Grundutbildning i InfoMentor Övningsuppgifter

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Grundutbildning i InfoMentor Övningsuppgifter"

Transkript

1 Grundutbildning i InfoMentor Övningsuppgifter Logga in För att komma till inloggningssidan för demo: Gå in på hemsidan Välj Utbildningar i menyn och klicka på LOGGA IN under Logga in i demo. Frånvarorapportering Rapportera frånvaro via ditt schema 1. På din startsida ser du ditt schema i rutan uppe till vänster. Välj en lektion och klicka på Frånvaro till höger i lektionsrutan. 2. Markera en eller flera elever frånvarande genom att klicka på radioknapparna för respektive elev och frånvarotyp. 3. Om frånvaron inte gäller hela lektionen skriver du in antalet minuter frånvaron gäller i rutan i kolumnen Min. 4. Spara genom att klicka på Bekräfta. Rapportera ledighet/frånvaro för grupp via startsidan För att kunna rapportera frånvaro på grupp direkt via sin startsida behöver gruppen vara Fäst i Mina Grupper boxen på startsidan. 1. Om du inte har någon grupp fäst på startsidan så börja med att klicka på Visa alla i Mina Grupper boxen. 2. Fäst en eller flera grupper ifrån elevträdet genom att klicka på nålen till höger om gruppens namn. 3. Klicka på Frånvaro länken i grupp boxen under Mina grupper på din startsida för den grupp du vill rapportera frånvaro på. 4. Via övre delen av sidan kan du registrera frånvaro/ledighet för hel dag eller flera dagar. 5. Klicka på elevens namn i vänstra boxen. 6. Välj datum Från och Till för frånvaro/ledighet till höger. 7. Välj frånvarotyp. 8. Spara.

2 Kunskapsrum Skapa ett kunskapsrum Denna uppgift går ut på att skapa ett kunskapsrum. 1. Gå till Planera Kunskapsrum. Klicka på knappen + Nytt Kunskapsrum och välj Skapa ny. 2. Fyll i uppgifter i delen Grundläggande (Namn, Ämnen, Terminer och Årskurser är nödvändiga). 3. Dela ut rummet till elever genom att välja grupp under Lägg till elever/lärare. 4. Välj hur Kunskapsrummet ska delas under Delas. 5. Spara. Koppla kunskapsrummet till läroplanen För att få en direkt koppling till läroplanen ska de kunskapskrav som vi ska jobba med kopplas till i det nyligen skapade kunskapsrummet. 1. Välj ett eller två kunskapskrav ur kunskapskravsmatrisen i aktuellt ämne och aktuell årskurs och koppla dessa kunskapskrav till kunskapsrummet. Uppgift i Kunskapsrummet Skapa en uppgift i kunskapsrummet och dela ut den till eleverna Skapa en uppgift som eleverna ska jobba med i kunskapsrummet. Lägg till undervisningsmaterial, sätt upp en deadline för inlämning och dela ut uppgiften till eleverna. 1. Skapa en uppgift i kunskapsrummet genom att gå till sektionen Uppgifter i kunskapsrummet och klicka på knappen + Ny uppgift. 2. Fyll i Titel och en beskrivning av uppgiften. Se till att uppgiften har rätt ämne. 3. Välj en bedömningsnivå för uppgiften så att den blir bedömningsbar. 4. Lägg till något material till uppgiften. 5. Tilldela uppgiften till några elever i gruppen genom att fylla i sektionen Tilldelad till. Se till att en av eleverna är den elev som du har fått inloggningsuppgifter till. 6. Sätt ett datum för deadline denna vecka. Lös uppgiften som elev Logga in som elev Om du vill vara inloggad med lärarkontot samtidigt som elevkontot så använd då olika webbläsare till de olika kontona. Till exempel Google Chrome till att logga in med lärarkontot och Firefox till att logga in med elevkontot. Genomför uppgiften som elev Nu ska vi se hur uppgiften ser ut för en elev. Vi ska också göra en egen planering som elev, lämna in uppgiften och markera den som klar.

3 1. Logga in som den elev du fått tilldelad och klicka på boxen Uppgifter. 2. Sök upp den nyligen tilldelade uppgiften. 3. Gör en egen planering av uppgiften som elev. Dela upp planeringen i 2 till 3 delar. 4. Lämna in uppgiften genom att bifoga ett Word dokument. 5. Markera uppgiften som klar. Bedömning Logga in som lärare igen Gör bedömning av den inlämnade uppgiften. Nu ska vi gå in som lärare och bedöma hur det gått för eleverna i uppgiften. 1. Gå in på sidan Uppgifter i ditt kunskapsrum. 2. Välj fliken Tilldelad och klicka på siffran som markerar hur många elever uppgiften är utdelad till. 3. Gör bedömningar av uppgiften. Gör bedömningar i Matrisen och i Omdömesblanketten Nu ska vi göra en bedömning av hur eleven ligger till i Bedömningsmatrisen och därefter göra en ämnesövergripande bedömning i Omdömesblanketten. 1. Gå in på elevprofilen för eleven. 2. Gå in på sidan Bedömningsmatris och klicka på den matris du vill bedöma i. 3. Gör bedömningar i kunskapskraven. 4. Gå sedan in på omdömesblanketten och gör en ämnesövergripande bedömning av eleven i ämnet.

4 5 tips hur du frigör tid 1. Bygg upp och använd startsidan Nu ska vi bygga upp och använda Min Startsida så att det blir lättare att komma åt de delar jag använder ofta. 1. Börja med att fästa de Bokmärken som blivit skapade på startsidan genom att klicka på Visa alla och fäst genom att klicka på nålarna 2. Fortsätt med att fästa grupper på startsidan genom att klicka på nålarna i elevträdet 3. Lägg sedan till ditt Kunskapsrum på startsidan på samma sätt. 2. Använd Historiklistan För att lättare komma tillbaks till sidor som du nyligen besökt skapas automatiskt en Historiklista. 1. Klicka på den upp och ned vända triangeln uppe till vänster och klicka på länken till den sida du önskar återbesöka. 3. Navigera med hjälp av Sökfunktionen I sökfunktionen finns möjlighet att söka efter Elever, Grupper, Kunskapsrum och Material. Utifrån dessa kan du navigera lättare i systemet. 1. Sök upp en elev genom att skriva in de 3-5 bokstäver ur namnet. 2. Klicka på triangeln till höger om eleven och välj vart du vill navigera. 3. Välj t ex IUP om du vill komma in till den valda elevens IUP. 4. Logga in som elev via elevprofilen På elevprofilen är det möjligt att logga in som eleven och se hur det ser ut när eleven är inloggad. 1. Använd sökfunktionen för att komma in på elevens profil genom att söka på namnet. 2. Välj Visa Profil i menyn till höger om namnet. 3. Klicka på knappen Logga in som elev uppe till höger för att logga in och se hur det ser ut när eleven är inloggad. 5. Skicka E-post Om du snabbt vill skicka e-post till en speciell grupp/klass/elev gör du enligt följande. 1. Välj Kommunikation E-post Elever. 2. Bocka i vilken klass/grupp eller vilka elever du vill skicka till och tryck Skicka e-post. 3. Nu ska du välja vilka som ska vara mottagare, elever, elever och vårdnadshavare, personal eller samtliga.

5 Extrauppgifter Lägga till en kalenderhändelse Om du vill lägga in en händelse i kalendern kan du registrera in den antingen som en personlig händelse eller som en delad händelse. 1. Välj Kommunikation Kalender/schema för att få upp din kalender. 2. Tryck på + Ny händelse och i den rutan som dyker upp välj lager och för vem/vilka händelsen är riktad. 3. Fyll sedan i önskat datum och tid och titel samt klicka på Spara. 4. Om händelsen är delad med en eller flera elever så kan du gå in som elev och se hur det ser ut. Lägg till en nyhet Om du vill lägga in en nyhet riktad till en specifik grupp gör du enligt följande: 1. Gå till Kommunikation Nyhet. Här väljer du att lägga in en nyhet Till elever och vårdnadshavare. 2. Välj funktioner registrera nyhet. Här fyller du sedan i önskad information riktad till önskade klasser eller grupper. Skapa och dela ut en enkät Om du vill skapa en enkät så finns den möjligheten i Planera menyn. 1. Gå till Planera Enkät. 2. Klicka på knappen + Skapa enkät. 3. Fyll i titel. Övriga fält måste inte fyllas i. 4. Klicka på Lägg till fråga och fyll i Frågan. 5. Välj svarstyp och fyll i svarsalternativ. 6. Klicka på Spara. 7. Använd sökfunktionen eller elevträdet för att komma in på grupprofilen för en klass eller grupp. 8. Den nyligen skapade enkäten finns under fliken Ej tilldelad. 9. Välj Ny tilldelning i actionmenyn till höger om enkätens titel. 10. Fyll i datum för Publicering och Deadline. 11. Spara. Skriv en IUP På elevprofilen kan man skriva och komma åt tidigare IUP för eleven. 1. Använd sökfunktionen eller elevträdet för att komma in på elevens profil. 2. Välj IUP i vänstermenyn. 3. Innevarade termin är förvald. Fyll i textrutorna och spara. 4. Ändra termin i droppmenyn om du vill se tidigare terminers IUP.

6 Registrera Extra anpassningar Det finns en bedömningsmall skapad som kan användas till att registrera extra anpassningar och åtgärdsprogram. 1. Använd genvägen på startsidan i Mina grupper. Klicka på Bedömning i gruppens box. 2. Du är nu på gruppbedömningssidan. Välj fliken Bedömningsmall och välj bedömningsmallen Extra anpassningar och åtgärdsprogram i den högra filter menyn. 3. Markera status i kolumnen Åtgärdsprogram för en eller flera elever. Du kan också lägga till kommentar och/eller bifoga dokument kopplade till den valda statusen. 4. Markera att en elev har extra anpassningar i ett ämne genom att ändra status i kolumnen med ämnets namn. Även här kan du skriva kommentar eller bifoga dokument kopplade till vald status. Registrera betyg Registrering av betyg sker alltid på grupp eller klass nivå. Åtgå därför alltid ifrån grupp profilen för att komma åt betygsmodulen. 1. Utgå ifrån din startsida och gå in på grupprofilen på den grupp/klass du ska betygssätta genom att klicka på gruppnamnet i gruppboxen under Mina Grupper (om gruppen inte är fäst på din startsida kan du komma åt grupprofilen genom sökfunktionen eller via Elevträdet). 2. Välj Betyg i menyn till vänster. 3. Välj det ämne du vill betygssätta. 4. Registrera betyg på eleverna i gruppen i valt ämne. 5. Spara.

Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-01-19

Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-01-19 Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-01-19 Logga in... 3 Ändra kontaktuppgifter... 4 Startsidan... 5 Veckovyn... 5 Dagsvyn... 5 Planeringar, uppgifter och resultat... 5 Aktuellt... 7 Nyheter... 7 Kalender...

Läs mer

Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-09-01

Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-09-01 Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-09-01 Logga in... 3 Ändra kontaktuppgifter... 4 Startsidan... 6 Veckovyn... 6 Dagsvyn... 6 Planeringar, uppgifter och resultat... 7 Aktuellt... 9 Nyheter... 9 Kalender...

Läs mer

Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare

Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare Startsida Startsidan är uppdelad i två olika sidvisningar. Du kan antingen titta på en dagsflik för att se allt som är aktuellt för den innevarande dagen. Du kan

Läs mer

Al-Salamah skolan. Användarmanualen för InfoMentor P.O.D.B.

Al-Salamah skolan. Användarmanualen för InfoMentor P.O.D.B. Al-Salamah skolan Användarmanualen för InfoMentor P.O.D.B. HT - 2011 2 Välkommen till manualen för vårdnadshavare i InfoMentor P.O.D.B. Detta är en manual som skall hjälpa dig som vårdnadshavare att använda

Läs mer

SchoolSoft för elever

SchoolSoft för elever SchoolSoft för elever 2013-11-22 Logga in... 3 Ändra kontaktuppgifter... 4 Startsidan... 5 Veckovyn... 5 Dagsvyn... 6 Aktuellt... 8 Nyheter... 8 Kalender... 8 Matsedel... 11 Bokningar... 11 Meddelanden...

Läs mer

Gör så här första gången du loggar in i InfoMentors familjewebb: Ta fram brevet som du fått hemskickat med inloggningsuppgifterna.

Gör så här första gången du loggar in i InfoMentors familjewebb: Ta fram brevet som du fått hemskickat med inloggningsuppgifterna. Kom igång med InfoMentors familjewebb Familjewebben är en del av InfoMentors lärplattform där du som förälder kan logga in i systemet. Här kan du få information och följa dokumentationen om ditt barns

Läs mer

Lathund att skapa och tilldela en LPP

Lathund att skapa och tilldela en LPP Lathund att skapa och tilldela en LPP Här presenteras ett sätt att steg-för-steg ta fram en lokal pedagogisk planering för ett arbetsmoment eller en terminsplanering i ett ämne eller ett ämnesövergripande

Läs mer

Uppgifter

Uppgifter Uppgifter 2017-07-01 Innehåll Uppgifter... 2 Sidan Uppgifter... 3 Skapa en Uppgift... 4 Tillfällen... 5 Skapa uppgift och välj tillfälle... 5 Kunskapskrav... 7 Inställningar... 8 Kopiera uppgift... 9 Skapa

Läs mer

SchoolSoft för elever

SchoolSoft för elever SchoolSoft för elever 2015-04-28 Logga in... 4 Min profil... 6 Startsidan... 7 Veckovyn... 7 Dagsvyn... 8 Aktuellt... 10 Nyheter... 10 Kalender... 10 Verksamhetslogg... 13 Matsedel... 14 Bokningar... 14

Läs mer

Du hittar information i en film på youtube anpassad för dig som är elev eller vårdnadshavare via

Du hittar information i en film på youtube anpassad för dig som är elev eller vårdnadshavare via 1 Hej, Sollentuna Musikklasser använder webblösningen InfoMentor även kallad Skolplattformen för skolans dokumentation och frånvarohantering. Ambitionen med InfoMentor är att ge dig som förälder bra insikt

Läs mer

edwise Reviderad:

edwise Reviderad: 1 edwise Reviderad: 20171116 Guide för dig som vårdnadshavare Ägare: PMC Lärportalen edwise används i Åstorps kommun på samtliga förskolor och grundskolor. För att kunna använda edwise måste du som vårdnadshavare

Läs mer

Lathund åk 4-9 för vårdnadshavare

Lathund åk 4-9 för vårdnadshavare Lathund åk 4-9 för vårdnadshavare V-klass V-klass är vår digitala plattform där kommunikation sker vad gäller allt ifrån närvaro, läxor, veckobrev, planeringar av arbetsområden till elevernas utvecklingsplaner

Läs mer

Nyhetsbrev nummer 1, 2013

Nyhetsbrev nummer 1, 2013 Nyhetsbrev nummer 1, 2013 Innehåll Mindre nyheter... 1 Ny design för vårdnadshavare... 1 Övriga designförändringar... 1 Nyheter i grundskolans ämnesmatris... 2 Kursmatris för gymnasiet... 2 Mina filer...

Läs mer

Välkommen till Infomentor

Välkommen till Infomentor Välkommen till Infomentor Infomentor är en satsning från skolans sida för att stärka och underlätta kontakten mellan hem och skola. Gå in och testa de olika funktionerna och återkom till monika.rudborg@strangnasmontessoriskola.se

Läs mer

SchoolSoft för Vårdnadshavare

SchoolSoft för Vårdnadshavare SchoolSoft för Vårdnadshavare 2019-04-15 Logga in... 4 Kontaktuppgifter... 5 Startsidan... 8 Veckovyn... 8 Dagvyn... 9 Aktuellt... 10 Nyheter... 10 Kalender... 10 Matsedel... 12 Bokningar... 12 Meddelanden...

Läs mer

Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer.

Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer. Att logga in Öppna Internet Explorer (eller någon annan webbläsare). I adressfältet skriver du www.hjarntorget.net (eller bara hjarntorget.net). Tryck sedan på Enter-tangenten. Nu öppnas Hjärntorgets inloggningssida.

Läs mer

Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum

Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum Januari 2011 Guide för lärare Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum Här beskriver vi hur du arbetar med bedömnings-matriser i Unikum. Guiden beskriver dels hur du själv lägger in dina bedömningsmatriser

Läs mer

Kontaktuppgifter: Tel: Hemsida: TÄBY E-post:

Kontaktuppgifter: Tel: Hemsida: TÄBY E-post: Innehållsförteckning Startsidan 3 Mina ämnen 4 Schema..5 Läxor.5 Klasskalender..6 Kommunikation.7 Filer 7 Resultat i ett ämne..8 Digital inlämning...9 Självskattning.10 Min profil... 11 Resultat i alla

Läs mer

- En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor

- En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor - En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor Lärknuten Syftet med Lärknuten: stödja och utveckla lärande. underlätta och modernisera kommunikationen

Läs mer

SchoolSoft för vårdnadshavare

SchoolSoft för vårdnadshavare SchoolSoft för vårdnadshavare 2014-03-07 Logga in... 4 Ändra kontaktuppgifter... 6 Startsidan... 9 Veckovyn... 9 Dagsvyn... 10 Aktuellt... 11 Nyheter... 11 Kalender... 11 Matsedel... 14 Bokningar... 14

Läs mer

Familjewebben. Information och manual för föräldrar Malung-Sälens kommun Barn- och utbildningsförvaltningen - 1 -

Familjewebben. Information och manual för föräldrar Malung-Sälens kommun Barn- och utbildningsförvaltningen - 1 - Familjewebben Information och manual för föräldrar 2012-09-21 Malung-Sälens kommun Barn- och utbildningsförvaltningen - 1 - Innehållsförteckning 1 Logga in i InfoMentor 3 2 Startsidans innehåll... 4 3

Läs mer

Lathund till Dexter IUP

Lathund till Dexter IUP Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-10-11 Lathund till Dexter IUP Version 5 Innehållsförteckning Logga in 3 Skapa samtalsunderlag och sätta datum, Metod 1 3 Skapa samtalsunderlag och sätta datum, Metod

Läs mer

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 1 Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn

Läs mer

IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram.

IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram. IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram. Logga in och välj organisation När du sedan startar upp

Läs mer

FUB och Klippan - Vårt webbverktyg 2014-03-01. I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan.

FUB och Klippan - Vårt webbverktyg 2014-03-01. I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan. Vårt webbverktyg Komma igång del 1 I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan. 1. Ta fram ditt användarnamn och skriv in 2. Ta fram ditt lösenord och skriv

Läs mer

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb Kom igång med Riksbyggen Kundwebb På din nya kundwebb får du tillgång till information, hjälp och uppgifter kopplat till ditt boende samt en rad olika verktyg som underlättar i kommunikationen med Riksbyggen.

Läs mer

Börja skriv för a6 lägga in text. Handbok - de la gardienätet. för vårdnadshavare. Uppdaterad 2012-09- 10

Börja skriv för a6 lägga in text. Handbok - de la gardienätet. för vårdnadshavare. Uppdaterad 2012-09- 10 Börja skriv för a6 lägga in text Handbok - de la gardienätet för vårdnadshavare innehållsförteckning Var loggar jag in?/ Inloggning... 1 Funktioner på De la Gardienätet... 2 Fält på startsidan... 2 Vid

Läs mer

Inloggning i Skola24 Logga in Schema

Inloggning i Skola24 Logga in Schema Inloggning i Skola24 Skriv vimmerby.skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24. - Ange användarnamn och lösenord och klicka på Logga in. Efter inloggning

Läs mer

Lathund till Dexter IUP

Lathund till Dexter IUP Barn- och utbildningsförvaltningen 2009-01-01 Lathund till Dexter IUP Version 3 1. Gå in på webbadressen: http://skolwebb.eskilstuna.se 2. Logga in med ditt användarnamn och lösenord. Klicka på knappen

Läs mer

Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information.

Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information. Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information. I systemet har eleven möjlighet att: Ta del av schema för sina lektioner. Ta del av frånvaro och göra frånvaroanmälningar.

Läs mer

Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1

Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1 Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium Innehåll Handbok för vårdnadshavare Dexter Värmdö Gymnasium... 1 Innehåll... 1 Dexter elevadministrativt system på Värmdö gymnasium... 2 Om Dexter...

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben 1 Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar

Läs mer

Handbok Unikum vårdnadshavare Unikum verktyg för IUP med skriftliga omdömen

Handbok Unikum vårdnadshavare Unikum verktyg för IUP med skriftliga omdömen Handbok Unikum vårdnadshavare Unikum verktyg för IUP med skriftliga omdömen Ny läroplan nytt IUP-verktyg I samband med införandet av en ny läroplan tas ett nytt verktyg för att stödja arbetet med IUP med

Läs mer

Skriv [kommunnamn].skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24.

Skriv [kommunnamn].skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24. Skola24 - Föräldrar Föräldramodulen i Skola24 kan ge föräldrar en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även om de går på

Läs mer

LISAM. Linköpings Universitet. Logga in. Du loggar in på Använd ditt LiU-id, användarnamn och lösenord.

LISAM. Linköpings Universitet. Logga in. Du loggar in på  Använd ditt LiU-id, användarnamn och lösenord. LISAM Logga in Du loggar in på http://lisam.liu.se Använd ditt LiU-id, användarnamn och lösenord. Din personliga sida (Min Sida) skapas första gången du loggar in så det kan ta en liten stund innan den

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV

Handbok för medborgare i Dexter. Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 Anpassad för Lapplands Gymnasium 2014-01-02/MAEV Innehåll Inledning... 2 Vem är medborgare?... 2 Hur får jag mitt konto?... 2 Hur loggar jag in?...

Läs mer

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Välkommen till kommunens Lärportal. - Användarhanledning till dig som vårdnadshavare

Välkommen till kommunens Lärportal. - Användarhanledning till dig som vårdnadshavare Välkommen till kommunens Lärportal - Användarhanledning till dig som vårdnadshavare Ansökan om konto för vårdnadshavare 1. Skriv in www.edwise.se i webbläsarens adressfönster 2. Välj länken för att ansöka

Läs mer

SchoolSoft för vårdnadshavare

SchoolSoft för vårdnadshavare SchoolSoft för vårdnadshavare 2015-04-28 Logga in... 4 Min profil... 4 Startsidan... 9 Veckovyn... 9 Dagsvyn... 10 Aktuellt... 12 Nyheter... 12 Kalender... 12 Verksamhetslogg... 15 Matsedel... 15 Bokningar...

Läs mer

VÅRDNADSHAVARE. Manual

VÅRDNADSHAVARE. Manual VÅRDNADSHAVARE Manual INLOGGNING Inloggning till Vklass kan ske på flera olika sätt. För att ta reda på vilken metod som används på just ditt barns skola behöver du kontakta skolan. 1. 2. Inloggning med

Läs mer

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan 1 Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och

Läs mer

Frånvaro Lathund för lärare. 1. anmäla frånvaro instruktionsfilm

Frånvaro Lathund för lärare. 1. anmäla frånvaro instruktionsfilm Stödmaterial till skolor Sida 1 (10) 2013-07-02 Frånvaro Lathund för lärare Lathunden visar ett rekommenderat arbetssätt för lärare och mentor i Frånvaro i Stockholm Skolwebb. Lärares snabbguide till Frånvaro

Läs mer

Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide

Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide För elever på grundskolan. Skolplattformen på en dator stockholm.se Innehåll Vad är Skolplattformen? 3 Att logga in 3 Skolplattformens startsida

Läs mer

Introduktion till frånvaro

Introduktion till frånvaro Introduktion till frånvaro För att nå Skola24 kan du antingen använda en länk på skolans hemsida, skriva www.skola24.se direkt i webbläsaren och välja domän ur en lista eller skriva [domännamn].skola24.se

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Användarmanual Administratörer. www.rebok.se Resursbokning

Användarmanual Administratörer. www.rebok.se Resursbokning Användarmanual Administratörer www.rebok.se Resursbokning Table of Contents Inloggning...3 Startsida...3 Hantera personal...4 Personalgrupper...5 Station...6 Schema...7 Schemaläggning...8 Veckoschemat...8

Läs mer

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 Innehållsförteckning 1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 2 Logga in första gången...3 2.2 Logga in med användarnamn och lösenord...3 2.3 Min profil...4

Läs mer

Skolportalen, hypernet med Dexter

Skolportalen, hypernet med Dexter Produktionsförvaltningen 2014-11-21 Skolportalen, hypernet med Dexter Information till vårdnadshavare www.osteraker.se Innehåll Innehåll... 2 Inledning... 3 Välkommen till hypernetportalen,... 4 Österåkers

Läs mer

Ditt användarnamn är den e-postadress som du angav när du registrerade dig. Ditt lösenord får du från ditt barns klasslärare.

Ditt användarnamn är den e-postadress som du angav när du registrerade dig. Ditt lösenord får du från ditt barns klasslärare. Att logga in Öppna Internet Explorer (eller någon annan webbläsare). I adressfältet skriver du www.hjarntorget.net (eller bara hjarntorget.net). Tryck sedan på Enter-tangenten. Nu öppnas Hjärntorgets inloggningssida.

Läs mer

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant.

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och lösenord?... 2 Hur loggar jag in med Bank-id/E-id?... 3

Läs mer

Följ frånvaron Både giltig och ogiltig frånvaro syns tydligt i Fronter. Vårdnadshavare, lärare och elev får överblick över elevens frånvaro.

Följ frånvaron Både giltig och ogiltig frånvaro syns tydligt i Fronter. Vårdnadshavare, lärare och elev får överblick över elevens frånvaro. UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (9) 2011-08-08 Guide FRONTER ANVÄNDARMANUAL FÖR VÅRDNADSHAVARE Inledning Inloggning till Fronter Hitta i Fronter Frånvaro Studieplan Inledning Vem ska läsa den här informationen?

Läs mer

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09 1 Användarmanual - OVK 2 Inloggning... 3 Allmänt... 4 Öppna protokoll... 6 Fylla i protokoll... 7 Skriva ut protokoll... 16 Returnera protokoll... 17 Uppföljning anmärkningar/åtgärder... 17 3 Inloggning

Läs mer

UTVECKLINGSPLANENS OLIKA DELAR OCH UTFORMNING... 5 Innehållet utvecklingsplanen består av:... 5

UTVECKLINGSPLANENS OLIKA DELAR OCH UTFORMNING... 5 Innehållet utvecklingsplanen består av:... 5 Augusti 2012 Kom igång med Unikum Guide för vårdnadshavare - Grundskola Den här guiden beskriver hur du hittar i Unikum, vad som finns i ditt barns individuella utvecklingsplan, varför och hur skolan dokumenterar

Läs mer

Att använda ELSA. Vad behövs för att använda ELSA?. Felrapportering och support

Att använda ELSA. Vad behövs för att använda ELSA?. Felrapportering och support KI Biobank Instruktion Användarmanual för ELSA Innehållsförteckning Allmänt... 1 Vad är ELSA?... 1 Vad behövs för att använda ELSA?... 2 Felrapportering och support... 2 Att använda ELSA... 2 Viktig information...

Läs mer

Lathunden visar ett rekommenderat arbetssätt för lärare och mentor i Frånvaro i Stockholm Skolwebb.

Lathunden visar ett rekommenderat arbetssätt för lärare och mentor i Frånvaro i Stockholm Skolwebb. STOCKHOLM SKOLWEBB UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (10) 2012-02-28 VERSION 3.0 Frånvaro Lathunden visar ett rekommenderat arbetssätt för lärare och mentor i Frånvaro i Stockholm Skolwebb. Lärares snabbguide

Läs mer

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Under höstterminen 2012 kommer vi att använda oss av de funktioner i skolwebben som vi har markerat. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar

Läs mer

Användarmanual för personal AdelaNet

Användarmanual för personal AdelaNet Användarmanual för personal AdelaNet Schema... 2 Färgförklaring... 2 Registrera frånvaro... 2 Blev det fel?... 3 Ångra klarmarkering... 4 Inställd lektion... 4 Betygshantering grundskola... 5 Nationella

Läs mer

Kom igång med Digilärserien

Kom igång med Digilärserien Kom igång med Digilärserien Administrera dina digitala läromedel Kom igång med Mina sidor 1 Välkommen till Digilär! Här går vi igenom alla administrativa steg för att komma igång med dina läromedel från

Läs mer

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att:

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att: Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Användarmanual Vklass lärplattform. Student

Användarmanual Vklass lärplattform. Student Användarmanual Vklass lärplattform Student Användarmanual Vklass lärplattform (Lärare) Sida 2 av 52 Innehållsförteckning Om Vklass lärplattform... 4 Videomanualer... 5 Inloggning till Vklass... 6 Vad är

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera.

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

FRONTER ANVÄNDARMANUAL FÖR VÅRDNADSHAVARE

FRONTER ANVÄNDARMANUAL FÖR VÅRDNADSHAVARE FRONTER ANVÄNDARMANUAL FÖR VÅRDNADSHAVARE Inledning Inloggning till Fronter Hitta i Fronter Frånvaro Elevdokumentation Studieplan Inledning Vem ska läsa den här informationen? Den här informationen vänder

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (10) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänster för kommuner Se och ändra ansvar för ensamkommande Ansök om statlig ersättning Senast uppdaterad: 2019-03-18 2 (10) Innehåll 1. Inledande

Läs mer

Manual Interbook Bygdegårdar

Manual Interbook Bygdegårdar Manual Interbook Bygdegårdar Bidrag och föreningsuppgifter Datum: 2013 01 23 Version 1.0 Sidan 1 (10) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1. 1 Föreningsregistret... 3 1.2 Kontaktpersoner... 3 1.3 Huvudanvändare

Läs mer

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (20) 502

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (20) 502 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Schoolsoft Manual HANDLINGAR - PERIOD 1 - TRÄNINGSLÄGER 3 IUP 3 HANDLINGAR - PERIOD 2 4. Omdöme 4 HANDLINGAR - PERIOD 4 6. Avstämning i omdömesdelen 6

Schoolsoft Manual HANDLINGAR - PERIOD 1 - TRÄNINGSLÄGER 3 IUP 3 HANDLINGAR - PERIOD 2 4. Omdöme 4 HANDLINGAR - PERIOD 4 6. Avstämning i omdömesdelen 6 Schoolsoft Manual HANDLINGAR - PERIOD 1 - TRÄNINGSLÄGER 3 IUP 3 HANDLINGAR - PERIOD 2 4 Omdöme 4 HANDLINGAR - PERIOD 3 6 Avstämning i omdömesdelen 6 HANDLINGAR - PERIOD 4 6 Reviderad IUP 6 HANDLINGAR -

Läs mer

Manual Administration digitala läromedel

Manual Administration digitala läromedel Manual Administration digitala läromedel I SAMARBETE MED DIG Manual för Gleerups digitala läromedel På www.gleerupsportal.se finns alla Gleerups digitala läromedel. Här kan du begära nytt lösenord, logga

Läs mer

Information om inloggning i edwise via BankID/Mobilt BankID

Information om inloggning i edwise via BankID/Mobilt BankID Information om inloggning i edwise via BankID/Mobilt BankID Du loggar in genom att klicka direkt på denna länk på kommunens hemsida: http://www.morbylanga.se/barn-utbildning/grundskola/edwise/ Inloggningen

Läs mer

Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502

Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Information om inloggning i edwise via BankID/Mobilt BankID

Information om inloggning i edwise via BankID/Mobilt BankID Information om inloggning i edwise via BankID/Mobilt BankID Du loggar in via kommunens hemsida eller klicka direkt på följande länk: https://www.edwise.se/secure/default.aspx?idpmethod=saml&actor=actor_relative&domain=morbylanga

Läs mer

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren.

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Instruktion. Appen Tieto Edu

Instruktion. Appen Tieto Edu Instruktion Appen Tieto Edu Innehåll För enkel kommunikation mellan hem och skola 3 Dina funktioner 4 Barnschema 5 Frånvaro 7 Har du frågor? 8 För enkel kommunikation mellan hem och skola Nu finns appen

Läs mer

Hur använder du som elev Fronter?

Hur använder du som elev Fronter? Hur använder du som elev Fronter? Fronter är en lärplattform. Det är ett digitalt verktyg som du som elev ska använda dig av för att hitta uppgifter, länkar och dokument från alla dina lärare, lämna in

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (10) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänster för kommuner Se och ändra ansvar för ensamkommande Ansök om statlig ersättning (Observera att denna e-tjänst enbart är tillgänglig för kommuner

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 6 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 6 Anita Eklöf, Sektionen för pedagogiskt arbete, Högskolan i Borås. 2015-02-16 1 ATT LOGGA IN... 1 2 STARTSIDAN...

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 5 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 5 Anita Eklöf, Rune Fjelldal vid Centrum för Lärande och Undervisning, Bibliotek & lärande resurser, Högskolan

Läs mer

Inloggningsuppgifter till Skola24

Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 får du av ditt barns skola, antingen som ett aktiveringsmail eller i pappersform. Om du får ett aktiveringsmail följer du instruktionerna

Läs mer

Nyheter och ändringar Adelanet 4.8.0

Nyheter och ändringar Adelanet 4.8.0 Nyheter och ändringar Adelanet 4.8.0 Adelanet är nu uppdaterad för att kunna hantera hela flödet från ansökan till uppsägning av plats i barnomsorgen. Uppdaterad och förbättrad funktion på Arenan, ett

Läs mer

Familjewebben. Information och manual för föräldrar till Säters kommuns IT-stöd Infomentor Sammanställningen gjord av Viktoria Robertsson

Familjewebben. Information och manual för föräldrar till Säters kommuns IT-stöd Infomentor Sammanställningen gjord av Viktoria Robertsson Familjewebben Information och manual för föräldrar till Säters kommuns IT-stöd Infomentor 2013-02-12 Sammanställningen gjord av Viktoria Robertsson SÄTERS KOMMUN Barn och utbildningsförvaltningen 1 Innehållsförteckning

Läs mer

Genomgång av förändringar i Unikum

Genomgång av förändringar i Unikum Genomgång av förändringar i Unikum Nya Unikum På rektorsgruppens uppdrag har det nu genomförts stora förändringar av hur Unikum skall användas. Krav på Yubikey för elever försvinner Vårdnadshavare loggar

Läs mer

Användarhandledning. edwise Vårdnadshavare 2012-06-18

Användarhandledning. edwise Vårdnadshavare 2012-06-18 Användarhandledning edwise Vårdnadshavare 2012-06-18 Sida 2/37 Innehållsförteckning 1 Handledning för vårdnadshavare... 4 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?... 4 2 Logga in första gången...

Läs mer

Närvarohantering för vårdnadshavare

Närvarohantering för vårdnadshavare Närvarohantering för vårdnadshavare Här kan du läsa allt du behöver veta för att använda Hjärntorgets närvarohantering. I texten här nedanför beskriver vi: hur du kan få information om ditt barns närvaro

Läs mer

Handledning till FC 12 på webben

Handledning till FC 12 på webben Handledning till FC 12 på webben Detta är en kortfattad handledning där vi går igenom de viktigaste funktionerna i nya FirstClass. Förändringen av FirstClass är kanske den största under de snart 25 år

Läs mer

Rapportera avhandling/uppsats

Rapportera avhandling/uppsats Rutindokument Rapportera avhandling/uppsats Beslutat av Studerandeavdelningen Gäller från 2018-02-26 Detta dokument visar hur man gör för att rapportera resultat på doktorsavhandling och licentiatuppsats.

Läs mer

Användarmanual Vklass lärplattform. Student/Elev

Användarmanual Vklass lärplattform. Student/Elev Användarmanual Vklass lärplattform Student/Elev Användarmanual Vklass lärplattform (Elever) Sida 2 av 15 Innehållsförteckning Inloggning till Vklass 4 Vad är mina inloggningsuppgifter 4 Var loggar föräldrarna

Läs mer

Nacka24 Lathund. Läsårsbyte Vers. 2:1. Utdrag ur Nyheter 1.14

Nacka24 Lathund. Läsårsbyte Vers. 2:1. Utdrag ur Nyheter 1.14 Nacka24 Lathund Läsårsbyte Vers. 2:1 Utdrag ur Nyheter 1.14 1 Läsårsbyte - Funktion för klassuppflyttning / klassplacering, görs i 3 steg... 3 Översikt uppflyttning för innevarande läsårs elever... 3 Skapa

Läs mer

I tidigare Fronter-versioner fanns det tre så kallade organisationsenheter; noder, grupper och korridorer

I tidigare Fronter-versioner fanns det tre så kallade organisationsenheter; noder, grupper och korridorer Fronter19 Manual för administratörer Introduktion Struktur I Fronter19 har vi förenklat administrationen av systemet. Du som tidigare administrerat Fronter kommer uppleva att du lägger mindre tid åt administration.

Läs mer

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Redigeraläge Startsidan Beskrivning av flikarna Öppna hemsidan: http://www2.idrottonline.se/default.aspx?id=196012 Öppna ditt arbetsrum. Klicka

Läs mer

Minihandbok för skoladministratörer version 1.4

Minihandbok för skoladministratörer version 1.4 UEDB (UNGDOM OCH ELEVDATABASEN) Minihandbok för skoladministratörer version 1.4 Eva Rehnberg 2014-01-10 Innehåll Ny elev... 2 Inskrivning av ny elev folkbokförd i Stockholms län eller Håbo... 2 Elev med

Läs mer

Inloggning och hitta till dina sidor

Inloggning och hitta till dina sidor Lathund ibfborlange.se Detta är en enklare lathund framtagen för redaktörer på ibfborlange.se som har behov av att kunna redigera enklare information på sitt lags sida samt andra funktioner runt Idrottonline.

Läs mer

Kontroll av schema inför publicering till Skola24

Kontroll av schema inför publicering till Skola24 Kontroll av schema inför publicering till Skola24 Datum: Skola: Kontaktperson på skolan: Handläggare: Skol-ID: Kontrollpunkter Antal felaktiga poster Åtgärd 1) nödvändig 2) rekommenderas 1. Får publiceras

Läs mer

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor Hemsida Lathund för medlemsföreningar 2015 10 13 Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan Varje medlemsförening har en egen sektion på scuf.se Styrelsen kan redigera sin medlemsförenings sidor, skriva

Läs mer

Infobank kvickguide. Kom i gång med Infobank. Logga in till Infobank. Installationsguiden

Infobank kvickguide. Kom i gång med Infobank. Logga in till Infobank. Installationsguiden Infobank kvickguide Kom i gång med Infobank Välkommen till SKL Kommentus webbaserad tjänst Infobank Arbetsrätten. Denna snabbguide ger dig en kort introduktion som användare av Infobank, så att du snabbt

Läs mer

Varför ska ni uppgradera? Jo, nya InfoMentor:

Varför ska ni uppgradera? Jo, nya InfoMentor: Varför ska ni uppgradera? Jo, nya InfoMentor: bygger på den senaste tekniken och är responsivt, vilket innebär att vyn anpassar sig efter vilken pryl användarna arbetar på - dator, läsplatta och telefon.

Läs mer

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor Hemsida Lathund för medlemsföreningar 2016-12-07 Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan Varje medlemsförening har en egen sektion på scuf.se Styrelsen kan redigera sin medlemsförenings sidor, skriva

Läs mer

Betygsinmatning Grundskola Dexter Lärarmanual. IST AB

Betygsinmatning Grundskola Dexter Lärarmanual. IST AB Betygsinmatning Grundskola Dexter Lärarmanual 1 Innehåll BETYG... 3 Betygsgrupper... 3 Inmatning av betyg... 5 Fälten i betygsinmatningen... 5 Möjliga betyg - grundskola... 5 Möjliga betyg - grundsärskola...

Läs mer

Rapportera närvaro Lathund för rapportering till LOK Stöd via IdrottOnline-appen.

Rapportera närvaro Lathund för rapportering till LOK Stöd via IdrottOnline-appen. Installera Appen på din smartphone Du kan installera appen från Google Play store för Android och AppStore för iphone. Sök på IdrottOnline så kommer den fram. När du sedan startar upp appen så möts du

Läs mer

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Ledighetsansökan Kontakter Skola24 MobilApp Omdöme Personliga inställningar

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Ledighetsansökan Kontakter Skola24 MobilApp Omdöme Personliga inställningar Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer