Kundundersökning Restaurang Källan Sunderby sjukhus 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kundundersökning Restaurang Källan Sunderby sjukhus 2017"

Transkript

1 Redovisande dokument Rapport Sida 1 (22) Kundundersökning Restaurang Källan Sunderby sjukhus 17 Datum för rapport Gäller process Kost Utförd av Sofia Järverud Resultatet omfattar Restaurang Källan Sunderby sjukhus Metod Pappersenkät Målgrupp Gäster i restaurangen Från Till Genomfört datum Kontaktperson Jenny Nergård Syfte Division Service ska arbeta med ständiga förbättringar för att öka kvaliteten för våra kunder. En viktig del i detta arbete är att ta reda på vad kunderna tycker om de tjänster och produkter vi levererar. I detta fall undersöktes kundens intryck av restaurangens utformning, personalens kunskap och bemötande, samt det utbud som finns till försäljning i Restaurang Källan. Resultat Av enkäter kom 14 besvarade in. För att öka chansen att få in många besvarade enkäter delades den ut under en tvåveckorsperiod, dock inte till samma gäst två gånger. Nedan visas resultat för varje enskild fråga i enkäten. På samtliga frågor med svarsalternativen, för det mesta, för det mesta, fanns även svarsalternativet vet ej med i enkäten. I diagrammen nedan redovisas dock inte svarsalternativet vet ej. Svarsalternativet vet ej räknas heller inte med i antal svarande eller vid uträkning av medelvärdet som redovisas under respektive diagram. Istället redovisas det antal som svarat vet ej separat under respektive diagram.

2 Sida 2 (22) Vem är du? 4 34 Anställd Besökare/patient Antal svarande: (75,5 %) av de svarande arbetade på sjukhuset (anställd inom Region Norrbotten eller annan organisation) och 34 (24,5%) var besökare/patient Hur ofta köper du mat/fika från Restaurang Källan? 15 Varje dag gånger per vecka gånger per vecka 61 Högst några gånger i månaden eller mer sällan Antal svarande: (45,2%) av de svarande besökte retaurangen högst några gånger i månaden eller mer sällan, 35 (25,9%) av de svarande besökte restaurangen 1-2 gånger i veckan.

3 Sida 3 (22) När du köper mat/fika från restaurangenbrukar du oftast? 7 Äta i restaurangen 66 Ta med Antal svarande: (51,5%) av de svarande brukar oftast äta i restaurangen och 66 (48,5%) brukar oftast ta med sig mat/fika därifrån Hur väl uppfyller restaurangen din förväntan på att kunna hitta information om restaurangens verksamhet, ex. menyer, inför ditt besök? 4 4 Antal svarande: 136 Medelvärde: 3,39 Antal som svarat vet ej : (94,1%) svarade att restaurangen uppfyllde deras förväntan eller för det mesta när det gällde att hitta information om restaurangens verksamhet.

4 Sida 4 (22) Antal svarande: 135 Medelvärde: 2,82 Antal som svarat vet ej : 4 Vad tycker du om måltidsmiljön i restaurangen? (68,9%) svarade tyckte att måltidsmiljön var eller för det mesta, medan 42 (31,1%) tyckte att den var dålig eller för det mesta dålig. Vad tycker du om hur restaurangen är planerad? (ex. logistik kring servering, betalning, diskinlämning m.m.) Antal svarande: 134 Medelvärde: 2,4 Antal som svarat vet ej : (49,3%) svarade att de tyckte att restaurangen var eller för det mesta, 68 (5,7%) tyckte att den var eller för det mesta planerad.

5 Sida 5 (22) Vad tycker du om bemötandet av restaurangpersonalen? Antal svarande: 137 Medelvärde: 3,45 Antal som svarat vet ej : (91,2%) svarade att bemötandet av personalen var eller för det mesta, 12 (8,8%) svarade att bemötandet var eller för det mesta Hur tycker du att restaurangpersonalens kunskap om maten som serveras är? 1 1. Dålig 2. För det mesta dålig Antal svarande: 1 Medelvärde: 3,41 Antal som svarat vet ej : (94%) svarade att personalens kunskap om maten var eller för det mesta, 6 (6%) svarade att kunskapen var dålig eller för det mesta dålig.

6 Sida 6 (22) Vilket är ditt totala intryck gällande den varma maten (dagens rätt)? Antal svarande: 131 Medelvärde: 3,4 Antal som svarat vet ej : 8 12 (77,9%) svarade att det totala intrycket av dagens rätt var eller för det mesta, 29 (22,1%) svarade att intrycket var eller för det mesta Vilket är ditt totala intryck gällande salladsbuffén? Antal svarande: 127 Medelvärde: 2,87 Antal som svarat vet ej : 1 88 (69,3%) svarade att intrycket gällande salladsbuffén var eller för det mesta, 39 (3,7%) svarade att intrycket var eller för det mesta.

7 Sida 7 (22) Vilket är ditt intryck om de färdiga matlådor som finns för försäljning? Antal svarande: 85 Medelvärde: 2,79 Antal som svarat vet ej : (72,9%) svarade att intrycket av den micromat som finns till försäljning var eller för det mesta, 23 (27,1%) att intrycket var eller för det mesta Vilket är ditt intryck av de färdiga smörgåsar som finns för försäljning? 13 Antal svarande: 93 Medelvärde: 2,73 Antal som svarat vet ej : (59,1%) svarade att deras intryck av de färdiga smörgåsarna som finns till försäljning var eller för det mesta, 38 (4,9%) svarade att intrycket var eller för det mesta

8 Sida 8 (22) Vilket är ditt intryck om de färdiga sallader som finns för försäljning? 13 Antal svarande: 96 Medelvärde: 2,74 Antal som svarat vet ej : (65,6%) svarade att deras intryck av de färdiga salladerna som finns till försäljning var eller för det mesta, 33 (34,4%) att intrycket var eller för det mesta Vilket är ditt intryck om det fikabröd som finns för försäljning? Antal svarande: 87 Medelvärde: 3,32 Antal som svarat vet ej : (86,2%) svarade att deras intryck av det fikabröd som finns till försäljning var eller för det mesta, 12 (13,8%) tyckte att intrycket var eller för det mesta.

9 Sida 9 (22) Vilket är ditt intryck om de rätter som erbjuds enligt grillmenyn? Antal svarande: 79 Medelvärde: 3,3 Antal som svarat vet ej : 6 68 (86,1%) svarade att deras intryck av rätterna på grillmenyn var eller för det mesta, 11 (13,9%) svarade att det var eller för det mesta Hur väl motsvarar restaurangen dina önskemål? Antal svarande: 132 Medelvärde: 2,84 Antal som svarat vet ej : 3 9 (68,2%) svarade att restaurangen motsvarade deras önskemål eller för det mesta, 42 (31,8%) svarade att den motsvarade önskemålen eller för det mesta.

10 Sida 1 (22) Analys och åtgärder 32,1% ansåg att restaurangen var planerad när det gällde logistik etc. I kommentarerna framkom att många upplevde att det var långa köer i kassorna samt en slamrig diskinlämning. Sedan denna kundundersökning genomfördes har ett nytt kassasystem införts och det finns även beslut om ny kassamöbel. Det resulterar förhoppningsvis i ett bättre flöde och hjälper till att minska köerna. 34,4 % svarade att intrycket av de färdiga salladerna var eller för det mesta. Sortimentet är helt utbytt sen mars, vilket har fått mycket positiva kommentarer. 27,1% svarade att intrycket av micromaten var eller för det mesta. Det framkom i kommentarerna att många upplevde utbudet som tråkigt och att det alltid bara finns samma rätter att välja mellan. Några nyheter har släppts av leverantör sen undersökningen gjordes. 4,9% upplevde intrycket av de färdiga smörgåsarna som eller för det mesta. Ett besök hos leverantören med syfte att variera sortimentet har nyligen gjorts, vilket kommer att resultera i mer variation när det gäller de färdiga smörgåsarna. 77,9% svarade att intrycket av dagens rätt är eller för det mesta. I kommentarerna framkommer att en del upplever priset som högt. Priset är dock något som är lika inom alla Region Norrbottens restauranger och är inte något som Restaurang Källan kan påverka själva. 3,7% upplevde att intrycket av salladsbuffén var eller för det mesta. Ett arbete med förbättring av salladsbuffén pågår kontinuerligt. Utvärdering arbetsätt och verktyg Fungerar med pappersenkät, men vid nästa undersökning kommer enkätverktyget EvaSys att användas. Kommunikation Resultatet kommer att publiceras på Restaurang Källans sida på norrbotten.se samt presenteras för personalen i Restaurangen och produktionsköket på Sunderby sjukhus. Resultatet kommer även att skickas till Region Norrbottens FM chef samt till verksamhetsutvecklare inom kost.

11 Sida 11 (22) Uppföljning Resultatet kommer, tillsammans med bland annat övriga inkomna avvikelser och förbättringsförslag, att tas i beaktande vid planering av förbättringsarbete inom kost Sunderby sjukhus.

12 Sida 12 (22) Bilagor Bilaga 1: Egna kommentarer Egna kommentarer 1. Alldeles för dyrt för den kvalitét på mat/smörgåsar man får. Påminner mycket om maten man fick i skolan. 15 kr/mackan, 5 kr/måltid är mer rimligt för vad man får. 2. Alldeles för högt pris på maten (både dagens lunch, sallader, smörgåsar). Finns inga andra alternativ för att handla sig mat annat än restaurangen. Man blir begränsad till portionsstorlek i och med minskade mat-/salladslådor. 3. Alltför dyrt för mat som känns som skolmaten när man gick i skolan. Salladsbuffén alltför dyr och ensidig, tråkig och dålig. Önskemål om veganskt alternativ. 4. Alltid god och vällagad mat! 5. Alltid trevligt att komma till restaurangen och handla. Mycket trevlig och professionell personal. 6. Bara! 7. Bemötande personal: helt ruggigt. Färdiga smörgåsar: för mycket bröd. Senaste prishöjningen känns sådär.. 8. Bra soppor! 9. Burkarna är för små när man tar med sig mat. Dessutom är priset för mycket när man inte kan hämta påfyllning. 1. Bättre kvalitetsmässig mat eller lägre priser, tack! 11. Bättre utbud m färdiga sallader, t.ex. pasta med kyckling. Ej frukt i salladsboxen pga. allergi, frukt isf paketerad. Mer innehåll i salladen relaterat till det pris ni tar för dem. Mer utbud av färdiga matlådor. Wraps. Ingen höjning av priser. 12. Dagens rätt är för dyr, priset borde halveras för personalen. Och salladsbyttorna är ju löjliga, alldeles för små!

13 Sida 13 (22) Egna kommentarer 13. Den varma maten är katastrofal! Skärpning! Okryddat, dålig kvalitet, bleka/tråkiga smaker. Nedåtgående spiral sedan början av 16, då var det OK/, nu mycket sämre! Och högre pris! Inte acceptabelt! 14. Det är dyrt! Det är inte prisvärt för det man får. Lite väl mycket skolmatsal över del hela, både maten och miljön. Bättre kösystem. 15. Det är för lite matlådor att välja på. 16. Det är första gången på flera år som jag äter här, så jag har inte hunnit utforska allt ännu. 17. Dyr "dagens rätt" i förhållande till utbud/kvalité, med delade matlådor. Små burkar till sallad för oss som köper med dagens rätt. Ofta utplockat i salladsbuffén. Tycker att läsk borde ingå när man handlar i grillmenyn. Svårt att hälla upp soppan från en tvådelad matlåda. Grillen stängd på helg och kväll?! Trevlig personal! 18. Dyr lunchbuffé. Högljudd miljö. Dåliga mackor, för lite smör och pålägg för priset. 19. Dyrt fika. Dålig planlösning vid mat, fika och kassa. Störigt med brus och skrammel från disken. Riktigt god mat, god salladsbuffé med urval. God vegetarisk mat.. Dyrt fikabröd. 21. Dyrt. 22. Då vi endast har 3 min lunch är det svårt att hinna hämta och äta under denna tid. Detta på grund av långa köer vid lunchtid samt mycket patienter/anhöriga i matsalen. En personalmatsal är ett måste. Eller så hänvisar vi alla patienter/anhöriga till landstingshuset under en period så kanske det händer något. 23. Dåliga svarsalternativ. Enformig salladsbuffé. Lång kö oftast vid lunch. Dyrt. Det är för det mesta inte, men inte heller för det mesta.

14 Sida 14 (22) Egna kommentarer 24. Dåliga öppettider på ett sjukhus, borde vara öppet 7-21 varje dag och innehålla en liten livsmedelsbutik. Finns ofta ingen mat kvar fram till kl Salladsbuffén är inte alltid påfylld och i slutet av dagen finns inget kvar. 25. Dåligt att inte kunna ta dressing separat vid salladsbuffén. Ibland enformig sallad, samma sort återkommer. Tråkig färdig sallad. (Klumpar med salladsblad). OFTAST GODA SOPPOR! 26. Dåligt flöde. Salladsbuffén förbättras, inte blanda ihop flera grönsaker, inte olja och vinäger i alla sallader. Även kyckling eller annat till salladen skulle vara. By ut färdiga maträtterna. Dyrt. Handlar nästan aldrig nu mer. 27. Dåligt kassasystem, kösystem. Bra salladsbuffé, väldigt varierande. 28. Dåligt utbud på smörgåsar då de innehåller lök, majonnäs mm, enda alternativet är ostmacka. Vi är många som är överkänsliga. Det är mat i stort sett, men tyvärr innehåller de flesta rätter lök. Mitt förslag till köttfärsrätter, stek lök på sidan om så kan man välja om man vill! Tack för en god lunch! 29. Egentillverka mer mat från grunden i sjukhusets kök, för mycket halvfabrikat utifrån pris för lunch. 3. Endast 4 som är trevliga i personalen, resten behöver en kurs i hur man bemöter kunder. Känns som att man får handla på nåder, ska be om ursäkt för att man stör. Dåligt utbud av fikabröd och väldigt dyrt. För dyrt i grillen och att inte dryck ingår. Varför ingår inte måltidsdryck? Salladsbuffén för dyr, salladsbyttor till dagens är jävligt små. Blivit sämre. Mackorna är blöta och jävliga. Färdiga sallader för dyra. 31. Erbjud svartvinbärs måltidsdryck. Hög ljudnivå i matsalen. Dagens soppor är. 32. Ett bättre kösystem till dagens för att undvika köer. Bättre alternativ för lunch att ta med. För guds skull, börja le! Bättre öppettider kvällar och helger. Skärpning!

15 Sida 15 (22) Egna kommentarer 33. Fler alternativ till grillmenyn. Bättre färdiga rätter och sallader behövs. För lite protein i salladerna. För dyrt, personal borde få rabatt. Dålig lokal, högljutt och få sittplatser. Långa köer för personal, hela rasten går åt till att köa. Borde finnas en personalmatsal. 34. För bullrig miljö. Fler mackor med grovt bröd och gärna surdeg. 35. För dyr dagens rätt, den mat som serveras är inte värd 9 kronor. Dålig variation. Slafsig servering, grisiga slevar som dräller etc. 36. För dyr mat i förhållande till kvalité, typ skolkök. Snålt med små salladsburkar till dagens + att man inte ens får köpa de separat för billigare pris än 3,-. Egen personalmatsal önskas. Samma mat som i regionhuset borde serveras. Långa köer, halva lunchen går åt. Lite sittplatser och stojig miljö. 37. För dyrt att äta som anställd. Kvalitén jämfört med något år tillbaka är grym, mycket bättre mat nu. Utmärkt för allergiker +++. Trevlig personal. Ljuddämpa bättre. 38. För dyrt med 9 kr för dagens mat och att salladslådan har minskat i storlek. Dåligt att mat skrapas över från form som stått fram till ny form. 39. För dyrt med dagens! Mer variation på sallader och smörgåsar. 4. För dyrt. En liten salladsburk 4,-, 9,- för mat som man tar med nedklämt i en minimal burk, ingen möjlighet att backa om man skulle vilja det. En pytteliten salladsburk till. Förbjudet att ta en bytta till om man vill separera maten lite. Om man äter på plats ska man inte behöva slabba med disken efter om man bet 9 kronor. Önskar tacobuffé nån gång. Ur urval på helgerna. 41. För höga priser! 9 kr för mat i denna stökiga miljö är för mycket! Och det är för dyrt med 75 kr för salladsbuffé. 4 kr att ta med, då borde det finnas någon slags protein (ägg/kycklingbitar/räkor) att ta. Jag har slutat handla hos er.

16 Sida 16 (22) Egna kommentarer 42. För högt pris för den mat som serveras! För lång kö. För lite salladsutbud och mängd att ta med. Lock och koppar svåra att få isär/hygien. Slut i drickatapparna. 43. För mycket pasta i färdig sallad. Önskar mer variation på sallad/grönt via salladsbuffén. Vill ej ha brödet. Återgå till 3 kronor per person, dressing på sidan om och uteslut brödet. 4 kronor per portion sallad är hög kostnad. 44. Förbättra ljudmiljö med textilier t.ex. Bra med gluten- och laktosfria alternativ och att ni skriver ut det på menyn. Roligt och med konsutställningar av blandade konstnärer. 45. Ganska dyrt. 46. Gluten och laktosfria alternativ borde finnas i hand. Om de finns, markera på något sätt så att man ser dem lätt. Tänk på personer som har IBS. Tack! 47. Glöm inte bort att det är ett servicejobb! För mycket blandningar i salladsbuffén, mer rena grönsaker. Finns så mycket allergiker som får avstå på grund av detta. Negativt att grillen är stängd på helgerna. Lär er av Micke hur man ger god service. 48. Grillmenyn innehåller för få alternativ och är för dyrt, i övrigt helt okej. Salladsbuffén verkar oftast vara en massa blandningar, för att t-ex bli av med rester. Miljön är för stimmig för att man ska få matro. Personalen är trevlig och tillmötesgående, serviceminded nästan alla. 49. Grym salladsbuffé! 5. Gällande färdiglagad förpackad mat så hade det varit trevligt med något glutenfritt alternativ samt att ni hade glutenfria färdiga mackor framme. Tror att fler skulle handla det då. 51. Gärna fler dagar med husmanskost och färre dagar med örtkryddad mat. En havrekaka till kaffet efter maten är alltid gott. Vissa vinterdagar är det för kallt i restaurangen. De populäraste sopporna kunde återkomma oftare. 52. Ha fetaostdressing varje dag. Servera citronklyftor till fisken. Oftare ugnspannkaka, ärtsoppa, palt och stekt salt sill.

17 Sida 17 (22) Egna kommentarer 53. Har slutat äta hos er. Menyn kan vara, men smakupplevelsen motsvarar inte förväntningarna till det priset. Höga priser för prefabricerat innehåll. Kryddor? 54. Har varit tvungen att sluta äta dagens pga. det är något i maten som gör att jag inte mår. Beträffande salladsbuffén har det blivit bättre, men det är fortfarande en del röror kvar. Bättre med grönsakerna var för sig så att man får blanda själv! Snegla på landstingshusets matsal - de har mat och sallad! 55. Har ätit frekvent i restaurangen sedan årsskiftet då en närstående är inlagd på sjukhuset. Bor inte i närheten varför jag ofta har ätit lunch eller middag i restaurangen i samband med sjukhusbesöken, som då tar ganska många timmar i anspråk. Skulle då uppskatta om det fanns ett rabattsystem, lunchkuponger/lunchkort, t-ex- äta 11 ggr och betala för 1, som finns på många vanliga restauranger. 56. Hutlösa priser! Salladsbuffén har blivit dyrare. 9,- för dagens är för dyrt med tanke på vad man betalar på finare restauranger. Nu får man dessutom bara en liten salladsburk till maten. Minus för att det inte finns personalmatsal. 57. Hämtmat önskas till lägre pris än dagens som äts på plats, större låda till samma pris, man kan inte backa om man vill! Ej blanda sås, grönsaker mm. Salladsbordet skulle förändrats då priset höjdes från till 3 kronor. Vad har ändrats? Ingenting. Tänk på var ni använder handskarna, byt ofta! Ej pengar - mat. 58. Häng skyltar över disken i mitten med mat så att man kan läsa vad som serveras där. Då slipper man stå i kö, man kan gå direkt till disken i mitten om man vet vilken mat som serveras där. Variera salladsbuffén, den är enformig. Mindre vinägersmak. 59. Hög ljudnivå, långa köer. Relativt dyr mat. 6. Höga priser. Ibland för salt, ibland inte tillräckligt, bättre avsmakning av maten innan servering önskas. 61. Höjda priser i kombination på den låga kvalitén på maten gör att man drar sig för att handla mat på restaurangen.

18 Sida 18 (22) Egna kommentarer 62. Inte så smak på kaffet, lite beskt. På vissa ställen finns en trevlig kaffetunna med en kran där man tar önskad mängd. Skippa den här överteknifierade. kr per kopp är dyrt, stor omsättning, 15 kr räcker. 63. Jag skulle gärna se ett utökat utbud av glutenfria alternativ. Då glutenintolerans blir allt mer konstaterat samt allt fler idag medvetet väljer att leva utan gluten kan det vara något att ha med sig. 64. Kallt i matsalen, alldeles för ofta 65. Katastrof att matlådorna krymper och krymper. Alldeles för lite salladsbox. Inga dressing lådor längre. Hur kan "ta med"- priset utifrån detta vara 9? Det behövs något nytt och fräscht. Stackars anhöriga som bara får detta som alternativ. 66. Laxsalladen tar ofta slut, beställt hem för lite? 67. Lång kö. Maten blir kall innan man kommer fram, mer kassor eller annat kassasystem behövs. 68. Långa köer till dagens lunch. Skulle önskat kunna betala lunchen först för att slippa balansera en bricka i det trånga utrymmet vid kassan. 69. Långa köer, hinner gå större delen av lunchrasten innan man får sätta sig och äta. Separat kö/matsal för personal och patienter/besökare för att det ska gå fortare i flödet och slippa prata med patienter på sin fritid. Lägre pris för anställda. 7. Långa köer. Ordna så att man kan ta mat från båda sidorna. Personalrabatt. 71. Mackor som inte innehåller fisk/skaldjur saknas - lite godare mackor menar jag. 72. Maten är för dyr. Vi personal skulle få rabatt när vi handlar. 73. Mer kött, fisk utan gratäng. För mycket krämiga soppor. Mer grillat kött. Hög ljudnivå!

19 Sida 19 (22) Egna kommentarer 74. Mer utbud av färdiga rätter. Färska mat till middag. Billigare mat till middag då den inte är lika fräsch. Vi vill ha grillmat till helgen eftersom att vi jobbar då. 75. Mer variation på personalfikat. Ofta slut på vissa matlådor samtidigt som det finns massor kvar av andra. Gríllmenyn alltför dyr. Maten blir kall innan man har betalat. Kolla salladsbuffén på landstingshuset. 76. Mycket fikabröd. 77. Mycket kvalité på maten! 78. Mycket olika kvalitét på varmrätterna. Sopporna oftast för tjocka, liknar mer redningar, men brukar smaka. Utrymmena för trånga, men svårt att påverka. 79. Mycket trevlig personal och god mat! 8. Ni har ett rykte om er att servera mycket god mat och detta lever ni verkligen upp till. Kanske vore den en idé att dela upp de stora och långa borden, men annars ingen kritik. 81. Något för trångt, för få bord. För lång kö vid lunchtid. Dåligt skyltat om diskinlämning. Idé: Ha den vegetariska rätten i ön för att öka att folk ska välja vegetariskt alternativ ännu mer. Saknar veganska alternativ till mackor och sallader, eller iallafall vegetariska. 82. Om du köper sallad före 11 är den, vid lunch (12.) är det tomt i de flesta byttor och ingen fyller på. Då ni pratar om att ni värnar om miljön borde ni sälja små salladsbyttor alt. Sälja sallad efter vikt. 83. Onyttig mat, ej nyckelhålsalternativ. Slabbiga feta maträtter. För mycket fett och mjöl. Salladsbordet i princip halverat. Finns ex. ALDRIG färsk paprika. Mycket feta dressingar/olja i salladen. Burk halverad! Det nyttiga skärs ner på. Plastburkarna under all kritik, dålig kvalité. 84. Ordna 2 köer, en för personal och en för civila. Ibland orimligt långa köer vid lunch.

20 Sida (22) Egna kommentarer 85. Personal borde ha en egen matsal. Högljudd miljö. Personalen är supertrevlig, maten och salladsbuffen är jätte, många alternativ. 86. Personalen är guld, finns ingen bättre. 87. Potatisen är ofta hård. Ibland är dagens ljummen/kall. Tomatsås till pannbiff och köttfärslimpa, usch! 88. Priset är för högt! Dålig variation på menyn. Alldeles för litet utbud av kryddor. För mycket av prefab rätter. Bullrig miljö. Mat och kassadelen = kaos. Diskinlämningen OK. 89. Problemet är att det tar för lång tid att köpa mat. Lång kö ut på "gatan". Salladerna (färdigpackade) av varierande kvalité, ibland väldigt lite i lådorna. Salladerna i buffén är. Bra om det skulle finnas ett alternativ med protein/kött/skinka/kyckling. 9. Programmera kaffeautomaten så att man kan få en halv kopp kaffe. 91. Restaurangen ger ett stökigt och intryck, trist inredning. Stolar och bord utdragna, speciellt i kioskdelen. Barstolar och bord passar ej på ett sjukhus. Blev sämre/fulare när automaterna flyttades. En del av kassapersonalen är rent sagt otrevliga och sätter inte kunden först. 92. Saknar husman hårdbröd, pris på det. 93. Salladsbuffén är inte. Ensidig-samma grönsaker hela tiden. För mycket är indränkt i vinäger. Mycket ihopblandat och mycket lök. Vore bättre att plocka och blanda själv. Om man vill ha vinäger kan man tillsätta det själv. "Disken" där man lämnar tallrikar är otrevlig och bullrig. 94. Skär citroner i klyftor. Ärtsoppa och plättar någon torsdag gärna! 95. Som rullstolsbunden är det svårt att nå knappen för påfyllning av kaffe. Mellan kaffeautomat och kassan beroende av assistans med brickan. Allt i ett så att rullstolsburen klarar av detta själv.

21 Sida 21 (22) Egna kommentarer 96. Stökig miljö att äta i. Lämna disk vid ingången till hotellet?! Salladsbuffén är men det blir alltid samma röror, kan de inte varieras? Maten är ofta smaklös, kall innan man hunnit sätta sig och ser sällan aptitlig ut. Priset för detta är inte överrensstämmande med vad man få. Kan det finnas fler sorters svart te? Idag finns massor av fruktteer, men bara en sorts svart te. Utbud av dryck är. 97. Sämre nu än förr. En del trevliga, en del otrevliga i personalen. Varma maten sämre nu. Mer urval på micromat. Fikabrödet oftast slut till eftermiddagen, men Sodexho var sämre. Byte av leverantör. Se matsedel som regionshuset. Varför sämre utbud här än i regionshuset? Dåligt på helger med dryck, sallad och bröd. 98. Torrt fikabröd. Otrevlig personal. Vissa dagar går inte att äta, inte god mat. Vissa dagar okej. Kanske dags att byta leverantör som landstingshuset har. 99. Tragiskt att ha samma leverantör på färdiga rätter/sallader/mackor som inte är goda och på tok för dyra. Därför avstår jag ofta att handla dessa varor. 1. Trist vid entrén, hur är det tänkt med de höga barborden? Smörgåsarna borde säljas ut på eftermiddagen innan ni stänger. Alldeles för utplockat i fikabrödet på eftermiddagen, mycket trist! Sälj gårdagens wienerbröd till 1/2 priset, känns att de är gamla och sega. Salladsbuffén: mycket less är vi den. Gör ett besök till regionhuset samt garnis så får ni idéer. Varför olika landstingshuset och sjukhuset? Salladen är så ihopblandad med vinäger. Mer linser/frön, smått och gott så man kan blanda själv tack! Fikabröd för dyrt, t ex semlor. Sopporna mycket goda men dra ner på saltet. 11. Trångt, kalt och slamrigt. Mycket köer och trångt vid kassan. Dåligt bemötande för flera personer i kassan. Personalen vid maten är trevliga. Kunskapen är i köket, i kassan. Mycket blandningar i salladsbuffén. Frukostmackan har bara smör på ena sidan och snålt med pålägg. Snålt att man bara får en liten salladsbytta till dagens, ryms nästan ingenting. Små plastmuggar till drycken. Över huvudtaget ett snålt intryck.

22 Sida 22 (22) Egna kommentarer 12. Tycker dagens är för dyrt. Salladsskålen har blivit mindre och priset höjts. Alltid samma färdigrätter och sallader att välja mellan. Tråkigt helt enkelt. 13. Uselt och otrevligt bemötande av personal. Skulle det funnits mer tid hade jag nog ätit och handlat någon annanstans. Gammal och dålig salladsbuffé, speciellt helger. Alltid slut smörgåsar. Torrt, gammalt och dyrt fikabröd. Finns sällan tillbehör som efterfrågas. 14. Uttråkad personal. Man får känslan av att vissa skulle behövt sluta för länge sen. Lite för dyrt med tanke på vad som serveras på grillmenyn. Kvalitén är inte okej. 15. Önskar gärna mellanmål utan socker. Ibland finns kvarg vilket är. Andra alternativ som drickyoughurt eller keso skulle jag uppskatta. 16. Öppna grillen på helgerna!

Kundundersökning Restaurang Kustsidan Piteå sjukhus 2018

Kundundersökning Restaurang Kustsidan Piteå sjukhus 2018 Redovisande dokument Rapport Sida 1 () Kundundersökning Restaurang Kustsidan Piteå sjukhus 1 Datum för rapport 1--1 Gäller process Kost Utförd av Linda Isaksson, Agnes Fjällström Resultatet omfattar Restaurang

Läs mer

Enkätundersökning restaurang- och caféverksamhet våren 2017

Enkätundersökning restaurang- och caféverksamhet våren 2017 Enkätundersökning restaurang- och caféverksamhet våren 2017 Enkätundersökning servicelösningar Antal respondenter Undersköterska Sköterska Läkare Besökare Patient Student Övrig personal Totalt Uddevalla

Läs mer

Kundundersökning lunch- och middagsmaten Sunderby sjukhus 2017

Kundundersökning lunch- och middagsmaten Sunderby sjukhus 2017 Redovisande dokument Rapport Sida 1 (10) Kundundersökning lunch- och middagsmaten Sunderby sjukhus 2017 Datum för rapport 2018-01-29 Gäller process Kost Utförd av Agnes Fjällström Resultatet omfattar Sunderby

Läs mer

kost vård 1. Smakar maten bra? Besvarad av: 206 (98%) Ej besvarad av: 4 (2%) 1 Ja 185 (90%) 2 Nej 21 (10%)

kost vård 1. Smakar maten bra? Besvarad av: 206 (98%) Ej besvarad av: 4 (2%) 1 Ja 185 (90%) 2 Nej 21 (10%) kost vård 1. Smakar maten bra? Besvarad av: 206 (98%) Ej besvarad av: 4 (2%) 1 Ja 185 (90%) 2 Nej 21 (10%) Besvarad av: 24 (11%) Ej besvarad av: 186 (89%) "Fisken torr ibland" "Ibland mindre bra" "Tycker

Läs mer

Måltidsservice seniorenkät 2017

Måltidsservice seniorenkät 2017 Jag är A kvinna 105 49,8% B man 106 50,2% C annat 0 0,0% Vilken restaurang äter du på? A Björngården 29 13,7% B Leopold 24 11,3% C Porfyren 24 11,3% D Ramund 25 11,8% E Senioren 78 36,8% F Årstagården

Läs mer

Kost & restaurang seniorenkät 2015

Kost & restaurang seniorenkät 2015 Jag är A kvinna 113 46,3% B man 126 51,6% C vill inte uppge 5 2,0% Respondenter 244 Vilken restaurang äter du på? A Björngården 21 8,6% B Karl-Johangårdarna 37 15,2% C Leopold 28 11,5% D Porfyren 39 16,0%

Läs mer

VITA SIDOR. United Minds Resultat allmänhetsundersökning 2016

VITA SIDOR. United Minds Resultat allmänhetsundersökning 2016 VITA SIDOR United Minds Resultat allmänhetsundersökning 2016 BAKGRUND Om undersökningen United Minds har på uppdrag av Brödinstitutet genomfört en kvantitativ undersökning bland svensk allmänhet i åldrarna

Läs mer

Kosten kort och gott

Kosten kort och gott Kosten kort och gott En broschyr från kostenheten Reviderad december 2011 Bra mat i förskolan och skolan är betydelsefullt för att barnen ska orka med hela dagen på förskolan och för elevernas prestationer

Läs mer

Lättuggad kost Konsistensanpassad kost

Lättuggad kost Konsistensanpassad kost Lättuggad kost Konsistensanpassad kost Lättuggad kost är lämplig till patienter med lätta tugg- och sväljsvårigheter, den passar även till patienter med motoriska problem eller orkeslöshet. Den lättuggade

Läs mer

Spätta med rödlöksgremolata. vecka 24

Spätta med rödlöksgremolata. vecka 24 Spätta med rödlöksgremolata vecka 24 inspiration Spätta med rödlöksgremolata Ett utsökt fiskrecept där rödlöksgremolata serveras som tillbehör. Den fräscha gremolatan får smak av persilja, citron och lök

Läs mer

MATSEDEL VÅRTERMINEN 2015 SKOLA & FÖRSKOLA

MATSEDEL VÅRTERMINEN 2015 SKOLA & FÖRSKOLA MATSEDEL VÅRTERMINEN 2015 SKOLA & FÖRSKOLA VÄLKOMMEN TILL SKOLMATSALARNA I MORA Vårt mål är att bjuda eleverna på god och bra mat. Skollunchen är ett viktigt mål och täcker cirka 30 procent av dagsbehovet.

Läs mer

Matundersökning 2010 RESULTAT

Matundersökning 2010 RESULTAT 2010-10-09 Matundersökning 2010 RESULTAT 1 = Mycket dåligt 5 = Mycket bra Fråga 1 2 3 4 5 Vet ej Smakar maten bra? 3 43 90 31 8 Ser maten god ut? Är maten tillräckligt varm/kall? Är salladsbordet bra?

Läs mer

Frukosten bör serveras någon gång mellan klockan 07.30 och 9.00. Den ska stå för 15-20 procent (320-430 kcal) av dagens energibehov.

Frukosten bör serveras någon gång mellan klockan 07.30 och 9.00. Den ska stå för 15-20 procent (320-430 kcal) av dagens energibehov. Koststandard Frukost Frukosten bör serveras någon gång mellan klockan 07.30 och 9.00. Den ska stå för 15-20 procent (320-430 kcal) av dagens energibehov. Frukosten ska anpassas efter vårdtagarens önskemål

Läs mer

Matsedel v.15. Dagligt Tillbehör. Sallad, Måltids dryck eller mjölk,hårt bröd,smör

Matsedel v.15. Dagligt Tillbehör. Sallad, Måltids dryck eller mjölk,hårt bröd,smör Matsedel v.15 Måndag Husman 1 Köttbullar m. Gräddsås, Lingon & Potatis Husman 2 Ugnsfalu m. Potatismos Vegetarisk Qournstroganoff serveras m. Ris Soppa Krämig Parikasoppa Tisdag Husman 1 Sprödbakad La

Läs mer

Här får du veta mer om portionsmaten

Här får du veta mer om portionsmaten Här får du veta mer om portionsmaten Håll dig frisk med bra mat Känner du dig fortfarande ganska pigg och aktiv och gillar att laga mat? Kanske märker du samtidigt att det ibland är svårt att få orken

Läs mer

VÅRA GRÖNA HÄLSOBOMBER

VÅRA GRÖNA HÄLSOBOMBER IDÉN Vi kallar dem Naughty forties, Fab fifties. De galna, roliga och spännande åren mellan fyrtio och femtio. Den tid då våra kroppar förändras och behöver bättre och nyttigare mat för att fortfarande

Läs mer

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Det utmärkta matrådet! Så påverkar du maten på din skola Det här är ett matråd Varje skola

Läs mer

2013-11-26 Bilaga 1. Mellanmål 390 kcal Förskola 1-5 år Frukost 300 kcal

2013-11-26 Bilaga 1. Mellanmål 390 kcal Förskola 1-5 år Frukost 300 kcal SoT, Måltid Näring Samtliga normalkostens matsedlar är näringsbedömda i webbaserade verktyget Skolmat Sverige, såväl lunch som frukost och mellanmål. Måltiderna är också näringsberäknade så att de energimässigt

Läs mer

FÖRTÄRINGSKATEGORIER

FÖRTÄRINGSKATEGORIER FÖRTÄRINGSKATEGORIER FK A = FIKA FK B = ENKLARE CATERING FK C = FINARE CATERING FK D = STÖRRE EVENEMANG Definition FK A Fika Med "Fika" avses lättare förtäring såsom t.ex. fralla, baguette, bulle, kaka

Läs mer

Lättuggad kost. Grovpatékonsistens

Lättuggad kost. Grovpatékonsistens Lättuggad kost/grov patékonsistens Skapad/reviderad: 2015-11-30/Kerstin Arvidsson Lättuggad kost Grovpatékonsistens Lättuggad kost/grov patékonsistens är lämplig till patienter med lätta tugg- och sväljsvårigheter,

Läs mer

Matpatrullen Sandviken

Matpatrullen Sandviken Matpatrullen Sandviken Matpatrullen har skapats av SPF Seniorerna, Gästrikland för att påverka och göra skillnad Varför är maten för äldre viktig? Mat är så mycket mer än bara näring för kroppen. Måltiden

Läs mer

UTVÄRDERING - Infektionsveckan & Mikrobiologisk Vårmöte i Helsingborg maj

UTVÄRDERING - Infektionsveckan & Mikrobiologisk Vårmöte i Helsingborg maj UTVÄRDERING - Infektionsveckan & Mikrobiologisk Vårmöte i Helsingborg 23-27 maj Medlemmar i Swedish Labtech Ja Nej 14 15 1. Hur upplever ni er monterplats 1 2 3 4 5 6 7 3 7 3 7 2 För utspridda, Inga besökare

Läs mer

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet a3dagar 6 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 3 a Kasslergryta med paprika b Ostfylld köttfärslimpa med ris c Ugnsbakad torsk med citronmajonnäs och stekt broccoloco ica.se/matkasse

Läs mer

Västerskolans matråd

Västerskolans matråd Västerskolans matråd Protokoll 17 oktober 2014 Närvarande: Tova F-1 A Maja F-1 A Tru-Edon FA Simon FB Neo FC Cornelia 1C Dag 1C Tigra Fritidsrepresentant Lukas 2A Maya K 2B Jacob 2C Elda 3A Amanda 3B Marie

Läs mer

MATSEDEL HÖSTTERMINEN 2014 SKOLA & FÖRSKOLA

MATSEDEL HÖSTTERMINEN 2014 SKOLA & FÖRSKOLA MATSEDEL HÖSTTERMINEN 2014 SKOLA & FÖRSKOLA VÄLKOMMEN TILL SKOLMATSALARNA I MORA Vårt mål är att bjuda eleverna på god och bra mat. Skollunchen är ett viktigt mål och täcker cirka 30 procent av dagsbehovet.

Läs mer

Q1 Skola 1 / 17. Elevenkät Svarade: 69 Hoppade över: 0 0,00% 0. Glimåkraskolan 100,00% 69. Göingeskolan 0,00% 0. Kviingeskolan 0,00% 0

Q1 Skola 1 / 17. Elevenkät Svarade: 69 Hoppade över: 0 0,00% 0. Glimåkraskolan 100,00% 69. Göingeskolan 0,00% 0. Kviingeskolan 0,00% 0 Q1 Skola Svarade: 69 Hoppade över: 0 Glimåkraskolan Göingeskolan Kviingeskolan Mölleskolan Prästavångskola n Snapphaneskolan Snapphaneskolan Västerskolan Prästavångsskol an Glimåkraskolan Göingeskolan

Läs mer

Paprikapasta med hyvlad halloumi. vecka 14

Paprikapasta med hyvlad halloumi. vecka 14 Paprikapasta med hyvlad halloumi vecka 14 inspiration Paprikapasta med hyvlad halloumi Grillad paprika bidrar till de fina aromerna i rätten. Genom att mixas med lök, vitlök, solrosfrön och basilikablad

Läs mer

VECKANS MENY. 6 pers. Vecka 34. Måltid 1 Fisk med dillpotatis. Måltid 2 Korv med potatissallad. Måltid 3 Enchiladas med köttfärs

VECKANS MENY. 6 pers. Vecka 34. Måltid 1 Fisk med dillpotatis. Måltid 2 Korv med potatissallad. Måltid 3 Enchiladas med köttfärs HUSMANS- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya barnvänliga maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 6 pers. Vecka 34 Måltid

Läs mer

Vinägretter är ofta baserade på olivolja, men med Sverigeskafferiets rapsolja kan man med stolthet göra svenska vinägretter.

Vinägretter är ofta baserade på olivolja, men med Sverigeskafferiets rapsolja kan man med stolthet göra svenska vinägretter. Sverigeskafferiets rapsoljor Stek, grilla och rosta med Sverigeskafferiets nyttiga rapsoljor. Perfekta smaksättare till varmt och kallt. Njut som nyttig dressing direkt på sallader. Innehåller massor av

Läs mer

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid!

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! FLEXITARIAN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY 4 pers. Vecka 40 Måltid 1 Sojabakad fisk med

Läs mer

Övergripande rapport Maten och måltider inom VOF Äldreboenden samt daglig och dagverksamhet

Övergripande rapport Maten och måltider inom VOF Äldreboenden samt daglig och dagverksamhet Övergripande rapport Maten och måltider inom VOF Äldreboenden samt daglig och dagverksamhet 2013-10-24 Carina Holmberg Serviceförvaltningen Om enkäten Skalan Mycket nöjd = 5 Ganska nöjd = 4 Varken eller

Läs mer

Kycklingburgare. Vecka 5

Kycklingburgare. Vecka 5 Kycklingburgare A Vecka 5 Kycklingburgare Stekta möra kycklingfiléer med spröd vintersallad, krispig lök och gurka samt en krämig avokadoröra - det blir fantastiskt gott mellan rostade hamburgerbröd! Bröden

Läs mer

Fleximat - härlagad måltidsglädje

Fleximat - härlagad måltidsglädje Fleximat - härlagad måltidsglädje Måltidsupplevelse med patienten i fokus Måltiden är mer än bara mat, speciellt på sjukhus. Hos oss ska måltiden vara dagens höjdpunkt. Därför utgår vårt nya måltidssystem

Läs mer

Kyckling i kokosmjölk med kål och groddar. vecka 41

Kyckling i kokosmjölk med kål och groddar. vecka 41 Kyckling i kokosmjölk med kål och groddar vecka 41 inspiration Kyckling i kokosmjölk med kål och groddar Det här är en thaidoftande kycklinggryta med massor av smak. Aromatiska kryddor som spiskummin och

Läs mer

4 Uppföljning från föregående möte angående matsalen, representant från matsalen är inbjuden.

4 Uppföljning från föregående möte angående matsalen, representant från matsalen är inbjuden. Elevråd 2014-10-08 Dagordning 1 Mötets öppnande 2 Val av justerare Sanna och Agnes 3 Godkännande av dagordning 4 Uppföljning från föregående möte angående matsalen, representant från matsalen är inbjuden.

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE HUSMANS- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE HUSMANS- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE HUSMANS- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka så kommer vi laga några av Sveriges mest uppskattade klassiska rätter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 50 MÅNDAG

Läs mer

Varmrökt lax med ljummen potatissallad. vecka 33

Varmrökt lax med ljummen potatissallad. vecka 33 Varmrökt lax med ljummen potatissallad vecka 33 inspiration Varmrökt lax med ljummen potatissallad Potatissalladen får smak av saften och skalet från citron och pepparrot. Det syrliga möter det riviga

Läs mer

Slutet gott, allting gott!

Slutet gott, allting gott! Slutet gott, allting gott! Vi har väl alla varit med om månader när bankomaten hånskrattar sitt Uttag medges ej och vi letar förtvivlat efter bortglömda mynt i burkar och fickor därhemma. Det är då vi

Läs mer

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet a3dagar 4 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 45 a Gul färsgryta med rostad lök b Vitlöksstekt kyckling med krämig rotselleri c Pasta med lammkorv och timjan ica.se/matkasse a3dagar

Läs mer

Bilaga 1 Enkät till/intervju med boende

Bilaga 1 Enkät till/intervju med boende Kvalitetsuppföljning, Pilegården (juli 2010) Bilaga 1. 1(5) Bilaga 1 Enkät till/intervju med boende NKI (Nöjd-Kund-Index) NKI (Nöjd-Kund-Index) är ett sammanfattande mått på hur nöjda kunderna är med en

Läs mer

Riktlinjer för kostpolicyn. Förskole-, fritids- och skolverksamhet Hudiksvalls kommun

Riktlinjer för kostpolicyn. Förskole-, fritids- och skolverksamhet Hudiksvalls kommun Riktlinjer för kostpolicyn Förskole-, fritids- och skolverksamhet Hudiksvalls kommun Innehåll Riktlinjer för kostpolicyn 1 Måltidens innehåll/måltidsordning 1 Planering av måltiderna 1 Inköp av livsmedel

Läs mer

MATSEDEL V.12. Torsdag Husman 1 Pannbiff serveras m. Tomatgräddsås & kokt Potatis Husman 2 Pannkakor & Sylt Vegetarisk Zucchini Ragu Ärtsoppa m.

MATSEDEL V.12. Torsdag Husman 1 Pannbiff serveras m. Tomatgräddsås & kokt Potatis Husman 2 Pannkakor & Sylt Vegetarisk Zucchini Ragu Ärtsoppa m. MATSEDEL V.12 Måndag Husman 1 Korvstroganoff serveras m. Ris Husman 2 Potatisbullar serveras m Bacon & Lingonylt Vegetarisk Bönmosaik serveras. Ris & Gräddfil Soppa Skogssvampsoppa Tisdag Husman 1 Sprödbakad

Läs mer

Måltidsservice, kundenkät 2018 betalande kund

Måltidsservice, kundenkät 2018 betalande kund Vilket område har du verksamhet inom? A Förskola 34 34,0% B Skola 46 46,0% C Gymnasium 6 6,0% D Boende äldre 14 14,0% E Annan 0 0,0% Respondenter 100 Min verksamhet har: A Tillagningskök (Måltidsservice)

Läs mer

Recept. Ingredienser v 23. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 23. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Recept. Ingredienser v 23. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 23. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v Recept Potatis/pasta/ris kg potatis förp pasta, Hej! Välkommen till en somrig vecka här i matkassen. Först ut på menyn har vi en superenkel och god pasta med smakrik

Läs mer

Ingredienser v 32. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 32. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse

Ingredienser v 32. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 32. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse Vegetarisk Matkasse Ingredienser v Recept Potatis/pasta/ris förp mathavre förp pasta Hej! Välkommen till en ny vecka och tre fantastiskt goda recept! Första rätten på menyn är en grillad sparris- och halloumipasta

Läs mer

Pasta med krämig spenat och rostade pinjenötter. vecka 48

Pasta med krämig spenat och rostade pinjenötter. vecka 48 Pasta med krämig spenat och rostade pinjenötter vecka 48 inspiration Pasta med krämig spenat och rostade pinjenötter x x Underbart krämig pastasås gjord på smörstekt lök, bladspenat, spänstiga bönor, grädde,

Läs mer

Vecka 24. Krämig gryta med räkor. Korv med potatissallad. Kycklingpasta med salvia. Nektarinsallad med couscous och halloumi

Vecka 24. Krämig gryta med räkor. Korv med potatissallad. Kycklingpasta med salvia. Nektarinsallad med couscous och halloumi Vecka 24 Krämig gryta med räkor Korv med potatissallad Kycklingpasta med salvia Nektarinsallad med couscous och halloumi Laktosfria kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak,

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 8. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 8. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 8. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 8. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 8 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 600 gram rödspätta Ca 600 gram fläskytterfilé 2 Potatis/ris/pasta pkt pasta 2 kg potatis 2, Hej! Välkomna till en ny vecka men nya goda vardagsrätter.

Läs mer

Ingredienser v 34. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 34. Köp gärna med fler matvaror! Gluten- och laktosfri.

Ingredienser v 34. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 34. Köp gärna med fler matvaror! Gluten- och laktosfri. Familjekasse Gluten- och laktosfri v 34 Recept Kött/fisk Ca 600 gram torskfilé Ca 500 gram nötfärs Ca 600 gram minutkycklingfilé förp chorizo 1 3 5 Potatis/ris/pasta kg potatis förp färsk pasta 3,5 4 Hej!

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MATRÅD 6 OKTOBER 2015

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MATRÅD 6 OKTOBER 2015 MINNESANTECKNINGAR FRÅN MATRÅD 6 OKTOBER 2015 Närvarande: Mohamed Al-Abdulla, NA15B Andréas Mauritzon, IVH Sara Kronholm, SMHP Martyna Gajewska, ES14B Johnny Wärnlund, VO14 Filippa Rosengren, ES13D Rula

Läs mer

1 Ansvarsnämnden beslöt att godkänna protokollet från den 7 juni 2016 och att lägga detta till handlingarna.

1 Ansvarsnämnden beslöt att godkänna protokollet från den 7 juni 2016 och att lägga detta till handlingarna. VISITA Ansvarsnämnden PROTOKOLL 2016-09-12 Sammanträde i Stockholm Närvarande: Ordförande Tom Beyer Ledamöter Michaël Koch Jan Kristiansson Per Olding Marie Pieplow Sekreterare Katarina Alfredsson 1 Ansvarsnämnden

Läs mer

MATSEDEL HÖSTTERMINEN 2015 SKOLA & FÖRSKOLA

MATSEDEL HÖSTTERMINEN 2015 SKOLA & FÖRSKOLA MATSEDEL HÖSTTERMINEN 2015 SKOLA & FÖRSKOLA VÄLKOMMEN TILL SKOLMATSALARNA I MORA Vårt mål är att bjuda eleverna på god och bra mat. Skollunchen är ett viktigt mål och täcker cirka 30 procent av dagsbehovet.

Läs mer

Underlag för dig som vill förbereda frågorna i Nivå 1.

Underlag för dig som vill förbereda frågorna i Nivå 1. CHECKLISTA Nivå 1 Underlag för dig som vill förbereda frågorna i Nivå 1. Dna checklista innehåller frågor som, berode på skolans förutsättningar, kan behövas förberedas innan skolan svarar på Nivå 1 på

Läs mer

Kundutvärdering (Marie-Louise Borger) Avresedatum: 2015-06-13 Destination: Kroatien, Split - Krka långritt Fråga Svar Kommentarer Hur många deltagare var ni i gruppen? mottagen vid ankomsten? Hur var boendet

Läs mer

Din lösning på veckan.

Din lösning på veckan. Din lösning på veckan. Vecka 24 Krämig gryta med räkor Korv med potatissallad Nektarinsallad med couscous och halloumi Tredagarskassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak,

Läs mer

De boendes upplevelse av maten och måltidssituationen.

De boendes upplevelse av maten och måltidssituationen. ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG DNR 2007-996-538 SID 1 (7) De boendes upplevelse av maten och måltidssituationen. Dianagårdens -, Kattrumpstullens - och Rio vård- och omsorgsboende inom Östermalms

Läs mer

NÄSTAN KLART. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid!

NÄSTAN KLART. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! NÄSTAN KLART Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY 6 pers. Vecka 42 Måltid 1 Fiskgryta med smak

Läs mer

Kvalitetsmätning av de äldres mat

Kvalitetsmätning av de äldres mat Kvalitetsmätning av de äldres mat Äldreboenden och Lunchboxen Antagen av: KSSU den [Klicka här och skriv datum] Gemensam administration Utredningsenheten Christer Friberg Kjell-Åke Arvidsson 2005-11-15

Läs mer

Ingredienser v 5. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 5. Köp gärna med fler matvaror! 2 personer 4 dagar

Ingredienser v 5. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 5. Köp gärna med fler matvaror! 2 personer 4 dagar personer 4 dagar v 5 Recept Kött/fisk Ca 50 gram fryst nötfärs Ca 600 gram kycklingben Ca 50 gram fryst laxfilé 4 Potatis/ris/pasta 500 gram potatis Hej! Vi har en härlig vecka framför oss här i matkassen.

Läs mer

VECKANS MENY. 2 pers. Vecka 37. Måltid 1 Köttfärslåda med gräddig pasta. Måltid 2 Rödbetssoppa med ostquesadillas. Måltid 3 Viltburgare

VECKANS MENY. 2 pers. Vecka 37. Måltid 1 Köttfärslåda med gräddig pasta. Måltid 2 Rödbetssoppa med ostquesadillas. Måltid 3 Viltburgare FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 2 pers. Vecka 37 Måltid 1 Köttfärslåda

Läs mer

Ingredienser v 26. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 26. Köp gärna med fler matvaror! Originalkasse 3-dagar

Ingredienser v 26. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 26. Köp gärna med fler matvaror! Originalkasse 3-dagar Originalkasse -dagar Ingredienser v 6 Recept Kött/fisk 500 gram blandfärs Ca 600 gram koljafilé Ca 550 gram minutkycklingskivor Potatis/ris/pasta kg potatis, Hej! Vi fortsätter på det underbara temat grill

Läs mer

Ingredienser v 34. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 34. Köp gärna med fler matvaror! Familjekasse 3-dagar

Ingredienser v 34. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 34. Köp gärna med fler matvaror! Familjekasse 3-dagar Familjekasse -dagar Ingredienser v 4 Recept Kött/fisk Ca 600 gram torskfilé Ca 600 gram minutkycklingfilé 2 förp chorizo 2 Potatis/ris/pasta 2 kg potatis 2, Hej! Den här veckan bjuder på många härliga

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 50 MÅNDAG Hoisinglazad

Läs mer

Kycklinggryta. med valnötter och oliver. Vecka 20

Kycklinggryta. med valnötter och oliver. Vecka 20 Kycklinggryta med valnötter och oliver A Kycklinggryta med valnötter och oliver Värmande kycklinggryta med smak av tomat, lök, cayennepeppar, valnötter och oliver. Den strimlade kycklingfilén blir mör

Läs mer

Hur mycket tillsatt socker innehåller dessa livsmedel? Väg upp sockermängden för jämförelse. 2 dl söta flingor, olika sorter gram 33 cl läsk gram

Hur mycket tillsatt socker innehåller dessa livsmedel? Väg upp sockermängden för jämförelse. 2 dl söta flingor, olika sorter gram 33 cl läsk gram 6 Problemet med socker Socker är en typ av kolhydrat och den används som energi i vår kropp. Som kolhydrat betraktad är socker varken bättre eller sämre än någon annan. Det är helt enkelt högoktanigt bränsle.

Läs mer

Spenatpannkakor. med prosciutto och svamp. Vecka 20

Spenatpannkakor. med prosciutto och svamp. Vecka 20 Spenatpannkakor med prosciutto och svamp A Spenatpannkakor med prosciutto och svamp Spenatpannkakor med prosciutto och svamp är en rätt med otroligt spännande smakkombinationer! De aptitretande gröna pannkakorna,

Läs mer

Dagordning elevrådsmöte 16/ Mötet öppnas av ordföranden.

Dagordning elevrådsmöte 16/ Mötet öppnas av ordföranden. Dagordning elevrådsmöte 16/10-14 1 Mötet öppnas av ordföranden. 2 Sekreteraren frågar vilka klasser som är här: Deltagande klasser; 1a, 1b, 1c, 2-3m, 2a, 2b, 2c, 3b, 3c, 4-6e, 4a, 4b, 5b, 5c, 6a, 6b Deltagande

Läs mer

Skolmatsedel Höstterminen 2012. Älvdalens kommun

Skolmatsedel Höstterminen 2012. Älvdalens kommun Skolmatsedel Höstterminen 2012 Älvdalens kommun Välkommen till skolmatsalarna i Älvdalen, Särna, Idre. Vårt mål är att ge eleverna ca 35 % av dagsintaget. Det är viktigt att äta lunch i skolan så man orkar

Läs mer

Till alla berörda. Så ett stort tack till just DIG för ditt bidrag! //FHC Styrelse. Dokumenttitel: Caféinstruktion Dokumentstatus: Utkast

Till alla berörda. Så ett stort tack till just DIG för ditt bidrag! //FHC Styrelse. Dokumenttitel: Caféinstruktion Dokumentstatus: Utkast Niklas/208 0 25 (6) Till alla berörda Fotskäls HC är en ideell förening och ingen vinstdrivande organisation, så ett steg i att få ekonomiskt stabilitet likväl som en god service under träning och match

Läs mer

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Fantastiskt! Vi behövde verkligen inte ga hungriga :)

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Fantastiskt! Vi behövde verkligen inte ga hungriga :) Namn: Malin Mauritsen Resa: Portugal - Atlantkusten langritt Datum: 26.4-3.5 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: -Enda var en missuppfattning om upphämtningstid

Läs mer

Ingredienser v 30. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 30. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse

Ingredienser v 30. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 30. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 0 Recept Potatis/ris/pasta kg potatis Ca kg sötpotatis, Hej! Hoppas ni har en härlig sommar med mycket grillmiddagar och picknickar ute i det gröna. Här i matkassen har

Läs mer

VECKANS MENY. 4 pers. Vecka 42. Måltid 1 Färsbiffar med potatiskompott. Måltid 2 Fisk med currykräm. Måltid 3 Korv med potatisquesadilla

VECKANS MENY. 4 pers. Vecka 42. Måltid 1 Färsbiffar med potatiskompott. Måltid 2 Fisk med currykräm. Måltid 3 Korv med potatisquesadilla HUSMANS- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya barnvänliga maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 4 pers. Vecka 42 Måltid

Läs mer

Ingredienser v 29. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 29. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 29. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 29. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 9 Recept Potatis/pasta/ris förp mathavre förp pasta Hej! Välkommen till en ny vecka och tre fantastiskt goda recept! Första rätten på menyn är en grillad sparris- och

Läs mer

www.klimatsmartmat.net Ett kök med hjärna och hjärta.

www.klimatsmartmat.net Ett kök med hjärna och hjärta. www.klimatsmartmat.net Ett kök med hjärna och hjärta. Små förändringar som gör skillnad Klimatsmarta tips att tänka på I restaurangköket lagas mat till många personer varje dag och det finns all anledning

Läs mer

Recept. Ingredienser v 52. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 52. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Recept. Ingredienser v 52. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 52. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 5 Recept Potatis/ris/pasta förp spaghetti Hej! Välkomna till en ny vecka med flera inspirerande rätter på menyn. Först ut hittar du en snabblagad bolognese på korv tillsammans

Läs mer

23 SEPTEMBER 2014. Frukosthantering

23 SEPTEMBER 2014. Frukosthantering Frukosthantering Det är mycket viktigt att servera patienterna den kost som vården rapporterat att patienten får äta. Är det några oklarheter vad och om patienten får äta måste vårdnäraservice personalen

Läs mer

familj Färsbiffar med majs och paprikasalsa Stekt schnitzel med blomkålssallad Broccolisoppa med varma smörgåsar

familj Färsbiffar med majs och paprikasalsa Stekt schnitzel med blomkålssallad Broccolisoppa med varma smörgåsar a3dagar 6 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet nu med vännerna Lollo & Bernie Se veckans roliga tips och pyssel! Vecka 42 a Färsbiffar med majs och paprikasalsa b Stekt schnitzel med blomkålssallad

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 18. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 18. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 18. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 18. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 8 Recept Potatis/ris/pasta 900-000 gram potatis förp pasta förp quinoa Hej! En snabblagad och krämig soppa på potatis och purjolök med bönhummus på gott knäckebröd får inleda denna

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 3 MÅNDAG Fiskpaket

Läs mer

Nyckelhålet på restaurang - Kunskapsprov

Nyckelhålet på restaurang - Kunskapsprov Sid 1 (5) Nyckelhålet på restaurang - Kunskapsprov Testet består av 15 frågor. Varje fråga har tre svarsalternativ. Ibland är mer än ett svar rätt. Markera det eller de svar du tror är rätt. Lycka till!

Läs mer

Pasta rosso med kyckling och zucchini. vecka 37

Pasta rosso med kyckling och zucchini. vecka 37 Pasta rosso med kyckling och zucchini vecka 37 familj Pasta rosso med kyckling och zucchini cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2105 kj/ 505 kcal. Protein 44,0 g. Fett 11,3 g. Kolhydrater 52,7

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 51. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 51. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 51. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 51. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 5 Recept Kött/fisk Ca 800 gram koljafilé 500 gram nötfärs 600 gram kycklingfilé Potatis/ris/pasta 900 gram potatis Hej! Vi inleder denna vecka med smaker av ljuvlig saffran i form

Läs mer

Gruppen placerar sig på anvisad plats. Grupperna hämtar den beställda maten, som står på vagnar placerade i området.

Gruppen placerar sig på anvisad plats. Grupperna hämtar den beställda maten, som står på vagnar placerade i området. TUR: YSTAD RÖNNE BISTRO BORNHOLM H/F LEONORA CHRISTINA H/F VILLUM CLAUSEN Menukort, vid min. 10 personer, 3. januari 2012 2. januari 2013 Morgonavgångar H/F Leonora Christina (Rönne Ystad kl. 06.30, 10.00

Läs mer

maten i grundskoleverksamheten MÖLNLYCKE LANDVETTER HÄRRYDA HINDÅS RÄVLANDA HÄLLINGSJÖ

maten i grundskoleverksamheten MÖLNLYCKE LANDVETTER HÄRRYDA HINDÅS RÄVLANDA HÄLLINGSJÖ Mmm maten i grundskoleverksamheten MÖLNLYCKE LANDVETTER HÄRRYDA HINDÅS RÄVLANDA HÄLLINGSJÖ Maten i grundskoleverksamheten Denna folder med gemensamma riktlinjer är ett led i arbetet med att grundlägga

Läs mer

3 DAGAR VECKA 4 VECKANS MENY. Hej! Välkomna till en ny härlig matvecka tillsammans

3 DAGAR VECKA 4 VECKANS MENY. Hej! Välkomna till en ny härlig matvecka tillsammans DAGAR VECKA 4 Hej! Välkomna till en ny härlig matvecka tillsammans med oss. Denna vecka har vi två riktigt snabblagade rätter på menyn. Wokad lövbiff med en busenkel och god sötstark sås och tonfiskpasta

Läs mer

Rostade kikärtor med halloumioch bulgursallad. vecka 12

Rostade kikärtor med halloumioch bulgursallad. vecka 12 Rostade kikärtor med halloumioch bulgursallad vecka 12 inspiration Rostade kikärtor med halloumi- och bulgursallad En rätt inspirerad av det nordafrikanska köket. Bulgurn blandas med spenat och hyvlad

Läs mer

RIKTLINJER FÖR ÄLDREOMSORGEN

RIKTLINJER FÖR ÄLDREOMSORGEN Bilaga till kostpolicyn RIKTLINJER FÖR ÄLDREOMSORGEN NÄRING MÅLTIDEN Måltiderna ska vara utformade enligt de svenska näringsrekommendationerna för äldre. Måltidernas närings- och energiinnehåll är viktigt

Läs mer

Resa Äta ute. Äta ute - Vid entrén. Äta ute - Beställa mat

Resa Äta ute. Äta ute - Vid entrén. Äta ute - Beställa mat - Vid entrén Jag skulle vilja reservera ett bord för _[antal personer]_ till _[tid]_. Göra en reservation Ett bord för _[antal personer]_, tack. Fråga efter ett bord Accepterar ni kreditkort? Fråga om

Läs mer

PM 2013-03-25 Dnr Mah mahr 13-2011/474

PM 2013-03-25 Dnr Mah mahr 13-2011/474 Malmö högskola / Gemensam förvaltning Plan- och lokalavdelningen Karin Irestål/Kristian Andersson Projektledare 1(2) PM 2013-03-25 Dnr Mah mahr 13-2011/474 Restaurang Niagara Bakgrund Högskolan kommer

Läs mer

Kalvfärssås med senap och persilja. vecka 6

Kalvfärssås med senap och persilja. vecka 6 Kalvfärssås med senap och persilja vecka 6 familj Kalvfärssås med senap och persilja cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2321 kj/555 kcal. Protein 37,9 g. Fett 18,8 g. Kolhydrater 55,5 g. Ingredienser:

Läs mer

VECKANS MENY. 6 pers. Vecka 6. Måltid 1. Morotsbiffar med fetaostcréme. Måltid 2. Fiskgryta med sting. Måltid 3. Kyckling i grönsaksragu.

VECKANS MENY. 6 pers. Vecka 6. Måltid 1. Morotsbiffar med fetaostcréme. Måltid 2. Fiskgryta med sting. Måltid 3. Kyckling i grönsaksragu. Äkta matglädje FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 6 pers. Vecka 6 Måltid

Läs mer

Pedagogens manus till BILDSPEL 2 Åk 6 KROPPEN OCH MAT

Pedagogens manus till BILDSPEL 2 Åk 6 KROPPEN OCH MAT Pedagogens manus till BILDSPEL 2 Åk 6 KROPPEN OCH MAT 1. Manus: Dagens bildspel handlar om kroppen och mat och dryck. Man brukar säga mätt och glad vilket stämmer ganska bra är vi mätta och otörstiga blir

Läs mer

Västerås stads Restaurangenhet. så här jobbar vi med skolmat inom Västerås stad

Västerås stads Restaurangenhet. så här jobbar vi med skolmat inom Västerås stad Västerås stads Restaurangenhet så här jobbar vi med skolmat inom Västerås stad Maten lagas ute på skolorna Restaurangenhetens uppgift är att bidra till högre måluppfyllelse genom att servera vällagad och

Läs mer

Gyros med fetaost och tomat. vecka 2

Gyros med fetaost och tomat. vecka 2 Gyros med fetaost och tomat vecka 2 inspiration Gyros med fetaost och tomat I Turkiet heter det kebab, i Grekland gyros. Denna gång har vi bytt ut brödet mot ris. Stek köttet tillsammans med purjolök och

Läs mer

Fleximat - härlagad måltidsglädje

Fleximat - härlagad måltidsglädje Fleximat - härlagad måltidsglädje Måltidsupplevelse med patienten i fokus Måltiden är mer än bara mat, speciellt på sjukhus. Hos oss ska måltiden vara dagens höjdpunkt. Därför utgår vårt nya måltidssystem

Läs mer

Krämig paprikagryta med prinskorv. vecka 18

Krämig paprikagryta med prinskorv. vecka 18 Krämig paprikagryta med prinskorv vecka 18 familj Krämig paprikagryta med prinskorv cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2917 kj/697 kcal. Protein 23,0 g. Fett 39,0 g. Kolhydrater 62,5 g. Ingredienser:

Läs mer

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid!

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! Äkta matglädje FLEXITARIAN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY 6 pers. Vecka 6 Måltid 1 Fransk

Läs mer

Ingredienser v 26. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 26. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse

Ingredienser v 26. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 26. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 6 Recept Potatis/pasta/ris kg potatis förp pasta, Hej! Välkommen till en somrig vecka här i matkassen. Först ut på menyn har vi en superenkel och god pasta med smakrik

Läs mer

KVALITETSKRAV GÄLLANDE HELDYGNSKOST SOM SERVERAS TILL ÄLDRE PÅ VÅRDBOENDE

KVALITETSKRAV GÄLLANDE HELDYGNSKOST SOM SERVERAS TILL ÄLDRE PÅ VÅRDBOENDE 2013-09-10 1 (5) KVALITETSKRAV GÄLLANDE HELDYGNSKOST SOM SERVERAS TILL ÄLDRE PÅ VÅRDBOENDE 1. LAGAR, FÖRESKRIFTER OCH TILLSYN Leverantör/entreprenör av kost skall följa de regelverk som stat och kommun

Läs mer

Bi Bim Bap. med räkor. Vecka 16

Bi Bim Bap. med räkor. Vecka 16 Bi Bim Bap med räkor A Bi Bim Bap med räkor Bi Bim Bap är en koreansk specialitet där flera olika sorters grönsaker läggs ovanpå nykokt ris i en djup skål. Den här gången har vi valt att toppa rätten med

Läs mer