Healthcare & Welfare Version 1.0 Welfare Nordic Education Sida 1/16

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Healthcare & Welfare Version 1.0 Welfare Nordic 2012-09-04 Education Sida 1/16"

Transkript

1 Education Sida 1/16 Till Användare av Procapita Förskola och Grundskola Driftsansvarig Produktinformation Procapita Förskola och Grundskola, version 9.1 SPw37 Denna produktinformation presenterar nyheter och förändringar i Procapita Förskola och Grundskola, version 9.1 SPw37. Version 9.1 SPw37 finns klar för leverans under vecka Har du några frågor angående denna information är du välkommen att kontakta vår kundsupport. Telefon Fax E-post kund.bou@tieto.com Hemsida www2.tietoenator.se/bou Med vänlig hälsning Tieto Sweden Healthcare & Welfare AB Education

2 Education Sida 2/16 Innehållsförteckning 1 Bearbetning Elev Avslut klassplacering Frånvaro Faktura Sök & Urval BoU Anställning BoU Enhet Ämnesregistret Uppflyttning Tillval Schemaintegration Novaschem import Tidrapport Dbv Betyg Nya årskurser och nya betygsdokument HT Frånvaro på terminsbetyg Frånvaro på betyg import från externt system Dagjournal Ämnesprov Fil till SCB Ämnesprov, kolumnbeskrivning för grundskolan - nya kolumner Bevara och Gallra Beräkning & Betalning Nytt urval på verksamhet Boendeområde kan anges på beloppsregel Historik folkbokföring Tillval webb Frånvaromodulen Sen ankomst Uppföljning ogiltig frånvaro Registrera betyg Sista dag/tid för registrering av betyg Nationella ämnesprov Kontroller vid registrering Kontroller för administratör/skolledare Läraraktiviteter Hantering av särskoleelever Elevlistor... 14

3 Education Sida 3/ Layout ändring Öppna elevlista i Excel Elevens namn Registrera schema Information om våra tillval... 16

4 Education Sida 4/16 Förskola och grundskola 1 Bearbetning Modulen Bearbetning kommer att utgå från och med version 9.2. Användare som använder modulen Bearbetning uppmanas att istället använda modulen Uppflyttning. 2 Elev 2.1 Avslut klassplacering När en klassplacering avslutas visas en dialog med förslag på vilka andra uppgifter på eleven som kan avslutas. I den listan presenteras nu även uppgift om speciella behov. 2.2 Frånvaro Ogiltig frånvaro skall från och med HT 12 redovisas på alla terminsbetyg. För de som ej registrerar frånvaro via Procapitas webb för frånvaroregistrering finns möjlighet att manuellt registrera frånvaro i Frånvaro i Elevbilden, se bild nedan.

5 Education Sida 5/16 Från uppgifter i Frånvaro på elevbild hämtas och överförs registrerade uppgifter till terminsbetyget. Kunder som registrerar frånvaro via Procapitas webb eller kunder som registrerar frånvaro hos annan leverantör hänvisas att läsa under rubriken Frånvaro på terminsbetyg. Läs mer om Ogiltig frånvaro i SKOLFS 2011:185 kap Faktura Användaren får nu en påminnelse om att välja konto när en manuell rad skapas. Dessutom visas nu en röd markering vid en fakturarad som är negativ.

6 Education Sida 6/16 4 Sök & Urval 4.1 BoU Anställning Nu kommer c/o-adress ut på rapporten KJ1Anu_6.rpt Etiketter personal 4.2 BoU Enhet Nu kan man på rapporten KJ1ENU_1.rpt få med alla kontaktpersoner som man registrerat på enheten. 5 Ämnesregistret SCB har nu meddelat att de nya språkkoderna är fastslagna. Detta innebär att ämnesregistret uppdateras med korrekt information och ämnena finns även översatta till engelska. 6 Uppflyttning Nu visas en dialog vid uppflyttning av elever som inte kunnat grupplaceras där uppgift om elev, enhet och grupp anges. Denna dialog visas när uppflyttning sker och man markerat Skapa språkval från föregående läsår eller Skapa alternativ till språkval från föregående läsår och om någon av de uppflyttade elverna är placerade i språkvalsgrupp på annan enhet än där eleven har sin klassplacering.

7 Education Sida 7/16 7 Tillval Schemaintegration Novaschem import Vid import av schema från Novaschem sätts nu som default datumet för kommande måndag i datumfältet. Vi har även omformulerat "Ta bort skolschema from" till "Ersätt med nytt skolschema from" och "Periodens första dag" till "Vald periods första dag" Tidrapport Dbv Nu finns möjlighet att beställa utskrift av tidrapport för dagbarnvårdare från Procapita. Utskriften görs då från komponenten Tidrapport DBV 7.2 Betyg Nya årskurser och nya betygsdokument HT 12 Från och med HT 2012 ska även elever i årskurs 6 och 7 betygsättas enligt betygsskalan A F samt -. Procapita Education och betygswebben är helt anpassade till att även hantera betygsättning i årskurserna 6 och 7, det betyder att inga nya rutiner behöver göras för att lärare och assistenter ska kunna registrera betyg i de nya årskurserna. Betygsblanketterna kommer att omarbetas så att de i form och funktion ska uppfylla de nya kraven från skolverket. En uppdatering med de nya betygsdokumenten planeras till vecka 44.

8 Education Sida 8/ Frånvaro på terminsbetyg Ogiltig frånvaro skall från och med HT 12 redovisas på alla terminsbetyg. Aktuella uppgifter kan registreras/hämtas enligt följande ordning. - Uppgift om ogiltig frånvaro registreras på Elev bild i komponenten Frånvaro, och överförs till aktuellt terminsbetyg. - Kunder som använder Tieto s frånvaro modul (Frånvaro.NET), får en överföring av uppgifter från frånvarokörning till aktuellt terminsbetyg. Denna körning startas manuellt från Bakgrundsjobbverktyget och kan köras flera gånger. Resultatet av körningen redovisas på Elev bild i komponenten Frånvaro. Från uppgifter i Frånvaro på elevbild hämtas och överförs registrerade uppgifter till terminsbetyget. Läs mer om Ogiltig frånvaro i SKOLFS 2011:185 kap Frånvaro på betyg import från externt system Ett nytt bakgrundsjobb Frånvaro på betyg, ackumulering från externt system för kunder som ej använder Procapita som frånvarorapporteringssystem. När jobbet körs redovisas resultatet på Elev bild i komponenten frånvaro och överförs till aktuellt terminsbetyg. 7.3 Dagjournal Förändringar och förbättringar av layout i Dagjournal.

9 Education Sida 9/ Ämnesprov Fil till SCB Komponenten "Ämnesprovsstatistik - SCB" har nu ändrat namn till "Ämnesprov fil till SCB" Ämnesprov, kolumnbeskrivning för grundskolan - nya kolumner Vi har infört några nya kolumner i kolumnbeskrivningen för att kunna ha fler valideringar vid registrering av provresultat via webben och i Procapita. Utförlig information kommer i senare version när vi fått anvisningar från SCB för läsåret 2012/ Bevara och Gallra Utökad funktionalitet i komponenten Bevara och gallra. Se bild nedan vilka uppgifter som har tillkommit och som nu är möjliga att bevara och gallra. 7.6 Beräkning & Betalning Nytt urval på verksamhet Möjlighet att göra urval på dagbarnvårdare, förskolor eller skolor. Det finns knapp för flerval för att ge möjlighet att kombinera verksamheterna. Det är ingen ny kolumn i arket, utan endast ett urval.

10 Education Sida 10/ Boendeområde kan anges på beloppsregel Ny funktion som gör det möjligt att skapa ersättning som varierar beroende på boendeområde för både barn placerade i förskola och elever som är klassplacerade. Det görs i komponenten Belopp och kolumnen Område. För förskoleplaceringar kan område kombineras med regi och serviceform, och för klassplaceringar kan det kombineras med regi och skolform Historik folkbokföring. Nu finns en förbättrad hantering av gällande hemkommun. Beräkningen har tillgång till historik som innehåller uppgift om hemkommun med tillhörande datum enligt folkbokföringen. Det betyder att en person som flyttat in eller ut från kommunen mellan tidpunkt för preliminär och slutlig beräkning, inte längre kommer att generera felaktig korrigering. Historik som används är densamma som finns i KIR. I anslutning till aviseringskörningen, förs historik med folkbokförd kommun över till BoU. Däremot förändras inte hemkommun som syns på personbilden i BoU. För att se vilken folkbokföringshistorik som finns på en person, hänvisas till personbilden i KIR. Personer som inte bor i kommunen, aviseras inte från skatteverket. Då är det viktigt att uppdatera personbilden med aktuella adressuppgifter, inlusive hemkommun. Undantag när Personförfrågan skatteverket används. Då erhålls historik på personer som det gjorts förfrågan på, även om de inte bor i kommunen.

11 Education Sida 11/16 8 Tillval webb 8.1 Frånvaromodulen Sen ankomst För frånvaroorsaken Sen ankomst visas nu färgen orange istället för som tidigare färgen röd. Nu går det lättare att se vilka lektioner som har Sen ankomst jämfört med övrig ogiltig frånvaro. Fliken Frånvaro - rapport Fliken Frånvaro - schema

12 Education Sida 12/16 Rapporten Frånvarotillfällen veckovis Uppföljning ogiltig frånvaro Informationen som visas i fält Meddelandestatus visades tidigare bara som tooltip på ikonen. Man var tidigare tvungen att dra muspekaren över ikonen för att se informationen. Nu visas informationen i ett separat fält. 8.2 Registrera betyg Sista dag/tid för registrering av betyg Det finns nu en ny inställning i konfigurationswebben för att ställa in vilken tid som betygswebben ska stänga. Anges ingen tid är det som tidigare att sista dag för registrering gäller, dvs hela den sista dagen går det att registrera betyg.

13 Education Sida 13/16 Inställning i konfigurationswebben I modul Registrera betyg visas det så här om tid är angiven 8.3 Nationella ämnesprov Kontroller vid registrering Det finns nu fler kontroller inlagda i programmet enligt skolverkets/scb:s anvisningar. Det innebär att det kommer att vara svårare att registrera felaktiga uppgifter. Till exempel kan ni ställa in att alla fält är obligatoriska. Läraren måste då ha fyllt i alla fält på raden för eleven för att det ska gå att spara. Det går ändå att utelämna en elev helt genom att inte registrera något på raden för den eleven. SCB kräver att alla fält ska vara ifyllda för en elev och det innebär då att det kommer att bli mycket färre fel. Utförlig information kommer i senare version när vi fått anvisningar från SCB för läsåret 2012/ Kontroller för administratör/skolledare Kontrollen som tidigare har varit mot konfiguationsinställningarna Sista dag för registrering och Öppningsdatum gäller numera inte för rollerna administratör och skolledare. Det innebär att dessa roller kan se/ändra på ett registrerat resultat för en viss lärare efter att webben är stängd för läraren Läraraktiviteter I listan över läraraktiviteter visar vi nu bara de aktiviteter som har ett ämne där nationella ämnesprov ska registreras Hantering av särskoleelever Elever i särskolan genomför inte ämnesprov. För en särskoleintegrerad elev i en grundskoleklass visas nu radioknapparna S (särskola) och GR (grundskola). Det är bara om eleven markeras som GR som det går att registrera ämnesprov på eleven.

14 Education Sida 14/ Elevlistor Layout ändring Layouten för sidan har ändrats men inte funktionaliteten. Tidigare visades klasser och grupper i ett träd. Nu har vi tagit bort detta träd av klasser/grupper pga problem som kunde uppstå när ni markerade en klass eller grupp i trädet. Nu visas klasserna/grupperna i en lista. Om urval av elever ska göras från klassen/gruppen görs det via ikonen Välj elever. Bilden för en lärare Bilden för administratör/skolledare

15 Education Sida 15/ Öppna elevlista i Excel Tidigare skrevs hela listan som den såg ut i utskriftsläge i Excel. Nu skrivs istället eleverna i en semikolonseparerad fil (CSV). Det innebär att varje fält från elevlistan skrivs som en separat kolumn i Excel. Inställningar på sidan som finns för vissa fält används också, som tidigare, för den här filen Elevens namn Om eleven har ett långt namn har detta kapats på rapporten. Nu är detta åtgärdat. 8.5 Registrera schema Funktion för att se och ändra ett lärarschema finns nu för inloggad administratör och skolledare. Är du inloggad med en sådan roll kan du välja en lärare i listan över lärare, för den skolenhet som du är behörig till.

16 Education Sida 16/16 9 Information om våra tillval Ni som är intresserade av våra tillval är välkomna att höra av er till oss. Kontakta någon av våra säljare eller kundsupport så berättar vi mer om tillvalen. Jacob Jacobson Christer Sandrehav Lars Widell Johanna Lethin Jacobson Kundsupport jacob.jacobson@tieto.com christer.sandrehav@tieto.com lars.widell@tieto.com johanna.lethin-jacobson@tieto.com kund.bou@tieto.com

Healthcare & Welfare Version 1.0 Welfare Nordic 2013-01-25 Education Sida 1/13

Healthcare & Welfare Version 1.0 Welfare Nordic 2013-01-25 Education Sida 1/13 Education Sida 1/13 Till Användare av Procapita Förskola och Grundskola Driftsansvarig Produktinformation Procapita Förskola och Grundskola, version 9.2 SPw05 Denna produktinformation presenterar nyheter

Läs mer

Erbjudande Procapita Förskola/Grundskola

Erbjudande Procapita Förskola/Grundskola Public Erbjudande Procapita Förskola/Grundskola Hösten 2015 Bo-Lennart Rönnqvist Tieto Sweden Healthcare & Welfare bo-lennart.ronnqvist@tieto.com Verktyg som kan underlätta Aktivitet snabbregistrering

Läs mer

Healthcare & Welfare Version 1.0 Welfare Nordic 2011-12-16 Education Sida 1/7

Healthcare & Welfare Version 1.0 Welfare Nordic 2011-12-16 Education Sida 1/7 Education Sida 1/7 Till Användare av Procapita Gymnasieantagning Driftsansvarig Produktinformation Procapita Gymnasieantagning, version 9.1 Denna produktinformation presenterar nyheter och förändringar

Läs mer

Erbjudande Procapita Förskola/Grundskola

Erbjudande Procapita Förskola/Grundskola Public Erbjudande Procapita Förskola/Grundskola Hösten 2016 Bo-Lennart Rönnqvist Tieto Sweden Healthcare & Welfare bo-lennart.ronnqvist@tieto.com Verktyg som kan underlätta Aktivitet snabbregistrering

Läs mer

Healthcare & Welfare Version 1.0 Welfare Nordic 2011-04-04 Education Sida 1/10. Procapita Gymnasieskola och Vuxenutbildning, version 9.

Healthcare & Welfare Version 1.0 Welfare Nordic 2011-04-04 Education Sida 1/10. Procapita Gymnasieskola och Vuxenutbildning, version 9. Education Sida 1/10 Till Användare av Procapita Gymnasieskola och Vuxenutbildning Driftsansvarig Produktinformation Procapita Gymnasieskola och Vuxenutbildning, version 9.0 SPw14 Denna produktinformation

Läs mer

Novaschem Integration. Procapita Education Grundskola

Novaschem Integration. Procapita Education Grundskola Novaschem Integration Procapita Education Grundskola Augusti 2013 Education Sida 2/15 Innehåll FÖRBEREDELSER... 3 Nytt läsår... 3 Pågående läsår... 3 Förberedelser övrigt... 3 Procapita... 4 Export från

Läs mer

Public. Användarhandledning. Nationella prov 2017 Grundskolan. Tieto Education

Public. Användarhandledning. Nationella prov 2017 Grundskolan. Tieto Education Användarhandledning Nationella prov 2017 Grundskolan Tieto Education Innehåll Arbetsgång och checklista 3 Kolumnbeskrivningar 5 Kontroller vid registrering 17 Registrering av resultat 19 Skapa och skicka

Läs mer

Kampanj Förskola Grundskola. 2014 Tieto Corporation

Kampanj Förskola Grundskola. 2014 Tieto Corporation Kampanj Förskola Grundskola Verktyg som kan underlätta Aktivitet snabbregistrering Betyg på Engelska Förnyelse av inkomst Personalkompetens Personliga Inställningar Skolpliktsbevakning UpptagningsOmråde

Läs mer

Nyheter och ändringar i Adela Barnomsorg och Grundskola 4.4.0

Nyheter och ändringar i Adela Barnomsorg och Grundskola 4.4.0 Nyheter och ändringar i Adela Barnomsorg och Grundskola 4.4.0 Publicerad 2013-04-25 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Nationella prov Adela är nu anpassat enligt riktlinjer

Läs mer

SCB-elever per den 15 oktober 2014

SCB-elever per den 15 oktober 2014 Information Education 2014-09-25 Healthcare & Welfare Welfare Nordic SCB-elever per den 15 oktober 2014 Tieto Peter Holmström, Verksamhetsutvecklare Innehållsförteckning Användarhandledning SCB-statistik

Läs mer

Minihandbok för skoladministratörer version 1.4

Minihandbok för skoladministratörer version 1.4 UEDB (UNGDOM OCH ELEVDATABASEN) Minihandbok för skoladministratörer version 1.4 Eva Rehnberg 2014-01-10 Innehåll Ny elev... 2 Inskrivning av ny elev folkbokförd i Stockholms län eller Håbo... 2 Elev med

Läs mer

Användarmanual för personal AdelaNet

Användarmanual för personal AdelaNet Användarmanual för personal AdelaNet Schema... 2 Färgförklaring... 2 Registrera frånvaro... 2 Blev det fel?... 3 Ångra klarmarkering... 4 Inställd lektion... 4 Betygshantering grundskola... 5 Nationella

Läs mer

Användarhandledning. Lifecare Behörigheter

Användarhandledning. Lifecare Behörigheter Lifecare Behörigheter Healthcare & Welfare Sida 2/16 Innehållsförteckning 1 Beskrivning... 3 2 Behörighet för användare.... 4 2.1 Visa de behörigheter som finns registrerade... 4 2.2 Skapa nya behörigheter...

Läs mer

Betygsregistrering. Grundskola Grundsärskola

Betygsregistrering. Grundskola Grundsärskola Betygsregistrering Grundskola Grundsärskola Logga in på www.edwise.se Välj Betyg under pusselbiten i verktygsraden Genom att klicka på visas de aktiviteter som är registrerade i Procapita och ska betygsättas.

Läs mer

Nyheter och ändringar i Adela Barnomsorg och Grundskola 4.5.0

Nyheter och ändringar i Adela Barnomsorg och Grundskola 4.5.0 Nyheter och ändringar i Adela Barnomsorg och Grundskola 4.5.0 Publicerad 2013-12-10 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Ansökan elevkö Ny funktion för att hantera ansökningar

Läs mer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Handbok för registrering i UEDB av elever i kommunal gymnasieskola utanför länet uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Läs mer

SCB-STATISTIKEN FÖR ELEVER I GRUND- SKOLA/FÖRSKOLEKLASS

SCB-STATISTIKEN FÖR ELEVER I GRUND- SKOLA/FÖRSKOLEKLASS c l a e s. j o h a n n e s s o n @ u t b i l d n i n g. s t o c k h o l m. s e UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN TILLHANDAHÅLLARAVDE L NINGEN IKT-ENHETEN SID 1 (7) 2013-10-14 TILL BOSKOADMINISTRATÖREN Varje år

Läs mer

Hösten 2017 Erbjudande. Procapita Förskola/Grundskola. Bo-Lennart Rönnqvist. Tieto Sweden Healthcare & Welfare

Hösten 2017 Erbjudande. Procapita Förskola/Grundskola. Bo-Lennart Rönnqvist. Tieto Sweden Healthcare & Welfare Public Hösten 2017 Erbjudande Procapita Förskola/Grundskola Bo-Lennart Rönnqvist Tieto Sweden Healthcare & Welfare bo-lennart.ronnqvist@tieto.com Verktyg som kan underlätta Aktivitet snabbregistrering

Läs mer

Nyheter och ändringar i Adela Gymnasieskola 4.5.0

Nyheter och ändringar i Adela Gymnasieskola 4.5.0 Nyheter och ändringar i Adela Gymnasieskola 4.5.0 Publicerad 2013-12-10 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Administrera CSN uppgifter Knapparna Spara och Exportera

Läs mer

Skola Klassuppflyttning

Skola Klassuppflyttning Skola Klassuppflyttning Denna manual beskriver hur: Nya klasser skapas för nästa läsår. Elever placeras i en ny klass nästa läsår. Elever byter klass/årskurs direkt inom en enhet. Elever som fortsätter

Läs mer

Minihandbok för skoladministratörer version 1.6

Minihandbok för skoladministratörer version 1.6 UEDB (UNGDOM OCH ELEVDATABASEN) Minihandbok för skoladministratörer version 1.6 Eva Rehnberg 2014-08-18 En utförligare handbok för administratörer finns att tillgå inloggad i UEDB. Den här handboken är

Läs mer

Novaschem - Bosko IMPORT NOVASCHEM - BOSKO STOCKHOLM SKOLWEBB NOVASCHEM

Novaschem - Bosko IMPORT NOVASCHEM - BOSKO STOCKHOLM SKOLWEBB NOVASCHEM STOCKHOLM SKOLWEBB UTBILDNING SFÖRVALTNI NGEN SID 1 (6) 2010-08-19 Novaschem - Bosko Denna lathund visar ett rekommenderat arbetssätt i Novaschem och Bosko vid import av schema och elev- och läraruppgifter

Läs mer

Minihandbok för skoladministratörer version 1.7

Minihandbok för skoladministratörer version 1.7 UEDB (UNGDOM OCH ELEVDATABASEN) Minihandbok för skoladministratörer version 1.7 Eva Rehnberg 2015-02-02 En utförligare handbok för administratörer finns att tillgå inloggad i UEDB. Den här handboken är

Läs mer

Handbok Regional IKE Ekonom friskola Version 2.0 2015-10-05

Handbok Regional IKE Ekonom friskola Version 2.0 2015-10-05 Handbok Regional IKE Ekonom friskola Version 2.0 2015-10-05 1 Innehållsförteckning Innehåll Allmän funktionalitet... 4 Roller... 4 Filter... 4 Kolumner... 5 Sortering... 5 Profiler... 6 Exportera... 6

Läs mer

Startdokument! Novaschem. Koppling Novaschem - Extens

Startdokument! Novaschem. Koppling Novaschem - Extens 1. Förberedande arbete Innan någon överföring startas mellan Extens och Novaschem bör Extensadministratören och schemaläggaren vara överens om benämning av klasser och grupper samt lärarsignaturer. Det

Läs mer

Användarhandledning för vårdnadshavare 1 (36) Användarhandledning. Procapita Education Vårdnadshavare. Version 3.2 2009-08-17.

Användarhandledning för vårdnadshavare 1 (36) Användarhandledning. Procapita Education Vårdnadshavare. Version 3.2 2009-08-17. Användarhandledning för vårdnadshavare 1 (36) Användarhandledning Procapita Education Vårdnadshavare Version 3.2 2009-08-17 TietoEnator INNEHÅLL 1 PROCAPITA EDUCATION FÖR VÅRDNADSHAVARE... 3 1.1 VÄLKOMMEN!...

Läs mer

Nyhetsbrev nummer 2, 2011

Nyhetsbrev nummer 2, 2011 Nyhetsbrev nummer 2, 2011 Här kommer ett nyhetsbrev från SchoolSoft med allt som hänt i produkten under de senaste månaderna. Mindre nyheter Namnen på eventuella inaktiverade barn som en vårdnadshavare

Läs mer

Public. Erbjudande. Procapita Förskola/Grundskola. Hösten Bo-Lennart Rönnqvist. Tieto Sweden

Public. Erbjudande. Procapita Förskola/Grundskola. Hösten Bo-Lennart Rönnqvist. Tieto Sweden Public Erbjudande Procapita Förskola/Grundskola Hösten 2018 Bo-Lennart Rönnqvist Tieto Sweden bo-lennart.ronnqvist@tieto.com Verktyg som kan underlätta Aktivitet snabbregistrering Avsluta barn i viss ålder

Läs mer

Nationella prov Grundskola

Nationella prov Grundskola Nationella prov Grundskola Publicerad 2013-02-14 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Innehåll Nationella prov Grundskola 1 Nationella prov 3 Kontrollera grunddata 3

Läs mer

Områden med nyheter och förbättringar. Avisering av elever. Import av trafikdata. Fönstret Elev. Beslutsguiden. Fönstret Hantera turer

Områden med nyheter och förbättringar. Avisering av elever. Import av trafikdata. Fönstret Elev. Beslutsguiden. Fönstret Hantera turer Nyheter i Solen Skolskjuts 6.8 Områden med nyheter och förbättringar Avisering av elever Import av trafikdata Fönstret Elev Beslutsguiden Fönstret Hantera turer Inställningar/konfigurering Rapporter Övrigt

Läs mer

Innan den 17 februari går det ingen information till medborgare om avslag eller placering om eleven gjort ett skolval.

Innan den 17 februari går det ingen information till medborgare om avslag eller placering om eleven gjort ett skolval. 2015-02-05 1 Innehåll Info... 3 Skolval... 3 Inflytt/Byte... 3 Fritidsplaceringar... 3 Checklista - Arbetsgång... 3 Logga in... 4 Inloggning till systemet, Hypernet... 4 Ändra lösenord... 4 Utskrift sökande

Läs mer

Handbok för det kommunala aktivitetsansvaret i hypernet Regional samverkan

Handbok för det kommunala aktivitetsansvaret i hypernet Regional samverkan Handbok för det kommunala aktivitetsansvaret i hypernet Regional samverkan Innehållsförteckning Det kommunala aktivitetsansvaret... 4 Aktivitetsansvaret... 5 Rapportera till SCB... 5 Sysselsättning...

Läs mer

Uppdatering

Uppdatering Uppdatering 2018-12-13 Arbetsledare, Granskare Ändrad visning startsidan av personer, ändrad visning lista personer för användare med roll Arbetsledare eller Granskare. På personer kopplas nu granskare.

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. Till denna version har vi gjort en del större ändringar samt en rad mindre justeringar,

Läs mer

Skattereduktion för husarbete

Skattereduktion för husarbete Skattereduktion för husarbete Gäller från Pyramid Business Studio 3.42A sp05 tillägg 4 (2015-09-03) ROT- och Hushållsarbete (Rut) På www.skatteverket.se kan du läsa om vilka regler som gäller för dig som

Läs mer

Lathund Skola

Lathund Skola Lathund Skola 2018-07-11 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Ändra lösenord... 4 Vyer anpassa det du vill se...

Läs mer

Tieto Education. Tjänstekatalog Tieto Education 2012-2013

Tieto Education. Tjänstekatalog Tieto Education 2012-2013 Tieto Education Tjänstekatalog Tieto Education 2012-2013 Utbildningar och tjänster Tieto Education Utbildningar ligger till grund för kompetensutveckling inom IT-området. Vi genomför schemalagda kurser

Läs mer

Lathunden visar ett rekommenderat arbetssätt för lärare och mentor i Frånvaro i Stockholm Skolwebb.

Lathunden visar ett rekommenderat arbetssätt för lärare och mentor i Frånvaro i Stockholm Skolwebb. STOCKHOLM SKOLWEBB UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (10) 2012-02-28 VERSION 3.0 Frånvaro Lathunden visar ett rekommenderat arbetssätt för lärare och mentor i Frånvaro i Stockholm Skolwebb. Lärares snabbguide

Läs mer

Utbildning. Oktober 2011

Utbildning. Oktober 2011 Utbildning Oktober 2011 Logga in Gå till www.taby.se/barnochskolval Klicka på Nästa och knappen Personal Du loggar in med de inloggningsuppgifter du fått mailat till dig VH loggar in med e-legitimation,

Läs mer

Logga in - forts. Byt roll om du har flera enheter så visas bara den(samma inlogg till alla dina enheter)

Logga in - forts. Byt roll om du har flera enheter så visas bara den(samma inlogg till alla dina enheter) Lathund Juni 2012 Logga in Gå till www.taby.se/barnochskolval Klicka på Nästa och knappen Personal Du loggar in med de inloggningsuppgifter du fått mailat till dig VH loggar in med e-legitimation, läs

Läs mer

Monica Jansson, Kvalitetsredovisning skoladministrationen läsåret

Monica Jansson, Kvalitetsredovisning skoladministrationen läsåret Monica Jansson, 0586-482 31 monica.jansson@degerfors.se Kvalitetsredovisning skoladministrationen läsåret 2016-2017 2 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Förutsättningar... 3 3 Uppföljning av åtgärder

Läs mer

combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8.

combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8. 1(11) SOCIAL OMSORG Kristoffer Helgesson combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8. Sortering av adresser vid

Läs mer

Skapa fil som ska exporteras

Skapa fil som ska exporteras Funktionen Importera förälder används för att läsa in förälder för elever i Skola24. Importen sker genom att en fil innehållande elev och dess förälder läses in via Skola24 webbgränssnitt. De elever som

Läs mer

Kvalitetsredovisning skoladministrationen läsåret Uppdragsgivare:

Kvalitetsredovisning skoladministrationen läsåret Uppdragsgivare: Monica Jansson, 0586-482 31 monica.jansson@degerfors.se Kvalitetsredovisning skoladministrationen läsåret 2017-2018 Uppdragsgivare: 2 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Förutsättningar... 3 3 Uppföljning

Läs mer

Dexter. Närvaro/Frånvaro. Handledning för lärare del 3

Dexter. Närvaro/Frånvaro. Handledning för lärare del 3 Dexter Närvaro/Frånvaro Handledning för lärare del 3 Skapad: Uppdaterad: Uppdaterad 2006-11-21/BR 2007-11-23/RB 2008-05-14/UP IST, International Software Technology, Arabygatan 82, 352 46 VÄXJÖ, 0470-70

Läs mer

SCB Räkenskapssammandrag

SCB Räkenskapssammandrag SCB Räkenskapssammandrag SCB Räkenskapssammandrag 1 1. KOMMA IGÅNG MED PROGRAMMET... 2 1.1 ÖVERSIKT FÖRBEREDELSER... 2 1.2 STARTA PROGRAMMET... 3 1.3 ÖVERSIKT SCB MENY... 5 1.4 INSTÄLLNINGAR... 6 1.5 KOLUMNER...

Läs mer

Changelog Extens 2016

Changelog Extens 2016 Changelog Extens 2016 1 Innehåll 2016-11-23... 4... 4 Grundskola... 4 Gymnasiet... 4 2016-11-07... 4 Extens 9.27... 4 2016-10-18... 5... 5 2016-10-07... 5... 5 2016-10-05... 5 Extens 9.26... 5 2016-09-15...

Läs mer

Frånvaro Lathund för lärare. 1. anmäla frånvaro instruktionsfilm

Frånvaro Lathund för lärare. 1. anmäla frånvaro instruktionsfilm Stödmaterial till skolor Sida 1 (10) 2013-07-02 Frånvaro Lathund för lärare Lathunden visar ett rekommenderat arbetssätt för lärare och mentor i Frånvaro i Stockholm Skolwebb. Lärares snabbguide till Frånvaro

Läs mer

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera.

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Lathund Skola

Lathund Skola Lathund Skola 2019-08-30 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Ändra lösenord... 4 Vyer anpassa det du vill se...

Läs mer

Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a

Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion Version 12.2a Bäste Kund! Vi har nu släppt FLEX Tidredovisning version 12.2a. Bland nyheterna i denna version kan nämnas utökade möjligheter att kombinera

Läs mer

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att:

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att: Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 6.31. Programmet nu Vistakompatibelt. Ny html hjälpfil anpassad för Vista

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 6.31. Programmet nu Vistakompatibelt. Ny html hjälpfil anpassad för Vista Vad är nytt i Easy Planning 6.31 Nya funktioner som tillkommit: 1. Programmet nu Vistakompatibelt. 2. Ny html hjälpfil anpassad för Vista. 3. Skapa egna rapporter i Access. 4. Databasen uppgraderas till

Läs mer

AMEaWeb uppdatering

AMEaWeb uppdatering AMEaWeb uppdatering 2018-11-25 Aktiviteter Huvudaktivitet Om underaktiviteter fanns med datum senare än huvudaktiviteten visades inte huvudaktiviteter i visningen för aktuella. Nu visas den så länge aktuella

Läs mer

Driftdokumentation. Procapita Vård och Omsorg Inkomsthantering. Version 9.1 2011-12-01

Driftdokumentation. Procapita Vård och Omsorg Inkomsthantering. Version 9.1 2011-12-01 Driftdokumentation Procapita Vård och Omsorg Inkomsthantering Version 9.1 2011-12-01 Sida 2/70 Innehållsförteckning 1 Inledning...4 2 Bearbetning allmänt...5 3 Inkomstöverföring FK - Månad...6 3.1 Backup...7

Läs mer

Inloggningsuppgifter till Skola24

Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 får du av ditt barns skola, antingen som ett aktiveringsmail eller i pappersform. Om du får ett aktiveringsmail följer du instruktionerna

Läs mer

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren.

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Denna uppdatering omfattar ett stort antal förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering.

Denna uppdatering omfattar ett stort antal förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Vad är nytt i Easy Planning 6.89 Denna uppdatering omfattar ett stort antal förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Nyheter 1. Ganttvy 1 månad och 3 månader

Läs mer

Uppdatering

Uppdatering Uppdatering 2019-02-17 Platsvård Närvaroregistrering Utökade kontroller vi hämtning av kontaktpersoner på plats, avdelning och placering. Justering ny plats, vård ansvarig. Rättade anrop från personbilden

Läs mer

Skånetrafikens nya. Skolportal. Introduktionsutbildning

Skånetrafikens nya. Skolportal. Introduktionsutbildning Skånetrafikens nya Skolportal Introduktionsutbildning Att komma igång Skolportalen i tre enkla steg 1. Ladda upp elever med rätt till skolskjuts i portalen 2. Beställ Skånetrafikens nya kort till de elever

Läs mer

Användarmanual Brunskog Transportbokning.

Användarmanual Brunskog Transportbokning. Användarmanual Brunskog Transportbokning. Det finns två typer av användare i Brunskog Transportbokning. En enkel användare som endast kan boka en sändning och som inte har tillgång till de övriga funktioner

Läs mer

Nacka24 Lathund. Läsårsbyte Vers. 2:1. Utdrag ur Nyheter 1.14

Nacka24 Lathund. Läsårsbyte Vers. 2:1. Utdrag ur Nyheter 1.14 Nacka24 Lathund Läsårsbyte Vers. 2:1 Utdrag ur Nyheter 1.14 1 Läsårsbyte - Funktion för klassuppflyttning / klassplacering, görs i 3 steg... 3 Översikt uppflyttning för innevarande läsårs elever... 3 Skapa

Läs mer

Inställningar frånvaronotifiering

Inställningar frånvaronotifiering Inställningar frånvaronotifiering Publicerad 2011-08-22 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Innehåll Inställningar frånvaronotifiering 1 Frånvaronotifieringar 3 Bakgrund

Läs mer

lokalnytt.se Manual kundadministration

lokalnytt.se Manual kundadministration lokalnytt.se Manual kundadministration version 2.0 2012-08-23 Innehåll Inledning... sidan 2 Rekommendationer... sidan 2 Gemensamma funktioner... sidan 3 Inloggning... sidan 4 Startsida... sidan 5 Objekt...

Läs mer

Anvisningar för informationsansvariga i GRUUS. GöteborgsRegionens UngdomsUppföljningsSystem

Anvisningar för informationsansvariga i GRUUS. GöteborgsRegionens UngdomsUppföljningsSystem Anvisningar för informationsansvariga i GRUUS GöteborgsRegionens UngdomsUppföljningsSystem Syftet med GRUUS är att alla berörda parter; avlämnande skola, mottagande skola, hemkommun och skolkommun snabbt

Läs mer

Dokumentation E-tjänst förskola / pedagogisk omsorg / fritidshem / vårdnadsbidrag

Dokumentation E-tjänst förskola / pedagogisk omsorg / fritidshem / vårdnadsbidrag 1 (21) Dokumentation E-tjänst förskola / pedagogisk omsorg / fritidshem / vårdnadsbidrag Innehållsförteckning Webb Förskola, E-tjänster - Öppna tjänster... 2 Ansökan... 2 Beräkna avgift... 8 Vårdnadsbidrag...

Läs mer

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2009.3.1 Mattias Claesson Produktchef

Nyheter i Norstedts Tidbok 2009.3.1 Mattias Claesson Produktchef Nyheter i Norstedts Tidbok 2009.3.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny uppdateringsversion av Norstedts Tidbok. I denna version finns en rad rättningar och små förbättringar. För att se

Läs mer

Användarhandledning. Procapita Education Inkomstjämförelse Skatteverket. Version 2010-06-18

Användarhandledning. Procapita Education Inkomstjämförelse Skatteverket. Version 2010-06-18 Användarhandledning Procapita Education Inkomstjämförelse Skatteverket Version 2010-06-18 Education Sida 2/2 Innehållsförteckning Inkomstjämförelse Skatteverket... 3 Översikt... 3 Kunduppgift... 4 Beställning

Läs mer

På denna dialog på fliken Avancerat kan man även byta databas samt skapa en ny databas.

På denna dialog på fliken Avancerat kan man även byta databas samt skapa en ny databas. Nyheter i Norstedts Tidbok 2010.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. I denna version har väldigt mycket hänt. Vi har lyssnat på er kunder och åtgärdat det som

Läs mer

Nyheter och ändringar Adelanet 4.8.0

Nyheter och ändringar Adelanet 4.8.0 Nyheter och ändringar Adelanet 4.8.0 Adelanet är nu uppdaterad för att kunna hantera hela flödet från ansökan till uppsägning av plats i barnomsorgen. Uppdaterad och förbättrad funktion på Arenan, ett

Läs mer

Information till webbstödet för leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011. (Uppdaterat 2013-09-09)

Information till webbstödet för leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011. (Uppdaterat 2013-09-09) Information till webbstödet för leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011 (Uppdaterat 2013-09-09) Sida: 2 av 16 Innehållsförteckning KORT BESKRIVNING AV PROCESSEN REHABILITERINGSTJÄNST... 3 Trepartssamtal

Läs mer

Kontroll av schema inför publicering till Skola24

Kontroll av schema inför publicering till Skola24 Kontroll av schema inför publicering till Skola24 Datum: Skola: Kontaktperson på skolan: Handläggare: Skol-ID: Kontrollpunkter Antal felaktiga poster Åtgärd 1) nödvändig 2) rekommenderas 1. Får publiceras

Läs mer

Sammanställning av nyheter/förändringar i KLARA SVPL i 6B 2009-11-25

Sammanställning av nyheter/förändringar i KLARA SVPL i 6B 2009-11-25 Sammanställning av nyheter/förändringar i KLARA SVPL i 6B 2009-11-25 Att nå eller arbeta på annan enhet/arbetsplats säkerhetsfråga o Det är nu möjligt att välja att gå över och arbeta på en enhet som din

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter

Handbok för medborgare i Dexter Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 Förkortad version gällande Alléskolan i VARA IT-stöd för morgondagens skola & förskola IST erbjuder skolledare, pedagoger, elever och vårdnadshavare

Läs mer

Kontoersättning i Pyramid - Arbetsgång

Kontoersättning i Pyramid - Arbetsgång Kontoersättning i Pyramid - Arbetsgång (Pyramid Business Studio från version 3.41A) (2013-11-27) I detta dokument beskrivs arbetsgången i Pyramid rutin 962 Kontoersättning. Dialogen ger möjlighet att utföra

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 15.2a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning i version 15.2a. Bland

Läs mer

Listan på egna rapporter inkluderar rapporter från TIDPLAN.MDB

Listan på egna rapporter inkluderar rapporter från TIDPLAN.MDB Vad är nytt i Easy Planning 6.52 Detta är en stor uppdatering som innehåller många förbättringar samt en del nya funktioner. Vi rekommenderar alla våra kunder att uppdatera till denna version. 1. Bokningsvy

Läs mer

Driftdokumentation. Procapita Vård och Omsorg Avgifter och Debitering. Version 9.1 2011-12-01

Driftdokumentation. Procapita Vård och Omsorg Avgifter och Debitering. Version 9.1 2011-12-01 Driftdokumentation Procapita Vård och Omsorg Avgifter och Debitering Version 9.1 2011-12-01 Sida 2/85 Innehållsförteckning 1 Inledning...6 2 Bearbetning allmänt...7 3 Preliminär Avgiftsberäkning...8 3.1

Läs mer

Lathund Skola

Lathund Skola Lathund Skola 2015-06-15 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Ändra lösenord... 4 Vyer anpassa det du vill se...

Läs mer

Betygsättning Gymnasium

Betygsättning Gymnasium Betygsättning Gymnasium Publicerad 2010-05-05 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Innehåll Betygsättning Gymnasium 1 Lärarens betygsättning 4 Betygsättning i Adelanet

Läs mer

7. Skapa kontrolluppgiftsregister

7. Skapa kontrolluppgiftsregister VÄLJ ATT ARBETA I FÖREGÅENDE ÅR DATABASEN FÖR INKOMSTÅR 2014 7. Skapa kontrolluppgiftsregister Skapa register för kontrolluppgifter Utskrift av kontrolluppgifter Skapa kontrolluppgifter och skicka till

Läs mer

SchoolSofts nyhetsbrev nummer 5, 2014

SchoolSofts nyhetsbrev nummer 5, 2014 SchoolSofts nyhetsbrev nummer 5, 2014 Innehåll Mindre nyheter... 1 Förskolan - Bildhantering i verksamhetsloggen... 1 Grundskolan - Nyheter i rapporteringen till SCB Grundskolan elever per 15 oktober...

Läs mer

Manual. Kursplan. Astrakan. ESF Edition Publikt användargränssnitt. Artisan Global Media

Manual. Kursplan. Astrakan. ESF Edition Publikt användargränssnitt. Artisan Global Media Manual Astrakan Kursplan ESF Edition Publikt användargränssnitt Artisan Global Media ~ 2 ~ Innehållsförteckning Publikt användargränssnitt... 3 Allmän... 3 Personlig... 4 Presentation av Kurstillfälle...

Läs mer

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 6.70. Release 2010-08-23 Easy Planning 6.70 1

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 6.70. Release 2010-08-23 Easy Planning 6.70 1 Vad är nytt i Easy Planning 6.70 Denna uppdatering innehåller ett stort antal förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla våra kunder att göra en uppdatering för att få ett ännu mera lättarbetat

Läs mer

UPPDATERA OCH FÅ ETT SNABBARE SYSTEM.

UPPDATERA OCH FÅ ETT SNABBARE SYSTEM. Vad är nytt i Easy Planning 7.25 Denna uppdatering innehåller ett flertal stora förbättringar. Den största förbättringen är att mängden data som skickas över nätverket kraftigt har minskats mha SQL frågor.

Läs mer

Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh

Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh Innehållsförteckning Inledning... 3 Inloggning i portalen... 4 Information om vänstra menyraden... 9 Elevlistan... 10 Ansökan...

Läs mer

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 7.10. Nyheter. Åtgärdade fel. Release 2012-11-18 Easy Planning 7.10 1

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 7.10. Nyheter. Åtgärdade fel. Release 2012-11-18 Easy Planning 7.10 1 Vad är nytt i Easy Planning 7.10 Detta är en viktig uppdatering som bland annat åtgärdar ett problem med synkning mot Outlook. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Nyheter 1. Filtrera

Läs mer

Importen kan hantera samtliga korrekta svenska personnummerformat, med eller utan bindestreck.

Importen kan hantera samtliga korrekta svenska personnummerformat, med eller utan bindestreck. Importera föräldrar CSV Funktionen Importera föräldrar används för att läsa in förälder för elever i Skola24. Importen sker genom att en fil innehållande elev och dess förälder läses in via Skola24 webbgränssnitt.

Läs mer

Uppgifterna är fördelade på fyra flikar: Sökande, Placerade, Reserverad plats och Ej

Uppgifterna är fördelade på fyra flikar: Sökande, Placerade, Reserverad plats och Ej 1 Placering 1.1 Allmänt om placeringsarbetet När skolvalet är stängt för föräldrarna ska placeringsarbetet påbörjas. Inget kommer att visas för vårdnadshavarna förrän publiceringsdatumet som sattes i inställningarna

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2016) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.2a

Användarmeddelande (maj 2016) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.2a Användarmeddelande (maj 2016) Ny programversion FLEX Lön Version 16.2a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex Lön i version 16.2a. Bland nyheterna kan nämnas

Läs mer

Uppdateringsinformation IST Regional Samverkan

Uppdateringsinformation IST Regional Samverkan Uppdateringsinformation 2016-11-22 IST Regional Samverkan 2.11.0 Innehållsförteckning Generellt för systemansvarig... 2 Byte till nästkommande läsår... 2 För administratörer för kommunala huvudmän... 2

Läs mer

Nyhetsbrev nummer 1 2010

Nyhetsbrev nummer 1 2010 Nyhetsbrev nummer 1 2010 Här kommer ett nyhetsbrev från SchoolSoft med allt som hänt i produkten under de senaste månaderna. Vid export av studieplaner kan man välja att exportera även inaktiva elevernas

Läs mer

Lathund Skola - Klassuppflyttning

Lathund Skola - Klassuppflyttning Lathund Skola - Klassuppflyttning 2015-06-08 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Ändra lösenord... 4 Vyer anpassa

Läs mer

Nyhetsbrev nummer 2, 2012

Nyhetsbrev nummer 2, 2012 Nyhetsbrev nummer 2, 2012 Här kommer ett nyhetsbrev från SchoolSoft med allt som hänt i produkten under den senaste tiden. Mindre nyheter 2012-04-18 Möjlighet att exportera elevrapporter Möjlighet att

Läs mer

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014 Kortfattad instruktion för Crystal Reports Kom i gång med Crystal Reports När du ska logga in i Crystal Reports ska inloggning alltid ske via sidan om Crystal Reports på vårdgivarwebben. Det är viktigt

Läs mer

Nyheter och ändringar i Adela Gymnasieskola 4.6.0

Nyheter och ändringar i Adela Gymnasieskola 4.6.0 Nyheter och ändringar i Adela Gymnasieskola 4.6.0 Publicerad 2014-04-25 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Nyheter och ändringar Adela Gymnasieskola 4.6.0 Adela följer

Läs mer

Handbok för skoladministratörer version 2.0

Handbok för skoladministratörer version 2.0 UEDB (UNGDOM OCH ELEVDATABASEN) Handbok för skoladministratörer version 2.0 Eva Rehnberg 2015-10-05 För att logga in gå till www.ksl.se/uedb Innehåll Inskrivning av ny elev folkbokförd i Stockholms län

Läs mer

Aktivitetsstöd Importfunktion

Aktivitetsstöd Importfunktion Utbildningsmaterial Aktivitetsstöd Importfunktion Sidan 1 (20) Datum: 2011-10-05 Version 1.2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Importera en fil med medlemmar i Aktivitetsstöd... 4 3. Lägga till

Läs mer