning 124 Cirkulär från Sveriges Kommuner och Landsting

3 Kommunstyrelsen Ks 114 Information Björn Floresjö, Dalatrafik, informerade om den planerade trafikupphandlingen.

4 Kommunstyrelsen Teknik- och fritidsutskottet Ks 115 Tfu 150 Dnr Lösen förskolemoduler Gubbo Efter 60 månaders hyresperiod kan de leasade förskolemodulerna i Gubbo friköpas. Köpoption måste åberopas 6 månader innan hyresavtalets utgång. Inköpspriset är kronor. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att lösa leasingen genom att nyttja köpoptionen på modulerna i Gubbo för kronor att medel för ändamålet upptas i investeringsbudget för Leif Nilsson (S) yrkar bifall till teknik- och fritidsutskottets förslag. Calle Morgården (MP) yrkar återremiss av ärendet för att utröna möjligheterna att nyttja befintlig skolbyggnad. Efter framställd proposition om ärendet skall avgöras vid dagens sammanträde eller återremitteras förklarar ordföranden att ärendet skall avgöras vid dagens sammanträde. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: Kommunfullmäktige beslutar att lösa leasingen genom att nyttja köpoptionen på modulerna i Gubbo för kronor att medel för ändamålet upptas i investeringsbudget för Mot beslutet reserverar sig Calle Morgården (MP)

5 Kommunstyrelsen Teknik- och fritidsutskottet Ks 116 Tfu 160 Dnr Organisation teknisk verksamhet Ärendebeskrivning Kanslichef Ewa Dagwalls tjänsteskrivelse: Kommunfullmäktige har tidigare fattat beslut om att kommuns tekniska avdelning och de kommunala bolagen ska samverka i en utförarenhet. Det innebär att arbetsledare inom respektive verksamhet ska ha obligatoriska träffar varannan vecka för att bl.a stämma av pågående arbeten och försöka identifiera samverkansmöjligheter kring personal, maskiner, entreprenader och hantverkare. Arbetssättet har tillämpats under drygt två år och samtliga parter anser att det har fungerat bra och varit konstruktivt, däremot har det inte gett samverkan av någon större omfattning. Arbetsgrupp bestående av företrädare för kommunstyrelsens förvaltning och bolagens VD har haft uppdrag att ytterligare strukturera det fortsatta arbetet inom utförarfunktionerna. Syftet är att få en organisation som kan svara för hela koncernens utförarverksamhet och därigenom optimera nyttan av våra samlade resurser både ekonomiskt och kompetensmässigt. De olika alternativen som utretts är: 1. Kommunal organisation, beställare kvar i bolagen 2. Gemensamt bolag kommunen/seab/bärkehus 3. Nytt dotterbolag SEAB/Bärkehus 4. Befintliga organisationer behålls med utökat samarbete 5. Tekniskas driftpersonal/arbetsledning överförs till Bärkehus/SEAB Det förslag arbetsgruppen nu fått i uppdrag att arbeta vidare med är alternativ 5; Överföring av kommunens driftpersonal/arbetsledare till Bärkehus/SEAB. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen beslutar att befästa att arbetsgruppen får i uppdrag att arbeta vidare med alternativ 5 Överföring av kommunens driftpersonal/arbetsledare till Bärkehus/SEAB.

6 Kommunstyrelsen Forts. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: Kommunfullmäktige beslutar att befästa att arbetsgruppen får i uppdrag att arbeta vidare med alternativ 5 överföring av kommunens driftpersonal/arbetsledare till Bärkehus/SEAB.

7 Kommunstyrelsen Ks 117 Dnr Delårsbokslut Ekonomiavdelningen har sammanställt delårsbokslut Bil Kommunstyrelsen beslutar att emottaga informationen.

8 Kommunstyrelsen Ks 118 Dnr Budgetramar 2013 Kommunfullmäktige beslöt att fastställa förslag till budgetramar för år 2013 enligt följande: Budget -12 Plan -13 Revision Kommunstyrelsen Kulturnämnden Miljö- o Byggnadsnämnden Familje- och Utbildningsn Kulturskolan Omsorgsnämnden Överförm.n VBU S:a verksamhetskostnader Avskrivningar Pensioner Nettokostnader Skatter o statsbidrag Finansiella kostnader Finansiella intäkter Resultat före extraord poster Extraord kostnader Extraord intäkter Årets resultat Ekonomichef Lars Nylén informerar om aktuellt läge i budgetprocessen. Budgetberedning kommer att ske den 23 oktober. Kommunstyrelsen beslutar att emottaga informationen.

9 Kommunstyrelsen Ks 119 Dnr Bergslagsakademin Ärendebeskrivning Kanslichef Ewa Dagwalls tjänsteskrivelse: Fagerstas kommunalråd Stig Henriksson har tillsammans med Lotta Gröning tagit ett initiativ till att genomföra ett seminarium som också är tänkt att vara starten för en Bergslagsakademi. Smedjebacken, Hedemora, Avesta, Skinnskatteberg och Norberg har meddelat Fagersta att intresse föreligger att delta i det planerade seminariet. Ur beskrivningen: Syftet med akademin är att genom samverkan och opinionsbildning vända bilden av Bergslagen och att kommunerna tillsammans tar ansvar för Bergslagens utveckling. Akademin ska verka för en hållbar utveckling av Bergslagens kommuner och stimulera arbetet för långsiktligt och välfungerande kommuner som bygger livskvalitet och ekonomisk tillväxt och social sammanhållning. Ur arbetsinriktningen: Redovisa erfarenheter och goda exempel. Stärka den sociala dimensionen i små kommuner med hög utflyttning. Främja samverkan kring forskning och utveckling. Identifiera hinder för hållbar utveckling och presentera förslag till åtgärder och lösningar. Kompetensutbilda och inspirera politiker och tjänstemän i deras roll som ledare. Vara framtidsspanare. Kostnaden för att förbereda och genomföra seminariet är beräknat till cirka kronor plus moms. Tanken är att det ska vara en bred inbjudan till offentliga sektorn (huvudmålgrupp är kommunerna som är medlemmar i Intresseföreningen Bergslaget) och näringslivet. Smedjebacken, Hedemora, Avesta, Skinnskatteberg och Norberg har meddelat Fagersta att intresse föreligger att delta i det planerade seminariet. Seminariet är tänkt att den 12 oktober, preliminärt på Ängelsbergs Herrgård.

10 Kommunstyrelsen Forts. Kommunstyrelsen beslutar att delta vid seminariet och de fortsatta diskussionerna om bildande av en Bergslagsakademi.

11 Kommunstyrelsen Ks 120 Dnr Bildande av VA-verksamhetsområde Löknäset Ärendebeskrivning Kommunfullmäktige antog 2007 en VA-strategi för Smedjebackens kommun, där det bland annat framgick att utbyggnad av kommunalt vatten och avlopp ska göras där det ger den effektivaste miljö- och samhällsnyttan i förhållande till nedlagda kostnader. En inventering genomfördes och en områdesindelning för utbyggnad av vatten och avlopp upprättades. I samband med utbyggnad förklaras områden som verksamhetsområde för vatten och avlopp. I VA-strategin planeras ett mer omfattande VAverksamhetsområde för Flatenberg-Backbyn. I nuvarande läge bör dock ett separat område för Löknäset bildas snarast och VA-sanering inledas. Miljö- och byggnadsnämnden beslöt att förbjuda 11 fastighetsägare i Backbyn (Löknäset) att släppa ut spillvatten från WC och BDT till en bristfällig avloppsanläggning i området. Beslutet skulle gälla fr.o.m Tidpunkten för förbudet motiverades av att Smedjebacken Energi och Vatten (SEAB) angivit att en anslutning till kommunal avlopp skulle kunna ske enligt tidplan i VA-strategin. Under hand har framkommit att tidplanen för anslutning av Löknäset inte kan hållas på grund av att stora utbyggnader av VA-nätet kring sjön Haggen och inom skyddsområdet vid Snöån har prioriterats. Miljö- och byggnadsnämnden har nu beslutat att uppdra åt miljö- och byggkontoret att i samarbete med SEAB föranstalta om förslag till avgränsning och bildande av VA-verksamhetsområde för Löknäsområdet. Från Kretsloppsgruppen föreligger förslag till avgränsning som underlag för bildandet av VA-verksamhetsområde på Löknäset. Skriftligt informationsmaterial har sänts ut till fastighetsägaren området. Inom VA-verksområde gäller de bestämmelser om anslutning, avgifter mm som framgår av lag (2006:412) om allmänna vattentjänster. Miljö- och byggnadsnämnden beslöt att godkänna förslaget till avgränsning och bildande av VA-verksamhetsområde för Löknäset, att med hänvisning till bristfälliga avlopp, skydd av dricksvattenbrunnar och sjön Barken, bedöma att undantag från omfattningen av det föreslagna VAverksamhetsområdet inte bör medges att överlämna områdesförslaget till kommunfullmäktige för antagande. Bil

12 Kommunstyrelsen Forts. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att antaga förslaget till avgränsning och bildande av VA-verksamhetsområde för Löknäset.

13 Kommunstyrelsen Ks 121 Dnr Fastigheten Lärkan 2, Flatenbergsvägen 3 Smedjebackens kommun förvärvade år 2010 fastigheten Lärkan 2, Flatenbergsvägen 3. Fastigheten har stått tom samt kallställd (el, vatten) en längre tid och är i mycket dåligt skick. Enligt plan är fastigheten industrimark varvid att använda denna som bostad ej är tillåtet. Tekniska kontoret föreslår att fastigheten ska rivas. Kommunstyrelsen beslutar att riva fastigheten Lärkan 2 enligt tekniska kontorets förslag.

14 Kommunstyrelsen Ks 122 Delegationsärenden Beslut enligt beviljad delegationsrätt avseende löneförhandlingar m.m. träffade av kommunstyrelsens ansvarige för personalfrågor Ingemar Hellström och personalchef Sven-Olof Andersson tillsammans eller var för sig. Nr 28-31/2012 Gatuchefens beslut enligt beviljad delegationsrätt avseende parkeringstillstånd. Tillståndsnr: 01147, 01148, 01149, 01150, Teknik- och fritidsutskottets beslut , 132, , , ,

15 Kommunstyrelsen Ks 123 Anmälan om anställning Omsorgsförvaltningen Ingrid Meurell Långström, sjuksköterska Christina Odenvåg, vårdbiträde Tarja Kohlin, undersköterska Angelica Karlström, sjuksköterska Malin Meriläinen, vårdbiträde Maria Andersson, vårdbiträde Lamai Åkerström Koedyaem, undersköterska Angelica Karlsson, undersköterska Alicja Wojciechowska, undersköterska Familje- och utbildningsförvaltningen Hanna Hansson, förskollärare Roberg Young, lärare Anders Varga, lärare trä- och metallslöjd Johan Engh, vik. kurator Helena Gustafsson, lärare Nafisa Abdirahman, hemspråks/modersmålsl Gunilla Eriksson, skolmåltidsbiträde Susanne Bildås, barnskötare Yvonne Turunen, fritidsledare/elevassistent

16 Kommunstyrelsen Ks 124 Cirkulär från Sveriges Kommuner och Landsting 2012:39 Timbelopp för personlig assistans enligt SFB år :40 Budgetförutsättningar för åren :41 Lokala föreskrifter för att skydda människors hälsa och miljön 2012:43 Lagändring i socialförsäkringsbalken samt överenskommelse om ändring i Allmänna bestämmelser (Arbetsgivarpolitik nr )

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-12-12 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 15.00 16.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson (S) Margareta Åhrman

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-02-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 17.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Kerstin Junker (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-10-08 Plats och tid Räddningstjänsten, klockan 08.30-11.30 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Hans Jansson (S) Kjell Midér (S) Monica Georgsson

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-02-18 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 21.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Andreas Boström (S) Boris Norrlén (M) Leif Nilsson (S) Kerstin Junker (S) 1-2 Göran

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-08-14 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.30 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2009-03-10

Kommunstyrelsen 2009-03-10 Kommunstyrelsen 2009-03-10 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.00 Beslutande Leif Nilsson (s), ordf. Ingemar Hellström (s) Solweig Nyrede (s) Andreas Boström (s) Kjell Midér (s) Mi Abrahamsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2012-06-05

Kommunfullmäktige 2012-06-05 Kommunfullmäktige 2012-06-05 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 21.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Monica Forsgren (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Rågher Thelin (S) Mildred Eggen

Läs mer

Kommunfullmäktige 2011-09-19

Kommunfullmäktige 2011-09-19 Kommunfullmäktige 2011-09-19 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.00 Beslutande Bengt Norrlén ordf (S) Håkan Svensson (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Solweig Nyrede (S) Jan Tholerus

Läs mer

Kommunstyrelsen 2013-05-07

Kommunstyrelsen 2013-05-07 Kommunstyrelsen 2013-05-07 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-10.00 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Monica Georgsson (S) Kjell Midér (S) Anders Karlsson

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2012-11-19 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 21.00 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Solweig Nyrede (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Kjell Midér (S) Patrick Nyman

Läs mer

Kommunfullmäktige 2012-09-17

Kommunfullmäktige 2012-09-17 Kommunfullmäktige 2012-09-17 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.15 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Frank Norgren (S) Patrick Nyman (C) Leif Nilsson (S) Monica Forsgren (S) Calle Morgården

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-02-24

Kommunfullmäktige 2014-02-24 Kommunfullmäktige 2014-02-24 Plats och tid Vads bystuga, Vad klockan 18.00 20.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Rågher Thelin (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Anders Karlsson (S) Jan Tholerus

Läs mer

Kommunfullmäktige 2009-02-23

Kommunfullmäktige 2009-02-23 Kommunfullmäktige 2009-02-23 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 19.40 Beslutande Leif Nilsson (s) Håkan Svensson (s) Göran Engström (c) Carin Runeson (s) Märta Hansson (s) Birgitta Bolin (c)

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2009-06-16 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.15 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Kjell Midér (S) Mi Abrahamsson (S) Ylva Bergström

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-04-22

Kommunfullmäktige 2013-04-22 Kommunfullmäktige 2013-04-22 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Monica Forsgren (S) Boris Norrlén (M) Leif Nilsson (S) Rågher Thelin (S) Göran Engström

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2016-03-08 Plats och tid Förvaltningshuset Smedjebacken, klockan 08.30-10.10 Beslutande Övriga deltagare Fredrik Rönning (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Anders Karlsson

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Leif Lindberg, gatuchef

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Leif Lindberg, gatuchef Teknik- och fritidsutskottet 2009-06-15 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-16.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-09-08

Kommunfullmäktige 2014-09-08 Kommunfullmäktige 2014-09-08 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 21.00 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Rågher Thelin (S) Calle Morgården (MP) Leif Nilsson (S) Anders Karlsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2009-11-23

Kommunfullmäktige 2009-11-23 Kommunfullmäktige 2009-11-23 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 23.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Ola Larsen (S) Anders Lindblom (C) Carin Runeson (S) Ing-Britt Bergström (S) Birgitta Bolin

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2009-12-14 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Märta Hansson (S) Jari Antell (FP) Ingemar Nyrede (S) Kjell Midér (S) Calle Morgården (MP)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-05-11

Kommunstyrelsen 2010-05-11 Kommunstyrelsen 2010-05-11 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 09.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Anders Karlsson (S) Kjell Midér (S) Mi Abrahamsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2011-06-28

Kommunstyrelsen 2011-06-28 Kommunstyrelsen 2011-06-28 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 11.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-05-08 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-10.30 Beslutande Ingemar Hellström (S) ordf. Fredrik Rönning (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson (S) Kerstin Junker

Läs mer

John Andersson (S), tjänstgörande 7-8 Per-Olov Långström (S) Helena Giliusson (M) Per Erik Hellström (SD)

John Andersson (S), tjänstgörande 7-8 Per-Olov Långström (S) Helena Giliusson (M) Per Erik Hellström (SD) 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 8 januari 2019 kl 08:30-09:45 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Johan Eriksson (S) Helena

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-10-04 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 11.15 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Mi Abrahamsson (S) Sven Gåsfors (S) Hans Jansson

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2009-12-10 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-12.15 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2014-11-17 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 22.00 Beslutande Göran Engström ordf.(c) 1-2 Kjell Midér (S) Christer Larsson (V) Carin Runeson ordf (S) 3-21 Monica

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2016-02-23 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-15.00 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Kommunstyrelsen 2011-05-03

Kommunstyrelsen 2011-05-03 Kommunstyrelsen 2011-05-03 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 09.45 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Håkan Wallman, fritidschef

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Håkan Wallman, fritidschef Teknik- och fritidsutskottet 2009-11-18 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-16.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-03-08 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 11.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Kerstin Junker (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Leif Lindberg, gatuchef

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Leif Lindberg, gatuchef Teknik- och fritidsutskottet 2010-03-16 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-02-22

Kommunfullmäktige 2010-02-22 Kommunfullmäktige 2010-02-22 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 19.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Kjell Midér (S) Calle Morgården (MP) Carin Runeson (S) Monica Forsgren (S) Anna-Sofia Philipson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2014-11-04 Plats och tid Förvaltningshuset Smedjebacken, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Helena Andersson (S) Kjell Midér

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-23

Kommunfullmäktige 2015-02-23 Kommunfullmäktige 2015-02-23 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 21.00 Beslutande Carin Runeson ordf (S) Aulikki Gåsfors (S) Göran Engström (C) Fredrik Rönning (S) Monica Georgsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-06-22

Kommunfullmäktige 2015-06-22 Kommunfullmäktige 2015-06-22 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 20.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Kjell Midér (S) Bjarne Magnusson (C) Fredrik Rönning (S) Monica Georgsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2011-02-08

Kommunstyrelsen 2011-02-08 Kommunstyrelsen 2011-02-08 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 11.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Kerstin Junker (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Helena Andersson (S) Johan Eriksson, (S), tjänstgörande ersättare Jan Tholerus (C) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Helena Andersson (S) Johan Eriksson, (S), tjänstgörande ersättare Jan Tholerus (C) Lotta Gunnarsson (M) 1(6) Plats och tid Sammanträdesrum 1, tisdagen den 18 juni 2019 kl 11:15 11.45 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Helena Andersson (S) Johan Eriksson, (S), tjänstgörande ersättare Jan

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2014-06-16 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 21.00 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Rågher Thelin (S) Göran Engström (C) Monica Georgsson (S) Anders Karlsson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-11-01 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 11.40 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Helena Andersson (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Lars-Ove

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) 1(13) Plats och tid Tekniska kontoret, torsdagen den 19 januari 2017 kl 08:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga närvarande Sören Nord,

Läs mer

Calle Morgården (MP) och Lotta Gunnarsson (M)

Calle Morgården (MP) och Lotta Gunnarsson (M) 1(16) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, måndagen den 16 september 2019 kl 18:00-19:45 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2016-04-25 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 20.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Kjell Midér (S) Göran Engström (C) Fredrik Rönning (S) Bengt Norrlén (S)

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2013-01-17 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2011-10-21 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.30 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström, teknisk chef

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Lotta Gunnarsson

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Lotta Gunnarsson Teknik- och fritidsutskottet 2015-11-17 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-10.00 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2011-02-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 19.30 Beslutande Bengt Norrlén ordf (S) Karl Johansson (S) Håkan Berggren (M) Leif Nilsson (S) Kjell Midér (S) Göran Engström

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordförande Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordförande Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2014-10-22 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-11.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström, teknisk chef

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2013-02-19 Plats och tid Kansliavdelningen, Torggatan 5, klockan 8.30-11.00 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2014-06-24. Leif Nilsson (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2014-06-24. Leif Nilsson (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2014-06-24 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-11.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Kommunstyrelsen 2013-04-09

Kommunstyrelsen 2013-04-09 Kommunstyrelsen 2013-04-09 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-13.00 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Helena Andersson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson (M) Göran Engström, tjänstgörande ersättare

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson (M) Göran Engström, tjänstgörande ersättare 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 25 september 2018 kl 10:00-12:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2012-12-21. Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2012-12-21. Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2012-12-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Kommunstyrelsen 2013-02-05

Kommunstyrelsen 2013-02-05 Kommunstyrelsen 2013-02-05 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-10.00 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Kjell Midér (S) Margareta Åhrman (S) Lars-Ove

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2010-04-29 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 15.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2012-12-12 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2009-04-20 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 22.00 Beslutande Leif Nilsson (s) Håkan Svensson (s) Göran Engström (c) Carin Runeson (s) Märta Hansson (s) Birgitta Bolin (c)

Läs mer

Lars-Ove Norling (S) Anna Branzell (S) Bitte Gustavsson (S) Elin Ekman elevhälsan 49

Lars-Ove Norling (S) Anna Branzell (S) Bitte Gustavsson (S) Elin Ekman elevhälsan 49 Familje- och utbildningsnämnden 2011-05-13 Plats och tid Familje- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Håkan Svensson (S) ordförande Bengt Norrlén (S) vice ordförande Lars-Ove Norling

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-03-12 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-10.30 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Kerstin Junker (S) Kjell Midér (S) Margareta Åhrman (S) Lars-Ove

Läs mer

Luay Mahmoud Mohamed (S) Kristina Karlsson (M)

Luay Mahmoud Mohamed (S) Kristina Karlsson (M) 1(15) Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 4 oktober 2016 kl 08:30-11.45 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-06-04 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Hans Jansson (S) Kjell Midér (S) Anders Karlsson

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2015-12-17 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-11.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Luay Mahmoud Mohamed (S) Kristina Karlsson (M) Kerstin Söderlund, kommunchef Annelie Johansson, koncernekonomichef Mona Hyttsten, kommunsekreterare

Luay Mahmoud Mohamed (S) Kristina Karlsson (M) Kerstin Söderlund, kommunchef Annelie Johansson, koncernekonomichef Mona Hyttsten, kommunsekreterare 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 9 oktober 2018 kl 08:30-09:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), Ordförande Solweig Nyrede (S) Kjell Midér (S) Eira Henriksson (S)

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström, (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström, (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2011-01-20 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström, (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Anslås under tiden

Anslås under tiden Barn- och utbildningsnämnden 2009-02-19 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.30 Beslutande Håkan Svensson (s), ordf. Monica Forsgren (s) Lars Söderström (s) Jenny Hellström

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-05-31 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 11.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-04

Kommunstyrelsen 2012-09-04 Kommunstyrelsen 2012-09-04 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-10.40 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Helena Andersson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2015-06-09 Plats och tid Förvaltningshuset Smedjebacken, klockan 08.30-11.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Fredrik Rönning (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare. Erik Eriksson Neu (S) Utbildningsutskottet

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare. Erik Eriksson Neu (S) Utbildningsutskottet NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2015-05-22. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP)

Teknik- och fritidsutskottet 2015-05-22. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Teknik- och fritidsutskottet 2015-05-22 Plats och tid Kommunhuset, klockan 08.30-10.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Övriga deltagare Sören Nord,

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(17) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 9.00 10.50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Lotta Gunnarsson

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Lotta Gunnarsson Teknik- och fritidsutskottet 2015-10-22 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-16.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

Bolagsordning och ägardirektiv för Smedjebacken Energi AB

Bolagsordning och ägardirektiv för Smedjebacken Energi AB Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Kf 8 Den 2018-02-19 8 Dnr 2018/00028 Bolagsordning och ägardirektiv för Smedjebacken Energi AB Kommunfullmäktiges beslut 1. Smedjebacken

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2009-09-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Håkan Svensson (S) Anders Lindblom (C) Carin Runeson (S) Märta Hansson (S) Jari Antell (FP)

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2010-03-09 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Andreas Boström (S) Anders Karlsson (S) Mi Abrahamsson

Läs mer

Susanne Karlsson (C) (ersättare Pär-Ove Lindqvist (M)) Kanslienheten, onsdag 14 december. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson

Susanne Karlsson (C) (ersättare Pär-Ove Lindqvist (M)) Kanslienheten, onsdag 14 december. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson Plats och tid Näset, kommunhuset, kl. 9.00-9.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Irja Gustavsson (S), ordförande Jonas Kleber (C), vice ordförande Linda Svahn (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-04-03

Kommunstyrelsen 2012-04-03 Kommunstyrelsen 2012-04-03 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-10.45 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. 29-32 Ingemar Hellström (S) ordf. 33-48 (ledamot 29-32) Fredrik Rönning (S) Mi Abrahamsson

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2010-02-18 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-12-07

Kommunstyrelsen 2010-12-07 Kommunstyrelsen 2010-12-07 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 09.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Andreas Boström (S) Kjell Midér (S) Ola Larsen

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2002-03-20 1 (10) Björntorps konferensrum, kl 09.00-12.30

Vård- och Omsorgsnämnden 2002-03-20 1 (10) Björntorps konferensrum, kl 09.00-12.30 Vård- och Omsorgsnämnden 2002-03-20 1 (10) Plats och tid Björntorps konferensrum, kl 09.00-12.30 Beslutande Kerstin Eriksson Ann Svensson Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Hans Nilsson Britt-Marie Kärngren

Läs mer

onsdagen den 17 mars kl torsdagen den 18 mars kl

onsdagen den 17 mars kl torsdagen den 18 mars kl KOMMUN 2010-03-17 2010-03-18 1 (9) Kommunstyrelsens arbetsutskott / bokslutsberedning Plats och tid Sessionssalen, Norbergsvägen 19 onsdagen den 17 mars kl. 08.30 16.45 torsdagen den 18 mars kl. 08.15

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen 2004-05-06

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen 2004-05-06 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen 2004-05-06 Plats och tid Förvaltningshuset, torsdagen den 6 maj 2004,. kl. 13.00-17.00. Beslutande Åke Nilsson, ordf. Lars Pettersson Eva Hed Anita Johansson

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Folkets Hus Måndagen den 15 februari 2010 kl. 09.00-10.50 Beslutande Maria Kristoffersson, ordf. Åke Nilsson Joakim Risberg Rickard Norberg Göran Hahlin

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Sören Nord, teknisk chef Mona Hyttsten, sekreterare

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Sören Nord, teknisk chef Mona Hyttsten, sekreterare 1(7) Plats och tid Tekniska kontoret, måndagen den 20 mars 2017, klockan 10:30-11:15 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga närvarande Sören

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-02. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-02. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-02 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-12.00 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Per-Olow

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2015-11-16 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 21.45 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Kjell Midér (S) Göran Engström (C) Fredrik Rönning (S) Monica Georgsson

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-12.00 Beslutande Christer Yrjas (C) Anders Albäck (L) Daniel Persson (M) Sven Gunnarsson (MP) Anders Throbäck (S) Sara Anheden (S) Paul Lennartsson

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-11-12 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 12 november 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 319-325 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Bo Axelsson,

Läs mer

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Förvaltningshuset, Onsdagen den 7 september 2011, kl. 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) 1(9) Plats och tid Kommunhuset, torsdag den 18 augusti 2016, klockan 08:30-10.30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga närvarande Sören

Läs mer

Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer Nämndrummet, Hova. Britt-Marie Nilsson Sekreterare

Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer Nämndrummet, Hova. Britt-Marie Nilsson Sekreterare Kommunstyrelsen Sida 1(22) Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer 120-136 Plats: Nämndrummet, Hova Underskrifter: Carina Gullberg Ordförande Britt-Marie Nilsson Sekreterare Justeras

Läs mer

Leif Nilsson (s), ordf. Ingemar Hellström (s) Håkan Berggren (m)

Leif Nilsson (s), ordf. Ingemar Hellström (s) Håkan Berggren (m) Teknik- och fritidsutskottet 2009-02-19 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-12.30 Beslutande Leif Nilsson (s), ordf. Ingemar Hellström (s) Håkan Berggren (m) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2012-11-12 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Lokal Utsikten, Västerviks Stadshotell, Västervik 21 november 2016 kl

Lokal Utsikten, Västerviks Stadshotell, Västervik 21 november 2016 kl Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Lokal Utsikten, Västerviks Stadshotell, Västervik 21 november 2016 kl. 15.55-16.35 Tomas Kronståhl (S), ordf. Gunnar Jansson (S) Angelica Katsanidou (S) Sharad

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-28. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-28. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-28 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-12.00 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 17.30-18.05 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kanslichef Christian Björkqvist Tf kommunchef/personalchef Maria Wihlborg Utses att justera Torgny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s) 2008-02-27 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-09.15 Beslutande Övriga deltagande Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s) Kommunchef Johan Eriksson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2011-12-13. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) 188-195 Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2011-12-13. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) 188-195 Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2011-12-13 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.30 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) 188-195 Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow

Läs mer