Grästorps kommun Bildningsutskottet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Grästorps kommun Bildningsutskottet"

Transkript

1 Sidan 1 av 20 Plats och tid Sal Eken, Ekarnas Golfmotell, Grästorp, kl Beslutande Ordinarie Tobias Leverin (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (M) Madelene Vinberg (C) Johanna Ekekrantz (C) Kristina Eriksson (S) Närvaro/Frånvaro N/F Tjänstgörande ersättare N N F F N N N Övriga deltagande Eva Dahl, skolchef Erik Kaaling, kostchef Susann Wulkan, kock Anna Fridén, utredare Linda Edling, rektor Anette Nilsson, rektor Ann Fransson, sekreterare Paragrafer Utses att justera Jens Persson (S) Tid och plats för justering Medborgarkontoret, , kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ann Fransson Ordförande Justerande Tobias Leverin (C) Jens Persson (S)

2 Sidan 2 av 20 ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Sammanträdesdatum Anslaget sätts upp Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kommunkontoret, Grästorp Ann Fransson

3 Sidan 3 av 20 Innehållsförteckning Ärende Budgetuppföljning samt information från budgetberedningen Kvalitetsuppföljning Rapport från samverkansorgan Ombyggnad förskolan Skolpliktsbevakning Sjukfrånvaro och frisknärvaro Skolinspektionens kvalitetsgranskning granskning inställd Systematiskt miljöarbete Avrapportering om arbetet med måltidsupplevelsen Förskolesituationen Svar på föreläggande efter Skolinspektionens tillsyn av grundsärskola i Grästorps kommun Svar på föreläggande efter Skolinspektionens tillsyn av fritidshem i Grästorps kommun Svar på föreläggande efter Skolinspektionens tillsyn av förskola i Grästorps kommun Svar på föreläggande efter Skolinspektionens tillsyn av gymnasieskola i Grästorps kommun Svar på föreläggande efter Skolinspektionens tillsyn av vuxenutbildningen i Grästorps kommun Svar på föreläggande efter Skolinspektionens tillsyn av förskoleklass och grundskola i Grästorps kommun

4 Sidan 4 av 20 Bu 46 Dnr 61/2017 Budgetuppföljning samt information från budgetberedningen s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. Ärendets tidigare behandling , , , 31 Beslutsunderlag Muntlig presentation Uppföljning av bildningsverksamhetens ekonomi är en stående punkt på s agenda. Bildningsverksamhetens budget för 2017 pekar fortfarande på ett underskott. Man arbetar för att minska kostnaderna för De interkommunala ersättningarna är en stor och tung post. När det gäller verksamhet Kvällskvisten, som blivit dyrare än beräknat, försöker man att hålla nere kostnaderna. Bildningsverksamhetens ledningsgrupp kommer att ta upp både Budget 2017 och Budget 2018 för översyn.

5 Sidan 5 av 20 Bu 47 Dnr 60/2017 Kvalitetsuppföljning s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. Skolchef Eva Dahl rapporterar från verksamhetssystemet Stratsys. tittar på perspektiv, prioriterade mål, verksamhetens mål, mått och aktiviteter. Diskussion förs med bildningsutskottet om vilka mål och mått som bör finnas i Stratsys. På bildningsutskottets sammanträden kommer vi att ta upp kvalitetsuppföljning med olika tema för att djupdyka i ett visst ämne, ett mål, mått eller aktivitet. Beslutsexp: Skolchef

6 Sidan 6 av 20 Bu 48 Rapport från samverkansorgan s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. Här finns möjlighet för bildningsutskottets ledamöter att ge information och lyfta frågor som diskuterats i andra forum. Johanna Ekekrantz (C): Kulturnämndens presidium har skickat inbjudan till möte i höst. Vems ansvar är detta nu om kulturverksamheten skall övergå till allmän verksamhet? Johanna informerar kommunalrådet Kent Larsson (M) om detta. Integration Johanna Ekekrantz (C) arbetar för Hushållningssällskapet med att få in nysvenskar i gröna näringar. Vad händer med föreningsstöd i höst? Redan i september börjar processen med föreningsstöd. Tobias Leverin (C) kontrollerar med Kent Larsson (M). Jens Persson (S) informerar om att Kommunalförbundet Skaraborg har lämnat information om att det är planerat att starta förskollärarutbildning i Skövde. Det är viktigt att vi i Grästorp får vara med och inventera praktikplatser, vilket i framtiden kan leda till att vi kan anställda de nyutbildade lärarna. Tobias Leverin (C) har besökt Politikercaféet framkom att det är problem på skolan med att barn klättrar upp på taken.

7 Sidan 7 av 20 Bu 49 Dnr 318/2015 Ombyggnation förskolan s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. har en stående punkt på sin dagordning där ledamöterna informeras om hur projektet med ombyggnation av förskolan fortlöper. Arbetet flyter på. Pågår en logistik hela tiden för att planerna för det pågående arbetet ska fungera.

8 Sidan 8 av 20 Bu 50 Dnr 360/2014 Skolpliktsbevakning s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. önskar att verksamheten redovisar på bildningsutskottets sammanträde hur det fungerar med frånvaro/närvarorapporteringen. Skolchef Eva Dahl informerar bildningsutskottets ledamöter om Skolpliktsbevakning: Det finns rutiner för att undersöka om samtliga barn går i skolan. Skolans administrativa personal kontrollerar två gånger per år mot folkbokföringen. Stämmer inte uttagna uppgifter bjuds föräldrarna och elev in till skolan Beslutsexp: Skolchef

9 Sidan 9 av 20 Bu 51 Dnr 87/2017 Sjukfrånvaro och frisknärvaro s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. Ärendets tidigare behandling , 18 Personalenheten har tidigare redovisat statistik på sjukfrånvaro och frisknärvaro för bildningsutskottet. Sedan bytet av HR-system i oktober har det inte varit möjligt att redovisa den statistiken då HR-systemets statistikmodul inte var klar vid övergången till det nya systemet. Leverantören Bluegarden har arbetat med modulen under hösten och våren för att kunna leverera rapporter där vi kan ta ut statistik. Tyvärr har Bluegarden fortfarande inte levererat alla efterfrågade rapporter. Bland annat är inte rapporten frisknärvaro levererad, vilket gör att den statistiken inte går att få fram. Rapporten sjukfrånvaro är levererad, men det finns tveksamheter kring vad som ingår i beräkningen av arbetad tid, vilket gör att statistiken för sjukfrånvaron i procent av arbetad tid inte är tillförlitlig i dagsläget. Skövde kommun har kontinuerliga avstämningar och dialoger med Bluegarden. Dialogen som förs handlar om att få till en så snabb leverans som möjligt av de rapporter som ännu inte är levererade. Skövde kommun för även dialog kring några av de rapporter som är levererade då man anser att rapporterna inte uppfyller de kriterier som ställdes i kravspecifikationen vid upphandlingen.

10 Sidan 10 av 20 Bu 52 Dnr 89/2017 Skolinspektionens kvalitetsgranskning granskning inställd s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. Ärendets tidigare behandling , 24 Vid bildningsutskottets sammanträde , 24, lämnades information om en kommande kvalitetsgranskning av skolinspektionen rörande huvudmannens styrning och ledning av förskolans kvalitet. Grästorps kommun har nu fått information av Skolinspektionen om att granskningen är inställd.

11 Sidan 11 av 20 Bu 53 Systematiskt miljöarbete s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. I miljöplanen står att innan 2018 skall ett systematiskt miljöarbete genomföras. Miljöarbetet är tänkt att fortsättningsvis vara en del i det ordinarie arbetet i bildningsverksamheten. Miljöarbete gäller övergripande i alla delar, även i det pedagogiska arbetet. T ex vid nybyggnad av lokaler ser man till att det finns förutsättningar att arbeta miljövänligt. T ex miljövänligt byggmaterial, plats för miljökärl.

12 Sidan 12 av 20 Bu 54 Dnr 202/2015 Avrapportering om arbetet med måltidsupplevelsen s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. Ärendets tidigare behandling , , , 101 I maj månad 2015 lyftes frågan till bildningsutskottet om måltidsmiljön av kostenhetens personal på Nya Centralskolan. Många upplever att det är stressigt och stökigt i matsalen. Kvalitet Måltidens fem aspekter är: Rummet hemtrevligt och avslappnat Mötet bemötande och värdskap Produkten gästanpassad produkt och råvaror från grunden Stämningen matglädje, lugn och ro Styrsystemet noggrann planering så att all logistik fungerar Man beslutade att arbetar vidare för att skapa lugnare miljö i matsalen. Detta skulle medföra att eleverna får lugn och ro att äta ordentligt och få en bättre måltidsupplevelse. På bildningsutskottets sammanträde informerar kostchef Erik Kaaling och kock Susanne Wulcan om hur det ser ut i maj 2017 efter att man har arbetat med att förbättra måltidsupplevelsen och man kan se följande utveckling: Rummet - Hemlik och avslappnad miljö som förbättrats på flera måltidsrum. Mötet - Bemötandet har man arbetat mycket med. Samarbete med olika arbetsgrupper t ex elevråd, skolledning, schemagruppen och skolsköterskor. Produkten - Produkter lagade från grunden med bra råvaror. Många mätbara mål. Lagad från grunden från 60 % till 100 %. Ekologiskt från 23 % till 31 %. Svenskt kött från 87 % till 97 %. Man har också arbetat mycket för att få variation och nya rätter. Viktigt att alla har en positiv inställning till produkten och måltiden i stort. En positiv inställning smittar av sig på barnen.

13 Sidan 13 av 20 forts 54 Stämningen - Matglädje! Önskemåltider skapar engagemang och ett bra bemötande och dialog skapar god stämning. Nya rätter och råvaror skapar nyfikenhet och lärande. Styrsystemet - Noggrann planering och styrning krävs för att leverera rätt kvalitet till rätt kostnad. Utvecklas vidare med schemaläggning med ännu jämnare flöde och att man arbetare aktivt vidare med specialkosten. Skapa rutin för pedagogiska måltider. Ev barnkockar i köken eller samarbete med hemkunskapen?

14 Sidan 14 av 20 Bu 55 Dnr 55/2017 Förskolesituationen s beslut beslutar att återremittera ärendet för ytterligare utredning om hur ansökningsdag och önskat datum för barnomsorg kan uttalas för att gynna barnen på bästa sätt. Ärendets tidigare behandling , 14 Kommunstyrelsen , 39 Beslutsunderlag Utredning av förskolesituationen Kommunstyrelsen gav förvaltningen i uppdrag att utreda en förlängning av kvalitetsgarantin från nuvarande två veckor till fyra veckor. Att göra en förlängning av kvalitetsgarantin till fyra veckor innebär flera positiva effekter för verksamheten och personalen, men innebär att resultatet i KKiK kan komma att försämras. På bildningsutskottets sammanträde diskuterades vad olika alternativ kan innebära och om det finns andra eventuellt bättre alternativ än två och fyra veckor och vad som kan vara bäst ur barnens synpunkt. Beslutsexp: Utredare

15 Sidan 15 av 20 Bu 56 Dnr 149/2017 Svar på föreläggande efter Skolinspektionens tillsyn av grundsärskola i Grästorps kommun s beslut beslutar att föreslå kommunstyrelsens ordförande att fatta ett ordförandebeslut om att ansöka om uppskov med att lämna in svar till Skolinspektionen till den 6 september Beslutsunderlag Beslut från Skolinspektionen, dnr :4719 Skolinspektionen har genomfört tillsyn av Grästorps kommun under hösten Skolinspektionen konstaterar att Grästorps kommun inte uppfyller författningskraven avseende att: Inriktningen för huvudmannens kvalitetsarbete är att de nationella mål och krav som anges i styrdokumenten uppfylls. (4 kap. 3 och 5 g skollagen) Huvudmannen följer upp resultat inom utbildningen, och dokumenterar denna uppföljning (4 kap. 3 och 6 skollagen) Utifrån en analys av det som framkommer i uppföljningen beslutar huvudmannen om nödvändiga utvecklingsåtgärder, och dokumenterar de beslutade åtgärderna. (4 kap. 3 och 6 g skollagen) Huvudmannen planerar för genomförandet av utvecklingsåtgärder och genomför dess. Planeringen och åtgärderna dokumenteras.(4 kap 3 och 6-7 skollagen) Skolinspektionen förelägger med stöd av 26 kap. 10 skollagen (2010:800) Grästorps kommun att senast den 14 augusti 2017 vidta åtgärder för att avhjälpa påtalade brister. De vidtagna åtgärderna ska senast samma dag skriftligen redovisas för Skolinspektionen. På bildningsutskottets sammanträde den 30 maj 2017 redovisar skolchef Eva Dahl de åtgärder som planeras att genomföras för att författningskraven ska uppfyllas. Beslutsexp: Kommunstyrelsen

16 Sidan 16 av 20 Bu 57 Dnr 151/2017 Svar på föreläggande efter Skolinspektionens tillsyn av fritidshem i Grästorps kommun s beslut beslutar att föreslå kommunstyrelsens ordförande att fatta ett ordförandebeslut om att ansöka om uppskov med att lämna in svar till Skolinspektionen till den 6 september Beslutsunderlag Beslut från Skolinspektionen, dnr :4715 Skolinspektionen har genomfört tillsyn av Grästorps kommun under hösten Skolinspektionen bedömer att det finns brister i kvalitetsarbetet på huvudmannanivå inom utbildningen i fritidshemmet. Bristerna gäller att huvudmannen inte följer upp resultat, såsom resultatet av arbetet med trygghet och studiero, och nationella mål inom utbildningen i fritidshemmet. Huvudmannen analyserar därmed heller inte resultaten eller lägger dem till grund för beslut om åtgärder för att utveckla verksamheten. Det saknas även dokumentation av ett sådant kvalitetsarbete. Att det saknas ett sådant dokumenterat kvalitetsarbete för utbildningen i fritidshemmet på huvudmannanivå strider mot författningarnas krav. Skolinspektionen förelägger med stöd av 26 kap 10 skollagen (210:800) Grästorps kommun att senast den 14 augusti 2017 vidta åtgärder för att avhjälpa påtalade brister. De vidtagna åtgärderna ska senast samma dag skriftligen redovisas för Skolinspektionen. På bildningsutskottets sammanträde den 30 maj 2017 redovisar skolchef Eva Dahl de åtgärder som planeras att genomföras för att författningskraven ska uppfyllas. Beslutsexp: Kommunstyrelsen

17 Sidan 17 av 20 Bu 58 Dnr 150/2017 Svar på föreläggande efter Skolinspektionens tillsyn av förskola i Grästorps kommun s beslut beslutar att föreslå kommunstyrelsens ordförande att fatta ett ordförandebeslut om att ansöka om uppskov med att lämna in svar till Skolinspektionen till den 6 september Beslutsunderlag Beslut från Skolinspektionen, dnr :4716 Skolinspektionen har genomfört tillsyn av *Grästorps kommun under hösten Skolinspektionen bedömer att det finns brister i kvalitetsarbetet på huvudmannanivå inom utbildningen i förskolan. Bristerna gäller att huvudmannen inte följer upp resultat, såsom resultatet av arbetet med trygghet och studiero, och nationella mål inom utbildningen i förskolan. Huvudmannen analyserar därmed heller inte resultaten eller lägger dem till grund för beslut om åtgärder för att utveckla verksamheten. Det saknas även dokumentation av ett sådant kvalitetsarbete. Att det saknas ett sådant dokumenterat kvalitetsarbete för utbildningen i förskolan på huvudmannanivå strider mot författningarnas krav. Bland annat visade tillsynen att verksamheterna identifierat behov av att utveckla arbete med att ge stöd i att utveckla barnens modersmål och det svenska språket. Skolinspektionen förelägger med stöd av 26 kap. 10 skollagen (2010:800) Grästorps kommun att senast den 14 augusti 2017 vidta åtgärder för att avhjälpa påtalade brister. De vidtagna åtgärderna ska senast samma dag skriftligen redovisas för Skolinspektionen. På bildningsutskottets sammanträde den 30 maj 2017 redovisar skolchef Eva Dahl de åtgärder som planeras att genomföras för att författningskraven ska uppfyllas. Beslutsexp: Kommunstyrelsen

18 Sidan 18 av 20 Bu 59 Dnr 148/2017 Svar på föreläggande efter Skolinspektionens tillsyn av gymnasieskola i Grästorps kommun s beslut beslutar att föreslå kommunstyrelsens ordförande att fatta ett ordförandebeslut om att ansöka om uppskov med att lämna in svar till Skolinspektionen till den 6 september Beslutsunderlag Beslut från Skolinspektionen, dnr :4718 Skolinspektionen har genomfört tillsyn av Grästorps kommun under hösten Vid tillsynen av gymnasieutbildning inom Grästorps kommun framkommer att huvudmannen anordnar en verksamhet som i huvudsak uppfyller författningarnas krav. Dock finns det brister i styrning och utveckling av verksamheten. Grästorps kommun måste se till att bristerna i det här beslutet åtgärdas. Tillsynen visar brister i det systematiska kvalitetsarbetet vilket innebär att Grästorps kommun, i egenskap av huvudman, saknar underlag för att kunna fatta strategiskt viktiga beslut som långsiktigt ger möjlighet till högre måluppfyllelse. Skolinspektionen förelägger med stöd av 26 kap. 10 skollagen (2010:800) Grästorps kommun att senast den 14 augusti 2017 vidta åtgärder för att avhjälpa påtalade brister. De vidtagna åtgärderna ska senast samma dag skriftligen redovisas för skolinspektionen. På bildningsutskottets sammanträde den 30 maj 2017 redovisar skolchef Eva Dahl de åtgärder som planeras att genomföras för att författningskraven ska uppfyllas. Beslutsexp: Kommunstyrelsen

19 Sidan 19 av 20 Bu 60 Dnr 146/2017 Svar på föreläggande efter Skolinspektionens tillsyn av vuxenutbildningen i Grästorps kommun s beslut beslutar att föreslå kommunstyrelsens ordförande att fatta ett ordförandebeslut om att ansöka om uppskov med att lämna in svar till Skolinspektionen till den 6 september Beslutsunderlag Beslut från Skolinspektionen, dnr :4714 Skolinspektionen har genomfört tillsyn av Grästorps kommun under hösten Vid tillsynen av vuxenutbildningen inom Grästorps kommun framkommer att Grästorps kommun, som hemkommun, inte ser till att det upprättas individuella studieplaner för alla elever som studerar inom kommunal vuxenutbildning via kommunens samverkansavtal. Grästorps kommun behöver åtgärda detta så att bestämmelser i skollag och övriga författningar följs. Tillsynen visar också att Grästorps kommun inte bedriver ett aktivt arbete för att nå kommunens innevånare som skulle kunna vara aktuella för att studera inom särskild utbildning för vuxna på grundläggande nivå. Skolinspektionen förelägger med stöd av 26 kap. 10 skollagen (2010:800) Grästorps kommun att senast den 14 augusti 2017 vidta åtgärder för att avhjälpa påtalade brister. De vidtagna åtgärderna ska senast samma dag skriftligen redovisas för Skolinspektionen. På bildningsutskottets sammanträde den 30 maj 2017 redovisar skolchef Eva Dahl de åtgärder som planeras att genomföras för att författningskraven ska uppfyllas. Beslutsexp: Kommunstyrelsen

20 Sidan 20 av 20 Bu 61 Dnr 152/2017 Svar på föreläggande efter Skolinspektionens tillsyn av förskoleklass och grundskola i Grästorps kommun s beslut beslutar att föreslå kommunstyrelsens ordförande att fatta ett ordförandebeslut om att ansöka om uppskov med att lämna in svar till Skolinspektionen till den 6 september Beslutsunderlag Beslut från Skolinspektionen, dnr :4717 Skolinspektionen har genomfört tillsyn av Grästorps kommun under hösten Vid tillsynen av förskoleklass och grundskola inom Grästorps kommun framkommer att huvudmannen anordnar en verksamhet som i huvudsak uppfyller författningarnas krav. Dock finns det brister i styrning och utveckling av verksamheten samt i rutiner för att ta emot anmälan om kränkande behandling. Grästorps kommun måste se till att bristerna i det här beslutet åtgärdas. Tillsynen visar brister i det systematiska kvalitetsarbetet vilket innebär att Grästorps kommun, i egenskap av huvudman, saknar underlag för att kunna fatta strategiskt viktiga beslut som långsiktigt ger möjlighet till högre måluppfyllelse. Tillsynen visar brister i huvudmannens rutiner för att ta emot anmälningar om kränkande behandling samt i att följa upp dessa. Skolinspektionen förelägger med stöd av 26 kap. 10 skollagen (2010:800) Grästorps kommun att senast den 14 augusti 2017 vidta åtgärder för att avhjälpa påtalade brister. De vidtagna åtgärderna ska senast samma dag skriftligen redovisas för Skolinspektionen. På bildningsutskottets sammanträde den 30 maj 2017 redovisar skolchef Eva Dahl de åtgärder som planeras att genomföras för att författningskraven ska uppfyllas. Beslutsexp: Kommunstyrelsen

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 13 Plats och tid Förskolan Äventyret, Grästorp, kl. 13.00 16.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland (M) N

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 9 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl 13.00 15.55 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland (M) N Michael Ruud

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 18 Plats och tid Konserthuset, Åsesalen, Grästorp, kl 14.00 18.05 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland (M)

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 16 Plats och tid AME-husets sammanträdesrum, Grästorp, kl 13.00 17.30. Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) F Eva Tengeland

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Kulturhuset Bellmansalen, Grästorp, kl 13.00 16.45, ajournering 14.35-14.40, 15.55-16.00. Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C)

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 21 Plats och tid Kulturhuset Bellmansalen, Grästorp, kl 13.00 17.00 Beslutande Ordinarie Tobias Leverin (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (M) Madelene Vinberg (C) Johanna Ekekrantz

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp, kl 13.00 17.05 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland (M) N

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) F Maria Toll (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) F Maria Toll (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (M) Plats och tid Kulturhuset, Bellmansalen, Grästorp, kl 13.00-15.50 med ajournering kl. 14.30-15.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) F Maria Toll (C) Jens

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 25 Plats och tid Grästorps Konserthus Vistesalen, Grästorp, kl 13.00 16.20 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 14 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl 13.00 16.30 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland (M) N Michael Ruud

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 18 Plats och tid Kulturhuset, Bellmansalen, Grästorp, kl 13.00 16.10 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) F Eva Tengeland (M)

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 14 Plats och tid Kulturhuset Bellmansalen, Grästorp, kl 13.00 16.55, ajournering 15.05-15.20. Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Robert Fransson

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl 13.00 16.40 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland (M) F - Michael

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 19 Plats och tid Äventyret, Grästorp, kl 13.00 17.20 ajournering 14.55-15.10 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Robert Fransson (M) N Eva

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 14 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp 2016-0345, kl 13.00 17.15 Beslutande Ordinarie Tobias Leverin (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (m) Madelene Vinberg (C) Johanna Ekekrantz

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 14 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl 12.00 17:15 Beslutande Ordinarie Tobias Leverin (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (M) Madelene Vinberg (C) Johanna Ekekrantz (C)

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 9 Plats och tid Kommunens hus, Kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 15.55 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 16.15 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (FP) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon (C) Jens

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kulturhuset Bellmansalen, Grästorp, kl 08.30 15.00 Beslutande Svante Classon (C) Jens Persson (S) Stina Månsson (M) Carina Torpenberg (M) Michael Ruud (M) Krister Önnermalm

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 24 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl 13.00 17.05 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland (M) N Michael Ruud

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid ande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.00 Kent Christensen (S), ordförande Majja Neverland (V) Övriga närvarande

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Närvaro/Frånvaro N/F Tjänstgörande ersättare. Kent Larsson (M)

Närvaro/Frånvaro N/F Tjänstgörande ersättare. Kent Larsson (M) II Grästorps kommun n y Sidan 1 av 6 Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp 2015-1244, kl 18.30 19.40 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare Gunnar yvaller (C) Kent Hansson

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Ödeshögs kommun. Beslut Dnr : Ödeshögs kommun

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Ödeshögs kommun. Beslut Dnr : Ödeshögs kommun Dnr 43-2016:10423 Ödeshögs kommun kommun@odeshog.se för förskola efter tillsyn i Ödeshögs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2(8) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Närvaro/Frånvaro N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C)

Närvaro/Frånvaro N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) , hi I A V L) A Grästorps kommun Sidan 1 av 14 Plats och tid Konserthuset, Grästorp, kl 13.00 17.00 Beslutande Ordinarie Närvaro/Frånvaro N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S)

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem NN, Skolinspektionen Dnr 44-2015:9878 Stiftelsen Sverigefinska skolan i Järva Org.nr. 802400-7380 för fritidshem efter tillsyn av Stiftelsen Sverigefinska skolan i Järva Skolinspektionen Box 23069, 104

Läs mer

Urban Persson Lärarnas Riksförbund. Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Urban Persson Lärarnas Riksförbund. Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 (12) Plats och tid Bonaren, måndagen den 23 september 2019 kl 13:00-15:00 ande Elisabeth Strid Jenny Svanqvist Ann-Sofie Törnqvist Ingela Berglund Ann-Britt Holmstedt Urban Persson Bodil Sandnes

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Lunneviskolan konferenslokal Insikten, Grästorp, kl 13.00 17.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(9) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson

Läs mer

Sammanträdesdatum Lena Ohlsson (M), vice ordförande. Barn- och utbildningsförvaltningen Paragrafer Håkan Nilsson

Sammanträdesdatum Lena Ohlsson (M), vice ordförande. Barn- och utbildningsförvaltningen Paragrafer Håkan Nilsson 1 1 (1) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid 2017-12-19 Rådhus Skåne, rum 108 08:30-09:30 Ulrika Tollgren (S), ordförande Magnus Åkesson (L) Lena Ohlsson (M), vice ordförande Annelie

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 14:15 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Dag Hardyson (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon (C) Jens

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem %AoF Dnr 43-2017:5417 Sotenäs kommun registrator.kommun@sotenas.se för fritidshem efter tillsyn i Sotenäs kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2(5) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

Huvudmannabeslut för grundsärskola

Huvudmannabeslut för grundsärskola Dnr 43-2018:7150 Kiruna kommun Huvudmannabeslut för grundsärskola efter tillsyn i Kiruna kommun Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (5) s beslut Föreläggande förelägger med stöd av 26 kap.

Läs mer

Beslutande Ordinarie Tobias Leverin (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (1\4) Madelene Vinberg (C) Johanna Ekekrantz.

Beslutande Ordinarie Tobias Leverin (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (1\4) Madelene Vinberg (C) Johanna Ekekrantz. ItU Grästorps kommun 4V 201 5-08-1 1 Sidan 1 av 16 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl 13.00 16.45 Beslutande Ordinarie Tobias Leverin (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (1\4) Madelene

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 13 Plats och tid Kommunens hus Kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.30-16.45 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (FP) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2017:5692 Kristianstads kommun för gymnasiesärskola efter tillsyn i Kristianstads kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2017:5692 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Ån %.10 Skolinspektionen Dnr 43-2017:5420 Sotenäs kommun registrator.kommun@sotenas.se för gymnasieskola efter tillsyn i Sotenäs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Grästorps kommun Kommunfullmäktige

Grästorps kommun Kommunfullmäktige SAMMATRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 11 Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp, kl 18.30 19.50 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare Gunnar yvaller (C) Kent Hansson (M) Kent

Läs mer

Ajournering: ,

Ajournering: , 1(15) Plats och tid Linden, Nybrogatan 15, torsdagen den 14 juni 2018 kl 08:00-11:05 Ajournering: 09.30-10.05, 10.30-10.50 Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare Ledamöter Stig Nilsson (S), Ordförande

Läs mer

Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp , kl Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare. Kent Larsson (M)

Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp , kl Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare. Kent Larsson (M) Grästorps kommun SAMMATRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 7 Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp, kl 19.00 19.15 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare Gunnar yvaller (C) Kent Hansson

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Utvecklingspedagogik Sverige Aktiebolag Org.nr. 556471-5729 för gymnasiesärskola efter tillsyn av Utvecklingspedagogik Sverige Aktiebolag Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Grästorps kommun Kommunfullmäktige

Grästorps kommun Kommunfullmäktige Grästorps kommun Kommunfullmäktige SAMMATRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13 Plats och tid Kommunens hus, Samlingssalen, Grästorp, kl 18.00 18:30 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(11) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Birgitta Eklund (S) ersättare

Läs mer

Beslut efter uppföljning för fritidshem

Beslut efter uppföljning för fritidshem Pajala kommun efter uppföljning för fritidshem efter tillsyn i Pajala kommun 2 (6) Uppföljning av tillsyn i Pajala kommun genomförde tillsyn i Pajala kommun under våren 2018. fattade den 26 april 2018

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 14 Plats och tid Kommunens hus samlingssalen, Grästorp, kl 08.30 12.00, med ajournering kl. 10.00 10.15 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M)

Läs mer

Grästorps kommun Kommunstyrelsen

Grästorps kommun Kommunstyrelsen v Grästorps kommun SAMMATRADESPROTOKOLL Sidan 1 av 8 Plats och tid Kommunens hus, Samlingssalen, Grästorp, kl 18.00-18.40 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare Kent Larsson (M)

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Älvdalens kommun Beslut för fritidshem efter tillsyn i Älvdalens kommun 2 (7) Tillsyn i Älvdalens kommun har genomfört tillsyn av Älvdalens kommun 2015. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem a Dnr 44-2017:10742 Stiftelsen Göteborgs högre samskola Org.nr. 857205-9197 lilla.exp@samskolan.se stora.exp@samskolan.se för fritidshem efter tillsyn av Stiftelsen Göteborgs högre samskola Box 2320, 403

Läs mer

Plats och tid Kulturhuset, Grästorp 2012-10-01, kl 08.30 12.00

Plats och tid Kulturhuset, Grästorp 2012-10-01, kl 08.30 12.00 Bildningsutskottet 2012-10-01 1(19) Plats och tid Kulturhuset, Grästorp 2012-10-01, kl 08.30 12.00 Närvaro/Frånvaro Svante Classon (C), ordförande N Jens Persson (S), vice ordförande N Britt-Marie Hermansson

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn av skolformen förskola i Kils kommun. Beslut. Kils kommun

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn av skolformen förskola i Kils kommun. Beslut. Kils kommun Dnr 43-2014:7993 Kils kommun kommun@kil.se Beslut för förskola efter tillsyn av skolformen förskola i Kils kommun 2(10) Dnr 43-2014:7993 Tillsyn av skolformen förskola i Kils kommun har genomfört tillsyn

Läs mer

Margot Karlsson (S) Karl Persson (SD) Eva Pettersson, sekreterare Jenny Dahlin, barn- och bildningschef Lasse Eklund, rektor Mia Grahn, förskolechef

Margot Karlsson (S) Karl Persson (SD) Eva Pettersson, sekreterare Jenny Dahlin, barn- och bildningschef Lasse Eklund, rektor Mia Grahn, förskolechef Sammanträdesdatum Sida 1/13 Plats och tid Sunnemo skola, slöjdsalen kl 09:00 12:00 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Jan Sandström (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Margot

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola 1 (4) Utvecklingspedagogik Sverige Aktiebolag Org.nr. 556471-5729 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Utvecklingspedagogik Sverige Aktiebolag 2 (4) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Kil Grästorps kommun Bildningsutskottet

Kil Grästorps kommun Bildningsutskottet Kil Grästorps kommun (Jl Sidan 1 av 21 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl. 13.00-16.55 Ajournering kl. 15.15-15.20 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem AcadeMedia fria grundskolor AB Org.nr. 556932-0699 Beslut för fritidshem efter tillsyn av AcadeMedia fria grundskolor AB 2 (9) Tillsyn av AcadeMedia fria grundskolor AB har genomfört tillsyn av AcadeMedia

Läs mer

Beslut efter uppföljning för fritidshem

Beslut efter uppföljning för fritidshem Arvidsjaurs kommun Beslut efter uppföljning för fritidshem efter tillsyn i Arvidsjaurs kommun i Beslut 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Arvidsjaurs kommun genomförde tillsyn av Arvidsjaurs kommun under hösten

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem rin %or i Skolinspektionen Dnr 44-2016:4236 Ahlafors Fria Skola Ekonomisk förening info@ahlaforsfriaskola.se för fritidshem efter tillsyn av Ahlafors Fria Skola Ekonomisk förening Skolinspektionen Box

Läs mer

Plats och tid Centralskolans konferensrum, Grästorp 2012-06-12, kl 13:00 15:40

Plats och tid Centralskolans konferensrum, Grästorp 2012-06-12, kl 13:00 15:40 Bildningsutskottet 2012-06-12 1(24) Plats och tid Centralskolans konferensrum, Grästorp 2012-06-12, kl 13:00 15:40 Närvaro/Frånvaro Svante Classon (C), ordförande N Jens Persson (S), vice ordförande N

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:6151 Dorotea kommun info@dorotea.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Dorotea kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (5) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 11 Plats och tid Arbetsmarknadsenhetens lokaler, Oskarsgatan 9, Grästorp, kl 13.00 15.00 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30 1(12) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Björn Forsberg (s) Justeringens plats

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem en Beslut Pysslingen förskolor och skolor AB Org.nr. 556035-4309 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Pysslingen förskolor och skolor AB , Beslut 2 (9) Tillsyn av Pysslingen förskolor och skolor AB har

Läs mer

Beslut avseende huvudmannens ansvarstagande för grundsärskola

Beslut avseende huvudmannens ansvarstagande för grundsärskola Dnr 43-2017:5800 Nyköpings kommun kommun@nykoping.se avseende huvudmannens ansvarstagande för grundsärskola efter tillsyn i Nyköpings kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Vibyskolan ekonomisk förening Org.nr. 769603-4201 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Vibyskolan ekonomisk förening 2 (9) Tillsyn av Vibyskolan ekonomisk förening har genomfört tillsyn av Vibyskolan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet Bildningsutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl. 13.00 15.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Mora kommun Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Mora kommun Tillsyn i Mora kommun Beslut 2(10) har genomfört tillsyn av Mora kommun under hösten 2016. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 44-2016:11271 Morups friskola, förskola o fritidshem ekonomisk förening Org.nr. 769607-4181 st yrelsen@morupsfriskola.se för fritidshem efter tillsyn av Morups friskola, förskola o fritidshem ekonomisk

Läs mer

Sammanträdesdatum Lena Ohlsson (M), vice ordförande. Lars Nilsson, personalrepresentant SACO

Sammanträdesdatum Lena Ohlsson (M), vice ordförande. Lars Nilsson, personalrepresentant SACO 1 1 (1) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Rådhus Skåne, rum 310 14:00-15:10 Ulrika Tollgren (S), ordförande Qazim Hasanaj (S) Lena Ohlsson (M), vice ordförande Anna Pettersson (S) Sabina

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 17 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl 08.00 11.30 Beslutande Svante Classon (C) Jens Persson (S) Britt-Marie Hermansson (M) Michael Ruud (M) Krister Önnermalm (C) Petter Johansson (S) Närvaro/Frånvaro

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Skoli- s ektionen Orsa kommun Beslut för fritidshem efter tillsyn i Orsa kommun 2(10) Tillsyn i Orsa kommun har genomfört tillsyn av Orsa kommun under januari 2017. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Beslut Sverigefinska skolan i Göteborg- Göteborgin Ruotsinsuomalainen Koulu ekonomisk förening Org.nr. 716444-9725 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Sverigefinska skolan i Göteborg- Göteborgin Ruotsinsuomalainen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Dnr 43-2018:6865 Sjöbo kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Sjöbo kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Skolinspektionen Beslut Dnr

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Waldorfskolan i Norrort AB Org.nr. 556892-1984 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Waldorfskolan i Norrort AB 2 (10) Tillsyn av Waldorfskolan i Norrort AB har genomfört tillsyn av Waldorfskolan i Norrort

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5686 Kristianstads kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Kristianstads kommun Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2017:5686 2 (6) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Beslut Dnr 43-2017:4621 Västerdalarnas utbildningsförbund Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Västerdalarnas utbildningsförbund Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:5089 Friskolan i Mariestad AB Org.nr. 556802-0852 marten.bremer@ekhamraskolan.se olof.lindblad@ekhamraskolan.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Lillängsskolan i Mariestads

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 43-2017:5835 Sandvikens kommun för fritidshem efter tillsyn i Sandvikens kommun Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (7) s beslut Föreläggande förelägger med stöd av 26 kap. 10

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Kents rum, Grästorp, kl 13.00 15:45 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Dag Hardyson (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon (C) Jens Persson

Läs mer

Huvudmannabeslut för grundsärskola

Huvudmannabeslut för grundsärskola Dnr 43-2018:7129 Örnsköldsviks kommun bildning@ornskoldsvik.se Huvudmannabeslut för grundsärskola efter tillsyn i Örnsköldsviks kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5952 Vetlanda kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Vetlanda kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande vid

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2016:10373 Tierps kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Tierps kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Kommunens hus, sammanträdesrum Älgen, Grästorp, kl 08.00 12.10 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Thomas Johansson (M) N Svante Classon (C) N

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola r a j Nee, Arvidsjaurs kommun efter uppföljning för gymnasieskola efter tillsyn i Arvidsjaurs kommun 2 (6) Uppföljning efter tillsyn i Arvidsjaurs kommun har genomfört tillsyn av Arvidsjaurs kommun under

Läs mer

Beslut för gymnasieutbildning

Beslut för gymnasieutbildning Dnr 43-2014:8497 Storfors kommun storfors.kommun@storfors.se Beslut för gymnasieutbildning efter tillsyn i Storfors kommun 2(12) Tillsyn i Storfors kommun har genomfört tillsyn av Storfors kommun under

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 44-2018:179 Hope stiftelsen Org.nr. 827500-7683 för fritidshem efter tillsyn av Hope stiftelsen Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-15.30 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola tiu) Dnr 43-2016:10733 Falköpings kommun kommunen@falkoping,se för gymnasiesärskola efter tillsyn i Falköpings kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Dnr 43-2016:10733 2 (5) s beslut

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem n Beslut Dnr 44-2015:2201 Kniysta Pastorats Kyrkliga Samfällighet Org.nr. 252003-2059 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Knivsta Pastorats Kyrkliga Samfällighet 2 (10) Tillsyn av Knivsta Pastorats

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Malung-Sälens kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Malung-Sälens kommun 2 (6) Uppföljning av tillsyn i Malung-Sälens kommun genomförde tillsyn av Malung-Sälens

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s) Barn- och utbildningsutskottet 2015-10-12 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-10-12 kl. 13:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie

Läs mer

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 1(14) Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08:30-14.10, ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(16) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:3986 Vänersborgs kommun kommun@vanersborg.se för grundsärskola efter tillsyn i Vänersborgs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem ^ Beslut Föreningen Maria Magdalena Org.nr. 815600-8255 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Föreningen Maria Magdalena 2 (6) Tillsyn av Föreningen Maria Magdalena har genomfört tillsyn av Föreningen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola ein B Skolinspektionen Dnr 44-2016:11369 Stiftelsen Umeå Waldorfskola R Karlsson M.fl. Org.nr. 894001-2076 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Umeå Waldorfskola, grundskola i Umeå kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 44-2015:5390 Grantomta Montessoristiftelse Org.nr. 814000-9518 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Grantomta Montessoristiftelse 2 (9) Tillsyn av Grantomta Montessoristiftelse har genomfört tillsyn

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 43-2014:8682 Åmåls kommun bam.utbildning@amal.se Beslut för fritidshem efter tillsyn i Åmåls kommun Box 2320, 403 15 Göteborg 2(10) Tillsyn av fritidshemsverksamheten i Åmåls kommun har genomfört tillsyn

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning r a j Ne. Skolinspektionen Dnr 43-2016:4439 Lidingö kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Lidingö kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 11 Plats och tid Kommunens hus, Grästorp, kl 13.00 16.30 Beslutande Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Kent Hansson (M) Tobias Leverin (C) Per Götell (FP) Maria Toll (C) Jens Persson (S) ärvaro/frånvaro

Läs mer