Grästorps kommun Bildningsutskottet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Grästorps kommun Bildningsutskottet"

Transkript

1 Sidan 1 av 18 Plats och tid Konserthuset, Åsesalen, Grästorp, kl Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland (M) N Michael Ruud (M) F Madelene Vinberg (C) N Johanna Ekekrantz (C) F Kristina Eriksson (S) F Övriga deltagande Eva Dahl, skolchef Anette Nilsson, rektor F-3 Britt Andersson, IT-pedagog Kaisa Lundqvist, ekonom Ann Fransson, sekreterare Paragrafer Utses att justera Jens Persson (S) Tid och plats för justering Medborgarkontoret, , kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ann Fransson Ordförande Justerande Tobias Leverin (C) Jens Persson (S) 31-46

2 Sidan 2 av 18 ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Sammanträdesdatum Anslaget sätts upp Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kommunkontoret, Grästorp Ann Fransson

3 Sidan 3 av 18 Innehållsförteckning PRIO, redovisning av arbetet på Lunneviskolan F-3 Årsredovisning 2017, bildningsverksamheten Strategidag för bildningsutskottet med tema digitalisering Budgetuppföljning 2018, bildningsverksamheten Kvalitetsuppföljning, tema: Stratsys 2018 Rapport från samverkansorgan Projekt ombyggnation av förskolan Ombyggnation av Lunneviskolan Sammanställning av anmälningar 2017 till social verksamhet Frisknärvaro och sjukfrånvaro 2017, bildningsverksamheten Information om begäran om yttrande från Barn- och elevombudet, Sekretess Inkommen skrivelse Förslag på medborgardialog Underlag för uppföljningsbeslut i samband med pågående tillsyn i Nya Centralskolan årskurs 7-9 Anmälan gällande elevens rätt till stöd och särskilt stöd vid Lunneviskolan i, Sekretess Asylsökandes rätt till utbildning på gymnasiet efter att de har fyllt 18 år

4 Sidan 4 av 18 Bu 31 Dnr 167/2018 (jmf dnr 46/2016) PRIO, redovisning av arbetet på Lunneviskolan F-3 s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. Inför 2016 beslutades att starta upp PRIO i Bildningsverksamheten. PRIO är en kartläggningsmetod för att effektivisera och höja kvaliteten i verksamheten. Syftet är att kartlägga arbetsmiljön, se över den inre arbetsorganisationen samt att utveckla den lärande organisationen. Målsättningen är att kartläggningen visar vilka åtgärder verksamheten behöver vidta för att minska stress och arbetsbelastning samt genomföra dessa. Rektor Anette Nilsson och IT-pedagog Britt Andersson informerar bildningsutskottets ledamöter om arbetet med PRIO på Lunneviskolan F-3. Man har genomfört intervjuer med personalen och tagit fram styrkor och utvecklingsområden. Lunneviskolan har avslutat kartläggning av sitt PRIO-arbete och tagit fram utvecklingsområden som genomförs på enheten. Arbetet följs upp under våren 2018.

5 Sidan 5 av 18 Bu 32 Dnr 138/2018 Årsredovisning 2017, bildningsverksamheten s beslut beslutar att föreslå kommunstyrelsen att godkänna upprättat förslag till årsredovisning för bildningsverksamheten. Beslutsunderlag Årsredovisning 2017, bildningsverksamheten Årsredovisning bildningsverksamhet är en sammanfattning av verksamheten inom bildningsverksamheten under Beslutsexp: Kommunstyrelsen

6 Sidan 6 av 18 Bu 33 Strategidag för bildningsutskottet med tema digitalisering s beslut beslutar att förlägga strategidag med tema digitalisering till bildningsutskottets sammanträdesdag och utöka till en heldag. En halv dag med tema digitalisering och en halv dag med ordinarie sammanträde. har tidigare år haft strategidagar med teman. Tema för strategidagen den här gången är tänkt att vara digitalisering. har ett ordinarie sammanträde vilket är ett eftermiddagssammanträde men som kan utökas till en heldag med tema digitalisering under förmiddagen.

7 Sidan 7 av 18 Bu 34 Dnr 158/2018 Budgetuppföljning 2018, bildningsverksamheten s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. Beslutsunderlag Budgetuppföljning total februari 2018, bildningsverksamheten Uppföljning av bildningsverksamhetens ekonomi sker månadsvis genom att en rapport lämnas avseende det ekonomiska utfallet i förhållande till budget till och med föregående månad. Rapporten omfattar dessutom en prognos över beräknad årsavvikelse i förhållande till fastställd budget.

8 Sidan 8 av 18 Bu 35 Dnr 70/2018 Kvalitetsuppföljning, tema: Stratsys 2018 s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. Beslutsunderlag Genomgång ur Stratsys Skolchef Eva Dahl informerar bildningsutskottet om temat under punkten kvalitetsuppföljning på dagens bildningsutskott: Stratsys får en genomgång av vilka mål och mått som finns inlagda i Stratsys för 2018 gällande bildningsverksamheten.

9 Sidan 9 av 18 Bu 36 Rapport från samverkansorgan s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. Här finns möjlighet för bildningsutskottets ledamöter att ge information och lyfta frågor som diskuterats i andra forum. Göliska IT:s skolgrupp har haft ett möte för skolchefer i kommunerna som samarbetar i V6. Man diskuterade kommunernas verksamhetssystem, där man registrerar elever och klasser. De flesta kommunerna i V6 har avtal gällande verksamhetssystem som går ut inom den närmaste tiden och skolgruppen föreslår att man gör en gemensam upphandling för att köpa in ett gemensamt verksamhetssystem. Skolcheferna arbetar vidare med frågan om gemensam upphandling. Vuxrådet har haft möte. Mötet handlade om elevstatus. Grästorp har 25 elever i SFI. Samarbetet med Campus Skaraborg fungerar bra. Skol- och utbildningskonferens på Läckö som handlade om digitalisering. Digitalisering påverkar vår utbildning och våra framtida yrken. Ett skolpolitikernätverk föreslogs bildas inom V6, som diskuterar digitalisering i skolan mm. Framtidens yrken 5.0 i Grästorp. Arbetsmarknadsfrågor som behöver en gemensam målbild och en gemensam strategi. Kommunen samarbetar tillsammans med övriga intressenter. Kompetensmatchning dialog mellan företag och övriga intressenter. är en mellanhand som kan vara till nytta för samtliga målgrupper. Kompetensmatchning - dialog mellan företag och målgrupperna. Grästorps kommun är en mellanhand som ska vara till nytta för samtliga målgrupper. s ordförande har blivit kontaktad av anställda som vill att förtroendevalda ska vara med i diskussionen gällande Grästorp 5.0. Verksamheten kommer att ta upp diskussionen om hur förtroendevalda involveras i arbetet med Grästorp 5.0 i skolan. Skolskjuts studiebesök av förtroendevalda förekom tidigare. s ordförande och skolchefen kommer att åka någon eller några av de turer som går med skolbussen.

10 Sidan 10 av 18 Bu 37 Dnr 318/2015 Projekt ombyggnation av förskolan s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. har en stående punkt på sin dagordning där ledamöterna informeras om hur projektet med ombyggnation av förskolan fortlöper. Förra veckan var det projektgruppsmöte för projekt ombyggnation av förskolan. Det händer väldigt mycket inomhus med ombyggnationen, golven läggs, innetak sätts upp och man börjar sätta upp köksinredning. Man väntar på beslut från boverket om utemiljön. Diskuteras att det skulle vara en god idé att visa kommuninnevånarna lite bilder, från resultatet efter ombyggnationen av förskolan Äventyret, på hemsidan. Beslutsexp: Skolchef

11 Sidan 11 av 18 Bu 38 Dnr 134/2017 Ombyggnation av Lunneviskolan s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. har en stående punkt på sin dagordning där ledamöterna informeras om hur projektet med ombyggnation av Lunneviskolan fortlöper. Det har varit ett möte där personal från teknisk verksamhet och bildningsverksamhet medverkade tillsammans med arkitekten. Arkitekten kommer att göra ett förslag som underlag för kostnadsberäkning. Diskuteras att säkerhetsaspekten är viktig att ta hänsyn till.

12 Sidan 12 av 18 Bu 39 Dnr 166/2018 Sammanställning av anmälningar 2017 till social verksamhet s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. Bildningsverksamheten har sammanställt det antal anmälningar som bildningsverksamheten gjort till social verksamhet under år 2017.

13 Sidan 13 av 18 Bu 40 Dnr 87/2017 Frisknärvaro och sjukfrånvaro 2017, bildningsverksamheten s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. Ärendets tidigare behandling , , , , 18 Personalenheten har tidigare redovisat statistik på frisknärvaro och sjukfrånvaro för bildningsutskottet. Grästorp har hittills inte fått några siffror på frisknärvaro/sjuktal från Skövde för Detta beror på att löneleverantören inte har klarat att ge oss rätt siffror. Definitionen arbetstid är inte rätt från löneleverantörens sida och därför går siffrorna när det gäller frisk- och sjuktal inte att lita på. Denna tillförlitlighet gäller även för den redovisade statistiken för Sjukfrånvaro för hela kommunen samt respektive verksamhet redovisas för Enligt redovisningen har kommunen i sin helhet en sjukfrånvaro på 6,2 procent för 2017 medan bildningsverksamheten har 8.0 procent. Analysen av sjukfrånvaron för 2017 i bildningsverksamheten visar att sjukfrånvaron omfattar både kort och lång sjukfrånvaro. Den har en motsvarande fördelning som kommunen i stort på så sätt att långtidssjukfrånvaro utgör drygt 40 procent av den totala sjukfrånvaron. Sjukfrånvaron är högst i förskolan och lägst i årskurs 4-9. Orsaker till långtidssjukfrånvaron är psykisk ohälsa, balans mellan arbete och fritid, privata skäl och mående samt hög arbetsbelastning. När det gäller hög arbetsbelastning så kan den både bero på arbetet i sig och som ett resultat av hög sjukfrånvaro på enheten. I förskolan har kraven på kvalitet i verksamheten ökat från att läroplan för förskolan kom Många har höga krav på sig själva och när de känner att tiden inte finns ökar frustrationen hos en del personal. När det gäller korttidsfrånvaro är de främsta orsakerna infektioner vilket är vanligt förekommande bland personalen inom särskilt förskolan.

14 Sidan 14 av 18 forts 40 Verksamheten har ett ständigt pågående arbete med att stärka personalen i att anpassa kraven efter de förutsättningar som finns. Signaler om måendet fångas upp tidigt och förebyggande arbete i samarbete med företagshälsovården är ett exempel på framgångsrika åtgärder.

15 Sidan 15 av 18 Bu 42 Dnr 116/2018 Inkommen skrivelse s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. Ett brev med medborgarsynpunkter på bildningsverksamheten har inkommit. Brevet är inte undertecknat så därför går det inte att svara brevskrivaren.

16 Sidan 16 av 18 Bu 43 Dnr 168/2018 Förslag på medborgardialog s beslut beslutar att bordlägga ärendet om förslag på medborgardialog. har en strävan att ha en kontinuerlig dialog med vårdnadshavare i förskola och skola. Nya och olika former för samråd har prövats, men det är fortsatt svårt att få vårdnadshavare att komma till samråden. Ett förslag är att bildningsutskottet bjuder in vårdnadshavare till en medborgardialog för att lyssna in vårdnadshavarnas behov och skapa delaktigheten i processen. För att få ytterligare ökad kunskap om brukarnas behov och barnen och elevernas perspektiv samt skapa delaktighet i kommunens processer föreslås att bjuda in vårdnadshavare i förskola och skola till en medborgardialog kring idéer, och behov av innehåll och form vid samråd.

17 Sidan 17 av 18 Bu 44 Dnr 56/2017 Underlag för uppföljningsbeslut i samband med pågående tillsyn i Nya Centralskolan årskurs 7-9 s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. Ärendets tidigare behandling , , 39 Kommunstyrelsen , , 118 Kommunstyrelsen , 37 Nyinkommet ärende: Skolinspektionen har översänt Protokoll efter uppföljning av regelbunden tillsyn och Kommunicering efter uppföljningsbesöket Skolinspektionen önskar förutom att protokollet ska läsas igenom, att rektor ska svara på några ytterligare frågor.

18 Sidan 18 av 18 Bu 46 Dnr 169/2018 Asylsökandes rätt till utbildning på gymnasiet efter att de har fyllt 18 år. s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. Enligt skollagen kap 29 3 (2010:800) har asylsökande ungdomar rätt till utbildning i gymnasieskolan endast om de har påbörjat utbildningen innan de fyllt 18 år. Den kommun där asylsökande ungdomar är boende har rätt till schablonersättning, under tiden de läser klart det program de har påbörjat på gymnasiet. Om de asylsökande ungdomarna påbörjar sin gymnasieutbildning efter att de har fyllt 18 år upphör schablonersättningen till kommunen. From den 1 juli 2017 kan asylsökande ungdomar få ett tillfälligt uppehållstillstånd så länge de läser på gymnasiet. Regelverket syftar till att uppmuntra ungdomarna till att studera i gymnasieskolan och att ge dem trygghet i att de kan fullfölja studierna. Enligt regeringen är det positivt för såväl den enskilde som den svenska arbetsmarknaden att ungdomar fullföljer sin utbildning. Frågan om kommuner ska bevilja asylsökande ungdomar att påbörja gymnasiet efter att de har fyllt 18 år och inte längre är beviljade schablonersättning diskuteras i kommunerna i Skaraborg samt i V6. Frågan bevakas av bildningsverksamheten i. Beslut i andra kommuner kan komma att påverka hur bör ställa sig till frågan och då lyftas till kommunstyrelsen för beslut.

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 13 Plats och tid Förskolan Äventyret, Grästorp, kl. 13.00 16.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland (M) N

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 9 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl 13.00 15.55 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland (M) N Michael Ruud

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 14 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl 13.00 16.30 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland (M) N Michael Ruud

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Kulturhuset Bellmansalen, Grästorp, kl 13.00 16.45, ajournering 14.35-14.40, 15.55-16.00. Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C)

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 16 Plats och tid AME-husets sammanträdesrum, Grästorp, kl 13.00 17.30. Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) F Eva Tengeland

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp, kl 13.00 17.05 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland (M) N

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 14 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp 2016-0345, kl 13.00 17.15 Beslutande Ordinarie Tobias Leverin (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (m) Madelene Vinberg (C) Johanna Ekekrantz

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 24 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl 13.00 17.05 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland (M) N Michael Ruud

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 18 Plats och tid Kulturhuset, Bellmansalen, Grästorp, kl 13.00 16.10 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) F Eva Tengeland (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) F Maria Toll (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) F Maria Toll (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (M) Plats och tid Kulturhuset, Bellmansalen, Grästorp, kl 13.00-15.50 med ajournering kl. 14.30-15.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) F Maria Toll (C) Jens

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 14 Plats och tid Kulturhuset Bellmansalen, Grästorp, kl 13.00 16.55, ajournering 15.05-15.20. Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Robert Fransson

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl 13.00 16.40 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland (M) F - Michael

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 21 Plats och tid Kulturhuset Bellmansalen, Grästorp, kl 13.00 17.00 Beslutande Ordinarie Tobias Leverin (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (M) Madelene Vinberg (C) Johanna Ekekrantz

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 20 Plats och tid Sal Eken, Ekarnas Golfmotell, Grästorp, kl. 13.00 17.00 Beslutande Ordinarie Tobias Leverin (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (M) Madelene Vinberg (C) Johanna

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 19 Plats och tid Äventyret, Grästorp, kl 13.00 17.20 ajournering 14.55-15.10 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Robert Fransson (M) N Eva

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 25 Plats och tid Grästorps Konserthus Vistesalen, Grästorp, kl 13.00 16.20 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kulturhuset Bellmansalen, Grästorp, kl 08.30 15.00 Beslutande Svante Classon (C) Jens Persson (S) Stina Månsson (M) Carina Torpenberg (M) Michael Ruud (M) Krister Önnermalm

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 14 Plats och tid Kommunens hus samlingssalen, Grästorp, kl 08.30 12.00, med ajournering kl. 10.00 10.15 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M)

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 14 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl 12.00 17:15 Beslutande Ordinarie Tobias Leverin (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (M) Madelene Vinberg (C) Johanna Ekekrantz (C)

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kulturhuset Bellmansalen, Grästorp, kl 08.30 12.15 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) N Kent Hansson

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Lunneviskolan konferenslokal Insikten, Grästorp, kl 13.00 17.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva

Läs mer

Närvaro/Frånvaro N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C)

Närvaro/Frånvaro N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) , hi I A V L) A Grästorps kommun Sidan 1 av 14 Plats och tid Konserthuset, Grästorp, kl 13.00 17.00 Beslutande Ordinarie Närvaro/Frånvaro N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S)

Läs mer

Plats och tid Kulturhuset, Grästorp 2012-10-01, kl 08.30 12.00

Plats och tid Kulturhuset, Grästorp 2012-10-01, kl 08.30 12.00 Bildningsutskottet 2012-10-01 1(19) Plats och tid Kulturhuset, Grästorp 2012-10-01, kl 08.30 12.00 Närvaro/Frånvaro Svante Classon (C), ordförande N Jens Persson (S), vice ordförande N Britt-Marie Hermansson

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.30 11.55 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Thomas Johansson (M) N Elisabeth Hansson Ohlsson (S)

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Kommunens hus, sammanträdesrum Älgen, Grästorp, kl 08.00 12.10 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Thomas Johansson (M) N Svante Classon (C) N

Läs mer

Beslutande Ordinarie Tobias Leverin (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (1\4) Madelene Vinberg (C) Johanna Ekekrantz.

Beslutande Ordinarie Tobias Leverin (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (1\4) Madelene Vinberg (C) Johanna Ekekrantz. ItU Grästorps kommun 4V 201 5-08-1 1 Sidan 1 av 16 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl 13.00 16.45 Beslutande Ordinarie Tobias Leverin (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (1\4) Madelene

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 16.15 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (FP) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon (C) Jens

Läs mer

Plats och tid Centralskolans konferensrum, Grästorp 2012-08-28, kl 13:00 15:45

Plats och tid Centralskolans konferensrum, Grästorp 2012-08-28, kl 13:00 15:45 Bildningsutskottet 2012-08-28 1(23) Plats och tid Centralskolans konferensrum, Grästorp 2012-08-28, kl 13:00 15:45 Närvaro/Frånvaro Svante Classon (C), ordförande N Jens Persson (S), vice ordförande N

Läs mer

Närvaro/Frånvaro N/F Tjänstgörande ersättare. Kent Larsson (M)

Närvaro/Frånvaro N/F Tjänstgörande ersättare. Kent Larsson (M) II Grästorps kommun n y Sidan 1 av 6 Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp 2015-1244, kl 18.30 19.40 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare Gunnar yvaller (C) Kent Hansson

Läs mer

Grästorps kommun Kommunstyrelsen

Grästorps kommun Kommunstyrelsen v Grästorps kommun SAMMATRADESPROTOKOLL Sidan 1 av 8 Plats och tid Kommunens hus, Samlingssalen, Grästorp, kl 18.00-18.40 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare Kent Larsson (M)

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 10 Plats och tid Kommunens hus, Kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 15.45 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon

Läs mer

Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp , kl Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare. Kent Larsson (M)

Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp , kl Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare. Kent Larsson (M) Grästorps kommun SAMMATRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 7 Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp, kl 19.00 19.15 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare Gunnar yvaller (C) Kent Hansson

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 11 Plats och tid Kommunens hus, Grästorp, kl 13.00 16.30 Beslutande Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Kent Hansson (M) Tobias Leverin (C) Per Götell (FP) Maria Toll (C) Jens Persson (S) ärvaro/frånvaro

Läs mer

Grästorps kommun Kommunfullmäktige

Grästorps kommun Kommunfullmäktige SAMMATRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 11 Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp, kl 18.30 19.50 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare Gunnar yvaller (C) Kent Hansson (M) Kent

Läs mer

Grästorps kommun Kommunfullmäktige

Grästorps kommun Kommunfullmäktige Grästorps kommun Kommunfullmäktige SAMMATRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13 Plats och tid Kommunens hus, Samlingssalen, Grästorp, kl 18.00 18:30 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Plats och tid Röda rummet, Kommunens hus, 2012-08-15, kl 08:30 15.00. Närvaro/Frånvaro

Plats och tid Röda rummet, Kommunens hus, 2012-08-15, kl 08:30 15.00. Närvaro/Frånvaro Sociala utskottet 2012-08-15 Sidan 1 av 14 Plats och tid Röda rummet, Kommunens hus, 2012-08-15, kl 08:30 15.00 Niclas Andrén (M) ordförande Tobias Svensson (S) Monia Persson (M) Kent Hansson (M) Eva Tengeland

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 11 Plats och tid Arbetsmarknadsenhetens lokaler, Oskarsgatan 9, Grästorp, kl 13.00 15.00 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kultuihuset, Grästorp , kl Ajournering

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kultuihuset, Grästorp , kl Ajournering Sidan 1 av 20 Plats och tid Kultuihuset, Grästorp, kl 13.00-16.00. Ajournering 14.30-14.45. Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) F Emma Andersson (S) Jens

Läs mer

Plats och tid Centralskolans konferensrum, Grästorp 2012-06-12, kl 13:00 15:40

Plats och tid Centralskolans konferensrum, Grästorp 2012-06-12, kl 13:00 15:40 Bildningsutskottet 2012-06-12 1(24) Plats och tid Centralskolans konferensrum, Grästorp 2012-06-12, kl 13:00 15:40 Närvaro/Frånvaro Svante Classon (C), ordförande N Jens Persson (S), vice ordförande N

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 25 april 2018 kl. 08:30-11:30, ajournering för studiebesök 09:50-10:30.

Kommunkontoret onsdagen den 25 april 2018 kl. 08:30-11:30, ajournering för studiebesök 09:50-10:30. 1(17) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 25 april 2018 kl. 08:30-11:30, ajournering för studiebesök 09:50-10:30. Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl 13.00-16.40 Ajournering 14.50-15.10 för fika samt 16.00-16.10 för p arti överläggningar Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 13 Plats och tid Vistegårdens möteslokal, Grästorp, kl 08.15 12.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) N Kent Hansson

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 17 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl 08.00 11.30 Beslutande Svante Classon (C) Jens Persson (S) Britt-Marie Hermansson (M) Michael Ruud (M) Krister Önnermalm (C) Petter Johansson (S) Närvaro/Frånvaro

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.15 12.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) F Kent Hansson

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kommunens hus, sammanträdesrum Älgen, Grästorp, kl 08.00 12.10 Övriga deltagande Utses att justera Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Thomas Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsutskottet 2012-01-16 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsutskottet 2012-01-16 1 (5) Barn- och ungdomsutskottet 2012-01-16 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.05 Beslutande Övriga deltagande Sven Stenson (M), ordförande Anna-Kajsa Arnesson (C) Ulf Magnusson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30 1(12) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Björn Forsberg (s) Justeringens plats

Läs mer

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet I x Grästorps kommun Sidan 1 av 13 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl 12.00 17.15 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 9 Plats och tid Kommunens hus, Kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 15.55 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kommunens hus, kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 16.00 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon

Läs mer

Ersättare Sven-Erik Sjölund (S) Magdalena Fagerhov (KD) Eva Andersson (SD)

Ersättare Sven-Erik Sjölund (S) Magdalena Fagerhov (KD) Eva Andersson (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö, tisdagen den 16 april 2019 kl 08:15 Beslutande Anette Nybom (S), Ordförande Lisa Bergman Östman (C), 1:e vice ordförande Stefan Bergh

Läs mer

N Kent Hansson (M) 1 obias Svensson (SJ N Kent Larsson (M) N. F Monia Persson Niclas Andren (M) Kristina Eriksson (S) Göran Enström (S)

N Kent Hansson (M) 1 obias Svensson (SJ N Kent Larsson (M) N. F Monia Persson Niclas Andren (M) Kristina Eriksson (S) Göran Enström (S) BH Grästorps kommun jsij f SAMMATRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 15 Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp, kl 18.30-19.20 B eslutande ärvaro / Frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare Gunnar JMyvalier

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-14.50 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Lennart Persson,

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 11 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.15 12.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) N Kent Hansson

Läs mer

Grästorps kommun Kommunstyrelsen

Grästorps kommun Kommunstyrelsen SAMMATRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp, kl 18.00 18:40 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare Kent Larsson (M) Jens Persson (S) Carina Torpenberg

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 13 Plats och tid Kommunens hus Kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.30-16.45 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (FP) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon

Läs mer

Kil Grästorps kommun Bildningsutskottet

Kil Grästorps kommun Bildningsutskottet Kil Grästorps kommun (Jl Sidan 1 av 21 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl. 13.00-16.55 Ajournering kl. 15.15-15.20 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(16) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s) Barn- och utbildningsutskottet 2015-10-12 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-10-12 kl. 13:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie

Läs mer

Bringsta skola i Harmånger Måndag 24 augusti 2015 kl. 08:15 14:15 med ajournering mellan kl. 10:20 13:00 för lunch samt möte med revisionen

Bringsta skola i Harmånger Måndag 24 augusti 2015 kl. 08:15 14:15 med ajournering mellan kl. 10:20 13:00 för lunch samt möte med revisionen NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Bringsta skola i Harmånger Måndag 24 augusti 2015 kl. 08:15 14:15 med ajournering mellan kl. 10:20 13:00 för lunch samt

Läs mer

Bildningsnämnden (16)

Bildningsnämnden (16) Bildningsnämnden 2016-10-24 1(16) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) Anne-Marie Johansson

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 13 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.15 12.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) F Tore Emanuelsson

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 14 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.30 16.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) N Kent Hansson

Läs mer

Ersättare Magdalena Fagerhov (KD) Eva Andersson (SD)

Ersättare Magdalena Fagerhov (KD) Eva Andersson (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) lats och tid Kommunkontoret i Bergsjö, tisdagen den 18 juni 2019 kl 08:15 Beslutande Anette Nybom (S), Ordförande Lisa Bergman Östman (C), 1:e vice ordförande Stefan Bergh (NOP)

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 16 Plats och tid Kommunens hus, kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.30 16.30 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon

Läs mer

Plats och tid BU-sammanträdesrum, onsdagen den 29 maj 2019 kl. 08:30-13:00

Plats och tid BU-sammanträdesrum, onsdagen den 29 maj 2019 kl. 08:30-13:00 1(122) Plats och tid BU-sammanträdesrum, onsdagen den 29 maj 2019 kl. 08:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Björn Forsberg (s) Justeringens

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 11111 ~!!~,,...-.; ~ Essunga kommun 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 Ledamöter Maria Malmberg (C), ordförande Pernilla Jönsson (M), vice ordförande Tobias Wallin (M)

Läs mer

Plats och tid Centralskolans konferensrum, Grästorp , kl 13:00 17:15. Mikael Ruud (M) Maria Toll (C) ej 56 pga jäv N Petter Johansson (S)

Plats och tid Centralskolans konferensrum, Grästorp , kl 13:00 17:15. Mikael Ruud (M) Maria Toll (C) ej 56 pga jäv N Petter Johansson (S) Bildningsutskottet 2012-05-08 1(19) Plats och tid Centralskolans konferensrum, Grästorp 2012-05-08, kl 13:00 17:15 Närvaro/Frånvaro Svante Classon (C), ordförande N Jens Persson (S), vice ordförande N

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Carin Elofsson, barn- och utbildningschef Pernilla Brändström, sekreterare Anna-Lena Göttfert, rektor 39. Magnus Forsberg.

Carin Elofsson, barn- och utbildningschef Pernilla Brändström, sekreterare Anna-Lena Göttfert, rektor 39. Magnus Forsberg. Barn- och utbildningsutskottet 2017-05-15 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2017-05-15 kl. 13:00-15:30 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Ingrid Sundbom (c) ersättare för Elisabeth

Läs mer

Urban Persson Lärarnas Riksförbund. Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Urban Persson Lärarnas Riksförbund. Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 (12) Plats och tid Bonaren, måndagen den 23 september 2019 kl 13:00-15:00 ande Elisabeth Strid Jenny Svanqvist Ann-Sofie Törnqvist Ingela Berglund Ann-Britt Holmstedt Urban Persson Bodil Sandnes

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 18 Plats och tid Kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 16.00 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon (C) Jens Persson

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14)

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 13.00 16.15 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Birgitta Persson (S) ersätter Per Aspengren (S) Steinar Ruud (S) 73-82,

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2016-10-18, kl 0900-1510 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Kjell Kangas, S Linda Jonsson, V, 09.00-12.30, 47-48 Pirkko

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-25 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 13.55 17.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) F Tore Emanuelsson

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 16 Plats och tid Kommunens Hus, Älgen, Grästorp, kl 08.30 16.25 ajournering 09.35-09.50, 12.00-12.50, 14.55-15.05 Övriga deltagande Utses att justera Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F

Läs mer

Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (M) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista)

Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (M) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista) 1(9) Plats och tid Gymnasieskolan expedition Åmotfors kl 13.00 16.40 Beslutande Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (M) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista) Övriga

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 februari 2018 kl. 08:30-12:00

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 februari 2018 kl. 08:30-12:00 1(15) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 februari 2018 kl. 08:30-12:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Inger Israelsson (-) Justeringens

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 22 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl 13.00 16.55 Beslutande Närvaro/Frånvaro N/F Svante Classon (C) N Jens Persson (S) N Stina Månsson (M) N Carina Torpenberg (M) F Michael Ruud (M) N

Läs mer

Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 2018-06-11 1(5) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-15.20 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Sylvia Jonasson

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Margot Karlsson (S) Karl Persson (SD) Eva Pettersson, förvaltningssekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef

Margot Karlsson (S) Karl Persson (SD) Eva Pettersson, förvaltningssekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Sammanträdesdatum Sida 1/7 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:00-11:50 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Jan Sandström (S) Lars T. Stenson (L) Jan

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Utbildningsutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Utbildningsutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Plats och tid Notariet,tisdagen den 5 november 2018 kl 10.00-15.00 Beslutande Tuva Bojstedt (KD), ordförande Jonas Erlandsson (S), v ordförande Leif Gustavsson

Läs mer

Måndag 18 september 2017 kl. 08:15-13:00

Måndag 18 september 2017 kl. 08:15-13:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 18 september 2017 kl. 08:15-13:00 Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent Hammarström

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 2010-09-09 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 16.30 17.30 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsutskottet (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsutskottet (5) Barn- och ungdomsutskottet 2012-04-16 1 (5) Plats och tid Allégården i Kastlösa klockan 15.00-16.10 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Sven Stenson (M), ordförande Anna-Kajsa Arnesson (C) Ulf

Läs mer

Förvaltningskontoret Järnvägsgatan 2, kl. 16.30 18.05. Sven Weitner Bo Sahlée, kl. 16.30 17.30 84. Lilla Rådmansgatan 11 november 2010

Förvaltningskontoret Järnvägsgatan 2, kl. 16.30 18.05. Sven Weitner Bo Sahlée, kl. 16.30 17.30 84. Lilla Rådmansgatan 11 november 2010 1 (10) Plats och tid Förvaltningskontoret Järnvägsgatan 2, kl. 16.30 18.05 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson (S) Övriga närvarande Sven Weitner

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2015-04-23

Utbildningsnämndens protokoll 2015-04-23 Datum: Torsdagen den 23 april 2015 Tid: 16.00-19.05 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 25-31 Utses att justera: Michael Grönlund (M) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

Karl Persson (SD) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom Tove Frostvik, barn-och bildningschef

Karl Persson (SD) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom Tove Frostvik, barn-och bildningschef Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:10 10:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Jan Klarström (SD) Ulla Lundh (S) Karl

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.30-12.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) ej 1-3,15-21

Läs mer

Centralskolan, Norra skolan kl

Centralskolan, Norra skolan kl 1 (9) Plats och tid Centralskolan, Norra skolan kl. 13.00-15.30 Beslutande Marie Gärdby, (C) ordförande Mikael Malm (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist, (PF) 2:e vice ordförande Veronicha Pettersson,

Läs mer

Gnarps skola Måndag 17 mars 2014 kl. 08:30-14:35 Ajournering för lunch mellan kl. 12:00-12:30

Gnarps skola Måndag 17 mars 2014 kl. 08:30-14:35 Ajournering för lunch mellan kl. 12:00-12:30 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Gnarps skola Måndag 17 mars 2014 kl. 08:30-14:35 Ajournering för lunch mellan kl. 12:00-12:30 Beslutande Boerje Bohlin

Läs mer