Schoolsoft Manual HANDLINGAR - PERIOD 1 - TRÄNINGSLÄGER 3 IUP 3 HANDLINGAR - PERIOD 2 4. Omdöme 4 HANDLINGAR - PERIOD 4 6. Avstämning i omdömesdelen 6

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Schoolsoft Manual HANDLINGAR - PERIOD 1 - TRÄNINGSLÄGER 3 IUP 3 HANDLINGAR - PERIOD 2 4. Omdöme 4 HANDLINGAR - PERIOD 4 6. Avstämning i omdömesdelen 6"

Transkript

1 Schoolsoft Manual HANDLINGAR - PERIOD 1 - TRÄNINGSLÄGER 3 IUP 3 HANDLINGAR - PERIOD 2 4 Omdöme 4 HANDLINGAR - PERIOD 3 6 Avstämning i omdömesdelen 6 HANDLINGAR - PERIOD 4 6 Reviderad IUP 6 HANDLINGAR - PERIOD 5 7 Avstämmning i omdömesdelen 7 HANDLINGAR - PERIOD 6 8 Skriftligt omdöme 8 Vittraomdöme 10 FÖRSLAG PÅ HANDLINGAR - SAMTLIGA PERIODER Planering 12 Så här skapar du din LPP i Schoolsoft: 12 Uppgifter/Moment 13 NÄRVARORAPPORTERING 15 ELEV OCH VÅRDNADSHAVARE 17 Hur hittar vårdnadshavare och elever IUP-dokument, din planering, dokumentation samt återkoppling? 17 SUPPORTINFO 19

2 I Vittra använder vi det gemensamma webbverktyget SchoolSoft, där bedömning i förhållande till kursplanernas kunskapskrav dokumenteras. Uppgifter och arbetspass kopplas till kursplanernas kunskapskrav och löpande återkoppling kan ske direkt i systemet och ses av elever och vårdnadshavare. Hur gör vi då detta praktiskt i Schoolsoft i de olika perioderna?

3 Handlingar - Period 1 - Träningsläger IUP IUP görs för alla skolelever i Vittra en gång per år vid utvecklingssamtalet under period 1 (Träningslägret) med vårterminens bedömningar/betyg som underlag. Schoolsoft-ansvarig i varje lag ansvarar för att skapa mallar och lägga upp elevdokument (IUP) som måste läggas upp för varje läsår. Först skapar man mallen och väljer de dokument som ska kopplas. Detta görs via Admin-omdöme-mallar skapa mall. Välj 2.NY IUP till ansvarspedagogen under rubriken dokument. Gör på samma sätt med elevens dokument. Därefter kopplar man uppföljning till dokumentet 2.Reviderad IUP För att skapa själva elevdokumenten går man in under fliken Admin- Omdöme - IUP. Klicka på skapa elevdokument. Man gör detta för varje ansvarsgrupp.

4 Tänk på att alltid uppdatera elevdokumenten om det tillkommit nya elever eller pedagoger som ska ha tillgång till dessa dokument. Handlingar - Period 2 Omdöme Inför mitterminskonferenserna görs en avstämning av alla elever med omdöme i varje ämne utifrån Skolverkets omdömesblankett. Otillräckliga kunskaper- Godtagbara kunskaper -Mer än godtagbara kunskaper

5 I någon av dessa kolumner markerar pedagogen sin bedömning i respektive ämne genom att klicka, spara och gå till nästa. Bedömningen grundar sig på all tillgänglig information om elevens kunskaper i ämnet i förhållande till gällande kunskapskrav och aktuell årskurs. Så här gör du: Klicka på Omdöme skriftligt omdöme/ omdöme välj ämne- välj kunskapskrav - sammanställning sök. Om du gör såhär kan du välja att bedöma flera elever samtidigt, det blir väldigt mycket färre klick ) Om en elev har otillräckliga kunskaper ska detta också klickas och kommenteras i rutan längst upp i ämnesmatrisen som är en ämnesvarning och då får ansvarspedagogen, vårdnadshavaren och eleven ett meddelande om detta. När sedan, i enlighet med skolans rutiner, ett åtgärdsprogram är upprättat kan mentorn markera detta i SchoolSoft. Om en ämnesvarning finns i ämnet får läraren som gjorde den ämnesvarningen ett meddelande om att ett åtgärdsprogram är upprättat. Ansvarspedagogen kan även ta ut en rapport över vilka ämnesvarningar/åtgärdsprogram som finns på sina mentorselever.

6 Handlingar - Period 3 Avstämning i omdömesdelen År 1-5 på samma sätt som i period 2. Betyg för år 6-9. Handlingar - Period 4 Reviderad IUP Vid utvecklingssamtalet i period 4 följs IUP upp och revideras med underlag från de bedömningar/betygsättningar som görs i December för alla elever år 1-9.

7 Detta görs i uppföjningdelen i samma dokument som las upp inför utvecklingsamtalet på höstterminen. Handlingar - Period 5 Avstämmning i omdömesdelen Inför mitterminskonferenserna görs en avstämning av alla elever med omdöme i varje ämne. Detta görs på samma sätt som i period 2. Här kan du bedöma flera samtidigt.

8 Handlingar - Period Skriftligt omdöme Alla elever i årskurs 1-5 får ett skriftligt omdöme i juni enligt skolverkets mall och detta görs i omdömesdelen. Ett skriftligt omdöme består av både omdöme i varje ämne och kommentarer i varje ämne. Här fyller du i ditt omdöme Här skriver du din kommentar Vid varje läsårsslut görs i år 6-9 en detaljbedömning med framåtsyftande kommentarer för år 6-8 i matrisen utifrån de kunskapskrav man arbetat med under året. Så här gör du: 1. Gå in under rubriken Omdöme klicka på skriftlig omdöme/omdöme välj ämne, grupp samt årskurs. Du kan välja att bedöma flera elever samtidigt genom att välja ett specifikt kunskapskrav.

9 2. Tänk på att du måste vara kopplad till rätt grupp och ämne i schemat för att kunna göra bedömningar. Kolla med den som är Schoolsoftansvarig på enheten eller den som ansvarar för schemat på din enhet om det inte stämmer. 3. Klicka i din bedömning i förhållande till vad som behandlats i undervisningen enligt din planering. 4. För elever i År 6-9 skrivs den framåtsyftande kommentaren i kommentarsrutan i helhetsomdömet. Då väljer man helhetsomdöme i rulllistan.

10 Vittraomdöme Längst ner i IUP-dokumentets uppföljningsdel finns en ruta där du skriver ditt Vittraomdöme utifrån elevens mål i Personlig utveckling, Lära att lära samt Förhållningssätt och gemenskap.

11 Utskrift av omdömesblankett Ansvarspedagog /Rektor kan nu skriva en rapport som motsvarar Skolverkets omdömesblankett inklusive en kommentarsruta för ämnesövergripande färdigheter. 1. Klicka på Ämnesmatris under menyn ansvarspedagog eller rektor. 2. Välj Rapport Sammanställning. 3. Välj elev och årskurs. 4. Via utskriftssymbolen kan sammanställningen skrivas ut. 5. I den understa rutan, Kommentar, kan skolans insatser fyllas i.

12 Förslag på handlingar - Samtliga perioder 1-6 Planering För att ha en utgångspunkt och ett stöd i bedömningsarbetet kan man göra en LPP i varje ämne som ska behandlas under perioden och sparas under rubriken Planering i Schoolsoft. LPP:n syftar till att inkludera eleverna i planeringen av innehållet och tydliggöra kursplanens syften i arbete med t ex projekt eller case. LPP:n kopplas till kursplanens centrala innehåll och synliggör på det viset vilket innehåll i kursplanen som tagits upp i undervisningen. Så här skapar du din LPP i Schoolsoft: 1.Gå in under rubriken Planering: 2.Klicka på Skapa planering, här väljer du vilka grupper du ska vända dig till samt om du vill dela din planering med andra pedagoger. Spara. 3.Klicka på det som ser ut som en kalender. Här finns olika rutor som du kan skriva in din LPP i. Skapa din Lpp direkt i rutorna. Spara. Tänk på att du måste spara texten i rutan innan du kan koppla kursplanen och att det i nuläget inte går att koppla till en period utan endast veckor men då kan man skriva vilken period det gäller. 4.Klicka på det lilla dokumentet och du får upp en lista där du kan välja vilka ämnen och deras centrala innehåll som du vill koppla. Du kan koppla flera ämnen till samma LPP. Koppla och spara. Färdigt!

13 5.För att få en överblick på de delar av kursplanen som du eller pedagogerna tidigare arbetat med kan du gå in under UNDERVISNING och klicka på kursplaner. Uppgifter/Moment Vi arbetar hela tiden med att den återkoppling som eleverna får både muntligt och skriftligt ska vara framåtsyftande och fungera som ett stöd för eleverna hur de ska komma vidare i sin lärprocess. Därför vill vi att den ska innehålla konkreta tips på hur eleverna ska arbeta vidare med att utveckla de olika förmågorna i ämnet. Denna återkoppling är direkt kopplad till de uppgifter/moment som eleven arbetat med i skolan och syns i resultatrapporteringen av dessa. Uppgifterna/momenten är kopplade till de förmågor som de är tänkta att utveckla och det är kunskapskraven som är underlag för bedömning och som ni hittar i ämnesmatriserna under respektive ämne. I pedagogens bedömning förhåller hon/han sig till de kurskrav som är gällande för respektive skolår. Kraven för att uppnå en viss kvalité inom en förmåga ökar med elevens ålder och skolår. Det innebär att även om man uppnått kvalitén för betyget A i skolår 7 behöver det inte innebära att man uppnår den kvalitén i skolår 9 då kunskapskraven ökat. Historiken från varje läsår arkiveras och kan nås av föräldrar och elever genom att kan väljer det ämne och läsår man är intresserad av att titta på. Som elev kan man visa olika kvalitéer på en viss förmåga vid olika bedömningar vilket gör att färgmarkeringarna i matrisen kan ändras. Bedömningen som syns är den senaste som gjorts. Till höger finns det blå pilar man kan klicka på där man får upp tidigare bedömning som gjorts under elevens tid på skolan. Grönt innebär att eleven visat att dennes kunskaper och förmågor motsvarar det som krävs i förhållande till planeringen av uppgiften. Gult att man inte till fullo visat att dennes kunskaper och förmågor motsvarar det som krävs i förhållande till planeringen av uppgiften utan behöver arbeta vidare med den. Rött att man inte uppnått de kunskaper och förmågor som krävs utan behöver arbeta vidare med uppgiften/momentet samt att insatser från skolan krävs.

14 Genom att skapa uppgifter/moment i Schoolsoft ges löpande dokumentation, utöver muntlig återkoppling, i förhållande till det skriftliga omdömet/matriserna. Via rubriken Mitt schema kan du skapa planering och uppgifter/moment inför ett pass kopplat till kunskapskrav och centralt innehåll. När detta är gjort kan du ge återkoppling till eleverna och de kan även ge egna reflektioner kring sitt arbete. Så här gör du : 1. Klicka på lektionen/passet, skapa en uppgift, spara. 2. Gå in på uppgiften igen och klicka på hantera kunskapskrav och /eller hantera kursplan. 3. Nu kan du gå in och ge din bedömning på elevens insats. Det gör du genom att gå in under Uppgifter leta upp uppgiften/momentet och klicka på symbolen som ser ut som ett dokument(resultat). Här finns en formativ kommentarsruta och har du kopplat kunskapskraven kan du ge individuella summativa bedömningar genom att klicka på den blå pilen vid varje elevs resultat. 4. Glöm inte att publicera. Tips: För att vara än mer tydlig kan du välja att skapa uppgifter som heter samma sak som det centrala innehåll som behandlats i uppgiften. När dessa uppgifter syns i matrisen blir det väldigt tydligt vilket centralt innehåll man jobbat med.

15 Närvarorapportering Alla lektioner måste närvarorapporteras för att man ska få tillförlitlig statistik. SchoolSoft hjälper läraren att informera vårdnadshavaren och eleven om elevens frånvaro och sena ankomster. Vidare ser SchoolSoft till att synliggöra elevens frånvaro i relation till antalet genomförda lektioner. Du rapporterar frånvaron mycket enkelt genom att klicka på lektionen i schemat. Om en elev är frånvarande matar man in orsakskod följt av en elevkommentar. I samma ögonblick som du registrerar frånvaro och/eller lektionskommentarer har vårdnadshavaren tillgång till detta för sitt/sina barn. Som ämnespedagog kan du få ut statistik på närvaron på dina arbetpass.

16 Om du är ansvarspedagog kan du sjukanmäla och ge ledighet för dina ansvarselever. Du kan även få ut statistik på frånvaro. Du kan få en lista på oanmäld frånvaro och om det gått hem ett meddelande till Vårdnadshavaren och denne mottagit detta.

17 Elev och Vårdnadshavare Hur hittar vårdnadshavare och elever IUP-dokument, din planering, dokumentation samt återkoppling? 1. De senaste händelserna gällande planering, dokumentation/återkoppling av uppgifter/moment i undervisningen kommer upp direkt på elevernas och vårdnadshavarnas startsida. 2. Vårdnadshavare och elever kommer med ett klick åt en summering av elevens kunskapsutveckling genom att klicka på Skriftligt omdöme/ämnesmatris under rubriken Omdöme.

18 IUP-Handlingsplan och vittraomdöme Under rubriken Omdöme hittar elever och föräldrar Vittraboken där IUP, handlingsplan och Vittraomdöme finns. Om man vill läsa dessa dokument klickar man bara på skrivarikonen. Ska eleven fylla i sina dokument kan de klicka på ikonen E eller U om det gäller revideringen.

19 Supportinfo Hittar du inte svar på någon fråga så är du välkommen att maila oss : E-post : schoolsoft-stod@vittra.se Om inte vi kan hjälpa er så finns Schoolsofts egen support. E-post: support@schoolsoft.se

Handbok Unikum vårdnadshavare Unikum verktyg för IUP med skriftliga omdömen

Handbok Unikum vårdnadshavare Unikum verktyg för IUP med skriftliga omdömen Handbok Unikum vårdnadshavare Unikum verktyg för IUP med skriftliga omdömen Ny läroplan nytt IUP-verktyg I samband med införandet av en ny läroplan tas ett nytt verktyg för att stödja arbetet med IUP med

Läs mer

Arbeta med Individuella mål och Överenskommelser

Arbeta med Individuella mål och Överenskommelser Augusti 2011 Guide för lärare - Grundskola Arbeta med Individuella mål och Överenskommelser Denna guide beskriver hur du dokumenterar individuella mål och överenskommelser i Unikum. Här beskrivs hur du

Läs mer

Lathund för pedagoger Grundskola med:

Lathund för pedagoger Grundskola med: Att skriva omdo men Lathund för pedagoger Grundskola med: Utdrag ur Skolverkets allmänna råd Exempel på olika sätt att skriva omdömen Steg för steg instruktioner om hur du gör i Unikum Sida 1 av 13 Allma

Läs mer

Gör så här första gången du loggar in i InfoMentors familjewebb: Ta fram brevet som du fått hemskickat med inloggningsuppgifterna.

Gör så här första gången du loggar in i InfoMentors familjewebb: Ta fram brevet som du fått hemskickat med inloggningsuppgifterna. Kom igång med InfoMentors familjewebb Familjewebben är en del av InfoMentors lärplattform där du som förälder kan logga in i systemet. Här kan du få information och följa dokumentationen om ditt barns

Läs mer

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGEN. Skriftliga omdömen och kommentarbanker

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGEN. Skriftliga omdömen och kommentarbanker UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGEN Skriftliga omdömen och kommentarbanker UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGEN 2009-08-12 SKRIFTLIGA OMDÖMEN OCH KOMMENTARBANKER Individuell utvecklingsplan

Läs mer

Handlingsplan för läsårets pedagogiska dokumentation för Sundbybergs stads skolor

Handlingsplan för läsårets pedagogiska dokumentation för Sundbybergs stads skolor Handlingsplan för läsårets pedagogiska dokumentation för Sundbybergs stads skolor Rektorsgruppen i Sundbybergs stad 1 Inledning och bakgrund Skollagens krav på systematiskt kvalitetsarbete innebär att

Läs mer

Uppgifter

Uppgifter Uppgifter 2017-07-01 Innehåll Uppgifter... 2 Sidan Uppgifter... 3 Skapa en Uppgift... 4 Tillfällen... 5 Skapa uppgift och välj tillfälle... 5 Kunskapskrav... 7 Inställningar... 8 Kopiera uppgift... 9 Skapa

Läs mer

Lathund för pedagoger Grundskola med:

Lathund för pedagoger Grundskola med: Att skriva omdo men Lathund för pedagoger Grundskola med: Utdrag ur Skolverkets allmänna råd Exempel på olika sätt att skriva omdömen Steg för steg instruktioner om hur du gör i Unikum Gäller er som arbetar

Läs mer

SchoolSofts nyhetsbrev nummer 1, 2014

SchoolSofts nyhetsbrev nummer 1, 2014 SchoolSofts nyhetsbrev nummer 1, 2014 Innehåll Förskolan - Ny startsida... 1 Förskola och fritids Hämtnings- och lämningstider... 2 Arkivering av tider... 2 Schablontider... 2 Rapportera tider... 2 Behörigheter...

Läs mer

För att komma tillbaka till startsidan klickar du på ditt namn högst upp till vänster.

För att komma tillbaka till startsidan klickar du på ditt namn högst upp till vänster. Logga in Gå till den här adressen: https://start.unikum.net/ Välj Andra sätt att logga in Välj Varberg kommun Välj Lärare Välj Enkel inloggning Fyll i mail (ex. kalle.svensson@varberg.se) Fyll i ditt lösen.

Läs mer

SchoolSoft för vårdnadshavare

SchoolSoft för vårdnadshavare SchoolSoft för vårdnadshavare 2014-03-07 Logga in... 4 Ändra kontaktuppgifter... 6 Startsidan... 9 Veckovyn... 9 Dagsvyn... 10 Aktuellt... 11 Nyheter... 11 Kalender... 11 Matsedel... 14 Bokningar... 14

Läs mer

SchoolSoft för Vårdnadshavare

SchoolSoft för Vårdnadshavare SchoolSoft för Vårdnadshavare 2019-04-15 Logga in... 4 Kontaktuppgifter... 5 Startsidan... 8 Veckovyn... 8 Dagvyn... 9 Aktuellt... 10 Nyheter... 10 Kalender... 10 Matsedel... 12 Bokningar... 12 Meddelanden...

Läs mer

Innehåller: Mer dokumentation finns på Unikums supportsidor>> Sida 1 av 10

Innehåller: Mer dokumentation finns på Unikums supportsidor>> Sida 1 av 10 Lathund Mentor-grundskola Innehåller: Mentorns roll Starta och låsa utvecklingsplan Hantera Överenskommelser Löpande administration av utvecklingsplaner och underlag Steg för steg beskrivning av hur du

Läs mer

Nova Software kan vid önskemål kopiera över frågor/frågepaket i vårt förslag till kundens databas. Kopiering är kostnadsfri.

Nova Software kan vid önskemål kopiera över frågor/frågepaket i vårt förslag till kundens databas. Kopiering är kostnadsfri. Bakgrund Skolverket har på uppdrag av regeringen tagit fram ett stödmaterial som beskriver hur den skriftliga individuella utvecklingsplanen med omdömen och den framåtsyftande planeringen kan se ut. Stödmaterialet

Läs mer

SchoolSoft för elever

SchoolSoft för elever SchoolSoft för elever 2013-11-22 Logga in... 3 Ändra kontaktuppgifter... 4 Startsidan... 5 Veckovyn... 5 Dagsvyn... 6 Aktuellt... 8 Nyheter... 8 Kalender... 8 Matsedel... 11 Bokningar... 11 Meddelanden...

Läs mer

Styrdokument SchoolSoft

Styrdokument SchoolSoft Välfärd skola Version 2 (150525) Styrdokument SchoolSoft I detta dokument förtydligas direktiv och rekommendationer kring det elevadministrativa stödsystemet SchoolSoft, vilket samtliga kommunala grundskolor

Läs mer

Policy för utvecklingssamtal på Lemshaga Akademi

Policy för utvecklingssamtal på Lemshaga Akademi 110826 Policy för utvecklingssamtal på Lemshaga Akademi Utvecklingssamtal Vad säger styrdokumenten? Utvecklingssamtal och individuell utvecklingsplan 12 Minst en gång varje termin ska läraren, eleven och

Läs mer

Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-09-01

Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-09-01 Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-09-01 Logga in... 3 Ändra kontaktuppgifter... 4 Startsidan... 6 Veckovyn... 6 Dagsvyn... 6 Planeringar, uppgifter och resultat... 7 Aktuellt... 9 Nyheter... 9 Kalender...

Läs mer

Verktygsguide. Vittrakultur Vittras lärmiljö Individuell utveckling Samtida undervisning. Organisation Kommunikation Systematiskt kvalitetsarbete

Verktygsguide. Vittrakultur Vittras lärmiljö Individuell utveckling Samtida undervisning. Organisation Kommunikation Systematiskt kvalitetsarbete Vittrakultur Vittras lärmiljö Individuell utveckling Samtida undervisning Organisation Kommunikation Systematiskt kvalitetsarbete Verktygsguide Detta är en guide till hur vi i Vittra arbetar med varje

Läs mer

Nyhetsbrev nummer 2, 2011

Nyhetsbrev nummer 2, 2011 Nyhetsbrev nummer 2, 2011 Här kommer ett nyhetsbrev från SchoolSoft med allt som hänt i produkten under de senaste månaderna. Mindre nyheter Namnen på eventuella inaktiverade barn som en vårdnadshavare

Läs mer

ELEVDOKUMENTATION i Stockholm Skolwebb

ELEVDOKUMENTATION i Stockholm Skolwebb ELEVDOKUMENTATION i Stockholm Skolwebb IUP - Skriftliga omdömen Vad? När och Vem? Var och Hur? Beskriver elevens kunskapsutveckling och ska skrivas i varje ämne som eleven fått undervisning i. En gång

Läs mer

Innehåller: Aug-13. OBS! Gäller för Nya Unikum med nya omdömes/bedömningssättet dvs utan omdömessida i samtalsmallen.

Innehåller: Aug-13. OBS! Gäller för Nya Unikum med nya omdömes/bedömningssättet dvs utan omdömessida i samtalsmallen. Lathund Mentor-grundskola Innehåller: Mentorns roll Starta och låsa utvecklingsplan/samtalsmallar Hantera Överenskommelser Processen runt utvecklingssamtal Steg för steg beskrivning av hur du gör OBS!

Läs mer

Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-01-19

Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-01-19 Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-01-19 Logga in... 3 Ändra kontaktuppgifter... 4 Startsidan... 5 Veckovyn... 5 Dagsvyn... 5 Planeringar, uppgifter och resultat... 5 Aktuellt... 7 Nyheter... 7 Kalender...

Läs mer

Al-Salamah skolan. Användarmanualen för InfoMentor P.O.D.B.

Al-Salamah skolan. Användarmanualen för InfoMentor P.O.D.B. Al-Salamah skolan Användarmanualen för InfoMentor P.O.D.B. HT - 2011 2 Välkommen till manualen för vårdnadshavare i InfoMentor P.O.D.B. Detta är en manual som skall hjälpa dig som vårdnadshavare att använda

Läs mer

Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum

Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum Januari 2011 Guide för lärare Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum Här beskriver vi hur du arbetar med bedömnings-matriser i Unikum. Guiden beskriver dels hur du själv lägger in dina bedömningsmatriser

Läs mer

Råd skriftliga omdömen

Råd skriftliga omdömen Råd skriftliga omdömen BAKGRUND Skolverket har på uppdrag av regeringen tagit fram ett stödmaterial som beskriver hur den skriftliga individuella utvecklingsplanen med omdömen och den framåtsyftande planeringen

Läs mer

Nyhetsbrev nummer 2, 2012

Nyhetsbrev nummer 2, 2012 Nyhetsbrev nummer 2, 2012 Här kommer ett nyhetsbrev från SchoolSoft med allt som hänt i produkten under den senaste tiden. Mindre nyheter 2012-04-18 Möjlighet att exportera elevrapporter Möjlighet att

Läs mer

Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare

Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare Startsida Startsidan är uppdelad i två olika sidvisningar. Du kan antingen titta på en dagsflik för att se allt som är aktuellt för den innevarande dagen. Du kan

Läs mer

SchoolSoft för elever

SchoolSoft för elever SchoolSoft för elever 2015-04-28 Logga in... 4 Min profil... 6 Startsidan... 7 Veckovyn... 7 Dagsvyn... 8 Aktuellt... 10 Nyheter... 10 Kalender... 10 Verksamhetslogg... 13 Matsedel... 14 Bokningar... 14

Läs mer

STÖDMATERIAL FÖR ELEVDOKUMENTATION

STÖDMATERIAL FÖR ELEVDOKUMENTATION UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGEN REVIDERAD AUGUSTI 2012 STÖDMATERIAL FÖR ELEVDOKUMENTATION Innehållsförteckning OM UTVECKLINGSSAMTALET OCH DEN SKRIFTLIGA INDIVIDUELLA UTVECKLINGSPLANEN 2

Läs mer

Juli-13. Innehåller:

Juli-13. Innehåller: Lathund Mentor-grundskola Innehåller: Mentorns roll Starta och låsa utvecklingsplan/samtalsmallar Hantera Överenskommelser Processen runt utvecklingssamtal Steg för steg beskrivning av hur du gör OBS!

Läs mer

Stödmaterial för elevdokumentation IUP-processen

Stödmaterial för elevdokumentation IUP-processen UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGEN 2010-08-18 Stödmaterial för elevdokumentation IUP-processen Innehållsförteckning IUP-PROCESSEN 2 STOCKHOLM STADS FRAMTAGNA RAMAR FÖR ELEVDOKUMENTATION 4 ÖVERSIKT

Läs mer

Lathund att skapa och tilldela en LPP

Lathund att skapa och tilldela en LPP Lathund att skapa och tilldela en LPP Här presenteras ett sätt att steg-för-steg ta fram en lokal pedagogisk planering för ett arbetsmoment eller en terminsplanering i ett ämne eller ett ämnesövergripande

Läs mer

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Under höstterminen 2012 kommer vi att använda oss av de funktioner i skolwebben som vi har markerat. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar

Läs mer

Råd skriftliga omdömen 2013

Råd skriftliga omdömen 2013 Bakgrund Skolverket har i uppdrag av regeringen tagit fram ett stödmaterial som beskriver hur den skriftliga individuella utvecklingsplanen för omdömen och den framåtsyftande planeringen kan se ut. Stödmaterialet

Läs mer

Åsaskolans årshjul åk 6-9

Åsaskolans årshjul åk 6-9 Åsaskolans årshjul åk 6-9 December - betyg, utvecklingsmål November - markera i kunskaper Februariutv.samtal Aprilmarkera i kunskaper September - utv.samtal Juni - betyg, utvecklingsmål En manual som beskriver

Läs mer

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben 1 Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar

Läs mer

Grundutbildning i InfoMentor Övningsuppgifter

Grundutbildning i InfoMentor Övningsuppgifter Grundutbildning i InfoMentor Övningsuppgifter Logga in För att komma till inloggningssidan för demo: Gå in på hemsidan www.infomentor.se. Välj Utbildningar i menyn och klicka på LOGGA IN under Logga in

Läs mer

Familjewebben. Information och manual för föräldrar Malung-Sälens kommun Barn- och utbildningsförvaltningen - 1 -

Familjewebben. Information och manual för föräldrar Malung-Sälens kommun Barn- och utbildningsförvaltningen - 1 - Familjewebben Information och manual för föräldrar 2012-09-21 Malung-Sälens kommun Barn- och utbildningsförvaltningen - 1 - Innehållsförteckning 1 Logga in i InfoMentor 3 2 Startsidans innehåll... 4 3

Läs mer

Den skriftliga individuella utvecklingsplanen

Den skriftliga individuella utvecklingsplanen Den skriftliga individuella utvecklingsplanen Innehåll Förord sid. 2 Bakgrund sid. 3 Syfte sid. 4 Begrepp sid. 5 Allmän handling sid. 5 Arbetsgång sid. 6 Handledning till omdömesblankett sid. 8 Omdömesblankett

Läs mer

Lokal plan för Karolinerskolans elevhälsa. Läsåret 2018/2019

Lokal plan för Karolinerskolans elevhälsa. Läsåret 2018/2019 Lokal plan för Karolinerskolans elevhälsa Läsåret 2018/2019 Styrdokument som grund Vi hämtar motivet för vårt uppdrag av elevhälsoarbetet utifrån skollagen, Lgr 11, socialtjänstlagen och andra tillämpliga

Läs mer

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan 1 Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och

Läs mer

LATHUND V-KLASS för vårdnadshavare Lathund åk F-9 för vårdnadshavare

LATHUND V-KLASS för vårdnadshavare Lathund åk F-9 för vårdnadshavare Lathund åk F-9 V-klass V-klass är vår digitala plattform där kommunikation sker vad gäller allt ifrån närvaro, läxor, veckobrev, planeringar av arbetsområden till elevernas utvecklingsplaner och bedömningar.

Läs mer

Handlingsplan för elevledda utvecklingssamtal

Handlingsplan för elevledda utvecklingssamtal Handlingsplan för elevledda utvecklingssamtal Innehåll Handlingsplan för elevledda utvecklingssamtal. 3 Tidsplan över skolans elevledda utvecklingssamtal läsåret 2015/2016 4 Genomförande av elevledda utvecklingssamtal

Läs mer

Skolan på webben. för vårdnadshavare till barn i grundskola, särskola och träningsskola - Manual till SchoolSoft 2013-03-25

Skolan på webben. för vårdnadshavare till barn i grundskola, särskola och träningsskola - Manual till SchoolSoft 2013-03-25 Skolan på webben för vårdnadshavare till barn i grundskola, särskola och träningsskola - Manual till SchoolSoft 2013-03-25 Ändra kontaktuppgifter... 4 Startsidan... 7 Veckovyn... 7 Dagsvyn... 7 Aktuellt...

Läs mer

Lathund åk 4-9 för vårdnadshavare

Lathund åk 4-9 för vårdnadshavare Lathund åk 4-9 för vårdnadshavare V-klass V-klass är vår digitala plattform där kommunikation sker vad gäller allt ifrån närvaro, läxor, veckobrev, planeringar av arbetsområden till elevernas utvecklingsplaner

Läs mer

Rosengårdsmodellen. - så här gör vi på Rosengårdsskolan! Tillsammans

Rosengårdsmodellen. - så här gör vi på Rosengårdsskolan! Tillsammans Rosengårdsmodellen - så här gör vi på Rosengårdsskolan! Tillsammans Så här startar vi och avslutar skoldagen med våra elever. Dagens första lektion samt lektioner efter rast, startar med att ansvarig pedagog,

Läs mer

SchoolSoft för vårdnadshavare

SchoolSoft för vårdnadshavare SchoolSoft för vårdnadshavare 2015-04-28 Logga in... 4 Min profil... 4 Startsidan... 9 Veckovyn... 9 Dagsvyn... 10 Aktuellt... 12 Nyheter... 12 Kalender... 12 Verksamhetslogg... 15 Matsedel... 15 Bokningar...

Läs mer

Skolan är till för ditt barn

Skolan är till för ditt barn Skolan är till för ditt barn En broschyr om de nya läroplanerna och den nya skollagen som riktar sig till dig som har barn i grundskolan, grundsärskolan, specialskolan eller sameskolan Den här broschyren

Läs mer

Gäller er som har samtalsmall utan omdömessida.

Gäller er som har samtalsmall utan omdömessida. Bedo mning fo r a r 6-9 Lathund för pedagoger Grundskola med: Vad säger skolverket Utdrag ur nya lagtexten (förslag som träder i kraft 19/11-2013) Bedömning av kunskapsutveckling i Nya Unikum Steg för

Läs mer

Skolan är till för ditt barn

Skolan är till för ditt barn Skolan är till för ditt barn En broschyr om de nya läroplanerna och den nya skollagen som riktar sig till dig som har barn i grundskolan, grundsärskolan, specialskolan eller sameskolan Du är viktig Du

Läs mer

Välkomna Kontaktpersoner BoB 2011-03-09

Välkomna Kontaktpersoner BoB 2011-03-09 Välkomna Kontaktpersoner BoB 2011-03-09 Dagens agenda Implementeringsarbetet på Klastorp-Essinge skolor och Kullskolan Diskussion IUP-processen i Lgr11? Ett dokumentationsverktyg som följer IUP-processen?

Läs mer

Checklista skapa IUP-mall Grundskola + Grundsärskola. Förberedelser. Innan du sätter igång med ny IUP-mall i Unikum

Checklista skapa IUP-mall Grundskola + Grundsärskola. Förberedelser. Innan du sätter igång med ny IUP-mall i Unikum Grundskola + Grundsärskola Detta är en checklista för dig som skapar IUP-mallar för användning i Unikum. IUP-mallen utgör en mycket viktig del av verktyget och en välformad IUP-mall ger större nytta och

Läs mer

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 1 Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn

Läs mer

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant.

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och lösenord?... 2 Hur loggar jag in med Bank-id/E-id?... 3

Läs mer

edwise Reviderad:

edwise Reviderad: 1 edwise Reviderad: 20171116 Guide för dig som vårdnadshavare Ägare: PMC Lärportalen edwise används i Åstorps kommun på samtliga förskolor och grundskolor. För att kunna använda edwise måste du som vårdnadshavare

Läs mer

Åsaskolans årshjul åk 1-5

Åsaskolans årshjul åk 1-5 Åsaskolans årshjul åk 1-5 December - markera i kunskaper Februari-utv.samtal och upprätta en IUP Septemberutv.samtal och upprätta en IUP Juni - markera i kunskaper En manual som beskriver hur du ska arbeta

Läs mer

Rutiner för arbetet med Individuella utvecklingsplaner på Beta School

Rutiner för arbetet med Individuella utvecklingsplaner på Beta School Rutiner för arbetet med Individuella utvecklingsplaner på Beta School Läsår 2011-2012 1 Innehåll Inledning..S.3 Syfte.S.4 Utvecklingsplanens innehåll.s.5 Den individuella utvecklingsplanen och åtgärdsprogram

Läs mer

Gäller er som har samtalsmall utan omdömessida.

Gäller er som har samtalsmall utan omdömessida. Att skriva omdo men a r 1-5 Lathund för pedagoger Grundskola med: Allmänna råd om omdömen Utdrag ur nya lagtexten (förslag som träder i kraft 19/11-2013) Skriva omdömen i Nya Unikum Steg för steg instruktioner

Läs mer

Kom igång-guide. 1. Bekanta dig med Unikum. 2. Arbeta med förberedande frågor och mål. 3. Se dina omdömen. 4. Målöversikt

Kom igång-guide. 1. Bekanta dig med Unikum. 2. Arbeta med förberedande frågor och mål. 3. Se dina omdömen. 4. Målöversikt Kom igång-guide för Unikum IUP, mål och omdömen 1. Bekanta dig med Unikum Gör dina personliga inställningar Klasslista Startsidans delar Grupp eller Person Modul-ikonerna 2. Arbeta med förberedande frågor

Läs mer

Hur använder du som elev Fronter?

Hur använder du som elev Fronter? Hur använder du som elev Fronter? Fronter är en lärplattform. Det är ett digitalt verktyg som du som elev ska använda dig av för att hitta uppgifter, länkar och dokument från alla dina lärare, lämna in

Läs mer

Skolportalen, hypernet med Dexter

Skolportalen, hypernet med Dexter Produktionsförvaltningen 2014-11-21 Skolportalen, hypernet med Dexter Information till vårdnadshavare www.osteraker.se Innehåll Innehåll... 2 Inledning... 3 Välkommen till hypernetportalen,... 4 Österåkers

Läs mer

LATHUND V-KLASS för vårdnadshavare Lathund åk F-9 för vårdnadshavare

LATHUND V-KLASS för vårdnadshavare Lathund åk F-9 för vårdnadshavare Lathund åk F-9 V-klass V-klass är vår digitala plattform där kommunikation sker vad gäller allt ifrån närvaro, läxor, veckobrev, planeringar av arbetsområden till elevernas utvecklingsplaner och bedömningar.

Läs mer

Granskning av arbetet med skriftliga omdömen i den kommunala grundskolan UN-2011/195

Granskning av arbetet med skriftliga omdömen i den kommunala grundskolan UN-2011/195 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Kerstin Eskhult 2011-08-08 UN-2011/195 Utbildningsnämnden Granskning av arbetet med skriftliga omdömen i den kommunala grundskolan UN-2011/195 Förslag till beslut

Läs mer

Den nya skollagen 2010:800

Den nya skollagen 2010:800 Den nya skollagen 2010:800 - avsnitt som berör r grundskolan 3 kap. Barns och elevers utveckling mot målen Barnens och elevernas lärande och personliga utveckling 3 Alla barn och elever ska ges den ledning

Läs mer

Ett nytt betygsystem. Kort genomgång utifrån grundskolans styrdokument

Ett nytt betygsystem. Kort genomgång utifrån grundskolans styrdokument Ett nytt betygsystem Kort genomgång utifrån grundskolans styrdokument Ny skollag 1/7-2011 Ny läroplan Lgr 2011 Mål och riktlinjer Kursplaner Syfte och mål för ämnet Centralt innehåll 1-3, 4-6, 7-9 Kunskapskrav

Läs mer

Nyhetsbrev nummer 1, 2013

Nyhetsbrev nummer 1, 2013 Nyhetsbrev nummer 1, 2013 Innehåll Mindre nyheter... 1 Ny design för vårdnadshavare... 1 Övriga designförändringar... 1 Nyheter i grundskolans ämnesmatris... 2 Kursmatris för gymnasiet... 2 Mina filer...

Läs mer

Välkommen till Infomentor

Välkommen till Infomentor Välkommen till Infomentor Infomentor är en satsning från skolans sida för att stärka och underlätta kontakten mellan hem och skola. Gå in och testa de olika funktionerna och återkom till monika.rudborg@strangnasmontessoriskola.se

Läs mer

Adelanet för vårdnadshavare Grundskola

Adelanet för vårdnadshavare Grundskola Adelanet för vårdnadshavare Grundskola Publicerad 2011-12-22 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Innehåll Adelanet för vårdnadshavare Grundskola 1 Adelanet 3 Logga in

Läs mer

Denna beskrivning gäller bedömning. Introduktion till Dexter och andra separata instruktioner finns på http://goo.gl/p2m7q.

Denna beskrivning gäller bedömning. Introduktion till Dexter och andra separata instruktioner finns på http://goo.gl/p2m7q. DEXTER GY Bedömning Version 6 2012-05-14 Dexter Bedömning I Dexter når du information som finns registrerad i huvudsystemet Extens. Dexter är webbaserat och kan nås från valfri dator. Adressen till Malmö

Läs mer

Startdokument! Funktionspaket Omdöme. Startinformation Omdöme

Startdokument! Funktionspaket Omdöme. Startinformation Omdöme Skoladministratören är den person på skolan som skapar en undersökning och bestämmer vilka ämnen/kurser/klasser som ska omfattas av den. Innan en undersökning startas upp är det viktigt att inom personalgruppen

Läs mer

Riktlinjer för bedömning i Vittra

Riktlinjer för bedömning i Vittra Riktlinjer för bedömning i Vittra I Läroplanen beskrivs skolans värdegrund och uppdrag. Det är en omfattande text, som mycket förenklat (och dessutom väldigt vackert) skulle kunna sammanfattas i meningen

Läs mer

Kom igång med Unikum

Kom igång med Unikum Kom igång-guide för vårdnadshavare Kom igång med Unikum 1. Introduktion av IUP med skriftliga omdömen 2. Om IUP i Unikum 3. Vad behöver du för att komma igång? 4. Logga in i Unikum 5. Bekanta dig med Unikum

Läs mer

Nyhetsbrev nummer 1 2010

Nyhetsbrev nummer 1 2010 Nyhetsbrev nummer 1 2010 Här kommer ett nyhetsbrev från SchoolSoft med allt som hänt i produkten under de senaste månaderna. Vid export av studieplaner kan man välja att exportera även inaktiva elevernas

Läs mer

Elevernas kunskapsutveckling under grundskoletiden

Elevernas kunskapsutveckling under grundskoletiden Revisionsrapport Elevernas kunskapsutveckling under grundskoletiden Arboga kommun December 2008 Marie Lindblad 2008-12-03 Marie Lindblad Namnförtydligande Gun-Britt Alnefelt Namnförtydligande Innehållsförteckning

Läs mer

Manual skapa och uppdatera genomförandeplan i LifeCare

Manual skapa och uppdatera genomförandeplan i LifeCare 2019-04-11 1 (14) Omsorgsavdelningen Upprättad den Ansvarig Systemförvaltare 2018-01-13 Upprättad av Reviderad den Karin Broholm 2019-04-11 Manual skapa och uppdatera genomförandeplan i LifeCare Kom igång

Läs mer

Välkommen till Stocksunds RE

Välkommen till Stocksunds RE Välkommen till Stocksunds RE Till nya elever och vårdnadshavare läsåret 2018/2019 Vi har i detta häfte samlat viktig information, som vi önskar att ni läser tillsammans. Viss information vill vi att ni

Läs mer

Birgitta Högberg. Göteborg 15 april 2009

Birgitta Högberg. Göteborg 15 april 2009 Birgitta Högberg Göteborg 15 april 2009 1 Skolan och kunskapssynen 2000-talet 1842 Fakta Färdighet Lpo, Lpf-94 Förståelse Förtrogenhet F... F Förhållningssätt Förmågor Fantasi F.. F.. F.. F.. Industrisamhälle

Läs mer

IUP-året Observatorielundens skola (åk 1-6) Sid 1

IUP-året Observatorielundens skola (åk 1-6) Sid 1 IUP-året Observatorielundens skola (åk 1-6) 020101 Sid 1 Höstterminen vecka 34-37 Lära känna veckor: För samtliga klasser Tema: Superschysst - Tillsammans Konkretisera likabehandlingsplanen med de sociala

Läs mer

Thomas Pihl Frontermanual för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2007 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter...2 Inloggning...2 Ändra användaruppgifter...4 Anpassa Min sida...5 Verktygen på Min sida...6 Notiser...7 Mitt arkiv...9 Fronter

Läs mer

Leda i utveckling och mot satta mål!

Leda i utveckling och mot satta mål! 2017-03-29 Leda i utveckling och mot satta mål! Louise Furness, 2017-03-29 Vem är jag? 2017-03-29 Louise Furness 1 Leker jag rektor? Leda i utveckling och mot satta mål! Säkra målen! Bibel för lärare och

Läs mer

Använda familjewebben

Använda familjewebben Använda familjewebben Via internet kan du följa ditt/dina barns kunskapsutveckling via InfoMentors P.O.D.Bs familjewebb. Användarnamn och lösenord och kvitterar du ut hos ditt barns klassföreståndare.

Läs mer

10 kap. Grundskolan. Utvecklingssamtal och individuell utvecklingsplan

10 kap. Grundskolan. Utvecklingssamtal och individuell utvecklingsplan IUP och omdöme me i Skollagen 2010:800 10 kap. Grundskolan [ ] Utvecklingssamtal och individuell utvecklingsplan 12 Minst en gång varje termin ska läraren, eleven och elevens vårdnadshavare ha ett utvecklingssamtal

Läs mer

Pingpong-guide. Pingpong-guide för administratörer i METIS-kurser

Pingpong-guide. Pingpong-guide för administratörer i METIS-kurser 1 Pingpong-guide Pingpong-guide för administratörer i METIS-kurser 2 Innehåll Introduktion... 2 Innan kursen startar... 3 Välkommen till kursen... 3 Lathund: Lägg in/byt en bild... 4 Kursinformation...

Läs mer

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2013 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter... 2 Inloggning... 2 Komplettera användaruppgifter... 4 Anpassa Min sida... 5 Verktygen på Min sida... 6 Notiser & E-post...

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 1

INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 1 Januari 2011 Guide för vårdnadshavare - Grundskola Kom igång med Unikum IUP, mål och omdömen. Denna guide beskriver dels vad individuella utvecklingsplaner och skriftliga omdömen är, varför de finns, vad

Läs mer

Lägstanivå i Vklass inför läsåret 14/15 i Näsbyparksskolans rektorsområde inklusive lathund för respektive moment

Lägstanivå i Vklass inför läsåret 14/15 i Näsbyparksskolans rektorsområde inklusive lathund för respektive moment Lägstanivå i Vklass inför läsåret 14/15 i Näsbyparksskolans rektorsområde inklusive lathund för respektive moment Vklass lägstanivå i Vklass för läsåret 14/15 Inkl föregående läsårs lägstanivå Inledning

Läs mer

Genomgång av förändringar i Unikum

Genomgång av förändringar i Unikum Genomgång av förändringar i Unikum Nya Unikum På rektorsgruppens uppdrag har det nu genomförts stora förändringar av hur Unikum skall användas. Krav på Yubikey för elever försvinner Vårdnadshavare loggar

Läs mer

SchoolSofts nyhetsbrev nummer 5, 2016 inför rapportering till SCB

SchoolSofts nyhetsbrev nummer 5, 2016 inför rapportering till SCB SchoolSofts nyhetsbrev nummer 5, 2016 inför rapportering till SCB Innehåll Avstämningsdatum och Elevavstämning... 1 Skapa avstämningsperiod... 1 Beskrivning... 2 Skapa SCB-rapport i SchoolSoft... 4 Facebook...

Läs mer

Betyg i årskurs 6, vårterminen 2018

Betyg i årskurs 6, vårterminen 2018 Betyg i årskurs 6, vårterminen 2018 Diarienummer: 2018.00225 Sara Brundell Anders Lundahl Skolverket Rapport 1 (8) Sammanfattning... 2 Andel elever med godkända terminsbetyg... 2 I engelska erhöll fler

Läs mer

IUP skriftliga omdömen årskurs Sid 1

IUP skriftliga omdömen årskurs Sid 1 IUP skriftliga omdömen årskurs 1-6 020502 Sid 1 Sid 2 Lokal pedagogisk planering Ska utföras av lärare, gärna i arbetslag eller ämneslag ex. på parallellplaneringarna. Ska ligga som grund för den enskilde

Läs mer

Vt-14 VFU-DOKUMENTATION GRUNDLÄRARE F-3

Vt-14 VFU-DOKUMENTATION GRUNDLÄRARE F-3 Vt-14 Namn: Program: VFU-DOKUMENTATION GRUNDLÄRARE F-3 Namn: Personnummer: Telefonnummer: E-mail (studentmail): Startår: ht vt Individuell studieplan: Tilldelat VFU-område: VFU-DOKUMENTATION: Denna handbok

Läs mer

Redovisning av regeringsuppdrag

Redovisning av regeringsuppdrag Redovisning av regeringsuppdrag 2013-09-12 1 (2) 2013:00590 Redovisning av uppdrag om Stödmaterial och blanketter för den skriftliga individuella utvecklingsplanen Dnr 2013:00590 Härmed redovisas uppdraget

Läs mer

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

IUP-plan för Sofia skola

IUP-plan för Sofia skola IUP-plan för Sofia skola För pedagogerna! I denna IUP-plan finns beskrivning av hur vi på Sofia skola kommunicerar runt elevers lärande. Här finns också en beskrivning av hur vi organiserar utvecklingssamtalen.

Läs mer

Lathund till Dexter IUP

Lathund till Dexter IUP Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-10-11 Lathund till Dexter IUP Version 5 Innehållsförteckning Logga in 3 Skapa samtalsunderlag och sätta datum, Metod 1 3 Skapa samtalsunderlag och sätta datum, Metod

Läs mer

UTVECKLINGSPLANENS OLIKA DELAR OCH UTFORMNING... 5 Innehållet utvecklingsplanen består av:... 5

UTVECKLINGSPLANENS OLIKA DELAR OCH UTFORMNING... 5 Innehållet utvecklingsplanen består av:... 5 Augusti 2012 Kom igång med Unikum Guide för vårdnadshavare - Grundskola Den här guiden beskriver hur du hittar i Unikum, vad som finns i ditt barns individuella utvecklingsplan, varför och hur skolan dokumenterar

Läs mer

Övningsuppgifter Nya Unikum 26 september 2013. www.unikum.net. Uddevalla

Övningsuppgifter Nya Unikum 26 september 2013. www.unikum.net. Uddevalla Övningsuppgifter Nya Unikum 26 september 2013 Uddevalla Inloggning på testkontot 1.Gå till https://demo.unikum.net 2.Det ser ut så här: 3.Skriv in din testlärares användar-id (ska du ha fått eller får

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Lokal arbetsplan Läsåret 2018-2019 Åsenskolan Rektor Jan Setterberg 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever

Läs mer

Närvaro i skolan. - och handlingsplan för ogiltig frånvaro

Närvaro i skolan. - och handlingsplan för ogiltig frånvaro Närvaro i skolan - och handlingsplan för ogiltig frånvaro Att främja närvaro i skolan Främst handlar skolnärvaro om barns och ungdomars rätt till utbildning och Att barn och ungdomar går ut grundskolan

Läs mer