Rapport gällande insatser för arbetslösa ungdomar i Katrineholm.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rapport gällande insatser för arbetslösa ungdomar i Katrineholm."

Transkript

1 Dnr VIAN/2010:8-654 Vår handläggare Datum Vår beteckning Eva Gustafsson VIAN.s handling Chef Viadidakt, arbetsmarknad Ert datum Nr (4) Rapport gällande insatser för arbetslösa ungdomar i Katrineholm. Bakgrund Viadidaktnämnden har i budget för 2010 tillförts två miljoner kronor utöver ram för insatser kring arbetslösa ungdomar och invandrare. Under mars månad föreslog kommunstyrelsen kommunfullmäktige i Katrineholms kommun att omfördela ytterligare fem miljoner till Viadidaktnämnden för att minska ungdomsarbetslösheten samt satsa på fler feriearbeten för ungdomar. Extramedlen som tillfördes var för både ungdomar samt till invandrare här nedan redovisas insatser och kostnaderna för ungdomar i Katrineholm från januari september Den här rapporten följer upp arbetet med ungdomar till och med september Ungdomsarbetslösheten i Katrineholm i september 2011 var öppet arbetslösa 13,5 % i program 12,6 %. Totalt stod 26,1 % av ungdomarna i Katrineholm utanför arbetsmarknaden i september månad. ( källa: Arbetsförmedlingen, observera att AF från september har ett nytt sätt att räkna statisktik siffrorna är uträknade från andel av registrerad arbetskraft) I september 2010 startade Viadidakt upp Ungdomstorget som en följd av ovan satsning. Ungdomstorget är till för både Vingåkers och Katrineholms ungdomar. Under 2011 har arbetet pågått med att etablera Ungdomstorget som en naturlig plats dit ungdomar som står utan arbete eller studier kan komma för att få studievägledning, coachning hjälp med CV skrivande, praktik samt olika insatser för att stärka möjligheterna att komma vidare i studier eller arbete. Aktiviteterna på Ungdomstorget består till största delen av projekt Palladium samt projekt Ciceron. De extra medel som fördes över från 2010 bekostar samordning av Ungdomstorget, studie och yrkesvägledare samt hyra och ungdomsinfomatör. Ungdomstorget har under den här tiden lyckats att etablera sig som en viktig plats och aktör vad gäller insatser som vänder sig mot ungdomar i kommunen. Ungdomstorget samordnar insatser för ungdomar som är utan arbete samt de ungdomar som hoppat av gymnasieskolan.

2 Ungdomar anvisas till Ungdomstorget från bland annat Arbetsförmedlingen, socialtjänsten samt i samverkan kring informationsansvaret även från gymnasieskolan. Här kommer också projekt Ciceron in där man bland annat har en resurs med psykiatri kompetens för att fånga upp ungdomar i gymnasieåldern som mår dåligt och som riskerar att hoppa av studierna eller som hoppat av studierna. Ungdomstorget arbetar även med uppsökande verksamhet på gymnasieskolorna där man tillexempel inför skolavslutning erbjuder hjälp med CV- skrivande och information om hur man söker sommarjobb. De aktiviteter som bedrivs på Ungdomstorget syftar till att inspirera samt att ge kunskap om olika yrken samt studier. Verksamheten är en utåtriktad verksamhet med studiebesök och företag som kommer och berättar om sin verksamhet. Vidare information från utbildningsanordnare samt studie och -yrkesvägledare om möjligheter till studier. Ungdomarna som kommer till ungdomstorget är både de ungdomar som står nära arbetsmarknaden och de som står långt från arbetsmarknaden. De ungdomar som står nära arbetsmarknaden får stöttning i CV skrivande anordnande av praktikplats hjälp med kontakter och information om vilka vägar som finns att gå till arbete och eller studier. De ungdomar som står långt från arbetsmarknaden har ofta svårt att komma upp på morgonen, har inte några dagliga rutiner vad gäller mat eller aktiviteter. Här får coacherna ofta börja med att stötta ungdomen att få rutiner, bygga självkänsla och arbeta med motivationsinsatser. Man arbetar utifrån tre områden hälsa, samhällsinformation, personlig utveckling och arbete/ studier. För ungdomar som står långt från arbetsmarknaden tar det tid och det är viktigt att det får ta tid för att ungdomen ska lyckas och gå vidare. Det är också viktigt att upptäcka eventuella problem som gör att ungdomen inte står till arbetsmarknadens förfogande och i så fall samverka kring individen för att ungdomen ska få rätt stöd för att komma vidare. När man tvingas till rutiner och daglig verksamhet är det svårt att dölja ohälsa eller missbruk. Arbetsförmedlingen finns på plats i lokalen vissa dagar vilket har visat sig bra för ungdomarna som har nära till en handläggare från arbetsförmedlingen samt kan frågor i enskilda ärenden lösas på ett smidigt sätt. I projekt Ciceron som också har sin bas på Ungdomstorget byggs samverkansteam med representanter från olika myndigheter och landsting upp så att vi ska undvika att ungdomar hamnar mellan stolarna. Ungdomstorget är en viktig plats för samordning. Cirka 30 % av de ungdomar som Ungdomstorget har haft inskrivna kommer vidare till studier eller arbete. Förutom detta så stöttar Ungdomstorget också många ungdomar till hjälp inom andra instanser. T.ex. missbruksvård, psykiatri, arbetsförmedlingens olika insatser etc. Flera ungdomar med olika problem kommer åter till Ungdomstorget efter att de av olika orsaker varit borta en tid. Ungdomstorget ska vara en plats dit man kan återvända för att få en ny chans.

3 Framtid Ungdomstorget är i huvudsak uppbyggt av de extra medel som tillförts Viadidakt men som tar slut i december Projekt Ciceron är ett samverkansprojekt där RAR är huvudman. Projektet syftar till att dels kartlägga och fånga upp ungdomar som riskerar att hoppa av gymnasiet och de som hoppar av gymnasiet samt fånga upp ungdomar som mår psykiskt dåligt. Projektet ska bygga upp fungerande samverkan mellan de olika aktörerna som arbetar med ungdomar. Projektet avslutas Projektet har inga egna aktiviteter utan ska använda de aktiviteter som finns att tillgå. Aktiviteterna på Ungdomstorget är aktiviteter som har fått stor betydelse för de ungdomar som fångas upp i Ciceron. Projekt Palladium som är ett ESF projekt avslutas i december Projekt Palladium har stått för en stor del av både aktiviteter samt personalresurser på Ungdomstorget. Palladium har arbetat med de ungdomar som står allra längst från studier och arbetsmarknad och har haft goda resultat. I och med att projektet avslutas i december 2011 försvinner också finansiering av bland annat 3 arbetsmarknadscoacher samt delar av hyresfinansieringen. Detta resulterar i att det endast kommer finnas kvar en arbetsmarknadscoach på ungdomstorget Ungdomstorget är för 2012 ofinansierat. Visionen om ungdomstorget är på väg att uppfyllas. Ungdomstorget är tänkt att vara En väg in för ungdomar. Här skall feriearbetena hanteras samt olika insatser både mot de ungdomar som står långt från arbetsmarknaden och de som står nära arbetsmarknaden ska ha möjlighet att så stöttning. Ungdomstorget skall vara en naturlig plats dit ungdomar kan söka sig för att få stöttning. Under den här tiden har Ungdomstorget blivit ett begrepp och många kommuner har varit och tittat på vår verksamhet. Vi har tagit kontakter med ungdomsstyrelsen för att utöka samverkan samt för att få tillgång till ungdomsstyrelsens kunskaper, olika projekt och nätverk. Viadidakt har lämnat in en ansökan hos ungdomsstyrelsen om projektmedel för att utveckla och säkerställa kvalitén på ungdomstorgets verksamhet mot våra uppdragstagare socialförvaltning, Arbetsförmedling, Försäkringskassa och deltagarna. Samverkan mellan Ungdomstorget, Arbetsförmedlingen och socialförvaltningen är mycket bra. Vi har genom detta samarbete och inte minst Ungdomstorget som plats möjlighet att tidigt fånga upp ungdomar som riskerar att hamna utanför. Det finns många samordningsvinster att göra med En väg in för ungdomar.

4 Förslag Att ha ett fungerande Ungdomstorg kostar drygt 2 miljoner kronor per år. Detta bör vara en grund för arbetet med ungdomar i Katrineholms kommun. Projektpengar bör sedan sökas för att kunna utöka och pröva nya verksamheter och insatser efter behov. En grundverksamhet är förutsättningen för långsiktigt och hållbart arbete med ungdomar mot studier eller arbete. Idag går ca 30 % vidare av de ungdomar som kommer till Ungdomstorget. Klarar Ungdomstorget genom samverkan med andra instanser av att få EN ungdom att gå vidare så har kommunen snart sparat in de pengar som Ungdomstorget kostar. För att fortsätta satsningen på ungdomar i Katrineholm och för att minska ungdomsarbetslösheten som är fortsatt hög i Katrinehholm föreslås att man beslutar om att Ungdomstorget ska vara en ordinarie verksamhet och att man tillsätter resurser för att kunna bedriva ungdomstorget oavsett olika projektmedel.

5 Katrineholms kommun - ungdomar Aktivitet Extra medel Viadidakts egna Extern finansiering budgeterade medel Samordnare tkr Lokalkostnad 229 tkr Palladium 134 tkr Palladium som är ett ESF projekt avslutas den sista december Palladium har uppnått sina mål och ca 40 % av deltagran har gått vidare till andra arbetsmarknadsinsatser, studier eller arbete. Vägledare 50 % 85t kr En studie och yrkesvägledare på plats på Ungdomstorget gör att ungdomarna har nära till vägledning. SYV anordnar även olika gruppaktiviteter. ungdomsinformatörer med nystartsjobb Handläggare Viadidakt 201 t kr Ungdomsinformatörens arbete består i att vara ett ansikte utåt mot ungdomar samt ge information till ungdomar i olika sammanhang 135 tkr Samordnas med Viadidakt arbetsmarknad Arbetsmarknadscoach för ungdomar. Coachar och lotsar ungdomar mot deras mål. En coach har ca ungdomar att coacha. Samverkar med andra myndigheter, kontakter med företag etc. Anordnar gruppaktiviteter etc. Summa tkr

6 Bilaga 1 Redovisningen på insatser mot ungdomar som gavs oktober 2010 Katrineholms kommun - ungdomar Aktivitet Extra medel Viadidakts egna budgeterade medel tkr Utfall: tkr Extern finansiering Rapport tkr Statliga extramedel: 378 tkr 308 i arbete (175 flickor, 133 pojkar) 4 ej fått arbete av särskilda skäl 8 tackat nej, fått annat arbete Nya arbetsplatser för i år: Djulö Bangolf 1 st, Duveholmsskolan Bygg 2 st, Lokstallarna 6 st, Geotagging 15 st, Framtidsboxen K-holm 15 st, Sörmlandsidrotten 13 st, Ekbackens sporthotell 2 st, Katrineholms Äventyrsklubb 9 st, KIAB 6 st, Katrineholms Ryttarförening-Trolldal 2 st, Ungkatrineholm.se/webredaktionen 6 st Övriga platser: parken, kyrkogårdarna, äldreomsorgen, barnomsorgen, köken, idrottsplatserna, Kulturskolan, vaktmästarna Viadidakt, Julita gård, 4H. 300 feriearbetsplatser Samordnare 9 mån 400 tkr Anställd Lokalkostnad 6 mån 200 tkr Palladium Palladium flyttade in på ungdomstorget 1/9 200 tkr Vägledare 50 % t kr Anställd mån 2ungdomsinformatörer 200 t kr Anställda med nystartsjobb 6 mån Särskilda insatser 500 tkr 7 ungdomar har via Studentconsulting genomgått i Oslo Handledare för praktikplatser 8-9 st tkr AF 900 tkr Två handledare anställda på ungdomstorget. Handledare inom förvaltningarna på gång. Aktuell fördelning 86 ungdomar: 6 mån Viadidakt 10 Entrepenörskap/NÄT 18 Service och teknikförvalt. 6 Vård och omsorgsförvalt. 12

7 Aktivitet Extra medel Viadidakts egna budgeterade medel Handläggare Viadidakt 100 % 6 mån (delas med Vingåker) Aktiviteter inom LYFT, Ungdomsseminariu m 200 tkr Samordnas med Viadidakt arbetsmarknad Extern finansiering Rapport Bildningsförvaltningen 31 Kommunledningsförvalt 5 Kultur och turismförvalt. 3 Socialförvaltningen 1 Anställd 425 tkr I samverkan med AF Utbildningsinsatser för personal har genomförts. Preludium för 16 personer, handlar om internationellt ungdomsutbyte. Aktiv ung Björn Thulin för 22 personer, handlade om hur vi bör bemöta unga arbetslösa idag. På gång: Företagsvecka (besök av företag, kommunen, företagsfrukost mm) Aktiv ung två utbildningstillfällen för ungdomar Rekryterare för en dag utbildning för ungdomar. Extern utvärdering 200 tkr Rapport klar. Konsult SKILL AB. Projektansökan 100 tkr Medel har sökt och erhållits för Ciceron. Projektet blir en fortsättning i mindre omfattning av ungdomssatsningen och finansieras av RARsamordningsförbundet. Gäller både för Katrineholm och Vingåker. Summa tkr tkr tkr

Del 1: Insatser för arbetslösa ungdomar och invandrare i Katrineholm

Del 1: Insatser för arbetslösa ungdomar och invandrare i Katrineholm Vår handläggare FÖRSLAG 1 (6) Datum Vår beteckning Helene Björkqvist 2010-04-07 Förvaltningschef Ert datum Er beteckning Del 1: Insatser för arbetslösa ungdomar och invandrare i Katrineholm Bakgrund Viadidaktnämnden

Läs mer

Rapport gällande Insatser för arbetslösa ungdomar och invandrare i Katrineholm och Vingåker

Rapport gällande Insatser för arbetslösa ungdomar och invandrare i Katrineholm och Vingåker Vår handläggare Datum Vår beteckning Helene Björkqvist 2011-02-14 VIAN/2010:8-654 Förvaltningschef 2011:74 1 (5) Rapport gällande Insatser för arbetslösa ungdomar och invandrare i Katrineholm och Vingåker

Läs mer

Stora salen, Åbrogården, Storgatan 55 i Vingåker Kaffe serveras från kl

Stora salen, Åbrogården, Storgatan 55 i Vingåker Kaffe serveras från kl KALLELSE Datum VIADIDAKT 2010-10-21 Sammanträdande organ Viadidaktnämnden Tid 2010-10-28 kl. 16.00 Plats Stora salen, Åbrogården, Storgatan 55 i Vingåker Kaffe serveras från kl. 15.30. Sid Information

Läs mer

Välkommen till Friggagatan 5! Mercur öppenvård

Välkommen till Friggagatan 5! Mercur öppenvård Välkommen till Friggagatan 5! Mercur öppenvård Dagens innehåll Historia Verksamheter - Ungdomstorget - Duveholmsgymnasiet - #jagmed (projekt) - Ung KOMP (projekt) - Vinka IN (projekt) - Resurscenter -

Läs mer

Delårsrapport. Viadidakt

Delårsrapport. Viadidakt Delårsrapport Viadidakt 2011 Innehållsförteckning 1 Förvaltningsberättelse... 3 1.1 Finansiella mål och ekonomisk analys... 3 1.2 Framtiden... 3 2 Verksamhetsområden... 5 2.1 Samhällsutveckling... 5 2.2

Läs mer

Bilaga 3. Verksamhet som ska bedrivas i samverkan

Bilaga 3. Verksamhet som ska bedrivas i samverkan Bilaga 3. Verksamhet som ska bedrivas i samverkan En beskrivning av hur samverkan inom överenskommelsen organiseras utifrån de behov som identifierats. Inklusive de resurser som respektive aktör bidrar

Läs mer

Delårsrapport för Viadidakt 2011

Delårsrapport för Viadidakt 2011 Delårsrapport för Viadidakt 2011 Dnr VIAN/2011:24-041 Beslutad i Viadidaktnämnden 2011-09-20 Dokumentplacering: g:\ekonomi\delårsrapporter\2011\delårsrapport 2011.docx Innehållsförteckning Delårsrapport

Läs mer

Jobbtorg Strängnäs. Jobbtorgets uppdrag ska omfatta

Jobbtorg Strängnäs. Jobbtorgets uppdrag ska omfatta Jobbtorg Strängnäs Jobbtorg Strängnäs är en satsning på ett integrerat samarbete mellan arbetsmarknadsåtgärder, ekonomiskt bistånd och arbetsförmedlingen. Ett nära samarbete ska också finnas med gymnasieutbildning,

Läs mer

BILAGA 3 VERKSAMHET SOM SKA BEDRIVAS I SAMVERKAN

BILAGA 3 VERKSAMHET SOM SKA BEDRIVAS I SAMVERKAN BILAGA 3 VERKSAMHET SOM SKA BEDRIVAS I SAMVERKAN IDENTIFIERADE BEHOV Kartläggningen har gett en bild över målgruppens sammansättning. Genom kartläggningen har vi också fått en ögonblicksbild över de aktiviteter

Läs mer

Antal elever behöriga till gymnasieskolan (siris skolverket)

Antal elever behöriga till gymnasieskolan (siris skolverket) Målgrupp bilaga 1 Surahammars kommun och Arbetsförmedlingen i Surahammar/Hallstahammar har gemensamt gjort kartläggningar (2015) för att få ett grepp om målgruppens storlek samt att försöka kartlägga vilka

Läs mer

Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete

Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete UPPLANDS VÄSBY KOMMUN OCH ARBETSFÖRMEDLINGEN Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet SWECO STRATEGY Innehåll 1. Beskrivning av befintlig verksamhet...

Läs mer

Fastställande av dagordning Utsänd och föreslagen dagordning godkändes.

Fastställande av dagordning Utsänd och föreslagen dagordning godkändes. VIADIDAKTNÄMNDEN 2012-03-14 7 2 Fastställande av dagordning Utsänd och föreslagen dagordning godkändes. VIADIDAKTNÄMNDEN 2012-03-14 8 3 Information Aktuellt från verksamheterna Projekt Egenkraft Thomas

Läs mer

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan. mm/194 säffle/rev ök 2016/bilaga 3 (2016).

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan.   mm/194 säffle/rev ök 2016/bilaga 3 (2016). 1(9) Bilaga 3 Verksamhet i samverkan http://rkdhs-kom/yta/a_2014_06/kommunmapp mm/194 säffle/rev ök 2016/bilaga 3 (2016).docx SÄFFLE KOMMUN Postadress Säffle kommun 661 80 Säffle Besöksadress Kanaltorget

Läs mer

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan Arbetsmarknadsenheten

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan Arbetsmarknadsenheten Bilaga 3 Verksamhet i samverkan Hemsida: www.dalsed.se E-post: magnus.akesson@dalsed.se 1 Innehåll Samverkan... 3 Arbetsbeskrivning i samverkan... 3 Samverkan/Förebyggande... 4 Tänkbara mål i fortsatt

Läs mer

Lokal överenskommelse

Lokal överenskommelse Lokal överenskommelse Parter Melleruds Kommun 212000-1488 Arbetsförmedlingen Vänersborg/Mellerud 202100-2114 Syfte Att genom samarbete, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet.

Läs mer

BILAGA 3 VERKSAMHET SOM SKA BEDRIVAS I SAMVERKAN

BILAGA 3 VERKSAMHET SOM SKA BEDRIVAS I SAMVERKAN BILAGA 3 VERKSAMHET SOM SKA BEDRIVAS I SAMVERKAN IDENTIFIERADE BEHOV Kartläggningen har gett en bild över målgruppens sammansättning. Gruppen nyanlända ungdomar behöver vi kartlägga ytterligare inom ramen

Läs mer

Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete eller studier mellan Surahammars kommun och Arbetsförmedlingen

Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete eller studier mellan Surahammars kommun och Arbetsförmedlingen Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete eller studier mellan Surahammars kommun och Arbetsförmedlingen Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete eller studier Parter Surahammars

Läs mer

Syfte Att genom samverkan och med gemensamma insatser, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet.

Syfte Att genom samverkan och med gemensamma insatser, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet. 1 Parter Älvkarleby kommun 21200-0258 Arbetsförmedling Norra Uppland 202100-2114 Syfte Att genom samverkan och med gemensamma insatser, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet.

Läs mer

Extra ärende till kommunstyrelsens kallelse

Extra ärende till kommunstyrelsens kallelse KALLELSE KOMMUNSFÖRVALTNINGEN 2018-06-18 Extra ärende till kommunstyrelsens kallelse 2018-06-20 Beteckning Ärende till kommunstyrelsen 1. Ärende Avslutande av uppdrag om samverkan inom räddningstjänsten

Läs mer

Verksamhet som ska bedrivas i samverkan (bilaga 3)

Verksamhet som ska bedrivas i samverkan (bilaga 3) Verksamhet som ska bedrivas i samverkan (bilaga 3) Samverkan mellan Älmhults kommun och Arbetsförmedlingen i Älmhult Målgruppen unga i åldern 16-24 år som står utanför arbetsmarknaden är varierad med en

Läs mer

Lokala samverkansgruppen Katrineholm/Vingåker

Lokala samverkansgruppen Katrineholm/Vingåker Förslag till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA KFV Bakgrund TUNA (Träning, Utveckling Nära Arbetslivet) Eskilstuna är en samverkan mellan Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Eskilstuna

Läs mer

Bilagor: Överenskommelse om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten bland unga,

Bilagor: Överenskommelse om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten bland unga, 2018-05-02 Bilagor: Överenskommelse om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten bland unga, 2018-2020 Ånge kommun och Arbetsförmedlingen Ånge 2018-05-02 Bilaga 1: Kartläggningen av målgruppen bygger

Läs mer

Ungdomssatsning på utbildning i Luleå

Ungdomssatsning på utbildning i Luleå Kommunstyrelsen 2009-12-07 233 607 Arbets- och personalutskottet 2009-11-16 245 531 Dnr 09.672-613 deckf14 Ungdomssatsning på utbildning i Luleå Bilaga: Sammanställning över kurser Ärendebeskrivning I

Läs mer

Projektdirektiv Projekt Arbetslinjen 3.0

Projektdirektiv Projekt Arbetslinjen 3.0 Kommunstyrelsens handling nr 7/2015 Projektdirektiv Projekt Arbetslinjen 3.0 Godkänd av kommunstyrelsen 2015-02-25, 39 2 (8) Innehållsförteckning Bakgrund 3 Syfte och mål med projektet 3 Omfattning och

Läs mer

Viadidaktnämndens åtaganden inför övergripande plan med budget 2011-2013

Viadidaktnämndens åtaganden inför övergripande plan med budget 2011-2013 Vi VIAN:s handling nr 9-2010 1 (6) Bilaga 1 Nämndens åtaganden Viadidaktnämndens åtaganden inför övergripande plan med budget 2011-2013 A. Verksamhetsbeskrivning 1. Sammanfattande verksamhetsbeskrivning

Läs mer

V I V A ANSÖKAN AVSEENDE UTVECKLING AV SAMVERKANSMODELLEN VINKA IN ATT ÄVEN OMFATTA VUXNA PERIODEN JULI DECEMBER 2019

V I V A ANSÖKAN AVSEENDE UTVECKLING AV SAMVERKANSMODELLEN VINKA IN ATT ÄVEN OMFATTA VUXNA PERIODEN JULI DECEMBER 2019 V I V A ANSÖKAN AVSEENDE UTVECKLING AV SAMVERKANSMODELLEN VINKA IN ATT ÄVEN OMFATTA VUXNA PERIODEN JULI DECEMBER 2019 LSG Västra Sörmland Mars 2019 1. Bakgrund Under arbetet i Vinka IN (som delvis finansieras

Läs mer

Viadidaktnämndens åtagande inför plan med budget 2012-2014

Viadidaktnämndens åtagande inför plan med budget 2012-2014 VIANs handling 21-2011 BUDGET 2012-2014 1 (9) VIAN/2011:21-042 2011-08-25 Viadidaktnämndens åtagande inför plan med budget 2012-2014 A. Verksamhetsbeskrivning 1. Syfte och ansvarsområden Viadidaktnämnden

Läs mer

Kartläggning av befintliga verksamheter

Kartläggning av befintliga verksamheter Bilaga 2 Kartläggning av befintliga verksamheter Särskilda medel Utifrån att Mönsterås kommun hade en oproportionerligt hög ungdomsarbetslöshet år 2013, så beslutade kommunstyrelsen 1 att år 2014 avsätta

Läs mer

Samordningsförbundet

Samordningsförbundet Samordningsförbundet Horisont - upprinnelse Projekt JobbTorg (2009-2010, 1,5 år) - aktiva insatser från dag 1 när ungdom (18-24 år) söker försörjningsstöd Bild: ökat inflöde av unga utan fullständiga betyg

Läs mer

BILAGA 3 Verksamhet som ska bedrivas i samverkan

BILAGA 3 Verksamhet som ska bedrivas i samverkan 1(5) BILAGA 3 Verksamhet som ska bedrivas i samverkan Organisering och samverkan Den samverkande kommunen och Arbetsförmedlingen ska kartlägga alla unga 16-24 år som inte studerar eller arbetar i önskad

Läs mer

Arbetsförmedlingen Vaggeryds kommun Samordningsförbundet Södra Vätterbygden Sparbanksstiftelsen Alfa

Arbetsförmedlingen Vaggeryds kommun Samordningsförbundet Södra Vätterbygden Sparbanksstiftelsen Alfa 20140903 200 Arbetsförmedlingen Vaggeryds kommun Samordningsförbundet Södra Vätterbygden Sparbanksstiftelsen Alfa 200 i praktiken 6mån-rapport för perioden 2014-02-01 tom 2014-07-31 Projekt för matchning

Läs mer

Ungdomar utanför gymnasieskolan - ett förtydligat ansvar för stat och kommun - remiss från kommunstyrelsen

Ungdomar utanför gymnasieskolan - ett förtydligat ansvar för stat och kommun - remiss från kommunstyrelsen NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALTJÄNSTAVDELNIN GEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2013-03-27 Handläggare: Gunilla Schedin Telefon: 08-508 09 277 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Ungdomar utanför gymnasieskolan

Läs mer

Leva Livet. Lägesrapport Projekt Leva Livet jan-juni 2013. Projektets förutsättningar för deltagaren Beskrivning av målgrupp:

Leva Livet. Lägesrapport Projekt Leva Livet jan-juni 2013. Projektets förutsättningar för deltagaren Beskrivning av målgrupp: Leva Livet Lägesrapport Projekt Leva Livet jan-juni 2013 Projektets förutsättningar för deltagaren Beskrivning av målgrupp: Målgruppen kännetecknas av att ungdomarna är aktuella på minst en samverkansmyndighet.

Läs mer

Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund

Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund 2015-10-07 Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund Bakgrund Regeringen har de senaste åren gjort omfattande satsningar för att belysa och åstadkomma förbättringar

Läs mer

Lag 2003:1210 om finansiell samordning

Lag 2003:1210 om finansiell samordning Lag 2003:1210 om finansiell samordning 7 Ett samordningsförbund har till uppgift att: 1. besluta om mål och riktlinjer för den finansiella samordningen 2. stödja samverkan mellan samverkansparterna 3.

Läs mer

Maria Pettersson (fp) och Ann-Siv Forsberg (s) Kullbergska huset onsdag den 15 september kl

Maria Pettersson (fp) och Ann-Siv Forsberg (s) Kullbergska huset onsdag den 15 september kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum VIADIDAKTNÄMNDEN 2010-09-02 1 Blad Plats och tid KTS-salen, Drottninggatan 18, Katrineholm, kl. 16-17.45 Beslutande Beslutande ersättare Ersättare Övriga deltagande

Läs mer

Projektplan Porten. Bakgrund. Målgrupp. Syfte

Projektplan Porten. Bakgrund. Målgrupp. Syfte Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2013-04-16 1(5) Projektplan Porten Bakgrund Bland de unga finns idag en stor grupp som är arbetslösa. Bland dem finns en eftersatt grupp ungdomar som har en

Läs mer

Viadidakt

Viadidakt Viadidakt 2010-04-27 1 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Åbrogården, Storgatan 22, Vingåker kl. 14.45 16.00 Egil Boräng(s) ordförande, Maria Pettersson (fp); Annika Wågenberg(s), Monica

Läs mer

... 3. St...3 ...4 ... 4 ... 5... 5... 6...6 LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN FÖR UNGA TILL ARBETE SWECO

... 3. St...3 ...4 ... 4 ... 5... 5... 6...6 LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN FÖR UNGA TILL ARBETE SWECO ... 3 St...3... 3... 4...4... 4... 4... 5... 5... 5... 6... 6...6... 6... 6... 6 2 LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN FÖR UNGA TILL ARBETE SWECO Underlag: dokumentation från kommunen, webbplatsen, intervjuer

Läs mer

Åtgärder mot ungdomsarbetslöshet

Åtgärder mot ungdomsarbetslöshet Revisionssrapport Åtgärder mot ungdomsarbetslöshet Krokoms kommun Kjell Pettersson Cert. kommunal revisor, Innehållsförteckning 1 Inledning 1 1.1 Bakgrund 1 1.2 Revisionsfråga och kontrollmål 1 1.3 Metod

Läs mer

Verksamhetsplan - 2008 Jobbcentrum

Verksamhetsplan - 2008 Jobbcentrum Handläggare: Eric Andersson, Arbetsmarknadsenheten, AME Socialnämnden Verksamhetsplan - 2008 Jobbcentrum Organisation Jobbcentrum ingår i Socialnämndens Arbetsmarknadsenhet. Arbetsmarknadsenheten hör till

Läs mer

Vinnarna av samverkan ska vara invånarna i Nordost

Vinnarna av samverkan ska vara invånarna i Nordost Samordningsförbundet Göteborg Nordost -11-30 FÖRSLAG TILL BUDGET FÖR RESPEKTIVE VERKSAMHET FINANSIERAD HELT/DELVIS AV SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG NORDOST...2 UNGA VUXNA...2 Ungdomsteam Kortedala/Bergsjön...2

Läs mer

Funktionsnedsatta i arbete (FIA) ansökan om medel

Funktionsnedsatta i arbete (FIA) ansökan om medel Regionledningskontoret Folkhälsa och sjukvård Jesper Ekberg 010-242 42 01 jesper.ekberg@rjl.se Samordningsförbundet Södra Vätterbygden Funktionsnedsatta i arbete (FIA) ansökan om medel 2019-2021 Region

Läs mer

Sommarjobb i Tyresö kommun 2014

Sommarjobb i Tyresö kommun 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2013-11-18 Utvecklingsförvaltningen 1 (11) Karin Sundström Diarienummer Dnr 2013/GAN 0072 Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden Sommarjobb i Tyresö kommun 2014 Förslag till

Läs mer

Projektplan Utsikten Grums

Projektplan Utsikten Grums Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2014-02-10 1(6) Projektplan Utsikten Grums Inledning Utanförskap och marginalisering av unga människor i samhället kostar mycket, såväl i mänskligt utanförskap

Läs mer

Verksamhet i samverkan

Verksamhet i samverkan 2015-11-24 1 (9) BILAGA 3 Verksamhet i samverkan Lokal överenskommelse mellan Falköpings kommun och Arbetsförmedlingen om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten 2 (9) I bilaga 3 görs en beskrivning

Läs mer

Ungdomsprojekt i praktiken

Ungdomsprojekt i praktiken Ungdomsprojekt 2013 200 i praktiken Projektbeskrivning, Matchning för arbetspraktik till arbetslösa ungdomar och till funktionshindrade ungdomar med särskilda behov i Vaggeryds kommun. 2(7) Bakgrund Ungdomsarbetslösheten

Läs mer

Ett vägledningscentrum i samverkan

Ett vägledningscentrum i samverkan Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen Vuxenutbildningen Sofia Axelsson, 070-167 89 25 Datum 1 (7) Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Ett

Läs mer

Arbetsförmedlingen Vaggeryds kommun Samordningsförbundet Södra Vätterbygden Sparbanksstiftelsen Alfa

Arbetsförmedlingen Vaggeryds kommun Samordningsförbundet Södra Vätterbygden Sparbanksstiftelsen Alfa 20150331 200 Arbetsförmedlingen Vaggeryds kommun Samordningsförbundet Södra Vätterbygden Sparbanksstiftelsen Alfa 200 i praktiken 12mån-rapport för perioden 2014-02-01 tom 2015-01-31 Projekt för matchning

Läs mer

Verksamhet som ska bedrivas i samverkan Bilaga 3

Verksamhet som ska bedrivas i samverkan Bilaga 3 Verksamhet som ska bedrivas i samverkan Bilaga 3 Innehållsförteckning Inledning...2 Organisering...2 Huvudsakliga metoder och verktyg...3 Ansvarsfördelning...4 Budget och resurser...5 Uppföljning...6 1

Läs mer

Förstudien i Heby kommun sträcker sig från 1 oktober tom 31 dec 2014, finansiering 70% av Annci Åkerbloms lön.

Förstudien i Heby kommun sträcker sig från 1 oktober tom 31 dec 2014, finansiering 70% av Annci Åkerbloms lön. Redovisning förstudie Komhall Heby kommun Bakgrund till förstudien: I förstudiens kartläggning i att identifiera åtgärder/ insatser för att minska utanförskap från arbetsmarknad har komhall flera gånger

Läs mer

Horisont bygger på att hitta vägar för ungdomar till utbildning och jobb, genom ett projekt där flera myndigheter och organisationer samverkar.

Horisont bygger på att hitta vägar för ungdomar till utbildning och jobb, genom ett projekt där flera myndigheter och organisationer samverkar. Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2011-08-29 1(5) Projektplan Horisont Pia Andersson Enhetschef 054-540 50 87 Pia.andersson@karlstad.se Projektplan Horisont Vägledning, information, lärande för

Läs mer

Lokal överenskommelse

Lokal överenskommelse Reviderad 2017-12-20 Lokal överenskommelse Samverkan mellan Arbetsförmedlingen och Hässleholms kommun gällande alla unga i åldern 16 till 24 år, som varken arbetar eller studerar, eller som är undersysselsatta.

Läs mer

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Skellefteå

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Skellefteå Ansökan om medel från Samordningsförbundet Skellefteå Ankomstdatum (fylls i av förbundet) Fyll i nedanstående ansökan. Observera att ett krav för att ansökan ska behandlas är att den tar upp samverkan

Läs mer

Budget 2013 med inriktning till 2015

Budget 2013 med inriktning till 2015 Budget 2013 med inriktning till 2015 Ärendet Enligt förbundsordning för Samordningsförbundet Göteborg Nordost skall styrelsen fatta beslut om budget för kommande år senast 30:e november. I detta tjänsteutlåtande

Läs mer

Uppdrag gränsdragning av arbetsmarknadsinsatser och försörjningsstöd

Uppdrag gränsdragning av arbetsmarknadsinsatser och försörjningsstöd UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2013-08-20 Socialnämnden 161 Uppdrag gränsdragning av arbetsmarknadsinsatser och försörjningsstöd Dnr SN 2013/0448 Handlingar Tjänsteskrivelse daterad 2013-08-09 Slutrapport

Läs mer

När det gäller SFI har staden som mål att minst 30 % av de studerande ska uppnå godkänt betyg i SFI inom ett år.

När det gäller SFI har staden som mål att minst 30 % av de studerande ska uppnå godkänt betyg i SFI inom ett år. SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN ARBETSMARKNADSAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SAN 2009-03-19 SID 1 (5) 2009-02-12 Handläggare: Karin Eriksson Bech Telefon: 08 508 25 468 Till Socialtjänst- och

Läs mer

Bilaga 4 Nuläge och måluppfyllelse Hässleholm,

Bilaga 4 Nuläge och måluppfyllelse Hässleholm, Nuläge och måluppfyllelse 2017 Hässleholm, 2017-12-20 2017-10-13 fanns det totalt 5352 ungdomar mellan 16-24 år folkbokförda i Hässleholms kommun, vilket är en minskning med 26 personer jämfört med samma

Läs mer

Arbetsmarknadsförvaltningens förslag till beslut. Avdelningschef

Arbetsmarknadsförvaltningens förslag till beslut. Avdelningschef ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN UTVECKLINGS - OCH UTREDNINGSSTABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2012-01-26 Handläggare: Eva Woll Tegbäck Telefon: 08-508 25 463 Till Arbetsmarknadsnämnden den 6 februari 2012

Läs mer

Motion om arbetsmarknadspolitiken

Motion om arbetsmarknadspolitiken 2007-10-29 238 509 Kommunstyrelsen 2008-10-13 218 380 Arbets- och personalutskottet 2008-09-29 196 476 Dnr 07.677-008 oktkf54 Motion om arbetsmarknadspolitiken Ärendebeskrivning Börje Lööw, för vänsterpartiet,

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Familjenämndens utskott för gymnasie-, vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsfrågor Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: torsdagen den 5 februari 2015 kl. 08.00 Plats: Svea Hund i

Läs mer

Samarbete och utveckling

Samarbete och utveckling Samarbete och utveckling Sex kommuner; Norrköping, Uppsala, Eskilstuna, Västerås, Örebro och Karlstad samt Arbetsförmedlingen. Finansieras av de sex samverkande kommunerna och Arbetsförmedlingen samt europeiska

Läs mer

Tommy Berglund. Rapport: Samverkansprojekt AME-IFO Ludvika kommun. Kartläggning, metodutveckling och samverkanrutiner ungdomar år.

Tommy Berglund. Rapport: Samverkansprojekt AME-IFO Ludvika kommun. Kartläggning, metodutveckling och samverkanrutiner ungdomar år. Tommy Berglund Rapport: Samverkansprojekt AME-IFO Ludvika kommun. Kartläggning, metodutveckling och samverkanrutiner ungdomar 18-24 år. Inledning Arbetsförmedlingens egen återrapportering 2013 visar att

Läs mer

Åmåls kommun. Kommunala aktivitetsansvaret KAA Studiecoach Jobbcentrum... 3

Åmåls kommun. Kommunala aktivitetsansvaret KAA Studiecoach Jobbcentrum... 3 Brev Lokal överenskommelse mellan Arbetsförmedlingen och Åmåls kommun i Åmåls kommun Bilaga 3 Verksamhet i samverkan Åmåls kommun och Arbetsförmedlingen i Åmål har identifierat verksamheter samt behov

Läs mer

Slutrapport. 1. Sammanfattning. Projektperiod: 090201-111231. Projektnamn: Projekt Palladium Diarienr: 2008-3020373

Slutrapport. 1. Sammanfattning. Projektperiod: 090201-111231. Projektnamn: Projekt Palladium Diarienr: 2008-3020373 PK 2010-6 Slutrapport Projektnamn: Projekt Palladium Diarienr: 2008-3020373 Projektperiod: 090201-111231 1. Sammanfattning Ungdomsprojektet Palladium är ett samverkansprojekt mellan Katrineholms och Vingåkers

Läs mer

Företagarna. DUA delegationen för unga till arbete ett regeringsuppdrag

Företagarna. DUA delegationen för unga till arbete ett regeringsuppdrag DUA delegationen för unga till arbete ett regeringsuppdrag Varför finns DUA? Många unga är arbetslösa (17 % Västernorrland 12 % riket). En stor del av gruppen har inte fullständig gymnasieutbildning (24%

Läs mer

ESF-projekt Samstart Skype möte

ESF-projekt Samstart Skype möte ESF-projekt Samstart Skype möte 190523 Utlysning med inriktning fast etablering på arbetsmarknaden av unga funktionsnedsatta Bidra till att modeller utarbetas och/eller strukturer utvecklas med syfte att

Läs mer

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan. Gimo, Östhammars kommun 2015-12-01

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan. Gimo, Östhammars kommun 2015-12-01 Bilaga 3 Verksamhet i samverkan Gimo, Östhammars kommun 2015-12-01 1 Innehåll Samverkan... 3 Resurser för samverkan... 3 Organisering av samverkan inklusive samlokalisering... 3 Arbete i samverkan... 4

Läs mer

Reviderade riktlinjer för Feriepraktik 2015

Reviderade riktlinjer för Feriepraktik 2015 BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN 2015-01-08 GN-2014.335.603 1 (2) HANDLÄGGARE Lilliestråle, Caroline Caroline. Lilliestrale@huddinge.se Gymnasienämnden Reviderade riktlinjer för Feriepraktik 2015 Förslag

Läs mer

BILAGA 2 Redovisning av befintlig verksamhet:

BILAGA 2 Redovisning av befintlig verksamhet: 1(5) BILAGA 2 Redovisning av befintlig verksamhet: Ale kommun, Arbetsmarknadsenheten, AME. Inom AME erbjuder vi idag olika typer av stöd, både individuellt och i grupp. Individuellt erbjuds evidensbaserade

Läs mer

BAS ~ Beroende, Arbetsmarknad, Samverkan

BAS ~ Beroende, Arbetsmarknad, Samverkan Arbetsmarknadsförvaitningen Socialförvaltningen Dnr SN 2014/141, AMN 2014/54 BAS ~ Beroende, Arbetsmarknad, Samverkan Arbetsmarknadsförvaltningens enhet för arbete och kompetens och socialförvaltningens

Läs mer

Arbete med Unga på Arbetsförmedlingen

Arbete med Unga på Arbetsförmedlingen Arbete med Unga på Arbetsförmedlingen Särskilt uppdrag unga med funktionshinder Arbetsförmedlingen har ett särskilt uppdrag att bedriva verksamhet för vissa unga med funktionsnedsättning: elever som fyllt

Läs mer

Datum Dnr Extratjänster volymer och ekonomiska effekter

Datum Dnr Extratjänster volymer och ekonomiska effekter Personalnämnden Maria Ingvarsson Handläggare 040-625 72 13 Maria.Ingvarsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-09-21 Dnr 1602350 1 (5) Personalnämnden Extratjänster volymer och ekonomiska effekter Ordförandens

Läs mer

Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet

Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet En redovisning av den verksamhet som bedrivits innan överenskommelsen tecknas. Inledning Inom Arbetsförmedlingen och kommunen finns en rad verksamheter och

Läs mer

Ansökan om bidrag för 2016

Ansökan om bidrag för 2016 2015-06-18 Till Göteborgs Stad SDN Askim-Frölunda-Högsbo samt SDN Västra Göteborg Ansökan om bidrag för 2016 Bakgrund Samordningsförbundet Göteborg Väster ansvarar för samordnad rehabilitering enligt lag

Läs mer

Reglemente för Viadidaktnämnden

Reglemente för Viadidaktnämnden Styrdokument Reglemente för Viadidaktnämnden Katrineholms kommuns författningssamling (KFS nr 1.11) Senast reviderad av kommunfullmäktige, 136 Gäller från och med 2019-01-01 2 (8) Vår handläggare Beslutshistorik

Läs mer

Uppföljning - Insatser för att bli självförsörjande

Uppföljning - Insatser för att bli självförsörjande www.pwc.se Revisionsrapport Lena Brönnert Cert. kommunal revisor Uppföljning - Insatser för att bli självförsörjande Marks kommun Uppföljning - insatser för att bli självförsörjande Innehåll 1. Sammanfattning...

Läs mer

Kompetenscenter. på vägen till egen försörjning. Malin Goldkuhl, Samordnare Kompetenscenter Hisingen

Kompetenscenter. på vägen till egen försörjning. Malin Goldkuhl, Samordnare Kompetenscenter Hisingen Kompetenscenter på vägen till egen försörjning Malin Goldkuhl, Samordnare Kompetenscenter Hisingen Yrkande 2012-11-14 (S, V, MP) Den nya organisationen ska vara en resurs som utvecklar och erbjuder åtgärder

Läs mer

Utvecklingsförvaltningen. Arbetscentrum. Enhetsplan 2008

Utvecklingsförvaltningen. Arbetscentrum. Enhetsplan 2008 Utvecklingsförvaltningen Arbetscentrum Enhetsplan 2008 Enhetssplan för Arbetscentrum 2008 Syfte Arbetscentrum består av två enheter, Invandrar/SFI-enheten, Arbetsmarknadsenheten. Arbetscentrum arbete syftar

Läs mer

Lättare för unga att få jobb

Lättare för unga att få jobb Socialdemokraterna Skara 2010-09-08 Lättare för unga att få jobb - Ett vallöfte från Socialdemokraterna i Skara Innehållsförteckning I Skara ska alla unga erbjudas jobb eller utbildning... 3 2 miljoner

Läs mer

Från socialbidrag till arbete

Från socialbidrag till arbete Från socialbidrag till arbete Lättläst Sammanfattning Betänkande av Utredningen från socialbidrag till arbete Stockholm 2007 SOU 2007:2 Människor med ekonomiskt bistånd ska kunna få arbete Det här är en

Läs mer

Bilaga 4 Nuläge och måluppfyllelse Hässleholm,

Bilaga 4 Nuläge och måluppfyllelse Hässleholm, Nuläge och måluppfyllelse 2016 Hässleholm, 2016-12-19 2016-10-13 fanns det totalt 5378 ungdomar mellan 16-24 år folkbokförda i Hässleholms kommun, vilket är en minskning med 118 personer jämfört med samma

Läs mer

Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng Ansvarig tjänsteman Ulrica Sandzén

Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng Ansvarig tjänsteman Ulrica Sandzén Verksamhetsplan och budget för Samordningsförbund för Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng finns framtaget. Inriktningen är att under 2015 fortsätta utveckla samverkan genom finansiering av Individ

Läs mer

Syfte Fler friska unga kvinnor i åldern 18 34 år i Hjo, Tibro och Karlsborgs kommuner. Fler unga kvinnor till arbete, utbildning.

Syfte Fler friska unga kvinnor i åldern 18 34 år i Hjo, Tibro och Karlsborgs kommuner. Fler unga kvinnor till arbete, utbildning. 1 AVTAL Uppdragsgivare Datum Diarienr Samordningsförbundet 2007-0003 HjoTiBorg 2007-09-05 Mottagare Tibro kommun Arbetsmarknadsenheten Insatser av generell art Ja Nej X Insatser för grupper Ja X Nej PROJEKTETS

Läs mer

Insatser, information och vägledning. Intern och extern samverkan och utvärdering av insatser. Långsiktig, hållbar och strategisk planering

Insatser, information och vägledning. Intern och extern samverkan och utvärdering av insatser. Långsiktig, hållbar och strategisk planering KSF Integration KSF Integration Samverkan med civilsamhället Överenskommelser Administrativt stöd Lokala mötesplatser -Kvinnogrupp - Café Samverkan med civilsamhället Intern och extern samverkan och utvärdering

Läs mer

Sammanträdande organ. Tid kl. 09:00 Plats. Viadidaktnämnden. Åbrogården, Vingåker

Sammanträdande organ. Tid kl. 09:00 Plats. Viadidaktnämnden. Åbrogården, Vingåker 1 KALLELSE VIADIDAKT 2017-11-06 Sammanträdande organ Viadidaktnämnden Tid 2017-11-13 kl. 09:00 Plats Åbrogården, Vingåker Ärende Beteckning 1. Upprop 2. Val av justerare 3. Fastställande av dagordning

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2014

Verksamhetsplan och budget 2014 Samordningsförbund Välfärd i Nacka Verksamhetsplan och budget 2014 Samordningsförbund Välfärd i Nacka Org.nr 222000-2774 Innehåll Uppdrag... 3 Samordningsförbundet Välfärd i Nacka ska verka för att...

Läs mer

Samverkansnämnd arbetsmarknad

Samverkansnämnd arbetsmarknad Plats och tid Beslutande Ledamöter Tranemo kommun Onsdagen 24 Maj 2017 kl. 10.15 11.35, Forumsalen, Tranemo Tony Hansen (S), ordförande, 15-22 Crister Persson (C), 15-22 Ledamöter Svenljunga kommun Johan

Läs mer

Riktlinjer för Arbetsmarknadsenhetens insatser

Riktlinjer för Arbetsmarknadsenhetens insatser Riktlinjer för Arbetsmarknadsenhetens insatser i Nordanstigs kommun Dokumentnamn Riktlinjer för arbetsmarknadsenhetens insatser Reviderad datum Dokumentansvarig Verksamhetschef Social omsorg Fastställd

Läs mer

ANSÖKANDE ORGANISATIONER: ARBETSFÖRMEDLINGEN, FÖRSÄKRINGSKASSAN, LEKEBERGS KOMMUN. Samordnare av Samverkansteam. Rehabkoordinator.

ANSÖKANDE ORGANISATIONER: ARBETSFÖRMEDLINGEN, FÖRSÄKRINGSKASSAN, LEKEBERGS KOMMUN. Samordnare av Samverkansteam. Rehabkoordinator. Ansökan till Finsam Lekeberg och Örebro ANSÖKANDE ORGANISATIONER: ARBETSFÖRMEDLINGEN, FÖRSÄKRINGSKASSAN, LEKEBERGS KOMMUN Datum: november 2015 Benämning Samverkan Lekeberg Samordnare av Samverkansteam.

Läs mer

FÖRSLAG TILL BUDGET FÖR RESPEKTIVE VERKSAMHET FINANSIERAD HELT/DELVIS AV SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG NORDOST...2

FÖRSLAG TILL BUDGET FÖR RESPEKTIVE VERKSAMHET FINANSIERAD HELT/DELVIS AV SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG NORDOST...2 FÖRSLAG TILL BUDGET FÖR RESPEKTIVE VERKSAMHET FINANSIERAD HELT/DELVIS AV SAMORDNINGSFÖRBUNDET GÖTEBORG NORDOST...2 Unga vuxna... 2 Ungdomsteam Kortedala/Bergsjön... 2 Samordnare Ungdomscentrum Angered...

Läs mer

Överföring av personalansvaret för anställda på BEAavtal till Arbetsmarknadsenheten

Överföring av personalansvaret för anställda på BEAavtal till Arbetsmarknadsenheten Överföring av personalansvaret för anställda på BEAavtal till Arbetsmarknadsenheten Bakgrund I maj 2018 hade Hässleholms kommun 135 personer anställda på BEA-avtalet. Anställande chefer på kommunens arbetsställen

Läs mer

Jämställd budget i Göteborg

Jämställd budget i Göteborg Ett gott exempel Jämställd budget i Göteborg Projektet i sitt sammanhang Göteborgs stad har gjort stora satsningar på ökad mångfald och jämställdhetsintegrering utifrån kundens perspektiv, där projektmedel

Läs mer

Praktikkartläggning. Så här gör vi det bättre för individer och arbetsgivare i samband med praktik eller subventionerad anställning

Praktikkartläggning. Så här gör vi det bättre för individer och arbetsgivare i samband med praktik eller subventionerad anställning Praktikkartläggning Så här gör vi det bättre för individer och arbetsgivare i samband med praktik eller subventionerad anställning Projektperiod: 1 februari 2017 30 september 2018 Projektägare: Uppsala

Läs mer

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan. http://rkdhs-kom/yta/a_2014_06/anskningshandlingar mm/194 säffle/överenskommelse/bilaga 3.

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan. http://rkdhs-kom/yta/a_2014_06/anskningshandlingar mm/194 säffle/överenskommelse/bilaga 3. 1(7) Bilaga 3 Verksamhet i samverkan http://rkdhs-kom/yta/a_2014_06/anskningshandlingar mm/194 säffle/överenskommelse/bilaga 3.docx SÄFFLE KOMMUN Postadress Säffle kommun 661 80 Säffle Besöksadress Kanaltorget

Läs mer

Arbetsmarknadsenheten

Arbetsmarknadsenheten Arbetsmarknadsenheten Bakgrund Fakta Strategi 2019 Hässleholm, 2018-11-15 Den här lägesrapporten är främst avsedd för politiker och tjänstemän inom Hässleholms kommun som vill få en enkel översikt av vad

Läs mer

Verksamhetsplan RAR 2012 Dnr RAR12-04

Verksamhetsplan RAR 2012 Dnr RAR12-04 Samordningsförbundet RAR i Sörmland 1. Inledning RAR:s verksamhetsidé är att löpande erbjuda samverkansaktiviteter, processtöd samt utvärderingar som utarbetas gemensamt med medlemmarna. Omfattningen styrs

Läs mer

Dörröppnare. - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in

Dörröppnare. - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in Dörröppnare - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in Syfte med W18-24 Att stärka och förbereda arbetslösa ungdomar för ett kommande inträde på arbetsmarknaden eller fortsatta

Läs mer

Alla parter i Lokala Samverkans Gruppen (LSG) Katrineholm/ Vingåker står bakom förslaget

Alla parter i Lokala Samverkans Gruppen (LSG) Katrineholm/ Vingåker står bakom förslaget Förslag avseende utveckling av modell för samverkan för individer 16-29 år med särskilda behov 2014-02-28 Alla parter i Lokala Samverkans Gruppen (LSG) Katrineholm/ Vingåker står bakom förslaget 1 Innehållsförteckning

Läs mer

Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet.

Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet. Överenskommelse Parter Eslövs kommun, 212000-1173. Arbetsförmedlingen i Eslöv, 202100-2114. Syfte Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet. Mål Den

Läs mer