Förord (3) En stilla reflektion (5) Årets provningar (6) Händelser under året (22) Årets malt (25) Årets buteljeringar (26) Styrelsen 2014 (27)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förord (3) En stilla reflektion (5) Årets provningar (6) Händelser under året (22) Årets malt (25) Årets buteljeringar (26) Styrelsen 2014 (27)"

Transkript

1

2 Förord (3) En stilla reflektion (5) Årets provningar (6) Händelser under året (22) Årets malt (25) Årets buteljeringar (26) Styrelsen 2014 (27) Ordförande har ordet (28)

3 Ytterligare ett år har förflutit och en hel del whisky med det. SMAD har ångat på i sedvanlig stil och har under året kunnat erbjuda medlemmarna en spridd palett av whisky allt från en 3-årig Tysk till en 60-årig Skotte. Även detta år har präglats av ett stort engagemang från våra medlemmar, där provningarna i de allra flesta fall har varit mer än fullsatta. Totalt har vi under året serverat 1443 medlemmar, fördelat på 14 provningar. Detta ger oss ett snitt på 103 provande per tillfälle en siffra att vara stolt över! Året har dessutom bjudit på många spännande bekantskaper både mänskliga som drickbara. Vi fick den stora äran att få hit både John Campbell från Laphroaig samt den legendariske och efterlängtade Frank McHardy från Springbank, två whiskyprofiler av otrolig tyngd. Utöver dessa har även digniteter som Doug McIvor, Sam Simmons och Tatsuya Minagawa besökt oss och levererat underhållning och upplysning i vitt skilda former innebar också den högsta omsättningen i SMAD:s historia, nästan 1,2 Mkr. Av detta utgör provningar och buteljeringar, SMAD:s kärnverksamhet, nästan 95 %. Årets verksamhet gav ett mindre överskott på 19 kkr. Föreningens tillgångar uppgick vid årsskiftet till 618 kkr. Whiskylagret svarade för 388 kkr och likvida medel 230 kkr. I whiskylagret ingår Boxfat med 158 kkr. Övrigt i lager är whisky till kommande provningar. Väl värt att nämna är, att samtliga underlägg vi använt under årets provningar, och som också visas på följande sidor, är designade av Henrik Madsen ett inslag som lyfter kvalitén på provningarna ytterligare ett snäpp.

4 Antal deltagare per provning under Provning 140 Provning 141 Provning 142 Provning 143 Provning 144 Provning 145 Provning 146 Provning 147 Provning 148 Provning 149 Provning för tjejer Provning 150 Provning 151 Provning 152

5 En skenande prisutveckling När vi hade vår Hanyuprovning i januari 2014 hade vi den här med kvällens vinnare. Vi betalade för provningens alla 24 flaskor - varav tre Ace of Spades kr. Vid en auktion i Hong Kong tidigare i år såldes en flaska för ca: $10480 (ca: kr)! Detta är alltså mer än dubbelt så mycket mot vad vi betalade för hela vår provning. Vi betalade 2211 kr per flaska! En likadan uppsättning skulle idag kosta en bra bit över kr! De här skönheterna köptes in för ca: kr per flaska av SMAD När en likadan flaska gick på auktion i december 2014 blev vinnarbudet ca: 55000kr.

6 Provning 140 Hanyu spelkort med Arne Hellberg Provning 141 Speyside resa med Henric Madsen Provning 142 Årsmöte med SMAD och SWF-buteljeringar med Magnus Johansson Provning 143 Berry Bros & Rudd med Doug McIvor Provning 144 Springbank med Frank McHardy Provning 145 Diageo Annual Releases med Mikael Lundén Provning 146 William Grant's med Pontus Bontegard Whisky & Konst i samarbete med konstföreningen Baskrarna Provning 147 Calvados med Bernt Sjödin Provning 148 Laphroaig med John Campbell Provning 149 All världens whisky med Magnus Johansson Provning för tjejer med Nour el Refai och Emma Andersson Provning 150 Suntory med Tatsuya Minagawa Provning 151 Balvenie med Sam Simmons Exklusivprovning 3

7 Hanyu tillsammans med Karuizawa två stängda och numera legendariska japanska destillerier. Japans motsvarigheter till Skottlands Brora och Port Ellen? Som provningsledare hade vi engagerat Japanexperten hos Avesta Whiskysällskap, Arne Hellberg, som klarade uppgiften galant och gav oss en inblick i såväl Japans historia som Hanyus. Vi hade vid provningen även en inbjuden gäst, Pye Palm från Engelholms Whisky Circle och även mångårig styrelseledamot i Svenska Whiskyförbundet. Pye som är en samlare av whisky hade dagen till ära tagit med sig sin kompletta samling av Hanyus alla 52 spelkort. Tillsammans med några ytterligare Hanyu så exponerades dessa whiskyn för alla deltagarna. En utställning som väckte stort intresse.

8 Fyra stycken modiga medlemmar som var med på Speysideresan 2013 höll denna provning tillsammans med Henric Madsen. Reseminnen, vissa diffusa andra kristallklara avverkades under kvällen. Upplägget för provningen var en genomgång av vår vecka i Speyside: Under resan besöktes följande destillerier: Aberlour, Balvenie, Benriach, Benromach, Glen Moray, Glenfarclas, Glenfiddich, Knockdhu, Macallan samt Roseisle & Cragallachie (iallafall exteriören). De legendariska pubarna Highlander Inn och Craigellachie Hotel fick sig också en påhälsning. Resekommittén Skotska sektionen

9 Årsmötet flöt på som vanligt med Jan Boman vid ordförandeklubban. I år fick vi hälsa en ny styrelseledamot välkommen, då Marianne Möller tackade för sig och lämnade plats för Annika Stigsdotter. De som omvaldes vid årsmötet var Göran Sandin som kassör och Bernt Sjödin som ledamot. Resterande i styrelsen sitter t.o.m. årsmötet Efterföljande provning leddes av Magnus Johansson och var, efter en kort introduktion, upplagd som en diskussionskväll, där medlemmarna fick samtala och prova kvällens whisky i sin egen takt. Som vinnare stod Dalabuteljering No1, en 23- årig Bunnahabhain.

10 Med en provning i Avesta föregående kväll, var det en till synes trött Doug McIvor som intog provningsledarscenen hos oss i SMAD denna afton. Detta skulle dock visa sig vara en chimär, då han så fort provningen tog sin början, snabbt fick upp en brinnande energi. I sedvanlig skotsk ordning blandades hårda fakta med en stor portion humor in i föreläsningen. Whiskyn som vi provade hade alla gått via Dougs tunga (nja, kanske inte bokstavligen) och var av hög kvalitet. Här är en man som tar whisky på absolut största allvar, men som ändå har en otroligt skön och avslappnad hållning till densamma. Provningen förflöt i denna anda och gjorde det hela till en mycket trevlig tillställning.

11 Efter en lång väntan så var det äntligen dags för Frank McHardy från Springbank att för tredje gången återkomma till SMAD och leda en provning. Ursprungligen var det planerat att Frank skulle komma våren 2013, men av familjeskäl så måste det besöket ställas in. Provningen planerades för 140 deltagare och whisky hade köpts in för det antalet. Men inom mindre än 2 dygn så var provningen fullbokad. Genom att vi snabbt lyckades få tag på ytterligare en flaska av alla 21-åringarna och även de flesta övriga whisky så utökades antal deltagare till 175. Och inom 3 dygn var provningen fulltecknad. Frank pensionerade sig i juli 2013 efter 50 år i whiskybranschen där halva tiden ägnats åt Springbank.

12 Mikael Lundén från Diageo reste från Göteborg till Borlänge över dagen för att lotsa oss igenom de rara dropparna. Som oftast när vi har den här nivån på whisky så har provningsledaren bara provat en del av dagens whisky. Extra kul när det blir premiär även för destillerirepresentanter! Mikael hade tagit med sig en liten överraskning, Cardhu Amber. En whisky som planeras att lanseras i Sverige under hösten 2014 till en prislapp på ca 500 kr. Var säkerligen Sverigepremiär hos SMAD för en ny whisky. Det var en väldigt hög nivå på den whisky vi provade. En del hade man förväntat sig det av och en del blev klara överraskningar. Har man t.ex. någonsin smakat en så bra Convalmore?

13 En sommarprovning - hur skulle det fungera? Vi i styrelsen var klart osäkra, men hoppades att vi i varje fall skulle kunna locka 70 deltagare till Domnarvsgården även i mitten av juni och i konkurrens med studentexamen (vilket vi naturligtvis inte insåg förrän kort tid före provningen). Pontus Bontegard från William Grant/Stockholm hade valt ut ett blandat startfält med såväl nyheter som gamla bekanta och spetsat det hela med ett par fatprov. Ett urval från Grants numera mycket breda whiskyportfölj. En provning genomfördes under avspända förhållanden och med såväl whisky som presentation som passade årstiden.

14 För andra året i rad anordnade SMAD - i samarbete med Baskrarna - Whisky & Konst i Bullerforsens kraftstation. Tillställningen var välbesökt och hölls den 23 augusti

15 Över hela världen är brandy ett använt begrepp för destillat från vin eller jäst must som lagrats i minst 6 månader på ekfat. Brandy kan tillverkas var som helst i världen men calvados kan bara produceras i den franska appellationen för calvados. Dock ett undantag - ett litet område i Argentina som bevisat att de tillverkat en äppelbrandy kallad calvados sedan länge. Under kvällen avsmakades riktigt gammal Calva, där åldersmannen i församlingen snuddade vid 60 år. På frågan av ordförande Anders var det många som blev sugna på att åka till Normandie ett sug som i förlängningen renderade i en gruppresa till Normandie i regi av Bernt Sjödin.

16 Efter succén med Vicky Stevens för något år sedan så var det nu dags för destillerichefen själv, John Campbell. Vår ordförande Anders hade arbetat hårt för att få John Campbell till Sverige och genomföra Laphroaig Live i Borlänge. Han lyckades få John till Sverige och Borlänge men Laphroaig Live hamnade i Stockholm. Med hjälp av ett 40-tal deltagare från whiskyklubbarna i Avesta och Malung så slogs nytt deltagarrekord med god marginal. 218 betalande varav 207 på plats. John var otroligt nöjd med att ha fått leda den största provningen i SMAD:s historia. Förhoppningsvis så nöjd att han kommer tillbaka om några år. Under eftermiddagen provades totalt 10 olika Laphroaig - från vanliga 10-åringen till Cairdeas 30yo.

17 Världens whisky var temat för dagen, där 8 länder fick representera världen. Dessa länder var Sverige, Tyskland, Frankrike, Holland, Australien, Irland, USA och Taiwan. Intresset för provningen var minst sagt blygsamt då endast ett fyrtiotal medlemmar hade vågat sig dit för att provsmaka. Vi som var där fick dock chansen att utvidga vårt smakbibliotek med whisky som de allra flesta troligen inte hade smakat förut. Provningen hölls halvblind och bjöd på många överraskningar, bland annat i form av väldigt ung whisky som trots sin ålder levererade. Kvällens åldring irländaren Teeling 21år- hamnade först på 4:e plats och fick se sig närmast slagen av en 3-årig Slyrs från Tyskland.

18 Den 8 november kom att bli kvällen då nära 70 kvinnor förväntansfullt samlats på Scandic i Borlänge för att under ledning av Nour El Refai och Emma Andersson prova sju olika whisky. Kvällen sökte svaret Whisky för kvinnor finns det? Det blev en härlig kväll. De samlade bestod av: några få kvinnor som just inte provat whisky, andra hade aldrig varit på whiskyprovning, några hade följt med sina män på en provning och så fanns det de som själva var med i Single Malt Academy of Dalecarlia. Ett härligt gäng förväntansfulla kvinnor. Det gemensamma för kvällen var att dofta, titta, smutta och att inte glömma dricka vatten och smutt, smutt, smutta ja och förstås prata, prata, prata. Emma och Nour förde resonemang från erfarenhet, betraktelser och till faktisk kunskap i sina berättelser. Dessa var dessutom omgärdade av skratt och tokigheter ett gyllene inslag från dessa två kvinnor som basade över (o)takt och (o)ordning, som ramade in kvällen och gav den dess charm.

19 Tatsuya är en öppen och pratglad person och som uppvisar en enorm energi. Eller som ordförande Anders uttryckte det hela en Duracellkanin. Tatsuya har bott i Skottland i 15 år så han behärskar det engelska språket bra. Yamazaki det var där japansk whiskytillverkning startade för 90 år sedan (1924). Den första whiskyn som lanserades 1929 blev dock ingen succe. Alldeles för rökig och kraftig för de japanska smaklökarna. Totalt kan Yamazaki tillverka ca 60 olika single malts. Tillsammans med ca 40 olika från Hakushu, så betyder det att inom Suntory tillverkas ca 100 olika single malttyper. Finns alltså ett stort utbud av olika karaktär att blanda samman till whiskyn som man säljer med framgång.

20 Då var det premiär för en Kanadensisk provningsledare hos SMAD, Sam Simmons ursprungligen från Toronto. Sam som är känd för att vara en riktig entertainer när han håller provningar levde verkligen upp till sitt rykte. Han berättade historien om Balvenie på ett proffsigt och ödmjukt sätt. Balvenie är syterdestilleri till Glenfiddich och det minder kända Kininvie. Alla tre destillerier är familjeägda och ingår i William Grant portföljen tillsammans med storsäljaren Grant s. Balvenie är också unika då de skördar malten som växer på deras egna fält, de har eget mältningsgolv, eget tunnbinderi och en kopparslagare anställd. De har verkligen egen kontroll på det mesta. Vi hade även kvällen till ära bjudit in Clas Yngström. Detta eftersom vi visste att Sam är musikintresserad och tycker om att riva av en låt på gitarren ibland. Det visade sig inte lätt att spela på Clas nivå, men Sam såg ut att njuta av varje sekund de spelade tillsammans.

21 Så var det då dags för exklusivprovning nr 3. Intresset var betydligt större för den här provningen än de tidigare två, så trots 46 platser var det många medlemmar som inte fick plats. En av de dyraste provningarna i SMAD's historia och aldrig någonsin så lite whisky vid en provning. Vad var så lockande med den här provningen? Den enkät som genomfördes i samband med provningen hade ett svar som kom från många håll att få prova exklusiv/unik/gammal whisky. Samtidigt var det många som tryckte på olika sociala faktorer som kan få större genomslag vid en provning där det inte är så många deltagare.

22 14-15 November 2014 Fredagen den 14 november slogs portarna upp på Galaxen för Borlänges första Öl & Whiskymässa. Arrangörs- och deltagarmässigt blev mässan en succé ett faktum som i praktiken innebär att mässan kommer tillbaka även SMAD's ordförande, Anders Norström, har varit en av de drivande krafterna bakom mässans tillkomst och utformning och har genom detta arrangemang, ytterligare förstärkt Borlänges epitet som Sveriges whiskystad nummer ett. Flera medlemmar från SMAD deltog också i genomförandet av mässan genom olika former av ideellt arbete.

23 Lördagen den 13e december tävlades det i whiskykunskap i samband med Henrik Afflodals VM provning. Glenfiddich lanserade i början av året sin whiskyquiz som app för mobiltelefoner. Representanter för de två bäst rankade svenska whiskyklubbarna bjöds in till finalen. De som bjöds in var de som placerat sig bäst individuellt. Thomas Karman representerade Habost och Per Eriksson representerade SMAD. Det gällde att svara bäst på 3 omgångar om 7 frågor, bäst av tre var segrare. Om både svarade rätt på lika många frågor så avgjordes det på tid. Per vann alla tre omgångarna.

24 Julkortet skickas ut till leverantörer, importörer och destillerier samt till klubbens medlemmar

25 Japansk whisky har nått stora framgångar i västvärlden under de senaste 10 åren. SMAD har under 2014 provat fler whisky från Japan än någon gång tidigare. Vid dessa provningar har den japanska whiskyns höga kvalitet demonstrerats. I hård konkurrens med såväl andra japanska whiskyn som ett antal framstående skottar, så har valet fallit på Hanyu Ichiro ś Malt Ace of Spades Den blev vinnare vid 2014 års första provning och har under året blivit en av de mest eftertraktade japanska whiskyn på den internationella marknaden. Ichiro Akuto, ägare till Chichibu, har gjort en stor insats som lyckats rädda ett antal fat från det nedlagda destilleriet Hanyu. Utmärkelsen är därför också ett sätt för SMAD att hedra och hylla Ichiro. Styrelsen

26 Arran 17yo 1996/2014 CS Sherry Hogshead 57,3% Inga buteljeringar har levererats under 2014 Dalabuteljering No Speyside Region Malt 18yo, First Fill Sherry Cask, 49,7%

27 Göran Sandin - Kassör Henric Madsen - Sekreterare Bernt Sjödin - Ledamot Per Eriksson - Webmaster Anders Norström - Ordförande Magnus Johansson - Ledamot Annika Stigsdotter - Ledamot

28 Whiskyåret 2014 är över. När man nu reflekterar över vad som hänt och vad SMAD har genomfört för provningar under året kan det ibland vara svårt att greppa. Jag tror det är lätt att bli fartblind, 14 provningar under ett år med ett snitt på 103 provande. Vi har också haft förmånen att ha besök av fem utländska whiskypersonligheter under året. Något annat vi också haft förmånen att vara delaktiga i är premiären av Borlänge Öl & Whiskymässa - en tillställning som Galaxen genomförde med bravur. Ser med stor tillförsikt framemot ett minst lika bra whiskyår Däribland Karuizawaprovningen i vår. Slutligen vill jag rikta ett stort tack till alla medlemmar och alla i styrelsen som gjort 2014 till ännu ett fantastiskt whiskyår! Anders Norström Ordförande SMAD

Text och bild: Arne Hellberg. I väntan på en komplett sammanfattning blir klar så kommer här en minivariant med information och röstningsresultat

Text och bild: Arne Hellberg. I väntan på en komplett sammanfattning blir klar så kommer här en minivariant med information och röstningsresultat Avesta Whiskysällskaps provning nr 87 2016-02-06 OBS: Mini-Sammanfattning Text och bild: Arne Hellberg I väntan på en komplett sammanfattning blir klar så kommer här en minivariant med information och

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01 2012-12-31 för Withala Maltwhiskykultur

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01 2012-12-31 för Withala Maltwhiskykultur VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012-01-01 2012-12-31 för Withala Maltwhiskykultur Vår ordförande Torbjörn Hägg har ordet: Jag vill till att börja med tacka alla medlemmar för ytterligare ett fantastiskt whiskyår

Läs mer

Text: Arne Hellberg, Bild: Deltagarna i resan

Text: Arne Hellberg, Bild: Deltagarna i resan Avesta Whiskysällskaps provning nr 90 2016-05-21 OBS: Mini-Sammanfattning Text: Arne Hellberg, Bild: Deltagarna i resan I väntan på en komplett sammanfattning blir klar så kommer här en minivariant med

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013-01-01 2013-12-31 för Withala Maltwhiskykultur

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013-01-01 2013-12-31 för Withala Maltwhiskykultur VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013-01-01 2013-12-31 för Withala Maltwhiskykultur Vår ordförande Torbjörn Hägg har ordet: Jag vill till att börja med tacka alla medlemmar för ytterligare ett trevligt och spännande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011-01-01 2011-12-31 FÖR WERNAMO WHISKYVÄNNER STYRELSENS BERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011-01-01 2011-12-31 FÖR WERNAMO WHISKYVÄNNER STYRELSENS BERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011-01-01 2011-12-31 FÖR WERNAMO WHISKYVÄNNER STYRELSENS BERÄTTELSE Whiskyvänner. Ännu ett år kan vi lägga bakom oss i Wernamo Whisky Vänners historia. Ett händelserikt år, med många

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Provningen var fullsatt med 139 medlemmar och 31 gäster samt ytterligare några till gäster enbart för mat.

Text: Arne Hellberg. Provningen var fullsatt med 139 medlemmar och 31 gäster samt ytterligare några till gäster enbart för mat. Avesta Whiskysällskaps provning nr 70 2013-10-12 OBS: Mini-Sammanfattning Text: Arne Hellberg I väntan på en komplett sammanfattning blir klar så kommer här en minivariant med röstningsresultat och viss

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010-01-01 2010-12-31 FÖR WERNAMO WHISKYVÄNNER STYRELSENS BERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010-01-01 2010-12-31 FÖR WERNAMO WHISKYVÄNNER STYRELSENS BERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010-01-01 2010-12-31 FÖR WERNAMO WHISKYVÄNNER STYRELSENS BERÄTTELSE Vår Ordförande Anders Sällberg har ordet: Tack alla för ett fantastiskt år 2010. Vilka provningar, trevlig gemenskap,

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Anita Envall och Arne Hellberg samt resenärerna.

Text: Arne Hellberg. Foto: Anita Envall och Arne Hellberg samt resenärerna. Avesta Whiskysällskaps provning nr 6 2004-10-09 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Anita Envall och Arne Hellberg samt resenärerna. Årets fjärde provning hölls, precis som senast, på Grand Hotel.

Läs mer

Text: Arne Hellberg, Bilder: Arne Hellberg

Text: Arne Hellberg, Bilder: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 94 2016-12-03 Sammanfattning Text: Arne Hellberg, Bilder: Arne Hellberg Årets sista provning hölls lördagen den 3:e december i Korskrogens Bygdegård. Provningstemat var

Läs mer

Text och bild: Arne Hellberg

Text och bild: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 98 2017-09-02 Text och bild: Arne Hellberg Sammanfattning Föreningens första provning efter sommaren genomfördes lördagen den andra september i Korskrogens Bygdegård.

Läs mer

Org. nr Årsredovisning 2015

Org. nr Årsredovisning 2015 Org. nr 802458-0097 Årsredovisning 2015 2 (7) Det är dags att summera klubbens sjätte verksamhetsår. Året inleddes med ett välbesökt årsmöte, med efterföljande provning och middag. På årsmötet gjordes

Läs mer

Avesta Whiskysällskaps provning nr

Avesta Whiskysällskaps provning nr Avesta Whiskysällskaps provning nr 65 2013-02-09 Text: Arne Hellberg Direkt efter årsmötet var det dags för årets första provning. Den här gången var det Hans Sundquist, AWS, som höll i den eftersom temat

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 14 2006-02-11 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Årets första provning har nu hållits. Temat för kvällen var Springbank, vilket är ett av få kvarvarande

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 12 2005-10-05 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg I samband med årets femte provning hade föreningen för första gången en utländsk föreläsare, Ludovic

Läs mer

Whiskyprovning 2010-10

Whiskyprovning 2010-10 Whiskyprovning 2010-10 10-29 Denna gång provar vi en lite annorlunda variant, de sorter vi provat (förutom en joker ) är alla ingridienser i den välbekanta blended whiskyn Famous Grouse! Macallan 15y Higland

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015-01-01 2015-12-31 för Withala Maltwhiskykultur

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015-01-01 2015-12-31 för Withala Maltwhiskykultur VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015-01-01 2015-12-31 för Withala Maltwhiskykultur Vår ordförande Torbjörn Hägg har ordet: Än en gång vill jag passa på att tacka alla medlemmar för ytterligare ett trevligt och händelserikt

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 7 2004-11-27 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Årets femte och sista provning hade temat gammal whisky. Till denna provning kom 39 medlemmar samt

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-01-01 2014-12-31 för Withala Maltwhiskykultur

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-01-01 2014-12-31 för Withala Maltwhiskykultur VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-01-01 2014-12-31 för Withala Maltwhiskykultur Vår ordförande Torbjörn Hägg har ordet: Som vanligt vill jag till att börja med tacka alla medlemmar för ytterligare ett trevligt

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskap Korta noteringar från SWF s Whisky Convention 2009 Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Som vanligt så gick föreningen ut med erbjudandet till medlemmarna att delta i årets Whisky

Läs mer

Swedish Whisky Clubs Convention 2008

Swedish Whisky Clubs Convention 2008 Swedish Whisky Clubs Convention 2008 För sjunde året i rad arrangerades Swedish Whisky Clubs Convention i anslutning till Stockholm Beer & Whisky Festival i Nacka Strand, fredagen 19:e september. Arrangemanget

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg / Bo Karlsson

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg / Bo Karlsson Avesta Whiskysällskaps provning nr 68 2013-06-01 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg / Bo Karlsson Årets sommarprovning var inte som vanligt. De tre senaste somrarna har vi haft en

Läs mer

BenRiach Provning Läkarsällskapets Hus

BenRiach Provning Läkarsällskapets Hus Protokoll Beathas Vänner BenRiach Provning Läkarsällskapets Hus 2015-05-19 Magnus Fagerström Magnus Fagerström har världens största privata whiskysamling av Ben Riach. Han har dock slutat att samla på

Läs mer

Avesta Whiskysällskaps provning nr

Avesta Whiskysällskaps provning nr Avesta Whiskysällskaps provning nr 91 2016-06-11 Text och Bild: Arne Hellberg Årets sommarprovning hölls lördagen den 11:a juni i Korskrogens Bygdegård. Provningstemat var Duellen och provningsledare var

Läs mer

Avesta Whiskysällskaps provning nr

Avesta Whiskysällskaps provning nr Avesta Whiskysällskaps provning nr 81 2015-04-11 Text: Arne Hellberg, Foto: Arne Hellberg Årets andra provning genomfördes en lördag i april. Dagens tema var Udda OB där OB står för Originalbuteljering.

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: kommer senare

Text: Arne Hellberg. Foto: kommer senare Avesta Whiskysällskaps provning nr 78 2014-11-01 OBS: Mini-Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: kommer senare Årets sjunde provning genomfördes den första dagen av november månad i Korskrogens Bygdegård.

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 20 2006-11-25 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Föreningen avslutade provningsåret 2006 med en vertikalprovning på restaurang Kungsgatan 4. Temat

Läs mer

Text: Arne Hellberg, Bild: Arne Hellberg

Text: Arne Hellberg, Bild: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 85 2015-10-28 OBS: Mini-Sammanfattning Text: Arne Hellberg, Bild: Arne Hellberg I väntan på en komplett sammanfattning blir klar så kommer här en minivariant med information

Läs mer

Whiskyprovning nr 40 Hos Anders

Whiskyprovning nr 40 Hos Anders Whiskyprovning nr 40 Hos Anders Åh fan, var det jag som skulle välja sorter? Springbank 10 years Cardhu 12 years Glenmorangie 15 years The Macallan Fine Oak 10 years Glenlivet Archive 21 years www.glenkimstad.com

Läs mer

Utöver all whisky har SMAD dessutom hunnit fylla hela 18 år en bedrift vi firade med en kalasprovning med enbart 18-årig whisky i början på året.

Utöver all whisky har SMAD dessutom hunnit fylla hela 18 år en bedrift vi firade med en kalasprovning med enbart 18-årig whisky i början på året. Det är lätt att åren flyter ihop till ett enda virrvarr av provningar och styrelsemöten och kan vid första eftertanke lätt avfärdas som ännu ett passerat whiskyår. Det är dock under arbetet med den här

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 15 2006-03-18 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Föreningens andra provning för året hölls lördagen 13 maj med temat Sherry och - självfallet - whisky

Läs mer

Avesta Whiskysällskaps provning nr Sammanfattning. Generell information

Avesta Whiskysällskaps provning nr Sammanfattning. Generell information Avesta Whiskysällskaps provning nr 31 2008-05-09 Sammanfattning Föreningens sista provning för vårsäsongen genomfördes fredagen den nionde Maj. Temat för dagen var SWF och SMAD buteljeringar och provningsledare

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Hans Sundquist, Arne Hellberg, Bengt Hägglund

Text: Arne Hellberg. Foto: Hans Sundquist, Arne Hellberg, Bengt Hägglund Avesta Whiskysällskaps provning nr 43 2001-02-06 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Hans Sundquist, Arne Hellberg, Bengt Hägglund Direkt efter föreningens årsmöte genomfördes årets första provning.

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg samt från Presentationen

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg samt från Presentationen Avesta Whiskysällskaps provning nr 54 2011-06-11 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg samt från Presentationen För andra gången så arrangerade Avesta Whiskysällskap en provning på sommaren

Läs mer

Org. nr Årsredovisning 2012

Org. nr Årsredovisning 2012 Org. nr 802458-0097 Årsredovisning 2012 2 (7) Det är dags att summera klubbens tredje verksamhetsår. Året inleddes med ett välbesökt årsmöte, med efterföljande provning och middag. Årsmötet gjorde kompletterande

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Anita Envall och Arne Hellberg

Text: Arne Hellberg. Foto: Anita Envall och Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 5 2004-05-15 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Anita Envall och Arne Hellberg Årets tredje provning hölls i en för föreningen ny lokal. Till denna provning hade

Läs mer

Text: Arne Hellberg, Bilder på flaskorna: Arne Hellberg

Text: Arne Hellberg, Bilder på flaskorna: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 93 2016-10-15 Sammanfattning Text: Arne Hellberg, Bilder på flaskorna: Arne Hellberg Provningen hölls lördagen den 15:a oktober i Korskrogens Bygdegård. Provningstemat

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 38 2009-04-23 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Som sista provning på vårsäsongens bjöds det på något speciellt. Då SWF (Svenska Whiskyförbundet)

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto:Lillan Magnusson, samt bilder från presentationen

Text: Arne Hellberg. Foto:Lillan Magnusson, samt bilder från presentationen Avesta Whiskysällskaps provning nr 63 2012-09-23 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto:Lillan Magnusson, samt bilder från presentationen Detta var den andra provningen på höstsäsongen, och föreningen

Läs mer

Text: Hans Sundquist Foto: Eva Nyander

Text: Hans Sundquist Foto: Eva Nyander Avesta Whiskysällskaps provning nr 49 2010-10-05 Sammanfattning Text: Hans Sundquist Foto: Eva Nyander Årets sjunde provning hade temat Cooley Irish Whiskey. John Cashman, Global Brand Ambassador för Cooley

Läs mer

SKOTTLAND 2016 12:e TILL 16:e OKTOBER

SKOTTLAND 2016 12:e TILL 16:e OKTOBER SKOTTLAND 2016 12:e TILL 16:e OKTOBER Årets höjdpunkt = att få åka till Skottland, eller... Nu är det dax att boka in sig på EWA s utflykt till whiskyns mecka Skottland. Det bär av i oktober och vi är

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Stefan Bratt och Arne Hellberg

Text: Arne Hellberg. Foto: Stefan Bratt och Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 61 2012-06-09 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Stefan Bratt och Arne Hellberg Årets sommarprovning genomfördes lördagen den 9 juni, nu för tredje året i rad.

Läs mer

Världens ostligaste skotska destilleri och ett av Skottlands äldsta; ägs nu destilleriet av Morrison Bowmore som i sin tur ägs av japanska Suntory.

Världens ostligaste skotska destilleri och ett av Skottlands äldsta; ägs nu destilleriet av Morrison Bowmore som i sin tur ägs av japanska Suntory. Andreas Ahlstams stipendieresa till Glen Garioch Om destilleriet Destilleriet ligger i byn Old Meldrum (drygt 2000 invånare), Aberdeenshire - Nära Europas oljehuvudstad Aberdeen (220 000 invånare - grey

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för Withala Maltwhiskykultur Vår ordförande Torbjörn Hägg har ordet:

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för Withala Maltwhiskykultur Vår ordförande Torbjörn Hägg har ordet: VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017-01-01 2017-12-31 för Withala Maltwhiskykultur Vår ordförande Torbjörn Hägg har ordet: Än en gång vill jag passa på att tacka alla medlemmar för ytterligare ett trevligt och händelserikt

Läs mer

PALACE PROVNINGAR VIN- & CHAMPAGNEPROVNINGAR

PALACE PROVNINGAR VIN- & CHAMPAGNEPROVNINGAR PALACE PROVNINGAR Tel. 031-807551 provningar@palace.se VIN- & CHAMPAGNEPROVNINGAR GRUNDLÄGGANDE VINPROVNING Vi går igenom provningsteknik, avslöjar vinprovarnas "fikonspråk" och grunderna för att förstå

Läs mer

Text: Arne Hellberg. I väntan på en komplett sammanfattning blir klar så kommer här en minivariant med information och rösningsresultat

Text: Arne Hellberg. I väntan på en komplett sammanfattning blir klar så kommer här en minivariant med information och rösningsresultat Avesta Whiskysällskaps provning nr 80 2015-02-07 OBS: Mini-Sammanfattning Text: Arne Hellberg I väntan på en komplett sammanfattning blir klar så kommer här en minivariant med information och rösningsresultat

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg (AH) och Göran Bylund (GB)

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg (AH) och Göran Bylund (GB) Avesta Whiskysällskaps provning nr 77 2014-09-06 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg (AH) och Göran Bylund (GB) Höstens första provning genomfördes lördagen den sjätte september i Korskrogens

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg. Provningen var fullsatt med 119 deltagare varav 5 gäster. 14 medlemmar valde småflaskor.

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg. Provningen var fullsatt med 119 deltagare varav 5 gäster. 14 medlemmar valde småflaskor. Avesta Whiskysällskaps provning nr 59 2012-03-17 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskap höll sin andra provning för året. Denna gång med temat Glenmorangie. Provningsledare

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 4 2004-04-03 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Årets andra provning genomfördes under temat Fatlagring där vi provade fyra olika sorters whisky

Läs mer

\ LeoC h L.O. 2,l(j{ Lt 3. Lf IL. Na m n : ---'l;"dri---"--g~~ '08. L( l/l. Märke: ~bt~cj...{r Märke: t D 5' b O bdil

\ LeoC h L.O. 2,l(j{ Lt 3. Lf IL. Na m n : ---'l;dri-----g~~ '08. L( l/l. Märke: ~bt~cj...{r Märke: t D 5' b O bdil Westerloose Märke: G!e~1(;o7vt-t.- I( 1..{ 57,2. 2> Märke: \ LeoC h '08 3 Lt 3 whiskyprovning Märke: ~bt~cj...{r Märke: t D 5' b O bdil ~ Z 12-. 3 '/2- y. L( l/l 3 0 0 Summa: t~ Summa: 2.. Lf ~ y Summa:

Läs mer

PROVNINGSKALENDER -ÖPPNA PROVNINGAR

PROVNINGSKALENDER -ÖPPNA PROVNINGAR PROVNINGSKALENDER -ÖPPNA PROVNINGAR Tel. 031-807551 provningar@palace.se VIN- & CHAMPAGNEPROVNINGAR GRUNDLÄGGANDE VIN Vi går igenom provningsteknik, avslöjar vinprovarnas "fikonspråk" och grunderna för

Läs mer

Text: Arne Hellberg, Bild: Arne Hellberg, Stefan Bratt samt från Presentationen

Text: Arne Hellberg, Bild: Arne Hellberg, Stefan Bratt samt från Presentationen Avesta Whiskysällskaps provning nr 72 2013-02-08 Sammanfattning Text: Arne Hellberg, Bild: Arne Hellberg, Stefan Bratt samt från Presentationen Årets första provning, som höll direkt efter föreningens

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Per Eriksson, SMAD

Text: Arne Hellberg. Foto: Per Eriksson, SMAD Avesta Whiskysällskaps provning nr 19 2006-11-16 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Per Eriksson, SMAD Föreningen hade lyckats få in en extra provning på höstkanten vilken också räknas föreningens

Läs mer

Text: Arne Hellberg, Bild: Arne Hellberg

Text: Arne Hellberg, Bild: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 84 2015-08-29 OBS: Mini-Sammanfattning Text: Arne Hellberg, Bild: Arne Hellberg I väntan på en komplett sammanfattning blir klar så kommer här en minivariant med information

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg, Anita Envall. Efter Avesta Whiskysällskaps tredje provning, 2004-02-07, har nu gjorts en sammanfattning.

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg, Anita Envall. Efter Avesta Whiskysällskaps tredje provning, 2004-02-07, har nu gjorts en sammanfattning. Avesta Whiskysällskaps provning nr 03 2004-02-07 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg, Anita Envall Efter Avesta Whiskysällskaps tredje provning, 2004-02-07, har nu gjorts en sammanfattning.

Läs mer

Text: Arne Hellberg, Bild: Arne Hellberg samt bilder från Presentationen

Text: Arne Hellberg, Bild: Arne Hellberg samt bilder från Presentationen Avesta Whiskysällskaps provning nr 73 2014-03-14 Sammanfattning Text: Arne Hellberg, Bild: Arne Hellberg samt bilder från Presentationen Vid årets andra provning fick vi stifta bekantskap med en oberoende

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto:Arne Hellberg, Stefan Bratt, samt bilder från presentationen

Text: Arne Hellberg. Foto:Arne Hellberg, Stefan Bratt, samt bilder från presentationen Avesta Whiskysällskaps provning nr 64 2012-11-17 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto:Arne Hellberg, Stefan Bratt, samt bilder från presentationen Vid årets sista provning var det året dags att träffa

Läs mer

Wexiö Whisky Festival 2011

Wexiö Whisky Festival 2011 S O R T I M E N T S L I S T A Wexiö Whisky Festival 2011 www.symposion.nu S O R T I M E N T S L I S T A % Smakprov Artikelnr Pris SB Blended whisky The Grand Bark Extra Old Symposion 40 % 30 kr/2 cl -

Läs mer

Pröv Alla heter Glen i Göteborg Prövledare Matilda och Micke

Pröv Alla heter Glen i Göteborg Prövledare Matilda och Micke Pröv 5 2018 Alla heter Glen i Göteborg Prövledare Matilda och Micke Lite fakta om The Glenrothes Grundades 1879 vid foten av Mannoch Hills i staden Rothes i hjärtat av Speyside. Visonen om att bygga destilleriet

Läs mer

THE Churchill Arms WELCOME. Måndag Torsdag från 16.00 Fredag från 15.00 Lördag Söndag från 14.00

THE Churchill Arms WELCOME. Måndag Torsdag från 16.00 Fredag från 15.00 Lördag Söndag från 14.00 info@ CAMPBELTOWN Glen Scotia 14 Y, Cask Strength, Casks 99, 103, 104, G&M, D-04/02/92, B-12/09/06 Refill Sherry Hogshead 59,9% 75 Glen Scotia 17 Y, MacPhail's Collection G&M, D-92, B-10 43,0% 62 Glen

Läs mer

Nya destillerier. Vi provar 6 whisky från nya destillerier. Bertil Johansson. Per-Olov Grahn, Bertil Johansson Nya destillerier 1

Nya destillerier. Vi provar 6 whisky från nya destillerier. Bertil Johansson. Per-Olov Grahn, Bertil Johansson Nya destillerier 1 Nya destillerier Vi provar 6 whisky från nya destillerier. Provningsledare: Per-Olof Grahn Bertil Johansson Per-Olov Grahn, Bertil Johansson Nya destillerier 1 Nya destillerier urvalskriterier Vår första

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg samt från Presentationen

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg samt från Presentationen Avesta Whiskysällskaps provning nr 55 2011-09-03 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg samt från Presentationen Första provningen för hösten är nu genomförd. Det vare en provning med

Läs mer

Aktiviteter 2010 2 (5)

Aktiviteter 2010 2 (5) Årsredovisning 2010 2 (5) Några medlemmar ur Säters Munskänkar tog under våren 2010 initiativ till att inbjuda intresserade till en whiskyprovning 2010-04-26. Inbjudan gick ut i annons i Säterbladet, och

Läs mer

PROVNINGSKALENDER -ÖPPNA PROVNINGAR

PROVNINGSKALENDER -ÖPPNA PROVNINGAR PROVNINGSKALENDER -ÖPPNA PROVNINGAR Tel. 031-807551 provningar@palace.se VIN- & CHAMPAGNEPROVNINGAR GRUNDLÄGGANDE VIN Vi går igenom provningsteknik, avslöjar vinprovarnas "fikonspråk" och grunderna för

Läs mer

Islay 23 79 svag tjära. 15 43 Highlands 80201 570 79 whisky Green Malt IX 080808 Strathmill 1991 16 Speyside 40468 515 86 whisky Clynelish 1990

Islay 23 79 svag tjära. 15 43 Highlands 80201 570 79 whisky Green Malt IX 080808 Strathmill 1991 16 Speyside 40468 515 86 whisky Clynelish 1990 KARLSKOGA WHISKYPROVARE Vi är åtta initierade personer med intresse för god single-malt. Vi har under åren hunnit prova ett antal intressanta sorter. Välkommen att ta del av våra resultat! PROVADE WHISKYSORTER

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 41 2009-11-21 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg De näst sista provningen för året genomfördes med temat Premium Blend för 70 deltagare, inkluderande

Läs mer

Detta är Jubileumsskriften för The Single Malt Academy of Dalecarlia s 15år

Detta är Jubileumsskriften för The Single Malt Academy of Dalecarlia s 15år Detta är Jubileumsskriften för The Single Malt Academy of Dalecarlia s 15år Inledning 2012 fyller SMAD 15 år. SMAD:s styrelse har beslutat att liksom till 10-årsjubiléet sammanställa en jubileumsskrift.

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 26 2007-10-05 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Föreningens sjätte provning för året genomfördes i Masarnas lokal i Avesta. Provningsledare var

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Lillan Magnusson

Text: Arne Hellberg. Foto: Lillan Magnusson Avesta Whiskysällskaps provning nr 36 2009-03-07 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Lillan Magnusson Årets andra provning var också föreningens första superspecialprovning. Provningen hade en första

Läs mer

Stockholm Beer & Whisky Festival 2011. Exklusivt MÄSSERBJUDANDE! Glenlivet vertikal Whisky från 6 decennier, prova till mässpris!

Stockholm Beer & Whisky Festival 2011. Exklusivt MÄSSERBJUDANDE! Glenlivet vertikal Whisky från 6 decennier, prova till mässpris! S O R T I M E N T S L I S T A Stockholm Beer & Whisky Festival 2011 Exklusivt MÄSSERBJUDANDE! Glenlivet vertikal Whisky från 6 decennier, prova till mässpris! Glenlivet 1948, 62 år 250 kr / cl Glenlivet

Läs mer

Avesta Whiskysällskaps provning nr 32 2008-08-30. Sammanfattning. Generell information. Föredrag och Provning

Avesta Whiskysällskaps provning nr 32 2008-08-30. Sammanfattning. Generell information. Föredrag och Provning Avesta Whiskysällskaps provning nr 32 2008-08-30 Sammanfattning Föreningens specialprovning för året genomfördes lördagen 2008-08-30 med temat Rökiga 30-åringar. Provningsledare var Johan Hofvander. Provningen

Läs mer

Whiskyresa till Skottland 21 29 augusti 2010

Whiskyresa till Skottland 21 29 augusti 2010 Whiskyresa till Skottland 21 29 augusti 2010 Mitt namn är Jocum Wigerup, Dooleys Whiskysällskap & Lugnets Whiskyklubb. Tillsammans med Robert van Hal, Whisky Society Skåne, organiserar jag en resa på temat

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Stefan Bratt och Presentationen

Text: Arne Hellberg. Foto: Stefan Bratt och Presentationen Avesta Whiskysällskaps provning nr 74 2014-04-11 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Stefan Bratt och Presentationen Denna provning hölls i ett trevligt aprilväder: Vi fick nu återse Frank McHardy

Läs mer

Örebro Öl & Whisky Festival 2011. Exklusivt MÄSSERBJUDANDE! Rökpaket Prova 6 rökare till mässpris!

Örebro Öl & Whisky Festival 2011. Exklusivt MÄSSERBJUDANDE! Rökpaket Prova 6 rökare till mässpris! S O R T I M E N T S L I S T A Örebro Öl & Whisky Festival 2011 Exklusivt MÄSSERBJUDANDE! Rökpaket Prova 6 rökare till mässpris! The Ileach 10 kr / cl The Peat Monster 20 kr / cl Benromach Peat Smoke 20

Läs mer

Whiskyprovning nr 47 Hos Anders Larsson

Whiskyprovning nr 47 Hos Anders Larsson Whiskyprovning nr 47 Hos Anders Larsson Glengoyne 21 år 43% Tomatin 12 år 40% Glenmorangie 15 år 43% Glenlivet 16 år Nadurra non-chill filtered 57,6% Old pulteney Limited edition 1990 46% www.glenkimstad.com

Läs mer

Kvartalsbrev nr 2 juni 2011. Provningsledare. Styrelsenytt.

Kvartalsbrev nr 2 juni 2011. Provningsledare. Styrelsenytt. Kvartalsbrev nr 2 juni 2011. Vid tidpunkten för förra kvartalsbrevet hade SWF 136 klubbar och 5929 medlemmar. Idag har vi 148 klubbar och 6185 medlemmar. Det är en otrolig utveckling. Glöm inte bort att

Läs mer

Det visar sig att stundens allvar, när vi skall avge ett personligt betyg, resulterar i ett något njuggare resultat. Mer om det längre fram.

Det visar sig att stundens allvar, när vi skall avge ett personligt betyg, resulterar i ett något njuggare resultat. Mer om det längre fram. träffades fredagen den 25 maj på Brännö Highlands för att åter ta sig an ett antal whiskystorter i jakten på den ultimata maltwhiskyn. Denna gång hos undertecknad som laddade för en sittning utomhus. Några

Läs mer

Kvartalsbrev nr 4 december 2011.

Kvartalsbrev nr 4 december 2011. Kvartalsbrev nr 4 december 2011. Från styrelsen. 15 november var 152 klubbar medlemmar i SWF med ett sammantaget medlemsantal på 6342. Sedan dess har Withala Maltwhiskykultur med 136 medlemmar antagits

Läs mer

Destilleriarbetarna Neil McGarvey och Graeme Morrison med ett fat modell större (ex-sherry butt) och ett mindre av den typ som de säljer till

Destilleriarbetarna Neil McGarvey och Graeme Morrison med ett fat modell större (ex-sherry butt) och ett mindre av den typ som de säljer till Destilleriarbetarna Neil McGarvey och Graeme Morrison med ett fat modell större (ex-sherry butt) och ett mindre av den typ som de säljer till privatpersoner och whiskyklubbar. 28 allt om whisky nummer

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Programmet för hösten är på gång och kommer att skickas ut under sommaren.

Text: Arne Hellberg. Programmet för hösten är på gång och kommer att skickas ut under sommaren. Avesta Whiskysällskaps provning nr 24 2007-05-26 Text: Arne Hellberg. Sammanfattning Som sista provning innan sommaruppehållet hade föreningen arrangerat en lite speciell provning. Provningsledare var

Läs mer

Whiskyprovning nr 48 Hos Leif Andersson

Whiskyprovning nr 48 Hos Leif Andersson Whiskyprovning nr 48 Hos Leif Andersson Dufftown main street Pittyvaich Provenance Autumn 12 years 46% Glendullan Blackadder Raw cask 11 years 58,7% Dufftown Provenance Winter 12 years 46% Allt-a-bhainne

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 27 2007-11-24 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Provningen fick hastigt byta lokal från då föreningens bokning av den angivna lokalen hade kommit

Läs mer

Våren

Våren S O R T I M E N T S L I S T A Våren 2016 SORTIMENTSLISTA % Smakprov 2 cl Artikelnr Pris SB % Smakprov 2 cl Artikelnr Pris SB BLENDED WHISKY Linkwood (Glenlivet), 1987, 26 Years Old, Cadenhead 56,8% 140

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli Det är lugnt på Phuket när det är sommar i Europa, i alla fall mycket lugnare. Men hos oss är allt som vanligt fast med lite mindre besök. Och som

Läs mer

Club Kihlas 30-årsjubileum 27 april 2013

Club Kihlas 30-årsjubileum 27 april 2013 Club Kihlas 30-årsjubileum 27 april 2013 En idé föds Tanken på en svensk whisky, gjord enligt konstens alla regler, föddes i äkta alhoholdimmor en afton när en isbelagd altan äntligen var färdigskottad

Läs mer

Text och bild: Arne Hellberg

Text och bild: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 99 2017-10-14 Text och bild: Arne Hellberg Sammanfattning Föreningens näst sista provning för året genomfördes lördagen den fjortonde oktober i Korskrogens Bygdegård.

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg och Presentationen

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg och Presentationen Avesta Whiskysällskaps provning nr 75 2014-05-10 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg och Presentationen Denna provning genomfördes andra lördagen i maj då våren verkade ha saktat in

Läs mer

Styrelsen har ordet. Göteborgsaktivisten Nr.8 201 2. Innehåll: styrelsen har ordet Distriktet Ungdomsverksamhet Utbildningar Månadens grupp i fokus

Styrelsen har ordet. Göteborgsaktivisten Nr.8 201 2. Innehåll: styrelsen har ordet Distriktet Ungdomsverksamhet Utbildningar Månadens grupp i fokus Göteborgsaktivisten Nr.8 201 2 Innehåll: styrelsen har ordet Distriktet Ungdomsverksamhet Utbildningar Månadens grupp i fokus D å har snart en till månad paserat och vi går djupare in i hösten. Här i Göteborgsdistriktet

Läs mer

OKTOBER 2014 SÅ ENKELT MEN ÄNDÅ SÅ SVÅRT

OKTOBER 2014 SÅ ENKELT MEN ÄNDÅ SÅ SVÅRT Nyhetsbrev nr 5, 2014 OKTOBER 2014 SÅ ENKELT MEN ÄNDÅ SÅ SVÅRT - När jag tänker på hur enkelt det är att bara vara till, lyssna på kunderna, att höra vad de säger och att hjälpa dem med det som de behöver

Läs mer

Mässinformation. från symposion international ab

Mässinformation. från symposion international ab Mässinformation från symposion international ab Prislista Whisky Expo Linköping 2010 Sortiment Smakprov Artikelnr Pris SB Black Bull 12 Years Old, Duncan Taylor 50% 40 kr / 2 cl 86961 579 kr Black Bull

Läs mer

Ännu en fantastisk afton med Kungens Kundkväll!

Ännu en fantastisk afton med Kungens Kundkväll! Ännu en fantastisk afton med Kungens Kundkväll! Tisdagen den 17 april 2012 höll ICA Kvantum i Kungens Kurva sin årliga kundkväll. Över 500 gäster samlades för att avnjuta god mat och dryck samt för att

Läs mer

Text: Arne Hellberg, Bild: Stefan Bratt, samt från presentationen

Text: Arne Hellberg, Bild: Stefan Bratt, samt från presentationen Avesta Whiskysällskaps provning nr 85 2015-10-28 Sammanfattning Text: Arne Hellberg, Bild: Stefan Bratt, samt från presentationen Årets näst sista provning genomfördes på en onsdag i Avestaparken. Temat

Läs mer

Lågland samt sädeswhisky och essens 16 mars 2003.

Lågland samt sädeswhisky och essens 16 mars 2003. 1 Lågland samt sädeswhisky och essens 16 mars 2003. Den andra provningen 2003 omfattade whiskysorter från whiskyområdet Lågländerna. Provningsledare var Ingemar Giös, (IG) Telge Whisky Sällskap. IG visade

Läs mer

WHISKY GALORE Skottlandsresa 6 11 september 2003

WHISKY GALORE Skottlandsresa 6 11 september 2003 Telge Whisky Sällskap WHISKY GALORE Skottlandsresa 6 11 september 2003 I början av september reste Telge Whisky Sällskap (TSW) på sin första resa till Skottland för att undersöka mysterierna kring uisge

Läs mer

Whiskyresa till Speysidedistriktet. 28 maj 1 juni 2014

Whiskyresa till Speysidedistriktet. 28 maj 1 juni 2014 Whiskyresa till Speysidedistriktet 28 maj 1 juni 2014 Välkomna med på vår whiskyresa! På denna femdagarstur tar vi oss till Skottland för att utforska Speysidedistriktet. Följ med oss och upptäck landet

Läs mer

JUNE WHISKYSÄLLSKAP ÅRSBERÄTTELSE 2005. Styrelsen för June Whiskysällskap lämnar följande årsberättelse för föreningens fjärde verksamhetsår:

JUNE WHISKYSÄLLSKAP ÅRSBERÄTTELSE 2005. Styrelsen för June Whiskysällskap lämnar följande årsberättelse för föreningens fjärde verksamhetsår: JUNE WHISKYSÄLLSKAP ÅRSBERÄTTELSE 2005 Plats för årsmötet: City Hotell, V. Storgatan 25, Jkpg Datum och tid: Fredagen den 3 mars kl. 18.00 Styrelsen för June Whiskysällskap lämnar följande årsberättelse

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november Oj, oj oj, nu går tiden fort det har redan gått fem veckor sedan förra veckobrevet! Var tog de fem veckorna vägen? Jo, de försvann i en massa

Läs mer

Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / april 2017

Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / april 2017 www.itfsverige.se Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / 20-23 april 2017 Söndag 23 april kl. 17.45 Landslagstränare Arto Alahäivälä rapporterar från dagens tävlingar: Bloggen uppdateras av: Petra Dydiszko

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg, Lillan Magnusson

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg, Lillan Magnusson Avesta Whiskysällskaps provning nr 44 2010-03-13 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg, Lillan Magnusson En provning med temat gamla buteljeringar genomfördes som årets andra provning.

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

SENIORRESAN /15

SENIORRESAN /15 SENIORRESAN 2019-08-14/15 Årets seniorresa var förlagd till Mjölby GK, med anor från 1983. Ägaren till gården Miskarp släppte till mark och 1986 invigdes de första nio hålen. Miskarp hette också det trevliga

Läs mer