Justeringens plats och tid Kommunkontoret torsdag 27 maj kl Underskrifter Sekreterare. Ordförande. Justerare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Justeringens plats och tid Kommunkontoret torsdag 27 maj kl Underskrifter Sekreterare. Ordförande. Justerare"

Transkript

1 Kommunfullmäktige [27] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl Beslutande Förteckning enligt bilaga Tjänstemän Bo Svensson, kommunchef Annika Funkqvist, kommunsekreterare Utses att justera Lars Öfverström (M) och Eva Lind (S) Justeringens plats och tid Kommunkontoret torsdag 27 maj kl Paragrafer Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerare Annika Funkqvist Berne Petersson (KD) Lars Öfverström (M) Eva Lind (S) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunfullmäktige Datum för Datum för anslagets uppsättande anslagets nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kommunstyrelsens expedition Carina Eliasson

2 Kommunfullmäktige [27] KF 52 Fastställande av dagordning Kommunfullmäktiges beslut Dagordningen fastställs utan ändringar eller tillägg.

3 Kommunfullmäktige [27] KF 53 Dnr. 2010/ Interpellation från Benny Andersson (S) till kommunalrådet Martin Johansen (FP) om hantering av ärendet rörande vindkraft på Valberget Benny Andersson (S) har ställt en interpellation till kommunalrådet Martin Johansen (FP) med följande lydelse: Kommunfullmäktige beslutade , 134 att återremittera ärendet Yttrande över ansökan om tillstånd till vindkraftverk på Valberget med motiveringen att ärendet inväntar den pågående vindkraftsutredningen för att beakta denna vid kommunens ställningstagande i ärendet. Återremissen beslutades efter minoritetsprincipen, 16 ledamöter för återremiss, 23 ledamöter mot. Med anledning av ovan ställde jag en fråga i kommunstyrelsen om hur återremissen av ärendet hanterats. Ordförande i kommunstyrelsen Martin Johansen svarade då att Vindkraftsutredningen ännu inte är färdig och att ärendet därför inte lyfts för ny politisk behandling. Med anledning av detta svar blir vill jag ställa följande frågor: -Är ärendet korrekt hanterat enligt kommunallagen om minoritetsåterremisser? -Vilken praxis angående hanteringen av minoritetsåterremisser anser Kommunalrådet är god demokrati inför fullmäktige och medborgare? Kommunstyrelsens ordförande Martin Johansen (FP) lämnar följande svar på interpellationen: Benny Andersson (s) har nu ställt identiska frågor, både som en enkel fråga och som en interpellation, så jag förstår att Andersson är förvirrad om vad som gäller. Jag ska göra mitt bästa för att besvara interpellanten. I uttrycket bordläggning ligger att uppskovet bara kan avse kortare tid. Ett bordlagt ärende ska enligt 5 kap 37 behandlas på fullmäktiges nästa sammanträde om inte fullmäktiges majoritet beslutar annat. I uttrycket ligger också att ärendet skall tas upp till behandling i befintligt skick. Ärendet får t.ex. inte underkastas ytterligare beredning innan det åter tas upp.

4 Kommunfullmäktige [27] Forts. KF 53 Vid återremiss skickas ärendet till ett beredande organ. Det kan vara styrelsen, en nämnd, en fullmäktigeberedning eller något annat organ som genom motiveringen får besked om vad den ytterligare beredningen skall avse. Ett yrkande om återremiss ska motiveras eftersom det av praktiska skäl är nödvändigt för det organ ska kunna bereda och besvara återremissen. När utredningen är klar tas ärendet upp för beslut av kommunfullmäktige. Vid återremiss, oaktat vem som yrkat, tillämpas sedvanliga beredningsregler. Det är majoriteten som avgör omfattningen av beredningsåtgärderna och när ärendet är tillräckligt berett för att åter behandlas av kommunfullmäktige, dock inom ramen för motiveringen till återremissen. Svaret på frågorna är därför: 1. Ja, ärendet är korrekt hanterat. 2. Praxis är att återremisser behandlas enligt de lagar och regler som gäller i form av kommunallag och kommunfullmäktiges arbetsordning.

5 Kommunfullmäktige [27] KF 54 Dnr. 2010/ Enkel fråga från Robert Bull (S) till kommunalrådet Martin Johansen (FP) om prioritering av byggnation av kontorslokaler i Kållekärr Robert Bull (S) har ställt en enkel fråga till kommunalrådet Martin Johansen (FP) med följande lydelse: Nyligen har byggnationen av 800 kvm kontorsyta i Kållekärr påbörjats. Majoriteten fattade nyligen beslut om starttillstånd i samband med att starttillstånd för ombyggnationen av Kommunhuset beviljades. För ett år sedan svarade sexpartimajoritetens företrädare här i fullmäktige att Lilldals äldreboende inte behöver moderniseras och byggas om nu. -Blir det problem så trycker vi på startknappen, blev svaret då. I majoritetens investeringsbudget för 2010 fanns inte Lilldals äldreboende eller kontorsombyggnaden i Kållekärr medtagen. Med anledning av ovanstående ställer jag följande enkla fråga: Varför är det så enkelt att bygga 800 kvm kontorslokaler i Kållekärr och så svårt att få till ett modernt boende för våra äldre på Lilldalshemmet? Tidigare beslut Kommunfullmäktiges beslut , 35 att frågan besvaras vid nästa sammanträde. Kommunstyrelsens ordförande Martin Johansen (FP) svarar på frågan.

6 Kommunfullmäktige [27] KF 55 Dnr. 2010/ Enkel fråga från Benny Andersson (S) till kommunalrådet Martin Johansen (FP) om planerade investeringar inför kommande budgetarbete Benny Andersson (S) har ställt en enkel fråga till kommunalrådet Martin Johansen (FP) med följande lydelse: Vi har den senaste tiden kunnat glädja oss åt att majoriteten tagit ett initiativ som gäller Sydvästra Tjörn. Det har varit uppdrag som givits till förvaltningen att utreda en ny simhall i Rönnäng. Ett annat förslag som presenterats har varit att bygga ett nytt Äldreboende med femtio platser i Södra hamnen i Skärhamn. Då både opposition och majoritet nu bereder våra respektive budgetar för de närmaste åren och som ska presenteras för antagande den 17 juni på kommunfullmäktige så utgår vi från att ovan nämnda förslag ska ses som seriösa och därmed ska arbetas in i de budgettexter som nu färdigställs. Då vi från oppositionen för drygt ett år sedan blivit anklagade från majoritetens sida att ha en Sedelpress för att finansiera vårt förslag om att utreda en ny Kustskola och gymnastikhall i Rönnäng så har jag en undran om hur oppositionen ska hantera de ovan beskrivna förslagen. Med anledning av detta svar blir då min enkla fråga följande: Är ovan nämnda förslag relevanta och som därmed ska beräknas i budgettexter och mallar för den kommande budgetperioden? Kommunstyrelsens ordförande Martin Johansen (FP) svarar på frågan.

7 Kommunfullmäktige [27] KF 56 Dnr. 2010/ Enkel fråga från Nils Lackfors (S) till kommunalrådet Martin Johansen (FP) om eventuella förändringar i majoritetens sammansättning Nils Lackfors (S) har ställt en enkel fråga till kommunalrådet Martin Johansen (FP) med följande lydelse: På kommunstyrelsen senaste sammanträde behandlades ett ärende KS 83 Dnr. 2010/ Ändring av tjänstgöringsordning för ersättare i kommunstyrelsen och nämnderna. I förslag till beslut var Kommunalt Alternativ inte längre med i majoritetens tjänstgöringsordning. Ärendet togs upp som ett extra ärende och efter en ajournering beslutades att ärendet skulle utgå. Det är viktigt för en kommun att de politiska partier som bildat majoritet och deklarerat att man tänker samarbeta också är tydliga med information om tidigare deklaration inte längre gäller. Med anledning av ovanstående ställer jag följande enkla fråga: Vilka ledamöter och ersättare kommunstyrelsen ingår i majoritetens samarbete och vilka partier tillhör dessa? Kommunstyrelsens ordförande Martin Johansen (FP) svarar på frågan.

8 Kommunfullmäktige [27] KF 57 Dnr. 2010/ Enkel fråga från Robert Bull (S) till socialnämndens ordförande Reidun Lorentzon (KD) om behovet av äldreboenden på Tjörn Robert Bull (S) har ställt en enkel fråga till socialnämndens ordförande Reidun Lorentzon (KD) med följande lydelse: I media har kommunalrådet Martin Johansen under senare tid uttalat att det i första hand behövs ett nytt äldreboende i Skärhamn beläget i Södra hamnen med ca 50 platser och därefter ett nytt äldreboende i Myggenäs (antalet platser är oklart). Och att det ska utredas var i Södra hamnen detta äldreboende ska ligga. Majoriteten har ännu inte fattat något starttillstånd om den nödvändiga om- och tillbyggnaden av Lilldals äldreboende i Kållekärr. Förvaltningen uttalar att kraven ökar i och med att de äldre blir fler på Tjörn. Men att det första hand är bekväma lägenheter och en utökad och hög kvalitet i hemtjänsten som kommer att efterfrågas. TBAB planerar förövrigt att äldreanpassa ett antal lägenheter i det stora lägenhetsprojektet vid Dunkavelmyren i Skärhamn. Min enkla fråga med anledning av ovanstående blir: Om nu majoriteten lovar att det ska byggas ett nytt äldreboende i Skärhamn med 50 platser, vilka konsekvenser får detta för äldreomsorgen inom kommunen som helhet och vad gör kommunen med äldreboendet Tubberödshus. Socialnämndens ordförande Reidun Lorentzon (KD) svarar på frågan.

9 Kommunfullmäktige [27] KF 58 Dnr. 2010/ Motion om cirkulationsplats vid Häggvallskolan Nils Lackfors (S) har inkommit med en motion med följande lydelse: På Häggvallskolan kan trafiksäkerheten för våra skolbarn, föräldrar och skolans personal förbättras ytterligare. Trafiksäkerhetsåtgärder för att öka säkerheten för gående mellan Häggvallskolan och Fridas Hage skall genomföras under sommar i anslutning till Häggvallskolans kök. Utanför biblioteket/gymnastiksalen finns en parkering som nyttjas av skolans personal och under kvällstid av aktivitetsdeltagare på kvällar/helger. Föräldrar som i sina bilar skjutsar sina barn släpper av dessa i anslutning till denna parkering samtidigt som skolskjutsar ska ta sig ut på vägen. Föräldrar som backar sina bilar, skolbussar som ska ut på vägen och tillkommande föräldrar i bilar skapar farliga trafiksituationer i stort sett varje morgon. Till detta kommer gående barn från bussarna vid Häggvalledamm och gående personal. Backande bilar, morgonstress och skolbarn är ingen bra kombination. Förslag - Att kommunen ger TBAB i uppdrag att se över trafiksituationen vid Häggvallskolans personalparkering för att förbättra trafiksäkerheten vid korta stopp. - Att halva personalparkeringen görs om till en cirkulationsplats (sk. angöringscirkulation) för korta stopp. - Att gående styrs bort från cirkulationsplatsen. - Att halva personalparkeringen flyttas till planen framför tennisbanorna. Eftersom aktuellt områden är asfalterade skulle förbättringsåtgärderna troligtvis kunna genomföras med hjälp av färgmarkeringar i asfalten, skyltar och stenmarkeringar till en begränsad kostnad. Åtgärderna skulle dock öka trafiksäkerheten markant på aktuell plats. Yrkande Nils Lackfors (S) yrkar bifall till liggande förslag. Kommunfullmäktiges beslut Motionen får ställas och överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

10 Kommunfullmäktige [27] KF 59 Dnr. 2010/ Motion om kommunal upphandling Benny Andersson (S) och Nils Lackfors (S) har inkommit med en motion med följande lydelse: Under slutet av april avslöjade SVT misstänkta oegentligheter kring upphandling och utförande av byggtjänster inom den kommunala förvaltningen och de kommunala bolagen i Göteborg. För Socialdemokraterna på Tjörn är det extra viktigt att säkerställa att alla skattemedel används på rätt sätt. En kommunal skattekrona som används fel är att betrakta som en stöld från Tjörnborna. Tyvärr kastar det inträffade en skugga över inte bara Göteborgs Stad utan över alla kommuner och deras tjänstemän. Nu måste alla krafter samlas för att gå till botten med det inträffade, bestraffa de skyldiga och att rentvå den majoritet av plikttrogna och ansvarsfulla personerna som arbetar inom kommunsektorn. Detta måste ske även i Tjörns kommun trots att vi primärt inte drabbats av några misstänkta oegentligheter. Med stöd av ovanstående yrkar vi: Att Tjörns kommunfullmäktige beslutar: Att kommunfullmäktiges presidium får i uppdrag att genomlysa frågeställningen med revisorerna i syfte att undersöka vilka resurser revisionen behöver för att utifrån sina egna prioriteringar kunna göra en tillfredställande årligen återkommande granskning inom ovan nämnda område. Att inrättandet av en speciell politisk undersökningsgrupp med representanter för alla politiska partier i kommunfullmäktige, vilka får i uppdrag att granska de senaste årens kommunala upphandlingar. Bland annat skall: Undersökningsgruppen gå igenom tillämpningen av gällande ramavtal. Undersökningsgruppen ska gå igenom alla upphandlingar där avsteg från lagen om offentlig upphandling skett.

11 Kommunfullmäktige [27] Forts. KF 59 Undersökningsgruppen till Tjörns kommunfullmäktige lägga fram en offentlig rapport över vad denna granskning kommit fram till. Att anslå resurser till detta arbete. Yrkande Lars Öfverström (M) yrkar bifall till liggande förslag. Kommunfullmäktiges beslut Motionen får ställas och överlämnas till kommunstyrelsen för beredning.

12 Kommunfullmäktige [27] KF 60 Dnr. 2009/ Svar på motion om ungdomsarbetslösheten Rikard Larsson (S) har inkommit med en motion med följande lydelse: I takt med att lågkonjunkturen kraftigt intensifierats och arbetsmarknaden snabbare försämras, utan någon ljusning i sikte, bör Tjörns kommun agera mot ungdomsarbetslösheten. Undersökningar visar att ungdomar är den grupp som har drabbats värst av den vikande arbetsmarknaden. Samtidigt är det ungdomarna som är minst skyldiga till den ekonomiska utvecklingen. De allt tätare varslen drabbar hårdast dem som arbetar deltid eller har tillfälliga och osäkra anställningar. Detta gör det ännu svårare för dem som ännu inte kommit in på arbetsmarknaden, att få anställning. En rekordstor grupp ungdomar lämnar gymnasiet i vår och flera av dem riskerar att hamna i arbetslöshet och utanförskap, vars konsekvenser på sikt, kan bli förödande. Om inget görs riskerar detta att skapa oöverblickbara framtida sociala kostnader. Därför bör ett första steg vara att inventera möjligheterna att skapa lämpliga ungdomsarbeten/ praktikplatser i de kommunala förvaltningarna och bolagen. Jobben ska vara flexibla och kunna tillsättas i den takt som arbetsmarknadssituationen kräver. Medel till detta bör tas som extraanslag av kommunfullmäktige. Ett andra steg i processen bör vara att mobilisera näringslivsenheten att i samverkan med Tjörns företagare försöka skapa lämpliga ungdomsarbeten/praktikplatser. Som ett tredje steg bör vuxenutbildningsinsatserna ses över och om nödvändigt tillföras ytterligare resurser. Målet ska vara att ingen ungdom på Tjörn behöver vänta mer än en månad på arbete/praktik eller fortbildning. Socialdemokraterna på Tjörn kräver därför att de kommunala förvaltningarna snarast får i uppdrag att inventera möjligheterna att skapa ungdomsarbeten/praktikplatser. att nyckeltal tas fram och att detta löpande följs upp om ungdomar som väntar på åtgärder. att kommunfullmäktige på varje möte ges rapporter om ungdomarnas sysselsättning och fortlöpande beslutar om eventuella följdåtgärder att näringslivsenheten får i uppdrag att prioritera sökandet efter möjliga ungdomsarbeten/ praktikplatser.

13 Kommunfullmäktige [27] Forts. KF 60 att resurserna till vuxenutbildningen ses över för att vid behov skapa ytterligare platser. Tidigare beslut Kommunfullmäktiges beslut , 71. Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut , 20. Kommunstyrelsens beslut , 25. Kommunfullmäktiges beslut , 25 minoritetsåterremiss. Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut , 50. Kommunstyrelsens beslut , 61. Yrkande Martin Johansen (FP) yrkar bifall till liggande förslag. Kommunfullmäktiges beslut Med hänvisning till ärendet Praktikplatser i förvaltning och kommunala bolag anses motionen besvarad.

14 Kommunfullmäktige [27] KF 61 Dnr. 2009/ Svar på motion om anläggande av kommunal konstgräsplan Hans Strandberg (S) har lämnat in en motion med följande lydelse: Svenska Fotbollsförbundet har som målsättning att varje kommun i Sverige skall ha minst en fotbollsplan med underlaget konstgräs. Svenska fotbollsförbundet erbjuder också att vara med och medfinansiera sådan anläggning. Tjörns kommun har fått erbjudandet och översänt det till fotbollsföreningarna i kommunen i syfte att komma överens om var den skall placeras. Tyvärr har inte föreningarna kommat enas om placeringen. Jag frågade Kommunalrådet Lars Thorsson på kommunfullmäktige den 12 november var majoriteten i Tjörns kommun anser att denna konstgräsplan skall placeras. Det svar jag fick gjorde mig mer förvirrad, majoriteten hade inte diskuterat denna fråga över huvud taget! Thorsson hänvisade till kultur och fritidsnämnden. Tiden för ansökan går ut enligt Svenska fotbollsförbundet , så frågan måste skyndas på. Denna anläggning bör placeras intill en miljö där den kan utnyttjas maximalt, både dag och kvällstid. Jag anser att den skall placeras vid Häggvalls skolans närhet. Detta på grund av att det finns stora samordningsvinster med de lokaler som redan finns, duschar, omklädningsrum och belysning mm. Grunden för en fotbollsplan finns klart. Det är angeläget att Tjörns kommun verkar för denna anläggnings tillkomst utifrån ett folkhälsoperspektiv och då inte minst för den ungdomssatsning som kultur och fritidsnämnden gör för utvecklandet av föreningslivet för barn och ungdom, inte minst fotboll. Utifrån ovanstående yrkar jag Att Tjörns kommun skyndsamt ansöker hos Svenska Fotbollsförbundet om bidrag för anläggandet av ovan beskriven konstgräsplan Att denna anläggning skall placeras i anslutning till Häggvallsskolan för samordningsvinster. Tidigare beslut Kultur- och fritidsnämndens remissvar , 10. Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut , 51. Kommunstyrelsens beslut , 62. Yrkanden Martin Johansen (FP) yrkar bifall till liggande förslag. Hans Strandberg (S) yrkar återremiss för att svaret inte innehåller förslag på placering av konstgräsplanen.

15 Kommunfullmäktige [27] Forts. KF 61 Proposition Ordföranden ställer proposition på de båda yrkandena och finner att kommunfullmäktige beslutat enligt Martin Johansens yrkande. Omröstning Omröstning begärs. Följande omröstningsproposition uppläses och godkänns: Ja-röst för bifall. Nej-röst för återremiss. Omröstningsresultat 24 ja-röster 14 nej-röster Då minst en tredjedel av fullmäktigeförsamlingen röstat nej har fullmäktige beslutat återremittera ärendet genom så kallad minoritetsåterremiss. Hur var och en röstat framgår av bilagt omröstningsprotokoll. Kommunfullmäktiges beslut Ärendet återremitteras med motiveringen att svaret inte innehåller förslag på placering av konstgräsplanen.

16 Kommunfullmäktige [27] KF 62 Dnr. 2010/ Svar på motion om utveckling av Tjörns företagarklimat Nils Lackfors (S) har lämnat in en motion med följande lydelse: Tjänsteföretagens möjligheter på Tjörn måste förbättras ytterliggare. Tjänsteföretagen behöver inte på samma sätt som traditionella företag ha tillgång till klassiska industriområde av ex. Svanvik. Tjänsteföretagen är istället mer beroende av en miljö med infrastruktur, kommunikationer både för personer och information, kontakt med forskningsmiljö etc. för att skapa en kritisk massa. En kritisk massa av tjänsteföretag på Tjörn är en förutsättning för att långsiktigt kunna säkerställa utvecklingsmöjligheter och med det en fortsatt expansion för denna så viktiga bransch. Företagsekonomerna kallar detta kluster. Alltså bör frågan ställas hur skapar vi förutsättningar för ett bärkraftigt tjänsteföretagskluster på Tjörn? Att en utredning tillsätts för att förutsättningslöst undersöka hur Tjörns kommun kan underlätta för tjänsteföretagen. Att utredningen ges åtminstone följande uppgifter: att tillsammans med Tjörns företagare undersöka de speciella krav som tjänsteföretagen kan ställa på Tjörns kommun. att undersöka vilka tillväxthinder dagens tjänsteföretag ser. att undersöka hur ett industriområde för tjänsteföretagen kan skapas på Tjörn. att undersöka vad som i övrigt behövs för att skapa ett framgångsrikt kluster för tjänsteföretagen på Tjörn. Tjänsteutlåtande VD Berndt Grönlunds remissvar Tidigare beslut Kommunfullmäktiges beslut , 3. Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut , 52. Kommunstyrelsens beslut , 63.

17 Kommunfullmäktige [27] Forts KF 62 Förslag till beslut: Kommunfullmäktige förelås besluta Med hänvisning till VD Berndt Grönlunds remissvar anses motionen besvarad.

18 Kommunfullmäktige [27] KF 63 Dnr. 2010/ Månadsuppföljning per den samt helårsprognos 2010 Ekonomiavdelningen har upprättat månadsrapport per den Tidigare beslut Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut , 68. Kommunstyrelsens beslut , 63. Kommunfullmäktiges beslut 1. Helårsprognos för 2010 noteras. 2. Styrelser och nämnder uppmanas att aktivt inom sina ansvarsområden ansvara för anpassningen till kommunens ekonomiska förutsättningar. 3. Fullmäktiges beslut om verksamheternas mål och inriktning beaktas.

19 Kommunfullmäktige [27] KF 64 Dnr. 2010/ Begäran från revisionen om reviderad budget för 2010 Kommunens revisorer har via kommunfullmäktiges presidium begärt att revisionens budget för 2010 justeras till kronor istället för nuvarande kronor. Anledningen är att man inte anser att man kan fullgöra sitt uppdrag på ett tillfredsställande sätt med nuvarande budget. Beredningsgruppens förslag Kommunfullmäktiges presidium, tillika beredningsgrupp för beredning av revisorernas budget, föreslår att kommunfullmäktige avslår revisionens begäran. Yrkanden Gunnemar Olsson (FP) yrkar avslag på revisionens begäran. Benny Andersson (S) yrkar bifall till revisionens begäran. Nils Lackfors (S) yrkar bifall till revisionens begäran. Proposition Ordföranden ställer proposition på de båda yrkandena och finner att kommunfullmäktige beslutat att avslå revisionens begäran. Kommunfullmäktiges beslut Revisionens begäran om reviderad budget för 2010 avslås. Reservation Socialdemokraterna reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. Robert Johansson (MP) reserverar sig mot beslutet.

20 Kommunfullmäktige [27] KF 65 Dnr. 2010/ Antagande av handlingsplan för demokratiutveckling i Tjörns kommun Mot bakgrund av en motion rörande demokratiutveckling på Tjörn beslutade kommunfullmäktige , 49 att inrätta en demokratiberedning. Demokratiberedningen består av en person från varje parti representerat i kommunfullmäktige. Uppdraget var att ta fram en handlingsplan om demokratiutveckling i Tjörns kommun. Ledorden skulle vara insyn, öppenhet, delaktighet och helhetssyn. Frågor som skulle diskuteras var: - Vitalisering av kommunfullmäktige. - Rollerna politiker, tjänstemän och medborgare. - Kommundelstämmor. - Barn och ungdomars inflytande. - Nämnder och bolag. Föreligger demokratiberedningens förslag till handlingsplan för demokratiutveckling i Tjörns kommun. Föredragning Sammankallande för demokratiberedningen, Birgitta Adolfsson (FP), föredrar ärendet. Ajournering Kommunfullmäktige ajournerar sig kl Yrkanden Benny Andersson (S) yrkar återremiss för ytterligare beredning Martin Johansen (FP) ställer sig bakom Benny Anderssons yrkande. Kommunfullmäktiges beslut Ärendet återremitteras för ytterligare beredning.

21 Kommunfullmäktige [27] KF 66 Dnr. 2010/ Fastställande av riktlinjer för VA-anslutning utanför verksamhetsområdet för Tjörns kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggning För Tjörn kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggning gäller av kommunfullmäktige beslutad va-taxa. Va-taxan gäller med automatik inom vaverksamhetsområdet. Vid anslutning inom verksamhetsområdet tas så kallad anläggningsavgift ut. Utanför verksamhetsområdet krävs avtal som bland annat reglerar vad det ska kosta att ansluta sig. Avgiften kallas då anslutningsavgift och beräknas som en reducerad anläggningsavgift. Samhällsbyggnadsförvaltningen har tagit fram riktlinjer för att få en enhetlig hantering vid beräkning av anslutningsavgiften. Det finns även andra situationer när va-taxan inte kan eller bör tillämpas rakt av. Det ska då upprättas skriftligt avtal som reglerar förhållandet. Tidigare beslut Samhällsbyggnadsnämndens beslut , 54. Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut , 53. Kommunstyrelsens beslut , 65. Yrkande Lars Öfverström (M) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktiges beslut Riktlinjer för VA-anslutning utanför verksamhetsområdet för Tjörns kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggning fastställs.

22 Kommunfullmäktige [27] KF 67 Dnr. 2010/ Förändring av kommunens ägande av kollektivtrafiken Under ett par års tid har företrädare för kommuner och region utrett, analyserat och diskuterat olika lösningar för organisation av kollektivtrafiken. Ett förslag till beslut är nu lämnat av Västtrafik AB till kommunen för eget ställningstagande. Slutligt beslut i ärendet kommer att fattas på Västtrafiks årstämma den 28 maj Tidigare beslut Samhällsbyggnadsnämndens beslut , 52. Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut , 54. Kommunstyrelsens beslut , 66. Yrkanden Lars Öfverström (M) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Nils Lackfors (S) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktige beslutar 1. Västra Götalandsregionen ska från den 1 januari 2012 vara länstrafiksansvarig och trafikhuvudman för den lokala och regionala kollektivtrafiken i Västra Götaland enligt lag (1997:734) om ansvar för viss kollektiv persontrafik. 2. En skatteväxling ska genomföras för att möjliggöra detta. 3. Villkoren för ovanstående ska regleras i ett nytt avtal mellan kommunerna och Västra Götalandsregionen.

23 Kommunfullmäktige [27] KF 68 Dnr. 2009/ Antagande av policy vid försäljning av mark och fastigheter i Tjörns kommun och dess bolag Då det i dagsläget saknas skriftlig policy med riktlinjer vid försäljning av mark och fastigheter i Tjörns kommun och dess bolag har samhällsbyggnadsförvaltningens tekniska avdelning fått i uppdrag att med hjälp av ett förslag ta fram en policy. Förslaget har varit på remiss till de politiska partierna samt i vissa delar till kommunens båtföreningar. Svar har inkommit från Centerpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna, Samhällets Bästa, Kommunalt Alternativ, Moderaterna och Socialdemokraterna. Vidare har SBF Skärhamns båtförening, Höviksnäs båtförening, Dyröns Båtklubb, Åstols Båtförening samt Viks Ödegärde-Stenen samfällighetsförening. Tjänsteutlåtande Förvaltningschef samhällsbyggnad Kristina Christianssons och exploateringsingenjör Mari Giers gemensamma tjänsteutlåtande Förvaltningschef samhällsbyggnad Kristina Christianssons och exploateringsingenjör Mari Giers gemensamma tjänsteutlåtande Tidigare beslut Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut , 37 återremiss. Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut , 55. Kommunstyrelsens beslut , 67. Yrkanden Lars Thorsson (M) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Bo Bertelsen (KA) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Benny Andersson (S) yrkar återremiss då detta är en fråga av principiell betydelse och av stor vikt för medborgarna i Tjörns kommun och därför bör kommunstyrelsen ges tillfälle att ompröva sitt beslut , 67. Proposition Ordföranden ställer proposition på de båda yrkandena och finner att kommunfullmäktige beslutat enligt Lars Thorssons med fleras yrkande.

24 Kommunfullmäktige [27] Forts. KF 68 Omröstning Omröstning begärs. Följande omröstningsproposition uppläses och godkänns: Ja-röst för bifall. Nej-röst för återremiss. Omröstningsresultat 22 ja-röster 16 nej-röster Då minst en tredjedel av fullmäktigeförsamlingen röstat nej har fullmäktige beslutat återremittera ärendet genom så kallad minoritetsåterremiss. Hur var och en röstat framgår av bilagt omröstningsprotokoll. Kommunfullmäktiges beslut Ärendet återremitteras med motiveringen att då detta är en fråga av principiell betydelse och av stor vikt för medborgarna i Tjörns kommun ges kommunstyrelsen tillfälle att ompröva sitt beslut , 67.

25 Kommunfullmäktige [27] KF 69 Dnr. 2010/ Antagande av reviderade sjöbodsregler Då det i dagsläget saknas skriftlig policy med riktlinjer rörande sjöbodar i Tjörns kommun och dess bolag har samhällsbyggnadsförvaltningens tekniska avdelning fått i uppdrag att ta fram en policy samt att revidera sjöbodsreglerna. Tjänsteutlåtande Förvaltningschef samhällsbyggnad Kristina Christianssons och exploateringsingenjör Susanne Rosqvists gemensamma tjänsteutlåtande Tidigare beslut Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut , 56. Kommunstyrelsens beslut , 68. Yrkanden Martin Johansen (FP) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Hans Strandberg (S) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktiges beslut Förslag till sjöbodsregler, daterade , antas.

26 Kommunfullmäktige [27] KF 70 Dnr. 2008/ Antagande av handlingsplan för konst i offentlig miljö Kultur- och fritidsförvaltningen har upprättat förslag till handlingsplan för konst i offentlig miljö. Planen anger bland annat att kommunen varje år avsätter 1% av nettoinvesteringskostnaden för nybyggnation och större om- och tillbyggnationer. Denna innebär i snitt en avsättning om cirka kronor per år. Planen har varit på remiss till samhällsbyggnadsnämnden och Tjörns Bostads AB. Tjänsteutlåtanden Förvaltningschef kultur- och fritid Evike Sandors och kultursekreterare Maria Bäckerstens gemensamma tjänsteutlåtande Förvaltningschef kultur- och fritid Evike Sandors och kultursekreterare Maria Bäckerstens gemensamma tjänsteutlåtande Tidigare beslut Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut , 57. Kommunstyrelsens beslut , 69. Yrkande Martin Johansen (FP) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktiges beslut Förslag till handlingsplan för konst i offentlig miljö antas.

27 Kommunfullmäktige [27] KF 71 Dnr. 2010/ Ombud vid bolagsstämma i Tjörns kommunala Förvaltnings AB Bolagsstämman är det högsta beslutande organet i ett aktiebolag. Ordinarie bolagsstämma hålls normalt en gång per år och därutöver kan extra bolagsstämma förekomma. Beslutanderätten vid stämman utövas av aktieägaren. Tjörns Kommunala Förvaltnings AB ägs av Tjörns kommun. Ärendet avser vem som ska företräda kommunen vid bolagets ordinarie stämma och vid extra bolagsstämma i förekommande fall. Tidigare beslut Kommunstyrelsens beslut , 78. Yrkanden Martin Johansen (FP) yrkar bifall till liggande förslag. Nils Lackfors (S) yrkar bifall till liggande förslag. Kommunfullmäktiges beslut 1. Kommunfullmäktiges ordförande Berne Petersson befullmäktigas att företräda Tjörns kommun som ägare vid bolagsstämma i Tjörns Kommunala Förvaltnings AB. 2. Vid förhinder ersätts Berne Petersson av 1:e vice ordföranden Torsten Gustafsson och i andra hand av 2:a vice ordföranden Birgitta Adolfsson. 3. Beslutet gäller till och med den 31 oktober 2010.

28 Kommunfullmäktige Närvarolista / omröstningsprotokoll 1 (2) Ledamöter Motion om Markpolicy närv tjg 1 konstgräsplan närv ej tjg x ej närv Ja Nej Avst Ja Nej Avst Ja Nej Avst 1. Yvonne Andersson (m) Mikael Andersson (m) - 3. Lars Öfverström (m) Lars Thorsson (m) Sture Sandström (m) Eleonore Andersson (m) - 7. Kent Axelsson (m) Robert Heyman (m) Simone Axelsson (m) Thomas Jakobsson (m) Eivor Gustavsson (m) 8. Mats Kristensson (c) Henry Hermansson (c) Inga Olsson (c) x Jörgen Hansson (c) 10. Martin Johansen (fp) Hans Kristensson (fp) Birgitta Adolfsson (fp) Gunnemar Olsson (fp) Ewa-Lena Svensson (fp) Daniel Hjerpe (fp) - Anette Wallin (fp) Elisabeth Hansson (fp) Niklas Emilsson (fp) Rosita Runegrund (kd) Reidun Lorentzon (kd) Roland Flyckt (kd) Berne Petersson (kd) Jan-Åke Axelsson (kd) Ingalill Lorentsson (kd) 20. Benny Andersson (s) Eva Lind (s) Torsten Gustafsson (s) Margareta Larsson (s) Nils Lackfors (s) 1 1 1

29 Kommunfullmäktige Närvarolista / omröstningsprotokoll 2 (2) Ledamöter närv tjg 1 närv ej tjg x Motion om konstgräsplan 71 Markpolicy 68 ej närv Ja Nej Avst Ja Nej Avst Ja Nej Avst 25. Robert Bull (s) (s Inger Bengtson (s) Claes Jansson (s) Hans Strandberg (s) Rigmor Friis (s) Bo Isaksson (s) Marion Johansson (s) Kenneth Lind (s) Rikard Larsson (s) Christer Olofsson (s) Owe Berntsson Birgitta Bengtsson (s) (s) Göran Andersson (s) Mikael Dunder Heino Medin (s) (s) 33. Emilio Cotroneo (v) - Eva Alhbin Möller (v) (v) 34. Robert Johansson (mp) Marita Nyström Niklas Larsson (mp) (mp) 35. Gösta Andersson (sb) Marianne Olsson (sb) - Marie Oscarsson Mathias Färdigh (sb) (sb) 37. Bo Bertelsen (ka) Louise Marklund (ka) Karl-Erik Persson (ka) Lars Carlsson (ka) Lars-Erik Lennartsso (ka) - Berndt Wångstedt (ka) Björn Holm (ka) Göte Jönsson (ka) Summa:

Justeringens plats och tid Kommunkontoret torsdag 18 mars kl Underskrifter Sekreterare. Annika Funkqvist. Ordförande. Berne Petersson (KD)

Justeringens plats och tid Kommunkontoret torsdag 18 mars kl Underskrifter Sekreterare. Annika Funkqvist. Ordförande. Berne Petersson (KD) Kommunfullmäktige 2010-03-11 1 [13] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.10 Beslutande Förteckning enligt bilaga Tjänstemän Bo Svensson, kommunchef Annika Funkqvist, kommunsekreterare

Läs mer

Justeringens Nordiska Akvarellmuseet omedelbar justering. Underskrifter Sekreterare Paragraf 70 Annika Funkqvist.

Justeringens Nordiska Akvarellmuseet omedelbar justering. Underskrifter Sekreterare Paragraf 70 Annika Funkqvist. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2008-05-22 1 Plats och tid Nordiska Akvarellmuseet kl 18.30 18.50 Sida Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson, Kommunchef Annika Funkqvist,

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-08-27 1 [7] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.30 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-12-03 1 [15] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 09.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunkontoret 23 juni kl Underskrifter Sekreterare. Ordförande. Justerare

Justeringens plats och tid Kommunkontoret 23 juni kl Underskrifter Sekreterare. Ordförande. Justerare Kommunfullmäktige 2010-06-17 1 [18] Plats och tid Tyftsalen, Billströmska Folkhögskolan kl 18.30 22.25 Beslutande Förteckning enligt bilaga Tjänstemän Bo Svensson, kommunchef Annika Funkqvist, kommunsekreterare

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunhuset , kl Underskrifter Sekreterare. Annika Funkqvist. Ordförande. Gjert Magnusson (S) Justerare

Justeringens plats och tid Kommunhuset , kl Underskrifter Sekreterare. Annika Funkqvist. Ordförande. Gjert Magnusson (S) Justerare Kommunfullmäktige 2010-02-11 1 [26] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 21.00 Beslutande Förteckning enligt bilaga Tjänstemän Bo Svensson, kommunchef Annika Funkqvist, kommunsekreterare

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Tjörnshuvudet kl. 17.00 18.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Reidun Lorentzon (kd) ordf. Lars-Erik Lennartsson (ka) Ingela Jönsson (ka) Maria Hult (c) Mats Kristensson (c)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-01-27 1 [17] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl 18.30 19.25 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S)

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-02-09 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.00 18.00 Beslutande Jan-Evert Halldin (s), ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Benny Andersson (s), Eva Lind (s)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-11 1 [17] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 09.50 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Nils Lackfors

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-23 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00 18:16 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson (Folkpartiet), ordf Hans Strandberg

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2000-10-02 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2000-10-02 1 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kommunfullmäktige 2000-10-02 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset 18.30 19.00 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef Ingemar

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf Annika Funkqvist. Gjert Magnusson (s) Justerare BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragraf Annika Funkqvist. Gjert Magnusson (s) Justerare BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2007-04-12 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret, kl 18.30 19.55 Sida Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson, Kommunchef Annika

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-02-02 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00-19:20 Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunkontoret torsdag 22 april kl Underskrifter Sekreterare. Ordförande. Justerare

Justeringens plats och tid Kommunkontoret torsdag 22 april kl Underskrifter Sekreterare. Ordförande. Justerare Kommunfullmäktige 2010-04-15 1 [26] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 21.45 Beslutande Förteckning enligt bilaga Tjänstemän Bo Svensson, kommunchef Annika Funkqvist, kommunsekreterare

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl Gullan Eriksson sekr. och Kristina Christiansson förvaltningschef

Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl Gullan Eriksson sekr. och Kristina Christiansson förvaltningschef TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Blad Plats och tid Kommunkontoret Stora Tjörnsalen Tid kl. 14.00 15.00 Beslutande Hans Kristensson (fp), ordf. Karl-Erik Persson (ka), vice ordf. Benny Andersson (s)

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2010-09-02 1 [30] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, kl. 15.00 16.30 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Anders Wernesten (FP) Lars Thorsson (M) Yvonne Andersson (M) Louise

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15.

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15. TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] 2015-01-07 Socialnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15.00 15:30 Utses att justera Justeringens plats och tid Sociala Huset 2015-01-14 Paragrafer

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Ajournering 48 klockan 18:20-18:30 och 18:45-18:50. Underskrifter Sekreterare

Plats och tid Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Ajournering 48 klockan 18:20-18:30 och 18:45-18:50. Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-10 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Ajournering 48 klockan 18:20-18:30 och 18:45-18:50 Utses att justera

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-05-26 1 [28] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl 18.30 21.00 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-06-16 1 [17] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl 18.30 23.25 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. TJÖRNS KOMMUN 2017-11-30 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 15:00 16:20 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn 2017-11-30 Paragrafer 206,

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-20 1 [11] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M), ordförande Urban Johansson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 15-15.45 Beslutande Reidun Lorentzon (KD), ordf Yvonne Andersson (M) 1:e vice ordf Gun Alexandersson-Malm (FP) Louise Marklund (M) Gunnemar Olsson (FP) Roland Flyckt

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl Justeringens plats och tid Kommunhuset , klockan 17.00

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl Justeringens plats och tid Kommunhuset , klockan 17.00 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-06-23 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl 13.00 14.30 Utses att justera Robert Johansson (MP) Justeringens plats och tid Kommunhuset

Läs mer

Sammanträdesdatum. Roland Flyckt (kd) Göran Andersson (s), tj.görande 101 Anette Johansson (mp) Maria Hult (c), tj.görande 101.

Sammanträdesdatum. Roland Flyckt (kd) Göran Andersson (s), tj.görande 101 Anette Johansson (mp) Maria Hult (c), tj.görande 101. TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Stora Tjörnsalen kl. 17.00 18.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Robert Bull, ordf (s) Reidun Lorentzon (kd) v ordförande Yvonne Andersson (m) Gun Alexandersson-Malm (fp)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset i Skärhamn kl. 09: Ajournering , samt Underskrifter Sekreterare

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset i Skärhamn kl. 09: Ajournering , samt Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-29 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset i Skärhamn kl. 09:00 11.45 Ajournering 9.20-10.05, 10.07-10.35 samt 11.22-11.32. Utses att justera

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf Annika Funkqvist. Gjert Magnusson (s) Justerare BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragraf Annika Funkqvist. Gjert Magnusson (s) Justerare BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2007-12-13 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret, kl 18.30 19.35 Sida Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson, Kommunchef Annika

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl 17:00 19:30 Utses att justera Maria Jacobsson Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-09-24

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Plats och tid sammanträdesrummet, Wallhamn kl

Plats och tid sammanträdesrummet, Wallhamn kl 2010-03-17 1 [14] Plats och tid sammanträdesrummet, Wallhamn kl.14.00 15.20 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Lars Thorsson (M), ordförande Jan-Åke Axelsson (KD) ers för Hans Kristensson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-09 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:50 Utses att justera Alma Nilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset, Skärhamn 2015-11-10

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-01-11 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 Sida Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen

Läs mer

Plats och tid sammanträdesrummet, Wallhamn kl

Plats och tid sammanträdesrummet, Wallhamn kl Styrelsemöte nr 2 2010-05-19 1 [19] Plats och tid sammanträdesrummet, Wallhamn kl.14.00 15.25 Beslutande Lars Thorsson (M), ordförande Lars-Rune Johansson (SB) ers för Hans Kristensson (FP) Louise Marklund

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kommunstyrelsen 2006-09-28 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunkontoret, kl. 15.00 15.45 Beslutande Martin Johansen (fp) Kent Kristensson (fp) tjg ers Bo Bertelsen (ka) ej

Läs mer

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD)

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD) 1(16) Plats och tid Riddarsalen i Ödeshög, kl 19:00 20:50 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista. Ersättare Se särskild närvarolista. Övriga närvarande Se särskild närvarolista. Justerare Justeringens

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-13 1 [10] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.30 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Urban Johansson (SB), 1:e vice ordförande Katarina

Läs mer

PROTOKOLL. Per-Gunnar Larsson (S) Marie Mill (SRD) Markus Evensson (S) Yvonne Oscarsson (V) Annelie Wallberg (S) Kenneth Forssell (V)

PROTOKOLL. Per-Gunnar Larsson (S) Marie Mill (SRD) Markus Evensson (S) Yvonne Oscarsson (V) Annelie Wallberg (S) Kenneth Forssell (V) Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal kl 18:00-19:20 Beslutande: Marit Holmstrand (S) Olle Fack (C) Stina Michelson (S) Helena Brink (C) Jenny Breslin (S) Ingrid Olsson (C) Per-Gunnar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning Sammanträdesdatum Innehållsförteckning Sida * Medborgarförslag angående nedläggning av Västbygdens skola och finansiering av skolans driftkostnader, 108...2-3 * Medborgarförslag angående nedläggning av

Läs mer

Cecil De Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Kristina Axelsson, fritidskons. Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman

Cecil De Rosario (s) ej tj ers Britta Malmberg, förvaltningschef Kristina Axelsson, fritidskons. Underskrifter Sekreterare Paragraf Britt Öhman TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Blad Plats och tid Valsängs Ryttarförening kl 18.00-19.30 Beslutande Gjert Magnusson (s) ordf Lena Yngve (m) Solveig Börjesson (m) tj ers Inger Johansen (fpl) tj ers

Läs mer

Plats och tid Rönnängs ishall, kl

Plats och tid Rönnängs ishall, kl TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Rönnängs ishall, kl 18.00-21.00 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Ewa-Lena Svensson (fp) George Strömbom (c) Allan Axelsson (m) Rolf Nordfeltd

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2013-09-19 1 [7] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.45 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Björn Möller (M) Miia

Läs mer

Plats och tid Samlingslokalen, Nordiska Akvarellmuseet kl. 14:00 18:50. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S)

Plats och tid Samlingslokalen, Nordiska Akvarellmuseet kl. 14:00 18:50. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) TJÖRNS KOMMUN 2018-03-08 Kommunstyrelsen Plats och tid Samlingslokalen, Nordiska Akvarellmuseet kl. 14:00 18:50 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-02-24 1 [30] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl 18.30 19.40 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid 9:00: - 11:00 Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Sofia Westergren (M) ordförande Bo Pettersson (S) vice ordförande Lisbeth Svensson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-17 1 [9] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 18.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M),

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2011-01-20 1 [10] Plats och tid Kommunhuset kl 17.00 20.30 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Marianne Olsson (SB), 1:e vice

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen kl

Plats och tid Stora Tjörnsalen kl TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2008-02-25 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17.00-18.55 Beslutande Benita Nilsson (fp), ordf Eva Lind (s) Rigmor Friis (s Inger Bengtson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C)

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C) 1(12) Plats och tid måndagen den 8 april 2019 kl. 11:00 12:20 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Grethel Broman (S) Justeringens plats och tid

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen 2014-04-09 8:15-10:00 Beslutande Kristina Svensson Lotta Husberg Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2008-10-02 1 Plats och tid Kommunkontoret kl.15.00 16.55 Beslutande Martin Johansen (fp) ordf Anders Wernesten (fp) Lars Thorsson (m) Yvonne Andersson (m) Louise

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-16 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, 17.00 18.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M) Ingela Wastegård (M) Ammi Henriksson (KA) Kenneth

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25 KOMMUNSTYRELSEN Tid Kl. 10:00 11:50 Ajournering 11.40 11.45 för överläggningar Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner

Läs mer

Omedelbar justering paragrafer 17, 19, 20. Underskrifter Sekreterare

Omedelbar justering paragrafer 17, 19, 20. Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-16 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Utses att justera Ulf Mellin Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-03-18 16:00

Läs mer

Extra bolagsstämma [11] Tjörns kommunala Förvaltnings AB genom Martin Johansen (FP) 1000 röster

Extra bolagsstämma [11] Tjörns kommunala Förvaltnings AB genom Martin Johansen (FP) 1000 röster Extra bolagsstämma 2014-11-20 1 [11] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset kl.10.00-10.02 Beslutande Övriga närvarande Tjörns kommunala Förvaltnings AB genom Martin Johansen (FP) 1000 röster Lars-Ola

Läs mer

Kommunfullmäktige () Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson, upphandlingsansvarig Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson, upphandlingsansvarig Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-10-20 1() Plats och tid Kommunhuset måndag 2014-10-20 kl 18.30-19.30 med ajournering 18.45-18.50 Beslutande Se bilaga 1 Övriga närvarande Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson,

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 17.30-18.05 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kanslichef Christian Björkqvist Tf kommunchef/personalchef Maria Wihlborg Utses att justera Torgny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-12-28 1

Kommunstyrelsen 2010-12-28 1 Kommunstyrelsen 2010-12-28 1 Plats och tid Kommunhuset kl. 16.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Jan-Erik Wallin (M), ordförande Onni Vehviläinen (M) Göran Persson (M) Lars Gezelius (M) Sven-Olof Johansson

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer

Plats och tid Furåsen, Färgelanda onsdag kl

Plats och tid Furåsen, Färgelanda onsdag kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Furåsen, Färgelanda onsdag kl. 19.00 19.45 Beslutande Övriga deltagare 24 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, totalt 27 beslutande Se närvarolistan

Läs mer

Plats och tid nya sammanträdesrummet, Wallhamn kl

Plats och tid nya sammanträdesrummet, Wallhamn kl 2010-03-18 1 [15] Plats och tid nya sammanträdesrummet, Wallhamn kl.09.00 10.55 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Lars Thorsson (M), ordförande Anders Wernesten (FP) Louise Marklund (KA) Mona-Lisa

Läs mer

Taieb Khessib (FP) Gunnel Gyllander, kommunchef. Irené Homman (S) och Sofia Jarl (C)

Taieb Khessib (FP) Gunnel Gyllander, kommunchef. Irené Homman (S) och Sofia Jarl (C) Kommunfullmäktige 2014-11-03 1 (6) Plats och tid IOGT-lokalen Björbo, kl. 18.30 ajournering kl. 20.20-20.25. Beslutande Ledamöter Alf Johansson (S), ordförande 161-162 Margareta Meissner (KOSA) ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) Sida Plats och tid Lilla Tjörnsalen kl. 13:30 15.15 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset den 22 december 2016 Paragrafer 50-62 Underskrifter Sekreterare Ordförande

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2014-01-23 1 [7] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M),

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf Jytte Grundberg. Jan-Evert Halldin (s) Justerande. Reidun Lorentzon (kd) och Martin Johansen (fp) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragraf Jytte Grundberg. Jan-Evert Halldin (s) Justerande. Reidun Lorentzon (kd) och Martin Johansen (fp) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Extra sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2005-10-13 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kl 18.30 21.00 Blad Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga deltagande Kommunchef, Bo Svensson

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrummet TMAB, 16 juni Vallhamn kl Mötet ajournerades

Plats och tid Sammanträdesrummet TMAB, 16 juni Vallhamn kl Mötet ajournerades Styrelsemöte nr 6 2014-06-16 1 [7] Plats och tid Sammanträdesrummet TMAB, 16 juni Vallhamn kl.09.00 10.30 Mötet ajournerades 09.15 09.30 Beslutande Anders Wernesten (FP), ordförande Berne Petersson (KD),

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Onsdagen den 12 november kl.14.00

Onsdagen den 12 november kl.14.00 1(4) Plats och tid Plenisalen, 13.00-13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Tjänstemän Se närvarolista sidan 2 Övriga Se

Läs mer

Bo Bertelsen (ka) Underskrifter Sekreterare Paragrafer Annika Funkqvist. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande Bo Bertelsen (ka)

Bo Bertelsen (ka) Underskrifter Sekreterare Paragrafer Annika Funkqvist. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande Bo Bertelsen (ka) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-06-21 1. Plats och tid Kommunkontoret, kl. 15.00 17.05 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Reidun Lorentzon (kd)

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Stora Tjörnsalen, kl.13.00 14.00

Plats och tid Kommunhuset, Stora Tjörnsalen, kl.13.00 14.00 Tjörns Kommunala Förvaltnings AB 2009-03-17 1 [12] Plats och tid Kommunhuset, Stora Tjörnsalen, kl.13.00 14.00 Beslutande Övriga närvarande Utses justera Martin Johansen, ordförande Lars Thorsson, ledamot

Läs mer

Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl , Ajournering kl

Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl , Ajournering kl 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 15-16.10, Ajournering kl 15.40-15.55 Beslutande: Övriga närvarande: Justerare: Christer Bäckman (fp), ordförande Ingemar Sandström (c) Kerstin Sjöström (c) Kent

Läs mer

Justeringens plats och datum Sociala huset i Kållekärr Underskrifter Sekreterare. Emma Dolonius. Gun Alexandersson-Malm (L)

Justeringens plats och datum Sociala huset i Kållekärr Underskrifter Sekreterare. Emma Dolonius. Gun Alexandersson-Malm (L) TJÖRNS KOMMUN 2019-01-09 Socialnämnden Plats och tid Lilla Tjörnsalen kl. 15:00 16:30 Utses att justera Anette Johannessen (S) Justeringens plats och datum Sociala huset i Kållekärr 2019-01-14 Paragrafer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Benny Andersson (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Benny Andersson (S) Sida Plats och tid Stora Vetteberget kl. 13:30 15.15 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset den 15 december 2017 Paragrafer 38-51 Underskrifter Sekreterare Ordförande

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Gunnar Andersson (S) ej tjänstgörande ersättare

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Gunnar Andersson (S) ej tjänstgörande ersättare STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Luspengymnasiet, Storuman 2018-02-27, kl. 08.45-09.30 Beslutande Se närvarolista sid. 2 Övriga Maria Mickelsson kommunsekreterare Peter Persson koncernchef

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrummet, Vallhamn kl 14.00 16.30 Ajournering 15.27 15.35. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson

Plats och tid Sammanträdesrummet, Vallhamn kl 14.00 16.30 Ajournering 15.27 15.35. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) 2014-12-10 Plats och tid Sammanträdesrummet, Vallhamn kl 14.00 16.30 Ajournering 15.27 15.35 Utses att justera Christer Tegemo (S) Justeringens plats och tid Kommunhuset 2014-12-17

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Martin Johansen (FP) Benny Andersson (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Martin Johansen (FP) Benny Andersson (S) Sida Plats och tid Stora Vetteberget kl 08:30 10.20 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-06-30 09:00 Paragrafer 13-26 Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn kl.14.00 16.00

Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn kl.14.00 16.00 Styrelsemöte nr 4 2010-12-08 1 [18] Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn kl.14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Lars Thorsson (M), ordförande Jan-Åke Axelsson (KD) ers för

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21) Nr 21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 11 oktober 2005, klockan 08.30-12.15, 13.00 16.45 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anneli Johansson Göran Lundström

Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anneli Johansson Göran Lundström PROTOKOLL 1(13) Tid: Kl 13:00-14:50 Plats: Forsen Ledamöter: Se närvarolista Övriga: Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare Justeringsdag: 2018-12-17 Paragrafer:

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer