Justeringens plats och tid Kommunkontoret torsdag 22 april kl Underskrifter Sekreterare. Ordförande. Justerare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Justeringens plats och tid Kommunkontoret torsdag 22 april kl Underskrifter Sekreterare. Ordförande. Justerare"

Transkript

1 Kommunfullmäktige [26] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl Beslutande Förteckning enligt bilaga Tjänstemän Bo Svensson, kommunchef Annika Funkqvist, kommunsekreterare Utses att justera Gösta Andersson (SB) och Göran Andersson (S) Justeringens plats och tid Kommunkontoret torsdag 22 april kl Paragrafer Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerare Annika Funkqvist Berne Petersson (KD) Gösta Andersson (SB) Göran Andersson (S) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunfullmäktige Datum för Datum för anslagets uppsättande anslagets nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kommunstyrelsens expedition Carina Eliasson

2 Kommunfullmäktige [26] KF 32 Fastställande av dagordning Yrkanden Benny Andersson (S) yrkar att ett extraärende avseende interpellation till Martin Johansen (FP) behandlas vid dagens sammanträde. Birgitta Adolfsson (FP) yrkar att Benny Anderssons yrkande avslås med hänvisning till att ärendet är inkommet för sent enligt kommunfullmäktiges arbetsordning. Proposition Ordföranden ställer proposition på de båda yrkandena och finner att kommunfullmäktige beslutat att avslå Benny Anderssons yrkande. Kommunfullmäktiges beslut Dagordningen fastställs med följande ändring och tillägg: Ändring Ärende 6 blir ärende 6a. Tillägg Ärende 6b - Enkel fråga från Robert Bull (S) till kommunalrådet Martin Johansen (FP) om prioritering av byggnation av kontorslokaler i Kållekärr. Ärende 6c - Enkel fråga från Benny Andersson (S) till kommunalrådet Martin Johansen (FP) om hantering av ärende rörande vindkraft på Valberget. Ärende 6d Motion om turismfrågorna i Tjörns kommun.

3 Kommunfullmäktige [26] KF 33 Dnr. 2010/ Svar på interpellation från Torsten Gustafsson (S) till kommunalrådet Martin Johansen (FP) om lokaleffektiviseringar inom skolan samt lokaler för UCT Torsten Gustafsson (S) har ställt en interpellation till kommunalrådet Martin Johansen (FP) med följande lydelse: För att sänka kostnaderna i den kommunala verksamheten har bl.a en översyn av skolans verksamhet gjorts, vilken visade att Tjörns kommun hade fler kvadratmeter per elev än riksgenomsnittet. Den siffra som schablonmässigt hade räknats fram var att kommunen hade kvm mer lokalyta för grundskolan än genomsnittet i landet. Samordningar har gjorts i grundskolan genom att årskurs sex flyttats till sju till nio skolarna och inom förskolan har avdelningar på flera ställen flyttat till grundskolorna. Nu håller sociala avdelningen på att flytta över verksamhet till f.d förskolan i Kållekärr och det planeras för annan verksamhet i de lokaler som sociala avdelningen lämnar i kommunhuset. Samlat kräver dessa förändringar förmodligen investeringar för att anpassas till verksamheten. Under 2009 fattade majoriteten efter många turer beslut om att flytta UCT: s verksamhet till Wallhamn. Därefter kom ett beslut om att utreda om stora delar av verksamheten skulle flyttas till annan kommun. Senare under hösten fattade majoriteten ett beslut om att lägga ner Turismgymnasiet och Vuxenutbildningen inom kommunen. Hyreskontraktet på Radona är uppsagt till höstterminens start Någon lösning på lokalfrågan för UCT har trots att det bara återstår 6 månader före terminsstarten, inte redovisats. Följande frågeställningar är därför av intresse: 1. Hur mycket har (och kommer under året) kommunen som helhet inklusive bl a inom skolans och socialas verksamhet, effektiviserat lokalanvändningen i kvadratmeter och kostnader? 2. Var anser majoriteten att Tjörns gymnasieskola ska bedriva sin verksamhet från höstterminen 2010? 3. När kan elever, föräldrar och personal få ett besked om lokalfrågan UCT? Tidigare beslut Kommunfullmäktiges beslut , 23 att interpellationen får ställas.

4 Kommunfullmäktige [26] Forts. KF 33 Kommunalrådet Martin Johansen (FP) lämnar följande svar på interpellationen: Först vill jag tacka barn- och utbildningsnämndens vice ordförande ör att han frågar mig om hur det står till med verksamheten inom nyss nämnda område och hoppas att jag ska kunna leverera de svar om barn- och utbildningsnämndens verksamhet han efterfrågar. Interpellationen innehåller tre frågor barn- och utbildningsnämndens vice ordförande vill ha svar på och då är det väl pedagogiskt att ta dessa i den ordning de ställts. Första frågan är inte kristallklar. I rubriken framgår att interpellationen avser lokaleffektiviseringar inom skolan och förskolan samt lokaler för UCT. När man sedan kommer till själva frågan undrar interpellanten istället hur mycket kommunen som helhet lokaleffektiviserat och nämner bland annat skolan men även socialförvaltningen och övrig verksamhet. Jag tycker att vi ska hålla isär dessa frågor. Barn- och utbildningsnämnden har inom sitt område minskat ytorna med kvadratmeter. (UCT kvadratmeter och Grundskolan/Förskolan 800 kvadratmeter). Omräknat i pengar har barn- och utbildningsnämnden lämnat externa lokaler (989 kvadratmeter) vilka kostade cirka 1,4 Mkr. Till detta kommer ju till exempel Riddarborgen i Långekärr som säljs med en reavinst på knappt 400 Tkr. I övrigt kan man generellt räkna med en genomsnittlig hyra på 850 kronor per kvadratmeter. Dessa vinster materialiseras naturligtvis först då de aktuella ytorna är uthyrda eller försålda. Vad gäller övriga kommunen är det som interpellanten vet så att förvaltningen i dagarna håller på att starta upp arbetet med en lokalresursplan för att ta ett helhetsgrepp på kommunens lokalanvändning. En annan anpassning som genomförs är att kommunstyrelsens arbetsutskott gett starttillstånd till individ- och familjeomsorgens nya funktionella kontor i Kållekärr vilket möjliggör att man samlar administrationen och ledningen i kommunhuset vilket enligt beslutsunderlaget kommer att kunna ge besparingar på 3-5 Mkr. Men vad den totala kommunala effektiviseringen kommer att ge i kronor och ören är för tidigt att säga. Men det kommer att ge effekter, det tror jag inte det finns någon anledning att betvivla. Dock är det naturligtvis så att vi även kommer att producera nya ytor för att klara av att ge en god service till våra medborgare. Det kan till exempel vara frågan om särskilda boenden av olika slag samt förskolor eller andra lokaler som används för välfärd. Den andra frågan handlar om var majoriteten anser att Tjörns gymnasieskola ska bedriva sin verksamhet från höstterminen Svaret är enkelt, Radona och Sjöfartsgymnasiet.

5 Kommunfullmäktige [26] Forts. KF 33 Den tredje frågan handlar om när elever, föräldrar och personal kan få ett besked om lokalfrågan UCT. Svaret är att personalen fick besked veckan innan jul att kontraktet med Radonas ägare är förlängt under läsåret 10/11. De få frågor som ställts av elever har besvarats av personalen. Avslutningsvis återigen tack till barn- och utbildningsnämndens vice ordförande för dessa frågor om framför allt skolan!

6 Kommunfullmäktige [26] KF 34 Dnr. 2010/ Enkel fråga från Benny Andersson (S) till kommunalrådet Martin Johansen (FP) om orsaken till kommunens resultat 2009 Benny Andersson (S) har ställt en enkel fråga till kommunalrådet Martin Johansen (FP) med följande lydelse: Den ekonomiska kris som negativt även har påverkat de ekonomiska förutsättningarna i Tjörns kommun under 2009 har av nödvändighet inneburit besparingar, effektiviseringar och sparsamhet. Prognoserna från SKL senhösten 2008 pekade på kraftigt minskade skatteintäkter. Min enkla fråga är: Vad anser Martin Johansen är de främsta orsakerna till Tjörns kommuns resultat för 2009?

7 Kommunfullmäktige [26] KF 35 Dnr. 2010/ Enkel fråga från Robert Bull (S) till kommunalrådet Martin Johansen (FP) om prioritering av byggnation av kontorslokaler i Kållekärr Robert Bull (S) har ställt en enkel fråga till kommunalrådet Martin Johansen (FP) med följande lydelse: Nyligen har byggnationen av 800 kvm kontorsyta i Kållekärr påbörjats. Majoriteten fattade nyligen beslut om starttillstånd i samband med att starttillstånd för ombyggnationen av Kommunhuset beviljades. För ett år sedan svarade sexpartimajoritetens företrädare här i fullmäktige att Lilldals äldreboende inte behöver moderniseras och byggas om nu. -Blir det problem så trycker vi på startknappen, blev svaret då. I majoritetens investeringsbudget för 2010 fanns inte Lilldals äldreboende eller kontorsombyggnaden i Kållekärr medtagen. Med anledning av ovanstående ställer jag följande enkla fråga: Varför är det så enkelt att bygga 800 kvm kontorslokaler i Kållekärr och så svårt att få till ett modernt boende för våra äldre på Lilldalshemmet? Kommunalrådet Martin Johansen (FP) svarar på frågan vid nästa sammanträde.

8 Kommunfullmäktige [26] KF 36 Dnr. 2010/ Enkel fråga från Benny Andersson (S) till kommunalrådet Martin Johansen (FP) om hantering av ärende rörande vindkraft på Valberget Benny Andersson (S) har ställt en enkel fråga till kommunalrådet Martin Johansen (FP) med följande lydelse: Kommunfullmäktige beslutade , 134 att återremittera ärendet Yttrande över ansökan om tillstånd till vindkraftverk på Valberget med motiveringen att ärendet inväntar den pågående vindkraftsutredningen för att beakta denna vid kommunens ställningstagande i ärendet. Återremissen beslutades efter minoritetsprincipen, 16 ledamöter för återremiss, 23 ledamöter mot. Med anledning av ovan ställde jag en fråga i kommunstyrelsen om hur återremissen av ärendet hanterats. Ordförande i kommunstyrelsen Martin Johansen svarade då att Vindkraftsutredningen ännu inte är färdig och att ärendet därför inte lyfts för ny politisk behandling. Med anledning av detta svar blir då min enkla fråga följande: Är ärendet korrekt hanterat enligt kommunallagen om minoritetsåterremisser? Kommunalrådet Martin Johansen (FP) svarar på frågan.

9 Kommunfullmäktige [26] KF 37 Dnr. 2010/ Motion om turismfrågorna i Tjörns kommun. Benny Andersson (S) har lämnat in en motion med följande lydelse: Den 24 mars utsågs Akvarellmuseet i Skärhamn till Årets Museum Detta var en glädjande uppskattning för såväl satsningen på museet som det var en uppmuntran för personalens lyckosamma arbete. Socialdemokraterna på Tjörn har länge stött tillkomsten som driften av Akvarellmuseet i Skärhamn. Detta tillsammans med insikten om att Turismen är en viktig och snabbt växande framtidsbransch utgör en viktig del av en expansiv näringspolitik för Tjörn. Vi är tyvärr medvetna att denna insikt inte delas av alla delar av Tjörns nuvarande kommunledning. Detta faktum får inte bli ett hinder i det fortsatta arbetet. Alla goda krafter, den stora majoriteten på Tjörn och i Tjörns kommunfullmäktige, måste samlas för att dra nytta av den fina utmärkelsen som Årets Museum 2010 utgör för att bli en nystart på arbetet med Tjörns turistnäring. Med stöd av ovanstående kräver vi: Att en handlingsplan snarast utarbetas för att tillsammans med Akvarellmuseet i Skärhamn genomföra ett antal aktiviteter för att Tjörn skall kunna dra maximal nytta av utmärkelsen Årets Museum Att en politisk arbetsgrupp snarast tillsätts för att förstärka Tjörns turismnäring med anledning av Nordiska Akvarellmuseets utmärkelse. Att näringslivsforum får i uppdrag att inrätta en speciell grupp för turismfrågor med anledning av Nordiska Akvarellmuseets utmärkelse. Att nuvarande insatser från Tjörns kommun inom turismområdet samordnas med detta arbete Att Tjörns erfarenheter av TUR-mässan 2010 sammanställs, presenteras för Tjörns kommunfullmäktige och tas till vara i det fortsatta arbetet.. Att utarbeta lämpliga måltal som speglar hur väl Turismnäringen utvecklas inom Tjörns kommun.

10 Kommunfullmäktige [26] Forts. KF 37 Att kommunfullmäktige under åtminstone varje kvartal ges rapporter om läget inom Tjörns kommun. Att resurserna till utbildningen inom turismnäringen ses över för att vid behov skapa ytterligare platser. Kommunfullmäktiges beslut Motion får ställas och överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

11 Kommunfullmäktige [26] KF 38 Dnr 2010/ Redovisning av ej färdigberedda motioner I kommunfullmäktiges arbetsordning, 33 står att Kommunstyrelsen skall två gånger varje år redovisa de motioner som inte har beretts färdigt. Redovisningen skall göras på fullmäktiges ordinarie sammanträden i april och oktober. Motion om ovidkommande vatten i det kommunala avloppssystemet. Dnr 2007/ Motionär: Lars Carlsson (KA) och Karl-Erik Persson (KA) Status: Ärendet har remitterats till samhällsbyggnadsnämnden. Motion om ungdomsarbetslösheten. Dnr 2009/ Motionär: Richard Larsson (S) Status: Ärendet behandlas på kommunstyrelsens beredning Motion om sommarpraktikplatser inför sommaren Dnr 2009/ Motionär: Nils Lackfors (S) Status: Ärendet återremitterades till socialnämnden på kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Motion om anläggande av kommunal konstgräsplan. Dnr 2009/ Motionär: Hans Strandberg (S) Status: Ärendet behandlas på kommunstyrelsens beredning.

12 Kommunfullmäktige [26] Forts. KF 37 Motion Motion om utökade möjligheter att förtidsrösta. Dnr 2009/ Motionär: Eva Lind (S) Status: Ärendet behandlas på valnämndens sammanträde Motion om att utveckla Tjörns företagsklimat. Dnr 2010/20/141 Motionär: Nils Lackfors (S) Status: Ärendet remitterades till Wallhamnbolagen AB Motion Motion om anläggande av ett elljusspår på södra Tjörn. Dnr 2010/ Motionär: Benny Andersson (S) Status: Ärendet remitterades till kultur- och fritidsnämnden Kommunfullmäktiges beslut Redovisningen noteras.

13 Kommunfullmäktige [26] KF 39 Dnr. 2010/ Revisionsrapport avseende Tjörns kommuns bokslut 2009 Kommunens revisorer har med biträde av Öhrlings Pricewaterhouse Coopers granskat Tjörns kommuns bokslut för verksamhetsåret Revisionsrapporten omfattar endast den verksamhet som bedrivs i kommunen. Yrkande Martin Johansen (FP) yrkar att revisionsrapporten noteras. Kommunfullmäktiges beslut Revisionsrapporten avseende Tjörns kommuns bokslut noteras.

14 Kommunfullmäktige [26] KF 40 Dnr. 2010/ Revisionsberättelser och ansvarsfrihet för kommunstyrelsen och nämnderna 2009 Revisorerna har granskat verksamheterna och räkenskaperna för Öhrlings Pricewaterhouse Coopers har biträtt vid revisionen. Revisorerna förordar ansvarsfrihet för styrelsen, övriga nämnder och de förtroendevalda. Kommunfullmäktige beslutar Styrelsen och övriga nämnder samt förtroendevalda beviljas ansvarsfrihet för 2009.

15 Kommunfullmäktige [26] KF 41 Ajournering Kommunfullmäktige ajournerar sig kl för en föredragning samt genomförande av allmänhetens frågestund.

16 Kommunfullmäktige [26] KF 42 Dnr. 2010/ Årsredovisning 2009 Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för Tidigare beslut Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut , 33 att överlämna ärendet till kommunstyrelsen utan eget förslag. Kommunstyrelsens beslut , 42. Yrkande Martin Johansen (FP) yrkar att revisionsrapporten noteras. Kommunfullmäktiges beslut Årsredovisning 2009 godkänns.

17 Kommunfullmäktige [26] KF 43 Dnr. 2010/ Omprövning av beslut rörande begäran från revisionen om extra anslag för 2010 Kommunens revisorer har via kommunfullmäktiges presidium begärt extra anslag för Anledning är att det beslutade anslaget inte kommer att kunna täcka kostnaden för granskning av kommunens bolag. Kommunfullmäktige beslutade , 24 att avslå revisionens begäran. Beredningsgruppens förslag Kommunfullmäktiges presidium, tillika beredningsgrupp för beredning av revisorernas budget, föreslår att kommunfullmäktige anslår ytterligare kronor till revisionen för 2010 samt att dessa medel finansieras inom kommunstyrelsens budgetram. Yrkande Lars Öfverström (M) yrkar bifall till beredningsgruppens förslag. Kommunfullmäktiges beslut 1. Revisionen beviljas ytterligare anslag om kronor för Det extra anslaget finansieras inom kommunstyrelsens budgetram.

18 Kommunfullmäktige [26] KF 44 Dnr. 2009/ Antagande av handlingsplan för vattensäker kommun På Riskhanteringsgruppens uppdrag har samhällsbyggnadsförvaltningens avdelning för räddningstjänst och säkerhet påbörjat arbetet med att bli en vattensäker kommun enligt Svenska Livräddningssällskapets kriterier. Dessa kriterier, sex stycken till antalet, stadgar att kommunen ska ha ett handlingsprogram för hur kommunen systematiskt ska arbeta med vattensäkerhet. Vidare ska kommunen följa vad som anges i skolans läroplan vad gäller simkunnighet och livräddning, ha en tydlig handlingsplan avseende simkunnighet hos vuxna, arbeta systematiskt med livräddningsutbildning, arbeta systematiskt med information samt upprätthålla minst en depå för livräddningsutrustning. Fastställande av handlingsplanen gör det möjligt att nå målet inom samtliga områden och är en förutsättning för att göra Tjörns kommun till en vattensäker kommun. Handlingsplanen har varit på remiss till barn- och utbildningsnämnden, kultur- och fritidsnämnden och Wallhamnbolagen AB. Samtliga har inkommit med remissvar. Tjänsteutlåtande Förvaltningschef samhällsbyggnad Kristina Christianssons och räddningschef Carl-Ian Bissmarks gemensamma tjänsteutlåtande Tidigare beslut Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut , 34. Kommunstyrelsens beslut , 43. Yrkande Martin Johansen (FP) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktiges beslut 1. Tjörns kommun ska under 2010 ansöka om att bli en vattensäker kommun enligt Svenska Livräddningssällskapets kriterier. 2. Handlingsplanen för vattensäker kommun antas.

19 Kommunfullmäktige [26] KF 45 Dnr. 2008/ Antagande av sjöbodspolicy Då det i dagsläget saknas skriftlig policy med riktlinjer rörande sjöbodar i Tjörns kommun och dess bolag har samhällsbyggnadsförvaltningens tekniska avdelning fått i uppdrag att ta fram en policy samt uppdatera sjöbodsreglerna. För att förenkla beslutsprocessen kring sjöbodar och kunna behandla sjöbodsfrågorna likartat och konsekvent, är ambitionen att med sjöbodspolicyn lägga fast principer för kommunala beslut som gäller upplåtelse av sjöbodar och mark för sjöbodar. Sjöbodspolicyns övergripande mål är att stranden och hamnmiljön inte ska privatiseras, varför boende inte ska tillåtas i sjöbodar. Förslaget har varit på remiss till de politiska partierna samt kommunens båtföreningar. Svar har inkommit från Centerpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna, Samhällets Bästa, Kommunalt Alternativ, Moderaterna och Socialdemokraterna. Vidare har SBF Skärhamns båtförening, Höviksnäs båtförening, Dyröns Båtklubb, Obbolevikens båtförening, Viks Ödegärde-Stenen samfällighetsförening, Hamn- och fritidsföreninge samt Myggenäs båtförening Tjänsteutlåtande Förvaltningschef samhällsbyggnad Kristina Christianssons och exploateringsingenjör Susanne Rosqvists gemensamma tjänsteutlåtande Tidigare beslut Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut , 35. Kommunstyrelsens beslut , 44. Yrkande Lars Thorsson (M) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktiges beslut Sjöbodspolicyn antas.

20 Kommunfullmäktige [26] KF 46 Dnr. 2009/ Antagande av föreskrifter om avfallshantering Varje kommun ska enligt Miljöbalken (1998:808) ha en renhållningsordning som innehåller föreskrifter för avfallshanteringen i kommunen samt en avfallsplan. VA-avdelningen har i samarbete med Tjörns Miljö AB och miljöavdelningen på Tjörns kommun reviderat gällande Föreskrifter om avfallshantering enligt mall för renhållningsordning som utgivits av Avfall Sverige i Rapport 2007:7. Tidigare beslut Samhällsbyggnadsnämndens beslut , 187. Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut , 173 att överlämna ärendet till kommunstyrelsen utan eget förslag. Kommunstyrelsens beslut , 147. Kommunfullmäktiges beslut , 152 att återremittera ärendet för ytterligare översyn av dokumentet. Samhällsbyggnadsnämndens beslut , 25 där man bland annat föreslår kommunfullmäktige anta föreskrifterna med ett tillägget i 18. Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut , 38. Kommunstyrelsens beslut , 45. Yrkande Gösta Andersson (S) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktiges beslut Föreskrifter om avfallshantering daterat antas.

21 Kommunfullmäktige [26] KF 47 Dnr. 2010/ Antagande av taxa för alkoholtillstånd och tillsyn samt avgifter för tillsyn av försäljning av folköl och tobak Socialnämndens arbetsutskott fattade , 293 beslut att lägga över tillståndsgivningen på Tillståndsenheten, socialresursnämnd i Göteborg stad. Beslutet fattades utifrån följande förutsättningar: - att det är självfinansierat och inte kommer att kosta Tjörns kommun något, krögarna betalar den avgift som uppkommer. En anpassning av avgifterna krävs dock eftersom Tillståndsenhetens avgifter i vissa fall är högre och i vissa fall lägre än Tjörns kommuns. - att Tillståndsenheten handlägger, utreder och lämnar förslag till beslut. Tjörns kommuns politiker beslutar. Dessa förutsättningar skrevs dock inte ut som enskilda beslut. När tillståndsgivningen nu har flyttats över på Tillståndsenheten framkommer att det krävs formellt beslut på att avgifterna anpassas så att de är i överensstämmelse med Göteborgs stads avgifter. Tjänsteutlåtande Enhetschef IFO vuxenenheten Gisela Sinclairs tjänsteutlåtande daterat Tidigare beslut Socialnämndens beslut , 74. Kommunstyrelsens beslut , 46. Yrkande Reidun Lorentzon (KD) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktiges beslut 1. De avgiftstaxor, motsvarande de som gäller för alkoholtillstånd och tillsyn i Göteborgs stad och som tillämpas av Tillståndsenheten, socialresursnämnd, antas. 2. De avgifter motsvarande de som gäller för tillsyn av försäljning av folköl och tobak i Göteborgs stad och som tillämpas av Tillståndsenheten, socialresursnämnd antas.

22 Kommunfullmäktige [26] KF 48 Dnr. 2010/ Antagande av riktlinjer för tillstånd att servera spritdrycker, vin och starköl Socialnämnden i Tjörns kommun fattade , 293 beslut att lägga över tillståndsgivningen på Tillståndsenheten, socialresursnämnd i Göteborg stad. Socialförvaltningen föreslår att Tjörns kommun även beslutar att anta nya riktlinjer som är i överensstämmande med de regler som tillämpas av Tillståndsenheten. Tillståndsenhetens riktlinjer utgår från alkohollagen, från Göteborgs stads alkoholoch drogpolitiska strategi samt från EU:s rättsregler. Tidigare beslut Socialnämndens beslut , 75. Kommunstyrelsens beslut , 46. Yrkande Lars Öfverström (M) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktiges beslut 1. Kommunfullmäktiges beslut , 149 Riktlinjer för tillstånd att servera spritdrycker, vin och starköl upphävs. 2. Föreliggande förslag till nya Riktlinjer för tillstånd att servera spritdrycker, vin och starköl antas.

23 Kommunfullmäktige [26] KF 49 Dnr. 2010/ Överflyttning av handläggningen av exploateringsärenden Exploatering och andra åtgärder inom det fastighetsrättsliga området är av strategisk betydelse för kommunens utveckling. Kommunstyrelsen är ansvarig nämnd för markfrågor, men ärendena inom exploateringsområdet handläggs av tjänstemän på samhällsbyggnadsförvaltningen. Ärendet avser överflyttning av handläggningen av exploateringsärenden från samhällsbyggnadsförvaltningen till kommunkansliet. Planärenden omfattas inte av organisationsförändringen. Arrenden, markförvärv, fastighetsförsäljning, skötsel av markreserven och andra ärenden inom exploateringsprocessen handläggs idag av den tekniska avdelningen på samhällsbyggnadsförvaltningen. Kommunstyrelsen är beslutande och ansvarig nämnd för markfrågor och det bedöms därför ändamålsenligt att handläggningen av exploateringsärenden ombesörjs av kommunkansliet. Det är fråga om beredning av ärenden och verkställighet av beslut som av övergripande och strategisk betydelse för kommunens utveckling. Genom att överflytta handläggningen tydliggörs ansvars- och arbetsfördelningen mellan förvaltningarna och det blir färre led mellan handläggare och beslutsfattare. Vidare kan handläggningen effektiviseras genom att medarbetarna blir en del av kommunkansliets administration. Det uppstår även synergieffekter genom att exploatering överförs till den förvaltning som ansvarar för kommunens övergripande lokalresursfrågor. Det föreslås därför att handläggningen av exploateringsärenden, och därmed berörda medarbetare, överflyttas från samhällsbyggnadsförvaltningen till kommunkansliet. Vidare föreslås att budgeten justeras som en konsekvens av organisationsförändringen. Tjänsteutlåtande Kommunchef Bo Svenssons tjänsteutlåtande Tidigare beslut Samhällsbyggnadsnämndens remissvar , Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut , 39. Kommunstyrelsens beslut , 48. Yrkande Karl-Erik Persson (KA) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag.

24 Kommunfullmäktige [26] Forts. KF 49 Kommunfullmäktiges beslut Budgeten för 2010 justeras på sätt att kr överförs från samhällsbyggnadsnämnden till kommunstyrelsen som en konsekvens av organisationsförändringen.

25 Kommunfullmäktige [26] KF 50 Dnr. 2010/ Antagande av dokumenthanteringsplan för överförmyndarnämnden Överförmyndarhandläggare Jenny Blixth har tagit fram ett förslag till dokumenthanteringsplan för överförmyndarnämnden. Tidigare beslut Överförmyndarnämndens beslut , 3 att godkänna förslaget till dokumenthanteringsplan och överlämna den till kommunfullmäktige för antagande. Yrkande Lars Öfverström (M) yrkar bifall till överförmyndarnämndens förslag. Kommunfullmäktiges beslut Förslag till dokumenthanteringsplan för överförmyndarnämnden antas.

26 Kommunfullmäktige [26] KF 51 Dnr. 2010/ Fyllnadsval av ersättare i pensionärsrådet för SPF Arne Alfredsson har avlidit. Då Arne hade uppdrag som ledamot i kommunens pensionärsråd för SPF ska kommunfullmäktige förrätta fyllnadsval efter honom. Nominering SPF Tjörnveteranerna har nominerat Bengt Olofsson som ny ledamot. Yrkande Karl-Erik Persson (KA) yrkar bifall till liggande förslag. Nils Lackfors (S) yrkar bifall till liggande förslag. Kommunfullmäktiges beslut att välja Bengt Olofsson som ny ledamot i pensionärsrådet för SPF.

27 Kommunfullmäktige Närvarolista / omröstningsprotokoll 1 (2) Ledamöter närv tjg 1 närv ej tjg x 1. Yvonne Andersson (m) 1 2. Mikael Andersson (m) - 3. Lars Öfverström (m) 1 4. Lars Thorsson (m) 1 5. Sture Sandström (m) 1 6. Eleonore Andersson (m) - 7. Kent Axelsson (m) 1 Robert Heyman (m) Simone Axelsson (m) 1 Thomas Jakobsson (m) 1 Eivor Gustavsson (m) 8. Mats Kristensson (c) 1 9. Henry Hermansson (c) - Inga Olsson (c) 1 Jörgen Hansson (c) 10. Martin Johansen (fp) Hans Kristensson (fp) Birgitta Adolfsson (fp) Gunnemar Olsson (fp) Ewa-Lena Svensson (fp) Daniel Hjerpe (fp) - Anette Wallin (fp) 1 Elisabeth Hansson (fp) 1 Niklas Emilsson (fp) 16. Rosita Runegrund (kd) Reidun Lorentzon (kd) Roland Flyckt (kd) Berne Petersson (kd) 1 Jan-Åke Axelsson Ingalill Lorentsson (kd) (kd) 20. Benny Andersson (s) Eva Lind (s) Torsten Gustafsson (s) Margareta Larsson (s) Nils Lackfors (s) 1 ej närv Ja Nej Avst Ja Nej Avst Ja Nej Avst

28 Kommunfullmäktige Närvarolista / omröstningsprotokoll 2 (2) Ledamöter 25. Robert Bull (s) (s Inger Bengtson (s) Claes Jansson (s) Hans Strandberg (s) Rigmor Friis (s) Bo Isaksson (s) Marion Johansson (s) Kenneth Lind (s) 1 Rikard Larsson (s) 1 Christer Olofsson (s) 1 Owe Berntsson Birgitta Bengtsson (s) (s) Göran Andersson (s) 1 Mikael Dunder Heino Medin (s) (s) 33. Emilio Cotroneo (v) 1 Eva Alhbin Möller (v) (v) 34. Robert Johansson (mp) 1 närv tjg 1 närv ej tjg x ej närv Ja Nej Avst Ja Nej Avst Ja Nej Avst Marita Nyström Niklas Larsson (mp) (mp) 35. Gösta Andersson (sb) Marianne Olsson (sb) 1 Marie Oscarsson (sb) Mathias Färdigh (sb) 37. Bo Bertelsen (ka) Louise Marklund (ka) Karl-Erik Persson (ka) Lars Carlsson (ka) Lars-Erik Lennartsso (ka) - Berndt Wångstedt (ka) 1 Björn Holm (ka) Göte Jönsson (ka) 1 Summa: 40

Justeringens plats och tid Kommunkontoret torsdag 18 mars kl Underskrifter Sekreterare. Annika Funkqvist. Ordförande. Berne Petersson (KD)

Justeringens plats och tid Kommunkontoret torsdag 18 mars kl Underskrifter Sekreterare. Annika Funkqvist. Ordförande. Berne Petersson (KD) Kommunfullmäktige 2010-03-11 1 [13] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.10 Beslutande Förteckning enligt bilaga Tjänstemän Bo Svensson, kommunchef Annika Funkqvist, kommunsekreterare

Läs mer

Justeringens Nordiska Akvarellmuseet omedelbar justering. Underskrifter Sekreterare Paragraf 70 Annika Funkqvist.

Justeringens Nordiska Akvarellmuseet omedelbar justering. Underskrifter Sekreterare Paragraf 70 Annika Funkqvist. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2008-05-22 1 Plats och tid Nordiska Akvarellmuseet kl 18.30 18.50 Sida Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson, Kommunchef Annika Funkqvist,

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-12-03 1 [15] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 09.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunkontoret 23 juni kl Underskrifter Sekreterare. Ordförande. Justerare

Justeringens plats och tid Kommunkontoret 23 juni kl Underskrifter Sekreterare. Ordförande. Justerare Kommunfullmäktige 2010-06-17 1 [18] Plats och tid Tyftsalen, Billströmska Folkhögskolan kl 18.30 22.25 Beslutande Förteckning enligt bilaga Tjänstemän Bo Svensson, kommunchef Annika Funkqvist, kommunsekreterare

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf Annika Funkqvist. Gjert Magnusson (s) Justerare BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragraf Annika Funkqvist. Gjert Magnusson (s) Justerare BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2007-04-12 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret, kl 18.30 19.55 Sida Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson, Kommunchef Annika

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-08-27 1 [7] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.30 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-01-27 1 [17] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl 18.30 19.25 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunhuset , kl Underskrifter Sekreterare. Annika Funkqvist. Ordförande. Gjert Magnusson (S) Justerare

Justeringens plats och tid Kommunhuset , kl Underskrifter Sekreterare. Annika Funkqvist. Ordförande. Gjert Magnusson (S) Justerare Kommunfullmäktige 2010-02-11 1 [26] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 21.00 Beslutande Förteckning enligt bilaga Tjänstemän Bo Svensson, kommunchef Annika Funkqvist, kommunsekreterare

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl Gullan Eriksson sekr. och Kristina Christiansson förvaltningschef

Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl Gullan Eriksson sekr. och Kristina Christiansson förvaltningschef TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Blad Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl. 14.00 15.00 Beslutande Hans Kristensson (fp), ordf. Karl-Erik Persson (ka), vice ordf. Benny Andersson (s)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.00 18.00 Beslutande Jan-Evert Halldin (s), ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Benny Andersson (s), Eva Lind (s)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf Annika Funkqvist. Gjert Magnusson (s) Justerare BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragraf Annika Funkqvist. Gjert Magnusson (s) Justerare BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2007-12-13 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret, kl 18.30 19.35 Sida Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson, Kommunchef Annika

Läs mer

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Tjörnshuvudet kl. 17.00 18.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Reidun Lorentzon (kd) ordf. Lars-Erik Lennartsson (ka) Ingela Jönsson (ka) Maria Hult (c) Mats Kristensson (c)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2000-10-02 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2000-10-02 1 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kommunfullmäktige 2000-10-02 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset 18.30 19.00 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S)

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-02-09 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunkontoret torsdag 27 maj kl Underskrifter Sekreterare. Ordförande. Justerare

Justeringens plats och tid Kommunkontoret torsdag 27 maj kl Underskrifter Sekreterare. Ordförande. Justerare Kommunfullmäktige 2010-05-20 1 [27] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 21.10 Beslutande Förteckning enligt bilaga Tjänstemän Bo Svensson, kommunchef Annika Funkqvist, kommunsekreterare

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15.

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15. TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] 2015-01-07 Socialnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15.00 15:30 Utses att justera Justeringens plats och tid Sociala Huset 2015-01-14 Paragrafer

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 15-15.45 Beslutande Reidun Lorentzon (KD), ordf Yvonne Andersson (M) 1:e vice ordf Gun Alexandersson-Malm (FP) Louise Marklund (M) Gunnemar Olsson (FP) Roland Flyckt

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-02-02 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00-19:20 Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-23 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00 18:16 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson (Folkpartiet), ordf Hans Strandberg

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-06-16 1 [17] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl 18.30 23.25 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

Plats och tid sammanträdesrummet, Wallhamn kl

Plats och tid sammanträdesrummet, Wallhamn kl 2010-03-17 1 [14] Plats och tid sammanträdesrummet, Wallhamn kl.14.00 15.20 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Lars Thorsson (M), ordförande Jan-Åke Axelsson (KD) ers för Hans Kristensson

Läs mer

Sammanträdesdatum. Roland Flyckt (kd) Göran Andersson (s), tj.görande 101 Anette Johansson (mp) Maria Hult (c), tj.görande 101.

Sammanträdesdatum. Roland Flyckt (kd) Göran Andersson (s), tj.görande 101 Anette Johansson (mp) Maria Hult (c), tj.görande 101. TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Stora Tjörnsalen kl. 17.00 18.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Robert Bull, ordf (s) Reidun Lorentzon (kd) v ordförande Yvonne Andersson (m) Gun Alexandersson-Malm (fp)

Läs mer

Cecil De Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Kristina Axelsson, fritidskons. Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman

Cecil De Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Kristina Axelsson, fritidskons. Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Blad Plats och tid Valsängs Ryttarförening kl 18.00-19.30 Beslutande Gjert Magnusson (s) ordf Lena Yngve (m) Solveig Börjesson (m) tj ers Inger Johansen (fpl) tj ers

Läs mer

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare SAMMATRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag, kl. 19.00-20.30 Beslutande Övriga deltagare 29 ordinarie ledamöter och 6 tjänstgörande ersättare, totalt 35 beslutande Se bifogade närvaro-

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset i Skärhamn kl. 09: Ajournering , samt Underskrifter Sekreterare

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset i Skärhamn kl. 09: Ajournering , samt Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-29 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset i Skärhamn kl. 09:00 11.45 Ajournering 9.20-10.05, 10.07-10.35 samt 11.22-11.32. Utses att justera

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl Justeringens plats och tid Kommunhuset , klockan 17.00

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl Justeringens plats och tid Kommunhuset , klockan 17.00 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-06-23 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl 13.00 14.30 Utses att justera Robert Johansson (MP) Justeringens plats och tid Kommunhuset

Läs mer

Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl , Ajournering kl

Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl , Ajournering kl 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 15-16.10, Ajournering kl 15.40-15.55 Beslutande: Övriga närvarande: Justerare: Christer Bäckman (fp), ordförande Ingemar Sandström (c) Kerstin Sjöström (c) Kent

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-20 1 [11] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M), ordförande Urban Johansson

Läs mer

Onsdagen den 12 november kl.14.00

Onsdagen den 12 november kl.14.00 1(4) Plats och tid Plenisalen, 13.00-13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Tjänstemän Se närvarolista sidan 2 Övriga Se

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2011-01-20 1 [10] Plats och tid Kommunhuset kl 17.00 20.30 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Marianne Olsson (SB), 1:e vice

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C)

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C) 1(12) Plats och tid måndagen den 8 april 2019 kl. 11:00 12:20 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Grethel Broman (S) Justeringens plats och tid

Läs mer

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-18.20 Protokoll 1 Beslutande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Yvonne Westerlund, ekonomichef Sten Ekström, revisionens ordförande

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2010-03-25 1 [25] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, kl. 15.00 17.30 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Anders Wernesten (FP) Yvonne Andersson (M) Louise Marklund (KA)

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2010-09-02 1 [30] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, kl. 15.00 16.30 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Anders Wernesten (FP) Lars Thorsson (M) Yvonne Andersson (M) Louise

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kommunstyrelsen 2006-09-28 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunkontoret, kl. 15.00 15.45 Beslutande Martin Johansen (fp) Kent Kristensson (fp) tjg ers Bo Bertelsen (ka) ej

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Ajournering 48 klockan 18:20-18:30 och 18:45-18:50. Underskrifter Sekreterare

Plats och tid Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Ajournering 48 klockan 18:20-18:30 och 18:45-18:50. Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-10 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Ajournering 48 klockan 18:20-18:30 och 18:45-18:50 Utses att justera

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-17 1 [9] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 18.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M),

Läs mer

Plats och tid Samlingslokalen, Nordiska Akvarellmuseet kl. 14:00 18:50. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S)

Plats och tid Samlingslokalen, Nordiska Akvarellmuseet kl. 14:00 18:50. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) TJÖRNS KOMMUN 2018-03-08 Kommunstyrelsen Plats och tid Samlingslokalen, Nordiska Akvarellmuseet kl. 14:00 18:50 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. TJÖRNS KOMMUN 2017-11-30 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 15:00 16:20 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn 2017-11-30 Paragrafer 206,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Plats och tid Rönnängs ishall, kl

Plats och tid Rönnängs ishall, kl TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Rönnängs ishall, kl 18.00-21.00 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Ewa-Lena Svensson (fp) George Strömbom (c) Allan Axelsson (m) Rolf Nordfeltd

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 18:30 20:19. Underskrifter Sekreterare

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 18:30 20:19. Underskrifter Sekreterare Sida Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 18:30 20:19 Utses att justera Dan Gustavsson (KD) och Martin Johansson (SD) Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn 2018-04-27 Paragrafer

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-13 1 [10] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.30 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Urban Johansson (SB), 1:e vice ordförande Katarina

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 5 november 2018 klockan 18.30 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Anders Griph (KD), Isabelle Tiderblom (KD), Ludwig

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset i Skärhamn kl. 10: Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn,

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset i Skärhamn kl. 10: Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn, TJÖRNS KOMMUN 2019-01-09 Samhällsbyggnadsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset i Skärhamn kl. 10:30 11.20 Utses att justera Rikard Larsson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn,

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2006-10-26 1 Plats och tid Sagahuset, Skärhamn, kl.17.10 19.00 Beslutande Martin Johansen (fp) Gudrun Ivarsson (fp) tjg ers Bo Bertelsen (ka) Vilgoth Wilhelmsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-09 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:50 Utses att justera Alma Nilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset, Skärhamn 2015-11-10

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-02-24 1 [30] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl 18.30 19.40 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-16 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, 17.00 18.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M) Ingela Wastegård (M) Ammi Henriksson (KA) Kenneth

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 1(9) PROTOKOLL Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid 9:00: - 11:00 Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Sofia Westergren (M) ordförande Bo Pettersson (S) vice ordförande Lisbeth Svensson

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

Datum Anna Engström, kommunchef. Gunnie Davidsson (C) och Annie Fredriksen (S)

Datum Anna Engström, kommunchef. Gunnie Davidsson (C) och Annie Fredriksen (S) 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Gnosjösalen, kl. 18.30-19.40 Beslutande Ledamöter Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Ingmar Johansson

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kommunstyrelsen 2000-02-10 1 Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.30-20.30 Beslutande Thomas Fransson (kd) ordf Christer Persson (m), tjg ers Lars Öfverström (m) 2:e vice ordf

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl 17:00 19:30 Utses att justera Maria Jacobsson Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-09-24

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-05-26 1 [28] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl 18.30 21.00 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

Bo Bertelsen (ka) Underskrifter Sekreterare Paragrafer Annika Funkqvist. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande Bo Bertelsen (ka)

Bo Bertelsen (ka) Underskrifter Sekreterare Paragrafer Annika Funkqvist. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande Bo Bertelsen (ka) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-06-21 1. Plats och tid Kommunkontoret, kl. 15.00 17.05 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Reidun Lorentzon (kd)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Måndag 24 april i Sessionssalen, kommunhuset kl 18:30-19:00 Beslutande Övriga närvarande Leif Bergman (S) ordförande Solweig Gard (S) vice ordförande Bosse Henriksson (M) andre vice ordförande

Läs mer

Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl.14.00 15.40

Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl.14.00 15.40 Styrelsemöte nr 3 2012-10-17 1 [19] Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl.14.00 15.40 Beslutande Lars-Ola Andersson (M), ordförande Dan Gustavsson (KD) ers för Hans Kristensson (FP) tom kl 14.15

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl arbetsutskott 2007-01-10 1 (15) Plats och tid Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 16.00 17.50 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Lennart

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2014-01-23 1 [7] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M),

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Ugglehallen kl. 18:00-19:25, 19:55-20:45 Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Ulf Bengtsson, kommundirektör Cecilia Håkansson, kommunsekreterare Anders Ottosson, ekonomichef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 4-7 2 4 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd - Harrys Alingsås...4 5 Ansökan om utvecklingsmedel för insatser mot våld i nära relationer...5 6 Ansökan om statsbidrag för verksamhet

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25 KOMMUNSTYRELSEN Tid Kl. 10:00 11:50 Ajournering 11.40 11.45 för överläggningar Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21) Nr 21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 11 oktober 2005, klockan 08.30-12.15, 13.00 16.45 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sid Tillsyn och kontroll av ny lag om detaljhandel med nikotinläkemedel 3 Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4 Val av

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Sidan 1 av 6

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Sidan 1 av 6 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2010-02-10 Sidan 1 av 6 Plats och tid Häggvallskolan kl 13.00 16.4 0 Beslutande Inga-Lill Hast (M) Gunnemar Olsson (FP) Torsten Gustafsson (S) Owe Berntsson

Läs mer

PROTOKOLL. Per-Gunnar Larsson (S) Marie Mill (SRD) Markus Evensson (S) Yvonne Oscarsson (V) Annelie Wallberg (S) Kenneth Forssell (V)

PROTOKOLL. Per-Gunnar Larsson (S) Marie Mill (SRD) Markus Evensson (S) Yvonne Oscarsson (V) Annelie Wallberg (S) Kenneth Forssell (V) Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal kl 18:00-19:20 Beslutande: Marit Holmstrand (S) Olle Fack (C) Stina Michelson (S) Helena Brink (C) Jenny Breslin (S) Ingrid Olsson (C) Per-Gunnar

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 14:

Kommunkontoret Djurås , kl. 14: Kommunstyrelsen 2018-11-08 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-13:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Jarl (C), ordförande Kerstin Stenquist (C) Erik Warg (C) Irene Homman (S) Tomas Fredén

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2014-06-17 51-62

Protokoll. Socialnämnden 2014-06-17 51-62 Socialnämnden 51-62 2 51 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Maxi ICA...5 52 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Sallys Café i Alingsås AB...6 53 Tillfälligt tillstånd för alkoholservering

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum Stadshuset, kl , ajournering kl

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum Stadshuset, kl , ajournering kl t1hjo SAMMANTRÄDES PROTOKOLL l Plats och tid Stadshuset, kl 16.00-17.20, ajournering kl 16.40-17.00 Beslulande Ledamöter Catrin HuImarker (M), ordförande Tore Nolberger (M) Ewa F Thorstenson (M) Britt-Marie

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

Justeringens plats och datum Sociala huset i Kållekärr Underskrifter Sekreterare. Emma Dolonius. Gun Alexandersson-Malm (L)

Justeringens plats och datum Sociala huset i Kållekärr Underskrifter Sekreterare. Emma Dolonius. Gun Alexandersson-Malm (L) TJÖRNS KOMMUN 2019-01-09 Socialnämnden Plats och tid Lilla Tjörnsalen kl. 15:00 16:30 Utses att justera Anette Johannessen (S) Justeringens plats och datum Sociala huset i Kållekärr 2019-01-14 Paragrafer

Läs mer

Socialchef Christel Sundberg Nämndsekreterare Anders Svensson. Jane Holmström Björkman. Omedelbart efter sammanträdet. Anders Svensson.

Socialchef Christel Sundberg Nämndsekreterare Anders Svensson. Jane Holmström Björkman. Omedelbart efter sammanträdet. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Åsljungarummet, tisdagen den 5 april 2016, klockan 17.00-17.15 Arne Andersson (M), ordförande Christer Unosson (KD), 1:e

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(10) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf Jytte Grundberg. Jan-Evert Halldin (s) Justerande. Reidun Lorentzon (kd) och Martin Johansen (fp) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragraf Jytte Grundberg. Jan-Evert Halldin (s) Justerande. Reidun Lorentzon (kd) och Martin Johansen (fp) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Extra sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2005-10-13 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 18.30 21.00 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef, Bo Svensson

Läs mer

Plats och tid Regina Charter & Konferens, Klädesholmen, kl. 08.30 10.50

Plats och tid Regina Charter & Konferens, Klädesholmen, kl. 08.30 10.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-08-14 1 Plats och tid Regina Charter & Konferens, Klädesholmen, kl. 08.30 10.50 Sida Beslutande Martin Johansen (fp) Ordf Lars Thorsson (m) Louise

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD)

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD) 1(16) Plats och tid Riddarsalen i Ödeshög, kl 19:00 20:50 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista. Ersättare Se särskild närvarolista. Övriga närvarande Se särskild närvarolista. Justerare Justeringens

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2012-12-27 1 [10] Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 17.30-18.05 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Bo Bertelsen (M) Yvonne

Läs mer