Nyhetsbrev nummer 2, 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nyhetsbrev nummer 2, 2012"

Transkript

1 Nyhetsbrev nummer 2, 2012 Här kommer ett nyhetsbrev från SchoolSoft med allt som hänt i produkten under den senaste tiden. Mindre nyheter Möjlighet att exportera elevrapporter Möjlighet att skriva ut vikarielistor, det görs från sidan Admin/Underhåll/Vikarier. För uppgifter/prov under provscheman så står det nu när själva provet äger rum och inte bara vem som skapat provet. Rapport nationella prov (Grundskolan) Det går nu att få ut rapporter på nationella prov på grundskolan. Sedan tidigare har SchoolSoft stöd för att skapa rapporter till SCB över resultaten på de nationella proven. Vad denna nya rapport syftar till är att man från skolan kan ta ut en rapport över resultaten som är mera läsbar och användbar i skolans kvalitetsarbete. Rapporten kan även exporteras. Rapporten är tillgänglig för de lärare som lämnar resultat men då endast i de ämnen och årskurser som läraren lämnar resultat i. Administratören på skolan kan få ut rapporter på samtliga ämnen och årskurser. Rapporterna återfinns under Admin/Grundskolebetyg/Nationella prov. Klicka sedan på Rapport Underlag till SCB resultat på nationella prov (Gymnasiet) I SchoolSoft finns numera en export av resultat som kan användas när gymnasiet ska rapportera in resultaten på de nationella proven till SCB. Det finns emellertid data som krävs för rapporten till SCB som inte behandlas i SchoolSoft. I SchoolSoft finns det därför ett Underlag till SCB, där vi presenterar de uppgifter som finns i det format som önskas. Denna rapport är tänkt att, efter viss justering i exempelvis Excel, kunna klippas in i SCBs mall för rapport av Nationella prov.

2 Gör så här: 1. Skapa en ny uppgiftstyp under ADMIN/ALTERNATIV/Användarkoder/Uppgift: Typ. Döp typen till Nationella prov. 2. Koppla ämnen till skolverkets kurser under ADMIN/UNDERHÅLL/Ämnen. Välj Ändra på något av ämnena som används till nationella prov och koppla det till rätt kurs under rullisten Kurs. 3. Lärarna skapar uppgifter på vanligt sätt med typen Nationella prov där de rapporterar resultaten på de nationella proven. Om det finns delprov så skapa en uppgift per delprov. 4. Skolans administratör kan sedan ta fram rapporter på de nationella proven under ADMIN/KURS/Rapporter/Rapport resultat. Där filtrerar man på typen Nationella prov. Om det är flera grupper som ska ingå i underlaget så kan man schemalägga provtillfällena med en grupp dedikerad för detta. I rapporten ingår: 1. Personnummer elevens personnummer 2. Skolkod skolans skolkod 3. Studievägskod studievägskoden på elevens program 4. Grupp klass 5. Skolår elevens år 6. Kurs kursbeteckningen 7. Prov - Tom, skolan fyller i 8. Kursbetyg Betyget på kursen eller X 9. Antal terminer Tom, skolan fyller i 10. Antal kurstimmar Tom, admin få hämta uppgifter i sitt schemasystem eller i ADMIN/Scheman/Rapport schemalagda lektioner. 11. Antal genomförda timmar Tom, admin få hämta uppgifter i NÄRVARO/Skolrapporter/Undervisning. 12. Provtillfälle Tom, skolan fyller i 13. Sedan kommer en betygskolumn per uppgift. Med andra ord en per delprov. Alla elever i gruppen ska med oavsett om resultat finns. Ny design för elever och vårdnadshavare SchoolSoft har fått ny design för elever och vårdnadshavare. Vänstermenyn är numera lite luftigare och bakgrunden är numera helt vit. Textrutor har blivit större och varningsrutor i SchoolSoft har fått en ny design. Tanken är att systemet ska vara mer lättöverskådligt och lättnavigerat dels när man använder en vanlig dator men även om man använder en sk. läsplatta eller en mobil. Ingenting i SchoolSoft har bytt plats för elever och vårdnadshavare utan det är endast utseendet som har ändrats.

3 Elevfilter Alla fält från elev-admin är numera valbara som villkor när man skapar ett elevfilter. Det går alltså bra att filtrera på elevernas kommuntillhörighet, timmar fritids osv. När du lägger till villkor under elevfilter så finns det även rubriker över de olika villkoren. Rapporter för skolledare Om man är uppsatt som typ skolledare i SchoolSoft så har man fått tillgång till ett antal rapporter direkt ifrån Startsidan. Tidigare har dessa rapporter enbart funnits under respektive funktion i SchoolSoft och de finns självfallet fortfarande kvar där. Syftet med att samla dessa rapporter är att skolledaren enkelt ska få tillgång till alla rapporter som finns i SchoolSoft. De rapporter som numera visas under den nya menyingången Skolledare är: Ämnesmatriser Rapporter (Enbart Grundskola) Elevdokument Rapporter Enkät, kursutvärderingar och rapporter Rapport resultat (Enbart gymnasiet, på Grundskolan ligger Rapport resultat under Rapport GR) GY Rapport (Enbart om man är gymnasieskola med betygshantering) GY11 Rapport (Enbart om man är gymnasieskola med betygshantering) Rapport GR (Enbart om man är grundskola med betygshantering) Observera att rapporterna funktionsmässigt inte har förändrats.

4 Ämnesmatris och Ämnesvarning (Grundskolan) Det är nu möjligt för mentorer och skolledare att administrera ämnesmatrisen, det vill säga att mentorn och skolledaren kan markera och kommentera vilka förmågor eleverna har uppnått eller ej precis som ämnesläraren kunnat tidigare. Nu finns det en funktion med ämnesvarningar för grundskolan i SchoolSoft. Ämneslärarna kan via ämnesmatrisen för en elev ge eleven en ämnesvarning. När läraren lämnar ämnesvarning så går det ut ett meddelande till eleven, elevens vårdnadshavare och elevens mentor. Mentorn kan se alla ämnesvarningar för sina egna mentorselever antingen via elevkortet eller via ingången Mentor/Ämnesmatris. Mentorn kan även själv ge ut ämnesvarningar från vyn Mentor/Ämnesmatris. När sedan, i enlighet med skolans rutiner, ett åtgärdsprogram är upprättat kan mentorn markera detta i SchoolSoft. Om en ämnesvarning finns i ämnet får läraren som gjorde den ämnesvarningen ett meddelande om att ett åtgärdsprogram är upprättat. Mentorerna har även en rapport över vilka ämnesvarningar/åtgärdsprogram som finns på sina mentorselever. Rapporten finns från sidan Mentor/Ämnesmatris/Ämnesvarningar. Skolledare har samma funktioner som mentorn gällande hantering av ämnesvarningar och åtgärdsprogram fast för alla elever på hela skolan. Detta sköts via Startsida/Skolledare/Ämnesmatris. Observera att det i ämnesmatrisen endast är en markering att skolan har upprättat ett åtgärdsprogram. Förslagsvis kan elevdokumenten i SchoolSoft användas till åtgärdsprogram så länge ni inte skriver in några känsliga uppgifter om eleven. Koppla moment till elev (Grundskolan) Nu kan ämneslärarna koppla moment från grundskolans kursplaner till enskilda elever. Det har sedan tidigare varit möjligt att koppla moment till en grupp elever via lektionsplanering, veckoplanering och uppgifter. Nu kan alltså ämnesläraren spara ned de kopplingarna på enskilda elever vilket gör att kopplingen inte försvinner vid läsårsarkiveringen eller om en elev lämnar/tas bort från en undervisningsgrupp. Det är alltså viktigt att lärarna sparar ned de kopplingar som man vill bevara efter arkivering eller om en elev lämnar/tas bort från en undervisningsgrupp.

5 Koppla ett moment till flera elever: För att spara kopplingarna så kan läraren från ändringsläget på en uppgift/planering välja alternativet Hantera kursplaner och då visas en lista på samtliga moment som är kopplade till uppgiften. Läraren väljer sedan vilket moment som ska kopplas till eleverna. Läraren kan därefter ange vilka elever som ska markeras med att de arbetat med momentet. Det finns en markera alla -kryssruta som används om alla elever som fått uppgiften också ska kopplas till det momentet. Samma rutin som ovan gäller även för lektionsplanering, veckoplanering och kursplaner.

6 Koppla flera moment till en elev: Välj att visa en ämnesmatris för en elev och klicka på länken Visa kursplaner. Här kan läraren koppla flera moment till eleven och också se vilka år eleven har arbetat med momentet. Det framgår vilka moment som har en uppgift, veckoplanering eller lektionsplanering När läraren har kopplat centralt innehåll till en elev så kan elev och vårdnadshavare se informationen om vilka år som eleven har arbetat med momentet under Kursplaner. Hantera och koppla förmågor till uppgifter (Grundskolan) Nu finns det möjlighet att koppla och hantera förmågor till uppgifter. När man har skapat en uppgift så kan man koppla samman dessa med olika förmågor i ämnesmatrisen. Om läraren dessutom valt att resultatrapportera uppgiften kan man markera på de utvalda förmågorna hur det gick för eleven på samma sätt som man markerar i ämnesmatrisen. Dessa markeringar syns sedan i elevens ämnesmatris och kan fungera som ett stöd för läraren när ämnesmatrisen fylls i för eleverna. YH-ansökan SchoolSoft är sedan tidigare anpassat till YH-utbildningar. Numera finns även en speciell ansökan som gäller för YH i SchoolSoft.

7 I ansökan kan du söka till olika utbildningar som anordnas av skolan och det går även bra att bifoga ansökningshandlingar så som inscannade betyg och andra dokument. För mer information se manualen SchoolSoft för YH som kommer inom kort. Om din skola vill börja arbeta med SchoolSoft och YH så skickar du ett mail till Workshops Nu går det att boka plats på höstens workshops. Läs mer på Med vänliga hälsningar SchoolSoft Telefon: E-post:

Nyhetsbrev nummer 2, 2011

Nyhetsbrev nummer 2, 2011 Nyhetsbrev nummer 2, 2011 Här kommer ett nyhetsbrev från SchoolSoft med allt som hänt i produkten under de senaste månaderna. Mindre nyheter Namnen på eventuella inaktiverade barn som en vårdnadshavare

Läs mer

Nyhetsbrev nummer 1, 2013

Nyhetsbrev nummer 1, 2013 Nyhetsbrev nummer 1, 2013 Innehåll Mindre nyheter... 1 Ny design för vårdnadshavare... 1 Övriga designförändringar... 1 Nyheter i grundskolans ämnesmatris... 2 Kursmatris för gymnasiet... 2 Mina filer...

Läs mer

SchoolSofts nyhetsbrev nummer 5, 2014

SchoolSofts nyhetsbrev nummer 5, 2014 SchoolSofts nyhetsbrev nummer 5, 2014 Innehåll Mindre nyheter... 1 Förskolan - Bildhantering i verksamhetsloggen... 1 Grundskolan - Nyheter i rapporteringen till SCB Grundskolan elever per 15 oktober...

Läs mer

SchoolSofts nyhetsbrev nummer 1, 2014

SchoolSofts nyhetsbrev nummer 1, 2014 SchoolSofts nyhetsbrev nummer 1, 2014 Innehåll Förskolan - Ny startsida... 1 Förskola och fritids Hämtnings- och lämningstider... 2 Arkivering av tider... 2 Schablontider... 2 Rapportera tider... 2 Behörigheter...

Läs mer

Nyhetsbrev nummer 1 2010

Nyhetsbrev nummer 1 2010 Nyhetsbrev nummer 1 2010 Här kommer ett nyhetsbrev från SchoolSoft med allt som hänt i produkten under de senaste månaderna. Vid export av studieplaner kan man välja att exportera även inaktiva elevernas

Läs mer

SchoolSofts nyhetsbrev nummer 5, 2016 inför rapportering till SCB

SchoolSofts nyhetsbrev nummer 5, 2016 inför rapportering till SCB SchoolSofts nyhetsbrev nummer 5, 2016 inför rapportering till SCB Innehåll Avstämningsdatum och Elevavstämning... 1 Skapa avstämningsperiod... 1 Beskrivning... 2 Skapa SCB-rapport i SchoolSoft... 4 Facebook...

Läs mer

Elever som läser enligt lpf94

Elever som läser enligt lpf94 Elever som läser enligt lpf94 Instruktioner och förklaringar till kursprovsmallen. Undersökningen består av tre blanketter, logga in och lämna samtliga uppgifter för GY 2011 eller Lpf 94. Om det saknas

Läs mer

Elever som läser enligt Gy2011

Elever som läser enligt Gy2011 Elever som läser enligt Gy2011 Instruktioner och förklaringar till kursprovsmallen Undersökningen består av tre blanketter, logga in och lämna samtliga uppgifter för GY 2011 eller Lpf 94. Om det saknas

Läs mer

Instruktioner för undersökningen Nationella kursprov för gymnasieskolan, Vt 2014.

Instruktioner för undersökningen Nationella kursprov för gymnasieskolan, Vt 2014. Instruktioner för undersökningen Nationella kursprov för gymnasieskolan, Vt 2014. Undersökningen avser uppgifter om samtliga nationella kursprov i gymnasieskolan som genomförts under vårterminen 2013.

Läs mer

SchoolSoft för elever

SchoolSoft för elever SchoolSoft för elever 2013-11-22 Logga in... 3 Ändra kontaktuppgifter... 4 Startsidan... 5 Veckovyn... 5 Dagsvyn... 6 Aktuellt... 8 Nyheter... 8 Kalender... 8 Matsedel... 11 Bokningar... 11 Meddelanden...

Läs mer

SchoolSoft för elever

SchoolSoft för elever SchoolSoft för elever 2015-04-28 Logga in... 4 Min profil... 6 Startsidan... 7 Veckovyn... 7 Dagsvyn... 8 Aktuellt... 10 Nyheter... 10 Kalender... 10 Verksamhetslogg... 13 Matsedel... 14 Bokningar... 14

Läs mer

Nationella prov gymnasieskolan: Resultat VT Vilka uppgifter samlas in?

Nationella prov gymnasieskolan: Resultat VT Vilka uppgifter samlas in? 2017-05-18 Instruktioner Nationella prov gymnasieskolan: Resultat VT 2017 Sista insändningsdag: 2017-06-18 Om instruktionerna inte kan besvara er fråga är ni välkomna att kontakta vår uppgiftslämnarservice

Läs mer

Nationella prov gymnasieskolan: Resultat HT Vilka uppgifter samlas in?

Nationella prov gymnasieskolan: Resultat HT Vilka uppgifter samlas in? Instruktioner Nationella prov gymnasieskolan: Resultat HT 2016 Sista insändningsdag: 2017-01-27 Instruktionerna syftar till att underlätta uppgiftlämnandet och förhoppningsvis besvara eventuella frågor.

Läs mer

Innehåller: Aug-13. OBS! Gäller för Nya Unikum med nya omdömes/bedömningssättet dvs utan omdömessida i samtalsmallen.

Innehåller: Aug-13. OBS! Gäller för Nya Unikum med nya omdömes/bedömningssättet dvs utan omdömessida i samtalsmallen. Lathund Mentor-grundskola Innehåller: Mentorns roll Starta och låsa utvecklingsplan/samtalsmallar Hantera Överenskommelser Processen runt utvecklingssamtal Steg för steg beskrivning av hur du gör OBS!

Läs mer

SchoolSoft för vårdnadshavare

SchoolSoft för vårdnadshavare SchoolSoft för vårdnadshavare 2014-03-07 Logga in... 4 Ändra kontaktuppgifter... 6 Startsidan... 9 Veckovyn... 9 Dagsvyn... 10 Aktuellt... 11 Nyheter... 11 Kalender... 11 Matsedel... 14 Bokningar... 14

Läs mer

SchoolSoft 2015-05-05

SchoolSoft 2015-05-05 Arkivering Nytt läsår Förskola Nedan följer en lista på vad som normalt bör göras i SchoolSoft mellan två läsår. Beroende på ert sätt att arbeta kan det finnas mindre avvikelser, men i stora drag beskrivs

Läs mer

Nyheter och ändringar i Adela Barnomsorg och Grundskola 4.4.0

Nyheter och ändringar i Adela Barnomsorg och Grundskola 4.4.0 Nyheter och ändringar i Adela Barnomsorg och Grundskola 4.4.0 Publicerad 2013-04-25 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Nationella prov Adela är nu anpassat enligt riktlinjer

Läs mer

SchoolSoft för Vårdnadshavare

SchoolSoft för Vårdnadshavare SchoolSoft för Vårdnadshavare 2019-04-15 Logga in... 4 Kontaktuppgifter... 5 Startsidan... 8 Veckovyn... 8 Dagvyn... 9 Aktuellt... 10 Nyheter... 10 Kalender... 10 Matsedel... 12 Bokningar... 12 Meddelanden...

Läs mer

Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-01-19

Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-01-19 Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-01-19 Logga in... 3 Ändra kontaktuppgifter... 4 Startsidan... 5 Veckovyn... 5 Dagsvyn... 5 Planeringar, uppgifter och resultat... 5 Aktuellt... 7 Nyheter... 7 Kalender...

Läs mer

Instruktioner till Excelmallarna för gymnasieskolans betygsuppgifter

Instruktioner till Excelmallarna för gymnasieskolans betygsuppgifter 1 (6) Instruktioner till Excelmallarna för gymnasieskolans betygsuppgifter Dokumentet består av instruktioner till tre olika Excelmallar. De är: 1. Huvudmallen. Här lämnas uppgifter om alla betygstyper

Läs mer

SchoolSoft för vårdnadshavare

SchoolSoft för vårdnadshavare SchoolSoft för vårdnadshavare 2015-04-28 Logga in... 4 Min profil... 4 Startsidan... 9 Veckovyn... 9 Dagsvyn... 10 Aktuellt... 12 Nyheter... 12 Kalender... 12 Verksamhetslogg... 15 Matsedel... 15 Bokningar...

Läs mer

Innehåller: Mer dokumentation finns på Unikums supportsidor>> Sida 1 av 10

Innehåller: Mer dokumentation finns på Unikums supportsidor>> Sida 1 av 10 Lathund Mentor-grundskola Innehåller: Mentorns roll Starta och låsa utvecklingsplan Hantera Överenskommelser Löpande administration av utvecklingsplaner och underlag Steg för steg beskrivning av hur du

Läs mer

Handledning för lärare som ska registrera nationella prov

Handledning för lärare som ska registrera nationella prov Handledning för lärare som ska registrera nationella prov Du kommer till registreringen av provresultat genom: skolwebben > tjänster > nationella prov eller via intranätets svarta länklista. Där finns

Läs mer

Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-09-01

Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-09-01 Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-09-01 Logga in... 3 Ändra kontaktuppgifter... 4 Startsidan... 6 Veckovyn... 6 Dagsvyn... 6 Planeringar, uppgifter och resultat... 7 Aktuellt... 9 Nyheter... 9 Kalender...

Läs mer

Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare

Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare Startsida Startsidan är uppdelad i två olika sidvisningar. Du kan antingen titta på en dagsflik för att se allt som är aktuellt för den innevarande dagen. Du kan

Läs mer

edwise Uppdateringsinformation vecka 51

edwise Uppdateringsinformation vecka 51 edwise Uppdateringsinformation vecka 51 Uppdateringsinformation beskriver nyheter, rättningar och andra förändringar i edwise vid uppdateringen onsdagen den 19 december, 2012. Sida 2/12 Innehållsförteckning

Läs mer

Schoolsoft Manual HANDLINGAR - PERIOD 1 - TRÄNINGSLÄGER 3 IUP 3 HANDLINGAR - PERIOD 2 4. Omdöme 4 HANDLINGAR - PERIOD 4 6. Avstämning i omdömesdelen 6

Schoolsoft Manual HANDLINGAR - PERIOD 1 - TRÄNINGSLÄGER 3 IUP 3 HANDLINGAR - PERIOD 2 4. Omdöme 4 HANDLINGAR - PERIOD 4 6. Avstämning i omdömesdelen 6 Schoolsoft Manual HANDLINGAR - PERIOD 1 - TRÄNINGSLÄGER 3 IUP 3 HANDLINGAR - PERIOD 2 4 Omdöme 4 HANDLINGAR - PERIOD 3 6 Avstämning i omdömesdelen 6 HANDLINGAR - PERIOD 4 6 Reviderad IUP 6 HANDLINGAR -

Läs mer

Skolan på webben. för vårdnadshavare till barn i grundskola, särskola och träningsskola - Manual till SchoolSoft 2013-03-25

Skolan på webben. för vårdnadshavare till barn i grundskola, särskola och träningsskola - Manual till SchoolSoft 2013-03-25 Skolan på webben för vårdnadshavare till barn i grundskola, särskola och träningsskola - Manual till SchoolSoft 2013-03-25 Ändra kontaktuppgifter... 4 Startsidan... 7 Veckovyn... 7 Dagsvyn... 7 Aktuellt...

Läs mer

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben 1 Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar

Läs mer

Arbeta med Individuella mål och Överenskommelser

Arbeta med Individuella mål och Överenskommelser Augusti 2011 Guide för lärare - Grundskola Arbeta med Individuella mål och Överenskommelser Denna guide beskriver hur du dokumenterar individuella mål och överenskommelser i Unikum. Här beskrivs hur du

Läs mer

Instruktioner Nationella prov gymnasieskolan: resultat HT2015.

Instruktioner Nationella prov gymnasieskolan: resultat HT2015. Utkast/Version Sida DOKUMENTTYP 1 (6) Instruktioner Nationella prov gymnasieskolan: resultat HT2015. Uppgifterna ska vara SCB tillhanda senast 28 januari 2016 och kan endast lämnas via internet på webbplatsen

Läs mer

Export/import

Export/import Export/import 2014-05-16 Export/Import I SchoolSoft finns en Export/Import-meny där nästan all information som finns inlagd i SchoolSoft går att exportera och klistra in i exempelvis Excel. På samma sätt

Läs mer

SchoolSofts nyhetsbrev nummer 6, 2013

SchoolSofts nyhetsbrev nummer 6, 2013 SchoolSofts nyhetsbrev nummer 6, 2013 Välkomna tillbaks till ett nytt läsår! Hoppas att alla har haft en fin sommar! Innehåll Mindre nyheter...1 Skolenhetskod...1 Urkund...3 Ämnes- och kursmatriser...3

Läs mer

Nationella prov Grundskola

Nationella prov Grundskola Nationella prov Grundskola Publicerad 2013-02-14 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Innehåll Nationella prov Grundskola 1 Nationella prov 3 Kontrollera grunddata 3

Läs mer

SchoolSoft 2015-05-05

SchoolSoft 2015-05-05 SchlSft 2015-05-05 Arkivering Nytt läsår Schemasystem: K-Skla ch GPUntis Nedan följer en lista på vad sm bör göras i SchlSft mellan två läsår. Berende på sklans sätt att arbeta kan det finnas mindre avvikelser

Läs mer

Om du vill importera personer, läs noga instruktionerna och be om hjälp från Unikum om du är osäker

Om du vill importera personer, läs noga instruktionerna och be om hjälp från Unikum om du är osäker Steg för steg Så här förbereder du din förskola/skola för att arbeta i Unikum Detta är en guide för dig som administratör för förskola/skola, som skall förbereda din förskola eller skola för att börja

Läs mer

Nationella prov. Dexter Gymnasieskola. Rev 120509

Nationella prov. Dexter Gymnasieskola. Rev 120509 Lärarlathund för Nationella prov Dexter Gymnasieskola Rev 120509 Innehållsförteckning Om uppgiftslämnandet... 3 Dexter nationella prov för gymnasiet... 3 För elever som går GY00 ser registreringen ut som

Läs mer

Nyhetsbrev nummer 3, 2012

Nyhetsbrev nummer 3, 2012 Nyhetsbrev nummer 3, 2012 Här kommer ett nyhetsbrev från SchoolSoft med allt som hänt i produkten under den senaste tiden. Mindre nyheter 2012-09-12 Ämnesmatriser och moment (Centralt innehåll) finns på

Läs mer

SchoolSoft 2015-05-05

SchoolSoft 2015-05-05 SchlSft 2015-05-05 Arkivering Nytt läsår Schemasystem: NvaSchem (utan elever) Nedan följer en lista på vad sm bör göras i SchlSft mellan två läsår. Berende på sklans sätt att arbeta kan det finnas mindre

Läs mer

Juli-13. Innehåller:

Juli-13. Innehåller: Lathund Mentor-grundskola Innehåller: Mentorns roll Starta och låsa utvecklingsplan/samtalsmallar Hantera Överenskommelser Processen runt utvecklingssamtal Steg för steg beskrivning av hur du gör OBS!

Läs mer

SchoolSoft 2015-05-05

SchoolSoft 2015-05-05 SchlSft 2015-05-05 Arkivering Nytt läsår Schemasystem: Utan schemasystem, manuellt schema i SchlSft Nedan följer en lista på vad sm bör göras i SchlSft mellan två läsår. Berende på sklans sätt att arbeta

Läs mer

SchoolSoft 2015-05-05

SchoolSoft 2015-05-05 SchlSft 2015-05-05 Arkivering Nytt läsår Schemasystem: TimeEdit Nedan följer en lista på vad sm bör göras i SchlSft mellan två läsår. Berende på sklans sätt att arbeta kan det finnas mindre avvikelser

Läs mer

Healthcare & Welfare Version 1.0 Welfare Nordic 2011-12-16 Education Sida 1/7

Healthcare & Welfare Version 1.0 Welfare Nordic 2011-12-16 Education Sida 1/7 Education Sida 1/7 Till Användare av Procapita Gymnasieantagning Driftsansvarig Produktinformation Procapita Gymnasieantagning, version 9.1 Denna produktinformation presenterar nyheter och förändringar

Läs mer

Instruktioner. Vilka uppgifter samlas in? Obligatoriska prov. Så lämnar ni uppgifter. Nationella prov gymnasieskolan: resultat HT18

Instruktioner. Vilka uppgifter samlas in? Obligatoriska prov. Så lämnar ni uppgifter. Nationella prov gymnasieskolan: resultat HT18 2018-11-22 Instruktioner Nationella prov gymnasieskolan: resultat HT18 Sista insändningsdag: 2019-01-28 Om instruktionerna inte kan besvara er fråga är ni välkomna att kontakta vår Uppgiftslämnarservice

Läs mer

Börja skriv för a6 lägga in text. Handbok - de la gardienätet. för vårdnadshavare. Uppdaterad 2012-09- 10

Börja skriv för a6 lägga in text. Handbok - de la gardienätet. för vårdnadshavare. Uppdaterad 2012-09- 10 Börja skriv för a6 lägga in text Handbok - de la gardienätet för vårdnadshavare innehållsförteckning Var loggar jag in?/ Inloggning... 1 Funktioner på De la Gardienätet... 2 Fält på startsidan... 2 Vid

Läs mer

Denna beskrivning gäller bedömning. Introduktion till Dexter och andra separata instruktioner finns på http://goo.gl/p2m7q.

Denna beskrivning gäller bedömning. Introduktion till Dexter och andra separata instruktioner finns på http://goo.gl/p2m7q. DEXTER GY Bedömning Version 6 2012-05-14 Dexter Bedömning I Dexter når du information som finns registrerad i huvudsystemet Extens. Dexter är webbaserat och kan nås från valfri dator. Adressen till Malmö

Läs mer

Nationella kursprov Gymnasium

Nationella kursprov Gymnasium Nationella kursprov Gymnasium Publicerad 2013-04-25 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Innehåll Nationella kursprov 1 Gymnasium 1 Nationella kursprov 3 Kontrollera

Läs mer

Användarmanual för personal AdelaNet

Användarmanual för personal AdelaNet Användarmanual för personal AdelaNet Schema... 2 Färgförklaring... 2 Registrera frånvaro... 2 Blev det fel?... 3 Ångra klarmarkering... 4 Inställd lektion... 4 Betygshantering grundskola... 5 Nationella

Läs mer

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Under höstterminen 2012 kommer vi att använda oss av de funktioner i skolwebben som vi har markerat. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar

Läs mer

Uppgifter

Uppgifter Uppgifter 2017-07-01 Innehåll Uppgifter... 2 Sidan Uppgifter... 3 Skapa en Uppgift... 4 Tillfällen... 5 Skapa uppgift och välj tillfälle... 5 Kunskapskrav... 7 Inställningar... 8 Kopiera uppgift... 9 Skapa

Läs mer

Stödmaterial för elevdokumentation IUP-processen

Stödmaterial för elevdokumentation IUP-processen UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGEN 2010-08-18 Stödmaterial för elevdokumentation IUP-processen Innehållsförteckning IUP-PROCESSEN 2 STOCKHOLM STADS FRAMTAGNA RAMAR FÖR ELEVDOKUMENTATION 4 ÖVERSIKT

Läs mer

Anvisningar för informationsansvariga i GRUUS. GöteborgsRegionens UngdomsUppföljningsSystem

Anvisningar för informationsansvariga i GRUUS. GöteborgsRegionens UngdomsUppföljningsSystem Anvisningar för informationsansvariga i GRUUS GöteborgsRegionens UngdomsUppföljningsSystem Syftet med GRUUS är att alla berörda parter; avlämnande skola, mottagande skola, hemkommun och skolkommun snabbt

Läs mer

Vanliga frågor och svar

Vanliga frågor och svar Här har vi har sammanställt frågor kring Omdöme24 som ni användare ställt till oss i supporten. Hur länge ska en undersökning vara öppen? Vissa skolor väljer att öppna upp en undersökning i början av läsåret

Läs mer

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10)

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) Innehåll Sid 2 Inledning Sid 3 Logga in Sid 4 Startsidan Sid 5 Obligatoriska frågor Sid 6 Kursutvärderingar Sid 10 Statistik Sid 12 Formulär Sid 16 Skapa utvärdering

Läs mer

Utformning av samtalsmallar

Utformning av samtalsmallar Jan 14 Utformning av samtalsmallar Den här guiden beskriver hur du kan ta fram och anpassa mallar för Utvecklingsplaner för alla skolformer i Unikum. Här beskrivs också hur mallen är uppbyggd samt vilka

Läs mer

Manual: Skapa egna ansökningsformulär

Manual: Skapa egna ansökningsformulär INFORMATION TILL FOLKHÖGSKOLORNA Manual: Skapa egna ansökningsformulär Alla folkhögskolor kan skapa egna digitala ansökningsformulär genom en funktion på Folkhögskola.nu. Genom att logga in på www.folkhogskola.nu/admin

Läs mer

Nyheter och ändringar i Adela Gymnasieskola 4.5.0

Nyheter och ändringar i Adela Gymnasieskola 4.5.0 Nyheter och ändringar i Adela Gymnasieskola 4.5.0 Publicerad 2013-12-10 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Administrera CSN uppgifter Knapparna Spara och Exportera

Läs mer

Gör så här första gången du loggar in i InfoMentors familjewebb: Ta fram brevet som du fått hemskickat med inloggningsuppgifterna.

Gör så här första gången du loggar in i InfoMentors familjewebb: Ta fram brevet som du fått hemskickat med inloggningsuppgifterna. Kom igång med InfoMentors familjewebb Familjewebben är en del av InfoMentors lärplattform där du som förälder kan logga in i systemet. Här kan du få information och följa dokumentationen om ditt barns

Läs mer

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information.

Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information. Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information. I systemet har eleven möjlighet att: Ta del av schema för sina lektioner. Ta del av frånvaro och göra frånvaroanmälningar.

Läs mer

Instruktioner för kursutvärdering vid HF

Instruktioner för kursutvärdering vid HF Instruktioner för kursutvärdering vid HF Fr.o.m. läsåret 2012-2013 kommer varje ämne inom HF att utvärdera sex utvalda kurser på olika nivåer. Beslut om kursutvärdering och kurser som utvärderas finns

Läs mer

Framsteg med resultatrapportering

Framsteg med resultatrapportering Guide Framsteg med resultatrapportering Senast uppdaterad: 2015-05-19 Via funktionen Framsteg kan läraren lägga upp kursens olika moment, exempelvis inlämningsuppgifter och närvaro. Läraren kan sedan ange

Läs mer

UTV5 Lathund för lärare (2013-12-10)

UTV5 Lathund för lärare (2013-12-10) UTV5 Lathund för lärare (2013-12-10) Innehåll Sid 2 Inledning Sid 3 Obligatoriska frågor Sid 4 Logga in i UTV5 Sid 5 Startsidan Sid 6 Starta kursutvärdering Sid 8 Skapa formulär Sid 12 Redigera formulär

Läs mer

Utformning av samtalsmallar

Utformning av samtalsmallar Jan 15 Utformning av samtalsmallar Den här guiden beskriver hur du kan ta fram och anpassa samtalsmallar i Unikum. Här beskrivs också hur mallen är uppbyggd samt vilka möjligheter och begränsningar som

Läs mer

2011-12-08. Instruktioner till Schoolsoft. För att logga in går du in på denna adress. https://sms11.schoolsoft.se/eslovmontessori

2011-12-08. Instruktioner till Schoolsoft. För att logga in går du in på denna adress. https://sms11.schoolsoft.se/eslovmontessori 2011-12-08 Instruktioner till Schoolsoft För att logga in går du in på denna adress https://sms11.schoolsoft.se/eslovmontessori När du loggar in första gången kommer du till denna sida. Det är viktigt

Läs mer

Röd markering = ändrat från HT2013 Blå markering =Sambandskontroller

Röd markering = ändrat från HT2013 Blå markering =Sambandskontroller Röd markering = ändrat från HT03 lå markering =Sambandskontroller Version 04-03-5 UNRSÖKNING: Nationella Kursprov för gymnasieskola VT 04 atafilsbeskrivning (ormat: Semikolonseparerad textfil) Variabelnamn

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV Innehåll Inledning... 2 Vem är medborgare?... 2 Hur får jag mitt konto?... 2 Hur loggar jag in?...

Läs mer

Minihandbok för skoladministratörer version 1.4

Minihandbok för skoladministratörer version 1.4 UEDB (UNGDOM OCH ELEVDATABASEN) Minihandbok för skoladministratörer version 1.4 Eva Rehnberg 2014-01-10 Innehåll Ny elev... 2 Inskrivning av ny elev folkbokförd i Stockholms län eller Håbo... 2 Elev med

Läs mer

Registrera resultaten enligt vad som gäller för respektive årskurs och delprov (se nedan).

Registrera resultaten enligt vad som gäller för respektive årskurs och delprov (se nedan). SID 1(1) INSTRUKTION TILL LÄRARE SOM SKA REGISTRERA ÄMNESPROVSRESULTAT VIA STOCKHOLM SKOLWEBB Logga in i Skolwebben Klicka på ikonen Ämnesprov under Tjänster Välj klass eller grupp genom att klicka på

Läs mer

Nyheter och ändringar i Adela Gymnasieskola 4.6.0

Nyheter och ändringar i Adela Gymnasieskola 4.6.0 Nyheter och ändringar i Adela Gymnasieskola 4.6.0 Publicerad 2014-04-25 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Nyheter och ändringar Adela Gymnasieskola 4.6.0 Adela följer

Läs mer

6. Systemet visar kursen och kursens undermenyer. En av dessa undermenyer är Lägg till och hantera moment.

6. Systemet visar kursen och kursens undermenyer. En av dessa undermenyer är Lägg till och hantera moment. Användarfall Uppgift: Lägg till moment för en kurs Beskrivning: Läraren lägger till moment i en kurs för att kunna hantera betygen i Ladok på webb. Tillkommande användarfall: Lägg till betyg för student

Läs mer

Ämnesprov för grundskolans Lärare

Ämnesprov för grundskolans Lärare 2015-01-29 Ämnesprov för grundskolans Lärare Ämnesprov 2015 Registrering av provresultat, Matematik år 3 Resultat delprov A - G Ange uppnådda resultat för varje delprov 0 = Ej uppnått kravnivån för delprovet

Läs mer

Omregistrerade studenter i Studentportalen

Omregistrerade studenter i Studentportalen Guide Omregistrerade studenter i Studentportalen Senast uppdaterad: 2015-02-16 Innehåll Deltagarlistan på ett kurstillfälle... 2 Omregistrerade studenter... 2 Rekommenderade rutiner vid en omregistrering...

Läs mer

Innan den 17 februari går det ingen information till medborgare om avslag eller placering om eleven gjort ett skolval.

Innan den 17 februari går det ingen information till medborgare om avslag eller placering om eleven gjort ett skolval. 2015-02-05 1 Innehåll Info... 3 Skolval... 3 Inflytt/Byte... 3 Fritidsplaceringar... 3 Checklista - Arbetsgång... 3 Logga in... 4 Inloggning till systemet, Hypernet... 4 Ändra lösenord... 4 Utskrift sökande

Läs mer

Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum

Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum Januari 2011 Guide för lärare Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum Här beskriver vi hur du arbetar med bedömnings-matriser i Unikum. Guiden beskriver dels hur du själv lägger in dina bedömningsmatriser

Läs mer

Betygsinmatning Grundskola Dexter Lärarmanual. IST AB

Betygsinmatning Grundskola Dexter Lärarmanual. IST AB Betygsinmatning Grundskola Dexter Lärarmanual 1 Innehåll BETYG... 3 Betygsgrupper... 3 Inmatning av betyg... 5 Fälten i betygsinmatningen... 5 Möjliga betyg - grundskola... 5 Möjliga betyg - grundsärskola...

Läs mer

Innehållsförteckning. Att skapa elevkön Att arbeta med elevkön Ändra ködatum Vanliga frågor från vårdnadshavare...

Innehållsförteckning. Att skapa elevkön Att arbeta med elevkön Ändra ködatum Vanliga frågor från vårdnadshavare... Elevkö 2014-02-05 Innehållsförteckning Att skapa elevkön... 3 Att arbeta med elevkön... 5 Ändra ködatum... 9 Vanliga frågor från vårdnadshavare... 10 2 Att skapa elevkön 1. Innan arbetet med elevkön påbörjas

Läs mer

- En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor

- En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor - En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor Lärknuten Syftet med Lärknuten: stödja och utveckla lärande. underlätta och modernisera kommunikationen

Läs mer

Lathund att skapa och tilldela en LPP

Lathund att skapa och tilldela en LPP Lathund att skapa och tilldela en LPP Här presenteras ett sätt att steg-för-steg ta fram en lokal pedagogisk planering för ett arbetsmoment eller en terminsplanering i ett ämne eller ett ämnesövergripande

Läs mer

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan 1 Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och

Läs mer

3. namn på huvudman, skolenhet och den kommun där skolenheten är belägen, 5. namn och titel på den eller de som har beslutat om betyg,

3. namn på huvudman, skolenhet och den kommun där skolenheten är belägen, 5. namn och titel på den eller de som har beslutat om betyg, Dnr 6.1.2-2014:296 1 (6) Föreskrifter om ändring i Skolverkets föreskrifter (SKOLFS 2011:123) om betygskatalog; beslutade den datum och år. Med stöd av 8 kap. 28 gymnasieförordningen (2010:2039) och 6

Läs mer

Social Hållbarhet Skapa en enkät Översikt Mina Enkäter Svara på Enkätfrågor Koppla produkter till enkät...

Social Hållbarhet Skapa en enkät Översikt Mina Enkäter Svara på Enkätfrågor Koppla produkter till enkät... Senast uppdaterad 2017-06-22 Social Hållbarhet... 2 Skapa en enkät... 2 Översikt Mina Enkäter... 4 Svara på Enkätfrågor... 5 Koppla produkter till enkät... 8 Hantera kopplade produkter... 10 Publicera

Läs mer

ELEVDOKUMENTATION i Stockholm Skolwebb

ELEVDOKUMENTATION i Stockholm Skolwebb ELEVDOKUMENTATION i Stockholm Skolwebb IUP - Skriftliga omdömen Vad? När och Vem? Var och Hur? Beskriver elevens kunskapsutveckling och ska skrivas i varje ämne som eleven fått undervisning i. En gång

Läs mer

Betygsregistrering. Grundskola Grundsärskola

Betygsregistrering. Grundskola Grundsärskola Betygsregistrering Grundskola Grundsärskola Logga in på www.edwise.se Välj Betyg under pusselbiten i verktygsraden Genom att klicka på visas de aktiviteter som är registrerade i Procapita och ska betygsättas.

Läs mer

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 1 Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn

Läs mer

Välkommen till JENSEN online!

Välkommen till JENSEN online! Välkommen till JENSEN online! Logga in! Den här guiden ger en kort introduktion till hur dina distansstudier på JENSEN vuxenutbildning går till. Om det är första gången du studerar via JENSEN online, behöver

Läs mer

Välkommen till kommunens Lärportal. - Användarhanledning till dig som vårdnadshavare

Välkommen till kommunens Lärportal. - Användarhanledning till dig som vårdnadshavare Välkommen till kommunens Lärportal - Användarhanledning till dig som vårdnadshavare Ansökan om konto för vårdnadshavare 1. Skriv in www.edwise.se i webbläsarens adressfönster 2. Välj länken för att ansöka

Läs mer

Nyheter och ändringar i Adela Barnomsorg och Grundskola 4.5.0

Nyheter och ändringar i Adela Barnomsorg och Grundskola 4.5.0 Nyheter och ändringar i Adela Barnomsorg och Grundskola 4.5.0 Publicerad 2013-12-10 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Ansökan elevkö Ny funktion för att hantera ansökningar

Läs mer

Grundutbildning i InfoMentor Övningsuppgifter

Grundutbildning i InfoMentor Övningsuppgifter Grundutbildning i InfoMentor Övningsuppgifter Logga in För att komma till inloggningssidan för demo: Gå in på hemsidan www.infomentor.se. Välj Utbildningar i menyn och klicka på LOGGA IN under Logga in

Läs mer

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa LATHUND FÖR DATAINSAMLING Vi har sammanställt det här häftet för att du som anställd skall kunna ta reda på vad medverkan i Kupol innebär för

Läs mer

I tidigare Fronter-versioner fanns det tre så kallade organisationsenheter; noder, grupper och korridorer

I tidigare Fronter-versioner fanns det tre så kallade organisationsenheter; noder, grupper och korridorer Fronter19 Manual för administratörer Introduktion Struktur I Fronter19 har vi förenklat administrationen av systemet. Du som tidigare administrerat Fronter kommer uppleva att du lägger mindre tid åt administration.

Läs mer

Nyheter i IA-systemet

Nyheter i IA-systemet Nyheter i IA-systemet från 2015-09-27 Sida 2 av 11 INNEHÅLL 1. ALLMÄNT OM VERSIONEN... 3 2. NYTT GRÄNSSNITT... 4 2.1. Logga ut-knappen... 4 2.2. Hjälp och information om systemet... 4 2.3. Vallistor...

Läs mer

Al-Salamah skolan. Användarmanualen för InfoMentor P.O.D.B.

Al-Salamah skolan. Användarmanualen för InfoMentor P.O.D.B. Al-Salamah skolan Användarmanualen för InfoMentor P.O.D.B. HT - 2011 2 Välkommen till manualen för vårdnadshavare i InfoMentor P.O.D.B. Detta är en manual som skall hjälpa dig som vårdnadshavare att använda

Läs mer

Handbok i Dexter för vårdnadshavare i grundskolan

Handbok i Dexter för vårdnadshavare i grundskolan Handbok i Dexter för vårdnadshavare i grundskolan 2010-03-12 Eva Melander/Carina Molin Innehåll Vem är medborgare Hur loggar jag in Jag är inte bara mamma Jag har tappat bort mitt lösenord Jag vill byta

Läs mer

Google apps for education Classroom - Pedagoger. Lathund 2015 fritt omarbetad av Martin Andersson efter grund av Niklas Nord från Arvika kommun

Google apps for education Classroom - Pedagoger. Lathund 2015 fritt omarbetad av Martin Andersson efter grund av Niklas Nord från Arvika kommun Google apps for education Classroom - Pedagoger Lathund 2015 fritt omarbetad av Martin Andersson efter grund av Niklas Nord från Arvika kommun Google Classroom i Österåker Sida 2 Google Classroom länk

Läs mer

Adelanet för vårdnadshavare Grundskola

Adelanet för vårdnadshavare Grundskola Adelanet för vårdnadshavare Grundskola Publicerad 2011-12-22 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Innehåll Adelanet för vårdnadshavare Grundskola 1 Adelanet 3 Logga in

Läs mer

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant.

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och lösenord?... 2 Hur loggar jag in med Bank-id/E-id?... 3

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 1 Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av KI Survey- administratörer

Läs mer

STÖDMATERIAL FÖR ELEVDOKUMENTATION

STÖDMATERIAL FÖR ELEVDOKUMENTATION UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGEN REVIDERAD AUGUSTI 2012 STÖDMATERIAL FÖR ELEVDOKUMENTATION Innehållsförteckning OM UTVECKLINGSSAMTALET OCH DEN SKRIFTLIGA INDIVIDUELLA UTVECKLINGSPLANEN 2

Läs mer