Fakultetsspecifika regler för utbildning på forskarnivå

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fakultetsspecifika regler för utbildning på forskarnivå"

Transkript

1 Dnr: V 2014/451 Fakultetsspecifika regler för utbildning på forskarnivå Dessa regler utgör fakultetsspecifika regler för utbildning på forskarnivå, utöver regler för studier på forskarnivå vid Göteborgs universitet - Doktorandreglerna Reglerna är fastställda av utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen , att gälla från och med HT Doktorand- och kursexaminator 7.1. I samband med antagning ska en doktorandexaminator utses för varje doktorand. Doktorandexaminator ska vara minst docent och anställd vid Göteborgs universitet (V2013/370). Vid utbildningsvetenskapliga fakulteten utses i normalfallet respektive institutions studierektor för utbildning på forskarnivå till doktorandexaminator. 8. Individuell studieplan 8.4. Den individuella studieplanen ska upprättas i enlighet med den universitetsgemensamma mallen för individuell studieplan Vid utbildningsvetenskapliga fakulteten ska i den individuella studieplanen finnas en överenskommelse mellan doktorand, handledare och prefekt om den omfattning av närvaro och bidrag till forskningsmiljön som förväntas av doktoranden. För doktorand som under sin utbildning är knuten till en forskarskola ska i den individuella studieplanen anges hur obligatoriska krav i forskarskolan respektive den reguljära utbildningen vid behov sammanjämkas. 10. Handledning och seminarier Två eller flera handledare ska utses av prefekt senast en månad efter att doktorand antagits och anges i den individuella studieplanen. En av dem utses till huvudhandledare och övriga benämns biträdande handledare Vid utbildningsvetenskapliga fakulteten ska i normalfallet huvudhandledare vara anställd och minst docent inom relevant ämne vid fakulteten. Undantag hanteras i varje enskilt fall i enlighet med delegationsordningen. För externa handledare ska det finnas en skriftlig överenskommelse, som beskriver handledarens uppdrag, omfattning och ekonomiska ersättning.

2 2 / Doktoranden ska ges möjlighet till kontinuerlig kontakt med handledarna för diskussion och tillgång till fortlöpande synpunkter under avhandlingsarbetets framskridande Vid utbildningsvetenskapliga fakulteten är kontaktansvaret ömsesidigt. Detta innebär också att doktoranden är skyldig att hålla sina handledare kontinuerligt informerade om hur arbetet fortskrider Ytterligare biträdande handledare kan utses när som helst under utbildningens gång om så bedöms lämpligt I vissa fall kan doktoranden vilja ha mer specialistkompetens i en avgränsad fråga under sin studietid. Vid utbildningsvetenskapliga fakulteten ska doktoranden därför ha möjlighet att ansöka om kompletterande handledning inom ämnet. Ansökan i skriftlig form lämnas till prefekt Fakultetsstyrelsen ska besluta om minsta omfattning av handledning under utbildningen samt klargöra vad som räknas som handledning inom fakultetens område Vid utbildningsvetenskapliga fakulteten ska minst 320 handledningstimmar, exklusive experthandledning, ges under 48 månaders heltidstudier. Timmarna för huvudhandledare och biträdande handledare fördelas mellan handledarna enligt överenskommelse mellan parterna. För doktorand som skriver sin avhandling inom ramen för projekt, utgår ingen ersättning under projekttiden till handledare som avlönas inom projektet Under utbildningstiden ska doktoranden fortlöpande presentera sitt avhandlingsarbete, t ex manuskript och forskningsresultat, vid seminarier/motsvarande i enligt med fakultetsstyrelsens riktlinjer Vid utbildningsvetenskapliga fakulteten ska doktorand vid minst tre tillfällen under studietiden få sitt avhandlingsarbete granskat av en särskilt utsedd diskutant vid ett öppet seminarium. Riktlinjer finns sammanställda i fakultetens Policy för seminariebehandling av avhandlingsarbeten (V 2014/6). Doktorand antagen till licentiatexamen ska få sitt uppsatsarbete granskat av en särskilt utsedd diskutant vid ett planeringsseminarium. Doktorand ska även beredas möjlighet att få sitt arbete behandlat i seminarieform i den forskningsmiljö doktoranden tillhör. Riktlinjer finns sammanställda i fakultetens Policy för seminariebehandling av avhandlingsarbeten (V 2014/6). Seminarieledare utses av dekan efter förslag från prefekt. Minst sex seminarieledare ska utses med en mandatperiod på tre år, enligt ett rullande system. Erfarna seminarieledare ska ständigt finnas med i gruppen. Seminarieledare ska inte ses som representant eller företrädare för ett visst fält eller en institution utan ha en hög legitimitet över gränser och grupper. Följande kompetenskriterier för seminarieledare ska eftersträvas: Professor eller docent med bred kompetens.

3 3 / 4 Erfarenhet av doktorandhandledning Erfarenhet av bedömning av avhandlingsmanuskript, genom uppdrag som diskutant vid slutseminarium, opponent, och ledamot i betygsnämnd, inom Sverige och/eller internationellt Seminarieledarna ska träffas minst en gång per år för att diskutera framlagda texter för att därmed eftersträva gemensamma bedömningskriterier. Sammankallande är vicedekan för utbildning på forskarnivå. 12. Högskolepedagogisk utbildning Fakultetsstyrelsen ska besluta om den högskolepedagogiska utbildningen ska göras inom ramen för doktorandens institutionstjänstgöring eller utgöra en poängsatt del inom utbildningen Vid utbildningsvetenskapliga fakulteten ska Högskolepedagogik 1: HPE 101, 5 högskolepoäng, erbjudas som valbar kurs inom utbildning på forskarnivå ( , U 2013/361). 15. Doktorandinflytande och förlängning av utbildningstid med anledning av förtroendeuppdrag och studentfackligt arbete Efter fullgjort förtroendeuppdrag ska förläggningen uppgå till lägst det antal dagar som anges i bilaga 1. Utöver de uppdrag som listas här kan ledamotskap i tillfälliga arbetsgrupper och andra organ/kommittéer förekomma. I dessa fall ska en bedömning av uppdragets omfattning göras före uppdragets början där ett minimum av antal förlängningsdagar fastslås. Det slutgiltiga antalet förlängningsdagar ska sedan klargöras i samband med att uppdraget slutförs Förtydligande av miniminivåer för förlängningsdagar per år med anledning av doktoranders förtroendeuppdrag vid utbildningsveteskapliga fakulteten anges i bilaga Licentiatuppsats och licentiatseminarium Licentiatuppsats ska presenteras och försvaras vid ett offentligt seminarium. Vid seminariet ska det finnas en extern granskare. Institutionen till vilken utbildningsämnet är knutet har att ombesörja kostnaden för mångfaldigandet av uppsatsen inför seminariet Vid seminariet ska det förutom examinator och granskare också finnas en ordförande. I normalfallet utses huvudhandledaren till ordförande för seminariet. För att säkra kvalitén ska det fullständiga manuset före anmälan om examination bedömas av en läsare, med minst motsvarande docentkompetens. Prefekt fattar beslut om utseende av läsare, efter förslag från huvudhandledare. Vid utbildningsvetenskapliga fakulteten finns särskilda anvisningar för licentiatseminarium (V 2014/289). 17. Doktorsavhandling och disputation En doktorsavhandling ska omfatta minst 120 högskolepoäng

4 4 / 4 En doktorsavhandling ska utformas som ett sammanhängande vetenskapligt verk i form av en monografi eller som en sammanläggning av vetenskapliga arbeten med en resonerande och sammanfattande kappa. Riktlinjer för sammanläggningsavhandlingar finns sammanställda i Riktlinjer för sammanläggningsavhandlingar (V 2014/195) Upplagan för en doktorsavhandling beslutas om i varje enskilt fall eller enligt fakultetsstyrelsens regler. Universitetsbibliotekets krav på pliktexemplar ska beaktas. Doktoranden har rätt till minst 20 exemplar av avhandlingen för eget bruk Prefekt ansvarar för beslut om upplagans storlek och att information om denna finns lätt tillgänglig för doktoranderna Doktorsavhandlingen kungörs genom spikning. Genom spikningen på universitetets anslagstavla i Vasaparken blir avhandlingens innehåll allmänt tillgängligt. Därtill skall doktoranden erbjudas möjlighet att publicera sin avhandling elektroniskt i enlighet med Universitetsbibliotekets e-publiceringssystem Spikning, anslående på universitets anslagstavla och meddelande om tid och plats för disputation, ska ske senast tre veckor före disputation. Perioderna 16 juni 15 augusti samt 24 december 6 januari får inte räknas in i spikningstiden. I samband med anslående på universitetets anslagstavla sker e-spikning i Universitetsbibliotekets e-publiceringssystem I betygsnämnden ska minst en person delta som inte är verksam vid Göteborgs universitet. När en betygsnämnd består av fem ledamöter skall minst två personer ingå som inte är verksamma vid Göteborgs universitet. Högst en av betygsnämndsledamöterna får komma från den institution/motsvarande där doktoranden varit verksam/antagen till utbildning på forskarnivå. Den som varit handledare för doktoranden får inte ingå i betygsnämnden. Inom betygsnämnden ska en jämn könsfördelning eftersträvas. Fakultetsstyrelsen kan ha särskilda kompetenskrav på betygsnämndens ledamöter Ledamot i betygsnämnd ska vara lägst docent eller inneha motsvarande kompetens. Dekanus kan ge dispens från kravet på att ledamot i betygsnämnd ska vara lägst docent. Dekanus utser i normalfallet tre ledamöter och en suppleant i betygsnämnden. Samtliga föreslagna ledamöter och suppleanter som föreslås till betygsnämnden ska tillfrågas om de kan åta sig uppdraget. Detta görs av handledaren/institutionen innan anmälan skickas in till utbildningsvetenskapliga fakultetskansliet Ordförande vid disputation, opponent och betygsnämnd utses av dekanus efter anhållan från institution. Av anhållan ska avhandlingens titel framgå samt tid och plats för disputationen Vid utbildningsvetenskapliga fakulteten utses i normalfallet huvudhandledaren till ordförande för disputationen. Vid anhållan om disputation ska kopia på seminarieledarens sammanfattande bedömning av slutseminarium bifogas.

5 Bilaga 1. Förtydligande av miniminivåer för förlängningsdagar per år med anledning av doktoranders förtroendeuppdrag vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten För att underlätta tillämpningen av bilaga 1. Miniminivåer för förlängningsdagar per år med anledning av doktoranders förtroendeuppdrag (Regler för studier på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna (V 2013/270) ges följande förtydligande: Uppdrag Förlängning Kostnadsbärare Kommentarer per år Beredningen för utbildning på forskarnivå (BUF) 10 dagar Dekan Endast de sammanträden Fakultetsstyrelsen 15 dagar Dekan Endast de sammanträden Bibliotekskommittén 1 dag Dekan Endast de sammanträden Doktorandkommittén Enligt doktorandreglerna Dekan Göteborgs universitets doktorandkommitté Enligt doktorandreglerna Rektor Endast de sammanträden

FAKULTETSSPECIFIKA REGLER FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ

FAKULTETSSPECIFIKA REGLER FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ STYRDOKUMENT Dnr V 2016/404 FAKULTETSSPECIFIKA REGLER FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion http://uf.gu.se/ Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

FAKULTETSSPECIFIKA REGLER FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ DOKTORANDREGLERNA

FAKULTETSSPECIFIKA REGLER FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ DOKTORANDREGLERNA STYRDOKUMENT Dnr V 2017/1087 FAKULTETSSPECIFIKA REGLER FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ DOKTORANDREGLERNA TILLÄGG TILL REGLER FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID GÖTEBORGS UNIVERSITET - DOKTORANDREGLERNA Publicerad

Läs mer

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I ÄMNESDIDAKTIK MED INRIKTNINGAR

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I ÄMNESDIDAKTIK MED INRIKTNINGAR STYRDOKUMENT Dnr U 2016/114 ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I ÄMNESDIDAKTIK MED INRIKTNINGAR Publicerad Beslutsfattare Handläggare Beslutsdatum Giltighetstid Sammanfattning http://uf.gu.se/ Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I IDROTTSVETENSKAP

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I IDROTTSVETENSKAP STYRDOKUMENT Dnr U 2016/118 ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I IDROTTSVETENSKAP Publicerad Beslutsfattare Handläggare Beslutsdatum Giltighetstid Sammanfattning http://uf.gu.se/ Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I PEDAGOGISKT ARBETE

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I PEDAGOGISKT ARBETE STYRDOKUMENT Dnr U 2016/112 ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I PEDAGOGISKT ARBETE Publicerad Beslutsfattare Handläggare Beslutsdatum Giltighetstid Sammanfattning http://uf.gu.se/ Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT LICENTIATEXAMEN I ÄMNESDIDAKTIK MED INRIKTNINGAR

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT LICENTIATEXAMEN I ÄMNESDIDAKTIK MED INRIKTNINGAR STYRDOKUMENT Dnr U 2016/113 ALLMÄN STUDIEPLAN MOT LICENTIATEXAMEN I ÄMNESDIDAKTIK MED INRIKTNINGAR Publicerad Beslutsfattare Handläggare Beslutsdatum Giltighetstid Sammanfattning http://uf.gu.se/ Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT LICENTIATEXAMEN I IDROTTSVETENSKAP

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT LICENTIATEXAMEN I IDROTTSVETENSKAP STYRDOKUMENT Dnr U 2016/117 ALLMÄN STUDIEPLAN MOT LICENTIATEXAMEN I IDROTTSVETENSKAP Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion Beslutsdatum Giltighetstid Sammanfattning http://uf.gu.se/ Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT LICENTIATEXAMEN I PEDAGOGISKT ARBETE

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT LICENTIATEXAMEN I PEDAGOGISKT ARBETE STYRDOKUMENT Dnr U 2016/111 ALLMÄN STUDIEPLAN MOT LICENTIATEXAMEN I PEDAGOGISKT ARBETE Publicerad Beslutsfattare Handläggare Beslutsdatum Giltighetstid Sammanfattning http://uf.gu.se/ Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ekonomisk geografi för doktorsexamen

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ekonomisk geografi för doktorsexamen FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN Dnr U 2015/167 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ekonomisk geografi för doktorsexamen Fastställd av Handelshögskolans fakultetsstyrelse den 26 mars 2015.

Läs mer

Regler för studier på forskarnivå vid Göteborgs universitet - Doktorandreglerna

Regler för studier på forskarnivå vid Göteborgs universitet - Doktorandreglerna Styrdokument Dnr A 11 4591/10 Regler för studier på forskarnivå vid Göteborgs universitet - Doktorandreglerna Publicerad Beslutsfattare Handläggare www.styrdokument.adm.gu.se Rektor Kristina Ullgren Beslutsdatum

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Matematik/ naturvetenskap, inriktning utbildningsvetenskap

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Matematik/ naturvetenskap, inriktning utbildningsvetenskap Fastställd av Naturvetenskapliga fakultetsnämnden 2008-04-02, 6.2 Dnr G 217 1128/08 1 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Matematik/ naturvetenskap, inriktning Inledning Regelverket för utbildning

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i kulturvård

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i kulturvård Fastställd av Naturvetenskapliga fakultetsnämnden 2008-05-07, 10.1 Dnr G 217 2386/08 1 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i kulturvård Inledning Regelverket för utbildning på forskarnivå beskrivs

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i företagsekonomi för doktorsexamen 240 högskolepoäng

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i företagsekonomi för doktorsexamen 240 högskolepoäng Dnr U 2014/ 800 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i företagsekonomi för doktorsexamen 240 högskolepoäng Företagsekonomiska institutionen Fastställd av Handelshögskolans fakultetsstyrelse

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2016/633 Allmän studieplan för doktorsexamen i humaniora med utbildningsvetenskaplig inriktning Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs

Läs mer

REGLER FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID GÖTEBORGS UNIVERSITET - DOKTORANDREGLERNA

REGLER FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID GÖTEBORGS UNIVERSITET - DOKTORANDREGLERNA STYRDOKUMENT Dnr V 2015/327 REGLER FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID GÖTEBORGS UNIVERSITET - DOKTORANDREGLERNA Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion http://medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Rektor

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Naturvetenskap

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Naturvetenskap Fastställd av Naturvetenskapliga fakultetsnämnden 2008-04-02, 6.1 Dnr G 217 1127/08 1 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Naturvetenskap Inledning Regelverket för utbildning på forskarnivå

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i företagsekonomi för licentiatexamen 120 högskolepoäng

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i företagsekonomi för licentiatexamen 120 högskolepoäng Dnr U 2015/166 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i företagsekonomi för licentiatexamen 120 högskolepoäng Företagsekonomiska institutionen Fastställd av Handelshögskolans fakultetsstyrelse

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/810 Allmän studieplan för doktorsexamen i tyska Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/820 Allmän studieplan för doktorsexamen i romanska språk Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 17 november 2016.

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i matematik

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i matematik Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i matematik 1 Inledning Regelverket för utbildning på forskarnivå beskrivs i ett antal styrdokument som har fastställts av olika instanser: Styrdokument

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2016/264 Allmän studieplan för doktorsexamen i historia Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 3 maj 2016 och ersätter

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/808 Allmän studieplan för doktorsexamen i japanska Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i matematisk statistik

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i matematisk statistik Reviderad av fakultetsstyrelsen 2016-06-09, 7, Dnr U 2016/323 1 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i matematisk statistik Inledning Regelverket och rutinerna för utbildning på forskarnivå

Läs mer

Regler för studier på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

Regler för studier på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. Styrdokument V 2013/370 Regler för studier på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. Publicerad Beslutsfattare Handläggare www.styrdokument.adm.gu.se Rektor Hans Abelius Beslutsdatum

Läs mer

Allmän studieplan mot doktorsexamen i Pedagogik

Allmän studieplan mot doktorsexamen i Pedagogik Dnr U 2013/471 Allmän studieplan mot doktorsexamen i Pedagogik Studieplanen är fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen 2013-09-05. Utbildning på forskarnivå regleras genom allmänna bestämmelser

Läs mer

För Humanistiska fakultetens regler för forskarutbildningen se Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

För Humanistiska fakultetens regler för forskarutbildningen se Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: 2015/800 Allmän studieplan för doktorsexamen i litteraturvetenskap Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 16 december 2015

Läs mer

Allmän studieplan mot doktorsexamen i Barn- och ungdomsvetenskap

Allmän studieplan mot doktorsexamen i Barn- och ungdomsvetenskap Dnr U 2013/469 Allmän studieplan mot doktorsexamen i Barn- och ungdomsvetenskap Studieplanen är fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen 2013-09-05. Utbildning på forskarnivå regleras

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/818 Allmän studieplan för doktorsexamen i slaviska språk Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen

Läs mer

Doktorandregler. Regler för studier på forskarnivå vid Göteborgs universitet

Doktorandregler. Regler för studier på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandregler Regler för studier på forskarnivå vid Göteborgs universitet Fastställd av Rektor juni 2008 Innehåll Förord...5 Värdegrund...6 Inledning...6 Grundläggande och särskild behörighet samt allmän

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2016/65 Allmän studieplan för doktorsexamen i latin Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen

Läs mer

Allmän studieplan mot doktorsexamen i Pedagogiskt arbete

Allmän studieplan mot doktorsexamen i Pedagogiskt arbete Dnr U 2013/472 Allmän studieplan mot doktorsexamen i Pedagogiskt arbete Studieplanen är fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetssstyrelsen 2013-09-05. Utbildning på forskarnivå regleras genom allmänna

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr:U2015/777 Allmän studieplan för doktorsexamen i arkeologi Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 3 maj 2016. Studieplanen

Läs mer

Anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Lunds Tekniska Högskola

Anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Lunds Tekniska Högskola 2019-03-12 Diarienummer U 2019/70 Ersätter: U 2016/572 Internationella avdelningen Anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Lunds Tekniska Högskola Utöver föreskrifterna i högskoleförordningen

Läs mer

Policy för seminariebehandling av avhandlingsarbeten

Policy för seminariebehandling av avhandlingsarbeten dnr V 2014/6 Beslutad av Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden 2010-09-08, reviderad 2012-06-13. Reviderad av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen 2014-01-17. Policy för seminariebehandling

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/812 Allmän studieplan för doktorsexamen i engelska Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen

Läs mer

Allmän studieplan för doktorsexamen i idé- och lärdomshistoria

Allmän studieplan för doktorsexamen i idé- och lärdomshistoria HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/798 Allmän studieplan för doktorsexamen i idé- och lärdomshistoria Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 16 december

Läs mer

Allmänna anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

Allmänna anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2016/416 Allmän studieplan för doktorsexamen i kulturstudier Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 22 september 2016.

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2018/778 Allmän studieplan för doktorsexamen i sinologi Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 18 december 2018. Studieplanen

Läs mer

Översyn av Doktorandreglerna

Översyn av Doktorandreglerna Hans Abelius Hans.Abelius@samfak.gu.se PM 1 / 1 2012-10-31 G 213 4699/10 Rektor Översyn av Doktorandreglerna I december 2011 fick undertecknad i uppdrag av rektor att utarbeta ett förslag till nya finansieringsregler

Läs mer

Allmän studieplan för licentiatexamen i Humaniora med inriktning mot utbildningsvetenskap

Allmän studieplan för licentiatexamen i Humaniora med inriktning mot utbildningsvetenskap HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/782 Allmän studieplan för licentiatexamen i Humaniora med inriktning mot utbildningsvetenskap Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs

Läs mer

Allmänna anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

Allmänna anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2016/415 Allmän studieplan för licentiatexamen i kulturstudier Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 22 september 2016.

Läs mer

Regler för studier på forskarnivå: Naturvetenskapliga fakulteten

Regler för studier på forskarnivå: Naturvetenskapliga fakulteten Regler för studier på forskarnivå: Naturvetenskapliga fakulteten Värdegrund för Göteborgs universitet Verksamheten vid universitetet ska präglas av ömsesidig respekt och hänsyn mellan dem som verkar där,

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U2015/732 Allmän studieplan för doktorsexamen i vetenskapsteori Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 26 november 2015.

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap UMEÅ UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakulteten ALLMÄN STUDIEPLAN 2007-05-02 Dnr 512-1915-07 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap Fastställande: Den allmänna studieplanen

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i socialt arbete, 240 högskolepoäng Den allmänna studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 27

Läs mer

Regler för studier på forskarnivå: Naturvetenskapliga fakulteten

Regler för studier på forskarnivå: Naturvetenskapliga fakulteten Regler för studier på forskarnivå: Naturvetenskapliga fakulteten Dessa regler utgör regler för all utbildning på forskarnivå inom universitetet och syftar till att gagna utbildningens kvalitet, doktorandernas

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/809 Allmän studieplan för licentiatexamen i tyska Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen

Läs mer

Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/787 Allmän studieplan för doktorsexamen i konst- och bildvetenskap Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 16 december

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/819 Allmän studieplan för licentiatexamen i romanska språk Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 17 november 2016.

Läs mer

REGLER FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID GÖTEBORGS UNIVERSITET - DOKTORANDREGLERNA

REGLER FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID GÖTEBORGS UNIVERSITET - DOKTORANDREGLERNA STYRDOKUMENT Dnr V 2018/603 REGLER FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID GÖTEBORGS UNIVERSITET - DOKTORANDREGLERNA Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion http://medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Rektor

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng U 2018/719 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 27 mars

Läs mer

Allmän studieplan mot doktorsexamen i idrottsvetenskap

Allmän studieplan mot doktorsexamen i idrottsvetenskap Allmän studieplan mot doktorsexamen i idrottsvetenskap Studieplanen är fastställd 2013-03-15 av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen. Utbildning på forskarnivå regleras genom allmänna bestämmelser

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Biomedicinsk vetenskap

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Biomedicinsk vetenskap Fastställd datum 2012-05-09 Dnr FAK 2012/155 Revideringsdatum 2016-06-02 Dnr 2016/1980-4.1.1.2 Fakulteten för hälso- och livsvetenskap Bilaga 1, utdrag ur Högskoleförordningen Utbildning på forskarnivå

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Byggteknik

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Byggteknik Fastställt datum 2014-09-12 Fakulteten för teknik Dnr 2014/294 Utbildning på forskarnivå vid Linnéuniversitetet regleras i Högskolelag och Högskoleförordning samt de lokala regler för utbildning på forskarnivå

Läs mer

Riktlinjer för examination på forskarnivå vid Högskolan i Halmstad Fastställd av forsknings- och utbildningsnämnden , dnr L 2015/131

Riktlinjer för examination på forskarnivå vid Högskolan i Halmstad Fastställd av forsknings- och utbildningsnämnden , dnr L 2015/131 Riktlinjer för examination på forskarnivå vid Högskolan i Halmstad Fastställd av forsknings- och utbildningsnämnden 2015-09-29, dnr L 2015/131 Med examination avses här examinering av alla moment på forskarnivå,

Läs mer

Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/788 Allmän studieplan för licentiatexamen i etnologi Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 16 december. Studieplanen

Läs mer

För doktorsexamen ska doktoranden

För doktorsexamen ska doktoranden Samhällsvetenskapliga fakulteten Umeå universitet, 901 87 Umeå Allmän studieplan Dnr FS 4.1.4-911-14 Sid 1 (5) Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i rättsvetenskap Syllabus for the PhD program

Läs mer

Regler för examination på forskarnivå vid Högskolan Dalarna

Regler för examination på forskarnivå vid Högskolan Dalarna Regler för examination på forskarnivå vid Högskolan Dalarna Beslut: FUN 2013-03-12 Revidering: 2013-04-23, 2014-02-11, 2014-02-03, 2015-05-19, 2016-05-12, 2017-02-16, 2019-03-07 Dnr: DUC 2013/586/80 Gäller

Läs mer

Utbildning på forskarnivå ska ge internationella kontakter bland annat i form av medverkan vid forskningskonferenser.

Utbildning på forskarnivå ska ge internationella kontakter bland annat i form av medverkan vid forskningskonferenser. U 2018/718 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i freds- och utvecklingsforskning 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet

Läs mer

Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/799 Allmän studieplan för licentiatexamen i litteraturvetenskap Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet 16 december 2015.

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/811 Allmän studieplan för licentiatexamen i engelska Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Miljövetenskap

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Miljövetenskap Fastställd datum 2012-05-09 Dnr FAK 2012/157 Revideringsdatum 2016-06-02 Dnr 2016/1978-4.1.1.2 Fakulteten för hälso- och livsvetenskap Bilaga 1, utdrag ur Högskole- förordningen Utbildning på forskarnivå

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2018/777 Allmän studieplan för licentiatexamen i sinologi Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 18 december 2018. Studieplanen

Läs mer

Examination inom utbildning på forskarnivå vid Högskolan i Skövde

Examination inom utbildning på forskarnivå vid Högskolan i Skövde Rektor FÖRESKRIFTER 2013-09-03 Dnr HS 2012/553-111 Examination inom utbildning på forskarnivå vid Högskolan i Skövde 1 Allmänt Utbildning på forskarnivå är uppdelad i en kursdel och en avhandlingsdel.

Läs mer

Allmän studieplan i utbildning på forskarnivå i samhällsvetenskapliga miljöstudier, 240 högskolepoäng

Allmän studieplan i utbildning på forskarnivå i samhällsvetenskapliga miljöstudier, 240 högskolepoäng Allmän studieplan i utbildning på forskarnivå i samhällsvetenskapliga miljöstudier, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den

Läs mer

Examensbenämning och ämnesbeskrivning. 1. Utbildningens mål HUMANISTISKA FAKULTETEN

Examensbenämning och ämnesbeskrivning. 1. Utbildningens mål HUMANISTISKA FAKULTETEN HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2017/659 Allmän studieplan för doktorsexamen i språkvetenskaplig databehandling Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den

Läs mer

Allmänna anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten

Allmänna anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten Humanistiska fakultetskansliet Sigríður Beck 031-7861108 ALLMÄNNA ANVISNINGAR GÄLLANDE UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ 2013-12-10 Dnr:U 2013/773 1 / 5 Humanistiska fakultetsstyrelsen Allmänna anvisningar gällande

Läs mer

Föreskrifter om avhandlingar och disputationer samt om granskning av licentiatuppsatser vid Lunds Tekniska Högskola

Föreskrifter om avhandlingar och disputationer samt om granskning av licentiatuppsatser vid Lunds Tekniska Högskola FÖRESKRIFTER 2015-04-07 1(4) Diarienummer: STYR 2015/321 Ersätter LTH 2012/1671 LTHs kansli Camilla Hedberg Chef, utbildningsavdelningen Föreskrifter om avhandlingar och disputationer samt om granskning

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Internationella Relationer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Internationella Relationer 1 (10) Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Internationella Relationer [International relations] 1. Beslut Studieplanen för utbildning på forskarnivå i internationella relationer är fastställd

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Nationalekonomi

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Nationalekonomi Fastställt datum 2013-01-31 Fakultetsstyrelsen Ekonomihögskolan Dnr FAK 2011/629 Utbildning på forskarnivå vid Linnéuniversitetet regleras i Högskolelag och Högskoleförordning samt de lokala regler för

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/817 Allmän studieplan för licentiatexamen i slaviska språk Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den juni 2016. Studieplanen

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Filosofi med filosofihistorisk inriktning

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Filosofi med filosofihistorisk inriktning Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Filosofi med filosofihistorisk inriktning Fastställd av historisk-filosofiska fakultetsnämnden 2008-06-10 1. Mål för utbildningen För doktorsexamen skall,

Läs mer

1. Utbildningens mål HUMANISTISKA FAKULTETEN

1. Utbildningens mål HUMANISTISKA FAKULTETEN HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2018/705 Allmän studieplan för doktorsexamen i språkvetenskaplig databehandling Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den

Läs mer

ALLMÄN STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ I INTERNATIONELLA RELATIONER 120 respektive 240 högskolepoäng

ALLMÄN STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ I INTERNATIONELLA RELATIONER 120 respektive 240 högskolepoäng 1 (9) ALLMÄN STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ I INTERNATIONELLA RELATIONER 120 respektive 240 högskolepoäng Studieplanen för utbildning på forskarnivå i internationella relationer är fastställd

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Estetiska uttrycksformer med inriktning mot utbildningsvetenskap vid Göteborgs universitet

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Estetiska uttrycksformer med inriktning mot utbildningsvetenskap vid Göteborgs universitet Dnr U 2019/175 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Estetiska uttrycksformer med inriktning mot utbildningsvetenskap vid Göteborgs universitet 1. Beslut Föreskrifter rörande utbildning på

Läs mer

POLICY FÖR SEMINARIEBEHANDLING AV AVHANDLINGSARBETEN

POLICY FÖR SEMINARIEBEHANDLING AV AVHANDLINGSARBETEN STYRDOKUMENT Dnr V 2015/756 POLICY FÖR SEMINARIEBEHANDLING AV AVHANDLINGSARBETEN Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion http://uf.gu.se/ Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

Regler för doktorsavhandling och disputation

Regler för doktorsavhandling och disputation GÖTEBORGS UNIVERSITET Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Beslut 1999-10-26 (J 6 0000/99) Regler för doktorsavhandling och disputation 1 Avhandlingens form 1.1 Doktorsavhandling skall utformas antingen

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

Läs mer

Institutionen för barn- och ungdomsvetenskap

Institutionen för barn- och ungdomsvetenskap Institutionen för barn- och ungdomsvetenskap STOCKHOLMS UNIVERSITET Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i barn- och ungdomsvetenskap, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga

Läs mer

Allmän studieplan mot licentiatexamen i Barn- och ungdomsvetenskap

Allmän studieplan mot licentiatexamen i Barn- och ungdomsvetenskap Dnr U 2013/509 Allmän studieplan mot licentiatexamen i Barn- och ungdomsvetenskap Studieplanen är fastställd 2013-09-05 av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen. Utbildning på forskarnivå regleras

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. Dnr: U 2015/776 Allmän studieplan för licentiatexamen i arkeologi Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen kompletteras med

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2016/417 Allmän studieplan för licentiatexamen i Datalingvistik Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 30 mars 2017.

Läs mer

Studieplan för utbildning på forskarnivå i företagsekonomi

Studieplan för utbildning på forskarnivå i företagsekonomi Dnr: HS 2016/444 Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Studieplan för utbildning på forskarnivå i företagsekonomi (Doctoral studies in Business Administration) Karlstads universitet 651 88 Karlstad

Läs mer

Studieplan för utbildning på forskarnivå i Psykologi

Studieplan för utbildning på forskarnivå i Psykologi HS2018/796 Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Studieplan för utbildning på forskarnivå i Psykologi (Doctoral studies in Psychology) 2 Beslut om inrättande Studieplanen är fastställd av fakultetsnämnden

Läs mer

GU 2019/1464 Bilaga 10:1 SFS

GU 2019/1464 Bilaga 10:1 SFS Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i socialt arbete, 240 högskolepoäng Den allmänna studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 27

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2017/658 Allmän studieplan för licentiatexamen i språkvetenskaplig databehandling Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet

Läs mer

POLICY FÖR SEMINARIEBEHANDLING AV LICENTIATUPPSATS

POLICY FÖR SEMINARIEBEHANDLING AV LICENTIATUPPSATS STYRDOKUMENT Dnr V 2018/269 POLICY FÖR SEMINARIEBEHANDLING AV LICENTIATUPPSATS Publicerad Beslutsfattare Handläggare https://medarbetarportalen.gu.se/internt-uf/forskarutbildning/styrdokument/ Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/803 Allmän studieplan för licentiatexamen i språkvetenskaplig databehandling Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet

Läs mer

LINKÖPINGS UNIVERSITET Filosofiska fakultetsstyrelsen Dnr LiU -2008/ ALLMÄN STUDIEPLAN FÖR FORSKARUTBILDNINGEN INOM NATIONALEKONOMI (Economics)

LINKÖPINGS UNIVERSITET Filosofiska fakultetsstyrelsen Dnr LiU -2008/ ALLMÄN STUDIEPLAN FÖR FORSKARUTBILDNINGEN INOM NATIONALEKONOMI (Economics) ALLMÄN STUDIEPLAN FÖR FORSKARUTBILDNINGEN INOM NATIONALEKONOMI (Economics) Fastställd av filosofiska fakultetsstyrelsen 2008-02-07. Studieplanen gäller för studerande som avslutar utbildningen med doktorsexamen

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i freds- och utvecklingsforskning 240 högskolepoäng

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i freds- och utvecklingsforskning 240 högskolepoäng Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i freds- och utvecklingsforskning 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 27

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/821 Allmän studieplan för licentiatexamen i grekiska Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i arbetsvetenskap, 240 högskolepoäng

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i arbetsvetenskap, 240 högskolepoäng INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP U 2018/715 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i arbetsvetenskap, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

Läs mer

För Humanistiska fakultetens regler för forskarutbildningen se Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

För Humanistiska fakultetens regler för forskarutbildningen se Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/795 Allmän studieplan för licentiatexamen i religionsvetenskap Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet 18 februari 2016.

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden. Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i arbetsvetenskap, 240 högskolepoäng

Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden. Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i arbetsvetenskap, 240 högskolepoäng Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i arbetsvetenskap, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs

Läs mer

Allmän studieplan för doktorsexamen i arkeologi vid Göteborgs universitet

Allmän studieplan för doktorsexamen i arkeologi vid Göteborgs universitet U 2013/69 Allmän studieplan för doktorsexamen i arkeologi vid Göteborgs universitet Studieplanen är fastställd av humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet 2013-02-21. Studieplanen kompletteras

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i etnologi

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i etnologi Sid 1 (6) Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i etnologi Syllabus for the PhD programme in Ethnology at third-cycle level Fastställande: 2018-02-08, reviderad Ikraftträdande: 1 Mål för utbildningen

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP

INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP U 2018/714 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i sociologi, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

Läs mer

Värderingsförmåga och förhållningssätt - visa förmåga att göra forskningsetiska bedömningar i sin egen forskning,

Värderingsförmåga och förhållningssätt - visa förmåga att göra forskningsetiska bedömningar i sin egen forskning, STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ I STATISTIK VID STOCKHOLMS UNIVERSITET Fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 070531. 1. Mål för utbildningen Den nya examensordningens krav för doktorsexamen

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/ 726 Allmän studieplan för doktorsexamen i lingvistik Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 26 november 2015. Studieplanen

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Miljövetenskap

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Miljövetenskap Fastställt datum 2012-05-09 Fakultetsnämnd FNT Dnr FAK 2012/157 Utbildning på forskarnivå vid Linnéuniversitetet regleras i Högskolelag och Högskoleförordning samt de lokala regler för utbildning på forskarnivå

Läs mer