Ekobrottsmyndighetens centrala verksamhetsplan Februari 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ekobrottsmyndighetens centrala verksamhetsplan Februari 2014"

Transkript

1 Ekobrottsmyndighetens centrala verksamhetsplan 2014 Februari 2014

2

3 Datum Sida (9) Ert datum Dnr EBM A-2014/0049 Central verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplanering Mål och inriktning för Ekobrottsmyndighetens verksamhet har fastslagits i dokumentet Verksamhetens inriktning 2014 som är myndighetens övergripande styrdokument för vår verksamhetsplanering (EBMR A-2013/0595). Den centrala verksamhetsplanen innehåller aktiviteter utifrån den inriktning och de mål som fastslagits i verksamhetsinriktningen. Både verksamhetsinriktningen och aktiviteterna i den centrala verksamhetsplanen ingår i myndighetens verksamhetsplaneringsprocess. Aktivitetsplaner utifrån verksamhetsinriktningen tas i ett efterföljande skede fram lokalt för huvudkontorets enheter samt för den operativa verksamheten på områdesnivå. Alla medarbetare vid Ekobrottsmyndigheten, oavsett roll och funktion, har ett medarbetaransvar för att bidra till verksamhetens mål och inriktning. Ekobrottsmyndighetens mål- och styrmodell Ekobrottsmyndighetens fem långsiktiga mål Ekobrottsmyndigheten har fem långsiktiga mål som framgår av målkartan på nästa sida. De långsiktiga målen kommuniceras och bryts ned i verksamhetsinriktningen. Ekobrottsmyndighetens fokusområden Ekobrottsmyndigheten arbetar också med fokusområden, dvs. särskilt prioriterade områden. Fokusområdena framgår av den illustrerade målkartan på nästa sida. Riktlinjer om intern styrning och kontroll samt planering och uppföljning Läs mer om intern styrning och kontroll samt planering och uppföljning i riktlinjerna Beslut om riktlinjer för intern styrning och kontroll (EBMR-A 2013:3) och Beslut om riktlinjer för planering, uppföljning och årsredovisning (EBMR-A 2013:4).

4 2 (9) Ekobrottsmyndighetens målkarta

5 3 (9) Inledning Den beslutade verksamhetsinriktningen och föreliggande centrala verksamhetsplan utgör ett ramverk för myndighetens gemensamma ansträngningar att fortsätta utveckla och driva både kärnverksamhet och stödverksamhet för att på bästa sätt möta förutsättningarna som vår nya Ekobrottsmyndighet med ett rikstäckande ansvar innebär. Aktiviteterna i den centrala verksamhetsplanen Under ett verksamhetsår bedrivs mycket arbete på olika nivåer inom myndigheten. Mycket verksamhet omnämns inte i den centrala verksamhetsplanen trots att den kan vara både central och viktig. Aktiviteterna som tas upp har gemensamt att de involverar resurser från såväl operativ verksamhet som från huvudkontoret och/eller involverar resurser från flera olika stödfunktioner på huvudkontoret. De enheter som i huvudsak bidrar till genomförandet av aktiviteten står omnämnda i aktiviteten medan huvudansvarig enhet är understruken. Mål 1: Vi arbetar proaktivt, enhetligt och effektivt. Mål 2: Vi verkar för återförande av brottsutbyten i samtliga fall där förutsättningar finns. Målet för 2014 är att antalet lagförda personer ökar och att genomströmningstiderna minskar samt att vi identifierar och medverkar till återförande av brottsutbyten i samtliga fall där förutsättningar finns. Målet för 2014 är att tillsynen och utvecklingen av verksamheten inriktas mot att stärka och utveckla hela utrednings- och lagföringsprocessen. Utvecklingsverksamheten struktureras, samordnas och prioriteras utifrån en myndighetsövergripande strategisk inriktning. Myndigheten utvecklar också formerna för ett medarbetardrivet utvecklingsarbete. Under 2014 kommer följande särskilda aktiviteter genomföras i syfte att nå målet. Utredning och lagföring 1.1 Regeringsuppdrag: delta i Brottsförebyggande rådets prognos- och analysarbete avseende verksamhetsvolymer samt lämna en myndighetsgemensam rapport till regeringen i samband med budgetunderlagen. Ansvar: Ledningsstaben. 1.2 Regeringsuppdrag: fortsätta arbetet med den andra etappen av informationsförsörjningen i rättsväsendet (RIF). Detta arbete inkluderar bland annat att genomföra behovs- och nyttoanalys, rättslig analys samt förstudie rörande tvångsmedel, kunskapshöjande återkoppling och digital bevisning. I arbetet ingår också att implementera e-stämning. Det redan pågående arbetet kommer att fortgår under de kommande åren. Ansvar: Utvecklingsenheten i samarbete med den operativa verksamheten och när det gäller rättslig analys med rättsenheten.

6 4 (9) 1.3 Regeringsuppdrag: i samverkan med övriga myndigheter utveckla den gemensamma resultatredovisningen avseende brottsutbyte. Ansvar: Överåklagarens kansli i samverkan med ledningsstaben. Slutdatum: 31 okt Regeringsuppdrag: Samordna och följa upp den myndighetsövergripande samverkan som sker inom ramen för GOB-arbetet på brottsutbytesområdet. Återrapportering till GOB-kansliet sker mars Ansvar: Överåklagarens kansli i samverkan med verksamhetschefen. Slutdatum: Mars Genomföra en processkartläggning med flödesanalys över vår utrednings- och lagföringsprocess med särskilt fokus på våra projektärenden i syfte att effektivisera kammarverksamheten. Arbetet pågår löpande under året. Ansvar: Överåklagarens kansli, ekobrottskansliet och utvecklingsenheten i samarbete med den operativa verksamheten. Slutdatum: 30 nov Utveckla mer effektiva och användarvänliga verksamhetsstöd i kärnverksamheten. Detta inkluderar stöd och kompetensutveckling för användarna i DurTvå och Cåbra, att genomföra en förstudie om behov i myndighetens utredningsstöd samt att vara länken mot RPS i arbetet med utvecklingen av PUST. Ansvar: Utvecklingsenheten i samarbete med den operativa verksamheten. 1.7 Vidareutveckla en enhetlig och rättssäker dokumenthantering. Arbetet inkluderar en analys av de regelverk som gäller för den information EBM hanterar, hur regelverken ska tillämpas, vem som har informationsansvaret och i vilka system informationen hanteras. Viktiga aspekter i arbetet är att inventera och åtgärda behov av förändringar i fil- och dokumenthanteringen, diarieföring och arkivering samt myndighetens hantering av personuppgifter. I arbetet ingår också att utreda förutsättningarna för webanmälan. Ansvar: Rättsenheten och utvecklingsenheten. 1.8 Ta fram utrednings- och lagföringskoncept för punktskattebrott samt implementera dessa, t.ex. genom utvecklandet av ett nätverk för punktskattebrott. Detta arbete inkluderar i ett senare steg BF-aktiviteter. Ansvar: Överåklagarens kansli i samarbete med den operativa verksamheten och avseende brottsförebyggande aktiviteter i samarbete med utvecklingsenheten. Slutdatum: 31 aug Införa en central funktion för hantering av hemliga tvångsmedel (HTM), inklusive ny lagringslösning och eventuellt nytt diarium avseende hemliga tvångsmedel. Ansvar: Ekobrottskansliet avseende centralisering. Rättsenheten och utvecklingsenheten avseende lagringslösning och nytt diarium för hemliga tvångsmedel. Slutdatum: 31 aug 2014

7 5 (9) 1.10 Ta fram och implementera en nationell standard för det IT-forensiska arbetet. I arbetet ingår arbetssätt/process (inkl. dokumentation), plattform inklusive säker lagringslösning samt rättslig analys av beslag och digitala bevis. Ansvar: Ekobrottskansliet och utvecklingsenheten. Rättsenheten avseende dokumentation och rättslig analys Driva arbetet med att få elektroniska kontoutdrag samt säkerställa teknisk lösning (TLS). Ansvar: Rättsenheten och avseende teknisk lösning i samarbete med utvecklingsenheten. Slutdatum: 31 okt 2014 Kriminalunderrättelsetjänst 1.12 Regeringsuppdrag: ta fram en nationell riskbedömning tillsammans med andra berörda myndigheter avseende penningtvätt och finansiering av terrorism i Sverige. Ansvar: Ekobrottskansliet. Slutdatum: 28 mars 2014 Tillsyn 1.13 Ta fram en gemensam tillsyns- och utvecklingsplan för utrednings- och lagföringsprocessen Ansvar: Överåklagarens kansli i samarbete med rättsenheten. Slutdatum: 30 nov Genomföra ett tillsynsprojekt avseende gränssnittet mellan underrättelseverksamhet och förundersökning. Tillsynsprojektet, som ska bedrivas i flera delar, ska inledningsvis ta fram en modell för tillsyn. Resultatet av tillsynsprojektet ska ligga till grund för ett kommande metodutvecklingsarbete. Ansvar: Överåklagarens kansli i samverkan med Ekobrottskansliet. Slutdatum: 31 december 2014 (avser modellen för tillsyn) 1.15 Ne bis in idem Sammanställa och analysera resultatet av myndighetens arbete med resningsansökningar m.m. med anledning av dubbelbestraffningsförbudet i syfte att senare identifiera ev. tillsyns- och utvecklingsområden. Analys av resultatet påbörjas augusti Ansvar: Rättsenheten i samarbete med ledningsstaben. Slutdatum: 30 maj 2014 (sammanställning) och 31 dec 2014 (analys av resultat)

8 6 (9) Intern styrning och kontroll m.m Vidareutveckla ett effektivt, rättssäkert och kostnadseffektivt IT-stöd. Arbetet inkluderar att utveckla supportorganisation och förvaltningsmodell samt former för kravställning gentemot Åklagarmyndigheten. I arbetet ingår också att fortsätta utveckla formerna för samverkan mellan IT-funktionen och kärnverksamheten. Ansvar: Utvecklingsenheten i samarbete med den operativa verksamheten. Slutdatum: Löpande arbete 1.17 Säkerställa tillgång till information från Cåbra som är nödvändig för önskad verksamhetsuppföljning och analys. Ansvar: Ledningsstaben och ekobrottskansliet. Slutdatum: 31 mars Tydliggöra och utveckla inköps- och upphandlingsprocessen i syfte att åtgärda och identifiera förbättringsbehov och behov av gemensamma standarder. Ansvar: Administrativa enheten i samarbete med utvecklingsenheten, ekobrottskansliet, rättsenheten och lokala beställare. Slutdatum: 30 juni 2014 Mål 3: Vi har ett högt förtroende som specialistmyndighet Målet för 2014 är att samla och systematisera myndighetens kunskap om den ekonomiska brottsligheten. Denna kunskap kommuniceras till och används av samverkande myndigheter och andra relevanta målgrupper. Under 2014 kommer följande särskilda aktiviteter genomföras i syfte att nå målet. Samverkan 2.1 Regeringsuppdrag: Ekobrottsmyndigheten ska tillsammans med Åklagarmyndigheten säkerställa god och ändamålsenlig samverkan inom åklagarväsendet. Ansvar: Överåklagarens kansli och ledningsstaben. Slutdatum: 30 sept 2014 Grov organiserad brottslighet 2.2 Ta fram och införa en tydlig process för hanteringen av GOB-ärenden främst inom ramen för RUC och GOB. Utvecklingsarbetet ska även tydliggöra roller och funktioner samt säkra att tillräckliga resurser finns för arbetet på både central och regional nivå. Ansvar: Ekobrottskansliet i samverkan med områdesledningsgruppen i Stockholm.

9 7 (9) Effektiv kommunikation och kunskapsspridning 2.3 Ta fram en strategi för kommunikationsfunktionen (inklusive attitydundersökning). Ansvar: Ledningsstaben. Slutdatum: 1 mars 2014 Nationellt brottsförebyggande arbete 2.4 Genomföra strategin för ett nationellt brottsförebyggande arbete. Detta inkluderar en bedömning av möjligheter att få genomslag av brottsförebyggande åtgärder och systematiska bedömningar av konsekvenser för brottsligheten av lagstiftningsförslag. I arbetet ingår också att rekommendationer om brottsförebyggande åtgärder integreras i samtliga KUT-rapporter och ett antal lagförslag analyseras ur ett brottsförebyggande perspektiv. Vidare ingår att etablera samverkansformer med andra myndigheter och aktörer samt att verka för att tillsammans med dem genomföra en processkatläggning av den brottsförebyggande processen. Ansvar: Utvecklingsenheten och ekobrottskansliet i samarbete med den operativa verksamheten och avseende granskning av lagförslag med rättsenheten. Slutdatum: Löpande arbete Mål 4: Vi är den mest attraktiva arbetsplatsen inom rättsväsendet Målet för 2014 är att vi stärker Ekobrottsmyndigheten som varumärke både internt och externt genom intern och extern marknadsföring och ökade kommunikationsinsatser. EBMmodellen ska vara ett känt och attraktivt begrepp inom rättsväsendet och samverkande myndigheter. Ekobrottsmyndigheten är en trygg och säker arbetsplats, med särskild fokus på personsäkerhet. Under 2014 kommer följande särskilda aktiviteter genomföras i syfte att nå målet. Kompetensförsörjning m.m. 3.1 Regeringsuppdrag: driva ett etikarbete för en hög professionalitet i verksamheten. Ansvar: Ledningsstaben och överåklagarens kansli. Slutdatum: 31 okt Regeringsuppdrag: tydliggöra och utveckla chef- och ledarskapet. I arbetet ingår att planera och påbörja genomförandet av ett chefsutvecklingsprogram. Ansvar: Administrativa enheten i samarbete med utvecklingsenheten. Slutdatum: Arbetat påbörjas våren 2014 och pågår löpande

10 8 (9) 3.3 Ta fram en kompetensförsörjningsstrategi. Ansvar: Administrativa enheten i samarbete med operativa verksamheten, ekobrottskansliet och huvudkontorets övriga enheter. Slutdatum: Arbetet påbörjas oktober 2014 och fortsätter Analysera innehåll och konsekvenser av ny och mer omfattande lagstiftning inom ekobrottsområdet (t.ex. penningtvätt) samt planera för och genomföra utbildningsinsatser för alla berörda medarbetare. Ansvar: Rättsenheten, överåklagarens kansli, ekobrottskansliet och utvecklingsenheten. Slutdatum: 15 sep Förbereda övergång till en nationell polis Ansvar: Ekobrottskansliet i samarbete med administrativa enheten. 3.6 Individanpassa befintliga grundutbildningar. I arbetet ingår att integrera de polisiära utbildningarna i myndighetens utbildningsverksamhet. Ansvar: Utvecklingsenheten. 3.7 Utöka och utveckla förmågan till medarbetaransvar och medarbetardrivet utvecklingsarbete. I arbetet ingår att ta fram och genomföra en grundutbildning i medarbetardrivet utvecklingsarbete. Ansvar: Utvecklingsenheten i samarbete med övriga enheter på huvudkontoret och med den operativa verksamheten. Slutdatum: Arbetet påbörjas 2014 och fortsätter 2015 Lönebildning med resultatet i fokus 3.8 Utveckla lönebildningen utifrån återkommande dialog mellan ledning, övriga chefer och arbetstagarorganisationerna om kopplingen till mål, resultat och ekonomiska förutsättningar. Ansvar: Administrativa enheten. 3.9 Tydliggöra och utveckla budgetprocessen. Ansvar: Administrativa enheten i samarbete med verksamhetschef och ledningsstaben. Slutdatum: 31 juni 2014

11 9 (9) Verksamhetsskydd och personsäkerhet, informationssäkerhetsklassning 3.10 Påbörja genomförandet av LIS utifrån den gemensamma analys som Åklagarmyndigheten och Ekobrottsmyndigheten genomförde samt i projektet förstudie om informationssäkerhet (2012). Detta omfattar bland annat utveckla en strategi avseende informationssäkerhet - IT-säkerhet. I arbetet ingår t ex säkerhetsmässiga krav avseende mobiler och mobilitetslösning samt en ytterligare analys av begreppet rikets säkerhet. Ansvar: Administrativa enheten i samarbete med utvecklingsenheten och Åklagarmyndigheten Genomföra fortsatta utbildningsinsatser avseende personskydd. Fortsätta att förbättra rutinerna i det operativa personsäkerhetsarbetet, främst genom erfarenhetsuppbyggnad. Ansvar: Administrativa enheten i samarbete med ekobrottskansliet. Slutdatum: 31 dec 2013 Mål 5: Vi är en offensiv aktör internationellt Under 2014 kommer följande särskilda aktiviteter genomföras i syfte att nå målet. 4.1 Utveckla former för det externa arbetet med att systematiskt bevaka och bidra till utveckling i internationella fora samt för det interna arbetet med att systematiskt samla in, förvalta och sprida internationella kunskaper och erfarenheter i syfte att höja kompetensen och utveckla effektiva arbetsmetoder. Ansvar: Rättsenheten i samarbete med de internationella kontaktåklagarna. Slutdatum: 31 december Utveckla formerna för och samtidigt verka för ett ökat användande av de polisiära internationella kanalerna samt föra ut vilken hjälp man kan få. Därutöver utveckla formerna för deltagandet i analysfilen MTIC. Ansvar: Ekobrottskansliet i samarbete med rättsenheten, polisoperativa chefer och kammarkommissarier. Slutdatum: 31 december 2014 Resurser Verksamhetsåret 2014 ökar myndighetens anslag till Mkr. I bilagan finns en sammanställning av Ekobrottsmyndighetens budget 2014 med mer information.

12 BILAGA 1 (1) Budget 2014 TKR BILAGA Intäkter Löner Lokal Övrig drift Summa Hk Gem Stockholm Göteborg Malmö Umeå/Sundsvall Linköping/Örebro Uppsala EBM totalt Tillgängliga medel IB Tildelade medel % anslagskredit Tillgängliga medel Budgeterade kostnader Intäkter -105 Löner Lokal Övrig drift Totalt Lönerevision (gem) Reserv (gem) Summa Totalt budgeterade kostnader Netto tillgängliga medel 82

Ekobrottsmyndighetens Verksamhetsplan December 2012

Ekobrottsmyndighetens Verksamhetsplan December 2012 Ekobrottsmyndighetens Verksamhetsplan 2013 December 2012 Datum Sida 2012-12-20 1 (14) Ert datum Dnr EBM A-2012/0597 Generaldirektörens förord Ekobrottsmyndigheten är en myndighet i stark utveckling. 1

Läs mer

Ekobrottsmyndighetens centrala verksamhetsplan 2015. December 2014 Reviderad juni 2015

Ekobrottsmyndighetens centrala verksamhetsplan 2015. December 2014 Reviderad juni 2015 Ekobrottsmyndighetens centrala verksamhetsplan 2015 December 2014 Reviderad juni 2015 Datum Sida 2014-12-23 2015-06-25 (uppdaterad) 1 (15) Bilaga 1: Budget 2015 Bilaga 2: Aktivitetsansvariga Dnr EBM A-2014/0659

Läs mer

Ekobrottsmyndighetens inriktning för verksamheten Juni 2014 Reviderad juni 2016

Ekobrottsmyndighetens inriktning för verksamheten Juni 2014 Reviderad juni 2016 Ekobrottsmyndighetens inriktning för verksamheten 2015-2017 Juni 2014 Reviderad juni 2016 Datum 2014-06-27 2016-06-30 (uppdaterat) Ert datum Sida EKOBROTTSMYNDIGHETENS INRIKTNING 2015-2017 För att konkretisera

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2014 avseende Ekobrottsmyndigheten

Regleringsbrev för budgetåret 2014 avseende Ekobrottsmyndigheten Regeringsbeslut I:10 Justitiedepartementet 2013-12-19 Ju2013/8598/Å Ju2013/5736/Å Ju2013/8610/KRIM (delvis) Ekobrottsmyndigheten Box 22098 104 22 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2014 avseende Ekobrottsmyndigheten

Läs mer

Ekobrottsmyndighetens centrala verksamhetsplan December 2015

Ekobrottsmyndighetens centrala verksamhetsplan December 2015 Ekobrottsmyndighetens centrala verksamhetsplan - December 2015 Datum Sida 2015-12-22 1 (11) Dnr EBM A-2015/0717 Central verksamhetsplan - Bilaga preliminär budget Underrättelse 1. Gränssnittet mellan underrättelse-

Läs mer

Generaldirektörens förord

Generaldirektörens förord 2009-12-23 1 (18) Generaldirektörens förord Genom regleringsbrevet har regeringen för år 2010 anvisat drygt 420 miljoner kronor för Ekobrottsmyndigheten. Det tillskott på 10 miljoner kronor som myndigheten

Läs mer

GD Erik Wennerström har ordet Strategins syfte Brås övergripande mål och uppdrag Brås grundvärden... 4

GD Erik Wennerström har ordet Strategins syfte Brås övergripande mål och uppdrag Brås grundvärden... 4 Strategi 2015 Innehåll GD Erik Wennerström har ordet... 2 Strategins syfte... 3 Brås övergripande mål och uppdrag... 3 Brås grundvärden... 4 Förstärkt roll som kunskapscentrum i rättsväsendet... 5 Fokus

Läs mer

Ekobrottsmyndighetens centrala verksamhetsplan December 2015 Reviderad juni 2016

Ekobrottsmyndighetens centrala verksamhetsplan December 2015 Reviderad juni 2016 Ekobrottsmyndighetens centrala verksamhetsplan December 2015 Reviderad juni Datum Sida 2015-12-22 Uppdaterat -06-30 1 (11) Central verksamhetsplan - Bilaga preliminär budget Dnr EBM A-2015/0717 Underrättelse

Läs mer

Ekobrottsmyndighetens problembeskrivning inför ändringar i polisdatalagen från den 1 januari 2015

Ekobrottsmyndighetens problembeskrivning inför ändringar i polisdatalagen från den 1 januari 2015 Bilaga 1 Datum Sida 2014-06-30 1 (8) Lena Lindgren Schelin Ert datum Dnr Chefsjurist, personuppgiftsombud EBM A-2014/0261 Ekobrottsmyndighetens problembeskrivning inför ändringar i polisdatalagen från

Läs mer

En myndighetsöverskridande handlingsplan för brottsutbytesarbete i samverkan. Januari 2015

En myndighetsöverskridande handlingsplan för brottsutbytesarbete i samverkan. Januari 2015 En myndighetsöverskridande handlingsplan för brottsutbytesarbete i samverkan Januari 2015 Datum Sida 2015-01-21 1 (5) Ert datum Dnr En myndighetsöverskridande handlingsplan för brottsutbytesarbete i samverkan

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Åklagarmyndigheten

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Åklagarmyndigheten Regeringsbeslut II:12 Justitiedepartementet 2016-12-14 Ju2016/00882/Å Ju2016/08896/LP (delvis) Åklagarmyndigheten Box 5553 11485 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Åklagarmyndigheten

Läs mer

Ekobrottsmyndighetens verksamhetsplan 2009. Januari 2009

Ekobrottsmyndighetens verksamhetsplan 2009. Januari 2009 Ekobrottsmyndighetens verksamhetsplan 2009 Januari 2009 Sida 1 (15) Ert Er beteckning Generaldirektörens förord Genom regleringsbrevet har regeringen för år 2009 anvisat drygt 396 miljoner kronor för Ekobrottsmyndigheten.

Läs mer

Samverkan i lokalt brottsförebyggande. Medborgarhuset i Eslöv den 26 september 2013

Samverkan i lokalt brottsförebyggande. Medborgarhuset i Eslöv den 26 september 2013 Samverkan i lokalt brottsförebyggande arbete Medborgarhuset i Eslöv den 26 september 2013 Polissamordningen: Från en splittrad till en samlad svensk Polis En naturlig fortsättning på arbetet som redan

Läs mer

En effektiv och kunskapsbaserad myndighet för genomförande av funktionshinderspolitiken en plan för utvecklingsarbete

En effektiv och kunskapsbaserad myndighet för genomförande av funktionshinderspolitiken en plan för utvecklingsarbete Datum: Dokumenttyp: 2016-08-31 Skrivelse Diarienr: Handläggare: 2016/0180 Tarja Birkoff 1 (5) Regeringen Socialdepartementet 103 33 Stockholm En effektiv och kunskapsbaserad myndighet för genomförande

Läs mer

Ekobrottsmyndighetens centrala verksamhetsplan December 2016

Ekobrottsmyndighetens centrala verksamhetsplan December 2016 Ekobrottsmyndighetens centrala verksamhetsplan -2019 December Datum Sida -12-21 1 (8) Dnr EBM-144 Central verksamhetsplan -2019 Bilaga preliminär budget Underrättelse Pågående utvecklingsarbete drivs i

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2013 avseende Åklagarmyndigheten

Regleringsbrev för budgetåret 2013 avseende Åklagarmyndigheten Regeringsbeslut I:11 Justitiedepartementet 2012-12-20 Ju2012/8171/Å Ju2012/8527/KRIM(delvis) Åklagarmyndigheten Box 5553 11485 STOCKHOLM Regleringsbrev för budgetåret 2013 avseende Åklagarmyndigheten Riksdagen

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för Samordningsförbundet Stockholms stad

Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för Samordningsförbundet Stockholms stad Dnr: Finsam 2016/24 Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för 2017-2018 Samordningsförbundet Stockholms stad Samordningsförbundet Stockholms stad Sid 1 (6) Inledning När lagen om finansiell

Läs mer

Visioner och strategier för ekobrottsbekämpning

Visioner och strategier för ekobrottsbekämpning Visioner och strategier för ekobrottsbekämpning Generaldirektörens förord Ekobrottsmyndighetens vision är att skapa trygghet och rättvisa genom att förebygga och bekämpa ekonomisk brottslighet. Visionen

Läs mer

Förteckning över Ekobrottsmyndighetens riktlinjer. Rättsenheten 2015-07-01

Förteckning över Ekobrottsmyndighetens riktlinjer. Rättsenheten 2015-07-01 Förteckning över s riktlinjer Rättsenheten 2015-07-01 Datum Sida 2015-07-01 1 (4) Dnr EBM A-2015/0391 Förteckning över s riktlinjer 1. Bakgrund och sammanfattning Enligt 18 c första stycket författningssamlingsförordningen

Läs mer

E-strategi för Strömstads kommun

E-strategi för Strömstads kommun E-strategi för Strömstads kommun Antagen 2016-11-24 KF 134 1. Sammanfattning 3 2. Förutsättningar 3 3. Syfte 3 4. Vision och övergripande mål 3 5. Områden med avgörande betydelse för kommunens mål 4 6.

Läs mer

Verksamhetsplan SOGO. Verksamhetsplan 2015 för samverkansområdet Geografiskt områdesansvar

Verksamhetsplan SOGO. Verksamhetsplan 2015 för samverkansområdet Geografiskt områdesansvar Dnr 2014-2865 2014-09-30 SOGO-möte 8-9 oktober Verksamhetsplan SOGO Verksamhetsplan 2015 för samverkansområdet Geografiskt Representanter från kommuner och landsting 1. Inledning Arbetet i samverkansområdet

Läs mer

Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag 2014 2016

Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag 2014 2016 Datum Sida 2013-02-22 1 (11) Ert datum Dnr EBM A-2013/0089 Justitiedepartementet 103 33 Stockholm Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag 2014 2016 Jag överlämnar härmed budgetunderlaget för Ekobrottsmyndigheten

Läs mer

Täby kommuns kommunikationsplattform

Täby kommuns kommunikationsplattform 1(8) KOMMUNSTYRELSEN Karin Öhlander Täby kommuns kommunikationsplattform Kommunikation är en grundförutsättning för att alla chefer och medarbetare ska kunna förstå kommunens mål och också kunna omsätta

Läs mer

Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag 2015 2017

Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag 2015 2017 Datum Sida 2014-02-21 1 (19) Ert datum Dnr EBM A-2014/0100 Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag 2015 2017 1. Yrkanden... 2 2. Sammanfattande inledning... 3 2.1. Den nya Ekobrottsmyndigheten... 4 2.2. Konsolidera

Läs mer

It inom Polisen. Nationell it-strategi 2010/2015

It inom Polisen. Nationell it-strategi 2010/2015 It inom Polisen Nationell it-strategi 2010/2015 1010101 1010101 1010101 1010101 2010 2015 En it-strategi för att lösa och förebygga fler brott Med ett förnyat och effektivare it-stöd kan Polisen lösa och

Läs mer

Arbetsgivarverkets kommunikationsstrategi

Arbetsgivarverkets kommunikationsstrategi Version 1.0 2013-08-27 Dnr 1308-0342-33 Arbetsgivarverkets kommunikationsstrategi Inledning... 2 Styrdokument för vår kommunikation... 2 Huvudbudskapen genomsyrar all kommunikation... 2 Primära målgrupper...

Läs mer

HR-strategi. HR-strategi

HR-strategi. HR-strategi HR-strategi HR-strategi 2017-2020 1 Dokumenttyp Dokumentnamn Fastställd Giltighetstid Strategi HR-strategi 2016 2020 Dokumentansvarig Senast reviderad Beslutsinstans Dokument gäller för Personalchef 2016-11-11

Läs mer

Verksamhetsplan 2011 Förvaltningen

Verksamhetsplan 2011 Förvaltningen Verksamhetsplan 2011 Förvaltningen Fastställd av förvaltningschef 2011-05-25 1 INNEHÅLL Bakgrund 3 Strategiska frågor för högskolan 3 Verksamhetsidé 3 Mål 4 Aktiviteter 6 2 Högskolans förvaltning Bakgrund

Läs mer

God ekonomisk hushållning Planering och uppföljning Hur finansieras landstingets verksamhet? Kostnader och kostnadsutveckling.

God ekonomisk hushållning Planering och uppföljning Hur finansieras landstingets verksamhet? Kostnader och kostnadsutveckling. God ekonomisk hushållning Planering och uppföljning Hur finansieras landstingets verksamhet? Kostnader och kostnadsutveckling 11 maj 2015 Målstyrning i landstinget Landstingets övergripande mål Medborgare

Läs mer

Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge

Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge 2014-09-29 1. Syfte och mål... 3 2. Styrkor och utmaningar inom personal- och kompetensområdet... 4 3. Stödfunktionen personal... 4 4. Kompetensförsörjning...

Läs mer

Strategisk utvecklingsplan för Länsstyrelsen 2011-2013.

Strategisk utvecklingsplan för Länsstyrelsen 2011-2013. 2 Strategisk utvecklingsplan för Länsstyrelsen 2011-2013. Innehåll 1 Vision, verksamhetsidé och värdegrund 2 Syftet med en strategisk utvecklingsplan 2.1 Uppföljning och utvärdering 2.2 Översyn och eventuell

Läs mer

Samordningsplan. Vision e-hälsa 2025

Samordningsplan. Vision e-hälsa 2025 Samordningsplan 2018 Vision e-hälsa 2025 Innehåll Sammanfattning av förslag... 3 Regelverk... 3 Enhetligare begreppsanvändning och standarder... 3 Övriga insatser... 3 Inledning... 4 Styr- och samverkansorganisationen...

Läs mer

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Diarienummer 241/17 Digitaliseringsstrategi för Hallstahammars kommun Dagens samhällsutveckling drivs och formas till stor del av digitalisering. Digitaliseringen för med sig att vi kan göra helt nya saker

Läs mer

Delårsrapport Tertial Miljö- och byggnadsnämnden

Delårsrapport Tertial Miljö- och byggnadsnämnden Delårsrapport Tertial 2 2014 Miljö- och byggnadsnämnden Innehållsförteckning 1 Ekonomisk uppföljning... 3 2 Målstyrning (enbart prognosvarnade handlingsplaner visas)... 5 2.1 Ansvarsfull ekonomisk politik...

Läs mer

Verksamhetsplan Överförmyndarnämnden

Verksamhetsplan Överförmyndarnämnden Verksamhetsplan 2009-2011 Överförmyndarnämnden Inledning 3 Verksamhetsidé 4 Verksamhet 5 Nöjda medborgare 5 Bra kvalitet 5 Medarbetare 6 Trygg, säker och utvecklande arbetsmiljö 6 Delaktighet och inflytande

Läs mer

Polismyndighetens strategi för likabehandling PM 2017:33 Saknr. 747

Polismyndighetens strategi för likabehandling PM 2017:33 Saknr. 747 Polismyndighetens strategi för likabehandling 2017-2021 PM 2017:33 Saknr. 747 Strategi 2 (8) Avser område/ämne Likabehandling 2017-2021 Beslutad av/titel Rikspolischefen Dan Eliasson Gäller för följande

Läs mer

Grov organiserad brottslighet. Jimmy Liljebäck, Polismyndigheten i Jönköpings län

Grov organiserad brottslighet. Jimmy Liljebäck, Polismyndigheten i Jönköpings län Grov organiserad brottslighet Jimmy Liljebäck, Polismyndigheten i Jönköpings län 1 2 Organiserad brottslighet enligt EU:s kriterier Samarbete mellan fler än två personer. Egna tilldelade uppgifter åt var

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Ekobrottsmyndigheten

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Ekobrottsmyndigheten Regeringsbeslut II:4 Justitiedepartementet 2016-12-20 Ju2016/02312/Å Ju2016/07568/Å Ju2016/08896/LP (delvis) Ekobrottsmyndigheten Box 22098 10422 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Ekobrottsmyndigheten

Läs mer

Strategi EU-kontor Skåne Nordost

Strategi EU-kontor Skåne Nordost Strategi EU-kontor Skåne Nordost 1 Innehållsförteckning 1. Syfte sid. 3 2.1 Mål/inriktning sid. 3 2.2 EU 2020 sid. 4 3.1 Verksamhetsutveckling sid. 4 3.2 Metod och genomförande sid.5 4.1 Strategisk påverkan/samverkan

Läs mer

Inledning. En tydlig strategi

Inledning. En tydlig strategi Inledning Domstolarna 1 bedriver en omfattande och komplex verksamhet som är en av grundpelarna i Sveriges demokrati. Domstolsverkets uppgift är att ge administrativt stöd och service åt domstolarna för

Läs mer

1 Långsiktig strategi för Skogsstyrelsens medverkan i det regionala tillväxtarbetet

1 Långsiktig strategi för Skogsstyrelsens medverkan i det regionala tillväxtarbetet PROTOKOLL Nr H- 11/2015 Datum 2015-03-24 1(1) Närvarande: Monika Stridsman Göran Rune Peter Blombäck Göran Lindberg Generaldirektör, beslutande Avdelningschef Enhetschef Handläggare, föredragande Justeras

Läs mer

HR strategi. politikerutbildning 2014. Landstingets ledningskontor

HR strategi. politikerutbildning 2014. Landstingets ledningskontor HR strategi politikerutbildning 2014 Stor bredd på verksamheter Medarbetare Här växer kunskap och människor Medarbetare Länets näst största arbetsgivare Cirka 11 000 anställda 130 olika yrkeskategorier

Läs mer

Sida 1 av 7 Regeringsbeslut 8 Justitiedepartementet 2005-12-20 Ju2005/11361/Å Ju2005/9669/Å Ju2005/11595/DOM (delvis) m.fl. Se bilaga 1 Ekobrottsmyndigheten Box 820 101 36 STOCKHOLM Regleringsbrev för

Läs mer

VÄGEN TILL EN POLISMYNDIGHET 2015. 2013 10 21 Arbetet med Polissamordningen

VÄGEN TILL EN POLISMYNDIGHET 2015. 2013 10 21 Arbetet med Polissamordningen VÄGEN TILL EN POLISMYNDIGHET 2015 2013 10 21 Arbetet med Polissamordningen Vad? 21>1 Dagens 21 polismyndigheter, RPS och SKL slås samman Enig riksdag En enig riksdag bakom sammanslagningen Thomas Rolén

Läs mer

Högskolegemensam handlingsplan för hållbar utveckling 2015-2016.

Högskolegemensam handlingsplan för hållbar utveckling 2015-2016. dnr 1001-14 Birgitta Påhlsson Högskolegemensam handlingsplan för hållbar utveckling 2015-2016. Detta underlag är baserat på Högskolans övergripande måldokumentet för hållbar utveckling och avser aktiviteter

Läs mer

Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag

Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag Datum Sida 2012-02-29 1 (21) Ert datum Dnr EBM A-2012/0140 Justitiedepartementet 103 33 Stockholm Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag 2013 2015 Jag överlämnar härmed budgetunderlaget för Ekobrottsmyndigheten

Läs mer

Handbok för det interna miljömålsarbetet

Handbok för det interna miljömålsarbetet Handbok för det interna miljömålsarbetet Sida 1 av 7 Gemensamma mål för en gemensam framtid I Sverige har vi beslutat om sexton nationella miljömål. De anger riktningen på arbetet mot ett hållbart samhälle.

Läs mer

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning 2016 2 (10) Innehåll 1. Inledning... 3 2. Verksamhet... 3 2.1 Uppdrag... 3 3. Organisation... 3 3.1 Styrelsen... 3 3.2 Verkställande direktör... 4 3.3 Föreningens

Läs mer

Idrottsnämndens system för internkontroll

Idrottsnämndens system för internkontroll Idrottsförvaltningen Avdelningen för lednings- och verksamhetsstöd Sida 1 (7) 2016-11-30 IDN 2016-12-20 Handläggare Sara Östling Telefon: 08-508 27 918 Till Idrottsnämnden Idrottsnämndens system för internkontroll

Läs mer

Det här är Polismyndigheten. En presentation av polisens nya organisation

Det här är Polismyndigheten. En presentation av polisens nya organisation Det här är Polismyndigheten En presentation av polisens nya organisation 1 Polismyndigheten består av: 95 lokalpolisområden 27 polisområden 7 regioner (Syd, Väst, Öst, Stockholm, Mitt, Bergslagen, Nord)

Läs mer

Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag 15/06

Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag 15/06 Landstinget i Kalmar Län Utvecklings- och Folkhälsoenheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-01-11 Landstingsstyrelsen Diarienummer 150054 Sida 1 (1) Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag

Läs mer

Internationell verksamhet En del av kärnverksamheten

Internationell verksamhet En del av kärnverksamheten Internationell verksamhet En del av kärnverksamheten TÄNK ALLTID INTERNATIONELLT RIKSPOLISSTYRELSEN Enheten för internationell samordning Utgivare: Rikspolisstyrelsen Enheten för internationell samordning

Läs mer

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning 2017

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning 2017 Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning 2017 2 (11) Innehåll 1. Inledning... 3 2. Verksamhet... 3 2.1 Uppdrag... 3 3. Organisation... 4 3.1 Styrelsen... 4 3.2 Verkställande direktör... 4 3.3 Föreningens

Läs mer

Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar. - Strategisk plan för implementering

Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar. - Strategisk plan för implementering Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Strategisk plan 1 (6) Datum 20141125 Diarienr 2012-1845 version 1.1 Projekt Ledning och samverkan Enheten för samverkan och ledning Bengt Källberg Patrik Hjulström

Läs mer

Lokala regler och anvisningar för intern kontroll

Lokala regler och anvisningar för intern kontroll Kulturförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: Avdelningen för verksamhets- och ledningsstöd 2019-03-27 KN 2019/364 Handläggare: Harald Lindkvist Lokala regler och anvisningar för intern kontroll Ärendebeskrivning

Läs mer

Uppdrag till Strandskyddsdelegationens arbetsgrupper

Uppdrag till Strandskyddsdelegationens arbetsgrupper 2013-12-18 Dnr: S2013:05/2013/31 1(10) Strandskyddsdelegationen - nationell arena för samverkan S 2013:05 Uppdrag till Strandskyddsdelegationens arbetsgrupper STRANDSKYDDSDELEGATIONEN TEL 08 405 10 00

Läs mer

Samverkan och dialog. PROJEKTil. Styrande dokument Måldokument Direktiv. Sida 1 (7)

Samverkan och dialog. PROJEKTil. Styrande dokument Måldokument Direktiv. Sida 1 (7) Styrande dokument Måldokument Direktiv PROJEKTil Sida 1 (7) Samverkan och dialog Sida 2 (7) Samverkan och dialog... 1 1. Grundläggande information... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Verksamhetsstrategi... 4 2

Läs mer

Digitalisering av Skolverket

Digitalisering av Skolverket Digitalisering av Skolverket Mattias Larsson Avdelningschef Verksamhetsutveckling Digitaliseringen är av stor betydelse och ställer oss inför utmaningar på flera områden Klassrummet Skolsektorn Myndigheten

Läs mer

Kommittédirektiv. En delegation mot överutnyttjande av och felaktiga utbetalningar från välfärdssystemen. Dir. 2016:60

Kommittédirektiv. En delegation mot överutnyttjande av och felaktiga utbetalningar från välfärdssystemen. Dir. 2016:60 Kommittédirektiv En delegation mot överutnyttjande av och felaktiga utbetalningar från välfärdssystemen Dir. 2016:60 Beslut vid regeringssammanträde den 30 juni 2016 Sammanfattning En kommitté i form av

Läs mer

UPPFÖLJNING FÖR PERIODEN JUNI - AUGUSTI AV. Uppdrag. Mål

UPPFÖLJNING FÖR PERIODEN JUNI - AUGUSTI AV. Uppdrag. Mål HÖGSKOLAN I BORÅS Gemensamma förvaltningen Högskolekansliet Åsa Dryselius, avdelningschef 2012-09-20 UPPFÖLJNING FÖR PERIODEN JUNI - AUGUSTI AV HÖGSKOLEKANSLIETS MÅL ENLIGT VERKSAMHETSPLAN 2012 Uppföljningen

Läs mer

Strategi för innovation GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING

Strategi för innovation GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Strategi för innovation GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Innehåll 1. Syfte... 3 2. Tillämpning... 3 3. Definition... 4 3.1 Avgränsningar... 4 3.2 Beroenden till andra processerv... 4 4. Nuläge... 4

Läs mer

Jämställdhetsintegrering av styrdokument

Jämställdhetsintegrering av styrdokument Jämställdhetsintegrering av styrdokument Jämställdhetsintegrering förbättrar verksamheters resultat Jämställdhetsintegrering är en strategi för jämställdhetsarbete som syftar till att förbättra verksamheters

Läs mer

Det här är Polismyndigheten. En presentation av polisens nya organisation Stefan Marcopoulos, Kommunikationsavdelningen

Det här är Polismyndigheten. En presentation av polisens nya organisation Stefan Marcopoulos, Kommunikationsavdelningen Det här är Polismyndigheten En presentation av polisens nya organisation Stefan Marcopoulos, Kommunikationsavdelningen 1 Polismyndigheten består av: 95 lokalpolisområden 27 polisområden 7 regioner (Syd,

Läs mer

Hur ska vi tillsammans arbeta för fler gemensamma digitala lösningar? SKL:s kommundirektörsnätverk 16 mars 2017

Hur ska vi tillsammans arbeta för fler gemensamma digitala lösningar? SKL:s kommundirektörsnätverk 16 mars 2017 Hur ska vi tillsammans arbeta för fler gemensamma digitala lösningar? SKL:s kommundirektörsnätverk 16 mars 2017 Agenda Målsättningar och övergripande planering för samlad färdplan 2017 Hur kommer vi nå

Läs mer

Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag

Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag Datum Sida 2017-02-24 1 (13) Ert datum Dnr Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag 2018 2020 Innehåll Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag 2018 2020... 1 1. Yrkanden... 2 2. Lägesbild över den ekonomiska

Läs mer

Detaljbudget Kultur i Väst. Kultur i Väst

Detaljbudget Kultur i Väst. Kultur i Väst Detaljbudget 2019 Kultur i Väst Kultur i Väst Detaljbudget 2019 Helår 2019 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 4 2 Mål och fokusområden... 5 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället

Läs mer

INTERN KOMMUNIKATIONSPLAN för implementering av utbildningsstrategi

INTERN KOMMUNIKATIONSPLAN för implementering av utbildningsstrategi INTERN KOMMUNIKATIONSPLAN för implementering av utbildningsstrategi Dokumenthistorik Datum Version Kommentar Reviderad av 17 mars 2011 1 Denna version gäller under 2011, planen ska Projektgruppen revideras

Läs mer

Internrevisionen Förslag till revisionsplan för år 2009 Jan Sandvall Dnr B5 269/09 REVISIONSPLAN FÖR ÅR 2009

Internrevisionen Förslag till revisionsplan för år 2009 Jan Sandvall Dnr B5 269/09 REVISIONSPLAN FÖR ÅR 2009 Internrevisionen Förslag till revisionsplan för år 2009 Jan Sandvall 2009-02-18 Dnr B5 269/09 REVISIONSPLAN FÖR ÅR 2009 1 Inledning Internrevisionen vid Göteborgs universitet bedrivs i enlighet med internrevisionsförordningen

Läs mer

Samverkan som drivkraft

Samverkan som drivkraft Samverkan som drivkraft för verksamhetsstyrd IT-utveckling Michael Eklund, CIO pm3 i Norrtälje Portföljstyrgrupp VP och budget Portföljkontor Barn och utbildning Räddningstjänst Samhällsbyggnad och miljö

Läs mer

Verksamhetsplan SOGO. Verksamhetsplan 2016 för samverkansområdet Geografiskt områdesansvar

Verksamhetsplan SOGO. Verksamhetsplan 2016 för samverkansområdet Geografiskt områdesansvar Dnr MSB 2016-129 Version 7 2016-02-04 Verksamhetsplan SOGO Verksamhetsplan 2016 för samverkansområdet Geografiskt Beredd av AU 151007 Reviderad efter SOGO 151021 Reviderad av AU 151203/160122 Beslutad

Läs mer

DIGITAL UTVECKLINGSPLAN

DIGITAL UTVECKLINGSPLAN DIGITAL UTVECKLINGSPLAN 2018-2022 1. INLEDNING Digital utvecklingsplan ersätter IT-policy för förskola och grundskola i Ystads kommun 2010. Ystads kommun prioriterar digitaliseringen av utbildningsverksamheten.

Läs mer

Kommunikationspolicy KOMMUNIKATIONSPOLICY 1

Kommunikationspolicy KOMMUNIKATIONSPOLICY 1 Kommunikationspolicy KOMMUNIKATIONSPOLICY 1 AVFALL SVERIGES KOMMUNIKATION SYFTAR TILL ATT öka kännedomen om svensk avfallshantering bland Avfall Sveriges målgrupper visa att branschen är framåtriktad och

Läs mer

Internrevisionens årsrapport 2017

Internrevisionens årsrapport 2017 Bilaga p 6 2018-02-20 Emelie Holmlund DNR: MIUN 2018/411 Internrevisionens årsrapport 2017 Bilaga p 6 2018-02-20 Emelie Holmlund DNR: MIUN 2018/411 1 Internrevisionen 2017 Internrevisionen vid Mittuniversitetet

Läs mer

Ju2004/11352/Å Ju2004/9813/Å Ju2004/11341/DOM (delvis) 2004-12-16. Ekobrottsmyndigheten Box 820 101 36 STOCKHOLM

Ju2004/11352/Å Ju2004/9813/Å Ju2004/11341/DOM (delvis) 2004-12-16. Ekobrottsmyndigheten Box 820 101 36 STOCKHOLM Justitiedepartementet Regeringsbeslut 38 2004-12-16 Ekobrottsmyndigheten Box 820 101 36 STOCKHOLM Ju2004/11352/Å Ju2004/9813/Å Ju2004/11341/DOM (delvis) Regleringsbrev för budgetåret 2005 avseende Ekobrottsmyndigheten

Läs mer

Ledningssystem för kvalitet enligt SOSFS 2006:11 och SOSFS 2005:12

Ledningssystem för kvalitet enligt SOSFS 2006:11 och SOSFS 2005:12 1(9) enligt SOSFS 2006:11 och SOSFS 2005:12 Inledning Socialstyrelsen har angett föreskrifter och allmänna råd för hur kommunerna ska inrätta ledningssystem för kvalitet i verksamheter enligt SoL, LVU,

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Gemensamma förvaltningen DATUM: 28 oktober 2016 BESLUTAD AV: Jörgen Tholin KONTAKTPERSON: Johan Johansson GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN Mål 1 för 2017-2019 Gemensamma

Läs mer

Strategiska förutsättningar

Strategiska förutsättningar ska förutsättningar De statliga myndigheterna är regeringens redskap för att realisera riksdagens och regeringens beslutade politik. Verksamhetsstyrningen av myndigheterna utgår från den av riksdagen beslutade

Läs mer

Återrapportering. avseende fortsatt arbete med jämställdhetsintegrering vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

Återrapportering. avseende fortsatt arbete med jämställdhetsintegrering vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap samhällsskydd och beredskap 1 (6) Datum Diarienr 2015-4814 Utgåva Återrapportering avseende fortsatt arbete med jämställdhetsintegrering vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap samhällsskydd och

Läs mer

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum:

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: Dokument nr: Version: Status: Sida: 1.00 (1)6 Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Projektbeskrivning etjänster inom socialtjänsten Dokumentbeskrivning: Anslutning till den sammansatta basttjänsten SSBTEK

Läs mer

CEMR Jämställdhetsdeklaration Handlingsplan för implementering 2014-2016

CEMR Jämställdhetsdeklaration Handlingsplan för implementering 2014-2016 CEMR Jämställdhetsdeklaration Handlingsplan för implementering 2014-2016 Beslut Kommunfullmäktige beslutade vid sammanträdet 2014-06-16 att anta följande handlingsplan för implementering av CEMR Jämställdhetsdeklaration

Läs mer

Genomförandeplan för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i Blekinge Län 2010

Genomförandeplan för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i Blekinge Län 2010 Genomförandeplan för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i Blekinge Län 2010 Olofström Sölvesborg INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund...2 Syfte...2 Projektmål...2 Tidplan...2

Läs mer

Generaldirektören har ordet

Generaldirektören har ordet Datum Sida 2015-02-20 1 (78) Dnr EBM A-2015/0133 Generaldirektören har ordet Ekobrottsmyndigheten har ett omfattande och viktigt uppdrag. Vi hanterar hela spektrat av ekonomisk brottslighet, från relativt

Läs mer

Digital strategi för Uppsala kommun 2014-2017

Digital strategi för Uppsala kommun 2014-2017 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Datum Diarienummer Sara Duvner 2014-04-23 KSN-2014-0324 Digital strategi för Uppsala kommun 2014-2017 - Beslutad av kommunstyrelsen 9 april 2014 Postadress: Uppsala kommun,

Läs mer

Vision Länsstyrelsen Jämtlands län med sikte på framtiden

Vision Länsstyrelsen Jämtlands län med sikte på framtiden Vision 2020 Länsstyrelsen Jämtlands län med sikte på framtiden Länsstyrelsens vision Tillsammans för en hållbar framtid Tillsammans för en hållbar framtid är vår vision och den ger oss samlad kraft att

Läs mer

Åklagarmyndighetens författningssamling

Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens föreskrifter om internationellt samarbete; ÅFS 2007:12 Konsoliderad version Konsoliderad version senast ändrad genom ÅFS 2018:4 Åklagarmyndigheten

Läs mer

Projekthantering uppföljning

Projekthantering uppföljning LANDSTINGET I VÄRMLAND Revisionskontoret 2018-05-14 Johan Magnusson Rev/18006 Projekthantering uppföljning Rapport 3-18 Projekthantering uppföljning Bakgrund Landstingets revisorer ansvarar för att genomföra

Läs mer

Verksamhetsplan för EBM 2005

Verksamhetsplan för EBM 2005 Datum Generaldirektören 2005-01-21 Verksamhetsplan 2005 Verksamhetsplan för EBM 2005 Detta är Ekobrottsmyndighetens (EBM) verksamhetsplan för 2005. I regleringsbrevet anges vissa återrapporteringskrav

Läs mer

Detaljbudget. Kultur i Väst Kultur i Väst

Detaljbudget. Kultur i Väst Kultur i Väst Detaljbudget Kultur i Väst 2018 Kultur i Väst Detaljbudget 2018 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Mål och fokusområden... 4 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället med tillväxt

Läs mer

Lednings- och styrdokument STYRNING OCH ORGANISATION. Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den 20 juni 2011

Lednings- och styrdokument STYRNING OCH ORGANISATION. Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den 20 juni 2011 Lednings- och styrdokument STYRNING OCH ORGANISATION Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den 20 juni 2011 2012-2015 sidan 1 av 12 Grundläggande värden... 2 Kund/Brukarorientering... 2 Engagerat ledarskap...

Läs mer

Kommunikationsplan för Vård- och omsorgscollege

Kommunikationsplan för Vård- och omsorgscollege Kommunikationsplan för Vård- och omsorgscollege Bakgrund Vård- och omsorgscollege är ett samarbete mellan arbetsliv och utbildning inom vård och omsorg. Samarbetet ska leda till höjd kvalitet och status

Läs mer

Rikspolischefens inriktning

Rikspolischefens inriktning Rikspolischefens inriktning I detta dokument beskriver rikspolischef Bengt Svenson sin syn på Polisens uppdrag och hur det ska genomföras. Uppdaterad augusti 2013. Rikspolischefens inriktning 3 Rikspolischefens

Läs mer

Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom verksamheterna flykting och HVB

Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom verksamheterna flykting och HVB Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom verksamheterna flykting och HVB -Styrdokument- 2(12) Styrdokument Dokumenttyp Ledningssystem Beslutad av Kommunstyrelsen 2015-08-11, 132 Dokumentansvarig

Läs mer

Strategi Program Plan Policy >> Riktlinjer Regler. Lysekils kommuns. Chefsplattform

Strategi Program Plan Policy >> Riktlinjer Regler. Lysekils kommuns. Chefsplattform Strategi Program Plan Policy >> Riktlinjer Regler Lysekils kommuns Chefsplattform Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2017-11-16, 153 För revidering ansvarar: För ev. uppföljning och tidplan för denna

Läs mer

Göteborgs Stads program för IT

Göteborgs Stads program för IT Göteborgs Stads program för IT Detta dokument gäller för Anställda och förtroendevalda i Göteborgs Stads förvaltningar, bolag och anknutna stiftelser Fastställd 2012-xx-xx Beslutande Kommunfullmäktige

Läs mer

Långsiktig plan för IT-verksamheten vid KMH

Långsiktig plan för IT-verksamheten vid KMH BESLUT Högskoledirektör 18-01-22 HD 2017:15 Dnr 17/646 1(6) Avdelningen för IT Elisabeth Smedberg Långsiktig plan för IT-verksamheten vid KMH 2018 2020 KMH ska erbjuda en IT-miljö som (främjar en effektiv

Läs mer

Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen

Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen 2015-05-13 Dnr 15LS1947 BALANSERAT STYRKORT 2016 LANDSTINGSSTYRELSEN Landstinget använder balanserad styrning/balanserat styrkort

Läs mer

Op5 Utvecklingsverksamheten

Op5 Utvecklingsverksamheten Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten Ju 2012:16 Op5 Utvecklingsverksamheten Delrapport etapp 1;2 15 december 2013 1 Innehåll OP 5. Rapport. Första etappen del 2... 2 Projektets genomförande...

Läs mer

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018 Verksamhetsplan Kommunstyrelse 2018 Innehållsförteckning Nybro kommuns vision & mål...3 Verksamhetsidé... 4 Budget... 6 Organisation... 7 Mål... 8 Prioriterade områden & strategiska åtgärder... 9 2 Nybro

Läs mer

Kävlinge kommuns digitala agenda Ärende 8 KS 2017/317

Kävlinge kommuns digitala agenda Ärende 8 KS 2017/317 Kävlinge kommuns digitala agenda Ärende 8 KS 2017/317 Sida 21 av 249 Tjänsteskrivelse 1(2) 2017-12-05 Dnr: KS 2017/317 Kommunstyrelsen Kävlinge kommuns digitala agenda Förslag till beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Budgetunderlag för Universitetskanslersämbetet

Budgetunderlag för Universitetskanslersämbetet Budgetunderlag för Universitetskanslersämbetet 2019-2021 Reg. nr. 121-96-18 Utgiven av Universitetskanslersämbetet 2018 Författare: Ledningskansliet och Avdelningen för verksamhetsstöd Universitetskanslersämbetet

Läs mer