Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse"

Transkript

1 Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse PROTOKOLL 9/2018 Ange ev. nedan - Ange ev. nedan Postadress: Box 4, Farsta Besöksadress: Fryksdalsbacken 20, Farsta Telefon Svenska Brukshundklubben: Brukshundservice Sverige AB: info@brukshundklubben.se

2 129 SAMMANTRÄDETS ÖPPNANDE Förbundsordförande Rolf Weiffert hälsade de närvarande välkomna och förklarade sammanträdet öppnat. Rolf riktade ett särskilt välkommen till Bengt Blomqvist som deltar på sitt första FS-sammanträde. 130 VAL AV PROTOKOLLSJUSTERARE Anders Dahlstedt valdes att jämte förbundsordföranden justera dagens protokoll. 131 FASTSTÄLLANDE AV DAGORDNING FS beslutade att efter smärre justeringar godkänna framlagt förslag på dagordning. 132 PROTOKOLL Förelåg FS-protokoll nr 8 från sammanträdet den juni. FS beslutade att godkänna protokollet och lägga detta till handlingarna. Inga underhandsbeslut föreligger. Förelåg inkomna utskottsprotokoll enligt: a) Utskottet för prov och tävling nr b) Utskottet för avel och hälsa nr FS beslutade att godkänna protokollen och därefter lägga dem till handlingarna. 133 DISCIPLINÄRENDEN a) Olämpligt uppträdande av funktionär 2018:07 Förelåg ett ärende där det i anmälan redogörs för en händelse där en funktionär upplevts ha uppträtt olämpligt. Funktionären har yttrat sig om händelsen. FS diskuterade av BG disciplin framlagt förslag till beslut med anledning av anmälan i disciplinärende mot en funktionär. Att vara funktionär inom Svenska Brukshundklubben innebär att uppträda på ett sådant sätt att medlemmar och tävlande känner sig trygga i situationen. En funktionär ska också komma ihåg att tolkningen ligger i hur mottagaren uppfattar situationen. Till viss del står dock uttalandena i anmälan och yttrande ord mot ord. FS beslutade att utöver ett skriftligt påpekande till funktionären vidtas ingen ytterligare åtgärd. b) Olämpligt uppträdande av funktionär 2018:09 Förelåg ett ärende där det i anmälan framgår att en funktionär uppträtt mycket olämpligt i såväl tal som avsteg från stadgar och etisk policy.

3 FS diskuterade av BG disciplin framlagt förslag till beslut med anledning av anmälan i disciplinärende mot en funktionär. Det är viktigt att en förtroendevald inom vår organisation uppträder på ett sätt som stämmer överens med vad som finns nedskrivet i våra stadgar samt de överordnade regelverken från Svenska Kennelklubben. Förtroendevalda har ett särskilt ansvar att uppträda korrekt så att ingen medlem ska kännas sig obekväm och hotad. FS beslutade att tilldela funktionären en varning samt en avstängning från funktionärsuppdrag på 6 månader. Funktionären har varit avstängd under utredningstiden. Avstängningen gäller från och med 4 juni c) Olämpliga inlägg på sociala medier 2018:10, 2018:11 samt 2018:12 Förelåg ett ärende där det i anmälan åsyftas att en funktionär gjort olämpliga inlägg på sociala medier. FS diskuterade av BG disciplin framlagt förslag till beslut med anledning av anmälan mot en funktionär. Det är viktigt att det på våra officiella kanaler såsom lokalklubbars hemsidor och Facebook grupper förs enligt SKK:s policy för sociala medier och att det inte finns orsak till att inlägg ska kunna tolkas som kränkande eller hotfullt. FS beslutade att utöver ett skriftligt påpekande till de anmälda inte vidta ytterligare åtgärder. 134 MÖTEN OCH KONFERENSER 2019 (JFR FS NR 8 113/2018) FS diskuterade förslag avseende konferenser och sammanträden FS har vid tidigare sammanträden beslutat att införa några digitala sammanträden per år för att kunna frigöra tid vid de fysiska sammanträdena till strategiska diskussioner. FS beslutade att konferenser och sammanträden ska avhållas följande datum. Datum: januari I samband med organisationskonferensen anordnas distriktsforum och rasklubbsträff på fredag kväll 25 januari. Plats: Sollentuna Star Hotel. Datum: maj Plats: Sollentuna Star Hotel. Datum: 25 januari 2019 kl. 09:00 i samband med organisationskonferensen. Plats: Sollentuna Star Hotel. Datum: 1 mars 2019 kl. 12:00 (lunch) med efterföljande arbetshelg 2 3 mars och avslut kl. 15:00 den 3 mars. Plats: Förbundskansliet Datum: 10 april 2019 kl. 19:00. Plats: Teams-möte.

4 Datum: 17 maj 2019 kl. 09:00 i samband med kongressen. Plats: Sollentuna Star Hotel. Datum: 19 maj 2019 kl. 15:30 i direkt anslutning till kongressen. Plats: Sollentuna Star Hotel. Datum: 7 juni 2019 kl. 12:00 (lunch) med avslut kl. 15:00 den 8 juni. Plats: Hallsberg, Närkedistriktet i samband med SM i lydnad och rallylydnad 6 9 juni Datum: 10 juli 2019 kl. 19:00. Plats: Teams-möte. Datum: 23 augusti 2019 kl. 09:00 med avslut 24 augusti kl. 15:00. Plats: Katrineholm, Sörmlandsdistriktet i samband med SM i bruks, IPO och mondioring augusti Datum: 4 oktober 2019 kl. 12:00 (lunch) med efterföljande arbetshelg 5 6 oktober och avslut med lunch den 6 oktober. Plats: Arrangör för sammanträdet utses längre fram. Datum: 6 november 2019 kl. 19:00. Plats: Teams-möte. Datum: 29 november 2019 kl. 12:00 (lunch) + julmiddag med personalen. Med efterföljande arbetshelg 30 november 1 december och avslut med lunch den 1 december. Plats: Förbundskansliet. 135 FÖRBUNDSSTYRELSENS UTSKOTTSORGANISATION a) Utskottet för organisation Förelåg information från Anders Dahlstedt avseende förändrad sammansättning i utskottet för organisation. Dag Brück och Ann-Git Rammus har aviserat att de lämnar utskottet. FS beslutade fastställa denna förändring. FS framförde ett varmt tack till Dag Brück och Ann-Git Rammus för deras tid i utskottet för organisation och det arbete de lagt ner. b) Utskottet för prov och tävling Förelåg information från Anders Östling avseende förändrad sammansättning i utskottet för prov och tävling. Lennart Larsson har aviserat att han lämnar utskottet med ansvaret för utskottsgrupp bruks, kvarstår dock som ledamot i utskottsgruppen. Ny ledamot i utskottet föreslås bli Anna Haeggblom Bjellå med utpekat ansvar för utskottsgrupp bruks (UG bruks). FS beslutade fastställa denna förändring. FS framförde ett varmt tack till Lennart Larsson för hans tid som ledamot i utskottet för prov och tävling och det arbete han lagt ner och framför vidare ett lycka till och välkommen till Anna Haeggblom Bjellå.

5 FS uppdrog till Katarina Swahn att ombesörja ett utskick med tack till de avgående ledamöterna. 136 ÖVERSYN AV RESEPOLICY (JFR FS NR 2 37/2018) FS diskuterade framlagt förslag på ny resepolicy. FS beslutade att återremittera förslaget till sammanträdet i oktober för att införa de smärre justeringar som framkom under sammanträdet. FS tackade arbetsgruppen för ett gediget arbete och ett tydligt dokument. 137 E-POSTADRESSER I DEN CENTRALA ORGANISATIONEN (JFR FS NR 8 111/2018) FS diskuterade framlagt förslag digitala mötesrutiner och fördelning samt bekostande av e- postadresser samt digitala mötesmöjligheter för den centrala organisationen. Det finns många fördelar med möjligheten att anskaffa Office 365-licenser till den centrala organisationen. Det kan ge effektivare möteshantering och en enhetlighet såväl internt som externt. Det finns också en fördel att få e-post och dokument samlat centralt i de fall ett uppdrag slutförs och dokument inte ska finnas lagrat hos privatpersoner. FS beslutade att hela den centrala organisationen ska ha möjlighet att tilldelas en Office 365- licens. FS beslutade vidare att överlåta till respektive utskott att besluta vilka utskottsgrupper som ska tilldelas licens samt att FS beslutar om tilldelning till projekt-, arbets- och beredningsgrupper. 138 ARBETS- OCH DELEGERINGSORDNING Utskotten har ett pågående arbete med arbets- och delegeringsordning där en översyn på de olika ska göras och en samsyn genomföras för att få en likriktning mellan utskott och mellan förbundskansli och förtroendevalda. FS beslutade att återremittera ärendet till sammanträdet i december. Utskotten uppmanas att skicka sina dokument till Katarina Swahn och Barbro Olsson för sammanställning. 139 INRIKTNINGSBESLUT SBK SHOP (JFR FS NR 8 186/2017) FS diskuterade av kansliet framlagt förslag för SBK-shopen. FS beslutade att bifalla förslaget att ge arbetsgruppen för SBK-shopen till sammanträdet i december att fördjupa sig i en förstudie och förhandla med ny leverantör. FS uppdrog till kansliet att vidare utreda frågan om framtidens SBK-shop och inkomma med förslag för beslut på förbundsstyrelsens sammanträde i december.

6 140 SAMARBETSAVTAL MED SVERIGES HUNDUNGDOM Förelåg en presentation från GS avseende förslag till nytt avtal med Sveriges Hundungdom. Det nya avtalet är framarbetat av generalsekreterare Therese Palm och förbundssekreterare Märta Brandts. Det är ett bra förslag vilket kommer att gynna både Svenska Brukshundklubben och Sveriges Hundungdom. FS beslutade att anta förslaget och uppdra till GS att slutföra avtalsskrivningen. 141 CERTIFIERAD SBK-UTBILDARE FS diskuterade av utskottet för hundägarutbildning framlagt förslag på certifierad SBKutbildare. Förslaget går väl i hand med målet om att vara en aktiv organisation som sprider kunskap om hund. FS beslutade att utskottet för hundägarutbildning tillsätter en arbetsgrupp under ledning av Åsa Almgren för att arbeta vidare i enlighet med förslaget och återkomma med ett beslutsunderlag till FS-sammanträdet i december. 142 UTVECKLINGSARBETE INOM SBK FS diskuterade framlagt förslag på handlingsplan för fortsatt utvecklingsarbete inom Svenska Brukshundklubben. Det är en intressant plan som dock innehåller många delar och genom det ett digert arbete att genomföra. FS beslutade att överföra gruppen till en utskottsgrupp under utskottet för organisation, UG utvecklingsarbete. FS uppdrar till gruppen att, i väntan på att FS diskuterar revideringen av vår vision, bordlägga delar av gruppens arbete till Detta utan att på något sätt förringa gruppens arbete och ambition. De delar som ska arbetas vidare med är en kartläggning av genomförda och pågående arbeten inom de fokusområden som tas upp i handlingsplanen. Punkten förklarades omedelbart justerad. 143 REMISS LÅNGSIKTIGT STÖD TILL DET CIVILA SAMHÄLLET (JFR FS NR 8 117/2018) FS har tagit del av det svar som Svenskt Friluftsliv ämnar avge gällande remiss om långsiktigt stöd till det civila samhället och vid genomgång av GS, Stefan Dahlhielm och Barbro Olsson har det inte framkommit något som vi anser behöver läggas till. Svar om detta har tillskrivits Svenskt Friluftsliv.

7 144 ORGANISATIONSKONFERENS 2019 FS tog del av del av det dokument med tankar om program och upplägg från planeringsteamet som tillsattes efter junisammanträdet. Teamet har tagit fram en diger sammanställning som nu går över till konferensledningen för fortsatt bearbetning. FS beslutade att i konferensledningen ska ingå Anne-Christine Stareborn, (sammankallande), Bengt Blomqvist samt Katarina Swahn (kansliresurs). Erbjudande att ingå i konferensledningen ska gå till Anders Falk och Lotta Johansson. Punkten förklarades omedelbart justerad. 145 NYA PROVFORMER INOM IPO FS diskuterade framlagt förslag på utökade provformer inom regelverket för Internationale Gebrauchshunde Prüfungsordnung, förkortat IGP, i syfte att uppfylla målet om att verka för att utveckla och införa nya provformer. Från 1 januari 2019 kommer det tidigare provbenämningen IPO ersättas av IGP. FS beslutade enligt förslaget samt uppdrar till GS att effektuera beslutet. 146 INSÄTTNING AV MEDEL TILL SVENSKA BRUKSHUND- KLUBBENS MINNESFOND FS har nåtts av beskedet att Ove Järvholm tidigare ledamot i BG disciplin har avlidit. FS beslutade att till Svenska Brukshundklubbens minnesfond insätta kr till minne av Ove Järvholm. Punkten förklarades omedelbart justerad. 147 BESLUT FROM SKK:S DISCIPLINNÄMND Anmäldes att Svenska Kennelklubbens Disciplinnämnd beslutat: a) att tillstyrka medlemskap för en (1) person b) att tilldela två (2) personer varning c) att tilldela tio (10) personer varning samt visstids registreringsförbud d) att tilldela en (1) person varning samt visstids registrerings- och tävlingsförbud e) att tre (3) personer utesluts ur SKK-organisationen. Disciplinnämnden erinrar om att de uteslutna personerna inte får anas som medlemmar i någon av SKK:s medlemsorganisationer utan att Disciplinnämnden tillstyrkt ansökan om medlemskap f) att tre (3) anmälningar inte upptas till prövning i sak. Disciplinnämnden erinrar om att de anmälda personerna inte får antas som medlemmar i någon av SKK:s medlemsorganisationer utan att Disciplinnämnden tillstyrkt ansökan om medlemskap. FS noterade informationen samt att sex (6) ärenden direkt rör åtta (8) personer inom vår organisation.

8 148 INFORMATION OCH RAPPORTER Förbundsordförande Rolf Weiffert hade inget att rapportera. Barbro informerade om att hon tillsammans med Ljusnarsbergs Kommun initierat och deltagit på ett informationsmöte i Kopparberg med anledning av en tragisk händelse kopplat till en attack av en hund. Fredrik Steen var inbjuden att prata om hur man möter en hund. Det var en mycket uppskattad informationskväll där Svenska Brukshundklubben fick mycket positiva omdömen. Anders Östling deltog på samma möte i Kopparberg. Stefan Dahlhielm besökte Marma i egenskap av ny sammankallande i utskottet för samhällsnytta. Mycket intressant och mycket lärorikt att delta på detta. Inget övrigt att rapportera från ledamöterna. Generalsekreterare Therese Palm har deltagit på HV-skallet och tittat på patrullhundstävlingar och funktionskontroller. Hon har även besökt på Marma och haft diskussioner med högre befälhavare för att diskutera tjänstehundsverksamheten. Mycket bra diskussioner som hade framåtriktat innehåll. Diskussioner under sommaren kopplat till sommarens alla skogsbränder. Samtalen har rört vilka insatser vi kan stå till tjänst med i händelse av samhällskris. Stefan Dahlhielm har också haft dessa diskussioner. Ny personal på tjänstehundssidan, Frida Svemer, det är planerat en introduktionsvecka för henne så att hon får en bra start. Det kommer att genomföras ett internat för personalen den september. Kansliet kommer då att vara stängt. Kontinuerliga försök till kontakt med Jordbruksverket har inte lyckats. Mondioring och miljödelen i IPO-R är därmed fortfarande klassade som högriskarrangemang. Två offerter har kommit in avseende förstudien på nytt tävlingssystem. Avsikten är att kunna lansera den nya lösningen under sista halvåret 2019.

9 Under sommaren har det inte varit så frekvent med dialogmöten. Semestrar och mycket arrangemang inför mästerskap är en stark orsak. Valberedningen har inkommit med en skrivelse till FS avseende deltagande på våra dialogmöten. FS uttalade ett förtydligande att valberedningen har möjlighet att delta på dialogmötena, men bara då ordinarie mötet är slut. Sammankallande i utskotten informerade muntligen om pågående arbeten i utskotten. Inbjudan har gått ut och det har inkommit svar från några. En påminnelse har gått ut och vi hoppas på att det ska ge mer återkoppling. Anne-Marie Folkesson rapporterade om hur jubileumsåret har förlöpt och vilka aktiviteter som fortfarande ligger i pipeline. Anne-Marie kommer i och med detta pågående SM avsluta arbetet med jubileumsåret. FS uttrycker sitt stora och varma tack för allt arbete hon lagt ner. Arbetet och samarbetet med Myndigheten för delaktighet, MFD, flyter på bra för vår del. Dock är det en ny upphandling på gång där vi kan få konkurrens av andra organisationer. Gruppen har haft möten och arbetet är bra på gång. Ett möte med ordförande för Nose Workklubben kommer att avhållas under denna helg. FS ser fram emot en återkoppling från det möte. Detta är ett mycket positivt projekt där det är mycket på gång med till exempel instruktörsutbildning och planering för lärarutbildning. GS presenterade personer som ingår i gruppen och kort det arbetet med kartläggning som hittills har gjorts i gruppen. FS tackar för rapporteringarna.

10 149 PLANERING OCH UPPFÖLJNINGSPROCESS (JFR FS NR 6 79/2018) FS diskuterade den verksamhetsplan och uppföljningsdokument som ska ligga till grund för verksamhetsberättelsen. FS uppmanar utskottssammankallande att uppdatera dokumenten kontinuerligt. 150 EKONOMISK REDOVISNING Skattmästaren gick igenom utfallet till och med juli månad och utfallet följer i stort sett den arbetsbudget som FS har vidtagit på grund av uteblivna medlemsintäkter. Skattmästaren presenterade även en prognos för helåret 2018 vilket även det visar att vi landar mot resultatet i den arbetsbudget som fastställts. Skattmästaren rapporterade vidare att likviditeten är fortsatt god. FS tackade skattmästaren för presentationen. 151 MEDLEMSSTATISTIK Den preliminära medlemsstatistiken per den sista juli visar att det totala antalet medlemskap var stycken (2017: stycken). Antal individer som var medlemmar var stycken (2017: stycken) och antal medlemmar som betalade förbundsavgift var stycken (2017: stycken), familjemedlemmar stycken (2017: stycken) och stycken ungdomsmedlemmar (2017: stycken). Hedersmedlemmar och ständiga medlemmar var 41 stycken. Jämförelserna gjorda mot juli FS tackar för rapporten. 152 INKOMNA SKRIVELSER a) Protokoll SKK/CS Förelåg för kännedom protokoll nummer 3/2018. b) Collieklubbens jubileum FS noterade inbjudan till jubileet men konstaterade att ingen från FS hade möjlighet att vara med. c) Ändrade avgifter SKK Förelåg information från SKK avseende förändrade avgifter för internationella tävlingar på grund av momsbeläggning. Svenska Brukshundklubben har väldigt få utdelade CACIT så den kostnaden tas centralt och belastar inte arrangörerna. d) SKK:s Hamiltonplakett Utskick är gjort till vår organisation så att ansökan kan komma utskottet för avel och hälsa tillhanda för vidare beredning. e) SKK:s förtjänsttecken Utskick är gjort till vår organisation så att ansökningar kan inkomma till Katarina Swahn för sammanställning.

11 f) Dokument HD/ED FS noterar att en rapport från gruppen kommit vilken beskriver arbetets fortlöpande. g) Collieutredningen FS noterar att en rapport från gruppen kommit vilken beskriver arbetets fortlöpande. h) Indikatorer levande skogar Remiss har kommit från Skogsstyrelsen gällande Indikatorer för uppföljning av Levande skogar. Stefan Dahlhielm och Barbro Olsson tillsammans med GS sammanställer svar. 153 UTGÅENDE SKRIVELSER a) Svar enligt 143 till Svenskt Friluftsliv. b) Svar till valberedningen enligt diskussion under punkten rapporter från dialogmöten. 154 OMEDELBAR KOMMUNIKATION AV FASTSTÄLLDA BESLUT I enlighet med Svenska Brukshundklubbens mål avseende omedelbar kommunikation av tagna beslut konstaterade FS att utskottsorganisationen samt förberedelserna för organisationskonferensen ska kommuniceras ut till organisationen. Utöver det finns beslut med omedelbar justering som ska effektueras. Ett flertal informationspunkter noterades dock inför kommande dialogmöten. 155 NÄSTA SAMMANTRÄDE FS beslutade att genomföra nästa sammanträde på Tallhöjdens Värdshus i Simlångsdalen den 5 oktober klockan kl. 12:00 med efterföljande arbetshelg. Sammanträdet avslutas kl. 12:00 söndagen den 7 oktober med lunch. 156 SAMMANTRÄDETS AVSLUTANDE Förbundsordförande Rolf Weiffert tackade de närvarande för ett mycket givande och effektivt sammanträde och förklarade sammanträdet avslutat 25 augusti kl. 10:40 Justeras: Justeras: Vid protokollet: Rolf Weiffert Anders Dahlstedt Barbro Olsson Mötesordförande

Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse PROTOKOLL 8/2018 Ange ev. nedan Ange ev. nedan Postadress: Box 4, 123 21 Farsta Besöksadress: Fryksdalsbacken 20, Farsta Telefon 08-505 875 00 Svenska Brukshundklubben:

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 9/2012 Datum: 2012-11-09 Tid: 09.00 16.30 Plats: Närvarande: Ordförande Best Western Arlanda Hotellby, Arlandastad Rolf Weiffert Anders Dahlstedt Tomas

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 3/2014 Datum: 2014-05-16 Tid: 09:00 17:00 Plats: Scandic Star hotel, Sollentuna Närvarande: Ordförande Ange ev. nedan Rolf Weiffert Anders Dahlstedt

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse Protokoll 5/2016 Datum: 2016-05-15 Tid: 15:10 16:20 Plats: Närvarande: Ordförande Radisson Blu Arlandia Hotel, Arlanda i samband med kongressen Ange ev. nedan

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse - konstituerande sammanträde

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse - konstituerande sammanträde Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse - konstituerande sammanträde Protokoll 4/2014 Datum: 2014-05-18 Tid: 15:00 16:30 Plats: Scandic Star Hotel Sollentuna i samband med kongressen Närvarande: Ordförande

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse Protokoll 4/2017 Datum: 2017-05-21 Tid: 15:05 15:45 Plats: Scandic Star Sollentuna Hotel, Sollentuna i direkt anslutning till kongressen. Närvarande: Ordförande

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 5/2014 Datum: 2014-06-13 Tid: Plats: 09:00 17:00 (fredag) 09:00 14:00 (lördag) Hotell Hallstaberget, Sollefteå i samband med SM i lydnad och agility

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 6/2014 Datum: 2014-06-09 Tid: 20:00-21:15 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Barbro Olsson Lennart Larsson (UG Bruks)

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 8/2015 Datum: 2015-10-19 Tid: Kl. 19:00 21:10 Plats: Närvarande: Ordförande Telefonmöte Barbro Olsson Lennart Larsson (UG Bruks) Ingrid

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 2/2014 Datum: 2014-02-28 Tid: Plats: Närvarande: Ordförande 13:25 18:15 fredag 08:30 09:00 lördag 11:40 11:50 söndag Förbundskansliet i Farsta, Stockholm

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse - konstituerande sammanträde

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse - konstituerande sammanträde Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse - konstituerande sammanträde Protokoll 4/2015 Datum: 2015-05-10 Tid: 15:00 16:30 Plats: Radisson Blu Arlandia Hotel i samband med kongressen Närvarande: Ordförande

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling PROTOKOLL 4/2018 2018-04-07--08 Kl. 08:45 18:00 2018-04-07 Kl. 08:45 11:00 2018-04-08 Fysiskt möte på Kloten Ange ev. nedan Anders Östling (sammankallande)

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Protokoll 3/2016 Datum: 2016-04-18 Tid: Kl. 19.00-21.30 Plats: Närvarande: Ordförande Telefonmöte Ange ev. nedan Kirsten Wretstrand Margaretha Carlsson

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Protokoll 4/2016 Datum: 2016-04-20 Tid: 19:30-21:00 Plats: Närvarande: Ordförande Telefonmöte Helén Wallman Rolf-Göran Asplund Ragnar Bergståhl Dag Brück

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Protokoll 2/2015 Datum: 2015-06-23 Tid: 19:00-20:00 Plats: Telefon Närvarande: Ordförande Anmält förhinder: Från kansliet: - Ange ev. nedan Christer Lundberg

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Protokoll 1/2016 Datum: 2016-02-15 Tid: Kl. 19.00-22.00 Plats: Närvarande: Ordförande Anmält förhinder: Från kansliet: Övriga deltagare: Justerare:

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning

Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning Protokoll 1/2018 Datum: 12-14 januari 2018 Tid: Fredag 12 januari kl 12.00 Söndag 14 januari kl 15.00 Plats: Närvarande: Ordförande:

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse Protokoll 6/2017 Datum: 2017-08-25--26 Tid: 14:00 17:15 25/8 08:30 17:35 26/8 Plats: Närvarande: Ordförande Anmält förhinder: Från kansliet: Övriga deltagare:

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Protokoll 1/2014 Datum: 2014-01-14 Tid: 20:00-22:30 Plats: Telefon Närvarande: Ordförande Ragnar Bergståhl Christer Lundberg Anders Dahlstedt Monica Eriksson

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Protokoll 8/2016 Datum: 2016-10-31 Tid: Kl. 19.00-21.15 Plats: Närvarande: Ordförande Anmält förhinder: Från kansliet: Övriga deltagare: Justerare:

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskottet för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskottet för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskottet för prov och tävling Protokoll 1/2013 Datum: 2013-02-01 Tid: 20:15 Plats: Scandic Star Sollentuna Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Katinka Ryttse Yvonne Ahlin (Agilitygruppen)

Läs mer

Svenska Brukshundklubben aktivt hundliv. Arbetsordning för Förbundsstyrelsens organisation

Svenska Brukshundklubben aktivt hundliv. Arbetsordning för Förbundsstyrelsens organisation Svenska Brukshundklubben aktivt hundliv Arbetsordning för Förbundsstyrelsens organisation Allmänt Förbundsstyrelsen (FS) har det yttersta ansvaret för Svenska Brukshundklubbens verksamhet och ekonomiska

Läs mer

Svenska Brukshundklubben aktivt hundliv. Arbetsordning för Förbundsstyrelsens organisation

Svenska Brukshundklubben aktivt hundliv. Arbetsordning för Förbundsstyrelsens organisation Svenska Brukshundklubben aktivt hundliv Arbetsordning för Förbundsstyrelsens organisation Allmänt Förbundsstyrelsen (FS) har det yttersta ansvaret för Svenska Brukshundklubbens verksamhet och ekonomiska

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling PROTOKOLL 7/2018 2018-08-13 Kl. 19:00 21:00 Telefonmöte Anders Östling (sammankallande) Ange ev. nedan Anki Stareborn (FS) Emma Svensson (UG Mondioring)

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse Protokoll 7/2016 Datum: 2016-08-26 27 Tid: Plats: 09:00 17:00 fredag 09:00 15:00 lördag Scandic Plaza Borås i samband med SM i bruks och IPO Närvarande: Ordförande

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 7/2014 Datum: 2014-10-03 Tid: 09:00 17.00 Plats: Närvarande: Ordförande Meddelat frånvaro: Åkerby Herrgård utanför Nora i samband med förbundets lärarevent

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskottet för hundägarutbildning

Svenska Brukshundklubbens Utskottet för hundägarutbildning Svenska Brukshundklubbens Utskottet för hundägarutbildning Protokoll 2/2015 Datum: 2015-06-24 Tid: 09.00-14.40 Plats: Gränna Camping Närvarande: Ordförande Nina Christoffersson Carina Andersson Arne Jonsson

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Protokoll 6/2016 Datum: 2016-08-08 Tid: Kl. 19.00-22.25 Plats: Närvarande: Ordförande Anmält förhinder: Från kansliet: Övriga deltagare: Justerare:

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning

Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning Protokoll 3/2017 Datum: 28 maj 2017 Tid: Söndag kl 19.00-21.00 Plats: Närvarande: Ordförande Telefonmöte Arne Jonsson Monique Wrambeck

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning

Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning Protokoll 5/2016 Datum: 25 september 2016 Tid: Söndag kl 19-21.30 Plats: Närvarande: Ordförande Telefonmöte Arne Jonsson Carina Andersson

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning

Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning Protokoll 6/2016 Datum: 2016 Tid: Fredag 21 oktober kl 15.00- lördag 22 oktober kl 11.30 Mötet ajournerades 21/10 kl 21.30 lördag

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 3/2015 Datum: 2015-05-08 Tid: 09:00 17:00 Plats: Närvarande: Ordförande Radisson Blu Arlandia Hotel, Arlanda Ange ev. nedan Rolf Weiffert Anders Dahlstedt

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 3/2015 Datum: 2015-03-16 Tid: 20:00 22:30 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Anmält förhinder: Från kansliet: Övriga

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Protokoll 3/2014 Datum: 2014-09-09 Tid: 19:00-20:16 Plats: Telefon Närvarande: Ordförande Ragnar Bergståhl Christer Lundberg Dag Brück LET Andersson John

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 5/2010 Datum: 2010-08-20 Tid: 13:00 18:30 Plats: Scandic Star Sollentuna Hotel Närvarande: Ordförande Meddelat frånvaro: Från kansliet: Staffan Thorman

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Protokoll 5/2016 Datum: 2016-06-20 Tid: Kl. 19.00-21.00 Plats: Närvarande: Ordförande Anmält förhinder: Från kansliet: Övriga deltagare: Justerare:

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Protokoll 5/2015 Datum: 2015-11-05 Tid: 18:30 2222 Plats: Närvarande: Ordförande Telefon Christer Lundberg Helén Wallman Ragge Bergståhl Roffa Asplund

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Protokoll 16/2012 Datum: 2012-11-30 Tid: 30 november 13:45 18:00 Plats: Scandic Hotel Västerås Närvarande: Mötesordförande Barbro Olsson Bo Wiberg Ulf

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 9/2014 Datum: 2014-11-10 Tid: 20:00 22:00 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Barbro Olsson Thomas Lundin (UG Lydnad)

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Protokoll 3/2015 Datum: 2015-08-18 Tid: 19:00-20:00 Plats: Telefon Närvarande: Ordförande Christer Lundberg Ragge Bergståhl Roffa Asplund Ange ev. nedan

Läs mer

MOTION 1 Svenska Brukshundklubbens kongress

MOTION 1 Svenska Brukshundklubbens kongress MOTION 1 18 FÖRBUNDSSTYRELSENS YTTRANDE Angående hedersmedlemskap Motionären yrkar: Centralt fastställda kriterier för utnämning till hedersledamot Att den centrala förbundsavgiften tas bort. Förbundsstyrelsens

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 5/2015 Datum: 2015-06-12--13 Tid: Plats: Närvarande: Ordförande 14:30 17:00 (fredag) 08:45 11:45 (lördag) Carlstens fästning, Marstrand Rolf Weiffert

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 5/2011 Datum: 2011-06-17--18 Tid: 13:00 19:30 samt 08:30 12:00 Plats: Scandic Star Sollentuna Hotel, i samband med SM i lydnad och agility Närvarande:

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Protokoll 1/2014 Datum: 2014-02-10 Tid: 17.30 19.45 Plats: Telefonsammanträde Närvarande: Mötesordförande Ulrika Paulin sammankallande Maritha Östlund-Holmsten

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling Protokoll 4/2016 Datum: 2016-06-13 Tid: Kl. 19:00 21:00 Plats: Närvarande: Ordförande Anmält förhinder: Telefonmöte Barbro Olsson Lena Sundlöf (UG

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 8/2011 Datum: 2011-11-12--13 Tid: 11.00 17:30 08.30-15.00 Plats: Radisson Blu Arlandia Hotel Närvarande: Ordförande Meddelat frånvaro: Staffan Thorman

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Protokoll 2/2014 Datum: 3 mars Tid: 19:45 23:20 Plats: Telefonkonferens Närvarande: Mötesordförande Maritha Östlund-Holmsten Maria Johnson Thorén Ulf

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/6 27-50 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) tisdagen den 9 april 2019. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt (ordf), Hans Balstedt,, Cissi

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 8/2008 Datum: 2008-11-14 Tid: 13.00-18.30 Plats: Brukshundklubbens kursgård Kydingeholm, Alunda Närvarande: Ordförande Från kansliet: Justerare: Vid

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 3/2014 Datum: 2014-03-10 Tid: 20:00-21:45 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Barbro Olsson Yvonne Ahlin (UG Agility)

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/7 SKK/UK nr 1-2015 1-19 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) torsdagen den 5 februari 2015 på SKKs kansli. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 6/2015 Datum: 2015-08-28--29 Tid: Plats: Närvarande: Ordförande Meddelat frånvaro: 09:00-11:45, 15:45-17:30 (fredag) 09:00-17:00 (lördag) Park Inn by

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling Protokoll 1/2017 Datum: 2017-02-13 Tid: Kl. 19:00 21:30 Plats: Närvarande: Ordförande Telefonmöte Barbro Olsson Beatrice Palm (UG Rallylydnad) Emma

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 2/2011 Datum: 2011-02-25 Tid: 10:00 16:30 Plats: Förbundskansliet i Farsta, Stockholm Närvarande: Ordförande Staffan Thorman Anders Dahlstedt Tomas

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Protokoll 3/2013 Datum: 2013-11-23 Tid: 10:00-16:00 Plats: Farsta, Svenska Brukshundklubbens Kansli Närvarande: Ordförande Ragnar Bergståhl Christer Lundberg

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Protokoll 1/2013 Datum: 2013-06-10 Tid: 19:00-21:15 Plats: Telefon Närvarande: Ordförande Ragnar Bergståhl LET Andersson Christer Lundberg Monica Eriksson,

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Protokoll 4/2014 Datum: 2014-05-10/11 Tid: 16.00 den 10 maj 2014 Plats: Skövde Närvarande: Ulrika Paulin sammankallande Maritha Östlund-Holmsten Ulf

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/6 SKK/UK nr 1-2017 1-21 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) torsdagen den 2 februari 2017. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt (ordf),

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för hundägarutbildning

Svenska Brukshundklubbens Utskott för hundägarutbildning Svenska Brukshundklubbens Utskott för hundägarutbildning Protokoll 5/2013 Datum: 2013 06 25-26 Tid: Tisdag kl 14.00 till onsdag kl 15.00 Plats: Åkerby herrgård Nora Närvarande: Ordförande Monique Wrambeck

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Protokoll 1/2010 Datum: 2010-09-26 Tid: 10-16 Plats: Ange ev. nedan Närvarande: Ordförande Birgitta Forsberg Åsa Klint Ragnar Bergståhl Dag Bück Anna

Läs mer

Mötesdatum 2014-02-06

Mötesdatum 2014-02-06 (ordförande), (ledamot), Lisa Zingel (ledamot) fr.o.m 177.1 t.o.m 186, Marie Wijkander (ledamot), (ledamot), Marie-Louise Folkesson (ledamot), Kjell Rörström (suppleant) fr.o.m 171 t.o.m 181.3 och Mötet

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Protokoll 3/2015 Datum: 2015-03-16 Tid: 19:00-22:00 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ulrika Paulin sammankallande Kirsten Wretstrand Gunnel Crona Anmält

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Protokoll 4/2015 Datum: 2015-10-16 2015-10-17 Tid: 2015-10-16 20:30-23:00, 2015-10-17 09:00-10:45, 2015-10-17 12:30-14:00 49, 57 51 Plats: Närvarande:

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum (ordförande), (ledamot), (ledamot), Susan Falk (ledamot) och 219. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötet noterade att ordinarie ledamot Jazmine Ohgami vid

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Kent Johansson, 11-18a, 19-21

Kent Johansson, 11-18a, 19-21 FOLKBILDNINGSRÅDET Styrelsen PROTOKOLL 2007:5 Datum 15-16 maj 2007 Plats Steningevik konferens, Märsta Närvarande Torsten Friberg, ordförande ledamöter Marie Linder, vice ordförande, 11-18a, 19-21 Walter

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum 155. Mötets öppnande Mötesordförande hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 155.1. Val av protokollförare utsågs till protokollförare vid dagens möte. 155.2. Val av protokolljusterare utsågs

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Protokoll 5/2012 Datum: 2012-03-26 Tid: 19:30-22:50 Plats: Telefonmöte Närvarande: Mötesordförande Anmält förhinder: Ange ev. nedan Maritha Östlund

Läs mer

PROTOKOLL SAMMANTRÄDE

PROTOKOLL SAMMANTRÄDE Organ Svenska Sennenhundklubbens styrelse Plats Västberga Datum Lördagen den 9 december 2017 Tidpunkt Klockan 10:30 Före mötet var webbmaster Lars Ankarbäck inbjuden och Ute presenterade ett förslag till

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 1/2012 Datum: 2012-02-03 Tid: 9.00 17.00 Plats: Närvarande: Ordförande Meddelat frånvaro: Scandic Star Sollentuna Staffan Thorman Anders Dahlstedt Tomas

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Sammanträdesgrupp SRRS/C Styrelsemöte

MÖTESPROTOKOLL Sammanträdesgrupp SRRS/C Styrelsemöte (ordförande), Reidar Otterbjörk (ledamot), (ledamot) och (ledamot). 203. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 203.1. Val av protokollförare utsågs till protokollförare

Läs mer

70 Mötesordförande Elisabeth hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

70 Mötesordförande Elisabeth hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Närvarande: Elisabeth Sterner, ordförande Anna Letfors, ledamot Rebecca Nygren, ledamot Victor Gustafsson, ledamot Patrik Borgström, ledamot Beatrice Granlund, ledamot Tilde Udin, suppleant Johanna Berglund,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Sammanträdesgrupp SRRS/C Styrelsemöte

MÖTESPROTOKOLL Sammanträdesgrupp SRRS/C Styrelsemöte (ordförande), Reidar Otterbjörk (ledamot), (ledamot), Jazmine Ohgami (ledamot) och (suppleant). 75. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötet noterade att ordinarie

Läs mer

PROTOKOLL SAMMANTRÄDE

PROTOKOLL SAMMANTRÄDE Organ Svenska Sennenhundklubbens styrelse Plats Nynäsgården Datum Söndagen den 14 maj 2017 Tidpunkt Klockan 13:00 1 Sammanträdet öppnas Ordförande Anders Andersson hälsar välkommen och förklarar mötet

Läs mer

2. Val av mötesordförande Marita Neteborn valdes till årsmötesordförande Marita Neteborn tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

2. Val av mötesordförande Marita Neteborn valdes till årsmötesordförande Marita Neteborn tackade för förtroendet att få leda årsmötet. Lokalklubbsordförande Anne-Christine Stareborn hälsade de närvarande varmt välkomna. 1. Fastställande av röstlängden Närvarande 21st medlemmar. Röstlängden justeras vid eventuell rösträkning, se bilaga

Läs mer

SKK/UK nr 4-2014 2014-09-18 55-76

SKK/UK nr 4-2014 2014-09-18 55-76 Sida 1/6 SKK/UK nr 4-2014 55-76 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) torsdagen den 18 september 2014 på SKKs kansli. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 5/2015 Datum: 2015-06-08 Tid: 20:00 21:30 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Barbro Olsson Inga-Lill Badh (UG Drag)

Läs mer

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL 1 (5) Mötesdatum: Tid: 2017-02-11 16.00 Plats: Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE 1. Mötets öppnande Ordförande Lars Fahlberg hälsade alla närvarande varmt välkomna och förklarade

Läs mer

Kongressen beslutade att ärendet skulle utredas vidare.

Kongressen beslutade att ärendet skulle utredas vidare. 2015-02-02 Kongress vartannat år? Bakgrund Vid kongress 2014-05-17 2014-05-18 behandlades två motioner gällande kongress vartannat år, en från Västra distriktet samt en från Skånes distrikt tillsammans

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 1/2010 Datum: 2010-01-22 Tid: 09:00 17:40 Plats: Scandic Star Sollentuna hotell, Stockholm Närvarande: Ordförande Meddelat frånvaro: Från kansliet:

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Protokoll 3/2014 Datum: 2014-04-07 Tid: 19.30 22.55 Plats: Telefonsammanträde Närvarande: Ulrika Paulin sammankallande Maritha Östlund-Holmsten Maria

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning

Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning Protokoll 1/2016 Datum: 16-17 januari 2016 Tid: Lördag 13.00-söndag 15.00 Plats: Närvarande: Ordförande SBK:s förbundskansli Nina

Läs mer

Närvarande från styrelsen: Hans Kinn, Leif Jönsson, Anette Johansson, Ulla Altskog, Håkan Obbarius och Antti Salminen

Närvarande från styrelsen: Hans Kinn, Leif Jönsson, Anette Johansson, Ulla Altskog, Håkan Obbarius och Antti Salminen När- Antal varande röster Bollnäs 0 0 Edsbyn 0 0 Gävle 2 3 Hofors 0 0 Hudiksvall 0 0 Järvsö 2 2 Ljusdal 0 0 Ockelbo 2 2 Sandviken 0 0 Skutskär 1 2 Söderhamn 1 2 Valbo 0 0 Styrelsen 6 0 8+6 11 Protokoll

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/5 SKK/UK nr 5-2014 77-96 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) torsdagen den 19 november 2014 på SKKs kansli. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 8/2014 Datum: 2014-11-28 Tid: 09:00 17.00 Plats: Radisson Blu Arlandia Hotel i samband med förbundets verksamhetskonferens Närvarande: Ordförande Rolf

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 1/2014 Datum: 2014-01-13 Tid: 20:00-23:40 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Barbro Olsson Lennart Larsson (UG Bruks)

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling Protokoll 3/2016 Datum: 2016-04-09--10 Tid: Kl. 09:00-18:30 den 9/4 Kl. 09:00-11:00 den 10/4 Plats: Närvarande: Ordförande Anmält förhinder: Från

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum (ordförande), (ledamot), Joakim Dahlberg (ledamot), Johan Ahlenius (ledamot), Linda Fredholm (ledamot), Lisa Zingel (ledamot) och (ledamot). 113. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum (ordförande),, (ledamot), Linda Johansson (ledamot), Lisa Zingel (ledamot), 83. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötet noterade att ordinarie ledamot Ann-Sophie

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/5 SKK/UK nr 2-2015 20-38 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) tisdagen den 12 maj 2015 på SKKs kansli. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt

Läs mer

RASKLUBBEN FÖR BELGISKA VALLHUNDAR Groenendael, Laekenois, Malinois, Tervueren

RASKLUBBEN FÖR BELGISKA VALLHUNDAR Groenendael, Laekenois, Malinois, Tervueren RASKLUBBEN FÖR BELGISKA VALLHUNDAR Groenendael, Laekenois, Malinois, Tervueren Protokoll 2015-10-13 Etern (5) Kallade Jesper Andersson Ordförande Sonny Ström Vice ordförande Linnéa Sekobon Sekreterare

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 2/2015 Datum: 2015-02-16 Tid: 20:00 22:30 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Barbro Olsson Ingrid Bahlenberg (UG IPO)

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 8/2015 Datum: 2015-11-28 -- 29 Tid: Plats: 09:00 17:00 (lördag) 08:45 12:15 (söndag) Förbundskansliet i Farsta, Stockholms Ange ev. nedan Närvarande:

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 9/2013 Datum: 2013-11-29 Tid: 09:00-17:05 Plats: Närvarande: Ordförande Meddelat frånvaro: Förbundskansliets lokaler i Farsta Ange ev. nedan Rolf Weiffert

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/8 1-26 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) fredagen den 25 januari 2019. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt (ordf), Cilla Hamfelt, Susanne

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/6 SKK/UK nr 1-2014 1-16 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) torsdagen den 23 januari 2014 på SKKs kansli. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt

Läs mer

Svenska Agilityklubben

Svenska Agilityklubben Svenska Agilityklubben 8-2014 2014-09-25 135-159 Protokoll från styrelsemöte via telefon med Svenska Agilityklubbens styrelse torsdag 25 september 2014. Närvarande Per-Inge Johansson ordförande Christianne

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll fört vid :s telefonmöte den 29 september 2015. Närvarande: Yvonne Brink, Ordförande, Helen Thorstensson, Kassör, Ulrika Stenholm ledamot, Irene Jonsson, ledamot, Ann-Git Rammus, ledamot, Maria

Läs mer

1 Mötets öppnande LJ hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

1 Mötets öppnande LJ hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte 160427, kl. 18.00 Närvarande Ordinarie ledamöter Lilian Jonsson (LJ) Torbjörn Håkansson (TH) Bo Olofsson (BO) Eva Fabiansson-Johnsson

Läs mer