Lokalt brukarråd Hörselverksamheten Fyrbodal , Regionens hus Vänersborg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lokalt brukarråd Hörselverksamheten Fyrbodal , Regionens hus Vänersborg"

Transkript

1 Hörselverksamheten Lokalt brukarråd Hörselverksamheten Fyrbodal , Regionens hus Vänersborg Närvarande: Zanna Melin Ingemar Wilhelmsson Mimmi Claesson Gunnar Särnbratt Bo Josefsson Marianne Schewenius Birgitta Rundqvist Britt-Marie Johansson Inger Andersson Susanne Frisell Thomas Hansson Maria Detlin DHB Västra/TUFF Sotenäs HRF Sotenäs HRF Uddevalla HRF Lysekil HRF Tanum-Munkedal HRF Tanum-Munkedal HRF Mellerud HRF Mellerud HRF Enhetschef Hörselverksamheten Fyrbodal Hörselingenjör Sekr. 1) Föregående anteckning Tips om var man kan hitta anteckningarna på hemsidan: Susanne återkopplar kring före mötes förfrågan om hur Hörselverksamheten prioriterar förfrågningar om att närvara vid HRF-dagar och andra sammankomster där man önskar deltagande från Hörselverksamheten. Frågan har tagits med verksamhetschef Mattias Johansson, som svarat att mässor såsom äldremässor samt HRF ska prioriteras. Sedan är det alltid upp till varje enhet att prioritera beroende på arbetsbelastning, då patientarbetet går först. Önskemål om deltagande vid brukarråd från verksamhetschef Mattias Johansson kvarstår från brukarorganisationerna. Mattias hade ingen möjlighet att närvara vid dagens möte av olika skäl.

2 2) Rapport från brukarorganisationerna HRF Sotenäs De har skickat ut en enkät till sina medlemmar med frågor om vad medlemmarna tycker om deras möten, detta på grund av lågt deltagande vid medlemsmötena. HRF vill därför undersöka om det finns någon orsak. Det är en hög medelålder bland medlemmarna, vilket kan påverka möjligheten att delta vid mötena. HRF i Sotenäs har fått till sig att medlemmarna tycker att det är krångligt att få tag på reservdelar till sina hörapparater, det räcker inte att locka med batterier. HRF Uddevalla Ordföranden har slutat. De ska ha möte snart igen. Det kommer inte så mycket nya medlemmar samt att det är en del avgångar. HRF Lysekil HRF i Lysekil har ingen styrelse och har inte haft något årsmöte. De erbjuder sina medlemmar hjälp från hörselhjälpare varje vecka. HRF Tanum-Munkedal HRF i Tanum-Munkedal har möte 4-5 gånger/år. Bra uppslutning. Nästa träff är Hörselskadades dag den 21/10. Det är problem att de inte har sin egen lokal, utan får hyra lokal vid sammankomsterna. Detta ställer dock till det i hörselhjälparsynpunkt. HRF Mellerud HRF i Mellerud har öppet varje vecka och säljer billiga batterier och tar även hem filter och andra förbrukningsartiklar som säljs till självkostnadspris. Slang får HRF gratis från Hörselverksamheten och ser alltid till att ha detta hemma. Detta är medlemmarna mycket nöjda med. HRF i Mellerud erbjuder hörseltester 3 gånger varje höst och vår, ca 10 besökare varje gång. Ett problem de upptäckt är att personer som rekommenderas att söka vårdcentral, blir nedprioriterade på vårdcentralen. Britt-Marie Johansson har skrivit ett brev till verksamhetscheferna för primärvården i närområdet kring denna problematik. HRF i Mellerud upplever att de har aktiva medlemmar och detta innebär inte alltid att komma på alla möten, utan de stöttar HRF s arbete på andra sätt. Man jobbar bland annat mycket med ljudmiljön i offentliga lokaler och skolor.

3 3) Information från Hörselverksamheten Chefskap och organisationsförändringar Jakob Malmström som hade tjänsten som enhetschef för Hörselteamen i Vänersborg och Skövde har fått en annan chefstjänst inom Hörselverksamheten och verkar nu som chef för Audionommottagningen i Centrum Göteborg samt Hisingen. Susanne Frisell fick förfrågan att bli chef för hela Hörselverksamheten Fyrbodal under hösten, vilket hon tackat ja till. Man ska nu under hösten ta beslut hur chefskap för Hörselverksamheten ska se ut. Man har gjort en utvärdering av hur det fungerade att ha delat ledarskap för geografiskt skilda enheter och utifrån detta ska man besluta om fortsättningen. Rekryteringar Rekryteringar pågår ständigt inom vår verksamhet. Vi har anställt nya audionomer i Fyrbodal,. På den psykosociala sidan ska det också rekryteras på flera orter i regionen. Maria Detlin kommer att sluta sin tjänst inom Hörselverksamheten och kommer att sluta i november. Nästa möte kommer därför att ha en ny sekreterare. Ombyggnationen Vänerparken Se föregående anteckning Vi har nu kommit på plats på alla våningsplan: Plan 3: Audionommottagning Plan 4: Reception, Verkstad, Audionommottagning Plan 5: Hörselteam, Dövteam, Text- och bildtelefoni Det är fortfarande lite som återstår att fixa efter flytten till nya o renoverade lokaler. Bland annat in- och utvändig skyltning. Synverksamheten har fortfarande inte börjat dela vår reception, men fortsatt planering pågår. Vår gemensamma reception för Hörselverksamheten är på plan 4. Vi har endast tidsbokade besök, men man är välkommen med frågor och önskemål om tidbokning. Här kan man också lämna in trasiga hjälpmedel o hörapparater för åtgärd till vår verkstad. Information om hur verkstaden arbetar kommer på nästa brukarråd.

4 Lokalsjukhusen Strömstad, Lysekil och Bäckefors Alla inkommande remisser hanteras centralt på en gemensam väntelista för Fyrbodal. Patienten erbjuds tid och bokas sedan in på någon av våra enheter, Vänersborg, NÄL, Lysekil Strömstad eller Bäckefors Samtliga våra mottagningar har tidsbokning. Ingen drop-in. Frågor och tidsbokning hänvisas till Hörselverksamheten i Vänersborg. Om man har trasiga hjälpmedel och inte kan ringa oss, så går det utmärkt att skicka in hjälpmedlet till oss alternativt besöka oss på Hörselverksamheten Vänerparken i Vänersborg Plan 4. Där kan man lämna in hjälpmedlet för översyn/reparation. Enklare fel kan ibland åtgärdas direkt, men var beredd på att det inte alltid går att ordna direkt. Ibland behöver man boka en tid. Detta kan du få hjälp med via receptionen. Det kom upp en fråga om hur man gör om hörapparaten går sönder en storhelg? Denna fråga är lyft högre upp i organisationen, enligt Mimmi Claesson HRF Sotenäs, och man har bland annat pratat om en regional jourlinje på storhelger. På gång i Hörselverksamheten Barnteamet: Teckenspråksutbildning sker fortlöpande av Anette Hedlöf hela tiden. Regional utbildning i hörselscreening och diagnostik för skolor. Utbildningen erbjuds skolsköterskor i regionen. Det är ett samarbete mellan Hörselverksamheten i VGR samt Göteborgs Universitet som påbörjats. Vi har medverkande barnaudionom och ingenjör från Fyrbodal i denna utbildning under hösten. Utbildningen är i Göteborg. Förfrågningar från skolsköterskor om att vara med i utbildning och datum etc hänvisas till Göteborgs Universitet som arrangera och administrerar detta. Vuxenteam- grupper i höst: Personer med grav hörselnedsättning inbjuds 5 tillfällen i höst, patienter som ligger inom CI-kriterier- både pensionärer och yrkesverksamma. TSS-internat 2 veckor, i Vara. Patienter som fått arbetshjälpmedel bjuds in 6 mån efter utprovning, dessa sker i nov. Syn- och hörselinstruktörer inbjuds till en dag i höst (verkar i kommunerna). Hörselombud, en uppföljningsdag erbjuds i höst (omvårdnadspersonal). Hörselhjälpare, ideellt, fortbildning i höst (HRF). Uppföljningsdag efter tinnitusgrupp som var i våras. 11 st deltog i gruppen i våras.

5 Vi får ofta förfrågan om hur patienterna kan ta sig till vår gruppverksamhet. Det är vår personal som i samråd med patienten gör en bedömning och tar ställning till om våra grupper kan passa just den individen. Vi har inga öppna grupper, utan all gruppverksamhet är en del av individens hörselrehabilitering. Enkätundersökningar IOI-HA (INTERNATIONAL OUTCOME INVENTORY for HEARING AIDS) skickas sedvanligt ut i höst. Detta är en enkät som skickas till alla patienter som fått en hörapparat utprovad för 6 månader sedan, med frågor om hur man upplever nytta av sin hörapparat i hänsyn till livskvalitet m.m. Det finns också frågor om personalens bemötande. Svaren är anonyma, man skiljer endast på män och kvinnor. Sammanställningen görs vid årsskiftet och presenteras i årsberättelsen och på nästa brukarråd. Denna enkätundersökning är jämförbar med övriga landets Hörselbron, fast Västra Götalandsregionen har valt att göra denna undersökning i egen regi. Patientsäkerhet och Medarbetarenkät skickas ut till alla anställda i VGR nu i höst. Inkomna frågor Hålls vårdgarantin? Ja, vi håller den. Vi ligger bra till trots vi haft både sommar och en flytt/ombyggnation. Susanne berömmer all personal och patienter som varit så tålmodiga i hela ombyggnationsprocessen. Det har varit stökigt och svårframkomligt med om dirigering till olika väntrum och hissar under flera veckors tid. Ett gott samarbete och mycket förstående patienter har gjort att vi tagit oss fram på ett bra sätt. Kan man skicka in egenremiss? Vad gäller? Vi nekar inte patienter att skicka in egenremiss. Vi brukar dock förklara för de som ringer att vi ser att de helst besöker sin vårdcentral först. Detta för att få en Öron-Näsa Hals status. Innebär att vi vet om trumhinnan är hel och att det inte finns vax. Om det finns indikationer på medicinska besvär som är viktig att ingå i en helhetsbedömning vid remissbedömningen. I vissa fall ska patienten inte till oss i första skedet, utan ibland till Öron- näs och hals. Om vi tar emot en patient på egenremiss och så upptäcker vi något som avviker- då måste vi skicka tillbaka patienten till en läkare ändå för bedömning och detta kan medföra onödig väntetid för patienten. Om man vill söka via egenremiss, kan man göra detta via 1177, vårdguidens e-tjänster. Vi har en länk från vår hemsida direkt till egenremiss:

6 Hörhjälpmedel som inte längre används, ska dessa skickas tillbaka? Blir man ersättningsskyldig om man inte skickar tillbaka dem? T.ex. efterlevande? Nej, man blir inte ersättningsskyldig. Hjälpmedel är ett lån från landstinget och ska återlämnas då behovet upphör. Om hjälpmedlet är slitet kan det ibland bli aktuellt att det kasseras. Avskrivning/år vid borttappade hörhjälpmedel? Man kan bli ersättningsskyldig vid oaktsamhet. Man får efter bedömning ett nytt hjälpmedel om man står utan. Kontakta din Hörselverksamhet så får du besked om hur du ska gå till väga. Se mer info på vår hemsida:

Minnesanteckning. Lokalt brukarråd, Hörselverksamheten FyrBoDal

Minnesanteckning. Lokalt brukarråd, Hörselverksamheten FyrBoDal Minnesanteckning Lokalt brukarråd, Hörselverksamheten FyrBoDal Tid: 140211 Plats: Plan 7, Hörselverksamhetens lokaler, Vänerparken. Närvarande: Harry Eriksson Berit Swärd, HRF Vänersborg/Trollhättan Hans

Läs mer

Lokalt brukarråd Hörselverksamheten Fyrbodal

Lokalt brukarråd Hörselverksamheten Fyrbodal Hörselverksamheten Fyrbodal 1 (7) Lokalt brukarråd Hörselverksamheten Fyrbodal 160927 Närvarande: Zanna Melin Kurt Söderqvist Henry Karlsson Gunnar Särnbratt Jerker Törnros Gudrun Tobiasson Inger Andersson

Läs mer

Minnesanteckning. Lokalt brukarråd, Hörselverksamheten FyrBoDal

Minnesanteckning. Lokalt brukarråd, Hörselverksamheten FyrBoDal Minnesanteckning Lokalt brukarråd, Hörselverksamheten FyrBoDal Tid: 130925 Plats: Plan 7, Hörselverksamhetens lokaler, Vänerparken. Närvarande: Gunnar Särnbratt, HRF Uddevalla Henry Karlsson, HRF Uddevalla

Läs mer

Minnesanteckning. Lokalt brukarråd, Hörsel- och dövverksamheten FyrBoDal. HRF Vänersborg/Trollhättan. Maria Detlín. HDV Text och bildtelefoni

Minnesanteckning. Lokalt brukarråd, Hörsel- och dövverksamheten FyrBoDal. HRF Vänersborg/Trollhättan. Maria Detlín. HDV Text och bildtelefoni Minnesanteckning Lokalt brukarråd, Hörsel- och dövverksamheten FyrBoDal Tid: Torsdagen den 15 mars 2012 Plats: HSO:s konferensrum, Vänerparken, Vänersborg Närvarande: Gunnar Särnbratt Bengt Rahm Berit

Läs mer

Lokalt brukarråd Hörselverksamheten Fyrbodal 151014

Lokalt brukarråd Hörselverksamheten Fyrbodal 151014 Hörselverksamheten Fyrbodal 1 (5) Lokalt brukarråd Hörselverksamheten Fyrbodal 151014 Närvarande: Marianne Schewenius Hans Carlsson Bo Strandqvist Berit Swärd Bo Josefsson Ingemar Wilhelmsson Inger Andersson

Läs mer

Minnesanteckning. Lokalt brukarråd, Hörsel- och dövverksamheten FyrBoDal

Minnesanteckning. Lokalt brukarråd, Hörsel- och dövverksamheten FyrBoDal Minnesanteckning Lokalt brukarråd, Hörsel- och dövverksamheten FyrBoDal Tid: 121205 Plats: Plan 7, Hörsel-och dövverksamhetens lokaler, Vänerparken. Närvarande: Gunnar Särnbratt, HRF Uddevalla Henry Karlsson,

Läs mer

Brukarråd med Hörselverksamhetens regionala team: Dövteamet, Dövblindteamet och Text- och bildtelefoni

Brukarråd med Hörselverksamhetens regionala team: Dövteamet, Dövblindteamet och Text- och bildtelefoni Brukarråd med Hörselverksamhetens regionala team: Dövteamet, Dövblindteamet och Text- och bildtelefoni Tid: Tisdag 7 mars 2017 Plats: Hörselverksamheten, Skövde Närvarande: Berit Jildenhed, FSDB Väst,

Läs mer

Brukarråd med Hörselverksamhetens regionala team: Dövteamet, Dövblindteamet och Text- och bildtelefoni

Brukarråd med Hörselverksamhetens regionala team: Dövteamet, Dövblindteamet och Text- och bildtelefoni Hörselverksamheten 1 (5) Brukarråd med Hörselverksamhetens regionala team: Dövteamet, Dövblindteamet och Text- och bildtelefoni Tid: torsdag 29 september 2016 Plats: Ekelundsgatan 8, rum 309 Närvarande:

Läs mer

Hörselverksamheten 1 (6) Protokoll brukarrådsmöte för Hörselverksamhetens regionala team

Hörselverksamheten 1 (6) Protokoll brukarrådsmöte för Hörselverksamhetens regionala team Hörselverksamheten 1 (6) Protokoll brukarrådsmöte för Hörselverksamhetens regionala team Tid: Torsdag 7 mars 2019, 13-1 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan 8, Göteborg Närvarande: FSDB Väst: Agneta

Läs mer

Minnesanteckningar för Regionalt brukarråd för Dövteamet, Dövblindteamet och Text- och bildtelefoniteamet 150326

Minnesanteckningar för Regionalt brukarråd för Dövteamet, Dövblindteamet och Text- och bildtelefoniteamet 150326 Minnesanteckningar för Regionalt brukarråd för Dövteamet, Dövblindteamet och Text- och bildtelefoniteamet 150326 Närvarande: Tove Wrånge, enhetschef Jenny Widmark, Kent Hedesström, Dövblindteamet Solveig

Läs mer

Anteckning från brukarrådet Minnesanteckningar brukarrådsmöte Hörselverksamhetens regionala team

Anteckning från brukarrådet Minnesanteckningar brukarrådsmöte Hörselverksamhetens regionala team Habilitering & Hälsa Anteckning från brukarrådet 170913 Minnesanteckningar brukarrådsmöte Hörselverksamhetens regionala team Dövteamet, Dövblindteamet och Textoch bildtelefoni Tid: Tisdag 13 september

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Våra fem servicelöften. Hörsel Syn Tolk

VERKSAMHETSPLAN Våra fem servicelöften. Hörsel Syn Tolk Hörsel Syn Tolk VERKSAMHETSPLAN 2017-2018 Våra fem servicelöften 1. Det är lätt att få kontakt med oss. Vår information är korrekt och lätt att förstå. 2. Våra väntrum erbjuder möjlighet till personlig

Läs mer

1 Val av justerare Att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll utsågs Britt Arthursson, SRF Skaraborg.

1 Val av justerare Att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll utsågs Britt Arthursson, SRF Skaraborg. Protokoll från Syncentralernas Regionala Brukarråd inom Habilitering & Hälsa 2010-10-26 på Hotell Gyllene Kärven, Herrljunga. Närvarande: Thomas Krantz, SRF Göteborg Berit Jildenhed, FSDB Väst Ronny Blidberg

Läs mer

Inkvarteringsstatistik december 2004

Inkvarteringsstatistik december 2004 Inkvarteringsstatistik december 2004 Gästnätter december 2004, län (tusen) 1 600 1 524 1 400 1 200 1 000 800 600 400 200 223 422 138 0 Sverige Västra Götalands län Stockholms län Skåne län 22/02/2005 www.vastsverige.com

Läs mer

Inkvarteringsstatistik september 2004

Inkvarteringsstatistik september 2004 Inkvarteringsstatistik september 2004 Gästnätter september 2004, län (tusen) 2 500 2 000 2 256 1 500 1 000 667 500 359 233 0 Sverige Västra Götalands län Stockholms län Skåne län 11/11/2004 www.vastsverige.com

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Konferensrum Ögonblicket, Trädgårdsgatan 15 D i Skövde.

Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Konferensrum Ögonblicket, Trädgårdsgatan 15 D i Skövde. 1 E Bjuke/jn 2014-10-13 Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Konferensrum Ögonblicket, i Skövde. Närvarande: Viola Lindén, SRF Gunilla Johansson, SRF Britt Artursson, SRF Claes-Göran

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Hörselskadades Distrikt Västra Götaland 1 Styrelsen för Hörselskadades Distrikt i Västra Götaland avger härmed sin berättelse över verksamhetsåret 2016 Distriktets verksamhet

Läs mer

HÖRCENTRALENS TEAM FÖR VUXNA. Specialiststöd för dig som har nedsatt hörsel. regionuppsala.se

HÖRCENTRALENS TEAM FÖR VUXNA. Specialiststöd för dig som har nedsatt hörsel. regionuppsala.se HÖRCENTRALENS TEAM FÖR VUXNA Specialiststöd för dig som har nedsatt hörsel regionuppsala.se Specialiststöd för dig som har nedsatt hörsel Hörcentralen är den verksamhet inom Region Uppsala som erbjuder

Läs mer

Minnesanteckningar lokalt brukarråd Tisdagen den 27 mars Kl.08,30-09,00 Förmöte för er brukarrådsrepresentanter

Minnesanteckningar lokalt brukarråd Tisdagen den 27 mars Kl.08,30-09,00 Förmöte för er brukarrådsrepresentanter Minnesanteckningar lokalt brukarråd Tisdagen den 27 mars Kl.08,30-09,00 Förmöte för er brukarrådsrepresentanter Närvarande: Maj-Britt Malmsten Britta Johansson Mildred Ahlström Ronny Blidberg Agneta Hummerhjelm

Läs mer

Hörselverksamheten. Verksamhetsplan

Hörselverksamheten. Verksamhetsplan Hörselverksamheten Verksamhetsplan 2013-2014 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Hörselverksamheten Vision, verksamhetsidé och värdegrund 2 Hörselverksamhetens organisation 3 Hörselverksamhetens uppdrag 2013-2014 4 Patientperspektivet

Läs mer

Brukarråd Regionala teamen 2015-06-16

Brukarråd Regionala teamen 2015-06-16 Brukarråd Regionala teamen 2015-06-16 Närvarande: Benny Persson VGDL, Berit Jildenhed FSDB Väst, Bert Brännström FSDB Väst, Harry Eriksson, enhetschef Tove Wrånge, kurator Madeleine Persson, kurator Matilda

Läs mer

Protokoll från Dövteamets brukarråd 101104, Göteborg

Protokoll från Dövteamets brukarråd 101104, Göteborg Protokoll från Dövteamets brukarråd 101104, Göteborg Närvarande: Lisa Hoflin Bodebeck, Linnea Cliffordson, Tove Wrånge, Paula Larsson, Roland Califf och Maria Hjellström 1. Genomgång av förra protokollet

Läs mer

Vårdsamverkan FyrBoDal

Vårdsamverkan FyrBoDal Vårdsamverkan FyrBoDal /bo 2007-05-21 Närsjukvårdsgruppens Strömstad/Tanum möte 2007-05-11 - minnesanteckningar Plats Konferensrum Irmasalen, Strömstads kommun Närvarande: Kommun Florence Almhede Medicinskt

Läs mer

Verksamhetsplan. för. Hörselskadades distrikt i Västra Götaland

Verksamhetsplan. för. Hörselskadades distrikt i Västra Götaland Verksamhetsplan för Hörselskadades distrikt i Västra Götaland 2018 Denna verksamhetsplan antogs på Distriktsmötet 2017-10-28 1 (6) Hörselskadades Riksförbund Hörselskadades Riksförbund (HRF) är en av de

Läs mer

Dokumentation av dialogmöten

Dokumentation av dialogmöten Dokumentation av dialogmöten Plats och datum: Träffpunkt Simonsland 2017-09-21 Deltagare (15 st seniorer och 6 st representanter funktionshinder) Start med medborgardialog seniorer kl 9-10, gemensam föreläsning

Läs mer

Brukarråd 2016-05-31 Hörselverksamhetens regionala team: Dövteamet, Dövblindteamet och Text- och Bildtelefoni

Brukarråd 2016-05-31 Hörselverksamhetens regionala team: Dövteamet, Dövblindteamet och Text- och Bildtelefoni 1 Hörselverksamhetens regionala team Brukarråd 2016-05-31 Hörselverksamhetens regionala team: Dövteamet, Dövblindteamet och Text- och Bildtelefoni Protokoll Närvarande: Berit Jildenhed, FSDB Väst, Agneta

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Konferensrum Ögonblicket, Trädgårdsgatan 15 D i Skövde.

Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Konferensrum Ögonblicket, Trädgårdsgatan 15 D i Skövde. 1 E Bjuke/zd 2015-03-23 Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Konferensrum Ögonblicket, i Skövde. Närvarande: Viola Lindén, SRF Britt Artursson, SRF Claes-Göran Johansson, SRF Berit

Läs mer

Årsredovisning 2012 Hörsel- och dövverksamheten

Årsredovisning 2012 Hörsel- och dövverksamheten Årsredovisning 2012 Hörsel- och dövverksamheten Hörsel- och dövverksamheten har uppdraget att bedriva habilitering/rehabilitering för personer med bestående hörselskada/dövhet/dövblindhet i alla åldrar

Läs mer

Trygg, snabb och säker vård så nära patienten som möjligt!

Trygg, snabb och säker vård så nära patienten som möjligt! Trygg, snabb och säker vård så nära patienten som möjligt! Vision och syfte med Samverkande sjukvård Att tillgodose invånarens behov av god hälso- och sjukvård och samordna sjukvårdsresurserna som finns

Läs mer

Samverkande sjukvård. Lars Helldin

Samverkande sjukvård. Lars Helldin Samverkande sjukvård Lars Helldin Utvecklingen i Fyrbodal 2020 kommer Fyrbodal ha samma antal invånare men 10.000 fler personer över 65 år! Betyder att fler personer kommer ha ökande behov av omvårdnad

Läs mer

Protokoll från Syncentralernas Regionala Brukarråd inom Habilitering & Hälsa 2010-05-19 på Hotell Gyllene Kärven, Herrljunga.

Protokoll från Syncentralernas Regionala Brukarråd inom Habilitering & Hälsa 2010-05-19 på Hotell Gyllene Kärven, Herrljunga. Protokoll från Syncentralernas Regionala Brukarråd inom Habilitering & Hälsa 2010-05-19 på Hotell Gyllene Kärven, Herrljunga. Närvarande: Anette Jernberg, FSBU Väst Thomas Krantz, SRF Göteborg Pia Andersson,

Läs mer

Andelen hörselskadade ökar med stigande ålder

Andelen hörselskadade ökar med stigande ålder Hörselskadades distrikt I Uppsala län Kungsgatan 64 753 18 Uppsala tel: 018-56 09 28 fax: 018-56 09 01 Andelen hörselskadade ökar med stigande ålder 65-74 år: en av fyra 75-84 år: en av tre 85-110 år:

Läs mer

Kvalitetsregister hörselrehabilitering för vuxna. Årsrapport 2012

Kvalitetsregister hörselrehabilitering för vuxna. Årsrapport 2012 Kvalitetsregister hörselrehabilitering för vuxna Årsrapport 2012 Version 1 Rapport utgiven av Forskningsinstitutet Hörselbron Innehåll Introduktion... 3 Referensgrupp... 4 Metod... 5 Deltagare... 6 Täckningsgrad...

Läs mer

Verksamhetsplan. för. Hörselskadades distrikt i Västra Götaland

Verksamhetsplan. för. Hörselskadades distrikt i Västra Götaland Verksamhetsplan för Hörselskadades distrikt i Västra Götaland 2019 1 (6) Hörselskadades Riksförbund Hörselskadades Riksförbund (HRF) är en av de största intresseorganisationerna i Sverige. HRF företräder

Läs mer

Minnesanteckningar brukarråd syn- hörsel- och tolkfrågor

Minnesanteckningar brukarråd syn- hörsel- och tolkfrågor Minnesanteckningar brukarråd syn- hörsel- och tolkfrågor Datum: 2018-05-02 Tid: 13.30 15.30 Plats: Närvarande: Videomöte Fraktgatan 5 Eskilstuna, Hälsovägen 1 Nyköping Annelie Forzelius, Öron-, näsa- och

Läs mer

Verksamhetsplan. för. Hörselskadades distrikt. Västra Götaland

Verksamhetsplan. för. Hörselskadades distrikt. Västra Götaland Verksamhetsplan för Hörselskadades distrikt Västra Götaland i 2017 1 (7) Innehållsförteckning 1. Hörselskadades Riksförbund 3 2. Hörselskadades distrikt Västra Götaland - Styrelsen 3 3. Påverkans- och

Läs mer

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen NU-sjukvården Statistik mars 218 och Trendriktning Distansmöten Juni 217 mars 218 6 NU-sjukvården mars 218 5 4 3 2 1 Totalt antal möten Delaktiga vc Närhälsan Delaktiga VC Privat Delaktiga NH rehab Delaktiga

Läs mer

Introduktion och innehåll

Introduktion och innehåll UPPLAGA 3/2012 Vårdgaranti vad handlar det om egentligen? Detta är en utbildning som riktar sig till dig som är vårdpersonal inom Västra Götalandsregionen och som dagligen möter patienter i ditt arbete.

Läs mer

Svar på Öppet Brev till de politiska partierna i Västra Götalandsregionen

Svar på Öppet Brev till de politiska partierna i Västra Götalandsregionen Svar på Öppet Brev till de politiska partierna i Västra Götalandsregionen Distriktets årsmöte 9 april 2011 beslöt att skicka ett Öppet brev till partierna som sitter i Västra Götalands Regionfullmäktige.

Läs mer

Facit till utbildningsmaterial vårdgaranti UPPLAGA 3/2012

Facit till utbildningsmaterial vårdgaranti UPPLAGA 3/2012 Facit till utbildningsmaterial vårdgaranti UPPLAGA 3/2012 1A Grunderna i vårdgarantin - Vårdgarantins tidsangivelser Svar: Att korta köerna och ge patienterna vård i rätt tid. Syftet är också att öka patientsäkerheten

Läs mer

Kvalitetsregister hörselrehabilitering för vuxna. Årsrapport 2013

Kvalitetsregister hörselrehabilitering för vuxna. Årsrapport 2013 Kvalitetsregister hörselrehabilitering för vuxna Årsrapport 2013 Innehåll Introduktion... 3 Referensgrupp... 4 Viktigaste process- och resultatmåtten... 5 Urvals- och jämförelsekriterier... 6 Ålder och

Läs mer

GAP-analys Demensriktlinjer Kommunerna i Västra Götaland, svar från Äldreomsorgen

GAP-analys Demensriktlinjer Kommunerna i Västra Götaland, svar från Äldreomsorgen GAP-analys Demensriktlinjer 2017-02-10 Kommunerna i Västra Götaland, svar från Äldreomsorgen Länsresultat utan uppdelning. Kommunalförbundsområde GR 14 29,8 Skaraborgs kommunalförbund 17 36,2 Fyrbodals

Läs mer

Nationellt Kvalitetsregister Hörselrehabilitering

Nationellt Kvalitetsregister Hörselrehabilitering Nationellt Kvalitetsregister Hörselrehabilitering Halvårsrapport 2018 Innehåll Versioner... 3 Kommentar till rapporten... 4 Introduktion... 5 Referensgrupp... 6 Deltagare... 7 Metod... 8 Behandling av

Läs mer

Sammanfattning av förändringar i Krav- och kvalitetsbok Vårdval VG Primärvård 2017

Sammanfattning av förändringar i Krav- och kvalitetsbok Vårdval VG Primärvård 2017 Enhet Primärvård Västra Götalandsregionen Sammanfattning av förändringar i Krav- och kvalitetsbok Vårdval VG Primärvård 2017 En reviderad Krav- och kvalitetsbok, förfrågningsunderlag enligt lag (2008:962)

Läs mer

Statistik över. Primär hörselrehabilitering i Stockholms län

Statistik över. Primär hörselrehabilitering i Stockholms län 2016 Statistik över Primär hörselrehabilitering i Stockholms län Innehåll Sammanfattning... 3 Vårdgivare... 4 Två nya och två avslutade avtal... 4 Antal listade individer ökar... 4 Audikas dominans minskar

Läs mer

Nyhetsbrev april 2014

Nyhetsbrev april 2014 Tolkverksamheten Västra Götaland Nyhetsbrev april 2014 Verksamhetschefen har ordet Tolkverksamheten kommer från 1 maj 2014 att ingå i en ny organisation tillsammans med Hörsel- och Synverksamheten med

Läs mer

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Trendriktning Distansmöten juni 217-mars 218 5 Trendriktning Hela VGR maj 217 - mars 218 Trend Antal Distansmöten 45 4 Alingsås lasarett 35 3 25 2 15 1 5 Skaraborgs sjukhus NU-Sjukvården Kungälvs sjukhus

Läs mer

Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 2 februari 2017

Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 2 februari 2017 1 (7) Kallelse/Föredragningslista Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 2 februari 2017 Plats: Aulan, Vintergatan 8, Uddevalla Tid: Kl. 09:00-16:00 Om du inte har möjlighet att närvara

Läs mer

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Fredagen den 18 mars 2016, kl. 09.00-15.00 Närhälsan Lysekils vårdcentral: Kallade: Vård och omsorg samt psykiatri 9-13 Barn och Unga samt missbruk 11-15 Elin Hansson

Läs mer

Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-09-09 - minnesanteckningar

Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-09-09 - minnesanteckningar Birgitha Olsson 2010-09-14 Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-09-09 - minnesanteckningar Plats: Konferensrum Socialkontor, Melleruds kommun Närvarande: Kommun Stina Leander Marianne Jadehill Carina

Läs mer

Så vill vi utveckla sjukvården i Fyrbodal

Så vill vi utveckla sjukvården i Fyrbodal Västra Götalandsregionen Vänersborg 2010-08-24 Så vill vi utveckla sjukvården i Fyrbodal Möjligheternas Västra Götaland 2 (16) Innehållsförteckning Möjligheternas Västra Götaland... 3 Närsjukvård... 5

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Lilla Utsikten, Skaraborgs Sjukhus Skövde, 2013-10-14

Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Lilla Utsikten, Skaraborgs Sjukhus Skövde, 2013-10-14 1 E Bjuke/jn 2013-10-14 Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Lilla Utsikten, Skaraborgs Sjukhus Skövde, 2013-10-14 Närvarande: Viola Lindén, SRF Claes-Göran Johansson, SRF Britt

Läs mer

Företagsklimatet i Trollhättans stad 2017

Företagsklimatet i Trollhättans stad 2017 Företagsklimatet i s stad 2017 Om undersökningen Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Lokalt företagsklimat 2017 s stad Primär målgrupp: Företag med minst

Läs mer

Direktionsmöte SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2005-08-26. Plats och tid: Hotell Swania, Trollhättan 2005-08-26

Direktionsmöte SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2005-08-26. Plats och tid: Hotell Swania, Trollhättan 2005-08-26 Direktionsmöte SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2005-08-26 Plats och tid: Hotell Swania, Trollhättan 2005-08-26 Beslutande Gert-Inge Andersson Trollhättan Clas-Åke Sörkvist Tanum Robert Svensson Mellerud Rolf Mattsson

Läs mer

Kommunikationsplan. Antagen av Ledningsgruppen Vuxna

Kommunikationsplan. Antagen av Ledningsgruppen Vuxna Kommunikationsplan Antagen av Ledningsgruppen Vuxna 2016-04-25 Innehållsförteckning 1. Bakgrund... 2 2. Mål för kommunikationsarbetet... 2 Kommunikationsprocessens komplexitet... 2 2.1 Ambitionstrappan...

Läs mer

Projekt DiREKT. Hur vi kan uppnå vår utmaning i samverkan Information Närvårdssamverkan Södra Älvsborg

Projekt DiREKT. Hur vi kan uppnå vår utmaning i samverkan Information Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Projekt DiREKT Hur vi kan uppnå vår utmaning i samverkan Information 2018 09 26 Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling

Läs mer

Mer än bara telefonrådgivning Regiongemensam hälso-och sjukvård Jill Johansson

Mer än bara telefonrådgivning Regiongemensam hälso-och sjukvård Jill Johansson Mer än bara telefonrådgivning 2019-07-02 Regiongemensam hälso-och sjukvård Jill Johansson Nationella invånartjänster 1177 Vårdguiden på telefon 1177 Vårdguiden webb 1177 Vårdguiden e-tjänst Hitta och jämför

Läs mer

SMS-Livräddare 8 Mars 2018 PreHospen Symposium Högskolan Borås. Team PreHospital Samordning Christopher Lundberg

SMS-Livräddare 8 Mars 2018 PreHospen Symposium Högskolan Borås. Team PreHospital Samordning Christopher Lundberg SMS-Livräddare 8 Mars 2018 PreHospen Symposium Högskolan Lägesrapport SMS-Livräddare i VGR SMS-Livräddare (SMSL) i VGR, del av forskningsprojekt. SMSL. finns i Stockholms Läns Landsting, Region Hovedstaden

Läs mer

Hörselverksamheten, FyrBoDal Hösten 2014

Hörselverksamheten, FyrBoDal Hösten 2014 Kurskatalog för, FyrBoDal Hösten 2014 Välkommen Välkommen till till Teckenspråksutbildning i FyrBoDal Teckenspråkslärare kommer att undervisa dig/er i grupp. Introduktionskurs i teckenspråk ges till dig

Läs mer

Samverkansrutin för mobil närvård i Fyrbodal

Samverkansrutin för mobil närvård i Fyrbodal Författare: Amira Donlagic Godkänd av: Ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal Dokumentet gäller för: Personal som arbetar med mobil närvård 1 Syfte Syftet med rutinen är att beskriva ett gemensamt arbetssätt

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN TILLGÄNGLIGHET OCH ETT GOTT BEMÖTANDE SKAPA VÄRDE FÖR PATIENTEN

VERKSAMHETSPLAN TILLGÄNGLIGHET OCH ETT GOTT BEMÖTANDE SKAPA VÄRDE FÖR PATIENTEN & Hälsas verksamhetsplan 2017-2018 följer Västra Götalandsregionens övergripande verksamhetsplan (förändringsagenda) för hälso- och sjukvård. VERKSAMHETSPLAN 2017-2018 TILLGÄNGLIGHET OCH ETT GOTT BEMÖTANDE

Läs mer

Beslutsstöd för prioriteringar på individnivå. Kom och prova att prioritera hjälpmedel

Beslutsstöd för prioriteringar på individnivå. Kom och prova att prioritera hjälpmedel Beslutsstöd för prioriteringar på individnivå Kom och prova att prioritera hjälpmedel Riktlinjer och beslutsstöd för behovsbaserad hjälpmedelsförskrivning Projekt 2011 2012 Behovsbaserat regelverk Tydliga

Läs mer

Brukarsamverkan med Handikapporganisationer, tolkanvändare

Brukarsamverkan med Handikapporganisationer, tolkanvändare Ulla Mårtensson 044-3094121 ulla.martensson@skane.se Datum Dnr 2012-06-13 Brukarsamverkan med Handikapporganisationer, tolkanvändare Minnesanteckningar 2012-06-13 Tid: 2012-06-13, kl 09.30 12.00 Plats:

Läs mer

Hur mycket kostar äldres fallskador i Lysekil

Hur mycket kostar äldres fallskador i Lysekil Lysekil invånare i Lysekil för respektive Fallskadorna i Lysekil kostar varje år: Regionens kostnad 4,9 milj. kr Kommunens kostnad 5,0 milj. kr Individens kostnad 0,2 milj. kr Total kostnad 10,1 milj.

Läs mer

PROTOKOLL Tolk- och Hörselrådet. Sammanträde Protokoll från Tolk- och Hörselrådets sammanträde

PROTOKOLL Tolk- och Hörselrådet. Sammanträde Protokoll från Tolk- och Hörselrådets sammanträde I llj ~ Landstinget DALARNA Central förvaltning Hälso- och Tolk- och Hörselrådet Sammanträde 2017-03-02 Sida 1 (8) 1-8 Protokoll från Tolk- och Hörselrådets sammanträde Tid: 2017-03-02, kl. 09.30-12.00

Läs mer

- Kjell Nilsson - Kjell Nilsson Justerare Originalprotokollet finns på Fyrbodals kommunalförbund.

- Kjell Nilsson - Kjell Nilsson Justerare Originalprotokollet finns på Fyrbodals kommunalförbund. STYRELSEN 2010-10-04 1 (5) Tid och plats Måndagen 4 oktober kl 09.30 12.15 Närvarande Ordinarie ledamöter Bengt Mattsson, ordf, Tanum Magnus Jacobsson, Uddevalla Carl Kullgren, Bengtsfors Hugo Hultgren,

Läs mer

Habilitering och hjälpmedel

Habilitering och hjälpmedel Habilitering och hjälpmedel Annelie Carlberg Chefssekreterare Telefon: 044-309 41 00 Mobil: 0768-89 00 41 E-post: annelie.c.carlberg@skane.se Datum 2018-04-05 1 (4) Minnesanteckningar 2018-04-05, Funktionshindersråd

Läs mer

Vårdsamverkan Fyrbodal. psykiatri/missbruk

Vårdsamverkan Fyrbodal. psykiatri/missbruk Vårdsamverkan Fyrbodal Beredningen psykiatri/missbruk Stöd till riktade insatser inom området psykisk ohälsa 2012 Överenskommelse mellan staten och SKL Fortsättning på tidigare satsningar inom området

Läs mer

Plats och tid: Riverside i Uddevalla 2006-09-07

Plats och tid: Riverside i Uddevalla 2006-09-07 Direktionsmöte SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2006-09-07 Plats och tid: Riverside i Uddevalla 2006-09-07 Beslutande Gert-Inge Andersson Trollhättan Anne Sophie Aronsson Vänersborg Peter Hemlin Trollhättan Lars-Göran

Läs mer

Vårdsamverkan FyrBoDal 1(5)

Vårdsamverkan FyrBoDal 1(5) Vårdsamverkan FyrBoDal 1(5) Birgitha Olsson 2007-10-07 Närsjukvårdsgruppens Munkedal/Sotenäs/Lysekil möte 2007-09-11- minnesanteckningar Plats: Konferensrum, Vårdcentralen Munkedal Närvarande: Primärvården

Läs mer

Inkomna synpunkter till patientnämnden Registrerade ärenden tom

Inkomna synpunkter till patientnämnden Registrerade ärenden tom Inkomna synpunkter till patientnämnden Registrerade ärenden 2018-04-01 tom 2018-06-30 Analys framtagen av patientnämnden i Region Kronoberg Varför en analys från Patientnämnden i Region Kronoberg? Patientnämnderna

Läs mer

Habilitering och hjälpmedel

Habilitering och hjälpmedel Habilitering och hjälpmedel Annelie Carlberg Chefssekreterare Telefon: 044-309 41 00 Mobil: 0768-89 00 41 E-post: annelie.c.carlberg@skane.se Datum 2018-11-22 1 (4) Minnesanteckningar 21 november, Funktionshindersråd

Läs mer

Till dig som använder hörapparat

Till dig som använder hörapparat patientinformation Hörselverksamheten Till dig som använder hörapparat Hörselnedsättning och hörapparat De flesta personer med hörselnedsättning får hjälp av hörapparat. Utbudet på hörapparater är stort

Läs mer

Indikatorer för process uppföljning maj 2019

Indikatorer för process uppföljning maj 2019 Indikatorer för process uppföljning maj 2019 kopplad till Överenskommelse mellan Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen om samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Läs mer

INBJUDAN. 13 September, kl 09.00 ca 14.00

INBJUDAN. 13 September, kl 09.00 ca 14.00 INBJUDAN 13 September, kl 09.00 ca 14.00 Radisson SAS Scandinavia Hotel (f d Hotel Sheraton) Konferensrum Västerhavet Södra Hamngatan 59-65, Göteborg Centrum för Verksamhetsutveckling, CVU, arrangerar

Läs mer

Vårdsamordnare psykisk ohälsa i primärvård

Vårdsamordnare psykisk ohälsa i primärvård 2018-12-04 Vårdsamordnare psykisk ohälsa i primärvård Dagens presentation Vad gör en Vårdsamordnare psykisk ohälsa? Varför har VGR implementerat funktionen? Hur har vi gjort? Vilka erfarenheter har vårdcentralerna

Läs mer

Gemensamt brukarråd för syn-, hörsel- och tolkfrågor i Landstinget Sörmland. Lokal Hammaren, Fraktgatan 5, Eskilstuna

Gemensamt brukarråd för syn-, hörsel- och tolkfrågor i Landstinget Sörmland. Lokal Hammaren, Fraktgatan 5, Eskilstuna 2017-05-04 LS-HAB17-0003-2 Gemensamt brukarråd för syn-, hörsel- och tolkfrågor i Landstinget Sörmland Datum: 2017-05-04 Tid: 13.00 15.00 Plats: Lokal Hammaren, Fraktgatan 5, Eskilstuna Närvarande: Anette

Läs mer

Så vill vi utveckla närsjukvården

Så vill vi utveckla närsjukvården Västra Götalandsregionen Vänersborg 2011-03-16 Så vill vi utveckla närsjukvården Fyrbodal 2 (9) Innehållsförteckning Närsjukvård Norra Bohuslän och Dalsland... 3 Vad vill socialdemokraterna?... 3 Lokala

Läs mer

Sammanträde med Valnämnden

Sammanträde med Valnämnden Kallelse/Underrättelse Sammanträde med Valnämnden Tid: Måndagen den 16 Maj 2016, kl 18.00 Plats: Rådslaget, Rådhuset, Alingsås Information och överläggningar A/ Principer för indelning i valkretsar och

Läs mer

Media på andra språk än svenska Västra Götalands regionen 2005 Mediainköp

Media på andra språk än svenska Västra Götalands regionen 2005 Mediainköp Mediainköp Borås Göteborg Ale Alingsås Bengtsfors Bollebygd 66 40 41 22 1 7 2 3 1 65 31 544 222 2 2 8 15 5 20 10 5 2 1 1 1 350 250 12 2 214 7 5 48 16 20 49 9 20 2 41 35 438 180 2 1 4 13 2 188 18 348 37

Läs mer

Funktionshindersråd tolkanvändare. Minnesanteckningar Tid: Plats: Hörselenheten, St Lars väg 3, Lund

Funktionshindersråd tolkanvändare. Minnesanteckningar Tid: Plats: Hörselenheten, St Lars väg 3, Lund Charlotta Greiff 0722-357907 Charlotta.greiff@skane.se Funktionshindersråd tolkanvändare Minnesanteckningar 2016-03-29 Tid: 2016-03-29 Plats: Hörselenheten, St Lars väg 3, Lund Datum Dnr 2016-03-29 Närvarande:

Läs mer

Västra Götalands Läns RAorganisation. Fredrik Rasmusson

Västra Götalands Läns RAorganisation. Fredrik Rasmusson Västra Götalands Läns RAorganisation Ale kommun Alingsås kommun Bengtsfors kommun Bollebygd kommun Borås stad Dals-Ed kommun Essunga kommun Falköping kommun Färgelanda kommun Grästorp kommun Gullspång

Läs mer

Företagsklimatet i Melleruds kommun 2017

Företagsklimatet i Melleruds kommun 2017 Företagsklimatet i s kommun 2017 De privata företagen i s kommun sysselsätter 2000 personer. Det ger varje år skatteintäkter på 300 miljoner. Det motsvarar 2200 förskoleplatser eller 600 sjuksköterskor.

Läs mer

Protokoll fört vid regionalt brukarråd 2012-11-14

Protokoll fört vid regionalt brukarråd 2012-11-14 Protokoll fört vid regionalt brukarråd 2012-11-14 Närvarande: Ingvar Wennermark Anne Granath Britta Johansson Göte Gustafsson Ronny Blidberg Mildred Ahlström Kjell Emanuelsson Thomas Krantz Britt Arthursson

Läs mer

Företagsklimatet i Tanums kommun 2017

Företagsklimatet i Tanums kommun 2017 Företagsklimatet i s kommun 2017 Om undersökningen Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Lokalt företagsklimat 2017 s kommun Primär målgrupp: Företag med

Läs mer

Minnesanteckningar - Samråd Ålder

Minnesanteckningar - Samråd Ålder Minnesanteckningar - Samråd Ålder 14 september 2016 09:15 12.00 Vänerparken 15, Vänersborg Deltagare: Jenny Axebrink, Göteborgs räddningsmission Gunnar Pettersson (ersättare för Marianne Hagman), Sveriges

Läs mer

Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg.

Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. /ad Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2015-08-28. Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. Närvarande: Lena Johansson (ordf.), Nina Roos, Maj Lätto, Bo Lundgren, Charlotta Wilhelmsson,

Läs mer

Vårdsamverkan FyrBoDal 1(5)

Vårdsamverkan FyrBoDal 1(5) Vårdsamverkan FyrBoDal 1(5) Birgitha Olsson 2006-10-23 Närsjukvårdsgruppens Munkedal/Sotenäs/Lysekil möte 2006-10-19 - minnesanteckningar Plats: Närvarande: Gunilla Gustafsson Mats Olson Annika Stelling

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2018-10-10 146 KS 203/18 Svar på motion (L) om att införa funktionen syn- och hörselinstruktör i Mölndals stad Beslut Arbetsutskottets

Läs mer

Brukarråd 2015-11-24. Föregående protokoll. Inkomna frågor

Brukarråd 2015-11-24. Föregående protokoll. Inkomna frågor Brukarråd 2015-11-24 Närvarande: Petra Liljeblad FSDB Familjeråd, Berit Jildenhed FSDB Väst, Kurt Söderqvist FSDB Väst, Agne Fröjd HRF Skaraborg, Benny Persson VGDL, Göte Gustavsson SRF Väst, Bert Liljeholm-Brännström

Läs mer

Mötesanteckningar- dialogmöte med patient- och handikappföreningar, 2015-12-07

Mötesanteckningar- dialogmöte med patient- och handikappföreningar, 2015-12-07 Mötesanteckningar- dialogmöte med patient- och handikappföreningar, 2015-12-07 Hälso- och sjukvårdsnämndens presidieberedning samt hälso- och sjukvårdsdirektören hade inbjudit samtliga länsföreningar till

Läs mer

Sammanträde med Överförmyndarnämnden

Sammanträde med Överförmyndarnämnden Kallelse/Underrättelse Sammanträde med Överförmyndarnämnden Tid: Tisdagen den 1 Mars 2016, kl 17.00 Plats: Rådslaget, Rådhuset, Alingsås Information och överläggningar Ärendelista Val av justerare och

Läs mer

Enkätundersökning om patienters upplevelser av vården på Bergsjön Vårdcentral

Enkätundersökning om patienters upplevelser av vården på Bergsjön Vårdcentral Enkätundersökning om patienters upplevelser av vården på Bergsjön Vårdcentral Rapportförfattare: Jenny Nordlöw Inledning Denna rapport är en del av Bergsjöns Vårdcentrals arbete för att kartlägga och förbättra

Läs mer

Uppdrag inom Vårdsamverkan 2016: Ständigt arbete med underhåll av hemsidan och nyhetsbrev. SVPL / SAMSA stort frågetecken råder, komplex organisation

Uppdrag inom Vårdsamverkan 2016: Ständigt arbete med underhåll av hemsidan och nyhetsbrev. SVPL / SAMSA stort frågetecken råder, komplex organisation Verksamhetsberättelse 2016 Nicoline Wackerberg & Eva-Marie Sundqvist 2011 Bakgrund 2014 internat ledningsgrupp, tog beslut om omorganisering av Närsjukvårdsgrupper. 2015 nytt uppdrag från samrådet barn

Läs mer

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, 2017-12-07, Kasen, Stadshuset, Uddevalla Närvarande/ Förhindrade: Se bilaga 1. Godkännande av dagordning/ anmälan övriga frågor Dagordningen godkändes.

Läs mer

Förbundsdirektionen kallas till delregionalt kollektivtrafikråd den 13 juni 2019

Förbundsdirektionen kallas till delregionalt kollektivtrafikråd den 13 juni 2019 Sida 1 (8) Förbundsdirektionen kallas till delregionalt kollektivtrafikråd den 13 juni 2019 Plats och tid: Stadshuset i Åmål kl 10.30 12.00 Kontakt: Någon anmäla om deltagande i mötet erfordras ej. Ombud

Läs mer

Område: Hjälpmedel till personer med hörselnedsättning/dövhet. Innehållsförteckning

Område: Hjälpmedel till personer med hörselnedsättning/dövhet. Innehållsförteckning t Område: Hjälpmedel till personer med hörselnedsättning/dövhet Gilitigt från och med 2010-01-01 Reviderad den 2014-11-07 Innehållsförteckning 04 Hjälpmedel vid personlig medicinsk behandling 04 27 Stimulatorer

Läs mer

Tolkverksamheten Britt Axelsson

Tolkverksamheten Britt Axelsson 1(5) ANTECKNINGAR Tolkverksamheten Britt Axelsson Minnesanteckningar från Tolkverksamhetens Brukarråd den 20 februari 2013, Habilitering & Hälsa, Förvaltningskansliet, Vänerparken, Vänersborg NÄRVARANDE:

Läs mer

Projekt tillgänglig vårdcentral. Helsa vårdcentral Spiran

Projekt tillgänglig vårdcentral. Helsa vårdcentral Spiran Projekt tillgänglig vårdcentral Helsa vårdcentral Spiran Problemområden Otillräcklig telefontillgänglighet Ont om läkartider till nybesökspatienter Långa väntelistor Projektets arbetsgång Uppstart februari

Läs mer

Habilitering och hjälpmedel

Habilitering och hjälpmedel Habilitering och hjälpmedel Annelie Carlberg Chefssekreterare Telefon: 044-309 41 00 Mobil: 0768-89 00 41 E-post: annelie.c.carlberg@skane.se Datum 2017-03-14 1 (4) Minnesanteckningar 2017-03-13, Funktionshindersråd

Läs mer