PROTOKOLL 1 (30)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL 1 (30)"

Transkript

1 PROTOKOLL 1 (30) Fritidsnämnden Plats och tid Eddahallens konferensrum kl. 13:00 16:10 (Gruppmöten kl. 12:00 13:00) Beslutande Joakim Wallström, mötesordförande (V) Lova Torstensson (V) Tjänstgjorde för Joakim Wallström, (V) Yvonne Wahlberg (S) Isak Rådahl (S) Tjänstgör för Robert Eskelinen (S) Gunilla Lundström (S) Mustafa Nor Jibril (S) Ewa Eriksson (S) Gun Sundberg (S) Tjänstgör för Erika Häggblad (M) Agneta Pohjanen (C) Tjänstgör som mötesordförande Petter Ershag (KD) Tjänstgör för Agneta Pohjanen Günter Larsson (L) Isak Burman (MP) Tjänstemän Leif Gustafsson, fritidschef Berith Markstedt, avd.chef, ungdoms- & folkhälsoavdelning Hans Pettersson, avd.chef, fritid- och idrottsavdelning Ida Markström, chefscontroller, stab Anette Burén Andersson, nämndsekreterare Ej närvarande, ordinarie/ersättare Daniel Ådin, ordförande (S) ordinarie Robert Eskelinen (S) ordinarie Günter Larsson (L) ordinarie Erika Häggblad (M) ordinarie Joakim Wallström (V) ordinarie Anna Ulfsparre (S) ersättare Vasilios Papoutsis (S) ersättare Jessika Sandberg (M) ersättare Ersättare Petter Ershag (KD) Justerare Paragrafer Isak Burman (MP) Underskrifter Agneta Pohjanen, mötesordförande Joakim Wallström, mötesordförande fr o m 49 Isak Burman, protokolljusterare Anette Burén Andersson, nämndsekreterare BEVIS OM ANSLAG Justering av fritidsnämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla Sammanträdesdatum Anslaget har satts upp Anslaget tas ner efter Förvaringsplats för protokollet Kultur- och fritidskontoret Underskrift Anette Burén Andersson, nämndsekreterare

2 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 2 46 Val av justerare och eventuell tjänstgöring Isak Burman (MP) valdes till att, jämte mötesordförande, justera dagens protokoll. Frånvarande ordinarie ledamot och dennes ersättare: Daniel Ådin (S) var frånvarande och för honom, som mötesordförande 46-48, tjänstgjorde Agneta Pohjanen (C). Agneta Pohjanen (C) tjänstgjorde som mötesordförande och för henne tjänstgjorde Petter Ershag (KD). Daniel Ådin (S) var frånvarande och för honom, som mötesordförande 49-68, tjänstgjorde Joakim Wallström (V). Joakim Wallström (V) var frånvarande och tjänstgjorde sedan som mötesordförande och för honom tjänstgjorde Lova Torstensson (V). Robert Eskelinen (S) var frånvarande och för honom tjänstgjorde Isak Rådahl (S). Erika Häggblad (M) var frånvarande och för henne tjänstgjorde Gun Sundberg (S). Günter Larsson (L) var frånvarande och ingen ersättare blev insatt för honom. Frånvarande ersättare: Anna Ulfsparre (S) Vasilios Papoutsis (S) Jessika Sandberg (M)

3 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 3 47 Godkännande av dagordning s Vid dagordningens fastställande drogs punkt 16 Utträde ur SweCamp ut och det anmäldes några nya punkter under både rapporter och övriga frågor och därmed så kunde dagordningen godkännas. Godkänna dagordningen.

4 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 4 48 Dnr FN Informationsärende Förvaltningschefens lista: - Skotermöte har hållits och en ansökan har inkommit om ytterligare pengar. - SM-veckan mars, kontoret kommer att stängas, likaså badhus och fritidsgårdar då personalen jobbar vid arrangemanget. Dessutom har fritidskontorets pensionärer vidtalas och många ställer upp och jobbar. - Kultur- och fritidskontoret kommer att betala så att skoleleverna, från ytterområdena, ska kunna åka buss in till Skellefteå. - Redovisning från möte med budgetberedningen. - Skellefteå Ridklubb vill ha bidrag till en äventyrsbana, hagar och underhåll. - Redovisning från besök på Träffpunkt idrott. - Kultur- och fritidsundersökning kommer att hållas under april månad. - Kultur- och fritid kommer att köra On Tour till hösten. - Inkluderingsverksamhet också i Kåge och Burträsk. - Kulturskolans budgetförslag klart och de kommer till vår förvaltning

5 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 5 49 Dnr FN Svar på uppföljning av "Ett Skellefteå för alla" 2017 Uppföljning för Skellefteå kommuns funktionshinderspolitiska plan Ett Skellefteå för alla. Socialnämnden har i uppdrag att genomföra en årlig uppföljning av nämndernas och bolagens arbete i strategin, sammanställa förslag till fortsatt arbete och redovisa det till kommunstyrelsen. (KF ). I denna uppföljning får alla nämnder dels en påminnelse om de egna målen för , dels en rad specifika uppföljningsfrågor kring nämndens och förvaltningens arbete. Av de mål som har satts upp av Fritidsnämnden för år ch 2018 så är en del avklarade som att fritidsgården Gluggen har flyttat till nya lokaler som är tillgängliga för rullstolsburna och all verksamhet är i ett plan. Verksamheten Måndagsträffen bedrivs i samarbete med Anderstorp kyrkan och Tisdagsklubben har flyttat sin verksamhet till Femtioettan som är i ungdomens hus. Verksamheterna ingår nu som en del Femtioettans verksamhet. Det är stor fokus på deltagarnas delaktighet. Besökarna har också röstat igenom förslag som genomförts utanför tisdagsklubben som hockeyweekend i Gävle och dans med middag på Scandic. Besökarna får anmäla sig som volontärer. Det finns volontär arbete till exempel i caféet, bingoutropare och konferencier. Det som saknas för fritidsnämnden är kontakter med målgruppen speciellt de yngre för att sprida informationen om det som fritidsnämnden kan erbjuda idag som fritidshjälpmedels- poolen men framför allt för att få målgruppens tankar och idéer om vad de saknar och vad de vill göra. Arbetet med övriga mål för 2018 fortsätter. Det mål som visar sig vara problematiskt är hitta en bra plats för en slinga i skogen som ska vara anpassad för personer med synnedsättning. Godkänna svaret på uppföljning av den funktionshinderspolitiska planen Ett Skellefteå för alla.

6 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 6 Denna tjänsteskrivelse Skrivelsen från socialnämnden om uppföljning Fritidsnämndens mål för Ett Skellefteå för alla, år 2017 och 2018 Socialnämnden Ungdoms- och folkhälsoavdelning (FRKHROM) Stab (FRKIMAM)

7 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 7 50 Dnr FN Eventuellt sammanförande av föreningsstöd till en s.k. föreningsbyrå Förslag till en utredning om ett eventuellt sammanförande av föreningsstödet till en föreningsbyrå var formulerat i Socialdemokraternas program för kultur och fritid I samma program nämns också att man vill se en föreningslots där man kan få råd och stöd för sin utveckling. Kommunledningskontoret fick i uppdrag att tillsammans med berörda verksamheter genomföra en översyn av hanteringen av föreningsbidrag i kommunen, med inriktning att denna hantering ska ske på så få ställen som möjligt i kommunen (KS ). Formellt utredningsuppdrag delegerade till fritidschef i början av 2015 via kommunledningskontoret, kommunchefen. Utredningens första delar och förslag till beslut redovisades till KS (KS ). Utifrån synpunkter från fritidsnämnden reviderade KS sitt tidigare beslut och tog nytt beslut (KS ). Det beslutet ligger till grund för fortsatt utredning och lyder enligt följande: Den nya förvaltningsorganisationen kultur- och fritidskontoret som träder i kraft ska utreda vilka föreningsstöd som finns i andra förvaltningar än kultur- och fritidskontoret och som kan samordnas i en framtida gemensam föreningsbyrå Det nya beslutet innebar att kultur- och fritidskontoret fick tillbaka utredningsansvaret och påbörjade utredningen igen i början av oktober Utredningen har omfattat en översyn av tidigare utredning och dess slutsatser och förslag till beslut, kompletteringar av uppgifter där sådana har saknats, genomgång av föreningsstöd från socialnämnden, kulturnämnden, fritidsnämnden, arbetsmarknadsenhetens lönebidrag samt till viss del föreningsstöd till från kommunstyrelsen och tekniska nämnden, evenemangstrategigruppens bidrag, studieförbundens roll i föreningsstödet, intervjuer med olika handläggare, framtagande av tydligare målbild, kopplingar till systemöversyn, kundens behov, sammanställning av tidigare definitioner av föreningsbyrå och föreningsstöd, omvärldsanalys etc.

8 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 8 Utredningen konstaterade att den del av beslutet som handlar om att utreda vilka föreningsstöd som finns i andra förvaltningar än kulturoch fritidskontoret till stor del genomfördes i tidigare utredning. Slutsatser och förslag till beslut från den utredningen har redovisats och framgår tydligt i tjänsteskrivelse daterad inklusive dess bilagor. Därför har denna utredning mer fokuserat på att utreda hur kommunens föreningsstöd ska organiseras oavsett nämndtillhörighet och vad det ska lanseras som. I och med att kultur- och fritidskontoret har infört ett nytt bidragsoch bokningssystem (Interbook Go) kan alla handläggare oavsett förvaltning numera hantera bidragsansökningar och utbetalningar i samma system. Det är också möjligt att se vilka typer av bidrag som olika föreningar söker och fått beviljade. Utifrån kundernas behov har det varit tydligt att en eventuell förändring ska innebära en förenkling för dem. Det var också politikernas tankar från början i första hand från politiker i dåvarande kulturnämnd och fritidsnämnd. De ville hitta en enkelt och tydligt sätt för föreningar att söka bidrag samt också minimera dubbelbidrag. De pratade också om nytta samsyn, råd och stöd. Den målbilden har förstärkts i nuvarande utredning där en gemensam ingång för föreningsstödet har kompletterats med samordning, samsyn och likvärdighet, gemensam struktur och överblick samt ökat kundvärde. I intervjuer med olika studieförbund framkommer att de ser sig som viktiga aktörer och som en del av föreningsstödet, inte minst SISU som är idrottens studieförbund. Utifrån samtal med representant från Evenemangsstrategigruppen och kännedom om deras riktlinjer och hanteringen av bidrag kommer inte utredningen föreslå några förändringar förutom att skapa tillgång till system kopplade till föreningsstöd. När det gäller lönebidrag som hanteras av gymnasiekontorets enhet för arbetsmarknad föreslås inga förändringar. Utbetalningarna av lönebidragen sköts idag av kultur- och fritidskontoret och de kommer att fortsätta med det. När det gäller bidraget Stöd till lokala utvecklingsinsatser (landsbygdsmiljonen) konstaterar utredningen att det finns fördelar om kultur- och fritidskontoret övertar beredningen av bidraget då man redan idag hanterar bidrag som tangerar det samt bygdemedel.

9 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 9 Utredningen konstaterar avslutningsvis att det i dagsläget inte är möjligt att sammanföra alla kommunala bidrag till en fysisk plats. Det är inte heller hållbart utifrån den digitala utvecklingen som pågår i samhället och som vi som kommun ska vara en del av. Omvärldsanalysen visar att invånare mer och mer vill vara oberoende av tid och plats. Därför bör förslagen till beslut ses som en början till att anpassa stora delar av föreningsstödet till att vara tillgängligt oavsett tid och platsdet vill säga digitalt. 1. Kultur- och fritidskontoret får i uppdrag att skapa en gemensam digital ingång på för kommunens föreningsstöd oavsett nämnd och i samarbete med berörda förvaltningar. 2. Kultur- och fritidskontoret får i uppdrag att utbilda samtliga handläggare, oavsett nämnd, att använda och arbeta i bidragsdelen i Interbook Go. 3. Kultur- och fritidskontoret övertar beredningen av bidraget Stöd till lokala utvecklingsinsatser (landsbygdsmiljonen) utifrån samråd med KLK/Samhällsutveckling. 4. Föreslå att socialnämndens bidrag i sin nuvarande form tills vidare bereds av socialkontorets handläggare och beslutas av socialnämnden. 5. Kultur- och fritidskontoret får i uppdrag att utreda och identifiera externa bidrag som ex vis kan kombineras tillsammans med kommunens föreningsstöd. 6. Kommunstyrelsen föreslås genomföra översyn av samtliga bidragsnormer och riktlinjer oavsett nämnd i syfte att förenkla för kunderna. 7. Kultur- och fritidskontoret får i uppdrag att upprätta en tidsaktivitetsplan för åtgärder som berör dem inklusive en plan för kommunikation. KS Tjänsteskrivelse KS KS

10 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 10 Tjänsteskrivelse Kommunstyrelsen Fritid- och idrottsavdelning (FRKHPEO) Stab (FRKIMAM) Stab (FRKENIN)

11 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr FN Komplettering av tidigare beslut Utifrån behov av att förtydliga tjänsteskrivelsen angående eventuellt sammanförande av föreningsstöd till en föreningsbyrå från fritidsnämndens arbetsutskott föreslås ett kompletterande beslut till de tidigare besluten. Som en åttonde beslutspunkt notera: Andra nämnders föreningsbidrag ska tills vidare hanteras i nuvarande nämnder och med nuvarande handläggare. Tjänsteskrivelse Fritidsnämndens Au Tjänsteskrivelse Kommunstyrelsen Fritid- och idrottsavdelning (FRKHPEO) Stab (FRKIMAM) Stab (FRKENIN)

12 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr FN Arbetsmiljö- och likabehandlingsplan för med fokus på 2018 Varje förvaltning har i uppdrag att upprätta en Arbetsmiljö- och likabehandlingsplan utifrån i kommunens övergripande Arbetsmiljöpolicy och Policyn för lika behandling, jämställdhet och mångfald med utgångspunkt i de mänskliga rättigheterna. Fritidskontoret har tidigare tagit beslut om att planen skulle gälla för mandatperioden och följas upp årligen. I samband med sammanslagningen till kultur- och fritidskontoret har ledningsgruppen enats om ett förslag till gemensam plan oavsett nämndtillhörighet. Planen är en modifiering av fritidskontorets tidigare och följs upp årligen. Den beskriver arbetsmiljöarbetets röda tråd, inom vilka områden det berör,vilka aktörer som ingår och vikten av samverkan. De aktiviteter som beskrivs i planen är endast övergripande för hela kultur- och fritidskontoret och gäller för Beslut om planen tas i respektive nämnd. I och med 2018 är det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) beskrivet i ett årshjulet för att bättre tydliggöra de olika delarnaundersöka arbestmiljön, bedöma risker, upprätta handlingsplan och följa upp. Det nya arbetssättet presenterades för cheferna i samband med chefsträffen i februari ( ). Godkänna Arbetsmiljö- och likabehandlingsplan för med fokus på Fritidsnämnden Fritidsnämnden Tjänsteskrivelse Bilaga Arbetsmiljö- och lika behandlingsplan fokus på 2018 Stab (FRKENIN) Ledningsgrupp

13 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr FN Medborgarförslag (112-17) - Boulebana vid de kommunala utegymmen Ett medborgarförslag har kommit in där man vill att det anläggs boulebanor vid de kommunala utegymmen. Föreningar har möjlighet att söka bidrag för att anlägga boulebanor. Redan idag finns det ett flertal boulebanor runt om i kommunen på lämpliga platser. Kultur- och fritidskontoret har inte för avsikt att anlägga några boulebanor vid utegymmen i dagsläget, så medborgarförslaget avslås. Medborgarförslag (112-17) Tjänsteskrivelse Förslagsställaren Fritid- och idrottsavdelning (FRKHPEO) Fritid- och idrottsavdelning (FRKMKAO) Stab (FRKIMAM) Kommunstyrelsen (KLKALUK)

14 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr FN Medborgarförslag (100-16) - Fixa till vägen ner mot båtplatsen på Mobacken-Medlefors vid Långgatan Förslagställaren föreslår att vägen ner mot båtplatsen och handikappbryggan vid Medlefors fixas eftersom den är dålig och gropig. Vägen går från Långgatan ner till älven och nyttjas huvudsakligen av fotgängare. Vägen ska även kunna nyttjas av bilar med handikapptillstånd för att tillgängliggöra den handikappanpassade fiskebrygga som finns på platsen. Vägen ingår inte i det kommunala vägnätet utan är en samfälld väg. Skellefteå kommun, fritidsnämnden, ansvarar för handikappbryggan och kommer därför i samarbete med samfällighetsföreningen att hålla den farbar. Fritidsnämnden kommer, i samverkan med vägägaren, att se till att vägen är farbar. Medborgarförslag (100-16) Tjänsteskrivelse Förslagsställaren Fritid- och idrottsavdelning (FRKHPEO) Fritid- och idrottsavdelning (FRKTSOD) Stab (FRKIMAM) Kommunstyrelsen (KLKALUK)

15 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr FN Ansökan om att bli en godkänd allmän samlingslokal, Vebomarks Hembygdsförening Föreningen Vebomarks Hembygdsförening har skickat in en ansökan om att bli klassad som allmän samlingslokal. Byagården har samlingsrum, kök, delvis tillgänglig toalett, trapphiss och tillgänglig entré. Lokalen rymmer cirka 40 sittande personer. Den uthyrningsbara ytan är 271 kvadratmeter. Aktiviteter i lokalen har under 2017 varit studiecirklar, musik och teaterarrangemang, filmvisningar, utställningar, föreningsmöten, damernas kafferep, religiösa möten, skyltsöndagsfirande, fester och livscaféer. Lokalen används även som café på sommaren. Föreningen samverkar med övriga föreningar som ligger i Vebomark och dess omnejd. Ett av målen är att ha ett bra samarbeta med byaskolan för att nästa generation ska lära känna och bära kulturarvet vidare. Föreningen har totalt haft 101 nyttjandetillfällen 2017 och har årligen återkommande livscaféer där idrott och motion ingår som inslag. Godkänna att lokalen klassas som allmän samlingslokal. Ansökan från Vebomarks Hembygdsförening (bilagorna 1, 2 & 3) Tjänsteskrivelse Vebomarks Hembygdsförening Fritid- och idrottsavdelning (FRKHPEO) Fritid- och idrottsavdelning (FRKAWAN) Stab (FRKIMAM)

16 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr FN Ansökan om att bli en godkänd allmän samlingslokal, Bureå Hembygdsförening Föreningen Bureå Hembygdsförening har skickat in en ansökan om att bli klassad som allmän samlingslokal. Byagården har samlingsrum, kök, hiss, tillgänglig toalett och entré. Lokalen rymmer cirka 50 sittande personer. Den uthyrningsbara ytan är 302 kvadratmeter. Bureå Hembygdsgård är tillgänglig att hyra för alla året om. Aktiviteter i lokalen har under det 2017 varit födelsedagsfirande, fester, bröllop, idrott och motion, canasta, föreningsmöten, filmvisningar, musik- och teaterarrangemang, religiösa möten, kurser, studiecirklar och serveringar. Lokalen används även som café på sommaren. Föreningen har totalt haft 127 nyttjandetillfällen 2017 och har även årligt återkommande arrangemang som till exempel Hembygdsdag och midsommarfirande. Godkänna att lokalen klassas som allmän samlingslokal. Ansökan från Bureå Hembygdsförening (bilagorna 1 & 2) Tjänsteskrivelse Bureå Hembygdsförening Fritid- och idrottsavdelning (FRKHPEO) Fritid- och idrottsavdelning (FRKAWAN) Stab (FRKIMAM)

17 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr FN Ansökan om medel för handikappanpassning samt ventilation och skiljeväggar i duschutrymmen, Lövånger Uttersjöbäcken AIK För att alla i samhället ska kunna nyttja lokalen behöver den anpassas för personer med funktionsnedsättning. Ventilationen i byggnaden behöver åtgärdas, skiljeväggar i duschen gör att alla kan känna sig bekvämare att duscha och en toalett byggs om för att uppfylla de nya normerna. Kostnad för ovanstående är enligt offerter kronor. Tänkt Finansiering Boverket kronor SISU kronor ( verkligt utfall) Skellefteå Kommun kronor Totalt: kronor 1. Bevilja Lövånger Uttersjöbäcken AIK 15 % i bidrag dock maximalt kronor. 2. Under förutsättning att övrig finansiering är klar. 3. Bidraget utbetalas efter kostnadsredovisning från föreningen senast 1 år efter beslut. 4. Medel till bidraget tas ur VHT 3004 och medel för föreningsinvesteringar. Skrivelse Lövånger Uttersjöbäcken AIK Tjänsteskrivelse Fritids och Idrottsavdelningen Lövånger Uttersjöbäcken AIK Fritid- och idrottsavdelningen (FRKHPEO) Fritid- och idrottsavdelningen (FRKMKAO) Fritid- och idrottsavdelningen (FRKAWAN) Stab (FRKIMAM)

18 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr FN Ansökan om medel för upprustning omklädningsrum, duschutrymmen, domarrum samt hall, Lövånger Uttersjöbäcken AIK Lokalerna i Lövånger Uttersjöbäcken (LUAIK) är i behov av renovering och den totala kostnaden uppgår till kronor. Tänkt Finansiering SISU kronor ( kronor, verkligt utfall) Skellefteå Kommun kronor Totalt: kronor 1. Bevilja Lövånger Uttersjöbäcken AIK 40% i bidrag dock maximalt kronor. 2. Under förutsättning att övrig finansiering är klar. 3. Bidraget utbetalas efter kostnadsredovisning från föreningen, senast 1 år efter beslut. 4. Medel till bidraget tas ur VHT 3004 och medel för föreningsinvesteringar. Skrivelse Lövånger Uttersjöbäcken AIK Tjänsteskrivelse Lövånger Uttersjöbäcken AIK Fritid- och idrottsavdelningen (FRKHPEO) Fritid- och idrottsavdelningen (FRKMKAO) Fritid- och idrottsavdelningen (FRKAWAN) Stab (FRKIMAM)

19 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr FN Ansökan om bidrag till upprustning av elljusspåret i Skelleftehamn, Friluftsfrämjarna Skelleftehamn Elljusspåret i Skelleftehamn som drivs av Friluftsfrämjandet Skelleftehamn har haft elproblem. Kostnaden för reparation av detta kostade kronor. Kultur- och fritidskontoret och Friluftsfrämjandet har under hösten 2017 haft dialog om hur vi ska förbättra elljusspåret under Bevilja Friluftsfrämjandet Skelleftehamn ett maximalt bidrag på kronor för reparation av el. 2. Bidraget utbetalas efter kostnadsredovisning, från föreningen, senast 1 år efter beslut. Medel till bidraget tas ur VHT 3004 OCH FRI Kultur- och fritidskontoret fortsätter att tillsammans med Friluftsfrämjandet Skelleftehamn ha en dialog om hur spåret ska upprustas. Medel för det tas ur VHT 3004 FRI 5459/FRI Ansökan från Friluftsfrämjandet Skelleftehamn Tjänsteskrivelse Skriv texten här Friluftsfrämjandet Skelleftehamn Fritid- och idrottsavdelning (FRKHPEO) Fritid- och idrottsavdelning (FRKMKAO) Fritid- och idrottsavdelning (FRKAWAN) Stab (FRKIMAM)

20 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr FN Fritidsnämndens svar till folkhälsorådet och FRIS. Uppföljning 2017 och planering för 2018 av det Folkhälsopolitiska programmet Kommunfullmäktige beslutade om ett reviderat folkhälsopolitiskt program med rubriken, Hälsa är en mänsklig rättighet. Folkhälsomålet är: att skapa samhälleliga förutsättningar för god hälsa på lika villkor för hela befolkningen. Folkhälsorådet har, utifrån programmets 11 målområden, beslutat att prioritera och följa upp dessa områden under 2017: 3. Trygga och goda uppväxtvillkor 4. Ökad hälsa i arbetslivet 5. Sunda och säkra miljöer och produkter 6. Hälsofrämjande hälso- och sjukvård FRIS Förebyggande rådet i Skellefteå, ansvarar för arbete och uppföljning av målområde 11. Alkohol, narkotika, tobak, dopning och överdrivet spelande. Att främja den psykiska hälsan och skapa förutsättningar för ökad hälsa hos personer med funktionsnedsättning genomsyrar alla målområden och bör uppmärksammas. Folkhälsorådet ber fritidsnämnden beskriva sina insatser inom de prioriterade målområdena och andra viktiga folkhälsoinsatser som genomförts i det folkhälsopolitiska programmet under 2017 och vilka viktiga områden som nämnden vill lyfta för För 2018 har samma målområden som 2017 prioriterats av folkhälsorådet. Alla fritidsförvaltningens verksamheter har bidragit till innehållet i tjänsteskrivelsen. I detta ärende är checklistan för likvärdig service oavsett kön, inte tillämlig. Det är också svårt att redovisa om aktiviteterna bidrar till en jämlikare hälsa för hela befolkningen.

21 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Fritidsnämnden godkänner tjänsteskrivelsen och skickar den till folkhälsorådet och FRIS. 2. Fritidsnämndens planerade folkhälsoinsatser 2018 är - Ökad föreningsaktivitet för unga i åldern år och - Utveckla välkomnande mötesplatser för alla Tjänsteskrivelse Folkhälsorådet (FRKKVAD) FRIS -förebyggande rådet i Skellefteå (FRKMKAR) Fritidsnämndens ledamöter Stab (FRKIMAM)

22 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr FN Genomförande av Lupp-enkät Tjänstepersoner i nätverket för barn och ungas inflytande och delaktighet har inventerat vilka undersökningar, enkäter, intervjuer som inhämtar kunskap kring barn och ungas levnadsvillkor. Arbetet har utförts förvaltningsvis under hösten Analysen av kartläggningen är tydlig och den visar att det inte finns en samlad bild över barn och ungas levnadsvillkor i Skellefteå kommun, De undersökningar som genomförs är förvaltnings- och målspecifika utifrån varje nämnds uppdrag och verksamhet. Den undersökning som bryter trenden och tar ett förvaltningsöverskridande grepp är ANDT (Alkohol, Narkotika, Doping, Tobak), vilken kommuniceras i hela kommunen via alla grundskolor och gymnasieskolornas förebyggargrupper samt i FRIS och Folkhälsorådet, där även politiken är samlad. ANDT har vissa frågor kring barn och ungas mående, trygghet och hälsa men är tunn gällande levnadsvillkoren, vilket inte är konstigt då ANDT har fokus kring barn och ungas drogbeteende. Utifrån denna analys har förslaget att genomföra en Lupp vuxit fram. Ett väl genomtänkt arbete med Lupp leder till att unga får komma till tals i frågor som berör dem, kommunen får ett nuläge om barn och ungas syn på hälsa, trygghet, delaktighet, utbildning, fritid, framtid, ekonomiska förhållanden samt skydd och stöd. Levnadsförhållanden som är kopplat till barnkonventionens samtliga artiklar. Kommunen får tydligare kunskap om barnets perspektiv istället för vuxnas barnperspektiv. Undersökningen genomförs under 2 månader med start den 1 oktober, det är en grundenkät lika för alla kommuner, men enskild kommun kan vid behov lägga till tre egna frågor. Undersökningen är gratis för kommunen, den är digitaliserad och är tillgänglig på fem språk. Ansökan att genomföra Lupp lämnas in till MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor), den genomförs under hösten 2018, för år och år, genomförandet sker i skolan och i samarbete med skolan. Användandet av resultatet bearbetas, analyseras och används vid

23 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 23 ungdomsfullmäktigedagen 2019 då ungdomarna får möjlighet att utveckla, komplettera och förklara sina åsikter direkt till politiker och tjänstepersoner. Lupp fortsätter att genomföras 1 ggr/ mandatperiod. och förslag till kommunfullmäktige 1. Godkänna förslaget att genomföra Lupp under hösten Föreslå kommunfullmäktige att besluta om genomförande. 3. Använda resultatet vid ungdomsfullmäktigedagen 2019 Tjänsteskrivelse Kommunstyrelsen Ungdoms- och folkhälsoavdelning (FRKBMAT) Stab (FRKIMAM)

24 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr FN Förändring i utbud av säsongsplatser vid Bovikens havsbad Fritidsnämnden har tidigare beslutat att begränsa antalet säsongsplatser vid Bovikens havsbads camping till 20 platser. Nu har antalet platser utökats med 17 nya därför föreslås antalet säsongsplatser utökas till 30. Antalet säsongsplatser vid Bovikens havsbads camping utökas från och med säsongen 2018 till 30. Tjänsteskrivelse Kultur- och fritidskontoret (FRKLGUN) Kultur- och fritidskontoret, campingchef (FRKMLIT) Stab (FRKIMAM)

25 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr FN Motion (5-18) av Birgitta Burström (L) om Vitbergsstugan Kommunfullmäktigeledamoten Birgitta Burström (L) har lämnat in en motion om att utreda möjligheten att bygga ny eller förändra nuvarande stugan så att våra kommunmedborgare och gäster får tillgång till en värmestuga. Motionen visar på de stora förutsättningar till ett rikt fritidsutbud och friluftsliv som finns i Vitbergsområdet. Sedan konstateras att det finns beslut på att riva Vitbergsstugan och att driftskostnaderna för stugan är höga i nuvarande form. Men alla dess aktiviteter i området, skulle det inte vara rimligt med en värmestuga Nämnden för support och lokaler har fått motionen men anser att motivet är att ge medborgare tillgång till en värmestuga och det är fritidsnämndens bedömning som måste ligga till grund för en eventuell beställning av ett sådant uppdrag. Kultur- och fritidskontoret har under lång tid sökt alternativa driftsformer för nuvarande Vitbergsstugan med koppling till områdets karaktär, näringsliv och föreningsliv men inte funnit någon realistisk lösning. Behovet av värmestugor anses vara uppfyllt i och med uppförandet av en vid trekilometersspårets start och en vid Vitbergsbacken. Kultur- och fritidskontoret är intresserade av någon form av besöksmål i nuvarande Vitbergsstuga eller som ersättning för den men har idag inga realistiska uppslag. Fritidsnämnden anser att behovet av värmestugor i Vitbergsområdet är täckt och att andra lösningar måste till för att motivera en utredning om Vitbergsstugans framtid. Inkommen motion (5-18) Tjänsteskrivelse Kommunstyrelsen (KLKALUK) Kultur- och fritidskontoret (FRKLGUN) Stab (FRKIMAM)

26 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr FN Anmälningar & meddelanden till fritidsnämnden Anmälningar för att fritidsnämnden ska få en inblick i det som beslutades i arbetsutskottet samt beslutade och expedierade delegationsprotokoll. Meddelanden för att fritidsnämnden ska få möjlighet till en inblick i fortsättningen av ett ärende, ex vis slutligt beslut. Det samlade materialet kan sedan läggas till handlingarna Godkänna lämnad redovisning, enligt tjänsteskrivelse Tjänsteskrivelse Bilagor

27 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr FN Balanslista för uppföljning av att fattade beslut verkställs 2018 Enligt tidigare beslut så presenteras balanslistan, som framställdes efter fritidsnämndens möte Godkänna lämnad redovisning. Tjänsteskrivelse Balanslista för uppföljning av att fattade beslut verkställs Stab (FRKIMAM)

28 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Dnr FN Informations- och diskussionsärenden Information/Redovisning - Pensionärsföreningarnas redovisningar om antal medlemmar Rapport från områdenas inkluderingsarbete. - Samlingslokalernas redovisningar Utse representant för Skellefteå kommun på Byskeälvens årsstämma 2018 (här beslutas att Joakim Wallström deltar) - Månadsrapport, fritidsnämnden februari 2018.

29 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Rapporter - Här önskar mötet en rapport, bl a resultatet av mentometerfrågan, från Ungdomsfullmäktigedagen 15 februari. Detta kommer som punkt vid fritidsnämndens möte (JW, EE). - Hockeyförbundet har haft en träff där de flesta är överens om att det är trångt med träningstider och alla vill ha en ny hockeyhall. Petter Ershag, Agneta Pohjanen och Daniel Ådin deltog (PE). - Rapport från vintersimmet och vad som där hände sett utifrån den anordnande föreningens sida (YW). - Fråga om hel- & halvdagsarvode: 0-4 timmar räknas som halvdag och 4 och uppåt räknas som heldag (YW). - Ridhuset i Ersmark: G Lundström var inbjuden och visades runt. De har inte lyckats fixa till lokalerna helt och hållet då pengarna tog slut och nu behövs de till att göra golv och väggar. Mötet ville att G Lundström skulle säga till dem att de skickar in en ansökan för att om möjligt få bidrag till de reparationer och ombyggnationer som de behöver göra (GL). - Byte av Guldvallens konstgräs: En fråga om vilka som ska få ta del av det gamla konstgräset, när det byts? Det finns en lista på intresserade föreningar och till nästa månads fritidsnämnd kommer ett ärende om hur den fördelningen är tänkt att se ut.

30 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Övriga frågor - P Ershag (KD) vill berätta att han tackat ja till att sitta i gymnasienämnden och har således avsagt sig deltagande i fritidsnämnden. Ersättare för honom kommer att tas vid kommunfullmäktiges möte 17 april.

PROTOKOLL 1 (13)

PROTOKOLL 1 (13) PROTOKOLL 1 (13) 2018-09-04 Fritidsnämnden Plats och tid Eddahallens konferensrum kl. 13:00 16:00 (Gruppmöten kl. 11:00 12:00) Beslutande Daniel Ådin, ordförande (S) Joakim Wallström, vice ordförande (V)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18) 2013-02-20

PROTOKOLL 1 (18) 2013-02-20 PROTOKOLL 1 (18) 2013-02-20 Fritidsnämnden Plats och tid Skellefteå Kraft Arena kl. 09.00 16.40 Beslutande Daniel Ådin, ordförande (S) Joakim Wallström, vice ordförande (V) Gunilla Lundström (S) Rickard

Läs mer

PROTOKOLL 1 (21)

PROTOKOLL 1 (21) PROTOKOLL 1 (21) 2017-03-07 Fritidsnämnden Ungdomens hus, Femtioettan kl. 13.00 16.00 (Gruppmöten kl. 12.00 13.00) Beslutande Daniel Ådin, ordförande (S) Joakim Wallström (V) Jonna Lundgren (S) Robert

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18)

PROTOKOLL 1 (18) PROTOKOLL 1 (18) 2018-10-09 Fritidsnämnden Plats och tid Eddahallens konferensrum kl. 13:00 14:45 Gruppmöten kl. 12:00 13:00 Beslutande Daniel Ådin, ordförande (S) Joakim Wallström, vice ordförande (V)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (17)

PROTOKOLL 1 (17) PROTOKOLL 1 (17) 2016-04-05 Fritidsnämnden Plats och tid Femtioettan kl. 09:00 16:30 (Gruppmöten kl. 08.00 09.00) Beslutande Daniel Ådin, ordförande (S) Joakim Wallström, vice ordf. (V) Jonna Lundgren

Läs mer

PROTOKOLL 1 (22)

PROTOKOLL 1 (22) PROTOKOLL 1 (22) 2017-11-07 Fritidsnämnden Plats och tid Eddahallens konferensrum kl. 13:00 16:00 (Gruppmöten kl. 12:00 13:00) Beslutande Isak Rådahl (S) Tjänstgör för Daniel Ådin, ordförande (S) 222-228

Läs mer

PROTOKOLL 1 (25)

PROTOKOLL 1 (25) PROTOKOLL 1 (25) 2018-04-10 Fritidsnämnden Plats och tid Bureå hembygdsgård kl. 14:00 16:00 (Gruppmöten kl. 12:00 13:00) Beslutande Daniel Ådin, ordförande (S) Joakim Wallström, vice ordförande (V) Yvonne

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18)

PROTOKOLL 1 (18) PROTOKOLL 1 (18) 2019-03-13 Fritidsnämnden Plats och tid Eddahallens konferensrum kl. 13.00 16:00 Gruppmöten kl. 12.00 13.00 Beslutande Joakim Wallström, ordförande (V) Jonna Lundgren, vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18)

PROTOKOLL 1 (18) PROTOKOLL 1 (18) 2017-02-07 Fritidsnämnden Heldag kl. 08.00 15.55 (Gruppmöten kl. 08.00 09.15) Beslutande Daniel Ådin, ordförande (S) Joakim Wallström (V) Jonna Lundgren (S) Robert Eskelinen (S) Gunilla

Läs mer

PROTOKOLL 1 (28)

PROTOKOLL 1 (28) PROTOKOLL 1 (28) 2015-02-24 Fritidsnämnden Plats och tid Femtioettan - kl. 09.00 16.20 Beslutande Daniel Ådin, ordförande (S) Joakim Wallström, vice ordf. (V) Jonna Lundgren (S) 10.10 16.20 Yvonne Wahlberg

Läs mer

PROTOKOLL 1 (21)

PROTOKOLL 1 (21) PROTOKOLL 1 (21) 2017-10-03 Fritidsnämnden Plats och tid Eddahallens konferensrum kl. 13:00 16:45 (Gruppmöten kl. 12:00 13:00) Beslutande Daniel Ådin, ordförande (S) Joakim Wallström (V) Yvonne Wahlberg

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18)

PROTOKOLL 1 (18) PROTOKOLL 1 (18) 2019-10-01 Fritidsnämnden Plats och tid Skellefteå Kraft Arena kl. 09.00 16.05 Gruppmöten kl. 08.00 09.00 Beslutande Joakim Wallström, ordförande (V) Jonna Lundgren, vice ordförande (S)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2010-08-11 Fritidsnämnden Plats och tid E-fyran, stora grupprummet, kl. 13.00 16.30 Gruppmöten kl. 12.00 13.00 Beslutande Leif Öberg, (S) ordförande Joakim Wallström, (V) vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (22)

PROTOKOLL 1 (22) PROTOKOLL 1 (22) 2017-04-04 Fritidsnämnden Eddahallens nya konferensrum kl. 13.00 15.30 (Gruppmöten kl. 12.00 13.00) Beslutande Daniel Ådin, ordförande (S) Joakim Wallström (V) Jonna Lundgren (S) Isak

Läs mer

PROTOKOLL 1 (31)

PROTOKOLL 1 (31) PROTOKOLL 1 (31) 2018-01-09 Fritidsnämnden Plats och tid Eddahallens konferensrum kl. 13:00 16:00 (Gruppmöten kl. 11:00 12:00) Beslutande Daniel Ådin, ordförande (S) Joakim Wallström, vice ordförande (V)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (23)

PROTOKOLL 1 (23) PROTOKOLL 1 (23) 2018-02-06 Fritidsnämnden Plats och tid Eddahallens konferensrum kl. 08:00 15:15 (Gruppmöten kl. 11:00 12:00) Beslutande Daniel Ådin, ordförande (S) Petter Ershag (KD) Tjänstgjorde för

Läs mer

PROTOKOLL 1 (27)

PROTOKOLL 1 (27) PROTOKOLL 1 (27) 2017-09-05 Fritidsnämnden Plats och tid Eddahallens konferensrum kl. 13:00 16:15 (Gruppmöten kl. 12:00 13:00) Beslutande Daniel Ådin, ordförande (S) Joakim Wallström (V) Gun Sundberg (S)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16)

PROTOKOLL 1 (16) PROTOKOLL 1 (16) 2019-09-11 Kulturnämnden Plats och tid Scandic (Castor) kl. 13.00 17.00 Gruppmöten (Maia): 12.00 13.00 Beslutande Daniel Sjögren, ordförande (S) Christina Nyström, vice ordförande (V)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (25) 2015-11-10

PROTOKOLL 1 (25) 2015-11-10 PROTOKOLL 1 (25) 2015-11-10 Fritidsnämnden Plats och tid Femtioettan kl. 13:00 16:30 Beslutande Daniel Ådin, ordförande (S) Joakim Wallström, vice ordf. (V) 258-270 Gun Sundberg (S) Tjänstgjorde för Joakim

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, 15.00 17.15 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Magnus Andreasson (L) Robin Olsson (M) Mårten

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14)

PROTOKOLL 1 (14) PROTOKOLL 1 (14) 2019-01-10 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 9.40-11.30 Beslutande Iosif Karambotis (S), ordförande Anna Lundström (S), vice ordförande Magnus Nilsson (S) Rose-Marie Lundström

Läs mer

PROTOKOLL 1 (25)

PROTOKOLL 1 (25) PROTOKOLL 1 (25) 2016-02-09 Fritidsnämnden Plats och tid Femtioettan kl. 09:00 16:10 (Gruppmöten kl. 08.00 09.00) Beslutande Daniel Ådin, ordförande (S) Joakim Wallström, vice ordf. (V) Jonna Lundgren

Läs mer

PROTOKOLL 1 (29)

PROTOKOLL 1 (29) PROTOKOLL 1 (29) 2017-11-30 Fritidsnämnden Plats och tid Eddahallens konferensrum kl. 13:00 16:15 (Gruppmöten kl. 10:50 12:00) Beslutande Daniel Ådin, ordförande (S) Joakim Wallström, vice ordförande (V)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (22) 2013-09-10

PROTOKOLL 1 (22) 2013-09-10 PROTOKOLL 1 (22) 2013-09-10 Fritidsnämnden Plats och tid Odenrummet, TK - kl. 13:00 16.00 Beslutande Daniel Ådin, ordförande (S) Joakim Wallström, vice ordförande (V) Gunilla Lundström (S) Fredrik Långström

Läs mer

PROTOKOLL 1 (20) 2011-10-12

PROTOKOLL 1 (20) 2011-10-12 PROTOKOLL 1 (20) 2011-10-12 Fritidsnämnden Plats och tid E-fyran, stora sammanträdesrummet, kl. 13.00 17.40 Beslutande Daniel Ådin (S), ordförande Joakim Wallström (V), vice ordförande (13.00 16.55) Hans

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7)

PROTOKOLL 1 (7) PROTOKOLL 1 (7) 2015-01-13 Kulturnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 13.00 ande Emilia Hallin (S) ordförande Christina Nyström (V) Martin Hedqvist (S) Anna Nyström (S) Örjan Fredriksson (S) Jasmine Ravaghi

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2019-03-12 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 16:00 ande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Annette Lundqvist(M) Agneta Pohjanen(C)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (23)

PROTOKOLL 1 (23) PROTOKOLL 1 (23) 2019-06-12 Fritidsnämnden Plats och tid Stadshuset, KS AU-rummet kl. 11.00 15.45 Gruppmöten, lokal Gondolen kl. 12.00 13.00 Beslutande Joakim Wallström, ordförande (V) Jonna Lundgren,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2018-02-12 Gemensam måltidsnämnd Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Guldrummet. Klockan 14.00-15.30 ande Tomas Teglund (S), ordförande Janeth Lundberg (S), vice ordförande Britt-Marie

Läs mer

PROTOKOLL 1 (20)

PROTOKOLL 1 (20) PROTOKOLL 1 (20) 2011-09-07 Fritidsnämnden Plats och tid Ostens Hus i Burträsk, kl. 13.00 17.40 Beslutande Daniel Ådin (S), ordförande Joakim Wallström (V), vice ordförande Gunilla Lundström (S) Fredrik

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Skellefteå kommun. Rådens funktioner, sammansättning och uppdrag

Skellefteå kommun. Rådens funktioner, sammansättning och uppdrag Skellefteå kommun Rådens funktioner, sammansättning och uppdrag Rådgivande organ i Skellefteå kommun Folkhälsorådet Rådet för förebyggande av funktionshinder RÅFF Kommunala pensionärsrådet KPR Förebyggande

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) 2004-12-09

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) 2004-12-09 FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) Plats och tid Expolaris Kongresscenter Torsdag 9 december 2004, klockan 13.00-16.15 Jupiter Beslutande Janeth Lundberg Kommunstyrelsen, ordförande Hans-Eric Wallin

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) 2014-02-11

PROTOKOLL 1 (14) 2014-02-11 PROTOKOLL 1 (14) 2014-02-11 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-12.05 ande Valter Stenberg (S), ordförande Inger Lundqvist (FP) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Lars-Eric Lidman (S) Tjänstgörande

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. Justering av för- och grundskolenämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla

BEVIS OM ANSLAG. Justering av för- och grundskolenämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla PROTOKOLL 1 (11) För- och grundskolenämnden 2019-01-17 Plats och tid Stadshuset, kl. 15.00-15.25 ande Fredrik Stenberg (S), ordförande Jeanette Velander (V), vice ordförande Maria Granskär (S) Kamel Mnad

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8)

PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) 2016-02-08 Gemensam måltidsnämnd Plats och tid Sammanträdesrum Oden, f d tekniska kontoret. Klockan 14.00-15.30. ande Tomas Teglund (S), ordförande Janeth Lundberg (S), vice ordförande

Läs mer

Folkhälsopolitiskt program

Folkhälsopolitiskt program 1(5) Kommunledningskontoret Antagen av Kommunfullmäktige Diarienummer Folkhälsopolitiskt program 2 Folkhälsa Att ha en god hälsa är ett av de viktigaste värdena i livet. Befolkningens välfärd är en betydelsefull

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-16.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Per-Inge Pettersson, C Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Kommunkontoret, Silen, 27 mars kl

Kommunkontoret, Silen, 27 mars kl 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 27 mars kl.15.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Robin Olsson (M) Mårten Karlsson

Läs mer

Stockholms stad program för alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobakspolitiken Svar på remiss från kommunstyrelsen

Stockholms stad program för alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobakspolitiken Svar på remiss från kommunstyrelsen Kulturförvaltningen Administrativa staben Sida 1 (6) 2018-02-23 Handläggare Kajsa Rydergård Telefon: 08-508 319 44 Till Kulturnämnden 2018-03-06 Stockholms stad program för alkohol-, narkotika-, dopnings-

Läs mer

Birgitta Schmidt, nämndsekreterare Owe Lindström, chef medborgarservice

Birgitta Schmidt, nämndsekreterare Owe Lindström, chef medborgarservice 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 7 februari kl. 15.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C), jäv 4 Anette Eriksson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (19)

PROTOKOLL 1 (19) PROTOKOLL 1 (19) 2016-08-09 Fritidsnämnden Plats och tid Ungdomens hus 51:an kl. 13.00 15.30 (Gruppmöten kl. 12.00 13.00) Beslutande Daniel Ådin, ordförande (S) Joakim Wallström, vice ordf. (V) Jonna Lundgren

Läs mer

Fritidsnämnden. Onsdag 7 juni 2017 OBS!! DAG. Datum: Eddahallens nya konferens, kl OBS!! LOKAL. Hålls kl (lokaler är bokade)

Fritidsnämnden. Onsdag 7 juni 2017 OBS!! DAG. Datum: Eddahallens nya konferens, kl OBS!! LOKAL. Hålls kl (lokaler är bokade) Fritidsnämnden Kallelse/Underrättelse Datum: Tid och plats: Onsdag 7 juni 2017 OBS!! DAG Eddahallens nya konferens, kl.13.00 OBS!! LOKAL Gruppmöten: Observera: Hålls kl. 12.00 13.00 (lokaler är bokade)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8)

PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) 2016-04-27 Gymnasienämnden Plats och tid Odenrummet, samhällsbyggnadskontoret, kl 08.00 15.45 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Daniela D Angelo

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 18.00-18.30 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve

Läs mer

PROTOKOLL 1 (24)

PROTOKOLL 1 (24) PROTOKOLL 1 (24) 2015-10-23 Fritidsnämnden Plats och tid Bolidens brukshotell kl. 13:30 16:10 Beslutande Daniel Ådin, ordförande (S) Joakim Wallström, vice ordf. (V) Yvonne Wahlberg (S) Tjänstgjorde för

Läs mer

Tommy Jingfors, förvaltningschef Marianne Nordgren, nämndsekreterare

Tommy Jingfors, förvaltningschef Marianne Nordgren, nämndsekreterare PROTOKOLL 1(13) Paragrafer 1-12 Plats och tid Städet, Gillbergarummet kl. 14.00 15.50 ande Roger Carlson (S) ordf Erik Blakstad (M) Alf Svanström (C) Jan Hagelbrand (C) Bengt Mattsson (S) Övriga deltagare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 46 Godkännande av ärendelista... 60 47 Anmälan av delegationsbeslut... 61 48 Remiss Regional kulturplan Jönköpings län 2018-2020... 62 49 Begäran om omprövning av anläggningsbidrag Ryfors golfklubb...

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Årjängs Bad- och Friskvårdscenter den 5 april kl, 15.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (23)

PROTOKOLL 1 (23) PROTOKOLL 1 (23) 2014-08-19 Fritidsnämnden Plats och tid 51:an - kl. 13:00 16:00 Beslutande Daniel Ådin, ordförande (S) Joakim Wallström, vice ordf. (V) Gunilla Lundström (S) Mustafa Nor Jibril (S) Tjänstgjorde

Läs mer

43 Information 1. Skrivelse från samrådsgruppen för handikapporganisationer.

43 Information 1. Skrivelse från samrådsgruppen för handikapporganisationer. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2013-12-18 Behandlade ärenden fritidsnämnden 38 Budgetuppföljning 2013-11-30. 39 Fritidsgårdsbidraget 2014. Bilaga 1. 40 Mötesdagar för fritidsnämnden 2014. 41 Förändring av

Läs mer

PROTOKOLL 1 (21)

PROTOKOLL 1 (21) PROTOKOLL 1 (21) 2014-01-21 Fritidsnämnden Plats och tid 51:an - kl. 13:00 16:15 Beslutande Daniel Ådin, ordförande (S) Joakim Wallström, vice ordf. (V) Gunilla Lundström (S) Fredrik Långström (S) Yvonne

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13)

PROTOKOLL 1 (13) PROTOKOLL 1 (13) 2018-09-12 Kulturnämnden Plats och tid Eddahallens konferens kl. 13:00 16:10 Beslutande Emilia Hallin, ordförande (S) Christina Nyström, vice ordförande (V) Örjan Fredriksson (S) Martin

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) 2016-12-14 Konsumentnämnden Plats och tid Samhällsbyggnad Ugglan kl. 10:00 11:45 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Lars-Eric

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14)

PROTOKOLL 1 (14) PROTOKOLL 1 (14) 2018-03-21 Gemensam nämnd Plats och tid Distanssammanträde, 2018-03-21, kl. 10.00 10.30 ande Lotta Åman (S), ordförande Mikael Lindfors (S) Ylva Olofsson (S) Tjänstgörande ersättare Johan

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD)

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD) 2015-02-25 Sida 1 (av 14) Tid 2015-02-25, kl 18.30-19.50 Plats Beslutande Ledamöter Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2019-01-30 1(13) Plats och tid Hotel Skansen Båstad, 30 januari 2019 kl 13:15-14:45 ande Ledamöter Anna Ginstmark (C), Ordförande Eva-Marie Paulsson (S), 1:e vice ordförande Bengt Kjellgren

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

John Andersson (S), tjänstgörande 7-8 Per-Olov Långström (S) Helena Giliusson (M) Per Erik Hellström (SD)

John Andersson (S), tjänstgörande 7-8 Per-Olov Långström (S) Helena Giliusson (M) Per Erik Hellström (SD) 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 8 januari 2019 kl 08:30-09:45 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Johan Eriksson (S) Helena

Läs mer

Folkhälsopolicy med riktlinjer för Diarienummer Uppföljning och tidplan Kommunchef

Folkhälsopolicy med riktlinjer för Diarienummer Uppföljning och tidplan Kommunchef Folkhälsopolicy med riktlinjer för 2015-2019 Dokumenttyp Policy, riktlinjer För revidering ansvarar Kommunchef Dokumentet gäller till och med 2019 Diarienummer 2014-383-773 Uppföljning och tidplan Kommunchef

Läs mer

Hälsoplan för Årjängs kommun

Hälsoplan för Årjängs kommun Kommunfullmäktige Birgitta Evensson, 0573-141 32 birgitta.evensson@arjang.se PLAN Antagen av KF 2018-06-18 211.10 Paragraf 94 1(8) Hälsoplan för Årjängs kommun 2(8) Inledning Befolkningens hälsa är en

Läs mer

PROTOKOLL 1 (29)

PROTOKOLL 1 (29) PROTOKOLL 1 (29) 2019-02-13 Kulturnämnden Plats och tid Skellefteå Kraft Arena kl. 13.00 17:05 Gruppmöten: 12.15 13.00 Beslutande Emilia Hallin, ordförande (S) Christina Nyström, vice ordförande (V) Daniel

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(11) Plats och tid Nordiska Travmuseet, den 3 december kl 17.00-18.00 Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, FP Bert Sahlin, FP Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Björn Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman

Läs mer

Folkhälsoplan för Strängnäs kommun

Folkhälsoplan för Strängnäs kommun 1/5 Beslutad: Kommunfullmäktige 2014-06-16 73 Gäller fr o m: 2015-01-01 Myndighet: Diarienummer: Nämnden för hållbart samhälle KS/2013:43-0092 Ersätter: Folkhälsoplan beslutad av kommunfullmäktige 2010-02-22

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18)

PROTOKOLL 1 (18) PROTOKOLL 1 (18) 2019-04-09 Gemensam överförmyndarnämnd för Skellefteå, Norsjö, Malå, Arjeplog och Arvidsjaur kommun Plats och tid Odenrummet 14:00 16:20 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2012-10-15 Gymnasienämnden Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset, kl 08:00 15.15 ande Bertil Almgren (S) ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Hans Ericsson

Läs mer

Antagen 14 mars 2017 Handlingsplan

Antagen 14 mars 2017 Handlingsplan Antagen 14 mars 2017 Handlingsplan Folkhälsorådet Köpings kommun Innehåll Folkhälsorådet 5 Delaktighet- en öppen kommun med kvalité 7 Ett tryggt och gott liv-livskvalité 8 Hållbar samhällsutveckling 9

Läs mer

Plats och tid Ungdomens hus, Femtioettan kl. 08:15 12:00

Plats och tid Ungdomens hus, Femtioettan kl. 08:15 12:00 FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(9) Datum Torsdagen den 2 februari 2017 Plats och tid Ungdomens hus, Femtioettan kl. 08:15 12:00 Beslutande Maria Marklund Kommunstyrelsen Christina Nyström Kulturnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Bildhuggaren, kl. 9.00 11.40 ande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Bengt Andersson (C) Janeric Dahlin (FP) Alda Danial FP)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (21)

PROTOKOLL 1 (21) PROTOKOLL 1 (21) 2019-04-17 Kulturnämnden Plats och tid Scandic (Vega) kl. 13.30 16.20 Gruppmöten (Maia): 12.30 13.30 Beslutande Daniel Sjögren, ordförande (S) Christina Nyström, vice ordförande (V) Daniel

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl. 14.00-16.30 ande Natrix Öjemark (C) Ordförande Katarina Roos (V) Ledamot

Läs mer

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens 23-27 2 23 Tillfällig senareläggning av beslut om flerårsstrategi...4 24 Översyn av föreningsbidragen i kommunen som helhet...5 25 Kommunens samlade åtaganden 2013-2015, utifrån nämndernas

Läs mer

Riktlinjer för Folkhälsorådet och folkhälsoarbetet i Färgelanda kommun

Riktlinjer för Folkhälsorådet och folkhälsoarbetet i Färgelanda kommun FÄRGELANDA KOMMUN Riktlinjer för Folkhälsorådet och folkhälsoarbetet i Färgelanda kommun Dnr: 2017/467 Beslutad i kommunstyrelsen 2017-11-01 248 Den senaste versionen finns tillgänglig på Färgelandas webbplats

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2018-06-02 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 16:15 ande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Lars-Eric Lidman(S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 2009-05-12 1 Plats och tid: Fritidskontorets sammanträdesrum, kl 14.00-17.15 ande: Ibrahim Candemir (KD) vice ordförande, ersättare för Sidsel Waern Karl-Mats Bodestad (M) Christian Aldenäs

Läs mer

Val av justerare 2018

Val av justerare 2018 PROTOKOLL 1 (13) 2018-04-11 Kulturnämnden Plats och tid Medlefors Folkhögskola, kl 13.00 14.30 ande Emilia Hallin (S) ordförande Martin Hedqvist (S) Örjan Fredriksson (S) Anna Nyström (S) Jasmine Ravaghi

Läs mer

Ajournering

Ajournering 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Roten, Kommunhuset, Svalöv, kl 16.30-17.15 Ajournering 16.50-16.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S), ordförande Fredrik Jönsson

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2016-05-18 1 (8) Plats och tid Rådrummet, kommunhuset, Tierps köping, kl. 18.00-20.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 15-18 Utses att justera Justeringens plats och tid Sara Sjödal

Läs mer

Skola i toppklass år 2020, mål och övergripande strategi med mera

Skola i toppklass år 2020, mål och övergripande strategi med mera SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 57 Kommunfullmäktige 2015-09-15 217 Dnr KS 2015-000246 600 Skola i toppklass år 2020, mål och övergripande strategi med mera Sammanfattning I samband med behandling av en motion

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6)

PROTOKOLL 1 (6) PROTOKOLL 1 (6) 2018-03-14 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum (301), onsdag 2018-03-14 kl. 17.00 17.15 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Maria Marklund (S) Ann Åström

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kultur- fritidsnämndens 12-15 2 Motion från Jan Gustavsson (V) angående anläggandet av fler boulebanor...6 Remiss KSAU 61 om kulturstrategi för barn unga - Lena Klevenås (MP)...8 Lokalförsörjningsplan

Läs mer

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8) 2015-09-28 Datum Fredag 28 september 2015 Plats och tid Ungdomens hus, Femtioettan kl. 08:15 12:00 Beslutande Monica Vidman-Lundmark ordf. Kommunstyrelsen Gunilla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Inredia, Kl. 8.30-12.30 (Utvecklingsdag) och kl.13.30 16.00 (ordinarie möte) ande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Bengt Andersson (C ) Socialnämnden Maria Marić (KD) Barn-och utbildningsnämnden

Läs mer

Camilla Brunsberg, Idotts- och fritidsnämnden Magnus Larsson (c), Miljö- och byggnadsnämnden Emina Cejvan, (m), Barn- och ungdomsnämnden

Camilla Brunsberg, Idotts- och fritidsnämnden Magnus Larsson (c), Miljö- och byggnadsnämnden Emina Cejvan, (m), Barn- och ungdomsnämnden FOLKHÄLSORÅD Protokoll Tid 5 februari 2009, kl 13.30-16.00 Plats Kommunhuset, Enigheten Närvarande Ordf Ledamöter Camilla Brunsberg, Idotts- och fritidsnämnden Magnus Larsson (c), Miljö- och byggnadsnämnden

Läs mer

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden o Kultur-och fritidsnämnden 2015-11-26 1 Plats och tid Beslutande stora sammanträdesrummet, biblioteket Malung, kl. 13:00-16:30 Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M) Anton Frid (S) Karin Ek-Lissbol

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-04-20 Nämnden för support och lokaler Plats och tid Samhällsbyggnad Oden, Odenrummet. Klockan 08.00-15.00. Beslutande Tomas Teglund (S), ordförande Kristin F Öhman (MP), vice ordförande

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

PROTOKOLL 1 (34)

PROTOKOLL 1 (34) PROTOKOLL 1 (34) 2018-06-12 Fritidsnämnden Plats och tid Byske kl. 08:00 16:15 (Gruppmöten kl. 11:00 11:30) Beslutande Daniel Ådin, ordförande (S) Joakim Wallström, vice ordförande (V) Gun Sundberg (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 60 Godkännande av ärendelista... 82 61 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 83 62 Mullsjö kommuns ANDT-arbete strategiplan 2016 2020; synpunkter.. 84 63 Lärarlönelyftet...

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Fastighetsnämnden 2006-10-18

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Fastighetsnämnden 2006-10-18 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Fastighetskontoret E 520 kl 13:15-14:40 Beslutande Övriga deltagande Stefan Bergman Karl-Erik Gustavsson Margareta Lundgren Lars Carlsson Jan-Erik Ershag

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Lena Axelsson (S) Ann-Helen Nilsson (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Lena Axelsson (S) Ann-Helen Nilsson (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2018-09-13, kl. 13.00 14.30 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Justerade paragrafer 36-41

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-14

Sammanträdesdatum Sida 1-14 Sammanträdesdatum Sida 1-14 Kulturnämnden 2010-09-02 Plats och tid Kulturhuset, Mora Kl. 14.00 16.15 Beslutande Bigitta Sohlberg (S) Ulla Rombo (KD) Olar Eriksson (C) Jaakko Mattila (C) avvek 15.30 60

Läs mer

PROTOKOLL 1 (21)

PROTOKOLL 1 (21) PROTOKOLL 1 (21) 2018-04-10 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 15:45 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Harrieth

Läs mer

PROTOKOLL 1 (23)

PROTOKOLL 1 (23) PROTOKOLL 1 (23) 2013-11-19 Fritidsnämnden Plats och tid Tekniska kontoret, Odenrummet - kl. 13.00 16.10 Beslutande Daniel Ådin, ordförande (S) Joakim Wallström, vice ordförande (V) Gunilla Lundström (S)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11) 2009-12-08

PROTOKOLL 1 (11) 2009-12-08 PROTOKOLL 1 (11) 2009-12-08 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.30 ande Valter Stenberg (S) ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt ((S) Carina Lillbacka (S) Pia Risán

Läs mer