Grästorps kommun Bildningsutskottet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Grästorps kommun Bildningsutskottet"

Transkript

1 Sidan 1 av 16 Plats och tid AME-husets sammanträdesrum, Grästorp, kl Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) F Eva Tengeland (M) N Michael Ruud (M) F Karin Wulcan (M) Madelene Vinberg (C) N Johanna Ekekrantz (C) N Kristina Eriksson (S) N Övriga deltagande Eva Dahl, skolchef Lisa Ekberg, rektor Louise Norrman, rektor Elisabeth Funck, personalchef Maria Flood, verksamhetsledare Hanna Lyckhage, arbetskonsulent Kaisa Lundqvist, ekonom Ann Fransson, sekreterare Paragrafer Utses att justera Kristina Eriksson (S) Tid och plats för justering Medborgarkontoret, , kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ann Fransson Ordförande Justerande Tobias Leverin (C) Kristina Eriksson (S)

2 Sidan 2 av 16 ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Sammanträdesdatum Anslaget sätts upp Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kommunkontoret, Grästorp Ann Fransson

3 Sidan 3 av 16 Innehållsförteckning Budgetuppföljning 2017 och budget 2018 Kvalitetsuppföljning, tema: Meritvärde behörighet till gymnasiet Information om AME:s verksamhet Rapport från samverkansorgan Information om digitaliseringsdag Projekt ombyggnation förskolan Inför dialogmöten med föreningar Arbetet med föreningskansli Reglemente för utökat kultur- och fritidsstöd i syfte att uppmuntra ett socialt ansvarstagande Tertialrapport 2, bildningsverksamheten Allmän servicenivå inom bildningsverksamheten delrapportering Årsplan för bildningsutskottet för hösten 2017 och våren 2018

4 Sidan 4 av 16 Bu 82 Dnr 61/2017 Budgetuppföljning 2017 och budget 2018 s beslut beslutar att lägga redovisningen till handlingarna. Uppföljning av bildningsverksamhetens ekonomi är en stående punkt på bildningsutskottets agenda. Inom bildningsverksamheten pågår arbetet med att summera ekonomiuppföljningen till och med augusti månad. Verksamheten arbetar med att hitta lösningar för att få 2018 års budget i balans. Orsakerna till underskottet är många bland annat att de interkommunala ersättningarna har ökat vilket man inte har kunnat förutse, lönenivåerna gått upp och att statsbidrag har sökts likt tidigare år, men reglerna har förändrats.

5 Sidan 5 av 16 Bu 83 Dnr 60/2017 Kvalitetsuppföljning s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. Kvalitetsuppföljningen vid dagens sammanträde med bildningsutskottet har ett tema: Meritvärde behörighet till gymnasiet. Rektorerna Lisa Ekberg och Louise Norrman redovisar meritvärden och behörighet till gymnasiet. Vi har ett högt meritvärde men det något lite lägre än förra årets. 231,3 i år, 234 förra året. Behörighet till gymnasiet ligger på 87,2% 2017 mot 92,6% förra året. Vi är duktiga i skolan på att få eleverna att lyckas bra, vi är inte riktigt lika bra på att få de elever som riskerar att inte nå minst E, att lyckas. Bildningsverksamheten kommer att gå igenom rutiner så att samarbetet med Team Agera utvecklas och eleverna får bästa möjliga hjälp. Verksamhetsplanen för bildningsverksamheten, som ska behandlas i bildningsutskottet i oktober, kompletteras med samtliga skolformer och nya mått i Stratsys. Beslutsexp: Skolchef

6 Sidan 6 av 16 Bu 84 Information om AME:s verksamhet s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. får information av arbetsmarknadsenheten (AME) om verksamheten som bedrivs. får se AME:s lokaler och vilken sysselsättning som förekommer i lokalerna.

7 Sidan 7 av 16 Bu 85 Rapport från samverkansorgan s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. Föreningen NordSyd genomför dialogmöte för samtliga förtroendevalda, där föreningen beskriver sin verksamhet. NordSyd har beslut som gäller till och med för sin verksamhet med ensamkommande ungdomar. Tobias Leverin har varit på ett Ordföranderåd där man pratat om föreningsstödet. Skolchef Eva Dahl informerar om Beslut från Skolinspektionen Dnr 360/2016, Anmälan om huvudmannens skyldighet att motverka kränkande behandling. Där konstateras att huvudmannen brustit i vissa skyldigheter. Viss del av beslutet är redan åtgärdat av bildningsverksamheten.

8 Sidan 8 av 16 Bu 86 Information om digitaliseringsdag s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. får information om den genomförda digitaliseringsdagen. Den 21 augusti 2017 genomfördes en digitaliseringsdag, i ett fullt konserthus, med deltagare från hela bildningsverksamheten. Företaget Evry med Niclas Hansson och Tobias Leverin höll i digitaliseringsdagen.

9 Sidan 9 av 16 Bu 87 Dnr 318/2015 Projekt ombyggnation förskolan s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. Beslutsunderlag Tidplan för ombyggnation förskolan har en stående punkt på sin dagordning där ledamöterna informeras om hur projektet med ombyggnation av förskolan fortlöper. Ombyggnationen av förskolan fungerar som planerat. Inga avvikelser rapporterade.

10 Sidan 10 av 16 Bu 88 Inför dialogmöten med föreningar s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. Arbetet inför dialogmöten med föreningarna pågår, ännu har inte ansökningstiden gått ut föreningarna.

11 Sidan 11 av 16 Bu 89 Arbetet med föreningskansli s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. Information om det arbete som pågår med föreningskansliet. Ordföranderådet har tittat på hur man ska kunna samordna föreningsarbetet. Man har beslutat avvakta förstudien med skidtunneln för ett eventuellt gemensamt projekt.

12 Sidan 12 av 16 Bu 90 Dnr 29/2016 Reglemente för utökat kultur- och fritidsstöd i syfte att uppmuntra ett socialt ansvarstagande s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. Ärendets tidigare behandling Kommunstyrelsen , 23 Kommunstyrelsen , 61 Kommunstyrelsen , 89 Beslutsunderlag Reglemente för utökat kultur- och fritidsstöd i syfte att uppmuntra ett socialt ansvarstagande Ansökningsblankett Muntlig presentation på sammanträdet Det aktuella reglementet kommer förlora sin aktualitet automatiskt när 2017 löper ut. Ett nytt politiskt beslut är behövligt. Antingen behöver ett beslut tas för att kommunen ska kunna fortsätta betala ut stödet, eller så behövs ett upphävande av aktuellt reglemente för att skapa tydlighet gentemot medborgarna. Pengarna har använts till främst medlemsavgifter. Det är främst Gauthiod och Grästorp Kampsport som har ansökt om bidraget. För att stödet ska kunna betalas ut utan att belasta andra verksamheter behövs avsatta medel i budget. Ett förslag till beslut behöver tas av bildningsutskottet under oktober På bildningsutskottets sammanträde diskuteras framtiden för reglementet.

13 Sidan 13 av 16 Bu 91 Dnr 61/2017 Tertialrapport 2, bildningsverksamheten s beslut beslutar överlämna rapporten till kommunstyrelsen. Beslutsunderlag Tertialrapport 2, bildningsverksamheten Tertialrapport 2 avseende bildningsverksamheten är en del av kommunens totala kvalitets- och budgetuppföljning för år Den kommunövergripande tertialrapporten behandlas i kommunstyrelsen och i kommunfullmäktige. Beslutsexp: Kommunstyrelsen

14 Sidan 14 av 16 Bu 92 Dnr 182/2017 Allmän servicenivå inom bildningsverksamheten - delrapportering s beslut beslutar att föreslå kommunstyrelsen att omedelbart införa ett regelverk för Kvällskvisten att gälla omsorg på helgfria vardagar från måndag kl till fredagar klockan 05.30, samt att införa en minimigräns för behov av omsorg på kvällen till minst klockan Nytt beslut om vad som ska gälla för Kvällskvisten 2018 bör tas innan Ärendets tidigare behandling , 35 Kommunstyrelsen , 134 (bordläggning) Kommunstyrelsen , 152 Beslutsunderlag Powerpoint Kommunstyrelsen beslutade , 152 att ge verksamheten följande uppdrag. Verksamheten ska utreda nivån av service angående förskola och frivilliga verksamheter ur ett helhetsperspektiv. Verksamheten ska också föreslå ett regelverk som tydliggör servicenivån. Förvaltningen bör återkomma med ett förslag skyndsamt. Uppdraget har kommit till efter diskussioner om olika sätt att hantera den ekonomiska situationen. Man behöver tydliggöra vilka verksamheter som är frivilliga inom bildningsverksamheten, vad de kostar och vilka alternativ som är möjliga för att minska kostnaderna samtidigt som en acceptabel nivå av service bibehålls. Vilka områden som ska prioriteras är slutligen en fråga för politiken att ta ställning till, men för detta behövs ett bra underlag med ett helhetsperspektiv. Det är viktigt att det finns riktlinjer så att förvaltningen har att hålla sig till. Som en del i uppdraget att se över de frivilliga verksamheterna inom Bildningsverksamheten har en utredning av Kvällskvisten genomförts med avseende på kostnader, jämförelse med andra kommuner samt förslag på regelverk och servicenivå.

15 Sidan 15 av 16 forts 92 Bildningsverksamheten står inför en budgetbesparing 2018 och kommer i första hand att få inrikta sig på att klara av de verksamheter som är lagstadgade. Man kommer inte att ta emot några nya barn till Kvällskvisten under 2017 eftersom budget 2017 gäller och man kan inte överskrida nuvarande underskott ytterligare. föreslår att reglerna för barnomsorg kvällar och helger minskas till att gälla från måndagar kl till fredagar kl helgfria vardagar, samt att minimigräns för behov av omsorg på kvällen är till minst kl Ändringen bör träda i kraft omgående. Nytt beslut om vad som ska gälla 2018 bör tas innan Beslutsexp: Kommunstyrelsen

16 Sidan 16 av 16 Bu 93 Dnr 313/2017 Årsplan för bildningsutskottet för hösten 2017 och våren 2018 s beslut beslutar att bordlägga ärendet om årsplan för bildningsutskottet för hösten 2017 och våren 2018 på grund av tidsbrist vid sammanträdet. Beslutsunderlag Årsplan för bildningsutskottet 2017 Årsplan för bildningsutskottet 2018 Under hösten 2017 beslutas årsplanen för bildningsutskottet för läsåret 2017/2018. De huvudsakliga delarna i årsplanen består av rubrikerna: Stående agenda ingår i varje möte Årshjul återkommande punkter från år till år Önskade mötespunkter mötesplanering innevarande år Idébank tankar och idéer om kommande möte. Årsplanen skall vara ett levande dokument och anpassas efter rådande situation. Årsplanen ger en effektiv mötesplanering för bildningsverksamhetens ledningsgrupp (BLG) och för ledamöter i bildningsutskottet.

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 13 Plats och tid Förskolan Äventyret, Grästorp, kl. 13.00 16.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland (M) N

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 21 Plats och tid Kulturhuset Bellmansalen, Grästorp, kl 13.00 17.00 Beslutande Ordinarie Tobias Leverin (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (M) Madelene Vinberg (C) Johanna Ekekrantz

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp, kl 13.00 17.05 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland (M) N

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Kulturhuset Bellmansalen, Grästorp, kl 13.00 16.45, ajournering 14.35-14.40, 15.55-16.00. Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C)

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 9 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl 13.00 15.55 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland (M) N Michael Ruud

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 18 Plats och tid Konserthuset, Åsesalen, Grästorp, kl 14.00 18.05 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland (M)

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl 13.00 16.40 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland (M) F - Michael

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 14 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl 13.00 16.30 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland (M) N Michael Ruud

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 18 Plats och tid Kulturhuset, Bellmansalen, Grästorp, kl 13.00 16.10 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) F Eva Tengeland (M)

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 14 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp 2016-0345, kl 13.00 17.15 Beslutande Ordinarie Tobias Leverin (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (m) Madelene Vinberg (C) Johanna Ekekrantz

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 20 Plats och tid Sal Eken, Ekarnas Golfmotell, Grästorp, kl. 13.00 17.00 Beslutande Ordinarie Tobias Leverin (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (M) Madelene Vinberg (C) Johanna

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 14 Plats och tid Kulturhuset Bellmansalen, Grästorp, kl 13.00 16.55, ajournering 15.05-15.20. Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Robert Fransson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) F Maria Toll (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) F Maria Toll (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (M) Plats och tid Kulturhuset, Bellmansalen, Grästorp, kl 13.00-15.50 med ajournering kl. 14.30-15.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) F Maria Toll (C) Jens

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 19 Plats och tid Äventyret, Grästorp, kl 13.00 17.20 ajournering 14.55-15.10 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Robert Fransson (M) N Eva

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 14 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl 12.00 17:15 Beslutande Ordinarie Tobias Leverin (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (M) Madelene Vinberg (C) Johanna Ekekrantz (C)

Läs mer

Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp , kl Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare. Kent Larsson (M)

Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp , kl Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare. Kent Larsson (M) Grästorps kommun SAMMATRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 7 Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp, kl 19.00 19.15 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare Gunnar yvaller (C) Kent Hansson

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kulturhuset Bellmansalen, Grästorp, kl 08.30 15.00 Beslutande Svante Classon (C) Jens Persson (S) Stina Månsson (M) Carina Torpenberg (M) Michael Ruud (M) Krister Önnermalm

Läs mer

Plats och tid Kulturhuset, Grästorp 2012-10-01, kl 08.30 12.00

Plats och tid Kulturhuset, Grästorp 2012-10-01, kl 08.30 12.00 Bildningsutskottet 2012-10-01 1(19) Plats och tid Kulturhuset, Grästorp 2012-10-01, kl 08.30 12.00 Närvaro/Frånvaro Svante Classon (C), ordförande N Jens Persson (S), vice ordförande N Britt-Marie Hermansson

Läs mer

Beslutande Ordinarie Tobias Leverin (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (1\4) Madelene Vinberg (C) Johanna Ekekrantz.

Beslutande Ordinarie Tobias Leverin (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (1\4) Madelene Vinberg (C) Johanna Ekekrantz. ItU Grästorps kommun 4V 201 5-08-1 1 Sidan 1 av 16 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl 13.00 16.45 Beslutande Ordinarie Tobias Leverin (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (1\4) Madelene

Läs mer

Grästorps kommun Kommunfullmäktige

Grästorps kommun Kommunfullmäktige SAMMATRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 11 Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp, kl 18.30 19.50 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare Gunnar yvaller (C) Kent Hansson (M) Kent

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 25 Plats och tid Grästorps Konserthus Vistesalen, Grästorp, kl 13.00 16.20 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland

Läs mer

Närvaro/Frånvaro N/F Tjänstgörande ersättare. Kent Larsson (M)

Närvaro/Frånvaro N/F Tjänstgörande ersättare. Kent Larsson (M) II Grästorps kommun n y Sidan 1 av 6 Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp 2015-1244, kl 18.30 19.40 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare Gunnar yvaller (C) Kent Hansson

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Kil Grästorps kommun Bildningsutskottet

Kil Grästorps kommun Bildningsutskottet Kil Grästorps kommun (Jl Sidan 1 av 21 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl. 13.00-16.55 Ajournering kl. 15.15-15.20 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin

Läs mer

Grästorps kommun Kommunstyrelsen

Grästorps kommun Kommunstyrelsen SAMMATRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp, kl 18.00 18:40 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare Kent Larsson (M) Jens Persson (S) Carina Torpenberg

Läs mer

Grästorps kommun Kommunfullmäktige

Grästorps kommun Kommunfullmäktige Grästorps kommun Kommunfullmäktige SAMMATRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13 Plats och tid Kommunens hus, Samlingssalen, Grästorp, kl 18.00 18:30 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare

Läs mer

N Kent Hansson (M) 1 obias Svensson (SJ N Kent Larsson (M) N. F Monia Persson Niclas Andren (M) Kristina Eriksson (S) Göran Enström (S)

N Kent Hansson (M) 1 obias Svensson (SJ N Kent Larsson (M) N. F Monia Persson Niclas Andren (M) Kristina Eriksson (S) Göran Enström (S) BH Grästorps kommun jsij f SAMMATRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 15 Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp, kl 18.30-19.20 B eslutande ärvaro / Frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare Gunnar JMyvalier

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 14 Plats och tid Kommunens hus samlingssalen, Grästorp, kl 08.30 12.00, med ajournering kl. 10.00 10.15 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M)

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 24 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl 13.00 17.05 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland (M) N Michael Ruud

Läs mer

Närvaro/Frånvaro N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C)

Närvaro/Frånvaro N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) , hi I A V L) A Grästorps kommun Sidan 1 av 14 Plats och tid Konserthuset, Grästorp, kl 13.00 17.00 Beslutande Ordinarie Närvaro/Frånvaro N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S)

Läs mer

Grästorps kommun Kommunstyrelsen

Grästorps kommun Kommunstyrelsen v Grästorps kommun SAMMATRADESPROTOKOLL Sidan 1 av 8 Plats och tid Kommunens hus, Samlingssalen, Grästorp, kl 18.00-18.40 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare Kent Larsson (M)

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 11 Plats och tid Arbetsmarknadsenhetens lokaler, Oskarsgatan 9, Grästorp, kl 13.00 15.00 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C)

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 13 Plats och tid Kommunens hus Kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.30-16.45 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (FP) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Lunneviskolan konferenslokal Insikten, Grästorp, kl 13.00 17.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 16 Plats och tid Kommunens hus, kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.30 16.30 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 11 Plats och tid Kommunens hus, Grästorp, kl 13.00 16.30 Beslutande Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Kent Hansson (M) Tobias Leverin (C) Per Götell (FP) Maria Toll (C) Jens Persson (S) ärvaro/frånvaro

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 17 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl 08.00 11.30 Beslutande Svante Classon (C) Jens Persson (S) Britt-Marie Hermansson (M) Michael Ruud (M) Krister Önnermalm (C) Petter Johansson (S) Närvaro/Frånvaro

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(9) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 16.15 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (FP) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon (C) Jens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kultuihuset, Grästorp , kl Ajournering

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kultuihuset, Grästorp , kl Ajournering Sidan 1 av 20 Plats och tid Kultuihuset, Grästorp, kl 13.00-16.00. Ajournering 14.30-14.45. Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) F Emma Andersson (S) Jens

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet I x Grästorps kommun Sidan 1 av 13 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl 12.00 17.15 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kommunens hus, kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 16.00 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.15 12.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) F Kent Hansson

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 18 Plats och tid Kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 16.00 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon (C) Jens Persson

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Kommunens hus, sammanträdesrum Älgen, Grästorp, kl 08.00 12.10 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Thomas Johansson (M) N Svante Classon (C) N

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 9 Plats och tid Kommunens hus, Kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 15.55 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon

Läs mer

Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (-) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista)

Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (-) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela Edas Lista) 1(8) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 16.15 Beslutande Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (-) Evy Andersson (S) Bo-Inge Nilsson (S) Björn Källman (Hela

Läs mer

Plats och tid Centralskolans konferensrum, Grästorp 2012-08-28, kl 13:00 15:45

Plats och tid Centralskolans konferensrum, Grästorp 2012-08-28, kl 13:00 15:45 Bildningsutskottet 2012-08-28 1(23) Plats och tid Centralskolans konferensrum, Grästorp 2012-08-28, kl 13:00 15:45 Närvaro/Frånvaro Svante Classon (C), ordförande N Jens Persson (S), vice ordförande N

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Kents rum, Grästorp, kl 13.00 15:45 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Dag Hardyson (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon (C) Jens Persson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet Bildningsutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl. 13.00 15.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 14 Plats och tid Kommunens hus, kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 15.10 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 11 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.15 12.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) N Kent Hansson

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Grästorp, kl 13.00 16.35 Beslutande Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Kent Hansson (M) Tobias Leverin (C) Per Götell (FP) Maria Toll (C) Jens Persson (S) Närvaro/Frånvaro N/F

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(12) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) 28-33 Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 14:15 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Dag Hardyson (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon (C) Jens

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kommunens hus, sammanträdesrum Älgen, Grästorp, kl 08.00 12.10 Övriga deltagande Utses att justera Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Thomas Johansson

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.35-11.10 Beslutande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD), vice ordförande Peter Jonsson (M) Barbro Aastrup (S) Rickard Möller (S)

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(16) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Bengt Jarring (KD) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) tjänstgörande

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 11.00-12.00, 13.00-15.20 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson

Läs mer

Plats och tid BU-sammanträdesrum, onsdagen den 29 maj 2019 kl. 08:30-13:00

Plats och tid BU-sammanträdesrum, onsdagen den 29 maj 2019 kl. 08:30-13:00 1(122) Plats och tid BU-sammanträdesrum, onsdagen den 29 maj 2019 kl. 08:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Björn Forsberg (s) Justeringens

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30 1(12) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Björn Forsberg (s) Justeringens plats

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(11) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Birgitta Eklund (S) ersättare

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 13.00 15.10 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Tjänstgörande

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Lilla A-salen, Kommunhuset, Tierps köping, kl. 08:30-12:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 25-30 Utses att justera Justeringens plats och tid Torgny Helgesson Måndag

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kommunens hus, kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 16.00 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 19.15 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.30 11.55 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Thomas Johansson (M) N Elisabeth Hansson Ohlsson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-10-30 73 (832) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 30 oktober 2014, kl. 08.30-10.25 Beslutande Stefan Granetin Westin (S) ordf 61-67 Rutger Hallin (M) ordf 68 Helena Edrenius (S) tjänstg

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Kommunkansliet, den, kl. 13.00-13.15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S), 2:a vice ordförande Tf.

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt Nilsson (S)

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt Nilsson (S) fe fl 5, Malung-Salens kommun Sammanträdesprotokoll 2018-08-20 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt

Läs mer

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S)

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S) 1(8) 2014-05-19 Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.40 ande Ledamöter Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 10 Plats och tid Kommunens hus, Kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 15.45 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon

Läs mer

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 1(14) Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08:30-14.10, ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 3 juni 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 3 juni 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 3 juni 2019 kl. 14.05-14.50 Ledamöter Patrik Dahl (C) (ordförande) Jörgen Jansson (M) Elisabet Ek (L) Ingrid Markström (S)

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl. 13-13.50 Ledamöter Övriga närvarande Robert Beronius (L) (ordförande) Ganimete Kalludra

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Switzer, (PF) ledamot

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 1(7) Plats och tid Fjällsätra, Undersåker kl 09.20 14.00. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Emma Nordin, M Margareta Olsson, S Per-Göran Skoog, S Eva Nilsson, S Jan-Ove Lindholm, VV ersättare

Läs mer

ID Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden

ID Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden ID Malung-Sälens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (FP) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (FP) Jörgen Berglund

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(9) Plats och tid Konferensrummet, Gymnasieskolan, Åmotfors kl 12.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 13 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.15 12.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) F Tore Emanuelsson

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Sammanträdesrum Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma. Anna-Greta Wandegren-Heinegård (S) Christina Unell (M)

Sammanträdesrum Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma. Anna-Greta Wandegren-Heinegård (S) Christina Unell (M) Sammanträdesdatum s. 1 (9) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2016-05-23 Plats Sammanträdesrum Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Tid Måndagen den 23 maj, kl. 19.00 20.20 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (7) Paragrafer 85-89 Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Gunnel Johansson (C), tjänstgörande istället

Läs mer

Plats och tid Konserthuset, Grästorp 2012-10-18, kl 19.00 21.30

Plats och tid Konserthuset, Grästorp 2012-10-18, kl 19.00 21.30 GRÄSTORPS KOMMU SAMMATRÄDESPROTOKOLL 2012-10-18 Sidan 1 av 16 Plats och tid Konserthuset, Grästorp 2012-10-18, kl 19.00 21.30 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare Gunnar yvaller

Läs mer

Kenneth Gunnarsson (MP), ordförande Torgny Helgesson (S)

Kenneth Gunnarsson (MP), ordförande Torgny Helgesson (S) Tid och plats 21 augusti 2018, kl. 13:00-16:00 i Kommunhuset, OBS: B-salen, Tierp Paragrafer 229-231 Utses att justera Sara Sjödal Beslutande Ledamöter Kenneth Gunnarsson (MP), ordförande Torgny Helgesson

Läs mer

Lennart Fernström verksamhetschef Anna Elmqvist, sekreterare Agneta Greek, förskolechef 23 Martin Bollner, ekonom 24-25

Lennart Fernström verksamhetschef Anna Elmqvist, sekreterare Agneta Greek, förskolechef 23 Martin Bollner, ekonom 24-25 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Gun Andersson (M) ersättare

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 13 Plats och tid Kommunens hus, sammanträdesrum Älgen, Grästorp, kl 08.00 11.40, ajournering 09.40-09.50 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Thomas Johansson (M)

Läs mer

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD)

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD) 1 (8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.00 Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit

Läs mer

Urban Persson Lärarnas Riksförbund. Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Urban Persson Lärarnas Riksförbund. Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 (12) Plats och tid Bonaren, måndagen den 23 september 2019 kl 13:00-15:00 ande Elisabeth Strid Jenny Svanqvist Ann-Sofie Törnqvist Ingela Berglund Ann-Britt Holmstedt Urban Persson Bodil Sandnes

Läs mer