Kommunstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsen"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Plats och tid Förvaltningshuset, klockan Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Kerstin Junker (S) Kjell Midér (S) Margareta Åhrman (S) Lars-Ove Norling (S) Monica Georgsson (S) Anders Karlsson (S) Krister Larsson (V) Lotta Gunnarsson (M) Håkan Berggren (M) Göran Engström (C) Calle Morgården (MP) Övriga deltagare Ewa Dagwall, kanslichef - sekreterare Lars Nylén ekonomichef 17 Utses att justera Lotta Gunnarsson Justeringens plats och tid Förvaltningshuset, måndag den 18 mars 2013, klockan Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande Anslag / Bevis Protokollet från kommunstyrelsen den är justerat och tillkännagivet genom anslag. Anslås under tiden Protokollet förvaras i förvaltningshuset. Underskrift Ewa Dagwall

2 Kommunstyrelsen Innehållsförteckning Ärendemening 15 Spruthus Söderbärke 16 Förlängning option Gladtjärn 17 Bokslut 2012 kommunstyrelsen 18 Revidering av kommunstyrelsens delegationsordning 19 Upphandling företagshälsovård 20 Inbjudan till presentation och begäran om yttrande 21 Förfrågan om medlemskap i Finnskogarna Ekonomisk Förening 22 Nominering av ledamöter till Intresseföreningen Bergslagets styrelse 23 Samråd: Förslag till detaljplan för del av OVAKOS industriområde (ackumulatortank) Smedjebacken 2:3 24 Instruktion till ombud på bolagsstämma 25 Motion om inrättande av kommunchefstjänst 26 Medborgarförslag om förvaltningsområde Finskspråkig äldreomsorg på relevant nivå 27 Feriearbete gymnasieungdomar åk 2 28 Val 29 Budget Information 31 Delegationsärenden 32 Anmälan om anställning 33 Cirkulär från Sveriges Kommuner och Landsting 34 Meddelanden

3 Kommunstyrelsen Teknik- och fritidsutskottet Ks 15 Tfu 18 Dnr Spruthus Söderbärke Söderbärke Hembygdsförening har avtalad dispositionsrätt till det så kallade spruthuset som förr var brandstation i Söderbärke. Huset ligger ej på kommunal mark. Föreningen har framfört önskemål om att få överta ägandet av byggnaden. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: att överlåta ägandet av det gamla spruthuset i Söderbärke till Söderbärke Hembygdsförening att uppdra till tekniska chefen upprätta överlåtelsehandlingar. att bifalla teknik- och fritidsutskottets förslag.

4 Kommunstyrelsen Teknik- och fritidsutskottet Ks 16 Tfu 20 Dnr Förlängning option Gladtjärn Mellan Smedjebackens kommun och Barken Waterfront of Sweden har optionsavtal träffats i mars Optionsrätten ger bolaget rätt att förvärva ca 21 hektar av fastigheten Stimmerbo 15:13 inom tre år. Barken Waterfront of Sweden AB yrkar att avtalets giltighetstid förlängs fram till den 30 september Bolaget har i samarbete med Sweco Architects AB tagit fram långsiktigt planeringsunderlag gällande exploatering vid Gladtjärn i tre olika etapper och på grund av långa handläggningstider hos bl.a. lantmäteriet ansöks om förlängning av optionsavtalet. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: att godkänna att optionsrätten förlängs fram till den 30 september att bifalla teknik- och fritidsutskottets förslag.

5 Kommunstyrelsen Ks 17 Dnr Bokslut 2012 kommunstyrelsen Bokslut för 2012 har upprättats för kommunstyrelseförvaltningen. Bil att godkänna redovisningen.

6 Kommunstyrelsen Ks 18 Dnr Revidering av kommunstyrelsens delegationsordning Ärendebeskrivning Då förändring av tjänstebenämning har skett på personalavdelningen krävs redaktionell anpassning av kommunstyrelsens delegationsordning bilaga 1 (antagen ). Ändring markerad med kursiv text. Delegation till förhandlingssekreteraren (tidigare personalchefen) 1. Att träffa överenskommelse om lön vid nyanställning med arbetstagare som ej är arbetsledare. 2. Att inom ramen kr/månad träffa överenskommelse om lön med enskild arbetstagare vars arbetsuppgifter avsevärt stadigvarande förändrats på grund av omorganisation. 3. Att inom ramen för sin anställning utfärda generella föreskrifter om frågor om tolkning och tillämpning av lag, avtal och andra bestämmelser rörande förhållandet mellan kommun som arbetsgivare och dess arbetstagare. I principiellt viktiga ärenden ska samråd ske med kommunstyrelsen. Anm. Det praktiska arbetet med att träffa överenskommelse om lön genomförs normalt av personalavdelningen/förvaltningarna. Delegaten utövar i de fallen sin beslutanderätt genom att för kommunens räkning underteckna och därigenom godkänna de träffade överenskommelserna. Innan beslut sker enligt punkt 2 ska samråd ske med berörd förvaltningschef. Som ersättare fungerar lönekamreren (tidigare den ställföreträdande personalchefen). att revidera delegationsordningen i enlighet med förslaget.

7 Kommunstyrelsen Ks 19 Dnr Upphandling företagshälsovård Anbud på företagshälsovård har inkommit och utvärdering pågår. att delegera till personalansvarige Ingemar Hellström antaga anbud avseende företagshälsovård.

8 Kommunstyrelsen Ks 20 Dnr Inbjudan till presentation och begäran om yttrande Ärendebeskrivning På uppdrag av Västerbergslagens Utbildningscentrums (VBU), Ludvika kommun och Smedjebackens kommuns revisorer har KPMG genomfört en granskning av verksamheten inom VBU. Bil Genomförd granskning visar att verksamheten inom VBU i allt väsentligt fungerar väl och når goda resultat. Granskningen har även identifierat ett antal viktiga utvecklingsområden. Revisorerna önskar att kommunernas respektive kommunstyrelse och VBU lämnar ett yttrande över bifogad granskningsrapport till den 12 juni Revisorerna bjuder in till informationsmöte om granskningen i Ludvika kommuns stadshus den 27 mars, kl Inbjudan riktar sig till ledamöter i respektive kommuns kommunstyrelse och ledamöter i VBU: direktion samt intresserade tjänstemän. att till revisorerna framföra att den korta framförhållningen när det gäller datum för informationsmötet innebär svårigheter att kunna delta att remittera granskningsrapporten till kansliavdelningen för framtagande av förslag till yttrande.

9 Kommunstyrelsen Ks 21 Dnr Förfrågan om medlemskap i Finnskogarna Ekonomisk Förening Ärendebeskrivning Smedjebackens kommun erbjuds att bli stödmedlem i Finnskogarna Ekonomisk Förening, under år 2013, till en avgift av kronor. Bil Finnskogarna.com är ett EU-projekt som pågått men som beviljats förlängning till den 30 april Finnskogarna har som mål att erbjuda attraktiva produkter och paket av hög kvalitet inom områdena Gävleborg, Dalarna och norra Örebro län samt Torsby och Filipstads kommuner i Värmland. Ca 35 företag och föreningar kommer att ta över EU-projektet. De har under 2,5 års tid skapat ett aktivt nätverk för att utveckla marknadsföringen av paket och evenemang där den skogsfinska kulturen är den gemensamma nämnaren. Medlemsavgifter och stöd ska bilda underlag för fortsatt arbete med marknadsföring, nätverksbygge och utveckling av varumärket Finnskogarna. att avslå framställan om medlemskap.

10 Kommunstyrelsen Ks 22 Dnr Nominering av ledamöter till Intresseföreningen Bergslagets styrelse Ärendebeskrivning Intresseföreningen Bergslagets årsmöte genomförs torsdag den 16 maj i Storfors. Valberedningen för föreningen vill att föreningens medlemmar lämnar förslag på ledamöter till kommande styrelse. Föreningens medlemmar erbjuds möjlighet att senast nominera ledamöter till föreningens styrelse samt revisorer. att nominera Ingemar Hellström (S) och Jan Tholerus (C).

11 Kommunstyrelsen Ks 23 Dnr Samråd: Förslag till detaljplan för del av OVAKOS industriområde (ackumulatortank) Smedjebacken 2:3 Ärendebeskrivning Syftet med planläggningen är att möjliggöra uppförandet av en ackumulatortank med en höjd av 36 m på OVAKO:s industriområde vid Kolbäcksåns södra strand i hamnen i Smedjebacken. Tanken avses att placeras omedelbart intill en befintlig ackumulatortank i området. Anläggningen utgör en del av tätortens fjärrvärmesystem och syftet med utbyggnaden är att Smedjebacken Energi AB vill minska sitt oljeberoende. Det är angeläget att tanken placeras i närheten av den befintliga fjärrvärmepannan. Planförslaget överensstämmer med den fördjupade översiktsplanen för Smedjebackens tätort och har en ringa omfattning. Planen avses därför att handläggas enligt reglerna för enkelt planförfarande. Miljö- och byggnadsnämnden bedömer att genomförandet av detaljplanen inte medför betydande miljöpåverkan. En miljökonsekvensbeskrivning behöver följaktligen inte göras. Synpunkter på planförslaget ska skickas till miljö- och byggnadsnämnden tillhanda senast 10 april att ej ha något att erinra mot planförslaget.

12 Kommunstyrelsen Ks 24 Dnr Instruktion till ombud på bolagsstämma Förslag till instruktion till ombud på bolagsstämma har upprättats: Kommunens ombud har att uppmärksamma styrelsen på kommunfullmäktiges beslut att ge arbetsgruppen i uppdrag att arbeta vidare med alternativ 5 överföring av kommunens driftpersonal/arbetsledare till Bärkehus/SEAB. Syftet med förändringen är att få en organisation som kan svara för hela koncernens utförarverksamhet och därigenom optimera nyttan av våra samlade resurser både ekonomisk och kompetensmässigt. Detta kommer att innebära förändringar i både bolagsordning och ägardirektiv. att uppdra till kommunens ombud att framföra instruktionen.

13 Kommunstyrelsen Ks 25 Dnr Motion om inrättande av kommunchefstjänst Från Göran Engström (C) föreligger motionsskrivelse om inrättande av kommunchefstjänst: Smedjebackens kommun tillhör idag ett fåtal kommuner som inte har en kommunchef. Detta förhållande har existerat sedan mandatperioden Dåvarande majoritet försökte utan att lyckas rekrytera en kommunchef. Sedan dess har vi haft ett kommunledningskontor med något skiftande sammansättning. Givet dagens förhållande framstår det som uppenbart att det skulle innebära en tydligare ledning på tjänstemannasidan med en tydlig chef. En annan effekt torde också bli att gränsdragningen mellan tjänstemanna- och politikerrollerna bör bli tydligare. Sammantaget anser jag att det nu är rätt tidpunkt för att åter aktualisera frågan om inrättande av en kommunchefstjänst i vår kommun. Mot bakgrund av ovanstående yrkar jag att kommunstyrelsen ges i uppdrag att inrätta en kommunchefstjänst. Kommunfullmäktige beslöt att remittera motionsskrivelsen till kommunstyrelsen för handläggning. att överlämna motionsskrivelsen till ordförande för handläggning.

14 Kommunstyrelsen Ks 26 Dnr Medborgarförslag om förvaltningsområde Finskspråkig äldreomsorg på relevant nivå Ärendebeskrivning Finska Föreningen i Smedjebacken har lämnat in ett medborgarförslag om att kommunen bör ansluta sig till de Finska förvaltningsområdena. Bil I dagsläget är det sju punkter som Finska Föreningen vill ska åtgärdas: 1. Information: En sida/flik på finska på kommunens hemsida 2. Minst två timmars telefontid veckovis 3. En avdelning i ett servicehus 4. På avdelningen utbud av finska dags- och veckotidningar, boksnurra med litteratur på finska, abonnera på TV-Finland (alt TV kopplad till en dator med Internetanslutning och bredband och använda (YLE/Areena). På kvällarna kan denna hörna fungera som mötesplats för ensamma finska pensionärer som inte bor på avdelningen. 5. Samarbete med Borlänge alt Ludvika 6. Vid annonsering av personal ska stor vikt läggas på den sökandes kunskaper i det finska språket 7. De finska och svenska festtraditionerna är likartade. Till julen vill dock finländarna ha sin egen julmat. Kommunfullmäktige beslöt att remittera medborgarförslaget till kommunstyrelsen för handläggning. att remittera medborgarförslaget till kansliavdelningen för handläggning.

15 Kommunstyrelsen Ks 27 Dnr Feriearbete gymnasieungdomar åk 2 Under de senaste två åren har kommunen erbjudit ungdomar i årskurs två på gymnasieskolan feriearbete under tre veckor (6 tim/dag). Totalt har det varit mellan ungdomar som har erhållit arbeten. Inriktningen på arbetena har varit mot den gymnasieinriktning de har och därutöver har en eftermiddag per vecka använts som informationstid där bl a banken, bostadsbolaget, arbetsförmedlingen, facken har haft möjlighet att informera. Kommunens kostnader uppgår till ca 400,0 tkr (40 ungdomar) och dessa medel finns ej med i budget Lotta Gunnarsson (M) föreslår att feriearbetare även ska erbjudas sommarskola. att vidarebefordra förslaget om sommarskola till familje-och utbildningsnämnden. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: Kommunfullmäktige beslutar att anvisa 400,0 tkr i 2013 års budget för feriearbete för ungdomar i årskurs 2 på gymnasiet att finansiering sker genom reducering av beräknat resultat 2013.

16 Kommunstyrelsen Ks 28 Dnr Val Val av ledamot i kommunstyrelsens arbetsutskott och representant i Johan Ahlbäckstiftelsen efter Maria (Mi) Abrahamsson-Kortesmäki (S) som avsagt sig uppdragen. att återremittera ärendet för ytterligare handläggning.

17 Kommunstyrelsen Ks 29 Dnr Budget 2014 Följande tidsschema kommer att gälla för antagande av budget juni preliminär budget behandlas i kommunstyrelsen 17 juni preliminär budget behandlas i kommunfullmäktige 5 november facklig information om budgetförslaget 12 november slutlig budget behandlas i kommunstyrelsen 25 november kommunfullmäktige fastställer budget 2014 Senast den 17 maj ska av respektive nämnd/styrelse beslutat budgetmaterial vara inlämnat till ekonomiavdelningen. MBL-förhandlingar skall vara genomförda vid respektive nämnd. Enligt överenskommelse med de fackliga organisationerna gäller följande inför budgetarbetet: A. Kallelse till Info/förhandling ska ske senast 10 dagar innan B. Personalstat, som utvisar på vilket sätt personalkostnaderna beräknats skall finnas med i budgetunderlaget. C. Förhandlingsprotokoll från respektive förvaltning/avdelning ska följa med till varje beslutsnivå. Budgetberedningen kommer under hösten att kalla respektive nämnd för diskussion om budgetförslagen. Slutligt underlag skall vara ekonomiavdelningen tillhanda senast 11 oktober. I samband med fastställande av budget 2013 antogs även plan för åren Enligt budget beräknas resultatet för 2013 till 1,8 mkr. Hittills har de skatteberäkningar som kommit inte inneburit att någon korrigerig avseende 2013 har bedömts nödvändig. De investeringar som planeras de kommande åren innebär fortfarande att driftbudgeten måste generera överskott för att finansiering av investeringarna ska kunna ske utan att lån behöver tas upp.

18 Kommunstyrelsen forts. Budgetramar Budget-13 Plan -14 Revision Kommunstyrelsen Kulturnämnden Miljö- o Byggnadsnämnden Familje- och Utbildningsn Kulturskolan Omsorgsnämnden Överförm.n VBU S:a verksamhetskostnader För 2014 har ramarna ökats med ca 2 % från 2013 års nivå. Föreslagen budgetram 2014 är beräknad att ge ett resultat på 3,1 Mkr. I budgetramarna har inte hänsyn tagits till de förslag till förändringar som finansdepartementet presenterat om ändringar i inkomstutjämningen för kommuner och landsting. Förslaget är f n under remissbehandling och i det fall att det kommer att förändra förutsättningarna för budgetprocessen så kommer separata beslut att fattas utifrån detta. Eventuella tillkommande statsbidrag med anledning av förändrade/kostnadsreducerande regler etc. kommer ej med automatik att kunna disponeras av aktuell nämnd utan föregående beslut i kommunfullmäktige. Således ska ökade intäkter enligt ovan ej kunna balansera ökade bruttokostnader. Viktigt är att samtliga kända/beräknade kostnader medtas i budgetmaterialet. Detta inkluderar även vikariekostnader. Personalkostnader beräknas med 41,77 % för anställda och 31,42 % för förtroendevalda. Viktigt är att inlämnat material är komplett på ID-nivå samt uppfyller de kvalitetskrav som ställs för att kunna inläggas i ekonomisystemet före årsskiftet. Underlag för upprättande av detaljbudget kommer att överlämnas genom ekonomiavdelningens försorg.

19 Kommunstyrelsen forts. Materialet ska även innefatta en verbal beskrivning samt mål för respektive verksamhet. I det måldokument som fullmäktige antagit som ska vara styrande för den fortsatta utvecklingen redovisas följande övergripande mål: Ekonomi i balans Ökad attraktivitet Ökad sysselsättning Ökad kompetens Av de mål som respektive verksamhet ska redovisa bör ett par ha koppling till dessa. Uppgift om kapitalkostnader kommer att meddelas respektive nämnd av ekonomiavdelningen. Hyresnivån för de kommunägda lokalerna beräknas öka med 5 % vilket är relaterat till ökade kostnader för bl a konsumtionsavgifter. Investeringsbehov skall vara inlämnat senast 15 juni. Beträffande investeringar i fastigheter skall dessa lämnas till tekniska kontoret medan behov av inventarier lämnas till ekonomiavdelningen. att fastställa anvisningar inför 2014 års budget.

20 Kommunstyrelsen Ks 30 Information Ekonomichef Lars Nylén informerar om bokslut Ingemar Hellström (S) informerar om planer avseende Leader Bergslagen. Kommunstyrelsen anser att det är av vikt att delta även i den kommande programperioden Information om aktuellt läge i de pågående rekryteringsprocesserna av chefer.

21 Kommunstyrelsen Ks 31 Delegationsärenden Beslut enligt beviljad delegationsrätt avseende löneförhandlingar m.m. träffade av kommunstyrelsens ansvarige för personalfrågor Ingemar Hellström. Nr 1-6/2013 Gatuchefens beslut enligt beviljad delegationsrätt avseende parkeringstillstånd. Tillståndsnr: 01168, 01169, 01170

22 Kommunstyrelsen Ks 32 Anmälan om anställning Omsorgsförvaltningen Jamila Boccaccio, sjuksköterska Familje- och utbildningsförvaltningen Lisa Hillbom, kokerska Amanda Johnsson, barnskötare Katarina Granfors, speciallärare tillsvidare Susanne Bildås, barnskötare i F-klass/fritidshem tillsvidare Carina Könberg, barnskötare tillsvidare Anette Virkkala, barnskötare tillsvidare Anneli Olsson, projektanställd tillsvidare Eva Vinkvist, administratör tillsvidare Jenny Jansson Norén, förskollärare tillsvidare Helena Gustafsson, lärare 4-9 sv/eng Helena Gustafsson, lärare 4-9 sv/eng Therese Bjurling, Tf förskolechef Margareta Karlström, vik lärare Madeleine Lundblad, lärare sv/eng Yvonne Turunen, fritidsledare/elevassistent Eva Schenning, vik lärare Houria Olsson, lärare ma/no Sylva Nilsson, specialpedagog tillsvidare Hanna Hansson, förskollärare Lena Messing, fritidspedagog Gun Byberg Jespersen, skolmåltidsbiträde Kommunstyrelsen Afta Mahamed, arbetsmarknadsåtgärd Özen Osman, vaktmästare Omar Ahmed Abdulrashid, projektanställd Kjell Hahne, projektarbete Mattias Dalbark, projektarbete

23 Kommunstyrelsen Ks 33 Cirkulär från Sveriges Kommuner och Landsting 2012:72 Utfall i kostnads- och LSS-utjämningen :73 Överenskommelser för år 2013 mellan staten och Sveriges Kommuner och Landsting inom området vård och socialtjänst; Sammanhållen vård och omsorg för de mest sjuka äldre, Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten och Stöd till riktade insatser inom området psykisk ohälsa 2012:74 Redovisningsfrågor 2012 och :75 Slutligt utfall av 2011 års kommunala fastighetsavgift och ny prognos för :76 Överenskommelse om Bestämmelser för arbetstagare i utbildnings- och introduktionsanställning BUI 12 (Arbetsgivarpolitik nr ) 2013:1 Cirkulärhantering år 2013 samt abonnemang på cirkulär år 2013 och cirkulärhantering år :2 Synpunkter på Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ansvaret för personer med demenssjukdom och bemanning i särskilda boenden (SOSFS 2012:12) 2013:3 Överenskommelse om ändring av försäkringsvillkor för AGS-KL, TFA-KL m.fl. samt införande av Företagarens egen försäkring (Arbetsgivarpolitik nr ) 2013:4 Nya begränsningar för lån inom intressegemenskap 2013:5 Ersättning vid juridisk rådgivning och konsultverksamhet

24 Kommunstyrelsen Ks 34 Meddelanden Sammanträdesprotokoll från miljö- och byggnadsnämnden om Yttrande till Länsstyrelsen Dalarna angående miljömål 2013 och åtgärdsprogram Sammanträdesprotokoll från kulturnämnden Sammanträdesprotokoll från Bärkehus AB Sammanträdesprotokoll från Miljö- och byggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll från Smedjebacken Energi och vatten Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden Informationsmaterial om Leader Bergslagens verksamhet Bil

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-02-18 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 21.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Andreas Boström (S) Boris Norrlén (M) Leif Nilsson (S) Kerstin Junker (S) 1-2 Göran

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-08-14 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.30 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-10-08 Plats och tid Räddningstjänsten, klockan 08.30-11.30 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Hans Jansson (S) Kjell Midér (S) Monica Georgsson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-02-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 17.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Kerstin Junker (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2011-09-19

Kommunfullmäktige 2011-09-19 Kommunfullmäktige 2011-09-19 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.00 Beslutande Bengt Norrlén ordf (S) Håkan Svensson (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Solweig Nyrede (S) Jan Tholerus

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2010-03-09 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Andreas Boström (S) Anders Karlsson (S) Mi Abrahamsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-04-22

Kommunfullmäktige 2013-04-22 Kommunfullmäktige 2013-04-22 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Monica Forsgren (S) Boris Norrlén (M) Leif Nilsson (S) Rågher Thelin (S) Göran Engström

Läs mer

Kommunstyrelsen 2009-04-07

Kommunstyrelsen 2009-04-07 Kommunstyrelsen 2009-04-07 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.30 Beslutande Leif Nilsson (s), ordf. Ingemar Hellström (s) Solweig Nyrede (s) Andreas Boström (s) Kjell Midér (s) Mi Abrahamsson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2009-06-16 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.15 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Kjell Midér (S) Mi Abrahamsson (S) Ylva Bergström

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-05-11

Kommunstyrelsen 2010-05-11 Kommunstyrelsen 2010-05-11 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 09.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Anders Karlsson (S) Kjell Midér (S) Mi Abrahamsson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-12-12 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 15.00 16.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson (S) Margareta Åhrman

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-03-08 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 11.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Kerstin Junker (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-10-09 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-11.00 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Helena Andersson (S) Fredrik Rönning (S) Monica Georgsson (S) Kjell Midér (S) Mohammed

Läs mer

Kommunfullmäktige 2012-09-17

Kommunfullmäktige 2012-09-17 Kommunfullmäktige 2012-09-17 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.15 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Frank Norgren (S) Patrick Nyman (C) Leif Nilsson (S) Monica Forsgren (S) Calle Morgården

Läs mer

Kommunstyrelsen 2013-05-07

Kommunstyrelsen 2013-05-07 Kommunstyrelsen 2013-05-07 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-10.00 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Monica Georgsson (S) Kjell Midér (S) Anders Karlsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2011-02-08

Kommunstyrelsen 2011-02-08 Kommunstyrelsen 2011-02-08 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 11.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Kerstin Junker (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-09-08

Kommunfullmäktige 2014-09-08 Kommunfullmäktige 2014-09-08 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 21.00 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Rågher Thelin (S) Calle Morgården (MP) Leif Nilsson (S) Anders Karlsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2009-03-10

Kommunstyrelsen 2009-03-10 Kommunstyrelsen 2009-03-10 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.00 Beslutande Leif Nilsson (s), ordf. Ingemar Hellström (s) Solweig Nyrede (s) Andreas Boström (s) Kjell Midér (s) Mi Abrahamsson

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2013-02-22 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Kommunstyrelsen 2013-04-09

Kommunstyrelsen 2013-04-09 Kommunstyrelsen 2013-04-09 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-13.00 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Helena Andersson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2012-06-05

Kommunfullmäktige 2012-06-05 Kommunfullmäktige 2012-06-05 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 21.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Monica Forsgren (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Rågher Thelin (S) Mildred Eggen

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2009-12-14 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Märta Hansson (S) Jari Antell (FP) Ingemar Nyrede (S) Kjell Midér (S) Calle Morgården (MP)

Läs mer

Omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden SMEDJEBACKENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Malmgatan 14, klockan 09:00-11:30 Beslutande Övriga deltagare Justerare Monica Forsgren Mats Jakobsson (S) Monica Georgsson (S) Elin Forsgren (S)

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Leif Lindberg, gatuchef

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Leif Lindberg, gatuchef Teknik- och fritidsutskottet 2009-06-15 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-16.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2014-06-24. Leif Nilsson (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2014-06-24. Leif Nilsson (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2014-06-24 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-11.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Calle Morgården (MP) och Lotta Gunnarsson (M)

Calle Morgården (MP) och Lotta Gunnarsson (M) 1(16) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, måndagen den 16 september 2019 kl 18:00-19:45 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2013-01-17 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson (M) Göran Engström, tjänstgörande ersättare

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson (M) Göran Engström, tjänstgörande ersättare 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 25 september 2018 kl 10:00-12:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2009-02-23

Kommunfullmäktige 2009-02-23 Kommunfullmäktige 2009-02-23 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 19.40 Beslutande Leif Nilsson (s) Håkan Svensson (s) Göran Engström (c) Carin Runeson (s) Märta Hansson (s) Birgitta Bolin (c)

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Helena Andersson (S) Johan Eriksson, (S), tjänstgörande ersättare Jan Tholerus (C) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Helena Andersson (S) Johan Eriksson, (S), tjänstgörande ersättare Jan Tholerus (C) Lotta Gunnarsson (M) 1(6) Plats och tid Sammanträdesrum 1, tisdagen den 18 juni 2019 kl 11:15 11.45 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Helena Andersson (S) Johan Eriksson, (S), tjänstgörande ersättare Jan

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2012-12-21. Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2012-12-21. Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2012-12-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-02-24

Kommunfullmäktige 2014-02-24 Kommunfullmäktige 2014-02-24 Plats och tid Vads bystuga, Vad klockan 18.00 20.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Rågher Thelin (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Anders Karlsson (S) Jan Tholerus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2013-03-05 35 Plats och tid Mobergsalen kommunhuset Emmaboda, 2013-03-05, 13:00 14:30 Beslutande Övriga deltagare Tema Ann-Marie Fagerström (s) ordförande Stig-Ove Andersson (s) Bo Eddie Rossbol (s) Jan-Olof

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-11-01 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 11.40 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Helena Andersson (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Lars-Ove

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2016-02-23 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-15.00 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Kommunstyrelsen 2009-12-01

Kommunstyrelsen 2009-12-01 Kommunstyrelsen 2009-12-01 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.15 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Anders Karlsson (S) Ola Larsen (S) Mi Abrahamsson

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Leif Lindberg, gatuchef

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Leif Lindberg, gatuchef Teknik- och fritidsutskottet 2010-03-16 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Lotta Gunnarsson

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Lotta Gunnarsson Teknik- och fritidsutskottet 2015-11-17 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-10.00 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson (s)

Läs mer

Kommunfullmäktige 2009-11-23

Kommunfullmäktige 2009-11-23 Kommunfullmäktige 2009-11-23 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 23.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Ola Larsen (S) Anders Lindblom (C) Carin Runeson (S) Ing-Britt Bergström (S) Birgitta Bolin

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-02-22

Kommunfullmäktige 2010-02-22 Kommunfullmäktige 2010-02-22 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 19.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Kjell Midér (S) Calle Morgården (MP) Carin Runeson (S) Monica Forsgren (S) Anna-Sofia Philipson

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-02. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-02. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-02 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-12.00 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Per-Olow

Läs mer

Lars-Ove Norling (S) Anna Branzell (S) Bitte Gustavsson (S) Elin Ekman elevhälsan 49

Lars-Ove Norling (S) Anna Branzell (S) Bitte Gustavsson (S) Elin Ekman elevhälsan 49 Familje- och utbildningsnämnden 2011-05-13 Plats och tid Familje- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Håkan Svensson (S) ordförande Bengt Norrlén (S) vice ordförande Lars-Ove Norling

Läs mer

Anslås under tiden

Anslås under tiden Barn- och utbildningsnämnden 2009-02-19 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.30 Beslutande Håkan Svensson (s), ordf. Monica Forsgren (s) Lars Söderström (s) Jenny Hellström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2011-05-03

Kommunstyrelsen 2011-05-03 Kommunstyrelsen 2011-05-03 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 09.45 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2010-02-18 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Kommunstyrelsen 2011-06-28

Kommunstyrelsen 2011-06-28 Kommunstyrelsen 2011-06-28 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 11.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Andreas Trygg (V) Rådhuset, Köping 2012-05-10 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Ola Saaw. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Andreas Trygg (V) Rådhuset, Köping 2012-05-10 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Ola Saaw. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 ande Elizabeth Salomonsson ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Håkan Wallman, fritidschef

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Håkan Wallman, fritidschef Teknik- och fritidsutskottet 2009-11-18 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-16.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2015-05-22. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP)

Teknik- och fritidsutskottet 2015-05-22. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Teknik- och fritidsutskottet 2015-05-22 Plats och tid Kommunhuset, klockan 08.30-10.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Övriga deltagare Sören Nord,

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2013-02-19 Plats och tid Kansliavdelningen, Torggatan 5, klockan 8.30-11.00 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordförande Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordförande Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2014-10-22 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-11.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström, teknisk chef

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 2 av 2 Innehåll 12 Justering och fastställande av föredragningslistan 3 13 Årsredovisning 2014 4 14 Remiss Ändrad inkomstutjämning för kommuner och landsting 5 15 Svar på revisionsrapport om nämndernas

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(22) Plats och tid Kil Arena, torsdag 26 januari 2012, kl. 17.00 Föredragningslista Ärende 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-04

Kommunstyrelsen 2012-09-04 Kommunstyrelsen 2012-09-04 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-10.40 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Helena Andersson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2016-03-08 Plats och tid Förvaltningshuset Smedjebacken, klockan 08.30-10.10 Beslutande Övriga deltagare Fredrik Rönning (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Anders Karlsson

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) 1(13) Plats och tid Tekniska kontoret, torsdagen den 19 januari 2017 kl 08:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga närvarande Sören Nord,

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

John Andersson (S), tjänstgörande 7-8 Per-Olov Långström (S) Helena Giliusson (M) Per Erik Hellström (SD)

John Andersson (S), tjänstgörande 7-8 Per-Olov Långström (S) Helena Giliusson (M) Per Erik Hellström (SD) 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 8 januari 2019 kl 08:30-09:45 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Johan Eriksson (S) Helena

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2015-12-17 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-11.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2010-04-29 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 15.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2011-10-21 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.30 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström, teknisk chef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-09.30 ande Ledamöter Urban Widmark (M) ordförande Lars-Göran Wiberg (C) vice ordförande Tommy Nilsson (S) Tjänstemän Utses att justera

Läs mer

Håkan Söderlund förvaltningsekonom Helena Claesson Berg förvaltningsekonom Britta Lindqvist-Ingolf lärarförbundet. Irene Lindström sekreterare

Håkan Söderlund förvaltningsekonom Helena Claesson Berg förvaltningsekonom Britta Lindqvist-Ingolf lärarförbundet. Irene Lindström sekreterare Barn- och utbildningsnämnden 2010-10-21 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08:00 10:30 Beslutande Håkan Svensson (S) ordförande Monica Forsgren (S) vice ordförande Thomas Björnhager

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Inga-Lill Hellgren (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Inga-Lill Hellgren (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Inga-Lill Hellgren (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2014-11-17 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 22.00 Beslutande Göran Engström ordf.(c) 1-2 Kjell Midér (S) Christer Larsson (V) Carin Runeson ordf (S) 3-21 Monica

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Lotta Gunnarsson

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Lotta Gunnarsson Teknik- och fritidsutskottet 2015-10-22 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-16.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Sven-Åke Eriksson Ove

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen 2013-06-18 1(7) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 18 juni 2013, kl 11.00 11.55. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Anne Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-06-09 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-06-09 1 Kommunstyrelsen 2009-06-09 1 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl 08.00-12.00 Beslutande Curt B Gustavsson (S), ordförande Christer Johansson (S) Anna-Karin Skatt-Holmlind (S) Berndt Gustafsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-12-07

Kommunstyrelsen 2010-12-07 Kommunstyrelsen 2010-12-07 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 09.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Andreas Boström (S) Kjell Midér (S) Ola Larsen

Läs mer

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Kommunstyrelsen 2013-03-12 6 Ks 18 Dnr 2013.47 002 Revidering av kommunstyrelsens delegationsordning Ärendebeskrivning Då förändring av tjänstebenämning har skett på personalavdelningen krävs redaktionell

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2010-05-20 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 12:00 Beslutande Håkan Svensson (S) ordf Monica Forsgren (S) Andreas Boström (S) Jenny Hellström

Läs mer

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-06-24 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa, sammanträdesrum Sjön 2013-06-24 klockan 14.00-17.10 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Pär-Anders Olovsson (C) Pontus Wessman

Läs mer

Lennart Andersson (S), ordf Jeanette Thygesen (FÖL) Björn Andreen (M)

Lennart Andersson (S), ordf Jeanette Thygesen (FÖL) Björn Andreen (M) Sammanträdesprotokoll sid 1 (9) Plats och tid Utbildningsförvaltningen A-huset 13.00 16.30 ande Lennart Andersson (S), ordf Jeanette Thygesen (FÖL) Björn Andreen (M) Övriga närvarande Anne-Charlott Petersson,

Läs mer

Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl Se bifogad deltagarförteckning

Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl Se bifogad deltagarförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen 2006-06-20 Plats och tid Beslutande Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl 14.00-14.35 Se bifogad deltagarförteckning Utses att justera Bosse Pettersson Gunnar

Läs mer

Luay Mahmoud Mohamed (S) Kristina Karlsson (M) Kerstin Söderlund, kommunchef Annelie Johansson, koncernekonomichef Mona Hyttsten, kommunsekreterare

Luay Mahmoud Mohamed (S) Kristina Karlsson (M) Kerstin Söderlund, kommunchef Annelie Johansson, koncernekonomichef Mona Hyttsten, kommunsekreterare 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 9 oktober 2018 kl 08:30-09:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), Ordförande Solweig Nyrede (S) Kjell Midér (S) Eira Henriksson (S)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Budget 2005 samt Vp , fördelning på programpunkter. 5. Ansökan om att köpa kommunens mark.

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Budget 2005 samt Vp , fördelning på programpunkter. 5. Ansökan om att köpa kommunens mark. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsen KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö. Tid: Torsdag 9 september 2004 kl 08:15. 1. Val av justerare. 2. Budget 2005 samt

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 18 oktober 2012 kl. 08:15-09:50. Anders Engström (S) Ersättare för Dick Lindkvist. Per-Åke Kardell (C)

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 18 oktober 2012 kl. 08:15-09:50. Anders Engström (S) Ersättare för Dick Lindkvist. Per-Åke Kardell (C) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 18 oktober 2012 kl. 08:15-09:50. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer Nämndrummet, Hova. Britt-Marie Nilsson Sekreterare

Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer Nämndrummet, Hova. Britt-Marie Nilsson Sekreterare Kommunstyrelsen Sida 1(22) Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer 120-136 Plats: Nämndrummet, Hova Underskrifter: Carina Gullberg Ordförande Britt-Marie Nilsson Sekreterare Justeras

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten

Protokollet förvaras på kanslienheten SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 18 oktober 2011, kl. 13.15 14.30 Beslutande Maria Strömkvist (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Johan Ahlbäcks plats 7, Smedjebacken

Johan Ahlbäcks plats 7, Smedjebacken 1(22) Plats och tid Sessionssalen, onsdagen den 7 februari 2018 kl 09:00-11:40 Beslutande Ledamöter Monica Forsgren (S), Ordförande Mats Jakobsson (S), 1:e vice ordförande Monica Georgsson (S) Sören Åhlström

Läs mer

g SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-01 1 (10) Personalutskottet

g SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-01 1 (10) Personalutskottet 2015-06-01 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum B, måndag 1 juni 2015, kl. 13.00 15.30. Ledamöter Tjänstgörandeersättare Övriga närvarande Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2004-10-12 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Grästorp 2004-10-12, kl 13.00-16.45 Beslutande Roger Andersson (c), ordförande Inger Paulsson (c) Svante Classon (c) Göran Enström (s) Sören

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2007-01-18 1-13 Plats och tid Sammanträdesrum, Norrtull kl 13.30-15.30 Beslutande Thomas Olson (fp), ordf Leif Larsson (c) Jan Hagelbrand

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2009-04-20 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 22.00 Beslutande Leif Nilsson (s) Håkan Svensson (s) Göran Engström (c) Carin Runeson (s) Märta Hansson (s) Birgitta Bolin (c)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-08-15 1 (8) Plats och tid Hörsalen, klockan 09:30-10:30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Cecilia V. Burenby (S),ordförande Birgitta Gunnarsson (C) Monika Gideskog (M) Thony Andersson

Läs mer

... Helena Andrén.... Leif-Åke Johansson.... Staffan Korsgren BEVIS

... Helena Andrén.... Leif-Åke Johansson.... Staffan Korsgren BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2010-05-18 1 (12) Plats och tid Konferensrummet, tekniska kontoret, Rådhuset, Askersund 2010-05-18, kl.15.00-17.30. Beslutande Leif-Åke Johansson (s), ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-10-04 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 11.15 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Mi Abrahamsson (S) Sven Gåsfors (S) Hans Jansson

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer