Minnesanteckningar brukarråd syn- hörsel- och tolkfrågor

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar brukarråd syn- hörsel- och tolkfrågor"

Transkript

1 Minnesanteckningar brukarråd syn- hörsel- och tolkfrågor Datum: Tid: Plats: Närvarande: Videomöte Fraktgatan 5 Eskilstuna, Hälsovägen 1 Nyköping Annelie Forzelius, Öron-, näsa- och halskliniken Malena Nilsson, hörselvårdsmottagningen, Öron-, näsa- och halskliniken Eva-Charlotte Bernthson, Habiliteringsverksamheten Ola Eriksson, Synmottagningen och Hörsel- och dövmottagningen, Habiliteringsverksamheten Anette Sandberg, Tolkcentralen, Habiliteringsverksamheten SRF Synskadades riksförbund Sörmland, Petra Stanzell, Ulf Nordström Glaukomföreningen, Birgitta Hedin Hörselskadades förbund Distrikt, Roland Elving, Hans Trovik FSDB Föreningen Sveriges Dövblinda Benny Broberg, Björn Broberg Sekreterare: Jenny Karlsson, Habiliteringsverksamheten 1. Inledning Eva-Charlotte hälsar alla välkomna. 2. Dagordningen fastställs med tillägg av övrig fråga. 3. Föregående minnesanteckningar från den 15 november Se hemsida : Önskemål om att minnesanteckningar skickas med kallelse. Eva-Charlotte: Det ska vi ha i åtanke vid nästa kallelse. 5dv.) Finns det hörslinga i alla receptioner nu? Malena: Alla tre receptioner på Öron- näsa- halsklinken har hörslinga. På Mälarsjukhuset finns även en skärm uppsatt i receptionen, för bättre sekretess. Skärmar är beställda till receptionerna på Nyköpings lasarett och Kullbergska sjukhuset. SID 1(6)

2 4 c ii) Fråga från organisationen. Vid förra mötet talades det om ett samarbete mellan synmottagningen och ögonkliniken. Har det startat? Och görs det något för att ögonkliniken ska delta på des här mötena? Det är viktigt att de deltar. SVAR: Eva-Charlotte: Ögonkliniken är inbjudna till brukarråd. Sammarbetet har inte kommit igång ännu. Birgitta: Det är svårt för glaukompatienter att få en remiss till synmottagningen, vad är kriterierna för att få komma till synmottagningen? Birgitta påpekar vikten av ökat samarbete med ögonkliniken. SVAR: Ola: Kriterier finns för remittering. Huruvida ögonkliniken lever upp till dessa kan inte vi besvara. Synmottagningen har varit på ögonmottagningen och informerat om remisskriterier. 5 d i) Förbättra och följa upp CI? Lägesrapport? SVAR: Malena: Vi har ett planerat studiebesök på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge, CI-team den 31/5. Ola från synmottagningen och audionomer och Malena från hörselvårdsmottagningen kommer att delta. Efter besöket ska man göra upp en plan för fortsatt arbete. Tinnitusteam, vad händer i den frågan? SVAR: Malena: Tinnitusteamet består av audionomer och medarbetare från hörsel- och dövmottagningen. De kommer att mötas för att arbeta fram ett fungerande team med teamkonferenser. I planeringsfas. 5 a i) SMS-påminnelse från tolkcentralen. Den 1/1-18 startade Tolkcentralen med SMS-påminnelser. SMS till alla som bokat tolk 48 timmar innan tolkuppdraget. Vi använder oss även av manuella bekräftelser, via mail fungerar inte i dagsläget. Man kan se sina tolkbokningar i bokningsportalen innan man får kallelsen, alla beställningar syns. Anette undrar om man har diskuterat detta i deltagande organisationer och om man har några synpunkter på detta. Inga synpunkter framkommer. 4 c i.) Förtydligande angående avgifter. SVAR: Eva-Charlotte: Behandlingsinsats tas ut avgift för. Informationsmöten avgiftsfria. 5 d iv.) TeleQ arbete kring att göra det enklare att förstå vilka knappval man ska göra och lättare att höra valen när man ringer oss. Annelie informerar om att arbetet med utveckling av TeleQ ligger just nu på en högre nivå inom landstinget Sörmland. Man får återkoma i frågan. SID 2(6)

3 Malena: Ställer frågan om man har fått någon respons i organisationerna på utökad användning av tjänster via 1177? Det är ett säkert och bra sätt att kommunicera med vården. Hans: Det är en hög medelålder på deras medlemmar, många äldre behöver med information och har längre startsträcka vid ny teknik. Ulf: Utvecklingsarbete av tjänsterna behövs, en nationell fråga. 4. Frågor från organisationerna a. Hörselfrågor i. HRF-statistik och screening hörsel på äldre HRFs statisk tas fram via enkäter från Statistiska centralbyrån. Om man ska ställa krav så är det en fördel att ha fakta bakom sina krav och statistiken blir ett viktigt verktyg. Se bilaga från föregående möte. Det finns en känsla av att hörselnedsättning inte tas på allvar när det gäller äldre personer. Antal personer med hörselnedsättning i Sörmland ligger på 18,8%, riksgenomsnittet ligger på 18,5%. Av dessa har 33% hörapparater i riksgenomsnittet men Sörmland ligger på 26%. Man kan se detta som ett strukturellt problem. HRF föreslår därför att man ska inför en generell hörselscreening på alla äldre personer i Sörmland för att öka antalet hörapparatbärare. Hur ska man gå vidare med förslaget? SVAR: Annelie: Vi kan inte själva dra det med politikerna. Vi tar tacksam emot er drivkraft. Landstinget Sörmland har inte ett behovsstyrt sätt att arbeta, något vi vill förändra, men att förändra tar tid. Roland: LRFF ska lyfta frågan i höst. Landstingen har olika villkor, det är en nationell fråga. Malena: Håller med. SKL borde sätta ramarna för vilken hörselvård man ska få i landet. Önskvärt med behovsstyrd vård. Ett audiogram ger ett dåligt mått på hur man mår, den påvisar inte livkvalitén. HRFs statistik är mycket bra. Möte med LRFF är planerat till den 26/5. Hur är det med samverkan mellan HRF och LRFF? Roland: Vi ska bättra oss på intern kommunikation. b. Tolkfrågor i. Benny: Vi har haft ett möte med chef för tolkcentralen och tolkar, ett bra möte. Vi ser fram emot att träffas igen om ett halvår. SID 3(6)

4 Anette: Håller med, ett bra och givande möte. Vi ska fortsätta med att fördjupa oss i samarbetet inom dövblindtolkning. c. Synfrågor i. Rehabiliteringskedjan och samverkan med kommunen Ulf: rehabiliteringskedjan från optiker till synmottagning. Ställer frågan om det finns någon tanke på samverkan med kommunen? Stora svårigheter i vardagen, allt från att orientera sig i sitt närområde till hinder i hemmet och behov av hjälpmedel. Hur långt sträcker sig landstingets ansvar för rehabilitering i hemmiljön? Har det diskuterats något avtal mellan kommun och landsting vem som förskriver hjälpmedel till hemmet? Man kan se en risk för ökat omsorgsbehov om personer med grav synnedsättning inte har kunskaper om att hantera sin situation. SVAR: Ola: Orientering och förflyttning är synmottagningens uppdrag. Men att organisera upp hemmet ligger utanför vårt uppdrag. Heminstruktörer som tidigare fanns via kommunen är ju tyvärr borttagna. Eva-Charlott: Det behövs en stödfunktion från kommunen och är en diskussion mellan er och kommunen. Roland: Frågan bör tas upp i gemensamma nämnden. Vill ha stöd i frågan från landstinget sida. Eva-Charlotte: Bra och angelägen fråga, vi står bakom frågan. Rådet för funktionshinderfrågor och gemensamma nämnden är bra kanaler att dra dessa frågor i. ii. Enkät från Synskadades riksförbund Har enkäten kommit till synmottagningen? SVAR: Ola: Har inte själv sett den men har hört via kollegor att den har kommit. 5. Övrig information från deltagande verksamheter a. Tolkcentralen i. Bemanning på Tolkcentralen. Samordnare Carolina har slutat och rekrytering av ersättare är klar, Carin Lignell är ny samordnare och tolk. En tolk har sagt upp sin tjänst, rekrytering pågår. En tolk är tjänstledig sex månader. Bemanningssituationen har påverkats av ändring av arbetsvillkor. SID 4(6)

5 Det finns avsatt 15 miljoner kronor per år i tre år för fortsatt utredning kring tolk i arbetslivet. Ännu har vi inte fått besked hur arbetet ska genomföras eller vilken myndighet som ska ansvara. Besked väntas från socialdepartementet. Till och med april har Tolkcentralen haft 962 bokningar, vara av 42 stycken har man inte kunnat lösa. 31 stycken bokningar har blivit inställda på plats. Roland: Hur många externa tolkar har använts? SVAR: Anette: Har ingen statiskt på det med mig, kan återkomma med de sifforna. b. Synmottagningen i. Datum och tid för informationsträff efter gruppverksamhet är: Glaukomförbundet och SRF den 5/6 kl lokal Mälaren Fraktgatan 5 Eskilstuna. ii. Synmottagningen kommer att ha reducerad verksamhet under sommaren. Telefonmottagning hela sommaren men inte full personalstyrka. c. Hörsel- och dövmottagningen i. Datum och tid för informationsträff efter gruppverksamhet är: HRF den 12/6 kl lokal Hjälmaren Fraktgatan 5 Eskilstuna. ii. Hörsel- och dövmottagningen kommer att ha reducerad verksamhet under sommaren. Mottagningen kommer inte ha telefonrådgivning under vecka 29, men eftersom felanmälningar nu går direkt till hjälpmedelscentralen ska detta inte vara något problem. iii. Mottagningen har tre vakanta tjänster, psykolog, specialpedagog och logoped. Rekrytering pågår. d. Öron- näsa- och halskliniken. i. Annelie: Samtliga mottagningar i länet är trångbodda. Man håller på att se över lösningar på lokaler. Man har sett över tid att antalet patienter har ökat. Diskussioner med personalen kring att ta fram nya arbetssätt förs, för att effektivisera ii. Malena: Hörselvårdmottagningarna kommer att ha ungefär 50 % bemanning under veckorna Även Hörselvårdsmottagningen är trångbodda, det finns underlag för att anställa fler audionomer men lokalmässigt finns ingen möjlighet. Ett ökat inflöde av remisser har skapat en del väntetider. Samtidigt som förbättringsarbete SID 5(6)

6 också tar resurser från mottagningen, dessa förbättringsarbeten är vi ålagda av politikerna arr utföra. e. Ögonkliniken Ingen representant deltar på mötet. 6. Övriga frågor i. Anette: Landstinget kommer att införa självincheckning, att man själv registerar sitt besök på mottagningen på en pekskärm. Landstinget har tagit fram ett antal pilotavdelningar som ska testa självincheckning under hösten 2018, om det faller väl ut kommer det att införas på samtliga mottagningar. Vid införandet kommer det att finnas värdar/värdinnor vid incheckningsmonitorerna som ska hjälpa patienterna rätt. Lokala receptioner på respektive mottagning ska finnas kvar. ii. Uppstart Nya vårdcentralen Eskilstuna. De önskar dialog med intresseorganisationer för diskussion kring utformning av den nya vårdcentralen. Inbjudan med kontaktuppgifter till Linda Lännerström på vårdcentralen bifogas minnesanteckningarna. iii. Eva-Charlotte berättar kort om ett utvecklingsarbete inom landstinget Bildstöd ett verktyg att använda i vården. Eva-Charlotte passar på att tacka samtliga för tiden hon arbetat med brukarrådet, hon kommer att avluta sin tjänst som verksamhetschef i september 2018 men kommer att fortsätta arbeta inom landstinget. 7. Nästa möte 16 november kl Videokonferens lokal Mälaren Fraktgatan 5 Eskilstuna, lokal Långskär Hälsovägen 1 Nyköping. LRFF Landstinget råd För funktionshinderfrågor SID 6(6)

Gemensamt brukarråd för syn-, hörsel- och tolkfrågor i Landstinget Sörmland. Lokal Hammaren, Fraktgatan 5, Eskilstuna

Gemensamt brukarråd för syn-, hörsel- och tolkfrågor i Landstinget Sörmland. Lokal Hammaren, Fraktgatan 5, Eskilstuna 2017-05-04 LS-HAB17-0003-2 Gemensamt brukarråd för syn-, hörsel- och tolkfrågor i Landstinget Sörmland Datum: 2017-05-04 Tid: 13.00 15.00 Plats: Lokal Hammaren, Fraktgatan 5, Eskilstuna Närvarande: Anette

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Datum: 2013-11-14. Tid: 13.30-14.30. Fraktgatan, lokal Hammaren

MINNESANTECKNINGAR. Datum: 2013-11-14. Tid: 13.30-14.30. Fraktgatan, lokal Hammaren Habilitering & Hjälpmedel ORDFÖRANDE DATUM DIARIENR Eva-Charlotte Bernthson 2013-11-14 HH-HOH13-094/2 MINNESANTECKNINGAR Gemensamt brukarråd för syn-, hörsel-, tolkfrågor i Landstinget Sörmland Datum:

Läs mer

Minnesanteckningar för Regionalt brukarråd för Dövteamet, Dövblindteamet och Text- och bildtelefoniteamet 150326

Minnesanteckningar för Regionalt brukarråd för Dövteamet, Dövblindteamet och Text- och bildtelefoniteamet 150326 Minnesanteckningar för Regionalt brukarråd för Dövteamet, Dövblindteamet och Text- och bildtelefoniteamet 150326 Närvarande: Tove Wrånge, enhetschef Jenny Widmark, Kent Hedesström, Dövblindteamet Solveig

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Smörblomman, Skaraborgs Sjukhus Skövde,

Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Smörblomman, Skaraborgs Sjukhus Skövde, 1 A Lindberg/EL 2012-10-15 Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Smörblomman, Skaraborgs Sjukhus Skövde, 2012-10-15 Närvarande: Claes-Göran Johansson, SRF Gabriella Posse, FSBU Anette

Läs mer

1 Inledning och presentation Tolkcentralen hälsade alla välkomna till årets första möte.

1 Inledning och presentation Tolkcentralen hälsade alla välkomna till årets första möte. Närvarande representanter från: HRF, Hörselskadades Distrikt i Stockholms län, Rådet för text- och tolkfrågor FHDBF, Föreningen för Hörselskadade och Döva Barn med Föräldrar DHB Östra, Riksförbundet för

Läs mer

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 4. Rapport från SON och HSN. 7. Önskemål om frågor till nästa möte

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 4. Rapport från SON och HSN. 7. Önskemål om frågor till nästa möte Socialnämnden och Hälso- och sjukvårdsnämndens Samrådsgrupp Datum 17 maj 2018 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Föregående minnesanteckningar 4. Rapport från SON och HSN 5. Gruppdiskussion

Läs mer

Protokoll från Dövteamets brukarråd 101104, Göteborg

Protokoll från Dövteamets brukarråd 101104, Göteborg Protokoll från Dövteamets brukarråd 101104, Göteborg Närvarande: Lisa Hoflin Bodebeck, Linnea Cliffordson, Tove Wrånge, Paula Larsson, Roland Califf och Maria Hjellström 1. Genomgång av förra protokollet

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sida Tolk- och hörselrådet 2012-03-13 1 10 1(7) Plats och tid Falu lasarett, konferenscentrum A 1, kl 10.00 11.

Sammanträdesdatum Paragrafer Sida Tolk- och hörselrådet 2012-03-13 1 10 1(7) Plats och tid Falu lasarett, konferenscentrum A 1, kl 10.00 11. LANDSTINGET DALARNA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Paragrafer Sida Tolk- och hörselrådet 2012-03-13 1 10 1(7) Plats och tid Falu lasarett, konferenscentrum A 1, kl 10.00 11.35 Ordinarie ledamöter

Läs mer

Minnesanteckningar från AU för Rådet för funktionshinderfrågor

Minnesanteckningar från AU för Rådet för funktionshinderfrågor Eskilstuna kommun Minnesanteckningar Rådet för funktionshinder frågor 2013-01-16 Anna-Maarit Tirkkonen Tfn 016-710 24 28, 073-950 65 89 e-post: anna-maarit.tirkkonen@eskilstuna.se Närvarande Joel Hamberg

Läs mer

Minnesanteckningar lokalt brukarråd Tisdagen den 27 mars Kl.08,30-09,00 Förmöte för er brukarrådsrepresentanter

Minnesanteckningar lokalt brukarråd Tisdagen den 27 mars Kl.08,30-09,00 Förmöte för er brukarrådsrepresentanter Minnesanteckningar lokalt brukarråd Tisdagen den 27 mars Kl.08,30-09,00 Förmöte för er brukarrådsrepresentanter Närvarande: Maj-Britt Malmsten Britta Johansson Mildred Ahlström Ronny Blidberg Agneta Hummerhjelm

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Lilla Utsikten, Skaraborgs Sjukhus Skövde, 2013-10-14

Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Lilla Utsikten, Skaraborgs Sjukhus Skövde, 2013-10-14 1 E Bjuke/jn 2013-10-14 Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Lilla Utsikten, Skaraborgs Sjukhus Skövde, 2013-10-14 Närvarande: Viola Lindén, SRF Claes-Göran Johansson, SRF Britt

Läs mer

Tjänsteutlåtande om regelverk för hörseltekniska hjälpmedel

Tjänsteutlåtande om regelverk för hörseltekniska hjälpmedel TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(3) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Mats Bäckarslöf Utvecklingsenheten +46155245350 2016-04-01 NSV16-0010-1 Ä R E N D E G Å N G Nämnden för samverkan kring socialtjänst

Läs mer

Habilitering och hjälpmedel

Habilitering och hjälpmedel Habilitering och hjälpmedel Annelie Carlberg Chefssekreterare Telefon: 044-309 41 00 Mobil: 0768-89 00 41 E-post: annelie.c.carlberg@skane.se Datum 2018-11-22 1 (4) Minnesanteckningar 21 november, Funktionshindersråd

Läs mer

Verksamhetsplan. för. Hörselskadades distrikt i Västra Götaland

Verksamhetsplan. för. Hörselskadades distrikt i Västra Götaland Verksamhetsplan för Hörselskadades distrikt i Västra Götaland 2018 Denna verksamhetsplan antogs på Distriktsmötet 2017-10-28 1 (6) Hörselskadades Riksförbund Hörselskadades Riksförbund (HRF) är en av de

Läs mer

PROTOKOLL Tolk- och hörselrådet. Sammanträde Protokoll från Tolk- och hörselrådets sammanträde

PROTOKOLL Tolk- och hörselrådet. Sammanträde Protokoll från Tolk- och hörselrådets sammanträde I Il ~ Landstinget DALARNA Central förvaltning Hälso- och Tolk- och hörselrådet Sammanträde 2018-11 -12 Sida 1 (7) 27-35 Protokoll från Tolk- och hörselrådets sammanträde Tid: 2018-11- 12, kl. 09.30-12.00

Läs mer

Minnesanteckningar från samverkansmöte

Minnesanteckningar från samverkansmöte Minnesanteckningar från samverkansmöte 2017-03-07 Närvarande representanter från: HRF, Hörselskadades Distrikt i Stockholms län, Rådet för text- och tolkfrågor FHDBF, Föreningen för Hörselskadade och Döva

Läs mer

Minnesanteckningar från samverkansmöte

Minnesanteckningar från samverkansmöte Minnesanteckningar från samverkansmöte 2015-02-19 Närvarande representanter från: SDF, Stockholms Dövas förening HRF, Hörselskadades Distrikt i Stockholms län, Rådet för text- och tolkfrågor FHDBF, Föreningen

Läs mer

Förslag till organisatorisk placering av heminstruktörer Yttrande till kommunstyrelsen

Förslag till organisatorisk placering av heminstruktörer Yttrande till kommunstyrelsen SID 1 (5) Handläggare: Andreas Thorstensson Telefon: 08-508 24 552 Till Skärholmens stadsdelsnämnd 2012-06-14 Förslag till organisatorisk placering av heminstruktörer Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel

Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel Datum: 2018-01-23 Tid: 13.15 16.00 Plats: Närvarande: Åsa Folkhögskola, Fållökna Peter Svedin, HMC Charlotte Berggrund, HMC Anna Midgården, HMC Åsa Enberg,

Läs mer

Habilitering och hjälpmedel

Habilitering och hjälpmedel Habilitering och hjälpmedel Annelie Carlberg Chefssekreterare Telefon: 044-309 41 00 Mobil: 0768-89 00 41 E-post: annelie.c.carlberg@skane.se Datum 2017-11-14 1 (5) Minnesanteckningar 2017-11-13, Funktionshindersråd

Läs mer

Verksamhetsplan. för. Hörselskadades distrikt i Västra Götaland

Verksamhetsplan. för. Hörselskadades distrikt i Västra Götaland Verksamhetsplan för Hörselskadades distrikt i Västra Götaland 2019 1 (6) Hörselskadades Riksförbund Hörselskadades Riksförbund (HRF) är en av de största intresseorganisationerna i Sverige. HRF företräder

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Konferensrum Ögonblicket, Trädgårdsgatan 15 D i Skövde.

Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Konferensrum Ögonblicket, Trädgårdsgatan 15 D i Skövde. 1 E Bjuke/zd 2015-03-23 Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Konferensrum Ögonblicket, i Skövde. Närvarande: Viola Lindén, SRF Britt Artursson, SRF Claes-Göran Johansson, SRF Berit

Läs mer

Mötesanteckningar- dialogmöte med patient- och handikappföreningar, 2015-12-07

Mötesanteckningar- dialogmöte med patient- och handikappföreningar, 2015-12-07 Mötesanteckningar- dialogmöte med patient- och handikappföreningar, 2015-12-07 Hälso- och sjukvårdsnämndens presidieberedning samt hälso- och sjukvårdsdirektören hade inbjudit samtliga länsföreningar till

Läs mer

Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel

Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel Minnesanteckningar Beredningsgrupp Hjälpmedel Datum: 2018-02-20 Tid: 13.15 16.00 Plats: Närvarande: Skype Peter Svedin, HMC Charlotte Berggrund, HMC Åsa Enberg, Katrineholms Kommun Mattias Carlsson, Oxelösund

Läs mer

Minnesanteckning. Lokalt brukarråd, Hörselverksamheten FyrBoDal

Minnesanteckning. Lokalt brukarråd, Hörselverksamheten FyrBoDal Minnesanteckning Lokalt brukarråd, Hörselverksamheten FyrBoDal Tid: 140211 Plats: Plan 7, Hörselverksamhetens lokaler, Vänerparken. Närvarande: Harry Eriksson Berit Swärd, HRF Vänersborg/Trollhättan Hans

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll Innehåll 1 Information från Länsrådet för funktionsnedsättningar... 3 2 Godkännande av ärendelista... 4 3 Föregående sammanträdesprotokoll... 5 4 Information från Länstrafikens trafik- och tillgänglighetsråd...

Läs mer

Minnesanteckningar från samverkansmöte 2014-05-22

Minnesanteckningar från samverkansmöte 2014-05-22 Minnesanteckningar från samverkansmöte 2014-05-22 Närvarande representanter från: SDF, Stockholms Dövas förening HRF, Hörselskadades Distrikt i Stockholms län, Rådet för text- och tolkfrågor FSDB, Förbundet

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Konferensrum Ögonblicket, Trädgårdsgatan 15 D i Skövde.

Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Konferensrum Ögonblicket, Trädgårdsgatan 15 D i Skövde. 1 E Bjuke/jn 2014-10-13 Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Konferensrum Ögonblicket, i Skövde. Närvarande: Viola Lindén, SRF Gunilla Johansson, SRF Britt Artursson, SRF Claes-Göran

Läs mer

Funktionshindersråd tolkanvändare. Minnesanteckningar Tid: Plats: Hörselenheten, St Lars väg 3, Lund

Funktionshindersråd tolkanvändare. Minnesanteckningar Tid: Plats: Hörselenheten, St Lars väg 3, Lund Charlotta Greiff 0722-357907 Charlotta.greiff@skane.se Funktionshindersråd tolkanvändare Minnesanteckningar 2016-03-29 Tid: 2016-03-29 Plats: Hörselenheten, St Lars väg 3, Lund Datum Dnr 2016-03-29 Närvarande:

Läs mer

Vad händer när man börjar se dåligt?

Vad händer när man börjar se dåligt? Vad händer när man börjar se dåligt? Välkommen till Syncentralen För att komma till Syncentralen måste du ha remiss från ögonläkare. På Syncentralen finns optiker, synpedagoger, datapedagog, kurator, psykolog,

Läs mer

1 Val av justerare Att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll utsågs Britt Arthursson, SRF Skaraborg.

1 Val av justerare Att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll utsågs Britt Arthursson, SRF Skaraborg. Protokoll från Syncentralernas Regionala Brukarråd inom Habilitering & Hälsa 2010-10-26 på Hotell Gyllene Kärven, Herrljunga. Närvarande: Thomas Krantz, SRF Göteborg Berit Jildenhed, FSDB Väst Ronny Blidberg

Läs mer

Lena Göransson. Verksamhetschef Nationellt kunskapscenter för dövblindfrågor

Lena Göransson. Verksamhetschef Nationellt kunskapscenter för dövblindfrågor Lena Göransson Verksamhetschef Nationellt kunskapscenter för dövblindfrågor Nationellt kunskapscenter för dövblindfrågor Är en statsbidragsfinansierad verksamhet med medel från Socialdepartementet Socialstyrelsen

Läs mer

PROTOKOLL Tolk- och hörselrådet. Sammanträde Protokoll från Tolk- och hörselrådets sammanträde

PROTOKOLL Tolk- och hörselrådet. Sammanträde Protokoll från Tolk- och hörselrådets sammanträde I llj ~ Landstinget DALARNA Central förvaltning Hälso- och Tolk- och hörselrådet Sammanträde 2018-09 -17 Sida 1 (9) 18-26 Protokoll från Tolk- och hörselrådets sammanträde Tid: 2018-09- 17, kl. 09.30-12.00

Läs mer

Minnesanteckningar från samverkansmöte

Minnesanteckningar från samverkansmöte Minnesanteckningar från samverkansmöte 2016-05-19 Närvarande representanter från: HRF, Hörselskadades Distrikt i Stockholms län, Rådet för text- och tolkfrågor FHDBF, Föreningen för Hörselskadade och Döva

Läs mer

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor Kommunstyrelsen Datum 1 (8) Kommunledningskontoret 2013-02-07 Rådet för funktionshinderfrågor Anna-Maarit Tirkkonen Tfn. 016-710 24 28 Mobil: 073-950 65 89 Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

Minnesanteckningar från samverkansmöte

Minnesanteckningar från samverkansmöte Minnesanteckningar från samverkansmöte 2018-03-13 Närvarande representanter från: FHDBF, Föreningen för Hörselskadade, Döva, Barn och Familjer DHB Östra, Riksförbundet för döva, hörselskadade och språkstörda

Läs mer

PROTOKOLL 04 / Typ av sammanträde Ombudsmöte Sammanträdesdatum Tid Plats Eleonoragatan 18

PROTOKOLL 04 / Typ av sammanträde Ombudsmöte Sammanträdesdatum Tid Plats Eleonoragatan 18 Sidan 1 av 7 2010-02-15 SÖRMLAND PROTOKOLL 04 / 2014 Typ av sammanträde Ombudsmöte Sammanträdesdatum 2014-11-19 Tid 18.00-19.45 Plats Eleonoragatan 18 39 50 39. Mötets öppnade Roland Elfving hälsade alla

Läs mer

Minnesanteckningar från samverkansmöte 2014-09-11

Minnesanteckningar från samverkansmöte 2014-09-11 Minnesanteckningar från samverkansmöte 2014-09-11 Närvarande representanter från: SDF, Stockholms Dövas förening HRF, Hörselskadades Distrikt i Stockholms län, Rådet för text- och tolkfrågor FSDB, Förbundet

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Datum: Tid:

MINNESANTECKNINGAR. Datum: Tid: Hälso- och sjukvård D A T U M 2017-06-20 D I A R I E N R MINNESANTECKNINGAR Beredningsgrupp Datum: 2017-06-20 Tid: 13.15-16.15 Plats: Närvarande: SKYPE/ Telefon Peter Svedin, HMC Lotta Berggrund, HMC Margareta

Läs mer

I Il ~ Landstinget. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde PROTOKOLL LPR. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Futurum Falun

I Il ~ Landstinget. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde PROTOKOLL LPR. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Futurum Falun I Il ~ Landstinget DALARNA Sammanträde 2017-05-17 11-19 Sid 1 (7) Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde Tid: 2017-05-17, kl. 13.00-15.30 Plats: Landstingshuset, Futurum Falun Beslutande Elin Noren

Läs mer

Samverkansmöte om hjälpmedel

Samverkansmöte om hjälpmedel Minnesanteckning Samverkansmöte om hjälpmedel SPF seniorer, Gunilla Bergstedt SKPF, Majvor Hällström SRF, Thomas Tillberg SPRF Siv Nilsson NEURO Doris Lehto SPRF Siv Nilsson, SPRF NHR Lars-Olov Olsson

Läs mer

Habilitering och hjälpmedel

Habilitering och hjälpmedel Habilitering och hjälpmedel Annelie Carlberg Chefssekreterare Telefon: 044-309 41 00 Mobil: 0768-89 00 41 E-post: annelie.c.carlberg@skane.se Datum 2018-09-04 1 (4) Minnesanteckningar 2018-09-03, Funktionshindersråd,

Läs mer

Brukarråd med Hörselverksamhetens regionala team: Dövteamet, Dövblindteamet och Text- och bildtelefoni

Brukarråd med Hörselverksamhetens regionala team: Dövteamet, Dövblindteamet och Text- och bildtelefoni Brukarråd med Hörselverksamhetens regionala team: Dövteamet, Dövblindteamet och Text- och bildtelefoni Tid: Tisdag 7 mars 2017 Plats: Hörselverksamheten, Skövde Närvarande: Berit Jildenhed, FSDB Väst,

Läs mer

Begäran om disposition av medel ur budgeten för privata vårdgivare

Begäran om disposition av medel ur budgeten för privata vårdgivare ÖNH-kliniken Till Länssjukvårdsnämnden Begäran om disposition av medel ur budgeten för privata vårdgivare Bakgrund: Landstingsstyrelsen beslutade 2010-06-01 att Öron-, näs- och halskliniken skulle få disponera

Läs mer

Minnesanteckning. Lokalt brukarråd, Hörselverksamheten FyrBoDal

Minnesanteckning. Lokalt brukarråd, Hörselverksamheten FyrBoDal Minnesanteckning Lokalt brukarråd, Hörselverksamheten FyrBoDal Tid: 130925 Plats: Plan 7, Hörselverksamhetens lokaler, Vänerparken. Närvarande: Gunnar Särnbratt, HRF Uddevalla Henry Karlsson, HRF Uddevalla

Läs mer

Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 15:00-16:45. Jacob Högfeldt (M)

Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 15:00-16:45. Jacob Högfeldt (M) 2018-02-14 Dnr. KS/2018:5-103 1/6 Plats och tid Ordförande Närvarande rådsrepresentanter och ersättare Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 15:00-16:45 Jacob Högfeldt (M) Maud Husberg, Föreningen Autism

Läs mer

Länsrådet för funktionsnedsättningar, LFF Tid: kl.13:00-16:00 Plats: Regionens hus, Jönköping, sal A

Länsrådet för funktionsnedsättningar, LFF Tid: kl.13:00-16:00 Plats: Regionens hus, Jönköping, sal A Protokoll Länsrådet för funktionsnedsättningar, LFF Tid: 2016-09-08 kl.13:00-16:00 Plats: Regionens hus, Jönköping, sal A Närvarande: Mattias Ingeson, RJL, ordförande Eva Blomquist, HRF Eva Eliasson, RJL

Läs mer

Habilitering och hjälpmedel

Habilitering och hjälpmedel Habilitering och hjälpmedel Annelie Carlberg Chefssekreterare Telefon: 044-309 41 00 Mobil: 0768-89 00 41 E-post: annelie.c.carlberg@skane.se Datum 2018-04-05 1 (4) Minnesanteckningar 2018-04-05, Funktionshindersråd

Läs mer

CSK, Bragska Villan, konferensrum Fryken

CSK, Bragska Villan, konferensrum Fryken Hälso- och Sjukvårdsstaben Hälsovalskansliet Berit Bryske MINNESANTECKNING HÄLSOVALSRÅD 2014-05-23 LK/120259 Plats CSK, Bragska Villan, konferensrum Fryken Närvarande: Anders Olsson, LiV Bengt Hanson,

Läs mer

Brukarråd med Hörselverksamhetens regionala team: Dövteamet, Dövblindteamet och Text- och bildtelefoni

Brukarråd med Hörselverksamhetens regionala team: Dövteamet, Dövblindteamet och Text- och bildtelefoni Hörselverksamheten 1 (5) Brukarråd med Hörselverksamhetens regionala team: Dövteamet, Dövblindteamet och Text- och bildtelefoni Tid: torsdag 29 september 2016 Plats: Ekelundsgatan 8, rum 309 Närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar från samverkansmöte 2014-02-27

Minnesanteckningar från samverkansmöte 2014-02-27 Minnesanteckningar från samverkansmöte 2014-02-27 Närvarande representanter från: SDF, Stockholms Dövas förening HRF, Hörselskadades Distrikt i Stockholms län, Rådet för text- och tolkfrågor FSDB, Förbundet

Läs mer

Minnesanteckningar från samverkansmöte

Minnesanteckningar från samverkansmöte Minnesanteckningar från samverkansmöte 2016-10-27 Närvarande representanter från: HRF, Hörselskadades Distrikt i Stockholms län, Rådet för text- och tolkfrågor FSDB, Föreningen Sveriges dövblinda, Stockholm

Läs mer

Verksamhetsplan. för. Hörselskadades distrikt. Västra Götaland

Verksamhetsplan. för. Hörselskadades distrikt. Västra Götaland Verksamhetsplan för Hörselskadades distrikt Västra Götaland i 2017 1 (7) Innehållsförteckning 1. Hörselskadades Riksförbund 3 2. Hörselskadades distrikt Västra Götaland - Styrelsen 3 3. Påverkans- och

Läs mer

Minnesanteckningar från samverkansmöte

Minnesanteckningar från samverkansmöte Minnesanteckningar från samverkansmöte 2013-11-21 Närvarande representanter från: SDF, Stockholms Dövas förening HRF, Hörselskadades Distrikt i Stockholms län, Rådet för text- och tolkfrågor FSDB, Förbundet

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Habilitering & Hjälpmedel D A T U M 2016-03-02 D I A R I E N R MINNESANTECKNINGAR Minnesanteckningar Datum: 2016-03-01 Tid: 13.15-16.15 Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Närvarande: Peter Svedin, HMC

Läs mer

0 Österåker. Minnesanteckningar för Tillgänglighetsrådet. Tid. Onsdag den 5 december 2018, kl Plats. Largen, Alceahuset.

0 Österåker. Minnesanteckningar för Tillgänglighetsrådet. Tid. Onsdag den 5 december 2018, kl Plats. Largen, Alceahuset. 0 Österåker Minnesanteckningar för Tillgänglighetsrådet Tid Plats Närvarande Utses att justera, I Onsdag den 5 december 2018, kl. 18-20 Largen, Alceahuset Enligt bifogad närvarolista Eva Börjesson Nordin

Läs mer

1. Förmöte för representanterna för intresseorganisationerna

1. Förmöte för representanterna för intresseorganisationerna SYNCENTRALEN VÄNERSBORG Datum 2012-10-02 Lokalt brukarråd Tisdagen den 2 oktober 2012 Kl.09,00(förmöte) Brukarråd kl.09,30-11,30 Plats: Syncentralen Vänersborg Närvarande: Representanter: Lennart Kristensson

Läs mer

Sammanträde med Landstingets råd för funktionshindersfrågor

Sammanträde med Landstingets råd för funktionshindersfrågor Sammanträde med Landstingets råd för funktionshindersfrågor Datum: 2014-06-11 Tid: 09:00-12:00 Plats: Ledamöter: Landstingskansliet, Nyköping Jan Olof Blomster (FP) ordförande Hans Andersson (M) 1:a vice

Läs mer

Minnesanteckningar från patientrådets möte 130507

Minnesanteckningar från patientrådets möte 130507 Minnesanteckningar från patientrådets möte 130507 Närvarande Anna-Lena Sunesson Birgitta Larsen Christer Aronsson Ewa Jonsson Helena Bucht (via video) Katja Vuollet Carlsson Malin Andersson Margareta Sundsten

Läs mer

Funktionsrätt Västerbotten (tidigare HSO Västerbotten), Ordförandemöte

Funktionsrätt Västerbotten (tidigare HSO Västerbotten), Ordförandemöte Funktionsrätt Västerbotten (tidigare HSO Västerbotten), Ordförandemöte Protokoll (2 bilaga, Närvarolista samt bildspel gällande Region Västerbotten) 2017-10-25 18.00 20.30 25 Mötets öppnande 26 Upprop

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Konferensrum Ögonblicket, Trädgårdsgatan 15 D i Skövde.

Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Konferensrum Ögonblicket, Trädgårdsgatan 15 D i Skövde. 1 E Bjuke/el 2014-03-24 Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Konferensrum Ögonblicket, i Skövde. Närvarande: Anette Jernberg, FSBU Marianne Jansson, SRF Viola Lindén, SRF Mathias

Läs mer

Minnesanteckningar Beredningsgrupp 26 september. kl , Hotell Malmköping

Minnesanteckningar Beredningsgrupp 26 september. kl , Hotell Malmköping 1 (5) Minnesanteckningar Beredningsgrupp 26 september. kl. 13.15 16.15, Hotell Malmköping Närvarande: Eva-Charlotte Berntsson Habiliteringen Anja Lahti Primärvården Lena Gernandt Nyköpings Kommun Margareta

Läs mer

Minnesanteckningar från samverkansmöte

Minnesanteckningar från samverkansmöte 1 Minnesanteckningar från samverkansmöte 2017-05-09 Närvarande representanter från: HRF, Hörselskadades Distrikt i Stockholms län, Rådet för text- och tolkfrågor FHDBF, Föreningen för Hörselskadade och

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Datum: Tid: Åsa Folkhögskola, Sköldinge

MINNESANTECKNINGAR. Datum: Tid: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Hälso- och sjukvård D A T U M 2017-01-31 D I A R I E N R MINNESANTECKNINGAR Beredningsgrupp Datum: 2017-01-31 Tid: 13.15-16.15 Plats: Närvarande: Ej närvarande: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Peter Svedin,

Läs mer

Minnesanteckningar från samverkansmöte 2013-05-30

Minnesanteckningar från samverkansmöte 2013-05-30 Minnesanteckningar från samverkansmöte 2013-05-30 Närvarande representanter från: SDF, Stockholms Dövas förening SDUR, Stockholms Dövas Ungdomsråd DHB Östra HRF, Hörselskadades Distrikt i Stockholms län,

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Ögonkliniken Sörmland Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Kvalitetsbokslut Ögonkliniken

Kvalitetsbokslut Ögonkliniken Kvalitetsbokslut 2011 Ögonkliniken Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska resultat...

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2010-05-21 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Gunilla Åström Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindkvist Camilla Stenmark Britt-Inger Lundstedt Eva Gustavsson

Läs mer

Regelverk för bidrag till glasögon och kontaktlinser

Regelverk för bidrag till glasögon och kontaktlinser TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(3) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Ing-Britt Johansson Utvecklingsenheten +46155245783 2016-03-10 LS-LED16-0501-1 Ä R E N D E G Å N G Landstingsstyrelsen Landstingsfullmäktige

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13) 2008-03-13 1 (13) Plats och tid Finjagatan 44, sammanträdesrum Gäddan. Kl 13.30 15.30 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2016-03-15 1 (5) Datum 2016-03-15 Kommunala pensionärsrådet Tid 10.15-11.00 Plats kommunhuset, rum 538A Justering av protokoll Justerare är ordföranden Jonas Väst samt Wathier

Läs mer

Yttrande över motion 2017:34 av Susanne Nordling (MP) om att ta bort systemet med hörselcheckar/fritt val Hjälpmedel

Yttrande över motion 2017:34 av Susanne Nordling (MP) om att ta bort systemet med hörselcheckar/fritt val Hjälpmedel Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Handläggare: Anna Breuer TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-12-03 Hälso- och sjukvårdsnämnden 2018-01-30 1 (3) HSN 2017-1306 Yttrande över motion 2017:34 av Susanne Nordling (MP) om

Läs mer

Rådet för funktionshinder frågor 120511 Anna-Maarit Tirkkonen Tfn 016-710 24 28, 073-950 65 89 e-post: anna-maarit.tirkkonen@eskilstuna.

Rådet för funktionshinder frågor 120511 Anna-Maarit Tirkkonen Tfn 016-710 24 28, 073-950 65 89 e-post: anna-maarit.tirkkonen@eskilstuna. Eskilstuna kommun Minnesanteckningar Rådet för funktionshinder frågor 120511 Anna-Maarit Tirkkonen Tfn 016-710 24 28, 073-950 65 89 e-post: anna-maarit.tirkkonen@eskilstuna.se Närvarande Joel Hamberg (v),

Läs mer

Datum Dnr. Under 2014 skall försök göras med ytterligare friare val inom följande områden:

Datum Dnr. Under 2014 skall försök göras med ytterligare friare val inom följande områden: Ulla Mårtensson 044-3094121 ulla.martensson@skane.se Brukarsamverkan, Tolkanvändare Minnesanteckningar 2014-03-20 Tid: 2014-03-20, kl 13.00 15.45 Plats: Regionhuset, Malmö Närvarande: Kristina Olsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Lokalt brukarråd Hörselverksamheten Fyrbodal , Regionens hus Vänersborg

Lokalt brukarråd Hörselverksamheten Fyrbodal , Regionens hus Vänersborg Hörselverksamheten Lokalt brukarråd Hörselverksamheten Fyrbodal 170913, Regionens hus Vänersborg Närvarande: Zanna Melin Ingemar Wilhelmsson Mimmi Claesson Gunnar Särnbratt Bo Josefsson Marianne Schewenius

Läs mer

Goda råd. till dig som ska skaffa hörapparat

Goda råd. till dig som ska skaffa hörapparat Goda råd till dig som ska skaffa hörapparat Hej! Är det dags att skaffa hörapparat? Kanske bara en apparat eller kanske för båda öronen? Oavsett om du är nybörjare eller har hörapparat sedan tidigare kan

Läs mer

Hörselverksamheten 1 (6) Protokoll brukarrådsmöte för Hörselverksamhetens regionala team

Hörselverksamheten 1 (6) Protokoll brukarrådsmöte för Hörselverksamhetens regionala team Hörselverksamheten 1 (6) Protokoll brukarrådsmöte för Hörselverksamhetens regionala team Tid: Torsdag 7 mars 2019, 13-1 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan 8, Göteborg Närvarande: FSDB Väst: Agneta

Läs mer

Protokoll D.nr DU-KAN08-001

Protokoll D.nr DU-KAN08-001 2008-09-26 D.nr DU-KAN08-001 Protokoll från sammanträde med Gemensam nämnd för delar av länssjukvård och service inom Landstinget Sörmland och Landstinget Västmanland, DU-nämnden Datum: 2008-09-26 Tid:

Läs mer

Samverkansråd för tillgänglighet

Samverkansråd för tillgänglighet Kulturförvaltningen 1 (6) Samverkansråd för tillgänglighet Datum Tid 10.00-11.30 Plats Närvarande Sal 2 hos Funktionsrätt Stockholms län, Sankt Göransgatan 82 A Funktionsrätt Stockholms län: Kristina Törnblom

Läs mer

Protokoll gemensamt möte länspensionärsrådet och tillgänglighetsrådet Region Norrbotten

Protokoll gemensamt möte länspensionärsrådet och tillgänglighetsrådet Region Norrbotten Redovisande dokument Protokoll Sida 1 (5) Protokoll gemensamt möte länspensionärsrådet och tillgänglighetsrådet Region Norrbotten Tid och plats 2019-04-01, kl. 10.00 16.00, Regionhuset i Luleå 4-7 Beslutande

Läs mer

Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11

Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11 Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11 Tid och plats: 11/2 2011 kl 9.00 11.00 Falu Habilitering, Falun Närvarande: Erica Karlsson, Carina Jarl och Carl

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sida Tolk- och hörselrådet 2012-05-02 11 18 1(7) Plats och tid Landstingshuset, Vasagatan 27, Falun kl 09.30 12.

Sammanträdesdatum Paragrafer Sida Tolk- och hörselrådet 2012-05-02 11 18 1(7) Plats och tid Landstingshuset, Vasagatan 27, Falun kl 09.30 12. LANDSTINGET DALARNA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Paragrafer Sida Tolk- och hörselrådet 2012-05-02 11 18 1(7) Plats och tid Landstingshuset, Vasagatan 27, Falun kl 09.30 12.00 Ordinarie ledamöter

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR PSYKIATRIBEREDNINGEN

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR PSYKIATRIBEREDNINGEN Hälso- och sjukvårdsnämnden BILAGA PsB 11/08 DATUM DIARIENR Göran Gustavsson 2008-02-15 HN-HOS08-021 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR PSYKIATRIBEREDNINGEN Inledning Psykiatriberedningen är ett beredande

Läs mer

Samverkansmöte om hjälpmedel

Samverkansmöte om hjälpmedel Minnesanteckning Samverkansmöte om hjälpmedel SPF seniorer, Gunilla Bergstedt SRF, Thomas Tillberg SPRF Siv Nilsson NEURO Doris Lehto Tid och plats Onsdagen den 26 maj 2015 Länsenheten särskilt stöd/funktionshinder,

Läs mer

PROTOKOLL Tolk- och hörselrådet. Sammanträde Protokoll från Tolk- och hörselrådets sammanträde

PROTOKOLL Tolk- och hörselrådet. Sammanträde Protokoll från Tolk- och hörselrådets sammanträde I Il ~ Landstinget DALARNA Central förvaltning Hälso- och Tolk- och hörselrådet Sammanträde 2017-09-21 Sida 1 (8) 17-24 Protokoll från Tolk- och hörselrådets sammanträde Tid: 2017-09 -21, kl. 09.30-12.00

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN BORLÄNGE LOKALA SUF-GRUPP 11-03-17

MINNESANTECKNINGAR FRÅN BORLÄNGE LOKALA SUF-GRUPP 11-03-17 MINNESANTECKNINGAR FRÅN BORLÄNGE LOKALA SUF-GRUPP 11-03-17 på Kvarnsvedens vårdcentral Närv: Per-Olof Rosendahl, socialpsykiatrin, Claudia Engman, BVC-psykolog Domnarvets vc, Gerd Edström, socialtjänsten,

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge

MINNESANTECKNINGAR. Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Habilitering & Hjälpmedel D A T U M 2015-04-07 D I A R I E N R MINNESANTECKNINGAR Minnesanteckningar Datum: 2015-08-26 Tid: 13.30-14.30 Plats: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Närvarande: Peter Svedin, HMC

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 24-35

Länspensionärsrådet (LPR) 24-35 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Jimmy Henriksson, FP, ordf Britt Johansson, M Lena Persson, S Elisabeth Lindberg, SPF Birgitta Sigfridsson, SPF Marie-Louise Stålbark,

Läs mer

SJÖBO KOMMUN Kommunalt Tillgänglighetsråd 2015-09-02. Plats och tid Björkbacken Sjöbo, 2015-09-02, kl. 18.00

SJÖBO KOMMUN Kommunalt Tillgänglighetsråd 2015-09-02. Plats och tid Björkbacken Sjöbo, 2015-09-02, kl. 18.00 Plats och tid Björkbacken Sjöbo, 2015-09-02, kl. 18.00 Ledamöter: Berit Lundström, Vård- och omsorgsnämnden Agneta Sifverson, RMR, Reumatikerföreningen Owe Alenheim, HRF, Hörselskadades Riksförbund Monica

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen Styrelsen Tid och plats: fredagen den 18 maj 2018, kl. 13:00-15:00 Hagaberg Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Claes-Göran Nilsson,

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 36-44

Länspensionärsrådet (LPR) 36-44 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Huskvarna Vårdcentrum Närvarande: Jimmy Henriksson, FP, ordf Britt Johansson, M Lena Persson, S Elisabeth Lindberg, SPF Birgitta Sigfridsson, SPF Marie-Louise Stålbark,

Läs mer

Sammanträde med Landstingets råd för funktionshindersfrågor

Sammanträde med Landstingets råd för funktionshindersfrågor Sammanträde med Landstingets råd för funktionshindersfrågor Datum: 2015-03-10 Tid: kl 9:00 12:30 Plats: Ledamöter: Hjälpmedelscentralen, Eskilstuna Pia Bernthling (C) ordförande Göran Hammarlund (FP) Funktionshindersrörelsen

Läs mer

Protokoll från lokala brukarrådets möte på Syncentralen, Borås.

Protokoll från lokala brukarrådets möte på Syncentralen, Borås. Protokoll från lokala brukarrådets möte 2013-03-06 på Syncentralen, Borås. Närvarande: Eva-Karin Öhman Willberg, SRF Borås Sonja Jonsson, SRF Lerum Marita Johansson, SRF Mark Göte Gustafsson, SRF Ulricehamn

Läs mer

Beslut: Frågan skickas till alla föreningar som är med i rådet. Frågan tas upp på nästa råd, 12 juni. Eskilstuna kommun 2014-03-06 2 (6)

Beslut: Frågan skickas till alla föreningar som är med i rådet. Frågan tas upp på nästa råd, 12 juni. Eskilstuna kommun 2014-03-06 2 (6) Kommunstyrelsen 2014-05-08 1 (6) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Anna-Maarit Tirkkonen, 2428 Närvarande: Mikael Englund (S), ordförande Benny Broberg, Hörselskadegruppen Helena Brobäck, Rörelsehindergruppen

Läs mer

Habilitering och hjälpmedel

Habilitering och hjälpmedel Habilitering och hjälpmedel Annelie Carlberg Chefssekreterare Telefon: 044-309 41 00 Mobil: 0768-89 00 41 E-post: annelie.c.carlberg@skane.se Datum 2017-03-14 1 (4) Minnesanteckningar 2017-03-13, Funktionshindersråd

Läs mer

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 6. Rapport från SON och HSN. 8. Önskemål om frågor till nästa möte

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 6. Rapport från SON och HSN. 8. Önskemål om frågor till nästa möte Socialnämnden och Hälso- och sjukvårdsnämndens Samrådsgrupp Datum 20 februari 2017 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Föregående minnesanteckningar 4. Gruppdiskussion 5. Inkomna frågor

Läs mer

Brukarråd Regionala teamen 2015-06-16

Brukarråd Regionala teamen 2015-06-16 Brukarråd Regionala teamen 2015-06-16 Närvarande: Benny Persson VGDL, Berit Jildenhed FSDB Väst, Bert Brännström FSDB Väst, Harry Eriksson, enhetschef Tove Wrånge, kurator Madeleine Persson, kurator Matilda

Läs mer

Uteblivna besök Vårdcentralen Fröslunda År 2013

Uteblivna besök Vårdcentralen Fröslunda År 2013 EXAMENSARBETE 2013-05-23 Susanna Dagson Nordström Medicinsk Sekreterare, 400 yh-poäng Uteblivna besök Vårdcentralen Fröslunda År 2013 Stora torget 7 611 83 Nyköping Tfn 0155-24 87 85 info@campusnykoping.se

Läs mer

Tolkverksamheten Britt Axelsson

Tolkverksamheten Britt Axelsson 1(5) ANTECKNINGAR Tolkverksamheten Britt Axelsson Minnesanteckningar från Tolkverksamhetens Brukarråd den 20 februari 2013, Habilitering & Hälsa, Förvaltningskansliet, Vänerparken, Vänersborg NÄRVARANDE:

Läs mer