Vanliga frågor och svar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vanliga frågor och svar"

Transkript

1 Här har vi har sammanställt frågor kring Omdöme24 som ni användare ställt till oss i supporten. Hur länge ska en undersökning vara öppen? Vissa skolor väljer att öppna upp en undersökning i början av läsåret eller terminen och låta den vara skrivbar fram tills det är dags för utvecklingssamtal. Fördelen är att lärarna kan fylla i efterhand och arbetsbelastningen blir jämnare fördelad. Andra skolor väljer att öppna upp ca 3 veckor före det är dags för utvecklingssamtal. En elev saknas i en grupp? Öppna schemafilen och kontrollera att eleven finns med i rätt grupp. Om inte lägg till eleven, publicera schemafilen och uppdatera elevinnehållet dagen därpå. Det finns inga elever i gruppen? Öppna schemafilen och kontrollera att det finns elever i gruppen. Om inte lägg till elever och publicera schemafilen till Skola24. Om ja, kontrollera att gruppen exporteras till Skola24 enligt följande: Öppna Novaschem Klicka på knappen Egenskaper Gå till fliken Övrigt Markera rutan vid Exportera ej Klicka OK Kontrollera vid gruppens namn att det INTE i fältet Exportera ej står Skola24 Om gruppen har elevinnehåll, exporteras till Skola24 och ändå inte uppdateras gör enligt följande: Gå in i Skola24 under Inställningar Grundinställningar för skola, fliken Publicering. Kontrollera att elevinnehåll i grupper läses över som standard vid publicering. Gå vidare till Administration Grupper Klicka på knappen Inställningar Byt till fliken Övrigt och markera fältet Uppdatera elevinnehåll Klicka OK Leta upp aktuell grupp och kontrollera att det vid gruppens namn i fältet Uppdatera Elevinnehåll står Följ standard. Nova Software AB 1 (6)

2 Hur uppdaterar jag elevinnehållet i gruppen? Varför görs det inte automatiskt vid en publicering av Novaschem till Skola24? När en schemafil med redigerat elevinnehåll publiceras till Skola24 uppdateras grupper för frånvaron. Detta sker inte med grupperna i en påbörjad undersökning utan en uppdatering måste göras manuellt av skoladministratören. Vid byte mellan två grupper bör skolan ställa sig frågan vem som ska skriva om eleven. Den gamla eller nya läraren? Uppdatering av gruppens elevinnehåll i en påbörjad undersökning görs enligt följande: Gå in i Skola24 under Omdöme Skapa undersökning Klicka på Undersökning och välj aktuell undersökning Gå till flik 3. Underlag Klicka på rubriken Aktuellt elevinnehåll två gånger Nej visar att gruppinnehållet inte stämmer mot schemat. Markera alla eller önskade grupper med nej. Klicka på Uppdatera elevinnehåll för markerade grupper Spara Hur gör jag när en elev slutar under året? Dokumentation om eleven följer eleven. När en elev slutar tas den bort ur schemafilen och vid nästa export till Skola24 arkiveras eleven. Skoladministratören kan ta fram omdömen även för arkiverade elever via Rapport Omdöme. Hur gör jag när en klass/grupp byter lärare under året? Om en klass/grupp byter lärare under pågående undersökning kan skolan låta den gamla läraren vara kvar i underlaget och samtidigt lägga till den nya lärare manuellt i underlaget för aktuell undersökning. Det innebär att både den nya och den gamla läraren kan dokumentera och läsa vad som skrivits. Eleven har bytt grupp, t.ex. språkval. Vilken lärare ska skriva omdömet? Vanligtvis är det läraren för gruppen eleven slutat i som skriver omdömet. Eleven kanske ska ges en sammanfattning av kunskapsutvecklingen i ämnet. Då behöver skoladministratören inte göra någonting. Vill skolan däremot att den mottagande läraren ska skriva omdömet måste elevinnehållet i gruppen uppdateras i underlaget. Uppdatering av gruppens elevinnehåll i en påbörjad undersökning görs enligt följande: Gå in i Skola24 under Omdöme Skapa undersökning Klicka på Undersökning och välj aktuell undersökning Nova Software AB 2 (6)

3 Gå till flik 3. Underlag Klicka på rubriken Aktuellt elevinnehåll två gånger Nej visar att gruppinnehållet inte stämmer mot schemat. Markera alla eller önskade grupper med nej. Klicka på Uppdatera elevinnehåll för markerade grupper Spara Skriftlig bedömning av elev som ej nått kunskapskrav E inom ämnet när han/hon lämnar grundskolan. Hur gör jag? I skollagen (2010:800) 10 kap. 22 finns bestämmelser om skriftlig bedömning för de elever som lämnar grundskolan med betyget F: 22 I fall där ett icke godkänt betyg sätts i ett avslutat ämne ska en skriftlig bedömning av elevens kunskapsutveckling i ämnet ges. Av bedömningen får också de stödåtgärder som har vidtagits framgå. Bedömningen ska undertecknas av läraren. Om det enligt 18 inte kan sättas betyg i ett avslutat ämne, får de stödåtgärder som har vidtagits framgå av beslutet. Du finner skollagen i sin helhet på: Lagar/Lagar/Svenskforfattningssamling/Skollag _sfs /#K10 Underlag för skriftlig bedömning kan göras i Omdöme24. Underlaget skapas precis som en vanlig undersökning. Läraren ger berörda elever en skriftlig bedömning som skickas vidare till elevens gymnasieskola. Underlaget läggs enklast upp på gruppen/klassen, men det är inte alla elever som är berörda. För de elever som ej behöver en skriftlig bedömning i ämnet låter läraren bli att besvara och elevens namn förblir fetmarkerat. Det går även att i Novaschem skapa speciella grupper med de elever som behöver en skriftlig bedömning. Detta genererar merarbete för schemaläggaren. Nova Software AB 3 (6)

4 Jag vill skriva omdöme i varje enskilt SO/NO ämne, men har bara SO och NO på schemat. Hur gör jag? Enklast är att lägga upp underlaget manuellt för respektive SO- och NO-ämne. Kontrollera i Skola24 under Administration Ämnen att alla ämnesbeteckningar finns med. Bäst är att lägga till dem om de saknas i ämnestabellen i Novaschem. Schemafilen exporteras till Skola24 och ämnesbeteckningarna finns där dagen därpå. Det går även att lägga till ämnesbeteckningar direkt i Skola24.(Vid nästa uppdatering av schemafilen kommer ämnesbeteckningarna att arkiveras). När ämnesbeteckningarna är på plats lägger man till rader manuellt i underlaget enligt följande: Gå in i Skola24 under Omdöme Skapa undersökning Klicka på aktuell undersökning och välj flik 3. Underlag Ta fram rätt frågepaket och lägg till Lärare, Grupp och Ämne Klicka på Visa ny rad Klicka på Spara Upprepa proceduren med nästa lärare, grupp och ämne. Jag vill skriva omdöme för respektive kurs inom blocket för yrkesämnen, men dessa är lagda med ersättningsrad i schemafilen. Hur gör jag? På t.ex. hotell- och restaurang väljer skolorna att slå samman flera kurser inom ämnet. I schemat presenteras dessa kurser som ett stort block. I nuläget är det enbart lektioner som läses över till Skola24 och inte tjänstefördelningsraderna. Det betyder att enbart blocket kommer över och alla inblandade kurser/lärare får en gemensam position. För att skriva omdömen på respektive kurs behöver man antingen ändra i schemat så att inte yrkesämnena blockas eller lägga till kurserna manuellt i underlaget. Specialpedagogen ska skriva omdöme för vissa elever. Hur lägger jag lättast till honom/henne? Lättast är att lägga till specialpedagogen i underlaget för aktuell undersökning. Ska specialpedagogen skriva i samtliga ämnen/kurser skapas en underlagsrad per klass/grupp och per kurs/ämne. Det betyder att specialpedagogen ser alla elever i klassen men dokumenterar bara för berörda elever. Fördelen är att även den undervisande läraren kan se vad specialpedagogen skriver. Det går även att i Novaschem skapa en undervisningsgrupp med berörda elever och specialpedagogen. Nackdelen är att gruppen behöver hållas uppdaterad i schemat och underlaget för omdömet samt att undervisande lärare i klassen inte ser vad specialpedagogen skriver. Nova Software AB 4 (6)

5 Hur gör jag med elever med skyddad identitet när jag skriver omdöme digitalt? Elever med skyddad identitet ska inte finnas med i ett digitalt system, se mer på vår webbplats under Support Lagar och regler. Går det att ändra texten i en fråga i en påbörjad undersökning? Frågans formulering går att ändra även om frågan är besvarad. Se upp med att ändra frågan så att betydelsen blir en helt annan. Även frågeformuleringen för avgivna svar ändras. Svarsalternativen i frågan går inte att redigera. Går det att ändra ordningen på frågor i en påbörjad undersökning? Nej. Hur skapar jag bäst en enkelvalsfråga? Om skolan väljer att använda sig av frågetypen enkelval måste minst två svarsalternativ ingå i frågan, se exempel nedan. Fråga: Elevens kunskaper i ämnet? Frågealternativ: Eleven når målen för ämnet/kursen Eleven når inte målen i ämnet/kursen Läraren har vid besvarandet av undersökningen då minst två olika alternativ att välja mellan. Hur många tecken kan man ange max för en fritextfråga? 5000 tecken. Skoladministratören styr antalet tecken när frågan skapas. Hur många tecken kan man maximalt mata in i kommentarfältet? 256 tecken. Går det att ta bort svarsalternativet Underlag saknas? Ja, det går att välja per fråga om Underlag saknas ska vara valbart. Standardinställningen är att svarsalternativet visas, men inställningen går att ändra även efter det att svar har avgivits för frågan. Nova Software AB 5 (6)

6 Jag har glömt att inkludera en klass i filtret. Går det att uppdatera i efterhand fastän lärarna redan har börjat svara på undersökningen? Ja, generellt är det ingen fara. Dock bör man vara medveten om att alla grupper uppdateras och om en elev har slutat i en grupp blir svaren enbart synliga för skoladministratören. Lägg till klassen i filterdefinitionen. Gå in på undersökningen, fliken Underlag och hämta underlag igen. Om man inte vill hämta nytt underlag går det att lägga till rader med den glömda klassen manuellt. Läraren får upp elevernas namn dubbelt i svaravyn i en undervisningsgrupp. Kontrollera att det under givet datumurval som underlaget hämtats för bara finns lektioner i ämnet eller ämnet och tillhörande kurskod. Finns det i båda formerna kommer underlagsraderna att dubbleras. Kontrollera också att kurskoden är knuten till rätt ämne i schemafilen. När man försöker klistra in ett svar på en undersökning, bara försvinner det. Läraren kopierade med högermusmenyerna Kopiera/Klistra in, vilka inte tycks fungera vid kopiering av fritextfråga. Vi rekommendera tillsvidare kortkommandona Ctrl-C/Ctrl-V. Det kan också vara så att i texten som ska kopieras in finns ett otillåtet tecken. Var visas den förklarande texten till ett undersökningstillfälle? Går den att dölja? I Rapport Omdöme för elev. Den kan inte döljas. Nova Software AB 6 (6)

Startdokument! Funktionspaket Omdöme. Startinformation Omdöme

Startdokument! Funktionspaket Omdöme. Startinformation Omdöme Skoladministratören är den person på skolan som skapar en undersökning och bestämmer vilka ämnen/kurser/klasser som ska omfattas av den. Innan en undersökning startas upp är det viktigt att inom personalgruppen

Läs mer

ALLMÄNT OM FUNKTIONSPAKET OMDÖME

ALLMÄNT OM FUNKTIONSPAKET OMDÖME Skola24 Omdöme Skoladministratören är den person på skolan som skapar en undersökning och bestämmer vilka ämnen/kurser/klasser som ska omfattas av den. Innan en undersökning startas upp är det viktigt

Läs mer

Nova Software kan vid önskemål kopiera över frågor/frågepaket i vårt förslag till kundens databas. Kopiering är kostnadsfri.

Nova Software kan vid önskemål kopiera över frågor/frågepaket i vårt förslag till kundens databas. Kopiering är kostnadsfri. Bakgrund Skolverket har på uppdrag av regeringen tagit fram ett stödmaterial som beskriver hur den skriftliga individuella utvecklingsplanen med omdömen och den framåtsyftande planeringen kan se ut. Stödmaterialet

Läs mer

GR Omdöme Så här kan det användas

GR Omdöme Så här kan det användas Funktionspaket Omdöme kan användas till många olika syften: Skriftliga omdömen, dokumentation av kunskapskrav, insamling av statistik m.m. Hur en undersökning bör utformas beror på syftet. För att få ett

Läs mer

Råd skriftliga omdömen 2013

Råd skriftliga omdömen 2013 Bakgrund Skolverket har i uppdrag av regeringen tagit fram ett stödmaterial som beskriver hur den skriftliga individuella utvecklingsplanen för omdömen och den framåtsyftande planeringen kan se ut. Stödmaterialet

Läs mer

Råd skriftliga omdömen

Råd skriftliga omdömen Råd skriftliga omdömen BAKGRUND Skolverket har på uppdrag av regeringen tagit fram ett stödmaterial som beskriver hur den skriftliga individuella utvecklingsplanen med omdömen och den framåtsyftande planeringen

Läs mer

Startdokument! Novaschem. Koppling Novaschem - Extens

Startdokument! Novaschem. Koppling Novaschem - Extens 1. Förberedande arbete Innan någon överföring startas mellan Extens och Novaschem bör Extensadministratören och schemaläggaren vara överens om benämning av klasser och grupper samt lärarsignaturer. Det

Läs mer

Kontroll av schema inför publicering till Skola24

Kontroll av schema inför publicering till Skola24 Kontroll av schema inför publicering till Skola24 Datum: Skola: Kontaktperson på skolan: Handläggare: Skol-ID: Kontrollpunkter Antal felaktiga poster Åtgärd 1) nödvändig 2) rekommenderas 1. Får publiceras

Läs mer

Elevhantering. Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemafilen få reda på följande:

Elevhantering. Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemafilen få reda på följande: Öppna elevtabellen Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemafilen få reda på följande: Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna?

Läs mer

Introduktion till Planering

Introduktion till Planering Introduktion till Planering Planering är ett verktyg för lärare att skapa planeringar. Läraren skapar planeringen och kopplar den till en undervisningsgrupp som finns i schemat. När planeringen kopplas

Läs mer

Arbetsgång GY. Arbetsmoment i BER SKOLA24 ARBETSGÅNG GY

Arbetsgång GY. Arbetsmoment i BER SKOLA24 ARBETSGÅNG GY Arbetsgång GY Arbetsmoment i BER 1. Registrera klasser och placera befintliga elever i klasser inför det nya läsåret. Ange även ansvarig lärare för klasserna i den utsträckning det är känt. 2. Skapa undervisningsgrupper

Läs mer

Förutsättningar i schemafilen:

Förutsättningar i schemafilen: Nova Software Rapport innehåller funktioner för att skriva ut beräknad tjänstgöring från schemaprogrammet. Tjänstefördelningen går att sammanställa per lärare, program, konto, ämne, kurs osv. Genom att

Läs mer

Nyhetsbrev nummer 1 2010

Nyhetsbrev nummer 1 2010 Nyhetsbrev nummer 1 2010 Här kommer ett nyhetsbrev från SchoolSoft med allt som hänt i produkten under de senaste månaderna. Vid export av studieplaner kan man välja att exportera även inaktiva elevernas

Läs mer

Novaschem - Bosko IMPORT NOVASCHEM - BOSKO STOCKHOLM SKOLWEBB NOVASCHEM

Novaschem - Bosko IMPORT NOVASCHEM - BOSKO STOCKHOLM SKOLWEBB NOVASCHEM STOCKHOLM SKOLWEBB UTBILDNING SFÖRVALTNI NGEN SID 1 (6) 2010-08-19 Novaschem - Bosko Denna lathund visar ett rekommenderat arbetssätt i Novaschem och Bosko vid import av schema och elev- och läraruppgifter

Läs mer

Nyhetsbrev nummer 2, 2011

Nyhetsbrev nummer 2, 2011 Nyhetsbrev nummer 2, 2011 Här kommer ett nyhetsbrev från SchoolSoft med allt som hänt i produkten under de senaste månaderna. Mindre nyheter Namnen på eventuella inaktiverade barn som en vårdnadshavare

Läs mer

Beräkning av lärares tjänstgöring

Beräkning av lärares tjänstgöring När tjänstefördelning har registrerats eller lektioner har skapats i Novaschem kan programmet hjälpa till med att summera den tid som bokats för varje lärare. Det finns även möjlighet att beräkna tjänstgöringen

Läs mer

SchoolSoft för elever

SchoolSoft för elever SchoolSoft för elever 2015-04-28 Logga in... 4 Min profil... 6 Startsidan... 7 Veckovyn... 7 Dagsvyn... 8 Aktuellt... 10 Nyheter... 10 Kalender... 10 Verksamhetslogg... 13 Matsedel... 14 Bokningar... 14

Läs mer

Introduktion till Planering

Introduktion till Planering Introduktion till Planering Planering är ett verktyg för lärare att skapa planeringar. Läraren skapar planeringen och väljer om den ska kopplas till en undervisningsgrupp som finns i schemat. Om planering

Läs mer

Schema och grupper inför HT- 11 i Malmö stad

Schema och grupper inför HT- 11 i Malmö stad PM Införande GY: Schemaläggare, 10, 2011-04- 21 Superanvändare Schema och grupper inför HT- 11 i Malmö stad Rekommenderat planerings flöde i framtiden I bilden till höger visas den arbetsgång som IST rekommenderar

Läs mer

Snabbguide för rektor/administratör

Snabbguide för rektor/administratör Snabbguide för rektor/administratör UTV5 är ett webbaserat utvärderingssystem, speciellt utvecklat för skola, från grundskola till komvux. UTV5 skiljer sig från traditionella webbenkätsverktyg, eftersom

Läs mer

Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna? Vilka undervisningsgrupper kan schemaläggas samtidigt?

Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna? Vilka undervisningsgrupper kan schemaläggas samtidigt? Elevhantering Öppna elevtabellen Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemat få reda på följande: Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna?

Läs mer

UTV5 Lathund för lärare (2013-12-10)

UTV5 Lathund för lärare (2013-12-10) UTV5 Lathund för lärare (2013-12-10) Innehåll Sid 2 Inledning Sid 3 Obligatoriska frågor Sid 4 Logga in i UTV5 Sid 5 Startsidan Sid 6 Starta kursutvärdering Sid 8 Skapa formulär Sid 12 Redigera formulär

Läs mer

Novaschem Integration. Procapita Education Grundskola

Novaschem Integration. Procapita Education Grundskola Novaschem Integration Procapita Education Grundskola Augusti 2013 Education Sida 2/15 Innehåll FÖRBEREDELSER... 3 Nytt läsår... 3 Pågående läsår... 3 Förberedelser övrigt... 3 Procapita... 4 Export från

Läs mer

1. Skolans läsår 1 Se punkt 1 nedan. 2. Lärares personnummer 1 Se punkt 2 nedan. 3. Lärare som inte används i schemat 2 Se punkt 3 nedan

1. Skolans läsår 1 Se punkt 1 nedan. 2. Lärares personnummer 1 Se punkt 2 nedan. 3. Lärare som inte används i schemat 2 Se punkt 3 nedan Datum: Skola: Kontaktperson på skolan: Handläggare: Skol-ID: Kontrollpunkter Antal felaktiga poster Åtgärd 1) nödvändig 2) rekommenderas 1. Skolans läsår 1 Se punkt 1 nedan 2. Lärares personnummer 1 Se

Läs mer

WebViewer Manual för administratör. 2013 Nova Software AB

WebViewer Manual för administratör. 2013 Nova Software AB WebViewer Manual för administratör 2 Manual WebViewer Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1 Introduktion... 3 2 Inställningar... 4 2.1 Uppdatera licensinformation... 4 2.2 Inmatning av användaruppgifter...

Läs mer

Individuella lösningar för enskilda elever

Individuella lösningar för enskilda elever Individuella lösningar för enskilda elever Det förekommer ofta att elever inte helt följer schemat för den klass som eleven går i. Det kan t.ex. handla om: Eleven ska inte läsa vissa ämnen som resten av

Läs mer

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Välj Sammanställningar. Personal kopplad till en enskild skola ser bara den flik som berör den eller de enheter som hen är aktiv på.

Välj Sammanställningar. Personal kopplad till en enskild skola ser bara den flik som berör den eller de enheter som hen är aktiv på. Introduktion Sammanställningar/Rapporter I programmet finns ett antal grundrapporter färdiga att skriva ut. Det går också att skapa helt egna rapporter där man t.ex. själv väljer vilka fält som ska vara

Läs mer

Export/import

Export/import Export/import 2014-05-16 Export/Import I SchoolSoft finns en Export/Import-meny där nästan all information som finns inlagd i SchoolSoft går att exportera och klistra in i exempelvis Excel. På samma sätt

Läs mer

Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-01-19

Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-01-19 Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-01-19 Logga in... 3 Ändra kontaktuppgifter... 4 Startsidan... 5 Veckovyn... 5 Dagsvyn... 5 Planeringar, uppgifter och resultat... 5 Aktuellt... 7 Nyheter... 7 Kalender...

Läs mer

Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-09-01

Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-09-01 Vårdnadshavare i SchoolSoft 2011-09-01 Logga in... 3 Ändra kontaktuppgifter... 4 Startsidan... 6 Veckovyn... 6 Dagsvyn... 6 Planeringar, uppgifter och resultat... 7 Aktuellt... 9 Nyheter... 9 Kalender...

Läs mer

Arbetsgång GR. Arbetsmoment i BER SKOLA24 ARBETSGÅNG GR

Arbetsgång GR. Arbetsmoment i BER SKOLA24 ARBETSGÅNG GR Arbetsgång GR Arbetsmoment i BER 1. BER: Registrera/kopiera period i BER. (Se dokument Periodhantering) 2. BER: Registrera klasser och placera befintliga elever i klasser inför det nya läsåret. 3. BER:

Läs mer

SchoolSoft för vårdnadshavare

SchoolSoft för vårdnadshavare SchoolSoft för vårdnadshavare 2014-03-07 Logga in... 4 Ändra kontaktuppgifter... 6 Startsidan... 9 Veckovyn... 9 Dagsvyn... 10 Aktuellt... 11 Nyheter... 11 Kalender... 11 Matsedel... 14 Bokningar... 14

Läs mer

Beräkning av lärares tjänstgöring

Beräkning av lärares tjänstgöring SKOLA24 SCHEMA BERÄKNING AV LÄRARES TJÄNSTGÖRING Beräkning av lärares tjänstgöring När tjänstefördelning har registrerats eller lektioner har skapats i Skola24 Schema eller Novaschem kan programmet hjälpa

Läs mer

SchoolSoft för elever

SchoolSoft för elever SchoolSoft för elever 2013-11-22 Logga in... 3 Ändra kontaktuppgifter... 4 Startsidan... 5 Veckovyn... 5 Dagsvyn... 6 Aktuellt... 8 Nyheter... 8 Kalender... 8 Matsedel... 11 Bokningar... 11 Meddelanden...

Läs mer

Snabbguide för lärare

Snabbguide för lärare Snabbguide för lärare Logga in i UTV5 Som lärare loggar du in med den lärarsignatur du har i schemat och ett lösenord. OBS! Instruktionen intill inloggningfälten gäller endast elever. Första gången du

Läs mer

Arbeta med Individuella mål och Överenskommelser

Arbeta med Individuella mål och Överenskommelser Augusti 2011 Guide för lärare - Grundskola Arbeta med Individuella mål och Överenskommelser Denna guide beskriver hur du dokumenterar individuella mål och överenskommelser i Unikum. Här beskrivs hur du

Läs mer

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10)

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) Innehåll Sid 2 Inledning Sid 3 Logga in Sid 4 Startsidan Sid 5 Obligatoriska frågor Sid 6 Kursutvärderingar Sid 10 Statistik Sid 12 Formulär Sid 16 Skapa utvärdering

Läs mer

Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information.

Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information. Elever i Skola24 Genom elevrollen i Skola24 kan elever ta del av en mängd användbar information. I systemet har eleven möjlighet att: Ta del av schema för sina lektioner. Ta del av frånvaro och göra frånvaroanmälningar.

Läs mer

Förberedelse inför läsårsskifte Gymnasium

Förberedelse inför läsårsskifte Gymnasium Förberedelse inför läsårsskifte Gymnasium Publicerad 2012-05-28 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Innehåll Förberedelse inför läsårsskifte Gymnasium 1 Inför läsårsskifte

Läs mer

Skola24 Schemavisning

Skola24 Schemavisning Skola24 Schemavisning För att schemat ska kunna visas måste det vara publicerat. Publicering görs genom att schemaläggaren väljer Arkiv Publicera aktuellt schema i Skola24 Schema. Schemauppgifterna blir

Läs mer

Valmodulen Gymnasiet Extens 9.5 / Dexter 4.1 2010 11 07/RB

Valmodulen Gymnasiet Extens 9.5 / Dexter 4.1 2010 11 07/RB Valmodulen Gymnasiet Extens 9.5 / Dexter 4.1 2010 11 07/RB Innehåll Inledning... 3 Fyra typer av val... 3 Normal arbetsgång på gymnasiet... 3 Valstruktur... 3 Hämta kurser från Ämne/Kurs eller Timplan...

Läs mer

Survey&Report steg för steg: Skapa rapport 2013-05-13

Survey&Report steg för steg: Skapa rapport 2013-05-13 1 Survey&Report steg för steg: Skapa rapport 2013-05-13 Ola Stjärnhagen 2 Skapa rapport 1. Klicka på Enkät > Hitta enkät. Listan som dyker upp visar endast de 50 senast skapade enkäterna. Klicka på Sök

Läs mer

Den nya skollagen 2010:800

Den nya skollagen 2010:800 Den nya skollagen 2010:800 - avsnitt som berör r grundskolan 3 kap. Barns och elevers utveckling mot målen Barnens och elevernas lärande och personliga utveckling 3 Alla barn och elever ska ges den ledning

Läs mer

Rapportens uppbyggnad Ta fram rapporten genom att välja Rapport Tjänstestorlek (SCB). Välj de lärare (eller alla) som rapporten ska omfatta.

Rapportens uppbyggnad Ta fram rapporten genom att välja Rapport Tjänstestorlek (SCB). Välj de lärare (eller alla) som rapporten ska omfatta. SCB-rapport Varje år i oktober ska skolorna lämna in statistik över lärares tjänstgöring till Statistiska Centralbyrån (SCB). I Skola24 Schema finns en tilläggstjänst som gör en rapport Tjänstestorlek

Läs mer

Lärarhögskolan i Stockholm Högskoleförvaltningen Högskoleledningens kansli Magnus Mörck/Katharina Soffronow 08-737 95 76 Katharina.Soffronow@lhs.

Lärarhögskolan i Stockholm Högskoleförvaltningen Högskoleledningens kansli Magnus Mörck/Katharina Soffronow 08-737 95 76 Katharina.Soffronow@lhs. Lärarhögskolan i Stockholm Högskoleförvaltningen Högskoleledningens kansli Magnus Mörck/Katharina Soffronow 08-737 95 76 Katharina.Soffronow@lhs.se Ärendetyp Datum 2007-01-04 1(6) Elementär Websurveyandvänding

Läs mer

Innehåller: Aug-13. OBS! Gäller för Nya Unikum med nya omdömes/bedömningssättet dvs utan omdömessida i samtalsmallen.

Innehåller: Aug-13. OBS! Gäller för Nya Unikum med nya omdömes/bedömningssättet dvs utan omdömessida i samtalsmallen. Lathund Mentor-grundskola Innehåller: Mentorns roll Starta och låsa utvecklingsplan/samtalsmallar Hantera Överenskommelser Processen runt utvecklingssamtal Steg för steg beskrivning av hur du gör OBS!

Läs mer

Skola24 Förskola/Fritidshem Vårdnadshavare

Skola24 Förskola/Fritidshem Vårdnadshavare Skola24 Förskola/Fritidshem Vårdnadshavare Skola24 Förskola/fritidshem innehåller funktioner för att registrera och följa upp barns vistelsetid på förskolan/fritidshemmet. Vårdnadshavare kan direkt i systemet

Läs mer

Skola24 Schemavisning

Skola24 Schemavisning Skola24 Schemavisning För att schemat ska kunna visas måste det vara publicerat. Publicering görs genom att schemaläggaren väljer Arkiv Publicera aktuellt schema i Skola24 Schema. Schemauppgifterna blir

Läs mer

Skapa mallar för utvecklingssamtal

Skapa mallar för utvecklingssamtal Jan 15 Guide för Administratörer Skapa mallar för utvecklingssamtal Den här guiden beskriver hur du skapar och redigerar mallar för utvecklingssamtal i Unikum. Här beskrivs hur malleditorn används och

Läs mer

STÖDMATERIAL FÖR ELEVDOKUMENTATION

STÖDMATERIAL FÖR ELEVDOKUMENTATION UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGEN REVIDERAD AUGUSTI 2012 STÖDMATERIAL FÖR ELEVDOKUMENTATION Innehållsförteckning OM UTVECKLINGSSAMTALET OCH DEN SKRIFTLIGA INDIVIDUELLA UTVECKLINGSPLANEN 2

Läs mer

Denna beskrivning gäller bedömning. Introduktion till Dexter och andra separata instruktioner finns på http://goo.gl/p2m7q.

Denna beskrivning gäller bedömning. Introduktion till Dexter och andra separata instruktioner finns på http://goo.gl/p2m7q. DEXTER GY Bedömning Version 6 2012-05-14 Dexter Bedömning I Dexter når du information som finns registrerad i huvudsystemet Extens. Dexter är webbaserat och kan nås från valfri dator. Adressen till Malmö

Läs mer

Grupper i Studentportalen

Grupper i Studentportalen Guide Uppdaterad 2014-05-28 Grupper i Studentportalen Studentportalens gruppindelningsfunktion gör det möjligt att dela in studenter på ett kurstillfälle eller ett samläsningstillfälle i olika grupper.

Läs mer

Välj Start Rapporter. En lista med de olika rapporttyperna visas. Klicka på någon av länkarna för att se de rapporter som finns tillgängliga.

Välj Start Rapporter. En lista med de olika rapporttyperna visas. Klicka på någon av länkarna för att se de rapporter som finns tillgängliga. Introduktion till rapporter I programmet finns ett antal grundrapporter färdiga att skriva ut. Det går också att skapa helt egna rapporter där man t.ex. själv väljer vilka fält som ska vara med och vilken

Läs mer

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03 SLUNIK manual SLUNIK version 2 2010-08-03 Innehåll SLUNIK...1 Kursledare... 1 Lärare... 1 LOGGA IN... 1 Hjälp, inloggning... 2 Välj kurs att administrera... 2 Om du inte ser din kurs i listan... 3 Filtrera

Läs mer

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera.

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att:

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att: Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Betygsinmatning Grundskola Dexter Lärarmanual. IST AB

Betygsinmatning Grundskola Dexter Lärarmanual. IST AB Betygsinmatning Grundskola Dexter Lärarmanual 1 Innehåll BETYG... 3 Betygsgrupper... 3 Inmatning av betyg... 5 Fälten i betygsinmatningen... 5 Möjliga betyg - grundskola... 5 Möjliga betyg - grundsärskola...

Läs mer

Extens-Skola. Detaljplaneringen till NOVA. Utbildningsmaterial Gymnasiet Malmö. Upprättad: 2006-04-06/BR Uppdaterad: 2012-04-22/BR

Extens-Skola. Detaljplaneringen till NOVA. Utbildningsmaterial Gymnasiet Malmö. Upprättad: 2006-04-06/BR Uppdaterad: 2012-04-22/BR TJPLGy-NOVA Extens-Skola Detaljplaneringen till NOVA Utbildningsmaterial Gymnasiet Malmö Upprättad: 2006-04-06/BR Uppdaterad: 2012-04-22/BR IST, International Software Technology, Arabygatan 82, 352 46

Läs mer

Gäller er som har samtalsmall utan omdömessida.

Gäller er som har samtalsmall utan omdömessida. Att skriva omdo men a r 1-5 Lathund för pedagoger Grundskola med: Allmänna råd om omdömen Utdrag ur nya lagtexten (förslag som träder i kraft 19/11-2013) Skriva omdömen i Nya Unikum Steg för steg instruktioner

Läs mer

Utformning av samtalsmallar

Utformning av samtalsmallar Jan 14 Utformning av samtalsmallar Den här guiden beskriver hur du kan ta fram och anpassa mallar för Utvecklingsplaner för alla skolformer i Unikum. Här beskrivs också hur mallen är uppbyggd samt vilka

Läs mer

EasySurveyor. Snabbguide. Skapa ny enkät. Webbenkätsystem

EasySurveyor. Snabbguide. Skapa ny enkät. Webbenkätsystem EasySurveyor Webbenkätsystem Snabbguide För att komma igång snabbt och effektivt med EasySurveyor följer nu en guide med 6 enkla steg. Om man följer dessa kan man snabbt börja designa egna enkäter och

Läs mer

Arbetssätt i Skola24 Schema

Arbetssätt i Skola24 Schema Arbetssättet i Skola24 Schema liknar till allra största delen arbetssättet i Novaschem 2013, med den skillnaden att flera användare samtidigt kan göra ändringar i samma schema. I det här dokumentet beskrivs

Läs mer

Administratörsroller Strukturen (Hierarkier) Användarhantering Kurshantering Bedömningsinställningar

Administratörsroller Strukturen (Hierarkier) Användarhantering Kurshantering Bedömningsinställningar Fronter 19 snabbguide för administratörer I Fronter 19 har vi gjort det enklare att administrera systemet. Om du tidigare har administrerat Fronter kommer du troligen uppleva att du i Fronter 19 lägger

Läs mer

Rapportens uppbyggnad Ta fram rapporten genom att välja Rapport Tjänstestorlek (SCB). Välj de lärare (eller alla) som rapporten ska omfatta.

Rapportens uppbyggnad Ta fram rapporten genom att välja Rapport Tjänstestorlek (SCB). Välj de lärare (eller alla) som rapporten ska omfatta. SCB-rapport Varje år i oktober ska skolorna lämna in statistik över lärares tjänstgöring till Statistiska Centralbyrån (SCB). I Skola24 Schema finns en tilläggstjänst som gör en rapport Tjänstestorlek

Läs mer

Skola24 Förskola/Fritidshem Vårdnadshavare

Skola24 Förskola/Fritidshem Vårdnadshavare Skola24 Förskola/Fritidshem Vårdnadshavare Skola24 Förskola/fritidshem innehåller funktioner för att registrera och följa upp barns vistelsetid på förskolan/fritidshemmet. Vårdnadshavare kan direkt i systemet

Läs mer

Salshantering i Novaschem 2013

Salshantering i Novaschem 2013 Salshantering Salshanteringen har ändrats och förbättrats i Novaschem 2013. Det finns nu ett antal nya möjligheter. Förutom de tidigare möjligheterna kan man välja att en sal inte får väljas för vissa

Läs mer

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp?

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp? Webbklienten Webben är uppbyggd med hjälp av flikar. När du öppnar lärosätets schemasida finns ett antal flikar som syns på webben för alla. Om du loggar in får du ytterligare flikar och möjligheter till

Läs mer

Rapportens uppbyggnad Ta fram rapporten genom att välja Rapport Tjänstestorlek (SCB). Välj de lärare (eller alla) som rapporten ska omfatta.

Rapportens uppbyggnad Ta fram rapporten genom att välja Rapport Tjänstestorlek (SCB). Välj de lärare (eller alla) som rapporten ska omfatta. Rapport Tjänstestorlek(SCB) Varje år i oktober ska skolorna lämna in statistik över lärares tjänstgöring till Statistiska Centralbyrån (SCB). I Skola24 Schema finns en tilläggstjänst som gör en rapport

Läs mer

Skoladmin kom igång! Innehåll

Skoladmin kom igång! Innehåll Skoladmin kom igång! Välkommen till nya Skoladmin! Det har skett lite förändringar i själva verktyget där du skapar nya kurser och lägger upp nyheter. Du kommer att känna igen all information som läggs

Läs mer

Skriv [kommunnamn].skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24.

Skriv [kommunnamn].skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24. Skola24 - Föräldrar Föräldramodulen i Skola24 kan ge föräldrar en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även om de går på

Läs mer

Det finns tre sorters rapporter: Grundrapporter - standardrapporter i Skola24. Namnen börjar med ordet Grundrapport.

Det finns tre sorters rapporter: Grundrapporter - standardrapporter i Skola24. Namnen börjar med ordet Grundrapport. Introduktion rapporter I programmet finns ett antal grundrapporter färdiga att skriva ut. Det går också att skapa helt egna rapporter där man t.ex. själv väljer vilka fält som ska vara med och vilken elevgrupp

Läs mer

Nyhetsbrev nummer 2, 2012

Nyhetsbrev nummer 2, 2012 Nyhetsbrev nummer 2, 2012 Här kommer ett nyhetsbrev från SchoolSoft med allt som hänt i produkten under den senaste tiden. Mindre nyheter 2012-04-18 Möjlighet att exportera elevrapporter Möjlighet att

Läs mer

Lärarsidan Lathund. En produkt från Procogno AB www.procogno.se

Lärarsidan Lathund. En produkt från Procogno AB www.procogno.se Lärarsidan Lathund En produkt från Procogno AB www.procogno.se Innehållsförteckning Att tänka på innan du börjar med Lärarsida Logga in på Lärarsidan Hur du hittar uppgifter på Lärarsidan 5 Lärarsidans

Läs mer

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL LÄRARE I MATEMATIK, ÅRSKURS 8 kupolstudien.se Vad är Kupol? Kupol står för Kunskap om ungas psykiska hälsa och lärande och är ett

Läs mer

SchoolSoft för vårdnadshavare

SchoolSoft för vårdnadshavare SchoolSoft för vårdnadshavare 2015-04-28 Logga in... 4 Min profil... 4 Startsidan... 9 Veckovyn... 9 Dagsvyn... 10 Aktuellt... 12 Nyheter... 12 Kalender... 12 Verksamhetslogg... 15 Matsedel... 15 Bokningar...

Läs mer

Gäller er som har samtalsmall utan omdömessida.

Gäller er som har samtalsmall utan omdömessida. Bedo mning fo r a r 6-9 Lathund för pedagoger Grundskola med: Vad säger skolverket Utdrag ur nya lagtexten (förslag som träder i kraft 19/11-2013) Bedömning av kunskapsutveckling i Nya Unikum Steg för

Läs mer

hypernet - Stöd för lärande Lärare

hypernet - Stöd för lärande Lärare hypernet - Stöd för lärande Lärare Innehållsförteckning Planering... 3 Ämnesövergripande planering... 3 Uppgifter... 4 Studieinfo... 6 Omdöme... 7 Utvecklingssamtal... 8 Åtgärdsprogram... 9 Mallar... 10

Läs mer

Gör så här första gången du loggar in i InfoMentors familjewebb: Ta fram brevet som du fått hemskickat med inloggningsuppgifterna.

Gör så här första gången du loggar in i InfoMentors familjewebb: Ta fram brevet som du fått hemskickat med inloggningsuppgifterna. Kom igång med InfoMentors familjewebb Familjewebben är en del av InfoMentors lärplattform där du som förälder kan logga in i systemet. Här kan du få information och följa dokumentationen om ditt barns

Läs mer

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren.

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

EdWise - Dokumentation, skriva omdömen Författare: esbjorn.alm@eslov.se

EdWise - Dokumentation, skriva omdömen Författare: esbjorn.alm@eslov.se EdWise - Dokumentation, skriva omdömen Författare: esbjorn.alm@eslov.se Dokumentation, Elevutveckling skriva omdömen 1. Gå till omdöme och välj elever och ämne att arbeta med. Alla elever i ett ämne 2.

Läs mer

Skolan är till för ditt barn

Skolan är till för ditt barn Skolan är till för ditt barn En broschyr om de nya läroplanerna och den nya skollagen som riktar sig till dig som har barn i grundskolan, grundsärskolan, specialskolan eller sameskolan Den här broschyren

Läs mer

Enkätresultat för vårdnadshavare till elever i Sälens skola i Malung-Sälen hösten 2012. Antal svar: 34

Enkätresultat för vårdnadshavare till elever i Sälens skola i Malung-Sälen hösten 2012. Antal svar: 34 Enkätresultat för vårdnadshavare till elever i Sälens skola i Malung-Sälen hösten 2012 Antal svar: 34 Skolenkäten Skolenkäten går ut en gång per termin till de skolor som ska tillsynas följande termin

Läs mer

Hur använder du som elev Fronter?

Hur använder du som elev Fronter? Hur använder du som elev Fronter? Fronter är en lärplattform. Det är ett digitalt verktyg som du som elev ska använda dig av för att hitta uppgifter, länkar och dokument från alla dina lärare, lämna in

Läs mer

Manual för Ledighetsansökan

Manual för Ledighetsansökan Manual för Ledighetsansökan AKTIVERING AV LEDIGHETSANSÖKAN Aktivering av Ledighetsansökan görs av Nova Software vid leverans. Aktivering görs per skola vilket gör att man kan välja vilka skolor man vill

Läs mer

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 Innehållsförteckning 1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 2 Logga in första gången...3 2.2 Logga in med användarnamn och lösenord...3 2.3 Min profil...4

Läs mer

Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum

Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum Januari 2011 Guide för lärare Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum Här beskriver vi hur du arbetar med bedömnings-matriser i Unikum. Guiden beskriver dels hur du själv lägger in dina bedömningsmatriser

Läs mer

Skolan är till för ditt barn

Skolan är till för ditt barn Skolan är till för ditt barn En broschyr om de nya läroplanerna och den nya skollagen som riktar sig till dig som har barn i grundskolan, grundsärskolan, specialskolan eller sameskolan Du är viktig Du

Läs mer

Välkommen till Dexter

Välkommen till Dexter Välkommen till Dexter I Dexter når du information som finns registrerad i huvudsystemet Extens. Dexter är webbaserat och ka nås från valfri dator. Adressen till Malmö Dexter är http://www.malmo.se/dexter.

Läs mer

Aug 2012. Skapa IUP-mallar i Unikum

Aug 2012. Skapa IUP-mallar i Unikum Aug 2012 Guide för Administratörer Skapa IUP-mallar i Unikum Denna guide beskriver hur du skapar och redigerar IUP-mallar i Unikum. Här beskrivs hur IUPmalleditorn används och hur du skapar nya mallar

Läs mer

SKOLAN ÄR TILL FÖR DIG EN BROSCHYR OM DE NYA LÄROPLANERNA & DEN NYA SKOLLAGEN

SKOLAN ÄR TILL FÖR DIG EN BROSCHYR OM DE NYA LÄROPLANERNA & DEN NYA SKOLLAGEN SKOLAN ÄR TILL FÖR DIG EN BROSCHYR OM DE NYA LÄROPLANERNA & DEN NYA SKOLLAGEN Sammanfattat av Annie Alström, klass 9EA, Västerskolan, 2011 I den här broschyren kan du som elev på grundskolan, specialskolan,

Läs mer

Användarmanual för personal AdelaNet

Användarmanual för personal AdelaNet Användarmanual för personal AdelaNet Schema... 2 Färgförklaring... 2 Registrera frånvaro... 2 Blev det fel?... 3 Ångra klarmarkering... 4 Inställd lektion... 4 Betygshantering grundskola... 5 Nationella

Läs mer

SKOLA24 KANSLIST. Hjälpen är tillgänglig för alla roller i systemet.

SKOLA24 KANSLIST. Hjälpen är tillgänglig för alla roller i systemet. Kanslist i Skola24 En kanslist i Skola24 kan registrera planerad frånvaro och ändra registrerad frånvaro för alla elever på skolan samt rapportera närvaro på alla lärares lektioner. Kanslisten har även

Läs mer

Betygsregistrering. Grundskola Grundsärskola

Betygsregistrering. Grundskola Grundsärskola Betygsregistrering Grundskola Grundsärskola Logga in på www.edwise.se Välj Betyg under pusselbiten i verktygsraden Genom att klicka på visas de aktiviteter som är registrerade i Procapita och ska betygsättas.

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 1 Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av KI Survey- administratörer

Läs mer

edwise Uppdateringsinformation vecka 51

edwise Uppdateringsinformation vecka 51 edwise Uppdateringsinformation vecka 51 Uppdateringsinformation beskriver nyheter, rättningar och andra förändringar i edwise vid uppdateringen onsdagen den 19 december, 2012. Sida 2/12 Innehållsförteckning

Läs mer

Manual för kursspecifika ansökningsformulär Folkhögskola.nu

Manual för kursspecifika ansökningsformulär Folkhögskola.nu Manual för kursspecifika ansökningsformulär Folkhögskola.nu 2013-12-03 Bakgrund Folkhögskola.nu har utvecklat en funktion som gör det möjligt för skoladministratörer att skapa kursspecifika digitala ansökningsformulär

Läs mer

Frågor: Kontakta supporten på eller barnets förskola/fritidshem. 1 Allmänt 1.1 HJÄLP TILL ANVÄNDAREN

Frågor: Kontakta supporten på eller barnets förskola/fritidshem. 1 Allmänt 1.1 HJÄLP TILL ANVÄNDAREN Vårdnadshavare på förskola/fritidshem Systemet innehåller funktioner för att registrera och följa upp barns vistelsetid på förskolan/fritidshemmet. Vårdnadshavare kan direkt i systemet ange tider för barnets

Läs mer

Skapa Genomförandeplan

Skapa Genomförandeplan Skapa Genomförandeplan 1. Gå till Utredning/Verkställighet. 2. Sök upp brukaren som du ska göra en genomförandeplan för. 3. Gå in på brukarens verkställighet genom att dubbelklicka på raden (verkställigheten).

Läs mer

SÅindex 5 i Microsoft Excel 2010

SÅindex 5 i Microsoft Excel 2010 Installera/uppdatera/aktivera SÅindex 5 i Microsoft Excel 2010 Översikt SÅindex 5 är ett tillägg till Microsoft Excel. I SÅindex 5 finns en särskild fil som är en tilläggsfil (en addin). Filen heter Sindex5.xlam.

Läs mer