Projektdirektiv Projekt Arbetslinjen 3.0

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Projektdirektiv Projekt Arbetslinjen 3.0"

Transkript

1 Kommunstyrelsens handling nr 7/2015 Projektdirektiv Projekt Arbetslinjen 3.0 Godkänd av kommunstyrelsen , 39

2 2 (8) Innehållsförteckning Bakgrund 3 Syfte och mål med projektet 3 Omfattning och resultat 3 Omfattning och innehåll 3 Avgränsningar 4 Form för resultat 4 Överlämning och godkännande av resultat 4 Kopplingar till och samband med andra verksamheter 4 Kontaktytor och intressenter 4 Anvisningar för upprättande av Projektplan 4 Genomförande 5 Tidplan med milstolpar och beslutspunkter 5 Kriterier för godkännande av milstolpar och faser 5 Initieringsfas 5 Förberedelsefas 5 Genomförandefas 6 Avslutsfas 6 Organisation och arbetsformer 6 Roller och ansvar 6 Resurser 7 Kostnader 7 Kommunikation 7 Anvisningar för kvalitetssäkringsaktiviteter 8 Granskning av resultatet och projektet 8 Risker och konsekvenser 8 Projektavslut 8 Referenser 8 Bilagor: 8

3 3 (8) Bakgrund I Övergripande plan med budget aviserades en fortsättning på Projekt Arbetslinjen 2.0. Projektet syftar till att skapa fler arbetstillfällen i kommunen och i de hel- och delägda kommunala bolagen för de som idag står utanför arbetsmarknaden och uppbär försörjningsstöd. 4 miljoner kronor har avsatts för Arbetslinjen 3.0. I Katrineholm är arbetslösheten fortsatt hög vilket bland annat har resulterat i ett högt tryck på socialtjänsten. Många personer uppbär försörjningsstöd på grund av att de inte har ett arbete. För att ta krafttag mot arbetslösheten har det i kommens övergripande plan med budget 2015 avsatts medel för att genomföra projekt Arbetslinjen 3.0 som är en fortsättning på Arbetslinjen och Arbetslinjen 2.0. Arbetslinjen har visat goda resultat i den uppföljning som är genomförd. I Arbetslinjen 3.0 gör en del förändringar från Arbetslinjen 2.0. Detta i syfte långsiktigt få ut fler i arbete. Syfte och mål med projektet Syftet med anställningarna är att anställa så många som möjligt utifrån befintlig projektbudget. Enligt beräkning kommer ca 33 personer som idag har försörjningsstöd kunna anställas på 75-procenttjänster som varar ett halvår. Anställningsstöd via Arbetsförmedlingen kommer sökas för samtliga individer som är aktuella för anställning. Om några av personerna visar sig vara berättigade till anställningsstöd innebär det att antalet personer som får arbete blir fler i och med att resurserna då räcker längre. Förutom anställningarna kommer platser även erbjudas i Jobbex. Syftet är att Jobbex ska arbeta dessa individer vidare till arbete och därmed självförsörjning. Socialförvaltningen tillsammans med Viadidakt och AF ansvarar för att ta fram personer till Jobbex. Målet för dessa platser är att individerna ska bli självförsörjande under tiden för insats hos Jobbex. Omfattning och resultat Omfattning och innehåll Projektets målgrupp är personer som idag lever på försörjningsstöd och ej erhåller a-kassa eller aktivitetsstöd. Personerna skall heller ej vara inskrivna i någon form av studier. Styrgruppen kan besluta om att frångå kravet på att individen ej får uppbära aktivitetsstöd. Genomförandefasen pågår mellan den 1 mars 2015 till den 31 december Tillsättning av de skapade tjänsterna sker enligt vanligt anställningsförfarande med ansökan och CV samt intervjuer av tänkbara kandidater. Lönen sätts individuellt och motsvarar 75 procent av kronor i månaden.

4 4 (8) Avgränsningar Projektet ska leverera arbetsplatser, inte bedriva det arbete Socialförvaltningen och Viadidakt gör idag. Anställningarna som görs i projektet omfattar inte personer som är berättigade till arbetslöshetskassa eller aktivitetsstöd, styrgruppen kan fatta beslut om att frångå kravet på att individen ej får ha aktivitetsstöd. Arbetstillfällen får bara tillhandahållas på arbetsplatser där arbetsbrist ej har förelegat under projekttiden 1 mars december Arbetsplatserna och praktikplatserna som skapas skall tillföra ett mervärde i den egna organisationen och vara utöver ordinarie tjänster. Form för resultat Resultatet är antal anställningar vilket i sin tur kan leda till att fler människor ska kunna leva ett självständigt liv. Genom att få anställning ges möjlighet till egen försörjning. Form för resultat för platserna på Jobbex är hur många som efter avslutad tid är självförsörjande. Överlämning och godkännande av resultat Projektledaren författar en slutrapport. Slutrapporten ska vara klar senast den 28 februari 2016 då den lämnas till styrgruppen för godkännande. Projektet avrapporteras i Kommunstyrelsen senast i mars Kopplingar till och samband med andra verksamheter Socialförvaltningen och Viadidakt i Katrineholms kommun ska samarbeta med projektledaren och genomföra sina respektive delar av projektet. Kontaktytor och intressenter Projektets främsta intressenter är medborgare som lever på försörjningsstöd, Katrineholms kommuns personalavdelning, arbetsförmedlingen och berörda fackliga organisationer. Avseende tillhandahållande av arbetstillfällen och praktikplatser är samtliga förvaltningar inom Katrineholms kommun delaktiga samt även de hel- och delägda kommunala bolagen. Anvisningar för upprättande av Projektplan Projektplanen fastställs i samråd med projektledaren och styrgruppen och tar sin utgångspunkt i Projektdirektivet. Projektplanen kan även komma att behöva justeras under projektets gång.

5 5 (8) Genomförande Projektmodellen kommer följa och planeras enligt följande faser. Förberedelsefasen Genomförandefasen Avslutsfasen Syftet med att dela in projektet i faser är att skapa en struktur på projektarbete, markera tillfällen för beslut, avrapporteringar, ändringar i inriktning eller omfattning samt tidpunkt för avslutande av projektet. (Projekthandboken, 2008) Tidplan med milstolpar och beslutspunkter Tidplan med milstolpar utöver nedanstående faser och beslutspunkter för projektet skapas i den mån de är nödvändiga av projektledare i samråd med styrgruppen och inkluderas då i projektplanen. Kriterier för godkännande av milstolpar och faser Initieringsfas Projektdirektivets slutversion ska vara klar senast 28 februari Följande moment klara före 28 februari 2015: Personalavdelning samverkar med de fackliga organisationerna. Projektledare och styrgrupp utsedd. Initiala resursbehov säkerställda. Organisation för styrning och ledning definierad. Förberedelsefas Pågår 30 januari till 28 februari Projektplan upprättad. Projektdeltagare tillsatta (och har förstått uppgiften). Nödvändiga resurser tillsatta. Projektdeltagare har tillräckliga kunskaper och färdigheter (eventuell kompetensutvecklingsinsats).

6 6 (8) Genomförandefas Pågår 1 mars 2015 till 31 december Projektet ska leverera enligt plan. Avvikelser eller annat som påverkar projektet och/eller tidplanen rapporteras omgående till styrgruppen. Kommunstyrelsen, socialnämnden samt Viadidaktnämnden informeras löpande om projektets effekter. Avslutsfas Pågår 1 januari 2016 till den 31 mars Projektdeltagare går tillbaka till ordinarie organisation. Projektdokument registreras. Avslutsrapport lämnas till kommunstyrelsen. Eventuell restlista upprättas och beslutas av beställaren. Organisation och arbetsformer Styrgrupp, projektledare, rekryteringsgrupp, och projektgrupp. Roller och ansvar Kommunstyrelsen Beställare av projektet, resurssäkring. Socialnämnden Ansvarar för att ta fram lämpliga kandidater till befintliga arbetstillfällen, praktikplatser och till Jobbex. Ansvarig för bakgrundsfakta på kandidaterna för att säkra uppföljningen och effekterna av projektet. Ansvarar också för att personer som matchar målgruppen lämnar in cv:n. Viadidaktnämnden Anställer de personer som är placerade i kommunens förvaltningar i Arbetslinjen 3.0. Arbetsmiljöansvaret åligger den arbetsplats där personen arbetar. Ansvarar även för avslutningssamtal med samtliga personer som anställts inom Arbetslinjen 3.0 kontakt med arbetsplatserna innan och under anställningstiden samt för att individen är aktivt arbetssökande under anställningen. Styrgrupp Består av kommunchef, verksamhetschef för socialförvaltningen, chefen för Viadidakts arbetsmarknad, chefen för Arbetsförmedlingen, personalchef (adjungerad) samt ekonom på socialförvaltningen som även är ansvarig för uppföljningen. Styrgruppen representerar beställaren, kommunstyrelsen. Styrgruppen rådgiver och hjälper projektledaren i arbetet med att hitta platser och ordna chefsträffar.

7 7 (8) Projektledare Ansvarar för att med styrgruppens, samtliga kommunens förvaltningar och de hel- och delägda kommunala bolagens hjälp hitta arbetstillfällen i enlighet med projektets syfte och mål. Ansvarar med hjälp av personalavdelning för de fackliga kontakter som erfordras. Projektledaren följer även upp placeringarna på Jobbex och avlämnar rapport till styrgruppen samt är kommunens kontaktperson gentemot Jobbex. Rekryteringsgrupp Ansvarar för rekrytering av personer till arbetstillfällena. Gruppen ansvarar även för intervjuer och väljer ut en kandidat till respektive arbetstillfälle samt till praktikplatser. I gruppen ingår en handläggare från Viadidakt och en handläggare från socialförvaltningen. Socialförvaltningens processledare ansvarar för att ta fram tänkbara personer som kandidater till projektets arbetstillfällen och praktikplatser. Processledaren på Viadidakt i samverkan med Arbetsförmedlingen undersöker om personerna som är aktuella för anställning är berättigade till arbetsmarknadsstöd och söker i förekommande fall den ersättning som finns. Processledarna är en del av förvaltningarnas ordinarie verksamhet. Projektgrupp Projektledare och processledare. Resurser Projektledaren arbetar 15 % i projektet. Processledaren från socialförvaltningen arbetar 10 % av sin arbetstid i projektet och processledaren från Viadidakt, Katrineholm arbetar 50 % med projektet. Kostnader Projektledarens lön kommer att bekostas av projektet under projekttiden. Alla eventuella overhead-kostnader relaterade till arbetstagarna i projektet betalas av den arbetsplats där de anställs. Kommunikation Projektet kommuniceras ut till verksamheten vid bland annat kommunens ledningsgrupp. Effekterna av projektet redovisas löpande på kommunstyrelsen, Viadidaktnämnden samt socialnämnden. Vidare eventuell kommunikation innan och under projektets gång beslutas i styrgruppen.

8 8 (8) Anvisningar för kvalitetssäkringsaktiviteter Granskning av resultatet och projektet Projektledaren ska delta i styrgruppens möten och då avlägga lägesrapport. Projektplanen, som tar sin utgångspunkt i det här direktivet, ska även innefatta en tidplan för att säkra att projektet löper enligt plan. Tidplanen ska bygga på milstolpar som bl a illustrerar hur många arbetstillfällen som bör ha skapats vid respektive månads slut. Härmed blir det möjligt att snabbt identifiera om projektet av någon anledning inte går framåt i avsedd takt och då agera. Risker och konsekvenser I projektet kan bland annat följande risker antas föreligga: Arbetsgivare och fackliga representanter kommer inte överens om ett avtal som möjliggör projektet. Inga eller få arbetsplatser och praktikplatser går att få fram. Inga sökande till de arbetsplatser projektet får fram. Personer som inte erbjuds att söka ett arbete inom ramen för projektet upplever det orättvist. Ökad belastning på de arbetsplatser som erbjuder arbete. Ökad sjukskrivning av ordinarie personal. Bristande information/återkoppling till styrgruppen avseende eventuella konsekvenser av projektet. Projektavslut Projektet avslutas formellt den 31 mars Slutrapport färdigställs under februari och februari Referenser Katrineholms kommun, Handbok för projektarbete Nyckeln till framgångsrika projekt i Katrineholms kommun, Kommunstyrelsens handling nr. 13/2004 (ändrad , 64). Bilagor: Bilaga 1: Inför Arbetslinjen 3.0

9 Bilaga 1 1 (3) SOCIALFÖRVALTNINGEN Staben Vår beteckning Bruno Maras Controller Inför Arbetslinjen 3.0 Tanken med försörjningsstöd är att det ska vara en sista instans i det sociala skyddsnätet som vi har i Sverige. Rätten till försörjningsstöd ska träda in som ett stöd tills att den enskilde har kommit tillrätta med de problem som har förorsakat behovet av insatsen. Olika studier som har genomförts av bland annat socialstyrelsen visar att försörjningsstöd i verkligheten fyller inte bara ett tillfälligt behov utan stora grupper har blivit beroende av bidraget för att klara sin försörjning. Dessa individer blir långvariga försörjningsstödstagare. Behov av försörjningsstöd är det vanligaste skälet till att invånare tar kontakt med Socialförvaltningen i Katrineholm och försörjningsstödet är kostnadsmässigt den största enskilda biståndsinsatsen inom förvaltningen. Arbetet med försörjningsstöd sysselsätter bland annat många socionomer och arbetet är komplext eftersom det är många faktorer som inverkar och på olika sätt påverkar arbetet med den enskildes försörjningsproblem. Socialstyrelsen skriver att arbetet med att stödja den enskilde med försörjning och med självförsörjning är ett avancerat socialt arbete där det gäller att ha ett helhetsperspektiv på vad det finns för behov, resurser och problematik hos den enskilde. För att följa socialstyrelsens föreskrifter behöver detta helhetsperspektiv tydliggöras. Socialförvaltningen och Viadidakt föreslår att från och med år 2015 ska parterna tillsammans med Arbetsförmedlingen (AF) föra ett gemensamt samtal om den enskildes förutsättningar till självförsörjning. I praktiken innebär det att socialsekreterare tillsammans med den enskilde, Viadidakt och arbetsförmedlingen gör en gemensam bedömning av vad som kan vara en lämplig insats för att individen skall komma till självförsörjning. För individen skulle följande insatser kunna vara aktuella: insats inom Viadidakt aktiv försörjningsstöd anställning inom kommunala förvaltningar insats via JobbEx SOCIALFÖRVALTNINGEN Besöksadress: Västgötagatan 18 Org.nummer Telefon: Katrineholm Telefax: E-post: bruno.maras@katrineholm.se

10 Bilaga 1 2 (3) SOCIALFÖRVALTNINGEN Staben Vår beteckning Bruno Maras Controller Insats inom Viadidakt- aktivt försörjningsstöd Insatserna inom Viadidakts egna verksamheten ska förbereda den enskilde genom att motivera till ansvarstagande, delaktighet och självförsörjning utifrån den enskildes egna förutsättningar. Viadidakt ska rusta den enskilde för anställning, utbildning eller annan sysselsättning. Insatserna inom Viadidakt vänder sig till tre olika målgrupper; de individer som behöver bevara eller utveckla sina kunskaper i svenska för att komma vidare till självförsörjning. de individer som behöver arbetsträning. de individer som bedöms vara i behov av extra stöttning i form av coachning, vägledning och rehabiliterande insatser för att komma vidare till självförsörjning Anställning inom kommunal verksamhet Anställningarna ska betraktas som en dörr till arbetslivet och självförsörjning. Jobben riktar sig först och främst till den målgrupp som är aktuella inom försörjningsstöd mer än fem månader, där vuxna i hushållet är inskrivna på arbetsförmedlingen och är berättigade till nystartsjobb. Under en period på sex månader ska den enskilde få möjlighet att utföra meningsfulla arbetsuppgifter inom den kommunala verksamheten. Tjänstegraden är 75 procent och arbetet ska kombineras med individuell coaching och vägledning för att komma i gång med jobbsökande och studier. Individuell coaching och vägledning ingår i de 75 procenten. Kommunala verksamheter lämnar in en intresseanmälan för att ta emot en eller flera individer genom denna insats. De verksamheter som har lämnat in intresseanmälan kommer bedömas av en facklig överprövningsgrupp och tanken är att arbetsplatserna ska tillföra ett mervärde till förvaltningen och ej vara inom ramen för ordinarie tjänster. SOCIALFÖRVALTNINGEN Besöksadress: Västgötagatan 18 Org.nummer Telefon: Katrineholm Telefax: E-post: bruno.maras@katrineholm.se

11 Bilaga 1 3 (3) SOCIALFÖRVALTNINGEN Staben Vår beteckning Bruno Maras Controller Insats via Jobbex Insatserna inom Jobbex ska matcha den enskilde med en sysselsättning. Insatserna ska betraktas som en dörr till arbetslivet och självförsörjning och ska ses som ett komplement till Viadidakts verksamhet. Tio platser kommer att erbjudas. Längden för insats är ett år per individ, platserna ska vara motsvarande en heltid. Innan deltagaren är mogen att komma ut på en arbetsträningsplats får han eller hon vara på Jobbex basverksamhet en tid. Den första tiden på Jobbex använder verksamheten sig till att kartlägga den enskildes förmågor så att man kan coacha handledaren som ska vara med på arbetsplatsen på bästa sätt. Jobbex basverksamhet är baserad på samverkan med andra genom att utföra enklare uppdrag åt olika samarbetspartners. Jobbex riktar sig till den målgrupp individer som är aktuella inom försörjningsstöd mer än fem månader och ej uppbär aktivitetsstöd. Urvalet görs av socialsekreterare i samråd med arbetsmarknadscoach och arbetsförmedlingen. Insats vid psykisk ohälsa Projektmedel kommer sökas från RAR. Processledare i LSG, Carina Fransson, kommer ansvara för att skriva ansökan som kommer behandlas av RAR under våren I ansökan kommer det att anges hur arbetet med individer, som har psykiska funktionshinder, ska bedrivas. Projektet bedrivs i samverkan mellan Vingåker, Flen och Katrineholm. Kommun, Landsting, AF och FK kommer ingå i samverkansteamet runt individerna. Insatsen kommer inte belasta resultatet för Arbetslinjen 3.0, men den kommer bidra till att fler försörjningsstödstagare kommer in i en meningsfull sysselsättning. SOCIALFÖRVALTNINGEN Besöksadress: Västgötagatan 18 Org.nummer Telefon: Katrineholm Telefax: E-post: bruno.maras@katrineholm.se

Projektdirektiv Projekt Arbetslinjen 2.0

Projektdirektiv Projekt Arbetslinjen 2.0 Kommunstyrelsens handling nr 49/2013 Projektdirektiv Projekt Arbetslinjen 2.0 Beslutad av kommunstyrelsen 2013-12-18, 253 2 (8) Innehållsförteckning Bakgrund 3 Syfte och mål med projektet 3 Omfattning

Läs mer

Projektdirektiv Katrineholm 100 år Kommunledningsförvaltningen

Projektdirektiv Katrineholm 100 år Kommunledningsförvaltningen Kommunstyrelsens handling nr 46/2015 Projektdirektiv Katrineholm 100 år Godkänd av kommunstyrelsen 2015-09-30, 190 2 (10) Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 BAKGRUND... 4 SYFTE OCH MÅL MED

Läs mer

SLUTRAPPORT ARBETSLINJEN 2.0

SLUTRAPPORT ARBETSLINJEN 2.0 Kommunstyrelsens handling nr 14/2015 SLUTRAPPORT ARBETSLINJEN 2.0 : Handläggare: Lena Marie Bärlin 2 (11) Innehållsförteckning Projektsammanfattning 3 Terminologi och förkortningar 4 Utvärdering av utfall

Läs mer

Projektdirektiv Översiktsplan Katrineholm - Staden och landsbygden

Projektdirektiv Översiktsplan Katrineholm - Staden och landsbygden Kommunstyrelsens handling nr 27/2012 Projektdirektiv Översiktsplan Katrineholm - Staden och landsbygden Godkänd av kommunstyrelsen, 100 2 (10) Innehållsförteckning Bakgrund... 3 Syfte och mål med projektet...

Läs mer

V I V A ANSÖKAN AVSEENDE UTVECKLING AV SAMVERKANSMODELLEN VINKA IN ATT ÄVEN OMFATTA VUXNA PERIODEN JULI DECEMBER 2019

V I V A ANSÖKAN AVSEENDE UTVECKLING AV SAMVERKANSMODELLEN VINKA IN ATT ÄVEN OMFATTA VUXNA PERIODEN JULI DECEMBER 2019 V I V A ANSÖKAN AVSEENDE UTVECKLING AV SAMVERKANSMODELLEN VINKA IN ATT ÄVEN OMFATTA VUXNA PERIODEN JULI DECEMBER 2019 LSG Västra Sörmland Mars 2019 1. Bakgrund Under arbetet i Vinka IN (som delvis finansieras

Läs mer

Lokala samverkansgruppen Katrineholm/Vingåker

Lokala samverkansgruppen Katrineholm/Vingåker Förslag till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA KFV Bakgrund TUNA (Träning, Utveckling Nära Arbetslivet) Eskilstuna är en samverkan mellan Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Eskilstuna

Läs mer

Projektdirektiv för energieffektivisering i Katrineholms kommun

Projektdirektiv för energieffektivisering i Katrineholms kommun MILJÖ- OCH HÄLSOSKYDDSNÄMNDEN Kommunstyrelsens handling nr 13/2010 Vår handläggare Ert datum Er beteckning Energi och klimatsamordnare Direkttfn 57083 1 (6) Projektdirektiv för energieffektivisering i

Läs mer

Projektdirektiv för Genusmedveten styrning och verksamhetsutveckling

Projektdirektiv för Genusmedveten styrning och verksamhetsutveckling Kommunstyrelsens handling nr 29/2011 Projektdirektiv för Genusmedveten styrning och verksamhetsutveckling Datum: 2010-07-20 Handläggare: Anna Johansson 2 (15) Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING...

Läs mer

Ansökan om medel från sociala investeringsreserven (SIR) Projektförslag mot arbete för försörjningsstödstagare i Falköping 2014 2016 Fal-Jobb

Ansökan om medel från sociala investeringsreserven (SIR) Projektförslag mot arbete för försörjningsstödstagare i Falköping 2014 2016 Fal-Jobb 2013-11-26 1 (5) Kompetens- och arbetslivsnämnden Ansökan om medel från sociala investeringsreserven (SIR) Projektförslag mot arbete för försörjningsstödstagare i Falköping 2014 2016 Fal-Jobb 1. Bakgrund

Läs mer

Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund

Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund 2015-10-07 Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund Bakgrund Regeringen har de senaste åren gjort omfattande satsningar för att belysa och åstadkomma förbättringar

Läs mer

PROJEKTPLAN KomiJobb

PROJEKTPLAN KomiJobb Projektplan KomiJobb 1(8) PROJEKTPLAN KomiJobb Titel: PROJEKTPLAN KomiJobb Projekt: KomiJobb Idnr: Siffor Beställare: Ordförande för nämnden arbete, vuxenutbildning och integration. Version: Skriven av:

Läs mer

Kommunstyrelsens handling nr 11/2014. Slutrapport projekt Arbetslinjen

Kommunstyrelsens handling nr 11/2014. Slutrapport projekt Arbetslinjen Kommunstyrelsens handling nr 11/2014 Slutrapport projekt Arbetslinjen 2012-2013 2 Innehållsförteckning Projektsammanfattning... 3 Terminologi och förkortningar... 4 Utvärdering av utfall i förhållande

Läs mer

Projektdirektiv för införandet av ICF i äldreomsorgen

Projektdirektiv för införandet av ICF i äldreomsorgen VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Vård- och omsorgsnämndens handling nr 20/2012 PROJEKTDIREKTIV 1 (8) Vår handläggare Ert datum Er beteckning Matilda Nilhage Godkända av vård- och omsorgsnämnden 2012-10-25

Läs mer

PROJEKTANSÖKAN PROJEKTPLAN FÖR

PROJEKTANSÖKAN PROJEKTPLAN FÖR PROJEKTANSÖKAN Datum: 2011-10-26 PROJEKTPLAN FÖR Socialt företag en väg till egen försörjning Projektägare: Verksamhetsområde AMA Arbetsmarknad, Västerås Stad kommer att rekryteras Projekttid: 3 år varav

Läs mer

Samordningsförbundet Välfärd i Nacka PROJEKTDIREKTIV. 2012-01-13 Kirsi Poikolainen

Samordningsförbundet Välfärd i Nacka PROJEKTDIREKTIV. 2012-01-13 Kirsi Poikolainen Samordningsförbundet Välfärd i Nacka PROJEKTDIREKTIV 2012-01-13 Kirsi Poikolainen Innehållsförteckning 1 Bakgrund och förutsättningar... 3 2 Syfte... 5 3 Projektets mål... 5 4 Perspektiv... 5 5 Risker...

Läs mer

KALLELSE. 14 Partistöd 2014 KS/2013:583 GW 202 15 Revidering av Övergripande plan med budget 2014-2016

KALLELSE. 14 Partistöd 2014 KS/2013:583 GW 202 15 Revidering av Övergripande plan med budget 2014-2016 1 KALLELSE Datum KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN 2013-12-12 Sammanträdande organ Kommunstyrelsen Tid Onsdag den 18 december 2013, kl. 8.15 Plats Nr Information 1 Kommunstyrelsens ansvarsområde KTS-salen, Vita

Läs mer

Del 1: Insatser för arbetslösa ungdomar och invandrare i Katrineholm

Del 1: Insatser för arbetslösa ungdomar och invandrare i Katrineholm Vår handläggare FÖRSLAG 1 (6) Datum Vår beteckning Helene Björkqvist 2010-04-07 Förvaltningschef Ert datum Er beteckning Del 1: Insatser för arbetslösa ungdomar och invandrare i Katrineholm Bakgrund Viadidaktnämnden

Läs mer

Projekthandbok. administrativa utvecklingsprojekt

Projekthandbok. administrativa utvecklingsprojekt administrativa utvecklingsprojekt Dokumentet uppdaterat oktober 2018 Innehållsförteckning 1. Syfte och bakgrund 3 2. Projekt som arbetsform 3 3. Projektportföljen kriterier och funktion 3 Projekt som inte

Läs mer

Alla parter i Lokala Samverkans Gruppen (LSG) Katrineholm/ Vingåker står bakom förslaget

Alla parter i Lokala Samverkans Gruppen (LSG) Katrineholm/ Vingåker står bakom förslaget Förslag avseende utveckling av modell för samverkan för individer 16-29 år med särskilda behov 2014-02-28 Alla parter i Lokala Samverkans Gruppen (LSG) Katrineholm/ Vingåker står bakom förslaget 1 Innehållsförteckning

Läs mer

Region Gotlands projektmodell. Riktlinjer fastställda av ledningskontoret,

Region Gotlands projektmodell. Riktlinjer fastställda av ledningskontoret, Region Gotlands projektmodell Riktlinjer fastställda av ledningskontoret, 2014-11-14 Innehåll VARFÖR SKA MAN HA EN GEMENSAM PROJEKTMODELL?...3 VAD ÄR ETT PROJEKT?...4 FÖRSTUDIE...5 HUVUDPROJEKT...6 PROJEKTORGANISATION,

Läs mer

Ansökan till Lunds Samordningsförbund om medel för förlängt projekt för 0-placerade inom Lunds kommun

Ansökan till Lunds Samordningsförbund om medel för förlängt projekt för 0-placerade inom Lunds kommun 1/5 Ansökan till Lunds Samordningsförbund om medel för förlängt projekt för 0-placerade inom Lunds kommun Ansökta medel: 1 096 000 /år Projekttid: september 2013 augusti 2014 1. Utgångspunkter Kraft har

Läs mer

Förstudien i Heby kommun sträcker sig från 1 oktober tom 31 dec 2014, finansiering 70% av Annci Åkerbloms lön.

Förstudien i Heby kommun sträcker sig från 1 oktober tom 31 dec 2014, finansiering 70% av Annci Åkerbloms lön. Redovisning förstudie Komhall Heby kommun Bakgrund till förstudien: I förstudiens kartläggning i att identifiera åtgärder/ insatser för att minska utanförskap från arbetsmarknad har komhall flera gånger

Läs mer

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet Innehållsförteckning 1. Syfte och bakgrund 3 2. Projekt som arbetsform 3 3. Projektportföljen kriterier och funktion 3 Projekt som inte är

Läs mer

Rubrikförklaringar till projektmallar

Rubrikförklaringar till projektmallar Rubrikförklaringar till projektmallar 2010-02-25 Innehållsförteckning 1 Rubrikförklaringar... 3 2 (7) 1 Rubrikförklaringar Här finns förklaringar på vilket innehåll som ska finnas under de olika rubrikerna

Läs mer

Trepartsamverkan Irja Tiainen

Trepartsamverkan Irja Tiainen Trepartsamverkan Irja Tiainen Irja.Tiainen@Kommunal.se Arbetsmarknadsansvarig Kommunal Trollhättan Vänerväst 1 Regelbundna möten. Detta ställer krav på regelbundna möten med Arbetsförmedlingen, arbetsgivaren

Läs mer

Vi rustar människor för arbete/studier

Vi rustar människor för arbete/studier Vi rustar människor för arbete/studier 2 Masugnen är Lindesberg kommuns lärcentrum och fungerar som mötesplats, mäklare och motor - för arbetsliv och lärande, där finns vi på Arbetsmarknadsenheten, AME.

Läs mer

Rapport gällande Insatser för arbetslösa ungdomar och invandrare i Katrineholm och Vingåker

Rapport gällande Insatser för arbetslösa ungdomar och invandrare i Katrineholm och Vingåker Vår handläggare Datum Vår beteckning Helene Björkqvist 2011-02-14 VIAN/2010:8-654 Förvaltningschef 2011:74 1 (5) Rapport gällande Insatser för arbetslösa ungdomar och invandrare i Katrineholm och Vingåker

Läs mer

Projektstyrningspolicy för Strängnäs kommun

Projektstyrningspolicy för Strängnäs kommun 1/5 Beslutad: Kommunfullmäktige 2014-03-24 7 Gäller fr o m: 2014-03-25 Myndighet: Diarienummer: Ersätter: Ansvarig: Kommunstyrelsen KS/2013:68-003 Ingen befintlig policy Utvecklingsavdelningen Projektstyrningspolicy

Läs mer

PROJEKTANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET SOFINT

PROJEKTANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET SOFINT Ansökan Datum 2015-07-16 Sida 1(1) Individ- och familjeomsorgen Daniel Åhnberg danielo.ahnberg@hellefors.se Mari Grönlund SOFINT c/o Lindesbergs kommun 711 80 Lindesberg PROJEKTANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET

Läs mer

Projektmodell. 1. Riktlinjer projektmodell 1 (6) 2010-03-12

Projektmodell. 1. Riktlinjer projektmodell 1 (6) 2010-03-12 12 1 (6) Projektmodell Projektmodell Projektmodell... 1 1. Riktlinjer projektmodell... 1 2. Projektförutsättningar... 2 2.1 Uppdragsgivaren... 2 2.2 Direktiv... 2 2.3 Förstudie... 2 2.4 Beslut... 2 2.5

Läs mer

Lag 2003:1210 om finansiell samordning

Lag 2003:1210 om finansiell samordning Lag 2003:1210 om finansiell samordning 7 Ett samordningsförbund har till uppgift att: 1. besluta om mål och riktlinjer för den finansiella samordningen 2. stödja samverkan mellan samverkansparterna 3.

Läs mer

Rapport gällande insatser för arbetslösa ungdomar i Katrineholm.

Rapport gällande insatser för arbetslösa ungdomar i Katrineholm. Dnr VIAN/2010:8-654 Vår handläggare Datum Vår beteckning Eva Gustafsson 2011-09-30 VIAN.s handling Chef Viadidakt, arbetsmarknad Ert datum Nr 26-2011 1 (4) Rapport gällande insatser för arbetslösa ungdomar

Läs mer

Verksamhet som ska bedrivas i samverkan (bilaga 3)

Verksamhet som ska bedrivas i samverkan (bilaga 3) Verksamhet som ska bedrivas i samverkan (bilaga 3) Samverkan mellan Älmhults kommun och Arbetsförmedlingen i Älmhult Målgruppen unga i åldern 16-24 år som står utanför arbetsmarknaden är varierad med en

Läs mer

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet Innehållsförteckning 1. Syfte och bakgrund 3 2. Projekt som arbetsform 3 3. Projektportföljen kriterier och funktion 3 Projekt som inte är

Läs mer

ANSÖKANDE ORGANISATIONER: ARBETSFÖRMEDLINGEN, FÖRSÄKRINGSKASSAN, LEKEBERGS KOMMUN

ANSÖKANDE ORGANISATIONER: ARBETSFÖRMEDLINGEN, FÖRSÄKRINGSKASSAN, LEKEBERGS KOMMUN 2016-06-02 1 (8) ANSÖKAN TILL FINSAM LEKEBERG OCH ÖREBRO ANSÖKANDE ORGANISATIONER: ARBETSFÖRMEDLINGEN, FÖRSÄKRINGSKASSAN, LEKEBERGS KOMMUN Datum: 2016-06-02 Benämning Samordnad förvaltningsövergripande

Läs mer

Ansökan till FINSAM Lund

Ansökan till FINSAM Lund Kommunkontoret HR-strategiska enheten Ansökan 1(6) Jacob Fridblom 046-359 56 73 Jacob.fridblom@lund.se Ansökan till FINSAM Lund 1. Projektnamn Intern koordinering av arbetsmarknadsåtgärder 2. Projektägare

Läs mer

Policy för projektarbete

Policy för projektarbete KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2011:02-000 Policy för projektarbete Antagen av kommunfullmäktige 2011-05-26 59 Reviderad av kommunfullmäktige 2017-08-24 129 1 Definition - Vad är ett projekt? Ett projekt

Läs mer

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan Arbetsmarknadsenheten

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan Arbetsmarknadsenheten Bilaga 3 Verksamhet i samverkan Hemsida: www.dalsed.se E-post: magnus.akesson@dalsed.se 1 Innehåll Samverkan... 3 Arbetsbeskrivning i samverkan... 3 Samverkan/Förebyggande... 4 Tänkbara mål i fortsatt

Läs mer

Projektplan för ansökan om statsbidrag för försöksverksamhet med meningsfull sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning

Projektplan för ansökan om statsbidrag för försöksverksamhet med meningsfull sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning Projektplan för ansökan om statsbidrag för försöksverksamhet med meningsfull sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning Bakgrund Sedan flera år tillbaka har det funnits en tydlig politisk

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTIET. Sammanträdesdatum 2014-04-01

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTIET. Sammanträdesdatum 2014-04-01 .~.._o...,.. ~:. SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTIET Sammanträdesdatum 2014-04-01 s (29) 81 Projekt Sociala företag Dnr 2014/401 ~ 3 INLEDNING De sociala företagen erbjuder möjligheter

Läs mer

IZatrineholms kommun '\

IZatrineholms kommun '\ IZatrineholms kommun '\ NÄRINGSLIV OCH TILLVÄXT Näringslivschef Conny Petrén Kommunstyrelsens handling nr 28/2009 1 (6) Projektdirektiv för Projektet Katrineholms logistikcentrum, KLC Version 1, Antagen

Läs mer

Strategi för välfärdsteknik inom vård och omsorg

Strategi för välfärdsteknik inom vård och omsorg VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Vård- och omsorgsnämndens handling nr 13/2017 STRATEGI 1 Vår handläggare Ert datum Er beteckning Jessica Svärd, kommunikatör Godkänd av vård- och omsorgsnämnden 2017-12-07,

Läs mer

Arbetsmarknadsenheten

Arbetsmarknadsenheten Arbetsmarknadsenheten Bakgrund Fakta Strategi 2019 Hässleholm, 2018-11-15 Den här lägesrapporten är främst avsedd för politiker och tjänstemän inom Hässleholms kommun som vill få en enkel översikt av vad

Läs mer

Projektprocessen. Projektprocess

Projektprocessen. Projektprocess Dnr Mahr 19-2014/563 1 (av 6) Projektprocess Datum: Version: Dokumentansvarig: 150116 1.0 Jenny Wendle Stöddokument för det grafiska dokumentet Projektprocessen grafisk 1.0 Projektprocessen Projektprocessen

Läs mer

Projektplan Porten. Bakgrund. Målgrupp. Syfte

Projektplan Porten. Bakgrund. Målgrupp. Syfte Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2013-04-16 1(5) Projektplan Porten Bakgrund Bland de unga finns idag en stor grupp som är arbetslösa. Bland dem finns en eftersatt grupp ungdomar som har en

Läs mer

Projektprocessen. Projektprocess

Projektprocessen. Projektprocess Projektkontoret 1 (av 8) Projektprocess Datum: Version: Dokumentansvarig: 16-10-17 2.5 Projektkontoret Stöddokument för det grafiska dokumentet Projektprocessen grafisk 2.5 Projektprocessen Projektprocessen

Läs mer

Projekthandbok. Riktlinjer och förhållningssätt

Projekthandbok. Riktlinjer och förhållningssätt Riktlinjer och förhållningssätt 1 Innehållsförteckning 1. Syfte och bakgrund 3 2. Ramar - administrativa projekt 3 Vad är ett projekt och vad kan projektformen bidra med 3 3. Projektportföljen kriterier

Läs mer

Information ST-läkare 28 September Anette Svenningsson

Information ST-läkare 28 September Anette Svenningsson Information ST-läkare 28 September 2017 Anette Svenningsson VAD GÖR ARBETSFÖRMEDLINGEN? Vilka sökande jobbar vi med? Etableringen vad är det? Matcha Rehabilitera Samverkan Skyddad anställning/anpassade

Läs mer

SPRÅNGBRÄDAN PROJEKTLEDARE: SOFIA GUSTAFSSON FRÅN AF: MALIN JOHANNESSON. Västra Göteborg

SPRÅNGBRÄDAN PROJEKTLEDARE: SOFIA GUSTAFSSON FRÅN AF: MALIN JOHANNESSON. Västra Göteborg SPRÅNGBRÄDAN PROJEKTLEDARE: SOFIA GUSTAFSSON FRÅN AF: MALIN JOHANNESSON Västra Göteborg Föredragets upplägg Bakgrunden till Språngbrädan Genomgång av hur verksamheten är upplagd Samverkan med Arbetsförmedlingen

Läs mer

Välfärdsjobb i Järfälla kommun. Inriktning och budget för arbetsmarknadsinsatser

Välfärdsjobb i Järfälla kommun. Inriktning och budget för arbetsmarknadsinsatser Dnr: Kon 2015/41 Välfärdsjobb i Järfälla kommun. Inriktning och budget för arbetsmarknadsinsatser Maja Jansson 2015-04-07 2015-04-07 1 (9) Innehåll SAMMANFATTNING... 2 1. BAKGRUND... 2 2. SYFTE... 2 3.

Läs mer

Överföring av personalansvaret för anställda på BEAavtal till Arbetsmarknadsenheten

Överföring av personalansvaret för anställda på BEAavtal till Arbetsmarknadsenheten Överföring av personalansvaret för anställda på BEAavtal till Arbetsmarknadsenheten Bakgrund I maj 2018 hade Hässleholms kommun 135 personer anställda på BEA-avtalet. Anställande chefer på kommunens arbetsställen

Läs mer

Riktlinjer för Arbetsmarknadsenhetens insatser

Riktlinjer för Arbetsmarknadsenhetens insatser Riktlinjer för Arbetsmarknadsenhetens insatser i Nordanstigs kommun Dokumentnamn Riktlinjer för arbetsmarknadsenhetens insatser Reviderad datum Dokumentansvarig Verksamhetschef Social omsorg Fastställd

Läs mer

Underlag utveckling av samverkansinsatser. Uppdragsgivare Datum jan 2014 Samordningsförbundet BÅDESÅ Korrigering 20141203

Underlag utveckling av samverkansinsatser. Uppdragsgivare Datum jan 2014 Samordningsförbundet BÅDESÅ Korrigering 20141203 Underlag utveckling av samverkansinsatser Uppdragsgivare Datum jan 2014 Samordningsförbundet BÅDESÅ Korrigering 20141203 Insatsansvarig Koordinator En väg in Vuxenutbildningen Madeleine Hartman Syfte och

Läs mer

Ungdomsprojekt i praktiken

Ungdomsprojekt i praktiken Ungdomsprojekt 2013 200 i praktiken Projektbeskrivning, Matchning för arbetspraktik till arbetslösa ungdomar och till funktionshindrade ungdomar med särskilda behov i Vaggeryds kommun. 2(7) Bakgrund Ungdomsarbetslösheten

Läs mer

RIKTLINJER FÖR OFFENTLIGT SKYDDAT ARBETE (OSA) I VÄSTERVIKS KOMMUN. Antagen av kommunstyrelsen 2011-10-03, 280 att gälla fr o m 2011-11-01

RIKTLINJER FÖR OFFENTLIGT SKYDDAT ARBETE (OSA) I VÄSTERVIKS KOMMUN. Antagen av kommunstyrelsen 2011-10-03, 280 att gälla fr o m 2011-11-01 VÄSTERVIKS KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING RIKTLINJER FÖR OFFENTLIGT SKYDDAT ARBETE (OSA) I VÄSTERVIKS KOMMUN Antagen av kommunstyrelsen 2011-10-03, 280 att gälla fr o m 2011-11-01 Bakgrund OSA står för Offentligt

Läs mer

Projektdirektiv för framtagande av

Projektdirektiv för framtagande av IZatrineholms kommun " KOMMUNLEDNINGSFÖRVAL TNING Staben Vår handläggare Una Widlund, 7004 Kommunstyrelsens handling nr 51/2~ ;li5db; ; q 1(0 1 (6) Datum Ert datum Er betecknini: KS I c2 DOß ;.5D6 - öl';

Läs mer

Riktlinjer Projektmodell fo r Kungä lvs kommun

Riktlinjer Projektmodell fo r Kungä lvs kommun Riktlinjer Projektmodell fo r Kungä lvs kommun Riktlinjerna är antagna av förvaltningsledningen 2013-01-28 och gäller tillsvidare. (Dnr KS2012/1542) Ansvarig för dokumentet är chefen för enheten Utveckling,

Läs mer

DEL FÖR DEL, bit FÖr bit!

DEL FÖR DEL, bit FÖr bit! DEL FÖR DEL, bit FÖr bit! slutrapport 2012 VÄGEN TILL ARBETE & STUDIER Föreläget till vår modellutveckling är Arbetsförmedlingens och Försäkringskassans ordinarie uppdrag för målgruppen unga arbetssökande

Läs mer

Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet

Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet En redovisning av den verksamhet som bedrivits innan överenskommelsen tecknas. Inledning Inom Arbetsförmedlingen och kommunen finns en rad verksamheter och

Läs mer

Dialog med Kommunförbundet Skåne 14 maj

Dialog med Kommunförbundet Skåne 14 maj Dialog med Kommunförbundet Skåne 14 maj Samverkan mellan kommun och Arbetsförmedlingen i Skåne Paul Andersson Arbetsförmedlingens grunduppdraginstruktionen för Arbetsförmedlingen Förordning (2007:1030)

Läs mer

Riktlinje för hantering av ett hållbart arbetsmarknadsåtagande

Riktlinje för hantering av ett hållbart arbetsmarknadsåtagande Riktlinje för hantering av ett hållbart arbetsmarknadsåtagande Dokumenttyp: Riktlinjer Antaget av: Kommunstyrelsen 2017-05-02 237 Status: reviderad ks 2018-11-13 415 Giltighetstid: Gäller tillsvidare Linköpings

Läs mer

KS Ärende 15. Från etablering till anställning

KS Ärende 15. Från etablering till anställning KS Ärende 15 Från etablering till anställning Tjänsteskrivelse 2013-11-21 Handläggare: Stefan Larsson KS 2013.0330 Kommunstyrelsen Från etablering till anställning Sammanfattning Arbetsförmedlingen har

Läs mer

Insatsredovisning, prestationer och nyckeltal

Insatsredovisning, prestationer och nyckeltal www.finsam.eu Insatsredovisning, prestationer och nyckeltal Dnr. 2012.0009 Handläggare: Raéd Shaqdih Datum: 2012-02-14 1 (20) Under år 2011 har 174 individer fått arbetslivsinriktad rehabilitering via

Läs mer

Höglandets samordningsförbund Projektbeskrivning Supported Employment (SE) fortsättning

Höglandets samordningsförbund Projektbeskrivning Supported Employment (SE) fortsättning Höglandets samordningsförbund Projektbeskrivning Supported Employment (SE) fortsättning Projektperiod 2018-01-01 2020-12-31 Innehåll 1. Utgångspunkter... 3 2. Bakgrund till fortsatt projekt... 3 3. Syfte

Läs mer

Granskning av kommunens projekthantering

Granskning av kommunens projekthantering Revisionsrapport Granskning av kommunens projekthantering Katrineholms kommun Annika Hansson och Tobias Bjöörn, Certifierade kommunala revisorer 5 december 2012 Innehållsförteckning 1. SAMMANFATTAD REVISIONELL

Läs mer

Verksamhetsplan - 2008 Jobbcentrum

Verksamhetsplan - 2008 Jobbcentrum Handläggare: Eric Andersson, Arbetsmarknadsenheten, AME Socialnämnden Verksamhetsplan - 2008 Jobbcentrum Organisation Jobbcentrum ingår i Socialnämndens Arbetsmarknadsenhet. Arbetsmarknadsenheten hör till

Läs mer

BILAGA 3 Verksamhet som ska bedrivas i samverkan

BILAGA 3 Verksamhet som ska bedrivas i samverkan 1(5) BILAGA 3 Verksamhet som ska bedrivas i samverkan Organisering och samverkan Den samverkande kommunen och Arbetsförmedlingen ska kartlägga alla unga 16-24 år som inte studerar eller arbetar i önskad

Läs mer

Motion om arbetsmarknadspolitiken

Motion om arbetsmarknadspolitiken 2007-10-29 238 509 Kommunstyrelsen 2008-10-13 218 380 Arbets- och personalutskottet 2008-09-29 196 476 Dnr 07.677-008 oktkf54 Motion om arbetsmarknadspolitiken Ärendebeskrivning Börje Lööw, för vänsterpartiet,

Läs mer

1. Bakgrund och politiskt uppdrag Syfte Mål Avgränsningar...4

1. Bakgrund och politiskt uppdrag Syfte Mål Avgränsningar...4 2016-11-29 Projektdirektiv Projektnamn Rätt till heltid Planerat startdatum Mars 2017 Planerat slutdatum Februari 2020 Beställare Projektledare Kommunchefen Ska rekryteras Innehållsförteckning 1. Bakgrund

Läs mer

Merservice inom LSS och särskilda boenden

Merservice inom LSS och särskilda boenden Merservice inom LSS och särskilda boenden Anställningsenheten, JobbMalmö Upprättad Datum: Version: Ansvarig: Förvaltning: Enhet: 2015-01-22 1.2 Jahangir Hosseinkhah Arbetsmarknads-, gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen

Läs mer

Arbetsmarknadsanställningar

Arbetsmarknadsanställningar Arbetsmarknadsavdelningens insatser för arbetssökande Arbetsmarknadsavdelningens övergripande mål är att minska det ekonomiska biståndet i kommunen. Detta gör vi bl. a genom praktik och arbetsmarknadsanställningar.

Läs mer

Ansökan om projektmedel från Samordningsförbundet; Vägknuten 2

Ansökan om projektmedel från Samordningsförbundet; Vägknuten 2 Ansökan om projektmedel från Samordningsförbundet; Vägknuten 2 Ansökan Lokala samverkansgruppen i området Högsby, Mönsterås och Oskarshamn ansöker om projektmedel för gemensam verksamhet under tiden 1

Läs mer

Få och behålla jobb - när du har tvångssyndrom

Få och behålla jobb - när du har tvångssyndrom Få och behålla jobb - när du har tvångssyndrom INLEDNING Många som lider av tvångssyndrom (OCD) kan trots sina besvär arbeta fulltid. Men för en del kan det vara en utmaning att få och behålla jobb. Tvångshandlingarna

Läs mer

Uppföljning av arbetsmarknadsenhetens insatser 2013

Uppföljning av arbetsmarknadsenhetens insatser 2013 RAPPORT 1(10) hetsstöd 2014-02-03 AVN 2014/0033-2 009 Handläggare, titel, telefon Anna Nilsson, utredare 011-15 23 71 Esa Manninen, programansvarig 011-15 21 38 Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden

Läs mer

Merservice inom förskolan

Merservice inom förskolan Merservice inom förskolan Anställningsenheten, JobbMalmö Upprättad Datum: Version: Ansvarig: Förvaltning: Enhet: 2015-01-22 1.2 Jahangir Hosseinkhah Arbetsmarknad-, gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen

Läs mer

Riktlinje för hantering av ett hållbart arbetsmarknadsåtagande

Riktlinje för hantering av ett hållbart arbetsmarknadsåtagande Riktlinje för hantering av ett hållbart arbetsmarknadsåtagande Dokumenttyp: Riktlinjer Antaget av: Kommunstyrelsen 2016-05-02, 237 Status: Antaget Giltighetstid: Gäller tillsvidare Linköpings kommun linkoping.se

Läs mer

Handlingsplan avseende implementering av ESFprojektet Göra skillnad i ordinarie verksamhet

Handlingsplan avseende implementering av ESFprojektet Göra skillnad i ordinarie verksamhet Tjänsteskrivelse 1 (5) 2014-09-25 SN 2011.0193 Handläggare: Unni Johansson Socialnämnden Handlingsplan avseende implementering av ESFprojektet Göra skillnad i ordinarie verksamhet Sammanfattning Genom

Läs mer

RIKTLINJER VID TILLÄMPNING AV PROJEKTPOLICY

RIKTLINJER VID TILLÄMPNING AV PROJEKTPOLICY 1 (7) RIKTLINJER VID TILLÄMPNING AV PROJEKTPOLICY Inledning Syftet med denna projektpolicy är att skapa en tydlig och enhetlig styrning och struktur för projektarbete i kommunen. Målet med projekt i Strömsunds

Läs mer

RINKEBY-KISTA STADSDELSFÖRVALTNING

RINKEBY-KISTA STADSDELSFÖRVALTNING RINKEBY-KISTA STADSDELSFÖRVALTNING EKONOMISKT BISTÅND OCH ARBETSMARKNADSÅT GÄRDER SLUTRAPPORT Barnperspektivet och ekonomiskt bistånd Projekt Författare Dnr: 007-425-2008 Annelie Sjöberg Förvaltning/avdelning

Läs mer

Åtgärder för arbetslösa bidragstagare

Åtgärder för arbetslösa bidragstagare TJÄNSTEUTLÅTANDE 2008-05-09 Dnr 72/2008-71 Ann Kristin Hasselsten Socialnämnden 2008-05-21 Åtgärder för arbetslösa bidragstagare Sammanfattning Socialnämnden ska utveckla verksamheten för arbetslösa bidragstagare

Läs mer

Extra ärende till kommunstyrelsens kallelse

Extra ärende till kommunstyrelsens kallelse KALLELSE KOMMUNSFÖRVALTNINGEN 2018-06-18 Extra ärende till kommunstyrelsens kallelse 2018-06-20 Beteckning Ärende till kommunstyrelsen 1. Ärende Avslutande av uppdrag om samverkan inom räddningstjänsten

Läs mer

Avdelningen för lärande och arbetsmarknad. - Förordning (2007:414) om jobb- och utvecklingsgarantin,

Avdelningen för lärande och arbetsmarknad. - Förordning (2007:414) om jobb- och utvecklingsgarantin, Cirkulärnr: 07:23 Diarienr: 07/1843 Nyckelord: Handläggare: Avdelning: Datum: 2007-06-19 Mottagare: Rubrik: Bilagor: Avdelningen för lärande och arbetsmarknad Kommunstyrelsen Landstingsstyrelsen Arbetsmarknadsansvarig

Läs mer

Riktlinjer och strategi för arbetslivsinriktad rehabilitering

Riktlinjer och strategi för arbetslivsinriktad rehabilitering Riktlinjer och strategi för arbetslivsinriktad rehabilitering Grundläggande uppdrag Att bedriva arbetslivsinriktad rehabilitering i form av vägledande, utredande, rehabiliterande eller arbetsförberedande

Läs mer

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Datum:2010-10-21 Version nr: 1 Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Namn ARBETSGIVARRING SKARPHÄLL DEL 3 Bakgrund Den arbetslivsinriktade rehabiliteringen är ett prioriterat uppdrag

Läs mer

Ett samverkansprojekt mellan Kiruna Kommun och Arbetsförmedlingen Kiruna för att få långtidsarbetslösa och nyanlända i arbete och egenförsörjning.

Ett samverkansprojekt mellan Kiruna Kommun och Arbetsförmedlingen Kiruna för att få långtidsarbetslösa och nyanlända i arbete och egenförsörjning. KOM I JOBB Ett samverkansprojekt mellan Kiruna Kommun och Arbetsförmedlingen Kiruna för att få långtidsarbetslösa och nyanlända i arbete och egenförsörjning. 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning

Läs mer

Vägen till självförsörjning

Vägen till självförsörjning Monica Gullin projektledare Thomas Franzén chef ARE Ansökan Gällande ansökan om medel från Samordningsförbundet för att tillämpa föreslagen modell för identifierad målgrupp inom Torsås kommun. Vägen till

Läs mer

Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete

Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete UPPLANDS VÄSBY KOMMUN OCH ARBETSFÖRMEDLINGEN Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet SWECO STRATEGY Innehåll 1. Beskrivning av befintlig verksamhet...

Läs mer

Övergångslösning för sociala företag och individstöd för personer i sociala företag

Övergångslösning för sociala företag och individstöd för personer i sociala företag ANSÖKAN Datum: 2014-11-25 Övergångslösning för sociala företag och individstöd för personer i sociala företag Projektägare: Verksamhetsområde AMA Arbetsmarknad, Västerås Stad Projektledare: Smajo Murguz

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING Flik Projektmodell för Vingåkers Kommun

FÖRFATTNINGSSAMLING Flik Projektmodell för Vingåkers Kommun FÖRFATTNINGSSAMLING Flik 6.45 Projektmodell för Vingåkers Kommun Dokumenttyp Riktlinje Giltighetstid Tills vidare Dokumentnamn Projektmodell för Vingåkers kommun Processägare Kommunchef Fastställd 2019-03-11,

Läs mer

Praktikkartläggning. Så här gör vi det bättre för individer och arbetsgivare i samband med praktik eller subventionerad anställning

Praktikkartläggning. Så här gör vi det bättre för individer och arbetsgivare i samband med praktik eller subventionerad anställning Praktikkartläggning Så här gör vi det bättre för individer och arbetsgivare i samband med praktik eller subventionerad anställning Projektperiod: 1 februari 2017 30 september 2018 Projektägare: Uppsala

Läs mer

Fler i arbete, snabbare etablering och minskade kostnader i försörjningsstöd

Fler i arbete, snabbare etablering och minskade kostnader i försörjningsstöd Tjänsteskrivelse 1 (5) Anne Hallberg 2018-05-22 Dnr KS 2018-510 Kommunstyrelsen Fler i arbete, snabbare etablering och minskade kostnader i försörjningsstöd Förslag till beslut 1. Utreda och återkomma

Läs mer

ANSÖKAN OM STATSBIDRAG FÖR FÖRSÖKSVERKSAMHET MED MENINGSFULL SYSSELSÄTTNING FÖR PERSONER MED PSYKISK FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2013.

ANSÖKAN OM STATSBIDRAG FÖR FÖRSÖKSVERKSAMHET MED MENINGSFULL SYSSELSÄTTNING FÖR PERSONER MED PSYKISK FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2013. SALA1000, v 1.0, 2010-08-26 1 (5) Vård och omsorgsförvaltningen Arbetsmarknadsenheten, IFA Diarienummer 59117/2012 ANSÖKAN OM STATSBIDRAG FÖR FÖRSÖKSVERKSAMHET MED MENINGSFULL SYSSELSÄTTNING FÖR PERSONER

Läs mer

Riktlinjer för projekt i Nacka kommun

Riktlinjer för projekt i Nacka kommun Mats Bohman 2009-10-27 / 2012-10-04 Innehållsförteckning 1 Riktlinjer för projekt... 3 2 Projektmallar... 3 3 Projektarbete... 3 4 Beskrivning av faserna... 4 4.1 Beslutspunkter... 5 5 Roller och ansvar...

Läs mer

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Kramfors

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Kramfors Ansökan om medel från Samordningsförbundet Kramfors Namn på Projektet Nytänk Bakgrund Kramfors Kommun har åtagit sig att ta emot ca 60 kvotflyktingar/år. Fr.o.m. deras ankomst till Kramfors startar processen

Läs mer

Uppföljning ekonomiskt bistånd, arbetsmarknad och vuxenutbildning per oktober 2014

Uppföljning ekonomiskt bistånd, arbetsmarknad och vuxenutbildning per oktober 2014 KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Diarienummer Tobias Åström Sinisalo 2014-10-17 UAN-2014-0066 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Uppföljning ekonomiskt bistånd, arbetsmarknad

Läs mer

Information ST-läkare 21 April Anette Svenningsson

Information ST-läkare 21 April Anette Svenningsson Information ST-läkare 21 April 2016 Anette Svenningsson Arbetslösheten i Sverige i Feb 2016 Arbetslösheten i Sverige fortsätter att minska jämfört med förra året. 372 000 personer är arbetslösa eller inskrivna

Läs mer

KIRUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KOMMUNSTYRELSEN

KIRUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KOMMUNSTYRELSEN KOMMUNSTYRELSEN 2012-08-27 16 211 2012.0043 750 INFORMATIONS- OCH UPPFÖLJNINGSANSVAR FÖR UNGDOMAR 16-20 ÅR Au 120312 Föreligger skrivelse 2012-03-06 från kommunkontoret av vilket framgår att med anledning

Läs mer

Utdrag ur SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Delges: Socialnämnden Enheten för sysselsättning och arbete Peter Nyberg Styrdokument. 218 Dnr 2013KS391 Dpl 003

Utdrag ur SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Delges: Socialnämnden Enheten för sysselsättning och arbete Peter Nyberg Styrdokument. 218 Dnr 2013KS391 Dpl 003 Kommunstyrelsen Utdrag ur SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2013-10-22 Sid Delges: Socialnämnden och arbete Peter Nyberg Styrdokument 218 Dnr 2013KS391 Dpl 003 Handlingsplan Utifrån inventering och analys kring

Läs mer

Åtgärder mot ungdomsarbetslöshet

Åtgärder mot ungdomsarbetslöshet Revisionssrapport Åtgärder mot ungdomsarbetslöshet Krokoms kommun Kjell Pettersson Cert. kommunal revisor, Innehållsförteckning 1 Inledning 1 1.1 Bakgrund 1 1.2 Revisionsfråga och kontrollmål 1 1.3 Metod

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Ks 69/01 2001-05-18 Ks14 1

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Ks 69/01 2001-05-18 Ks14 1 HÄRJEDALENS KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Ks 69/01 2001-05-18 Ks14 1 PROJEKTPOLICY Denna projektpolicy syftar till att göra projektarbete som arbetsform effektivt samt att ange riktlinjer

Läs mer