Inventarier KLK KS 001

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Inventarier KLK KS 001"

Transkript

1 Objekt/Projekt Kommunledningskontoret inventarier Upprättad den Upprättad av Kommunkansliet Inventarier KLK KS 001 Investeringsbudgeten redovisar ett schablonbelopp för det kontinuerliga utbytet av möbler och inredning på kommunledningskontoret. En större post är utbytet till höj- och sänkbara skrivbord. Kostnaderna för dessa är relativt höga, varför utbytet sker under längre tid. Likaså byts gamla utslitna arbetsstolar ut kontinuerligt. Under 2011 redovisades inventarie- och it-investeringar under gemensamt projektnummer. Fr o m 2012 är de separerade. Nyckeltal Bokslut kkr 206 kkr Budget kkr Kkr:

2 Objekt/Projekt Kommunledningskontoret it-investeringar Upprättad den Upprättad av Kommunkansliet IT-investeringar KLK KS 002 Investeringsbudgeten redovisar ett schablonbelopp för det kontinuerliga utbytet av datorer enligt rullande schema samt för inköp av skrivare, bärbara PC och programvaror. Under 2011 redovisades inventarie- och it-investeringar under gemensamt projektnummer. Fr o m 2012 är de separerade. Nyckeltal Bokslut kkr 294 kkr Budget kkr Kkr:

3 Objekt/Projekt Utveckling och uppgradering av Heroma Upprättad den Upprättad av Personalavdelningen Heroma KS 003 Plan för utveckling och uppgradering samt införande av nya funktioner gällande PA-systemet Heroma från CGI för åren : Avtal Heroma Nuvarande avtal förlängdes from och gäller i 4 år med möjlighet att förlänga 1+1 år. Därefter kan avtalet förlängas efter överenskommelse mellan parterna. Kundspecifika funktioner Nyutvecklingar och förbättringsområden som inte tillhör grundfunktionaliteten. Önskar ta med kvarstående medel (433 kkr) i bokslut 2013 för tilläggsbudgetering Nya funktioner (samverkansutveckling) under planering Schemaoptimering/-förslag Framtida hantering av politiker Uppskattad kostnad: kkr. Nyckeltal Bokslut 2013 kkr Budget kkr Kkr:

4 Objekt/Projekt Beslutsstöd Upprättad den Upprättad av Kommunkansliet Beslutsstöd KS 004 I december 2009 fattades beslut om att anta Logica Sverige AB som leverantör av beslutsstödsystemet Hypergene EOS. Bakgrunden till beslutet om att inköpa Hypergene var att det fanns ett behov av att ytterligare tillgängliggöra data som var väsentlig för ledning och uppföljning av verksamheten. Betydande resurser användes till att söka i kommunens olika verksamhetssystem. System som många gånger var utformade för att i första hand användas av olika typer av specialister. Variation avseende användargränssnitt minskade tillgängligheten ytterligare. Ett generellt verktyg, som sammanförde information från olika verksamhetssystem, kunde frigöra resurser för att möjliggöra för verksamhetsansvariga att i större utsträckning arbeta med arbetsledning, verksamhetsutveckling och analys. Syftet med att inför ett beslutsstödssystem kan sammanfattas i följande punkter: Bättre analyser Bättre kvalitet på beslutsunderlagen Struktur på informationen Ökad tydlighet och bättre överblick Snabbare sammanställning - tidsvinster Gemensam helhetsbild Källsystemen kan bytas ut över tiden Ökad tillgänglighet Enhetlig verksamhetsuppföljning I Hypergene presenteras ekonomiinformation från ekonomisystemet Raindance, PAinformation från PA-systemet Heroma, äldreomsorgsinformation från verksamhetssystemet Magna Cura, information från medborgarförvaltningens verksamhet från verksamhetssystemet Treserva. Under början på 2014 kommer en ny modul för ekonomisk prognos och uppföljning. Arbete pågår med att sammanställa och presentera verksamhetsinformation inom barn- och utbildningsförvaltningens område. Hypergene används också som ett verktyg för målstyrningsarbetet. Arbetet med att förbättra innehållet i Hypergene men också att lyfta in mer verksamhetsdata kommer att fortgå under hela perioden. För 2014 finns totalt 700 kkr disponibla för beslutsstödet, varav 200 kkr är tilläggsbudgeterade från Nyckeltal Bokslut kkr 700 kkr Budget kkr Kkr:

5 Objekt/Projekt IT-utrustning centralt Upprättad den Upprättad av IT-avdelningen IT-utrustning centralt KS 006 I investeringsbudgeten ligger det ett generellt äskande om 300 kkr årligen för att förnya servrar, switchar och annan hårdvara som behöver bytas ut. Från och med 2016 minskar antagligen behovet av att byta ut switchar ute i verksamheterna, varför denna summa sänks till 200 kkr. Under 2015 finns ett behov att byta ut den centra switchen i serverrummet samt höja hastigheten från denna switch. Denna utrustning utgör de mest grundläggande delarna för att vi ska ha både snabb och säker kommunikation mellan enheter i kommunen. Det finns pengar upptagna för att börja bygga trådlöst nätverk inom omsorgen. Den summan som är upptagen avser i huvudsak central utrustning. De nästkommande åren finns pengar för komplettering där behov finns. Nyckeltal Bokslut 2013 Budget 2015 kkr:

6 Objekt/Projekt Programvara centralt Upprättad den Upprättad av IT-avdelningen Programvara centralt KS 007 Det finns ett generellt behov att få ordning på kommunens licenser. Dels fattas det licenser och dels uppdateras programmen så att de gamla licenserna blir ogiltiga. Det finns ett generellt önskemål om 400 kkr till detta samtliga år förutom under Den stora posten inför 2015 avser uppgradering av Office. Den versionen vi använder kommer nästa år att vara åtta år gammal och det finns alla anledning att tro att det på kommer att komma krav från verksamhetssystemen på en nyare version. Vi vill också satsa på Citrix. Detta är ett system som gör att vi kan köpa enklare datorutrustning ute i verksamheterna samt att man troligen kan förlänga livslängden. Detta sammantaget bör leda till en besparing i övriga verksamheter. Nyckeltal Bokslut 2013 Budget 2015 kkr:

7 Objekt/Projekt Utbildningsslar Upprättad den Upprättad av IT-avdelningen Utbildningssalar KS 009 De två utbildningssalar som finns i Stadshuset har varit väldigt väl utnyttjade. Dock behöver datorerna bytas med jämna mellanrum. För att hålla en god standard på utrustning krävs att dessa byts oftare än vad skrivbordsdatorer gör, vilket innebär ca vartannat år. De utbytta datorerna används till annan verksamhet. Nyckeltal Bokslut 2013 Budget 2015 kkr:

8 Objekt/Projekt Skolnätet Upprättad den Upprättad av IT-avdelningen Skolnätet KS 010 I skolprojektet, som har pågått under slutet av 2012 samt hela 2013, har i stort sett samtlig pedagogisk personal fått egna datorer, gamla elevdatorer har bytts ut och det har byggts trådlösa nätverk i alla skolor och förskolor. Utöver detta så distribueras programmen på ett sätt som på sikt kommer att förlänga livslängden på befintlig utrustning. Under 2014 finns inga investeringspengar avsatt vilket är olyckligt eftersom leveransen inte beräknas vara färdig förrän under kvartal 2. För att hantera den uppkomna situationen kommer kostnader för innevarande år, dvs 2014, att belasta projektet för central IT-utrustning. Detta gör att vissa centrala satsningar kommer att behöva flyttas fram till Sedan några år tillbaka har IT-avdelningen bedömt att det finns ett årligt investeringsbehov på ca 2 miljoner kronor inom den delen av skolnätet som berör eleverna. Inför 2015 kvarstår denna bedömning. Nästkommande år har en uppdelning gjorts mellan BU-förvaltningen och Kommunledningskontoret. Den innebär att önskemål om kr kvarstår i IT-avdelningens Investeringsbudget, vilket avser central utrustning medan differensen mellan 2 miljoner och kronor, dvs kronor, begärs av Barn- och utbildningsnämnden i deras investeringsbudget. Nyckeltal Bokslut 2013 Budget 2015 kkr:

9 KF: Förv.: Upprättad den: Upprättad av: Kjell Fransson Reviderad den: Projektnr.: Byte/uppgradering av ekonomisystem KS 011 Nuvarande ekonomisystem, Raindance, infördes Avtalet med leverantören löper till Viss förlängning kommer att göras. Under de senaste åren har stora satsningar gjorts på olika kringsystem till det egentliga ekonomisystemet, bl a beslutsstödsystemet Hypergene, verksamhets- och faktureringssystemet Future, leverantörsreskontra Inköp & faktura, inkassosystem. Som ekonomisystemet används idag är det bara vissa delar av arbetet som sker direkt mot ekonomisystemet (t ex budgetregistrering, internfakturering, bokföringsorder, anläggningsreskontra, projektredovisning). Värnamo kommun har köpt licenser för de system som används och numera köps därmed endast underhåll och systemutveckling från leverantören. Enligt ett uppdrag inom ramen för den s k Samverkansutredningen har en kartläggning gjorts av möjligheten att samarbeta med andra kommuner avseende ekonomisystem. Visst intresse finns hos grannkommunerna inom GGVV-området. Slutsats har dock dragits att möjligheten att upphandla och eventuellt byta ekonomisystem under perioden av olika anledningar är begränsat. Beträffande byte av ekonomisystem finns det tre alternativ och valet är ännu inte klart. Ett alternativ är att byta ut hela ekonomisystemet och även de allra flesta av kringsystemen och upphandla en helt ny lösning. Det andra alternativet är att behålla kringsystemen och endast byta ut själva ekonomisystemet (navet). Ett tredje alternativ är att tillsvidare behålla det nuvarande systemet med kringsystem ytterligare en period och tillsammans med leverantören verka för att dessa utvecklas och förbättras. Frågan är komplex och kan dessutom vara kostsam såväl i inköp som i anpassning till behov, utbildning och de anställdas arbetstid. Ytterligare utredningar behöver göras i frågan under men det är angeläget att i budgetprocessen avseende investeringar påtala att frågan finns. I dagsläget är det omöjligt att göra en kostnadsbedömning som är adekvat. Aktuell systemskiss bifogas detta projektblad. Bokslut 2012 Bokslut 2013 Budget 2014 kkr:

10 KF: Förv.: Upprättad den: Upprättad av: Kjell Fransson Reviderad den: Projektnr.: Byte av system för anläggningsreskontra KS 013 Nuvarande anläggningsreskontra hanteras som ett delsystem i ekonomisystemet Raindance. Detta infördes Kraven på uppgifter som ska kunna hanteras och tas ut från en anläggningsreskontra har ökat de senaste åren. Enligt rekommendation från Rådet för kommunal redovisning (RKR) ska ackumulerade investeringar och ackumulerade avskrivningar anges i årsredovisningen något som inte är möjligt med nuvarande system. Revisionen har påpekat bristen vid bokslutsgranskningar de senaste åren. RKR utreder i nuläget kravet på komponentavskrivningar för kommunerna. Från 2014 gäller detta för flertalet av bolag. Komponentavskrivningar innebär att en investering delas upp i olika komponenter och olika avskrivningstider används på dessa. Behovet av ett inventarieregister som är anpassat till kommunens behov och förutsättningar finns också. En närmare utredning om möjligheterna att koppla anläggningsredovisningen till inventarieregistret ska göras i början av projektet. Koppling till geografiskt informationssystem (GIS) är önskvärt för att lättare hitta bokförda värden på lägesbestämda ytor/fastigheter. Vid exploatering av nya bostads- eller industriområden finns nya regler för hur detta ska hanteras i redovisningen. Detta ställer även krav på anläggningsreskontran. Som nuvarande system används finns brister och pålitlighet/stabilitet är begränsad. Möjligheten till simuleringar och beräkningar är också begränsade. Kraven på att redovisa ackumulerade investeringar och ackumulerade avskrivningar uppfylls inte med nuvarande system. En djupare analys av vad nuvarande system klarar och vad andra system erbjuder behöver göras innan slutligt ställningstagande tas till om ett byte ska ske. Förslaget är att en kartläggning av alternativa lösningar görs i början av Beroende på utgången av denna klartläggning genomförs upphandling och systemet driftsätts under hösten 2015 för att vara fullt i drift i slutet av Bokslut 2012 Bokslut 2013 Budget 2014 kkr:

11 Objekt/Projekt DOH Upprättad den Upprättad av IT-avdelningen Dokument- och ärendehanteringssystem KS 014 Behovet av ett nytt systemstöd för diarium, ärendehantering och dokumenthantering har diskuterats i Värnamo kommun under ett antal år. I modernare system finns stora möjligheter till dels ökad effektivisering och verksamhetsutveckling, dels ökad insyn och säkrad informationshantering. Möjligheter att publicera diariet på kommunens hemsida så att invånarna genom självservice kan uppdatera sig om läget i ett visst ärende och ett utökat administrativt stöd för hanteringen av underlag till nämnds- och beslutsmöten är exempel på etablerade utvecklingsområde där Värnamo idag inte har följt med en utveckling som finns i många andra av landets kommuner En samlad iakttagelse är att samtliga förvaltningar saknar dokumenthanteringssystem Vi föreslår att en förundersökning genomförs under Förundersökningens uppgift är att kartlägga behov och utvecklingspotential i respektive förvaltning, samt att definiera tydliga och kvantifierbara mål med att inför ett dokument- och ärendehanteringssystem i kommunen. I förstudien bör det också definieras närmare vilka resurser som kommer att krävas centralt och hos respektive förvaltning vid ett införande. Dessutom krävs en investeringspost i 2015-års budget samt att man ser över och höjer ramen för driften från och med systemets införande. Nyckeltal Bokslut 2013 Budget 2015 kkr: 1 500

12 Objekt/Projekt Förtroendevalda Upprättad den Upprättad av IT-avdelningen Förtroendevalda KS 015 När den nya mandatperioden börjar 2015 finns det behov att byta ut samtliga förtroendevaldas ipad. När de infördes hanterade respektive nämnd detta, vilket har visat sig vara ett tungrott system. Det blir betydligt enklare om vi kan hantera inköp av all utrustning på ett ställe. Ambitionen förra mandatperioden var att utrustningen skulle hålla alla fyra åren. Det finns en osäkerhet i kostnaden eftersom man i de olika nämnderna har hanterat utrustning till ersättare olika. Kostnaden är beräknad på ca 100 enheter samt central utrustning. Skulle det behövas ytterligare läsplattor måste summan öka i motsvarande grad. Nyckeltal Bokslut 2013 Budget 2015 Begärd investering: kkr: 800

Informationsteknologi

Informationsteknologi Projektblad nr Förv.: 1 Upprättad den: 2013-02-13 Informationsteknologi ON 001 Omsorgsförvaltningens informationsteknologi består idag bl.a. av 140 administrativa arbetsplatser, 190 arbetsstationer för

Läs mer

Kommunstyrelse - kommunledningskontor

Kommunstyrelse - kommunledningskontor Verksamhetsplan 2013-2015 Ordförande: Förvaltningschef: Hans-Göran Johansson (c) Mats Hoppe Innehållsförteckning Sidnr Planeringsförutsättningar och omvärldsanalys 1 Mål och riktlinjer för verksamheten

Läs mer

Kostnadsbudget för tjänsteområdets vidmakthållande (Alla belopp anges i tkr)

Kostnadsbudget för tjänsteområdets vidmakthållande (Alla belopp anges i tkr) Tjänsteplan - budgetmall 5-0- Förslag på kostnadsbudget för 6-9 Vidmakthållande Utveckling, initiativ Utveckling, initiativ Utveckling, initiativ Utveckling, initiativ Utveckling, initiativ 5 Utveckling,

Läs mer

Tjänsteutlåtande - Gemensam IT-arbetsplats inom skolan. Förslag till beslut Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden godkänner återrapporten.

Tjänsteutlåtande - Gemensam IT-arbetsplats inom skolan. Förslag till beslut Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden godkänner återrapporten. Barn- och utbildningsförvaltningen Johanna Andersson Epost: johanna6.andersson@vasteras.se TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2019-09-16 Sida 1 (1) Diarienr UAN 2018/02246-1.3.6 P. 15 Kopia till Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Kommunstyrelse - kommunledningskontor

Kommunstyrelse - kommunledningskontor Verksamhetsplan 201-2016 Ordförande: Förvaltningschef: Hans-Göran Johansson (c) Mats Hoppe Innehållsförteckning Sidnr Mål och riktlinjer för verksamheten 1 Organisationsbeskrivning 1 Verksamhetsbeskrivning

Läs mer

BESLUTSSTÖD i Hudiksvalls kommun

BESLUTSSTÖD i Hudiksvalls kommun BESLUTSSTÖD i Hudiksvalls kommun PROCESSER SOM FINNS I BESLUTSSTÖDET STRATEGISK PLANERING I beslutsstödet kan kommunens styrmodell med vision och långsiktiga mål formuleras och kommuniceras. Detta ger

Läs mer

Förstudie ekonomistyrning investeringar Oxelösunds kommun

Förstudie ekonomistyrning investeringar Oxelösunds kommun Linköping 2007-11-21 Kommunens revisorer Förstudie ekonomistyrning investeringar Oxelösunds kommun Inledning och bakgrund Om anläggningstillgångar ska bibehålla sitt värde och funktionalitet krävs omfattande

Läs mer

Inköp av licenser för ny IT-infrastruktur i Luleå kommun

Inköp av licenser för ny IT-infrastruktur i Luleå kommun Kommunstyrelsen 2012-04-16 89 221 Arbets- och personalutskottet 2012-03-12 65 142 Dnr 12.122-01 aprilks10 Inköp av licenser för ny IT-infrastruktur i Luleå kommun Bilaga: Specifikation inköp licenser Ärendebeskrivning

Läs mer

Begäran om investeringsmedel för kommungemensam plattform KS-2016/591

Begäran om investeringsmedel för kommungemensam plattform KS-2016/591 Sida 1 av 3 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Dan-Erik Pettersson Datum KS-2016/591 Ekonomichef 2016-09-06 Kommunstyrelsen Begäran om investeringsmedel för kommungemensam plattform KS-2016/591

Läs mer

Kommunstyrelsens förslag till avslut och ombudgetering av investeringsanslag Ärende 8 KS 2017/72

Kommunstyrelsens förslag till avslut och ombudgetering av investeringsanslag Ärende 8 KS 2017/72 Kommunstyrelsens förslag till avslut och ombudgetering av investeringsanslag Ärende 8 KS 2017/72 Sida 101 av 347 Tjänsteskrivelse 1(2) 2017-03-27 Dnr: KS 2017/72 Kommunfullmäktige Avslut och ombudgetering

Läs mer

Beslutsstöd inklusive datalager och rapportverktyg

Beslutsstöd inklusive datalager och rapportverktyg LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2012-04-26 Dnr PS 2012-0033 66 Beslutsstöd inklusive datalager och rapportverktyg Beslut Produktionsstyrelsen

Läs mer

Digitala sammanträdeshandlingar till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige

Digitala sammanträdeshandlingar till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige Kanslichef Elisabet Olsson 0490-25 40 69 elisabet.olsson@vastervik.se 2017-11-14 Kommunstyrelsen Digitala sammanträdeshandlingar till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige Bakgrund Kommunfullmäktige beslutade

Läs mer

Presentation av verksamhetsplan KS Kommunledningsförvaltningen

Presentation av verksamhetsplan KS Kommunledningsförvaltningen Presentation av verksamhetsplan 2017-2019 KS Kommunledningsförvaltningen 3,6 % Hur gick det 2015? Överskott på 4,3 Mkr Lägre personalkostnader p g a vakanta tjänster, lägre kostnader för rehabåtgärder

Läs mer

Investeringspolicy Version

Investeringspolicy Version FÖRFATTNINGSSAMLING Flik 6.46 Investeringspolicy Version 190212 Dokumenttyp Policy Dokumentnamn Investeringspolicy Fastställd 2019-03-25, 17 Beslutande Kommunfullmäktige Giltighetstid Tills vidare Processägare

Läs mer

Verksamhetsredovisning, Produktionsområde Barn och Utbildning per mars 2015 Dnr BUN15/5-042

Verksamhetsredovisning, Produktionsområde Barn och Utbildning per mars 2015 Dnr BUN15/5-042 215-4-2 Johannes Pålsson Chef produktion barn och utbildning Johannes.Palsson@ekero.se Verksamhetsredovisning, Produktionsområde Barn och Utbildning per mars 215 Dnr BUN15/5-42 Sammanfattning Produktionsområdet

Läs mer

Budgetrapport 2013-2015

Budgetrapport 2013-2015 1 (6) Budgetrapport 2013-2015 Innehållsförteckning Inledning...2 Arbetsgruppen och dess arbete...2 Resursfördelning 2013-2015...2 Skatteintäkter och statsbidrag...2 Besparingar och effektiviseringar 2012-2015...2

Läs mer

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL DATUM: 2015-04-14

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL DATUM: 2015-04-14 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 8(14) 5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL DATUM: 2015-04-14 28 Övergång från leasing till köp av elev- och personaldatorer (2015-BUN-44) Barn- och utbildningsnämnden beslutar att vid utgången

Läs mer

Granskning av lönesystem

Granskning av lönesystem www.pwc.se Revisionsrapport Anna Gröndahl Granskning av lönesystem Vingåker kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattande revisionell bedömning... 1 2. Inledning... 2 2.1. Bakgrund... 2 2.2. Uppdrag...

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2(16) Innehållsförteckning 51 Justering av protokollet och fastställande av föredragningslistan 3 52 Delårsbokslut augusti 2014 (T2) 4 53 Yttrande till mål och budget 2015-2017 5 54 Analys av resultatet

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-04-26. Utredning om möjligheterna att införa Open Sourceprogram i kommunens datorer

Sammanträdesdatum 2011-04-26. Utredning om möjligheterna att införa Open Sourceprogram i kommunens datorer SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOn Sammanträdesdatum 2011-04-26 11 (18) 95 Dnr 2009/122 Utredning om möjligheterna att införa Open Sourceprogram i kommunens datorer INLEDNING

Läs mer

Revisionsrapport Motala kommun

Revisionsrapport Motala kommun Revisionsrapport Uppföljning av granskningar från 2011 Motala kommun Håkan Lindahl Innehållsförteckning Inledning 1 Kommunstyrelsen 2 Granskning av IT-verksamheten 2 Socialnämnden 4 Granskning av uppföljning

Läs mer

Yttrande över kommunrevisionens granskning av kommunens kontroll över externa kostnader

Yttrande över kommunrevisionens granskning av kommunens kontroll över externa kostnader KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Datum Diarienummer Backlund Thomas 2018-08-14 KSN-2018-1970 Kommunstyrelsen Yttrande över kommunrevisionens granskning av kommunens kontroll över externa kostnader Förslag

Läs mer

Öppet brev om skolplattformen

Öppet brev om skolplattformen Avdelningen för digital utveckling 2018-10-10 Sida 1 (6) Datum Öppet brev om skolplattformen Det ställs många frågor om skolplattformen just nu. Jag vill därför ge en bakgrund till fattade beslut, projektets

Läs mer

Riktlinjer för investeringar

Riktlinjer för investeringar FÖRFATTNINGSSAMLING (8.1.28) Riktlinjer för investeringar Dokumenttyp Riktlinjer Ämnesområde Investeringar Ägare/ansvarig Ekonomienheten Antagen av Kommunstyrelsen 2014-10-30 284 Revisions datum Förvaltning

Läs mer

Granskning av delårsrapport Vilhelmina kommun

Granskning av delårsrapport Vilhelmina kommun www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2018 Anneth Nyqvist Certifierad kommunal revisor Oktober 2018 Innehåll 1. Sammanfattning... 3 2. Inledning... 4 2.1. Bakgrund... 4 2.2. Syfte och

Läs mer

Åstorps kommuns Övergripande IT-policy för Åstorps kommun

Åstorps kommuns Övergripande IT-policy för Åstorps kommun Åstorps kommuns Övergripande IT-policy för Åstorps kommun Beslutat av Kommunfullmäktige 2014-03-24 36 Dnr 2014/23 Innehåll 1 ÖVERGRIPANDE IT-POLICY FÖR ÅSTORPS KOMMUN...3 1.1 MÅL...3 1.2 SYFTE...3 2 ANSVAR

Läs mer

Svar på revisorernas granskning av landstingets avskrivningar

Svar på revisorernas granskning av landstingets avskrivningar BESLUTSUNDERLAG Landstingsstyrelsen Central förvaltning Datum 2015-02-16 Sida 1 (2) Ekonomienhet Dnr LD14/03280 Uppdnr 957 2015-02-02 Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2015-02-16 Landstingsstyrelsen Svar

Läs mer

Gemensam service ekonomi - samarbete mellan förvaltningar

Gemensam service ekonomi - samarbete mellan förvaltningar BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING VERKSAMHETSOMRÅDE ADMINISTRATION TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 438-07-100 SID 1 (6) 2008-01-31 SDN 2008-02-14 Handläggare: Per Edorson Telefon: 508 06 065 Till Bromma stadsdelsnämnd

Läs mer

Alingsås kommun. Utredning avseende leasing HIP' EY Building a better working world

Alingsås kommun. Utredning avseende leasing HIP' EY Building a better working world Alingsås kommun Utredning avseende leasing HIP' EY Innehåll 1. Inledning 2 1.1. Bakgrund och syfte 2 1.2. Frågeställningar 2 1.3. Metod 2 1.4. Avgränsning 2 2. Utredningens resultat 3 2.1. Vad leasas av

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL Investeringsmedel Heby KS-2016/266. Förslag till beslut

Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL Investeringsmedel Heby KS-2016/266. Förslag till beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2016-05-10 94 Investeringsmedel Heby KS-2016/266 Förslag till beslut Kommunsstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att besluta att utöka investeringsplanen

Läs mer

SLUTREDOVISNING. Slutrapport - läsplattor till förtroendevalda 1(6) KS/2015:54. /Eget_Förvaltning/ Diarienummer. Datum

SLUTREDOVISNING. Slutrapport - läsplattor till förtroendevalda 1(6) KS/2015:54. /Eget_Förvaltning/ Diarienummer. Datum SLUTREDOVISNING 1(6) /Eget_Förvaltning/ Datum Diarienummer 2016-03-02 KS/2015:54 Handläggare Carina Stolt Slutrapport - läsplattor till förtroendevalda Postadress Besöksadress Telefon Internetadress Mjölby

Läs mer

Reviderat genomförandebeslut gällande nytt standardiserat fastighetssystem projekt VERA

Reviderat genomförandebeslut gällande nytt standardiserat fastighetssystem projekt VERA Tjänsteutlåtande Styrelsen 2017 10 26 Ärende 8 Dnr 2017 0244 Sid. 1 (6) 2017-10-04 Handläggare: Gunnar Kempe Telefon: 08-508 361 11 Till Styrelsen för Micasa Fastigheter Reviderat genomförandebeslut gällande

Läs mer

Dispens från krav om anslutning till kommungemensamma ITsystem och tjänster inom Stadshus AB-koncernen

Dispens från krav om anslutning till kommungemensamma ITsystem och tjänster inom Stadshus AB-koncernen 1 Diarienummer: 0046/15 Handläggare: Hans Olsson Tel: 031 368 02 06 E-post: hans.olsson@stadshuset.goteborg.se Dispens från krav om anslutning till kommungemensamma ITsystem och tjänster inom Stadshus

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9 KARLSTADS KOMMUN Ärende 9 Dnr KS-2012-378 sid 1 (2) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-06-30 Karin Holmgren, 064-640 10 12 karin. holmgren@karlstad.se Breddinförande

Läs mer

www.pwc.se Revisionsrapport av investeringsverksamheten Kalix kommun Anna Carlénius Revisionskonsult Conny Erkheikki Auktoriserad revisor

www.pwc.se Revisionsrapport av investeringsverksamheten Kalix kommun Anna Carlénius Revisionskonsult Conny Erkheikki Auktoriserad revisor www.pwc.se Revisionsrapport Anna Carlénius Revisionskonsult Den ekonomiska redovisningen av investeringsverksamheten Kalix kommun Conny Erkheikki Auktoriserad revisor Innehållsförteckning 1. Sammanfattning

Läs mer

Digitala Sammanträdeshandlingar till Ekerö kommuns förtroendevalda Dnr KS13/

Digitala Sammanträdeshandlingar till Ekerö kommuns förtroendevalda Dnr KS13/ 2013-09-30 rev. Ann-Cathrine Bergström Kanslichef 08 56039104 ann-cathrine.bergstrom@ekero.se Kommunstyrelsen Digitala Sammanträdeshandlingar till Ekerö kommuns förtroendevalda Dnr KS13/207-006 Förslag

Läs mer

Örebro kommun Sammanställning intervjuer

Örebro kommun Sammanställning intervjuer Appendix A Örebro kommun Sammanställning intervjuer Findwise Göteborg 2011-10-28 Mattias Ellison mattias.ellison@findwise.com Innehållsförteckning 1 Bakgrund... 2 2 Raindance - Ekonomisystem... 2 2.1 Exempel

Läs mer

Revisionsrapport 2014 Genomförd på uppdrag av revisorerna september/oktober 2014. Haninge kommun. Granskning av delårsbokslut 2014

Revisionsrapport 2014 Genomförd på uppdrag av revisorerna september/oktober 2014. Haninge kommun. Granskning av delårsbokslut 2014 Revisionsrapport 2014 Genomförd på uppdrag av revisorerna september/oktober 2014 Haninge kommun Granskning av delårsbokslut 2014 Innehåll 1. Sammanfattning...2 2. Inledning...2 3. Kommunens resultat och

Läs mer

Tilldelningsbeslut ekonomisystem

Tilldelningsbeslut ekonomisystem 2016-05-03 1 (7) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2015/839-050 Kommunstyrelsen Tilldelningsbeslut ekonomisystem Förslag till beslut Kommunstyrelsen antar, under förutsättning att överenskommelse om avtal kan träffas,

Läs mer

Kommunfullmäktiges program för uppföljning av privata utförare

Kommunfullmäktiges program för uppföljning av privata utförare Utredning Dnr KK14/748 Nämndansvarig tjänsteman Datum Therese Larsson 2016-10-02 Kommunfullmäktiges program för uppföljning av privata utförare Postadress Nyköpings kommun Nämndansvarig tjänsteman 611

Läs mer

www.pwc.se Revisionsrapport PerÅke Brunström Certifierad kommunal revisor Augusti månad 2014 pwc

www.pwc.se Revisionsrapport PerÅke Brunström Certifierad kommunal revisor Augusti månad 2014 pwc www.pwc.se Revisionsrapport PerÅke Brunström Certifierad kommunal revisor Augusti månad 2014 pwc f Innehållsförteckning i. Sammanfattning... i a. Inledning... 2 2.1. Bakgrund... 2 2.2. Syfte, revisionsfråga

Läs mer

Bilaga 1. Till kommunfullmäktige i Svedala kommun

Bilaga 1. Till kommunfullmäktige i Svedala kommun Bilaga 1 Till kommunfullmäktige i Svedala kommun Revisorernas redogörelse för räkenskapsåret 2014 1(7) Vårt uppdrag I vårt uppdrag som revisorer i Svedala kommun har vi granskat kommunstyrelsens, nämndernas

Läs mer

Justering av budgetramar för löneökningar m m. KS 2014-206

Justering av budgetramar för löneökningar m m. KS 2014-206 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg FALKENBERG 2014-04-22 128 Justering av budgetramar för löneökningar m m. KS 2014-206 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Författningssamling 042.5

Författningssamling 042.5 Oskarshamns kommun Författningssamling 042.5 INVESTERINGSPOLICY FÖR OSKARSHAMNS KOMMUN Fastställd av kommunfullmäktige 2001-11-12, 121 Gäller fr.o.m. 2002-01-01 1. Bakgrund Investeringsbehov uppkommer

Läs mer

Revisionsrapport. Granskning av kommunstyrelsens uppföljning av mål och majoritetens samverkansprogram.

Revisionsrapport. Granskning av kommunstyrelsens uppföljning av mål och majoritetens samverkansprogram. Revisionsrapport Granskning av kommunstyrelsens uppföljning av mål och majoritetens samverkansprogram. Granskningen utförd av: Peter Alexandersson Malin Eriksson Anders Larson Rapport 2017-06-28 Linköpings

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 FÖRFATTNINGSSAMLING 1 IT-STRATEGI FÖR SOLLENTUNA KOMMUN Antagen av fullmäktige 2003-09-15, 109 Inledning Informationstekniken har utvecklats till en världsomspännande teknik som omfattar datorer, telefoni,

Läs mer

Kommunstyrelsen Bitr. kommunchef Kjell Fransson Budgetsamordnare Monica Karlsson

Kommunstyrelsen Bitr. kommunchef Kjell Fransson Budgetsamordnare Monica Karlsson Kommunstyrelsen 2016-11-08 Bitr. kommunchef Kjell Fransson Budgetsamordnare Monica Karlsson Ärende 7 Reviderad investeringsplan 2018-2021, samt investeringsbudget 2017 Ärende 7 Vad har hänt sedan 160616?

Läs mer

IKT strategi för grundskolan i Malmö stad

IKT strategi för grundskolan i Malmö stad IKT strategi för grundskolan i Malmö stad IKT-Handlingsplan för grundskolan Jag använder internet till att chatta med vänner kolla instagram, youtube och ibland kanske jag gör läxor på datorn, ipad,mobil

Läs mer

Investeringar Riktlinjer. Riktlinjer

Investeringar Riktlinjer. Riktlinjer 2018-09-27 Investeringar Riktlinjer Dokumenttyp Riktlinjer Giltighetstid fr. o. m. t. o. m. 2018-10-24 - Gäller tills vidare Gäller för målgruppen Chefer och handläggare Antagen av Antagande dnr, beslutsparagraf

Läs mer

Justering av investeringsramar för etablering av palliativt centrum samt uppfyllande av nya krav avseende desinficering på särskilda boenden

Justering av investeringsramar för etablering av palliativt centrum samt uppfyllande av nya krav avseende desinficering på särskilda boenden KS 6 6 MARS 2013 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Datum Diarienummer Jan Malmberg 2013-02-12 KSN-2013-0323 Kommunstyrelsen Justering av investeringsramar för etablering av palliativt centrum samt uppfyllande

Läs mer

Digital strategi för Strängnäs kommun

Digital strategi för Strängnäs kommun 1/8 Beslutad: Kommunfullmäktige 2016-01-25 8 Gäller fr o m: 2016-01-26 Myndighet: Diarienummer: Kommunstyrelsen KS/2015:646-005 Ersätter: Ansvarig: IT-strateg Digital strategi för Strängnäs kommun 2/8

Läs mer

Från splittrad IT-miljö till driv i digitaliseringen. Offentliga rummet 2017 Catrin Ditz, CIO Uppsala kommun

Från splittrad IT-miljö till driv i digitaliseringen. Offentliga rummet 2017 Catrin Ditz, CIO Uppsala kommun Från splittrad IT-miljö till driv i digitaliseringen Offentliga rummet 2017 Catrin Ditz, CIO Uppsala kommun Innehållsdeklaration Catrin Ditz arbetar som CIO i Uppsala kommun och har fått utmärkelsen årets

Läs mer

KF Ärende 11. Översyn av Karlskoga kommuns vänortssammarbeten

KF Ärende 11. Översyn av Karlskoga kommuns vänortssammarbeten KF Ärende 11 Översyn av Karlskoga kommuns vänortssammarbeten Tjänsteskrivelse 1 (4) 2018-05-13 KS 2018.0242 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Ylva Elofsson Översyn av Karlskoga kommuns vänortssamarbeten

Läs mer

Program för uppföljning av privata utförare samt egen regi

Program för uppföljning av privata utförare samt egen regi Program för uppföljning av privata utförare samt egen regi Titel: Kommunfullmäktiges program för uppföljning och insyn Diarienummer: KS17-1612 Styrdokumentet beslutades av: Kommunfullmäktige Datum för

Läs mer

GIS- och geodatastrategi

GIS- och geodatastrategi Bilaga 1 GIS- och geodatastrategi för Finspångs kommun 2016-01-19 Finspångs kommun 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33 E-post: kommun@finspang.se Webbplats: www.finspang.se Innehåll Inledning

Läs mer

Inledning Metod IT-nyckeltal Södertörn 2009

Inledning Metod IT-nyckeltal Södertörn 2009 IT-nyckeltal Södertörn 2009 Inledning I ett gemensamt projektdirektiv för nyckeltal har kommunledningarna i respektive kommun gett IT-verksamheten i uppdrag att ta fram nyckeltal för IT-området. De i år

Läs mer

Yttrande och åtgärdsplan med anledning av revisionsrapport 1/2014

Yttrande och åtgärdsplan med anledning av revisionsrapport 1/2014 2014-11-18 1 (5) De förtroendevalda revisorerna i Nacka Yttrande och åtgärdsplan med anledning av revisionsrapport 1/2014 En granskning av hemtjänsten har genomförts av Ernst & Young på uppdrag av de förtroendevalda

Läs mer

Vänsterpartiets förslag till budget 2013. Driftbudget/verksamhetsförändringar

Vänsterpartiets förslag till budget 2013. Driftbudget/verksamhetsförändringar Vänsterpartiets förslag till budget 2013 Driftbudget/verksamhetsförändringar KS/Kommunledningskontor 2013 2014 2015 Projektledare 2025 1 000 tkr 500 tkr Personalkostnader projektledare servicecentret 400

Läs mer

Sydnärkes IT-nämnd. Ej tjänstgörande ersättare Torbjörn Appelqvist (M) (Hallsbergs kommun)

Sydnärkes IT-nämnd. Ej tjänstgörande ersättare Torbjörn Appelqvist (M) (Hallsbergs kommun) Sydnärkes IT-nämnd Tid Plats 10:30-12:00 Lekebergs kommun ande ledamöter Per Eriksson (S) (ordförande) (Askersunds kommun) Magnus Andersson (S) (vice ordförande) (Hallsbergs kommun) Wendla Thorstensson

Läs mer

Antagen av KF 2013-09-23. Investeringsplan

Antagen av KF 2013-09-23. Investeringsplan Antagen av KF 2013-09-23 Investeringsplan 2014-2016 2013-09-10 Lizanne Byström, Ekonomichef Helena Luthman, Ekonom Investeringsnivåer Investeringsnivåerna har under 2000-talet legat på i genomsnitt 54

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Flik I Titel Intern kontrollplan - kommunstyrelsen

MELLERUDS KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Flik I Titel Intern kontrollplan - kommunstyrelsen Ersätter Utbytt den Sign 1:5 Kvalitet Kvalitetsstyrning Verksamhetsplan Budgetram Förv. Chef upprättar handlingsplaner för ledning och styrning. Enhetschef upprättar arbetsplaner Förv.chef Nämnd Budgetprognos

Läs mer

Ekonomisk process budget, mål och uppföljning

Ekonomisk process budget, mål och uppföljning 1 (6) Typ: Riktlinje Giltighetstid: Tills vidare Version: 2.0 Fastställd: KF 2013-11-13, 147 Uppdateras: 2015 budget, mål och uppföljning Innehållsförteckning 1. Bakgrund 2. Processbeskrivning året före

Läs mer

Ändring av kommunstyrelsens respektive borgarrådsberedningens reglementen

Ändring av kommunstyrelsens respektive borgarrådsberedningens reglementen Utlåtande 2017:238 RI (Dnr 109-1555/2017) Övergång till digital hantering och digital distribution av sammanträdeshandlingar för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och borgarrådsberedningen (edok) Ändring

Läs mer

Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Genom kommunstyrelsens beslutade åtgärder bifalla motionen.

Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Genom kommunstyrelsens beslutade åtgärder bifalla motionen. Kommunstyrelsen 2018-11-20 1 (2) 161 Motion om inbyggda filter (KS/2018:176) Kommunstyrelsens beslut 1. Ge kommunikationschefen i uppdrag att underteckna avtal med NetClean ProActive gällande system för

Läs mer

Granskning av delårsrapport (granskningen avser den delårsrapport som beslutades på förbundets styrelsemöte )

Granskning av delårsrapport (granskningen avser den delårsrapport som beslutades på förbundets styrelsemöte ) Samordningsförbundets revisorer Sakkunnigt biträde Malin Eriksson Peter Alexandersson Revisions-PM Internt revisions-pm Granskning av delårsrapport -08 (granskningen avser den delårsrapport som beslutades

Läs mer

POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON ORGANISATIONSNUMMER E-POSTADRESS. Varbergs kommun Norrgatan

POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON ORGANISATIONSNUMMER E-POSTADRESS. Varbergs kommun Norrgatan 2017-05-08 1 (11) Serviceförvaltningen Beslutsorgan Servicenämndens arbetsutskott Tid Måndagen den 15 maj, kl. 8.30 Plats Kärrsnäppan Ärenden 1. Val av justerare 2. Anmälan av eventuella övriga ärenden

Läs mer

BUDGET 2011, PLAN 2012-2013 ÄLVDALENS KOMMUN

BUDGET 2011, PLAN 2012-2013 ÄLVDALENS KOMMUN ÄLVDALENS KOMMUN BUDGET 2011 OCH VERKSAMHETSPLAN 2012 2013 En ny politisk ledning, kommer att styra Älvdalens kommun de kommande fyra åren. Runt om i kommunen växer framtidstron och förhoppningen är att

Läs mer

- Budget och uppföljning - Kundfakturor fakturor till kund/brukare - Leverantörsfakturor fakturor från leverantör - Lönehantering

- Budget och uppföljning - Kundfakturor fakturor till kund/brukare - Leverantörsfakturor fakturor från leverantör - Lönehantering 1(5) KS 2011/0014 Svar på revisionsrapport- Granskning av ekonomiadministrativa processer - Effektivitetsgranskning Bakgrund Danderyds förtroendevalda revisorer har uppdragit till PricewaterhouseCoopers

Läs mer

Årsredovisning 2014, Drätselkontoret. Årsredovisning 2014, Drätselkontoret

Årsredovisning 2014, Drätselkontoret. Årsredovisning 2014, Drätselkontoret Årsredovisning 2014, Drätselkontoret 1 Köpings kommun 2 Årsredovisning 2014, Drätselkontoret Året som gått: Det påbörjade arbetet med beslutsstödsystem har fortsatt genom att utveckla och förenkla för

Läs mer

TMP Consulting - tjänster för företag

TMP Consulting - tjänster för företag TMP Consulting - tjänster för företag Adress: http://tmpc.se Kontakta: info@tmpc.se TMP Consulting är ett bolag som utvecklar tekniska lösningar och arbetar med effektivisering och problemslösning i organisationer.

Läs mer

65 Digitaliseringsstrategi för Gagnefs kommun (KS/2019:73)

65 Digitaliseringsstrategi för Gagnefs kommun (KS/2019:73) Protokollsutdrag Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2019-05-21 1 (1) 65 Digitaliseringsstrategi för (KS/2019:73) Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Anta Digitaliseringsstrategi för. Ärendebeskrivning

Läs mer

Användarföreningens Proffsdagar

Användarföreningens Proffsdagar Användarföreningens Proffsdagar Stockholm 23-24 maj 2012 Logica 2010. All rights reserved Skövde kommun drygt 50 000 invånare Investeringsvolym i kommunen samt de övriga 8 bolag vi hanterar i Raindance:

Läs mer

Ärendehanteringssystemets funktionalitet och användarvänlighet

Ärendehanteringssystemets funktionalitet och användarvänlighet Ärendehanteringssystemets funktionalitet och användarvänlighet Landstinget Gävleborg Revisionsrapport Oktober 2010 Ove Axelsson Tove Färje Innehållsförteckning SAMMANFATTNING.........3 INLEDNING......4

Läs mer

Svar på medborgarförslag - Ge ipads till elever i årskurs 6

Svar på medborgarförslag - Ge ipads till elever i årskurs 6 Kommunstyrelsen 2015-06-30 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2014:494 Sara Molander 016-710 25 16 1 (3) Kommunstyrelsen Svar på medborgarförslag - Ge ipads till elever i årskurs 6 Förslag

Läs mer

BUDGET OCH PLAN 2016 2018 SANS OCH BALANS

BUDGET OCH PLAN 2016 2018 SANS OCH BALANS BUDGET OCH PLAN 2016 2018 med SANS OCH BALANS DAGS FÖR VERKSTAD! Vadstena kommun är på väg åt fel håll. Vadstena behöver konkret handling, inte prat om unik plan och prat om bygga, bygga, bygga. Medan

Läs mer

KLK 2018/688. Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen besluta följande:

KLK 2018/688. Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen besluta följande: TJÄNSTESKRIVELSE 1(6) 2018-08-14 KLK 2018/688 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen besluta följande: 1. Kommunstyrelsen godkänner kommunledningskontorets förslag till

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret Kommunledningskontoret Ordförande: Cecilia Lind Förvaltningschef: Eva Hallberg Ekonomi och verksamhet Prognos och analys av driftutfall Kommunledningskontoret prognostiserar ett underskott på 0,4 miljoner.

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut 1. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta förvaltningens förslag till

Förvaltningens förslag till beslut 1. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta förvaltningens förslag till TJÄNSTESKRIVELSE 2016-11-01 Kommunstyrelsen Erika Nysäter Utredare Telefon 08-555 010 89 erika.nysater@nykvarn.se Program för uppföljning och insyn av verksamhet som bedrivs av privata utförare för mandatperioden

Läs mer

Rapport avseende Investeringar. December 2004

Rapport avseende Investeringar. December 2004 Rapport avseende Investeringar. December 2004 Innehåll Inledning...1 Risker i redovisning av investeringar...2 Granskningsansats...3 Utfört arbete...4 Iakttagelser...5 Slutsats...7 Inledning Enligt den

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (10) Plats och tid Stadshuset kl. 13.15-16.00 ande Börje Wilsborn (C) Lennart Lööw (S) Tjg ersättare Dan Ljungström (C) Nils-Erik Olofsson (S) Övriga deltagande Bo Fransson Jan Gunninge,

Läs mer

Tidplan för uppföljningsprocessen 2019

Tidplan för uppföljningsprocessen 2019 Stadsledningskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-08-23 Diarienummer 0106/18 Handläggare Anders Roswall Telefon: 031-3680052 E-post: anders.roswall@stadshuset.goteborg.se Tidplan för uppföljningsprocessen

Läs mer

Ändringar i revisorernas reglemente

Ändringar i revisorernas reglemente TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2017-09-21 KS 2017/0824 50044 Rev 2017-10-25 Kommunfullmäktige Ändringar i revisorernas reglemente Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Standardiserade arbetssätt med tekniskt systemstöd för ärende- och dokumenthantering edok Svar på remiss från kommunstyrelsen

Standardiserade arbetssätt med tekniskt systemstöd för ärende- och dokumenthantering edok Svar på remiss från kommunstyrelsen FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING STADSDELSDIRE KTÖRENS STAB TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2013-01-10 Handläggare: Pia Sundqvist Telefon: 08-508 18 161 Till Farsta stadsdelsnämnd 2013-02-07 Standardiserade arbetssätt

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 2003-11-26 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson

Läs mer

Revisionsrapport Skurups kommun Building a better working world

Revisionsrapport Skurups kommun Building a better working world Revisionsrapport 2013 Genomförd på uppdrag av revisorerna Mars 2014 Skurups kommun Granskning av årsredovisning 2013 EY Building a better working world Innehåll 1. Inledning 2 2. Resultatutfall mot budget

Läs mer

EKONOMIUTBILDNING. Förtroendevalda 2015-01-20. Kenneth Erlandsson, ekonomichef

EKONOMIUTBILDNING. Förtroendevalda 2015-01-20. Kenneth Erlandsson, ekonomichef EKONOMIUTBILDNING Förtroendevalda 2015-01-20 Kenneth Erlandsson, ekonomichef Vad styr oss? Riksdagen Kommunallagen Kommunal redovisningslag Rådet för Kommunal Redovisning God redovisningssed Kommunfullmäktige

Läs mer

Tilläggsbudget 2010 - bilaga förslag till KS 6 april

Tilläggsbudget 2010 - bilaga förslag till KS 6 april 2010-03-30 Diarienummer Kommunledningskontoret Tomas Nilsson Ekonomichef BILAGA Kommunfullmäktige Tilläggsbudget 2010 - bilaga förslag till KS 6 april En satsning på att utveckla verksamhet och förvaltning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Kommunstyrelsen Dnr

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Kommunstyrelsen Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Kommunstyrelsen 2017-01-17 12 Dnr 2016-000351 Svar på revisionens granskning av flyktingmottagande och integrationsarbete Kommunstyrelsens beslut

Läs mer

Datum Dnr Nytt betalsystem i kollektivtrafiken - investering. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Datum Dnr Nytt betalsystem i kollektivtrafiken - investering. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Regionstyrelsen Lars Blixt Verksamhetscontroller 040-675 36 38 Lars.Blixt@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-10-25 Dnr 1601903 1 (5) Regionstyrelsen Nytt betalsystem i kollektivtrafiken - investering Ordförandens

Läs mer

1(2) Kommunstyrelsen 2011-11-29

1(2) Kommunstyrelsen 2011-11-29 Arende VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum 1(2) Kommunstyrelsen 2011-11-29 KS 549 Dm 187/2010 Kod 001 Lokalvårdsorganisationen Kommunstyrelsens förslag till fullmäktige Kommunstyrelsen

Läs mer

Prissättning av fördelade administrativa stödtjänster, timdebiterade uppdrag och kontaktcenter

Prissättning av fördelade administrativa stödtjänster, timdebiterade uppdrag och kontaktcenter 2013-05-24, rev 2013-06-11 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE 2012/156-040 Kommunstyrelsen Prissättning av fördelade administrativa stödtjänster, timdebiterade uppdrag och kontaktcenter Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

GIS-strategi. för Nybro kommun. GIS-samordnare Lise Svensson. Antagen av kommunfullmäktige 2013-02-25

GIS-strategi. för Nybro kommun. GIS-samordnare Lise Svensson. Antagen av kommunfullmäktige 2013-02-25 GIS-strategi för Nybro kommun Antagen av kommunfullmäktige 2013-02-25 GIS-samordnare Lise Svensson 2 Inledning Bakgrund Geografiska informationssystem, GIS, används idag av de flesta kommuner, organisationer,

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Kommunstyrelsen 2015-03-02. Stihna Johansson Evertsson (C), ordförande Per Gröön (C)

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Kommunstyrelsen 2015-03-02. Stihna Johansson Evertsson (C), ordförande Per Gröön (C) HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Notariet, måndagen den 2 mars 2015 kl 17.30-18.20 Beslutande Övriga deltagande Stihna Johansson Evertsson (C), ordförande Per Gröön (C) Anders Svensson

Läs mer

Mål och budget april Kommunstyrelsen/KLF

Mål och budget april Kommunstyrelsen/KLF Mål och budget 2019-2021 19 april 2018 Kommunstyrelsen/KLF Hur gick det 2017? Kommunledningsförvaltningens driftbudget för 2017 var 79,8 mnkr. Totalt förbrukades 75,5 mnkr vilket gav ett överskott på 4,3

Läs mer

Uppföljning av granskningar 2010 Krokoms kommuns revisorer

Uppföljning av granskningar 2010 Krokoms kommuns revisorer www.pwc.com/se Uppföljning av granskningar 2010 s revisorer Plats för ev. klientlogo eller bildtext Agenda 1. Mindre granskning/eu-projekt 2. Tillväxt- Och näringslivsutveckling 3. Investeringsprojekt

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (2) 105 Dnr KS/2017:257. Utvärdering av Mjölby kommuns ledningssystem

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (2) 105 Dnr KS/2017:257. Utvärdering av Mjölby kommuns ledningssystem Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2018-06-04 1 (2) Sida 105 Dnr KS/2017:257 Utvärdering av Mjölby kommuns ledningssystem Bakgrund Styrdokumentet Mjölby kommuns ledningssystem

Läs mer

Viktigare prioriteringar i verksamheten samt förändringar i 2016 års internbudget sammanfattas nedan:

Viktigare prioriteringar i verksamheten samt förändringar i 2016 års internbudget sammanfattas nedan: Internbudget 2016 Sammanfattning Internbudget 2016 Nämnd: Kommunstyrelsen - Kommunledningsförvaltningen Viktigare prioriteringar i verksamheten samt förändringar i 2016 års internbudget sammanfattas nedan:

Läs mer

Centralupphandling av nytt IT-system som stöd för stadens verksamhet inom förskola och grundskola

Centralupphandling av nytt IT-system som stöd för stadens verksamhet inom förskola och grundskola Utlåtande 2002:117 RI (Dnr 2850/02) Centralupphandling av nytt IT-system som stöd för stadens verksamhet inom förskola och grundskola Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande 1. Upphandling

Läs mer

RIKTLINJE Sandvikens kommuns Budget- och planeringsprocess - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Styrdokumentets data Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum och paragraf: 2014-12-15,

Läs mer

Komponentavskrivning i Malmö stad

Komponentavskrivning i Malmö stad Komponentavskrivning i Malmö stad 2015-10-01 Elisabeth Eklund Agenda Upplägg i Malmö stad Tidplaner och aktiviteter Komponenter Gränsdragning drift investering Befintliga anläggningstillgångar AR och ekonomisystem

Läs mer