Mötesanteckningar Utskottet för utbildning på forskarnivå

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mötesanteckningar Utskottet för utbildning på forskarnivå"

Transkript

1 Mötesanteckningar Utskottet för utbildning på forskarnivå Datum: Tid: Plats: Konsistorierummet, Vasaparken Närvarande: Företrädare för studenter: Frånvarande: Övriga närvarande Vid anteckningarna Staffan Edén, ordförande Anna Karlsson, SA Olof Johansson-Stenman, HhFS Johannes Landgren, KFS Karin Rönnerman, UFS Ola Sigurdson, HFS Dick Stenmark, ITFS Anna Ryan Bengtsson, GUDK Anton Törnblad, GUDK Simon Ivarsson, GUS Håkan Carlsson, UB Marie Demker, SFS Tomas Grysell, PIL Ola Wetterberg, NFS Malin Östling Mikael Johansson, SACO Ingegerd Sigfridsson, pt 1-4 Karin Åström, pt 1-4 Jessica Nyberg Pettersson Utbildningsenheten 1 (5) Rosenlundsgatan 4, Box 100, Göteborg

2 Ärende Åtgärd 1. Välkommen till utbildningsnämndens utskott för utbildning på forskarnivå Staffan Edén, ordförande Utskottets ledamöter hälsas välkomna till dagens möte. Ny representant från Humanistiska fakulteten Ola Sigurdson hälsas särskilt välkommen. 2. Godkännande av föredragningslista Tillägg av punkten 6 B, handlingar på bordet. Utskottet beslutar att godkänna föredragningslistan med detta tillägg. 3. Föregående mötessanteckningar Mötesanteckningar från utskottsmötet den 14 september anmäls. Mötesanteckningarna från den 14 september 2016 läggs till handlingarna. 4. Presentation av FUBAS-projektet Ingegerd Sigfridsson, Karin Åström Projektet syftar till att ta fram en databas för kursplaner på forskarnivå (primärt mål) och ett systemstöd för anmälan och antagning till kurs på forskarnivå (sekundärt mål). Initiativ till projektet togs av utskottet som tillfrågade rektor som då ansåg att projektet var prioriterat och att medel skulle tillskjutas. Stina Sundling, områdeschef för Verksamhetsstöd, är projektbeställare, Karin Åström, chef för Utbildningsenheten, är projektägare och Ingegerd Sigfridsson är projektledare. Styrgruppen, som består av verksamhetsföreträdare och leds av Karin Åström, fattar alla beslut i projektet. Till en början inväntades Ladok 3- projektet för att se vad det nya systemet kunde leverera men därefter har styrgruppen fattat beslut om att bygga ett nytt eget system. Beställningen har gått till Lunds Datacentral och utvecklingsarbetet kommer att påbörjas under våren Projektledaren går igenom kravlistan som projektet har ställt för kursplaner samt anmälan och antagning till kurs. Systemet kommer att uppfylla kravet på arkivering vilket gör att dubbelarbete med ytterligare diarieföring och arkivering i GUDOK inte kommer att behövas. Utskottet tackar för presentationen och antecknar 5. Breddad rekrytering Inventering av fakulteternas arbete kring breddad rekrytering och forskarutbildningsnivån. SA: Förutom att man annonserar ut doktorandplatserna öppet och internationellt så arbetar fakulteten mest med breddad rekrytering på grundnivå och avancerad nivå. Frågan diskuteras dock. Utskottet återkommer med uppföljning av gjorda erfarenheter under våren UFS: I fakultetens handlingsplan ingår att undersöka hur andra lärosäten 2 (5)

3 med samma ämne arbetar med denna fråga. Man har även beställt en alumnundersökning för att få ett material att arbeta vidare med. KFS: Inom fakulteten har man länge arbetat med denna fråga på grundnivån och ser nu att det börjar spilla över även till forskarnivån. Man har arbetat med specifika konstprojekt i Angered och Bergsjön samt deltar i projekt inom musik för väldigt unga år som man på sikt hoppas leder till att en ny målgrupp kommer in i utbildningarna på sikt. Även A- venue på Avenyn har öppnat upp för nya grupper att komma i kontakt med konst. Fakultetsstyrelsen har beställt en riktad alumnundersökning samt en utredning om att belysa problematiken med breddad rekrytering. Man har även skapat forskningsplattformen PARSE där man når ut internationellt i hög grad. HFS: Arbetar med breddad rekrytering men inte specifikt på forskarnivån. ITFS: Har ännu inget strategiskt tänk vad gäller breddad rekrytering men har en hög andel internationella studenter, doktorander och lärare inom sina ämnen. Detta leder i sin tur till ett stort och brett nätverk vilket är en fördel när man ska nyrekrytera. Då det är en stor snedrekrytering av kön, stor mansdominans inom ämnena, så vill man arbeta mer med att rekrytera fler kvinnor till ämnena. HhFS: Arbetar med uppsökande verksamhet i nordost, dock inte specifikt riktat till forskarutbildning utan mer för att skapa ett generellt intresse för att läsa på högskola. SFS: Vill finna former för hur man kan åstadkomma breddad rekrytering till forskarutbildningen, finns som aktivitet i verksamhetsplanen. Har under genomfört en enkät till alla doktorander om social bakgrund och därefter gjort en analys av fakultetens rekryteringsmönster och försökt att jämföra detta dels med andra inom universitetet men också med andra samhällsvetenskapliga fakulteter i landet. Detta arbete är tänkt att ligga till grund för fakultetens arbete med breddad rekrytering under (Rapport via mejl.) UB: Området breddat deltagande har nära relation till flera av de tjänster som biblioteket tillhandahåller för universitetets studenter. Möjligheten att finna en studieplats och studiero i universitetets lokaler skapar möjligheter för de studenter som inte har tillfälle till det i hemmet. Bibliotekets stora tillgång till kurslitteratur ger studenter från svaga ekonomiska förhållanden möjlighet att ändå kunna tillgodogöra sig en universitetsutbildning. Vår lässtödsverksamhet ger studenter med olika former av läshinder möjlighet att studera på lika villkor. Vidare samarbetar biblioteket med andra aktörer, t.ex. ASK, med mål att skapa ökad tillgänglighet till universitetets resurser, en biblioteksfunktion som lyfts fram i UHR:s rapport. (Rapport via mejl.) Utskottet konstaterar att frågan om breddad rekrytering specifikt till forskarnivå är mångfacetterad. Vidare konstaterar utskottet att intressanta aktiviteter pågår vid de olika fakulteterna och utskottets ledamöter ser fram emot fortsatt erfarenhetsutbyte. 3 (5)

4 6. a) Samråd av avvecklande av ämne på forskarnivå vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten Pedagogik med ämnesdidaktisk inriktning Pedagogik med ämnesdidaktisk inriktning är ett ämne som det inte längre sker någon antagning till. Det finns inte heller några antagna doktorander i ämnet. b) Samråd av avvecklande av ämne på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten Spanska Spanska är ett romanskt språk och forskarutbildningen i spanska och romanska är parallell. För att skapa en mer samlad miljö vill fakulteten därför att spanska ska vara en del av romanska språk. Utskottet har inget att invända mot utbildningsvetenskapliga fakultetens förslag. Samråd med utskottet har skett. Utskottet har inget att invända mot humanistiska fakultetens förslag. Samråd med utskottet har skett. 7. Information om samråd av avvecklande av ämne på forskarnivå vid Sahlgrenska akademin Vårdpedagogik Ordförande informerar att samråd har skett avseende avvecklande av ämnet Vårdpedagogik vid Sahlgrenska akademin. Ämnet har idag endast en aktiv doktorand och ingen nyantagning till ämnet har skett sedan Uppskjuten disputation Utskottet diskuterar vad som händer när en disputation skjuts upp i ett sådant sent skede att avhandlingen redan är tryckt. Att detta sker är väldigt sällsynt och i de fall det har hänt har orsakerna varierat. Utskottet är av uppfattningen att varje fakultet bör se över sina rutiner för granskning av manus innan avhandlingen trycks för att säkerställa att denna situation inte uppstår. diskussionen. 9. Status UKÄ-utvärdering och GU:s kvalitetssäkringssystem Malin Östling UKÄ kommer att publicera sin 6-årsplan för vilka ämnen som ska utvärderas fram till 2022 senast den 11 november. Utskottet förbereds på att en diskussion om hur vi ska utvärdera de ämnen vid universitetet som inte kommer att ingå i den nationella granskingen, kommer att ske vid utskottets nästa möte. Karin Rönnerman informerar om att en kartläggning av forskarskolan CUL, som numera finns vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten, är påbörjad. En bedömmargrupp är utsedd vilka ska ta del av självvärderingen i januari Information från ordförande Staffan Edén Det europeiska universitetsnätverket Aurora är nu igång. Det kommer att ingå max 12 universitet och endast ett universitet från respektive land. Staffan bevakar arbetet i Aurora. 4 (5)

5 Fokus i nästa forskningsproposition, som presenteras den 7 november, kommer att vara Forskningens nyttiggörande för samhället. 11. Information från sekreteraren Jessica Nyberg Pettersson Från och med 1 november 2016 flyttas spikningen av avhandlingar från entrén i Vasaparken till en iordningsställd hörna inne i byggnaden. 12. Nästa möte Utskottet sammanträder nästa gång den 7 december 2016 i Gula salongen, Vasaparken. 5 (5)

Mötesanteckningar Utskottet för utbildning på forskarnivå

Mötesanteckningar Utskottet för utbildning på forskarnivå Mötesanteckningar Utskottet för utbildning på forskarnivå Datum: 2015-04-15 Tid: 13.00 15.15 Plats: Konsistorierummet, Vasaparken Närvarande: Företrädare för studenter: Frånvarande: Boo Johansson, ordförande

Läs mer

Mötesanteckningar Utskottet för utbildning på forskarnivå

Mötesanteckningar Utskottet för utbildning på forskarnivå Mötesanteckningar 2015-02-24 Mötesanteckningar Utskottet för utbildning på forskarnivå Datum: 2016-02-24 Tid: 13.00 15.00 Plats: Konsistorierummet, Vasaparken Närvarande: Företrädare för studenter: Frånvarande:

Läs mer

Christina Kaspersen, beredningsstöd för utbildningsnämndens utskott för utbildning på forskarnivå

Christina Kaspersen, beredningsstöd för utbildningsnämndens utskott för utbildning på forskarnivå Utbildningsnämndens utskott för utbildning på forskarnivå Minnesanteckningar 1/5 Sammanträde 2014:1 2014-01-30 Tid och plats: kl. 13.00-16.00, Konsistorierummet, Vasaparken Närvarande Ledamöter Boo Johansson

Läs mer

Tid och plats: kl. 09.00-16.00, Psykologiska institutionen, Haraldsgatan 1

Tid och plats: kl. 09.00-16.00, Psykologiska institutionen, Haraldsgatan 1 Utbildningsnämndens utskott för utbildning på forskarnivå Minnesanteckningar 1/5 Sammanträde 2014:7 2014-10-15 Tid och plats: kl. 09.00-16.00, Psykologiska institutionen, Haraldsgatan 1 Närvarande Ledamöter

Läs mer

kl , Gula salongen, huvudbyggnaden, Vasaparken

kl , Gula salongen, huvudbyggnaden, Vasaparken Utbildningsnämndens utskott för utbildning på forskarnivå Minnesanteckningar 1/6 Sammanträde 2012:3 2012-11-08 Tid och plats: Närvarande kl. 09.00-12.00, Gula salongen, huvudbyggnaden, Vasaparken Ledamöter

Läs mer

Christina Kaspersen, beredningsstöd för utbildningsnämndens utskott för utbildning på forskarnivå

Christina Kaspersen, beredningsstöd för utbildningsnämndens utskott för utbildning på forskarnivå Utbildningsnämndens utskott för utbildning på forskarnivå Minnesanteckningar 1/6 Sammanträde 2013:6 2013-10-17 Tid och plats: kl. 13.00-16.00, Konsistorierummet, Vasaparken Närvarande Ledamöter Boo Johansson

Läs mer

HUMANISTISKA FAKULTETEN

HUMANISTISKA FAKULTETEN HUMANISTISKA FAKULTETEN PROTOKOLL 2018:6 Sammanträdesdatum 2018-09-20 Tid 09.15 11.50 Närvarande Företrädare för verksamheten Marie Demker Åsa Andersson Anders Gustafsson Gunilla Hermansson Susanna Karlsson

Läs mer

Mette Sandoff, ordförande utbildningsnämnden 1

Mette Sandoff, ordförande utbildningsnämnden 1 Utbildningsnämndens utskott för utbildning på forskarnivå Minnesanteckningar 1/ 7 Sammanträde 2012:1 2012-09-14 Tid och plats: Närvarande kl. 09.00-12.00, Gula Salongen, huvudbyggnaden, Vasaparken Ledamöter

Läs mer

Protokoll utbildningsnämndens sammanträde 1 :2017

Protokoll utbildningsnämndens sammanträde 1 :2017 Protokoll utbildningsnämndens sammanträde 1 :2017 Datum: Tid: Plats: 2017-01-26 kl 09:00-12:00 Konsistorierummet, Vasaparken Ordförande: Silvana Naredi, SA vice ordförande Närvarande: Ann-Marie Eriksson,

Läs mer

Stefan Hulth, NFS Fredrika Lagergren Wahlin, ITFS Silvana Naredi, SA Klas Eriksson, SACO Håkan Blennqvist, OFR-S

Stefan Hulth, NFS Fredrika Lagergren Wahlin, ITFS Silvana Naredi, SA Klas Eriksson, SACO Håkan Blennqvist, OFR-S Samordningsnämnden för lärarutbildning PROTOKOLL SAMMANTRÄDE 6:2017 Tid och plats 2017-06-07, kl. 09:00-11 :00 Vasaparken, Viktor Rydbergsrummet Närvarande ledamöter Maria Jarl ordförande Sylva Frisk,

Läs mer

Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA)

Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA) 2017-01-25 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA) Datum: 2017-04-24 Tid: 9:00 Plats: Konstnärliga fakultetskansliet, Storgatan

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2008:7 1 av 5 Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande Sammanträdesdatum Kansliadm Susanne Pedersen

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2008:7 1 av 5 Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande Sammanträdesdatum Kansliadm Susanne Pedersen GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2008:7 1 av 5 Tid: Måndagen den 24 november kl. 13.00 16.00 Plats: Göteborgs universitet, Pedagogen Hus A, A2 136 Närvarande: Ledamöter: Företrädare för verksamheten

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen Datum: Tid: Plats: Närvarande ledamöter 2016-01-28 09:00-11 :40 Al 136, hus A, Pedagogen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 13/14

VERKSAMHETSPLAN 13/14 GUDK Sida 1/2 2012-04-12 VERKSAMHETSPLAN 13/14 Fokusfrågor Dessa frågor anser GUDK 2012/2013 är viktiga att arbeta med under verksamhetsåret 2013/2014. Göteborgs Universitets nya visionsdokument Vision

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012/2013

Verksamhetsberättelse 2012/2013 GUDK Sida 1/2 Göteborgs universitets doktorandkommitté Verksamhetsberättelse 2012/2013 Inledning Göteborgs universitets doktorandkommitté (GUDK) har under året arbetat utefter en verksamhetsplan. För att

Läs mer

Kallelse och ärendelista

Kallelse och ärendelista IT-FAKULTETEN 2015-09-03 Kallelse och ärendelista IT-fakultetsstyrelsen kallas till sammanträde torsdag 10 september, kl 10.00 12.00 i seminarierum 342, Kuggen, plan 3 (det inglasade rummet mitt emot entrén),

Läs mer

Universitetsstyrelsens sammanträde 20 februari 2019

Universitetsstyrelsens sammanträde 20 februari 2019 Universitetsstyrelsens sammanträde 20 februari 2019 Tid: 10.00 15.00 Plats: Konsistorierummet, universitetets huvudbyggnad i Vasaparken Närvarande: Ledamöter Ordförande: Av regeringen utsedda företrädare

Läs mer

Tid och plats: kl , Mölnlyckerummet, Ågrenska villan

Tid och plats: kl , Mölnlyckerummet, Ågrenska villan Forskarutbildningsberedningen Mötesanteckningar 2012-05-30 Tid och plats: kl. 12.00-16.10, Mölnlyckerummet, Ågrenska villan Närvarande Lennart Weibull, ordförande Staffan Edén, vice ordförande Carl Martin

Läs mer

Preliminär föredragningslista dag 1 (3 september)

Preliminär föredragningslista dag 1 (3 september) Utbildningsnämnden Tel. 031-786 1035 mats.edvardsson@gu.se FÖREDRAGNINGSLISTA Utbildningsnämndens sammanträde 2013-09-03 09-04 Plats: Varbergs Stadshotell Preliminär föredragningslista dag 1 (3 september)

Läs mer

Humanistiska fakultetsstyrelsen Sammanträdesdatum Företrädare för verksamheten

Humanistiska fakultetsstyrelsen Sammanträdesdatum Företrädare för verksamheten Tid 09.00 11.00 Närvarande Företrädare för verksamheten Margareta Hallberg Mats Andrén Mats Björkin Britt-Marie Karlsson Marcus Nordlund Auður Magnúsdóttir Ola Sigurdson Företrädare för studenterna Katarina

Läs mer

Psykologiska Institutionen

Psykologiska Institutionen HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Psykologiska Institutionen DATUM: 2017-12-05 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Kompetensförsörjning sker i syfte

Läs mer

Protokoll från sammanträde med utbildningsvetenskapliga faku Iletsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med utbildningsvetenskapliga faku Iletsstyrelsen UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll från sammanträde med utbildningsvetenskapliga faku Iletsstyrelsen Datum: Tid: Plats: Närvarande ledamöter 2015-03-26 09:00-11:20 Al 136, hus A, Pedagogen Roger

Läs mer

Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning

Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1174 Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning DATUM: 2018-12-06 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, dekan Utbildningsvetenskaplig

Läs mer

1. Dagordning Dagordningen fastställdes. Under mötet bestämdes att behandla punkt 7 efter punkt 2.

1. Dagordning Dagordningen fastställdes. Under mötet bestämdes att behandla punkt 7 efter punkt 2. Minnesanteckningar 2014:5 Sammanträdesdatum 2014-09-15 Naturvetenskapliga fakulteten Forskarutbildningsberedningen Närvarande: Ola Wetterberg, ordf. Anders Blomberg Christer Erséus, fr.o.m. 3 Mats Granath,

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE AV KURS ELLER DEL AV KURS, GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ, INSTITUTIONEN FÖR NEUROVETENSKAP OCH FYSIOLOGI

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE AV KURS ELLER DEL AV KURS, GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ, INSTITUTIONEN FÖR NEUROVETENSKAP OCH FYSIOLOGI STYRDOKUMENT G 2016/92 HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE AV KURS ELLER DEL AV KURS, GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ, INSTITUTIONEN FÖR NEUROVETENSKAP OCH FYSIOLOGI Beslutsfattare Handläggare Joakim

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE VID GÖTEBORGS UNIVERSITET STYRDOKUMENT Dnr V 2017/2 HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Rektor Utbildningsenheten

Läs mer

HUMANISTISKA FAKULTETEN

HUMANISTISKA FAKULTETEN HUMANISTISKA FAKULTETEN Humanistiska fakultetsstyrelsen FÖREDRAGNINGSLISTA Sammanträdesdatum 2016-06-09 Ärende Beslut/åtgärd 1 Justeringsperson 2 Anmälan av protokoll från fakultetsstyrelses sammanträde

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Blekinge Tekniska Högskolas Styrelse Tid: 2017-12-19, kl. 10:00 17:15 Plats: Hus J, plan 4, rum J 4228 (Utsikten), Campus Gräsvik, Karlskrona. Närvarande Ordförande Peter

Läs mer

Ledningssekreterare Viktoria Tössberg

Ledningssekreterare Viktoria Tössberg Protokoll Rektors beslutsmöte, 2016:7 Datum: 2016-04-18 Tid: 15.00-15.35 Plats: Viktor Rydbergsrummet Beslutsfattare: Bisittare: Protokollförare: Övriga närvarande: Föredragande: Rektor Pam Fredman Prorektor

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-12 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Birger Simonson, Malin Broberg och

Läs mer

*Exempel på registrering av poängsatta utbildningsmoment (annan verksamhet)

*Exempel på registrering av poängsatta utbildningsmoment (annan verksamhet) Handläggningsrutin Tillgodoräknande av ämneskurser och poängsatta utbildningsmoment Ansökan om tillgodoräknande av ämneskurser och poängsatta utbildningsmoment handläggs av institutionen. Handläggningsordningen

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE VID GÖTEBORGS UNIVERSITET STYRDOKUMENT Dnr GU 2019/1975 HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Rektor Utbildningsenheten

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2004:2 för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2004:2 för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats kl. 13.00 15.55, Gula salongen, universitetsbyggnaden, Vasaparken. Närvarande Ledamöter Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström Lars Olov Lernberg

Läs mer

Företrädare för verksamheten. Mats Andrén Britt-Marie Karlsson Auður Magnúsdóttir Kenneth Nyberg Marcus Nordlund Ola Sigurdson Åsa Wengelin

Företrädare för verksamheten. Mats Andrén Britt-Marie Karlsson Auður Magnúsdóttir Kenneth Nyberg Marcus Nordlund Ola Sigurdson Åsa Wengelin Humanistiska fakultetsstyrelsen PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-11-20 Tid 09.00 09.50 Närvarande Företrädare för verksamheten Margareta Hallberg Mats Andrén Britt-Marie Karlsson Auður Magnúsdóttir Kenneth

Läs mer

Handlingsplan för språkfrågor vid Göteborgs universitet

Handlingsplan för språkfrågor vid Göteborgs universitet Styrdokument dnr A 11 1171/07 1 / 7 Handlingsplan för språkfrågor vid Göteborgs universitet 2010-2012 Publicerad Beslutsfattare Handläggare www.styrdokument.adm.gu.se Rektor Pernilla Danielsson Beslutsdatum

Läs mer

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna. Företrädare för teknisk-administrativ personal. Företrädare för studenterna

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna. Företrädare för teknisk-administrativ personal. Företrädare för studenterna Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 9/11 1 / 7 2011-11-21 Tid: måndag 21 november 2011, kl 13.00 15.00 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt,

Läs mer

HANDLÄGGNINGSRUTIN FÖR TILLGODORÄKNANDE AV KURS ELLER DEL AV KURS, GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ, INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN

HANDLÄGGNINGSRUTIN FÖR TILLGODORÄKNANDE AV KURS ELLER DEL AV KURS, GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ, INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN STYRDOKUMENT G 2015/571 HANDLÄGGNINGSRUTIN FÖR TILLGODORÄKNANDE AV KURS ELLER DEL AV KURS, GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ, INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN Beslutsfattare Handläggare Linda Forsberg, institutionen

Läs mer

INTERN UPPFÖLJNING FÖR 2014

INTERN UPPFÖLJNING FÖR 2014 INTERN UPPFÖLJNING FÖR BUDGETÅRET 2014 Uppföljning av: Forskning och utbildning - Personal och Ekonomi samt stödkostnader i relation till verksamhetskostnader För hela universitetet och för respektive

Läs mer

Företrädare för verksamheten. Mats Andrén Britt-Marie Karlsson Auður Magnúsdóttir Kenneth Nyberg Marcus Nordlund Ola Sigurdson Åsa Wengelin

Företrädare för verksamheten. Mats Andrén Britt-Marie Karlsson Auður Magnúsdóttir Kenneth Nyberg Marcus Nordlund Ola Sigurdson Åsa Wengelin Humanistiska fakultetsstyrelsen PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-12-18 Tid 13.00 14.40 Närvarande Företrädare för verksamheten Margareta Hallberg Mats Andrén Britt-Marie Karlsson Auður Magnúsdóttir Kenneth

Läs mer

Underlag inför utbildningsnämndens ställningstagande beträffande fakulteternas äskande av nya utbildningsplatser inför bå 2017

Underlag inför utbildningsnämndens ställningstagande beträffande fakulteternas äskande av nya utbildningsplatser inför bå 2017 PM Datum: 2016-02-02 Dnr: V2015/1078 Mottagare: Utbildningsnämnden Handläggare: Karin Cedhagen Underlag inför utbildningsnämndens ställningstagande beträffande fakulteternas äskande av nya utbildningsplatser

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET

GÖTEBORGS UNIVERSITET GÖTEBORGS UNIVERSITET GUDOK- Projektet 2011-04-29 Processer Forskarutbildning Utbildning Forskning Syntax Processnivåer Aktörer Enskild process Syntax enskild process Input 1 Styrande information Resultat

Läs mer

Så stärker vi forskningen

Så stärker vi forskningen Externa relationer Madelene Fryklind HANDLINGSPLAN UTIFRÅN KVALITET OCH FÖRNYELSE 2011-03-01 1 / 5 Så stärker vi forskningen Prioritering: Att analysera utfallet från forskningsutvärderingen (RED10) och

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga faku ltetsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga faku ltetsstyrelsen UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga faku ltetsstyrelsen Datum: Tid: Plats: Närvarande ledamöter 2017-12-14 09:00-12:45 Al 136, hus A, Pedagogen Åke

Läs mer

PROTOKOLL 1(7) Humanistiska och teologiska fakulteterna Sammanträdestid Forskarutbildningsnämnden klockan

PROTOKOLL 1(7) Humanistiska och teologiska fakulteterna Sammanträdestid Forskarutbildningsnämnden klockan PROTOKOLL 1(7) Sammanträdestid klockan 9.15 12.15 Närvarande ledamöter Ingar Brinck professor från och med del av 91 Kristoffer Brink studerande Gunlög Josefsson professor Linde Lindkvist doktorand Fredrik

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdag

PROTOKOLL Sammanträdesdag 1(7) Tid: 9.15 12.00 Plats: Rum 105, Sturegatan Närvarande ledamöter: Ordförande, universitetslektor och rektorsråd Vice ordförande Irene Molina, professor Josefine Grundström Lindqvist, Uppsala teknolog-

Läs mer

Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde. Anna Brodin Elisabeth Hesslefors-Arktoft Stefan Hulth Kaj Jönsson. Björn Sandmark

Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde. Anna Brodin Elisabeth Hesslefors-Arktoft Stefan Hulth Kaj Jönsson. Björn Sandmark Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 7 Ersättning till Högskolan för Scen och Musik för kvalitetsutveckling 8 Sammanträdestid i november 2008 9 Täckande av underskott inom den verksamhetsförlagda

Läs mer

Allmän studieplan mot doktorsexamen i Pedagogik

Allmän studieplan mot doktorsexamen i Pedagogik Dnr U 2013/471 Allmän studieplan mot doktorsexamen i Pedagogik Studieplanen är fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen 2013-09-05. Utbildning på forskarnivå regleras genom allmänna bestämmelser

Läs mer

UTBILDNINGSENHETEN. Agenda. Inledning Presentation: Hur gör man i Ladok + arbetsprocess Fika Övningar. Vecka 44 Ladok3 produktionssättning

UTBILDNINGSENHETEN. Agenda. Inledning Presentation: Hur gör man i Ladok + arbetsprocess Fika Övningar. Vecka 44 Ladok3 produktionssättning LADOK 3 FORSKARNIVÅ Agenda Inledning Presentation: Hur gör man i Ladok + arbetsprocess Fika Övningar Vecka 44 Ladok3 produktionssättning Utbildningsinnehåll Syfte med utbildningen Orientering Prova Avgränsning

Läs mer

Handelshögskolans vid Göteborgs universitet Företagsekonomiska institutionen Institutionsrådet

Handelshögskolans vid Göteborgs universitet Företagsekonomiska institutionen Institutionsrådet Institutionsrådet 2013-06-17 1 (5) Besluts- och delegationsordning 2013-07-01 -- 2014-06-30 GU = Grundutbildning FU = Forskarutbildning FFK = Forsknings- och forskarutbildningskommittén UK = Utbildningskommittén

Läs mer

Arbetsordning för fakultetsnämnd och dess utskott vid Mälardalens högskola

Arbetsordning för fakultetsnämnd och dess utskott vid Mälardalens högskola Beslutsdatum: 2013-06-25 MDH 1.1.1 220/13 1 (6) Beslutande: Rektor Handläggare: Maria Spennare Dokumentansvarig: Utbildnings- och forskningssektionen Dokumenttyp: Delegationsordning/organisationsbeslut

Läs mer

Konstnärliga fakulteten

Konstnärliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Konstnärliga fakulteten DATUM: 2019-01-10 BESLUTAD AV: Sanne Kofod Olsen KONTAKTPERSON: Mark Wennerström FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål för perioden

Läs mer

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Handelshögskolan Dnr V 2016/526 DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse KONTAKTPERSON: Catharina Tillman FORSKNING SOM PÅVERKAR Handlingsplan

Läs mer

ríäáäçåáåöëëéãáå~êáìã=ñöê=ü~åçäéç~êé= OR=åçîÉãÄÉê=OMNQ Sten Hellman 1

ríäáäçåáåöëëéãáå~êáìã=ñöê=ü~åçäéç~êé= OR=åçîÉãÄÉê=OMNQ Sten Hellman 1 ríäáäçåáåöëëéãáå~êáìã=ñöê=ü~åçäéç~êé= OR=åçîÉãÄÉê=OMNQ Sten Hellman 1 -Riktlinjerna för ansvarsfördelningen -Tidsschemat inför lic-seminarium och disputation -Lärandemålen för utbildningen -Nya ISP blanketten

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2016-10-06 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Birger Simonson, Marie Demker och

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR BREDDAD REKRYTERING

HANDLINGSPLAN FÖR BREDDAD REKRYTERING STYRDOKUMENT Dnr V 2013/515 HANDLINGSPLAN FÖR BREDDAD REKRYTERING Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Rektor, Pam Fredman Personalenheten Beslutsdatum 2013-09-09

Läs mer

Eriksson, Susanne Hanstorp, Dag (från 2) Madjarova, Jana (t.o.m. 7, ej 7.1) Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie

Eriksson, Susanne Hanstorp, Dag (från 2) Madjarova, Jana (t.o.m. 7, ej 7.1) Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie nr 11 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Ahlberg, Elisabet Wetterberg, Ola dekanus, ordförande prodekanus Eriksson, Susanne Hanstorp, Dag (från 2) Madjarova, Jana (t.o.m. 7, ej 7.1) Nyman,

Läs mer

Doktorandernas mål

Doktorandernas mål Rektor Fakultetsnämnder Sida 1/5 GUDK 2012-05-15 Doktorandernas mål 2012-2016 Inledning För att kunna föra fram doktorandernas åsikter och hålla en kontinuerlig dialog med universitetets ledning har Göteborgs

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/02 1(5) Tid: kl.09.00 12.25 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena professor, vice ordförande Franzén

Läs mer

Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå DNR LIU-2017-01507 1(5) Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå Samtliga utbildningar på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå ska kvalitetssäkras

Läs mer

Ewa Melin, utbildningsavdelningen

Ewa Melin, utbildningsavdelningen Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Läkarprogramkommittén 22 oktober 2013, klockan 15.00 16.55 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2009: Kl Java på IT-universitetet

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2009: Kl Java på IT-universitetet Tid och plats Närvarande ledamöter Frånvarande Kl. 10.00 13.00 Java på IT-universitetet Ylva Hambraeus Björling, ordförande, VD Apotekens Service AB Marie Eneman, ny doktorandledamot Mats Johansson, I-institutionen,

Läs mer

Ärende Anmärkningar Ansvarig. Föredragningslista godkänns

Ärende Anmärkningar Ansvarig. Föredragningslista godkänns Sid 1 (5) Ärende Anmärkningar Ansvarig 1. Fastställande av föredragningslista Föredragningslista godkänns 2. Information Information från ordförande Heidi Hansson och vice ordförande Lars Nordlander, (Bilaga

Läs mer

Mötesanteckningar Forsknings- och forskarutbildningsberedningen

Mötesanteckningar Forsknings- och forskarutbildningsberedningen Mötesanteckningar Forsknings- och forskarutbildningsberedningen (FFUB) Datum: 2018-05-18 Tid: 9.00 12.00 Plats: Trollerummet Närvarande ledamöter: Olof Johansson-Stenman, prodekanus, ordförande Maureen

Läs mer

1 Fastställande av föredragningslista Beredning för utbildning på forskarnivå beslutar

1 Fastställande av föredragningslista Beredning för utbildning på forskarnivå beslutar Protokoll 2016-10-05 Dagordning Beskrivning Beslut/Åtgärd 1 Fastställande av föredragningslista att fastställa föreslagen föredragningslista. 2 Val av justeringsperson att utse Malin Brännström att jämte

Läs mer

Tid och plats Kl Konsistorierummet, Vasaparken. Vid protokollet Ullgren, Kristina sekreterare, universitetsjurist

Tid och plats Kl Konsistorierummet, Vasaparken. Vid protokollet Ullgren, Kristina sekreterare, universitetsjurist 1 GÖTEBORGS UNIVERSITET Studieregelskommittén PROTOKOLL nr 5 Sammanträdesdatum 2008-10-24 A11 722/00 Tid och plats Kl. 08.45 10.30 Konsistorierummet, Vasaparken Ledamöter Närvarande Övriga Frånvarande

Läs mer

ARBETSORDNING UPPSALA UNIVERSITET senast reviderad Dnr: UTBVET 2017/441. Arbetsordning för. Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper

ARBETSORDNING UPPSALA UNIVERSITET senast reviderad Dnr: UTBVET 2017/441. Arbetsordning för. Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper Arbetsordning för Fakulteten för utbildningsvetenskaper 1 Innehåll 1. Inledning 3 2. Fakultetsnämnd och dekan 3 3. Fakultetskollegiet för utbildningsvetenskaper 3 4. 4 5. Arbetsutskottet 5 6. Programkommittén

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte 2017-10-12 SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETSSTYRELSEN Protokoll styrelsemöte Datum: 2017-10-12 Tid: 13:15 16:10 Plats: Konferenssal Stora Skansen, Sprängkullsgatan 19, vån 3 Frånvarande: Närvarande Ordförande:

Läs mer

Myndighetskapitalet - Lund, Göteborg, KI & Örebro

Myndighetskapitalet - Lund, Göteborg, KI & Örebro Myndighetskapitalet - Lund, Göteborg, KI & Örebro Förändring över tid, nationellt UKÄ Årsrapport 2017 Myndighetskapital & oförbrukade bidrag (mnkr) 2016 Beroendet av externa bidrag ökar UKÄ Årsrapport

Läs mer

Verksamhetsföreträdare

Verksamhetsföreträdare Handelshögskolan vid PROTOKOLL Närvarande: Ledamöter Verksamhetsföreträdare Per Cramér, professor, dekanus, ordförande Olof Johansson Stenman, professor, prodekanus Katarina Renström, studievägledare Sara

Läs mer

Humanistiska fakulteten

Humanistiska fakulteten HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Humanistiska fakulteten DATUM: Förslag 2015-10-13 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Margareta Hallberg FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

HUMANISTISKA FAKULTETEN

HUMANISTISKA FAKULTETEN HUMANISTISKA FAKULTETEN PROTOKOLL 2018:9 Tid 09.15 11.20 Sammanträdesdatum 2018-12-18 Närvarande Företrädare för verksamheten Marie Demker Åsa Andersson Gunilla Hermansson Susanna Karlsson Göran Larsson

Läs mer

Fakultetsspecifika regler för utbildning på forskarnivå

Fakultetsspecifika regler för utbildning på forskarnivå Dnr: V 2014/451 Fakultetsspecifika regler för utbildning på forskarnivå Dessa regler utgör fakultetsspecifika regler för utbildning på forskarnivå, utöver regler för studier på forskarnivå vid Göteborgs

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2016/633 Allmän studieplan för doktorsexamen i humaniora med utbildningsvetenskaplig inriktning Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs

Läs mer

ANMÄLNINGSSTATISTIK FÖR

ANMÄLNINGSSTATISTIK FÖR GÖTEBORGS UNIVERSITET ANMÄLNINGSSTATISTIK FÖR GÖTEBORGS UNIVERSITET VT2019 En lägesanalys i nära anslutning till sista ordinarie anmälningsdag. Ansvarig utredare: Katarina Borne, Enheten för utredning

Läs mer

Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014

Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014 Diarienr: V 2014/195 Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014 Konstnärliga fakultetskansliets verksamhetsidé fastställdes av fakultetsstyrelsen 18 september 2013, där fastställs de grundläggande

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i datavetenskap

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i datavetenskap Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i datavetenskap Studieplanen är fastställd av fakultetsnämnden vid MDH, 07-06-14. 1. Ämnesbeskrivning Datavetenskap är ett brett ämne som omfattar de teoretiska

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2012/13:01

Protokoll Styrelsemöte 2012/13:01 Protokoll Styrelsemöte 2012/13:01 Fört vid sammanträde med styrelsen Tid:, kl 16.00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Simon Persson, ordförande Jim Collander, vice ordförande med ansvar

Läs mer

Programrapport XXXXXXX

Programrapport XXXXXXX Läsåret 20XX/YY UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETSKANSLIET Programrapport XXXXXXX Syftet med programrapporten är att följa upp programutbildningar inom Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsens utbildningsuppdrag.

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 9 1(7) Tid: Konsistorierummet, Universitetsbyggnaden, Vasaparken

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 9 1(7) Tid: Konsistorierummet, Universitetsbyggnaden, Vasaparken GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 9 1(7) Tid: 13.00-16.20 Plats: Konsistorierummet, Universitetsbyggnaden, Vasaparken NÄRVARANDE Ledamöter: Arne Wittlöv Bo Samuelsson Företrädare för allmänna intressen Ulf

Läs mer

IPKL-möte 26 januari klockan i sal BE 015

IPKL-möte 26 januari klockan i sal BE 015 IPKL-möte 26 januari klockan 13-16.30 i sal BE 015 13.00-13.30 Dekan Roger Säljö kommer till IPKL och redogör för fakultetens förväntningar på institutionen, Kort redovisning av institutionens Handlingsplan

Läs mer

Allmän studieplan mot doktorsexamen i Barn- och ungdomsvetenskap

Allmän studieplan mot doktorsexamen i Barn- och ungdomsvetenskap Dnr U 2013/469 Allmän studieplan mot doktorsexamen i Barn- och ungdomsvetenskap Studieplanen är fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen 2013-09-05. Utbildning på forskarnivå regleras

Läs mer

POLICY FÖR KVALITETSSÄKRING OCH KVALITETSUTVECKLING AV UTBILDNING VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

POLICY FÖR KVALITETSSÄKRING OCH KVALITETSUTVECKLING AV UTBILDNING VID GÖTEBORGS UNIVERSITET STYRDOKUMENT Dnr V 2016/378 POLICY FÖR KVALITETSSÄKRING OCH KVALITETSUTVECKLING AV UTBILDNING VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument

Läs mer

Mötesprotokoll IT-beställarråd

Mötesprotokoll IT-beställarråd Mötesprotokoll IT-beställarråd 2008-03-19 Göteborgs universitet Vid protokollet: Kristoffer Jalve INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Mötestid... 3 2 Deltagare... 3 3 Föredragningslista... 3 4 Val av mötesordförande...

Läs mer

Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde

Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde 1(5) Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde Närvarande: Ledamöter Åsa Danielsson Lilian Alarik Göran Hägg Lars Jämterud Ann-Charlotte Münger Henrik Nehler Karin

Läs mer

Förfarande vid framläggande av doktorsavhandling vid psykologiska institutionen

Förfarande vid framläggande av doktorsavhandling vid psykologiska institutionen 2012-10-11 Förfarande vid framläggande av doktorsavhandling vid psykologiska institutionen Innan disputationsprovet skall ett antal praktiska frågor hanteras. Detta dokument är till för att informera doktorander

Läs mer

Företrädare för verksamheten. Mats Andrén Sverker Hyltén-Cavallius Britt-Marie Karlsson Auður Magnúsdóttir Marcus Nordlund Ola Sigurdson Åsa Wengelin

Företrädare för verksamheten. Mats Andrén Sverker Hyltén-Cavallius Britt-Marie Karlsson Auður Magnúsdóttir Marcus Nordlund Ola Sigurdson Åsa Wengelin Humanistiska fakultetsstyrelsen PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-12-19 Tid 10.00 11.10 Närvarande Företrädare för verksamheten Margareta Hallberg Mats Andrén Sverker Hyltén-Cavallius Britt-Marie Karlsson

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

Målbild för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet

Målbild för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet Malmö högskola / Fakulteten för lärande och samhälle Antagen av fakultetsstyrelsen 2017-03-24 2017-03-29 Dnr:LED 1.12016/570 Målbild för Fakulteten för lärande och samhälle vid Malmö universitet Målbild

Läs mer

Sammanträdesdatum arbetsmiljöblock I Sigríður Beck

Sammanträdesdatum arbetsmiljöblock I Sigríður Beck GÖTEBORGS UNIVERSITET Protokoll Ledamöter: Företrädare för arbetsgivaren Mats Andrén, ordförande Thomas Bossius Petra Platen Företrädare för arbetstagarna Susanna Zivic Solveig Persson Patrik Möller Bo

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2015-10-29 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

Allmän studieplan för forskarutbildning i Arbetslivsvetenskap vid Mälardalens högskola

Allmän studieplan för forskarutbildning i Arbetslivsvetenskap vid Mälardalens högskola Allmän studieplan för forskarutbildning i Arbetslivsvetenskap vid Mälardalens högskola Studieplanen är fastställd av fakultetsnämnden vid MDH, 07-06-14 1. Ämnesbeskrivning Arbetslivsvetenskap avser det

Läs mer

Några relevanta projekt på UKÄ

Några relevanta projekt på UKÄ Några relevanta projekt på UKÄ HfR-konferens 10-11 november 2016 Marie Kahlroth och Johan Gribbe Aktuellt hösten 2016 Kartläggning av studieavgifterna (regeringsuppdrag) Uppföljning av ersättningsbeloppen

Läs mer

Datum och tid: Tisdag den 22 maj kl Ej närvarande ledamöter: Johannes Finnman Ledamot

Datum och tid: Tisdag den 22 maj kl Ej närvarande ledamöter: Johannes Finnman Ledamot Omfning 2640 Datum och tid: Tisdag den 22 maj kl 09.30 11.15 Plats: Konferensrum R1343 (EST) Mälardalens högskola, Västerås Elisabeth Uhlemann Lena Almqvist Linus Carlsson Lucia Crevani Thomas Nolte Mahsa

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2019 2021 OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2018-10-23 BESLUTAD AV: Prefekt Frode Slinde KONTAKTPERSON: Frode Slinde Frode.slinde@gu.se FORSKNING

Läs mer

Humanistiska fakulteten

Humanistiska fakulteten HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Humanistiska fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Marie Demker DNR: V 2017/703 FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2013 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN DATUM: 2012-11-28 Gällande, fastställd av Konstnärliga fakultetsstyrelsen AVSÄNDARE: Ingrid Elam KONTAKTPERSON: Ingrid Elam Denna

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2010/11:5

Protokoll Styrelsemöte 2010/11:5 Protokoll Styrelsemöte 2010/11:5 Fört vid sammanträde med styrelsen Tid:, 18:00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Erik Strandmark, ordförande Fanny Fors, vice ordförande Jessica Pettersson,

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakultetens doktorandråd Göteborgs universitet

Samhällsvetenskapliga fakultetens doktorandråd Göteborgs universitet Samhällsvetenskapliga fakultetens doktorandråd Göteborgs universitet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2000-02-09 Ledamöter Närvarande: Daniel Bernmar Mats Bengtsson Agnes Cornell Andreas Godsäter Nazem Tahvilzadeh

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2010/11:2

Protokoll Styrelsemöte 2010/11:2 Protokoll Styrelsemöte 2010/11:2 Fört vid sammanträde med styrelsen Tid:, 18:00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Erik Strandmark, ordförande Fanny Fors, vice ordförande Jessica Pettersson,

Läs mer

Bedömning inom ramen för SLU:s kvalitetssäkringsarbete/forskarutbildning 2018

Bedömning inom ramen för SLU:s kvalitetssäkringsarbete/forskarutbildning 2018 Rådet för forskarutbildning Ordförande BESLUT SLU ID: SLU.ua 2018.1.1.2-976 2018-12-11 Sändlista Bedömning inom ramen för SLU:s kvalitetssäkringsarbete/forskarutbildning 2018 Beslut Rådet för forskarutbildning

Läs mer